Kaivosasia, lausunto malminetsintälupahakemuksesta tilalla Lappinen Kisko. Hankkeen lupatunnus; ML2013:0120.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaivosasia, lausunto malminetsintälupahakemuksesta tilalla 734-756-1-43 Lappinen Kisko. Hankkeen lupatunnus; ML2013:0120."

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Kaivosasia, lausunto malminetsintälupahakemuksesta tilalla Lappinen Kisko 1013/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelijat; maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, ja kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, Kaupunginhallituksen lausunto on valmisteltu kaupunkisuunnittelussa. Hankkeen lupatunnus; ML2013:0120. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) pyytää kaivoslain (621/2011) 37 :n nojalla Salon kaupungin lausuntoa Terho Kääriäisen malminetsintälupahakemuksesta koskien tilaa Tyrny, kt , Lappisten kylässä Kiskossa. Tilan omistaa Kiinteistö Oy Kiskon Tyrny. Lausunto on pyydetty mennessä. Kaivoslain (621/2011) 37 :n perusteella lupaviranomaisen on pyydettävä malminetsintälupaa koskevasta hakemuksesta lausunto mm. siltä kunnalta, jonka alueella toimintaa on hakemuksen perusteella tarkoitus harjoittaa. Kaivoslain 39 :n perusteella lupaviranomaisen on ennen malminetsintäluvan ratkaisemista varattava asianosaisille tilaisuus tehdä muistutuksia lupa-asiassa. Kaivoslain 40 :n perusteella lupaviranomaisen on tiedotettava malminetsintälupaa koskevasta hakemuksesta. Kuulutus asiasta on nähtävillä mm. kaupungin ilmoitustaululla ( ) sekä Tukesin kirjaamossa ja internet-sivuilla. Kaivoslain 45 :n mukaan malminetsintälupa myönnetään, jos hakija osoittaa, että laissa säädetyt edellytykset täyttyvät, eikä luvan myöntämiselle ole laissa säädettyä estettä. Kaivoslain 46 :ssä on luettelo malminetsintäluvan myöntämisen esteistä. Lainkohta vastaa aiemman kaivoslain kohtaan, jossa määrätään ns. esteettömyyslausunnon antamisesta. Lainkohdan kohdat 6-8 koskevat lähinnä alueen maankäyttöä kaupungin ja kiinteistönomistjien näkökulmasta katsoen. Malminetsintälupaan liittyvistä mahdollisista esteistä on selvitys varsinaisessa lausunto-osassa. Kaivoslain 51 :n perusteella malminetsintäluvassa on annettava yleisten ja yksityisten etujen turvaamiseksi tarpeelliset määräykset. Tällaisia määräyksiä voivat olla mm. malminetsintätutkimusten ajankohdat, menetelmät sekä käytettävät laitteet ja rakenteet, tutkimustöitä ja tuloksia koskeva selvitysvelvollisuus, hankkeen jälkitoimenpiteet ajankohtineen,

2 kaivannaisjätteiden jätehuoltosuunnitelma, toiminnalle asetettava vakuus sekä muut erityiset määräykset. Toiminnan sijainti Malminetsintälupaa haetaan ha:n suuruiselle osa-alueelle tilasta Tyrny, kt Lappisten kylässä Kiskossa. Alue on rajattu hakemuksen liitteenä olevaan aluekarttaan. Lupa-alue sijaitsee vajaan kilometrin etäisyydellä Aijalan kyläkeskuksen eteläpuolella ja vajaat kymmenen kilometriä alueen itäpuolella olevasta Kiskon kirkonkylästä. Lupa-alueen nimi on Aijala Mine, lupatunnus ML2013:0120. Malminetsintätoiminnot pääpiirteittäin Malminetsintätoiminnan kuvaus perustuu hakijan laatimaan malminetsintälupahakemukseen. Hakemus nojaa varaushakemukseen VA 2011:0049. Malminetsintätoimintaa johtaa Terho Kääriäinen. Hankkeeseen osallistuu myös hakijan omistama yhtiö Kiviconstruction Oy. Hankkeen tekniset tutkimukset suorittaa Geologian Tutkimuskeskuksen (GTK) Outokummun yksikkö. Malminetsintäalue käsittää keskeisen osan vanhan Aijalan kaivoksen jätealueesta. Jätealueelle on vuosien välisenä aikana varastoitu noin 2 Mtn rikastamojätettä. Rikastustoiminta ei ole voinut rikastaa kaikkia malmissa olleita mineraaleja, vaan osa mineraaleista on kulkeutunut rikastehiekan mukana jätealueelle. Aluetta on tutkittu aiemminkin mm Outokumpu Oy:n ja GTK:n toimesta. Rikastamojätteen on todettu sisältävän kuparia, kultaa ja hopeaa sekä pieniä määriä muita mineraaleja. Jätteen oltua varastoituna kymmeniä vuosia on osa mineraaleista hapettunut ja niiden rikastaminen voi olla haasteellista. Malminetsintäluvan perusteella alue kartoitetaan, kerätään näytteitä, tehdään laskelmat mineraalien määrästä, sekä tehdään päätelmät rikastusmenetelmästä. Tutkimustoiminta on tarkoitus aloittaa välittömästi, kun lupapäätös on lainvoimainen. Tutkimusmenetelmänä on kaivinkoneella kaivetut 1-4 m:n syvyyteen ulotetut koekuopat, jotka näytteenoton jälkeen peitetään. GTK:n näytteiden koko on kg. Mikäli tehdään koerikastuksia rikastehiekka kuljetaan autokuljetuksin Outokumpuun. Tutkimuksessa ei tuoteta lisää jätettä, vaan tutkitaan olemassa olevaa jätettä. Mainitusta syystä varsinaista kaivannaisjätesuunnitelmaa ei tehdä. Alue palautetaan tutkimuksia edeltävään kuntoon. Hakija arvioi, että tutkimustoiminta ei tule vaikuttamaan lähiympäristöön, koska toimitaan rikastehiekan päällä. Tutkimuksilla ei ole myöskään vaikutusta maa- tai kallioperään, vesistöjen tilaan, pohjaveteen eikä ihmisiin.

3 Alueelle ei rakenneta väliaikaisia rakennelmia. Tutkimukset suoritetaan vanhalla kaivosalueella, jolla ei ole maisemallista eikä käyttöarvoa. Tutkimuskuopat täytetään, joten tutkimuksesta ei aiheudu alueelle haittaa. Tutkimuksen vakuudeksi hakija esittää :n vakuussummaa. Tutkimuksien arvioidaan kestävän kokonaisuudessaan noin 1-3 kuukautta. Hakemuksessa on selvitetty myös alueen maankäyttöön ja luonnonsuojeluun liittyviä rajoituksia. Alueen maankäyttö selvitetään kaupungin kannalta katsottuna varsinaisessa lausunto-osassa. Rajoituksia aiheutuu myös kaivos- ja muusta lainsäädännöstä, joista esimerkkinä mainitaan hankkeen toteutuessa haettava ympäristölupa ja tarvittaessa suoritettava YVA-menettely. Varsinainen lausunto-osa: Kaupungin ympäristönsuojelu tai rakennus- ja ympäristölautakunta ei anna Tukesille erillistä lausuntoa tässä vaiheessa. Asiassa on kuitenkin käytettävissä kaupungin lausunnon tueksi tarkoitettu ympäristönsuojelun valmistelema ns. asiantuntijalausunto, josta lyhennelmä seuraavassa; Jätealueesta n. 150 m etelään sijaitsee Koskossuon luonnonsujelualue, jonka suojeluarvo perustuu luonnontilaisuuteen ja suotyypin harvinaisuuteen. Suojelupäätös on tehty luontodirektiivin ja luonnonsuojelun nojalla. Hakemuksessa kuvattu toiminta ei todennäköisesti vaikuta suon suojeluarvoihin, koska sinne ei tiettävästi kulkeudu jätealueen ojitusvesiä ja lisäksi suota ja jätealuetta erottaa kallioinen maastovyöhyke. Jätealueelta purkautuu n. 1,5 km:n pituisen laskuojan kautta valumavesiä Kiskonjokeen. Kiskonjoki on natura-aluetta mm luonnontilaisuutensa ja runsaan lajidiversiteetin takia, joista mainittakoon mm. uhanalainen vuollejokisimpukka sekä sen isäntänä toimivat kalalajit. Jätealueen valumavesien vaikutus näkyy Kiskonjoen vedenlaadussa. Laskuojan jälkeen joessa on kohonneita pitoisuuksia mm. seuraavien aineiden osalta; Ag, B,Cl, Cr, Cu, Mn, Mo, Ni, NO 3, Si, SO 4, ja Zn. Tiedot perustuvat Lounais-Suomen ympäristökeskuksen seurantaohjelmaan vv Seurantaohjelman perusteella pohjavesien metallipitoisuudet ja sähkönjohtavuus ovat koholla jätealueella ja hieman kohonneita jätealueen koillis- ja lounaispuolella, mutta pohjoispuolen pohjavesissä ei ole havaittavissa selviä jätealuevaikutuksia. Vaikutukset näkyvät kohonneina pitoisuuksina seuravien aineiden kohdalla; Ca, Fe, Mg, Mn, SO 4, As ja Al. Lounais-Suomen ympäristökeskus on lausunnossaan v todennut, että metallipitoista jätemateriaalia ei saa kaivaa tai siirtää ennenkuin toiminnanlle on saatu lainvoimainen ympäristölupa. Alueen aluskasvillisuutta ei tule poistaa ja liikkumista ajoneuvoilla alueella on vältettävä. Ympäristönsuojelu suosittelee näytteenoton tekemistä kairaamalla. Suositus perustuu ympäristövaikutusten minimointiin.

4 Hakemuksessa esitettyä vakuuden määrää voidaan pitää riittämättömänä. Muutoin malminetsinnän ei voida katsoa aiheuttavan ympäristönsuojelulaissa mainittua haittaa tai vaaraa ympäristölle tai terveydelle. Jätehiekan metallien hyödyntämisellä voi olla jopa positiivinen vaikutus ympäristön tilaan pilaantuneen maa-aineksen määrän ja siihen liittyvän haitallisten ympäristövaikutusten vähenemisen kautta. --- Malminetsintäluvan myötämisen esteet, kaavoitus ja muu maankäyttö lupa-alueella (KL 46, kohdat 6-8) Kaivoslain 46 :n kohdat 6-8 Malminetsintälupaa ei saa myöntää Kohta 6) alueelle, jossa luvan mukainen toiminta vaikeuttaisi oikeusvaikutteisen kaavan toteuttamista. Lupa-alueella on voimassa Salon seudun maakuntakaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä Maakuntakaavan aluetta koskeva vallitseva merkintä on maa- ja metsätalousvaltainen alue (M). Lupa-aluetta sivuavia tai sen lähialueita koskevia muita maakuntakaavamerkintöjä ovat noin 150 m lupa-alueen eteläpuolella oleva merkintä suojelukohde/ -alue (S), jolla tarkoitetaan Koskossuon luonnonsuojelualuetta. Koskossuota koskevia suojelumääräyksiä ja -perusteita on esitelty edellä ympäristönsuojelun lausunnon lyhennelmässä. Lupa-alueen pohjoisraja sivuaa maakuntakaavassa arvokkaaksi maisema-alueeksi merkittyä aluerajausta. Lupa-alueen pohjoispuolella olevan yhdystien nro (osoitejärjestelmässä Aijalantie) kanavaan on osoitettu ulkoilureitti -varaus. Lupa-alueella ei ole voimassa tai vireillä olevaa oikeusvaikutteista yleiskaavaa, rantayleiskaavaa, asemakaavaa tai ranta-asemakaavaa. Kiskon oikeusvaikutteisen rantayleiskaavan lähimmät alueet ovat noin 600 m:n etäisyydellä pohjoisessa ja n. 400 m:n etäisyydellä koillisessa. Muusta maankäytöstä lupa-alueen läheisyydessä todetaan seuraavaa; Lähimmät pysyvään asumiseen käytetyt kiinteistöt ovat n m:n etäisyydellä pohjoisessa ja koillisessa, loma-asumiseen käytetyt kiinteistöt n. 300 m:n etäisyydellä pohjoiseen ja koilliseen lupa-alueesta lukien. Lupa-alueen voi katsoa olevan Aijalan kyläkeskuksen lievealuetta, keskeinen kyläkeskus on n. 500 m:n etäisyydessä pohjoisessa. Lupa-alueen itäpuolella olevaan Kiskon Kirkonkylään on matkaa n. 10 km. Aikolan 1. alueluokan pohjavesialue on n. 750 m lupa-alueen itäpuolella. Pohjavesialueella on käytössä oleva kaupungin omistama pohjavedenottamo, joka palvelee Kiskon entista kuntakeskusta. Samalla pohjavesialueella on myös Aikolan vesiosuuskunnan vedenottamo. Lupa-alueen pintavedet johtuvat ainakin pääosin luoteeseen johtavan

5 avo-ojaston kautta Kiskonjokeen. Jätealueen ja ilmeisesti myös lupa-alueen koillisosan pintavesiä valuu koillisen suuntaan johtavan ojaston kautta Kiskon Kirkkojärven Aikolanlahteen. Yhdystie nro on vajaat 100 m lupa-alueen pohjoispuolella. Muilta osin lupa-alueen lähialueet ovat metsämaata. Kohta 7) alueelle, jonka osalta kunta vastustaa luvan myöntämistä kaavoituksesta johtuvasta tai muusta alueiden käyttöön liittyvästä pätevästä syystä, jollei luvan myötämiselle ole erityistä syytä. Lupa-alueella ei ole vireillä olevia kaavahankkeita, eikä muutakaan erityistä maankäytön suunnitelmaa. Malminetsintälupaa ja sen ehtoja harkitessaan lupaviranomaisen tulisi kuitenkin ottaa huomioon varsin lähellä oleva pysyvä asuminen ja rantayleiskaavaan perustuva ja muu loma-asuminen. Lisäksi on varmistettava, että malminetsinnällä ja myöhemmin mahdollisella kaivostoiminnalla ei vaaranneta Aikolan pohjavesiesiintymää, kaupungin vedenottamoa eikä heikennetä alueen pintavesien tilaa Kohta 8) jos on painavia perusteita epäillä, että hakijalla ei ole edellytyksiä tai tarkoitustakaan ryhtyä luvan mukaiseen toimintaan tai että toimintaa ei harjoiteta kaivoslain tarkoittamalla tavalla. Kaupunki jättää tältä osin asian lupaviranomaisen harkittavaksi todeten kuitenkin, että malminetsinnän tulee kaikkineen perustua kaivoslain tarkoittamiin lupiin ja määräyksiin sekä muihin yleensä kaivostoimintaan liittyviin määräyksiin ja ohjeistuksiin. Malminetsintälupahakemus kohdistuu osaan entisen Aijalan kaivoksen jätealueesta. Mainitulla perusteella voidaan katsoa, että asianmukaisesti suoritettu tutkimustoiminta, tulosten anylysointi, arviot mahdollisesti hyönnettävissä olevista mineraaleista ja päätelmä mahdollisesta kaivannaisjätteen hyödyntämismenetelmästä on sinällään kannatettavaa. Nykyisellään jätealuetta on pidettävä ainakin ympäristönsuojelullisesti ongelmallisena. Tutkimaton kohde vaatii yleensä jatkuvaa seurantaa aiheuttaen siten myös taloudellisia vaikutuksia sekä ylläpitää yleistä epätietoisuutta ja -varmuutta lähialueen asukkaiden piirissä. Edellä olevan ja ympäristönsuojelun antaman lausunnon nojalla malminetsintätoiminnan tulee siis perustua hyvään toimintatapaan. Hakemuksessa esitetty näytteidenotto perustuu kaivinkoneella suoritettavaan avokaivantaan. Kaivuu ja alueella liikkuminen aiheuttaa huomattavaa pölyämistä ja olevan kasvipeitteen rikkoontumisen. Näytteiden ottaminen voisi tapahtua esimerkiksi kairausmenetelmää käyttäen, jolloin maaperän muokkaus jäisi varsin vähäiseksi. Hankkeen lupaehtoja määrättäessä on syytä vaatia avokaivuuta kehittyneemmän näytteenottamistavan käyttämistä. Malminetsintähankkeen päättyessä alue on viipymättä siistittävä ja sopeutettava vallitsevaan ympäristöön. Kaivoslain 107 :n perusteella malminetsintäluvan haltijan on asetettava vakuus mahdollisen vahingon ja haitan korvaamista sekä jälkitoimenpiteiden suorittamista varten, ellei tätä ole pidettävä

6 tarpeettomana. Hakija on esittänyt vakuuden suuruudeksi Ottaen huomioon alueen laajuus on esitettyä vakuussummaa pidettävä liian alhaisena, kun sitä verrataan mahdollisesta jälkitöiden laiminlyömisestä aiheutuvien kunnostustöiden kustannuksiin. Vakuuden euromääräinen määrittäminen jätetään lupaviranomaisen harkittavaksi vallitsevaan vakuuskäytäntöön nojautumalla. Muilta osin hakemussasiakirjoista ei ole erityistä huomautettavaa. Edellä olevan perusteella malminetsintäluvan myöntämiselle ei sinällään nähdä estettä, kunhan toiminta toteutetaan lakien, annettavien lupamääräysten ja muiden asiaan liittyvien määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Edellä olevassa lausunto-osassa mainitut paikalliset olosuhteet tulee ottaa myös riittävästi huomioon. Hyvää ja kestävää toimintatapaa noudattaen sekä huolellisesti toteuttaen malminetsintä- toiminnalla yleensä ei arvioida olevan mainittavia haitallisia vaikutuksia. Parhaimmillaan tutkimus saattaa johtaa jätealueella olevan kaivoskivennäisen hyödyntämiseen. Hankkeella voi olla myös positiivinen vaikutus ympäristön tilaan toiminnan vähentäessä pilaantuneeksi luokiteltavan maa-aineksen määrää ja siitä aiheutuvia ympäristö- vaikutuksia tulevaisuudessa. Vähimmilläänkin tutkimustoiminta antaa arvokasta tietoa alueesta ja sillä olevasta kaivannaisjätteestä. Esityslistan liitteet; Kartta tutkimusalueesta ja Ympäristönsuojelun lausunto. Kaupunginjohtaja: Kaupunginhallitus päättää antaa Turvallisuus- ja kemikaalivirastolle valmistelun mukaisen lausunnon malminetsintälupahakemuksesta tilalla Lappinen Kisko. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi päätösehdotuksen.

Pyhäsalmi Mine Oy Jälkihoito uudessa kaivoslaissa Lokakuu 4-5, 2011

Pyhäsalmi Mine Oy Jälkihoito uudessa kaivoslaissa Lokakuu 4-5, 2011 INMET MINING CORPORATION Jälkihoito uudessa kaivoslaissa Lokakuu 4-5, 2011 Yleiset säännökset Lain tarkoituksena on lisäksi edistää kaivosten turvallisuutta sekä ehkäistä, vähentää ja torjua tässä laissa

Lisätiedot

Lammin päivät Ympäristöjuristi Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto

Lammin päivät Ympäristöjuristi Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto Lammin päivät 3.10.2018 Ympäristöjuristi Pasi Kallio Suomen luonnonsuojeluliitto Kaivoslaki Maankäyttö- ja rakennuslaki Ympäristönsuojelulaki Vesilaki Luonnonsuojelulaki YVA-laki... poronhoitolaki, erämaalaki,

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan 1 (1) 10.1.2019 KaivNro 2250 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan Yhtiö: Pyhäsalmi Mine Oy

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 1 (1) Lupatunnus 27.2.2017 ML2013:0062 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus) Hakija: Lupatunnus:

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan 1 (1) 10.1.2019 KaivNro 2500 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan Yhtiö: Pyhäsalmi Mine Oy

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan 1 (1) 10.1.2019 KaivNro 3901 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan Yhtiö: Pyhäsalmi Mine Oy

Lisätiedot

Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus)

Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus) 1 (1) Lupatunnus 1.3.2017 2017:0017 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus) Hakija: Agnico Eagle

Lisätiedot

Lisätietoja antaa: Kjell Kurtén, puh

Lisätietoja antaa: Kjell Kurtén, puh 1 (4) 10.1.2019 KaivNro 2250 HAKEMUKSESTA KUULEMINEN Kaivoslaki (621/2011) 40 KAIVOSPIIRIN LAKKAUTTAMINEN n (Tukesin) laatima yhteenveto Kaivospiirin haltija Pyhäsalmi Mine Oy y-tunnus: 1712341-0 Pyhäjärvi

Lisätiedot

1 (1) Lupatunnus: ML2017:0050 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

1 (1) Lupatunnus: ML2017:0050 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 1 (1) Lupatunnus 1.9.2017 ML2017:0050 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupa-alueen nimi: Lupatunnus:

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla. kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan 1 (1) 4.1.2019 KaivNro 3732 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) nojalla kaivospiirin lakkauttamista koskevan kuulemisasiakirjan Yhtiö: Tulikivi Oyj Kaivospiiri

Lisätiedot

Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus) Alueen sijainti ja koko: Ilomantsin Kunta, 387,64 ha.

Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus) Alueen sijainti ja koko: Ilomantsin Kunta, 387,64 ha. 1 (1) Lupatunnus 24.2.2017 ML2011:0063 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen (jatkoaikahakemus) Hakija: Endomines

Lisätiedot

Alue on Oraniemen paliskunnan poronhoitoalueella. Alue on kaavoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi

Alue on Oraniemen paliskunnan poronhoitoalueella. Alue on kaavoitettu maa- ja metsätalousvaltaiseksi 1 (1) Lupatunnus 6.9.2017 ML2012:0131 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupa-alueen nimi: Lupatunnus:

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 11.4.2017 ML2012:0219 Pelkosenniemen kunta Sodankyläntie 1 A 98500 PELKOSENNIEMI KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintälupahakemusta

Lisätiedot

KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS

KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS TYHJENNÄ LOMAKE KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS Pakolliset kohdat on merkitty tähdellä (*). Ennen hakemuksen toimittamista kaivosviranomaiselle hakijan on huolehdittava, että ne on täytetty asianmukaisesti.

Lisätiedot

Turvallisuus-ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla. SMA Mineral Oy. Reki. Muhos ja Oulu

Turvallisuus-ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla. SMA Mineral Oy. Reki. Muhos ja Oulu Turvallisuus-ja 1(1) KaivNro 7.11.2018 2542 KUULUTUS Turvallisuus-ja (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla kaivospiirin lakkauttamista koskevan asian Kaivospiirin haltija: KaivNro:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

1. HAKIJAN TIEDOT. 1.1. Etu- ja sukunimi * 1.2. Postiosoite * 1.4. Postitoimipaikka * 1.3. Postinumero * 1.6. Sähköposti. 1.5.

1. HAKIJAN TIEDOT. 1.1. Etu- ja sukunimi * 1.2. Postiosoite * 1.4. Postitoimipaikka * 1.3. Postinumero * 1.6. Sähköposti. 1.5. KULLANHUUHDONTALUPAHAKEMUS Pakolliset kentät ovat merkitty tähdellä. Ennen hakemuksen toimittamista kaivosviranomaiselle, kullanhuuhdontalupaa hakevan on huolehdittava, että pakolliset kohdat ovat täytetty

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3588/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (1) 158 Asianro 3588/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-26-107 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3)

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3) Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8871, 8875, 9400, ML2013:0018,ML2013:0063, ML2013:0065,ML2012:0190, ML2012:0216,ML2013:0017, ML2014:0118 22.1.2016 AA Sakatti Mining Oy PL38 99600 SODANKYLÄ

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4087/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (1) 186 Asianro 4087/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-471-1-45 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

PALTAMONN {;UNTA. Hakija: Mondo Minerals B.V. Kaivospiiri: Mieslahti (3030)

PALTAMONN {;UNTA. Hakija: Mondo Minerals B.V. Kaivospiiri: Mieslahti (3030) Lausuntopyyntö 1(2) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto KaivNro 4.1.2013 3030 Paltamon kunta Vaarankyläntie 7 88300 Paltamo PALTAMONN {;UNTA LAUSUNTOPYYNTÖ KAIVOSPIIRIHAKEMUKSESTA Hakija: Mondo Minerals

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7174/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 32/2016 1 (1) 357 Asianro 7174/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-405-5-9 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

Aijalan Cu, Zn, Pb-kaivoksen aiheuttama metallikuormitus vesistöön ja kuormituksen mahdollinen hallinta

Aijalan Cu, Zn, Pb-kaivoksen aiheuttama metallikuormitus vesistöön ja kuormituksen mahdollinen hallinta Aijalan Cu, Zn, Pb-kaivoksen aiheuttama metallikuormitus vesistöön ja kuormituksen mahdollinen hallinta Kaisa Martikainen, MUTKU-päivät 2017 Pro Gradu, Helsingin yliopisto, Geotieteiden ja maantieteen

Lisätiedot

1 (1) Lupatunnus: ML2017:0067 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

1 (1) Lupatunnus: ML2017:0067 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 1 (1) Lupatunnus 16.7.2018 ML2017:0067 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupa-alueen nimi: Lupatunnus:

Lisätiedot

Päätös. (Suomi) Oy Varausalueen sijainti: Ilomantsi Varauksen nimi: Purola 2 Varausalueen koko: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2018:0041.

Päätös. (Suomi) Oy Varausalueen sijainti: Ilomantsi Varauksen nimi: Purola 2 Varausalueen koko: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2018:0041. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 30.10.2018 1 (5) Lupatunnus Mineral Exploration Network (Suomi) Oy Koskenniskantie 5 82750 Joensuu VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 24.8.2018 ML2017:0045 Kittilä Valtatie 15 99100 Kittilä KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöstä koskevan kuulutuksen. Kuulutuksen on oltava

Lisätiedot

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta

Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Kaivoksen perustamiseen liittyvä ympäristölupamenettely ja toiminnan valvonta Pohjois-Savon ELY-keskus 10.10.2018 1 Kaivostoiminnan luvat Kaivostoiminta edellyttää useita lupia ja muita menettelyjä (KaivosL,YVAL,

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 9.8.2019 ML2018:0064 Savukoski Kauppakuja 2 a 1 98800 Savukoski KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöstä koskevan kuulutuksen. Kuulutuksen on

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginhallitus 237 19.05.2014 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle UPM Kymmene Oyj:n hakemukseen Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksessä nro 66/10/2 asetetun määräajan pidentämiseksi 507/11.01.01.01/2014

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Ranua, Rovaniemi. Varausalueen koko: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2016:0043.

Päätös. Varausalueen sijainti: Ranua, Rovaniemi. Varausalueen koko: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2016:0043. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 18.10.2016 1 (5) Lupatunnus Gold Fields Arctic Platinum Oy Ahjotie 7 96320 Rovaniemi VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 20.6.2016 kaivoslain

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4355/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 218 Asianro 4355/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-409-4-30 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

VARAUSPÄÄTÖS (OSITTAINEN RAUKEAMINEN)

VARAUSPÄÄTÖS (OSITTAINEN RAUKEAMINEN) Päätös Annettu julkipanon jälkeen 12.3.2014 1 (5) Lupatunnus Dragon Mining Oy Kummunkuja 38 38200 Sastamala VARAUSPÄÄTÖS (OSITTAINEN RAUKEAMINEN) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut

Lisätiedot

1 (1) Lupatunnus: ML2018:0074 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

1 (1) Lupatunnus: ML2018:0074 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 1 (1) Lupatunnus 20.9.2018 ML2018:0074 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupa-alueen nimi: Lupatunnus:

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 10:136 KIVENKOLO Kaavaselostus 5.9.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 28.2.2012 31 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta 18.9.2012

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä

Päätös 1 (3) Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Sijainti: Sodankylä Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 21.10.2015 ML2012:0219 Pelkosenniemen Malminetsintä Oy c/o Prunus Asianajotoimisto Oy Ville Salonen Aleksanterinkatu 29 A 27 33100 TAMPERE MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2014:0049.

Päätös. Varausalueen sijainti: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2014:0049. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 18.9.2014 1 (5) Lupatunnus Maria ja Pauli Jokinen Keskustie 20 A 4 17500 Padasjoki VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 28.8.2014 kaivoslain

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 19.9.2018 Joensuun kaupunki PL 59 80101 JOENSUU KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintäluvan kokonaan raukeamista koskevan päätöksen kuulutusasiakirjat. Kuulutus on

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Perho, Toholampi, Veteli Varauksen nimi:

Päätös. Varausalueen sijainti: Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Perho, Toholampi, Veteli Varauksen nimi: Päätös Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 1 (5) Lupatunnus Pyhäsalmi Mine Oy PL 51 86801 Pyhäsalmi VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 10.12.2012 kaivoslain (621/2011)

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

1 (1) Lupatunnus KL2018:0008 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) 40 :n ja 62 :n nojalla

1 (1) Lupatunnus KL2018:0008 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) 40 :n ja 62 :n nojalla 1 (1) 13.2.2019 Lupatunnus KL2018:0008 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (621/2011) 40 :n ja 62 :n nojalla A. kaivosluvan (kaivospiirin) raukeamisen lykkäämistä koskevan

Lisätiedot

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet.

Ulkoilureitit. Ulkoilureittiin kuuluvaksi sen liitännäisalueena katsotaan ulkoilureitin käyttäjien lepoa ja virkistymistä varten tarvittavat alueet. Ulkoilulaki 606/73 ULKOILUREITTI Arvo Vitikainen 2016 Ulkoilureitit Jos yleisen ulkoilutoiminnan kannalta on tärkeätä saada johdetuksi ulkoilijain kulkeminen kiinteistön kautta eikä siitä aiheudu huomattavaa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Päätös. Hakija: Geologian tutkimuskeskus (Y-tunnus: ) Nimi: Lupatunnus: Sijainti: Petäikkö-Suvantovaara 1 ML2012:0214 Posio, Pudasjärvi

Päätös. Hakija: Geologian tutkimuskeskus (Y-tunnus: ) Nimi: Lupatunnus: Sijainti: Petäikkö-Suvantovaara 1 ML2012:0214 Posio, Pudasjärvi Päätös Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2016 ML2012:0214 Geologian tutkimuskeskus Pohjois-Suomen yksikkö PL 77 96101 ROVANIEMI PÄÄTÖS MALMINETSINTÄLUVAN RAUETTAMISESTA Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 1.10.2018 Sodankylän kunta PL 60 99601 SODANKYLÄ KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintälupien osittain tai kokonaan raukeamista

Lisätiedot

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy

Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Maa-aineslupahakemus, Timo Villman Oy Timo Villman Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta maa-aineslupaa, joka koskee hiekan ottamista Porin kaupungin Kuuminaisissa sijaitsevalta tilalta Timonmaa

Lisätiedot

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka.

Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 110/2013/1 Dnro ISAVI/79/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 11.12.2013 ASIA HAKIJA Sähkö- ja elektroniikkaromun käsittelyä koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Maaninka. Pohjois-Savon

Lisätiedot

1 (1) Lupatunnus: ML2011:0073 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

1 (1) Lupatunnus: ML2011:0073 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 1 (1) Lupatunnus 20.9.2018 ML2011:0073 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupa-alueen nimi: Lupatunnus:

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 21.2.2018 Pertunmaan kunta Pertuntie 14 19430 Pertunmaa KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintäluvan kokonaan raukeamista koskevan päätöksen kuulutusasiakirjat. Kuulutus

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA

SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA SAVONLINNAN KAUPUNKI OSAYLEISKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, EHDOTUS PUNKAHARJUN PIHLAJAVEDEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS TILALLA TARULA 740-544-11-59 Sijaintikartta Punkaharjun Pihlajavedeltä. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Salo Varauksen nimi: - Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2011:0049.

Päätös. Varausalueen sijainti: Salo Varauksen nimi: - Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2011:0049. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2012 1 (4) Lupatunnus Terho Kääriäinen VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 10.11.2011 kaivoslain (621/2011) mukainen varausilmoitus:

Lisätiedot

Kaivoslaki kuntien näkökulmasta

Kaivoslaki kuntien näkökulmasta Lapin kuntien ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 24.- 25.11.2014, Rovaniemi Kaivoslaki kuntien näkökulmasta Terho Liikamaa kaivosyli-insinööri 18.11.2014 1 Kaivostoimitus KUNTA - kaavoitus - rakennuslupa

Lisätiedot

Kuulutus 1 (1) Tarkemmat ohjeet muutoksenhausta ovat päätökseen liitetyssä valitusosoituksessa.

Kuulutus 1 (1) Tarkemmat ohjeet muutoksenhausta ovat päätökseen liitetyssä valitusosoituksessa. Kuulutus 1 (1) 11.11.2015 KaivNro 3965, KaivNro 4013,KaivNro 4909, KL2015:0003,ML2011:0022, ML2012:0056,ML2014:0115, ML2014:0116,ML2015:0010 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain

Lisätiedot

Suunnittelutarve ja säädökset

Suunnittelutarve ja säädökset Kaupunkisuunnittelulautakunta 121 14.06.2016 Suunnittelutarveratkaisu, Kirjakkala 734-574-1-2, määräala 893/10.03.00.04/2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 14.06.2016 121 Valmistelija: kaavoitusinsinööri

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3125/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2016 1 (1) 147 Asianro 3125/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Maaninka 476-416-8-49 Yleiskaavajohtaja Juha Romppanen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Kiinteistölle

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 28.2.2019 Outokumpu Hovilankatu 2 83500 Outokumpu KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintäluvan raukeamista koskevan päätöksen kuulutusasiakirjat. Kuulutus on oltava

Lisätiedot

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49.

Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. SULKAVAN KUNTA RANTA-SASTAVIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 26.11.2013 Ranta-asemakaavan muutos koskee osaa Sulkavan kunnan Ruokoniemen kylän tilasta 2:49. Ranta-asemakaavan muutoksella muodostuu

Lisätiedot

Kaivosviranomainen, uusi laki, keskeiset muutokset

Kaivosviranomainen, uusi laki, keskeiset muutokset 20.1.2012 Turvallisuus- Kultaristeily ja kemikaalivirasto 2012 (Tukes) Terho Liikamaa 17.1.2012 Kaivosviranomainen, uusi laki, keskeiset muutokset Terho Liikamaa kaivosyli-insinööri 2 KÄYTÄNNÖN TYÖTÄ YHTEISKUNNAN

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Taivalkoski. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0011.

Päätös. Varausalueen sijainti: Taivalkoski. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0011. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 17.9.2012 1 (5) Lupatunnus FQM FinnEx Oy Astropolistalo, Kaikutie 1 99600 SODANKYLÄ VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 20.1.2012 kaivoslain

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 29.3.2018 ML2017:0030 Kalajoki Kalajoentie 5 85100 Kalajoki KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) toimittaa oheisena päätöstä koskevan kuulutuksen. Kuulutuksen on oltava

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Kuopio, Rautavaara Varauksen nimi: Nilsiä 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0111.

Päätös. Varausalueen sijainti: Kuopio, Rautavaara Varauksen nimi: Nilsiä 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0111. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 8.4.2013 1 (5) Lupatunnus FinnAust Mining Northern Oy PL 147 00121 Helsinki VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 16.7.2012 kaivoslain (621/2011)

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus.

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut malminetsintäluvan siirtoa koskeva hakemus. Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 12.8.2016 ML2012:0168 FQM FinnEx Oy Kevitsantie 730 99670 PETKULA MALMINETSINTÄLUVAN SIIRTOA KOSKEVA PÄÄTÖS Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on

Lisätiedot

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi

Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Pilaantumattoman maa-aineksen hyödyntäminen peltoviljelyn kasvuolosuhteiden parantamiseksi Ympäristönsuojelun neuvottelupäivä 23.9.2015 29.9.2015 1 Hankkeen sijainti ja laajuus Hanke koskee n. 15 ha:n

Lisätiedot

Kokonaan raukeava ML2016:0001 on myönnetty annetulla päätöksellä. Hakija: Sakumpu Exploration Oy (Y tunnus: )

Kokonaan raukeava ML2016:0001 on myönnetty annetulla päätöksellä. Hakija: Sakumpu Exploration Oy (Y tunnus: ) Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 9.12.2016 ML2015:0001 Sakumpu Exploration Oy Otavantie 4 37800 Akaa MALMINETSINTÄLUVAN KOKONAAN RAUETTAMINEN Hakemus Turvallisuus ja kemikaalivirastoon (Tukes) on

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 57. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 34/2014/1 Dnro ESAVI/39/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA Päätös FinnHEMS Oy:n Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin tankkauspaikan toimintaa koskevan

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Posio Varauksen nimi: Salmivaara 1-3. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2014:0022.

Päätös. Varausalueen sijainti: Posio Varauksen nimi: Salmivaara 1-3. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2014:0022. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 16.04.2014 1 (5) Lupatunnus Nortec Minerals Oy c/o Kalliolaw Asianajotoimisto Oy, Eteläranta 12 00130 Helsinki VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes)

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

Päätös. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2015:0005.

Päätös. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2015:0005. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 19.3.2015 1 (4) Lupatunnus Mawson Oy Lantontie 34 95680 LOHIJÄRVI VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 6.2.2015 ja 13.2.2015 täydennetty

Lisätiedot

Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi, 02-7785110, kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, timo.alhoke@salo.

Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi, 02-7785110, kaavoitusinsinööri Timo Alhoke, timo.alhoke@salo. Kaupunkisuunnittelulautakunta 79 19.04.2016 Poikkeaminen, Kettula 734-725-1-1 716/10.03.00.03/2016 Kaupunkisuunnittelulautakunta 19.04.2016 79 Valmistelijat: maankäyttöinsinööri Hannu Koisti, hannu.koisti@salo.fi,

Lisätiedot

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: VA2015:

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: VA2015: Kuulutus 24.4.2015 1 (1) Lupatunnus KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain (621/2011) perusteella 24.4.2015 hyväksynyt seuraavan varausilmoituksen: Varaaja: FinnAust Mining Finland

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16-KAUPUNGINOSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HANKE Nokian kaupunki, asemakaava Asemakaava koskee Nokian kaupungin 16. kaupunginosan kaavoittamatonta aluetta/ kiinteistöjä 536-407-24-3, 536-407-10-31,

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Nimi: Lupatunnus: Sijainti: SOTA GROUP 1 ML2014:0052 Sodankylä

Päätös 1 (3) Nimi: Lupatunnus: Sijainti: SOTA GROUP 1 ML2014:0052 Sodankylä Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen 12.11.2015 ML2014:0052 Sodankylän malminetsintä Oy c/o Prunus Asianajotoimisto Ville Salonen Aleksanterinkatu 19 a 27 33100 TAMPERE PÄÄTÖS MALMINETSINTÄLUVAN RAUETTAMISESTA

Lisätiedot

Päätös 1 (12) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro Kipu Metals Corp. c/o Tapani Hyysalo Punametsäntie ESPOO

Päätös 1 (12) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro Kipu Metals Corp. c/o Tapani Hyysalo Punametsäntie ESPOO Päätös 1 (12) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 9.4.2015 9217 Kipu Metals Corp. c/o Tapani Hyysalo Punametsäntie 22 02920 ESPOO VALTAUSHAKEMUKSEN PERUUTUS Merkintä Kaivoslaki (503/1965) on kumottu 1.7.2011

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Päätös. Varausalueen sijainti: Kuopio, Siilinjärvi Varauksen nimi: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0083.

Päätös. Varausalueen sijainti: Kuopio, Siilinjärvi Varauksen nimi: Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0083. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2013 1 (5) Lupatunnus Yara Suomi Oy PL 20 71801 Siilinjärvi VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 4.6.2012 kaivoslain (621/2011) mukainen

Lisätiedot

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: 18.12.2013 ML2011:0020

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: 18.12.2013 ML2011:0020 Kuulutus 18.12.2013 1 (1) Lupatunnus ML2011:0020 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupatunnus: Alueen

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 31.1.2017 Haapaveden kaupunki Tähtelänkuja 1 86601 Haapavesi KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintälupien ja valtausoikeuden kokonaan rauettamista koskevan hakemuksen kuulutuksen.

Lisätiedot

Purkamislupa Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus/eeva Pehkonen

Purkamislupa Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus/eeva Pehkonen Purkamislupa 1 Rakennuksen tai sen osan purkamiseen vaaditaan aina purkamislupa asemakaava-alueella tai alueella, jolla on voimassa rakennuskielto asemakaavan laatimiseksi tai jos yleiskaavassa niin määrätään.

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 2/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 292 Annettu julkipanon jälkeen 15.1.2009 ASIA Länsi Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 82/2006/4 vesijohdon

Lisätiedot

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa.

Lautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa. Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 21.12.2016 Ympäristölupa/Tilausliikenne Ola Mäensivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 33 Tilausliikenne Ola Mäensivu on 4.11.2016 toimittanut Pomarkun kunnan rakennus-

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

Päätös. Varauksen nimi: Ylivieska 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0030.

Päätös. Varauksen nimi: Ylivieska 1. Varausilmoitukselle on annettu lupatunnus VA2012:0030. Päätös Annettu julkipanon jälkeen 1.10.2012 1 (5) Lupatunnus Geologian tutkimuskeskus PL 77 96101 Rovaniemi VARAUSPÄÄTÖS Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 20.2.2012 kaivoslain (621/2011)

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 10.9.2019 Kittilän kunta Kirjaamo Valtatie 15 99100 Kittilä KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintälupien osittaista tai kokonaan raukeamista koskevan päätöksen kuulutusasiakirjat.

Lisätiedot

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO

KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO 1 (1) 25.1.2019 Kittilän kunta Kirjaamo Valtatie 15 99100 Kittilä KUULUTTAMINEN JA NÄHTÄVILLÄOLO (Tukes) toimittaa oheisena malminetsintäluvan osittaista raukeamista koskevan päätöksen kuulutusasiakirjat.

Lisätiedot

MALMINETSINTÄLUVAN OSITTAISTA RAUKEAMISTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN KIRJOITUSVIRHEEN KORJAAMINEN

MALMINETSINTÄLUVAN OSITTAISTA RAUKEAMISTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN KIRJOITUSVIRHEEN KORJAAMINEN Päätös 1 (5) 4.5.2015 ML2013:0088 Sodankylän malminetsintä oy PL 3 33211 TAMPERE MALMINETSINTÄLUVAN OSITTAISTA RAUKEAMISTA KOSKEVASSA PÄÄTÖKSESSÄ OLEVAN KIRJOITUSVIRHEEN KORJAAMINEN Alkuperäinen päätös

Lisätiedot

1 (1) Lupatunnus: ML2011:0035 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla

1 (1) Lupatunnus: ML2011:0035 KUULUTUS. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain ( /621) 40 :n nojalla 1 (1) Lupatunnus 14.3.2019 ML2011:0035 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupa-alueen nimi: Lupatunnus:

Lisätiedot

Kuulutus 1 (1) Valtauksen ja malminetsintälupahakemusten aikaisempi haltija: Lappland Goldminers Oy:n konkurssipesä (Y-tunnus: )

Kuulutus 1 (1) Valtauksen ja malminetsintälupahakemusten aikaisempi haltija: Lappland Goldminers Oy:n konkurssipesä (Y-tunnus: ) Kuulutus 1 (1) Annettu julkipanon jälkeen 12.4.2017 9052/1 yms. KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on kaivoslain (621/2011) perusteella 3.2.2017 hyväksynyt seuraavia malminetsintälupahakemuksia

Lisätiedot

Päätös 1 (3) Lupatunnus: Nimi: Sijainti: 8526 Rumavuoma1-13 Ylitornio, Rovaniemi

Päätös 1 (3) Lupatunnus: Nimi: Sijainti: 8526 Rumavuoma1-13 Ylitornio, Rovaniemi Päätös 1 (3) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8256 23.2.2016 Mawson Oy Lantontie 34 95680 LOHIJÄRVI VALTAUSOIKEUKSIEN RAUKEAMINEN Hakemus Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) on saapunut 22.9.2015

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot