TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST"

Transkriptio

1

2 TERVETULOA MUKAAN AB KING PRO GET FIT FAST (nopeasti kuntoon) OHJELMAAN! Kathy ja minä olemme kehittäneet tehokkaan harjoitusohjelman, jonka avulla voit kiinteyttää, muokata ja vahvistaa keskivartalosi. Tavoitteenamme on ollut laatia ohjelma, jonka avulla harjoitteluun käyttämäsi aika ja vaiva tuottaa mahdollisimman helposti, mahdollisimman hyvän tuloksen. Kumpikin meistä työskentelee yksilöohjaajana, ja tiedämme, mitä hyviin tuloksiin pääseminen vaatii. Terveyden parantaminen, elämäntapojen muuttaminen, kuntoon pääseminen ja painon pudottaminen voivat olla haastavia tehtäviä, mutta kaikki alkaa samasta asenteesta: Minä pystyn siihen. Ei tarvitse pyrkiä täydellisyyteen, vaan olla johdonmukainen. Ostamalla AB KING PRO laitteen olet jo ottanut ensimmäisen askeleen.tämän laitteen ohjaajina voimme sanoa, että tuloksia syntyy, jos vain noudattaa harjoitteluohjelmaa. Harjoitteluohjelman lisäksi olemme kehittäneet 10 päivän kevennysruokavalion, joka auttaa pääsemään alkuun hyvän kunnon saavuttamisessa. HUOM!Ennen kuin aloitat laitteen käytön, varmista lääkäriltä terveydentilasi.jos sinua heikottaa tai pyörryttää, tai voit olosi muuten huonoksi, lopeta laitteen käyttö välittömästi. Ennen kuin aloitat laitteen käytön, lue käyttöohjeet huolellisesti. Tutustu myös laitteen mukana tulevaan videoon. Noudata tarkasti kaikkia turvaohjeita. Jälleenmyyjä ei vastaa loukkaantumisista tai aineellisista vahingoista, jotka johtuvat laitteen virheellisestä käytöstä. Emme suosittele tätä laitetta raskaana oleville naisille tai henkilöille, joilla on terveydellisiä ongelmia.

3 LAITTEEN KOKOAMINEN Levitä ensin kaikki laitteen osat lattialle paikkaan, jossa tilaa on riittävästi. Tarkista, että sinulla on kaikki tarvittavat osat. Jos huomaat, että jokin osa puuttuu, ota yhteys jälleenmyyjääsi; Suomen Polkupyörätukku Oy Horsmankuja VANTAA p Vaihe 1. Suorista etujalka ja kiinnitä se paikalleen lukitustapilla. Käännä laite sitten toisinpäin. Vaihe 2. Nosta pehmuste, jolloin saat asennettua neliönmuotoiset putket (nro 7). Aseta putki (nro 7) sitä vastaavaan reikään ja kiinnitä se lukitustapilla. Vaihe 3. Aseta oikea kahva (nro 4) pyöreän putken reiän (nro 18) kohdalle ja kiinnitä se lukitustapilla. Aseta vasen kahva (nro 5) vasemmanpuoleisen pyöreän putken reiän (nro 18) kohdalle ja kiinnitä se lukitustapilla.

4 Vaihe 4. Työnnä oikeanpuoleinen pyöreä putki (nro 4) kaareen (nro 2) ja käännä se vasemmalle. Työnnä toinen pää kaareen ja kiinnitä lukitustapilla. Kiinnitä kaaren toinen pää. Vaihe 5. Kiinnitä neliönmuotoinen putki (nro 22) sitä vastaavaan reikään ja kiinnitä se lukitustapilla. Vaihe 6. Laitteen kokoontaittaminen säilytystä varten. Irrota lukitustapit etujalasta ( nro 20b) ja irrota pyöreä putken tuki (nro 14). Taita laite kokoon. HUOM!Laitteen osat on merkitty laitekaavioon sivulla 6.

5 KUVA LAITTEEN OSISTA

6 OSALISTA

7 ENNEN HARJOITTELUN ALOITTAMISTA 1. Ennen harjoittelun aloittamista, tarkista terveydentilasi lääkäriltä. Jos tunnet olosi heikoksi, pyörryt tai sinua sattuu, lopeta harjoittelu ja puhu lääkärisi kanssa ennen harjoittelun jatkamista! 2. 2.Varmista että laite on tasaisesti lattialla, ennen kuin aloitat harjoittelun. 3. Kun harjoittelet, pidä aina kiinni kahvoista. 4. Anna vatsalihasten tehdä työ. Älä tee harjoituksia käyttäen käsivoimia, koska silloin et saa harjoituksista täyttä hyötyä. Laite on suunniteltu siten, että siinä lihakset tekevät työtä, sekä liikettä tehtäessä että siitä palauduttaessa..pidä harjoituksen aikana pää vasten selkätukea, koska silloin asentosi säilyy hyvänä. Jos nostat tai jännität niskaa, siihen kohdistuu liikaa rasitusta, ja harjoituksen teho vähenee. Jännitä vatsalihaksia ja anna lihaksen supistua koko liikkeen ajan. Noudata aluski laitteen mukana tulevia harjoitusohjeita. LÄMMITTELY Kävele paikallasi 2 3 minuuttia, jotta saat veren kiertämään kunnolla koko vartalossa. Lämmittely valmistelee vartalon harjoittelua varten,, vähentää lihasrasituksia ja venähdyksiä, sekä parantaa harjoittelutuloksia. VENYTTELY Taivutukset sivulle: Seiso jalat olkapäiden levyisessä haara-asennossa, polvet hiukan koukussa. Pidä ryhti suorassa ja katso suoraan eteenpäin. Nosta vasen käsi pään päälle ja aseta oikea käsi lantiolle. Nojaa oikealle, jolloin vasen kylki venyy. Pidä venytystä sekuntia. Toista liike toiselle puolella. Älä tee liikettä nykivästi, vaan tee se rauhallisesti venyttäen. Rinnan kääntö: Seiso jalat olkapäiden levyisessä haara-asennossa, polvet hiukan koukussa. Pidä ryhti suorana ja katso suoraan eteenpäin. Nosta molemmat kädet sivuille kyynärpäät hiukan koukussa. Kierrä ylävartaloa ensin oikealle niin pitkälle kuin pääset ja sen jälkeen vasemmalle. Tee 10 kiertoa vasemmalta oikealle. Älä tee liikettä nykivästi, vaan tee se rauhallisesti venyttäen. Lämmittelyn ja venytysten jälkeen voit siirtyä harjoitteluun. Älä pidätä hengitystäsi vaan hengitä rauhallisesti harjoittelun aikana. Pidä pää vasten selkätukea ja tee liikkeet vatsalihaksilla ilman käsivoimia. Pidä jalat jalkatuella tai lattialla. Laite on suunniteltu siten, että siinä lihakset tekevät työtä, sekä liikettä tehtäessä että siitä palauduttaessa. Kehosi toimii vastuksena, joten et tarvitse mitään lisäpainoja tai vastushihnoja. Laitteen avulla saat keskivartalosi kuntoon nopeasti. Laite on suunniteltu siten, ettet pysty huijaamaan missään harjoituksen vaiheessa, joten jokainen liike on tarkeä. Tarkista tasoasetukset, ennen kuin aloitat harjoittelun.

8 ALOITTELIJAT 8 10 toistoa 1 2 sarjaa kutakin harjoitusta kohden Tee aluksi harjoitukset 1 3. Kun pystyt tekemään kaikista kolmesta harjoituksesta toistot hengästymättä ja tuntematta väsymystä, lisää harjoitukset 4 6 ohjelmaasi. Kuntosi kehittyessä, pystyt tekemään kaikista kuudesta harjoituksesta 8 10 toistoa 2 sarjana. Aseta laite harjoittelutasollesi sopivaan asentoon. Harjoituksen kesto on 2 sekuntia harjoituksen suorittamiseen ja 2 sekuntia harjoituksen palauttamiseen. Kun pystyt suorittamaan vastaalkajien ohjelman vaikeuksitta, voit siirtyä edistyneiden ohjelmaan. EDISTYNEET toistoa3 4 sarjaa kutakin harjoitusta kohden. Tee aluksi kaikki aloittelijan 6 harjoitusta toistolla, 2 sarjana. Aseta laite harjoittelutasollesi sopivaan asentoon. Harjoituksen kesto on 2 sekuntia harjoituksen suorittamiseen ja 2 sekuntia harjoituksen palauttamiseen. Voit lisätä toistojen tai sarjojen määrää, jos harjoitus tuntuu liian kevyeltä.

9 1. 1 VATSARUTISTUS: Vahvistaa koko vatsaa, erityisesti ylävatsaa. Asetu selällesi ja pidä käsillä kevyesti kiinni kahvoista. Aseta jalat jalkatuelle tai lattialle. Aloita harjoitus ja tee haluamasi määrä toistoja. 2 & 3 2. VINORUTISTUS, OIKEA LANTIO Vahvistaa vinoja vatsalihaksia sekä oikeanpuolen alavatsalihaksia. Asetu oikealle kyljelle jalat koukussa. Varmista, että asentosi on mukava ja tasapainoissa. Pidä käsillä kevyesti kiinni kahvoista ja laita jalat jalkatuilla tai lattialla. Nouse hitaasti ylös, pitäen pää paikallaan alustalla. Tee töitä vatsalihaksilla. 3.VINORUTISTUS, VASEN LANTIO. Vahvistaa vinoija vatsalihaksia sekä vasemmanpuolen alavatsalihaksia. Asetu vasemmalle kyljelle jalat koukussa. Varmista, että asentosi on mukava ja tasapainoissa. Pidä käsillä kevyesti kiinni kahvoista ja laita jalat jalkatuilla tai lattialla. Nouse hitaasti ylös, pitäen pää paikallaan alustalla. Tee töitä vatsalihaksilla.

10 4.TUPLARUTISTUS. 4. Vahvistaa ylä ja alavatsaa. Asetu selällesi, jalat hiukan koukussa kuvan osoittamalla tavalla. Pidä pää vasten selkätukea ja ota käsillä kevyesti kiinni kahvoista. Nouse hitaasti ylös ja nosta samalla polvia yhteenpuristettuna ylös kohti rintaa. Tämä harjoitus on edistyneiden tasoa. Ennen kuin teet tämän harjoituksen, tee harjoitukset 1 4 niin, että osaat ne hyvin. 5 ALAVATSALIIKE. Vahvistaa alavatsalihaksia 5. Asetu selällesi, jalat koukussa kuvan osoittamalla tavalla. Pidä pää vasten selkätukea ja ota käsillä kevyesti kiinni kahvoista. Nosta polvia rintaa kohti ja palauta ne takaisin alkuasentoon. Kun jalat ovat alkuasennossa, älä anna alaselän tai yläselän irrota alustasta.

11 6. 6 VATSARUTISTUS JALKAA VAIHTAEN. Vahvistaa ylä ja alavatsalihaksia. Asetu selällesi laitteen päälle ja kädet kahvojen päällä. Laita polvet koukuun ja ojenna jalkoja vuorotellen eteenpäin. Tee aina rutistus ylävartalolla samaan aikaan kun palautat jalat alkuasentoon. Toista sama toisella jalalla.

12 10 PÄIVÄN KEVENNYSRUOKAVALIO Alla oleva ohje on tarkoittettu vain 10 päivän dieetiksi. Älä siis käytä ruokavaliota kuin vain 10 päivän ajan.

13 LAIHDUTUSVINKKEJÄ 1. Älä jätä aterioita väliin. Aterioiden väliin jättämisen vaarana on, että alat napostella hallitsemattomasti. Ja jos odotat, että olet liian nälkäinen, teet helposti vääriä valintoja, jolloin myös rasvaa kertyy helposti normaalia enemmän. 2. Ihminen syö keskimäärin kaksinkertaisen määrän (vääriä) rasvoja, kuin pitäisi. On tärkeätä kiinnittää huomiota päivittäiseen rasvankäyttöön: rasvasta saatavien kaloreiden määrän ei tulisi olla enempää kuin % päivittäisestä kalorimäärästä. 3. Juo paljon vettä, vähintään 2 litraa päivässä. Vesi täyttää ja samalla puhdistaa elimistöä. 4. Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia. Paitsi että ne maistuvat hyvältä, ne ovat myös terveellisiä ja sisältävät paljon vitamiineja, mineraaleja, kasviravinteita ja kuituja, jotka suojaavat vapaiden radikaalien vanhentavalta vaikutukselta. 5. Syö pieniä annoksia usein päivässä, enintään 2, 5 3 tunnin välein. Näin saat ruoansulatuksen toimimaan mahdollisimman hyvin, ja ruumiin energiataso pysyy tasapainossa koko päivän. Kun syöt vähän ja usein, sokeritasapaino säilyy, eivätkä kalorit varastoidu rasvan muodossa. 6. Jokaisen aterian tulisi sisältää vähärasvaisia proteiineja, hitaita hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja. 7. Vähärasvaisia proteiineja on kalassa, nahattomassa vaaleassa lihassa, kuten broilerissa ja kalkkunassa, vähärasvaisessa naudanlihassa, tofussa, proteiinijuomissa ja vihanneksissa. 8. Höyrytetyt tai raa at vihannekset sisältävät paljon enemmän ravintoaineita kuin muulla tavalla käsitellyt vihannekset. Keitettäessä suurin osa vihannesten ravintoaineista häipyy. Vihannekset ovat parhaimmillaan raakana, höyrytettyinä tai mikroaaltouunissa kypsennettyinä. 9. Monissa salaattikastikkeissa on runsaasti rasvaa. Käytä vähärasvaisia kastikkeita tai sitruunamehua tai etikkaa. 10. Ennakoi aina etukäteen tilanteet, joihin joudut. Ota töihin mukaan omat eväät ja vie elokuviin omat välipalasi. 11. Vältä syömistä klo jälkeen.

TARTU TILAISUUTEEN, ota tavaksi!

TARTU TILAISUUTEEN, ota tavaksi! TARTU IUTEEN, ota tavaksi! 1 2 RENNOS pysyviä tuloksia Tartu tilaisuuteen, ota tavaksi! -painonhallintaopas johdattaa sinut pysyviin elämäntapamuutoksiin rennolla ja nautittavalla tavalla. Opas neuvoo

Lisätiedot

Yleistä venyttelystä. Miksi venytellä? Milloin venytellä? 4. Itsenäisenä palauttavana ja notkeutta kehittävänä harjoituksena

Yleistä venyttelystä. Miksi venytellä? Milloin venytellä? 4. Itsenäisenä palauttavana ja notkeutta kehittävänä harjoituksena Venyttelyopas 2009 Ohjeet ja kuvatekstit: Anne Hämäläinen Kuvat: Mike Sirén Venyttelyopas 2009 Disclaimer: Tekijä ei ole liikunta-alan asiantuntija. Seuraavat ohjeet ja neuvot ovat sovellettavissa omalla

Lisätiedot

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850

JUOKSUMATTO. Proteus LDT 8850 JUOKSUMATTO Proteus LDT 8850 Kiitos kun valitset tuotteemme. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen käyttöä ja noudata niitä. TURVAOHJEET 1. Tarkista terveydentilasi lääkäriltäsi, ennen kuin aloitat harjoittelun.

Lisätiedot

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30

JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 JUOKSUMATON käyttöopas HERCULES 30 No.720201 SISÄLTÖ Sivu Takuu 1 Yleiset turvallisuusohjeet 2 Erityisesti huomiotavat varoitukset 3 Asennus 4 Pakkauksen purkaminen & Asennus 5 Asennuskaavio (1) 6 Osaluettelo

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot

Myöhäistä ei milloinkaan. Iloa liikunnasta

Myöhäistä ei milloinkaan. Iloa liikunnasta 1 KI -kunto-opas 60+ Iloa liikunnasta Jokainen meistä tarvitsee riittävästi liikuntaa läpi elämän. Säännöllinen liikkuminen on yksi hyvinvointimme ja toimintakykymme avaintekijöistä. Liikunnan merkitys

Lisätiedot

KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA

KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA KUNTOSALI -OHJELMA KUNTOSALILLA TEHTÄVÄ LIHASKUNTOHARJOITUS ENSIMMÄISET 12 VIIKKOA Treeni 1 Ikäisesi nuoren suositellaan harrastavan vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja luiden terveyttä

Lisätiedot

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS

Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? VAROITUS Mallin no. PETL84909.0 Sarja no. Kirjoita sarjanumero tyhjälle riville yläpuolelle viittaukseksi. Ennen kuin aloitat KYSYTTÄVÄÄ? Jos Teillä on kysyttävää tai laitteesta puuttuu osia, olkaa hyvä, ja ottakaa

Lisätiedot

Vauvamatkalla. Opas synnyttäneelle. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Vauvamatkalla. Opas synnyttäneelle. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Vauvamatkalla Opas synnyttäneelle Toimitus Kuvaajat Taitto Heta Kolanen, Katja Koskinen, Niina Kauppinen, Mirkka Kujala Tero Hanski, Mikko Hinkkanen, Jarmo Nummenpää, Heta Kolanen Mirkka Kujala Painopaikka

Lisätiedot

05-06. maalivahdin opas

05-06. maalivahdin opas 05-06 maalivahdin opas maalivahdin opas suunnitteli ja toteutti jouni koponen aineisto jadberg laura tomatis kuvat laura tomatis: [p. 14-22] jadberg kansi jouni koponen Tämä opas on vain yksi näkemys maalivahtipelaamiseen.

Lisätiedot

Raskausajan ravitsemus ja liikunta

Raskausajan ravitsemus ja liikunta Raskausajan ravitsemus ja liikunta Mannerheimin Lastensuojeluliitto Toinen linja 17, 00530 Helsinki puhelin 075 324 51 mll@mll.fi www.mll.fi Tilaukset: www.mll.fi puhelin 075 324 5480 tilausnumero: 30117

Lisätiedot

KETOOSIDIEETTI KETOOSIDIEETIN ALOITUS

KETOOSIDIEETTI KETOOSIDIEETIN ALOITUS 1 KETOOSIDIEETTI Kiinteän ja rasvattoman unelmavartalon saavuttaminen ei ole ikinä ollut niin helppoa kuin tässä artikkelissa kerrottujen menetelmien käyttöönottamisen jälkeen. Lihakset kasvavat, läskit

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN OPAS KUNTOILUUN 19628325.00 SWE/FIN A FIN

HENKILÖKOHTAINEN OPAS KUNTOILUUN 19628325.00 SWE/FIN A FIN 19628325.00 SWE/FIN A FIN HENKILÖKOHTAINEN OPAS KUNTOILUUN SISÄLLYS 1. ALOITA KUNTOILU...2 2. TAVOITTEIDEN ASETTAMINEN...4 3. RAJOITTAMATON MÄÄRÄ VAIHTOEHTOJA...7 4. KUNNON TESTAAMINEN...10 5. HENKILÖKOHTAINEN

Lisätiedot

Kumppanina NIVELRIKKO. Näin tulen toimeen. Suomen Nivelyhdistys ry

Kumppanina NIVELRIKKO. Näin tulen toimeen. Suomen Nivelyhdistys ry NIVELRIKKO Kumppanina Näin tulen toimeen Suomen Nivelyhdistys ry 2 Teksti Jari P.A. Arokoski, LT Fysiatrian dosentti ja erikoislääkäri Kivunhoitolääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyys Itä-Suomen

Lisätiedot

Seuraavilla ohjeilla pystyt ottamaan luonnollisen asennon suhteessa tauluun:

Seuraavilla ohjeilla pystyt ottamaan luonnollisen asennon suhteessa tauluun: Asento Asento määrittää kuinka sinun tulisi seisoa saadaksesi liikkumattoman tuen ammuntaan. Asento täytyy pystyä ottamaan joka kerta luonnollisesti ja samalla tavalla, tai muuten osumakasassa tapahtuu

Lisätiedot

34 minuutin tehovesijumppa aloittelijalle Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy Julkaisuvapaa, jos lähde (www.vesiliikunta.

34 minuutin tehovesijumppa aloittelijalle Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy Julkaisuvapaa, jos lähde (www.vesiliikunta. 34 minuutin tehovesijumppa aloittelijalle Suomalainen Vesiliikuntainstituutti Oy Julkaisuvapaa, jos lähde (www.vesiliikunta.com) mainitaan Teksti: Eevaliisa Anttila Kuvat: Tiina Kosonen ja Eevaliisa Anttila

Lisätiedot

Ote stressistä. www.pohjanmaahanke.fi

Ote stressistä. www.pohjanmaahanke.fi Ote stressistä www.pohjanmaahanke.fi Mitä stressi on? Stressiä voidaan kuvata esimerkiksi seuraavasti: En saa enää töitäni valmiiksi, ennen kuin säntään jo seuraavaan asiaan. Unohtelen, minne minun pitäisi

Lisätiedot

4. HEITTOVOIMAN HARJOITTAMINEN

4. HEITTOVOIMAN HARJOITTAMINEN 4. HEITTOVOIMAN HARJOITTAMINEN 4.1 Yleisiä periaatteita Seuraavissa luvuissa käsittelemme kokonaisvaltaisesti ja kaikilta osin heit to voi maan ja sen harjoittamiseen liittyviä tekijöitä. Tämä on varsin

Lisätiedot

Paras tapa tämän ajatuksen opettamisessa on tehdä isku- ja vauhtinoutoharjoituksia pitoharjoitusten rinnalla.

Paras tapa tämän ajatuksen opettamisessa on tehdä isku- ja vauhtinoutoharjoituksia pitoharjoitusten rinnalla. NOUTO - vauhdikas ja näyttävä tottelevaisuuden osoitus Nouto on tottelevaisuusosion liike, joka hyvin suoritettuna herättää ihastusta muissakin kuin koiraihmisissä. Parhaimmillaan noudossa esiintyy useita

Lisätiedot

Tiedot on poimittu muuttamattomina www.hyvaterveys.fi- sivuilta.

Tiedot on poimittu muuttamattomina www.hyvaterveys.fi- sivuilta. Tiedot on poimittu muuttamattomina www.hyvaterveys.fi- sivuilta. Oheiset liikuntasuositukset 12 yleiseen sairauteen ja vaivaan ovat laatineet lääketieteen ja liikunnan eturivin asiantuntijat. Suosituksiin

Lisätiedot

Käyttöopas. Sisällys. Yleistä. Yleistä...2. Testit ja takuu

Käyttöopas. Sisällys. Yleistä. Yleistä...2. Testit ja takuu Käyttöopas Sisällys Yleistä...2 Testit ja takuu...2 Varotoimet Tarkastaminen...3 Määräaikaistarkastukset...3 Kuvaus Etac Molift RgoSling MediumBack...4 Etac Molift RgoSling HighBack...4 Huoltaminen/peseminen

Lisätiedot

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS

GS 180E - GS 200E KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS GS 180E - GS 200E FIN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS 1 2 3 4 5 6 7 3 8 9 10 11 12 14 13 15 16 18 4 17 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 5 ALKUPERÄISEN OHJEEN KÄÄNNÖS JOHDANTO Koneen asianmukaisen käytön varmistamiseksi

Lisätiedot

Ajo hanskassa! Norsk Motorcykkel Union 2001 & MP69 2005

Ajo hanskassa! Norsk Motorcykkel Union 2001 & MP69 2005 Ajo hanskassa! Ajo hanskassa! Norsk Motorcykkel Union 2001 & MP69 2005 Ajo hanskassa! on norjalaisten aktiivimotoristien ja ajokouluttajien Leif Klyven, Henry Enoksenin ja Gunnar Kubberoedin kirjoittama

Lisätiedot

Sydämesi hyvinvointi

Sydämesi hyvinvointi Sydämesi hyvinvointi Sydämesi hyvinvointi -esitteen avulla voit perehtyä tekijöihin, jotka vaikuttavat omaan sydänterveyteesi. Uskomme, että sinun kannattaa tutustua näihin eri tekijöihin ja samalla miettiä,

Lisätiedot

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114 Croozer Kid for Croozer Kid for 3-in- Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry KÄYTTÖOHJE SUOMI Tuotenro: 4 00 4 www.croozer.eu JULKAISUTIEDOT Julkaisija: Zwei plus zwei GmbH Oskar-Jäger-Str. 5 5085 Köln

Lisätiedot

Mindfulness harjoituksia

Mindfulness harjoituksia 1 Mindfulness harjoituksia Laajalti tunnetussa zen tarinassa kaksi munkkia, opettaja ja oppilas, tulevat joen kahlauspaikalle. Hätääntynyt ylimysnainen on jo joen rannalla; joki on tulvinut niin, että

Lisätiedot

Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi. Avaimia arkeen. Selkokielinen oppikirja turvallisuudesta

Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi. Avaimia arkeen. Selkokielinen oppikirja turvallisuudesta Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi Avaimia arkeen Selkokielinen oppikirja turvallisuudesta Teksti Lauri Räty & Petteri Kukkaniemi, 2015. Ulkoasu Juho Paavola Kirjoittajat ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö,

Lisätiedot

Otetaan reilu. pannaan niihin kunnolla vauhtia. Hyvä tulee! VIRKEÄNÄ RATISSA. Terveellisillä elintavoilla työvireyttä ammattikuljettajalle

Otetaan reilu. pannaan niihin kunnolla vauhtia. Hyvä tulee! VIRKEÄNÄ RATISSA. Terveellisillä elintavoilla työvireyttä ammattikuljettajalle Otetaan reilu myötäote elintavoista ja pannaan niihin kunnolla vauhtia. Hyvä tulee! VIRKEÄNÄ RATISSA Terveellisillä elintavoilla työvireyttä ammattikuljettajalle 5 terveellistä totuutta ammattikuljettajalle

Lisätiedot

Vaistomaisilla reaktioilla tarkoitetaan niitä tiedostamattomia, paniikinomaisia toimintoja, joita teet pelästyessäsi. Ne

Vaistomaisilla reaktioilla tarkoitetaan niitä tiedostamattomia, paniikinomaisia toimintoja, joita teet pelästyessäsi. Ne 16 Vaaralliset vaistot Vaistomaisilla reaktioilla tarkoitetaan niitä tiedostamattomia, paniikinomaisia toimintoja, joita teet pelästyessäsi. Ne tulevat suunnittelematta, refleksinomaisesti, ennen kuin

Lisätiedot

JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri

JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri JES! Virtuaali juoksukoulu - Kuntopiiri Lämmittele kuntopiirin ensimmäinen kierros eli tee liikkeet huomattavasti kevyemmin kuin kolme muuta kierrosta. -työ osuus per liike 30sek -Palautus liikkeiden välissä

Lisätiedot