SF-Caravan Turku ry Toimintakertomus 2008

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SF-Caravan Turku ry Toimintakertomus 2008"

Transkriptio

1 SF-Caravan Turku ry Toimintakertomus 2008

2 2 YHDISTYS SF-Caravan Turku ry:n toiminta oli vuonna 2008, yhdistyksen 39. toimintavuotena, vilkasta ja monimuotoista. Jäsenistön käytössä on edelleen ollut kaksi omaa aluetta, ympärivuotisena vuonna 2001 omaksi ostettu Kesäniemi Vehmaalla ja talvikaudella myös Ruissalo Camping Turussa, sekä kolme sopimusaluetta, Kallionokka Yläneellä, Lemmi-Caravan Mynämäellä ja Camping Livonsaari Askaisissa. Alueiden hintataso on saatu pysymään jäsenistölle mahdollisimman edullisena. Perinteisten treffien ja tapaamisten lisäksi yhdistys on toteuttanut omilla alueillaan monia pienempiä tapahtumia. Kallionokka, Lemmi-Caravan ja Camping Livonsaari ovat myös järjestäneet treffejä ja tapahtumia, joihin yhdistyksen jäsenet ovat voineet osallistua. Näiden järjestelyihin yhdistys ei kuitenkaan ole osallistunut millään tavoin. JÄSENISTÖ Vuoden 2007 lopussa yhdistyksessä oli jäseniä (sis. 29 vapaajäsentä) ja perhejäseniä 71. Yhteensä jäsenmäärä oli Vuonna 2008 vastaavat luvut olivat jäsentä (sis. 27 vapaajäsentä) ja 69 perhejäsentä. Yhteensä jäsenmäärä oli Vuoteen 2007 verrattuna jäsenmäärä on vuonna 2008 vähentynyt 11 henkilöllä. Jäsenkirjurina toimi Ulla Rehnfors. YLEISET KOKOUKSET Kevätkokous pidettiin Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan laitosrakennus Medisiinan luentosalissa auditorium externum. Kevätkokoukseen osallistui 40 varsinaista jäsentä ja 8 perhejäsentä eli yhteensä äänioikeutettuja oli 48 henkilöä. Kokoukseen osallistui lisäksi liiton puheenjohtaja Eero Ollila. Syyskokous pidettiin Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan laitosrakennus Medisiinan Osmo Järvi -salissa. Syyskokoukseen osallistui 79 varsinaista jäsentä ja 16 perhejäsentä eli yhteensä äänioikeutettuja oli 95 henkilöä. Kokouksessa oli lisäksi läsnä viisi henkilöä, joille myönnettiin puhe- ja läsnäolo-oikeus. JOHTOKUNTA Johtokunta kokoontui vuonna 2008 yhteensä 14 kertaa, pykäliä kirjattiin 182 kappaletta ja sen kokouksiin osallistuivat:

3 3 puheenjohtajana Ari Rehnfors 14 kertaa jäseninä Ralf Ekblad 12 " Soili Huhta 14 " Esko Järvinen 12 " Tuomo Korsijärvi 11 " Lauri Nieminen 13 " Pertti Puisto 13 " Kari Saloranta 14 " Petri Suominen 13 " Johtokunnan kokouksiin osallistuivat lisäksi ilman äänivaltaa yhdistyksen toimikuntien vetäjät, asiamiehet ja taloudenhoitaja. Yhdistyksen varapuheenjohtajana toimi Lauri Nieminen, sihteerinä Soili Huhta, taloudenhoitajana Sirkka Haapasalo sekä tilintarkastajina HTM Maija-Liisa Torikka ja Juha Lindqvist. CARAVAN SHOW & CAMPING -TOIMIKUNTA Toimikunta on nimensä mukaisesti perustettu ainoastaan Caravan Show & Campingin järjestelyistä vastaavaksi toimikunnaksi. Sen toimikausi alkaa muista toimikunnista poiketen edellisen vuoden Caravan Show & Campingistä ja päättyy seuraavan vuoden Caravan Show & Campingiin. Toimikunta kokoontui valmistelemaan Caravan Show & Camping 2008:n treffikokoontumista 5 kertaa ja pykäliä kertyi pöytäkirjoihin 54 kpl. Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt: Leiripäällikkö Ari Rehnfors 4 kertaa Pääisäntä Petri Suominen 4 " Porttivastaava Kurt Lindroos 5 " Rahastus Arja Eklöf 5 " Toimisto/ilmoittautumiset Tapio Tila 5 " Tekniikka/sähköistys Mauri Virtanen 3 " Vartiointi Juha Suominen 1 " Messuosasto Soili Huhta 5 " Ensiapu/kuljetukset Pentti Haanpää 4 " Kahvitus Maija Kesäläinen 3 " Ajoesittelyt Lauri Nieminen 4 " Toimikunnan sihteerinä toimi Tapio Tila. Yhdistyksen edustajina Caravan Show 2008:n päätoimikunnan kokouksiin (toimikunta koostuu SF-Caravan ry:n, Turun Messukeskus Oy:n, SF-Caravan Turku ry:n, vaunukauppiaiden ja Turun kaupungin edustajista) osallistuivat Ari Rehnfors ja Tapio Tila. Myös vuoden 2008 tapahtumasta lähetettiin Turussa toimiville mediayksiköille lehdistötiedote, joka tuotti paikallisradio Auran Aaltoihin ja Radio Majakkaan sekä Radio 100:aan Ari Rehnforsin haastattelut.

4 Kaikille toimihenkilöille järjestettiin tiedotustilaisuus Turun Messu- ja kongressikeskuksen ravintolassa ja tilaisuudessa käytiin läpi työtehtävät vastuualueittain. Toimihenkilöitä tapahtuman järjestelyihin osallistui 68 henkilöä. 4 KESÄNIEMITOIMIKUNTA Kesäniemitoimikunta kokoontui vuonna 2008 yhteensä 9 kertaa. Pykäliä toimikunnan kokouksissa kirjattiin 121 kappaletta. Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt: puheenjohtajana Pertti Puisto 9 kertaa jäseninä Ralf Ekblad 6 " Ilkka Elers 8 " Jari Kaaros 5 " Kalevi Lampisuo 9 " Jarmo Paakkanen 8 " Markku Salovaara 5 " Iris Simola 8 " Petri Suominen 8 " Timo Vuorinen 1 " Toimikunnan sihteerinä toimi Jarmo Paakkanen. Toimikunta hoiti toimiston päivystyksen joka kuukauden 4. maanantai, toimiston ollessa käytössä. Muuten toimikunta kokoontui Kesäniemessä. RAKENTAMISESSA vietettiin hiljaiseloa, toimikunta keskittyi Kesäniemen paikkojen kunnossapitoon ja toiminnan pyörittämiseen. TREFFIT JA TAPAHTUMAT: Toimikunta osallistui Kesäniemessä järjestettyjen treffien ja tapahtumien järjestelyihin sekä toimihenkilöinä että ohjelmanjärjestäjinä. Kesäniemen treffit ja tapahtumat on selostettu toimintakertomuksen otsikon Treffit ja tapahtumat kohdalla. Kesäniemen kalustonhoitajina toimivat Petri Suominen ja Kari Saloranta. NAISTOIMIKUNTA Toimikunta on kokoontunut joka kuukauden 3. maanantai (kesä- ja heinäkuuta lukuunottamatta) yhdistyksen huoneistossa kokouksen ja kerhopäivystyksen merkeissä. Toimikunta kokoontui 10 kertaa vuonna Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt:

5 5 puheenjohtajana Maija Kesäläinen 10 kertaa jäseninä Sirpa From 10 " Kaija Helmiö 6 " Seija Korsijärvi 7 " Rose-Marie Lindroos 6 " Arja Mäkitalo 6 " Anna-Liisa Ollila 6 " Iris Simola 8 " Anne Soitamo 7 " Terttu Tila 7 " Riitta Tolvas 6 " Toimikunta osallistui Caravan Show & Camping treffeille Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa, jossa toimikunta hoiti rahastuksen ja toimihenkilöiden kahvituksen. Myös yhdistyksen kevät- ja syyskokouskahvitus sujui toimikunnan naisilta vuosien kokemuksella. Toimikunta osallistui teatteri-illanviettoon Turun kaupunginteatterissa. Toimikunnan joulujuhlaa vietettiin joulukuun kokouksen yhteydessä Puolikontien toimintakeskuksessa, jossa nautittiin maittava jouluateria. Kokouksen lopuksi Maija Kesäläinen kiitti toimikunnan jäseniä hyvästä yhteistyöstä ja toivotti hyvää onnea ja menestystä uudelle toimikunnan vetäjälle Iris Simolalle. RUISSALOTOIMIKUNTA Toimikunta on perustettu toimimaan johtokunnan ja Ruissalon välisenä tiedostuskanavana. Ruissalotoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin aluksi Matti Vainio, mutta hänen tehtävänsä siirtyivät myöhemmin Ruissalossa kootun toimikunnan puheenjohtajalle, Pentti Haanpäälle. TREFFI- JA OHJELMATOIMIKUNTA Treffi- ja ohjelmatoimikunta kokoontui vuonna 2008 yhteensä 9 kertaa. Pykäliä toimikunnan kokouksissa kirjattiin 95 kappaletta. Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt: puheenjohtajana Petri Suominen 9 kertaa jäseninä Ralf Ekblad 9 " Satu Palosaari 5 " Pertti Puisto 8 " Kari Saloranta 8 " Iiris Simola 9 " Kalle Simola 9 " Toimikunnan sihteerinä toimi Satu Palosaari. Hänen ollessaan estyneenä sihteerin tehtäviä hoiti toimikunnan puheenjohtaja. Toimikunta hoiti toimiston päivystyksen joka kuukauden 2. maanantai.

6 Toimikunta järjesti yhdessä Kesäniemitoimikunnan kanssa kaikki tapahtumat ja treffit Kesäniemessä. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat jatkuneet Kallionokan (Yläne), Lemmi- Caravanin (Mynämäki) ja Livonsaari-Campingin (Askainen) kanssa. Ruissalo Campingin matkailuajoneuvoalue Ruissalossa oli vuokrattu talvikaudeksi Turun kaupungilta. Kesän 2008 ajaksi saatiin kaupungin kanssa jälleen neuvoteltua edullinen kausipaikkasopimus Ruissaloon 20 vaunupaikasta. Ympärivuotisessa käytössä oli lisäksi yhdistyksen oma alue Kesäniemi Vehmaalla, joka siirtyi yhdistyksen omistukseen joulukuussa TURVATOIMIKUNTA Toimikunta kokoontui 2 kertaa vuonna 2008 ja pykäliä kirjattiin 26 kappaletta. Toimikuntaan kuuluivat ja sen kokouksiin osallistuivat seuraavat henkilöt: puheenjohtajana Lauri Nieminen 2 kertaa sihteerinä Jorma Mustonen 2 " turva-asiamiehenä Martti Rastas 2 " jäseninä Hannu Hakala 2 Jukka Laaksonen 1 " Roni Pylkkänen 1 " Veijo Sipari 1 " Ari Rehnfors 1 " Vesa Virtanen 1 " Ajotaitomerkkisuorituksia toimikunta otti vastaan Turun Messu- ja Kongressikeskus Oy:n pysäköintialueella kevätkaudella kolme kertaa ja syyskaudella kaksi kertaa. Vaunuyhdistelmällä ajettuja hyväksyttyjä suorituksia kirjattiin yhteensä neljä, joista kolme hopeista ja yksi kultakakkonen. Matkailuautolla ajettuja hyväksyttyjä suorituksia kirjattiin yhteensä viisi, joista neljä oli pronssista ja yksi mestarimerkki. Näiden lisäksi ajotaitomerkin suoritti kolme henkilöä muista yhdistyksistä. Yhdistyksen ajotaitomestaruuskilpailut pidettiin Kilpailuissa oli kaksi osanottajaa. Toimikunnan toiminnan pääpaino oli tapahtumissa, joko omissa tai muiden järjestämissä, joissa toimikunta oli mukana aktiivisesti. Caravan Show & Camping 2008:ssa toimikunta oli mukana portilla, tekniikassa ja isäntätehtävissä sekä hoiti kaasunmyynnin alueella. Toimikunta oli myös mukana vapaaehtoisessa matkailuajoneuvojen punnituksessa, jonka järjesti K1-katsastajat. Yhdistyksen omilla alueilla toimikunta tarkkaili koko vuoden ajan turvallisuuteen liittyviä asioita kuten sähkön ja kaasun käyttöä sekä liikennettä. Puutteista ja virheistä tiedotettiin asianomaisille.

7 7 URHEILUTOIMIKUNTA Toimikunnan puheenjohtajana toimi edelleen Pentti Hjerppe. Yhdistyksen lentopallojoukkue on harjoitellut ja pelannut Raunistulan koululla. Toimikunta järjesti elokuussa 2008 Kesäniemen LMC-Cup petanque kilpailut. Tuomarina toimi ansiokkaasti Pentti Hjerppe. 40-VUOTISJUHLATOIMIKUNTA Toimikunta on perustettu suunnittelemaan ja toteuttamaan yhdistyksen 40- vuotisjuhlat, jotka pidetään Kesäniemessä. Toimikuntaan ovat kuuluneet ja sen kokouksiin osallistuneet seuraavat henkilöt: Puheenjohtajana ja sihteerinä Ari Rehnfors 3 kertaa Jäseninä Sirkka Haapasalo 3 " Soili Huhta 3 " Seija Korsijärvi 3 " Arja Mäkitalo 3 " Iris Simola 1 " MATKAILUASIAMIES Toimintavuoden aikana yhdistyksen matkailuasiamiehenä toimi Ilpo Tolvas. Hän on antanut koti- ja ulkomaanmatkailuun liittyvää neuvontaa ja apua jäsenistölle. MATKAILUAUTOASIAMIES Toimintavuoden aikana yhdistyksen matkailuautoasiamiehenä toimi Ari Rehnfors. Matkailuautoasiamies on toiminut yhdistyksen asiantuntijana matkailuautoilua koskevissa asioissa. TURVA-ASIAMIES Toimintavuoden aikana yhdistyksen turva-asiamiehenä toimi Martti Rastas. Turvaasiamies on toiminut yhdistyksen asiantuntijana turvallisuutta koskevissa asioissa.

8 8 TREFFIT JA TAPAHTUMAT Caravan Show & Camping 2008 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa Yhdistys järjesti yhteistyössä Turun Messu- ja Kongressikeskus Oy:n kanssa treffikokoontumisen, joka on yhdistyksen suurin vuosittainen yleisötilaisuus. Järjestyksessään 19. tapahtumaan osallistui 384 matkailuajoneuvokuntaa. Toimihenkilöitä tapahtuman järjestelyihin tarvittiin 68 henkilöä. Caravan Show & Camping 2008:ssä yhdistyksellä oli Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa oma messuosasto, jossa esiteltiin yhdistyksen toimintaa. Osaston teemana oli luonnollisesti yhdistyksen oma alue Kesäniemi ja sen tarjoamat palvelut. Osastolla jaettiin Turun Caravan-postin ja VankkuriViestin numeroita sekä rintanappeja yhdistyksen aikaisemmilta treffeiltä. Myyntitiskillä myytiin yhdistyksen logolla varustettuja sukkia sekä joitakin jäsentarvikkeita. Osaston seinältä messuyleisö saattoi katsella yli 200-kuvaista non-stopkavalkaadia Kesäniemestä, Ruissalosta, Caravan Show'sta ym. tapahtumista, jotka Soili Huhta oli koonnut yhdeksi esitykseksi hänelle toimitetuista kuvista. SF-Caravan ry:n osastolta uudet Turun yhdistykseen liittyneet jäsenet ohjattiin Turun osastolle noutamaan liittymispakettinsa. Messuosaston vetäjänä toimi Soili Huhta avustajinaan Arja Järvi, Kalle Laaksonen, Kaija Kaihlamo, Seija ja Tuomo Korsijärvi, Ulla ja Ari Rehnfors sekä Terttu Tila. Myös Turun Seudun YT-alueella oli Caravan Show & Camping 2008:ssa oma osasto. Vaikka yhdistyksemme on Turun Seudun YT-toimikunnan suurin jäsenyhdistys, ei yhdistyksellä ollut tällä osastolla edustusta. Luovuimme edustuksesta YT-osastolla toisten YT-yhdistysten hyväksi. Lasten talvirieha Kesäniemessä Hiihtolomaviikon lauantaina pidettiin lasten talvirieha, jossa lapsia ja nuoria oli yli 40. Tapahtumassa oli mm. hevosella ratsastusta, moottorikelkka-ajelua, lasten pilkkikisa sekä kaikkea muuta mukavaa. Tapahtumaan osallistuville oli tarjolla munkkeja, makkaraa ja mehua. Paikalla oli 41 vaunukuntaa. Pääsiäistreffit Kesäniemessä Pääsiäisenä nautittiin perinteinen rosvopaisti 108 hengen voimin. Petri Suominen luovutti Miilumestarin vaativan tehtävän Tauno Palmrothille. Treffeillä oli perinteiset kilpailut ja leikit. Lauantai-illan tanssirytmeistä vastasi tanssiorkesteri Malibu. Treffeille osallistui 75 vaunukuntaa, joista vierailijoita oli 14. Kesäniemen vappu Vappua vietettiin tavanomaisin menoin. Tapahtumaan osallistui 54 vaunukuntaa, josta vierailijoita oli 1. Kevätkarnevaalit 60-luvun malliin Kesäniemessä Kevätkarnevaalit vietettiin 60-luvun merkeissä. Esillä oli 60-luvun Mercedes Benz ja Unto Kaaroksen vaunu, joihin kävi tutustumassa runsaasti väkeä. Illan tansseissa musisoi orkesterina Half & Half. Treffeille osallistui 103 vaunukuntaa, joista vierailijoita oli 39.

9 Kesäniemen juhannus Juhannusta vietettiin perinteisin menoin. Kesäniemikasteen saivat tällä kertaa Ikosen ja Grönroosin pariskunnat. Illalla oli tanssit. Tapahtumaan osallistui 94 vaunukuntaa, joista vierailijoita oli 19. Unikeonkestit Kesäniemessä Kesäniemen Unikeoksi valittiin Kalle Simola, joka herätettiin perinteisin menoin aamu-uinnilla. Aamu-uinnin jälkeen kaikille tarjottiin aamukahvit Ylälystillä. Illalla tanssittiin Terhi Jokilan ja Vanhan Myllyn tahdissa. Tapahtumaan osallistui 98 vaunukuntaa, joista vierailijoita oli 26. Naisten kuntotapahtuma Kesäniemessä Tapahtumaan osallistui 48 ladya. Illalla oli karaoke-tanssit. LMC-Petanque Cup -kilpailut Kesäniemessä Cup-kilpailuun osallistui 17 joukkuetta, joista voittajaksi seuloutui NICO-team. Pentti Hjerppe hoiti kisan tuomaroinnin ja järjestelyt ansiokkaasti. Silakkatreffit Kesäniemessä Lauantaina aamupäivällä halstrattiin ja savustettiin silakkaa, jota oli tapahtumaan varattu 350 kg. Kaikki meni eikä meinannut riittääkään, kun treffeille osallistui ennätysmäärä väkeä. Paikalla oli 194 vaunukuntaa, joista vierailijoita oli 116. Lapsilla oli tikkakisa ja illalla tanssittiin Ari Aallon ja Atlanticin tahdissa. Pikkujoulu Kesäniemessä Pikkujoulua vietettiin nauttimalla joululounas Inkerannan pitopalvelun valmistaman ja Nina Ekbladin ja Tuire Mäkisen kauniisti kattaman joulupöydän antimista. Lapsille tuli mieluisa vieras, joulupukki, joka oli muistanut kaikkia pieniä ja vähän isompiakin. Lounaalle osallistui noin 170 henkilöä. Illalla oli tanssit Reino Nurmen tahdittamana. Uudenvuoden vastaanotto Kesäniemessä Uusi vuosi otettiin vastaan rakettien paukkuessa ja välkkyessä. Hienon ilotulituksen järjesti Jarkko Simola, josta hänelle kiitokset. Lisäksi Kesäniemessä järjestettiin puu- ja siivoustalkoot sekä karaokeiltoja. 9 TOIMISTO Yhdistyksen toimisto sijaitsee Turussa osoitteessa Linnankatu 49 A, huoneisto on 120 m 2 :n suuruinen. Se sisältää kokoustilat, päivystyshuoneen, monipuolisen keittiön sekä tilavan saunaosaston. Saunaosasto remontoitiin vuonna Huoneiston parketit hiottiin ja lakattiin kesällä Toimisto on ollut avoinna jäsenistön asiointia varten arkimaanantaisin (kesä- ja heinäkuuta lukuun ottamatta) klo Muina aikoina käytössä on ollut sähköposti ja telefaksi, jotta viestintä yhdistyksen, jäsenistön ja eri yhteistyötahojen välillä olisi mahdollisimman monipuolista ja nykyaikaista. Kesäkuusta alkaen yhdistyksen toimistossa on ollut koko taloyhtiön kattava putkiremontti, jonka vuoksi toimisto on ollut suljettuna. Remontin yhteydessä keittiön ja toimiston sekä saunaosaston rakenteita on jouduttu purkamaan ja ne tullaan korvaamaan uusilla materiaaleilla, kun remontti on valmis.

10 10 Jäsenistöllä on ollut mahdollisuus vuokrata toimistohuoneistoa yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Toimiston siivouksesta huolehti vuonna 2008 Kirsi Heikkilä. Kerhomestarina toimi Arja Mäkitalo. JÄSENLEHDET Yhdistyksen oman jäsenlehden, Turun Caravan-postin, julkaiseminen aloitettiin vuonna Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se postitetaan kaikille yhdistyksen varsinaisille jäsenille, SF-C yhdistysten puheenjohtajille ja yhdistyksen yhteistyökumppaneille. Lehden päätoimittajana toimi vuonna 2008 Ari Rehnfors. Lehden toimituskuntaan kuuluivat lisäksi Soili Huhta ja Turkka Suominen. Yhdistys osallistui myös Turun Seudun YT-alueen jäsenlehden, VankkuriViestin, julkaisemiseen. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja se postitetaan kaikille Turun Seudun YT-alueen jäsenyhdistysten (14 yhdistystä) jäsenille sekä SF-C yhdistysten puheenjohtajille. Lehden päätoimittajana on sen perustamisesta lähtien toiminut Hannu Raitis. Yhdistyksen aineistovastaavana toimi Soili Huhta. JÄSENTARVIKKEIDEN MYYNTI Yhdistys on tehnyt sopimuksen jäsentarvikkeiden myynnistä Carawall Oy:n ja Turun Länsivankkurit Oy:n kanssa. Jäsentarvikkeita on lisäksi ollut jonkin verran myynnissä Caravan Show:ssa, Kesäniemessä sekä päivystysaikoina myös yhdistyksen toimistossa. HUOMIONOSOITUKSET Kevätkokouksessa huomioitiin yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleita henkilöitä seuraavasti: Yhdistyksen puheenjohtaja Rehnfors kutsui huomionosoituksia jakamaan liiton puheenjohtaja Eero Ollilan ja hänen avustajakseen yhdistyksen varapuheenjohtaja Lauri Niemisen. Rehnfors aloitti huomionosoitusten jakamisen pienoislipuista. Pienoislipun, joka on yhdistyksen ensimmäinen huomionosoitus, saa kolmen vuoden aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan. Tällä kertaa palkittiin Ilkka Elers, Anita Jalonen, Jukka Laaksonen, Markku Salovaara ja Kalle Simola. Standaarin, jonka saa seuraavan kolmen vuoden aktiivisuuden jälkeen, saivat tällä kertaa Petri Suominen ja Timo Vuorinen. Plaketin, jonka saa taas sitä seuraavan kolmen vuoden aktiivisuuden jälkeen, saivat Pentti Haanpää (nro 87), Hannu Hakala (nro 80), Kauko Leino (nro 81), Anja ja

11 Tauno Palmroth (nro 86), Satu Palosaari (nro 82), Kari Saloranta (nro 83) sekä Juha Suominen (nro 84). Pronssisen yhdistysmerkin, jonka saa taas sitä seuraavan viiden vuoden aktiivisuuden jälkeen, sai Mauri Virtanen. Hopeisen yhdistysmerkin, jonka saa taas sitä seuraavan viiden vuoden aktiivisuuden jälkeen, sai Martti Rastas. Sitten jatkettiin Harrin maljaan. Harrin maljan on yhdistykselle vuonna 1975 lahjoittanut rouva Eila Neuvonen, SF-C 825, edesmenneen miehensä Harrin muistoksi. Se luovutetaan sille yhdistyksen jäsenelle, joka on erityisesti edistänyt karavaanariasioita. Harrin maljan sai Pentti Haanpää. Yhdistyksen entisen puheenjohtajan Rainer Matolan yhdistykselle kiertopalkinnoksi luovuttaman aktiivipalkinnon (ns. Matolan pokaalin) sai Jarmo Paakkanen. Vielä ennen kevätkokousasioihin siirtymistä liiton puheenjohtaja Ollila luovutti muistolautasen Maija Kesäläiselle, joka täytti hiljattain pyöreitä vuosia. 11 Syyskokouksessa huomioitiin yhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana olleita henkilöitä seuraavasti: Pj. Rehnfors totesi, että syyskokouksen perinteitä noudattaen kokouksessa luovutetaan ainoastaan Nuoren karavaanarin kiertopalkinto, yhdistyksen ajotaitomestaruuskilpailun palkinnot ja ajotaitomerkit. Nuoren karavaanarin kiertopalkinto, joka on tätä ennen jaettu seitsemän kertaa, jätettiin jakamatta jo yhdeksäntenä peräkkäisenä vuotena, koska sopivaa ehdokasta palkinnon saajaksi ei ollut löytynyt. Vielä ennen ajotaitomestaruuskilpailun palkintoihin siirtymistä pj. Rehnfors luovutti tinatuopin Veijo Siparille, joka täytti hiljattain 60 vuotta. Rose-Marie Lindroosille luovutettiin kukkakuvioin koristeltu lautanen kaiverruksin samasta syystä. Kumpikaan heistä ei valitettavasti ollut paikalla. Tämän jälkeen pj. Rehnfors jakoi yhdistyksen ajotaitomestaruuskilpailun palkinnot. Miesten ajotaitomestaruuden voitti Lauri Nieminen, joka sai haltuunsa myös kiertopalkinnon, nyt jo 17. kertaa. Toisen palkinnon sai Harri Kilpiö. Muita osallistujia ei ajotaitomestaruuskilpailussa ollut. Naisten ajotaitomestaruuskilpailussa ei ollut tälläkään kertaa yhtään osallistujaa. Tämän jälkeen turvatoimikunnan pj. Lauri Nieminen jakoi ajotaitomerkit: Matkailuautolla olivat pronssisen ajotaitomerkin suorittaneet Kimmo Valme ja Pentti Kiimala. Lisäksi pronssisen ajotaitomerkin matkailuautolla olivat suorittaneet Kristian Rehnfors Kokemäellä ja Katriina Laitinen Hartolassa. Molemmat edellä mainitut ovat vastaanottaneet ajotaitomerkkinsä suorituspaikalla. Lauri Nieminen oli suorittanut mestarimerkin Hyvinkäällä ja vastaanottanut merkkinsä siellä.

12 Matkailuajoneuvoyhdistelmällä hopeisen ajotaitomerkin olivat suorittaneet Harri Kilpiö, Jukka Laaksonen ja Vesa Virtanen. Kulta II-merkin oli suorittanut Katriina Laitinen. 12 EDUSTUKSET Turun Seudun YT-toimikunnassa ovat edustajinamme vuonna 2008 olleet pj. Ari Rehnfors ja vpj. Lauri Nieminen. Yhdistyksen sihteeri Soili Huhta on toiminut YTtoimikunnan sihteerinä vuodesta 1994 lähtien. Vankkuri-Viestin päätoimittajana on alusta asti, nyt jo 26. vuotta, toiminut Hannu Raitis. Yhdistyksen edustajana Caravan Show & Campingin päätoimikunnassa ovat olleet Ari Rehnfors ja Tapio Tila. SF-Caravan Turku ry on yksi Caravan Huiput ry:n yhdeksästä jäsenestäyhdistyksestä. Yhdistystämme Caravan Huiput ry:n hallituksessa on edustanut pj. Ari Rehnfors. Kevätliittokokouksessa Seinäjoella edustajanamme olivat Ari Rehnfors ja Lauri Nieminen. Syysliittokokouksessa Hämeenlinnassa edustajinamme olivat Ari Rehnfors ja Lauri Nieminen. Vpj., turvatoimikunnan puheenjohtaja Lauri Nieminen on hoitanut SF-Caravan ry:n ajotaitomerkkiasiat alkaen. Vpj., turvatoimikunnan puheenjohtaja Lauri Nieminen valittiin syksyllä 2003 SF- Caravan ry:n turvatoimikuntaan. Hänen toimenkuvanaan toimikunnassa on ajotaito ja karavaanarin ajotaitokorttikoulutus. Liiton turvatoimikuntaan perustettiin v turvakummityöryhmä, jossa Lauri Nieminen on mukana. Vpj., turvatoimikunnan puheenjohtaja Lauri Nieminen on Kabe-klupin hallituksen jäsen ja jäsenkirjuri. Ilpo Tolvas on ollut SF-Caravan Matkailuautoilijat ry:n kunniajäsen syksystä 2007 alkaen. TIEDOTUS Yhdistyksen www-sivut ovat olleet käytössä maaliskuusta 2004 lähtien. Ne löytyvät osoitteesta Kotisivut on valmistanut Tea Nieminen. Hän on myös päivittänyt sivut tarvittaessa.

13 Yhdistyksellä on myös oma sähköpostiosoite, jota käyttäen voidaan tiedottaa erilaisista asioista niille, jotka ovat lähestyneet yhdistystä sähköpostitse. Sähköpostia on lukenut ja siihen vastannut pj. Ari Rehnfors. 13 LEIRINTÄ Kesäniemen alue on ollut vilkkaassa käytössä koko vuoden. Vuosipaikkoja myytiin 96 ja kausipaikkoja 14 kappaletta. Kesäniemitoimikunnan ja treffi- ja ohjelmatoimikunnan puheenjohtajalla sekä yhdistyksen puheenjohtajalla oli lisäksi maksuton vuosipaikka Kesäniemessä. Vuoden 2008 aikana Kesäniemessä kirjattiin omia vuosi- ja kausipaikkalaisten yöpymisiä vaunuvuorokautta. Vierasyöpymisiä kirjattiin vaunuvuorokautta. Vaunuvuorokausia kertyi siis yhteensä Henkilövuorokausiksi muutettuna (kerroin 2.7 henk.) määrät olivat Kesäniemessä vuonna 2008 omien vuosi- ja kausipaikkalaisten osalta henkilövuorokautta ja vierailijoitten osalta henkilövuorokautta eli yhteensä henkilövuorokautta. Henkilöyöpymisten määrä on edelliseen vuoteen verrattuna lisääntynyt vuorokaudella. Vuoden 2008 henkilövuorokausiluvut ovat suoraan vertailukelpoisia vuoden 2007 lukuihin, koska laskennassa käytetty, liiton kunakin vuonna ilmoittama henkilölukukerroin on 2.7 kumpanakin vuonna. Kesäniemeä isännöivät Leeni ja Pertti Puisto. Myös Ruissalo Camping on ollut yhdistyksen jäsenten ja vierailijoiden vilkkaassa käytössä talvikaudella Ruissaloon myytiin koko talvikauden kausipaikkoja 74 kappaletta (lisäystä edelliseen vuoteen 12 kausipaikkaa). Ruissalon vastaavat yöpymisluvut vuodelta 2008 (kevät- ja syyskausi) olivat vaunuvuorokautta (kausipaikkalaiset 3 414, vierailijat 707) ja henkilövuorokautta (kerroin 2.7 henk.). Henkilöyöpymisten määrä on edelliseen vuoteen verrattuna laskenut 426 vuorokaudella. Myös Ruissalon kohdalla vuoden 2008 henkilövuorokausiluvut ovat suoraan vertailukelpoisia vuoden 2007 lukuihin, koska laskennassa käytetty, liiton kunakin vuonna ilmoittama henkilölukukerroin on 2.7 kumpanakin vuonna. Ruissaloa isännöivät Pirjo ja Matti Vainio. Yhdistyksen vuonna 2008 muualla kuin Kesäniemessä järjestämillä treffeillä (Caravan Show & Camping 2008) yöpymisiä kirjattiin lisäksi 768 vaunuvuorokautta, joka henkilövuorokausiksi muutettuna tekee henkilövuorokautta. YHDISTYKSEN TOIMINTA YLEENSÄ Kesäniemen rakentaminen on edelleen yhdistyksen tärkein ja eniten voimavaroja vaativa projekti ja sen palvelutason parantamiseksi tehdään jatkuvasti työtä. Alueen tiedot julkaistaan sekä Karavaanarin alueoppaassa, joka postitetaan kaikille SF- Caravan ry:n jäsenille, että CaravanHuiput -esitteessä, jota jaetaan mm. matkailuun liittyvissä tapahtumissa, matkailutoimistoissa ja kuntien infopisteissä. CaravanHuiput -markkinointiketju aloitti toimintansa vuoden 1999 alussa. Ketjuun liittymisen myötä Kesäniemeen on saatu runsaasti uusia vierailijoita. CH-passia käyttävien vierailijoiden

14 määrä on tämän jälkeen vaihdellut vuosittain puoleen ja toiseen. Vierailijat aina Rovaniemeä, Varkautta ja Mikkeliä myöten ovat olleet Kesäniemeen tyytyväisiä ja kehuneet alueen palveluita. Johtokunta kiittää jäsenistöä aktiivisesta osallistumisesta yhdistyksen toimintaan ja tapahtumiin. Uusia kasvoja kuitenkin kaivataan kipeästi jo tutuiksi käyneiden joukkoon. Esim. yhdistyksen kotisivujen ja sähköpostiosoitteen kautta nuorempikin sukupolvi voi lähestyä yhdistystä ja esittää toiveitaan ja mielipiteitään sen toiminnasta, treffeistä yms. ja tarjoutua auttamaan uusien ehdotusten toteuttamisessa. 14 JOHTOKUNTA

SF-Caravan Turku ry Toimintasuunnitelma 2012

SF-Caravan Turku ry Toimintasuunnitelma 2012 SF-Caravan Turku ry Toimintasuunnitelma 2012 2 YHDISTYS SF-Caravan Turku ry toimii sääntöjensä mukaisesti ensisijaisesti jäsenperheittensä matkailuajoneuvojen käyttömahdollisuuksien edistämiseksi. Pääkohteena

Lisätiedot

No 1 2013. Hobby-matkailuautot siirtyvät Halutuimmalle Premium-tasolle. Premium van Premium drive siesta alk. 49 900 alk. 55 800 alk.

No 1 2013. Hobby-matkailuautot siirtyvät Halutuimmalle Premium-tasolle. Premium van Premium drive siesta alk. 49 900 alk. 55 800 alk. No 1 2013 Hobby-matkailuautot siirtyvät Halutuimmalle Premium-tasolle Ainutlaatuisen innovatiivinen Hobby Premium -ajatustusmaailma laajentuu myös matkailuautoihin. Kaunis ja toimiva design yhdistyy saumattomasti

Lisätiedot

Vaihdossa ostamme autot, mopot, mönkijät, moottoripyörät, asuntovaunut ja asuntoautot JOUSTAVAT KAUPAT JOPA ILMAN KÄSIRAHAA

Vaihdossa ostamme autot, mopot, mönkijät, moottoripyörät, asuntovaunut ja asuntoautot JOUSTAVAT KAUPAT JOPA ILMAN KÄSIRAHAA No 4 2011 JOUSTAVAT KAUPAT JOPA ILMAN KÄSIRAHAA Vaihdossa ostamme autot, mopot, mönkijät, moottoripyörät, asuntovaunut ja asuntoautot BUI737 Adria Vision I 707 SG Renault 2.5dCi 150 hv 34tkm 2007 p.tutka,

Lisätiedot

CAROS2-2011 SF-Caravan Oulun Seutu ry jäsenlehti

CAROS2-2011 SF-Caravan Oulun Seutu ry jäsenlehti 1 CAROS2-2011 SF-Caravan Oulun Seutu ry jäsenlehti 2 Tervehdys Virpiniemen liikuntaopistolta! Olen aloittanut kesällä Virpiniemen liikuntaopiston uutena rehtorina. Muutin Rovaniemeltä perheeni kanssa työn

Lisätiedot

CAROS 1-2014. SF-Caravan Oulun seutu ry jäsenlehti CAROS 1/2014

CAROS 1-2014. SF-Caravan Oulun seutu ry jäsenlehti CAROS 1/2014 CAROS SF-Caravan Oulun seutu ry jäsenlehti 1 1-2014 2 Koko perheen PIKKUJOULUT Kellon Nuorisoseuralla 6.12. alkaen klo 18 Linja-autokuljetus Rantasarasta ja takaisin Maistuvaa jouluruokaa noutopöydästä,

Lisätiedot

SF-Caravan Saimaan Seutu ry. Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015

SF-Caravan Saimaan Seutu ry. Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015 SF-Caravan Saimaan Seutu ry Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015 Yhdistysten tulevat tapahtumat: sfc kymenlaakso ry 3-6.4.2015 Pääsiäinen. Kevätkokous lauantaina 4.4.2015 klo 11.00 Puuhapirtillä. Treffimaksu

Lisätiedot

3 2014 45. VUOSIKERTA

3 2014 45. VUOSIKERTA Pica-viesti 3 2014 45. VUOSIKERTA Tässä numerossa mm.: Tapahtumakalenteri s. 2 Pica-kokki s. 2 Maisan kuulumisia s. 5 Männikön kuulumisia s. 8 Superkoulutuspäivät Hyvinkäällä s. 13 F.I.C.C.-rally s. 15

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 HÄMEEN PELASTUSLIITTO RY 13.03.2014 TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Valtakunnallisesti vuosi 2013 oli palokuntatoiminnan 175v -juhlavuosi. Järjestäytynyt palokuntatoiminta alkoi maamme ensimmäisen palokunnan,

Lisätiedot

Kuopion Inssit 1/2013

Kuopion Inssit 1/2013 Kuopion Inssit 1/2013 www.kuopioninsinoorit.fi Kuopion Inssit 1/2013 1 Inssit - sisältö 1/2013 3 Puheenjohtajan palsta 5 Vierailu Kuopion vesilaitokselle 6 Kalpan peli-ilta 8 Tulevia tapahtumia 10 Insinööriaktiivit

Lisätiedot

Syksy 2014. www.kgm.fi

Syksy 2014. www.kgm.fi KGM Syksy 2014 www.kgm.fi 1 Kankaisten Golf ry Perustettu 1989 Kenttä: Kankaisten Golfpuisto Suunnittelu: Pekka Sivula Osoite: Maskuntie 281, 21250 Masku Puheenjohtaja: Tarja Nuotio, 040 5063715 Toiminnanjohtaja:

Lisätiedot

Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Merenkulkija 1/2014. Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään

Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Merenkulkija 1/2014. Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 1/2014 Sisältö: Kommodorin palsta Venepaikkahakemukset vuodelle 2014 Juhlavuosikirjamateriaalia seuralle Sataman sähköt, viesti kaupungilta

Lisätiedot

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2 Auli Aaltonen Eläköön ekonomit! 2 Porin Seudun Ekonomit ry 2003 2013 Julkaisija ISBN ISBN Kuvat Taitto Paino Porin Seudun Ekonomit ry 978-952-93-1781-3 (nid.) 978-952-93-1783-7 (PDF) Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2014

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2014 HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 2 2014 Julkaisija HUMALLAHDEN VENEKERHO- HUMMELVIKENS BÅTKLUBB HVK ry www.humallahdenvenekerho.fi Osoite Rajasaarenpenger 6, 00250 Helsinki Tiedotuslehti

Lisätiedot

Rakennusmestarit ja -insinöörit 4 13

Rakennusmestarit ja -insinöörit 4 13 JÄSENLEHTI HELSIN GIN Rakennusmestarit ja -insinöörit 4 13 Kevätkokous ja Mestari-ilta 8. huhtikuuta Tervetuloa! Sisältää yhdistyksen TOIMINTAKERTOMUKSEN 2012 SISÄLTÖ 4 13 Kutsu Kevätkokoukseen ja Huhtikuun

Lisätiedot

Turun VPK. Turun Vapaaehtoinen palokunta ry. - Frivilliga brandkåren i Åbo rf. 1. Vapaaehtoista pelastustoimintaa vuodesta 1838. Vuosikertomus 2009

Turun VPK. Turun Vapaaehtoinen palokunta ry. - Frivilliga brandkåren i Åbo rf. 1. Vapaaehtoista pelastustoimintaa vuodesta 1838. Vuosikertomus 2009 Turun VPK Vapaaehtoista pelastustoimintaa vuodesta 1838 Vuosikertomus 2009 Turun Vapaaehtoinen palokunta ry. - Frivilliga brandkåren i Åbo rf. 1 Turun VPK:n talosta tulossa esteetön Kari Suominen Puheenjohtaja

Lisätiedot

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014

Autokatsastajat. Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Autokatsastajat Vuosikokous 2014 Tampere 1/2014 Puheenjohtaja 1/2014 31. VUOSIKERTA Julkaisija Autokatsastajat AK ry www.autokatsastajat.fi Vastuullinen päätoimittaja Tuomo Vikstedt Haastemiehenkatu 6

Lisätiedot

Ruudullanne on nyt lehden toinen numero.

Ruudullanne on nyt lehden toinen numero. P U H E E 2 Toydogs 2/2015 ilmestyy viikolla 22. Deadline 15.5.2015. Puheenjohtaja Jussi Liimatainen Vuorimiehenkatu 18 D 42 00140 Helsinki puh. 040-8339285 e-mail: puheenjohtaja (at) toydogs.net Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Leijonat monessa mukana

Leijonat monessa mukana JULKAISIJA: SUOMEN LIONS-LIITTO RY, PIIRI 107-M Lionspiiri 107-M:n 40 vuotisjuhlakokous 18.4.2009 Piirikuvernööri Martti Lehtelän tervehdys Leijonat monessa mukana Lionspiiri 107-M:n 40 vuotisjuhlakokous

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009

ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 13.3.2010 TOIMINTAVUOSI 2009 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen kolmastoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY

ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHO RY 1986 2006 Koonnut: Eila Vuorenranta 2/41 SISÄLLYSLUETTELO PERUSTAMINEN...3 KENNEL KERHON PERUSTAVA KOKOUS...4 YLEISKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA...6 ITÄ-HÄMEEN KOIRAKERHON SÄÄNNÖT...9 TOIMINTAKERTOMUS

Lisätiedot

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2012 Liittokokous Porissa Opetuksen uuden tuulet 2012 Travelling Fellowship -haku Toimihenkilöt 2012 Sisältö ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen Liitto ry:n

Lisätiedot

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry.

SUOMEN METSÄSTYSMUSEO. Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. SUOMEN METSÄSTYSMUSEO Suomen Metsästysmuseo - Finlands Jaktmuseum ry. TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kannen kuva: Juha Mälkönen, 2011. Taitto: Henry Forssell. Paino: tt-urex, Porvoo 2013. 1 Sisällysluettelo 2 Museonjohtajan

Lisätiedot

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 LEIPURIPÄIVÄT 2014 Suomen Leipuriliitto ry:n 114. vuosikokous ja kesäpäivät 8. 10.8.2014 Porissa Osallistujien majoitus: Original Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. LIITTEET Sarjataulukot Mestaruuskisat Jäsenseuraluettelo

SISÄLLYSLUETTELO. LIITTEET Sarjataulukot Mestaruuskisat Jäsenseuraluettelo TOIMINTAKERTOMUS 2012-2013 2 SISÄLLYSLUETTELO Puheenjohtajalta 3 Yleistä 3 Hallinto 4 Syyskokous ja kevätkokous 4 Hallitus 5 Toimihenkilöt ja valiokunnat 5 Tilintarkastajat ja nimenkirjoittajat 5 Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Vaihto Kabeen kannattaa aina. 11 Caravan yhdistyksen jäsenlehti No 2/2015

Vaihto Kabeen kannattaa aina. 11 Caravan yhdistyksen jäsenlehti No 2/2015 SFC KUUTOSET + 11 Caravan yhdistyksen jäsenlehti No 2/2015 Vaihto Kabeen kannattaa aina www.kabe.se/fi Monet ovat sen tehneet, monet sitä ajattelevat ja monet saavat nyt hyviä syitä vaihtaa Kabeen. Kabe

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät Tapahtumakuvauksia, vuosi 2010 Arkisto

Vihdin Yrittäjät Tapahtumakuvauksia, vuosi 2010 Arkisto Vihdin Yrittäjät Tapahtumakuvauksia, vuosi 2010 Arkisto Vihdin lukion yrittäjyyskurssi 2010-2011 Vihdin Yrittäjät mukana tukemassa Tulevaisuuden Suomessa tarvitaan enemmän yrittäjyyttä ja yrittäjiä - Vihdin

Lisätiedot

Iin Yrittäjät ry historiikki

Iin Yrittäjät ry historiikki Iin Yrittäjät ry historiikki PERUSTAMISVUOSI 1966 Iin Yrittäjät ry perustettiin 17.2.1966. Sitä ennen oli ollut Lauri Kurttilan puuhaamana koolla muutama yrittäjä, jossa sovittiin perustamiskokouksen koollekutsuminen,

Lisätiedot