Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut"

Transkriptio

1 Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut

2 PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija, näiden kansien sisältä löydät parhaat palat konesalin automatisoinnista ja virtualisoinnista sekä sen soveltuvuuksista Sinun ympäristöösi. Meille HP:lla, Microsoftilla ja Intelillä virtualisointi tarkoittaa komponenttien kokonaisvaltaista yhdistämistä loppukäyttäjän parhaaksi, ei vain yksittäisten osasten piilottamista kirjavilla teknologioilla. Täysin automatisoitu konesali on meidän tavoite. Eväinämme tähän ovat uuden sukupolven HP EVA -levyjärjestelmät, HP BladeSystemin teknologia, HP Integrityn suorituskyky ja Microsoft Windows Server 2008:n ominaisuudet. Yhdistämällä nämä avut takaamme Sinulle markkinoiden kyvykkäimmän risteytyksen, jonka luotettavuus ja käytettävyys ovat huippuluokkaa. Virtualisoinnin yhtenä kriittisenä lähtökohtana on sen ilmiömäinen vaikutus sähkölaskuun. Sen sijaan että täyttäisimme konesalisi uusilla palvelimilla ja johtonipuilla, ruokimme ympäristösi säästeliäästi. Ilman että laitteiden suorituskykyä, käytettävyyttä tai toimintavarmuutta mittaava viisari heilahtaa ainakaan alaspäin. Lisävarusteena tarjoamme Sinulle ylivertaisen järjestelmänhallinnoinnin. Varustelumme on kadehdittavan hyvässä kunnossa, ja nyt on nautinnon vuoro. Hyppää satulaan!

3 Nykyaikainen konesali rakennetaan standardisoimalla, virtualisoimalla ja automatisoimalla Rakennetaanpa sitten ympäristöä muutamalle palvelimelle tai monia satoja palvelimia sisältävää konesalia, ovat haasteet aina samankaltaiset. Miten pitää laitteet viileinä kustannustehokkaasti, miten optimoida laitteiden käyttöaste, miten hallita laitteita helposti ja tehokkaasti ja miten eliminoida kaikki mahdolliset riskit? Kustannuksiltaan ja toimivuudeltaan optimaalisen konesalin käyttöönotto vaatii lukuisien ja taas lukuisien asioiden ratkomista. Suurimmat haasteet liittyvät eittämättä energian käyttöön ja jäähdytykseen. Tietojärjestelmien konsolidointi on tuonut saleihin monia tehokkaita, fyysiseltä kooltaan pieniä ratkaisuja. Nämä eri aikakausien ratkaisut ovat aiheuttaneet tilanpuutteen ja kasvattaneet konesalien sähkö- ja jäähdytyskustannuksia jopa yli kymmenkertaiseksi pienen ajan sisällä. Ikääntyneiden konesalien arkkitehtuuri ei kykene ratkaisemaan tämän päivän energiansäästövaateita. Sähkönkulutus ja hallintakustannukset pienemmiksi Uudet innovaatiot, suoritinarkkitehtuurit sekä teknologiat tuovat suurta säästöä energiankulutukseen. Esimerkiksi HP BladeSystem c-class -palvelinten virrankulutus on alhaisempi kuin perinteisten räkkiin asennettujen 1Upalvelinten. Samalla vähennetään ilmavirtausta, melua ja lämpötilaa. Laitteisto- ja ohjelmistohankintojen osuus IT:n kokonaiskustannuksista on vain noin 20 %. Suurin osa kuluista kohdistuukin päivittäiseen järjestelmänhallintaan. Kun ohjelmistot kehittyvät ja palvelinten ja tallennettavan tiedon määrä sen kuin vaan kasvaa, kääntyvät katseet konesalien hallintaohjelmistoihin. Automatisoinnilla sekä tehokkailla hallintaohjelmilla vähennetään ITosaston päivittäisiä rutiineja. Ohjelmilla saadaan yleiskuva järjestelmän infrastruktuurista, lisäksi niillä automatisoidaan prosesseja. Samalla hallintaohjelmat toimivat helposti mukautuvana alustana muuttuville tarpeille. Yhden työkalun tehtävä HP:n strategiana on yhtenäistää palvelimien ja tallennusjärjestelmien hallinta siten, että yksi työkalu suorittaa tehtäväänsä useiden eri työkalujen sijaan. HP Systems Insight Manager (SIM) on tätä strategiaa tukeva tuote. Järjestelmän ylläpitäjät voivat hallita HP:n palvelimia ja tallennuslaitteistoja kokonaisuudessaan yhdeltä hallintakonsolilta monipuolisella, laajennettavalla ja turvallisella hallintatyökalulla. Se toimii myös keskitettynä yhteyspisteenä Essentials-ohjelmistoihin.

4 Osien virtualisoinnista kokonaisuuksien hallintaan Virtualisointi-sanaa on viljelty runsaasti viime aikoina. Sanan osittaista kulumista selittää se, että sitä käytetään kokonaisuudesta irrallaan ja kuvaamaan hyvin montaa eri tekniikkaa. On olemassa virtuaalikoneita, virtuaalimuistia, virtuaaliverkkoja, virtuaalitallennusta, käyttöjärjestelmien virtualisointia... Virtualisointi ulottuu kuitenkin kaikkiin IT-infrastruktuurin osiin ja jopa sen ulkopuolelle. HP:n tarjonta virtualisointiin on erittäin kokonaisvaltainen. Virtuaalipalvelinten rakentamiseen ja ohjelmistojen virtualisointiin löytyy ratkaisut VSE (Virtual Server Environment) -ohjelmistoista HP Integrity- ja HP9000 -palvelimille sekä Microsoftin, VMwaren ja Citrixin virtualisointituotteet x86-palvelimille. Lähi (LAN)- ja tallennusverkkojen (SAN) virtualisoinnissa HP hyödyntää HP Virtual Connect -tekniikkaa. Tallennusjärjestelmien virtualisointialustoina toimivat edistykselliset levyjärjestelmät (EVA, XP). Kaikkien näiden virtualisointitekniikoiden avainsanana on helppo, yksinkertainen ja tehokas järjestelmänhallinta, jota ilman virtualisoitu ympäristö olisi mahdottomuus.

5 Vain muutaman tunnin valmennus: HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array (EVA) ottaa pk-yritykset kyytiin Uusi HP EVA levyjärjestelmä on pienille ja keskikokoisille yrityksille sopiva levyjärjestelmä, joka loistaa suorituskyvyllään, skaalautuvuudellaan ja muilla edistyksellisillä ominaisuuksillaan. Virtualisointia hyödyntävä EVA levyjärjestelmä on ihanneratkaisu Sinulle, joka edellytät tallennusjärjestelmältä entistä alhaisempia käyttökuluja, yksinkertaista ja tehokasta hallintaa sekä korkeaa käytettävyyttä. Uusi EVA 4400 tarjoaa ylivertaisen kapasiteetin käyttöasteen, automaattisesti optimoituvan suorituskyvyn ja dynaamisen kapasiteetinhallinnan: levyalueiden kasvattaminen tai pienentäminen hoituu täysin automaattisesti ilman loppukäyttäjän toimenpiteitä. EVA levyjärjestelmä mahdollistaa erittäin korkean käytettävyyden. Sen kaikki aktiiviset komponentit ovat vikasietoisia. Järjestelmä mahdollistaa niin laitteen sisäiset levykopioinnit (BC) kuin replikoinnin toisiin EVA-levyjärjestelmiin (CA). muutamassa tunnissa. EVA 4400 tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää samassa järjestelmässä yhdessä FC-levyjen kanssa edullisia, suurikapasiteettisia FATA-levyjä tarpeen mukaan. Tämä vertaansa vailla oleva piirre on omiaan esimerkiksi levyjärjestelmän sisäisissä kopioissa, levypohjaisessa varmistuksessa tai tiedostopalvelinkäytössä. Palvelimet voidaan liittää EVA-levyjärjestelmään joko perinteisen SANverkon kautta tai iscsi-liitettävyydellä. Uuden Command View -hallintaohjelmiston ja dynaamisen kapasiteetinhallinnan avulla levytilan hallitseminen ja allokoiminen levytilaa käyttäville palvelimille onnistuu entistä helpommin. Tämä osoitettiin Edison Groupin marraskuussa 2007 teettämässä puolueettomassa testissä. Testi todisti, että perushallinnan tekeminen EVA-levyjärjestelmään oli vähintään 70 % tehokkaampaa kuin vastaavissa muissa levyjärjestelmissä. Vertailu kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: Ripeä käyttöönotto mykistää Perinteisiin levyjärjestelmiin verrattuna EVA 4400:n etuna on entistä yksinkertaisempi ja automatisoidumpi käyttöönotto. Järjestelmä on käyttövalmis EVA levyjärjestelmän ympärille on rakennettu valmiiksi lukuisia kokonaisia ratkaisuja, jotka sopivat niin Microsoft-, Oracle- kuin SAPympäristöihinkin. Valitse ravurisi ja istu satulaan!

6 MSA2000 MSA2000 HP Storageworks MSA2000 on uuden sukupolven levyjärjestelmäratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. MSA2000-tuotteissa on vakiona viimeisin teknologinen suorituskyky sekä parhaat hallintaominaisuudet entistä alhaisemmalla kustannustasolla. MSA2000 on saatavissa edullisina yhden- tai vikasietoisina kahden ohjaimen malleina. Liitäntäteknologioina MSA2000 tukee sekä 4Gb Fibre Channel- ja iscsi-littäntöjä. Levyteknologiana MSA2000 -levyjärjestelmissä on mahdollista käyttää SAS- tai SATA-kiintolevyjä, joiden avulla voidaan yhdistää suorituskyky- ja kapasiteetivaatimukset ja rakentaa kokoonpano aina 36 Tb kapasiteetille. Uusina lisäominaisuuksina uudet MSAlevyjärjestelmät tarjoavat snapshot - ja snapclone -pikakopiotoiminnallisuuden, joiden avulla ympäristön varmistus helpottuu ja nopeutuu merkittävästi. HP MSA2000 -tuotteet tarjoavat yksinkertaisen ja edullisen tallennusteknologian tämän päivän vaativiin IT-tarpeisiin. Datan sisäinen kopiointi kyllä MSA2000 snapshot/volumecopy Tuetut RAID-tasot 0,1,3,5,6,10,50 Ohjainten lukumäärä 1-2 Välimuisti (per ohjainpari) 2Gb Palvelinten liitettävyys Fibre Channel, Direct Connect, iscsi Tuettujen palvelinten lukumäärä 64 (yhdellä-/kahdella liitännällä) Kiintolevyjä/levyhylly 12 Kiintolevyjen tyypit 3,5 SAS / SATA Maksimi levyjen määrä 48 Maksimi kapasiteetti 36Tb Kiintolevyjen kapasiteetti + nopeus 146Gb 15K SAS 300Gb 15K SAS 500Gb SATA 750Gb SATA EVA4400 Datan sisäinen kopiointi kyllä -- HP StorageWorks Business Copy EVA Datan uloinen kopiointi kyllä -- HP StorageWorks Continuous Access EVA Hallintasovellus 16 EVAa / Command View -hallintatyöasema -- HP StorageWorks Command View EVA Tuetut RAID-tasot Vraid1, Vraid 0+1, Vraid5, Cross Vraid Ohjainten lukumäärä 2 Välimuisti (per ohjainpari) 4Gb Palvelinten liitettävyys Fibre Channel, Direct Connect, iscsi (w/ iscsi Connectivity Kit) Tuettujen palvelinten lukumäärä 512/256 (yhdellä-/kahdella liitännällä) Palvelinportit (per ohjainpari) 4 Palvelinporttien nopeus 4Gb Levyportit, (per ohajainpari) 4 Levyhyllyjä 1 8 Kiintolevyjä/levyhylly 12 Kiintolevyjen tyypit High Performance Fibre Channel and Fibre Attached Technology Adapted (FATA) Tuettujen levyjen määrä 8 96 Kapasiteetti 1 96Tb Kiintolevyjen kapasiteetti + nopeus 400Gb 10K rpm 146Gb 15K rpm 300Gb 15K rpm 1Tb FATA IO/s (IOPs) 154,000 Maksimi kaistanleveys (Mb/s) 1380 Välimuistin akkuvarmennus jopa 96 tuntia Hallintaohjelmisto Command View EVA v8.x

7 HP BladeSystem on satuloitu: Sinä ohjaat, mistä ja milloin tahansa HP BladeSystem on järjestelmä, joka tarjoaa eväät palvelinteknologian tehokkaampaan hallintaan ja hyödyntämiseen. Järjestelmän kustannustehokkuus perustuu erityisesti palvelinympäristön käytönaikaisten kustannusten pienentämiseen. Käyttökustannukset esimerkiksi hallinta, virransyöttö ja jäähdytys muodostavat peräti 80 % kokonaiskuluista, samaan aikaan kun laitteiston hankintakulut ovat vain 20 %. Tarjolla on 16-paikkainen HP BladeSystem c7000- tai 8-paikkainen HP BladeSystem c3000 -ratkaisu. Kaikki palvelimet, liitäntämoduulit ja hallintaohjelmistot ovat yhteensopivia ratkaisuiden välillä. Järeät varusteet vakuuttavat HP BladeSystem c-class tarjoaa teknologioita ja hallintaratkaisuja, jotka tuovat merkittävän ajan, rahan ja vaivan säästön korttipalvelimien käyttäjille. Varusteina ovat muun muassa Virtual Connect joka erottaa palvelimet, lähiverkon ja tallennusverkon toisistaan, Storage Blade, uudet hallintatuotteet ja suuri määrä I/O-liitäntöjä (jopa 16 lähiverkkoliitäntää / palvelin). HP BladeSystem c-class mahdollistaa myös eri palvelinteknologioiden sekoittamisen saman kehikon sisällä. Samaan BladeSystem-infrastruktuuriin voidaan sijoittaa x86-palvelimien ja Storage Bladen lisäksi myös Intel Itanium -suorittimia käyttäviä HP Integrity -palvelimia. HP Integrity -palvelimet tuovat käytettävyyttä, toimintavarmuutta sekä suorituskykyä kriittisiin ja tärkeisiin sovelluksiisi.

8 Vaativien työku Windows Server 2008 ottaa ym Sinä pyydät, HP BladeSystem kuuntelee HP BladeSystem -järjestelmä on hallittavissa mistä ja milloin tahansa. Mukana tulee ohjelmisto, jolla voit ottaa etäyhteyden yksittäiseen palvelimeen tai koko kehikkoon, asentaa fyysisiä tai virtuaalisia palvelimia ja käyttöjärjestelmiä, analysoida ja raportoida palvelimen pullonkaulat, valvoa ja hallita järjestelmää sekä etsiä ja paikata järjestelmän tietoturvaaukot. Sekä virransyötössä että jäähdytyksessä voidaan keskittää tarve sinne missä sitä todella tarvitaan eikä koko kehikolle, niin kuin perinteisissä järjestelmissä. Microsoftin tuliterä Windows Server 2008 on varma ja vakaa palvelinkäyttöjärjestelmä. Tässä dynaamisen järjestelmäympäristön palvelinalustassa on erinomaiset turvallisuus-, hallittavuus- ja yhteentoimivuusominaisuudet, joita kaikkia ruokkii sisäänrakennettu virtualisointiteknologia. Sisäänrakennetun virtualisointitekniikan avulla voit pienentää IT:n kustannuksia, nostaa palvelimien käyttöastetta, optimoida infrastruktuuria ja parantaa palvelujen käytettävyyttä. Alustan käyttämän, erityisen hypervisor- (Hyper-V ) tekniikan avulla voit optimoida laiteresurssisi palveluja keskittämällä. HP BLADESYSTEM, EDUT: Erittäin helppo ja tehokas hallinta, yleisiin ylläpitotehtäviin tarvittava aika lyhentyy 90 % Kaikki hallintatyöt voidaan tehdä etänä Säästää kaapeleiden määrää jopa 94 % perinteisiin palvelimiin verrattuna Vähentää virrankulutusta ja lämmöntuottoa jopa 30 % perinteisiin palvelimiin verrattuna Tilankäyttö pienenee merkittävästi HP VIRTUAL CONNECT, EDUT: Kaapelointi voidaan tehdä kerralla koko ympäristölle Palvelimen käyttöönotossa ja muutostyössä tarvitaan vain yksi asiantuntija, ei kolmea kuten normaalisti Uusien palvelimien, varapalvelimien ja tallennuslaitteiden käyttöönotto vie minuutteja, ei päiviä tai viikkoja Varapalvelin voi olla mikä tahansa ympäristösi palvelin, sen ei tarvitse olla samassa ethernet-aliverkossa Kaapeleiden määrä vähenee murto-osaan Windows Server 2008 on kaikkien aikojen muuntautuvin ja tehokkain Windows Server -käyttöjärjestelmä. Se sopii kaiken kokoisille yrityksille ja kaikkiin työkuormiin ja sovellusvaatimuksiin. Siksi se tukeekin täysimittaisesti vaativaa liiketoimintaympäristöä ja usein hyvin monimutkaisen IT-infrastruktuurin tarpeita: ympäristön kokonaisvaltainen hallinta onnistuu riippumatta siitä, tuotetaanko palveluita fyysisiltä laitteilta tai virtuaalikoneilta.

9 ormien alusta päristön hallintaan Toimme Sinulle dynaamisen tietokeskuksen Kymmenen hyvää syytä koottuun nautintoon: Uusi käyttöjärjestelmä on myös tehokas www-sovellus- ja palvelualusta. Sisäänrakennetut julkaisuja virtualisointitekniikat varmistavat sen, että Sinä voit tarjota entistä monipuolisempia käyttäjäkokemuksia. Tehokas uusi web-alusta, Internet Information Server 7, on kauttaaltaan modulaarinen ja yhteentoimiva alusta, mikä helpottaa www-, määritys- ja hallintatehtäviäsi. Windows Server 2008 on turvallisempi kuin mikään aiempi Windows Server -järjestelmä. Se sisältää muun muassa verkon käyttösuojauksen (Network Access Protection), jolla varmistetaan ympäristön laitteiden terveydentila. Lisäksi siinä on Read-Only Domain Controller -ominaisuus, joka ominaisuus mahdollistaa infrastruktuurin turvallisen hajauttamisen. Windows Server 2008 osaa myös entistä kehittyneemmät salaustekniikat. Käynnistämisen turvallisuutta ja palvelin hallintaa parantavat ominaisuudet helpottavat käytön seurantaa Windows Server 2008 Hyper-Vvirtualisointi Maailmanluokan www- ja sovellusympäristö Tehostetut verkkotoiminnot ja tietoliikenne Kattavat tietoturvaominaisuudet kuuliaisuussäännösten ja vaatimusten noudattamiseen Vaihtoehdot: Enterprise, Datacenter sekä versio Itanium-pohjaisiin järjestelmiin Windows Server 2008 Enterprise- ja Datacenter-versiot sekä Itanium-pohjaisiin järjestelmiin tarkoitetut versiot luovat perustan erittäin vaativille sovelluksille. Sellaisille, jotka tarvitsevat kehittyneitä skaalattavuus- ja käytettävyysominaisuuksia. Näissä versioissa on tehokkaat klusterointiominaisuudet, dynaamiset laiteosiointitoiminnot sekä virtualisointiin liittyviä lisäkäyttöoikeuksia. Mukana tulee myös entistä useamman suorittimen- ja aiempaa suuremman RAMmuistimäärän tuki. Yhteensopivat kaverit näyttävät esimerkkiä HP:n Blade-teknologia ja EVA-levyjärjestelmät hyödyntävät ensimmäisinä Windows Server 2008:n uusia ominaisuuksia, kuten automaattista kapasiteetinhallintaa. Tässä levyalueiden pienentäminen ja suurentaminen onnistuu automaattisesti Hajautettujen ympäristöjen ja etätoimipisteiden parannettu hallinta Palvelimien keskitetty ja automatisoitu hallinta Kehittynyt komentotulkki- ja skriptausympäristö sekä tehtävien automatisointi Keskitetty sovellusten käyttö ja julkaisu Verkon suojaus ja verkon laitteiden terveydentilan tarkistus 10 Ennennäkemätön yhteentoimivuus ja täysverinen UNIX-alijärjestelmä

10 Kokoonpano käyttötarpeen mukaan Kokoonpano pk-yrityksille Suosikkikokoonpano HP BladeSystem, EVA konsolidoitu SQL -kokoonpano Tarjoamme Sinulle valmiin palvelin ja -tallennus- Tämä suosikkikokoonpano on rakennettu yrityk- HP PolyServe Database Utility SQL-palvelimille on ensimmäinen todellinen konsolidoin- ratkaisun myös alle yhdeksän palvelimen ympäris- sille, jotka haluavat ottaa täyden hyödyn edistyk- tiratkaisu SQL-palvelimia käyttäville asiakkaille, jotka vaativat helppoa hallittavuutta, skaa- töihin. Voit aloittaa Blade- ja tallennusjärjestelmän sekkäistä HP BladeSystem- ja EVA-teknologioista. lautuvaa suorituskykyä ja korkeaa käytettävyyttä. Ratkaisu perustuu edistykselliseen Matrix Virtualisoidut client-yhteydet rakentamisen näin ja laajentaa ympäristöäsi myö- Yhdistettynä BladeSystem ja EVA tarjoavat entistä Server -klusterointiohjelmistoon, joka poistaa fyysisen riippuvuuden hemmin isompaan HP BladeSystem c7000 Blade enemmän helppoutta hallintaan. Bonuksena koko- SQL-palvelimen instanssin ja fyysisen palvelimen väliltä ja -kehikkoon. Pystyt hyödyntämään kaikki hankki- naiskustannukset pienenevät tehokkaan käytettä- mahdollistaa helpon siirtymisen uusille palvelimille. masi komponentit myös isommassa ympäristössä. Tämä ratkaisu on rakennettu HP BladeSystem c3000 -kehikolla ja MCA2000-tallennusjärjestelmällä. HP BladeSystem C3000 on suunniteltu erityisesti ympäristöihin, joissa käytetään 2 8 palvelinta. Levytilan molempiin tarjoaa uusi MSA2000-tallennusratkaisu. MSA2000 on uuden sukupolven levyjärjestelmäratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. MSA2000-tuotteissa on vakiona viimeisin teknologinen suorituskyky. Lisäksi siitä löytyy erinomaiset hallintaominaisuudet entistä alhaisemmalla kustannustasolla. Voimme toimittaa koko ratkaisun valmiiksi asennettuna. Kokoonpano sisältää 24h/7-järjestelmätuen neljän tunnin vasteajalla, kolmen vuoden takuulaajennuksen raudalle ja ohjelmistolle sekä kolmen vuoden ohjelmistopäivityksen. Kysy laajennusta tai räätälöintiä Sinun tarpeisiin sopivaksi! 2 kpl ProLiant BL460c: Intel Xeon E ydinsuoritin 2Gb RAM 2 x 72Gb HotPlug SAS -levyt 4 x NIC 2 x Fibre-yhteys 24*7/3 vuotta CarePack Ohjelmistot ja ominaisuudet: Järjestelmänhallinta ja -valvonta HP SIM -ohjelmistolla Graafi nen Blade-infrastruktuurin hallinta Nopea palvelimien ja virtuaalipalvelimien asennus RDP-ohjelmistolla Palvelimien suorituskyvyn analysointi ja raportointi Tietoturvauhkien etsintä ja paikkaus Virtual Machine Management Pack -hallintaohjelmisto virtuaalipalvelimien hallintaan HP BladeSystem: HP BladeSystem C3000 Insight Control Environment -ohjelmisto paketti kokonaisvaltaiseen hallintaan Vikasietoinen virransyöttö- ja jäähdytysjärjestelmä 2 kpl Gbe2 Ethernet -kytkimiä 2 kpl Brocade Fibre -kytkimiä MSA2000: MSA200FC 2:lla ohjaimella 12 kpl 146Gb /15K SAS-kovalevyä Snapshot-pikakopiolisenssi 8:lle levykopiolle vyyden ja helpon hallinnan ansiosta. Kokoonpano on rakennettu HP BladeSystem c7000 -ratkaisusta ja levytilaa siihen tarjoaa HP Enterprise Virtual Array levyjärjestelmä. Ympäristöön on helppo integroida myös varmistusratkaisu, esimerkiksi MSL-nauhakirjasto sekä Data Protector -varmistusohjelmisto. Voimme toimittaa Sinulle HP BladeSystem- ja EVA-levyjärjestelmäratkaisun kokoonpanoon valmiiksi asennettuna. Toimitus sisältää kolmen vuoden 24h/7- takuulaajennuksen neljän tunnin vasteajalla raudalle ja ohjelmistolle. 4 kpl ProLiant BL460c: 2 x Intel Xeon E ydinsuoritinta 4Gb RAM 2 x 72Gb HotPlug SAS -levyt 2 x NIC 2 x Fibre-yhteys 24*7/3 vuotta CarePack Ohjelmistot ja ominaisuudet: Järjestelmänhallinta ja -valvonta HP SIM -ohjelmistolla Graafi nen Blade-infrastruktuurin hallinta Nopea palvelimien ja virtuaalipalvelimien asennus RDP-ohjelmistolla Palvelimien suorituskyvyn analysointi ja raportointi Tietoturvauhkien etsintä ja paikkaus Virtual Machine Management Pack -hallintaohjelmisto virtuaalipalvelimien hallintaan HP BladeSystem: HP BladeSystem C7000 Insight Control Environment -ohjelmistopaketti kokonaisvaltaiseen hallintaan Vikasietoinen virransyöttö- ja jäähdytysjärjestelmä 2 kpl Virtual Connect SAN -moduuleja 2 kpl Virtual Connect Ethernet -moduuleja EVA4400: Kahdennetut HSV300-ohjaimet 4 levyhyllyä / 40kpl 146Gb 15K kovalevyä Command View -hallintaohjelmisto Dynaaminen kapasiteetinhallinta Käyttöönottopalvelu Valitsemalla tämän ratkaisun saat 1. huomattavasti parantuneen suorituskyvyn 2. yksinkertaisen ja tehokkaan hallinnan 3. korkeamman käytettävyyden ja parantuneen järjestelmien käyttöasteen 4. tarvittavien palvelinten lukumäärän vähenemisen jopa 75 % 5. jopa 70 % alhaisemmat kokonaiskustannukset. Ratkaisun perusominaisuudet: 1. Dynamic Re-Hosting siirtää palvelut palvelimelta toiselle 30 sekunnissa 2. SQL-palvelinten klusterointiominaisuutta voidaan käyttää olemassaolevilla palvelimilla riippumatta palvelinten iästä, valmistajasta tai prosessoreiden lukumäärästä 3. One-Click -huoltotoiminto suorittaa tarvittaessa päivitykset ja hot fi x -korjaukset kaikille palvelimille kerralla 4. Yksinkertainen ja tehokas hallinta kaikille järjestelmän palvelimille ja tallennuskapasiteetille 5. SQL-instanssien käyttö ja siirtäminen helposti halutuille palvelimille 6. Täydelliset migraatiotyökalut Microsoft SQL Server -tietokannat: 2 6 Microsoft SQL Server -tietokantaa per BL680c-palvelin Dynaaminen Instanssien siirto kaikkien Matrix-palvelinten välillä Palvelin- ja levykapasiteetin onlinelisäys tarpeen mukaan HP Polyserve SQL -ohjelmisto: EVA4400 Kahdennetut HSV300-ohjaimet 2 8 levyhyllyä / kpl kovalevyä Command View -hallintaohjelmisto Dynaaminen kapasiteetinhallinta Käyttöönottopalvelu HP Integrity -palvelimet dedikoiduille tietokannoille: 2 x HP Integrity BL860c 2 x Dual-Core Intel Itanium2 -suoritin / palvelin 32Gb RAM Microsoft Windows Server 64-bit Käyttöönottopalvelu HP ProLiant -palvelimet jaetuille tietokannoille: 4 6 x HP ProLiant BL680c Blade -palvelinta 4:llä quad- tai dual-core -prosessorilla 32Gb RAM Microsoft Windows Server 64-bit 7. Kokonaisuuden turvallinen varmistaminen ja palauttaminen yhden palvelimen kautta yhdellä varmistustyöllä.

11 HP BladeSystem ja EVA Yhdistämällä HP BladeSystem ja EVA-levyjärjestelmä saavutetaan kokonaisratkaisultaan paras lopputulos. BladeSystem ja EVA tarjoavat erinomaiset ja yhtenevät hallintatyökalut, joiden avulla kaikki hallinta voidaan tehdä etänä ja usein täysin automaattisesti. Yhdistelmä antaa normaalia huomattavasti paremman käyttöasteen ja sen avulla vältytään turhilta investoinneilta. Lisäksi ratkaisu vähentää merkittävästi energiankulutusta. Takaamme Sinulle kilpailukykyisen ylläpidon ja huoltotuen, kun hankit sekä levyjärjestelmän että palvelinratkaisun HP:lta. Lisäksi saat Enterprise-luokan suorituskyvyn ja käytettävyyden Merkittävästi pienentyneen energian ja jäähdytyksen tarpeen Helpon ja selkeän hallinnan Pitkälle viedyn automatisoinnin Dynaamisen kapasiteetinhallinnan täysin automaattisen levyalueiden kasvatuksen ja pienennyksen Korkeamman kapasiteetin käyttöasteen. HP Proactive BladeSystem Service HP PALVELUT HP Proactive BladeSystem Service auttaa Sinua tehostamaan HP Blade- System -teknologian ja sen työkalujen hyödyntämistä ja hallintaa. Tämä palvelu vastaa parhaalla mahdollisella tavalla liiketoimintasi luotettavuuden ja kustannustehokkuuden vaateisiin. Se kattaa HP BladeSystem -palvelimet, tallennusjärjestelmät, verkon ja SAN-komponentit jotka ovat osana HP BladeSystem -infrastruktuuria sekä HP BladeSystem -hallintaohjelmiston. Ylivertaisen palvelun viimeistelee maailmanlaajuisen tukiorganisaatiomme asiantuntemus. Palvelu pitää sisällään nimetyn HP-asiantuntijan asiakaskohtaisen palvelusuunnitelman HP Blade -teknologiaselvityksen HP Blade -työkaluselvityksen HP Blade -teknologiatiedotteen palvelusuunnitelman mukaiset palaverit HP teknologia- tai koulutuspalveluita.

12 Anna HP -erikoistujan toteuttaa palvelin- ja tiedontallennusratkaisusi Jyväskylän aluepiste Piippukatu 11, FI Jyväskylä Businessforum Oy Kutojantie 7, FI Espoo Puhelin (09) Lappeenrannan aluepiste Technopolis City, Valtakatu 49, FI Lappeenranta Vaasan aluepiste Vaasa Science Park, F2/III nro 1-2, Wolffintie 36, FI Vaasa Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä julkaisussa esitettyjä tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. HP:n tuotteita ja palveluita koskevat takuut on esitetty ko. tuotteiden ja palvelujen mukana toimitettavissa erityisissä takuuehdoissa. Mitään tässä esitettyä ei voida pitää ilmaisuna lisätakuusta. HP ei ota vastuuta julkaisussa mahdollisesti olevista teknisistä tai toimituksellisista virheistä tai puutteista. Intel, Itanium ja Intel Xeon ovat Intel Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja.

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja. Tallennus-, palvelin- ja varmistusjärjestelmähankinta 1 (5) KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET (Huom! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön muutoksia ja tarkennuksia. Huomioikaa erityisesti

Lisätiedot

Ympäristöystävällinen IT

Ympäristöystävällinen IT Ympäristöystävällinen IT TTL 3.4.2008 VMware - Energian säästöä palvelinten virtualisoinnilla Keijo Niemistö Myyntijohtaja VMware Finland Esityksen sisältö Mistä virtualisoinnissa on kysymys? Virtualisoinnin

Lisätiedot

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013 Virtualisointi Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO Virtualisointi... 2 Virtualisointiohjelmia... 2 Virtualisointitapoja... 2 Verkkovirtualisointi... 2 Pertti Pennanen DOKUMENTTI 2 (5) Virtualisointi

Lisätiedot

TK081001 Palvelinympäristö

TK081001 Palvelinympäristö TK081001 Palvelinympäristö 5 opintopistettä!! Petri Nuutinen! 8 opintopistettä!! Petri Nuutinen! SAS (Serial Attached SCSI) Yleinen kiintolevyväylä nykyisissä palvelimissa Ohjataan SCSI-komennoin Siirrytty

Lisätiedot

VMWare SRM kahdennetussa konesalipalvelussa. Kimmo Karhu Kymen Puhelin konserni Optimiratkaisut Oy

VMWare SRM kahdennetussa konesalipalvelussa. Kimmo Karhu Kymen Puhelin konserni Optimiratkaisut Oy VMWare SRM kahdennetussa konesalipalvelussa Kimmo Karhu Kymen Puhelin konserni Optimiratkaisut Oy Yrityksemme Optimiratkaisut Oy on KYMP konserniin kuuluva ITpalvelutalo Kymen Puhelin Oy on 05-telealueen

Lisätiedot

Backup Exec 3600 Appliance

Backup Exec 3600 Appliance Backup Exec 3600 Appliance Markku A Suistola Principal Presales Consultant Parempaa varmistusta kaikille! Ohjelmisto Appliance Pilvi Virtuaalisen ja fyysisen ympäristön suojaus 2 Perinteinen ratkaisu usein

Lisätiedot

Client Management hallintaratkaisut ja mobiilitulostus

Client Management hallintaratkaisut ja mobiilitulostus Client Management hallintaratkaisut ja mobiilitulostus Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä

Lisätiedot

Client Management -hallintaratkaisut ja mobiilitulostus

Client Management -hallintaratkaisut ja mobiilitulostus Client Management -hallintaratkaisut ja mobiilitulostus Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä

Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä Cisco Unified Computing System -ratkaisun hyödyt EMC- ja VMwareympäristöissä EMC Forum 22.10.2009 Lauri Toropainen ltoropai@cisco.com 2009 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. 1 ICT-infrastruktuuriin

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

Client Management- ja Mobile Printing -hallintaratkaisut. Asiakirjan osanumero:

Client Management- ja Mobile Printing -hallintaratkaisut. Asiakirjan osanumero: Client Management- ja Mobile Printing -hallintaratkaisut Asiakirjan osanumero: 410173-351 Tammikuu 2006 Sisällysluettelo 1 Client Management -hallintaratkaisut Kokoonpanon määrittäminen ja käyttöönotto........

Lisätiedot

Client Management -hallintaratkaisut ja Universal-tulostusratkaisut

Client Management -hallintaratkaisut ja Universal-tulostusratkaisut Client Management -hallintaratkaisut ja Universal-tulostusratkaisut Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki

Lisätiedot

Unified Fabric: palvelimien verkkoliitettävyys remontissa

Unified Fabric: palvelimien verkkoliitettävyys remontissa Unified Fabric: palvelimien verkkoliitettävyys remontissa EMC Forum 22.10.2008 Lauri Toropainen ltoropai@cisco.com 2008 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. 1 Agenda 10 Gigabit Ethernet ja Fibre Channel

Lisätiedot

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset FuturaPlan Järjestelmävaatimukset 25.1.2017 2.2 Hermiankatu 8 D tel. +358 3 359 9600 VAT FI05997751 33720 Tampere fax. +358 3 359 9660 www.dbmanager.fi i Versiot Versio Päivämäärä Tekijä Kommentit 1.0

Lisätiedot

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301 5 opintopistettä Petri Nuutinen 5 opintopistettä Petri Nuutinen Storage Storage hallinnassa tärkeää saatavuus laajentaminen turvaaminen optimointi Storagen

Lisätiedot

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä:

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä: Pilviteknologiat työasemaympäristössä Microsoft ja Citrix yhdessä Ohjelma 08:30 Aamupala ja ilmoittautuminen 09:00 Virtualisointia työpöydällä vai työpöytien virtualisointia? 10:00 Optimoitu, virtualisoitu

Lisätiedot

Työpöytävirtualisointi

Työpöytävirtualisointi Työpöytävirtualisointi VMware View LIPO - SAMK Liiketoiminta ja kulttuuri Pori Liiketalouden, matkailun, tietojenkäsittelyn, viestinnän ja yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusta. Käyttäjiä noin

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS IT Education Center Agenda Yleistä työasemien hallinnasta Työasemien hallinta

Lisätiedot

Virtualisointi VMwarella: Orkestroitua elinkaarta ja kustannustehokkuutta

Virtualisointi VMwarella: Orkestroitua elinkaarta ja kustannustehokkuutta Kari Mattsson, Trivore Oy Honeywell Suomen Asiakaspäivä 2014 Virtualisointi VMwarella: Orkestroitua elinkaarta ja kustannustehokkuutta 1 Presenter background 30 vuotta IT-alalla, josta 25 vuotta yrittäjänä

Lisätiedot

31.3.2009. Alussa varmistettavien palvelimien käyttöjärjestelmät ovat seuraavat: Tampereen kaupunki Käyntiosoite Puhelin kirjaamo@tampere.

31.3.2009. Alussa varmistettavien palvelimien käyttöjärjestelmät ovat seuraavat: Tampereen kaupunki Käyntiosoite Puhelin kirjaamo@tampere. Kysymys 1 Palvelinten määrä ja mallit joita tulisi varmistaa? 500 Palvelimen mallit ovat seuraavat: Ellei toisin mainita niin palvelimet ovat Intel pohjaisia Räkkipalvelimet o Proliant DL380 G2, 33 kpl,

Lisätiedot

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 26. 27.5.2009, Jyväskylä Mika Kolhinoja Teknologiakonsultti Citrix CCA, Citrix CCEA, Citrix CCSP, Microsoft MCP, Microsoft MCSA, Microsoft MCSE, Microsoft MCTS, Microsoft

Lisätiedot

HP Change Rules of Networking

HP Change Rules of Networking H Change Rules of Networking kehittyminen vaatii muutosta! Jani Vahvanen & Mikko Eerola LN&WN Executive -seminaari Finlandia Talo 15.2.2012 Miksi tietoverkkojen on muututtava? Toimintatavat IT-ympäristöissä

Lisätiedot

Miten hakea tehoa ja kustannussäästöjä infrastruktuuria optimoimalla. Teemu Salmenkivi, teknologianeuvonantaja Teemu.salmenkivi@microsoft.

Miten hakea tehoa ja kustannussäästöjä infrastruktuuria optimoimalla. Teemu Salmenkivi, teknologianeuvonantaja Teemu.salmenkivi@microsoft. Miten hakea tehoa ja kustannussäästöjä infrastruktuuria optimoimalla Teemu Salmenkivi, teknologianeuvonantaja Teemu.salmenkivi@microsoft.com Infrastruktuurin kehittämisen ja hallinnan haasteet kasvavat

Lisätiedot

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin SECURITY FOR VIRTUAL AND CLOUD ENVIRONMENTS Suojaus vai suorituskyky? Virtuaalikoneiden määrä ylitti fyysisten koneiden määrän jo vuonna 2009. Tällä

Lisätiedot

25.11.2014. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Tallennusjärjestelmät. Tallennusjärjestelmät. 5 opintopistettä.

25.11.2014. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Tallennusjärjestelmät. Tallennusjärjestelmät. 5 opintopistettä. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301 5 opintopistettä Petri Nuutinen 5 opintopistettä Petri Nuutinen Tallennusjärjestelmät Tallennusjärjestelmät 1 = Small Computer System Interface, markkinoilla

Lisätiedot

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Esityksen kulku Esittely ja taustaa Virtualisoinnin vaiheet ja käyttöhuomiot Laitteistot ja yhteenveto Kankaanpää: 12 136 asukasta

Lisätiedot

Tallennusverkkojen tulevaisuutta - FC over Ethernet / Data Center Ethernet

Tallennusverkkojen tulevaisuutta - FC over Ethernet / Data Center Ethernet Tallennusverkkojen tulevaisuutta - FC over Ethernet / Data Center Ethernet IT2008 24.10.2008 Lauri Toropainen ltoropai@cisco.com 2008 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. 1 Agenda Datakeskusten kehitystrendejä

Lisätiedot

HELPPOUDEN VOIMA. Business Suite

HELPPOUDEN VOIMA. Business Suite HELPPOUDEN VOIMA Business Suite UHKA ON TODELLINEN Online-uhkat ovat todellinen yrityksiä haittaava ongelma yrityksen toimialasta riippumatta. Jos sinulla on tietoja tai rahaa, voit joutua kohteeksi. Tietoturvatapausten

Lisätiedot

TK081001 Palvelinympäristö

TK081001 Palvelinympäristö TK081001 Palvelinympäristö 5 opintopistettä!! Petri Nuutinen! 8 opintopistettä!! Petri Nuutinen! RAID RAID = Redundant Array of Independent Disks Useasta fyysisestä kiintolevystä muodostetaan yhteinen

Lisätiedot

Virtualisointi Käytännön kokemuksia järjestelmien virtualisoinnista

Virtualisointi Käytännön kokemuksia järjestelmien virtualisoinnista Virtualisointi Käytännön kokemuksia järjestelmien virtualisoinnista AKVA-seminaari 26.-28.9.2012 Asko Hentunen, Pivotal Consulting Oy Agenda Sanastoa Virtualisointi mitä se tarkoittaa? Miksi virtualisointia

Lisätiedot

Forrester: tietohallinnon prioriteetit

Forrester: tietohallinnon prioriteetit Forrester: tietohallinnon prioriteetit Kustannusten hallinta Tuottavuuden kasvattaminen Turvallisuuden parantaminen Forrester: tietohallinnon prioriteetit Liiketoiminnan tärkeimmät tehtävät Kustannusten

Lisätiedot

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi.

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. vtoasp -palvelu 1) Huolehtii yrityksesi tietojärjestelmän

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017

Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017 Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017 Decens - Sujuvaa yhteistyötä Decens on ICT palvelutoimittaja Perustettu vuonna 2008 Päätoimipaikka on Tampere Yrityksessä työskentelee n. 70 henkilöä Toimipisteet:

Lisätiedot

Virtualisoi viisaasti paranna palvelua. Iikka Taanila Systems Architect IBM Systems and Technology Group

Virtualisoi viisaasti paranna palvelua. Iikka Taanila Systems Architect IBM Systems and Technology Group Virtualisoi viisaasti paranna palvelua Iikka Taanila Systems Architect IBM Systems and Technology Group Älykkäämpi IT Web Servers App Servers End Users App Servers App Servers App/DB Server App/DB Servers

Lisätiedot

Virtualisoinnilla käytettävyyttä ja joustavuutta liiketoimintakriittisille sovelluksille

Virtualisoinnilla käytettävyyttä ja joustavuutta liiketoimintakriittisille sovelluksille Virtualisoinnilla käytettävyyttä ja joustavuutta liiketoimintakriittisille sovelluksille Mikko Kulmala, IT päällikkö & Jouko Poranen, Kehitysjohtaja 3 Step IT Group Oy 22.10.2008 Sisältö 3 Step IT Group

Lisätiedot

Color LaserJet Pro M153-M154. Teknisten tietojen opas

Color LaserJet Pro M153-M154. Teknisten tietojen opas Color LaserJet Pro M153-M154 Teknisten tietojen opas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai kääntäminen on kiellettyä,

Lisätiedot

VMwaren keskitetty työasemaratkaisu

VMwaren keskitetty työasemaratkaisu VMwaren keskitetty työasemaratkaisu Santeri Stolt Järjestelmäasiantuntija VMware Finland Työasemia virtualisoidaan - nyt By the end of 2010, all new PC deployments will be virtualized. Brian Gammage and

Lisätiedot

Ympäristöystävällinen tietokeskus

Ympäristöystävällinen tietokeskus Ympäristöystävällinen tietokeskus Palvelinympäristön teknologioilla käytettävyyttä ja ympäristöystävällisyyttä Pasi Korpela Fujitsu Siemens Computers 1 Matematiikkaa 1 2,000 palvelin kuluttaa keskimäärin

Lisätiedot

Dellin virrankäyttö- ja. jäähdytysopas

Dellin virrankäyttö- ja. jäähdytysopas Virrankäyttö ä ä h dy t y s Virrankäyttö ä ä h dy t y s Virrankäyttö ä ä h dy t y s Virrankäyttö Dellin virrankäyttö- ja jäähdytysopas irrankäyttö irrankäyttö äähdytys irrankäyttö Energiankulutuksen hallintaan

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Palvelupäällikkö Timo Karppanen Käsiteltävät asiat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion jaettu tuotantoympäristö

Lisätiedot

helppokäyttöisen, tehtäväperustaisen hallintaliittymän. Se myös parantaa sivustojen yhteishallintaa, ja mukana on tietoturvaparannuksia sekä

helppokäyttöisen, tehtäväperustaisen hallintaliittymän. Se myös parantaa sivustojen yhteishallintaa, ja mukana on tietoturvaparannuksia sekä Microsoft, Standard, Enterprise ja Datacenter Edition Microsoft for Itanium-Based Systems Microsoft Web Server Microsoft Hyper-V Microsoft Client Access License Microsoft Microsoft Terminal Services Client

Lisätiedot

Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa

Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa Uusia tuulia Soneran verkkoratkaisuissa Cisco Expo 8.9.2009 Jari Litmanen 1 Agenda Kuinka IP-palveluverkko tukee asiakkaan liiketoimintaa Palvelukeskusten ja konsolidoinnin asettamat haasteet verkkoratkaisuille

Lisätiedot

VMware Suomessa IT-Viikko seminaari 7.6.2007

VMware Suomessa IT-Viikko seminaari 7.6.2007 VMware Suomessa IT-Viikko seminaari 7.6.2007 Keijo Niemistö Corporate Account Manager VMware Finland Esityksen sisältö VMware yrityksenä VMware Finland Organisaatio, tehtävät, toimintamalli, partnerit

Lisätiedot

HP konesali 2013. Yhdentynyt IT-infrastruktuuri lisää hallittavuutta, joustavuutta ja kustannustehokkuutta

HP konesali 2013. Yhdentynyt IT-infrastruktuuri lisää hallittavuutta, joustavuutta ja kustannustehokkuutta HP konesali 2013 Yhdentynyt IT-infrastruktuuri lisää hallittavuutta, joustavuutta ja kustannustehokkuutta Yhteistyöllä syntyy parhaat ratkaisut HP:n perustivat vuonna 1939 insinöörikaverukset Bill Hewlett

Lisätiedot

Dell Fluid Data TM solutions

Dell Fluid Data TM solutions Dell Fluid Data TM solutions Älykästä tallennuksen virtualisointia Dell Compellent Juha_Ekstrom@dell.com 2.11.2011 Virtualisointi & Älykkyys Virtualisointi tarkoittaa tietojenkäsittelyssä tekniikkaa, jolla

Lisätiedot

Color LaserJet Pro MFP M253-M254. Teknisten tietojen opas

Color LaserJet Pro MFP M253-M254. Teknisten tietojen opas Color LaserJet Pro MFP M253-M254 Teknisten tietojen opas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai kääntäminen on

Lisätiedot

Ideasta raakoihin tekoihin Aidot liiketaloudelliset kustannukset. Kai Vuokko, Toimitusjohtaja Santa Monica Networks Oy

Ideasta raakoihin tekoihin Aidot liiketaloudelliset kustannukset. Kai Vuokko, Toimitusjohtaja Santa Monica Networks Oy Ideasta raakoihin tekoihin Aidot liiketaloudelliset kustannukset Kai Vuokko, Toimitusjohtaja Santa Monica Networks Oy Esityksen agenda Lähiaikojen selkeät trendit Mistä kustannukset muodostuvat? Esimerkki

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu. Ville Mannonen / DataCenter Finland

Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu. Ville Mannonen / DataCenter Finland Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu Ville Mannonen / DataCenter Finland Datacenter Finland Oy Vuonna 2003 perustettu konesalipalveluita tuottava yritys Tarjoaa asiakkaileen korkean käytettävyyden konesalipalveluita

Lisätiedot

Color LaserJet Pro MFP M178-M181. Teknisten tietojen opas

Color LaserJet Pro MFP M178-M181. Teknisten tietojen opas Color LaserJet Pro MFP M178-M181 Teknisten tietojen opas Tekijänoikeus- ja käyttöoikeustiedot Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Tämän materiaalin kopioiminen, sovittaminen tai kääntäminen on

Lisätiedot

VISMA SOVELLUSPALVELU. Visman yritysohjelmistot pilvipalveluna

VISMA SOVELLUSPALVELU. Visman yritysohjelmistot pilvipalveluna VISMA SOVELLUSPALVELU Visman yritysohjelmistot pilvipalveluna VISMA SOFTWARE OY Yritysohjelmistojen käytettävyys ja tietoturva ovat asioita, joista ei kannata tinkiä. Tässä materiaalissa esitellään Visma

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

HP Lefthand -tallennuksen uusi arkkitehtuurimikael.sjoblom@hp.com

HP Lefthand -tallennuksen uusi arkkitehtuurimikael.sjoblom@hp.com Lefthand -tallennuksen uusi arkkitehtuurimikael.sjoblom@hp.com Agenda Miksi siirrytään kohti IP verkoissa tapahtuvaa tallennusta? LeftHand mistä on kyse? LeftHand P000 teknologiana LeftHand ja liiketoiminnan

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Case Sandvik: Kustannussäästöjen saavuttaminen virtualisoinnilla. Markus Lukumies IT-Manager

Case Sandvik: Kustannussäästöjen saavuttaminen virtualisoinnilla. Markus Lukumies IT-Manager Case Sandvik: Kustannussäästöjen saavuttaminen virtualisoinnilla Markus Lukumies IT-Manager Laitteet, työkalut ja palvelut kaivos- ja rakennus liiketoimintaan on osa kansainvälistä Sandvikkonsernia. Maailman

Lisätiedot

Bluetooth-paritus. Käyttöopas

Bluetooth-paritus. Käyttöopas Bluetooth-paritus Käyttöopas Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ostajan opas ohjelmistopohjaiseen. tallennukseen. 50x. IDC:n arvio: Käsiteltävän datan määrä 50-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä.

Ostajan opas ohjelmistopohjaiseen. tallennukseen. 50x. IDC:n arvio: Käsiteltävän datan määrä 50-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä. Ostajan opas ohjelmistopohjaiseen 50x tallennukseen IDC:n arvio: Käsiteltävän datan määrä 50-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä. Tallennustilan hinta laskee noin 25% vuodessa, mutta datamäärä kasvaa samaan

Lisätiedot

Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta. Pekka Töytäri TeliaSonera Finland

Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta. Pekka Töytäri TeliaSonera Finland Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta Pekka Töytäri TeliaSonera Finland 1 Älykäs verkottuminen Tekniikka, organisaatio ja prosessit muodostavat yhtenäisesti toimivan palvelualustan Älykäs toiminnallisuus

Lisätiedot

HP Ohjelmistopalvelu. HP Care Pack -palvelut

HP Ohjelmistopalvelu. HP Care Pack -palvelut HP Ohjelmistopalvelu HP Care Pack -palvelut HP:n ohjelmistopalvelu tarjoaa kattavat palvelut HP:n ohjelmistoille ja tietyille muiden valmistajien ohjelmistoille. HP:n asiantuntijat ja asiakkaan IT-osasto

Lisätiedot

Avoin liiketoimintajärjestelmä

Avoin liiketoimintajärjestelmä TEHOKKAAT... Avoin liiketoimintajärjestelmä Nykyisissä IT-ympäristöissä avoimet ja joustavat järjestelmät maksavat itsensä takaisin. Sen vuoksi Sun x86- palvelimet ja kehikkoon asennettavat korttipalvelimet

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Laajenna yksinkertaistamalla Hyper-V

Laajenna yksinkertaistamalla Hyper-V Laajenna yksinkertaistamalla Hyper-V Sami Laine TechNet 110 Sami Laine MCT, MCITP, MCSE&MCSA Esityksen sisältöä Hyper-V palvelinrooli Palveluilta edellytettävät vaatimukset Live migraatio Virtuaalikoneiden

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Verkon avulla voidaan kehittää monia toimintoja Kauppa Urheilu / Viihde Käyttäjä Energiankulutus Koulutus

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero:

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero: Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma Oppaan osanumero: 389194-352 Joulukuu 2005 Sisällysluettelo 1 Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelman käyttö 2 Setup Utility (Tietokoneen asetukset)

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa?

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, Valtori mikko.vuorikoski[at]valtori.fi Kyse ei ole vain palvelinkapasiteetista

Lisätiedot

The Complete Property Management System

The Complete Property Management System The Complete Property Management System Keskitymme sinun toimintoihisi HotSoft 8 on monipuolinen ja kokonaisvaltainen tilojenvarausjärjestelmä, joka sopii koko hotelli- ja ravintola-alalle retkeilymajoista

Lisätiedot

Tiedon analysoinnista pitkäaikaissäilytykseen

Tiedon analysoinnista pitkäaikaissäilytykseen Tiedon analysoinnista pitkäaikaissäilytykseen Jari Nästi, Client Technical Professional - Tivoli Software Perhosvaikutus eli perhosefekti (engl. "butterfly effect") on kaaosteoriassa käytetty kuvaus siitä,

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Jokaisen pilven sisällä asuu konesali seminaari 20.9.2012

Jokaisen pilven sisällä asuu konesali seminaari 20.9.2012 Jokaisen pilven sisällä asuu konesali seminaari 20.9.2012 Uusi konesali miten liikkeelle Aki Anttila Johtaja, osaamispalvelut DI, CCIE*2 (SP, R&S) #25250 040-7591631 aki.anttila@smn.fi Sisältö Kokonaiskuva

Lisätiedot

Palvelinratkaisuesimerkit

Palvelinratkaisuesimerkit Palvelinratkaisuesimerkit Dell EMC Virtualisointiratkaisu XS Dell PowerEdge VRTX on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi virtualisointiin, vaihtoehdoksi perinteiselle palvelimet + levyjärjestelmä yhdistelmälle

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Uudella palvelinteknologialla otat palvelut käyttöön nopeammin. Micke Sjöblom Category Manager - HP Servers

Uudella palvelinteknologialla otat palvelut käyttöön nopeammin. Micke Sjöblom Category Manager - HP Servers Uudella palvelinteknologialla otat palvelut käyttöön nopeammin Micke Sjöblom Category Manager - HP Servers Tulevaisuudessa liiketoiminta määritetään ohjelmistoilla Matka palvelumoottoriin on alkanut CONVERGED

Lisätiedot

HP OpenView ratkaisut toiminnan jatkuvuuden turvaajina

HP OpenView ratkaisut toiminnan jatkuvuuden turvaajina HP OpenView ratkaisut toiminnan jatkuvuuden turvaajina - Käytännön esimerkkejä ITIL ja ITSM mukaisista IT palveluhallinnan toteutuksista ja mahdollisuuksista Ville Koskinen Sales Specialist, HP Software

Lisätiedot

Vaivattomasti parasta tietoturvaa

Vaivattomasti parasta tietoturvaa Vaivattomasti parasta tietoturvaa BUSINESS SUITE Tietoturvan valinta voi olla myös helppoa Yrityksen tietoturvan valinta voi olla vaikeaa loputtomien vaihtoehtojen suossa tarpomista. F-Secure Business

Lisätiedot

Vain testaamalla voit voittaa! Markku Selin Kehitysjohtaja

Vain testaamalla voit voittaa! Markku Selin Kehitysjohtaja Vain testaamalla voit voittaa! Markku Selin Kehitysjohtaja Lyhyesti: Suomessa ja Baltiassa Liikevaihto 29,25 (noin 50) milj. Euroa Henkilöstöä Suomessa 46 (115) Juuret vuonna 1989 perustetussa Santa Monica

Lisätiedot

Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas

Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä

Lisätiedot

Aalto-yliopiston verkkopalveluiden arkkitehtuuri

Aalto-yliopiston verkkopalveluiden arkkitehtuuri Aalto-yliopiston verkkopalveluiden arkkitehtuuri Diplomityöseminaari 1.6.2010 Tommi Saranpää Valvoja: Professori Heikki Hämmäinen Ohjaaja: DI Petri Makkonen IT-palvelukeskus Sisältö Tausta Tutkimus Palvelut

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Visma Liikkuvan työn ratkaisut Päivitysohje. Pääkäyttäjän opas

Visma Liikkuvan työn ratkaisut Päivitysohje. Pääkäyttäjän opas Visma Liikkuvan työn ratkaisut Pääkäyttäjän opas Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai muutoksiin tässä oppaassa ja/tai ohjelmassa ilman eri ilmoitusta. Oppaan

Lisätiedot

Konfiguraationhallintajärjestelmän reaaliaikainen varmuuskopiointijärjestelmä

Konfiguraationhallintajärjestelmän reaaliaikainen varmuuskopiointijärjestelmä Konfiguraationhallintajärjestelmän reaaliaikainen varmuuskopiointijärjestelmä Heini Porri-Henttinen Valvoja: Prof. Jorma Virtamo Ohjaaja: DI Ari-Pekka Virta, Digia Oyj Sisältö Työn tausta Tietokannat ja

Lisätiedot

TIES530 TIES530. Moniprosessorijärjestelmät. Moniprosessorijärjestelmät. Miksi moniprosessorijärjestelmä?

TIES530 TIES530. Moniprosessorijärjestelmät. Moniprosessorijärjestelmät. Miksi moniprosessorijärjestelmä? Miksi moniprosessorijärjestelmä? Laskentaa voidaan hajauttaa useammille prosessoreille nopeuden, modulaarisuuden ja luotettavuuden vaatimuksesta tai hajauttaminen voi helpottaa ohjelmointia. Voi olla järkevää

Lisätiedot

Virtualisoidun palvelinkeskuksen tietoturva RSA, the Security Division of EMC

Virtualisoidun palvelinkeskuksen tietoturva RSA, the Security Division of EMC Virtualisoidun palvelinkeskuksen tietoturva RSA, the Security Division of EMC Tietoturvatapahtuma 2010, 11 helmikuuta Jon Estlander, teknologiakonsultti Agenda Virtualisointi ja tietoturva Faktaa virtualisoinnista

Lisätiedot

Tietokoneen muisti nyt ja tulevaisuudessa. Ryhmä: Mikko Haavisto Ilari Pihlajisto Marko Vesala Joona Hasu

Tietokoneen muisti nyt ja tulevaisuudessa. Ryhmä: Mikko Haavisto Ilari Pihlajisto Marko Vesala Joona Hasu Tietokoneen muisti nyt ja tulevaisuudessa Ryhmä: Mikko Haavisto Ilari Pihlajisto Marko Vesala Joona Hasu Yleisesti Muisti on yksi keskeisimmistä tietokoneen komponenteista Random Access Memory on yleistynyt

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa!

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Onregon DPS-työpajat ovat Microsoft Enterprise Agreement asiakkaille sopivia työpajoja, joiden maksamiseen voi

Lisätiedot

Tehokas kaksoisydinrakenne nykyiseen ja tulevaisuuden yrityskäyttöön

Tehokas kaksoisydinrakenne nykyiseen ja tulevaisuuden yrityskäyttöön Tehokas kaksoisydinrakenne Tehokas kaksoisydinrakenne nykyiseen ja tulevaisuuden yrityskäyttöön Toshiban uusin yrityskannettavien valikoima, joissa on Intel Core 2 Duo -suoritin, tarjoaa jälleen kerran

Lisätiedot

Directory Information Tree

Directory Information Tree IP-osoite / Host taulu, jossa neljä 8 bit lukua esim. 192.168.0.10/24, unix, linux, windows windows\system32\drivers\etc DNS (Domain Name System), muuttaa verkkotunnuksen IPosoitteeksi. X.500 perustuu

Lisätiedot

TURVAA LIIKETOIMINTASI KAIKKIALLA. Protection Service for Business

TURVAA LIIKETOIMINTASI KAIKKIALLA. Protection Service for Business TURVAA LIIKETOIMINTASI KAIKKIALLA Protection Service for Business MOBIILI MAAILMA Käytämme enemmän laitteita ja meillä on enemmän yhteyksiä kuin koskaan ennen. On kätevää ja myös erittäin tuottavaa kun

Lisätiedot

Muistitko soittaa asiakkaallesi?

Muistitko soittaa asiakkaallesi? webcrm Finland 1 webcrm Finland Muistitko soittaa asiakkaallesi? Riippumatta siitä, oletko myyntipäällikkö, markkinoija vai työskenteletkö HR tehtävissä, voit käyttää CRM ratkaisua erilaisiin tarpeisiin.

Lisätiedot