Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut"

Transkriptio

1 Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut

2 PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija, näiden kansien sisältä löydät parhaat palat konesalin automatisoinnista ja virtualisoinnista sekä sen soveltuvuuksista Sinun ympäristöösi. Meille HP:lla, Microsoftilla ja Intelillä virtualisointi tarkoittaa komponenttien kokonaisvaltaista yhdistämistä loppukäyttäjän parhaaksi, ei vain yksittäisten osasten piilottamista kirjavilla teknologioilla. Täysin automatisoitu konesali on meidän tavoite. Eväinämme tähän ovat uuden sukupolven HP EVA -levyjärjestelmät, HP BladeSystemin teknologia, HP Integrityn suorituskyky ja Microsoft Windows Server 2008:n ominaisuudet. Yhdistämällä nämä avut takaamme Sinulle markkinoiden kyvykkäimmän risteytyksen, jonka luotettavuus ja käytettävyys ovat huippuluokkaa. Virtualisoinnin yhtenä kriittisenä lähtökohtana on sen ilmiömäinen vaikutus sähkölaskuun. Sen sijaan että täyttäisimme konesalisi uusilla palvelimilla ja johtonipuilla, ruokimme ympäristösi säästeliäästi. Ilman että laitteiden suorituskykyä, käytettävyyttä tai toimintavarmuutta mittaava viisari heilahtaa ainakaan alaspäin. Lisävarusteena tarjoamme Sinulle ylivertaisen järjestelmänhallinnoinnin. Varustelumme on kadehdittavan hyvässä kunnossa, ja nyt on nautinnon vuoro. Hyppää satulaan!

3 Nykyaikainen konesali rakennetaan standardisoimalla, virtualisoimalla ja automatisoimalla Rakennetaanpa sitten ympäristöä muutamalle palvelimelle tai monia satoja palvelimia sisältävää konesalia, ovat haasteet aina samankaltaiset. Miten pitää laitteet viileinä kustannustehokkaasti, miten optimoida laitteiden käyttöaste, miten hallita laitteita helposti ja tehokkaasti ja miten eliminoida kaikki mahdolliset riskit? Kustannuksiltaan ja toimivuudeltaan optimaalisen konesalin käyttöönotto vaatii lukuisien ja taas lukuisien asioiden ratkomista. Suurimmat haasteet liittyvät eittämättä energian käyttöön ja jäähdytykseen. Tietojärjestelmien konsolidointi on tuonut saleihin monia tehokkaita, fyysiseltä kooltaan pieniä ratkaisuja. Nämä eri aikakausien ratkaisut ovat aiheuttaneet tilanpuutteen ja kasvattaneet konesalien sähkö- ja jäähdytyskustannuksia jopa yli kymmenkertaiseksi pienen ajan sisällä. Ikääntyneiden konesalien arkkitehtuuri ei kykene ratkaisemaan tämän päivän energiansäästövaateita. Sähkönkulutus ja hallintakustannukset pienemmiksi Uudet innovaatiot, suoritinarkkitehtuurit sekä teknologiat tuovat suurta säästöä energiankulutukseen. Esimerkiksi HP BladeSystem c-class -palvelinten virrankulutus on alhaisempi kuin perinteisten räkkiin asennettujen 1Upalvelinten. Samalla vähennetään ilmavirtausta, melua ja lämpötilaa. Laitteisto- ja ohjelmistohankintojen osuus IT:n kokonaiskustannuksista on vain noin 20 %. Suurin osa kuluista kohdistuukin päivittäiseen järjestelmänhallintaan. Kun ohjelmistot kehittyvät ja palvelinten ja tallennettavan tiedon määrä sen kuin vaan kasvaa, kääntyvät katseet konesalien hallintaohjelmistoihin. Automatisoinnilla sekä tehokkailla hallintaohjelmilla vähennetään ITosaston päivittäisiä rutiineja. Ohjelmilla saadaan yleiskuva järjestelmän infrastruktuurista, lisäksi niillä automatisoidaan prosesseja. Samalla hallintaohjelmat toimivat helposti mukautuvana alustana muuttuville tarpeille. Yhden työkalun tehtävä HP:n strategiana on yhtenäistää palvelimien ja tallennusjärjestelmien hallinta siten, että yksi työkalu suorittaa tehtäväänsä useiden eri työkalujen sijaan. HP Systems Insight Manager (SIM) on tätä strategiaa tukeva tuote. Järjestelmän ylläpitäjät voivat hallita HP:n palvelimia ja tallennuslaitteistoja kokonaisuudessaan yhdeltä hallintakonsolilta monipuolisella, laajennettavalla ja turvallisella hallintatyökalulla. Se toimii myös keskitettynä yhteyspisteenä Essentials-ohjelmistoihin.

4 Osien virtualisoinnista kokonaisuuksien hallintaan Virtualisointi-sanaa on viljelty runsaasti viime aikoina. Sanan osittaista kulumista selittää se, että sitä käytetään kokonaisuudesta irrallaan ja kuvaamaan hyvin montaa eri tekniikkaa. On olemassa virtuaalikoneita, virtuaalimuistia, virtuaaliverkkoja, virtuaalitallennusta, käyttöjärjestelmien virtualisointia... Virtualisointi ulottuu kuitenkin kaikkiin IT-infrastruktuurin osiin ja jopa sen ulkopuolelle. HP:n tarjonta virtualisointiin on erittäin kokonaisvaltainen. Virtuaalipalvelinten rakentamiseen ja ohjelmistojen virtualisointiin löytyy ratkaisut VSE (Virtual Server Environment) -ohjelmistoista HP Integrity- ja HP9000 -palvelimille sekä Microsoftin, VMwaren ja Citrixin virtualisointituotteet x86-palvelimille. Lähi (LAN)- ja tallennusverkkojen (SAN) virtualisoinnissa HP hyödyntää HP Virtual Connect -tekniikkaa. Tallennusjärjestelmien virtualisointialustoina toimivat edistykselliset levyjärjestelmät (EVA, XP). Kaikkien näiden virtualisointitekniikoiden avainsanana on helppo, yksinkertainen ja tehokas järjestelmänhallinta, jota ilman virtualisoitu ympäristö olisi mahdottomuus.

5 Vain muutaman tunnin valmennus: HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array (EVA) ottaa pk-yritykset kyytiin Uusi HP EVA levyjärjestelmä on pienille ja keskikokoisille yrityksille sopiva levyjärjestelmä, joka loistaa suorituskyvyllään, skaalautuvuudellaan ja muilla edistyksellisillä ominaisuuksillaan. Virtualisointia hyödyntävä EVA levyjärjestelmä on ihanneratkaisu Sinulle, joka edellytät tallennusjärjestelmältä entistä alhaisempia käyttökuluja, yksinkertaista ja tehokasta hallintaa sekä korkeaa käytettävyyttä. Uusi EVA 4400 tarjoaa ylivertaisen kapasiteetin käyttöasteen, automaattisesti optimoituvan suorituskyvyn ja dynaamisen kapasiteetinhallinnan: levyalueiden kasvattaminen tai pienentäminen hoituu täysin automaattisesti ilman loppukäyttäjän toimenpiteitä. EVA levyjärjestelmä mahdollistaa erittäin korkean käytettävyyden. Sen kaikki aktiiviset komponentit ovat vikasietoisia. Järjestelmä mahdollistaa niin laitteen sisäiset levykopioinnit (BC) kuin replikoinnin toisiin EVA-levyjärjestelmiin (CA). muutamassa tunnissa. EVA 4400 tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää samassa järjestelmässä yhdessä FC-levyjen kanssa edullisia, suurikapasiteettisia FATA-levyjä tarpeen mukaan. Tämä vertaansa vailla oleva piirre on omiaan esimerkiksi levyjärjestelmän sisäisissä kopioissa, levypohjaisessa varmistuksessa tai tiedostopalvelinkäytössä. Palvelimet voidaan liittää EVA-levyjärjestelmään joko perinteisen SANverkon kautta tai iscsi-liitettävyydellä. Uuden Command View -hallintaohjelmiston ja dynaamisen kapasiteetinhallinnan avulla levytilan hallitseminen ja allokoiminen levytilaa käyttäville palvelimille onnistuu entistä helpommin. Tämä osoitettiin Edison Groupin marraskuussa 2007 teettämässä puolueettomassa testissä. Testi todisti, että perushallinnan tekeminen EVA-levyjärjestelmään oli vähintään 70 % tehokkaampaa kuin vastaavissa muissa levyjärjestelmissä. Vertailu kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: Ripeä käyttöönotto mykistää Perinteisiin levyjärjestelmiin verrattuna EVA 4400:n etuna on entistä yksinkertaisempi ja automatisoidumpi käyttöönotto. Järjestelmä on käyttövalmis EVA levyjärjestelmän ympärille on rakennettu valmiiksi lukuisia kokonaisia ratkaisuja, jotka sopivat niin Microsoft-, Oracle- kuin SAPympäristöihinkin. Valitse ravurisi ja istu satulaan!

6 MSA2000 MSA2000 HP Storageworks MSA2000 on uuden sukupolven levyjärjestelmäratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. MSA2000-tuotteissa on vakiona viimeisin teknologinen suorituskyky sekä parhaat hallintaominaisuudet entistä alhaisemmalla kustannustasolla. MSA2000 on saatavissa edullisina yhden- tai vikasietoisina kahden ohjaimen malleina. Liitäntäteknologioina MSA2000 tukee sekä 4Gb Fibre Channel- ja iscsi-littäntöjä. Levyteknologiana MSA2000 -levyjärjestelmissä on mahdollista käyttää SAS- tai SATA-kiintolevyjä, joiden avulla voidaan yhdistää suorituskyky- ja kapasiteetivaatimukset ja rakentaa kokoonpano aina 36 Tb kapasiteetille. Uusina lisäominaisuuksina uudet MSAlevyjärjestelmät tarjoavat snapshot - ja snapclone -pikakopiotoiminnallisuuden, joiden avulla ympäristön varmistus helpottuu ja nopeutuu merkittävästi. HP MSA2000 -tuotteet tarjoavat yksinkertaisen ja edullisen tallennusteknologian tämän päivän vaativiin IT-tarpeisiin. Datan sisäinen kopiointi kyllä MSA2000 snapshot/volumecopy Tuetut RAID-tasot 0,1,3,5,6,10,50 Ohjainten lukumäärä 1-2 Välimuisti (per ohjainpari) 2Gb Palvelinten liitettävyys Fibre Channel, Direct Connect, iscsi Tuettujen palvelinten lukumäärä 64 (yhdellä-/kahdella liitännällä) Kiintolevyjä/levyhylly 12 Kiintolevyjen tyypit 3,5 SAS / SATA Maksimi levyjen määrä 48 Maksimi kapasiteetti 36Tb Kiintolevyjen kapasiteetti + nopeus 146Gb 15K SAS 300Gb 15K SAS 500Gb SATA 750Gb SATA EVA4400 Datan sisäinen kopiointi kyllä -- HP StorageWorks Business Copy EVA Datan uloinen kopiointi kyllä -- HP StorageWorks Continuous Access EVA Hallintasovellus 16 EVAa / Command View -hallintatyöasema -- HP StorageWorks Command View EVA Tuetut RAID-tasot Vraid1, Vraid 0+1, Vraid5, Cross Vraid Ohjainten lukumäärä 2 Välimuisti (per ohjainpari) 4Gb Palvelinten liitettävyys Fibre Channel, Direct Connect, iscsi (w/ iscsi Connectivity Kit) Tuettujen palvelinten lukumäärä 512/256 (yhdellä-/kahdella liitännällä) Palvelinportit (per ohjainpari) 4 Palvelinporttien nopeus 4Gb Levyportit, (per ohajainpari) 4 Levyhyllyjä 1 8 Kiintolevyjä/levyhylly 12 Kiintolevyjen tyypit High Performance Fibre Channel and Fibre Attached Technology Adapted (FATA) Tuettujen levyjen määrä 8 96 Kapasiteetti 1 96Tb Kiintolevyjen kapasiteetti + nopeus 400Gb 10K rpm 146Gb 15K rpm 300Gb 15K rpm 1Tb FATA IO/s (IOPs) 154,000 Maksimi kaistanleveys (Mb/s) 1380 Välimuistin akkuvarmennus jopa 96 tuntia Hallintaohjelmisto Command View EVA v8.x

7 HP BladeSystem on satuloitu: Sinä ohjaat, mistä ja milloin tahansa HP BladeSystem on järjestelmä, joka tarjoaa eväät palvelinteknologian tehokkaampaan hallintaan ja hyödyntämiseen. Järjestelmän kustannustehokkuus perustuu erityisesti palvelinympäristön käytönaikaisten kustannusten pienentämiseen. Käyttökustannukset esimerkiksi hallinta, virransyöttö ja jäähdytys muodostavat peräti 80 % kokonaiskuluista, samaan aikaan kun laitteiston hankintakulut ovat vain 20 %. Tarjolla on 16-paikkainen HP BladeSystem c7000- tai 8-paikkainen HP BladeSystem c3000 -ratkaisu. Kaikki palvelimet, liitäntämoduulit ja hallintaohjelmistot ovat yhteensopivia ratkaisuiden välillä. Järeät varusteet vakuuttavat HP BladeSystem c-class tarjoaa teknologioita ja hallintaratkaisuja, jotka tuovat merkittävän ajan, rahan ja vaivan säästön korttipalvelimien käyttäjille. Varusteina ovat muun muassa Virtual Connect joka erottaa palvelimet, lähiverkon ja tallennusverkon toisistaan, Storage Blade, uudet hallintatuotteet ja suuri määrä I/O-liitäntöjä (jopa 16 lähiverkkoliitäntää / palvelin). HP BladeSystem c-class mahdollistaa myös eri palvelinteknologioiden sekoittamisen saman kehikon sisällä. Samaan BladeSystem-infrastruktuuriin voidaan sijoittaa x86-palvelimien ja Storage Bladen lisäksi myös Intel Itanium -suorittimia käyttäviä HP Integrity -palvelimia. HP Integrity -palvelimet tuovat käytettävyyttä, toimintavarmuutta sekä suorituskykyä kriittisiin ja tärkeisiin sovelluksiisi.

8 Vaativien työku Windows Server 2008 ottaa ym Sinä pyydät, HP BladeSystem kuuntelee HP BladeSystem -järjestelmä on hallittavissa mistä ja milloin tahansa. Mukana tulee ohjelmisto, jolla voit ottaa etäyhteyden yksittäiseen palvelimeen tai koko kehikkoon, asentaa fyysisiä tai virtuaalisia palvelimia ja käyttöjärjestelmiä, analysoida ja raportoida palvelimen pullonkaulat, valvoa ja hallita järjestelmää sekä etsiä ja paikata järjestelmän tietoturvaaukot. Sekä virransyötössä että jäähdytyksessä voidaan keskittää tarve sinne missä sitä todella tarvitaan eikä koko kehikolle, niin kuin perinteisissä järjestelmissä. Microsoftin tuliterä Windows Server 2008 on varma ja vakaa palvelinkäyttöjärjestelmä. Tässä dynaamisen järjestelmäympäristön palvelinalustassa on erinomaiset turvallisuus-, hallittavuus- ja yhteentoimivuusominaisuudet, joita kaikkia ruokkii sisäänrakennettu virtualisointiteknologia. Sisäänrakennetun virtualisointitekniikan avulla voit pienentää IT:n kustannuksia, nostaa palvelimien käyttöastetta, optimoida infrastruktuuria ja parantaa palvelujen käytettävyyttä. Alustan käyttämän, erityisen hypervisor- (Hyper-V ) tekniikan avulla voit optimoida laiteresurssisi palveluja keskittämällä. HP BLADESYSTEM, EDUT: Erittäin helppo ja tehokas hallinta, yleisiin ylläpitotehtäviin tarvittava aika lyhentyy 90 % Kaikki hallintatyöt voidaan tehdä etänä Säästää kaapeleiden määrää jopa 94 % perinteisiin palvelimiin verrattuna Vähentää virrankulutusta ja lämmöntuottoa jopa 30 % perinteisiin palvelimiin verrattuna Tilankäyttö pienenee merkittävästi HP VIRTUAL CONNECT, EDUT: Kaapelointi voidaan tehdä kerralla koko ympäristölle Palvelimen käyttöönotossa ja muutostyössä tarvitaan vain yksi asiantuntija, ei kolmea kuten normaalisti Uusien palvelimien, varapalvelimien ja tallennuslaitteiden käyttöönotto vie minuutteja, ei päiviä tai viikkoja Varapalvelin voi olla mikä tahansa ympäristösi palvelin, sen ei tarvitse olla samassa ethernet-aliverkossa Kaapeleiden määrä vähenee murto-osaan Windows Server 2008 on kaikkien aikojen muuntautuvin ja tehokkain Windows Server -käyttöjärjestelmä. Se sopii kaiken kokoisille yrityksille ja kaikkiin työkuormiin ja sovellusvaatimuksiin. Siksi se tukeekin täysimittaisesti vaativaa liiketoimintaympäristöä ja usein hyvin monimutkaisen IT-infrastruktuurin tarpeita: ympäristön kokonaisvaltainen hallinta onnistuu riippumatta siitä, tuotetaanko palveluita fyysisiltä laitteilta tai virtuaalikoneilta.

9 ormien alusta päristön hallintaan Toimme Sinulle dynaamisen tietokeskuksen Kymmenen hyvää syytä koottuun nautintoon: Uusi käyttöjärjestelmä on myös tehokas www-sovellus- ja palvelualusta. Sisäänrakennetut julkaisuja virtualisointitekniikat varmistavat sen, että Sinä voit tarjota entistä monipuolisempia käyttäjäkokemuksia. Tehokas uusi web-alusta, Internet Information Server 7, on kauttaaltaan modulaarinen ja yhteentoimiva alusta, mikä helpottaa www-, määritys- ja hallintatehtäviäsi. Windows Server 2008 on turvallisempi kuin mikään aiempi Windows Server -järjestelmä. Se sisältää muun muassa verkon käyttösuojauksen (Network Access Protection), jolla varmistetaan ympäristön laitteiden terveydentila. Lisäksi siinä on Read-Only Domain Controller -ominaisuus, joka ominaisuus mahdollistaa infrastruktuurin turvallisen hajauttamisen. Windows Server 2008 osaa myös entistä kehittyneemmät salaustekniikat. Käynnistämisen turvallisuutta ja palvelin hallintaa parantavat ominaisuudet helpottavat käytön seurantaa Windows Server 2008 Hyper-Vvirtualisointi Maailmanluokan www- ja sovellusympäristö Tehostetut verkkotoiminnot ja tietoliikenne Kattavat tietoturvaominaisuudet kuuliaisuussäännösten ja vaatimusten noudattamiseen Vaihtoehdot: Enterprise, Datacenter sekä versio Itanium-pohjaisiin järjestelmiin Windows Server 2008 Enterprise- ja Datacenter-versiot sekä Itanium-pohjaisiin järjestelmiin tarkoitetut versiot luovat perustan erittäin vaativille sovelluksille. Sellaisille, jotka tarvitsevat kehittyneitä skaalattavuus- ja käytettävyysominaisuuksia. Näissä versioissa on tehokkaat klusterointiominaisuudet, dynaamiset laiteosiointitoiminnot sekä virtualisointiin liittyviä lisäkäyttöoikeuksia. Mukana tulee myös entistä useamman suorittimen- ja aiempaa suuremman RAMmuistimäärän tuki. Yhteensopivat kaverit näyttävät esimerkkiä HP:n Blade-teknologia ja EVA-levyjärjestelmät hyödyntävät ensimmäisinä Windows Server 2008:n uusia ominaisuuksia, kuten automaattista kapasiteetinhallintaa. Tässä levyalueiden pienentäminen ja suurentaminen onnistuu automaattisesti Hajautettujen ympäristöjen ja etätoimipisteiden parannettu hallinta Palvelimien keskitetty ja automatisoitu hallinta Kehittynyt komentotulkki- ja skriptausympäristö sekä tehtävien automatisointi Keskitetty sovellusten käyttö ja julkaisu Verkon suojaus ja verkon laitteiden terveydentilan tarkistus 10 Ennennäkemätön yhteentoimivuus ja täysverinen UNIX-alijärjestelmä

10 Kokoonpano käyttötarpeen mukaan Kokoonpano pk-yrityksille Suosikkikokoonpano HP BladeSystem, EVA konsolidoitu SQL -kokoonpano Tarjoamme Sinulle valmiin palvelin ja -tallennus- Tämä suosikkikokoonpano on rakennettu yrityk- HP PolyServe Database Utility SQL-palvelimille on ensimmäinen todellinen konsolidoin- ratkaisun myös alle yhdeksän palvelimen ympäris- sille, jotka haluavat ottaa täyden hyödyn edistyk- tiratkaisu SQL-palvelimia käyttäville asiakkaille, jotka vaativat helppoa hallittavuutta, skaa- töihin. Voit aloittaa Blade- ja tallennusjärjestelmän sekkäistä HP BladeSystem- ja EVA-teknologioista. lautuvaa suorituskykyä ja korkeaa käytettävyyttä. Ratkaisu perustuu edistykselliseen Matrix Virtualisoidut client-yhteydet rakentamisen näin ja laajentaa ympäristöäsi myö- Yhdistettynä BladeSystem ja EVA tarjoavat entistä Server -klusterointiohjelmistoon, joka poistaa fyysisen riippuvuuden hemmin isompaan HP BladeSystem c7000 Blade enemmän helppoutta hallintaan. Bonuksena koko- SQL-palvelimen instanssin ja fyysisen palvelimen väliltä ja -kehikkoon. Pystyt hyödyntämään kaikki hankki- naiskustannukset pienenevät tehokkaan käytettä- mahdollistaa helpon siirtymisen uusille palvelimille. masi komponentit myös isommassa ympäristössä. Tämä ratkaisu on rakennettu HP BladeSystem c3000 -kehikolla ja MCA2000-tallennusjärjestelmällä. HP BladeSystem C3000 on suunniteltu erityisesti ympäristöihin, joissa käytetään 2 8 palvelinta. Levytilan molempiin tarjoaa uusi MSA2000-tallennusratkaisu. MSA2000 on uuden sukupolven levyjärjestelmäratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. MSA2000-tuotteissa on vakiona viimeisin teknologinen suorituskyky. Lisäksi siitä löytyy erinomaiset hallintaominaisuudet entistä alhaisemmalla kustannustasolla. Voimme toimittaa koko ratkaisun valmiiksi asennettuna. Kokoonpano sisältää 24h/7-järjestelmätuen neljän tunnin vasteajalla, kolmen vuoden takuulaajennuksen raudalle ja ohjelmistolle sekä kolmen vuoden ohjelmistopäivityksen. Kysy laajennusta tai räätälöintiä Sinun tarpeisiin sopivaksi! 2 kpl ProLiant BL460c: Intel Xeon E ydinsuoritin 2Gb RAM 2 x 72Gb HotPlug SAS -levyt 4 x NIC 2 x Fibre-yhteys 24*7/3 vuotta CarePack Ohjelmistot ja ominaisuudet: Järjestelmänhallinta ja -valvonta HP SIM -ohjelmistolla Graafi nen Blade-infrastruktuurin hallinta Nopea palvelimien ja virtuaalipalvelimien asennus RDP-ohjelmistolla Palvelimien suorituskyvyn analysointi ja raportointi Tietoturvauhkien etsintä ja paikkaus Virtual Machine Management Pack -hallintaohjelmisto virtuaalipalvelimien hallintaan HP BladeSystem: HP BladeSystem C3000 Insight Control Environment -ohjelmisto paketti kokonaisvaltaiseen hallintaan Vikasietoinen virransyöttö- ja jäähdytysjärjestelmä 2 kpl Gbe2 Ethernet -kytkimiä 2 kpl Brocade Fibre -kytkimiä MSA2000: MSA200FC 2:lla ohjaimella 12 kpl 146Gb /15K SAS-kovalevyä Snapshot-pikakopiolisenssi 8:lle levykopiolle vyyden ja helpon hallinnan ansiosta. Kokoonpano on rakennettu HP BladeSystem c7000 -ratkaisusta ja levytilaa siihen tarjoaa HP Enterprise Virtual Array levyjärjestelmä. Ympäristöön on helppo integroida myös varmistusratkaisu, esimerkiksi MSL-nauhakirjasto sekä Data Protector -varmistusohjelmisto. Voimme toimittaa Sinulle HP BladeSystem- ja EVA-levyjärjestelmäratkaisun kokoonpanoon valmiiksi asennettuna. Toimitus sisältää kolmen vuoden 24h/7- takuulaajennuksen neljän tunnin vasteajalla raudalle ja ohjelmistolle. 4 kpl ProLiant BL460c: 2 x Intel Xeon E ydinsuoritinta 4Gb RAM 2 x 72Gb HotPlug SAS -levyt 2 x NIC 2 x Fibre-yhteys 24*7/3 vuotta CarePack Ohjelmistot ja ominaisuudet: Järjestelmänhallinta ja -valvonta HP SIM -ohjelmistolla Graafi nen Blade-infrastruktuurin hallinta Nopea palvelimien ja virtuaalipalvelimien asennus RDP-ohjelmistolla Palvelimien suorituskyvyn analysointi ja raportointi Tietoturvauhkien etsintä ja paikkaus Virtual Machine Management Pack -hallintaohjelmisto virtuaalipalvelimien hallintaan HP BladeSystem: HP BladeSystem C7000 Insight Control Environment -ohjelmistopaketti kokonaisvaltaiseen hallintaan Vikasietoinen virransyöttö- ja jäähdytysjärjestelmä 2 kpl Virtual Connect SAN -moduuleja 2 kpl Virtual Connect Ethernet -moduuleja EVA4400: Kahdennetut HSV300-ohjaimet 4 levyhyllyä / 40kpl 146Gb 15K kovalevyä Command View -hallintaohjelmisto Dynaaminen kapasiteetinhallinta Käyttöönottopalvelu Valitsemalla tämän ratkaisun saat 1. huomattavasti parantuneen suorituskyvyn 2. yksinkertaisen ja tehokkaan hallinnan 3. korkeamman käytettävyyden ja parantuneen järjestelmien käyttöasteen 4. tarvittavien palvelinten lukumäärän vähenemisen jopa 75 % 5. jopa 70 % alhaisemmat kokonaiskustannukset. Ratkaisun perusominaisuudet: 1. Dynamic Re-Hosting siirtää palvelut palvelimelta toiselle 30 sekunnissa 2. SQL-palvelinten klusterointiominaisuutta voidaan käyttää olemassaolevilla palvelimilla riippumatta palvelinten iästä, valmistajasta tai prosessoreiden lukumäärästä 3. One-Click -huoltotoiminto suorittaa tarvittaessa päivitykset ja hot fi x -korjaukset kaikille palvelimille kerralla 4. Yksinkertainen ja tehokas hallinta kaikille järjestelmän palvelimille ja tallennuskapasiteetille 5. SQL-instanssien käyttö ja siirtäminen helposti halutuille palvelimille 6. Täydelliset migraatiotyökalut Microsoft SQL Server -tietokannat: 2 6 Microsoft SQL Server -tietokantaa per BL680c-palvelin Dynaaminen Instanssien siirto kaikkien Matrix-palvelinten välillä Palvelin- ja levykapasiteetin onlinelisäys tarpeen mukaan HP Polyserve SQL -ohjelmisto: EVA4400 Kahdennetut HSV300-ohjaimet 2 8 levyhyllyä / kpl kovalevyä Command View -hallintaohjelmisto Dynaaminen kapasiteetinhallinta Käyttöönottopalvelu HP Integrity -palvelimet dedikoiduille tietokannoille: 2 x HP Integrity BL860c 2 x Dual-Core Intel Itanium2 -suoritin / palvelin 32Gb RAM Microsoft Windows Server 64-bit Käyttöönottopalvelu HP ProLiant -palvelimet jaetuille tietokannoille: 4 6 x HP ProLiant BL680c Blade -palvelinta 4:llä quad- tai dual-core -prosessorilla 32Gb RAM Microsoft Windows Server 64-bit 7. Kokonaisuuden turvallinen varmistaminen ja palauttaminen yhden palvelimen kautta yhdellä varmistustyöllä.

11 HP BladeSystem ja EVA Yhdistämällä HP BladeSystem ja EVA-levyjärjestelmä saavutetaan kokonaisratkaisultaan paras lopputulos. BladeSystem ja EVA tarjoavat erinomaiset ja yhtenevät hallintatyökalut, joiden avulla kaikki hallinta voidaan tehdä etänä ja usein täysin automaattisesti. Yhdistelmä antaa normaalia huomattavasti paremman käyttöasteen ja sen avulla vältytään turhilta investoinneilta. Lisäksi ratkaisu vähentää merkittävästi energiankulutusta. Takaamme Sinulle kilpailukykyisen ylläpidon ja huoltotuen, kun hankit sekä levyjärjestelmän että palvelinratkaisun HP:lta. Lisäksi saat Enterprise-luokan suorituskyvyn ja käytettävyyden Merkittävästi pienentyneen energian ja jäähdytyksen tarpeen Helpon ja selkeän hallinnan Pitkälle viedyn automatisoinnin Dynaamisen kapasiteetinhallinnan täysin automaattisen levyalueiden kasvatuksen ja pienennyksen Korkeamman kapasiteetin käyttöasteen. HP Proactive BladeSystem Service HP PALVELUT HP Proactive BladeSystem Service auttaa Sinua tehostamaan HP Blade- System -teknologian ja sen työkalujen hyödyntämistä ja hallintaa. Tämä palvelu vastaa parhaalla mahdollisella tavalla liiketoimintasi luotettavuuden ja kustannustehokkuuden vaateisiin. Se kattaa HP BladeSystem -palvelimet, tallennusjärjestelmät, verkon ja SAN-komponentit jotka ovat osana HP BladeSystem -infrastruktuuria sekä HP BladeSystem -hallintaohjelmiston. Ylivertaisen palvelun viimeistelee maailmanlaajuisen tukiorganisaatiomme asiantuntemus. Palvelu pitää sisällään nimetyn HP-asiantuntijan asiakaskohtaisen palvelusuunnitelman HP Blade -teknologiaselvityksen HP Blade -työkaluselvityksen HP Blade -teknologiatiedotteen palvelusuunnitelman mukaiset palaverit HP teknologia- tai koulutuspalveluita.

12 Anna HP -erikoistujan toteuttaa palvelin- ja tiedontallennusratkaisusi Jyväskylän aluepiste Piippukatu 11, FI Jyväskylä Businessforum Oy Kutojantie 7, FI Espoo Puhelin (09) Lappeenrannan aluepiste Technopolis City, Valtakatu 49, FI Lappeenranta Vaasan aluepiste Vaasa Science Park, F2/III nro 1-2, Wolffintie 36, FI Vaasa Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä julkaisussa esitettyjä tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. HP:n tuotteita ja palveluita koskevat takuut on esitetty ko. tuotteiden ja palvelujen mukana toimitettavissa erityisissä takuuehdoissa. Mitään tässä esitettyä ei voida pitää ilmaisuna lisätakuusta. HP ei ota vastuuta julkaisussa mahdollisesti olevista teknisistä tai toimituksellisista virheistä tai puutteista. Intel, Itanium ja Intel Xeon ovat Intel Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

Client Management- ja Mobile Printing -hallintaratkaisut. Asiakirjan osanumero:

Client Management- ja Mobile Printing -hallintaratkaisut. Asiakirjan osanumero: Client Management- ja Mobile Printing -hallintaratkaisut Asiakirjan osanumero: 410173-351 Tammikuu 2006 Sisällysluettelo 1 Client Management -hallintaratkaisut Kokoonpanon määrittäminen ja käyttöönotto........

Lisätiedot

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen

29.11.2015. Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301. Storage. Storage - trendit. 5 opintopistettä. Petri Nuutinen Työasema- ja palvelinarkkitehtuurit IC130301 5 opintopistettä Petri Nuutinen 5 opintopistettä Petri Nuutinen Storage Storage hallinnassa tärkeää saatavuus laajentaminen turvaaminen optimointi Storagen

Lisätiedot

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin

Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin Tinkimätöntä tietoturvaa kaikkiin virtuaaliympäristöihin SECURITY FOR VIRTUAL AND CLOUD ENVIRONMENTS Suojaus vai suorituskyky? Virtuaalikoneiden määrä ylitti fyysisten koneiden määrän jo vuonna 2009. Tällä

Lisätiedot

VMwaren keskitetty työasemaratkaisu

VMwaren keskitetty työasemaratkaisu VMwaren keskitetty työasemaratkaisu Santeri Stolt Järjestelmäasiantuntija VMware Finland Työasemia virtualisoidaan - nyt By the end of 2010, all new PC deployments will be virtualized. Brian Gammage and

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351

Tietokoneen asetukset -ohjelma. Oppaan osanumero: 383705-351 Tietokoneen asetukset -ohjelma Oppaan osanumero: 383705-351 Toukokuu 2005 Sisällysluettelo Tietokoneen asetukset -ohjelma Hakemisto Tietokoneen asetukset -ohjelman käynnistäminen.... 2 Tietokoneen asetukset

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Palvelupäällikkö Timo Karppanen Käsiteltävät asiat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion jaettu tuotantoympäristö

Lisätiedot

Bluetooth-paritus. Käyttöopas

Bluetooth-paritus. Käyttöopas Bluetooth-paritus Käyttöopas Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero:

Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma. Oppaan osanumero: Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelma Oppaan osanumero: 389194-352 Joulukuu 2005 Sisällysluettelo 1 Setup Utility (Tietokoneen asetukset) -apuohjelman käyttö 2 Setup Utility (Tietokoneen asetukset)

Lisätiedot

helppokäyttöisen, tehtäväperustaisen hallintaliittymän. Se myös parantaa sivustojen yhteishallintaa, ja mukana on tietoturvaparannuksia sekä

helppokäyttöisen, tehtäväperustaisen hallintaliittymän. Se myös parantaa sivustojen yhteishallintaa, ja mukana on tietoturvaparannuksia sekä Microsoft, Standard, Enterprise ja Datacenter Edition Microsoft for Itanium-Based Systems Microsoft Web Server Microsoft Hyper-V Microsoft Client Access License Microsoft Microsoft Terminal Services Client

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Liite 1: KualiKSB skenaariot ja PoC tulokset. 1. Palvelun kehittäjän näkökulma. KualiKSB. Sivu 1. Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu

Liite 1: KualiKSB skenaariot ja PoC tulokset. 1. Palvelun kehittäjän näkökulma. KualiKSB. Sivu 1. Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu Liite 1: skenaariot ja PoC tulokset 1. Palvelun kehittäjän näkökulma Tilanne Vaatimus Ongelma jos vaatimus ei toteudu Palvelun uusi versio on Palveluiden kehittäminen voitava asentaa tuotantoon vaikeutuu

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Elektroninen ohjaus helposti

Elektroninen ohjaus helposti Elektroninen ohjaus helposti Koneiden vankka ja yksinkertainen ohjaus älykkään elektroniikan avulla IQAN-TOC2 oikotie tulevaisuuteen Helppo määritellä Helppo asentaa Helppo säätää Helppo diagnosoida Vankka

Lisätiedot

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Ostajan opas ohjelmistopohjaiseen. tallennukseen. 50x. IDC:n arvio: Käsiteltävän datan määrä 50-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä.

Ostajan opas ohjelmistopohjaiseen. tallennukseen. 50x. IDC:n arvio: Käsiteltävän datan määrä 50-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä. Ostajan opas ohjelmistopohjaiseen 50x tallennukseen IDC:n arvio: Käsiteltävän datan määrä 50-kertaistuu vuoteen 2020 mennessä. Tallennustilan hinta laskee noin 25% vuodessa, mutta datamäärä kasvaa samaan

Lisätiedot

Pilviratkaisut ovat entistä suositumpia. Mutta mikä on oikea ratkaisu sinun maailmassasi? Lähde matkalle läpi avaruuden, ajaan ja maalaisjärjen

Pilviratkaisut ovat entistä suositumpia. Mutta mikä on oikea ratkaisu sinun maailmassasi? Lähde matkalle läpi avaruuden, ajaan ja maalaisjärjen Pilviratkaisut ovat entistä suositumpia. Mutta mikä on oikea ratkaisu sinun maailmassasi? Lähde matkalle läpi avaruuden, ajaan ja maalaisjärjen Verkkoratkaisujen tarjoaminen pk-yrityksille muistuttaa hieman

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa?

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, Valtori mikko.vuorikoski[at]valtori.fi Kyse ei ole vain palvelinkapasiteetista

Lisätiedot

TIES530 TIES530. Moniprosessorijärjestelmät. Moniprosessorijärjestelmät. Miksi moniprosessorijärjestelmä?

TIES530 TIES530. Moniprosessorijärjestelmät. Moniprosessorijärjestelmät. Miksi moniprosessorijärjestelmä? Miksi moniprosessorijärjestelmä? Laskentaa voidaan hajauttaa useammille prosessoreille nopeuden, modulaarisuuden ja luotettavuuden vaatimuksesta tai hajauttaminen voi helpottaa ohjelmointia. Voi olla järkevää

Lisätiedot

HP:n konfigurointipalvelut Laitemerkintä. Vaihtoehdot ja sijoitteluopas

HP:n konfigurointipalvelut Laitemerkintä. Vaihtoehdot ja sijoitteluopas HP:n konfigurointipalvelut Laitemerkintä Vaihtoehdot ja sijoitteluopas Luetteloi ja löydä PC:t ja tabletit ja ehkäise niiden varkaudet Laitemerkintäpalvelu luo ja sijoittaa fyysiset laitemerkinnät laitteisiin

Lisätiedot

Uudella palvelinteknologialla otat palvelut käyttöön nopeammin. Micke Sjöblom Category Manager - HP Servers

Uudella palvelinteknologialla otat palvelut käyttöön nopeammin. Micke Sjöblom Category Manager - HP Servers Uudella palvelinteknologialla otat palvelut käyttöön nopeammin Micke Sjöblom Category Manager - HP Servers Tulevaisuudessa liiketoiminta määritetään ohjelmistoilla Matka palvelumoottoriin on alkanut CONVERGED

Lisätiedot

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET

sivu 1 SURFCAM V5 JÄRJESTELMÄN VAATIMUKSET sivu 1 Minimi: Käyttöjärjestelmä: Windows XP Service Pack 3 Prosessori: Duo Core II tai nopeampi Muisti: 2 GB RAM Kovalevytila: 1 GB vapaana DVD asema Näytönohjain: 512 MB näyttömuistia. DirectX 9.0c tai

Lisätiedot

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N76 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa

Lisätiedot

Navistools Standard. Navistools

Navistools Standard. Navistools Navistools Standard Navistools on Naviswork pohjainen Asset management sovellus, jota käytetään laitoksen, infrakohteen tai rakennuksen elinkaarenaikasen tiedonhallintaan, suunnittelusta työmaavaiheen

Lisätiedot

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE 20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE THINKVANTAGE TECHNOLOGY AND DESIGN Napsauta tästä ThinkVantage Technology and Design -ominaisuudet ovat ThinkPad -kannettaviin

Lisätiedot

Palvelinratkaisuesimerkit

Palvelinratkaisuesimerkit Palvelinratkaisuesimerkit Dell EMC Virtualisointiratkaisu XS Dell PowerEdge VRTX on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi virtualisointiin, vaihtoehdoksi perinteiselle palvelimet + levyjärjestelmä yhdistelmälle

Lisätiedot

Taitaja 2015 Windows finaalitehtävä

Taitaja 2015 Windows finaalitehtävä Taitaja 2015 Windows finaalitehtävä Tehtäväkuvaus Tehtävänäsi on siirtää, asentaa ja määritellä yrityksen Windows -ratkaisuihin perustuva IT-ympäristö. Käytä salasanaa Qwerty123, jos muuta ei ole pyydetty.

Lisätiedot

Suorituskyvyn varmistaminen sovelluskehityksen eri vaiheissa Paavo Häkkinen, Presales Teamleader Compuware Finland

Suorituskyvyn varmistaminen sovelluskehityksen eri vaiheissa Paavo Häkkinen, Presales Teamleader Compuware Finland Suorituskyvyn varmistaminen sovelluskehityksen eri vaiheissa Paavo Häkkinen, Presales Teamleader Compuware Finland Epäonnistuminen ei ole vaikeaa Approximately 40% of mission-critical mainframe projects

Lisätiedot

Hallinta ja tulostus. Käyttöopas

Hallinta ja tulostus. Käyttöopas Hallinta ja tulostus Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki Intel ja Centrino ovat Intel Corporationin

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries ja N77 ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut

Lisätiedot

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3xcite-järjestelmän esittely Tämän päivän rakennusten hallinnointi ja valvonta on aina vain kehittyneempää. Rakennusautomaatiojärjestelmä tulee räätälöidä jokaisen asiakkaan tarpeiden

Lisätiedot

HIJAT HR TYÖPÖYTÄ PALVELUNA KUVAUS, SOPIMUS 22005, LIITE 2

HIJAT HR TYÖPÖYTÄ PALVELUNA KUVAUS, SOPIMUS 22005, LIITE 2 HIJAT HR TYÖPÖYTÄ PALVELUNA KUVAUS, SOPIMUS 22005, LIITE 2 HELSINGIN KAUPUNKI JA LOGICA OY 1 Palvelusopimus 22005 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 PALVELUNA -PALVELUN TEKNINEN PALVELINYMPÄRISTÖN KUVAUS... 2 2 PALVELUNA-PALVELU...

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP ScrollSmart Mobile -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ

TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ aaro.leikari@hotmail.com TIETOKONE JA TIETOVERKOT TYÖVÄLINEENÄ 25.01.2016 SISÄLLYS 1. Käyttöjärjestelmän asentaminen... 1 1.1 Windowsin asettamia laitteistovaatimuksia... 1 1.2 Windowsin asentaminen...

Lisätiedot

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650

PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 PIKAOHJE MODEM OPTIONS for Nokia 7650 Copyright 2002 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään 9354501 Issue 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM OPTIONS FOR NOKIA 7650:N ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot

Tallennusverkot. Tehokasta tietojenkäsittelyä älykkään tietoverkon avulla.

Tallennusverkot. Tehokasta tietojenkäsittelyä älykkään tietoverkon avulla. Tallennusverkot. Tehokasta tietojenkäsittelyä älykkään tietoverkon avulla. 2 Tekniikka ja yhteistyö yhteisessä infrastruktuurissa luovat uusia mahdollisuuksia tehokkaammalle tiedontallennukselle Tiedontallennus

Lisätiedot

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP-mediakaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas

Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Tietokoneen asetukset -apuohjelma Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröity tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

SMART BUSINESS ARCHITECTURE

SMART BUSINESS ARCHITECTURE SMART BUSINESS ARCHITECTURE RAJATTOMAN VERKON ALUSTA Mihail Papazoglou, järjestelmäasiantuntija Agenda Markkinatrendit Miksi Smart Business Architecture? LAN Security Yhteenveto 2010 Cisco Systems, Inc.

Lisätiedot

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1

DNA Netti. Sisältö. DNA Netti - Käyttöohje v.0.1 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti - Testaa

Lisätiedot

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA

NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA NELJÄ HELPPOA TAPAA TEHDÄ TYÖNTEKIJÖIDEN TYÖSTÄ JOUSTAVAMPAA Vie yrityksesi pidemmälle Olitpa yrityksesi nykyisestä suorituskyvystä mitä mieltä tahansa, jokainen yritysorganisaatio pystyy parantamaan tuottavuuttaan

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 393499-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100

Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Edullista lypsytehoa laajentavalle tilalle DeLaval MidiLine ML3100 Tyylikäs design. Tehokkuuden huippua. DeLaval MidiLine ML3100 lypsyaseman tyylikäs ja nykyaikainen muotoilu kertoo sen edistyksellisistä

Lisätiedot

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera

IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera IPC3 1.3 Mega-Pixel / Moniprofiili IP -kamera Ver. 1.0 Pika-asennusohje Sisältö 1. Laitevaatimukset...3 2. Laitteen Asennus...4 2.1 IP kameran Liitännät...4 2.2 IP kameran asennus...4 3. IP -Kameran hallinta...6

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Tehosta valaistustoimintaasi

Tehosta valaistustoimintaasi Tehosta valaistustoimintaasi CityTouch workflow application Valaistusinfrastruktuurin hallinta CityTouch workflow application / OMAISUUDENHOITO 3 workflow application 04 Yksinkertaisuus 06 Läpinäkyvyys

Lisätiedot

Welding quality management

Welding quality management Welding quality management WELDEYE -HITSAUKSEN HALLINTAOHJELMISTO "Tämän parempaa järjestelmää ei ole. Aiemmin joissakin tapauksissa asiakas on halunnut tietoja siitä, kuka on hitsannut mitä ja milloin.

Lisätiedot

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas

HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas HP Media -kaukosäädin (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

JHS 179 Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kehittäminen Liite 9. Virtualisointi ja pilvipalvelut teknologia-arkkitehtuurin suunnittelussa

JHS 179 Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kehittäminen Liite 9. Virtualisointi ja pilvipalvelut teknologia-arkkitehtuurin suunnittelussa JHS 179 Kokonaisarkkitehtuurin suunnittelu ja kehittäminen Liite 9. Virtualisointi ja pilvipalvelut teknologia-arkkitehtuurin suunnittelussa Versio: Palautekierros, 2. palautekierros Julkaistu: Voimassaoloaika:

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Tietotalo Insight. Digitaalinen markkinointi. Beacon FAQ: Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin beaconeista

Tietotalo Insight. Digitaalinen markkinointi. Beacon FAQ: Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin beaconeista Tietotalo Insight Digitaalinen markkinointi Beacon FAQ: Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin beaconeista 1 Beacon FAQ Digitaalisesta kontekstisidonnaisesta markkinoinnista puhuttaessa mennään usein monelle

Lisätiedot

Uutta Remote Support Platform 3.1 -versiossa

Uutta Remote Support Platform 3.1 -versiossa What's New Asiakirjaversio: 1.0 2014-05-09 Asiakirjaversiot Seuraavassa taulukossa esitellään asiakirjan tärkeimmät muutokset. Versio Pvm Kuvaus 1.0 2014-05-09 Ensimmäinen versio 2 All rights reserved.

Lisätiedot

Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä?

Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä? Miksi ja miten siirtyä käyttämään nykyistä ERP-järjestelmää pilvessä? Sisällys Lukijalle 3 Mitä pilvipalveluilla tarkoitetaan? 4 Toiminnanohjausjärjestelmä pilvessä 5 Miksi siirtyä pilvipalveluihin? 6

Lisätiedot

Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa

Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa Virtuoosi POS-järjestelmien joukossa Menestyvä liiketoiminta muistuttaa monin osin huippuunsa viritettyä orkesteria jossa eri osien sopusuhtainen vuorovaikutus ja integrointi luovat sykähdyttävän esityksen.

Lisätiedot

SQL Server lisensointi

SQL Server lisensointi -lisensointi Julkaistu: 3.11.2011 Tekijänoikeudet Tämä asiakirja on laadittu ennen tuotteen valmistumista. Tämän vuoksi Microsoft ei voi taata, että kaikki tässä esitetyt tiedot vastaavat täsmällisesti

Lisätiedot

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON Moderni IP-pohjainen turvallisuuden hallintajärjestelmä TIMECON UNISON mahdollistaa joustavuudellaan sekä helppokäyttöisyydellään organisaatioille

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

MultiBoot Käyttöopas

MultiBoot Käyttöopas MultiBoot Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan erikseen

Lisätiedot

HP Workspace. Käyttöopas

HP Workspace. Käyttöopas HP Workspace Käyttöopas Copyright 2016 HP Development Company, L.P. @ 2016 Google Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Google Drive on Google Inc:n tavaramerkki. Windows on Microsoft Corporationin rekisteröity

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Hallinta ja tulostus Käyttöopas

Hallinta ja tulostus Käyttöopas Hallinta ja tulostus Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Intel ja Centrino ovat Intel Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Järjestelmäraportti. X-Road.eu versio 5.x. Tiedoston nimi Järjestelmäraportti X-RoadEU.docx Tekijä. Mikael Puusa Hyväksyjä. Tuula Kanerva Tila

Järjestelmäraportti. X-Road.eu versio 5.x. Tiedoston nimi Järjestelmäraportti X-RoadEU.docx Tekijä. Mikael Puusa Hyväksyjä. Tuula Kanerva Tila X-Road.eu versio 5.x Tiedoston nimi Järjestelmäraportti X-RoadEU.docx Tekijä Mikael Puusa Hyväksyjä Tuula Kanerva Tila Hyväksytty Versio 0.3 Julkisuusluokka Tieran sisäinen (myös alihankkijoiden käytettävissä)

Lisätiedot

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen.

Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Yhdistä kahviautomaattisi tulevaisuuteen. Home Connect. Yksi sovellus kaikkeen. Home Connect on ensimmäinen sovellus, joka pesee puolestasi pyykin ja astiat, paistaa, keittää kahvia ja katsoo jääkaappiin.

Lisätiedot

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA

TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON SUJUVAA TURVALLISUUDEN HALLINTAA TIMECON UNISON Moderni IP-pohjainen turvallisuuden hallintajärjestelmä. Mahdollisuus integrointiin eri järjestelmien välillä oli yksi pääsyistä, miksi valitsimme

Lisätiedot

Cube. Kulunvalvonta ja murtovalvonta

Cube. Kulunvalvonta ja murtovalvonta Cube Kulunvalvonta ja murtovalvonta Etähallittu kulunvalvonta ja murtovalvonta Meidän huomio on tehdä vähittäiskaupan hallinnasta helpoksi. Ja kun sanomme helpoksi, tarkoitamme myös sitä. Siksi olemme

Lisätiedot

March Networks Command Enterprise ja Command Professional

March Networks Command Enterprise ja Command Professional March Networks Command Enterprise ja Command Professional Sisällysluettelo Command Yleiset ominaisuudet 3 Command Enterprise 4 Command Professional 7 Command ja 7532 Hybrid NVR 10 Versioiden vertailu 12

Lisätiedot

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Havaitseminen on ensimmäinen vaihe kodin tai yrityksen ja niiden seinien sisällä olevien ihmisten ja omaisuuden suojelemisessa.

Lisätiedot

7signal Sapphire. Ratkaisuesittely

7signal Sapphire. Ratkaisuesittely 7signal Sapphire Ratkaisuesittely Agenda 7signal Ratkaisu Yleiskuvaus Kolme komponenttia Tehtävät Kohdeasiakkaat Palvelut Esimerkkikuvia 7signal Langattomien verkkojen hallintaan, ylläpitoon ja kehittämiseen

Lisätiedot

TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN

TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN TURVAKASSARATKAISU KÄTEISEN RAHAN KIERRÄTYKSEEN Kiitämme tarjouspyynnöstänne ja tarjoamme Teille turvakassaratkaisua seteleiden ja kolikoiden kierrätykseen. Laitekokoonpano on esitelty tässä dokumentissa.

Lisätiedot

Roolipohjainen käyttöoikeuksien hallinta Terveydenhuollon ATK-päivät

Roolipohjainen käyttöoikeuksien hallinta Terveydenhuollon ATK-päivät Roolipohjainen käyttöoikeuksien hallinta Terveydenhuollon ATK-päivät 26.-27.5.2009 Propentus Oy Propentus Oy on Suomen johtavin korkeateknologian ohjelmisto- ja palveluyritys, jolla on vankka kokemus käyttöoikeuksien

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.3.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.3.1 Marraskuu 2013 1 (17) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2013 2 (17) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Palvelininfrastruktuurin optimointi

Palvelininfrastruktuurin optimointi IT-toimintakustannusten vähentämisen parhaat käytännöt Tiivistelmä Tässä raportissa kuvataan, miten yritysten IT-päälliköt ja -päätöksentekijät voivat vähentää IT-toimintojen kustannuksia sekä tehostaa

Lisätiedot

TK Palvelinympäristö

TK Palvelinympäristö TK081001 Palvelinympäristö 5 opintopistettä!! Petri Nuutinen! 8 opintopistettä!! Petri Nuutinen! Nauha-asemat Tehtävänä lähes poikkeuksetta datan varmistaminen Hoitavat palvelimien kiintolevyjen varmistamisen

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella

LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella LATTIALÄMMITYS UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System Energiaa säästävä lämmönsäätö - Lisää mukavuutta vähemmällä energiankulutuksella 10 2009 5005 Kun uusin tekniikka ja optimaalinen lämmitysjärjestelmä

Lisätiedot

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0

DNA Netti. DNA Netti - Käyttöohje v.1.0 DNA Netti DNA Netti on Mokkuloiden yhteysohjelma. Ohjelman avulla voit hallita Mokkulan asetuksia sekä luoda yhteyden internetiin Mokkulan, WLANin tai Ethernet -yhteyden avulla. Sisältö DNA Netti asennus...

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille

Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille HYLLYSTÖT TEHOKÄYTTÖÖN RFID-TEKNIIKALLA Uusi siirtohyllystö kevyille kuormille Sähköiset hyllyjärjestelmät Kaikki SCHÄFERin varasto- ja hyllyjärjestelmät voidaan asentaa siirrettäville alustoille. Periaate

Lisätiedot

Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN

Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN Epsonin kokousratkaisut TUO IHMISET, PAIKAT JA TIEDOT YHTEEN MUUTA ESITYKSET KESKUSTELUIKSI, IDEAT LUOMUKSIKSI JA TEHOKKUUS TUOTTAVUUDEKSI LUO, TEE YHTEISTYÖTÄ JA JAA Ihmiset muistavat alle 20 % näkemistään

Lisätiedot

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. EcoDesign.  Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Korkean tason tehokkuutta. Hiljainen ja huippuunsa viritetty koneikko. Laajennettu tuotesarja: 0.6-16.5 kw MBP-sovelluksiin 0.7-9.6 kw LBP-sovelluksiin 50% lyhyempi aika tarvitaan

Lisätiedot

Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013

Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013 Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013 t SC Orchestrator 2012 SP1 Harri Puupponen 5.3.2013 t 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved. Sisältö Yleistä Arkkitehtuuri Uudet ominaisuudet Demoja

Lisätiedot

24.9.2015. HP ProDesk 490 G2 MT i5-4590 4Gb DDR3-1600 (1x4) 1TbHDD DVD+/-RW

24.9.2015. HP ProDesk 490 G2 MT i5-4590 4Gb DDR3-1600 (1x4) 1TbHDD DVD+/-RW 1(5) HP ProDesk 490 G2 MT i5-4590 4Gb DDR3-1600 (1x4) 1TbHDD DVD+/-RW AMD Radeon HD 8490 (1 Gt) W7PRO64/W8.1 W1/1/1 Kuvaus Kasvata liiketoimintaasi HP ProDesk 490 G2 -mikrotornitietokoneella, joka sisältää

Lisätiedot

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas

Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta. Pikaopas Suurennus ja näyntönhalli ntaohjelma helpottamaan silmien rasitusta Pikaopas Tervetuloa ZoomText Express on edullinen ja helppokäyttöinen suurennusohjelma tietokoneellesi. ZoomText Express suurentaa hieman

Lisätiedot

Kiekun arkkitehtuuri ja tekniikka. Ghita von Gerdten projektipäällikkö

Kiekun arkkitehtuuri ja tekniikka. Ghita von Gerdten projektipäällikkö Kiekun arkkitehtuuri ja tekniikka Ghita von Gerdten projektipäällikkö Järjestelmäarkkitehtuurin fyysinen viitearkkitehtuuri Käyttöliittymä, (työasema) GUI Internet Explorer Adobe Reader Esitystapa Portaali

Lisätiedot

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570

LASERJET PRO 500 COLOR MFP. Pikaopas M570 LASERJET PRO 500 COLOR MFP Pikaopas M570 USB-pikatulostus 1. Liitä USB-asema laitteen etupaneelin USBporttiin. 2. USB-flash-asema-valikko avautuu. Selaa vaihtoehtoja nuolipainikkeilla. Tulosta asiakirja

Lisätiedot

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz

ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz ESN 160-250 Ruuvikompressorit 160-250 kw 50 Hz Raskaansarjan ammattilainen Paras valinta paineilman tuoton optimointiin ESN -sarjan ruuvikompressori on malliesimerkki nykyaikaisesta ruuvikompressorista.

Lisätiedot

AVAIMET AINA OIKEISSA KÄSISSÄ. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

AVAIMET AINA OIKEISSA KÄSISSÄ. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions AVAIMET AINA OIKEISSA KÄSISSÄ ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions TIEDÄTKÖ, MISSÄ YRITYKSESI AVAIMET OVAT JUURI NYT? Traka tietää ja kertoo sinullekin Traka on sähköinen avainhallintajärjestelmä.

Lisätiedot

DATAN HALLINNAN NYKYKÄYTÄNNÖT JA TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT OULUN YLIOPISTOSSA. Tietohallinto / Suorsa & Keinänen

DATAN HALLINNAN NYKYKÄYTÄNNÖT JA TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT OULUN YLIOPISTOSSA. Tietohallinto / Suorsa & Keinänen 1 DATAN HALLINNAN NYKYKÄYTÄNNÖT JA TULEVAISUUDEN SUUNNITELMAT OULUN YLIOPISTOSSA 2 ESITYKSEN SISÄLTÖ IT-palvelujen organisointi Oulun yliopistossa Palvelutuotannon taustatietoja Datan tallennuksen nykytila

Lisätiedot

Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas

Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat

Lisätiedot

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa Uutta Remote Support Platform for SAP Business One Asiakirjaversio: 1.0 2012-10-08 Kaikki maat Typografiset merkintätavat Kirjasintyyli Esimerkki Näytöstä lainatut sanat tai merkit. Näitä ovat kenttien

Lisätiedot

Microsoft SQL Server -tietokannan hallinta. Jouni Huotari

Microsoft SQL Server -tietokannan hallinta. Jouni Huotari Microsoft SQL Server -tietokannan hallinta Jouni Huotari 13.2.2008 Tavoite Saada käsitys SQL Serverin (v. 2005) ominaisuuksista + eri vaihtoehtojen hyvistä ja mahdollisista huonoista puolista Oppia luomaan

Lisätiedot