Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut"

Transkriptio

1 Ohjaa ja askella hallitusti HP-konesaliratkaisut

2 PÄÄKIRJOITUS Hyvä lukija, näiden kansien sisältä löydät parhaat palat konesalin automatisoinnista ja virtualisoinnista sekä sen soveltuvuuksista Sinun ympäristöösi. Meille HP:lla, Microsoftilla ja Intelillä virtualisointi tarkoittaa komponenttien kokonaisvaltaista yhdistämistä loppukäyttäjän parhaaksi, ei vain yksittäisten osasten piilottamista kirjavilla teknologioilla. Täysin automatisoitu konesali on meidän tavoite. Eväinämme tähän ovat uuden sukupolven HP EVA -levyjärjestelmät, HP BladeSystemin teknologia, HP Integrityn suorituskyky ja Microsoft Windows Server 2008:n ominaisuudet. Yhdistämällä nämä avut takaamme Sinulle markkinoiden kyvykkäimmän risteytyksen, jonka luotettavuus ja käytettävyys ovat huippuluokkaa. Virtualisoinnin yhtenä kriittisenä lähtökohtana on sen ilmiömäinen vaikutus sähkölaskuun. Sen sijaan että täyttäisimme konesalisi uusilla palvelimilla ja johtonipuilla, ruokimme ympäristösi säästeliäästi. Ilman että laitteiden suorituskykyä, käytettävyyttä tai toimintavarmuutta mittaava viisari heilahtaa ainakaan alaspäin. Lisävarusteena tarjoamme Sinulle ylivertaisen järjestelmänhallinnoinnin. Varustelumme on kadehdittavan hyvässä kunnossa, ja nyt on nautinnon vuoro. Hyppää satulaan!

3 Nykyaikainen konesali rakennetaan standardisoimalla, virtualisoimalla ja automatisoimalla Rakennetaanpa sitten ympäristöä muutamalle palvelimelle tai monia satoja palvelimia sisältävää konesalia, ovat haasteet aina samankaltaiset. Miten pitää laitteet viileinä kustannustehokkaasti, miten optimoida laitteiden käyttöaste, miten hallita laitteita helposti ja tehokkaasti ja miten eliminoida kaikki mahdolliset riskit? Kustannuksiltaan ja toimivuudeltaan optimaalisen konesalin käyttöönotto vaatii lukuisien ja taas lukuisien asioiden ratkomista. Suurimmat haasteet liittyvät eittämättä energian käyttöön ja jäähdytykseen. Tietojärjestelmien konsolidointi on tuonut saleihin monia tehokkaita, fyysiseltä kooltaan pieniä ratkaisuja. Nämä eri aikakausien ratkaisut ovat aiheuttaneet tilanpuutteen ja kasvattaneet konesalien sähkö- ja jäähdytyskustannuksia jopa yli kymmenkertaiseksi pienen ajan sisällä. Ikääntyneiden konesalien arkkitehtuuri ei kykene ratkaisemaan tämän päivän energiansäästövaateita. Sähkönkulutus ja hallintakustannukset pienemmiksi Uudet innovaatiot, suoritinarkkitehtuurit sekä teknologiat tuovat suurta säästöä energiankulutukseen. Esimerkiksi HP BladeSystem c-class -palvelinten virrankulutus on alhaisempi kuin perinteisten räkkiin asennettujen 1Upalvelinten. Samalla vähennetään ilmavirtausta, melua ja lämpötilaa. Laitteisto- ja ohjelmistohankintojen osuus IT:n kokonaiskustannuksista on vain noin 20 %. Suurin osa kuluista kohdistuukin päivittäiseen järjestelmänhallintaan. Kun ohjelmistot kehittyvät ja palvelinten ja tallennettavan tiedon määrä sen kuin vaan kasvaa, kääntyvät katseet konesalien hallintaohjelmistoihin. Automatisoinnilla sekä tehokkailla hallintaohjelmilla vähennetään ITosaston päivittäisiä rutiineja. Ohjelmilla saadaan yleiskuva järjestelmän infrastruktuurista, lisäksi niillä automatisoidaan prosesseja. Samalla hallintaohjelmat toimivat helposti mukautuvana alustana muuttuville tarpeille. Yhden työkalun tehtävä HP:n strategiana on yhtenäistää palvelimien ja tallennusjärjestelmien hallinta siten, että yksi työkalu suorittaa tehtäväänsä useiden eri työkalujen sijaan. HP Systems Insight Manager (SIM) on tätä strategiaa tukeva tuote. Järjestelmän ylläpitäjät voivat hallita HP:n palvelimia ja tallennuslaitteistoja kokonaisuudessaan yhdeltä hallintakonsolilta monipuolisella, laajennettavalla ja turvallisella hallintatyökalulla. Se toimii myös keskitettynä yhteyspisteenä Essentials-ohjelmistoihin.

4 Osien virtualisoinnista kokonaisuuksien hallintaan Virtualisointi-sanaa on viljelty runsaasti viime aikoina. Sanan osittaista kulumista selittää se, että sitä käytetään kokonaisuudesta irrallaan ja kuvaamaan hyvin montaa eri tekniikkaa. On olemassa virtuaalikoneita, virtuaalimuistia, virtuaaliverkkoja, virtuaalitallennusta, käyttöjärjestelmien virtualisointia... Virtualisointi ulottuu kuitenkin kaikkiin IT-infrastruktuurin osiin ja jopa sen ulkopuolelle. HP:n tarjonta virtualisointiin on erittäin kokonaisvaltainen. Virtuaalipalvelinten rakentamiseen ja ohjelmistojen virtualisointiin löytyy ratkaisut VSE (Virtual Server Environment) -ohjelmistoista HP Integrity- ja HP9000 -palvelimille sekä Microsoftin, VMwaren ja Citrixin virtualisointituotteet x86-palvelimille. Lähi (LAN)- ja tallennusverkkojen (SAN) virtualisoinnissa HP hyödyntää HP Virtual Connect -tekniikkaa. Tallennusjärjestelmien virtualisointialustoina toimivat edistykselliset levyjärjestelmät (EVA, XP). Kaikkien näiden virtualisointitekniikoiden avainsanana on helppo, yksinkertainen ja tehokas järjestelmänhallinta, jota ilman virtualisoitu ympäristö olisi mahdottomuus.

5 Vain muutaman tunnin valmennus: HP StorageWorks 4400 Enterprise Virtual Array (EVA) ottaa pk-yritykset kyytiin Uusi HP EVA levyjärjestelmä on pienille ja keskikokoisille yrityksille sopiva levyjärjestelmä, joka loistaa suorituskyvyllään, skaalautuvuudellaan ja muilla edistyksellisillä ominaisuuksillaan. Virtualisointia hyödyntävä EVA levyjärjestelmä on ihanneratkaisu Sinulle, joka edellytät tallennusjärjestelmältä entistä alhaisempia käyttökuluja, yksinkertaista ja tehokasta hallintaa sekä korkeaa käytettävyyttä. Uusi EVA 4400 tarjoaa ylivertaisen kapasiteetin käyttöasteen, automaattisesti optimoituvan suorituskyvyn ja dynaamisen kapasiteetinhallinnan: levyalueiden kasvattaminen tai pienentäminen hoituu täysin automaattisesti ilman loppukäyttäjän toimenpiteitä. EVA levyjärjestelmä mahdollistaa erittäin korkean käytettävyyden. Sen kaikki aktiiviset komponentit ovat vikasietoisia. Järjestelmä mahdollistaa niin laitteen sisäiset levykopioinnit (BC) kuin replikoinnin toisiin EVA-levyjärjestelmiin (CA). muutamassa tunnissa. EVA 4400 tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää samassa järjestelmässä yhdessä FC-levyjen kanssa edullisia, suurikapasiteettisia FATA-levyjä tarpeen mukaan. Tämä vertaansa vailla oleva piirre on omiaan esimerkiksi levyjärjestelmän sisäisissä kopioissa, levypohjaisessa varmistuksessa tai tiedostopalvelinkäytössä. Palvelimet voidaan liittää EVA-levyjärjestelmään joko perinteisen SANverkon kautta tai iscsi-liitettävyydellä. Uuden Command View -hallintaohjelmiston ja dynaamisen kapasiteetinhallinnan avulla levytilan hallitseminen ja allokoiminen levytilaa käyttäville palvelimille onnistuu entistä helpommin. Tämä osoitettiin Edison Groupin marraskuussa 2007 teettämässä puolueettomassa testissä. Testi todisti, että perushallinnan tekeminen EVA-levyjärjestelmään oli vähintään 70 % tehokkaampaa kuin vastaavissa muissa levyjärjestelmissä. Vertailu kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta: Ripeä käyttöönotto mykistää Perinteisiin levyjärjestelmiin verrattuna EVA 4400:n etuna on entistä yksinkertaisempi ja automatisoidumpi käyttöönotto. Järjestelmä on käyttövalmis EVA levyjärjestelmän ympärille on rakennettu valmiiksi lukuisia kokonaisia ratkaisuja, jotka sopivat niin Microsoft-, Oracle- kuin SAPympäristöihinkin. Valitse ravurisi ja istu satulaan!

6 MSA2000 MSA2000 HP Storageworks MSA2000 on uuden sukupolven levyjärjestelmäratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. MSA2000-tuotteissa on vakiona viimeisin teknologinen suorituskyky sekä parhaat hallintaominaisuudet entistä alhaisemmalla kustannustasolla. MSA2000 on saatavissa edullisina yhden- tai vikasietoisina kahden ohjaimen malleina. Liitäntäteknologioina MSA2000 tukee sekä 4Gb Fibre Channel- ja iscsi-littäntöjä. Levyteknologiana MSA2000 -levyjärjestelmissä on mahdollista käyttää SAS- tai SATA-kiintolevyjä, joiden avulla voidaan yhdistää suorituskyky- ja kapasiteetivaatimukset ja rakentaa kokoonpano aina 36 Tb kapasiteetille. Uusina lisäominaisuuksina uudet MSAlevyjärjestelmät tarjoavat snapshot - ja snapclone -pikakopiotoiminnallisuuden, joiden avulla ympäristön varmistus helpottuu ja nopeutuu merkittävästi. HP MSA2000 -tuotteet tarjoavat yksinkertaisen ja edullisen tallennusteknologian tämän päivän vaativiin IT-tarpeisiin. Datan sisäinen kopiointi kyllä MSA2000 snapshot/volumecopy Tuetut RAID-tasot 0,1,3,5,6,10,50 Ohjainten lukumäärä 1-2 Välimuisti (per ohjainpari) 2Gb Palvelinten liitettävyys Fibre Channel, Direct Connect, iscsi Tuettujen palvelinten lukumäärä 64 (yhdellä-/kahdella liitännällä) Kiintolevyjä/levyhylly 12 Kiintolevyjen tyypit 3,5 SAS / SATA Maksimi levyjen määrä 48 Maksimi kapasiteetti 36Tb Kiintolevyjen kapasiteetti + nopeus 146Gb 15K SAS 300Gb 15K SAS 500Gb SATA 750Gb SATA EVA4400 Datan sisäinen kopiointi kyllä -- HP StorageWorks Business Copy EVA Datan uloinen kopiointi kyllä -- HP StorageWorks Continuous Access EVA Hallintasovellus 16 EVAa / Command View -hallintatyöasema -- HP StorageWorks Command View EVA Tuetut RAID-tasot Vraid1, Vraid 0+1, Vraid5, Cross Vraid Ohjainten lukumäärä 2 Välimuisti (per ohjainpari) 4Gb Palvelinten liitettävyys Fibre Channel, Direct Connect, iscsi (w/ iscsi Connectivity Kit) Tuettujen palvelinten lukumäärä 512/256 (yhdellä-/kahdella liitännällä) Palvelinportit (per ohjainpari) 4 Palvelinporttien nopeus 4Gb Levyportit, (per ohajainpari) 4 Levyhyllyjä 1 8 Kiintolevyjä/levyhylly 12 Kiintolevyjen tyypit High Performance Fibre Channel and Fibre Attached Technology Adapted (FATA) Tuettujen levyjen määrä 8 96 Kapasiteetti 1 96Tb Kiintolevyjen kapasiteetti + nopeus 400Gb 10K rpm 146Gb 15K rpm 300Gb 15K rpm 1Tb FATA IO/s (IOPs) 154,000 Maksimi kaistanleveys (Mb/s) 1380 Välimuistin akkuvarmennus jopa 96 tuntia Hallintaohjelmisto Command View EVA v8.x

7 HP BladeSystem on satuloitu: Sinä ohjaat, mistä ja milloin tahansa HP BladeSystem on järjestelmä, joka tarjoaa eväät palvelinteknologian tehokkaampaan hallintaan ja hyödyntämiseen. Järjestelmän kustannustehokkuus perustuu erityisesti palvelinympäristön käytönaikaisten kustannusten pienentämiseen. Käyttökustannukset esimerkiksi hallinta, virransyöttö ja jäähdytys muodostavat peräti 80 % kokonaiskuluista, samaan aikaan kun laitteiston hankintakulut ovat vain 20 %. Tarjolla on 16-paikkainen HP BladeSystem c7000- tai 8-paikkainen HP BladeSystem c3000 -ratkaisu. Kaikki palvelimet, liitäntämoduulit ja hallintaohjelmistot ovat yhteensopivia ratkaisuiden välillä. Järeät varusteet vakuuttavat HP BladeSystem c-class tarjoaa teknologioita ja hallintaratkaisuja, jotka tuovat merkittävän ajan, rahan ja vaivan säästön korttipalvelimien käyttäjille. Varusteina ovat muun muassa Virtual Connect joka erottaa palvelimet, lähiverkon ja tallennusverkon toisistaan, Storage Blade, uudet hallintatuotteet ja suuri määrä I/O-liitäntöjä (jopa 16 lähiverkkoliitäntää / palvelin). HP BladeSystem c-class mahdollistaa myös eri palvelinteknologioiden sekoittamisen saman kehikon sisällä. Samaan BladeSystem-infrastruktuuriin voidaan sijoittaa x86-palvelimien ja Storage Bladen lisäksi myös Intel Itanium -suorittimia käyttäviä HP Integrity -palvelimia. HP Integrity -palvelimet tuovat käytettävyyttä, toimintavarmuutta sekä suorituskykyä kriittisiin ja tärkeisiin sovelluksiisi.

8 Vaativien työku Windows Server 2008 ottaa ym Sinä pyydät, HP BladeSystem kuuntelee HP BladeSystem -järjestelmä on hallittavissa mistä ja milloin tahansa. Mukana tulee ohjelmisto, jolla voit ottaa etäyhteyden yksittäiseen palvelimeen tai koko kehikkoon, asentaa fyysisiä tai virtuaalisia palvelimia ja käyttöjärjestelmiä, analysoida ja raportoida palvelimen pullonkaulat, valvoa ja hallita järjestelmää sekä etsiä ja paikata järjestelmän tietoturvaaukot. Sekä virransyötössä että jäähdytyksessä voidaan keskittää tarve sinne missä sitä todella tarvitaan eikä koko kehikolle, niin kuin perinteisissä järjestelmissä. Microsoftin tuliterä Windows Server 2008 on varma ja vakaa palvelinkäyttöjärjestelmä. Tässä dynaamisen järjestelmäympäristön palvelinalustassa on erinomaiset turvallisuus-, hallittavuus- ja yhteentoimivuusominaisuudet, joita kaikkia ruokkii sisäänrakennettu virtualisointiteknologia. Sisäänrakennetun virtualisointitekniikan avulla voit pienentää IT:n kustannuksia, nostaa palvelimien käyttöastetta, optimoida infrastruktuuria ja parantaa palvelujen käytettävyyttä. Alustan käyttämän, erityisen hypervisor- (Hyper-V ) tekniikan avulla voit optimoida laiteresurssisi palveluja keskittämällä. HP BLADESYSTEM, EDUT: Erittäin helppo ja tehokas hallinta, yleisiin ylläpitotehtäviin tarvittava aika lyhentyy 90 % Kaikki hallintatyöt voidaan tehdä etänä Säästää kaapeleiden määrää jopa 94 % perinteisiin palvelimiin verrattuna Vähentää virrankulutusta ja lämmöntuottoa jopa 30 % perinteisiin palvelimiin verrattuna Tilankäyttö pienenee merkittävästi HP VIRTUAL CONNECT, EDUT: Kaapelointi voidaan tehdä kerralla koko ympäristölle Palvelimen käyttöönotossa ja muutostyössä tarvitaan vain yksi asiantuntija, ei kolmea kuten normaalisti Uusien palvelimien, varapalvelimien ja tallennuslaitteiden käyttöönotto vie minuutteja, ei päiviä tai viikkoja Varapalvelin voi olla mikä tahansa ympäristösi palvelin, sen ei tarvitse olla samassa ethernet-aliverkossa Kaapeleiden määrä vähenee murto-osaan Windows Server 2008 on kaikkien aikojen muuntautuvin ja tehokkain Windows Server -käyttöjärjestelmä. Se sopii kaiken kokoisille yrityksille ja kaikkiin työkuormiin ja sovellusvaatimuksiin. Siksi se tukeekin täysimittaisesti vaativaa liiketoimintaympäristöä ja usein hyvin monimutkaisen IT-infrastruktuurin tarpeita: ympäristön kokonaisvaltainen hallinta onnistuu riippumatta siitä, tuotetaanko palveluita fyysisiltä laitteilta tai virtuaalikoneilta.

9 ormien alusta päristön hallintaan Toimme Sinulle dynaamisen tietokeskuksen Kymmenen hyvää syytä koottuun nautintoon: Uusi käyttöjärjestelmä on myös tehokas www-sovellus- ja palvelualusta. Sisäänrakennetut julkaisuja virtualisointitekniikat varmistavat sen, että Sinä voit tarjota entistä monipuolisempia käyttäjäkokemuksia. Tehokas uusi web-alusta, Internet Information Server 7, on kauttaaltaan modulaarinen ja yhteentoimiva alusta, mikä helpottaa www-, määritys- ja hallintatehtäviäsi. Windows Server 2008 on turvallisempi kuin mikään aiempi Windows Server -järjestelmä. Se sisältää muun muassa verkon käyttösuojauksen (Network Access Protection), jolla varmistetaan ympäristön laitteiden terveydentila. Lisäksi siinä on Read-Only Domain Controller -ominaisuus, joka ominaisuus mahdollistaa infrastruktuurin turvallisen hajauttamisen. Windows Server 2008 osaa myös entistä kehittyneemmät salaustekniikat. Käynnistämisen turvallisuutta ja palvelin hallintaa parantavat ominaisuudet helpottavat käytön seurantaa Windows Server 2008 Hyper-Vvirtualisointi Maailmanluokan www- ja sovellusympäristö Tehostetut verkkotoiminnot ja tietoliikenne Kattavat tietoturvaominaisuudet kuuliaisuussäännösten ja vaatimusten noudattamiseen Vaihtoehdot: Enterprise, Datacenter sekä versio Itanium-pohjaisiin järjestelmiin Windows Server 2008 Enterprise- ja Datacenter-versiot sekä Itanium-pohjaisiin järjestelmiin tarkoitetut versiot luovat perustan erittäin vaativille sovelluksille. Sellaisille, jotka tarvitsevat kehittyneitä skaalattavuus- ja käytettävyysominaisuuksia. Näissä versioissa on tehokkaat klusterointiominaisuudet, dynaamiset laiteosiointitoiminnot sekä virtualisointiin liittyviä lisäkäyttöoikeuksia. Mukana tulee myös entistä useamman suorittimen- ja aiempaa suuremman RAMmuistimäärän tuki. Yhteensopivat kaverit näyttävät esimerkkiä HP:n Blade-teknologia ja EVA-levyjärjestelmät hyödyntävät ensimmäisinä Windows Server 2008:n uusia ominaisuuksia, kuten automaattista kapasiteetinhallintaa. Tässä levyalueiden pienentäminen ja suurentaminen onnistuu automaattisesti Hajautettujen ympäristöjen ja etätoimipisteiden parannettu hallinta Palvelimien keskitetty ja automatisoitu hallinta Kehittynyt komentotulkki- ja skriptausympäristö sekä tehtävien automatisointi Keskitetty sovellusten käyttö ja julkaisu Verkon suojaus ja verkon laitteiden terveydentilan tarkistus 10 Ennennäkemätön yhteentoimivuus ja täysverinen UNIX-alijärjestelmä

10 Kokoonpano käyttötarpeen mukaan Kokoonpano pk-yrityksille Suosikkikokoonpano HP BladeSystem, EVA konsolidoitu SQL -kokoonpano Tarjoamme Sinulle valmiin palvelin ja -tallennus- Tämä suosikkikokoonpano on rakennettu yrityk- HP PolyServe Database Utility SQL-palvelimille on ensimmäinen todellinen konsolidoin- ratkaisun myös alle yhdeksän palvelimen ympäris- sille, jotka haluavat ottaa täyden hyödyn edistyk- tiratkaisu SQL-palvelimia käyttäville asiakkaille, jotka vaativat helppoa hallittavuutta, skaa- töihin. Voit aloittaa Blade- ja tallennusjärjestelmän sekkäistä HP BladeSystem- ja EVA-teknologioista. lautuvaa suorituskykyä ja korkeaa käytettävyyttä. Ratkaisu perustuu edistykselliseen Matrix Virtualisoidut client-yhteydet rakentamisen näin ja laajentaa ympäristöäsi myö- Yhdistettynä BladeSystem ja EVA tarjoavat entistä Server -klusterointiohjelmistoon, joka poistaa fyysisen riippuvuuden hemmin isompaan HP BladeSystem c7000 Blade enemmän helppoutta hallintaan. Bonuksena koko- SQL-palvelimen instanssin ja fyysisen palvelimen väliltä ja -kehikkoon. Pystyt hyödyntämään kaikki hankki- naiskustannukset pienenevät tehokkaan käytettä- mahdollistaa helpon siirtymisen uusille palvelimille. masi komponentit myös isommassa ympäristössä. Tämä ratkaisu on rakennettu HP BladeSystem c3000 -kehikolla ja MCA2000-tallennusjärjestelmällä. HP BladeSystem C3000 on suunniteltu erityisesti ympäristöihin, joissa käytetään 2 8 palvelinta. Levytilan molempiin tarjoaa uusi MSA2000-tallennusratkaisu. MSA2000 on uuden sukupolven levyjärjestelmäratkaisu, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille. MSA2000-tuotteissa on vakiona viimeisin teknologinen suorituskyky. Lisäksi siitä löytyy erinomaiset hallintaominaisuudet entistä alhaisemmalla kustannustasolla. Voimme toimittaa koko ratkaisun valmiiksi asennettuna. Kokoonpano sisältää 24h/7-järjestelmätuen neljän tunnin vasteajalla, kolmen vuoden takuulaajennuksen raudalle ja ohjelmistolle sekä kolmen vuoden ohjelmistopäivityksen. Kysy laajennusta tai räätälöintiä Sinun tarpeisiin sopivaksi! 2 kpl ProLiant BL460c: Intel Xeon E ydinsuoritin 2Gb RAM 2 x 72Gb HotPlug SAS -levyt 4 x NIC 2 x Fibre-yhteys 24*7/3 vuotta CarePack Ohjelmistot ja ominaisuudet: Järjestelmänhallinta ja -valvonta HP SIM -ohjelmistolla Graafi nen Blade-infrastruktuurin hallinta Nopea palvelimien ja virtuaalipalvelimien asennus RDP-ohjelmistolla Palvelimien suorituskyvyn analysointi ja raportointi Tietoturvauhkien etsintä ja paikkaus Virtual Machine Management Pack -hallintaohjelmisto virtuaalipalvelimien hallintaan HP BladeSystem: HP BladeSystem C3000 Insight Control Environment -ohjelmisto paketti kokonaisvaltaiseen hallintaan Vikasietoinen virransyöttö- ja jäähdytysjärjestelmä 2 kpl Gbe2 Ethernet -kytkimiä 2 kpl Brocade Fibre -kytkimiä MSA2000: MSA200FC 2:lla ohjaimella 12 kpl 146Gb /15K SAS-kovalevyä Snapshot-pikakopiolisenssi 8:lle levykopiolle vyyden ja helpon hallinnan ansiosta. Kokoonpano on rakennettu HP BladeSystem c7000 -ratkaisusta ja levytilaa siihen tarjoaa HP Enterprise Virtual Array levyjärjestelmä. Ympäristöön on helppo integroida myös varmistusratkaisu, esimerkiksi MSL-nauhakirjasto sekä Data Protector -varmistusohjelmisto. Voimme toimittaa Sinulle HP BladeSystem- ja EVA-levyjärjestelmäratkaisun kokoonpanoon valmiiksi asennettuna. Toimitus sisältää kolmen vuoden 24h/7- takuulaajennuksen neljän tunnin vasteajalla raudalle ja ohjelmistolle. 4 kpl ProLiant BL460c: 2 x Intel Xeon E ydinsuoritinta 4Gb RAM 2 x 72Gb HotPlug SAS -levyt 2 x NIC 2 x Fibre-yhteys 24*7/3 vuotta CarePack Ohjelmistot ja ominaisuudet: Järjestelmänhallinta ja -valvonta HP SIM -ohjelmistolla Graafi nen Blade-infrastruktuurin hallinta Nopea palvelimien ja virtuaalipalvelimien asennus RDP-ohjelmistolla Palvelimien suorituskyvyn analysointi ja raportointi Tietoturvauhkien etsintä ja paikkaus Virtual Machine Management Pack -hallintaohjelmisto virtuaalipalvelimien hallintaan HP BladeSystem: HP BladeSystem C7000 Insight Control Environment -ohjelmistopaketti kokonaisvaltaiseen hallintaan Vikasietoinen virransyöttö- ja jäähdytysjärjestelmä 2 kpl Virtual Connect SAN -moduuleja 2 kpl Virtual Connect Ethernet -moduuleja EVA4400: Kahdennetut HSV300-ohjaimet 4 levyhyllyä / 40kpl 146Gb 15K kovalevyä Command View -hallintaohjelmisto Dynaaminen kapasiteetinhallinta Käyttöönottopalvelu Valitsemalla tämän ratkaisun saat 1. huomattavasti parantuneen suorituskyvyn 2. yksinkertaisen ja tehokkaan hallinnan 3. korkeamman käytettävyyden ja parantuneen järjestelmien käyttöasteen 4. tarvittavien palvelinten lukumäärän vähenemisen jopa 75 % 5. jopa 70 % alhaisemmat kokonaiskustannukset. Ratkaisun perusominaisuudet: 1. Dynamic Re-Hosting siirtää palvelut palvelimelta toiselle 30 sekunnissa 2. SQL-palvelinten klusterointiominaisuutta voidaan käyttää olemassaolevilla palvelimilla riippumatta palvelinten iästä, valmistajasta tai prosessoreiden lukumäärästä 3. One-Click -huoltotoiminto suorittaa tarvittaessa päivitykset ja hot fi x -korjaukset kaikille palvelimille kerralla 4. Yksinkertainen ja tehokas hallinta kaikille järjestelmän palvelimille ja tallennuskapasiteetille 5. SQL-instanssien käyttö ja siirtäminen helposti halutuille palvelimille 6. Täydelliset migraatiotyökalut Microsoft SQL Server -tietokannat: 2 6 Microsoft SQL Server -tietokantaa per BL680c-palvelin Dynaaminen Instanssien siirto kaikkien Matrix-palvelinten välillä Palvelin- ja levykapasiteetin onlinelisäys tarpeen mukaan HP Polyserve SQL -ohjelmisto: EVA4400 Kahdennetut HSV300-ohjaimet 2 8 levyhyllyä / kpl kovalevyä Command View -hallintaohjelmisto Dynaaminen kapasiteetinhallinta Käyttöönottopalvelu HP Integrity -palvelimet dedikoiduille tietokannoille: 2 x HP Integrity BL860c 2 x Dual-Core Intel Itanium2 -suoritin / palvelin 32Gb RAM Microsoft Windows Server 64-bit Käyttöönottopalvelu HP ProLiant -palvelimet jaetuille tietokannoille: 4 6 x HP ProLiant BL680c Blade -palvelinta 4:llä quad- tai dual-core -prosessorilla 32Gb RAM Microsoft Windows Server 64-bit 7. Kokonaisuuden turvallinen varmistaminen ja palauttaminen yhden palvelimen kautta yhdellä varmistustyöllä.

11 HP BladeSystem ja EVA Yhdistämällä HP BladeSystem ja EVA-levyjärjestelmä saavutetaan kokonaisratkaisultaan paras lopputulos. BladeSystem ja EVA tarjoavat erinomaiset ja yhtenevät hallintatyökalut, joiden avulla kaikki hallinta voidaan tehdä etänä ja usein täysin automaattisesti. Yhdistelmä antaa normaalia huomattavasti paremman käyttöasteen ja sen avulla vältytään turhilta investoinneilta. Lisäksi ratkaisu vähentää merkittävästi energiankulutusta. Takaamme Sinulle kilpailukykyisen ylläpidon ja huoltotuen, kun hankit sekä levyjärjestelmän että palvelinratkaisun HP:lta. Lisäksi saat Enterprise-luokan suorituskyvyn ja käytettävyyden Merkittävästi pienentyneen energian ja jäähdytyksen tarpeen Helpon ja selkeän hallinnan Pitkälle viedyn automatisoinnin Dynaamisen kapasiteetinhallinnan täysin automaattisen levyalueiden kasvatuksen ja pienennyksen Korkeamman kapasiteetin käyttöasteen. HP Proactive BladeSystem Service HP PALVELUT HP Proactive BladeSystem Service auttaa Sinua tehostamaan HP Blade- System -teknologian ja sen työkalujen hyödyntämistä ja hallintaa. Tämä palvelu vastaa parhaalla mahdollisella tavalla liiketoimintasi luotettavuuden ja kustannustehokkuuden vaateisiin. Se kattaa HP BladeSystem -palvelimet, tallennusjärjestelmät, verkon ja SAN-komponentit jotka ovat osana HP BladeSystem -infrastruktuuria sekä HP BladeSystem -hallintaohjelmiston. Ylivertaisen palvelun viimeistelee maailmanlaajuisen tukiorganisaatiomme asiantuntemus. Palvelu pitää sisällään nimetyn HP-asiantuntijan asiakaskohtaisen palvelusuunnitelman HP Blade -teknologiaselvityksen HP Blade -työkaluselvityksen HP Blade -teknologiatiedotteen palvelusuunnitelman mukaiset palaverit HP teknologia- tai koulutuspalveluita.

12 Anna HP -erikoistujan toteuttaa palvelin- ja tiedontallennusratkaisusi Jyväskylän aluepiste Piippukatu 11, FI Jyväskylä Businessforum Oy Kutojantie 7, FI Espoo Puhelin (09) Lappeenrannan aluepiste Technopolis City, Valtakatu 49, FI Lappeenranta Vaasan aluepiste Vaasa Science Park, F2/III nro 1-2, Wolffintie 36, FI Vaasa Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä julkaisussa esitettyjä tietoja voidaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. HP:n tuotteita ja palveluita koskevat takuut on esitetty ko. tuotteiden ja palvelujen mukana toimitettavissa erityisissä takuuehdoissa. Mitään tässä esitettyä ei voida pitää ilmaisuna lisätakuusta. HP ei ota vastuuta julkaisussa mahdollisesti olevista teknisistä tai toimituksellisista virheistä tai puutteista. Intel, Itanium ja Intel Xeon ovat Intel Corporationin tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

HP Koulutuspalvelujen kanssa

HP Koulutuspalvelujen kanssa MEN ESTY HP Koulutuspalvelujen kanssa Tammikuu kesäkuu 2011 Sisällys: Liiketoiminta- ja IT-koulutusratkaisuja Ajankohtaisia aiheita ja uusia kursseja Koulutusvaihtoehdot Kurssien kuvaukset ja paikalliset

Lisätiedot

Microsoftin ja VMwaren pilviteknologiaratkaisujen vertailu. Virtualisointi

Microsoftin ja VMwaren pilviteknologiaratkaisujen vertailu. Virtualisointi Microsoftin ja VMwaren pilviteknologiaratkaisujen vertailu Virtualisointi Johdanto Yrityksen on tehtävä useita valintoja arvioidessaan, kuinka se pilviteknologiaa käyttämällä voisi kehittää liiketoimintaa

Lisätiedot

Storage. s. 16. Tilaa lehti veloituksetta. ja voita riippumatto! Proactin valta vaihtuu: 15 vuotta kapteenina on opettanut paljon 7

Storage. s. 16. Tilaa lehti veloituksetta. ja voita riippumatto! Proactin valta vaihtuu: 15 vuotta kapteenina on opettanut paljon 7 Proact Finlandin asiakaslehti 1/2012 Storage. Proactin valta vaihtuu: 15 vuotta kapteenina on opettanut paljon 7 Kuningas Probox hallitsee nyt Suomessa 8 Pitkät lounaat tekevät paluun! 2 Tilaa lehti veloituksetta

Lisätiedot

RISTO MÄNTYLÄ TALLENNUSVERKON HALLINNAN JA MONITOROINNIN KEHITTÄMINEN LAAJASSA TUOTANTOYMPÄRISTÖSSÄ

RISTO MÄNTYLÄ TALLENNUSVERKON HALLINNAN JA MONITOROINNIN KEHITTÄMINEN LAAJASSA TUOTANTOYMPÄRISTÖSSÄ RISTO MÄNTYLÄ TALLENNUSVERKON HALLINNAN JA MONITOROINNIN KEHITTÄMINEN LAAJASSA TUOTANTOYMPÄRISTÖSSÄ Diplomityö Tarkastaja: professori Jarmo Harju Tarkastaja ja aihe hyväksytty Tieto- ja sähkötekniikan

Lisätiedot

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta.

Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan! Oikealla palvelinratkaisulla joustavaa ja huoletonta tuottavuutta. Windows Server mikä ratkaisu on sinulle paras? Keskity yrittäjyyteen, älä tietotekniikkaan!

Lisätiedot

Compostori. Toukokuu 2011. Compostori 2011 1. MultiCom Software Oy:n sidosryhmälehti

Compostori. Toukokuu 2011. Compostori 2011 1. MultiCom Software Oy:n sidosryhmälehti Compostori MultiCom Software Oy:n sidosryhmälehti 19 Toukokuu 2011 Compostori 2011 1 2011 MultiCom Software 20 vuotta COMPOSTORI - MultiCom Software Oy:n sidosryhmälehti Päätoimittaja: Sirkku Ögren MultiCom

Lisätiedot

news flash TD Cloud Adobe Creative Suite 6 nyt täällä Samsung Galaxy S III - uusi bisnesmahdollisuus sivu 3 sivu 8 paljon enemmän kuin älykäs puhelin

news flash TD Cloud Adobe Creative Suite 6 nyt täällä Samsung Galaxy S III - uusi bisnesmahdollisuus sivu 3 sivu 8 paljon enemmän kuin älykäs puhelin Tech Datan asiakaslehti 2/2012 news flash TD Cloud sivu 3 - uusi bisnesmahdollisuus Samsung Galaxy S III paljon enemmän kuin älykäs puhelin sivu 8» 228 sivut 12-13 Adobe Creative Suite 6 nyt täällä» activate-here.com

Lisätiedot

KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT. Yrityksille

KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT. Yrityksille KATTAVAT KOKONAISRATKAISUT Yrityksille Ota käyttöösi nykyaikaiset tietoliikenne-, viestintä- ja ICT-ratkaisut. Ota avuksesi monipuoliset asennus-, huolto- ja ylläpitopalvelut. Me mitoitamme ne teidän tarpeisiinne

Lisätiedot

40 prosentin säästö säilytyskuluissa ja turvallisempi sähköpostijärjestelmä

40 prosentin säästö säilytyskuluissa ja turvallisempi sähköpostijärjestelmä PROTECTION. Information. Infrastructure. Interactions. WORK AND PLAY FREELY IN A CONNECTED WORLD SYMANTEC F.Y.I. #1 2006 AIHE: SÄHKÖPOSTIN KÄSITTELY UUSI TUTKIMUS: SÄHKÖPOSTIN KÄSITTELY JULKI- SELLA SEKTORILLA

Lisätiedot

Symantec Protection Suite Enterprise Edition

Symantec Protection Suite Enterprise Edition Luotettava suoja päätelaitteille ja viestintäympäristöihin Yleistä Symantec Protection Suite Enterprise Edition luo suojatun päätelaite- ja viestintäympäristön. Se suojaa hankalilta haittaohjelmien, tiedon

Lisätiedot

VIKASIETOINEN VIRTUAALIPALVELINJÄRJESTELMÄ

VIKASIETOINEN VIRTUAALIPALVELINJÄRJESTELMÄ VIKASIETOINEN VIRTUAALIPALVELINJÄRJESTELMÄ Juha Turpeinen Opinnäytetyö Syksy 2010 Tietoliikennetekniikan koulutusohjelma Oulun seudun ammattikorkeakoulu Oulun seudun ammattikorkeakoulu Tietotekniikan koulutusohjelma,

Lisätiedot

ERP järjestelmät pilvipalveluna

ERP järjestelmät pilvipalveluna TUOTANTOTALOUDEN TIEDEKUNTA Kustannusjohtaminen ERP järjestelmät pilvipalveluna Cloud ERP systems Kandidaatintyö Jyrki Paju Antti Kiema TIIVISTELMÄ Tekijät: Antti Kiema, Jyrki Paju Työn nimi: ERP-järjestelmät

Lisätiedot

Vuosi- kertomus 2009 Nordic LAN & WAN Communication Oy 2009

Vuosi- kertomus 2009 Nordic LAN & WAN Communication Oy 2009 Vuosikertomus 2009 Nordic LAN & WAN Communication Oy 2009 Turvallisuusoperaattori muodostaa oman pilvensä Maailmaan on syntymässä uusi liiketoimintamalli, turvallisuusoperaattorit, sanoo toimitusjohtaja

Lisätiedot

Mikä on Azure, ja miten yrityksesi voi hyötyä siitä?

Mikä on Azure, ja miten yrityksesi voi hyötyä siitä? Miksi lukisit tämän oppaan?... 2 Mikä on Azure?... 3 Pilven ja pilvipalveluiden määritelmä... 3 Windows Azure... 3 Miten yrityksesi voi hyötyä Azuresta?... 5 Miksi pilveen mennään?... 5 Kompozure ja Azure...

Lisätiedot

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa

Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Viisi tapaa, joilla SharePoint voi säästää rahaa Yhteenveto Nykyisessä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa yritysten päätöksentekijöillä on entistä kovemmat paineet toimia kannattavasti. Yritykset

Lisätiedot

Pilvipalvelut ja niiden käyttö yrityksissä

Pilvipalvelut ja niiden käyttö yrityksissä 28.4.2012 TEKNISTALOUDELLINEN TIEDEKUNTA TUOTANTOTALOUDEN OSASTO CS31A9001 Kandidaatintyö ja seminaari Pilvipalvelut ja niiden käyttö yrityksissä Cloud Computing and Utilization in Enterprises Kandidaatintyö

Lisätiedot

SAP-TOIMINNANOHJAUS- JÄRJESTELMÄN MOBILISOINTI

SAP-TOIMINNANOHJAUS- JÄRJESTELMÄN MOBILISOINTI Opinnäytetyö (AMK) Tietojenkäsittely Tietojärjestelmät 2013 Antti Sillanpää SAP-TOIMINNANOHJAUS- JÄRJESTELMÄN MOBILISOINTI Case: HK Ruokatalo OPINNÄYTETYÖ (AMK) TIIVISTELMÄ Turun ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittely

Lisätiedot

Uusi Dell Storage PS6610 -sarja tarjoaa lähes 3,5-kertaisen kapasiteetin ja seitsenkertaisen suorituskyvyn aikaisempiin sukupolviin verrattuna.

Uusi Dell Storage PS6610 -sarja tarjoaa lähes 3,5-kertaisen kapasiteetin ja seitsenkertaisen suorituskyvyn aikaisempiin sukupolviin verrattuna. Delliltä tallennusratkaisuja Uusi Dell Storage PS6610 -sarja tarjoaa lähes 3,5-kertaisen kapasiteetin ja seitsenkertaisen suorituskyvyn aikaisempiin sukupolviin verrattuna. Dell Storage SCv2000 -sarja

Lisätiedot

DESIGNA ABACUS. suomi Suomi

DESIGNA ABACUS. suomi Suomi DESIGNA ABACUS suomi Suomi Sisällys ABACUS 04 YLEISTÄ 05 PALVELUT 06 T TIETOTEKNINEN I N RAKENNE 08 PALVELINPALVELU ASP-SOVELLUSVUOKRAUS 10 OHJELMISTO 12 KULUNVALVONTA PARKING HQ -SOVELLUKSET 14 13 MAKSUTOIMINNOT

Lisätiedot

Onko kuluttajapilvi ainoa vaihtoehto yrityksille? Ei tosiaan!

Onko kuluttajapilvi ainoa vaihtoehto yrityksille? Ei tosiaan! News Syyskuu 2012 Pääkirjoitus Onko kuluttajapilvi ainoa vaihtoehto yrityksille? Ei tosiaan! Kuluttajapilven hiipimisestä tai pikemminkin salakäytöstä on tullut yrityksille ongelma, kuten Dropboxin ja

Lisätiedot

Pilviohjelmistot. Pienyrityksen opas

Pilviohjelmistot. Pienyrityksen opas 2 Pilviohjelmistot Pienyrityksen opas Teksti ja taitto: Tuomas Mäkilä Kiitokset: Lotta Kujanpää, N. Tapani Saarinen ja Kalle Luhtinen / Turku Science Park Oy, Antero Järvi / The SyncMachine.com Opas on

Lisätiedot

...2...3...4...5...6...7...8...9...10...11...12...13...14...15...16

...2...3...4...5...6...7...8...9...10...11...12...13...14...15...16 1 BUSINESS NETWORKS Nordic LAN & WAN Communication Oy Nordic LAN & WAN Communication Oy Poliisin tietohallintokeskus PTHK on valinnut in sisäasiainministeriön runkoverkon valtakunnalliseksi tietoturva-

Lisätiedot

TIETOKANTOJEN HALLINTA IIO30200

TIETOKANTOJEN HALLINTA IIO30200 TIETOKANTOJEN HALLINTA IIO30200 SQL SERVER 2005 SELVITYSRAPORTTI: ARKKITEHTUURI JA SERVICE PACK 2 UUDET OMINAISUUDET CREATIVE COMMONS -LISENSOITU Holm Timo c5253[at]jamk.fi Kilpeläinen Mika c9780[at]jamk.fi

Lisätiedot

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana

VISMAgazine PILVESSA VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU. Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen. Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana VISMAgazine Visman asiakaslehti Robert Scoble: Superbloggari osoittaa pilveen Visman ratkaisuilla toimisto kulkee mukana SaaS-tuotteen suunnittelu on tiedettä ja taidetta VISMA.NET OHJELMISTORATKAISU PILVESSA

Lisätiedot

EMC SCALEIO YLEISKUVA ARKKITEHTUURISTA JA TOIMINNALLISUUDESTA

EMC SCALEIO YLEISKUVA ARKKITEHTUURISTA JA TOIMINNALLISUUDESTA EMC SCALEIO YLEISKUVA ARKKITEHTUURISTA JA TOIMINNALLISUUDESTA Yhteenveto EMC ScaleIO on ohjelmisto, joka mahdollistaa palvelimien sisäisten tallennusresurssien agregoimisen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi,

Lisätiedot

Nova7 - moderni uutuus

Nova7 - moderni uutuus NRO 1/07 VISMA SOFTWARE OYJ:N ASIAKASLEHTI Nova7 - moderni uutuus Visma Proceedo Toimialauutisia PÄÄKIRJOITUS SISÄLTÖ AJANKOHTAISTA... 3 VISMAuutuus Nova7... 4 Omalta osaltani yhdyn väitteeseen, ettei

Lisätiedot

HP Proactive 24 -palvelu

HP Proactive 24 -palvelu HP Proactive 24 - HP:n t Palvelun kuvaus HP Proactive 24 (P24) -ssa on integroitu laitteisto- ja ohjelmistotukiratkaisu, joka yhdistää teknisen tietouden ennaltaehkäisevään un, joka kattaa koko IT-ympäristön.

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ERP

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ERP ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Tammikuu 2008 ERP Toiminnanohjausjärjestelmä tukemaan liiketoimintatavoitteita Toiminnanohjausjärjestelmä pistää pyörät pyörimään

Lisätiedot

...2...3...4...5...6...7...9...10...11...13 ...15

...2...3...4...5...6...7...9...10...11...13 ...15 1 Vanhassa muistissa on jopa 1930-luvun laman jälkeinen maailmansota. Tämän päivän Suomessakin turvallisuuspolitiikka on noussut yhdeksi tärkeistä puheenaiheista. Turvallisuuspoliittinen selonteko on parhaillaan

Lisätiedot

Pilvipalvelut yrityskäytössä. Pikaopas pilvipalvelua harkitseville yrityksille

Pilvipalvelut yrityskäytössä. Pikaopas pilvipalvelua harkitseville yrityksille Pilvipalvelut yrityskäytössä Pikaopas pilvipalvelua harkitseville yrityksille Sisällysluettelo Lukijalle 3 Mitä pilvipalvelut ovat? 4 Pilvipalvelut ovat jalkautumassa yrityksiin 5 Pilvipalveluiden ominaisuuksia

Lisätiedot