2. Ohjelmiston asennus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2. Ohjelmiston asennus"

Transkriptio

1 Käy ööno o-ohje

2 Työkellon käy öönoton vaiheet Työkello-työajanseurantajärjestelmän käy ööno o on helppoa ja nopeaa. Seuraamalla tätä ohje a, saat järjestelmän perusasetukset tehtyä ja lai een käy öön. 1. Leimauslai een asennus 2. Työkello-ohjelmiston asennus PC:lle 3. Perusasetusten määritys Työkello-ohjelmistoon: Leimauslai eet, IP-osoi een selvi äminen tai määri äminen Henkilöryhmät Henkilöt Työkoodit 4. Käy äjä etojen siirto leimauslai eeseen 5. Leimauslai een käy ö 6. Leimausten käsi ely 7. Raportoin 8. Varmuuskopioin 9. Leimauslai een käy ö USB-muis kulla Apua käy ö ja asennusongelmiin saat osoi eesta h p://tukipalvelu.aacon.fi 1. Leimauslai een asennus ja käy ööno o Leimauslaite kytketään sähköverkkoon ja lähiverkkoon mukana toimite avilla kaapeleilla. Lai een takaosassa on irroite ava muovilevy, jonka avulla laite on helppo asentaa seinään. Asenna laite aina sisä loihin, kuivaan paikkaan. Laite ei kestä pakkasta, eikä suoraa auringonpaiste a. Kun laite kytketään sähköverkkoon, se menee automaa ses päälle ja on muutaman sekunnin kulu ua valmis vastaano amaan leimauksia. Kun lai een ruudulla lukee Leimaus sisään toimi ohjekappaleen 3.1. mukaan saadaksesi selville lai een verkkoosoi een (IP-osoite). Tarvitset osoite a ohjelmiston käy öönotossa. Leimauslai een asetusten muu aminen tai nollaus voi sekoi aa lai een toiminnan. Ethän tee muutoksia leimauslai een asetuksiin lai een valikoissa!! Leimauslai een hallinta Leimauslai een valikoissa liikutaan nuolinäppäimillä (F2 ja F3). OK-näppäimellä (F4) valitaan halu u kohta ja ESC-näppäimellä (F1) peruutetaan takaisinpäin. Tässä ohjeessa valikoissa liikkumista kuvataan pystyviivalla ( ). Pystyviiva tarkoi aa siis seuraavaan valikkoon siirtymistä.

3 2. Ohjelmiston asennus Työkello-työajanseuranta perustuu edellä kuva uun leimauslai eeseen sekä sen ohjaamiseen tarkoite uun PC-sovellukseen. PC-sovellus asennetaan mukana olevalta medialta (muis kku). Ohjelma asennetaan PC:lle käynnistämällä asennusohjelma ylläpitäjän oikeuksilla (setup.exe) ja seuraamalla sen ohjeita. Hallintaohjelma on tehty Microso in uusimmilla työkaluilla ja se tarvitsee Microso.NET 4.0 ympäristön. Asennusohjelma osaa asentaa myös tarvi avat lisäsovellukset. Hyväksy niiden asennus tai sovellus ei toimi oikein.! Asennusohjelman käy ö ja sovelluksen ensimmäinen käynnistyskerta vaa vat PC:n ylläpitäjäoikeudet. HUOM! Useat virustorjunta- ja palomuurisovellukset varoi avat asennusohjelmista ja kysyvät lupaa niiden sallimiseen. Jo a Työkello sovellus toimisi oikein, sallithan sen toiminnan palomuuri/virustorjuntasovelluksessa. Asennuksen jälkeen Työkello löytyy sekä Käynnistä-valikosta, e ä työpöydältä pikakuvakkeena. 3. Perusasetusten määri äminen Leimauslai een käy ö edelly ää perusasetusten määri ämistä. Ennen leimausten tekoa pitää tehdä seuraavat vaiheet: 1. Määritä leimauslai eiden asetukset 2. Perusta henkilöryhmät [Perus edot Henkilöryhmät] 3. Perusta henkilöt [Perus edot Henkilöt] 4. Perusta työkoodit tarvi aessa 5. Siirrä henkilö edot leimauslai eisiin Näiden vaiheiden jälkeen voit aloi aa leimauslai een käytön ja noutaa rapor eja. Kaikki edellä mainitut vaiheet on kuva u tässä oppaassa. Kun käynnistät PC-sovelluksen ensimmäistä kertaa, sovellus luo pohja etokannan ja kertoo sen hakemistopolun. Huolehdithan etokannan varmuuskopioinnista! Ohjeet toiseksi viimeisellä sivulla. Kaikissa perus eto-ikkunoissa on samanlainen käy ölogiikka ja napit etueiden muokkaamiseen. Nuolinapeilla voit liikkua etueissa, + -napilla lisätä uuden ja punaisella ras lla poistaa. Levykkeen kuva tallentaa tehdyt muutokset.

4 3.1. Määritä leimauslai eiden asetukset Jo a edonsiirto PC-sovelluksen ja leimauslai eiden välillä onnistuisi, sinun pitää määri ää lai eiden asetukset. Perus edot-valikosta löytyy kohta Leimauslai eet, josta pääsee lisäämään, poistamaan ja muu amaan leimauslai eiden asetuksia. Samassa järjestelmässä voi olla useita leimauslai eita, joista edot noudetaan. Lai eiden hakuun on olemassa kaksi vaihtoehtoista toimintatapaa: Tapa I: Automaa nen leimauslai eiden haku Tällä toiminnolla voidaan hakea leimauslai eet verkosta. Haun jälkeen lai eet lisätään leimauslai eiden ylläpitoon automaa ses. 1. Valitse Työkello-ohjelman valikosta: Perus edot Leimauslai eiden automaa haku 2. Valitse leimauslai eiden määrä ja paina Aloita haku nappia Huom! Haku saa aa kestää yli 10 minuu a! 3. Paina lai een löytymisilmoituksen OK-nappia Tapa II: Lai een IP-osoi een selvi äminen Laite hakee automaa ses IP-osoi een verkosta. Jos osoite a ei ole saatavilla se voidaan myös määri ää käsin (ks. seuraava kappale). Lai een saaman IP-osoi een saa selville näin: 1. Paina leimauslai een Menu-näppäintä. Laite pyytää pääkäy äjän kor a. 2. Näytä lai eelle mukana tullu a pääkäy äjäkor a niin pääset valikkoon. 3. Valitse valikosta Asetukset Yhteys IP-osoite. 4. Kirjoita IP-osoite muis in ja paina si en ESC-nappia rii ävän monta kertaa palataksesi perus laan. Lai een IP-osoi een määri äminen käsin: Jos lai een IP-osoite on automaa sen haun jälkeen se ei ole saanut osoite a verkosta. Määritä osoite siinä tapauksessa käsin: 1. Paina lai een Menu-näppäintä. Laite pyytää pääkäy äjän kor a. 2. Näytä lai eelle mukana tullu a pääkäy äjäkor a niin pääset valikkoon. 3. Valitse valikoista Asetukset Yhteys IP-osoite. 4. Kirjoita IP-osoite en sen osoi een päälle (F3 vie seuraavaan numerosarjaan) ja paina OK (F4). 5. Paina ESC (F1), OK (F4) ja vielä kaksi kertaa ESC tallentaaksesi osoi een.

5 Lai een asetuksia ohjelmassa: Sarjanumero ken ään voit syö ää leimauslai een pohjasta löytyvän sarjanumeron. Kun käytössä on vain yksi laite, numerolla ei ole merkitystä (voit myös syö ää siihen vaikka ykkösen). Yhteystapa pudotusvalikosta valitaan leimauslai een edonsiirtotapa. Kun laite on samassa verkossa PC:n kanssa niin valitaan Lähiverkkoyhtes. Jos halutaan käy ää USB-muis kkua edonsiirtoon, valitaan USB-muis kku. Lai een IP-osoite ken ään kirjoitetaan lai een IP-osoite (muodossa ). Tiedostopolku ken ään kirjoitetaan USB-muis kun edostopolku silloin kun sitä käytetään edonsiirrossa ( muodossa E:\ ). Pääkäy äjän RFID ken ään kirjoitetaan pääkäy äjän kor n RFID-tunnusnumero. Pääkäy äjäkor a ei voi käy ää leimaamiseen, ainoastaan asetusten muu amiseen. Muista täy ää ensimmäiset 10 merkkiä! Kellonajan päivitys PC:ltä toiminto pitää leimauslai een kellon ajassa pc:n kellon kanssa. Työkoodin kysely käytössä toiminto mahdollistaa työkoodien keräämisen leimauksen yhteydessä. Automaa nen IP-osoite (DHCP) toiminto mahdollistaa IP-osoi een automaa sen haun. Jos tämä ei ole käytössä, IP-osoite pitää syö ää lai een asetuksiin käsin. Muista tallentaa muutokset painamalla tallennusnappia! 3.2. Perusta henkilöryhmät Leimauslai een käy äjät voidaan jakaa henkilöryhmiin. Ryhmiä käytetään rapor en tulostamisessa rajauksena, rapor t voidaan tulostaa halu uun ryhmään kuuluvista henkilöistä. Valitse Työkello-ohjelman valikosta: Perus edot Henkilöryhmät Henkilöryhmille annetaan numero ja nimi, jotka näkyvät rapor eja tuloste aessa. Ryhmiä ei käytetä leimaamisessa.

6 3.3. Perusta henkilöt Käy äjien henkilö etoja ylläpidetään Perus edot Henkilöt toiminnossa. Henkilö etoihin syötetään henkilönumeron ja nimen lisäksi mahdollinen ryhmä eto sekä RFID-leimaustunnisteen sarjanumero. Lisäksi henkilö etoihin voidaan syö ää henkilön numero tai tunnus palkanlaskennassa tai muussa ulkoisessa järjestelmässä. Muista täy ää sekä etu e ä sukunimi kaikille käy äjille! Henkilönumero on aina numeroita, välillä RFID-tunnistenumero on tärkeä leimauksen onnistumisen kannalta, tarkistathan e ä se on oikein Perusta työkoodit tarvi aessa Jos leimaukset halutaan kohdistaa esimerkiksi kustannuspaikalle tai projek numerolle, käytetään työkoodeja. Työkoodit luodaan Perus edot Työkoodit toiminnossa. Kun työkoodit on ak voitu leimauslai eelle, laite kysyy aina leimauksen yhteydessä työkoodia. Koodia ei ole pakko antaa leimausta tehdessä. Työkoodien perusteella voidaan tulostaa rapor eja työajasta työkoodei ain Siirrä henkilö edot leimauslai eeseen Valitse päävalikosta Tiedonsiirto Päivitä käy äjä edot lai eisiin. Tämä toiminto siirtää ja päivi ää ohjelmaan perustetut henkilö edot leimauslai eeseen. Leimausavaimenperät toimivat vasta tämän toimenpiteen jälkeen. 4. Tiedonsiirto pc-sovelluksen ja leimauslai een välillä Työkello työajanseurannan leimauslaite toimii itsenäisenä leimauspää eenä, joka kerää leimaus etoja omaan varmenne uun muis insa.! Huom! Jo a edonsiirto toimisi, pitää leimauslaiteasetusten olla määrite y. Palomuurisovellukset voivat häiritä edonsiirtoa, varmistathan e ä palomuurisi sallii liikenteen pc-sovelluksen ja leimauslai een välillä. Sovellus käy ää liikennöin in por a 4370.

7 Käy äjä etojen siirto leimauslai eeseen Valitse päävalikosta Tiedonsiirto Päivitä käy äjä edot lai eisiin. Tämä toiminto siirtää ja päivi ää ohjelmaan perustetut henkilö edot leimauslai eeseen. Leimausavaimenperät toimivat vasta tämän toimenpiteen jälkeen. Leimausten nouto lai eesta Valitse päävalikosta Tiedonsiirto Hae leimaukset lai eesta. Tämä toiminto noutaa leimaus edot leimauslai eesta pc-sovellukseen. Noudon jälkeen leimaukset poistuvat lai een muis sta. 5. Leimauslai een käy ö Leimauslaite a voidaan käy ää ilman työkoodin kyselyä tai työkoodikysely ak- voituna. Valinta tehdään leimauslai een asetuksissa. Leimaus ilman työkoodikyselyä Kun työkoodikysely ei ole käytössä, leimauksen teko on eri äin yksinkertaista: 1. Ensin valitaan leimaustapa: F1 SISÄÄN F2 ULOS 2. Tämän jälkeen käytetään leimaustunniste a (avaimenperä tai tarra) lai een edessä oikeassa reunassa merkkivalojen alapuolella. 3. Laite piippaa lyhyes ja leimaus on tehty. Jos lai eessa oleva valo on punainen, käy äjää ei tunniste u. Tämä voi johtua siitä, e ä käy äjä etoja ei vielä ole siirre y edonsiirrolla lai eeseen tai RFIDtunnistenumero on väärin käy äjä edoissa. Leimaus työkoodikyselyn kanssa Kun halutaan kerätä tarkempaa etoa työajasta, voidaan ak voida työkoodikysely. Tällöin laite kysyy aina leimatessa työkoodia. Työkoodi kysytään sekä sisääne ä ulosleimauksessa. Ulosleimauksessa anne u työkoodi ylikirjoi aa sisäänleimauksen työkoodin. Jokaisella työaikakirjauksella on siis vain yksi työkoodi. Leimaustapahtuma on myös työkoodikyselyn kanssa hyvin yksinkertainen ja nopea: 1. Ensin valitaan leimaustapa, F1 SISÄÄN tai F2 ULOS painamalla oikeaa näppäintä. 2. Tämän jälkeen käytetään leimaustunniste a (avaimenperä tai tarra) lai een edessä oikeassa reunassa merkkivalojen alapuolella. 3. Laite kysyy työkoodia. Koodi syötetään numeronäppäimillä ja painetaan OK (F4). 4. Laite piippaa lyhyes ja leimaus on tehty.

8 6. Leimausten käsi ely Lai eesta siirre yjen leimausten käsi ely tehdään samanlaisessa näkymässä kuin perus etojenkin. Voit tarvi aessa muu aa, poistaa tai lisätä leimauksia valitsemalla valikosta Leimaukset Muokkaa/Selaa leimauksia. Voit järjestää leimaukset halu uun järjestykseen helpos klikkaamalla sarakeotsikkoja (henkilö, nimi, sisään, ulos). Voit myös ryhmitellä ne esimerkiksi henkilöi äin vetämällä nimi-sarakkeen taulukon yläreunaan ryhmi elyalueelle. Klikkaamalla sarakeotsikon alla olevaa suodatusalue a voit suoda aa näkyvät leimaukset haluamillasi rajauksilla. Voit myös viedä rajaamasi edot Microso Exceliin helpos painamalla Vie Exceliin nappia Leimausten manuaalinen syö ö ja muokkaus Leimauksia voidaan syö ää käsin tai lai eella tehtyjä leimauksia voidaan muokata valikossa Leimaukset Muokkaa / Selaa leimauksia tai klikkaamalla pikakuvake a Muokkaa leimauksia. Uuden rivin lisäys Uuden rivin lisääminen tapahtuu suoraan taulukon ensimmäisellä rivillä, jossa lukee Klikkaa tätä riviä lisätäksesi uuden leimaukset. Kun klikkaat kyseisellä rivillä tyhjää ken ää Nimi-sarakkeen kohdalla, aukeaa pudotusvalikko, jolta voit valita työntekijän nimen. Kentästä toiseen kanna aa liikkua hiirellä. Vali uasi nimen, klikkaa hiirellä tyhjää ken ää Sisään-sarakkeessa, jolloin pääset syö ämään sisäänleimausajan. Syötä leimauspäivä ja aika kaksinumeroisina merkkeinä, eli muodossa pp.kk.vvvv 00:00:00. Kellonajan voit myös valita painamalla kentässä näkyvää kellon kuvake a. Kun painat Enteriä viimeisessä Tyyppi-sarakkeessa, lisätään rivi taulukkoon. Rivi on tallenne ava vielä erikseen Tallennus-kuvakkeella. Mikäli suljet ikkunan painama a Tallenna, katoaa lisä y rivi taulukosta. Sen vuoksi on suositeltavaa painaa Tallennakuvake a jokaisen lisätyn rivin jälkeen.

9 Leimausten muokkaus Tehtyjä leimauksia voi muokata suoraan taulukossa. Klikkaa hiirellä esimerkiksi leimausaikaa ja kirjoita päälle uusi arvo. Muista tallentaa muutokset Tallennakuvakkeella. Leimauksen poistaminen Valitse poiste ava rivi ja paina sen jälkeen Poista. 7. Rapor t Kun leimaukset on tarkiste u, niistä voidaan tulostaa rapor t toiminnolla Leimaukset Työaikarapor t. 1. Valitse sopiva rapor malli pudotusvalikosta. 2. Valitse haluamasi henkilöryhmä tai henkilö (tai kaikki henkilöt). 3. Valitse oikea aikaväli. 4. Paina Muodosta rapor nappia. Voit tulostaa rapor n painamalla kirjoi men kuvaa rapor n yläreunassa. Tallennusnapilla voit tehdä rapor sta esimerkiksi PDF- tai excel-muotoisen. 8. Varmuuskopioin Tietokanta on tärkeää varmuuskopioida, jo a edot voidaan palau aa varmuuskopioista, jos alkuperäinen eto häviää tai tuhoutuu syystä tai toisesta. Henkilö edot ja leimaukset ovat vain etokannassa, niitä ei säilytetä leimauslai eessa. Tietokannan sijain vaihtelee asennuksesta riippuen. Sen vuoksi se on tarkiste ava valikosta Ohje Tietoja. Avautuvan ikkunan alarivillä on kerro u hakemistopolku, joka kanna aa varmuuskopioida säännöllises.

10

11

12 Tuotetuki Käy öongelmissa voit o aa yhtey ä tuotetukeemme numerossa (2,95 /min) Lisä etoa tuo eistamme löydät www-sivuiltamme:

Työkello Käy ööno o-ohje

Työkello Käy ööno o-ohje Työkello Käy ööno o-ohje Työkellon käy öönoton vaiheet Työkello-työajanseurantajärjestelmän käy ööno o on helppoa ja nopeaa. Seuraamalla tätä ohje a, saat järjestelmän perusasetukset tehtyä ja lai een

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja.

Asennuksessa kannattaa käyttää asennusohjelman tarjoamia oletusarvoja. 1 1 Tivax Laskutus 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxLaskutus version 4.5 asentamiseksi on oltava asennus CD. Asennusohjelma käynnistetään tuplaklikkamalla asennus CD:llä olevaa Tivax45LaskuSetup.exe

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa

CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa CipherLab CPT-8001L -tiedonkeruupäätteen käyttö Ecomin kanssa Sisällys Laitteen käyttöönotto...3 Latauskehdon asennus...3 Tiedonsiirto-ohjelman asennus...4 Keräilylaitteen käyttö...5 Viivakoodien luku...5

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015. TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2015 TULOSPALVELUN OHJEET v.2 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin - MTR4-kortinlukija

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

GlucoNavii DMS ohjelma

GlucoNavii DMS ohjelma GlucoNavii DMS ohjelma Asennus: Lataa ohjelma osoitteesta www.ekoweb.fi => Tuki Vieritä sivua hieman alaspäin kunnes näet alla olevan kuvan. Tiedosto on exe-päätteinen, joten virustorjuntaohjelmistosi

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Päivitysohje Opus Dental

Päivitysohje Opus Dental Päivitysohje Opus Dental 7.1.460 1. Päivitysohjelman lataaminen Avaa Opus Dental -internetsivu osoitteessa www.opusdental.com. Klikkaa etusivulta Suomen lippua avataksesi suomenkielisen sivuston. Valitse

Lisätiedot

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN

TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN TIETOJEN SIIRTO JA TARKISTAMINEN Sisällysluettelo: 1. TIETOJEN SIIRTO PC-WISUSTA WEBWISUUN... 2 1.1 lisenssinumeron muuttaminen PC-wisuun... 2 1.2 tietojen siirto... 3 2. TIETOJEN SIIRTO ON VALMIS!...

Lisätiedot

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta.

Tulosta yrityksesi tuloslaskelma ja tase myöhempää tarkastusta varten. Ota varmuuskopio tilanteesta ennen tilimuunnosta. Tilimuunnosohje 1 (5) Tilimuunnosajo Tilimuunnosajo täytyy tehdä jos halutaan vaihtaa yritykselle tilikartta ja säilyttää tilien tapahtumat. Tilikartan vaihtoa varten perustetaan uusi yritys, jonne muunnosajossa

Lisätiedot

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA

SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET LAITTEISTO 2. LAITTEISTON VALMISTELU 3. VALMISTELUT ENNEN TAPAHTUMAA SYDÄN-HÄMEEN RASTIT 2017 TULOSPALVELUN OHJEET 30.4.2017 1. LAITTEISTO - Kannettava tietokone Panasonic CF-29, verkkolaturi, autolaturi ja langaton hiiri. (vara-akku) - Emit 250 -lukijaleimasin ( UUSI USB-lukija)

Lisätiedot

R2 6XX Dual Input Thermocouple Lyhyt käy öohje

R2 6XX Dual Input Thermocouple Lyhyt käy öohje R2 6XX Dual Input Thermocouple Lyhyt käy öohje SISÄLLYLUETTELO LAITTEEN KÄYTTÖ. 2 ASENNUS 2 3 LAITTEEN YHDISTÄMINEN.. 3 OHJELMAN KÄYTTÖ. 4 7 TIETOJEN PURKAMINEN LOGGERILTA. 8 9 ESIMERKKEJÄ ASETUKSISTA...

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella

Asio. Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella 1 Kirjautuminen Ohjelma on selainpohjainen, joten ohjelmaa varten tarvitaan internet-selain. Ohjelmaan pääsee osoitteella tila.savonia.fi Ohjelmassa on ns. Haka-kirjautumispalvelu, jolloin kirjautumiseen

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO

KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 7.3.2007 KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 SISÄLLYSLUETTELO KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA OE/OSSPEAKER V.10.3 OESPEAKER VERSIO 10.3 OSSPEAKER VERSIO 10.3 TILA: 3.3.2007 SISÄLLYSLUETTELO Ohjelman asennus... 2 Radiorastien liittäminen... 2 Taustatietojen syöttö... 2 Verkon

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta

Microsoft Security Essentials (MSE) asennuspaketin lataaminen verkosta Etusivu > Tietohallintokeskus > Ohjeet > Tutoriaalit > Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Virustorjunta (Microsoft Security Essentials) Ohjeet Microsoft Security Essentials -virustorjuntaohjelman

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

1 Tivax Professional 4.5

1 Tivax Professional 4.5 Tivax Professional 4.5 1 1 Tivax Professional 4.5 1.1 Tivax ohjelman asentaminen TivaxProfessional versio 4.5 asennetaan joko CD:ltä tai lataamalla asennustiedosto Internetistä. Asennus CD:ltä: Asennusohjelma

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS

Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS Ohjelmaan kirjautuminen Siirry osoitteeseen www.nutri-flow.fi Klikkaa sivun ylälaidassa näkyvää Nutri-Flow palvelu painiketta. Avautuvalla sivulla on tiedotteita ja

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys Huawei E3276s ohjelmistopäivitys 1. Aloita kytkemällä nettitikku tietokoneen USB-porttiin. Jos nettitikku ei ole aikaisemmin ollut käytössä tässä tietokoneessa, niin hetken päästä aukeaa Mobile Broadband

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI

MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE MUSTALINJA.FI MUSTALINJA II KÄYTTÖOHJE 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. PUHELIMEN PERUSNÄYTTÖ JA KUVAKKEIDEN MERKITYKSET... 3 2. SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 4 3. ASETUKSET ULOSPÄIN NÄKYVÄN NUMERON VALINTA... 5 4. ASETUKSET JONOJEN

Lisätiedot

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa

Aloittaminen. Tilojen ja ajan haku. Liikuntapalvelut Hietalahdenkatu Vaasa Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Klikkaa näytöltä Varauskalenteri linkkiä tai ylävalikosta Varaukset varauskalenteri Vasemmasta sivupalkista

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM

Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM Visma Fivaldi -käsikirja MiniCRM 2 Sisällys 1 Yleistä... 3 2 Ylävalikko... 4 3 Perustiedot - välilehti... 5 4 Tila (vapaassa tekstikentässä edellisellä sivulla annettu nimi) - välilehti... 6 5 Vasemman

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

1 Tivax siirto uuteen koneeseen

1 Tivax siirto uuteen koneeseen Tivax siirto uuteen koneeseen 1 1 Tivax siirto uuteen koneeseen 1.1 Tivax ohjelman asentaminen Huom. Siirrossa mahdollisesti esiintyvien ongelmien ratkaisu on veloituksetonta ainoastaan asiakkaille, joilla

Lisätiedot

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto

HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto HP ProBook 430 G5 kannettavien käyttöönotto Windows 10:n asennus, päivitysten tarkistus ja Abitti-asetukset Kytke tietokone verkkovirtaan ennen koneen käynnistämistä! Windows 10 Home käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset

Ohjelman Suositukset. Luku 5 Suositukset Luku 5 Suositukset Suositukset ovat asetuksia jotka määräävät kuinka ZoomText käynnistyy, lopettaa ja esiintyy Windows työpöydällä käytön aikana. Aktivoimalla Automaattiset Päivitykset, aina ZoomTextin

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla

E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla E-ResultsLite ohjelman käyttö Ounasrasteilla 1 Tutustu ohjeisiin Avaa ohjelma kaksoisklikkaamalla ohjelman pikakuvaketta. Tutustu ohjelman omiin ohjeisiin valitsemalla: Ohje > Avustus.., ohjeet avautuvat

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Käyttöohje ZP200 / ZP200WR

Käyttöohje ZP200 / ZP200WR 2017 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com Käyttöohje ZP200 / ZP200WR Sisällysluettelo 1. ZP200/ ZP200WR lukon esi ely 1.1 Mikä ZP200/ ZP200WR RFID lukko on 1.2 Hallintakor

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

Lähettäjä ja vastaanottaja

Lähettäjä ja vastaanottaja Lähettäjä ja vastaanottaja Unifaun Online 18.3.2013 Lähettäjä Unifaun Onlineen voi tallentaa useamman lähettäjän. Jokaiselle lähettäjälle voidaan lisätä omat asiakasnumerot eri rahdinkuljettajille. Kaikki

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry ProPilkki 2 yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012 järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry 1) Asennus 2) Pelin käynnistys 3) Pelaaminen 4) Verkkopelin

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Avaa päävalikosta Asiakas kortisto luo Asiakasrekisteri kortti asiakkaalle. Kun luot asiakkaan klikkaa "lisää" valitse Kyllä ja "lisää uusi kortti/rivi?" Täytä asiakkaan tiedot,

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Ekoweb Oy HUOMIO! Jos sinulla on koneella vanha versio On Call DMS-ohjelmasta poista ensin se ja mahdolliset vanhat ajurit.

Ekoweb Oy HUOMIO! Jos sinulla on koneella vanha versio On Call DMS-ohjelmasta poista ensin se ja mahdolliset vanhat ajurit. On Call DMS ohjelma Asennus: Lataa ohjelma osoitteesta http://www.ekoweb.fi/wordpress/tuki/ Tallenna ohjelma paikkaan josta löydät sen helposti. Alla esimerkkikuva miltä sivu näyttää. Versionumero päivittyy

Lisätiedot

ACUTE. Kalenteri Käyttöohje

ACUTE. Kalenteri Käyttöohje ACUTE Kalenteri Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kalenterin asetukset... 1 3 Yksikön asetukset... 2 3.1 Ajantyypit... 2 3.1.1 Ajantyypin lisääminen... 3 3.2 Yksikön aikataulun poikkeus...

Lisätiedot

C1000D-lukon käyttöohje

C1000D-lukon käyttöohje 2016 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com C1000D-lukon käyttöohje Sisällyslue elo Lukon rakenne ibutton-avaimet Lukkojen käyttöönotto 3 4 4 Omistaja-avaimen rekisteröinti

Lisätiedot

Tiedostonhallinta. Yleistä

Tiedostonhallinta. Yleistä Tiedostonhallinta Tiedostonhallinnan kautta voi muokata kaikkia näkymän tiedostoja. Sitä tarvitaan näkymien räätälöintiin ja joidenkin asetusten muuttamiseen. Yleistä Tiedostojen tarkastelu ja muokkaus

Lisätiedot

PDF-tiedostojen teon pikaohje

PDF-tiedostojen teon pikaohje 1 PDF-tiedostojen teon pikaohje 1. Aluksi Tässä pikaohjeessa käydään lyhyesti läpi PDF-muotoisten tiedostojen teko Adobe Acrobat 5.0 ohjelmalla. Ohje opastaa painoon optimoidun PDF-tallenteen teon. Pikaohje

Lisätiedot

Käyttö ohjeet kirpputorille

Käyttö ohjeet kirpputorille Käyttö ohjeet kirpputorille Asiakas kortisto Oma asiakaskortti kaikille (Tilitys, sopimukset, viivakoodihintalaput) Tuote kortit Lisätään kaikki Alv: sisältävät tuotteet. (Myyntipaikat, kahvila, muut tuotteet)

Lisätiedot

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela

Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela Lapin Veikot suunnistusjaosto Iltarastien tulospalveluohjeet versio 29.4.2016 Pentti Poikela 2.5.2016 2 Sisältö... 1 1. Laitteet ja ohjelmat... 3 2. Tulospalvelun yleisohjeet... 3 3. E-Result ohjeet...

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTALUETTELON HINNOITTELU SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. YH-LUETTELON HINNOITTELU SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla 29.6.2018 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma klikkaamalla

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje

Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma v1.1 Ohje Larppa-laskutusohjelma Larppa-laskutusohjelma on tarkoitettu pienen yrityksen laskujen tulostamiseen ja arkistointiin. Ohjelma tarvitsee Microsoft Excel ohjelman toimiakseen

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

LevelOne PLI-2030. Asennusohje. 200Mbps HomePlug AV Ethernet-silta. Versio 07.04.12ish

LevelOne PLI-2030. Asennusohje. 200Mbps HomePlug AV Ethernet-silta. Versio 07.04.12ish LevelOne PLI-2030 200Mbps HomePlug AV Ethernet-silta Asennusohje Versio 07.04.12ish Esittely LevelOne 200Mbps HomePlug AV Ethernet-sillan avulla voit kytkeä mitkä tahansa Ethernet-liitännällä varustetut

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon.

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon. Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon www.provet.fi Finnish Net Solutions Oy www.fns.fi 1/6 Finnish Net Solutions Oy, 2/2012 Yleistä Tulostaminen PDF-tiedostoon Provet Petistä onnistuu ilmaisen

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6

INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 1 INTERBASE 5.0 PÄIVITYS VERSIOON 5.6 HUOM: Tämä ohje on tarkoitettu yksittäisen koneen päivittämiseen, mikäli InterBase on asennettu serverille ota yhteys DL Software Tukeen. HUOM: Mikäli koneessasi on

Lisätiedot

NAVITA BUDJETTIJÄRJESTELMÄN ENSIASENNUS PALVELIMELLE

NAVITA BUDJETTIJÄRJESTELMÄN ENSIASENNUS PALVELIMELLE NAVITA BUDJETTIJÄRJESTELMÄN ENSIASENNUS PALVELIMELLE Ennen palvelinohjelman asennusta perustetaan tarvittavat kansiot. Oikeustasoista share- tai security-tason oikeudet riittävät; molempien oikeustasojen

Lisätiedot

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( )

Lipas 2.0 käyttöohjeet ( ) Lipas 2.0 käyttöohjeet (14.3.2019) (Liikuntapaikan muokkaus, liikuntapaikan lisäys, liikuntapaikan poisto, pistemäiset liikuntapaikat) Liikuntapaikan muokkaaminen Liikuntapaikan lisääminen tai tietojen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot