PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2015"

Transkriptio

1 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2015 VIETÄMME NESTORIN NIMIPÄIVÄÄ... 1 Pro Pyhäntä kiittää tulitenäytöksen maksajia Huoneistoja ja kiinteistöjä myytävänä!... 2 Vuokrattavia asuntoja ja tiloja:... 3 Jäteveden hinta nousee lähtien!... 3 Kaavoituskatsaus Yksityisteiden talvi- ja kesäkunnossapitoavustukset... 4 Lunta tupruttaa... 4 Vertaistukiryhmä alkoholiongelmaisten läheisille 4 Perusturvaosasto ja sivistysosasto tiedottaa:... 4 Haettavana lasten kunnalliset vapautuvat hoitopaikat toimintakaudelle Esiopetukseen hakeminen... 6 Perusopetukseen ilmoittaminen... 6 Tukea ja toimintaa omaistaan hoitaville ja heidän läheisilleen... 6 Maa ja kotitalousseuran kuulumiset... 7 Retki Vuokattiin hiihtolomaviikolla Kirjasto tiedottaa... 7 Eläkeliitto Pyhännän yhdistys tiedottaa... 7 Kiinnostaako harrastajateatteri... 8 Tavastkengän Maa- ja kotitalousseuran jäsenyys 8 Veteraaniväen ruokailu... 9 Retkihiihtoladut... 9 Historiapiiri... 9 Kaikille avoin kyläilta Tavastkengällä... 9 VIETÄMME NESTORIN NIMIPÄIVÄÄ PALVELUKESKUS NESTORISSA AVOINTEN OVIEN PÄIVÄN MERKEISSÄ torstaina Yhteislaulutapahtuma alkaen kello 13:00. Mikko Kurkela ja Miika Kiiskinen esiintyy ja laulattaa väkeä. Kahvitarjoilu Nestorin päivän kunniaksi! Arpajaiset vanhusten virkistystoiminnan hyväksi. TERVETULOA!

2 Pro Pyhäntä kiittää tulitenäytöksen maksajia. 2 Pro Pyhännän alullepanemana olemme toimineet yhdessä uudenvuoden ilotulituksen järjestämisessä jo kolme kertaa. Tavoitteenamme oli luoda yksityisin varoin kaikkia "pyhäntäsiä" kokoava tapahtuma, säkenöivä tulitusnäytös. Se antoi osallistujille mahdollisuuden selvään rahansäästöön, samalla myös luontoa vähemmän kuormittaen. Vaikka tapahtuma onkin kaikille avoin ja sen maksu oli vapaaehtoinen, se ei ole mikään ns. "saavutettu etu", johon voi tulla katsomaan luottaen siihen, että joku sen hoitaa. Tulituksen maksamisesta ovat huolehtineet yksityiset henkilöt ja yhteisöt, joiden mielestä se on antanut meille kaikille mahdollisuuden nähdä kunnollinen, säihkyvä tulitus ammattilaisvoimin, turvallisesti ja rahaa säästäen. Jos haluat nähdä tulevan vuodenvaihteen ilotulitusnäytöksen, niin tule mukaan syksyn keräykseen, jonka varat käytetään vain ja ainoastaan näytöksen maksamiseen. Tilinumeromme on: FI Pro Pyhäntä kiittää kaikkia alla mainittuja yksityishenkilöitä ja yhteisöjä, jotka mahdollistivat viime vuoden vaihteessa järjestetyn tulitusnäytöksen. Tässä he ovat aakkosjärjestyksessä: Ahokylän Erä, Aitto-oja Teemu, Aitto-oja Timo, Alapere Maija, Arbelius Pentti, Arbelius Sirpa, Eläkeliiton Pyhännän yhdistys, Ervasti Markku, Haapalainen Pekka, Haataja Anja Leena, Haataja Janne, Haataja Simo, Halonen Pekka, Heikkinen Sulo, Heikkinen Terttu, Huhtala Sanna, Huttunen Martti, Kamula Leevi, Karppinen Pauli, Kervinen Pentti ja Airi, Kinnunen Veijo, Koistinen Arto, Konola Matti, Korsulainen Heikki, Koskelo Markus, Kurkela Eero, Lahti Juha, Laurila Jukka, Lehtola Sisko, Leinonen Jukka, Leinonen Tuomo ja Raili, Leiviskä Matti, Leiviskä Paavo, Leppikangas Mauno, Luttinen Reino, Mahosenaho Arto, Mahosenaho Juhani, Mahosenaho Kari, Mahosenaho Keijo, Mahosenaho Riitta, Mahosenaho Saara-Liisa, Mikkonen Veikko, Myllykangas Johanna, Myllylä Jaana, Mäki Sauli ja Elma, Nissinen Leena, Pahkala Lauri, Paldanius Vappu, Pekkarinen Jarmo, Piiponniemi Kari, Piiponniemi Tiina, Pyhännän Konepalvelu Oy, Rissanen Jouko, Ruotsalainen Teuvo, Rönkä Saara, Selkäinaho Jarmo, Sydänmetsä Hillevi ja Veijo, Sydänmetsä Mikko, Sydänmetsä Paulus, Sydänmetsä Sauli, Tiensyrjä Ari, Turunen Matti, Tuuli Markku, Tuuli Tuomas ja Varvikko Veli. Huoneistoja ja kiinteistöjä myytävänä! Kiinteistö Oy Tavastkengän asunnot: 1. Kiint. Oy Pyhännän Tavastkengän rivitalosta myydään 2h+k+s asunto, jonka p-ala on 55.5 m 2. Rivitalo on rakennettu v.1985 ja asunto on peruskorjattu v Asunto on hyväkuntoinen ja siisti. Asuntoon valokuituyhteys. Tee tarjous. 2. Kiint. Oy Pyhännän Tavastkengän rivitalosta myydään 1h+k+s asunto, jonka p-ala on 35 m 2. Rivitalo on rakennettu v Asunto on hyväkuntoinen ja siisti. Valokuituyhteys. Tee tarjous.

3 3 Kuvia asunnoista. Kirjavaniemen huoltorakennus: - myydään purettavaksi. - tee tarjous. Tarjoukset kiinteistöistä mennessä. os. Pyhännän kunta, tekninen toimisto, Manuntie 2,92930 Pyhäntä. Kunta pidättää oikeuden joko hylätä tai hyväksyä tarjouksen. Lisätietoja ja tiedustelut: Timo Aitto-oja, p Vuokrattavia asuntoja ja tiloja: ASUNNOT: Kiint.Oy Tavastkenkä 1. 2h+k+s 55,5 m 2 -hyväkuntoinen ja siisti asunto 2. 1h+k+s 35 m2 -hyväkuntoinen ja siisti asunto Tavastkengän koulu 1. 1h+kk+suihku wc 34 m 2 -sauna mahdollisuus olemassa 2. 4h+k+suihku wc 74 m2 -sauna mahdollisuus olemassa -vapautuu MUUT TILAT: Tavastkengän koulu. - vuokrataan Tavastkengän koulun tiloja sopimuksen mukaan erilaisiin käyttötarkoituksiin. - koululla valokuituyhteys. Yrittäjätalo: -entiset 4h-yhdistyksen tilat. Tiedustelut: Timo Aitto-oja, p Jäteveden hinta nousee lähtien! Tekninen lautakunta on päättänyt pitämässään kokouksessa (9 ) korottaa jäteveden hintaa. Uusi jäteveden hinta on alkaen 2,40 /m 3 (veroton).

4 4 Kaavoituskatsaus 2015 Pyhännän kunnan kaavoituskatsaus on valmistunut ja se on hyväksytty teknisen lautakunnan kokouksessa Kaavoituskatsauksessa on tietoa Pyhännän kunnan kaavoitustilanteesta, vireillä olevista kaavoitushankkeista sekä muista maankäytön suunnitelmista. Kaavoituskatsaus on nähtävillä keskustoimistossa viraston aukioloaikoina sekä Pyhännän kunnan www-sivuilla. Lisätietoja antaa tarvittaessa: Timo Aitto-oja p Yksityisteiden talvi- ja kesäkunnossapitoavustukset Tekninen ltk. on kokouksessa päättänyt 300 m ja sitä pitempien asuttujen yksityisteiden talvija kesäkunnossapitoavustuksista. Talvikunnossapitoavustukset maksetaan tiehoitokuntien tileille maaliskuun loppuun mennessä. Kesäkunnossapitoavustukset pitää hakea tositetta vastaan.tositteet pitää toimittaan kuntaan mennessä. Yksityisteiden peruskorjauksia avustetaan määrärahan puitteissa. Peruskorjauksien avustushakemuksiin tulee liittää vapaamuotoinen pp- korjauksen kustannusarvio. Lisätietoa asiasta saa: Timo Aitto-ojalta p tai sp. timo.aitto-oja@pyhanta.fi Lunta tupruttaa Lunta näyttää tulevan ihan omiksi tarpeiksi. Kiinteistönomistajat huolehtikaa, ettei lumia pukata kunnan kaavateille ja naapurin puolelle omilta pihoilta. Pidetään lumet omilla pihoilla. Pakottavissa tapauksissa lunta voi varastoida oman tontin ja kaavatien väliselle alueelle ojaan (Ei kuitenkaan kaavatielle). Sosiaali-ja terveyspiiri Helmen alueen Vertaistukiryhmä alkoholiongelmaisten läheisille kokoontumiset kevään aikana , , ja Pulkkilan terveyskeskuksessa mielenterveysneuvolan tiloissa, Savonojantie 2, Pulkkila. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä: sairaanhoitaja Anne Linnaan p. 044/ tai päihdeohjaaja Anita Riihiahoon p. 044/ tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@haapavesi.fi. Perusturvaosasto ja sivistysosasto tiedottaa: Perhetyö ja lapsiperheiden kotipalvelu järjestetään Pyhännän kunnassa sivistysosaston organisoimana kunnassamme. Lapsiperheiden kotipalvelu Sosiaalihuoltolain 20 mukaan kotipalvelulla tarkoitetaan asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen sekä muuhun tavanomaiseen ja totunnaiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista.

5 5 Sosiaalihuoltolain 21 mukaan kotipalvelua annetaan alentuneen toimintakyvyn, perhetilanteen, rasittuneisuuden, sairauden, synnytyksen, vamman tai muun vastaavanlaisen syyn perusteella niille, jotka tarvitsevat apua suoriutuakseen 20 :ssä tarkoitetuista tehtävistä. Sosiaalihuoltolain mukaisen lapsiperheiden kotipalvelun tarkoituksena on tarjota perheen henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon perustuvaa kodin- ja lastenhoidollista apua. Kuntalaisten tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi olemme linjanneet, että lapsiperheiden kotipalvelua tarjotaan pääsääntöisesti perheille max 4 tuntia kerrallaan kerran viikossa. Perhetyö ennaltaehkäisevänä toimintamuotona Silloin kun perhetyötä järjestetään lastensuojelun tarvetta ennaltaehkäisevänä toimintana, kohderyhmänä ovat laajasti kuntalaiset ja palvelun piiriin pääsemisen kynnys on matala. Ennaltaehkäisevällä perhetyöllä tarkoitetaan lapsiperheille järjestettävää kokonaisvaltaista, suunnitelmallista ja pitkäjänteistä tukemista. Perhettä autetaan kokonaisuutena, mutta myös perheenjäsenten yksilöllisiin tarpeisiin vastataan. Perhetyön ja lapsiperheiden kotipalvelun yhteydenotot ja palvelupyynnöt Pyhännän kunnassa Perhetyöntekijä Päivähoidonjohtaja Neuvolan terveydenhoitaja Haettavana lasten kunnalliset vapautuvat hoitopaikat toimintakaudelle Päivähoitohakemus tulee tehdä NELJÄ KUUKAUTTA ENNEN kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan tai äkillisen työllistymisen /opintojen vuoksi viimeistään KAKSI VIIKKOA ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan. Tällä hetkellä päivähoidossa olevat tekevät uuden hakemuksen mikäli haluavat vaihtaa päivähoitomuotoa esim. perhepäivähoidosta päiväkotiin. PERHEPÄIVÄHOITOPAIKAT: 5 perhepäivähoitajaa (20 kokopäivähoidon hoitopaikkaa) PUOLUKKAMÄEN PÄIVÄKOTI: 21 kokopäivähoidon hoitopaikkaa avoimen päivähoidon paikat (ns. virikepaikat) osapäivähoito, 2 pv/viikko Hakulomakkeita on saatavana sosiaalitoimistosta, päiväkodilta tai kunnan nettisivulta /sivistystoimi/varhaiskasvatus/lomakkeet Hakemuksen voi myös tilata. Yhteystiedot: Puolukkamäen päiväkoti, Vaarinväylä 3, puh Kotihoidon tuki Päivähoitotoimisto/ vs. päivähoidonjohtaja Marja Cederberg, puh Vanhempainrahakauden jälkeen vanhemmilla on oikeus valita kunnallinen päivähoito tai kotihoidon tuki. Isä tai äiti voi jäädä kotiin hoitamaan alle 3-vuotiasta lastaan. Lisätietoja saa Kansaneläkelaitokselta mistä tuki haetaan. Päivähoitoa on haettava neljä kuukautta ennen vanhempainrahakauden päättymistä. Yksityinen päivähoito Lasten päivähoitolain 28 :n mukaan niiden henkilöiden, joilla on hoidossaan lapsia korvauksia vastaan enemmän kuin kaksi viikkoa on ilmoitettava siitä päivähoitotoimistoon (puh ). Yksityisen hoidon tukea voidaan maksaa yksityiselle hoitajalle tai päiväkodille alle kouluikäisestä lapsesta. Yksityisen hoidon tuen hakemuksen tekee lapsen huoltaja Kansaneläkelaitokselle. Yksityisen hoitajan tai hoitopalvelun tuottajan tulee olla Pyhännän päivähoidonjohtajan hyväksymä. Yksityisen hoidon tuen kuntalisä

6 6 Sivistyslautakunta on päättänyt yksityisen hoidon tuen kuntalisän maksamisesta hoitorahan korotuksena alkaen toistaiseksi. Kuntalisän suuruus on 290,00 /lapsi/kk. Tuen maksamisesta on tehty sopimus KELA:n kanssa ja tuki maksetaan KELA:n toimeenpanemana. Yksityisen hoidon tuen kuntalisän maksamisen kriteerit löytyvät sivistysosaston internet-sivulta. Lisätietoja antaa vs. päivähoidonjohtaja Marja Cederberg, puh Esiopetukseen hakeminen Oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna kun lapsi täyttää seitsemän vuotta. Lapsen on alkaen osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Pyhännällä esiopetusta järjestetään Pyhännän koulun yhteydessä olevassa rivitalossa. Esiopetukseen haetaan mennessä hakulomakkeella, jonka saa Puolukkamäen päiväkodilta, esikoulusta tai koululta, sekä kunnan internet-sivulta. Hakulomakkeen voi palauttaa koululle tai päiväkodille. Samalla lomakkeella voi hakea myös esikoululaisten päivähoitoa ja tarvittaessa kuljetusta. Esikoululaisten harkinnanvaraisesta kuljetuksesta (matka alle 5 km) peritään lautakunnan päättämä maksu 2 /koulupäivä/oppilas. Tiedustelut: vs. rehtori Armi Luukkonen, puh tai esiluokanopettaja Raija Antikainen, puh Perusopetukseen ilmoittaminen Huoltajia pyydetään ilmoittamaan tiedot syksyllä perusopetuksen aloittavista vuonna 2008 syntyneistä lapsista, sekä vuonna 2009 syntyneistä pidennetyn oppivelvollisuuden piiriin kuuluvista lapsista mennessä sivistystoimistoon, puh , tai sähköpostilla osoitteeseen koulutoimisto@pyhanta.fi. Tiedot voi ilmoittaa myös HELMI-viestinä. Ilmoitusten perusteella postitetaan koulutulokkaille henkilökohtaiset kutsut tutustumispäivään, joka pidetään myöhemmin keväällä. Tukea ja toimintaa omaistaan hoitaville ja heidän läheisilleen Seuraavien kysymysten avulla voit pohtia oletko omaishoitaja: Onko läheisesi sairastunut tai vammautunut? Autatko häntä arjen toimissa? Onko työmääräsi kotona lisääntynyt? Oletko usein huolissasi läheisestäsi tai elämäntilanteestasi? Onko läheisesi luonne muuttunut? Onko oma vapaa-aikasi vähentynyt? Onko ystäväpiirisi kaventunut? Onko oma terveydentilasi heikentynyt? Onko vastuunjako perheessäsi muuttunut? Onko asiointi sosiaali- ja terveydenhuollossa ja virastoissa lisääntynyt? Oletko aikasempaa huolestuneempi taludellisesta tilanteestasi? Pitääkö sinun hankkia tilapäishoitaja läheisellesi, kun et itse ole läsnä? Oletko joutunut järjestämään kotiin tilaa apuvälineille ja hoitotarvikkeille? Oletko huomannut edellä mainittujen asioiden kuormittavan sinua? Lähde: Yhteinen Polku-hanke , Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Huom! Voit osallistua toimintaamme, vaikka et ole virallisesti omaishoitaja toisin sanoen omaishoidon tuen saaja. Linkki-auto kiertävätoimisto ja kohtaamispaikka Tiistaina Klo Pyhäntä / Salen parkkipaikalla

7 7 Oletko huolissasi läheisesi mielenterveydestä? Tukea ja tietoa juuri sinulle! Linkki-auton matkassa mielenterveysyhdistys Hyvän mielen talon omaistyöntekijä Sanna Hyry Oulusta. Jos läheiselläsi; lapsellasi, puolisollasi, ystävällä tai sukulaisella on ongelmia mielenterveytensä kanssa, tervetuloa kuulemaan Hyvän mielen talon omaistoiminnan tukimahdollisuuksista ja juttelemaan luottamuksella omaistyöntekijän kanssa Ryhmätoimintaa entisille ja nykyisille omaishoitajille Perjantaina Klo Tavastkengän entinen koulu Opetellaan raakakakkujen leipomista. Haapaveden-Siikalatvan Omaishoitajat ja Läheiset ry / LINKKI-projekti Puh / Aira aira.vatjusanttila@gmail.com Puh / Mimmi mimmi.seppa@gmail.com Maa ja kotitalousseuran kuulumiset Maisemanhoitaja lampaista kiinnostuneet ja niiden tukiasioissa neuvoo Heini Rautiola ProAgriasta p tai Maa ja kotitalousseura jatkaa lampaiden pitoa Nestorin lohkolla jossa voi käydä ihailemassa pajutonta, siistiksi syötyä lohkoa. 3-4 luokkalaisille alkaa kokkikerho koulun kotitalousluokassa helmikuun alussa keskiviikkoisin Mukaan pääsee 15 reipasta kokkailusta ja leipomisesta kiinnostunutta lasta. Kerhoa vetävät Ada Tahkola ja Senja Kamula. Vastuu aikuisena on Maija Alapere. Kevään kerhomaksu on 5e ja maksaa voi eka kerhoon tullessa. Ilmoittautuminen tytöille. Leivomme karjalanpiirakoita 11.2 keskiviikkona Haapavetisen karjalaisjuuret omaavan Leenan kanssa koulun kotitalousluokassa klo alkaen. Ota piirakkapulikka mukaan jos on, essu ja myssy.leivomme reilusti kotiin viemiseksi asti. Maksu jäseniltä 5e ja muilta 10e. Ilmoittaudu Maijalle p Tervetuloa naisenergian joukkoon myös miehet. Raamatunajan ruokailuun voi ostaa lippuja Sirkku Palolalta p tai Retki Vuokattiin hiihtolomaviikolla järjestetään retki Vuokattiin laskettelemaan ja Angry Birds puistoon. Lisätietoja tapahtumasta tapahtumakalenterista ja ilmoitustauluilta helmikuun aikana. Retken järj. yhteistyössä Pyhännän ja Siikalatvan vapaa-aikatoimet. Kirjasto tiedottaa Satutunnit kirjastolla alkavat keskiviikkoisin klo Ensimmäinen kerta Tervetuloa! Kirjasto suljettu tiistaina 3.2. henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Sunnuntaina vietämme kirjastopyhää. Kirjasto on avoinna klo Kahvitarjoilu. Tervetuloa! Tavastkengän lainausasema on poikkeuksellisesti suljettu torstaina Eläkeliitto Pyhännän yhdistys tiedottaa Helmikuun kerho Seurakuntatalolla klo 12,00. Kavitellaan, arvontaa. Tervetuloa! Karaokekerho nuopparilla (sininen ovi) Tiistaisin:03.02,17.02,03.03,17,03, 31.03, 14.04, 28.04,

8 8 Kiinnostaako harrastajateatteri? Keskipisteen alueellinen kesäteatteri tuo ensi kesänä näyttämölle Pentti Haanpään teksteihin perustuvan Pulaa ja kapinaa. Näytelmän ohjaa Mikko Kauranen Etsimme joukkoomme uusia näyttelemisestä tai muuten teatterin tekemisestä kiinnostuneita harrastajia tulevaan produktioon. Näytelmän ensi-ilta on 3.7. Ensimmäiset lukuharjoitukset pidetään lauantaina klo alkaen Leskelän Kairanmaatalolla. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tilaisuuteen. Lisätiedot: tai Tavastkengän Maa- ja kotitalousseuran jäsenyys Alla on tilisiirtolomake jäsenmaksun maksamista varten. Jäsenmaksu on 5 /hlö tai vaihtoehtoisesti perhejäsenmaksu 10, jos perheessä on useampia jäseniä. Jäsenyys on voimassa aina vuoden kerrallaan. Vanha jäsen: käytä viitenumeroa 1009 maksaessasi! (sihteerillä on tiedossa osoite ja perheenjäsenet) Uudet jäsenet ilmoittavat osoitteensa ja mahdolliset samassa taloudessa asuvat perheenjäsenten nimet viestikentässä! Jäsenetuina mm. ProAgrian jäsenlehti Maaviesti ja alennuksia retkien hinnasta. Jos et lehteä saa, ilmoita siitä sihteerille. Jäseneksi voivat liittyä kaikki halukkaat asuinpaikasta riippumatta!

9 9 Veteraaniväen ruokailu Järvihelmessä torstaina klo kyytiasioissa soita Marja-Leenalle puh TERVETULOA MYÖS VETERAANIKUOROLAISET Retkihiihtoladut Retkihiihtolatuja ajetaan tänä keväänä vain Ahvenjärven suuntaan noin 4,5km. Mahdollisesti ajamme kevään aikana perinteiselle hiihtotavalle soveltuvat ladut Pitkänkankaan laavulle ja Pyhännänjärvelle. Historiapiiri Historiapiiri: Vanhat valokuvat kertovat, sunnuntaina klo alkaen palvelukeskus Nestorissa. Tule tunnistamaan vanhojen valokuvien tapahtumia ja henkilöitä. Kuvia on koottu eri taloista Tavastkengältä, ja niitä on tarkoitus käyttää tulevassa kuvakirjassa. Listätietoja: Matti Leiviskä, matti.leiviska(at)tavastkenka.fi, Kaikille avoin kyläilta Tavastkengällä Kaikille avoin kyläilta Tavastkengän koululla torstaina 5.3. klo 19. Paikalla Alpuan kyläyhdistyksen edustaja kertomassa Alpuan Kehitys ry:n omistamasta lämpösähkövoimalasta, jonka avulla heidän omistamastaan koulukiinteistöstä on tehty energiaomavarainen.

KUOPION KAUPUNKI LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PALVELUKUVAUS

KUOPION KAUPUNKI LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PALVELUKUVAUS KUOPION KAUPUNKI LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PALVELUKUVAUS 1 Sisällys 1 Lapsiperheiden kotipalvelun ja kriteerien tarkoitus... 3 2 Lapsiperheiden kotipalvelun lainsäädännöllinen perusta... 3 3 Lapsiperheiden

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2011 SISÄLTÖ Valtuuston kokous. 1 Löydetty silmälasit. 1 Kirpputoritapahtuma.. 1 Sosiaali ja terveyspiiri Helmen kesätiedote. 1 5 Sivistysosasto tiedottaa.. 5 Kirjasto avoinna 1.6. 31.8.2011. 6 Taidenäyttely..

Lisätiedot

KUNTATIEDOTE Helmikuu 2019

KUNTATIEDOTE Helmikuu 2019 1 KUNTATIEDOTE Helmikuu 2019 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Esiopetukseen hakeminen... 1 Perusopetukseen ilmoittaminen... 1 Haettavana varhaiskasvatuksen kunnalliset vapautuvat hoitopaikat toimintakaudelle

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN PERUSKOULUN ENSIMMÄISELLE LUOKALLE

ILMOITTAUTUMINEN PERUSKOULUN ENSIMMÄISELLE LUOKALLE ILMOITTAUTUMINEN PERUSKOULUN ENSIMMÄISELLE LUOKALLE Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoitetaan - vuonna 2008 syntyneet lapset sekä - vuonna 2007 syntyneet lapset, joiden perusopetuksen alkamista on

Lisätiedot

26.4.2013 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

26.4.2013 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 26.4.2013 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki

Lisätiedot

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 2 ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki alle 3-vuotiaista

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2013

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2013 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2013 1 Sisältö Valtuuston kokous... 1 Kirjastossa tapahtuu:... 1 Haettavana lasten kunnalliset vapautuvat hoitopaikat toimintakaudelle 2013-2014... 1 Esiopetukseen hakeminen...

Lisätiedot

27.2.2009 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

27.2.2009 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 27.2.2009 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki

Lisätiedot

1.9.2012 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

1.9.2012 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 1.9.2012 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2016 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Viemärilaitoksen päivystys... 1 Avoin luento/ Pääasia muistista... 1 MTK-Pyhäntä tiedottaa... 1 Eläkeliitto

Lisätiedot

Polvijärven päivähoito tarjoaa monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut

Polvijärven päivähoito tarjoaa monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut Polvijärven päivähoito tarjoaa monipuoliset varhaiskasvatuspalvelut Varhaiskasvatuspalvelumme tarjotaan Kirkonkylällä päiväkoti Peukaloisessa sekä Rukkitien ryhmäperhepäiväkodissa. Sotkumassa toimivat

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen Muistipolku Tämä esite on tarkoitettu muistisairaille ja heidän läheisilleen. Esitteeseen on kirjattu palveluita, joita sairastunut voi tarvita sairautensa eri vaiheissa. Esite auttaa valitsemaan jokaiselle

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2010

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2010 PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2010 SISÄLTÖ Kuntatiedotteista... 1 Valtuuston kokouskutsu... 1 112-päivä Pyhännällä... 2 Mitä haluaisit opiskella kansalaisopistossa... 2 Pyhännän rintamaveteraanien

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMI PERHETYÖ

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMI PERHETYÖ SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMI PERHETYÖ 1 MITÄ PERHETYÖ ON? Perhetyön tarkoituksena on tukea perheiden omaa selviytymistä erilaisissa elämäntilanteissa ja ennaltaehkäistä perheiden ongelmatilanteita.

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMI PERHETYÖ JA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU

SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMI PERHETYÖ JA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMI PERHETYÖ JA LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU 1 MITÄ PERHETYÖ ON? Perhetyöllä tarkoitetaan hyvinvoinnin tukemista sosiaaliohjauksella ja muulla tarvittavalla avulla tilanteissa,

Lisätiedot

4.3.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISTEN LAPSIPERHEIDEN PERHETYÖN JA KOTIPALVELUN

4.3.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISTEN LAPSIPERHEIDEN PERHETYÖN JA KOTIPALVELUN 4.3.2015 SOSIAALIHUOLTOLAIN MUKAISTEN LAPSIPERHEIDEN PERHETYÖN JA KOTIPALVELUN PALVELUKRITEERIT 1. Mitä on lapsiperheiden kotipalvelu ja perhetyö? Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön tavoitteena on

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016 LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN PERUSTEET JA MAKSUT 1.3.2016 Perusturvalautakunta 25.2.2016 Liite Sivu 2 / 7 Sisällys LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN MYÖNTÄMISEN PERUSTEET 1.3.2016 -----------------------------

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2011 PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2011 Asuntojen korjaus-avustukset... 1 Kunnan uudet nettisivut... 2 Haapaveden-Siikalatvan Omaishoitajat ja läheiset ry tiedottaa... 2 Piirikunnalliset hiihdot...

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava ja ryhmämuotoinen perhetyö vuosina 2012 2013

Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava ja ryhmämuotoinen perhetyö vuosina 2012 2013 Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava ja ryhmämuotoinen perhetyö vuosina 2012 2013 Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö vuosina 2012 2013 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

27.2.2009 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

27.2.2009 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ 27.2.2009 VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki

Lisätiedot

LAPSI- JA NUORISOKUORON LEVYN JULKAISUTILAISUUS PYHÄNNÄN KIRKOSSA

LAPSI- JA NUORISOKUORON LEVYN JULKAISUTILAISUUS PYHÄNNÄN KIRKOSSA SISÄLTÖ Valtuuston kokouskutsu... 1 Siisteyskatselmus... 1 Lapsi- ja nuorisokuoron levyn julkistustilaisuus... 1 Perusturvaosaston tiedote... 2 Liiketiloja vuokrattavana... 2 Asunto vuokrattavana... 2

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE MAALISKUU 2011

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE MAALISKUU 2011 PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE MAALISKUU 2011 Sisältö Eduskuntavaalit 2011... 1 Opiskelija-avustukset haettavana... 2 Palvelu-asunto vuokrattavana... 3 Nuohoustiedote... 3 Jokihelmen opisto... 3 Elokuva

Lisätiedot

PÄIVITTÄNYT Mariannika Auvinen Päiväkodin johtaja 044 417 5320 mariannika.auvinen@sulkava.fi

PÄIVITTÄNYT Mariannika Auvinen Päiväkodin johtaja 044 417 5320 mariannika.auvinen@sulkava.fi PÄIVITTÄNYT Mariannika Auvinen Päiväkodin johtaja 044 417 5320 mariannika.auvinen@sulkava.fi Vanhemmille Tämä opas on tarkoitettu avuksi Teille hakiessanne lapsellenne päivähoitopaikkaa. Oppaassa kerrotaan

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2016 Sisältö: Valtuuston kokous... 1 Kunnantalon sulkupäivät... 1 Kaavan voimaantulokuulutus... 1 Löytöeläimet... 1 Päivähoidon kesä... 2 Taidenäyttely... 2 Tarjouspyyntö

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2014

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2014 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2014 Sisältö Valtuuston kokous... 1 Pulkkilan terveyskeskuksen vastaanotto on suljettuna 27.1.2014 alkaen muutostöiden vuoksi 1 Vertaistukiryhmä alkoholiongelmaisten läheisille

Lisätiedot

OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE

OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE OHJEISTUS PALVELUSETELIÄ HAKEVILLE ASIAKKAILLE Yleistä palvelusetelistä: Palveluseteli on yksi kuntien käytössä oleva varhaiskasvatuksen järjestämistapa. Hausjärvellä varhaiskasvatuksen palvelusetelin

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU- SEMINAARI 16.10.2012. Saavatko lapsiperheet kodinhoitopalveluja kunnissa?

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU- SEMINAARI 16.10.2012. Saavatko lapsiperheet kodinhoitopalveluja kunnissa? LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU- SEMINAARI 16.10.2012 Saavatko lapsiperheet kodinhoitopalveluja kunnissa? Marja-Leena Stenroos 16.10.2012 Mitä kotipalvelu on Kotipalveluilla tarkoitetaan asumiseen, henkilökohtaiseen

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2012

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2012 Sisältö Löydetty avain... 1 Arpajaisluettelo... 1 Poliisi tiedottaa... 1 Tehoke-projekti tiedottaa... 2 Jokihelmen opisto tiedottaa... 3 Retki Iisalmen teatteriin... 3 Perttulinpäivät... 3 Kirjastossa

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE ELOKUU 2013

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE ELOKUU 2013 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE ELOKUU 2013 1 Sisältö Esi- ja perusopetuksen alkaminen... 1 Pyhännän terveyskeskuksen kuntosaliryhmä 2013... 1 Pyhännän Metsästysyhdistyksen kokous... 2 Liikuntasalin käyttövuorot

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2010

PYHÄNNÄN KUNNAN KUNTATIEDOTE LOKAKUU 2010 Valtuuston kokouskutsu... 1 Kuulutus Leiviskänkankaan kaavasta... 1 Jätevesiasiaa... 2 Vanhustenviikko 3.-10.10.2010... 2 Hiljaiset taiteilijat Siikalatvalla ja Pyhännällä.. 2 Kirjaston aukioloajat...

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN JA PERHETYÖN KRITEERIT

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN JA PERHETYÖN KRITEERIT TAMPERE Lanula 27.8.2009, 111 Päivitetty 1.2.2015 LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN JA PERHETYÖN KRITEERIT TAMPERE 2(6) Sisällysluettelo 1. LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN JA PERHETYÖN KRITEERIT: TAUSTA JA PERUSTEET...

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE ELOKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE ELOKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE ELOKUU 2016 Sisältö: Esi- ja perusopetuksen alkaminen... 1 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta... 1 Harkinnanvarainen koulukuljetus... 2 Liikuntasalin käyttövuorot 1.9.2016

Lisätiedot

5 Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016

5 Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 Sosiaali- ja terveyslautakunta 78 15.12.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 5 26.01.2016 5 Lapsiperheiden kotipalvelun myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 SOSTER 78 Uusi sosiaalihuoltolaki (1301/22014)

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysyksikkö 19.6.2012. Selvitys lasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisistä sekä palvelusetelistä

Sosiaali- ja terveysyksikkö 19.6.2012. Selvitys lasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisistä sekä palvelusetelistä Sosiaali- ja terveysyksikkö 19.6.2012 Selvitys lasten kotihoidon tuen sekä yksityisen hoidon tuen kuntalisistä sekä palvelusetelistä Kuntaliitto selvitti keväällä 2012, kuinka monessa Manner-Suomen kunnassa

Lisätiedot

KUNTATIEDOTE Tammikuu 2019

KUNTATIEDOTE Tammikuu 2019 1 KUNTATIEDOTE Tammikuu 2019 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Kuntatiedotteen jakelu ja hinnat... 1 Punahilkka-koskettelusatu... 1 Jokihelmen opiston uudet aukiolo- ja puhelinpalveluajat...

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2015

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2015 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2015 Sisältö: Valtuuston kokous 1 Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen kesätiedote 2015 1 Pyhännän maa- ja kotitalousseura ry tiedottaa3 Kirjasto tiedottaa 3 Pyhäntä-aiheinen

Lisätiedot

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ

VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ VAIHTOEHTOJA KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON LISÄKSI ALLE KOULUIKÄISTEN LASTEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ ERI VAIHTOEHDOT ALLE KOULUIKÄISEN LAPSEN HOIDON JÄRJESTÄMISEKSI VIHDISSÄ Kotihoidon tuki alle 3-vuotiaista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 08.06.2016 Sivu 1 / 1 2626/2016 02.05.01 33 Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Titta Tossavainen,

Lisätiedot

NÄIN HAEN KUNNALLISTA PÄIVÄHOITOPAIKKAA

NÄIN HAEN KUNNALLISTA PÄIVÄHOITOPAIKKAA Reisjärvi NÄIN HAEN KUNNALLISTA PÄIVÄHOITOPAIKKAA (päivitetty 24.2.2016) KUNNALLISEN PÄIVÄHOIDON VAIHTOEHDOT Alle kouluikäisen lapsen vanhemmilla on vanhempainrahakauden päätyttyä mahdollisuus valita lapsen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna

Espoon kaupunki Pöytäkirja Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2626/2016 02.05.01 101 Yksityisen hoidon tuen maksaminen esiopetusikäisille lapsille toimintavuonna 2016-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Titta Tossavainen, puh. 09 816 23300 Anne

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen linjaukset

Varhaiskasvatuksen linjaukset Pyhännän kunta Sivistysosasto Varhaiskasvatuksen linjaukset Kenelle varhaiskasvatuksen palvelut on tarkoitettu Varhaiskasvatusta voivat saada lapset, jotka eivät vielä ole oppivelvollisuusikäisiä sekä

Lisätiedot

Viestejä valvontakentältä

Viestejä valvontakentältä Viestejä valvontakentältä Kotiin annettavat palvelut lapsiperheiden osalta 12.12.2016 1 Sosiaalihuoltolain 19 :n mukaisen kotipalvelun saatavuus Lounais-Suomen aluehallintoviraston alueella (säännöstöä

Lisätiedot

Pyhännän kunta Päivähoidon linjaukset Liite 2 Sivistysosasto Siv.ltk 12.6.-14 21 Muutos Siv.ltk 25.9.-14 31

Pyhännän kunta Päivähoidon linjaukset Liite 2 Sivistysosasto Siv.ltk 12.6.-14 21 Muutos Siv.ltk 25.9.-14 31 Pyhännän kunta Päivähoidon linjaukset Liite 2 Sivistysosasto Siv.ltk 12.6.-14 21 Muutos Siv.ltk 25.9.-14 31 Kenelle päivähoitopalvelut on tarkoitettu Alle kouluikäisen lapsen vanhemmilla on lakiin perustuva

Lisätiedot

NÄIN HAEN KUNNALLISTA VARHAISKASVATUSPAIKKAA

NÄIN HAEN KUNNALLISTA VARHAISKASVATUSPAIKKAA NÄIN HAEN KUNNALLISTA VARHAISKASVATUSPAIKKAA (päivitetty 16.3.2016) KUNNALLISEN VARHAISKASVATUKSEN VAIHTOEHDOT Alle kouluikäisen lapsen vanhemmilla on vanhempainrahakauden päätyttyä mahdollisuus valita

Lisätiedot

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Nivalan varhaiskasvatuspalvelut Hyväksytty Nivalan kaupungin sivistyslautakunnassa 21.6.2016, 58 Tiedote päivähoitomaksuista 1.8.2016 31.7.2018 Välttyäksenne takautuvilta

Lisätiedot

Lakeuden Omaishoitajat ry YHDESSÄ TEHDEN AJOISSA OMAISHOITAJAN TUKENA PROJEKTI (2009-2011)

Lakeuden Omaishoitajat ry YHDESSÄ TEHDEN AJOISSA OMAISHOITAJAN TUKENA PROJEKTI (2009-2011) YHDESSÄ TEHDEN AJOISSA OMAISHOITAJAN TUKENA PROJEKTI (2009-2011) OMAISHOITAJA - RESURSSI VAI YHTEISTYÖKUMPPANI? Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa - kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä

Lisätiedot

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUS Esitietoja päivähoidon aloitusvaiheessa

LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUS Esitietoja päivähoidon aloitusvaiheessa PALTAMON KUNTA 1 (4) Sivistyspalvelut / Lasten päivähoito LAPSEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA JA SOPIMUS Esitietoja päivähoidon aloitusvaiheessa LAPSEN NIMI Syntymäaika Osoite Hoitopaikka ÄITI / HUOLTAJA

Lisätiedot

KUNTATIEDOTE Tammikuu 2018

KUNTATIEDOTE Tammikuu 2018 1 KUNTATIEDOTE Tammikuu 2018 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Valtuuston kokous... 1 Lunta tupruttaa... 1 Poistokirjojen myynti... 1 Näyttely kirjastolla... 1 Kuntatiedotteen jakelu/tarjouspyyntö...

Lisätiedot

Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi valitut. Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua

Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi valitut. Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua Kajaanin kaupunginvaltuusto 2017-2021 Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi 2017-2021 valitut. Nimi Ääniä Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua Hatva

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön kriteerit 2015

Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön kriteerit 2015 Lapsiperheiden kotipalvelun ja perhetyön kriteerit 2015 Sisällys 1.LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU... 2 1.1 Lapsiperheiden kotipalvelun sisältö... 3 1.2 Lapsiperheiden kotipalvelun aloittaminen... 3 1.3 Lapsiperheiden

Lisätiedot

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita

7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita 7 ESIOPETUKSEEN HAKEMINEN 7.1 Lainsäädännöllisiä lähtökohtia ja toiminnan järjestämisen periaatteita Kunta on velvollinen järjestämään alueellaan asuville oppivelvollisuusikäisille perusopetusta sekä oppivelvollisuuden

Lisätiedot

SEUDULLINEN HAKEUTUMISMAHDOLLISUUS PÄIVÄHOITOON- SOPIMUS PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ KUNTIEN VÄLISENÄ OSTOPALVELUNA

SEUDULLINEN HAKEUTUMISMAHDOLLISUUS PÄIVÄHOITOON- SOPIMUS PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ KUNTIEN VÄLISENÄ OSTOPALVELUNA SEUDULLINEN HAKEUTUMISMAHDOLLISUUS PÄIVÄHOITOON- SOPIMUS PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ KUNTIEN VÄLISENÄ OSTOPALVELUNA Tampereen kaupunkiseudun kunnat ovat sopineet päivähoidon hakeutumisen laajentamisesta

Lisätiedot

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2015 Mitä omaishoidon tuki on? Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunnan tulee huolehtia määrärahojensa puitteissa. Omaishoidon

Lisätiedot

Palveluseteli. tuo uusia vaihtoehtoja sosiaalipalveluihin. Tietoa palvelusetelin käytöstä

Palveluseteli. tuo uusia vaihtoehtoja sosiaalipalveluihin. Tietoa palvelusetelin käytöstä Palveluseteli tuo uusia vaihtoehtoja sosiaalipalveluihin Tietoa palvelusetelin käytöstä 1 Palveluseteli Palvelusetelin käyttö merkitsee uutta tapaa järjestää ja saada kaupungin palveluja. Helsingissä sosiaalivirastossa

Lisätiedot

Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 10 (2011)

Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 10 (2011) Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 10 (2011) Paras uutinen perheellesi! Vauvaperheen arki on yhteinen juttu. Työn ja perheen yhteensovittaminen helpottuu, jos isä ja äiti jakavat hoitovastuuta joustavasti.

Lisätiedot

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä,

ISM Single Competitor Competitions. Nilsiä, ISM 2014 Nilsiä, 09.02.2014 Single Competitor Competitions M Nimi Nro Piiri Hiihto Arviointi Ammunta Pisteet 1. Savolainen Esa 14 PS 300 (23:29) 256 (-9m/+13m) 558 (93) 1114 2. Tuovinen Janne 5 PS 261

Lisätiedot

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla.

Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Pellon ikäihmisten palvelut Liikuntatoimi: Tiistaisin Maksuton jumppa varttuneille vanhalla koululla. Kansalaisopisto: Eri kursseja mm. Joogan senioriryhmä vanhalla koululla, sekä musiikillinen viriketoiminta

Lisätiedot

SEUDULLINEN HAKEUTUMISMAHDOLLISUUS PÄIVÄHOITOON- SOPIMUS PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ KUNTIEN VÄLISENÄ OSTOPALVELUNA

SEUDULLINEN HAKEUTUMISMAHDOLLISUUS PÄIVÄHOITOON- SOPIMUS PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ KUNTIEN VÄLISENÄ OSTOPALVELUNA SEUDULLINEN HAKEUTUMISMAHDOLLISUUS PÄIVÄHOITOON- SOPIMUS PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄMISESTÄ KUNTIEN VÄLISENÄ OSTOPALVELUNA Tampereen kaupunkiseudun kunnat (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere,

Lisätiedot

KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2017

KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2017 1 KUNTATIEDOTE HELMIKUU 2017 Sisältö: Seuraava kuntatiedote... 1 Korjausavustukset 2017... 1 Tavastkengän lainausaseman aukioloajat... 1 Lamujoki- Ojankylä kyläyhdistys tiedottaa... 1 Eläkeliiton Pyhännän

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2015

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2015 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE TOUKOKUU 2015 Sisältö: Valtuuston kokoukset... 1 Kunnantalon sulkupäivät v. 2015... 1 Uusittu rakennusvalvontataksa... 1 Roska päivässä kampanja 12.5.2015.... 2 Veteraaniväen ruokailu...

Lisätiedot

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO

HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO HOITOMUOTONA PERHEPÄIVÄHOITO Perhepäivähoidossa lapsen hoitopaikkana on koti, jossa hän saa kasvaa ja kehittyä pienessä, turvallisessa ryhmässä, eri-ikäisten lasten kanssa omana itsenään ja omista tarpeistaan

Lisätiedot

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI

TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI TUUSULAN SENIORIT RY:N TIEDOTE SENIORIT TALVI-KEVÄT 2016 TAPAHTUMAKALENTERI vko 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 7.1. 12.1. 21.1. 26.1. 4.2. 9.2. 18.2. 23.2. 3.3. 8.3. 16.3. 14.1. 28.1. 9. -10.2. 25.2. 10.3. 17.3.

Lisätiedot

TERVETULOA KOULUUN lukuvuosi 2016-2017

TERVETULOA KOULUUN lukuvuosi 2016-2017 TERVETULOA KOULUUN lukuvuosi 2016-2017 Tervetuloa kouluun syksyllä 2016 Lapsen ilmoittaminen kouluun Vuonna 2009 syntyneet lapset aloittavat koulunkäyntinsä lukuvuoden 2016-2017 alussa. Ensi syksynä noin

Lisätiedot

Veteraaniväen lounas. Kansalaisopiston kurssit. Lamujoki-Ojalankylä kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhla (ENT.KYLÄTOIMIKUNTA) KYLÄTALO JOKIHELMESSÄ

Veteraaniväen lounas. Kansalaisopiston kurssit. Lamujoki-Ojalankylä kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhla (ENT.KYLÄTOIMIKUNTA) KYLÄTALO JOKIHELMESSÄ 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2013 Sisältö Veteraaniväen lounas... 1 Kansalaisopiston kurssit... 1 Lamujoki-Ojalankylä kyläyhdistyksen 20-vuotisjuhla.. 1 Eläkeliiton Pyhännän yhdistys tiedottaa... 1

Lisätiedot

Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 2008:1

Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 2008:1 Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 2008:1 Paras uutinen perheellesi! Vauvaperheen arki on yhteinen juttu. Työn ja perheen yhteensovittaminen helpottuu, jos isä ja äiti jakavat hoitovastuuta joustavasti. Isän

Lisätiedot

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN KRITEERIT

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN KRITEERIT Perusturva Lapsiperheiden kotipalvelu LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELUN KRITEERIT 2 Sisällys 1. Lapsiperheiden kotipalvelu... 3 1.1 Lapsiperheiden kotipalvelun sisältö... 3 1.2 Tilapäinen ja säännöllinen kotipalvelu...

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi PERHEKESKUS METSOLA HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan on helppo

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/216 1 (7) 25 Helsingin kaupungin päättämä varhaiskasvatuksen laajuus ja yksityisen hoidon tuen Helsinki-lisä 1.8.216 alkaen HEL 216-2236 T 2 5 1 Päätös päätti, että yksityisen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Tiistaina klo 19.30 19.43 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Karjalainen Esa Kautonen

Lisätiedot

ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS

ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS Vanhus- ja vammaispalvelut ASUNNON MUUTOSTYÖHAKEMUS Saapunut..20 Nimi Osoite Henkilötunnus Postinumero- ja toimipaikka Puhelin ja sähköposti Kotikunta Ammatti (myös entinen) Siviilisääty Naimaton Avio-

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2014

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2014 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2014 Sisältö Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen tiedote... 1 Vertaistukiryhmä alkoholiongelmaisten läheisille... 1 Eläkeliiton Pyhännän yhdistys tiedottaa... 1 VETERAANIVÄEN

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE

SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE SUONENJOEN KAUPUNKI VANHUSPALVELUJA KOSKEVA PALVELU- SETELIOPAS ASIAKKAILLE JA OMAISILLE Sivu 2 / 6 SISÄLLYSLUETTELO 1. MITÄ PALVELUSETELI TARKOITTAA?... 3 SUONENJOEN KAUPUNGILLA KÄYTÖSSÄ OLEVAT PALVELUSETELIT...

Lisätiedot

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS

Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi. KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS Avoimien palveluiden kokonaisuus lapsiperheiden tueksi KUKKANIEMEN PERHEKESKUS HAAPAJÄRVI ja REISJÄRVEN PERHEKESKUS 1.9.2016 PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNTEEN PERHEKESKUSMALLI Visio: Perhekeskustoimintaan

Lisätiedot

OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS

OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS OMAISHOIDONTUKIHAKEMUS Saapunut (työntekijä täyttää) Hakijaa koskevat tiedot Etu- ja sukunimi Henkilötunnus Puhelinnumero Osoite Perhesuhteet Naimaton Avioliitossa Eronnut Avoliitossa Asumuserossa Leski

Lisätiedot

Opas omaishoidontuesta

Opas omaishoidontuesta Opas omaishoidontuesta 1 2 Omaishoito Omaishoito on hoidettavan kotona tapahtuvaa hänen henkilökohtaista hoitoa. Omaishoitajana voi toimia hoidettavan avo- tai aviopuoliso, vanhempi, lapsi tai muu hoidettavalle

Lisätiedot

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila

Turun NNKY. Kevät Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a. Juliana Laurila Turun NNKY Kevät 2019 Juliana Laurila Vuod e n t u n n us: Sinä osoita t minulle elämän tien. Ps 16 : 1 1 a Puheenjohtajan tervehdys Hei, Kädessäsi on Turun NNKY:n kevätviesti, jonka myötä toivotamme Sinut

Lisätiedot

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME?

OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? OLETKO YKSI MEISTÄ? KUULUTKO JOUKKOOMME? Läheiseni on sairastunut, tulevaisuus huolestuttaa minua, mistä saisin tietoa? Tuetko ja avustatko läheistäsi arjessa? Ethän jää pohtimaan asioita yksin, vaan tule

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

TERVETULOA PERHEPÄIVÄHOITOON

TERVETULOA PERHEPÄIVÄHOITOON TERVETULOA PERHEPÄIVÄHOITOON Perhepäivähoito tarjoaa kodinomaista, joustavaa ja yksilöllistä päivähoitoa hoitajan kotona. Selänteen alueella työskentelee noin 40 perhepäivähoitajaa. Hoitoryhmään voidaan

Lisätiedot

OMAISHOIDON TUKI. Muutokset mahdollisia

OMAISHOIDON TUKI. Muutokset mahdollisia OMAISHOIDON TUKI 2019 Muutokset mahdollisia Omaishoidolla tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön hoidon ja huolenpidon järjestämistä kotioloissa omaisen tai muun läheisen henkilön toimesta.

Lisätiedot

Tuen yleiset myöntämisperusteet

Tuen yleiset myöntämisperusteet Yleistä Omaishoidontukea koskeva laki (937/2005) tuli voimaan 1.1.2006. Laki korvasi sosiaalihuoltolaissa olleet omaishoidontukea koskevat säännökset sekä asetuksen omaishoidontuesta. Samaan aikaan myös

Lisätiedot

KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI

KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI KIIKOISTEN KUNTA OHJEET OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISEKSI Tämä ohjeistus astuu voimaan 01.01.2009 ja on voimassa toistaiseksi. Ohjeistusta tarkistetaan tarvittaessa. 1. TUEN HAKU Omaishoidon tuesta säädetään

Lisätiedot

Haapaveden-Siikalatvan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n & Linkki-projektin talvitiedote

Haapaveden-Siikalatvan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n & Linkki-projektin talvitiedote Haapaveden-Siikalatvan Omaishoitajat ja Läheiset ry:n & Linkki-projektin talvitiedote Hei! Talvi tuli, halla tuli, tuli talvi tuli halla tuli talvihalla. :) Tähän tiedotteeseen on koottu yhdityksen sekä

Lisätiedot

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015

SM-esikilpailu. Yksilökilpailut. Lumijoki, 27.06.2015 SM-esikilpailu Lumijoki, 27.06.2015 Yksilökilpailut M 1. Kuitunen Lasse 21 Keski-Pohja 300 (20:06) 240 (-24m/+6m) 582 (97) 1122 2. Marttila Petri 1 Oulu 278 (23:41) 288 (-1m/-5m) 546 (91) 1112 3. Tapani

Lisätiedot

Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg

Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg Voimakiekko 2019 Naiset 1,9 kg 1 Tiina Repo Juankoski 31,21 17.6.2019 Juankoski 2 Asta Kankaala LepU 26,92 14.6.2019 Juankoski 3 Riia Toivanen Juku 24,30 1.5.2019 Leppävirta 4 Satu Lehtonen LS 23,10 18.5.2019

Lisätiedot

Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 2003:2

Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 2003:2 Käytä isyysvapaasi! Esitteitä 2003:2 Paras uutinen perheellesi! Vauvaperheen arki on yhteinen juttu. Työn ja perheen yhteensovittaminen helpottuu, jos isä ja äiti jakavat hoitovastuuta joustavasti. Isän

Lisätiedot

SOSIAALI- JA PERHEPALVELUT Palveluhakemus. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet. Kotikunta. Lähiomainen tai edunvalvoja, nimi- ja yhteystiedot

SOSIAALI- JA PERHEPALVELUT Palveluhakemus. HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet. Kotikunta. Lähiomainen tai edunvalvoja, nimi- ja yhteystiedot HAKIJAN HENKILÖTIEDOT Sukunimi ja etunimet Henkilötunnus Ammatti Osoite Postinumero Puhelinnumero Sähköpostiosoite Kotikunta Lähiomainen tai edunvalvoja, nimi- ja yhteystiedot Hakijan kotitaloudessa asuvien

Lisätiedot

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus

3. 4.5.2011/18. Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011. Toimittanut eduskuntatiedotus 3. 4.5.2011/18 Liite Virallisen lehden numeroon 55/13.5.2011 EDUSKUNNAN VIIKKO Toimittanut eduskuntatiedotus SISÄLLYSLUETTELO Muuta.................... 41 MUUTA Tiistai 3.5.2011 Valiokuntien vaaleissa

Lisätiedot

Jaguars Spirit Athletes ry

Jaguars Spirit Athletes ry Jaguars Spirit Athletes ry JAGUARS!S!P!I!R!I!T!!!!A!T!H!L!E!T!E!S Jäsentiedote 1/2015 Kausi 2015 on startannut, Tervetuloa mukaan toimintaamme kaudelle 2015. Tulet jatkossa saamaan kaikille jäsenillemme

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2015

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2015 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE SYYSKUU 2015 Sisältö: Sosiaali-ja terveyspiiri Helmi tiedottaa... 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi kiittävät... 1 Pyhäntä-aiheisen runokilpailun voitti... 1 Kirjaston aukioloajat

Lisätiedot

Muutokset Keravan kaupungin toimipisteiden aukioloajoissa kesällä

Muutokset Keravan kaupungin toimipisteiden aukioloajoissa kesällä Muutokset Keravan kaupungin toimipisteiden aukioloajoissa kesällä Osa Keravan kaupungin palveluista toimii poikkeavilla aukioloajoilla kesällä 2019. Periaatteena on, että asiakaspalvelu hoidetaan päivystysjärjestelmin

Lisätiedot

PÄIVITTÄNYT Mariannika Auvinen Vs. Päivähoidon johtaja

PÄIVITTÄNYT Mariannika Auvinen Vs. Päivähoidon johtaja PÄIVITTÄNYT Mariannika Auvinen Vs. Päivähoidon johtaja 044 417 5320 paivahoidonjohtaja@sulkava.fi Vanhemmille Tämä opas on tarkoitettu avuksi Teille hakiessanne lapsellenne päivähoitopaikkaa. Oppaassa

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUS JA KIINTYMYSSUHDE

VUOROVAIKUTUS JA KIINTYMYSSUHDE Varhaiskasvatus VUOROVAIKUTUS JA KIINTYMYSSUHDE Lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus ja kiintymyssuhde vahvistuvat parhaiten, kun perhe viettää aikaa yhdessä. Pienelle lapselle riittävät kotona saadut

Lisätiedot

Omaishoidontuen toimintaohje, kriteerit ja palkkiot 1.1.2011

Omaishoidontuen toimintaohje, kriteerit ja palkkiot 1.1.2011 Li 2 Ikla 15.12.2010 3 Omaishoidontuen toimintaohje, kriteerit ja palkkiot 1.1.2011 Yleiset perusteet Omaishoidon tuella tarkoitetaan vanhuksen, vammaisen tai sairaan henkilön kotona tapahtuvaa säännöllisen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE. Khall Kunnanhallitus 311 13.11.2017 Kunnanvaltuusto 97 15.11.2017 PÄIVÄKODIN ETÄYKSIKÖN PERUSTAMINEN PYHÄTUNTURILLE Khall 13.11.2017 311 Kunnanvaltuusto on 9.10.2017 84 päättänyt selvittää mahdollisuutta kunnan

Lisätiedot

J U V A N K U N T A T I E D O T T A A

J U V A N K U N T A T I E D O T T A A K U U L U T U S J U V A N K U N T A T I E D O T T A A Kunnanvirasto on avoinna ma - pe klo 9.00-16.00 Lähiosoite: Juvantie 13, 51900 Juva Puh. 040 755 1100, telefax 015 651 601 Sähköpostiosoite: juva.kunta@juva.fi

Lisätiedot

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY

KYSELYN TULOSGRAFIIKKA TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ VERTIKAL OY KYSELYN TULOSGRAFIIKKA PORVOON VARHAISKASVATUKSEN KOTIHOIDONTUEN KUNTALISÄSELVITYS TULOSGRAFIIKAT KYSELYSTÄ 26.1.2018 VERTIKAL OY 2. Vastaajan (toinen huoltaja) pääasiallinen toiminta tällä hetkellä a.

Lisätiedot

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2016

PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2016 1 PYHÄNNÄN KUNTATIEDOTE KESÄKUU 2016 Sisältö: Valtuuston kokous... 1 Kunnantalon sulkupäivät... 1 Viemärityöt Pyhännällä kesällä... 1 Museo... 1 Korpelainen avoinna... 2 Kirjasto tiedottaa... 2 Pyhännän

Lisätiedot