Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset"

Transkriptio

1 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS COUR DES COMPTES EUROPÉENNE CÚIRT INIÚCHÓIRÍ NA HEORPA EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI EURÓPAI SZÁMVEVŐSZÉK IL-QORTI EWROPEA TAL-AWDITURI EUROPESE REKENKAMER EUROPEJSKI TRYBUNAŁ OBRACHUNKOWY TRIBUNAL DE CONTAS EUROPEU CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ EURÓPSKY DVOR AUDÍTOROV EVROPSKO RAČUNSKO SODIŠČE EUROOPAN TILINTARKASTUSTUOMIOISTUIN EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 sekä viraston vastaukset 12, RUE ALCIDE DE GASPERI TELEPHONE (+352) eca-info@eca.europa.eu L LUXEMBOURG TELEFAX (+352) INTERNET:

2 2 JOHDANTO 1. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (jäljempänä virasto ) perustettiin neuvoston asetuksella (EY) N:o 2062/94 1. Bilbaossa sijaitsevan viraston tehtävänä on koota ja jakaa tietoa työterveys- ja työturvallisuusalan kansallisen ja unionin tason toimien painopistealoista, tukea toimintapolitiikkojen laadintaan ja täytäntöönpanoon osallistuvia kansallisia ja unionin elimiä ja tiedottaa ennalta ehkäisevistä toimista 2. TARKASTUSLAUSUMAN PERUSTANA OLEVAT TIEDOT 2. Tilintarkastustuomioistuimen valitsema tarkastustapa käsittää analyyttiset tarkastustoimenpiteet, tapahtumien suoran testaamisen ja viraston valvontajärjestelmien keskeisten kontrollien arvioinnin. Tämän lisäksi hyödynnetään muiden tarkastajien työhön perustuvaa evidenssiä (kun relevanttia evidenssiä on saatavilla) ja analysoidaan toimivan johdon vahvistusilmoitukset. TARKASTUSLAUSUMA 3. Tilintarkastustuomioistuin on tarkastanut Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 287 artiklan mukaisesti 1 2 EYVL L 216, , s. 1. Asetusta on viimeksi muutettu asetuksella (EY) N:o 1112/2005 (EUVL L 184, , s. 5). Liitteessä II esitetään tiedotustarkoituksessa yhteenveto viraston vastuualueista ja toiminnasta.

3 3 a) viraston tilinpäätöksen, joka sisältää tilinpäätöslaskelmat 3 ja selvityksen talousarvion toteuttamisesta joulukuuta 2013 päättyneeltä varainhoitovuodelta, ja b) tilien perustana olevien toimien laillisuuden ja asianmukaisuuden. Toimivan johdon velvollisuus 4. Toimiva johto vastaa viraston tilinpäätöksen laatimisesta ja sen oikein esittämisestä sekä tilien perustana olevien toimien laillisuudesta ja asianmukaisuudesta 5. a) Viraston tilinpäätöksen laatimista koskeviin toimivan johdon velvollisuuksiin kuuluu suunnitella, ottaa käyttöön ja ylläpitää sisäisen valvonnan järjestelmä, jonka pohjalta on mahdollista laatia ja esittää oikein tilinpäätös, jossa ei ole petoksesta tai virheestä johtuvaa olennaista virheellisyyttä, valita asianmukaiset tilinpäätöksen laatimisperiaatteet ja soveltaa niitä komission tilinpitäjän vahvistamien kirjanpitosääntöjen mukaisesti 6 sekä laatia kirjanpidolliset arviot, jotka ovat kyseisissä olosuhteissa kohtuulliset. Johtaja vahvistaa viraston tilinpäätöksen sen jälkeen, kun viraston tilinpitäjä Sisältävät taseen, tuloslaskelman, rahavirtalaskelman, nettovarallisuuden muutoksia koskevan laskelman sekä yhteenvedon keskeisistä tilinpäätöksen laatimisperiaatteista ja muut liitetiedot. Sisältää talousarvion toteutumalaskelman liitteineen. Komission delegoitu asetus (EU) N:o 1271/2013 (EUVL L 328, , s. 42), 39 ja 50 artikla. Komission tilinpitäjän vahvistamat kirjanpitosäännöt perustuvat kansainvälisen tilintarkastajaliiton (International Federation of Accountants, IFAC) antamiin kansainvälisiin julkisen sektorin tilinpäätösstandardeihin (International Public Sector Accounting Standards, IPSAS) tai, silloin kuin se on relevanttia, kansainvälisen tilinpäätösstandardeja käsittelevän elimen (International Accounting Standards Board, IASB) antamiin kansainvälisiin IAS/IFRStilinpäätösstandardeihin (International Accounting Standards/International Financial Reporting Standards).

4 4 on laatinut tilinpäätöksen kaiken käytettävissä olevan tiedon pohjalta ja liittänyt tilinpäätökseen laatimansa ilmoituksen, jossa hän toteaa muun muassa saaneensa kohtuullisen varmuuden siitä, että tilinpäätös antaa kaikilta olennaisilta osiltaan oikean ja riittävän kuvan viraston taloudellisesta asemasta. b) Tilien perustana olevien toimien laillisuutta ja asianmukaisuutta sekä varainhoidon moitteettomuuden periaatteen noudattamista koskeviin toimivan johdon velvollisuuksiin kuuluu suunnitella, ottaa käyttöön ja ylläpitää vaikuttava ja tehokas sisäisen valvonnan järjestelmä, joka sisältää riittävän valvonnan ja tarkoituksenmukaiset toimenpiteet sääntöjenvastaisuuksien ja petosten estämiseksi sekä oikeudelliset toimet, joiden avulla tarvittaessa peritään takaisin aiheettomasti maksetut tai käytetyt varat. Tarkastajan velvollisuus 5. Tilintarkastustuomioistuimen vastuulla on antaa tarkastuksensa perusteella tarkastuslausuma Euroopan parlamentille ja neuvostolle 7 tilinpäätöksen luotettavuudesta sekä tilien perustana olevien toimien laillisuudesta ja asianmukaisuudesta. Tilintarkastustuomioistuin toimittaa tarkastuksensa kansainvälisten tilinpäätösstandardien ja eettisten ohjeiden (IFAC) sekä ylimpien tarkastuselinten kansainvälisten standardien (INTOSAI) mukaisesti. Kyseisissä standardeissa edellytetään, että tilintarkastustuomioistuin suunnittelee ja toimittaa tarkastuksen siten, että sen avulla saadaan kohtuullinen varmuus siitä, onko viraston tilinpäätöksessä olennaisia virheellisyyksiä ja ovatko tilien perustana olevat toimet lailliset ja asianmukaiset. 7 Asetus (EU) N:o 1271/2013, 107 artikla.

5 5 6. Tarkastuksessa suoritetaan toimenpiteitä, joiden avulla hankitaan tarkastusevidenssiä tilinpäätökseen sisältyvistä luvuista ja siinä esitettävistä muista tiedoista sekä tilien perustana olevien toimien laillisuudesta ja asianmukaisuudesta. Toimenpiteiden valinta perustuu tarkastajan harkintaan ja arvioon siitä, kuinka suuri on riski, että petoksista tai virheistä johtuen tilinpäätökseen sisältyy olennaisia virheellisyyksiä tai tilien perustana olevien toimien kohdalla on jätetty olennaisella tavalla noudattamatta Euroopan unionin lainsäädännön vaatimuksia. Näitä riskejä arvioidessaan tarkastaja arvioi sisäisiä kontrolleja, jotka ovat relevantteja tilinpäätöksen laatimisen ja sen oikein esittämisen kannalta, sekä valvontajärjestelmiä, joiden avulla on tarkoitus varmistaa tilien perustana olevien toimien laillisuus ja asianmukaisuus. Tämän pohjalta tarkastaja suunnittelee olosuhteisiin nähden tarkoituksenmukaiset tarkastustoimenpiteet. Tarkastukseen kuuluu myös sovellettujen tilinpäätösperiaatteiden asianmukaisuuden ja esitettyjen kirjanpidollisten arvioiden kohtuullisuuden sekä tilinpäätöksen yleisen esittämistavan arvioiminen. 7. Tilintarkastustuomioistuin katsoo, että se on saanut tarpeellisen määrän tarkoitukseen soveltuvaa tarkastusevidenssiä tarkastuslausumansa perustaksi. Lausunto tilien luotettavuudesta 8. Tilintarkastustuomioistuin katsoo, että viraston taloudellinen asema 31. päivänä joulukuuta 2013 sekä sen toimien tulokset ja rahavirrat mainittuna päivänä päättyneeltä varainhoitovuodelta on esitetty tilinpäätöksessä kaikilta olennaisilta osiltaan oikein viraston varainhoitoa koskevien säännösten ja komission tilinpitäjän vahvistamien kirjanpitosääntöjen mukaisesti.

6 6 Lausunto tilien perustana olevien toimien laillisuudesta ja asianmukaisuudesta 9. Tilintarkastustuomioistuin katsoo, että viraston 31. päivänä joulukuuta 2013 päättyneeltä varainhoitovuodelta annetun tilinpäätöksen perustana olevat toimet ovat kaikilta olennaisilta osiltaan lailliset ja asianmukaiset. 10. Jäljempänä esitettävät huomautukset eivät aseta tilintarkastustuomioistuimen lausuntoja kyseenalaiseksi. HUOMAUTUKSET BUDJETTIHALLINNOSTA 11. Sidottujen määrärahojen osuus oli kaiken kaikkiaan 99 prosenttia, kun se vuonna 2012 oli 95 prosenttia. Varainhoitovuodelle 2014 siirrettiin kuitenkin suuri määrä sidottuja määrärahoja: euroa (30 prosenttia) osastossa 2 (hallintomenot) ja euroa (46 prosenttia) osastossa 3 (toimintamenot). 12. Osastossa 2 siirrot aiheutuivat vuoden lopussa toteutetuista suunnitelmien mukaisista tavaroiden ja palveluiden hankinnoista, jotka liittyivät viraston muuttoon uusiin toimitiloihin sekä vuotuisten IT-sopimusten uusimiseen. Osastossa 3 suunniteltujen määrärahasiirtojen suuri määrä johtui pääasiassa siitä, että vuonna 2013 käynnistettiin suuria hankkeita, jotka olivat luonteeltaan monivuotisia. Esimerkkinä voidaan mainita uusia ja esiin nousevia riskejä koskeva eurooppalainen yritystutkimus (ESENER II). AIEMPINA VUOSINA ESITETTYJEN HUOMAUTUSTEN SEURANTA 13. Liitteessä I on yhteenveto korjaavista toimenpiteistä, jotka virasto on toteuttanut tilintarkastustuomioistuimen aiempina vuosina esittämien huomautusten perusteella.

7 7 Tilintarkastustuomioistuimen IV jaosto on tilintarkastustuomioistuimen jäsenen Milan Martin CVIKLIN johdolla hyväksynyt tämän kertomuksen Luxemburgissa 1. heinäkuuta 2014 pidetyssä kokouksessa. Tilintarkastustuomioistuimen puolesta Vítor Manuel da SILVA CALDEIRA presidentti

8 1 LIITE I Aiempina vuosina esitettyjen huomautusten seuranta Vuosi Tilintarkastustuomioistuimen huomautus Korjaavan toimenpiteen tilanne (Toteutettu / Kesken / Tekemättä / Ei relevantti) 2011 Määrärahojen korkea peruuntumisaste viittaa vaikeuksiin vuotuisessa työohjelmassa mainittujen toimien täytäntöönpanossa ja talousarvion vuotuisperiaatteen noudattamisessa. Toteutettu 2011 Toisin kuin kahdessa muussa Espanjassa sijaitsevassa EU:n virastossa (OHIM Alicantessa ja CFCA Vigossa), työterveys- ja työturvallisuusvirasto ei ole tehnyt toimipaikkasopimusta. Toteutettu 2012 Viraston talousarvio oli varainhoitovuonna 2012 yhteensä 15,3 miljoonaa euroa, josta 3,2 miljoonaa euroa (22 prosenttia) siirrettiin varainhoitovuodelle Sidottujen määrärahojen siirtojen osuus oli suuri: 36 prosenttia osastossa 2 (infrastruktuuri) ja 33 prosenttia osastossa 3 (toimintamenot). Osastossa 2 syynä oli pääasiassa vuosittaisten IT-sopimusten uusiminen suunnitelmien mukaisesti vuoden 2012 viimeisellä vuosineljänneksellä. Osastossa 3 seuraavalle vuodelle siirrettyjen määrärahojen suuri osuus johtui huomattavien hankkeiden monivuotisesta luonteesta ja tiettyjä sopimuksia koskevien ratkaisupäätösten viivästymisestä. Viivästysten syynä oli etenkin se, että hankintamenettelyt oli järjestetty hajautetusti, mikä esti hankintasuunnitelman täytäntöönpanon vaikuttavan seurannan. Kesken

9 2 Vuosi Tilintarkastustuomioistuimen huomautus Korjaavan toimenpiteen tilanne (Toteutettu / Kesken / Tekemättä / Ei relevantti) 2012 Osastossa 1 vuoden 2012 määrärahojen peruuntumisaste oli suuri (9,5 prosenttia eli 0,5 miljoonaa euroa). Syynä tähän olivat rekrytointimenettelyjen pysäyttäminen ja ennakoitu palkkojen nousu, joka ei vielä ilmennyt maksuissa. Toteutettu

10 1 LIITE II Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (Bilbao) Vastuualueet ja toiminta Perussopimuksen mukainen unionin toimivalta (Euroopan unionin toiminnasta tehty sopimus, 151 ja 153 artikla) Viraston toimivaltuudet (neuvoston asetus (EY) N:o 2062/94) 151 artikla Unionin ja jäsenvaltioiden tavoitteena on [ ] työllisyyden edistäminen, elin- ja työolojen kohentaminen siten, että olojen yhtenäistäminen olisi mahdollista niitä kohennettaessa, riittävä sosiaalinen suojeleminen, työmarkkinaosapuolten välinen vuoropuhelu, inhimillisten voimavarojen kehittäminen tarkoituksena saavuttaa korkea ja kestävä työllisyystaso ja syrjäytymisen torjuminen. 153 artikla Edellä 151 artiklassa tarkoitettujen tavoitteiden toteuttamiseksi unioni tukee ja täydentää jäsenvaltioiden toimintaa seuraavilla aloilla: a) erityisesti työympäristön parantaminen työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden suojelemiseksi b) työehdot [ ] e) tiedottaminen työntekijöille ja työntekijöiden kuuleminen h) työmarkkinoilta syrjäytyneiden henkilöiden integroiminen, sanotun kuitenkaan rajoittamatta 166 artiklan määräyksiä i) miesten ja naisten välinen tasa-arvo asioissa, jotka koskevat heidän mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla sekä heidän kohteluaan työssä j) sosiaalisen syrjäytymisen torjuminen; [ ]. Tavoitteet Työympäristön parantamiseksi työntekijöiden turvallisuuden ja terveyden suojelemisen osalta siten kuin siitä määrätään perussopimuksessa ja myöhemmissä työterveyttä ja työturvallisuutta koskevissa strategioissa ja toimintaohjelmissa viraston tavoitteena on antaa unionin elimille, jäsenvaltioille, työmarkkinaosapuolille ja muille asianomaisille tarvittavia teknisiä, tieteellisiä ja taloudellisia tietoja työturvallisuuden ja työterveyden alalla (2 artikla). Tehtävät Kerätä, analysoida ja jakaa tietoja kansallisen tason ja unionin toimien painopistealoista ja tutkimustoiminnasta edistää yhteistyötä sekä tietojen vaihtoa, mukaan lukien koulutusohjelmia koskevat tiedot toimittaa unionin elimille ja jäsenvaltioille tietoja, joita tarvitaan toimintapolitiikkojen laatimiseen ja täytäntöönpanoon, erityisesti pieniin ja keskisuuriin yrityksiin kohdistuvien vaikutusten osalta antaa tietoja ennalta ehkäisevistä toimista osallistua strategioiden ja unionin toimintaohjelmien kehittämiseen laatia verkosto, johon kuuluvat kansalliset tietokeskukset. Hallinto Johtokunta Yksi kunkin jäsenvaltion hallituksen edustaja. Yksi kunkin jäsenvaltion työnantajajärjestöjen edustaja. Yksi kunkin jäsenvaltion työntekijäjärjestöjen edustaja. Kolme komission edustajaa.

11 2 Ensimmäisten kolmen ryhmän jäsenet ja heidän varajäsenensä nimitetään työturvallisuuden ja työterveyden neuvoa-antavan komitean jäsenten ja varajäsenten keskuudesta. Johtokunnan puheenjohtajisto Johtokunnan puheenjohtaja ja kolme varapuheenjohtajaa. Yksi koordinaattori kustakin kolmesta eturyhmästä. Yksi lisäjäsen kustakin ryhmästä sekä yksi komission edustaja. Johtaja. Johtokunta nimittää johtajan komission laatiman luettelon perusteella. Komiteat Euroopan komission sekä työturvallisuuden ja työterveyden neuvoa-antavan komitean pakollinen kuuleminen työohjelmasta ja talousarviosta. Ulkoinen tarkastus Euroopan tilintarkastustuomioistuin. Vastuuvapauden myöntävä viranomainen Euroopan parlamentti myöntää vastuuvapauden neuvoston suosituksesta. Viraston resurssit vuonna 2013 (2012) Tuotteet ja palvelut vuonna 2013 (Tietojen kerääminen ja analysointi) Talousarvio 17,5 (16,9) miljoonaa euroa, josta unionilta saatua tukea (työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto): 86,3 % (89,0 %) muuta unionilta saatua tukea (työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosasto): 9,4 % (5,9 %) muuta unionilta saatua tukea (laajentumisasioiden pääosasto): 3,2 % (3,9 %) Muut: 1,0 % (1,2 %) Henkilöstö 31. joulukuuta 2013 Henkilöstötaulukossa 44 (44) tointa, joista täytettyjä 42 (42). Muu henkilöstö: työkomennuksella olevat kansalliset asiantuntijat 0 (0) sopimussuhteinen henkilöstö: 24 (24) paikallinen henkilöstö: 1 (1) Henkilöstö yhteensä: 67 (67) Henkilöstön tehtävät jakaantuvat seuraavasti: operatiiviset tehtävät: 48 (48) hallinnolliset tehtävät: 10 (10) sekalaiset tehtävät: 9 (9) ENNALTAEHKÄISY JA TUTKIMUS Erityistavoite 1: Virasto luo perustan työterveyttä ja työturvallisuutta koskevan tutkimuksen ja toimien painopisteiden määrittämiselle siten, että se yksilöi ja seuraa alan kehityssuuntauksia ja ennakoi uusia ja esiin nousevia riskejä laaja-alaisella ennakointitutkimuksella. Julkaistiin kaksi e-facts-tiedotetta ja kaksi oheisriskien yksilöintiä koskevaa tarkistuslistaa työterveydestä ja työturvallisuudesta ekologisen rakentamisen alalla sekä työterveydestä ja työturvallisuudesta pienen mittakaavan aurinkoenergiasovellusten yhteydessä. Julkaisut esiteltiin 3. kesäkuuta internet-esittelyn avulla EU:n vihreän viikon yhteydessä. Julkaisut ovat saatavilla keskitetyn asiointipisteen kautta, joka koskee työterveyttä ja työturvallisuutta aiemmin vuoden aikana luotujen vihreiden työpaikkojen yhteydessä. Kesäkuun alussa julkaistiin saksan-, italian- ja puolankieliset versiot yhteenvedosta, jossa ennakoitiin uusien ja esiin tulevien työterveyttä ja työturvallisuutta koskevien riskien kehitystä vihreisiin työpaikkoihin liittyvien uusien teknologioiden alalla ( Foresight on new and emerging OSH risks associated with new technologies in green jobs ). Yhteenvedon ranskankielinen versio julkaistiin lokakuun

12 3 alussa. Kansallisten tietokeskusten kanssa järjestettiin 12. ja 13. marraskuuta kehityksen ennakointia koskeva seminaari, jonka tarkoituksena oli levittää skenaarioita ja kehityksen ennakointia koskevia havaintoja, esitellä ja kannustaa skenaarioiden soveltamista päätöksentekoon sekä edistää vihreitä työpaikkoja koskevan kehitysennusteen merkitystä toimintapolitiikan kannalta. Tilannekatsauksesta, joka koski terveydenhuoltoalan nykyisiä ja tulevia kysymyksiä avohuolto ja kotihoito mukaan lukien, saatiin alustava versio. Erityistavoite 2: Virasto osallistuu aiempaa keskitetympään tutkimus- ja ennaltaehkäisytyöhön arvioimalla ja analysoimalla riskitekijöihin sekä terveyteen kohdistuviin vaikutuksiin liittyvää tutkimusta. Aihekeskukselta saatiin työperäisiä syöpätauteja ja syövän riskitekijöitä koskeva raporttiluonnos, joka perustui vuonna 2012 järjestettyyn aihepiiriä koskeneeseen työpajaan. Työterveydestä ja työturvallisuudesta ja nanomateriaaleista julkaistiin kolme e-facts-tiedotetta (nanomateriaalien hallintavälineet työpaikalla sekä ennaltaehkäisy; nanomateriaalit terveydenhuoltoalalla, työterveyden ja työturvallisuuden riskit ja ennaltaehkäisy; nanomateriaalit ja ylläpito: työterveyttä ja työturvallisuutta koskevat riskit ja niiden ennaltaehkäisy). Tiedotteet esiteltiin 24. kesäkuuta samanaikaisesti uuden, nanomateriaalien hallintaa työpaikalla koskevan keskitetyn asiointipisteen kanssa. Asiointipisteen kautta ovat saatavilla kaikki työterveyttä ja työturvallisuutta ja nanomateriaaleja koskevat viraston tiedotusmateriaalit. Naisten työssäkäyntiä koskeva raportti julkaistiin. Raportissa käsitellään työllisyyssuuntauksia ja niiden vaikutusta naisten työterveyteen ja työturvallisuuteen (viimeaikaiset kehityssuuntaukset mukaan lukien), työterveyttä ja työturvallisuutta koskevia tilastoja, työperäisiä syöpätauteja (mukaan lukien vuorotyön ja rintasyövän väliset yhteydet), tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja stressiä sekä väkivaltaa ja ahdistelua palveluammateissa. Lisäksi raportissa käsitellään olemassa olevia tutkimuksia harmaata työtä tekevien naisten työterveydestä ja työturvallisuudesta sekä työssäkäyvien naisten työkyvyttömyydestä ja kuntoutuksesta. Raportissa annetaan valikoituja esimerkkejä tasa-arvon valtavirtaistamisesta työterveyden ja työturvallisuuden alalla kolmesta jäsenvaltiosta. Raportin on tarkoitus täydentää viimeaikaisia toimintapoliittisia aloitteita koskevaa viraston tapaustutkimusraporttia, joka julkaistaan vuonna Erityistavoite 3: Virasto tukee työterveyttä ja työturvallisuutta koskevan tutkimuksen ja toimien painopisteiden määrittämistä siten, että se laatii yleiskatsauksen työterveys- ja työturvallisuusalan tilanteesta Euroopassa aiempien ja tämänhetkisten tietojen pohjalta. Syyskuussa toimitettiin loppuraportti, joka koski työterveyden ja työturvallisuuden laiminlyönnistä aiheutuvia makrotason kustannuksia. Hankkeen tavoitteena on arvioida eri menetelmiä, joiden avulla arvioidaan työterveyden ja työturvallisuuden puutteellisuudesta tai laiminlyönnistä aiheutuvia kustannuksia. Näin pyritään hahmottamaan eri arvioiden taustalla vaikuttavat perusteet ja saamaan parempi käsitys puutteellisen työterveyden ja työturvallisuuden taloudellisista vaikutuksista. Tarkoituksena on myös tarjota tietoa Euroopan tasolla ja kansallisella tasolla toimivien poliittisten päätöksentekijöiden tueksi, luoda kattava perusta keskeisistä aihealueen kysymyksistä käytävälle keskustelulle sekä tukea lisätutkimustyön kehittämistä ja edistämistä. Erityistavoite 4: Virasto pyrkii herättämään keskustelua riskienseurantakeskuksen havainnoista ja varmistamaan keskustelun hyödyllisyyden vaihtamalla näkemyksiä ja konsolidoimalla ne kohderyhmien ja edunsaajien kanssa. Virasto esitteli esiin nousevia riskejä ja työperäisiä sairauksia koskevan lähestymistapansa Pariisissa 16. lokakuuta järjestetyssä COST-MODERNET-kokouksessa. Viraston ja Saksan liikenneturvallisuusneuvoston yhteisesti organisoima työpaja järjestettiin Düsseldorfissa 6. marraskuuta pidetyssä A+A-konferenssissa. Erityistavoite 5: Virasto auttaa päättäjiä ja työterveys- ja työturvallisuustiedon tuottajia tukemaan paremmin yrityksiä siten, että virasto kerää kyselyin tosiaikaisia tietoja työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvästä hallinnoinnista ja alan keskeisistä uusista riskeistä. Kaikki uusia ja esiin nousevia riskejä koskevan eurooppalaisen yritystutkimuksen (ESENER) laadullista jälkitestausta koskevat raporttiluonnokset (yhteenvetoraportti, kansallinen yleiskatsaus ja keskeisiä havaintoja koskeva raportti) laadittiin valmiiksi julkaisua varten. Syyskuussa julkaistiin raportti, jossa analysoidaan työpaikkojen työturvallisuutta määrittäviä tekijöitä sekä terveyskäytäntöjä tietyissä jäsenvaltioissa ( Analysis of the determinants of workplace occupational safety and health practice in a selection of EU Member States ).

13 4 Raportin tiivistelmä julkaistiin useilla kielillä. ESENER-2-tutkimuksen valmistelut etenivät suunnitelmien mukaisesti, kognitiiviset ennakkotestit mukaan lukien. Kenttätyö on suunniteltu toteutettavan vuonna 2014 ja ensimmäiset tulokset saadaan vuoden 2014 lopussa. Ensimmäiset julkaisut on määrä julkaista vuoden 2015 alussa. Erityistavoite 6: Virasto pyrkii saavuttamaan ajankohtaisen yhteisen näkemyksen työterveys ja -turvallisuusalan tutkimuksen painopisteistä, kannustamaan alan kansallisia tutkimuslaitoksia, jotta ne asettavat yhteisiä painopisteitä, tiedottavat toisilleen tuloksista ja edistävät työterveys ja -turvallisuusalan vaatimusten sisällyttämistä tutkimusohjelmiin. Raportti viraston tutkimuksen painopisteistä EU:ssa vuosiksi julkistettiin ja esiteltiin verkossa kesäkuussa. Raporttiin sisältyi kansallisilta tietokeskuksilta ja seminaarien osallistujilta saatu palaute. Raporttiin kohdistettiin seurantaa lokakuuta järjestetyssä korkean tason seminaarissa, jossa käytiin keskustelua raportissa yksilöidyistä prioriteeteista, ja työterveys- ja työturvallisuusalan tutkimuksen koordinoinnin edistämistavoista vahvistettiin prioriteetit ja edistämistavat. Seminaari kokosi yhteen tutkimusrahoitusta antavien elinten, tutkimuslaitosten ja poliittisten päätöksentekijöiden edustajia Euroopan tasolta ja kansalliselta tasolta. TYÖYMPÄRISTÖÄ KOSKEVAT TIEDOT: HYVIÄ KÄYTÄNTÖJÄ KOSKEVIEN TIETOJEN JAKAMINEN TYÖPAIKALLA Erityistavoite 1: Virasto kehittää hyödyllisiä, käytännönläheisiä ja laadukkaita tietotuotteita Terveellinen työ -kampanjoita varten. Terveellinen työ -kampanja vuosille 2012 ja 2013: Yhteistyöllä riskit hallintaan Kampanjan päätöstapahtuma järjestettiin 11. ja 12. marraskuuta yhdessä otsikolla Yhteistyöllä riskit hallintaan järjestetyn Terveellinen työ -konferenssin kanssa. Osana päätöstapahtumaa järjestettiin kolme rinnakkaista seminaaria, joissa käsiteltiin vuosia 2012 ja 2013 koskeneeseen Terveellinen työ -kampanjaan liittyviä hyvistä käytännöistä myönnettäviä palkintoja, kampanjakumppaneiden vertailumenettelyä ja kampanjointiin liittyviä näkökohtia. Terveellinen työ stressi hallinnassa -kampanja vuosille 2014 ja Toimeksisaaja toimitti ensimmäisen väliraportin Stress and psychosocial risk management portable application for micro and small enterprises (stressin ja psykososiaalisten riskien hallinta kannettava sovellus mikro- ja pienyrityksille). Raportissa esiteltiin pyynnön mukaisesti sovelluksen kolmen pääosion keskeiset piirteet sekä teknisiä näkökohtia kuvaava yhteisymmärryspöytäkirja. Työperäisen stressin ja psykososiaalisten riskien kustannuksia käsittelevän raportin Costs of stress and psychosocial risks at work lopullinen raporttiluonnos on sisäisessä tarkastus- ja editointivaiheessa. Psykososiaalisia riskejä käsittelevästä viraston ja Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön yhteisestä raportista toimitettiin lopullinen luonnos. Erityistavoite 2: Virasto lujittaa ennaltaehkäisyä antamalla hyödyllisiä ja käytännönläheisiä tietoja hyvistä käytännöistä ensisijaisilta aloilta ja ensisijaisista aiheista. Turvallisempaa ja terveellisempää työtä kaikenikäisille työsuojelu työvoiman ikääntyessä -hankkeen tarkoituksena on arvioida, millaisin edellytyksin viraston järjestelmissä voidaan ottaa huomioon työvoiman ikääntyminen ja varmistaa kaikille parempi ennaltaehkäisy koko työelämän keston ajaksi. Sopimus allekirjoitettiin kesäkuussa ja käynnistyskokous pidettiin Brysselissä 10. kesäkuuta. Kokouksen jälkeen toimeksisaaja laati alkuvaiheen raportin ja tarkisti koko hankkeen toteutusaikataulun. Heinäkuun lopussa saatiin ensimmäinen edistymisraportti, lokakuun alussa toimeksisaaja toimitti maakohtaiset välikatsaukset ja kattavan luettelon hyvistä käytännöistä. Edistymistä koskeva puolen päivän pituinen kokous järjestettiin 2. joulukuuta Euroopan parlamentissa. Vaarallisista aineista ja onnistuneesta kommunikaatiosta työpaikalla julkaistiin e-facts-tiedote, joka täydensi vuonna 2012 julkaistua materiaalia (Napo-materiaalit, vastaukset usein esitettyihin kysymyksiin, ppt sekä REACH- ja CLP-asetuksiin liittyvät verkkosivuston osuudet ja virastoa koskevat linkit). Tiedotteessa annetaan vihjeitä työpaikalla käytävään onnistuneeseen vaarallisia aineita koskevaan tiedonvaihtoon, joka kattaa myös käyttöturvallisuustiedotteiden käytön. Lisäksi tiedotteessa esitetään luettelo lisätietolähteistä. Vuonna 2012 suoritettiin kansallisten tietokeskusten kyselytutkimus kansallisista aloitteista,

14 5 jotka liittyvät REACH-asetuksesta ja työtyöterveys- ja työturvallisuusasioista vastaavien kansallisten viranomaisten väliseen yhteistyöhön. Kyselytutkimuksen tulokset annettiin johtavien työsuojelutarkastajien komitean (SLIC) Chemex-työryhmän käyttöön REACHasetuksen ja työtyöterveys- ja työturvallisuusasioiden välisiä yhteyksiä koskevien työtarkastusohjeiden laadintaa varten. Erityistavoite 3: Virasto tukee ennaltaehkäisyä huolehtimalla siitä, että tietotuotteet ovat aina ajantasaisia. Lainsäädäntöä koskevan verkkosivusto-osion päivittämistä jatkettiin aihekeskuksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Tuoreimmat uudet tiedot koskevat sähkömagneettisista kentistä annettua direktiiviä 2013/35/EU. Erityistavoite 4: Virasto parantaa riskienarviointien toteuttamista ja laatua mikro- ja pienyrityksissä (1 49 työntekijää) lisäämällä tietoisuutta riskienarviointien tarpeellisuudesta ja siitä, miten arviointi tehdään. Virasto jatkoi sähköisen interaktiivisen riskinarviointivälineen (OiRA) kehittämishanketta sekä EU:n että jäsenvaltioiden tasolla. Sovelluksen peruskehitystyö saatiin lähes valmiiksi vuonna Työn aikana luotiin pieni määrä uusia toimintoja, joilla pyrittiin vastaamaan OiRAkumppaneiden yksilöimiin tarpeisiin entistä paremmin. Virasto edisti ja kehitti hyvin aktiivisesti OiRA-yhteisöä, ja asianomaisia välineitä on otettu laajalti käyttöön kansallisella tasolla ja työmarkkinaosapuolten alakohtaisten neuvottelukomiteoiden kautta EU:n tasolla. Verkostoituminen ja koordinointi Kehitettiin edelleen kansallisten tietokeskusten verkostoa, viraston hallintoa ja yhteyksiä eurooppalaisiin sekä kansainvälisiin organisaatioihin. Kehitettiin hallinnollisia valmiuksia ehdokasmaissa ja mahdollisissa ehdokasmaissa (käyttötarkoitukseensa sidotut varat). Koordinoitiin ohjelmasuunnittelua ja arviointia. TIEDOTTAMINEN, KAMPANJOINTI JA EDISTÄMINEN Erityistavoite 1: Virasto lisää keskeisten kohderyhmien tietoisuutta riskien ennaltaehkäisyä koskevan yhteistyön tärkeydestä järjestämällä hajautetun yleiseurooppalaisen kampanjan. Vuonna 2013 virasto toteutti toista vuotta vuosia 2012 ja 2013 koskevaa Terveellinen työ -kampanjaansa otsikolla Yhteistyöllä riskit hallintaan. Kampanjan päätapahtumat järjestettiin yhteistyössä EU:n puheenjohtajamaiden kanssa. Tapahtumiin lukeutuivat Euroopan hyvistä käytännöistä myönnettävien palkintojen jakotilaisuus sekä terveellistä työtä koskeva konferenssi. Kampanjaan liittyviä lehdistö-, viestintä- ja tiedotustoimia toteutettiin EU:n tasolla ja kansallisella tasolla. Virasto jatkoi myös kansallisista tietokeskuksista koostuvan verkostonsa tukemista toteuttamalla EU:n kampanja-avustusohjelmaa, johon kuuluu seminaarien, konferenssien ja tiedotustoimien järjestäminen sekä kampanjaesitteiden toimittaminen 24 kielellä. Kampanjakumppanuusohjelmaan kuului kumppaneiden aktiivinen sitoutuminen, kokousten järjestäminen ja kampanjaesitteiden toimittaminen. Ohjelma toi kampanjaan tärkeän lisäulottuvuuden, ja viraston verkkokampanjoinnin välinepaketti tarjosi käytännön vinkkejä ja neuvoja kaikille, jotka halusivat järjestää työtyöterveys- ja työturvallisuusalan tiedotuskampanjan. Vuosia 2014 ja 2015 koskevan Terveellinen työ -kampanjan valmistelutoimiin sisältyi kampanjasuunnitelman laadinta, kampanjakuvan luominen ja keskeisen tiedotusmateriaalin laadinta (Napo-esittelyfilmi mukaan lukien). Myös vuosia 2012 ja 2013 koskevan Terveellinen työ -kampanjan riippumatonta ulkoista arviointia koskevat työt käynnistyivät. Erityistavoite 2: Virasto pyrkii pysymään verkkosivusto mukaan luettuna Euroopan ensisijaisena työterveys- ja työturvallisuusasioita koskevan tiedon lähteenä käyttämällä asianmukaisia viestintävälineitä ja -kanavia tavoiteltujen kohderyhmien saavuttamiseen. Tutkimus- ja kehitystoimia toteutettiin viraston uuden verkkostrategian tukemiseksi ja viraston verkkotoiminnan uudistamiseksi vuonna Samanaikaisesti virasto tuotti ja julkaisi

15 6 Lähde: Viraston toimittama liite. verkkosisältöä ja jatkoi toimintansa edistämistä verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Vuoden aikana järjestettiin tiedotustoimintaa ja viestintäkumppanuuksiin liittyviä toimintoja, joihin lukeutui yhteyksien lujittaminen Yritys-Eurooppa-verkoston kanssa. Vuoden 2013 julkaisuohjelmaan kuului lukuisia julkaisuja EU:n eri kielillä. Virasto jatkoi myös sähköistä interaktiivista riskinarviointivälinettä (OiRA) koskevan sivuston ja sovelluksen sekä Terveellinen työ -kampanjan sivuston ja sovelluksen kehittämistä. Erityistavoite 3: Virasto edistää vaikuttavalla tavalla tiedottamista tavoitelluille kohderyhmille tiedotus- ja viestintätoimien, tapahtumien ja näyttelyiden avulla. Vuoden aikana toteutettiin joukko lehdistö- ja viestintätoimia julkaisemalla tiedotteita ja lehtiartikkeleita ja järjestämällä lehdistötilaisuuksia, joiden avulla pyrittiin jakamaan esimerkiksi kolmannen työterveyttä ja työturvallisuutta koskevan mielipidekyselyn tuloksia. Muita aihealueita olivat: ennakoiva hanke ja vihreät työpaikat; CLP-asetus; ESENER-jälkianalyysit ja työterveys- ja työturvallisuusalan tiedotushankkeen makrotaloudelliset kustannukset; karsinogeenisiä aineita koskevat julkaisut. Opettajien käyttöön tarkoitetun Napo-verkkovälinepaketin levittämisstrategia pantiin onnistuneesti täytäntöön. OSHwiki-verkkosivustoa koskevan tiedotusstrategian ja tekijöiden rekrytointistrategian kehittämistä jatkettiin, samoin kuin sähköistä interaktiivista riskinarviointivälinettä (OiRA) koskevaa tiedottamista ja kehittäjien rekrytointistrategian edistämistä. Virasto laati esityksiä ja osallistui aktiivisesti tiettyihin eurooppalaisiin ja kansainvälisiin konferensseihin ja näyttelyihin lähettämällä tilaisuuksiin puhujia ja/tai virastoa esittelevän osaston ja/tai viraston kirjallisuutta. Vuotuinen yleinen toimintakertomus vuodelta 2012 ja muita julkaisuja (raportteja, tiedotteita, Napo-dvd:t jne.) sekä tiedotusmateriaalia jaettiin eri puolille Eurooppaa sekä sen ulkopuolelle kohdeyleisön tavoittamiseksi. EU:n neuvoston puheenjohtajavaltioiden (Irlanti ja Liettua) kanssa järjestettiin yhteistoimintaa. Tavoitteena oli edistää työterveys- ja työturvallisuuskysymysten asemaa puheenjohtajavaltioiden asialistalla.

16 European Agency for Safety & Health at Work THE AGENCY S REPLY Virasto vahvistaa syyt tilintarkastustuomioistuimen raportoimalle suurelle saldon siirrolle seuraavalle tilikaudelle.. EU-OSHA reply 2013

KERTOMUS. Euroopan tasa-arvoinstituutin tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä instituutin vastaus (2016/C 449/19)

KERTOMUS. Euroopan tasa-arvoinstituutin tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä instituutin vastaus (2016/C 449/19) C 449/102 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan tasa-arvoinstituutin tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä instituutin vastaus (2016/C 449/19) JOHDANTO 1. Euroopan tasa-arvoinstituutti

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/24)

KERTOMUS. Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/24) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/133 KERTOMUS Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/24) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/41)

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/41) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/219 KERTOMUS innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/41) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/33)

KERTOMUS. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/33) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/179 KERTOMUS Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/33) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/41 KERTOMUS kuluttaja-, terveys- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C

Lisätiedot

Kertomus Euroopan eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/29)

KERTOMUS. Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/29) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/157 KERTOMUS Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/29) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä säätiön vastaus (2016/C 449/35)

KERTOMUS. Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä säätiön vastaus (2016/C 449/35) C 449/188 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä säätiön vastaus (2016/C 449/35) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/38)

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/38) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/203 KERTOMUS Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/38) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg Puh. (+352) 4398 1 Sähköposti eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/08)

KERTOMUS. yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/08) C 449/46 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/08) JOHDANTO 1. Yhteisön kasvilajikevirasto

Lisätiedot

KERTOMUS. Europolin eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä rahaston vastaus (2016/C 449/26)

KERTOMUS. Europolin eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä rahaston vastaus (2016/C 449/26) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/143 KERTOMUS Europolin eläkerahaston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä rahaston vastaus (2016/C 449/26) JOHDANTO 1. Europolin eläkerahasto

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen (2016/C 449/18)

KERTOMUS. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen (2016/C 449/18) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/97 KERTOMUS Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/18) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/25)

KERTOMUS. Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/25) C 449/138 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan unionin verkko- ja tietoturvaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/25) JOHDANTO

Lisätiedot

Lausunto nro 2/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 336 artiklan nojalla)

Lausunto nro 2/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 336 artiklan nojalla) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus

KERTOMUS. Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus C 449/128 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/20)

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/20) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/107 KERTOMUS Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/20) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan poliisiviraston tilipäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/37)

KERTOMUS. Euroopan poliisiviraston tilipäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/37) C 449/198 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan poliisiviraston tilipäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/37) JOHDANTO 1. Euroopan poliisivirasto

Lisätiedot

KERTOMUS. Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/02)

KERTOMUS. Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/02) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/17 KERTOMUS Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/02) JOHDANTO

Lisätiedot

Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016

Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan kalastuksenvalvontaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI. Lausunto nro 5/2011

CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI. Lausunto nro 5/2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. pienistä ja keskisuurista yrityksistä vastaavan toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus

KERTOMUS. pienistä ja keskisuurista yrityksistä vastaavan toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/61 KERTOMUS pienistä ja keskisuurista yrityksistä vastaavan toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C

Lisätiedot

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T (+352) E eca.europa.eu Kertomus Sisnetin (kansallisten rajavalvonta-, tulli- ja poliisiviranomaisten tietojenvaihtoon tarkoitetun tiedotusverkoston) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 2016 päättyneeltä varainhoitovuodelta 12, rue

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan kemikaaliviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/15)

KERTOMUS. Euroopan kemikaaliviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/15) C 449/82 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan kemikaaliviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/15) JOHDANTO 1. Euroopan kemikaalivirasto

Lisätiedot

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg Puh. (+352) Sähköposti eca.europa.eu

12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg Puh. (+352) Sähköposti eca.europa.eu Kertomus Sisnetin (kansallisten rajavalvonta-, tulli- ja poliisiviranomaisten tietojenvaihtoon tarkoitetun tiedotusverkoston) tilinpäätöksestä 31. joulukuuta 2015 päättyneeltä varainhoitovuodelta 12, rue

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/10)

KERTOMUS. Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/10) C 449/56 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan lentoturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/10) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/22)

KERTOMUS. Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/22) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/123 KERTOMUS Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/22) JOHDANTO 1. Euroopan lääkevirasto

Lisätiedot

Kertomus yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Lausunto nro 9/2012. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 287 artiklan 4 kohdan toisen alakohdan nojalla)

Lausunto nro 9/2012. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 287 artiklan 4 kohdan toisen alakohdan nojalla) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä Eurojust-yksikön vastaus

KERTOMUS. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä Eurojust-yksikön vastaus 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/193 KERTOMUS Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä Eurojust-yksikön vastaus (2016/C

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta (2017/C 417/07)

KERTOMUS. kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta (2017/C 417/07) C 417/52 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS kuluttaja-, terveys-, maatalous- ja elintarvikeasioiden toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan poliisiakatemian tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä poliisiakatemian vastaus (2016/C 449/06)

KERTOMUS. Euroopan poliisiakatemian tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä poliisiakatemian vastaus (2016/C 449/06) C 449/36 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan poliisiakatemian tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä poliisiakatemian vastaus (2016/C 449/06) JOHDANTO 1. Euroopan poliisiakatemia

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/28)

KERTOMUS. Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/28) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/151 KERTOMUS Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/28) JOHDANTO 1. Euroopan rautatievirasto

Lisätiedot

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/40)

KERTOMUS. innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/40) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/247 KERTOMUS innovoinnin ja verkkojen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/40) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C 449/04)

KERTOMUS. Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C 449/04) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/27 KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C 449/04) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C 449/14)

KERTOMUS. Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C 449/14) 1.12.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 449/77 KERTOMUS Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus (2016/C 449/14) JOHDANTO

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä keskuksen vastaus

Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg Puh. (+352) 4398 1 Sähköposti eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä keskuksen vastaus

sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan pankkiviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/13)

KERTOMUS. Euroopan pankkiviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/13) C 449/72 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan pankkiviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/13) JOHDANTO 1. Euroopan pankkiviranomainen

Lisätiedot

sekä viranomaisen vastaus

sekä viranomaisen vastaus Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014 sekä viranomaisen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxemburg Puh. (+352) 4938 1 Sähköposti: eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/05)

KERTOMUS. Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/05) C 417/42 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan ammatillisen koulutuksen kehittämiskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/05) JOHDANTO

Lisätiedot

sekä keskuksen vastaus

sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxemburg Puh. (+352) 4938 1 Sähköposti: eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan poliisiviraston tilipäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu 2 JOHDANTO

Lisätiedot

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaus

Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä Eurojust-yksikön vastaus

sekä Eurojust-yksikön vastaus Kertomus Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1

Lisätiedot

Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan GNSS-viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan GNSS-viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen (2016/C 449/30)

KERTOMUS. Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen (2016/C 449/30) C 449/162 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viranomaisen vastaus (2016/C 449/30) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

Kertomus Eurojust-yksikön tilinpäätöksestä

Kertomus Eurojust-yksikön tilinpäätöksestä ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus

KERTOMUS. Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus C 417/218 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyöyksikön (Eurojust) tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä Eurojust-yksikön vastaus (2017/C

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viranomaisen vastaus

Kertomus Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viranomaisen vastaus Kertomus Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxemburg Puh.

Lisätiedot

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan ympäristökeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/37)

KERTOMUS. Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/37) C 417/228 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan unionin perusoikeusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/37) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus

KERTOMUS. Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus C 449/22 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS Euroopan sähköisen viestinnän sääntelyviranomaisten yhteistyöelimen viraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxemburg Puh. (+352) 4938

Lisätiedot

Kertomus Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan tutkimusneuvoston toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus

Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus Kertomus Euroopan koulutussäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä säätiön vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu 2 JOHDANTO

Lisätiedot

Kertomus Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaus

Kertomus Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaus Kertomus Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. turvapaikka-asioiden tukiviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/12)

KERTOMUS. turvapaikka-asioiden tukiviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/12) C 449/66 FI Euroopan unionin virallinen lehti 1.12.2016 KERTOMUS turvapaikka-asioiden tukiviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2015 sekä viraston vastaus (2016/C 449/12) JOHDANTO 1. Euroopan turvapaikka-asioiden

Lisätiedot

Kertomus Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus

Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä säätiön vastaus Kertomus Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä säätiön vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/20)

KERTOMUS. Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/20) C 417/126 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/20) JOHDANTO

Lisätiedot

KERTOMUS. Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/02)

KERTOMUS. Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/02) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/25 KERTOMUS Energia-alan sääntelyviranomaisten yhteistyöviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/02) JOHDANTO

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan unionin rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan lääkeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen (2017/C 417/18)

KERTOMUS. Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen (2017/C 417/18) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/115 KERTOMUS Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus (2017/C 417/18) JOHDANTO

Lisätiedot

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

sekä keskuksen vastaus

sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2008 sekä viraston vastaukset (2009/C 304/10)

KERTOMUS Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2008 sekä viraston vastaukset (2009/C 304/10) 15.12.2009 Euroopan unionin virallinen lehti C 304/49 KERTOMUS Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2008 sekä viraston vastaukset (2009/C 304/10) SISÄLLYS

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan unionin lainvalvontakoulutusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä keskuksen vastaus

sekä keskuksen vastaus Kertomus Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1

Lisätiedot

Kertomus kalastuksenvalvontaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset

Kertomus kalastuksenvalvontaviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viraston vastaukset ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014

Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014 Kertomus Euratomin hankintakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2014 sekä keskuksen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Tutkimuksen toimeenpanoviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/04)

KERTOMUS. Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/04) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/37 KERTOMUS Euroopan unionin elinten käännöskeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä keskuksen vastaus (2017/C 417/04) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

sekä viranomaisen vastaus

sekä viranomaisen vastaus Kertomus Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus yhteisön kasvilajikeviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/26)

KERTOMUS. Euroopan unionin rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/26) C 417/166 FI Euroopan unionin virallinen lehti 6.12.2017 KERTOMUS Euroopan unionin rautatieviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/26) JOHDANTO 1. Euroopan

Lisätiedot

Kertomus Euroopan pankkiviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viranomaisen vastaus

Kertomus Euroopan pankkiviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta sekä viranomaisen vastaus Kertomus Euroopan pankkiviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viranomaisen vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

sekä viraston vastaus

sekä viraston vastaus Kertomus Euroopan meriturvallisuusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus 12, rue Alcide De Gasperi - L 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Lisätiedot

KERTOMUS Euroopan työturvallisuus- ja työterveysviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2009 sekä viraston vastaukset (2010/C 338/09)

KERTOMUS Euroopan työturvallisuus- ja työterveysviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2009 sekä viraston vastaukset (2010/C 338/09) C 338/46 Euroopan unionin virallinen lehti 14.12.2010 KERTOMUS Euroopan työturvallisuus- ja työterveysviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2009 sekä viraston vastaukset (2010/C 338/09) SISÄLLYS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011

Kertomus Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2011 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus Euroopan huumausaineiden ja niiden väärinkäytön seurantakeskuksen tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

KERTOMUS. Euroopan unionin lainvalvontakoulutusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/06)

KERTOMUS. Euroopan unionin lainvalvontakoulutusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/06) 6.12.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 417/47 KERTOMUS Euroopan unionin lainvalvontakoulutusviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2016 sekä viraston vastaus (2017/C 417/06) JOHDANTO 1.

Lisätiedot

Lausunto nro 1/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan 4 kohdan nojalla)

Lausunto nro 1/2014. (annettu Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 325 artiklan 4 kohdan nojalla) ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013

Kertomus sisämarkkinoilla toimivan yhdenmukaistamisviraston tilinpäätöksestä varainhoitovuodelta 2013 ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Lisätiedot