raita.com Mukavuudet mökille! Suojele ympäristöäsi seuraaville sukupolville! Ympäristöystävälliset wc:t kaikkiin tarpeisiin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "raita.com Mukavuudet mökille! Suojele ympäristöäsi seuraaville sukupolville! Ympäristöystävälliset wc:t kaikkiin tarpeisiin"

Transkriptio

1 D110 D Ympäristöystävälliset wc:t kaikkiin tarpeisiin Mukavuudet mökille! Suojele ympäristöäsi seuraaville sukupolville! EV- ja AQ- kompostoivat ja biologiset wc:t sisälle EV-kompostoivat wc:t ulkorakennukseen Istuimet sivuilla 5 ja 6 - säiliöt sivuilla 6-7 Laitteet ja rakennukset sivuilla ECOFLUSH ECODRY EV MINI EV MINI L EV 200 förbränningstoaletter_finland Version: AQ EV-kompostoivat wc:t yleisökäyttöön Laitteet ja rakennukset sivuilla 9, 10 ja 11 EV 2000KU EV 1000KU EV 200KU 1 (12) Ympäristöystävälliset wc:t Versio:

2 Eniten sovelluksia! KOMPOSTOIVIA, BIOLOGISIA WC - LAITTEITA 40 VUOTTA. Kehittämämme kompostoivat ja biologiset wcjärjestelmät perustuvat pitkään kokemukseen alalla. Eri malleja on tänä päivänä valikoimassa kymmeniä - niillä on kuitenkin yhteisiä piirteitä: käyttäminen ja hoitaminen on helppoa - käytämmme vaunujärjestelmää, jolloin komposti ehtii valmistua vaunussa, ennen tyhjennystä suuri ja joustava kapasiteetti - niissä on suuri kuormituksen kestävyys ja laite ei tuota ongelmia suurellakaan käyttömäärällä mahdollisuus laajentaa kapasitettiä helposti - laitteemme ovat moduulirakenteisia - niiden muuttaminen on helppoa hajuton ja hygieeninen käytössä - toiminta on hajutonta materiaalit on helposti puhdistettavia Miten kompostoiva wc toimii? Kompostoiva wc muuntaa jätteet kompostiksi - luonnollisen kompostointiprosessin avulla Laitteissamme käytetään siis luonnon omaa hajoamisprosessia - kompostointia Tämä prosessi toimii laitteissamme tehokkaammin, koska olemme huolehtineet teknisillä toteutuksilla prosessille optimit olosuhteet. Näitä ovat: oikea kosteus, oikea lämpötila, oikea ravinnesuhde ja hapen riittävyys. Kompostin kypsyminen vie aikaa 2-5 kuukautta - jälkikompostoimalla riittävän pitkään samassa täyttövaunussa saavutetaan helppo hoito ja ylläpito. Kun vaunua halutaan siirtää - se on helppoa koska vaunu on varustettu pyörillä. EV - ECODRY mallisto on kompostoiva wc, joka ei tarvitse vettä, sähköä, viemäröintiä. Istuimissa useita vaihtoehtoja - posliininen istuin (yo. kuvassa), PE muovinen istuin. Kompostointisäiliöissä useita kokoja - 3 vaunumallia (kuvassa oikealla), lisäksi 4 kompostointisäiliömallia. Valmis komposti kumotaan maanparannusaineeksi - esim. pensaille, kasveille. 2 (12) AQ mallisto on kompostoiva wc, jossa käytetään huuhtelevaa wc istuinta. Erotinyksikkö erottaa nesteen ja kompostoitavan jätteen. Kompostointisäiliöissä useita kokoja - 3 vaunumallia (kuvassa oikealla, lisäksi 4 kompostointisäiliömallia.

3 Kompostoiva, biologinen wc on teknisesti erittäin vahva ja sen ylläpito on helppoa. KOMPOSTOIVAN WC:N AINUTLAATUISUUS: Ei tarvitse vettä tai viemäriä Hajuton ja hygieeninen Helppo asentaa Ei haju- tai kärpäsongelmia Helppo hoitoisuus (vaunun vaihtaminen) Ei kemikaaleja Komposti sopii maanparannukseen Faktaa erilaisista WC järjestelmistä Kompostoiva WC Biologinen WC Vesipihi WC + säiliökeräys Hyviä puolia: - Ei tarvitse vettä tai viemäriä - Hajuton - Ei kärpäsongelmia - Helppo hoitoisuus (kompostivaunun vaihtaminen) - Ei kemikaaleja - Komposti sopii maanparannukseen - Ei tarvitse lämmitettävää tilaa - Ei kuormita kiinteistön jätevesiä - Edullinen käyttää Huonoja puolia: - 1 wc istuin / kompostointivaunu - Piden käyttö rajoitettua (kts eri mallit) Hyviä puolia: Hyviä puolia: - Normaali wc istuin - Normaali wc istuin - Hajuton - Hajuton - Ei kärpäsongelmia - Ei kärpäsongelmia - Helppo hoitoisuus (kompostivaunun - Helppo hoitoisuus (säiliön tyhjennys vaihtaminen) loka-autolla) - Ei kemikaaleja wc istuinta / säiliö - Komposti sopii maanparannukseen - Edullinen käyttää (verrattuna norm wc) wc istuinta / kompostointivaunu - Piden (alapesusuihku) käyttö mahdollista - Edullinen käyttää - Piden (alapesusuihku) käyttö mahdollista Huonoja puolia: - vesi ja viemäri Huonoja puolia: - vaatii lämpimän tilan (wc-huone) - vesi ja viemäri - loka-auto tyhjennykset - kuormittaa hieman kiinteistön jätevesiä - Ei hyväksytä kaikkialle - vaatii lämpimät tilat (wc- ja kompostointitila ) Kompostoiva, biologinen wc ei tarvitse teknistä huoltoa, siinä ei ole käytössä kuluvia komponentteja! 3 (12)

4 Ei vettä - ei viemäriä helpdesk@ EV kompostoiva wc Mukavuudet sisälle tai ulkorakennukseen Istuimet Istuinvaihtoehtoja 5 kpl EV kompostoivat vessat - moderni ekovessa mallisto EV ekovessa mallisto - 5 istuinvaihtoehtoa ja 7 kompostointisäiliövaihtoehtoa. Istuimena posliininen erotteleva istuin (pienellä etuosan huuhtelulla) tai PE muovinen istuin erottelevana (SEP) tai ilman erottelua (ECO). Lopputuotteena kompostia, ei kuormita jätevesiä Ei vaadi painevettä tai sähköä Kapasiteetti jopa 12 käyttäjää, kts eri mallit ECODRY ISTUIN: materiaali posliini - paino 25 kg Istuinkorkeus 450 leveys 395 syvyys 580 ~ 1 dl huuhtelu etukulhoon (230 V/12 V patteri, painevesi tai erillinen vesisäiliö) liitosyhde D200 - keskipiste 300 mm takaosasta EV ekovessa voidaan myös asentaa istuintasoon - istuintason päälle PE muovinen erotteleva (SEP) tai ilman erottelua (ECO) oleva yläosa. Istuintasoratkaisulla laitteisto saadaan asennettua matalampaan tilaan. Kts. säiliövaihtoehdot sivuilla 6 ja 7. EV ISTUIN: materiaali PE (muovi) - paino 12 kg Istuinkorkeus 520 leveys 395 syvyys 498 liitosyhde D200 - keskipiste 200 mm takaosasta erotteleva (SEP) tai ei erotteleva (ECO) yläosa EV ISTUINTASO: materiaali PE (muovi) - paino 6 kg Istuinkorkeus (riippuu rakennettavan istuintasosta) leveys 395 syvyys 498 liitosyhde D200 - keskipiste 200 mm takaosasta erotteleva (SEP) tai ei erotteleva (ECO) yläosa 4 (12)

5 Pieni vedenkulutus (Ecoflush) Mukavuudet sisälle AQ biologinen wc Istuimet Istuinvaihtoehtoja 2 kpl AQ biologiset wc:t - WC istuimella varustettu kompostoiva vessa AQ biologinen wc:ssä käytetään wc-istuinta ECOFLUSH tai ei erottevaa istuinta jätösten huuhteluun ja kuljettamiseen. Kompostointitilan päälle sijoitettu erotinyksikkö erottaa nesteet ja kiintoaineksen toisistaan, kiintoaineen kompostointiyksikköön (uloste, paperit) ja nesteen (virtsa, huuhteluvesi) jätevesiin joko suoraan (normaalialueet) tai NP ravinteidenpoistoyksikön kautta (ranta- ja pohjavesialueet). 2 Lopputuotteena kompostia Pieni sähkönkulutus (NP tai UV Yksikkö) Kapasiteetti jopa 12 käyttäjää, kts eri mallit ECOFLUSH ISTUIN: materiaali posliini - paino 25 kg Istuinkorkeus 450 leveys 395 syvyys 580 ~ 1 dl huuhtelu etukulhoon (230 V/12 V patteri, painevesi tai erillinen vesisäiliö) liitosyhde D200 - keskipiste 300 mm takaosasta säästää n 80 % vettä huuhtelussa (vrt ei erotteva istuin) ECOFLUSH istuimella vaihtoehtoina on myös ravinnepitoisen virtsan erottelu (1) ja hyötykäyttö lannoitteena omalla kiinteistöllä, tai nesteen johtaminen muihin jätevesiin (2). 1 2 AQUATRON EROTINYKSIKKÖ: materiaali PE (muovi) - paino 6 kg korkeus 520 leveys 395 syvyys 498 liitosyhde tulo D110 - lähtö D200 ja D50 mm erottaa 98 % nesteestä D50 mm yhteestä NP EI EROTTELEVA ISTUIN: IDO, GUSTAVSBERG jne. Kts. säiliövaihtoehdot sivuilla 6 ja 7. 5 (12)

6 Ei vettä - ei viemäriä EV ja AQ kompostointivaunut helpdesk@ Lopputuotteena kompostia Ei sähköä Kapasiteetti jopa 12 käyttäjää, kts eri mallit EV ja AQ kompostointivaunut Kompostivaunun tyhjennys on helppoa - kapasitaattia voidaan lisätä lisävaunuilla! 6 (12)

7 Pieni vedenkulutus (Ecoflush) EV ja AQ kompostointisäiliöt Lopputuotteena kompostia Pieni sähkönkulutus (NP tai UV Yksikkö) Kapasiteetti jopa 12 käyttäjää, kts eri mallit EV JA AQ kompostointisäiliöt EV ja AQ vessojen kompostointisäiliöitä on 7 eri kokoista, Pienempiä säiliöissä ( ja 400) kompostointi samassa säiliössä prosessin loppuun asti - usein käytetään vaihtosäiliötä. Vaunumallit ovat erittäin helppo tyhjentää. Suuremmista kompostointisäiliöistä ( ) valmis komposti tyhjennetään alaosan luukusta. Kaikki säiliöt on valmistettu PE muovista, joka on materiaalina erittäin kestävä, helposti puhtaana pidettävä ja kevyt käsitellä EV ja AQ kompostointisäiliöt 7 (12)

8 Ecoflush vähävetinen wc 80 % vähemmän vettä Ecoflush säästää vettä ja rahaa! RAITA umpisäiliöitä Ecoflush Korkeus 820mm Istumakorkeus 450mm Leveys 350mm Syvyys 620mm Paino 20kg Virtsa erottuu etuosaan. Etuosan huuhtelu 1 dl - takaosan 2 l. Vettä kuluu 1/5 normaaliin wc:hen verrattuna. 2 2 m 3 Ecoflush istuimen erottama virtsa (1) voidaan kerätä talteen ja käyttää lannoitteena. Neste voidaan johtaa myös 1 yhdessä muun huuhtelun kanssa (2) jätevesijärjestelmään; umpisäiliöön tai AQ laitteeseen. Ecoflush huuhtelee keskimäärin alle litran yhdellä huuhtelulla. Tämä tarkoittaa n. 80% vähemmän jätevettä ja jopa 80% enemmän säästöjä. Umpisäiliömallimme 0,45 m3-1,3 m3-2 m3-6 m3-10 m3 6 m 3 10 m (12)

9 Piirustuksia rakenteesta D110 ECO Ei vettä - ei viemäriä EV ja AQ yleisö wct helpdesk@ Lopputuotteena kompostia Ei sähköä Kapasiteetti jopa satoja käyttäjiä, kts eri mallit EV 200KU Piirustuksia rakenteesta istuintaso sisälle tarvittaessa porras sisälle tarvittaessa EV 2000KU EV MINI L Piirustuksia rakenteesta istuinkorkeus cm Koroke EV yleisö wc - valmiita wc-rakennuksia tai kohteeseen räätälöityjä ratkaisuja! 9 (12)

10 Tuotteita / tarvikkeita / lisävarusteita ECO EV MINI SEP EV MINI L (ECO, ECOSEP, SEP) Ev200 KU (ECO, ECOSEP, SEP) ECODRY ISTUIN EV ISTUIN EV ISTUINTASO ECO EV ISTUINTASO SEP ECOFLUSH EV 120 A-A EV 200 A-A :- 1160:- 441:- 685:- 1025:- 561:- 261:- 626:- 590:- 590:- 750:- 230: EV 400 A-A hinnat sis alv:n 24 % EV 60 A-A 10 (12) AQ erotinyksikkö

11 :- 1850:- 2500:- EV 450 A-A EV 1000 A-A EV 2000 A-A 1610:- 2 m 3 6 m :- 2100:- AQ NP (ravinteidenpoisto) 2000 l umpisäiliö 6000 l umpisäiliö 4410:- 10 m 3 180:- 230: l umpisäiliö 231:- Pintahälytin (langaton) Käyttöaineet 29:- Puhallin 230 V 69:- Puhallin 12 V hinnat sis alv:n 24 % Kompostointirouhe 25 l 11 (12) RAKE - fosforin saostamiseen (sis vaahdoneston) RAKE FE20 l

12 Ympäristöystävälliset wc:t kaikkiin tarpeisiin WC käsittelee mökin jätevesikuormituksesta suuren osan. 100 % Yhdessä BioBox harmaavesisuodattimen kanssa puhdistustulos on huippuluokkaa - näin ympäristömme säilyy puhtaana myös seuraaville sukupolville. JÄLLEENMYYNTI! Katso www. sivulta sopiva jälleenmyyjä lähistöltäsi. Sieltä löydät myös tarkemmat asennus - ja käyttöohjeet. Ympäristöystävälliset wc:t Versio:

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Kuusikkotie 25 01380 Vantaa EV Ekovessaratkaisut AQ Biologiset wc-laitteistot tel 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Esite sisältää kuvaukset yllämainituista tuoteryhmistä. Lisätietoja

Lisätiedot

Kompostoivat käymälät. BAT Systems Oy Internetsivut: www.batsystems.fi Puhelin: 010 320 4490 Sähköposti: info@batsystems.fi

Kompostoivat käymälät. BAT Systems Oy Internetsivut: www.batsystems.fi Puhelin: 010 320 4490 Sähköposti: info@batsystems.fi Kompostoivat käymälät MULLIS EDUT JA MAHDOLLISUUDET MULLIS EDUT Valmistettu ruostumattomasta teräksestä Säiliön suuri tilavuus Säiliö piilossa lattian alla Saatavissa useita malleja ja kokoja Saatavissa

Lisätiedot

AQUATRON BIOLOGINEN WC-JÄRJESTELMÄ

AQUATRON BIOLOGINEN WC-JÄRJESTELMÄ AQUATRON BIOLOGINEN WC-JÄRJESTELMÄ Aquatron on luontoystävällinen ratkaisu. Siinä yhdistyy kompostoivan vessan luontoystävällisyys ja wc:n käyttämukavuus ja hygienisyys. Aquatron-ekovessa järjestelmässä

Lisätiedot

raita.com Harmaan veden puhdistamot Saunaan - mökille - loma-asunnot - piental0t - yleisökohteet

raita.com Harmaan veden puhdistamot Saunaan - mökille - loma-asunnot - piental0t - yleisökohteet 0400 912 111 helpdesk@ Harmaan veden puhdistamot Saunaan - mökille - loma-asunnot - piental0t - yleisökohteet Huolehdi ympäristöstäsi - nauti puhtaista vesistä - jätä ne puhtaina jälkipolville 0400 912

Lisätiedot

raita.com Jätevedenpuhdistus BioModuuleilla Suojele ympäristöäsi seuraaville sukupolville!

raita.com Jätevedenpuhdistus BioModuuleilla Suojele ympäristöäsi seuraaville sukupolville! 0400 912 111 helpdesk@ Biosuodatus RAITA biomoduulilla Passiivinen jätevesijärjestelmä Jätevedenpuhdistus BioModuuleilla Kaksoisviemäröintijärjestelmät Saostuskaivot Umpisäiliöt Fosforinpoisto Suojele

Lisätiedot

Kestävän kehityksen ratkaisuja ympäristötekniikassa: - jätevedenkäsittelyä ja biologisia wc-laitteita kesämökeille, loma-asunnoille, pientaloihin

Kestävän kehityksen ratkaisuja ympäristötekniikassa: - jätevedenkäsittelyä ja biologisia wc-laitteita kesämökeille, loma-asunnoille, pientaloihin domestic Kestävän kehityksen ratkaisuja ympäristötekniikassa: - jätevedenkäsittelyä ja biologisia wc-laitteita kesämökeille, loma-asunnoille, pientaloihin environment RAITA technology on ympäristötekniikkaan

Lisätiedot

Hajajätevesi risteily Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy

Hajajätevesi risteily Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy Hajajätevesi risteily 20-21.11 2018 Tj. Matti Hakala Biolan Ekoasuminen Oy aurinkoenergiajärjestelmät kompostorit pakastavat ja kompostoivat kuivakäymälät Biolan Ekoasuminen Oy: Skaalautuva Kiertotalouskonsepti

Lisätiedot

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1. ASENNUKSEEN HANKITTAVAT TARVIKKEET Seuraavat tarvikkeet tarvitaan laitteistotoimituksen lisäksi Aquatron-laitteiston asennukseen: 1.1 Wc-istuin. - 3 L huuhteleva pientalon

Lisätiedot

Kohteessa on käymäläratkaisuna ympäristöystävällinen tai umpisäiliö, eli jätevesiä ei kuormiteta wc:n jätevesillä.

Kohteessa on käymäläratkaisuna ympäristöystävällinen tai umpisäiliö, eli jätevesiä ei kuormiteta wc:n jätevesillä. Ohjeellinen malli: Jätevesilaskelmasta Valintaperusteista RAITA SK1300 + BioBox XL harmaavesi -puhdistamolla: Kohdetiedot: Loma-asunnot Pientalot Kohteessa on käymäläratkaisuna ympäristöystävällinen tai

Lisätiedot

AQ biologisen wc:n asennus ja käyttäminen

AQ biologisen wc:n asennus ja käyttäminen AQ biologisen wc:n asennus ja käyttäminen Yleistä:... 2 Käymäläjäte... 2 AQ biologisen wc:n mitoitus... 2 Biologisen wc:n hoitoon liittyviä ennakoivia toimenpiteitä... 2 AQ biologisen wc:n toiminnasta

Lisätiedot

RAITA PA PUHDISTAMOT. Loma-asunnot Pientalot Taloryhmittymät Maatalous. raita.com/pa

RAITA PA PUHDISTAMOT. Loma-asunnot Pientalot Taloryhmittymät Maatalous. raita.com/pa 0400 912 111 helpdesk@ RAITA PA PUHDISTAMOT Loma-asunnot Pientalot Taloryhmittymät Maatalous /pa 0400 912 111 helpdesk@ RAITA PA MULTI Haja-asutukseen kehitetty puhdistamo Pientaloasuminen haja-asutusalueilla

Lisätiedot

Polttavat wc:t kaikkiin tarpeisiin. Cinderella förbränningstoaletter_finland Version: raita.

Polttavat wc:t kaikkiin tarpeisiin. Cinderella förbränningstoaletter_finland Version: raita. 0400 912 111 helpdesk@ Polttavat wc:t kaikkiin tarpeisiin Cinderella förbränningstoaletter_finland Version: 2016-03-08. 0400 912 111 helpdesk@ Cinderella wc-järjestelmä on markkinajohtaja Euroopassa ja

Lisätiedot

Sisällys WehoPuts jäteveden pienpuhdistamot WehoSeptic-maapuhdistamot WehoSeptic-mökkituotteet WehoSeptic-kuivakäymälätuotteet

Sisällys WehoPuts jäteveden pienpuhdistamot WehoSeptic-maapuhdistamot WehoSeptic-mökkituotteet WehoSeptic-kuivakäymälätuotteet Sisällys WehoPuts 5-10... 3 WehoPuts-tarvikkeet... 3 WehoPuts 15-95... 4 WehoSeptic-maapuhdistamot...5-6 WehoSeptic-mökkituotteet... 6 WehoSeptic-kuivakäymälätuotteet... 7 Hanakat-toimipaikat... 8 WehoPuts

Lisätiedot

Kohteessa on käymäläratkaisuna ympäristöystävällinen tai umpisäiliö, eli jätevesiä ei kuormiteta wc:n jätevesillä.

Kohteessa on käymäläratkaisuna ympäristöystävällinen tai umpisäiliö, eli jätevesiä ei kuormiteta wc:n jätevesillä. Ohjeellinen malli: Jätevesilaskelmasta Valintaperusteista RAITA BioBox XL harmaavesi -puhdistamolla: Kohdetiedot: Loma-asunnot Pientalot Kohteessa on käymäläratkaisuna ympäristöystävällinen tai umpisäiliö,

Lisätiedot

WehoSeptic. Jäteveden maapuhdistamot

WehoSeptic. Jäteveden maapuhdistamot WehoSeptic Jäteveden maapuhdistamot Omakotitalon asumisjätevesien puhdistusratkaisut Maasuodatus Jätevesi esikäsitellään 3 -osaisessa saostussäiliössä, jossa erotellaan kiintoaineet ja rasva. Erottelua

Lisätiedot

EV EKOVESSAT, hajuton ympäristöystävällinen...

EV EKOVESSAT, hajuton ympäristöystävällinen... EV EKOVESSAT, hajuton ympäristöystävällinen... ...ratkaisu loma-asunnolle, kesämökille, sisätilaan, ulkorakennukseen... MALLISTOMME: EV ekovessan kanssa sopivia laitteistoja jätevedenkäsittelyyn... Uloste,

Lisätiedot

eco Suomen suosituin kompostikäymälä Kompostoi myös mökin biojätteet Hajuton ja miellyttävä käytössä

eco Suomen suosituin kompostikäymälä Kompostoi myös mökin biojätteet Hajuton ja miellyttävä käytössä Käymälät biolan.fi KÄYMÄLÄT ULKOTILOIHIN Biolan Kompostikäymälä eco L 65 x K 97 x S 65 cm Suomen suosituin kompostikäymälä Kompostoi myös mökin biojätteet Hajuton ja miellyttävä käytössä Mukava käytössä

Lisätiedot

Kuivakäymälät, kompostointi ja pesuvesien puhdistaminen. Vesistöjä kunnostamaan -infotilaisuus , Kustavi

Kuivakäymälät, kompostointi ja pesuvesien puhdistaminen. Vesistöjä kunnostamaan -infotilaisuus , Kustavi Kuivakäymälät, kompostointi ja pesuvesien puhdistaminen Vesistöjä kunnostamaan -infotilaisuus 10.9.2016, Kustavi Ravinteiden kierto tulevaisuudessa välttämätöntä Fosfori on alkuaine, jonka on arvioitu

Lisätiedot

YLEISIMMÄT JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT. JÄTEVESINEUVONTAA SATAKUNNASSA JÄNES Henna Ryömä suunnittelija Pyhäjärvi-instituutti

YLEISIMMÄT JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT. JÄTEVESINEUVONTAA SATAKUNNASSA JÄNES Henna Ryömä suunnittelija Pyhäjärvi-instituutti YLEISIMMÄT JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT JÄTEVESINEUVONTAA SATAKUNNASSA JÄNES Henna Ryömä suunnittelija Pyhäjärvi-instituutti Jätevedet voidaan hoitaa usealla tavalla Kunnan tai yksityisen vesihuoltolaitoksen (osuuskunnan)

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

LIV on Kolektor konserniin kuuluva yritys, joka on erikoistunut huuhtelujärjestelmiin jo yli 50 vuotta.

LIV on Kolektor konserniin kuuluva yritys, joka on erikoistunut huuhtelujärjestelmiin jo yli 50 vuotta. Asennustekniikka 2014 LIV on Kolektor konserniin kuuluva yritys, joka on erikoistunut huuhtelujärjestelmiin jo yli 50 vuotta. Valikoimaan kuuluu pinta- ja seinäasennusjärjestelmiä, sekä laaja mallisto

Lisätiedot

EV ekovessan asennus ja käyttäminen

EV ekovessan asennus ja käyttäminen EV ekovessan asennus ja käyttäminen EV ekovessan asennus ja käyttäminen... 1 Yleistä:... 2 Käymäläjäte... 2 Ev ekovessojen mitoitus... 2 Ekovessan hoitoon liittyä ennakoivia toimenpiteitä... 2 EV ekovessan

Lisätiedot

TEP Moreenia 17.6. 2010. Käymäläseura Huussi ry

TEP Moreenia 17.6. 2010. Käymäläseura Huussi ry TEP Moreenia 17.6. 2010 riippumaton kansalaisjärjestö (NGO), joka valistaa ja neuvoo, EI MYY KÄYMÄLÖITÄ perustettu v. 2002 jäseniä n. 350, joista yritysjäseniä 20 ei yhtään vakinaista työntekijää, 3-4

Lisätiedot

Vapaa-ajan asuntojen jätevesiratkaisut. toimivuutta, huolettomuutta

Vapaa-ajan asuntojen jätevesiratkaisut. toimivuutta, huolettomuutta Vapaa-ajan asuntojen jätevesiratkaisut toimivuutta, huolettomuutta Enemmän tehoa ja toimivuutta MökkiSepti-jätevesijärjestelmät on suunniteltu erityisesti vapaa-ajan asuntojen jätevesien käsittelyyn. Mökillä

Lisätiedot

YMPÄRISTÖTEKNIIKKAA HAJA-ASUTUKSEN JÄTEVESIEN KÄSITTELYYN

YMPÄRISTÖTEKNIIKKAA HAJA-ASUTUKSEN JÄTEVESIEN KÄSITTELYYN YMPÄRISTÖTEKNIIKKAA HAJA-ASUTUKSEN JÄTEVESIEN KÄSITTELYYN Pientalot, loma-asunnot, maatalous, kyläpuhdistamot PA biologis-kemialliset puhdistamot - Pientalot, loma-asunnot sivu 2 - Yhteispuhdistamot sivu

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄT KÄYTTÖÖN

KUIVAKÄYMÄLÄT KÄYTTÖÖN KUIVAKÄYMÄLÄT KÄYTTÖÖN DT -TEKNOLOGIA TEKEE TULOAAN Raini Kiukas Käymäläseura Huussi ry DT keskus Kuivakäymälä kopli@kopli.fi HUOMIOITA NYKYTILANTEESTA MAAILMAN TÄRKEIN LUONNONVARA ON MAKEA VESI MEIDÄN

Lisätiedot

Helpoin jätevesiratkaisu valmiiseen mökkipihaan. Sen voit asentaa itsekin!

Helpoin jätevesiratkaisu valmiiseen mökkipihaan. Sen voit asentaa itsekin! H A JA-A S U T U S A LU E E N JÄT E V E D E N P U H D I S TA M I N E N U P O N O R - H A R M A AV E S I S U O D AT I N U U T U U S Helpoin jätevesiratkaisu valmiiseen mökkipihaan. Sen voit asentaa itsekin!

Lisätiedot

Kuivakäymälät. Itämerihaasteen hajakuormitusseminaari 28.11.2011, Turku Jarkko Leka, Valonia

Kuivakäymälät. Itämerihaasteen hajakuormitusseminaari 28.11.2011, Turku Jarkko Leka, Valonia Kuivakäymälät Itämerihaasteen hajakuormitusseminaari 28.11.2011, Turku Jarkko Leka, Valonia Kuivakäymälä huussi, puusee,hyyskä Edulliset perustamis- ja käyttökustannukset Säästää vettä => globaalisti tärkeä

Lisätiedot

Mökkiläisten ympäristöilta Moreenia 16.4.2013. Käymäläseura Huussi ry Susanna Pakula

Mökkiläisten ympäristöilta Moreenia 16.4.2013. Käymäläseura Huussi ry Susanna Pakula Mökkiläisten ympäristöilta Moreenia 16.4.2013 Susanna Pakula Kuivakäymälän hankinta tuumasta toimeen! Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 Pirkanmaan ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen

Lisätiedot

Harmaiden jätevesien käsittely ja kaksoisviemäröinti. Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus

Harmaiden jätevesien käsittely ja kaksoisviemäröinti. Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus Harmaiden jätevesien käsittely ja kaksoisviemäröinti Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus 17.5.2018 Jätevesijakeiden erottelun periaate Jätevesijakeiden erottelu on useassa

Lisätiedot

Liitäntävaihtoehdot P-lukolliset WC:t (6l/huuhtelu) Poistoputken halkaisija 22/28/32 mm Lämpötila max 35 C Paino 5,8 kg

Liitäntävaihtoehdot P-lukolliset WC:t (6l/huuhtelu) Poistoputken halkaisija 22/28/32 mm Lämpötila max 35 C Paino 5,8 kg LVI-nro silppuaa WC:stä tulevan huuhtelujätteen ja pumppaa sen putkea pitkin pois viemäriin. Uusi silppuripumppumme on easy access - leikkuujärjestelmä ja elektroniikka ovat erillään. Asennus on helppoa,

Lisätiedot

raita.com Jätevedenpuhdistukseen tarvikkeita Laadukkaat ratkaisut kustannustehokkaasti. Ilmantuottolaitteet - ilmastimet Jätevedenpuhdistukseen

raita.com Jätevedenpuhdistukseen tarvikkeita Laadukkaat ratkaisut kustannustehokkaasti. Ilmantuottolaitteet - ilmastimet Jätevedenpuhdistukseen Jätevedenpuhdistukseen tarvikkeita 0400 912 111 helpdesk@ Ilmantuottolaitteet - ilmastimet Laadukkaat ratkaisut kustannustehokkaasti. Jätevedenpuhdistukseen 0400 912 111 helpdesk@ Jäteveden hapettaminen

Lisätiedot

Kekkilä kompostorit ja kuivakäymälät

Kekkilä kompostorit ja kuivakäymälät Kekkilä kompostorit ja kuivakäymälät Kekkilän kompostorien ja kuivakäymälöiden avulla kotona, puutarhassa ja kesämökillä syntyvän maatuvan jätteen käsittely on siistiä ja vaivatonta. Tyylikkäät ja toimivat

Lisätiedot

JITA KOMBI JA HARMAAVESISUODATIN. Onko tontilla ahdasta? Ei ole enää.

JITA KOMBI JA HARMAAVESISUODATIN. Onko tontilla ahdasta? Ei ole enää. JITA KOMBI JA HARMAAVESISUODATIN Onko tontilla ahdasta? Ei ole enää. JITA KOMBI Monissa kiinteistöissä järkevin ja edullisin tapa toteuttaa jätevesien käsittely on erillisviemäröinti. Tämä tosiasia on

Lisätiedot

Vesikäymälän vaihtoehdot ja niiden soveltuvuus haja-asutuksessa. Erkki Santala

Vesikäymälän vaihtoehdot ja niiden soveltuvuus haja-asutuksessa. Erkki Santala Vesikäymälän vaihtoehdot ja niiden soveltuvuus haja-asutuksessa Erkki Santala Keskeiset säädökset Ympäristönsuojelulaki (YSL) 527/2014 Valtioneuvoston asetus talousjätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten

Lisätiedot

Selvitys olemassa olevasta jätevesijärjestelmästä

Selvitys olemassa olevasta jätevesijärjestelmästä 1 Selvitys olemassa olevasta jätevesijärjestelmästä järjestelmä vesikäymälällä järjestelmä ainoastaan pesuvesille, ns. harmaavesille järjestelmä muulle jätevedelle (esim. öljypitoiselle vedelle) Omistaja

Lisätiedot

BioBox XL n asennus, hoito, huolto

BioBox XL n asennus, hoito, huolto 650 BioBox XL n asennus, hoito, huolto Kiitos, että valitsit Biobox XL puhdistamon puhdistamaan harmaata jätevettä. Vaikka BioBox XL on helppo asentaa ja ylläpitää, se tarvitsee muutamia toimenpiteitä

Lisätiedot

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä.

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä. Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat raikkaan juomaveden mökillä, saaressa tai veneessä. Puhtaan juomaveden tuotto merestä 25 litraa/tunti, ja järvestä sekä kaivosta 50 litraa/tunti. 72 x 28 x 29

Lisätiedot

Kuivakäymälä vanhaan taloon?

Kuivakäymälä vanhaan taloon? Kuivakäymälä vanhaan taloon? Olli Borg DI, ympäristönsuojelutekniikka erikoisalana vanhat rakennukset, kuntokartoitukset ja ympäristöindikaattorit kolumnisti ja toimituskunnan jäsen, Rakennusperinteen

Lisätiedot

Ravinteiden kierto muuttuu välttämättömäksi ONGELMA TJA RATKAISUT SISÄKUIVAKÄYMÄLÄSSÄ KVVY 30.10.2012. Kuivakäymälän merkitys jätevesiin

Ravinteiden kierto muuttuu välttämättömäksi ONGELMA TJA RATKAISUT SISÄKUIVAKÄYMÄLÄSSÄ KVVY 30.10.2012. Kuivakäymälän merkitys jätevesiin ONGELMA TJA RATKAISUT SISÄKUIVAKÄYMÄLÄSSÄ KVVY 30.10.2012 Raini Kiukas DT keskus Kuivakäymälä Kopli Oy Ravinteiden kierto muuttuu välttämättömäksi Tiedossa on fosforin määrän rajallisuus, arvio nykykäytöllä

Lisätiedot

asuinrakennuksen pinta-ala on alle 150 m2 käyttäjiä normaalisti 5 hlöä tai vähemmän kiinteistöllä

asuinrakennuksen pinta-ala on alle 150 m2 käyttäjiä normaalisti 5 hlöä tai vähemmän kiinteistöllä 1.6.2018 Vantaa JÄTEVESILASKELMA BIOBOX M Kohdetiedot: Loma-asunto vesistön läheisyydessä (alle 100 m tai pidemmällä). Kohteen wc ratkaisuna on ympäristöwc, eli virtsaa tai jätevettä ei johdeta jätevesiin,

Lisätiedot

Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3

Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3 Uponor-umpisäiliö 5,3 m 3 Toimintaperiaate Uponor-umpisäiliö soveltuu erityisesti WC-jäteveden keräilyyn. WC-jätevedet johdetaan 5,3 m 3 säiliöön, jonka loka-auto tyhjentää ja vie jätevedet puhdistettavaksi.

Lisätiedot

Kuivakäymälästä kompostiin KO M P O S TO I N T I

Kuivakäymälästä kompostiin KO M P O S TO I N T I Kuivakäymälästä kompostiin KO M P O S TO I N T I Ravinteiden kierrättäminen kannattaa saat hyvää multaa pihaan säästät lannoitteiden ja mullan ostossa saat hyötyliikuntaa ja iloisen mielen säästät jätemaksuissa

Lisätiedot

Turku, 28.11.2011 Ympäristöasiantuntija MMM Asko Särkelä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry

Turku, 28.11.2011 Ympäristöasiantuntija MMM Asko Särkelä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry Pesu- ja käymälävesien erillisviemäröinti ja -käsittely Turku, 28.11.211 Ympäristöasiantuntija MMM Asko Särkelä Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry Haja-asutuksen jätevesien koostumus

Lisätiedot

MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET

MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET MAKSIMAALISTA KAPASITEETTIA PIENEEN TILAAN BERGMANN-ASTIAPURISTIMET BERGMANN-ASTIAPURISTIMET Helppokäyttöiset Bergmann -astiapuristimet takaavat maksimaalisen jätteidenkäsittelykapasiteetin taloudellisesti

Lisätiedot

KIINTEISTÖN HALTIJA Nimi Jakeluosoite Postinumero Postitoimipaikka Puhelinnumero Sähköpostiosoite TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ Kiinteistön osoite Kiinteistön rek.n:o Kiinteistön valmistumisvuosi Peruskorjausvuodet

Lisätiedot

Jätevesien määrä, laatu ja kuormituksen vähentäminen

Jätevesien määrä, laatu ja kuormituksen vähentäminen Jätevesien määrä, laatu ja kuormituksen vähentäminen Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus 3.6.2016 Kuva: Erkki Santala Johdanto jätevedenpuhdistukseen 1. jätevesien syntyminen

Lisätiedot

Kuivakäymälä järkevä valinta

Kuivakäymälä järkevä valinta Kuivakäymälä järkevä valinta Miksi kuivakäymälä? Ei kuluta vettä lainkaan tai hyvin vähän (mallista riippuen) taloudellinen erittäin hyvä sellaisiin kohteisiin, joissa on ongelmia kaivoveden riittävyyden

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

Harmaan jäteveden käsittely. Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus

Harmaan jäteveden käsittely. Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus Harmaan jäteveden käsittely Johanna Kallio, Suomen ympäristökeskus Jätevesineuvojien koulutus 12.5.2017 Jätevesijakeiden erottelun periaate Jätevesijakeiden erottelu on useassa tapauksessa yksinkertaisin

Lisätiedot

Suihkutuolit ja -jakkarat

Suihkutuolit ja -jakkarat Suihkutuolit ja -jakkarat Cockatoo suihkujakkarat Cockatoo 42 ja 47- suihkujakkaroiden runko on alumiinia ja istuinosa pehmeää PU- muovia. Runko on päällystetty valkoisellalla epoksilla. Suihkujakkaran

Lisätiedot

Jätevesi-ilta Tampereen ammattikorkeakoulu 7.8.2013 Kuivakäymäläratkaisut sisätiloihin ja käymälätuotosten käsittely

Jätevesi-ilta Tampereen ammattikorkeakoulu 7.8.2013 Kuivakäymäläratkaisut sisätiloihin ja käymälätuotosten käsittely Jätevesi-ilta Tampereen ammattikorkeakoulu 7.8.2013 Kuivakäymäläratkaisut sisätiloihin ja käymälätuotosten käsittely Susanna Pakula Kuivakäymälän hankinta tuumasta toimeen! Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma

Lisätiedot

JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT

JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT SUOMALAISEN MUOVIVALUN EXPERTTI JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT JÄTEVESIJÄRJESTELMÄT PUMPPAAMOT PUTKET JA OSAT KAAPELINSUOJAUS RUMMUT VIEMÄRI- JA VESIJOHTOPUTKET KAIVOT LAITURITARVIKKEET KIINTEISTÖTARVIKKEET Ympäristöystävällistä

Lisätiedot

Jätevesienkäsittely kuntoon

Jätevesienkäsittely kuntoon Jätevesienkäsittely kuntoon Eija Säger Hämeen ammattikorkeakoulu Jätevesihuollon kehittäminen Tammelan kunnan hajaasutusalueilla hanke JärviSunnuntai 12.6.2011 Hämeen luontokeskus, Tammela Säädösmuutokset

Lisätiedot

Kompostorit. biolan.fi

Kompostorit. biolan.fi Kompostorit biolan.fi Kompostointi on ekoteko Kompostointi on luonnollinen tapa palauttaa eloperäinen, maatuva jäte takaisin luonnon kiertokulkuun. Kompostin ravinteet virkistävät maan pieneliötoimintaa

Lisätiedot

Diaarinumero (Viranomainen täyttää) VAPAUTUSHAKEMUS VESIJOHTOON JÄTEVESIVIEMÄRIIN SADEVESIVIEMÄRIIN LIITTYMISESTÄ OHJEITA: Täyttäkää kaikki kohdat huolellisesti. Jokaisesta vesipisteitä tai viemärin sisältävästä

Lisätiedot

Minimalistinen, helppohoitoinen muotoilu Yhteensopiva Triomontasennustelineen

Minimalistinen, helppohoitoinen muotoilu Yhteensopiva Triomontasennustelineen NYHET! Hygienic Flush gör det barnsligt enkelt att hålla rent. Hygienic Flush TEKEE PUHTAANAPIDOSTA HELPPOA UUTUUS! hygienic flush YKSINKERTAISEMMIN PUHDASTA FIKSUMMAN HUUHTELUN ANSIOSTA Hygienic Flush

Lisätiedot

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella Uusi innovaatio Suomesta Kierrätä kaikki energiat talteen hybridivaihtimella Säästövinkki Älä laske energiaa viemäriin. Asumisen ja kiinteistöjen ilmastopäästöt ovat valtavat! LÄMPÖTASE ASUINKERROSTALOSSA

Lisätiedot

IISI mini. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet SUOMI GLOBAL INNOVATION OY, AUTOMAATIOTIE Oulunsalo.

IISI mini. Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet SUOMI GLOBAL INNOVATION OY, AUTOMAATIOTIE Oulunsalo. IISI mini Asennus-, huolto- ja käyttöohjeet SUOMI 2012.1 1 GLOBAL INNOVATION OY, AUTOMAATIOTIE 1 90460 Oulunsalo. www.go-gin.com IISI Mini -harmaavesisuodattimet IISI mini soveltuu kesämökkien tai loma-asuntojen

Lisätiedot

EV EKOVESSAT. Modernit kompostoivat wclaitteet. Useita wc-istuinmalleja:

EV EKOVESSAT.  Modernit kompostoivat wclaitteet. Useita wc-istuinmalleja: Modernt kompostovat wc-latteet,e ä s yk n n e a. yhj t t n l ä sto o E v p om k k jäl Helppo hotaa ja tyhjentää - 4 stunvahtoehtoa - 3 kompostvaunuvahtoehtoa EV EKOVESSAT Modernt kompostovat wclatteet

Lisätiedot

EV OUT ekovessat. Modernit kompostoivat wc-laitteet. Raita Environment Modernit kompostoivat wc-laitteet EV MINI L. Kompostointi on vaivatonta

EV OUT ekovessat. Modernit kompostoivat wc-laitteet. Raita Environment Modernit kompostoivat wc-laitteet EV MINI L. Kompostointi on vaivatonta ,e ä s yk n n e a. yhj t t n l ä sto o E v p om k k jäl Modernt kompostovat wc-latteet LAAJA MALLISTO: 2 stunvahtoehtoa ECO, SEP 3 kompostvaunuvahtoehtoa 120, 200, 400 EV 200 KU EV OUT ekovessat Modernt

Lisätiedot

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. Puh 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com

Kuusikkotie 25 01380 Vantaa. Puh 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Kuusikkotie 25 01380 Vantaa Puh 09 857 1187 fax 09 857 1258 info@raita.com www.raita.com Biologis-kemialliset pakettipuhdistamot: Omakotitalot, loma-asunnot, yhteispuhdistamot, kyläpuhdistamot, maitotilapuhdistamot

Lisätiedot

IISI MINI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

IISI MINI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje 1 IISI MINI Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje FI 2012_02 2 Kiitos Sinulle, että valitsit GIN aqua Oy:n valmistaman jäteveden puhdistustuotteen! Tuotteemme soveltuvat vesien kokonaisvaltaiseen käsittelyyn.

Lisätiedot

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN

GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN GEBERIT-URINAALIJÄRJESTELMÄT SOPII KAIKKIIN TARPEISIIN KAIKKI HYÖDYT YHDESTÄ LÄHTEESTÄ Joustavuus on Geberit-urinaalijärjestelmän tavaramerkki - järjestelmä on täydellinen ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Lisätiedot

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä.

Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä. Uudella vedenpuhdistuslaitteella valmistat puhtaan juoma- ja käyttöveden merestä tai järvestä. Laite on suunniteltu kestämään jatkuvaa ammattikäyttöä. Puhtaan juoma- ja käyttöveden tuotto merestä 150 litraa/t;

Lisätiedot

Kuivakäymälä sisälle tai huussi ulos Rauman kansalaisopisto, 11.11.2013 OSA2: Hankinta ja laitemallit

Kuivakäymälä sisälle tai huussi ulos Rauman kansalaisopisto, 11.11.2013 OSA2: Hankinta ja laitemallit Kuivakäymälä sisälle tai huussi ulos Rauman kansalaisopisto, 11.11.2013 OSA2: Hankinta ja laitemallit Aino Maija Kyykoski Käymäläseura Huussi ry HANKINTA? Luvat ja suunnitelmat selvitä kunnasta rakentamista,

Lisätiedot

Jätevesijärjestelmän suunnitelma

Jätevesijärjestelmän suunnitelma 1 Jätevesijärjestelmän suunnitelma Liite rakennus - tai toimenpidelupahakemukseen Suunnitelma koskee: sekä: uuden rakennuksen uutta jätevesijärjestelmää olemassa olevan jätevesijärjestelmän tehostusta

Lisätiedot

ecoteco - luonnon ehdoilla, luonnollisesti

ecoteco - luonnon ehdoilla, luonnollisesti Kompostoiva puucee Suomessa suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin. Ecoteco-toimitus sisältää täydellisen toimivan puuceeratkaisun vapaaajan käyttöön. Elementtirakenteisen rakennuksen, joka on helppo itse

Lisätiedot

STANDARD A L I PA I N E K Ä Y M Ä L Ä T Jets_esite_fi_esa.indd 1 Jets_esite_fi_esa.indd :32: :32:52

STANDARD A L I PA I N E K Ä Y M Ä L Ä T Jets_esite_fi_esa.indd 1 Jets_esite_fi_esa.indd :32: :32:52 ALIPAINEKÄYMÄLÄT S T A N D A R D Jets Standard valmistaa ja myy Alipainekäymälöitä Alipaineistettuja jätevesijärjestelmiä kiinteistöihin, juniin ja linja-autoihin Erityisratkaisuja nesteiden alipaineistettuun

Lisätiedot

Raita BioBox. raitabiobox.fi 2017 mallisto BioBox - harmaavesisuodatin. harmaavesisuodatin

Raita BioBox. raitabiobox.fi 2017 mallisto BioBox - harmaavesisuodatin. harmaavesisuodatin Raita BioBox harmaavesisuodatin XL Raita BioBox on biologinen harmaiden vesien puhdistusmenetelmä. Se sopii saunojen, mökkien, pientalojen ja yleisten kohteiden harmaiden jätevesien puhdistukseen. M BioBox

Lisätiedot

raita.com Jätevesipumput Pumppaamot ympäristöstäsi - nauti kauniista luonnosta - jätä se puhtaana jälkipolville! Loma-asunnot, pientalot

raita.com Jätevesipumput Pumppaamot ympäristöstäsi - nauti kauniista luonnosta - jätä se puhtaana jälkipolville! Loma-asunnot, pientalot Jätevesipumput Pumppaamot Loma-asunnot, pientalot Maatalous, kunnalliset linjat Teollisuus! Huolehdi ympäristöstäsi - nauti kauniista luonnosta - jätä se puhtaana jälkipolville! RAITA pumppaamot Erilaiset

Lisätiedot

VALMISTA RAIKAS JUOMAVETESI PAIKALLISESTI OMASTA RANNASTA. Ekologinen valinta. Toimii pelkällä aurinkoenergialla, jos sähköä ei ole.

VALMISTA RAIKAS JUOMAVETESI PAIKALLISESTI OMASTA RANNASTA. Ekologinen valinta. Toimii pelkällä aurinkoenergialla, jos sähköä ei ole. VALMISTA RAIKAS JUOMAVETESI PAIKALLISESTI OMASTA RANNASTA Ekologinen valinta. Toimii pelkällä aurinkoenergialla, jos sähköä ei ole. SolarRO MINI 50 Helppokäyttöinen ja energiatehokas. Puhtaan juomaveden

Lisätiedot

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN 1 7 6 7 2 3 4 5 Kun tiedät mitä kulutat, tiedät mitä voit säästää OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN Suomalainen käyttää vettä keskimäärin 160 litraa vuorokaudessa. Tällä kulutuksella vesimaksun pitäisi olla

Lisätiedot

raita.com Kyläpuhdistamot Taajamapuhdistamot Huolehdi! ympäristöstäsi - nauti kauniista luonnosta - jätä se puhtaana jälkipolville!

raita.com Kyläpuhdistamot Taajamapuhdistamot Huolehdi! ympäristöstäsi - nauti kauniista luonnosta - jätä se puhtaana jälkipolville! 0400 912 111 helpdesk@ Kyläpuhdistamot Taajamapuhdistamot Kyläyhteisöt Elintarviketuotantolaitokset Maatalouden kohteet Huolehdi! ympäristöstäsi - nauti kauniista luonnosta - jätä se puhtaana jälkipolville!

Lisätiedot

DYNASAND ratkaisee suodatusongelmat

DYNASAND ratkaisee suodatusongelmat DYNASAND JATKUVATOIMINEN HIEKKASUODATIN DYNASAND ratkaisee suodatusongelmat HYXO OY Ammattimainen Vastuullinen Avoin DYNASAND-SUODATTIMEN TOIMINTA Ennen veden syöttämistä suodatinlaitokselle tulee vedestä

Lisätiedot

MULLIS BIOLOGISET KÄYMÄLÄT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

MULLIS BIOLOGISET KÄYMÄLÄT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET MULLIS BIOLOGISET KÄYMÄLÄT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET BAT Systems Oy Internet: www.batsystems.fi Sähköposti: info@batsystems.fi Puhelin: 010 320 4490 MULLIS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 2 Normaali Mullis toimitussisältö:

Lisätiedot

CW Solutions Oy (7) VALTIONEUVOSTON VOIMAAN TULLEEN ASETUKSEN N:o 542/2003 MUKAINEN

CW Solutions Oy (7) VALTIONEUVOSTON VOIMAAN TULLEEN ASETUKSEN N:o 542/2003 MUKAINEN CW Solutions Oy 02.10.2004 1(7) VALTIONEUVOSTON 1.1.2004 VOIMAAN TULLEEN ASETUKSEN N:o 542/2003 MUKAINEN SELVITYS Talousjätevesien käsittelystä vesihuoltolaitosten viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla

Lisätiedot

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2

6:2 6:3 6:4 6:5 7:1 7:2 Manuaali Zitzi Flipper Pro FI1101-1 TM Zitzi Flipper Pro Kaasujousi Zitzi Flipper Pro Sähköinen Sisällysluettelo Zitzi Flipper Pro Alue nr 1 Manufaturer: 2010-03-26 2:1 Korkeussäätö - Kaasujousi 6:2 Yhteenveto

Lisätiedot

Hakkapeliitantie Tammela

Hakkapeliitantie Tammela Uusi jätevesijärjestelmä Vanhan järjestelmän uusiminen Saapunut/Dnro: 1. Nimi KIINTEISTÖN OMISTAJA/ Osoite HALTIJA Sähköposti Puhelin virka-aikana Yhteyshenkilö, jos muu kuin hakija Yhteyshenkilön puhelin

Lisätiedot

ACO Nordic. ACO Erotinjärjestelmät. ACO Rasvanerottimet ACO LIPUMAX G

ACO Nordic. ACO Erotinjärjestelmät. ACO Rasvanerottimet ACO LIPUMAX G ACO Nordic ACO Erotinjärjestelmät ACO Rasvanerottimet ACO LIPUMAX G LIPUMAX G Maahan asennettava rasvanerotin lujitemuovia Rasvanerotin EN 1825 -normin mukaan LIPUMAX G on suunniteltu rasvaisten jäte vesien

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS YLEISEEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTYMISESTÄ

VAPAUTUSHAKEMUS YLEISEEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTYMISESTÄ VAPAUTUSHAKEMUS YLEISEEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTYMISESTÄ Länsirannikon ympäristöyksikkö Vesihuoltolain (119/2001) 11. :n mukainen hakemus 1. Hakijan yhteystiedot 2. Kiinteistön tiedot Nimi Osoite Postitoimipaikka

Lisätiedot

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti.

BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT. Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. BUNN-O-MATIC SUODATINLAITTEET JA KAHVIMYLLYT Tehokkaat kahvilaitteet ja -myllyt kun laadukasta ja tuoretta kahvia tarvitaan nopeasti. TUORETTA KAHVIA NOPEASTI SUODATINLAITE VP17A-2 Bunn-O-Matic -suodatinkahvilaitteet

Lisätiedot

HYVÄ JÄTEVEDEN KÄSITTELY HAJA-ASUTUSALUEILLA - lainsäädännön vaatimukset ja toteutus

HYVÄ JÄTEVEDEN KÄSITTELY HAJA-ASUTUSALUEILLA - lainsäädännön vaatimukset ja toteutus HYVÄ JÄTEVEDEN KÄSITTELY HAJA-ASUTUSALUEILLA - lainsäädännön vaatimukset ja toteutus Minttu Peuraniemi, 19.9.2012 www.luvy.fi Aatteellinen yhdistys aatteellista toimintaa ja sitä tukevaa liiketoimintaa

Lisätiedot

Vesiklosetista Hightech-yksikköön

Vesiklosetista Hightech-yksikköön Aina valmiina kun luonto kutsuu High Gienic on yleiseen käyttöön suunniteltu wc. Se on taloudellinen, helposti puhtaana pidettävä ja turvallinen korkeallakin käyttöasteella. www.highgienic.com 2 Vesiklosetista

Lisätiedot

NESTEIDENKÄSITTELY NESTEIDENKÄSITTELY OIKEA TUOTE OIKEAAN TARKOITUKSEEN

NESTEIDENKÄSITTELY NESTEIDENKÄSITTELY OIKEA TUOTE OIKEAAN TARKOITUKSEEN NESTEIDENKÄSITTELY NESTEIDENKÄSITTELY OIKEA TUOTE OIKEAAN TARKOITUKSEEN Käytät sitten töissäsi öljyä, jäähdytysnestettä tai rasvanpoistoainetta, meiltä löytyy sinulle sopiva astia. Oil-Safe on ainutlaatuinen

Lisätiedot

Swift Mobil korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli

Swift Mobil korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli www.etac.com Swift Mobil korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli Swift Mobil korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli Swift Mobil on korkeussäädettävä pyörällinen suihku- ja wc-tuoli,

Lisätiedot

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRI & TYNNYRIKANNET TYNNYRINKANSI SUOJAA NESTEET NOPEASTI JA YKSINKERTAISESTI Tynnyrinkansi, joka tekee tavallisesta 200 L tynnyristä paloturvallisen säiliön ongelmajätteille. Täyttää

Lisätiedot

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry

Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry ITÄMERI-HAASTEEN TOIMENPITEET Itämeri-haasteen kansallinen seminaari 3.12.2008 Toiminnanjohtaja Kirsti Lahti Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistys ry www.vhvsy.fi Vantaanjoen ja Helsingin

Lisätiedot

ÖLJYN- JA KEMIKAALIEN IMEYTYSTUOTTEET

ÖLJYN- JA KEMIKAALIEN IMEYTYSTUOTTEET ÖLJYN- JA KEMIKAALIEN IMEYTYSTUOTTEET Öljynimeytysliinat, -matot ja -rullat Yleisimeytysmatot rullassa 40 cm 100 cm Yleisimeytysmatot rullassa Pidempi vaihtoväli, kuviointi hävittää imeytysjäljet Öljynimeytystuotteiden

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

HS- JÄTEVEDENPUHDISTAMON HOITO

HS- JÄTEVEDENPUHDISTAMON HOITO Tämän hoito-ohjeen tiedot on tarkoitettu puhdistamon hoidon lisäksi puhdistamoiden suunnittelu, asennus, tarjous ja lupakäsittelyihin (mm. rakennusluvan liitteeksi). Kaikki mallimme ovat suojatut mallisuojin

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

Näytteenotto ja tulosten analysointi

Näytteenotto ja tulosten analysointi Haja-asutuksen jätevedet Näytteenotto ja tulosten analysointi Mirva Levomäki Lounais-Suomen vesi- ja ympäristötutkimus Oy Näytteenoton tärkeys VN asetus 542/2003, hajajätevesiasetus kuormitusta vähennettävä

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄT jätevesiratkaisuna. SYKE tekniikkapäivä

KUIVAKÄYMÄLÄT jätevesiratkaisuna. SYKE tekniikkapäivä KUIVAKÄYMÄLÄT jätevesiratkaisuna SYKE tekniikkapäivä 12.5.2017 Käymäläseura Huussi ry www.huussi.net Ympäristöjärjestö, n.500 henkilöjäsentä, 30< yritysjäsentä, yhteisöjäseniä Neuvontaa: 2017 valtakunnallinen

Lisätiedot

SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ LUPAA VARTEN

SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ LUPAA VARTEN SELVITYS JÄTEVESIJÄRJESTELMÄSTÄ LUPAA VARTEN KIINTEISTÖN OMISTAJA Nimi: Osoite: Puhelin kotiin: Puhelin työhön: RAKENNUS- PAIKKA Kiinteistön haltija (jos eri kuin omistaja): Kylä: Rakennuspaikan osoite:

Lisätiedot

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM

Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM Oviverhopuhaltimet FLOWAIR.COM ILMAN LÄMPÖTILAN JAKAUTUMINEN HUONEISSA Ilman oviverhopuhallinta Oviverhopuhaltimella -1 C 22 C 2 C 21 C 2 C 22 C -8 C -6 C -4 C -2 C 19 C C 1 C 1 C 6 C C C 6 C 1 C 1 C 18

Lisätiedot

PIPELIFE YMPÄRISTÖ UMPISÄILIÖ MATALA

PIPELIFE YMPÄRISTÖ UMPISÄILIÖ MATALA Asennusohje PIPELIFE YMPÄRISTÖ UMPISÄILIÖ MATALA 5000l Hyvä Rakentaja, Kiitos kun valitsi Pipelife Ympäristö jätevesijärjestelmän ratkaisuksesi. Pipelife Ympäristö järjestelmät on suunniteltu huolettomiksi:

Lisätiedot

Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja

Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja Jätehuolto Ei ole olemassa jätteitä, on vain helposti ja hieman hankalammin uudelleen käytettäviä materiaaleja Jätteiden käyttötapoja: Kierrätettävät materiaalit (pullot, paperi ja metalli kiertävät jo

Lisätiedot

MeRCuRR ja Marengo Solarium mallit

MeRCuRR ja Marengo Solarium mallit MeRCuRR ja Marengo Solarium mallit 1 MeRCuRR Edullinen perus IR- solarium laitteisto MeRCuRR-runko on tiukimpien vaatimusten mukaista kuumuutta kestävää, vahvistettua värillistä. Solariumin kompakti malli

Lisätiedot