Matkaraportti Puusta pitkään -hankkeen matka Sutrioon

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Matkaraportti Puusta pitkään -hankkeen matka Sutrioon 24.8.-2.9.2013"

Transkriptio

1 Matkaraportti Puusta pitkään -hankkeen matka Sutrioon Joka syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina järjestetään Sutrion kylässä Magia del Legno (Puun taika) tapahtuma. Tapahtuman tavoitteena on esitellä ja ylläpitää paikallista kulttuuria. Viikonloppua edeltävällä viikolla kylään saapuvat Olympus-yhdistyksen ja Sutrion kaupungin kutsumat veistäjät, jotka osallistuvat viikon kestävään veistokilpailuun tai veistotyöpajoihin, joissa opetellaan erilaisia puunveistämisen tapoja. Kylä valmistautuu sunnuntaina toteutuvaan Magia del Legnio tapahtumaan pikku hiljaa viikon aikana. Kylän eri kortteleissa on kilpailevia veistäjiä, ja vanhoissa työpajoissa on uusista tekniikoista kiinnostuneita kuvanveistäjiä. Päivästä toiseen kaduilla on yhä enemmän ihmisiä. Lauantaina sitten alkaa tapahtua: pieniä kuorma-autoja kaduilla, telttoja asennetaan, huonekaluja raahataan, veistoksia kuljetetaan jne. Iltaan mennessä kaikki on melkein valmis seuraavaa päivää varten, kuuluu jo musiikkia, tarjolla on paikallista ruokaa ja työpajojen ovet avautuvat. Italialainen Olympus- yhdistys järjestää veistäjille viikon kestävän kilpailun ja puuveiston työpajat, kun taas kaupunki huolehtii sunnuntaipäivän tapahtumajärjestelyistä. Puusta pitkään hankkeessa suunniteltiin vaarakarjalaisten ja viisarilaisten ITE-taiteilijoiden osallistumista Sutrion veistoviikolle elo-syyskuun vaihteessa Veistoviikolle lähtivät Eero Pulkki, Taisto Pehkonen, Jouko Kinnunen, Natalia Podklozina, Markku Koskenlahti ja Jukka Lindeberg. Suomesta Sutrioon saapuneesta ryhmästä kilpailuun osallistuivat Eero Pulkki sekä Taisto Pehkonen (palkintoarvioinnin ulkopuolella), kilpailuaika oli Moottorisahaustyöpajaan osallistuivat maisteri Max Solinasin johdolla Jukka Lindeberg ja Jouko Kinnunen. Kaiverrustyöpajaan osallistuivat Natalia Podkolzina ja Markku Koskenlahti Davide A. Burgion johdolla.

2 Molemmat työpajat toteutettiin välisenä aikana. Sekä kilpailuun että työpajoihin osallistuneiden päivittäinen työskentelyaika oli 9:00-12:00 ja 14:30-18:00. Viikonloppuna veistäjät osallistuivat mahdollisuuksien mukaan myös Ihmeitä puusta -hankkeen ryhmälle järjestettyyn ohjelmaan ja Olympus-yhdistyksen järjestämiin aktiviteetteihin. Tulkkimme Markus Castelluccio oli paikalla kieli- ja järjestelyapuna hoitaen myös työpajojen tulkkaukset. Seuraavaksi lyhyt esittely päivittäisistä askareistamme: Lauantai, Hankevetäjä Gyöngyi Mátray ja Suvi Kaljunen MSL:sta toimivat matkanjohtajina. Pohjois-Karjalasta matkalle osallistuivat Eero Pulkki, Taisto Pehkonen ja Natalia Podkolzina, Keski-Suomesta Jouko Kinnunen, Markku Koskenlahti ja Jukka Lindeberg. Pohjois-Karjalan osallistujat kokoontuivat Joensuun lentoasemalla lauantaina, klo 07.45, Keski-Suomen osallistujat tulivat suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle kimppakyydillä. Matka jatkui Helsingistä Frankfurtin kautta Venetsiaan Marco Polon kentälle, jonne saavuimme klo Kentältä jatkoimme matkaa Alibusin pikkubussilla Sutrioon, jonne saavuimme Majoituimme Albergo Diffuso Soandrin huoneistoihin ja lähdimme illalliselle Olympus -yhdistyksen puheenjohtajan Davide A. Burghion seurassa. Sunnuntai, Sunnuntaiaamuna tutustuimme Sutrion kylään, Tite tac - työpajaan ja hotellin vastaanoton tarjontaan sitä mukaa kuin sateinen ilma antoi myöten. Lounasta nautittiin yhdessä Davide Burghion, Flavia Signoretton ja hänen puolisonsa Lucan kanssa. Lounaan yhteydessä hanketoimijat pitivät palaveria Olympuksen edustajien kanssa viikon ohjelmasta ja käytännön järjestelyistä. Kello kokoonnuimme Mughettoon työpalaveriin veistäjien kanssa. Työpalaverissa kerroimme kursseihin ja kilpailuun liittyvistä käytännön asioista sekä viikon ohjelmasta yleisemminkin. Lisäksi kävimme läpi Puusta pitkään -hankkeen tulevia suunnitelmia ja ensi kesän Ilomantsin tapahtumaa ja käynnistimme ideariihen veistäjien kanssa kursseihin ja kilpailuun liittyvien ideoiden, ajatusten ja havaintojen tuottamiseksi. Illallinen oli klo 20, ja sen jälkeen hanketoimijat kävivät läpi Kordelin - rahoitushakemusta sekä pohtivat vuoden 2014 tapahtumia. Pienenä yllätyksenä tuli nettiyhteyden lähes totaalinen puuttuminen majoituskohteessa niinpä jatkossa työsähköpostit ja muu internetiä vaativa työskentely tehtiin Albergo Diffuso Soandrin vastaanotossa, jossa oli toimiva verkko ja koneet.

3 Maanantai, Aamu alkoi kurssien ja kilpailun toimintapaikkoihin ja muihin osallistujiin tutustumisella sekä toiminnan aloittamisjärjestelyillä. Kurssien ja kilpailun käynnistyttyä hanketoimijat kartoittivat lähialueen vierailukohteita mahdollista oheisohjelman rakentamista varten sekä tekivät toimistotöitä hotellin vastaanotossa. Illallisen jälkeen puheenjohtaja Burgio esitteli Olympuksen jäsenten puutaidenäyttelyä, keskusteli hanketoimijoiden kanssa lehtiartikkelin taustatietojen kokoamisesta ja valokuvien välittämisestä Ilomantsin puunveistoviikkoon liittyen. Tiistai, Aamulla tehtiin kierros veistäjien luona ja toimitettiin heille vesipullot nestehukan torjumiseksi. Olympuksen sihteerin Flavia Signoretton kanssa neuvoteltiin kursseihin ja kilpailuun liittyvistä kustannuksista ja Ihmeitä puusta -hankkeen ohjelmasta. Hankevetäjä kokosi tietoja ja kuvia Burgion pyytämää artikkelia varten ja käytiin läpi työsähköpostit sekä suunniteltiin loppuviikon ohjelmaa tiedossa olevien mahdollisuuksien pohjalta. Veistäjien työskentelyn etenemistä dokumentoitiin valokuvaamalla ja kysymällä kuulumisia. Keskiviikko, Veistäjien tilannekierroksen ja lounaan jälkeen hanketoimijat hoitivat hankkeen toimistoasioita, matkatiedotusta ja materiaalipaketin kokoamista Ihmeitä puusta -ryhmäläisille. Iltapäivällä Pro Loco Sutrion (kylätoimikunta) aktiivi Anita kertoi meille Magia del Legno -tapahtuman historiasta ja kehittymisestä vuosien saatossa. Hän on ollut aktiivisesti mukana toiminnan järjestämisessä jo kymmenen vuotta, ja keskustelu tapahtuman järjestämisestä ja prosessista oli oikein antoisa. Illalla Olympuksen puheenjohtaja Davide A. Burghio kutsui hanketoimijat luokseen illalliselle, minkä yhteydessä hän myös kertoi laajemmin Olympus-yhdistyksen tilanteesta, toiminnasta ja Magia del Legno -tapahtumasta. Keskustelimme myös Ilomantsin puunveistoviikosta ja mahdollisista muista yhteistyöajatuksista puunveiston merkeissä. Torstai, Hanketoimijat veivät veistäjille vesipullot ja lähtivät tutustumaan Udineen mahdollisen oheisohjelman järjestämiseksi sekä kulkuyhteyksien tarkistamiseksi kunnanjohtaja Lappalaisen paluusuunnitelman muutoksen takia. Sutrioon paluun jälkeen hoidettiin hankkeeseen liittyvät toimistotyöt & sähköpostit, tarkennettiin Ihmeitä puusta -ryhmän vierailuohjelmaa sekä Puusta pitkään -hankkeen oheisohjelmaa (Zoncolan-vierailun järjestelyt).

4 Veistäjien töiden etenemistä dokumentoitiin valokuvaamalla ja kyselemällä kuulumisia ja keskusteltiin heidän kanssaan Sutriossa syntyneistä ajatuksista Ilomantsin 2014 tapahtumaa ajatellen. Keski-Suomen veistäjät järjestivät koko ryhmälle lettukestit illallisen jälkeen. Perjantai, Aamupäivällä tulostettiin viimeisin versio Ihmeitä puusta - ryhmän vierailuohjelmasta ja koottiin materiaalipaketit. Lounasta siirrettiin hiukan eteenpäin, että ehdittiin käydä pitämässä pieni palautepalaveri veistäjäryhmän kanssa Zoncolan-vuorella kyläyhdistyksen ystävällisesti lainaamalla pikkubussilla. Veistäjät jatkoivat työtään iltapäivän, ja hankevetäjät valmistelivat Ihmeitä puusta - ryhmän työpalaveria, joka pidettiin suunniteltua tiivistetympänä yhdellä Priolan asunnoista heti saapumisen ja majoittumisen jälkeen. Vastaavasti kuin veistäjien kohdalla, ryhmäläisiä pyydettiin havainnoimaan, pohtimaan ja ideoimaan miten erilaiset tapahtuman elementit olisivat sovellettavissa Ilomantsissa. Siirryimme Sutrion puolelle kunnantalon monitoimitilaan kello kuudeksi, jolloin alkoi kilpailijoiden esittely. Esittelytilaisuuden jälkeen kävimme koko ryhmän kanssa katsomassa Pulkin ja Pehkosen työt ja kävimme yhdessä illallisella. Italialaiset veistäjät kutsuivat suomalaisten veistäjien ryhmän vielä syömään vesimelonia, josta Pehkonen veisti myös pienen karhun. Lauantai, Aamulla Ilomantsilaiset kokoontuivat Sutrion kunnanjohtajan kanssa tapaamiseen, jonka jälkeen koko ryhmä kiersi Sutrion eri kohteita kunnanjohtajan esittelemänä. Lounaan jälkeen kokoonnuimme kunnantalolle, jossa Sutrion kunnanjohtaja Manlio Mattia, EuroLeader - toimintaryhmän puheenjohtaja Daniele Petris, Olympus-yhdistyksen puheenjohtaja Davide A. Burgio sekä Magia del Legno -tapahtuman käynnistävä voima, ent. kunnanjohtaja, nyk. lääninhallituksessa toimiva Enzo Massilio sekä Ilomantsin kunnanjohtaja Markku Lappalainen esittivät tervehdyksensä, esittelivät Magia del Legno -tapahtumaa ja vastasivat kysymyksiin klo Tilaisuuden jälkeen muut jatkoivat kierrosta tapahtumaan tutustuen ja MSL:n henkilökunta piti rahoittajien kanssa projektipalaverin Sunnuntai, 1.9. Klo 9.30 jatkui edellisenä päivänä kesken jäänyt kierros seimen esittelyllä Cav. Uff. Domenico Molfettan johdolla. Magia del Legno -tapahtuma alkoi klo 10, ja kaikki ryhmäläiset tutustuivat tapahtumaan päivän ajan. Kello 18 kokoonnuttiin kunnantalon monitoimitilaan kuulemaan kilpailun voittaja, joka oli Marco Martello. Eero Pulkki tuli hienosti toiseksi. Tapahtuman jälkeen Ihmeitä puusta -ryhmä ja hankevetäjä pitivät palautekeskustelun tapahtumaan liittyen.

5 Maanantai, 2.9. Paluumatka alkoi klo 8, kun Alibusin pikkubussi haki matkalaiset Priolasta ja Sutriosta ja lähti kohti Venetsian lentokenttää. Lento Münchenin kautta Helsinkiin oli perillä klo 18.15, toisin kuin osa matkalaukuista. Keski-Suomen osallistujat lähtivät kotimatkalle autolla ja junalla, ja pohjoiskarjalaiset jäivät odottamaan illan viimeistä lentoa Joensuuhun. Puusta pitkään -hankkeen matka oli varsin onnistunut. Veistäjät olivat tyytyväisiä ja kiitollisia saamastaan mahdollisuudesta ja kiittelivät myös opettajien antia ja vuorovaikutusta toisten veistäjien kanssa. Ryhmä myös verkostoitui hyvin keskenään, ja uskoisin vuorovaikutuksen ja mahdollisen yhteistyönkin jatkuvan tulevaisuudessa. Matkan myötä ryhmäläiset saatiin myös sitoutettua hankkeen tulevaan toimintaan, ja heillä oli paljon hyviä ideoita Ilomantsin tapahtumaa ajatellen.

BENCHMARKING- MATKARAPORTTI

BENCHMARKING- MATKARAPORTTI Projektisuunnittelija Virpi Kirjavainen, Juuan kunta BENCHMARKING- MATKARAPORTTI Matka Alankomaihin 7-11.5.2014 ESR-hankkeen jäärakentaminen Juuassa toimenpiteisiin kuuluu mm. kansainvälinen verkottuminen,

Lisätiedot

Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED

Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED 1/15 Outi Raatikainen, Innovative Village esiselvityshanke Matkaraportti Wales, Pembrokeshire 14.-18.6.2011 Pembrokeshire Local Action Network for Enterprise and Development PLANED Matkan järjesti useamman

Lisätiedot

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.

VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4. VAASAN RETKEILIJÄT ry Tsekin matka 15.-20.4.2014 / Niilo Hamari, jäsensihteeri 1(8) Matkakertomus Tšekkiin, Praha Sumperk 15.-20.4.2014 Syksyllä 2013 Antti Koski oli kertomassa Vaasan Retkeilijät ry:n

Lisätiedot

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot:

PAMINA 003 RY:N TOIMISTO Yhteystiedot: Pamina 003 ry:n jäsenlehti 2/ 2013 www.pamina003.fi PAMINAVINKKI Julkaisija PAM palvelualan Pirkanmaan ammattiosasto Pamina 003 ry Toimituskunta Ahomäki Sinikka, Hintikka Anna, Iiliäinen Piia, Iso-Lähteenmäki

Lisätiedot

Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI

Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä HANNA TUURI 1 Nopeaa konseptointia Neloskierteen pyörteissä Taitto ja grafiikat Minna Nissilä Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja. Sarja B. Raportteja

Lisätiedot

Liittokokous Turussa 80-vuotiaan SATL:n tunnelmia Auto & Korjaamo -messuilta Mestarimekaanikko 2014 -kilpailut Toimihenkilöt 2014

Liittokokous Turussa 80-vuotiaan SATL:n tunnelmia Auto & Korjaamo -messuilta Mestarimekaanikko 2014 -kilpailut Toimihenkilöt 2014 Satelliitti Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2014 Liittokokous Turussa 80-vuotiaan SATL:n tunnelmia Auto & Korjaamo -messuilta Mestarimekaanikko 2014 -kilpailut Toimihenkilöt 2014 Satelliitti

Lisätiedot

Oivallinen ostarinseutu -suunnittelutyöpaja Kanneltalossa 4.12.2012

Oivallinen ostarinseutu -suunnittelutyöpaja Kanneltalossa 4.12.2012 Oivallinen ostarinseutu -suunnittelutyöpaja Kanneltalossa 4.12.2012 Yhteenveto työpajan kulusta ja siellä käydystä keskustelusta Elävä esikaupunki -tutkimushanke Aalto-yliopisto Yhdyskuntasuunnittelun

Lisätiedot

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011

ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 ADOPTIOPERHEET RY, TOIMINTAKERTOMUS ADOPTIVFAMILJER RF 21.3.2011 TOIMINTAVUOSI 2010 Yleistä Kulunut toimikausi oli yhdistyksen neljästoista. Yhdistyksen toiminnan vakiintuminen jatkui Raha-automaattiyhdistyksen

Lisätiedot

Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008

Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008 Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008 1 Anu Gretschel (toim.) Nuorten vaikutusmahdollisuuksien arviointi 2008 Menetelmän kehittäminen nuorten näkökulman, ja päättäjien kanssa keskustelun aikaansaamiseksi

Lisätiedot

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Tarinoita maailmalta: San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Nyt ei ole kyseessä mikään Team Ahma, vaan tämä tarina kertoo muuan Lajunen Historic Racing Teamin matkasta Italiaan,

Lisätiedot

TUNTOSARVI. xxxx. Yle-vero kaikille - mitä sillä saa? Ari Suutarlan syntymäpäiväjuhlissa oli lämmin tunnelma. xxxx. Nro 1 Tammikuu 2013

TUNTOSARVI. xxxx. Yle-vero kaikille - mitä sillä saa? Ari Suutarlan syntymäpäiväjuhlissa oli lämmin tunnelma. xxxx. Nro 1 Tammikuu 2013 TUNTOSARVI Nro 1 Tammikuu 2013 Suomen Kuurosokeat ry Ari Suutarlan syntymäpäiväjuhlissa oli lämmin tunnelma xxxx xxxx Yle-vero kaikille - mitä sillä saa? Sisältö Pääkirjoitus: Tyytyväisin mielin takaisin

Lisätiedot

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki

Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Toimintakertomus 2009. Mielenterveysyhdistys HELMI ry. Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Mielenterveysyhdistys HELMI ry Pasilan puistotie 7 / 00240 Helsinki Mielenterveysyhdistys HELMI ry Toimintakertomus 2009 Pasilan puistotie 7 00240 Helsinki

Lisätiedot

Pinja Söyrilän esimerkki osoittaa: Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin s. 6 7 1/2014

Pinja Söyrilän esimerkki osoittaa: Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin s. 6 7 1/2014 1/2014 Pinja Söyrilän esimerkki osoittaa: Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin s. 6 7 Uudenmaan munuais- ja maksayhdistys UUMU ry Njur- och leverföreningen i Nyland rf Vuosikokouskutsu KUTSU YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4 Osavuosikatsaus Q4 Q1 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 1 MAALISKUU 2014 Q4 Q4 Pääkirjoitus Kohti uutta ja tuntematonta Vuoden vaihtuessa vaihtui jälleen valta myös Optimissa. Marraskuussa

Lisätiedot

Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1

Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1 Maiju Jussilan vaihto-oppilasvuosi, osa 1 Toukokuun alussa olleessa viimeisessä vaihto-oppilaskoulutuksessa kaikki alkoi viimein tuntua pelottavan todelliselta ja ymmärsin, että olen oikeasti lähdössä

Lisätiedot

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012

Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Turun kansantanssin ystävät ry www.rytky.fi TIEDOTE 3 / 2012 Puheenjohtajan kynästä Itselleni kulunut kesä oli mieleenpainuva. Monen vuoden jälkeen huomasin nukkuvani koulun lattialla ilmapatjan päällä.

Lisätiedot

Prospect on eurooppalainen hanke sivu 4

Prospect on eurooppalainen hanke sivu 4 Pr o s p e c t - p r o j e k t i n l o p p u r a p o r t t i ( 2 0 1 0-2 0 1 1 ) Prospect kaikkialle Suomeen sivu 2 Prospect on eurooppalainen hanke sivu 4 Miljoonat kärsivät mielenterveyshäiriöiden vaikutuksista

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012

PUDASJÄRVEN ASIOISTA KERTOVA, PUOLUEISTA RIIPPUMATON, PAIKKAKUNNAN OMA KAUPUNKILEHTI 22.8.2012 YKKÖSOSOITTEETON KAIKKIIN PUDASJÄRVELÄISIIN TALOUKSIIN JA YRITYKSIIN Venetsialaiset la 25.8. klo 20-02 Jyrkkäkoskella. Enemmän Venetsialaisista s. 3-11 PUDASJÄRVI-lehti nro 34 2012 PUDASJÄRVEN ASIOISTA

Lisätiedot

Huang Jianin vierailu Helsingissä 21.6-3.7.2010

Huang Jianin vierailu Helsingissä 21.6-3.7.2010 Huang Jianin vierailu Helsingissä 21.6-3.7.2010 Mestari Liun oppilas Huan Jian Guilinista vieraili Helsingissä 21.6-3.7.2010 välisenä aikana. Hän tutustui Helsinkiin ja sen ympäristöön sekä myös Lahteen

Lisätiedot

Iskarin lukija! Hyviä lukuhetkiä Iskarin parissa! ISKARI-lehden toimitus. Pääkirjoitus

Iskarin lukija! Hyviä lukuhetkiä Iskarin parissa! ISKARI-lehden toimitus. Pääkirjoitus Itä-Suomen koulun oma lehti 2/2011 Pääkirjoitus Iskarin lukija! Iskari-lehden kokoaminen on tuonut silmieni kielen oppiminen on kuitenkin helpompaa eteen elävän ja monipuolisen koulun. ISK:ssä tapahtuu,

Lisätiedot

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto

Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Toimintakertomus 2007 (päivitetty 31.3.2008) Kisällistä osaajaksi -projekti Suomen Nuorisoseurojen Liitto Yleistä Kolmivuotisen Kisällistä osaajaksi -projektin ensimmäisen toimintavuoden alku painottui

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 5 6/2013

Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Inkeriläisten kesäjuhlat Ikiaikaisia luostareita matkakertomus Inkeriläiset Kuka kukin on Viron inkeriläisten kesäjuhlat Haapsalussa kokouskutsu ja

Lisätiedot

Kuva: Helmi Rannanpiha 7.c Vuosikertomus 2013-2014 AHVENISTON KOULU

Kuva: Helmi Rannanpiha 7.c Vuosikertomus 2013-2014 AHVENISTON KOULU Kuva: Helmi Rannanpiha 7.c Vuosikertomus 2013-2014 AHVENISTON KOULU 1 SISÄLLYSLUETTELO REHTORIN TERVEISET... 4 TAPAHTUMAKALENTERI... 5 Syyslukukausi... 5 Kevätlukukausi... 5 OPPILASKUNNAN TOIMINTA LUKUVUONNA

Lisätiedot

Seurakuntatervehdys 2/2008

Seurakuntatervehdys 2/2008 Seurakuntatervehdys Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien tiedotuslehti 41.vuosikerta 2/2008 Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Ruskaretki kutsuu! Kiilopään viikko-ohjelmassa on mahdollisuus pelata joka

Ruskaretki kutsuu! Kiilopään viikko-ohjelmassa on mahdollisuus pelata joka Ruskaretki kutsuu! Lähde retkeilemään ja ihailemaan Lapin kauneinta ruskaa Kiilopään tunturikeskukseen Saariselälle! Ohjelmaa Kiilopäällä Kiilopään viikko-ohjelmassa on mahdollisuus pelata joka päivä tunturikeskuksen

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Lupa kokeilla. < Erilaiset tavat toteuttaa opetusta> ammatillisella toisella asteella

Lupa kokeilla. < Erilaiset tavat toteuttaa opetusta> ammatillisella toisella asteella Lupa kokeilla < Erilaiset tavat toteuttaa opetusta> ammatillisella toisella asteella Lupa kokeilla Erilaiset tavat toteuttaa opetusta ammatillisella toisella asteella Toimitus: Jaana Kilpinen, Juha Pusa,

Lisätiedot

Wanha Tuomas. Vanhan Rautalammin Korhosten sukuseura ry

Wanha Tuomas. Vanhan Rautalammin Korhosten sukuseura ry Wanha Tuomas Vanhan Rautalammin Korhosten sukuseura ry Sisällys Päätoimittajan puheenvuoro Suvun tapaaminen kesällä 2010 Taittajalle virolainen palkinto Muutokirja todistaa Terveisiä Koulupellon Liisalta

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot