Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta"

Transkriptio

1 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Aika, klo 17:00-17:46 Paikka Valtuustosalin aula Käsitellyt asiat 49 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 51 Kokouksen asialistan hyväksyminen 52 Edellisen kokouksen pöytäkirjan 34 tarkistaminen 53 Kirjaston kesän 2017 aukioloajat 54 Perusopetukseen ilmoittautuminen lv Perusopetus ja lukiokoulutus tuntikehys lv Esiopetuksen järjestämispaikat lv Kulttuuriavustukset Kesäkauden 2017 asiakasmaksut päivähoidossa 59 Haastattelutyöryhmien valinta 60 Viranhaltijapäätökset 61 Muut mahdolliset asiat 62 Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

2 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Saapuvilla olleet jäsenet Minna Viero, puheenjohtaja Camilla Juntunen, 1. varapuheenjohtaja, 49-56, Arvo Koivuniemi, 49-56, Heikki Tarkkanen Jukka Jänisoja Kati Jaskari Pasi Laakso, 49-56, Petri Somppi Muut saapuvilla olleet Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja, sihteeri 49-62, esittelijä 49-55, 57, Sanna-Leena Knuuttila, kunnanhallituksen varaedustaja, Maija Kajaala, varhaiskasvatuksen johtaja, esittelijä 56, 58 Poissa Sari Takala Allekirjoitukset Minna Viero Puheenjohtaja Markus Hyytinen Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Heikki Tarkkanen Jukka Jänisoja Pöytäkirjan nähtävänäolo Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä Laihian kunnanviraston infopisteessä Virve Tala, toimistosihteeri

3 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 49 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Kokous todettiin yksimielisesti laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 50 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja valitsee kokoukselle kaksi pöytäkirjantarkastajaa. päätti yksimielisesti valita kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi jäsenet Heikki Tarkkasen ja Jukka Jänisojan.

5 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 51 Kokouksen asialistan hyväksyminen Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja hyväksyy kokouskutsun yhteydessä olevan asialistan kokouksen työjärjestykseksi. hyväksyi yksimielisesti kokouskutsun yhteydessä olevan asialistan kokouksen työjärjestykseksi. Todetaan, että pidetty kokous ei ole ollut kokoonpanoltaan laillinen ja päätösvaltainen. Tämä kokous korjaa kokoukseen liittyneen virheellisen menettelyn. Merkitään, että kunnanhallituksen varaedustaja Sanna-Leena Knuuttila saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana.

6 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 52 Edellisen kokouksen pöytäkirjan 34 tarkistaminen Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja varhaiskasvatuslautakunnan edellisen kokouksen toiseksi pöytäkirjantarkastajaksi valittu jäsen poistui kokouksesta 34 kohdalla ennen kokouksen päättymistä. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että luetaan ja tarkistetaan pidetyn kokouksen 34. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

7 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 53 Kirjaston kesän 2017 aukioloajat LAIDno Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Kirjaston kävijätilastot osoittvat, että viime vuosina kävijämäärät kesälauantaisin eivät ole suuria. Kirjastotoimenjohtaja ehdottaakin, että kirjasto olisi kesälauantait kiinni ajalla Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että kirjaston kesän aukioajat : Maanantai-tiistai klo Keskiviikko-perjantai klo Lisäksi kirjasto on lauantaisin suljettu hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

8 Laihia Pöytäkirja 4/ (26), 10, , 54, 54 Perusopetukseen ilmoittautuminen lv LAIDno , , 10 Valmistelijat / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti ja liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. varhaiskasvatuslautakunnan päävastuualueen johtosäännön 3. kohdan 10 mukaan lautakunta päättää esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppilaaksi ottamisen perusteista. varhaiskasvatuslautakunnan päävastuualueen johtosäännön 4. kohdan 3 mukaan sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja osoittaa perusopetukseen otettavalle oppilaalle lähikoulun sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan osoittamien oppilaaksi ottamisen perusteiden mukaisesti. Kunta osoittaa oppivelvollisille ja muille perusopetuslaissa tarkoitettua opetusta saavalle em. perusteen mukaisen lähikoulun tai muun soveltuvan paikan, jossa annetaan lain mukaista opetusta sellaisella oppilaan kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään. Esiopetusta saavalle oppilaalle voidaan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa myös vastaavat edellytykset täyttävä laissa tarkoitettu päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuspaikka. Kunta voi perustellusta opetuksen järjestämiseen liittyvästä syystä opetuskieltä muuttamatta vaihtaa opetuksen järjestämispaikkaa. Mikäli huoltaja esittää lapsensa kouluksi muun kuin kunnan osoittaman lähikoulun, hänen tulee siitä esittää anomus sivistys- ja vapaa-ajanjohtajalle, joka päättää oppilaaksi ottamisesta. Mikäli oppilas sijoitetaan muuhun kuin omaan lähikouluun, huoltaja vastaa oppilaan kuljetuksesta. Perälän koulussa on pienluokka, joka on erikoistunut kielellisiin erityisvaikeuksiin ja Kirkonkylän koulussa kolme pienluokkaa, joka on osoitettu muille erityisen tuen piiriin siirretyille oppilaille, jotka tarvitsevat tuekseen pienluokkaa henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskevan suunnitelmansa mukaisesti. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja

9 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) päättää vahvistaa lähikoulujen osoittamisen perusteet perusopetuslain 6 :n mukaisesti tarkennettuna siten, että: 1. Perälän koulun osalta vahvistetaan enintään 19 oppilaspaikkaa. 2. Perälän ja Kirkonkylän koulupiirien raja vahvistetaan siten, että Perälän koulun oppilaaksi ottoalueeksi kuuluu asutus Haapatien Pajutien Sammaltien Jäkälätien Otsontien Tammelantien varrelta sekä Kivenkujan varrelta. Ampujantien ja Peräläntien risteyksestä Perälän suuntaan Peräläntien varsi kuuluu Perälän koulun oppilaaksi ottoalueeseen. Samasta risteyksestä Peräläntien varren asutus vt. 18 suuntaan kuuluu Kirkonkylän oppilaaksi ottoalueeseen. 3. Mikäli oppilaita ilmoittautuu Perälän kouluun enemmän kuin 19, sovelletaan sisaruuskriteeriä toissijaisena kriteerinä jakamaan oppilaat Panun ja Tammelan alueilta Perälän ja Kirkonkylän koulujen kesken, siten että ensisijaisesti suositaan niitä oppilaita, joilla on sisar vuotta ylemmällä luokalla, toissijaisesti niitä, joilla on sisar kahta vuotta ylemmällä luokalla ja niin edelleen. Tasavertaisissa tilanteissa arpa ratkaisee valinnan. 4. Kirkonkylän opetuspisteissä (Kirkonkylän koulu ja Monnari) ensimmäisen luokkien oppilaat aloittavat koulun syksyllä Oppilaat siirtyvät uuteen valmistuvaan kouluun sen valmistuttua. Syksyllä 2017 oppilaat jaetaan tilojen mukaan Monnarille ja Kirkonkylän koululle. 5. Esitetään Mustasaaren kunnalle, että se vahvistaa laihialaisille ruotsinkielisille koulutulokkaille lähikouluksi Helsingbyn koulun. 6. Erityisopetuksen pienluokkia toimii tarpeen mukaan Laihialla Kirkonkylän koululla ja uudessa kouluyksikössä sen valmistuttua sekä Perälän koululla. 7. Mahdollisia muita erityisen opetuksen tukimuotoja tarvitsevan oppilaan opetuksen antopaikaksi osoitetaan tarvittaessa joko Isolahden, Hietalahden tai Köpingin koulu. Esitys antopaikaksi tehdään yhteistyössä huoltajien ja Vaasan perusopetuksen kanssa ottaen huomioon oppilasta koskevat lausunnot. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.,, 54 Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Perusopetukseen on ilmoittautunut oppilaita seuraavasti yksiköittäin:

10 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Monnari: Perälä: Hulmi: Kylänpää: Isokylä: 73 oppilasta 23 oppilasta 11 oppilasta 15 oppilasta 12 oppilasta Lautakunta on vahvistanut Perälän koulun oppilasmääräksi enintään 19 oppilaspaikkaa. Perälään kouluun ei ole tulevana lukuvuonna aloittamassa pidennettyyn oppimäärään siirrettyä oppilasta, joten oppilasmäärä voi ylittää luokalla 19 oppilaan rajan. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että Perälän koulun oppilaspaikkoja on tulevana lukuvuonna enintään 25. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

11 Laihia Pöytäkirja 4/ (26), 25, , 55, 55 Perusopetus ja lukiokoulutus tuntikehys lv LAIDno , , 25 Valmistelijat / lisätiedot: Markus Hyytinen, Paula Hauru, Jukka-Pekka Aalto, Sanna Schöning, Aki Timo Johtava rehtori Paula Hauru, vt. rehtori Jukka-Pekka Aalto sekä apulaisrehtorit Sanna Schöning ja Aki Timo esittelevät kokouksessa tuntikehystä lukuvuodelle Oppilasmäärä lv alussa oli 971 perusopetuksen oppilasta ja 121 lukiokoulutuksen opiskelijaa. Perusopetuksen oppilasmäärä kasvaa ensi lukuvuodeksi noin 50 oppilaalla verrattuna vuoteen 2016 (938 oppilasta). Lukuvuoden tuntikehykset perusopetuksen osalta: Hulmi 113 vt Kirkonkylä 472 vt Isokylä 113 vt Perälä 198 vt Keskuskoulu 494 vt Kylänpää 84 vt Erityisopetus 236 vt Oheismateriaalina oppilasmäärät ja alustavat tuntikehysesitykset. Lopulliset tuntikehykset päätetään maaliskuun kokouksen yhteydessä. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja a päättää merkitä valmistelun tiedoksi. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen. Merkitään, että apulaisrehtorit Sanna Schöning ja Aki Timo olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa. Merkitään, että perusopetuksen johtava rehtori Paula Hauru ja vt. lukion rehtori Jukka-Pekka Aalto olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa ja poistuivat kokouksesta ennen päätöksentekoa.

12 Laihia Pöytäkirja 4/ (26),, 55 Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Edellisen kokouksen pohjalta on jäänyt valmisteluun seuraava yleisopetuksen tuntikehys. Koulu opp kehys opp kehys kerroin Hulmi ,36 Isokylä ,53 Kirkonkylä ,57 Kylänpää ,69 Perälä ,44 Keskuskoulu , ,55 Lisäksi erityisopetukseen viiden laaja-alaisen erityistyisopettajan tunnit 127vt (viime vuonna 99vt ja neljä opettajaa) ja lisäksi esiopetukseen 3-8 vt. Viiden pienluokan tuntimäärät: 141 vt + 5 to. Lukiokoulutuksen osalta valmisteluun jäi 2-sarjaisena jatkuvan lukion tuntikehys 189 vt (+lukiokerroin). Laihian kunta on saanut valtionavustusta tutor-opettajien toimintaan (tieto- ja viestintäteknikka, opetussuunnitelman jalkautuminen) vuoden 2017 loppuun saakka. Tutoropettajien toimintaa on lisäksi hyvä tukea kunnan omalla panoksella. Tuntikehystä valmisteltaessa lukuvuodelle on tehty seuraavia toimenpiteitä: Kirkonkylän yksikön neljästä nykyisestä 2. luokasta tehdään kolme luokkaa. Lisäksi aloittavien 1. luokan oppilaiden ryhmäkokoja on kasvatettu Perälän ja Kirkonkylän yksiköiden osalta verrattuna nykyisiin oppilaan ryhmiin niin, että Perälässä aloittaa 23 oppilaan ryhmä ja Kirkonkylän oppilaan ryhmät. Yläkoululla on tällä hetkellä nykyisellä 8. luokalla 109 oppilasta ja rinnakkaisluokkia on kuusi (keskimäärin siis 18 oppilasta/luokka). Yläkoulun 7. luokalle on siirtymässä noin 103 oppilasta. Luokkia yhdistelemällä tai

13 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) aloittavien 7. luokkien määrän pitäminen viidessä vaikuttaa tuntikehyksen nousuun alentavasti. Lukiokoulutuksen osalta 2-sarjaisuus pystytään toteuttamaan esitetyllä kehyksellä varsin hyvin. Kunnanhallitus on kokouksessaan kehottanut lautakuntaan tarkastelemaan tuntikehyksen kasvua kriittisesti. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että lukuvuoden tuntikehys on seuraava: Koulu opp. lv kehys opp kehys lv Hulmi (to) Isokylä Kirkonkylä Kylänpää Perälä Keskuskoulu (to) Lisäksi erityisopetukseen viiden laaja-alaisen erityistyisopettajan tunnit 127 vt+ pienluokat (to) ja esiopetukseen 6 vt. Lukiokoulutuksen tuntikehys lv on 184 vt. Lisäksi varataan perusopetuksen tutor-opettajille 6 vt. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen. Merkitään, että perusopetuksen johtaja rehtori Paula Hauru oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja poistui kokouksesta ennen päätöksentekoa.

14 Laihia Pöytäkirja 4/ (26), 9, , 56, 56 Esiopetuksen järjestämispaikat lv LAIDno , , 9 Valmistelijat / lisätiedot: Maija Kajaala maija.kajaala@laihia.fi varhaiskasvatuksen johtaja Perusopetuslain 6 :n mukaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti ja liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Esiopetusta järjestettäessä tulee lisäksi ottaa huomioon, että esiopetukseen osallistujilla on mahdollisuus käyttää päivähoitopalveluita. varhaiskasvatuslautakunnan päävastuualueen johtosäännön 3 mukaan lautakunta päättää esiopetuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppilaaksi ottamisen perusteista sekä johtosäännön 3. kohdan 13 mukaan esiopetuksen ja lasten päivähoidon järjestämispaikoista. varhaiskasvatuslautakunnan päävastuualueen johtosäännön 4 mukaan varhaiskasvatuksen johtaja päättää lapsen ottamisesta tai siirtämisestä esiopetukseen, leikkitoimintaan ja päivähoitoon sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti. Kunta osoittaa oppivelvollisille ja muille perusopetuslaissa tarkoitettua opetusta saavalle em. perusteen mukaisen lähikoulun tai muun soveltuvan paikan, jossa annetaan lain mukaista opetusta sellaisella oppilaan kielellä, jolla kunta on velvollinen opetusta järjestämään. Esiopetusta saavalle oppilaalle voidaan opetuksen järjestämispaikaksi osoittaa myös vastaavat edellytykset täyttävä laissa tarkoitettu päivähoitopaikka tai muu soveltuva esiopetuspaikka. Mikäli huoltaja esittää lapsensa esiopetuspaikaksi muun kuin kunnan osoittaman järjestämispaikan, hänen tulee esittää siitä anomus varhaiskasvatuksen johtajalle, joka päättää ns. toissijaisesta esiopetuksen järjestämispaikasta. Mikäli lapsi sijoitetaan muuhun kuin kunnan osoittamaan esiopetuksen järjestämispaikkaan, vastaa huoltaja mahdollisesta lapsen kuljetuksesta. Lukuvuoden valmistuu uusi koulu, joka muuttaa esiopetus- ja perusopetusikäisten lasten opetustiloja kevätlukukaudella Väestörekisteritietojen mukaan 2011 syntyneitä lapsia on 120. Isonkylän ja Perälän kouluilla esiopetuslapsilla on mahdollisuus osallistua koululla järjestettävään leikkitoimintaan. Mikäli vanhemmat

15 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) haluavat lapsellensa päivähoitopaikan, järjestetään se taksikuljetuksella perhepäivähoitoon tai ryhmäperhepäivähoitoon. Esiopetukseen osallistuvalla lapsella on mahdollisuus taksikyytiin sivistysja varhaiskasvatuslautakunnan hyväksymien perusteiden mukaisesti. Yli 3 km:n matka kotoa esiopetuspaikkaan on maksuton ja alle 3 km:n matkalta laskutetaan kunnanvaltuuston vahvistaman taksan mukaisesti. Esittelijä: Maija Kajaala, varhaiskasvatuksen johtaja päättää hyväksyä esiopetuspaikat lv seuraavasti: -Vallinmäen päiväkoti (siirtyy uuteen kouluun sen valmistuttua) -Länsitien esiopetusryhmä (siirtyy uuteen kouluun sen valmistuttua) -Kirkonkylän koulun esiopetusryhmä (siirtyy uuteen kouluun sen valmistuttua) -Isonkylän koulun esiopetusryhmä -Hulmin päiväkodin esiopetusryhmä -Kylänpään koulun esiopetusryhmä -Perälän koulun esiopetusryhmä huomioiden sijoituksissa lapsen päivähoidon ja taksikyydin tarve. Lautakunta tarkentaa järjestämispaikat vielä erikseen sen jälkeen, kun oppilasilmoittautuminen on tapahtunut. Ryhmät voidaan perustaa mikäli aloittavia esiopetuksen lapsia on vähintään yhdeksän. hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Merkitään, että varhaiskasvatuksen johtaja Maija Kajaala poistui kokouksesta klo ,, 56 Valmistelija / lisätiedot: Maija Kajaala maija.kajaala@laihia.fi varhaiskasvatuksen johtaja

16 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Esiopetukseen on ilmoittanut 117 oppilasta seuraavasti (Kirkonkylä, Vallinmäki, Länsitie siirtyvät uuteen kouluun sen valmistuttua): Vallinmäki, Länsitie, Kirkonkylä 77 Perälä 18 Hulmi 9 Isokylä 8 Kylänpää 6 Koska keskusta-alueella lapset eivät mahdu syksyllä Vallinmäkeen, Länsitielle ja Kirkonkylään, osa ilmoittauneista alueen lapsista käy esiopetuksen Hulmilla. Hulmin esiopetuksen ryhmäkoko on tulevan syksyn osalta nyt noin 17 lasta. Esittelijä: Maija Kajaala, varhaiskasvatuksen johtaja päättää, että lukuvuonna esiopetusta järjestetään seuraavasti: - Vallinmäki, Länsitie ja Kirkonkylä syyslukukausi Oppilaat siirtyvät uuden koulun tiloihin sen valmistuttua. - Lisäksi esiopetusta järjestetään lv Perälän, Hulmin ja Isonkylän yksiköissä. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen. Merkitään, että varhaiskasvatuksen johtaja Maija Kajaala saapui kokoukseen ja poistui kokouksesta päätöksenteon jälkeen.

17 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 57 Kulttuuriavustukset 2017 LAIDno Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Laihian kunnan kulttuuritoimen avustukset ovat olleet haettavissa klo 15 mennessä. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan kahdeksan. Hakemukset nähtävänä kokouksessa. Kulttuuriavustusta on jaettavissa kaikkiaan euroa. Avustuksia haettiin seuraavasti: MLL Laihian yhdistys Ry 600 Laihian Kotiseutu- ja museoyhdistys Laihian nuorisoliitto Laihian Mieslaulajat 800 Eläkeliiton Laihian yhdistys ry 650 Laihian kansantanssijat 900 Alkio-koti ry Laihian Ylipään nuorisoseura ry Yhteensä Koululautakunta on kokouksessaan päättänyt kulttuuritoimen avustusten jakoperusteet seuraavasti: - selkeästi kulttuuriin liittyvä toiminta - laihialaista kulttuuritoimintaa edistävää - kulttuurikoulutuksen ylläpitoon (esim. kuoronjohtajan koulutus) - tarvikkeiden hankinnan avustaminen, esim. nuotit, maalaustarvikkeet, näyttämötarvikkeet - avustuksia ei myönnetä retkiin - avustuksia myönnetään sääntöjen mukaan yhdistyksille, seuroille ja ryhmille, ei yksityishenkilöille - avustukset maksetaan kustannuksista aiheutuvia tositteita vastaan. Vuonna 2016 avustuksia on myönnetty seuraavasti: Laihian Mieslaulajat 600, Kylänpään koulun vanhempainyhdistys ry 600, Laihian Kotiseutuja Museoyhdistys ry 4.500, Laihian Palokuntanaiset ry 100, Laihian Kansantanssijat 700, Yhyres-kehittämisyhdistys ry 900, Laihian Nuorisoliitto ry 900, Eläkeliiton Laihian yhdistys ry 400 ja Vähäkyrön opaskerho 150. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja

18 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) päättää myöntää kulttuuriavustuksia seuraavasti vuodelle 2017: MLL Laihian yhdistys Ry 500 Laihian Kotiseutu- ja museoyhdistys Laihian nuorisoliitto Laihian Mieslaulajat 600 Eläkeliiton Laihian yhdistys ry 400 Laihian kansantanssijat 500 Alkio-koti ry Yhteensä hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen. Merkitään, että varapuheenjohtaja Camilla Juntunen ja jäsenet Arvo Koivuniemi ja Pasi Laakso poistuivat kokouksesta esteellisinä ennen päätöksetekoa ja palasivat kokoukseen päätöksenteon jälkeen.

19 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 58 Kesäkauden 2017 asiakasmaksut päivähoidossa LAIDno Valmistelija / lisätiedot: Maija Kajaala maija.kajaala@laihia.fi varhaiskasvatuksen johtaja Asiakasmaksulain mukaan päivähoidossa on kiinteä kuukausimaksu, eikä esim. lapsen sairaus- tai lomapäivät alenna päivähoitomaksua. Heinäkuu on maksuton, mikäli heinäkuun loppuun mennessä lapselle on toimintavuoden aikana kertynyt etukäteen ilmoitettuja lomapäiviä ¾ lapsen kuukausittaisista hoitopäivistä. Maksuttomalla kesällä on edellisten vuosien tapaan saavutettu säästöjä henkilöstömenoissa. Käytännöllä on pystytty ennakoimaan ja tasapainottamaan päivähoidon kysyntää ja tarjontaa kesälomakauden aikana, esim. ryhmäperhepäivähoitoyksiköitä tai päiväkotiosastoja on pystytty sulkemaan ja/tai yhdistämään kesäkuusta elokuun puoleenväliin saakka. Vaihtoehtoina maksuttomaksi ajaksi perheet voivat valita A Kesä ja heinäkuu ovat maksuttomia. B Jotta maksuton aika toteutuu, kesäkuussa hoitotunteja voi käyttää 57% ja elokuussa 61% voimassa olevan sopimuksen mukaisista tunneista. Maksu peritään em. %:ien mukaan. C Jotta maksuton aika toteutuu, elokuussa hoitotunteja voi käyttää 61 % voimassa olevan sopimuksen mukaisista tunneista.. Maksu peritään em. %:n mukaan. Perheille lähetetään taulukko, jossa näkyy kesä- ja elokuun käytettävät tunnit maksuttoman kuukauden toteutumiselle. Perheen tulee ilmoittaa valitsemansa maksuton ajankohta kirjallisesti mennessä. Ehtona maksuttomalle ajalle on, että lapsen poissaolo hoidosta on yhtäjaksoinen eikä perheen valitseman lomajakson aikana lapsi voi osallistua päivähoitoon. Esittelijä: Maija Kajaala, varhaiskasvatuksen johtaja päättää, että kesäkauden maksuttomuuteen annetaan perheille kolme vaihtoehtoa ja maksuttomuus eri vaihtoehdoissa toteutetaan seuraavasti A Kesä ja heinäkuu ovat maksuttomia. B Jotta maksuton aika toteutuu, kesäkuussa hoitotunteja voi käyttää 57 % ja elokuussa 61 % voimassa olevan sopimuksen mukaisista tunneista. Maksu peritään em. %:ien mukaan.

20 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) C Jotta maksuton aika toteutuu, elokuussa hoitotunteja voi käyttää 61 % voimassa olevan sopimuksen mukaisista tunneista. Maksu peritään em. %:n mukaan. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen. Merkitään, että varhaiskasvatuksen johtaja Maija Kajaala saapui kokoukseen ja poistui kokouksesta päätöksenteon jälkeen.

21 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 59 Haastattelutyöryhmien valinta Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Laihian kunnassa on ollut avoinna seuraavat virat: erityisluokanopettajan virka, erityisopettajan virka, peruskoulun biologian ja maantiedon lehtorin virka, luokanopettajan virka sekä päiväkodinjohtajan virka. varhaiskasvatuslautakunnan tehtävänä on päättää virkojen täytöstä. Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että haastattelutyöryhmiin kuuluvat seuraavat henkilöt: Erityisluokanopettajan virka: johtava rehtori Paula Hauru, apulaisrehtori Sanna Schöning, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Markus Hyytinen sekä lautakunnan jäsenet Camilla Juntunen ja Jukka Jänisoja. Erityisopettajan virka: johtava rehtori Paula Hauru, apulaisrehtorit Sanna Schöning ja Aki Timo, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Markus Hyytinen sekä lautakunnan jäsenet Camilla Juntunen ja Jukka Jänisoja. Biologian ja maantiedon lehtorin virka: johtava rehtori Paula Hauru, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Markus Hyytinen sekä lautakunnan jäsenet Petri Somppi ja Arvo Koivuniemi. Luokanopettajan virka: apulaisrehtori Aki Timo, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Markus Hyytinen sekä lautakunnan jäsenet Petri Somppi ja Arvo Koivuniemi. päiväkodinjohtajan virka: varhaiskasvatuksen johtaja Maija Kajaala, päiväkodinjohtaja Päivi Hakola, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Markus Hyytinen sekä lautakunnan jäsenet Camilla Juntunen ja Kati Jaskari. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

22 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 60 Viranhaltijapäätökset Valmistelija / lisätiedot: Markus Hyytinen markus.hyytinen@laihia.fi sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty viranhaltija voivat ottaa käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. varhaiskasvatuslautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätösluettelot ajalta esillä kokouksessa. sivistys- ja vapaa-ajanjohtajan päätösluettelo varhaiskasvatuksen johtajan päätösluettelo kirjastotoimenjohtajan päätösluettelo päiväkodinjohtajan päätösluettelot perhepäivähoidonohjaajan päätösluettelo perusopetuksen johtavan rehtorin päätösluettelo apulaisrehtori Aki Timon päätösluettelo apulaisrehtori Sanna Schöningin päätösluettelo vt. lukion rehtorin päätösluettelo Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja merkitsee viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää, että sivistys- ja ei käytä kuntalain 51 :n mukaista otto-oikeutta. hyväksyi yksimielisesti esittelijän tekemän ehdotuksen.

23 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 61 Muut mahdolliset asiat Muita asioita ei ollut käsiteltävänä.

24 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) 62 Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Esittelijä: Markus Hyytinen, sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja päättää, että tämän kokouksen tarkistettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävillä Pöytäkirjan liitteenä on nähtävänä oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus kokouksen päätöksiin hyväksyi yksimielisesti esittelijän ehdotuksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo

25 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Muutoksenhakukielto 49, 50, 51, 52, 59, 60, 61, 62 Muutoksenhakukielto Tästä päätöksestä ei saa tehdä kuntalain 91 mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Lisätietoja muutoksenhakukiellosta: hallintojohtaja, puh , s-posti:

26 Laihia Pöytäkirja 4/ (26) Oikaisuvaatimus 53, 54, 55, 56, 57, 58 Oikaisuvaatimusohje OIKAISUVAATIMUSOHJE (kunnanhallituksen, lautakuntien ja viranhaltijoiden päätökset) Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimus on toimitettava päätöksen tehneelle viranomaiselle virkaaikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Postiin oikaisuvaatimus on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii perille oikaisuvaatimusviranomaiselle oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen kunnanviraston virka-ajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä myös telekopiona tai sähköpostilla lähettäjän omalla vastuulla. Oikaisuvaatimus toimitetaan osoitteella: Laihian kunta / Kirjaamo Laihiantie 50, 2. krs, Laihia tai PL 13, Laihia Sähköposti: laihian.kunta@laihia.fi Telekopio Virka-aika: ma to klo 8:00 16:00, pe klo 8:00 15:00 Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän (7) päivän kuluttua päätöksen lähettämisestä tai saantitodistuksen osoittamana aikana tai erillisen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäville. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäville, ei oteta lukuun oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: päätös, johon oikaisuvaatimus kohdistuu miten päätöstä halutaan oikaistavaksi millä perusteella päätöstä halutaan oikaistavaksi oikaisuvaatimuksen tekijä millä perusteella oikaisuvaatimuksen tekijä on oikeutettu tekemään vaatimuksen oikaisuvaatimuksen tekijän yhteystiedot

Laihia Kokouskutsu 1 (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Kokouskutsu 1 (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Kokouskutsu 1 (24) Aika 29.03.2017, klo 17:30 Paikka Valtuustosali Käsiteltävät asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 37 Kokouksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 6/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 6/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 6/2017 1 (14) Aika, klo 17:15-19:02 Paikka Original Sokos Hotel Vaakuna, Vaasa Rewell Center, Kvarken kokoustila Käsitellyt asiat 76 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 77

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (17) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (17) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika, klo 17:31-19:18 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 63 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 64 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (12) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 16.05.2017, klo 18:00-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 5/ (10) Tekninen lautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 10.05.2017, klo 18:00-19:59 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (25) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja asialistan hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 1/ (25) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja asialistan hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (25) Aika, klo 19:03-21:32 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja asialistan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 8/ (14) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 8/2017 1 (14) Aika, klo 17:30-20:53 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 103 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 104 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ (15) Perusturvalautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 2/ (15) Perusturvalautakunta Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 2/2017 1 (15) Aika 16.02.2017, klo 18:00-20:25 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (13) Vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 4/ (13) Vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (13) Aika 12.06.2018, klo 18:00-18:40 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 34 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (20) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (20) Aika, klo 17:29-19:43 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 61 Pöytäkirjan tarkistus 62 Päivähoidon

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 17) Tarkastuslautakunta Tilintarkastuksen väliraportti tilikauden 2018 tilintarkastuksesta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 17) Aika 24.01.2019, klo 13:00-16:33 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ (11) Kunnanhallitus Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 9/ (11) Kunnanhallitus Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 9/2018 1 (11) Aika 17.04.2018, klo 16:45-16:52 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 140 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 141 Pöytäkirjan tarkistus 142 Maanvuokrasopimus/Isootupa

Lisätiedot

Laihia Kokouskutsu 1 (16) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Kokouskutsu 1 (16) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Kokouskutsu 1 (16) Aika 29.11.2017, klo 17:00 Paikka Teknisen kokoushuone Käsiteltävät asiat 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 128 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 129

Lisätiedot

Aika keskiviikkona klo Hansakallion koulu, opettajahuone

Aika keskiviikkona klo Hansakallion koulu, opettajahuone HANSAKALLION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikkona 01.10.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Hansakallion koulu, opettajahuone Esa Riikonen (pj) Heikki Ovaskainen, saapui klo 18.33 Inkeri Tiala Maija Arvonen,

Lisätiedot

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen

Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa Vuopala ja Eeva Hänninen PÖYTÄKIRJA 1 (8) 20.9.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 20.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Tuomas Timonen, Anna Myllymäki, Tiina Kupila, Vesa

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (26) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2018 1 (26) Aika, klo 17:31-20:32 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 10/ (21) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 10/ (21) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 10/2017 1 (21) Aika, klo 16:58-19:01 Paikka Teknisen kokoushuone Käsitellyt asiat 127 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 128 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta 129

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ (31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 2/ (31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 2/2018 1 (31) Aika, klo 17:00-22:15 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 17 Lautakunnan kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 9/ (24) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 9/2017 1 (24) Aika, klo 17:00-20:25 Paikka Keskuskoulun ruokala, C-rakennus, Länsitie 62 Käsitellyt asiat 111 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 112 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 10) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 10) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 4/2019 1 ( 10) Aika 24.04.2019, klo 13:03-15:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30 Kokouksen avaus 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Laihia Kokouskutsu 1 (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Kokouskutsu 1 (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Kokouskutsu 1 (22) Aika 01.02.2018, klo 17:30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ (19) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 7/ (19) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 7/2017 1 (19) Aika 07.12.2017, klo 18:09-19:58 Paikka Valtuustosali, Laihiantie 50 Käsitellyt asiat 64 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 65 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (16) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (16) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2017 1 (16) Aika 14.09.2017, klo 18:00-19:47 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie Käsitellyt asiat 42 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 43 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 31) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 31) Aika 13.02.2019, klo 18:00-21:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 6/ ( 12) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 6/ ( 12) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 6/2018 1 ( 12) Aika 19.11.2018, klo 17:30-19:40 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 34 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO

Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, ESPOO PÖYTÄKIRJA 18.9.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.9.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Niipperin koulun opettajainhuone, Niipperintie 29, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen Outi

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 8/ ( 11) Perusturvalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 8/2018 1 ( 11) Aika 19.09.2018, klo 19:00-20:46 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 68 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 4/ (10) Tarkastuslautakunta Pöytäkirjan nähtävillä pitäminen ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 (10) Aika 26.04.2018, klo 14:00-16:33 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 27 Kokouksen avaus 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 3/ (6)

PÖYTÄKIRJA 3/ (6) PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (6) 24.9.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 24.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Jennifer

Lisätiedot

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL

Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (7) 27.10.2017 Kilonpuiston koulu Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 18.00 Paikka Kilonpuiston koulu, Kilonpuisto 5, PL 31 3129 Läsnä Hahl Kaisa varapuheenjohtaja Crosby

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokouksen PÖYTÄKIRJA :03/2017 Aika 28.09.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén, Petteri Tuomi, Tiina Kupila, Ilkka Niini

Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén, Petteri Tuomi, Tiina Kupila, Ilkka Niini PÖYTÄKIRJA 1 (7) 3.6.2017 LINTUVAARAN KOULU Johtokunnan kokous Aika 1.6.2016 klo 18.00 Paikka Läsnä Lintuvaaran koulun opettajanhuone Paula Turkkila, Kaisa Alaviiri, Pirjo Ajeti, Petri Hokkanen, Elli Perklén,

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 22.1.2018 klo 18.00-19.48 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Jutta Tikkanen,

Lisätiedot

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Annika Pellonpää ja Timo Frangén.

Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Annika Pellonpää ja Timo Frangén. PÖYTÄKIRJA 1 (5) 31.5.2017 TAAVINKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 31.5.2017 kello 8.00 Paikka Taavinkylän koulu, Taavilantie 19, 02180 Espoo Läsnä Ilona Piiroinen puheenjohtaja Markku Hakonen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9)

PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Tapiolan lukio Johtokunnan kokous Aika 19.09.2017 klo18.00 Paikka Tapiolan lukio, luokka C2. Tiedoksi Johtimo Nina pj. Malkamäki Mika, vpj. Grann Mirva, jäsen Kari Hannu, jäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/ (6)

PÖYTÄKIRJA 2/ (6) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (6) 7.6.2018 SAARNILAAKSON KOULU Johtokunnan kokous Aika torstai 7.6.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saarnilaakson koulu, tekstiilityön luokka Antti Kainulainen Päivi Nyman Tanu Heikkinen

Lisätiedot

Anttoni Huhtala, Katja Keinänen, Markku Pehkonen, Timo Poutakari, Tiina Repo, Marita Ruoho ja Santosh- Saagar Silwal

Anttoni Huhtala, Katja Keinänen, Markku Pehkonen, Timo Poutakari, Tiina Repo, Marita Ruoho ja Santosh- Saagar Silwal PÖYTÄKIRJA 1 (6) 30.5.2018 PERKKAANPUISTON KOULU Johtokunnan kokous Aika 29.5.2018 klo 18.04 Paikka Läsnä Perkkaanpuiston koulun opettajainhuone Anttoni Huhtala, Katja Keinänen, Markku Pehkonen, Timo Poutakari,

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2018 JOHTOKUNNAN PÖYTÄKIRJA Aika Tiistaina 25.9.2018 klo 18.00-20.19 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi Törmälä-Rantala,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 9/ ( 15) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 9/ ( 15) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 9/2018 1 ( 15) Aika 21.11.2018, klo 12:55-15:14 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 68 Kokouksen avaus 69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 70 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Johtokunta päätti todeta kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) KIRKKOJÄRVEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 13.5.2019 klo 18.00 Paikka Kirkkojärven koulun opettajainhuone Kotikyläntie 6, 02770 Espoo Läsnä Korhonen Henri, puheenjohtaja Kajander

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 14) Elinvoimajaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 1/ ( 14) Elinvoimajaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 1/2019 1 ( 14) Aika 21.02.2019, klo 17:02-18:22 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO PÖYTÄKIRJA 27.9.2017 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 27.9.2017 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Lotta Ulvelin pj. Patrik Sohlberg

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (5) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 20.5.2019 klo 16.00 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ).

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi (Espoon kaupungin hallintosääntö I osa 4 luku 4 ja II osa 3 ). PÖYTÄKIRJA 1 (8) Hansakallion koulun johtokunnan kokous Aika maanantai 27.05.2019 klo 16.15 17.30 Paikka Hansakallion koulu, Hansakallio 4 Läsnä Esa Riikonen (pj) Heikki Ovaskainen Inkeri Tiala Maija Arvonen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 16.1.2018 MERITORIN KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 16.1.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Meritorin koulun opettajainhuone Laura Kuivalainen pj. Marjo Mäntykivi Tiina Hero (poistui klo

Lisätiedot

33 Oppilaaksioton perusteet Tampereen kaupungin perusopetuksessa alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Maria Päivänen

33 Oppilaaksioton perusteet Tampereen kaupungin perusopetuksessa alkaen. Valmistelija / lisätiedot: Maria Päivänen Tampere Ote pöytäkirjasta 3/2016 1 (5) 33 Oppilaaksioton perusteet Tampereen kaupungin perusopetuksessa 01.01.2017 alkaen TRE:2342/12.02.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Maria Päivänen Valmistelijan

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.5.2018 klo 16.30-17.40 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Jaana Nopola-Hemmi,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Perusopetuksen palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala Perusopetuksen palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 8 n toimivallan siirtäminen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla HEL 2017-006468 T 00 01 00 Päätös päätti siirtää toimivaltaansa hallintosäännön 15 luvun 6 :n 1 kohdan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Kilon koulun päärakennus, opettajien huone

PÖYTÄKIRJA Kilon koulun päärakennus, opettajien huone PÖYTÄKIRJA 1 Kilon koulu 10.5.2017 KILON KOULU Johtokunnan kokous 0217 Aika 10.5.2017 klo 17.00-18.48 Paikka Läsnä Kilon koulun päärakennus, opettajien huone Sahi Markku, puheenjohtaja Kupila Pauliina,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 11.10.2017 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 5.10.2017 klo 17.30 Paikka Läsnä Poissa Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen

Lisätiedot

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin PÖYTÄKIRJA 1 (6) 24.5.2018 Merisaappaan koulu Johtokunnan kokous Aika tiistai 22.5.2018 klo 12.00 13.38 Paikka Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, 02320 Espoo Läsnä Katja Halonen pj. Topi Puttonen Sari Hakola

Lisätiedot

TAAVINKYLÄN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS

TAAVINKYLÄN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) TAAVINKYLÄN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika klo 18.00 Paikka Taavinkylän koulu, opettajien huone Osallistujat Ilona Piironen puheenjohtaja Tommi Heinonen Markku Hakonen Kati Lahtinen Olli

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 2/18 1 (8) TOPPELUNDIN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 7.2.2018 klo 18.00 Paikka: Toppelundin koulu, opettajainhuone Läsnä: Anna Forssen (pj.), Nora Lehtinen, Risto Schiray, Mikko

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 10/ (16) Kunnanhallitus Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen

Laihia Pöytäkirja 10/ (16) Kunnanhallitus Oikaisuvaatimusohjeet, valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Laihia Pöytäkirja 10/2017 1 (16) Aika 29.05.2017, klo 17:01-17:45 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 159 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 160 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 12.2.2019 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 12.02.2019 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri

Lisätiedot

Poissa: Tuija Seppänen, Sivistystoimi, Päätöksenteon tukiyksikkö

Poissa: Tuija Seppänen, Sivistystoimi, Päätöksenteon tukiyksikkö PÖYTÄKIRJA 1/19 1 (8) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Maanantai 4.2.2019 klo 16.10-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (9) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (9) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todettaneen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Hösmärinpuiston ja Kirstin koulujen Johtokunnan kokous Aika Maanantai 25.9.2017 klo 17.00 Paikka Läsnä Kirstin kulun siirtokoulutalo Heidi Selin Markus Lintinen Ville Aalto Annukka

Lisätiedot

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018

Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018 Juvanpuiston koulun johtokunnan kokous PÖYTÄKIRJA 01/2018 Aika 16.4.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Juvanpuiston koulu opettajienhuone 2.krs Jarkko Hankaa (pj), Loukiainen Anu, Murtosaari Milla, Saara Kuusisto,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokouskutsu on lähetetty Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) JALAVAPUISTON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 28.5.2019 klo 18.00 Paikka Jalavapuiston koulu, opettajainhuone, Jalavakuja 1, 02760 Espoo Läsnä Satu Ahtiluoto (puheenjohtaja), Jani

Lisätiedot

Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208

Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208 PÖYTÄKIRJA 1 (1) 27.9.2018 LAHNUKSEN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 19.9.2018 klo 18.00 Paikka Lahnuksen koulun 6.luokka, luokkahuone 208 Läsnä Jakelu Tiia Kalmi, puheenjohtaja Jussi Kaasinen,

Lisätiedot

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017

ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 ESPOON YHTEISLYSEON KOULU JA LUKIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika Keskiviikkona 25.10.2017 klo 18.00-19.45 Paikka Espoon yhteislyseo, luokka 219b Läsnäolijat: Miia Loisa-Turunen (pj), Päivi

Lisätiedot

Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri, Tiia Lampola, Samuli Hyyryläinen, Minna Myllylä, Jyrki Noponen ja Vesa-Pekka Takalo.

Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri, Tiia Lampola, Samuli Hyyryläinen, Minna Myllylä, Jyrki Noponen ja Vesa-Pekka Takalo. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 18.9.2018 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 18.09.2018 klo 18.30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas Arja Pyykkö, siht.

Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas Arja Pyykkö, siht. PÖYTÄKIRJA 1 (8) KANTOKASKEN KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 04.06.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä Kantokasken koulu Jan Melén, pj. Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (6) Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 28.2.2018 SAUNALAHDEN KOULUN Johtokunnan kokous Aika Tiistai 13.2.2018 klo 18.00 Paikka Läsnä Saunalahden koulu, Olohuone 3.krs Sakari Suonio, pj. Kaisa Bauer, vpj. Samuli Paakki Tuuli

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (5)

PÖYTÄKIRJA 1 (5) PÖYTÄKIRJA 1 (5) 9.10.2018 Martinkallion koulu Johtokunnan kokous Pöytäkirja Aika tiistai 25.9.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä koulun henkilökunnan huoneessa Seppo Sivula, pj, Susanna Tamminen. Erika Tikka,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (22) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (22) Aika, klo 17:30-20:37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 76 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (42) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 3/ (42) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (42) Aika, klo 17:31-22:32 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 34 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Esityslista hyväksyttäneen kokouksen työjärjestykseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) SEPON KOULU Johtokunnan kokous Aika maanantai 11.3. 2019 klo 18.00 18.50 Paikka Sepon koulu, opettajien huone 1/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Läsnä: Ilkka Kivisaari puheenjohtaja

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 7) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/ ( 7) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 5/2018 1 ( 7) Aika 18.10.2018, klo 17:00-18:38 Paikka Hvidovre kokoustila kunnantalo Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Palveluhinnaston

Lisätiedot

Paikka Lähderannan koulu, Lähdesuoni 4, PL 72305, ESPOON KAUPUNKI

Paikka Lähderannan koulu, Lähdesuoni 4, PL 72305, ESPOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 (8) 14.9.2018 LÄHDERANNAN KOULU Johtokunnan kokous Aika Tiistai 11.9.2018 klo 17.30 Paikka Lähderannan koulu, Lähdesuoni 4, PL 72305, 02070 ESPOON KAUPUNKI Läsnä Poissa Patrick Willamo,

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO. Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO. Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 16.1.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 16.01.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Lotta Ulvelin pj. Patrik Sohlberg

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 2/ ( 30) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 2/ ( 30) Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunta Laihia Pöytäkirja 2/2019 1 ( 30) Aika 13.03.2019, klo 18:00-21:26 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 17 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta

Laihia Pöytäkirja 4/ (11) Rakennus- ja ympäristölautakunta Laihia Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika, klo 17:00-19:02 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 35 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 36 Kokouksen pöytäkirjan tarkastajien valinta

Lisätiedot

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_

Olen tarkastanut pöytäkirjan ja todennut sen kokouksen kulun ja tehtyjen päätösten mukaan laadituksi...201_ Martinkallion koulun johtokunnan kokous tiistaina 26.9.2017 klo 17.30. koulun henkilökunnan taukohuoneessa Pöytäkirja 1 Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 17.31. Uuden johtokunnan jäsenet

Lisätiedot

Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas, Arja Pyykkö, siht.

Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen, Santtu Sevón, Noora Vuorikallas, Arja Pyykkö, siht. PÖYTÄKIRJA 1 (6) 3.10.2018 KANTOKASKEN KOULU Johtokunnan kokous Aika Maanantai 1.10.2018 klo 17.30 Paikka Läsnä: Kantokasken koulu, opettajainhuone Jan Melén, pj., Miikka Ijäs, Katja Mölkänen, Eeva Oksanen,

Lisätiedot

Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1

Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 PÖYTÄKIRJA 1 (9) 26.9.2017 Karamzinin koulu Johtokunnan kokous Aika Tiistai 26.9.2017 klo 18:30 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Päätösesitys Kokous todettaneen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 3/18 1 (7) KEINUMÄEN KOULUN JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 27.9.2018 klo 16.15-17.30 Paikka: Keinumäen koulu, opettajainhuone Läsnä: Aaro Partanen (pj), Mari Silvennoinen, Laura Suomalainen,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (7) 5.10.2017 KARHUSUON KOULU Johtokunnan kokous Aika tiistai 26.9.2017 klo 18.00 Paikka Läsnä Karhusuon koulun alatalo Vesa Vuopala (pj.) Marjaana Siivola Anssi Ikonen Rosa Puhakainen-Mattila

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (19) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 3/ (19) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 3/2017 1 (19) Aika 25.04.2017, klo 18:00-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 20 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

PÖYTÄKIRJA 1 (8) Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1 (8) 24.4.2019 NUUKSION KOULU Johtokunnan kokous Aika 13.2.2019 klo 17.30 Paikka Läsnä Nuuksion koulu, Heinästie 19 02820 Espoo Kaija Malk, puheenjohtaja Eeva Seppälä, jäsen Anne Paananen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/ ( 8) Hallitus Pirkanmaan sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 5/2019 1 ( 8) Aika 08.04.2019, klo 08:30-08:32 Paikka Tammerkoski Käsitellyt asiat 52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 53 Pöytäkirjan tarkastajat 54 Sairaanhoitopiirin

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 07.03.2017 klo 14:00-17:20 Paikka Rautjärven kunnantalo, valtuustosali, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7)

PÖYTÄKIRJA 1 (7) PÖYTÄKIRJA 1 (7) 23.11.2018 KARAMZININ KOULU Johtokunnan kokous Aika perjantaina 23.11.2018 klo 08:55 Paikka Karamzinin parakkikoulu, Auroranmäki 1 Läsnä Minna Lindfors, puheenjohtaja, Jouni Hörkkö, sihteeri,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ ( 15) Vapaa- aikalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 5/ ( 15) Vapaa- aikalautakunta Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 ( 15) Aika 28.08.2018, klo 18:00-19:45 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 41 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 11.01.2017, klo 18:00-19:01 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO. Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, ESPOO. Päätösesitys Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 30.5.2018 PAKANKYLÄN KOULU Johtokunnan kokous Aika keskiviikko 30.05.2018 klo 18.30 Paikka Läsnä Pakankylän koulun opettajainhuone, Snettansintie 9, 02740 ESPOO Patrik Sohlberg vpj. Esa Sutinen

Lisätiedot

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 18:01-18:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Talousarvion

Lisätiedot

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin

Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, Espoo. Miia Loisa-Turunen Mari Silvennoinen. Mikael Oresmaa Antti Helin PÖYTÄKIRJA 1 (6) 28.3.2018 Merisaappaan koulu Johtokunnan kokous 2/ 2018 Aika Keskiviikko 28.03.2018 klo 13.30-14.50 Paikka Merisaappaan koulu, Merisaapas 6, 02320 Espoo Läsnä Katja Halonen pj. Topi Puttonen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Lasten ja nuorten lautakunta Yksilöasiainjaoston jäsenten valitseminen vuosiksi

Järvenpää Pöytäkirja 1/ (7) Lasten ja nuorten lautakunta Yksilöasiainjaoston jäsenten valitseminen vuosiksi Järvenpää Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 15.08.2017, klo 17:45-18:27 Paikka Primulan Herkkupajan kokoustila/yläkerta Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (13) Aika 19.04.2018, klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Pekka Erkama, vpj Petri Salo, jäsen Pinja Lehmussaari, jäsen Marianne Wolff, jäsen Marja Perkkiö, esittelijä ja sihteeri

PÖYTÄKIRJA 1 (7) Pekka Erkama, vpj Petri Salo, jäsen Pinja Lehmussaari, jäsen Marianne Wolff, jäsen Marja Perkkiö, esittelijä ja sihteeri PÖYTÄKIRJA 1 (7) 8.5.2018 WESTENDINPUISTON KOULU Johtokunnan kokous Aika Tiistai 8.5.2018 klo 18.00-18.20 Paikka Läsnä Poissa Jakelu Westendinpuiston koulun opettajainhuone Merja Rukko, pj Pekka Erkama,

Lisätiedot