Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa"

Transkriptio

1 A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa

2

3 Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi Media Interface Varusteet 56 Varustetasot/varustepaketit 84 Istuimet/istuinverhoukset 58 Audi exclusive 87 Kattoverhous 60 Audi exclusive line 88 Ilmasuutinten kehykset 62 S line 89 Valot 66 Audi Genuine Accessories 90 Peilit ja ulkopuoliset varusteet 74 Varusteluvaihtoehdot Audi A1 91 Sisäpuoliset varusteet 76 Varusteluvaihtoehdot Audi A1 Sportback 93 Infotainment 78 Ulkovärit 95 Avustavat järjestelmät 80 Kattokaarien ja katon kontrastiväritys 95 Tekniikka 82 Vanteet/renkaat Muut 98 Audi Genuine Accessories 108 Vakio- ja lisävarusteet Vuorovaikutus: Audi QR-koodit Koe Audi entistä läheisemmin: lataa QR-sovellus älypuhelimeesi ja skannaa QR-koodi tai tutustu kyseiseen linkkiin selaimesi kautta. 102 Tekniset tiedot 114 Audi-elämys 106 Mitat Elämysosiossa kuvatun auton varusteista lisää sivulla 113. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

4

5 Audi A1 5 Mikä on suurta? Kehittyminen itselleen uskollisena pysyen. Tärkeiden asioiden toteuttaminen tässä hetkessä tulevaisuuteen matkustaminen. Oikean hetken odottaminen ja siihen tarttuminen. Nyt se on tullut: Audi A1. A1 Audi A1

6 Aidot muodot. Tunteita herättävä ulkonäkö. Voit rakentaa Audi A1:n täysin omia toiveitasi vastaavaksi. Moderni kommunikaatioteknologia helpottaa yhteydenpitoasi. Voimakkaiden moottorien ansiosta olet aina edellä. Audi A1. Tälle päivälle. Huomista varten. Mieluiten nyt. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

7 Audi A1 7

8

9 Muotoa ja toimivuutta. Lisäksi luonnetta, voimaa ja sisältöä ja aitoa ajamisen nautintoa. Lisävarusteena valittavissa kontrastivärillä korostetut kattokaaret ja selkeästi havaittavat LED-ajovalot.

10

11 Audi A1 11 Silmät sanovat kyllä. Perhoset vatsassa sanovat kyllä. Järki sanoo kyllä. Suupielet sanovat kyllä. Sydän sanoo kyllä. Kerrankin kaikki ovat samaa mieltä.

12 Voimapakkauksia tutustuttavaksi ja ihasteltavaksi: Vääntävät ja tehokkaat TFSI- ja TDI-moottorit ovat valmiina lähtöön. Lisävarusteena on saatavana myös urheilullinen automaattivaihteisto: 7-vaihteinen S tronic 90 kw:n, 103 kw:n ja 136 kw:n 1.4 TFSI- ja 66 kw:n 1.6 TDI -moottoreissa vaihtaa täsmällisesti ja lähes ilman vetovoiman tuntuvaa katkeamista. Dynaaminen alusta, urheilullisen täsmällinen ohjaus ja ESC elektronisella tasauspyörästön lukolla ovat uskollisia seuralaisiasi. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

13 Audi A1 13

14

15 Audi A1 15 Punaiset valot? Aikaa hiljentyä. Miksi kuluttaa energiaa silloin, kun sitä ei tarvitse? Start-Stop-järjestelmä sammuttaa moottorin automaattisesti auton seistessä esimerkiksi liikennevaloissa. Mukana on myös moottorijarrutusta hyödyntävä energianhallintajärjestelmä. Molemmat tekniikat* auttavat aktiivisesti säästämään polttoainetta. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102. * Start-Stop -järjestelmä sekä energianhallintajärjestelmä eivät saatavissa malleihin 1.6 TDI 66 kw S tronic ja 1.4 TFSI 136 kw.

16

17 Audi A1 17 Suuruutta on: laatua viimeistä yksityiskohtaa myöten. Aina liikkeellä jopa paikallaan. Sisätilan yksityiskohdat muistuttavat turbiineista, purjeveneistä, lentokoneen siivistä. Useat yksityiskohdat ovat muokattavissa omien mieltymystesi mukaan. Kaksi valinnaista varusteluvaihtoehtoa helpottavat päätöksentekoa: Attraction tukee A1:n emotionaalista luonnetta, Ambition puolestaan urheilullisuutta. Kumpaakin varusteluvaihtoehtoa voi halutessaan täydentää media style -paketilla, jolloin valinnan vapaus äänentoiston ja kommunikaation sekä muotoilun suhteen on vielä suurempi valitse esimerkiksi esiin taitettavalla värinäytöllä varustettu concert-radio tai sisätilojen väritykseen sovitetut ilmasuuttimien kehykset. Ja ehkä vielä jotain... Lisävarusteena saatava Infotainment-järjestelmä MMI Navigointi plus kiintolevylle tallennetulla navigointidatalla ja jukeboxilla, johon voit ladata 20 Gt:n verran musiikkia. Lisäksi miellyttävää kangasta, kestävää nahkaa, innostavia värejä kaikki omien toiveidesi mukaan. Nouse kyytiin!

18 18 Audi A1 Vielä lisää?

19

20 20 Audi A1 Sportback

21 Suuruutta pienintä yksityiskohtaa myöten. Töihin, urheilemaan, ystävien tai perheen parissa. Merenrannalle, kaupunkiin, matkatavaroiden kera tai ilman päämäärää. Tee mitä haluat. Aja, elä, nauti. Audi A1 Sportback. Parempaa toimivuutta, enemmän vapautta. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102. A1 Audi A1 Sportback

22

23 Audi A1 Sportback 23 Laatua viimeistä yksityiskohtaa myöten. Viisi ovea, sivuille kaartuva takaluukku, lisävarusteena myös upeat LED-takavalot kunpa järkevä olisi aina näin kaunista. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

24

25 Audi A1 Sportback 25 Kuka uskaltaa tavoitella jotain uutta? Katto, joka on lisähintaan saatavana kontrastivärisenä, määrittää auton, ja näyttävä takaspoileri antaa autolle yksilöllisen ulkomuodon. Erilaiset vanteet tekevät vaikutuksen rennolla urheilullisuudellaan. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

26 26 Audi A1 Sportback Niin kaunis niin dynaaminen. Ihaile, ennen kuin Audi A1 Sportback katoaa seuraavan mutkan taakse! Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

27

28 28 Audi A1 Sportback Yksilöllinen viimeistä yksityiskohtaa myöten. Monipuolisiin istuimiin on mukava uppoutua: kaksipaikkainen takaistuin voidaan taittaa alas suhteessa 1/3 tai 2/3, jolloin tavaratila suurenee 270 litrasta 920 litraan. Tee olosi mukavaksi ja nauti Audi A1 Sportbackin tunnelmasta: Attraction-varustelu tukee miellyttävää käyttömukavuutta ja Ambition puolestaan korostaa urheilullisuutta. Molemmat varusteluvaihtoehdot voidaan yhdistää lisähintaan saatavaan media style -pakettiin, joka tuo lisää vaihtoehtoja Infotainmentvarusteluun ja sisätilojen muotoiluun. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

29

30

31 Audi A1 Sportback 31 Nykyaikaisten materiaalien viehättävät värit tekevät vaikutuksen ja yksityiskohdat luovat jännittäviä korostuksia, kuten tarvittaessa vaikka granaatinpunaiset ilmasuuttimet. Lisävarusteena saatavan MMI Navigointi plus -järjestelmän upealla 6,5-tuumaisella värinäytöllä voit tarkastella 3D-karttaa. Musiikkia varten käytössäsi on 20 Gt tallennustilaa ja sen vaikuttavaa toistoa varten puolestaan lisähintaan saatava BOSE Surround Sound System 14 kaiuttimellaan. MMI-järjestelmää voi käyttää jopa puheohjauksen kautta. Jos olet lisäksi valinnut autoosi Audi connectin, käytössä on myös autokohtainen WLAN Hotspot ja Google Earth -toiminto*. * Google ja Google-logo ovat Google Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

32 Inspiroiva pienintä yksityiskohtaa myöten.

33

34

35 Audi A1 Sportback 35

36 36 Audi A1 Sportback Tehokkuutta pienintä yksityiskohtaa myöten. Nykypäivän ajonautinnon tarjoavat: TDI- ja TFSI-moottorit* ja vakiovarustukseen kuuluva Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. Lisähintaan saatava 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto S tronic mahdollistaa nopean vaihtamisen lähes ilman tuntuvaa vedon katkeamista, mikä puolestaan parantaa tehokkuutta. * Start-Stop -järjestelmä sekä energianhallintajärjestelmä eivät saatavissa malleihin A1 Sportback 1.6 TDI 66 kw S tronic ja 1.4 TFSI 136 kw. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

37

38

39 Audi A1 Sportback 39 Audi A1 Sportbackin dynaaminen alusta korostaa urheilullista menoa. Lisäksi varustukseen kuuluu ESC elektronisella tasauspyörästön lukolla. Se antaa lisää pitoa erityisesti kaarteissa. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

40 40 Audi A1 Sportback Paremmat mahdollisuudet saapua perille nopeammin ja tehokkaammin. Vie ystävät ja perhe perille turvallisesti ja rentoutuneesti. Ajonautinto uudessa koossa. Audi A1 Sportback. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102. QR-koodi Kun haluat kokea Audi A1 Sportbackin monipuoliset toiminnot, skannaa tämä QR-koodi älypuhelimellasi. Voit myös valita selaimessasi linkin:

41

42 42 Audi ultra Audi ultra palkintokorokkeella: Audi R18 ultra. Audi ultra: Jokainen vähennetty gramma lisää teknistä etumatkaa. Audi ultra viittaa Audin tulevaisuuden kevytrakennetekniikkaan, joka on enemmän kuin osiensa summa. Yhdessä konseptissa yhdistyvät innovatiiviset materiaalit, älykäs rakenne ja luonnonvaroja säästävä tuotantoprosessi. Monia Audin ultrakevyitä rakenteita käytetään jo nykyään Audi A1- ja A1 Sportback -malleissa. Kaikki lähtee korista. Audi A1- ja A1 Sportback -mallien teräsmuottirakenne yhdistää alhaisen painon ja voimakkaan jäykkyyden. Tällöin jokaisessa kohdassa käytetään juuri niin paljon materiaalia kuin on tarpeen. Näin on muodostettu esimerkiksi etuosan alumiiniset törmäysvyöhykkeet. Polttoaineen suoraruiskutustekniikka ja turboahtaminen ovat tehneet Audin moottoreista entistäkin tehokkaampia. Nykyaikaiset Audi A1- ja A1 Sportback -mallien TDI- ja TFSI-moottorit tuottavat enemmän tehoa pienemmällä iskutilavuudella, joten ne ovat selkeästi kevyempiä kuin aikaisempien mallisarjojen moottorit. Jokainen kevytrakennekomponentti vaikuttaa muihin osiin, joten mitoitusta on myös pystytty pienentämään. Lopputuloksena on jatkuva kehitysprosessi, joka pyrkii yhä kevyempään rakenteeseen ja yhä suurempaan tehoon. Numeroin ilmoitettuna 100 kg kevyempi auto voi säästää polttoainetta jopa 0,3 litraa 100 kilometrillä. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

43 Painon vähentäminen Nykyaikaiselle autolle asetetaan ristiriitaisia vaatimuksia: toisaalta niiden on tarjottava enemmän tehoa ja parempaa ajomukavuutta ja toisaalta niiden on oltava taloudellisempia. Audi ultra yhdistää nämä kaksi ääripäätä: me testaamme jokaisen osan testipenkissä. Tavoitteena on erinomainen toimivuus mahdollisimman kevyillä osilla. Lopputuloksena on älykäs materiaalien sekoitus, joka mahdollistaa pientenkin moottoreiden valmistuksen. Ne pystyvät kuljettamaan kevyempää autoa aivan yhtä ketterästi kuin aikaisemmat suuremmat moottorit. Vuonna 2012 esimerkiksi Audi R18 e-tron quattro ja Audi R18 ultra ajoivat Le Mans'n kilpailussa palkintopallille V6-moottorilla, kun niiden edeltäjä R15 TDI voitti kilpailun vuonna 2010 V10-moottorilla. Alumiinilevy Alumiiniprofiili Kuumana muovattu teräs Kylmänä muovattu teräs

44 44 TFSI Laturi LIN-liitännällä Painoltaan optimoitu nokka-akselikäyttö Kitkaltaan alennettu voimansiirto Imusarjassa vesijäähdytetty välijäähdytin Start-Stop-järjestelmän käyntinopeusanturi Kaksipiirijäähdytysjärjestelmä Lukemattomia kehitystunteja. Tuhansia testikilometrejä. Minkä takia? 1.4 TFSI-moottori

45 Muutaman sekunnin kuluttua ymmärrät sen. Audi A1:ssä ja Audi A1 Sportbackissa on käytössä TFSI-tekniikka. Sen erikoispiirteenä on, että siinä yhdistyvät FSI -järjestelmän edut taloudellisuus ja dynaamisuus ahtamisen tuomiin hyötyihin, mikä takaa entistä paremman voimantuoton. 63 kw:n tehoisessa 1.2 TFSI -moottorissa on valurautaisilla sylinteriputkilla ja huoltovapaalla ketjukäytöllä varustettu alumiini-painevalukammio. Kevyet männät pitävät kitkan alhaisena, tehokas öljy- ja kaksipiirinen jäähdytysvesikierto tekee hyötysuhteesta erinomaisen. Sen huomaa miellyttävän alhaisesta keskikulutuksesta 5,1 l/100 km ja 160 Nm:n maksimiväännöstä, joka on käytössäsi jo r/min käyntinopeudella. Sporttinen 1.4 TFSI -moottori lisävarusteena saatavalla 7-vaihteisella S tronic -vaihteistolla kehittää 90 kw ja keskittyy selkeästi tehon ja alhaisten kulutusarvojen yhteispeliin. Se tuottaa 200 Nm vääntöä alkaen käyntinopeudesta r/min, minkä ansiosta Audi A1 ja A1 Sportback kiihtyvät huippunopeuteen 203 km/h. Vesitoiminen ahtoilmajäähdytin on integroitu imusarjaan, mikä pienentää ahtoilmajärjestelmän tilavuutta ja parantaa dynamiikkaa. Dynaamisuutta lisää myös kaksoisahdettu 1.4 TFSI (136 kw) -moottori. Se kiihdyttää Audi A1:n ja Audi A1 Sportbackin 250 Nm:n vääntömomentillaan huippunopeuteen 227 km/h käyntinopeudesta r/min lähtien. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 104. * Lisätietoja saatavuudesta Audi-jälleenmyyjältä.

46 46 TDI Piezo-ruiskutussuuttimet avautuvat ja sulkeutuvat millisekunnin osissa ja suihkuttavat polttoainetta usean kerran jopa baarin paineella palotilaan. Yhden ruiskutuksen aikana polttoainetta voi olla erittäin pieni määrä, jopa alle gramman tuhannesosa. Esiruiskutus aikaansaa pehmeän palamisen, siten miellyttävän palamisäänen ja miellyttävän moottorin käynnin. TDI Toisin sanoen: Tehokasta taloudellisuutta. Tällä hetkellä joka toinen myytävä Audi on diesel. Eikä ihme: edistykselliset ratkaisut, kuten Common Rail -tekniikka, ovat tehneet TDI-moottorista entistäkin taloudellisemman. Siksi dieselmoottori päätettiinkin lähettää kilparadoille, eikä lainkaan turhaan: vuonna 2006 Le Mans'n 24 tunnin ajon voitti ensimmäistä kertaa dieselkäyttöinen auto voitto on sittemmin uusittu useita kertoja. Audi A1:ssä ja A1 Sportbackissa käytetään kahta 1.6 litran TDI-moottoria, jotka ovat teholtaan 66 ja 77 kw. Neljällä suuttimella varustettu Common Rail -yhteispaineruiskutusjärjestelmä loistaa erinomaisella tehon, ajomukavuuden ja moottoriakustiikan suhteellaan. Niinpä molemmat moottorit kuluttavat manuaalivaihteisina keskimäärin 3,8 l/100 km, ja CO₂-päästöt jäävät 99 grammaan kilometrillä. 66-kilowattinen moottori on saatavissa lisähintaan 7-vaihteisella S tronic -vaihteistolla, jolloin arvot ovat vielä vakuuttavammat: käsivaihteiston kanssa huippunopeus on 182 km/h. 77-klowattinen versio kiihdyttää A1-mallin 10,5 ja A1 Sportbackin 10,7 sekunnissa nollasta sataan ja tarjoaa huippunopeudeksi 190 km/h. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 104.

47 Muuttuvageometrinen turboahdin Sisäiseltä kitkaltaan pienennetty moottori Tehokkaampi öljypumppu bar; kuusinkertainen korkeapaineruiskutus LIN-väylällä varustettu laturi 1.6 TDI -moottori

48 48 MMI Multi Media Interface Seuraa vaistojasi tulet ajoissa perille. Pyrimme saavuttamaan tavoitteemme Teknistä etumatkaa Audin kaikilla osa-alueilla, mistä hyvänä esimerkkinä on lisävarusteena saatava entistäkin parempi MMI Multi Media Interface. MMI:llä käytät helposti auton eri medioita, navigointia ja mukavuustoimintoja. Sen kautta voit ohjata myös lisävarusteena saatavia, Audi connectin tukemia palveluja. Taittuva 6,5-tuumainen värinäyttö sijaitsee concert-radion tavoin käyttöelementin yläpuolella kojelaudassa. Näyttö näyttää tiedot hyödyntäen erinomaista optiikkaa ja upean selkeää kuvaa. Näin kuljettaja saa runsaasti tietoa yhdellä vilkaisulla. Kun käytät navigointitoimintoa lisävarusteena saatavalla MMI Navigointi plus -järjestelmällä, voit valita kolmesta vaihtoehtoisesta reitistä. Topografiset värit ja haluttaessa myös 3D-kuvana näytettävä kartta esittää reitin selkeästi. Lisäksi voit hakea näyttöön valitsemiasi mielenkiintoisia kohteita, kuten ravintoloita tai huoltoasemia. MMI Navigointi plus -järjestelmä on englanninkielinen.

49 Bluetooth: Lisävarusteena saatava Bluetoothhandsfree-matkapuhelinvalmius tunnistaa siihen liitetyt laitteet automaattisesti, ja voit siirtää siihen osoitekirjasi tai asetuksesi puhelinmallista riippuen. Car-valikko: Tämä toiminto mahdollistaa concert-radiosta alkaen kuljettajaa avustavien järjestelmien, auton säätöjen ja huoltotoimintojen suoran ohjaamisen. MMI Navigointi plus: Lisävarusteena saatava Navigointi-järjestelmä tarjoaa 3D-karttanäkymän ja kolmiulotteisen nähtävyyksien ja rakennusten näytön sekä 20 Gt kiintolevytilaa musiikkitiedostojen tallentamiseen. (Järjestelmä on englanninkielinen) Media: Valikon kautta käytetään ulkoisia medialähteitä. Audi connect: Kaikkia Audi connectin tukemia palveluja voi käyttää nopeasti ja kätevästi MMI-järjestelmällä. MMI-järjestelmän intuitiivinen käyttö helpottaa Internetin hallintaa.

50 50 Audi connect Audi connect: Yhdistää älykkäästi Internetin, auton ja sinut. Olemme nykyään jatkuvasti ja kaikkialla verkossa kotona, töissä ja vapaa-aikana. Nykyaikainen liikkuvuus tarkoittaa, että myös autossa voi olla yhteydessä Internetiin, silloin kuin sinä haluat. Audi connectin kautta olet yhteydessä maailmaan autoon integroidun datamoduulin välityksellä. Bluetoothin avulla saat kätevästi ja suoraan käyttöön matkapuhelimesi¹ yhteystiedot ja musiikin. WLAN Hotspot mahdollistaa lisäksi langattoman yhteyden jopa kahdeksaan kannettavaan päätelaitteeseen. Audi connectin avulla voit hankkia tietoja kaupungin kulttuuritarjonnasta, hakea lähistöltä edullisia huoltoasemia, suunnitella jo kotona yksilöllisen reitin ja siirtää sen navigointijärjestelmään tai hankkia jo kotona tietoa Internetistä tulevasta määränpäästä. Integroitujen palvelujen ja toimintojen monipuolisuus tekee auton osaksi maailmanlaajuista verkkoa matkustusmukavuus lisääntyy ja nousee aivan uudelle tasolle. Helppoa, nopeaa ja yksilöllistä. Yksityiskohtaisia tietoja Audi connectin käytöstä ja oikeudellisista määräyksistä, teknisistä edellytyksistä (tarvittavista lisävarusteena saatavista erikoisvarusteista, matkapuhelinmaksuista, rekisteröinnistä), mahdollisesti kertyvistä kustannuksista ja kunkin palvelun käyttöehdoista saat tämän esitteen sivulta 96. Lisätietoja Audi connectin tukemien palvelujen saatavuudesta ja laajuudesta saa Audi-jälleenmyyjältä tai osoitteesta QR-koodi Kun haluat kokea Audi connectin monipuoliset toiminnot, skannaa tämä QR-koodi älypuhelimellasi. Voit myös valita selaimessasi linkin: ¹ Yhteensopivuustestit ja lisätietoja saa osoitteesta tai matkapuhelinoperaattorilta. ² Google ja Google-logo ovat Google Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

51 Liikkuvuus ja navigointi Viestintä Infotainment Nähtävyyksien hakutoiminto (POI) puhetoiminnolla Google -tietopankista². WLAN Hotspot yhdistää mobiilit päätelaitteet Internetiin Sää Määränpään infokaaviot ja sääkartat Online-liikennetiedotteet Yksityiskohtaista liikennetietoutta esim. tietyiltä teiltä; nopeaa ja tarkkaa tiedotusta ruuhkista ja niiden purkautumisesta. Navigointi Google Earth -karttapalvelulla² ja Google Street View ²-palvelussa korkearesoluutioisten (zoom 30 m) ilma- ja satelliittikuvien, valokuvien ja yritystietojen perusteella. Audi music stream Maailmanlaajuisten radioasemien haku älypuhelimen sovelluksen ja WLANyhteyden kautta. Online-uutiset Tekstiä ja kuvia ajankohtaisista tapahtumista maailmalla. Matkatiedot Ammattimaisen tarkkaa tietoa nähtävyyksistä, sisältää myös luku- ja siirtotoiminnon suoraan navigointikohteeseen Polttoainehinnat Paikkakunnan tai lähiseudun edullisimmat huoltoasemat. Tietoa pysäköintipaikoista Apua pysäköintipaikan etsintään pysäköintialueiden ja -talojen mukaan sisältäen hintatiedot. Tietoa mahdollisesti myös sillä hetkellä vapaana olevista matkailuautopaikoista. myaudi henkilökohtainen hallintakeskus Omien reittien suunnittelu kotona ja niiden lähettäminen Audin MMI-järjestelmään. Määränpää tallennetaan osoitteessa audi.com/myaudi, matkapuhelimella myaudi mobile assistant -sovelluksella Google Maps ²-ohjelman kautta.

52 52 Alusta ja ohjaus Dynaaminen alusta sekä ESC ja elektroninen tasauspyörästön lukko Dynaaminen alusta, sähköhydraulinen ohjaus, ESC ja S tronic. Sporttisesti liikkeellä. Uuden Audi A1:n ja A1 Sportbackin dynaaminen alusta yhdistää urheilullisen ketteryyden erinomaiseen ajovakauteen ja -mukavuuteen. Etuakselin McPherson-joustintuet ja iskunvaimentimet reagoivat välittömästi tienpinnan vaatimuksiin. Suora ohjausvälitys takaa spontaanin vasteen jokaiseen ohjausliikkeeseen. Yhdystuki-taka-akselisto uudenlaisilla ohjainlaakereilla pitää huolen täsmällisestä sivuttaistuennasta ja ensiluokkaisesta suuntavakaudesta. Kuljettajan kannalta se tarkoittaa ajamisen dynaamisuutta ja mukavuutta. Sähköhydraulinen ohjaus säätää ohjaustehostusta ajonopeuden mukaan. Audin insinöörit ovat kehittäneet elektronisella tasauspyörästön lukolla varustetun ESC:n, joka vaikuttaa pyörien pyörimisnopeuteen yksittäistä pyörää jarruttamalla ja parantaa näin pitoa esimerkiksi kaarreajossa. Se parantaa paitsi suuntavakautta, myös ajokäyttäytymistä.1.4 TFSI- ja 1.6 TDI 66 kw -moottoreihin saatava kaksoiskytkinvaihteisto S tronic yhdistää automaattivaihteiston mukavuuden ja manuaalivaihteiston urheilullisuuden kytkemällä seuraavan vaihteen etukäteen jo ennen vaihteen vaihtamista. Vetovoiman katkeamista ei juurikaan tunnu, ja vaihteenvaihdot tapahtuvat lähes ilman nykäyksiä. Audi A1 1.4 TFSI 136 kw -mallissa S tronic -automaattivaihteisto on vakiovaruste. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 102.

53 Avustavat järjestelmät 53 Teräsrakenteet Turvatyynyt Sivuturvatyynyt Sivutörmäyssuoja Kaukovaloassistentti, turvatyynyt, ISOFIX. Rennommin liikkeellä. Audi-turvallisuusajattelu asettaa ihmisen keskipisteeseen. Se tarkoittaa, että me kehitämme ennakoivia järjestelmiä, jotka tukevat kuljettajaa ja auttavat mahdollisesti välttämään onnettomuuksia. Se merkitsee myös täysin uusien testien kehittämistä uuden teknologian arvioimiseksi. Niinpä me olemme luoneet menetelmän nimeltä Virtual Test Drive. Kuljettaja näkee videolaseilla virtuaalisia esteitä ja autoja ja kokee lyhyessä ajassa hyvin monenlaisia ajotilanteita. Yksi Audin kuljettajaa avustavista järjestelmistä on lisähintainen kaukovaloassistentti. Kun sen kamera havaitsee toisen ajoneuvon, järjestelmä kytkee automaattisesti kaukovaloilta lähivaloille. Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC) parantaa suuntavakautta. Turvallisuutta lisäävät täysikokoiset etuturvatyynyt, kuljettajan ja etumatkustajan istuimiin integroidut sivuturvatyynyt sekä ikkunaturvaverhot kaikille matkustajille. Varustukseen kuuluvat myös lasten turvaistuinten ISOFIX-kiinnitysjärjestelmä takaistuimilla, 3-pisteturvavyöt kiristysvoiman rajoittimilla, turvavyönkiristimillä edessä ja turvavöiden käytöntunnistuksella kaikilla istumapaikoilla. Turvallisuutta lisäävät myös turvavöiden korkeussäätö etuistuimilla.

54 54 Varusteet

55 Varustele Audisi sellaiseksi kuin haluat.

56 56 Varustetasot/varustepaketit Kuten haluat. Anna Audi A1:lle ja A1 Sportbackille yksilöllinen säväys. Varustetasot Attraction ja Ambition vahvistavat autosi luonnetta. media style -paketin avulla voit muokata sisätilat muotoilultaan vielä modernimmiksi ja tehdä Infotainment-varustelusta entistäkin monipuolisemman. Media Style -pakettiin kuuluvat mm. concert-radio esiin taitettavalla, 6,5-tuumaisella värinäytöllä sekä Connectivity-paketti. Attraction Esimerkkejä vakiovarustuksesta: Alumiinivanne, 7-puolainen, koko 6,5 J x 15, renkaat 205/55 R 15 Dynaaminen alusta Normaalietuistuimet Attraction-kangas Ilmansuutinten kehykset mattamustat Täysikokoiset turvatyynyt Valaistu hansikaslokero Radio chorus Taitettava takaistuimen selkänoja Sähkötoimiset lasinnostimet Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen ohjauspyörä Sähkötoimisesti säädettävät ulkopeilit Kauko-ohjattu keskuslukitus ESC elektronisella tasauspyörästön lukolla Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä* Ambition Attraction-varusteiden lisäksi: Alumiinivanne, 7-puolainen Dynamic, koko 7 J x 16 Urheilullinen alusta (saatavana myös dynaamisen alustan kanssa) Urheiluetuistuimet mukaan lukien ristiseläntuensäätö; A1: lisävarusteena istuinpaketti ja A1 Sportbackissa lisäksi etumatkustajan istuimen manuaalinen korkeussäätö Ambition-kangas Ilmansuutinten kehykset kiiltävän mustat Sisätiloissa alumiinisomisteita sis. alumiiniset kynnyslistat Kuljettajan informaatiojärjestelmä Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen ohjauspyörä Sumuvalot Kiiltävä pakoputken pää 1.4 TFSI 136 kw -moottorin lisävarusteet: S line -ulkonäköpaketti Värikkäät mono.pur-sisätilaelementit LED-sisävalopaketti Kattoverhous mustaa kangasta Alumiinivanne, 5-puolainen V, koko 7,5 J x 17 Sisätiloissa alumiinisomisteita Sumuvalot Kuljettajan informaatiojärjestelmä, mittaristossa alumiinisomisteita * Start-Stop-järjestelmä sekä energianhallintajärjestelmä eivät saatavissa malleihin A1 ja A1 Sportback 1.6 TDI 66 kw S tronic ja 1.4 TFSI 136 kw.

57 Media style -paketti (lisävarustepaketti Attraction- ja Ambitionvarustetasoihin) Media style -kangas tai Ambition-kangas Concert-radio esiin taitettavalla 6,5-tuumaisella TFT-värinäytöllä Connectivity-paketti Värikkäät mono.pur-sisätilaelementit Ilmansuutinten kehykset sovitettu sisätilojen väritykseen (valittavana myös kiiltävänvalkoiset tai alumiininväriset) LED-sisävalopaketti LED-sisävalopaketti Värikkäät mono.pur-sisätilaelementit Radio concert

58 Audi exclusive* Ainutlaatuisuus ei tunne kompromisseja. Joka vuosi Audi myy yli miljoona autoa. Sinä ostat omasi vain kerran. Miten se on mahdollista? Sen mahdollistaa Audi exclusive. Se tekee Audistasi täysin omanlaisensa. Yhdistele Audi exclusive -valikoiman huolella valittuja somisteita, värillistä nahkaa ja omia yksilöllisiä ulkovärejä omien mieltymystesi mukaisesti. Näin syntyy ainulaatuinen Audi juuri sinulle. Lisätietoja aiheesta saa Audi-jälleenmyyjältä. *Suomen tuontiohjelmassa rajoitettu valikoima Audi exclusive -tuotteita.

59 Audi exclusive 59 Alabasterinvalkoista Audi exclusive -Feinnappa-nahkaa S-urheiluistuimilla, lattiamatot alabasterinvalkoisella nahkareunuksella, karmiininpunaiset koristesaumaompeleet istuinten sivuosissa ja pääntuissa, Audi exclusive -käyttöelementit ja värikkään sisätilaelementit alabasterinvalkoista nahkaa karmiinipunaisilla koristesaumaompeleilla (kuvassa Audi A1).

60 60 Audi exclusive line Laadukas ja henkilökohtainen: Audi exclusive line Audi A1 ja A1 Sportback (kuvassa Audi A1.)

61 Audi exclusive line* (vain malliin Ambition) Musta sisäverhous Sisältää mustat liitännäisosat. Matot Jet-harmaa reunus. Istuimien keskiosa Jugend.Stil-kangasta, urheilulliset raidat alabasterinvalkoista Alcantaraa, istuimien sivuosat jet-harmaata Feinnappa-nahkaa alabasterinvalkoisin koristesaumaompelein. Kattoverhous mustaa kangasta Istuinten keskiosa Jugend.Stil-kangasta, urheilulliset raidat alabasterinvalkoista Alcantaraa, istuimien sivuosat ja pääntuet jetharmaata Feinnappa-nahkaa alabasterinvalkoisin koristesaumaompelein. Ilmasuutinten kehykset kiiltävän mustat Lisävarusteena myös alumiininväriset. Keskikonsolin alaosa Jet-harmaa mono.pur alabasterinvalkoisin koristesaumaompelein. Ohjauspyörän kehä, vaihteenvalitsimen suojus ja seisontajarrun kahva Alabasterinvalkoiset koristesaumaompeleet; lisävaruste: urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen monitoimiohjauspyörä vaihteenvalitsimin tai ilman alabasterinvalkoisin saumaompelein. Kynnyslistat Audi exclusive -teksti. Jet-harmaa mono.pur-keskikonsoli ja vaihteenvalitsimen suojus alabasterinvalkoisin koristesaumaompelein. * quattro GmbH:n valikoimasta.

62 62 S line S line. Näkyvästi enemmän urheilullisuutta. Audi A1:llä tai A1 Sportbackilla ajaminen kertoo jo sinänsä urheilullisuuden arvostamisesta. S line -paketit korostavat entisestään Audi A1:n ja A1 Sportbackin urheilullista olemusta: varusteet tuovat esiin auton dynaamiset linjat ja sisätilojen sporttisen luonteen sekä tekevät ajamisesta vieläkin urheilullisempaa. Urheilullinen loppusilaus autollesi.

63 S line -ulkonäköpaketti Etu- ja takapuskurit, etupuskurin ilmanottoaukot ja takahelman diffuusori Urheilullisesti muotoiltu. Helmalistat Korinväriset. Jäähdyttimensäleikkö kiiltävän musta Etuspoilerin keskiosa sekä takahelman diffuusori platinanharmaat. S line -teksti Etulokasuojissa ja kynnyslistoissa. S line -kattospoileri Sumuvalot Pakoputkien päät kromatut Moottorin mukaan yksi tai kaksi päätä. Urheilullinen etupuskuri ja kiiltävän musta jäähdyttimensäleikkö. Näyttävä S line -kattospoileri.

64 64 S line Lisävarusteena S-urheiluistuin mustaa Sprint-kangasta/ nahkaa S line -tekstillä ja koristesaumaompeleilla (kuvassa Audi A1). Lisävarusteena alumiininväriset ilmansuutinten kehykset. Urheilulliset istuimet mustaa Sprint-kangasta/nahkaa S line -tekstillä ja koristesaumaompeleilla, musta mono.pur-keskikonsoli, ilmansuutinten kehykset kiiltävän mustat (kuvassa Audi A1). Alumiinivanne 5-kaksoispuolainen, Audi exclusive

65 Istuinverhoukset Ulkovärivaihtoehto S line Sport -paketti¹ S line Sport -pakettiin sisältyvät seuraavat varusteet: Alumiinivanne, 5-kaksoispuolainen, Audi exclusive Koko 7,5 J x 17, renkaat 215/40 R 17². Lisäksi saatavissa: Alumiinivanne Audi exclusive, 7-kaksoispuolainen tai 5-puolainen Rotor titaaninvärisenä matta, kiillotettu Koko 7,5 J x 18, renkaat 225/35 R 18² S line -urheilualusta Urheilullisen dynaaminen alusta. Ilmasuutinten kehykset Alumiininväriset³. Sprint-kangas/nahka, musta Koristesaumaompelein. Silkkinappanahka, musta Koristesaumaompelein. Daytona-harmaa, helmiäisväri S line -teksti Etulokasuojissa ja kynnyslistoissa. Sisätilat, kojelauta ja kattoverhous Mustat, koristesaumaompeleet istuinverhouksissa, urheilullisessa nahkapäällysteisessä ohjauspyörässä, vaihteenvalitsimen suojuksessa ja matoissa. Keskikonsoli Musta mono.pur. Ilmansuutinten kehykset Kiiltävän mustat. Sisätilojen alumiinisomisteet S-urheiluetuistuimet Kuten urheiluistuimet, lisäksi voimakkaammin muotoiltu selkänoja ja integroitu pääntuki. S line -istuinverhoukset Sprint-kangasta/nahkaa S-urheiluistuimissa tai silkkinappanahkaa urheiluistuimissa ja S-urheiluistuimissa Mustat koristesaumaompelein, S line -teksti etuistuimien selkänojissa. S line urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen monitoimiohjauspyörä Automaattivaihteiston yhteydessä vaihteenvalitsimet ohjauspyörässä aina mustaa nahkaa (otekohdat rei'itettyä nahkaa) ja S line -logo. Urheiluetuistuimet S line -istuinverhoukset Sprint-kangasta/nahkaa Mustat, S line -teksti etuistuimien selkänojissa. Ulkovärit kaikissa vakio- ja erikoisväreissä sekä lisäksi erikoisvärinä Daytona-harmaa helmiäisväri. S line urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen ohjauspyörä Mustaa nahkaa (otekohdat rei'itettyä nahkaa), S line -logo. Vaihteenvalitsimen nuppi Rei'itettyä mustaa nahkaa. ¹ Vain Ambiton-varustelun yhteydessä. ² Renkaiden tekniset ominaisuudet löytyvät sivulta 105. ³ quattro GmbH:n valikoimasta.

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

UUSI OPEL Corsa Tosirakkautta. Hienostuneen tyylikäs ja hauska ajaa uusi Corsa on yhtä ylellinen kuin huomattavasti kalliimmat autot. Sen sisätilojen huippulaadukkaat materiaalit ja ominaisuudet tekevät

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

ESITTELEMME UUDEN MALLISTOMME: IBIZA SC.

ESITTELEMME UUDEN MALLISTOMME: IBIZA SC. SEAT IBIZA SC ESITTELEMME UUDEN MALLISTOMME: IBIZA SC. Uusi SEAT Ibiza SC on saapunut muotinäytöslavojen ja moottoriteiden inspiroima uusi urheilumallistomme. Nykyaikainen ja dynaaminen SC on räätälöity

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

WEB EDITION K ÄYTTÖOPAS

WEB EDITION K ÄYTTÖOPAS WEB EDITION K ÄYTTÖOPAS HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

Aygo x-wave on saapunut! Uusi kangaskattoinen. Toyota Jousto on helppo tapa hankkia uusi auto Uuden rengasvalitsinpalvelun

Aygo x-wave on saapunut! Uusi kangaskattoinen. Toyota Jousto on helppo tapa hankkia uusi auto Uuden rengasvalitsinpalvelun Lehti Toyota-autoilijalle 1/2015 Uusi kangaskattoinen Aygo x-wave on saapunut! Toyota Jousto on helppo tapa hankkia uusi auto Uuden rengasvalitsinpalvelun avulla helposti uudet renkaat alle Tutustu uuteen

Lisätiedot

Ylläksellä. Talviautoilua TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA

Ylläksellä. Talviautoilua TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA 1 2014 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi TULEVAISUUDENTUTKIJA: LIIKKUMINEN MONIPUOLISTUU AAKE KALLIALA PALJASTAA LEMPIROOLINSA Talviautoilua Ylläksellä Volkswagen 1/2014 4 7 Lähivaloissa.

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM

HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM HUIPPUMERKIT TIEN PÄÄLLÄ LISÄTIETOJA JA KIERTUE PAIKKA KUNNAT OSOITTEESSA BRP-TOUR.COM KEVÄTTILAAJAN ETU SAAT 500 EURON ARVOSTA polttoainetta tai alkuperäisiä ajo- tai lisävarusteita, kun tilaat 2016 Lynx-

Lisätiedot

S60. Käyttöohjekirja

S60. Käyttöohjekirja S60 Käyttöohjekirja HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

Start/stop-järjestelmä

Start/stop-järjestelmä AJAN TASALLA OLEVA TIETO AUTOALAN INNOVAATIOISTA TEKEE UUDESTA TEKNOLOGIASTA LÄPINÄKYVÄÄ 1 TÄSSÄ NUMEROSSA 1 Julkaisu 01 Joulukuu 2012 Start/stop-järjestelmä Euroopan unioni säätelee ajoneuvojen päästöjä

Lisätiedot

UUSI NISSAN PULSAR. Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot. 09.03.2015 FI-05C-0502b

UUSI NISSAN PULSAR. Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot. 09.03.2015 FI-05C-0502b UUSI NISSAN PULSAR Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot HINNAT MO O TTO RI VAIHTEISTO Vetotapa Varus tetas o Bens iini CO 2-pääs tö g/k m Autov eroton ohjehinta s is.

Lisätiedot

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa.

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Hyvä matkailuvaunuilija, onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi, vaikka olisitkin

Lisätiedot

MEMBER OF THE VOLKSWAGEN GROUP UUSI SEAT IBIZA ENJOYNEERING

MEMBER OF THE VOLKSWAGEN GROUP UUSI SEAT IBIZA ENJOYNEERING MEMBER OF THE VOLKSWAGEN GROUP UUSI SEAT IBIZA ENJOYNEERING MUOTOILUN VAUHDITTAMA SEAT IBIZA Klassikko kehittyy Uusi SEAT Ibiza on käynyt läpi huomattavan kehitysohjelman. Se on nyt linjoiltaan entistäkin

Lisätiedot

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä.

JAGUAR 980 970 960 950 940 930. Silpulla on väliä. JAGUAR 980 970 960 950 940 930 Silpulla on väliä. Silpulla on väliä. CLAAS JAGUAR. Myös huipputehoa voidaan yhä optimoida. Alusta alkaen JAGUAR-mallisarja on vakuuttanut erinomaisella tehollaan ja pienellä

Lisätiedot

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Lehti Toyota-autoilijoille 2/2012 Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Täysiverinen urheiluauto GT86 saapuu Suomeen AUTOILIJAN ASIALL A 12 24 6 18 30

Lisätiedot

Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa

Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa 2015 Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa Aina askeleen edellä Sisältö Johdanto 07 Ainutlaatuinen matkailuauto 11 Turvallinen hankinta 12 Uutuudet 2015 14 Laatu 16 Muotoilu 18 Testattu huolellisesti

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajan tasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää itselleen kuitenkin oikeuden tehdä muutoksia ilman ennakkoilmoitusta,

Lisätiedot

VARAOSAT & TARVIKKEET

VARAOSAT & TARVIKKEET VARAOSAT & TARVIKKEET 2 Aidot Volvo Penta os at ja tarvikkeet KOHOKOHDAT 4 EVC 6 Hallintalaitteet 7 EVC-lisävarusteet 8 Mittarit 10 MEKAANISET HALLINTALAITTEET JA MITTARIT 14 Mekaaniset hallintalaitteet

Lisätiedot

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA.

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. Pst - FI PaNoRaMIC MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. PANORAMIC Ideoita liikkeellä Tutkimus ja innovaatiot ovat olleet Merlon teknikoiden ja insinöörien päätavoitteina jo vuodesta 1964, jolloin

Lisätiedot

FIKSUMMAT KYLPYHUONEET INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2013 2014

FIKSUMMAT KYLPYHUONEET INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2013 2014 FIKSUMMAT KYLPYHUONEET INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2013 2014 TERVETULOA FIKSUMPAAN KYLPYHUONEESEEN Tästä kuvastosta löydät Gustavsbergin koko ympäristöä säästävän ja innoittavan tuotevalikoiman

Lisätiedot