Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Teknistä etumatkaa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Teknistä etumatkaa"

Transkriptio

1 Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Teknistä etumatkaa

2

3 Sivu Elämys 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Tekniikka 36 Audi-tehokkuus 50 Alusta, Offroad, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select 40 TFSI 54 Audi connect 42 TDI 56 MMI Multi Media Interface 44 hybrid 58 Avustavat järjestelmät 48 quattro Varusteet Vuorovaikutus: Audi QR-koodit Koe Audi entistä läheisemmin: lataa QR-sovellus älypuhelimeesi ja skannaa QR-koodi tai tutustu kyseiseen linkkiin selaimesi kautta. Muuta 62 Audi exclusive 84 Somistelistat 64 Audi exclusive Offroad design -paketti 86 Valot ja peilit 66 Audi exclusive line 88 Ulkopuoliset varusteet 68 S line 90 Sisäpuoliset varusteet 72 Varusteluvaihtoehdot 94 Infotainment 74 Ulkovärit 97 Avustavat järjestelmät 76 Vanteet/renkaat 98 Tekniikka 78 Istuimet/istuinverhoukset 83 Varustelu- ja designpaketit, kattoverhous 102 Audi Genuine Accessories 110 Vakio- ja lisävarusteet 106 Tekniset tiedot 118 Audi-elämys 109 Mitat Kuvien autojen varusteista lisää sivulla 116. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

4

5 Audi Q5 5 Ajattele toisin. Tee muutos. Uudenlaista älykkyyttä. Jokainen sukupolvi luo omat ihanteensa. Koskipa se työolosuhteita, vapaa-aikaa tai perhelomaa kaikki muuttuu. OK! Vain muutos luo uudenlaisia ajattelutapoja. Audi on aina noudattanut tätä periaatetta ja rakentanut autoja, jotka ovat olleet esikuvia. Yksi tällaisista autoista on Audi Q5. Audi Q5 vakuuttaa, se ei ylipuhu. Se on energiatehokas ajonautinnosta tinkimättä, se on urheilullinen olematta epämukava. Siinä yhdistyy mielekäs uusi tekniikka traditionaalisiin ominaisuuksiin kuten äly, mukavuus ja voima. Koe Audi Q5:llä progressiivinen tapa liikkua. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. Q5

6 6 Audi Q5 Ei mitään ylimääräistä. Paljon sanottavaa. Uusia perspektiivejä. Audi Q5:n tyylikkään muotoilun huomaa heti: etäälle toisistaan sijoitetut takavalot antavat autolle aivan oman ilmeen. Lisävarusteisten Xenon plus -ajovalojen yhteydessä takavalot on toteutettu LED-tekniikalla, ja niissä käytetään huomiota herättävää valonauhaa. Selkeästi erottuva takadiffuusori ja pakoputkenpäät suoralla alareunalla antavat takaosalle maskuliinisen ilmeen. Käytännöllinen ja tyylikäs on myös takaosan ylittävä takaluukku. Se antaa auton takaosalle erottuvan ulkonäön ja mahdollistaa ennen kaikkea matkatavaroiden vaivattoman lastaamisen ja purkamisen. Yhtenäiset kiillotetut kattokaiteet ja niihin kiinnitettävä kattotelineet ovat vakiovarusteena. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

7

8

9 Selkeät linjat, sileät pinnat, kolmiulotteinen konepelti Audi Q5 henkii urheilullisuutta ja eleganssia. Se kertoo läsnäolosta: pituus mm ja leveys mm vetävät katseet puoleensa. Siitä huolimatta sen ilmanvastuskerroin on luokkansa parhaita muun muassa coupémaisen kattolinjan ansiosta. Myös sen voima on heti havaittavissa. Lisävarusteena saatavissa olevat 20-tuumaiset 5-puolaiset alumiinivanteet erottuvat edukseen. Useat tuumaiset vanteet tarjoavat mahdollisuuden uuden ilmeen luomiseen. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

10 10 Audi Q5 Audin tunnusomainen keula uudessa valossa: muotoa korostavat Singleframe-jäähdyttimensäleikön pystysuorat kromirivat, kromirenkailla koristetut sumuvalot, kiiltävän mustat ulokkeet ilmanottoaukoissa ja kulmikkaat puskurit. Lukuisat yksityiskohdat vahvistavat tätä vaikutelmaa. Sähköisesti säädettäviin peileihin on yhdistetty LED-vilkut. Lisävarusteena saatavissa Xenon plus -ajovaloissa on kirkkaat LED-huomiovalot, joiden yhtenäisenä erottuva valonauha on persoonallinen yksityiskohta. Lisähintaan Xenon plus -ajovalot voidaan varustaa adaptive light -kaarreajovaloilla, jotka valaisevat kaarteen laajalti. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

11

12

13

14

15 Audi Q5 15 Voimaa. Jatkuvaa liikettä. Uusia kohteita. Vääntäviä ja tehokkaita: Audi Q5:n moottorit. TFSI-moottorit kuljettavat autoa urheilullisesti, mukavasti ja pienellä polttoaineenkulutuksella. 2.0 TFSI -moottorissa on Audi valvelift system -venttiiliohjaus, joka saattaa pienentää polttoaineenkulutusta. TDI-moottoreissa on Common Rail -ruiskutusjärjestelmä ja niille ominainen hienostunut käynti, erittäin hiljainen käyntiääni ja pirteä ajokäytös. Kaikissa moottoreissa on vakiovarusteena Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. Ne ovat siis tehokkaampia ajossa säilyttäen silti ajonautinnon. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

16 16 Audi Q5 Jännittävä matka alkaa hyvin varustettuna. Uusi sähkömekaaninen ohjaustehostin on vakiona ja se toimii ajonopeuden mukaan tuloksena parantunut ohjaustunto ja -mukavuus. Lisäksi se kuluttaa polttoainetta vain silloin, kun ohjaustehostusta tarvitaan; suoralla tiellä se ei kuluta lainkaan energiaa. Dynaaminen ohjaus tuo oman lisänsä ketterään ajettavuuteen ja vertaansa vailla olevaan ajontuntumaan. Dynaaminen alusta puolestaan vastaa erinomaisesta ajovakaudesta. Hienostunut jousitus ja iskunvaimennus mahdollistavat pehmeän ajotuntuman ja rentoutta pitkille ajomatkoille ketteryydestä tinkimättä. Suuntavakautta kaarreajoon, lumisille ja sateisille teille ja lähes kaikenlaiseen maastoon tuo jatkuvatoiminen quattro-neliveto. Manuaalivaihteiston lisäksi valittavissa on kaksi muutakin vaihteistotyyppiä: kaksoiskytkinvaihteistoa S tronic - ja 8-vaihteista tiptronic-vaihteistoa voi käyttää lisävarusteena saatavan monitoimiohjauspyörän vaihteenvalitsimilla. S tronic -kaksoiskytkinvaihteistossa seuraava vaihde on jo kytketty, ennen kuin se on edes valittuna. Vetovoiman katkeamista ei juurikaan tunnu, ja vaihteenvaihdot sujuvat S tronic -vaihteistolla pehmeästi ja silti urheilullisesti. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

17

18

19 Audi Q5 19 Sitten maastoon! Audi Q5 valloittaa vaativankin maaston. Lukkiutumattomassa jarrujärjestelmässä (ABS) on toiminto, joka parantaa jarrutusvoimaa maastossa. Myös elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC) tukee kuljettajaa maantiellä: painikkeen painalluksella vetoluiston rajoitus (ASR) parantaa pitoa ja lisää näin ajovakautta. Lisävarusteena saatava vakionopeussäädin säilyttää nopeuden tasaisena myös mäkisessä maastossa; vakiovarustukseen kuuluva alamäkihidastin puolestaan tasaa nopeutta jyrkissä alamäissä. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

20 20 Audi Q5 Unohda arki. Säilytä kontrolli. Aseta uudet prioriteetit. Kaikki tiet ovat erilaisia, monet niistä vaativia. Hyvä, mikäli olet varautunut yllättäviin tilanteisiin. Audi Q5:ssa sinua auttavat lukuisat tekniset innovaatiot, jotta pääsisit paremmin perille. Lisävarusteena saatava adaptive cruise control mukautuva vakionopeussäädin auttaa etäisyyden säilyttämisessä edellä ajavaan autoon. Integroitu Audi braking guard tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa optisin ja akustisin signaalein törmäysvaarasta tunnistettuun esteeseen sekä tarvittaessa lyhyellä jarrutuksella. Alle 30 km/h nopeudessa auto jopa pysähtyy törmäyksen uhatessa. Lisäksi Audi Q5:een on saatavissa lisävarusteena muita avustavia järjestelmiä: Audi side assist -kaistanvaihtoavustin ja Audi active lane assist - kaistallapysymisvahti, joka tukee kuljettajaa pehmein ohjausliikkein. Audi parking system plus varoittaa ajosuunnan mukaan joko edessä tai takana olevista esteistä äänimerkillä sekä optisesti näytössä. Halutessaan kuljettaja voi tukeutua peruutuskameralla varustetun Audi parking system plus -järjestelmän apuun. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

21

22

23

24 24 Audi Q5 Enemmän tilaa. Lisää vaatimuksia. Uusia mahdollisuuksia. Nouset autoon ja tunnet olosi heti kotoisaksi. Sinua ympäröi laatu, harkitut yksityiskohdat ja lukuisat älykkäät ominaisuudet, jotka saavat sinut viihtymään Audi Q5:ssa. Mittaristo on aistikas ja ergonomisesti sijoitettu, tärkein informaatio on hyvin näkyvillä. Lisävarusteena saatava kuljettajan informaatiojärjestelmä auttaa säästämään polttoainetta näyttämällä polttoaineenkulutuksen, lisäkulutusta aiheuttavat laitteet ja antamalla säästövihjeitä todella taloudelliseen ajamiseen. Manuaalivaihteisissa autoissa on lisäksi vaihdenäyttö ja vaihtamisopastin. Uutta on myös kuljettajan informaatiojärjestelmään sisältyvä taukosuositus. Järjestelmä analysoi ajokäyttäytymistä ja suosittelee tarvittaessa taukoa, mikä tukee kuljettajan toimintaa pitkillä ajomatkoilla. Kojelaudan keskiosassa on suurikokoinen näyttö, jolla radioasemat tai lisävarusteena saatavat MMI -navigointijärjestelmät näkyvät selvästi. MMI Navigointi plus 3D-karttanäyttöineen näyttää erilaiset audiolähteet. Lisävarusteena saatavissa olevan Bluetooth online -autopuhelimen yhteydessä käytettävissä on myös WLAN Hotspot. Kanssamatkustajat voivat matkan aikana surffailla Internetissä kannettavilla laitteillaan. Lisäksi käytössäsi ovat Audi connectin tukemat palvelut lisää niistä löydät sivulta 54 kohdasta Audi connect. Infotainment-mahdollisuudet ovat kattavat, minkä lisäksi käytössä on vaikuttava äänijärjestelmä. AUX-IN-liitännän (alkaen radiosta concert) tai lisävarusteena saatavan Audi music interfacen avulla voit kuunnella musiikkia ipodistasi tai muusta USB-lähteestä. Upean musiikkinautinnon tarjoaa lisähintaan saatavissa oleva Bang & Olufsen Sound System. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

25

26

27 Nauti näkymästä rennosti korkeasta istuma-asennosta. Anna Audi Q5:n sisätilojen tehdä sinuun vaikutus: pehmeät kankaat tai haluttaessa lisähintaan aito nahka henkivät ylellisyyttä. Aivan yhtä vaikuttavat ovat Audi Q5:n sisätilat ja niiden muunneltavuus. Takapenkin selkänojien kallistusta voi säätää ja niiden lukituksen voi vapauttaa tavaratilasta. Lisävarusteena on myös Panoraamalasikatto, joka antaa upean tilavuuden tunnun ja näkymän kohti taivasta. Se mahdollistaa myös lähes vedottoman tuuletuksen. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

28 28 Audi Q5 Kookkaaseen tavaratilaan mahtuu kaikki, mitä tarvitset rentoon lomaan, pitkään ostosretkeen tai spontaaniin viikonloppumatkaan. Matala lastauskorkeus tekee kuormaamisesta helpon. Yhtä kätevä on myös mm:n läpilastausleveys. Tavaratilan lattian alla on lisää säilytystilaa*; haluttaessa se on mahdollista varustaa säilytyskaukalolla*. Lisävarusteena saatava pituussuunnassa 100 mm säädettävä takaistuin kasvattaa tavaratilan kokoa vielä lisää. Takaistuimen selkänojan taittaminen kokonaan tuo vielä enemmän tilaa. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. *Ei koske mallia Q5 hybrid quattro

29

30

31 Ensimatka Audi Q5:llä päättyy. Se on tarjonnut mukavuutta, urheilullisuutta, rentoutumista ja dynamiikkaa. Audi Q5 vakuuttaa älykkäällä tekniikallaan ja monipuolisilla yksilöintimahdollisuuksillaan. Sinä päätät, mikä sinulle on tärkeää. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

32 32 Audi Q5 hybrid quattro Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108.

33 Olemme edellä valtavirtaa. Audi Q5 hybrid quattro aloittaa uuden vaiheen Audi-tehokkuuden historiassa. Tavoitteemme on tehdä autosta kokonaisuutena jatkuvasti taloudellisempi ja samalla edistää Audin urheilullisuutta. Audi Q5 hybrid quattro siirtyy tältä osin uuteen kehitysvaiheeseen: seuraavaan suureen askeleeseen kohti päästötöntä sähköistä liikkumista. Audi Q5 on Cross-over, jonka urheilullisuus ja suorituskyky asettavat merkkipaaluja tämä ilmenee voimakkaana ja erottuvana muotoiluna. Kaiken tämän tarjoaa Audi Q5 hybrid quattro. Se tarjoaa lisäksi uuden innovatiivisen komponentin: se yhdistää monella taholla erinomaiseksi luonnehditun 2.0 TFSI-moottorin* quattro-nelivetoon ja edistykselliseen hybriditekniikkaan. Audi, joka on vaikuttavan dynaaminen ja myös esimerkillisen tehokas. Hybridi, jossa on se ratkaiseva Jokin: Teknistä etumatkaa. Q5 * Arvostetut International Engine of the Year Awards -palkinnot jakavat Ison-Britannian autolehdet: UKIP Media & Events Ltd. Audi Q5 hybrid quattro

34 Pieniä vihjeitä. Kestävä vaikutus. Audi Q5 hybrid quattrolla ajavalla on progressiivinen pito tiehen. Hillitysti sijoitetut hybrid-merkinnät, erityinen kynnyslista hybridtekstillä ja 10-puolaiset Turbine -alumiinivanteet (hybrid-design) ovat hienovaraisia tunnusmerkkejä. Niiden avulla auton tunnistaa innovatiivisen tekniikan edelläkävijäksi. Sinä saat toimia suunnannäyttäjänä.

35 Audi Q5 hybrid quattro 35 Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108.

36 Myös sinun Audisi kantaa tuttua tehokkuuden merkkiä: Automme eivät edusta pelkästään urheilullisuutta, edistyksellisyyttä ja teknisiä innovaatioita, vaan ennen kaikkea älykästä yhteiseloa luonnonvarojen kanssa. Esimerkkinä ovat TDI-moottorit ja niiden Common Rail -tekniikka. Moottorit mahdollistavat erittäin tehokkaan dieselpolttoaineen palamisen yhdistämällä suoraruiskutuksen ja turboahtamisen. Audi valvelift system (AVS) -järjestelmällä varustetut TFSI-moottorit toimivat samalla periaatteella, joten ne tuottavat enemmän tehoa ja vääntöä alhaisemmalla polttoaineenkulutuksella. Audi on kehittänyt moottoreitaan vuosien ajan. Sen ansiosta ne ovat nykyään tehokkaampia kuin koskaan ennen juuri alentuneen painon ja samalla vähentyneen kulutuksen ansiosta. Ne ovat vaikuttava esimerkki strategiastamme luoda enemmän tehoa pienemmällä iskutilavuudella. Taloudellisuutta lisäävät omalta osaltaan myös Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. Kaksoiskytkinvaihteisto S tronic hyödyntää iskukykyisten Audi-moottoreiden etuja parhaalla mahdollisella tavalla: laaja käyttöala mahdollistaa ärhäkän lähdön jo alhaisella käyntinopeusalueella, mikä puolestaan alentaa polttoaineenkulutusta. Lämpötilanhallinta jakaa lämpöä ohjatusti moottorille, vaihteistolle ja sisätilaan, mikä lyhentää lämpenemisaikaa ja vähentää moottorin ja vaihteiston kulumista. Audi drive select -järjestelmän efficiency-tila mahdollistaa lisäsäästöt. Audi Q5 hybrid quattro ja sen hybriditekniikka on vaikuttava osoitus edistyksellisyydestä. Audi Q5:ssä ja Audi Q5 hybrid quattrossa on runsaasti tekniikkaa, joka tekee ajamisesta miellyttävää ja dynaamista sekä tietenkin tehokasta. Lisätietoja aiheesta saat seuraavilta sivuilta. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

37 Audi-tehokkuus 37

38 38 Audi ultra Audi ultra vei palkintopallille: Audi R18 ultra Audi ultra: jokainen vähennetty gramma lisää teknistä etumatkaa. Audi ultra viittaa Audin tulevaisuuden kevytrakennetekniikkaan, joka on enemmän kuin osiensa summa. Yhdessä konseptissa yhdistyvät innovatiiviset materiaalit, älykäs rakenne ja luonnonvaroja säästävä tuotantoprosessi. Monia Audin ultrakevyitä rakenteita käytetään jo nykyään Audi Q5:ssä ja Q5 hybrid quattrossa. Kaikki lähtee korista. Audi Q5:n ja Q5 hybrid quattron teräsmuottirakenne yhdistää alhaisen painon ja voimakkaan jäykkyyden. Tarkasti mitoitettu pohjalevy muodostuu eripaksuisista ja -tyyppisistä materiaaleista. Tällöin jokaisessa kohdassa käytetään juuri niin paljon materiaalia kuin on tarpeen. Tämä periaate on vakuuttanut muitakin: Q5-mallin korille on myönnetty vuoden 2008 ensiesittelyssä EuroCarBody Award*, joka on maailmanlaajuisesti arvostetuin palkinto korinrakennuksen alalla. Kuumana ja kylmänä muovattujen lujien terästen laaja käyttö mahdollistaa ohuiden levyjen käytön korirakentamisessa. Alumiinikomponentit etu- ja taka-akselissa ja kevyet alumiinivanteet vähentävät kokonaispainon lisäksi jousittamatonta massaa, mikä puolestaan parantaa ajomukavuutta. Jarrujen kevyt rakenne vähentää painoa entisestään. Polttoaineen suoraruiskutustekniikka ja turboahtaminen ovat tehneet Audin moottoreista entistäkin tehokkaampia. Nykyaikaiset Audi Q5:n TDIja TFSI-moottorit tuottavat enemmän tehoa pienemmällä iskutilavuudella, joten ne ovat selkeästi kevyempiä kuin tämän edellisten mallien moottorit. 4-sylinterisen moottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä on erityisen vaikuttava. Audi Q5 hybrid quattro on yksi ensimmäisistä täyshybridimalleista, joissa käytetään kevyimpiä litium-ioni-akkuja. Jokainen kevyrakennekomponentti vaikuttaa muihin osiin, joten mitoitusta on myös pystytty pienentämään. Lopputuloksena on jatkuva kehitysprosessi, joka pyrkii yhä kevyempään rakenteeseen ja yhä suurempaan tehoon. Numeroin ilmoitettuna 100 kg kevyempi auto voi säästää polttoainetta jopa 0,3 litraa 100 kilometrillä. * Kansainvälinen korinvalmistajien konferenssi EuroCarBody 2008, lehdistötiedote, ks. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

39 Painon vähentäminen Nykyaikaiselle autolle asetetaan ristiriitaisia vaatimuksia: toisaalta niiden on tarjottava enemmän tehoa ja parempaa ajomukavuutta ja toisaalta niiden on oltava taloudellisempia. Audi ultra yhdistää nämä kaksi ääripäätä: me testaamme jokaisen osan testipenkissä. Tavoitteena on erinomainen toimivuus mahdollisimman kevyillä osilla. Lopputuloksena on älykäs materiaalien sekoitus, joka mahdollistaa pientenkin moottoreiden valmistuksen. Ne pystyvät kuljettamaan kevyempää autoa aivan yhtä ketterästi kuin aikaisemmat suuremmat moottorit. Vuonna 2012 esimerkiksi sekä Audi R18 e-tron quattro että Audi R18 ultra ajoivat Le Mans'n kilpailun palkintopallille V6-moottorilla, kun niiden edeltäjä R15 TDI voitti kilpailun vuonna 2010 V10-moottorilla. Alumiinilevy Alumiiniprofiili Lämpimänä muovattu teräs Kylmänä muovattu teräs

40 40 TFSI Sylinterikansi, jossa integroitu pakokaasun jäähdytys Audi valvelift -järjestelmä ja kahden nokka-akselin säätö Kaksinkertainen FSI-/MPI-ruiskutusjärjestelmä Kitkaltaan alennettu voimansiirto Täyselektroninen jäähdytysnesteen säätö Lukemattomia kehitystyötunteja. Tuhansia testikilometrejä. Minkä takia? 2.0 TFSI-moottori (165 kw)

41 Muutamien sekuntien kuluttua ymmärrät sen. Audi Q5:ssä käytetään TFSI-tekniikkaa. Sen erikoispiirteenä on, että siinä yhdistyvät FSI järjestelmän edut turboahtimen tuomiin hyötyihin. Näin varmistetaan entistäkin parempi voimantuotto. FSI-konseptin ja turboahtimen yhteistoiminnan ansiosta saavutetaan erinomaisen hyötysuhteen lisäksi erinomainen ajodynamiikka ja paremmat vääntöominaisuudet. Tunnet kaiken tämän, kun kiihdytät 2.0-litraista TFSI-moottoria, jossa on tehoa 165 kw. Yhdessä 8-vaihteisen tiptronicin kanssa se kiihdyttää auton 7,1 sekunnissa km/h. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. Tätäkin urheilullisempaa kyytiä tarjoaa 3.0 TFSI quattro. Innovatiivinen mekaaninen ahdin ilmuilman välijäähdytyksellä tekee 6-sylinterisestä moottorista kompaktin voimanpesän, joka on silti erittäin taloudellinen ja hämmästyttävän urheilullinen. Se häikäisee 200 kw:n tehollaan. Moottorin suurin vääntö on vakuuttava, minkä lisäksi vaikutuksen tekee myös vääntömomentin jakautuminen: suurin vääntömomentti 400 Nm on käytettävissä jo käyntinopeudella kierr./min jatkuen aina käyntinopeuteen kierr./min saakka. V6- moottorin spontaani vaste kaasupolkimen painallukseen ja erinomainen voimantuotto koko kierroslukualueella mahdollistaa dynaamisen ajotavan. Audi Q5 kiihtyy 5,9 sekunnissa nollasta sataan, minkä jälkeenkin siltä löytyy vielä melkoisesti tehoa varastosta. Kaikkien TFSI-moottoreilla varustettujen mallien vakiovarustukseen kuuluvat myös taloudellinen Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä.

42 42 TDI Ruiskutussuuttimet avautuvat ja sulkeutuvat millisekunnin murto-osissa ja suihkuttavat polttoainetta usean kerran jopa baarin paineella palotilaan. Yhden ruiskutuksen aikana polttoainetta voi olla erittäin pieni määrä, jopa alle gramman tuhannesosa. Esiruiskutus saa aikaan pehmeän palamisen ja näin ollen myös hiljaisen palamisäänen ja miellyttävät moottorin käyntiominaisuudet. TDI Toisin sanoen: Tehokasta taloudellisuutta. Tällä hetkellä joka toinen myytävä Audi on diesel. Se mikä nykypäivänä kuulostaa täysin normaalilta, herätti 20 vuotta sitten suurta huomiota: Audi mullisti markkinat ensimmäisellä 2.5 litran TDImoottorilla. Kehitystyön tuloksena syntyneet ratkaisut, kuten Common Rail -yhteispaineruiskutus, ovat tehneet TDI-moottorista entistäkin tehokkaamman. Ruiskutussuuttimet mahdollistavat hienon ja tarkan polttoaineensyötön. Nykyiset moottorit kuluttavat ensimmäisiä TDI-moottoreita vähemmän, mutta niiden teho on silti kasvanut. Siksi oli loogista ottaa dieseltekniikka mukaan myös moottoriurheiluun. Tuloksia syntyi heti: vuonna 2006 Audi R10 TDI voitti ensimmäisenä dieselmoottorisena kilpa-autona Le Mansin 24 tunnin kilpailun ja toisti voittonsa useita kertoja, viimeksi vuonna Audi Q5:n 2.0 TDI-moottori, jossa on tehoa 105 kw tai 130 kw, tekee vaikutuksen jo ensimetreillä. Niinpä 130 kw:n 2.0 TDI quattro S tronic saavuttaa enimmäisvääntömomenttinsa 380 Nm jo käyntinopeudella r/min ja luovuttaa voimansa tasaisesti ja innokkaasti. Se kiihtyy 9,0 sekunnissa km/h. Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic -mallissa on vakiovarustukseen kuuluvan katalysaattorin ja dieselhiukkassuodattimen lisäksi typpioksidikatalysaattori (DeNOx-katalysaattori), jossa on AdBlue *- säiliö. Yhdistettynä muihin innovaatioihin ja erittäin tehokkaaseen pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmään typpioksidien päästöt pienenevät. Audi Q5:n tehokkain dieselmoottori on 3.0 TDI, jossa on tehoa 180 kw ja vääntöä 580 Nm, joiden turvin se kiihtyy km/h vain 6,5 sekunnissa. Voit nauttia upeasta ajotuntumasta myös muulloin kuin ohittaessasi urheilullisesti ja vaativasti ja samalla kuitenkin rennosti ja taloudellisesti. Apuna ovat kaikkien mallien TDI-moottoreiden vakiovarustukseen kuuluvat Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. * Rekisteröity tavaramerkki: Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA). Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

43 Muuttuvageometrinen turboahdin Korkeapaineruiskutusjärjeselmä bar Sisäiseltä kitkaltaan pienennetty moottori Paineeltaan säädettävä öljypumppu Innovatiivinen lämpötilanhallinta, erillinen jäähdytys sylinterilohkolle/sylinterinkannelle 3.0 TDI -moottori (180 kw)

44 44 hybrid Hybriditehoelektroniikka: ohjaa itsenäisesti energiaa korkeajänniteakun ja sähkömoottorin välillä ja varmistaa verkon sähkönsaannin. Viimeisimmän teknologian käyttö takaa erinomaisen toiminnallisuuden ja pienen tilantarpeen. Sähkömoottori: yhdistää tehokkuuden sekä dynaamisuuden ja toimii ajotilanteen ja sen vaatimusten mukaan voimanlähteenä, generaattorina tai starttimoottorina. Sähkömoottorin teho on 40 kw, ja sen suurin vääntömomentti 210 Nm. Pienikokoinen ja erityisen kevyt sähkömoottori on liitetty kampiakseliin erotuskytkimellä. Tämä peräkkäin sijoitettu hydridirakenne mahdollistaa suoran vetävän voiman siirron. Tuloksena on vakuuttava liikkeellelähtövoima ja kiihtyvyys lähes kaikissa ajotilanteissa Täynnä edistyksellisiä ideoita. Hybridimoottorit. Audi Q5 hybrid quattrolla voi täyshybridinä ajaa ajoittain pelkällä sähköllä ja lähes päästöttömästi. Sen mahdollistaa tehokas litium-ioni-akku, jollaista käytetään cross-overissa ensimmäistä kertaa. Kaikkien hybridikomponenttien kevyempi rakenne mahdollistaa tehokkaan liikkumisen. Audi Q5 hybrid quattron hybriditekniikan kiehtovan laaja-alaisuuden koet valitessasi kolmesta ajo-ohjelmasta. Niinpä voit esimerkiksi EV-tilassa ajaa pelkällä sähköllä enintään 100 km/h nopeudella. Lähes äänettömästi aivan uusi ajotunne! Tasaisella nopeudella 60 km/h kantama voi olla jopa 3 km. Puhdasta mielihyvää tuottaa myös poltto- ja sähkömoottorin yhteistoiminta. Näin voidaan saavuttaa selkeästi pienemmän polttoaineenkulutuksen ja alhaisempien päästöjen lisäksi kasvanut suorituskyky. Audi Q5 hybrid quattron suorituskyky on lyömättömän tehokasta voimaa. 2.0 TFSI -moottori¹: valittu viisi kertaa vuoden moottoriksi Engine of the Year ². Selvä tehon lisäys ja samanaikaisesti Audi valvelift -järjestelmän venttiilien muuttuvan ajoituksen aikaansaama vääntömomentin lisäys. Yhdessä vääntävän sähkömoottorin kanssa se takaa todella dynaamisen kiihtyvyyden. ¹ Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108. ² Arvostetut International Engine of the Year Awards -palkinnot jakavat Ison-Britannian autolehdet: UKIP Media & Events Ltd.

45 Litium-ioni-akku: määrittää hybridimoottorin tehon ja kantaman. Tavalliseen nikkeli-metallihybridi-akkuun verrattuna tarjoaa kaksi oleellista etua: korkea energiatiheys tarjoaa elkeästi enemmän tehoa. Toisaalta sen pieni koko säästää huomattavasti painoa. Lisäksi se säästää tilaa: 460-litraisena se vastaa Q5-perusmallin tavaratilaa välipohjan yläpuolella. Hybridijärjestelmän jäähdytysjärjestelmä takaa paremman käytettävyyden ja pidemmän käyttöiän. Audi Q5 hybrid quattro on ensimmäinen litium-ioni-akulla varustettu crossover-täyshybridi. quattro: jakaa vetävän voiman jatkuvasti kaikille neljälle pyörälle ja takaa parantuneen pidon. Näin sähkömoottori voi käyttää potentiaalinsa ja välittää liikkeelle lähdettäessä koko vääntömomenttinsa tiehen. 8-vaihteinen tiptronic: integroi sähkömoottorin todella pieneen tilaan ja ohjaa erotuskytkimen avulla kytkentää polttomoottoriin. Yhdistää vaihtamismukavuuden, urheilullisuuden ja tehokkuuden. Dynaaminen vaihtamisohjelma (DSP) määrittää itsenäisesti sopivan vaihtamiskohdan ja sovittaa sen yksilölliseen ajotapaasi. Sähkömekaaninen ohjaustehostin: lisää tehokkuutta, koska ohjausvoimaa ei tuota polttomoottori vaan tarvittaessa tehostus tapahtuu sähköisesti. e-automaatti-ilmastointi: toimii itsenäisesti polttomoottorista riippumatta sähkötoimisen kompressorin kautta. Näin ilmastointi on jatkuvasti käytössä myös puhtaasti sähköisen ajon aikana ja auton seisoessa polttomoottorin ollessa sammutettuna.

46 46 hybrid Kaksi pylväskaaviota kuvaa viiden minuutin jaksoissa polttomoottorin keskimääräistä kulutusta (oranssi) ja sähkömoottorin energianhallintaa (vihreä). Sähkömoottori tukee polttomoottoria Polttomoottori 100 % Raja polttomoottorin lisätarpeelle ajotilassa EV QR-koodi Sähköllä ajamisen alue Kun haluat kokea Audi Q5 hybrid quattron toiminnassa, skannaa tämä QR-koodi älypuhelimellasi. Voit myös valita selaimessasi linkin: Auto käyttövalmis Akun lataus moottorijarrutuksen ja jarruenergian talteenoton ansiosta Litium-ioni-akun lataustaso Voimakas jarrutus Sytytysvirta katkaistu

47 Energianhallinta Sähköajo Lisäteho Yhdistetty ajo hybriditilassa poltto- ja sähkömoottorilla Kaikilla autoilla on luonnetta. Tällä on sitä kolmin verroin. Mittariston tehomittarilla näkyvissä ovat senhetkinen hybridiajotilanne, kuten esimerkiksi vain sähköllä ajo, lisäteho tai energiansäästö sekä hybridijärjestelmän käytettävyys. Mikäli haluat olla liikkeellä taloudellisesti tai erityisen dynaamisesti, valitset yksinkertaisesti kolmesta ajo-ohjelmasta, millaisen hybridijärjestelmän Audi Q5 hybrid quattroosi haluat. Painikkeella aktivoitava EV-tila mahdollistaa pitkän sähköllä ajon. Tilassa D ajat tehokkaasti pitäen kulutuksen ja suorituskyvyn tasapainossa. Ja tilassa S käytettävissäsi on auton koko tehopotentiaali, joilloin moottori ja vaihteisto on säädetty urheilullisiksi ja niitä tukee sähkömoottorin boost-toiminto. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108.

48 48 quattro quattro kehitimme yhden maailman parhaista nelivetojärjestelmistä. Se ei tietenkään riittänyt meille. quattro on jatkuvatoiminen neliveto. Mikäli toisen akselin pyörät menettävät otteen tiehen ja luisto on alkamassa, kaarreajon tunnistuksella varustettu itselukittuva keskitasauspyörästö* ohjaa vetävää voimaa automaattisesti paremman pidon omaavalle akselille tai yksittäiselle pyörälle. Voima jakautuu yleisesti suhteessa 40 : 60, jolloin 40 % vetovoimasta suuntautuu etuakselille ja 60 % taka-akselille. Etuna on, että kiihdytettäessä saavutetaan parempi pito ja ajaminen on turvallisempaa erinomaisen pitokyvyn ansiosta. Se tekniikasta. quattrosta tekee erityisen sen tarjoama ajotuntuma. Aivan kuin liimautuisi tiehen, kertovat lukuisat asiakkaat. Me muotoilemme sen näin: quattro antaa paremman tuntuman tiehen ja lisää näin turvallisuutta. * Itselukittuva keskitasauspyörästö ei ole saatavissa malliin Q5 hybrid quattro. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

49 quattro-voimansiirto Audi Q5 quattrossa erinomainen pito ja ajoturvallisuus

50 50 Alusta, Offroad, ESC Dynaamisesti. Mukavasti. Tinkimättömästi. Alustassa on luonnetta. Myös cross-overin ajamisen tulee olla urheilullista ja vireää. Audi Q5:n dynaaminen alusta sekä monivarsituettu etu- ja taka-akselisto takaavat tämän. Ne mahdollistavat kaiken voiman siirtymisen ajorataan ja takaavat erinomaisen ajovakauden, korkealaatuisen ajomukavuuden ja hyvän suuntavakauden. Lisäksi valittavana on myös sähköisesti säädettävä iskunvaimennus. Portaattomasti säätyvä iskunvaimennus mukautuu automaattisesti sekunnin murto-osissa jokaiseen ajotilanteeseen. Sähköisesti säädettävä iskunvaimennus ratkaisee klassisen kiistan urheilullisen ja pehmeän ajotavan välillä. Se soveltuu erityisen hyvin Cross over -malliin, jonka painopiste on korkealla ja joustoliike on pitkä. Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC) on älykäs tekninen apuneuvo: tämä ajovakautta tuova järjestelmä on luonnollisesti vakiovaruste. Anturit tunnistavat, onko vakiovarusteena olevat kattotelineet kiinnitetty ja mukautuu kattokuorman aiheuttamaan korkeampaan painopisteeseen. Aivan yhtä älykäs on vakiovarustukseen kuuluva sähkömekaaninen ohjaustehostin. Se säätyy nopeuden mukaan, joten suuremmalla nopeudella ohjaustuntuma on tarkka kun taas pysäköitäessä tehostus on voimakkaampi. Audi Q5 sopii myös maastoon: lähestymiskulmalla 25, riippumiskulmalla 17,6, nousukulmalla 31 ja maavaralla 200 mm se selvittää monet esteet.* ABS ja luistonesto tunnistavat, ajetaanko autolla maastossa, ja mukauttavat toimintansa vastaavaksi. Painikkeen painalluksella voit säätää ESC-ajonvakautusjärjestelmän offroad-asentoon; tällöin esimerkiksi ASR takaa paremman pidon, myös irtokivien päällä tai soralla. Vakiovarusteinen alamäkihidastin tukee kuljettajaa järjestelmärajoitusten puitteissa auttamalla säilyttämään valitun nopeuden jyrkissä alamäissä. Lisävarusteena saatavissa oleva perävaunun vakautusjärjestelmä estää perävaunun heiluriliikkeen esimerkiksi sivutuulessa tai ajourissa. * Tiedot eivät koske Q5 hybrid quattroa eivätkä etuvetoista Q5:ttä. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

51 Trapetsituettu takaakselisto ja erillisjousitus Etuakselissa viisi tukivartta

52 52 Audi drive select Miksi Audi Q5 sopii niin hyvin juuri sinulle? Koska se säätyy toiveidesi mukaan. Audi drive select. comfort dynamic auto efficiency individual

53 Moottori/kaasupoljin Dynaaminen ohjaus Sähkömekaaninen ohjaustehostin Dynaaminen ohjaus Harmonic Drive Dynaminen ohjaus on Audin insinöörien ratkaisu ongelmaan, jonka parissa monet autonvalmistajat työskentelevät: kehittää ohjaus, joka mukauttaa ohjausvälityksen ja -voiman automaattisesti ajonopeuteen. Etsiessään vaihteistoa, joka reagoi kulloiseenkin auton tilaan, Audin insinöörit löysivät järjestelmän, joka alunperin kehitettiin NASA:lle: planeettapyörästö, jossa on elastiset siirtoelementit. Sitä käytettiin ensimmäisen kerran 1971 Lunar Rover -tutkimuskulkuneuvossa neljännen kuuhunlaskeutumisen yhteydessä. Sitä käytettiin myös Mars Sojournerissa, joka 1997 tutki itsenäisesti punaista planeettaa. Tällä hetkellä sitä käyttää Mars Spirit. Audi käyttää planeettapyörästöä dynaamisessa ohjauksessa, jonka ohjaustunto on erittäin hyvä ja dynaaminen kaikilla nopeuksilla. Tämän ansiosta Audi sai vuonna 2009 VDI:ltä (Saksan insinööriliitto) ensimmäisen myönnetyn Mekatroniikan innovaatiopalkinnon. Sähköisesti säädettävä iskunvaimennus Vaihteisto adaptive cruise control Jokainen määritttelee ajodynamiikan omalla tavallaan. Me määrittelemme sen seuraavasti: aja juuri niin kuin sinusta tuntuu. Lisävarusteena saatavan Audi drive select* -toiminnon avulla voit säätää auton yksittäisiä komponentteja pelkällä painikkeen painalluksella ja muuttaa näin Audisi luonnetta. Käytössäsi on viisi tilaa: comfort, dynamic, auto, efficiency ja yhdessä lisävarusteena saatavien MMI-navigointijärjestelmien kanssa myös individual-tila, jossa voit itse määrittää, miten auton tietyt komponentit käyttäytyvät. Ajotila comfort soveltuu pitkien matkojen ajamiseen mahdollisimman rennosti. Ajotila auto tarjoaa kuljettajan käyttöön miellyttävän, mutta silti urheilullisen ajotuntuman. Korostetun urheilulliseen ajamiseen, esimerkiksi mutkaisille teille, sopii dynamic. Polttoaineenkulutuksen kannalta edullista ajamista tarjoaa efficiency. Audi drive selectiin integroituna komponettina sille on ominaista moottorin ja oheislaitteiden energiaoptimoitu käyttö sekä automaattivaihteiston muuttunut vaihtamisohjelma. Kussakin tilassa alustan säätö määräytyy varusteiden mukaan. Audi drive select vaikuttaa moottoriin ja ohjaukseen sekä S tronic- tai tiptronicvaihteiston vaihteenvaihtokohtiin. Moottori ja vaihteisto reagoivat kaasupolkimen liikkeisiin valitun tilan mukaisesti spontaanisti tai tasapainoisesti. Myös vaihtamisen käyntinopeudet muuttuvat: dynamic-ajotilassa vaihtaminen tapahtuu vasta suuremmalla käyntinopeudella ja comforttilassa vastaavasti jo alhaisella käyntinopeudella. Lisäksi ohjauksen voi sovittaa ajotilanteen mukaan joko urheilullisen jäykäksi tai miellyttävän pehmeäksi. Lisäksi Audi drive select vaikuttaa muihin lisävarusteisiin, kuten sähköisesti säädettävään iskunvaimennukseen, dynaamiseen ohjaukseen ja adaptive cruise controliin. * Ei saatavissa Q5 hybrid quattroon. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

54 54 Audi connect Audi connect: Yhdistää älykkäästi Internetin, auton ja sinut. Maailma verkottuu ja sinun Audisi sen kanssa. Audi connect ei pelkästään tuo Internetiä autoon vaan se mahdollistaa myös älypuhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden hyödyntämisen. Audi connectin ansiosta tulevaisuudessa voidaan vaihtaa tietoja niin autojen kesken kuin auton ja muun infrastruktuurin välillä. Audi tarjoaa siis lisää ajonautintoa ja mukavuutta. Voit etsiä haluamiasi kohteita suoraan Internetistä MMI:llä Audi connect palvelun kautta. Voit myös hakea tuoreimmat uutiset ja määränpään ajankohtaiset säätiedot. Tiedonsiirto tapahtuu Bluetooth online -autopuhelimen UMTS-moduulin kautta, joka on tilattavissa lisähintaan MMI Navigointi plus -järjestelmän kanssa. Audi connect mahdollistaa langattoman Internet-käytön WLAN Hotspotin kautta. Kanssamatkustajat voivat matkan aikana hakea kätevästi tietoa ja sähköposteja kannettavilla laitteillaan tai surffailla Internetissä. Audi connectin tukemat palvelut ovat käytössä vain tiedonsiirtoa tarjoavien matkapuhelinliittymien kautta ja verkon kuuluvuusalueella. Datapakettien vastaanottaminen Internetistä saattaa aiheuttaa kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä lisäkustannuksia: Suurten datamäärien vuoksi on ehdottomasti suositeltavaa käyttää kiinteään hinnoitteluun perustuvaa liittymää. Lisätietoja saat matkapuhelinoperaattoriltasi. Audi connectin tukemien palvelujen käytettävyys on maakohtaista. Lisätietoja saa Audijälleenmyyjältä. ¹ Saatavuusajankohdasta tiedot Audi-jälleenmyyjältä. ² Käytettävissä Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa. ³ Google ja Google-logo ovat Google Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

55 Audi music stream Maailmanlaajuisten radioasemien haku älypuhelimen sovelluksen ja WLAN-yhteyden kautta Nähtävyyksien hakutoiminto Navigointi Google-Earth-kuvien¹ avulla Online-uutiset Tekstit ja kuvat ajankohtaisista tapahtumista maailmalla Katukuvan näyttö Google Maps Street View¹ -palvelun kautta Matkatiedot Ajankohtaiset matkavinkit ja -grafiikat Internetistä ilmoitetun reitin osalta WLAN Hotspot Online-liikennetiedotteet² (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Sää Säätiedotukset ja kartat halutulta paikkakunnalta

56 56 MMI Multi Media Interface Radio: integroidussa radiovastaanottimessa on FM-, LW- ja MW-aallot. Lisävarusteena digitaalinen radiovastaanotto ja päivittyvät asemaluettelot. Phone/Bluetooth: lisävarusteena saatavissa olevan matkapuhelinvalmiuden (Bluetooth) tai Bluetooth online -autopuhelimen kautta voi käyttää aloitusnäyttönä valintanäyttöä, josta löytyvät puhelutiedot, osoitekirja ja valintakenttä. hybrid: MMI Navigointi plus -järjestelmän näytön energianäyttö ilmoittaa selkeästi senhetkisen hybridikäytön toimintatavan ja siihen liittyvät komponentit. Seuraa vaistojasi saavut varmasti perille. Pyrimme saavuttamaan tavoitteemme Teknistä etumatkaa Audin kaikilla osa-alueilla, mistä hyvänä esimerkkinä on lisävarusteena saatava MMI Multi Media Interface. MMI:llä voit käyttää auton useita tieto- ja tallennustoimintoja, navigointijärjestelmää ja mukavuustoimintoja. Aiemmin MMI:n käyttö oli helppoa MMI Navigointi plus:n ansiosta se on entistä helpompaa. Vähemmän painikkeita, parempi käytettävyys. Kuusi valintapainiketta, esimerkiksi puhelimen tai navigointijärjestelmän painikkeet, on sijoitettu keskellä sijaitsevan kiertopainikkeen ympärille intuitiivistä käyttöä varten. Radion ja median painikkeet on sijoitettu loogisesti lähelle äänenvoimakkuuden säädintä. Näin käyttö on selkeämpää ja saavutat päämäärääsi entistä helpommin. Bluetooth online -autopuhelimen yhteydessä käytössä ovat myös Google Earth -kuvat navigoinnin apuna. Googlen Point-of-Interest-haulla voit etsiä ravintoloita, nähtävyyksiä tai muuta vastaavaa, josta olet kiinnostunut. (MMI käyttöjärjestelmää ei ole saatavilla suomeksi.)

57 Media: näyttää käytössä olevat mediat, kuten jukeboksin, SDHC-kortin, Audi music interfacen tai CD- ja DVD-levyt; näyttää myös lisävarusteena saatavissa olevan TV-vastaanottimen. Audi connect: online-liikennetiedotteet. (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Audi connect: matkatiedot/sää kertoo sääennusteet ja ajankohtaiset tiedot, kuten määränpään infokaaviot ja sääkartat. Audi connect: online-uutiset kertoo tuoreimmat uutiset maailman tapahtumista. Audi connect: Navigointi Google Earth -kuvien avulla mahdollistaa navigoinnin tarkkojen ilmaja satelliittikuvien, valokuvien, maastotietojen, katujen, katukylttien ja yritystietojen perusteella. Järjestelmä antaa jo etukäteen tietoa valitusta reitistä. Tällöin Google Earth -palvelun tiedot yhdistetään MMI Navigointi plus -järjestelmän tieverkostoa koskevien tietojen kanssa. Google Maps Street View näyttää jo matkan aikana todenmukaista kuvaa määränpäästä. Googlen nähtävyyksien hakutoiminnolla saa vinkkejä koskien määränpäätä. Toiminnon kautta käytössäsi on paikasta riippumatta myös Googlen laaja Internet- tietopankki.

58 58 Avustavat järjestelmät Sinä ohjaat. Taustavoimat avustavat. Suurin osa tieliikenteen onnettomuuksista johtuu inhimillisestä tekijästä eli ajokäyttäytymisestä. Nykyaikaiset avustavat järjestelmät voivat auttaa lieventämään onnettomuuden vaikutuksia. Audi tukee kuljettajaa erilaisilla tekniikoilla, joiden avulla saavutat määränpääsi turvallisesti. Avustavat järjestelmät toimivat läheisessä yhteistyössä toistensa kanssa, mikä parantaa älykästä toimintaa, monipuolisuutta ja toiminnallisuutta. Niiden tarjoaman tuen avulla voit matkustaa rauhallisin mielin ja turvallisemmin. A B adaptive cruise control ja täysjarrutus nopeudessa alle 30 km/h¹, ²: automaattinen etäisyyssäätö (säätöalue km/h); tunnistaa järjestelmärajoitusten puitteissa edellä ajavan auton tutka-anturin avulla ja säilyttää etäisyyden automaattisesti jarruttaen ja kiihdyttäen; valittavissa yksilöllisesti neljä etäisyysohjelmaa ja ajotapaa; sisältää Audi pre sense eteen: Audi braking guard varoittaa kuljettajaa laajennetun hätäjarrutehostimen avulla havaitessaan uhkaavan törmäysvaaran edellä ajavaan ajoneuvoon; toimintoa voidaan laajentaa täysjarrutuksella: toiminto kytkeytyy päälle nopeuden ollessa alle 30 km/h, jotta estetään mahdollinen törmäys seisovaan tai liikkuvaan autoon. Audi active lane assist¹: kaistallapysymisvahti, avustaa kuljettajaa järjestelmärajoitusten puitteissa pitämään auton oikealla kaistalla (toiminta-alue km/h). Kun järjestelmä on aktivoitu/käyttövalmis eikä kuljettaja ole kytkenyt vilkkua, Audi active lane assist auttaa pehmein korjaavin ohjausliikkein pitämään auton havaitun kaistaviivan sisällä; kuljettaja voi valita, haluaako hän järjestelmän toimivan jatkuvasti vai vasta hieman ennen kaistaviivan ylittämistä (valittavissa varhainen/ viivästetty ohjauskorjaus); lisäksi kuljettaja voi säätää ohjauspyörän värähtelyä Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

59 Audi side assist¹: kaistanvaihtoavustin, valvoo järjestelmärajoitusten puitteissa (nopeudesta 30 km/h alkaen) tutkatekniikan avulla aluetta auton molemmilla sivuilla ja takana ilmoittaen tai varoittaen kuljettajaa ulkopeilien LED-valoilla, jos järjestelmä havaitsee toisen ajoneuvon viereisellä kaistalla kaistaa vaihdettaessa. Muista: järjestelmät toimivat vain järjestelmärajoitusten puitteissa. Ne avustavat kuljettajaa, mutta edellyttävät silti kuljettajalta tarkkaavaisuutta. ¹ Lisävaruste. ² Ei saatavissa malliin Q5 hybrid quattro.

60 60 Varusteet

61 Varustele Audisi sellaiseksi kuin haluat.

62 Audi exclusive* Ainutlaatuisuus ei tunne kompromisseja. Joka vuosi Audi myy satojatuhansia autoja. Kuitenkin sinun autosi vain kerran. Miten se on mahdollista? Sen mahdollistaa quattro GmbH:n varusteet, jotka tekevät Audistasi yksilöllisen: Audi exclusive. Yhdistele Audi exclusive -valikoiman huolella valittuja puulaatuja, värillistä nahkaa ja omia yksilöllisiä ulkovärejä omien toiveidesi mukaisesti. Näin syntyy ainutlaatuinen Audi juuri sinulle. Toiveesi toteuttavat Audi-jälleenmyyjä ja Audi Forumin Audi exclusive Studio Saksan Neckarsulmissa. *Suomen tuontiohjelmassa rajoitettu valikoima Audi exclusive -tuotteita.

63 Audi exclusive 63 Design-paketti Feinnappa-nahkaa plus urheiluetuistuimin, Audi exclusive, savunsininen/hiekanbeige kontrastisaumaompelein, nahkapäällysteinen kojelauta ja oviverhoukset, somistelistat tummanruskeaa tamopuuta. quattro GmbH:n valikoimasta

64 64 Audi exclusive Offroad design -paketti Audi exclusive Offroad design -paketti erottuvat yksityiskohdat. Kuljetko aina omia polkujasi? Voit korostaa itsenäisyyttäsi myös ajaessasi Audi Q5:lla valitsemalla autoosi Audi exclusive Offroad design -paketin. Ajoit sitten kaupungissa, moottoritiellä tai maaseudulla huolellisesti valitut yksityiskohdat korostavat autosi maasto-ominaisuuksia ja painottavat sen voimakkaita linjoja. Tehokas ja tyylikäs vaikutelma.

65 Audi exclusive Offroad design -paketti* Puskurit Edessä ja takana, etupuskurin ilmanottoaukot, sivuhelmat ja lokasuojien levikkeet erottuvaa Offroadmuotoilua Design-suojalevyt Jaloteräksiset suojalevyt etu- ja takapuskureihin Kynnyslistat Audi exclusive -tekstillä Lisäksi teräksinen tavaratilan reunasuoja Saatavissa lisävarusteena: Alumiinivanne, 5-puolainen, Audi exclusive, koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19; alumiinivanne 5-puolainen Segment, Audi exclusive, 5-puolainen Segment, titaaninvärinen, 7-kaksoispuolainen tai 20-puolainen, kaksiosainen, koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20 Puskurit ja alareunan ilmanottoaukot ovat selkeästi erottuvaa Offroad-muotoilua sekä jaloteräksinen suojalevy. Offroad-muotoillut puskurit sekä puskurin jaloteräksinen suojalevy. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. *quattro GmbH:n valikoimasta Ei saatavissa Q5 hybrid quattroon.

66 66 Audi exclusive line Audi exclusive -kynnyslistat ja matot värillisin terein Vaihteenvalitsimen suojus värillisin saumaompelein Urheiluetuistuimet kaksivärisin istuinverhouksin alabasterinvalkoista/mustaa Feinnahka-nappaa, somistelistat mustaa pianolakkaa. quattro GmbH:n valikoimasta Värilliset tereet ja saumaompeleet istuimen keskiosan värin mukaan

67 Kaksiväriset istuinverhoukset Somistelistat Audi exclusive line¹ Urheiluistuimet Sisältäen sähkötoimisen ristiseläntuen säädön Sisätilojen väritys musta Sisältäen mustia somisteita Feinnappa-nahka, pilvenharmaa/musta Feinnappa-nahka, konjakinruskea/musta Harjattu alumiini Musta pianolakka Kaksiväriset istuinverhoukset Terein ja koristesaumaompelein (istuimen sivuosat ja pääntuet mustat, keskiosa ja tereet ja saumaompeleet alabasterinvalkoisena, pilvenharmaana tai konjakinruskeana); Feinnappa-nahkaa Oviverhous Ovisomisteet Feinnappa-nahkaa (istuinten keskiosan värin mukaan) ja ovien käsinojat mustat värillisin saumaompelein (istuinten keskiosan värin mukaan) Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen ohjauspyörä Q-Design Värillisin saumaompelein (istuinten keskiosan värin mukaan); lisävarusteena urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen monitoimiohjauspyörä joko vaihteenvalitsimilla tai ilman värillisin saumaompelein (istuinten keskiosan värin mukaan) Somistelistat Harjattua alumiinia, pähkinäpuuta (balsamicoruskea), alumiinia/mustaa tammea tai mustaa pianolakkaa Kattoverhous Mustaa kangasta Nahkapäällysteinen kojelauta Kuljettajan puolella musta värillisin saumaompelein istuimen keskiosan värin mukaan) Matot Värillisin terein (istuimen keskiosan värin mukaan) Kynnyslistat Audi exclusive -teksti, lisäksi tavaratilan reunassa jaloterässuojus. Q5 hybrid quattro: kynnyslistoissa hybridteksti Audi exclusive -tekstin sijaan Vaihteenvalitsimen suojus Värillisin saumaompelein (istuimen keskiosan värin mukaan) Feinnappa-nahka, alabasterinvalkoinen/musta Pähkinäpuu, balsamicoruskea Alumiini/musta tammi² ¹ quattro GmbH:n valikoimasta. ² Tarkemmat tiedot saatavuusajankohdasta Audi-jälleenmyyjältä.

68 68 S line S line. Näkyvästi enemmän urheilullisuutta. Audi Q5:lla ajaminen kertoo jo sinänsä urheilullisuuden arvostamisesta. S line -paketit korostavat entisestään Audi Q5:n urheilullista olemusta: varusteet tuovat esiin auton dynaamiset linjat ja sisätilojen sporttisen luonteen sekä tekevät ajamisesta vieläkin urheilullisempaa. Urheilullinen loppusilaus autollesi S line -paketit.

69 S line -ulkonäköpaketti Etu- ja takapuskurit ja etupuskurin urheilulliset ilmanottoaukot Urheilullisesti muotoiltu diffuusori Helmalistat Korinväriset Takapuskurin diffuusori Platinanharmaa S line -kattospoileri Kynnyslistat S line -tekstillä Lisäksi tavaratilan teräksinen reunasuoja; Q5 hybrid quattro: kynnyslistoissa hybrid-teksti S line -tekstin sijaan S line -teksti Etulokasuojissa; Q5 hybrid quattro: hybrid-tekstit S line -tekstin sijaan Urheilulliset etupuskurit Urheilullisesti muotoiltu diffuusori Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

70 70 S line Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -monitoimiohjauspyörä, tasainen alaosa Vaihteenvalitsimen nuppi rei itettyä nahkaa Urheiluetuistuimet Sprint-kangasta/mustaa nahkaa S line -tekstein ja kontrastisaumaompelein, somistelistat harjattua alumiinia Alumiinivanteet, 5-puolaiset, Audi exclusive

71 Istuinverhoukset Somistelistat S line Sport -paketti Sprint-kangas / musta nahka Harjattu alumiini Alumiinivanne, 5-puolainen, Audi exclusive Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19; lisähintaan saatavilla muita 19 vanteita (tai suurempia) S line -urheilualusta Normaalialustaa dynaamisempi alusta (ei Q5 hybrid quattrossa) S line -teksti Etulokasuojissa ja kynnyslistoissa ja tavaratilan teräksisessä reunasuojassa; Q5 hybrid quattro: hybrid-teksti S line -tekstin sijaan Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -ohjauspyörä Lisähintaan: urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -monitoimiohjauspyörä tai urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -monitoimiohjauspyörä, alareuna suora: ohjauspyörän pitokohdat rei itettyä mustaa nahkaa ja S line -logolla; automaattivaihteiston yhteydessä valinnaisesti ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla Saatavissa ovat seuraavat istuinverhous- ja ulkovärivaihtoehdot: Rei itetty Alcantara / musta nahka Musta pianolakka Urheiluetuistuimet Sisältäen sähkötoimisesti säädettävät ristiseläntuet Sisätilat, kojetaulu ja kattoverhous Mustat; kontrastisaumaompeleet istuimissa, urheilullisessa nahkapäällysteisessä ohjauspyörässä, vaihteenvalitsimen suojuksessa ja matoissa (kun Sprint-kangas/ nahka ja rei itetty Alcantara / nahka) tai mustat saumat (kun Feinnappa-nahka) S line -somistelistat Harjattua alumiinia; lisähintaan: musta pianolakka, ruskea visasaarni tai alumiini/musta tammi Istuinverhous Sprint-kangasta/nahkaa, rei itetty Alcantara / nahka tai Feinnappa-nahka Mustat ja S line -tekstit etuistuimien selkänojissa; Audi exclusive linen yhteydessä saatavissa lisää värejä (ilman etuistuimien selkänojien S line -tekstejä, ohjauspyörän S line -logoa ja rei'itettyä nahkaa, kontrastisaumaompeleita Audi exclusive line -valikoimaa vastaavasti) Ulkovärit Kaikki normaalivärit, lisähintaan saatava erikoisväri Daytona-harmaa (helmiäisväri) Feinnappa-nahka, musta Visasaarni, ruskea Ulkovärivaihtoehto Alumiini/musta tammi* Daytona-harmaa, helmiäisväri * Tarkemmat tiedot saatavuusajankohdasta Audi-jälleenmyyjältä.

72 72 Varustevaihtoehdot Audi Q5 Scuba-sininen metalliväri, kontrastivärinä platinanharmaa matta, alumiinivanne 5-puolainen Star. Varusteet: ilmastoidut mukavuusetuistuimet rei itettyä titaaninharmaata Milano-nahkaa. Kojelauta teräksenharmaa ja somistelista Satellitealumiinia.

73 Audi Q5 Maya-ruskea metalliväri, alumiinivanne 5-puolainen V. Varusteet: urheiluetuistuimet pistaasinbeigeä Feinnappa-nahkaa. Kojelauta tryffelinbeigeä ja somistelistat luonnonvaaleaa tammea.

74 74 Ulkovärit Normaalivärit Metallivärit Ibisvalkoinen Jäätikönvalkoinen, metalliväri Tiikinruskea, metalliväri Kuutamonsininen, metalliväri Briljantinmusta Jäänhopea, metalliväri Tulivuorenpunainen, metalliväri Cuvée-hopea, metalliväri Maya-ruskea, metalliväri Monsuuninharmaa, metalliväri Scuba-sininen, metalliväri Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

75 Metallivärit Helmiäisvärit Kontrastivärit Ulkovärit Ulkovärit: Normaalivärit Etu- ja takapuskurin alaosa sekä ovien suojalistat mattamustat (lisähintaan valittavissa kontrastiväritys tai yksivärinen kori) Ulkovärit: Metalli-/helmiäisvärit Etu- ja takapuskurin alaosa sekä ovien suojalistat mattamustat (lisähintaan valittavissa kontrastiväritys tai yksivärinen kori) Arktik-hopea, metalliväri (vain Q5 hybrid quattro) Phantom-musta, helmiäisväri Mattamusta Yhdistettävissä seuraaviin ulkoväreihin: ibisvalkoinen, jäänhopea metalliväri, Maya-ruskea metalliväri, monsuuninharmaa metalliväri Yksilölliset Audi exclusive -ulkovärit quattro GmbH:n valikoimasta Kontrastiväritys Ulkovärin mukaan joko mattamusta tai platinanharmaa matta, etu- ja takapuskurin alaosa ja ovien suojalistat kontrastiväriset. Yhdessä yksilöllisten Audi exclusive -värien kanssa: kontrastivärinä mattamusta Yksivärinen kori Etu- ja takapuskurin alaosat ja ovien suojalistat korinväriset sisältäen alumiiniset ovien suojalistat Laavanharmaa, helmiäisväri Yksilölliset värit Platinanharmaa, matta Yhdistettävissä seuraaviin ulkoväreihin: briljantinmusta, jäätikönvalkoinen metalliväri, tiikinruskea metalliväri, tulivuorenpunainen metalliväri, kuutamonsininen metalliväli, Cuvée-hopea metalliväri, Scuba-sininen metalliväri, Arktik-hopea metalliväri, Phantom-musta helmiäisväri, laavanharmaa helmiäisväri Yksilölliset Audi exclusive -ulkovärit quattro GmbH:n valikoimasta

76 76 Vanteet/renkaat Vanteet/renkaat Alumiinivanne, 7-puolainen Koko 8 J x 17, renkaat 235/65 R 17 Alumiinivanne, 10-puolainen V Koko 8 J x 18, renkaat 235/60 R 18 Alumiinivanne, 10-puolainen Turbine (hybrid-malli) Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19 Alumiinivanne, 10-puolainen Turbine (hybrid-malli), antrasiitti, osittain kiillotettu Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat Alumiinivanne, 6-puolainen Koko 8 J x 17, renkaat 235/65 R 17 Alumiinivanne, 5-puolainen Star Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19 Alumiinivanne, 5-puolainen Offroad, Audi exclusive Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne, 5-puolainen, antrasiitti, osittain kiillotettu Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat Alumiinivanne, 5-puolainen V Koko 8 J x 18, renkaat 235/60 R 18 Alumiinivanne, 5-puolainen, osittain kiillotettu Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19 Alumiinivanne, 5-puolainen, Audi exclusive Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne, 5-kaksoispuolainen Offroad Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

77 Vanteet/renkaat Pyöränpultit varkaudenestolla Avaaminen mahdollista vain toimitukseen sisältyvällä adapterilla Renkaanpaikkaussarja 12 voltin kompressori ja renkaanpaikkausaine, suurin sallittu nopeus 80 km/h Varapyörä Sisältää tunkin tavaratilassa, suurin sallittu nopeis 80 km/h Alumiinivanne, 5-puolainen Segment, Audi exclusive Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne, 20-puolainen, Audi exclusive 2-osainen, koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne talvirenkaille, 5-puolainen Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ei lumiketjumahdollisuutta, ml. pyöräkotelolistat, suurin sallittu nopeus 240 km/h (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Rengaspaineen valvontajärjestelmä Merkkivalo ja -ääni paineen laskiessa yhdestä tai useammasta renkaasta; näyttö kuljettajan informaatiojärjestelmässä Työkalut Tavaratilassa Tunkki Tavaratilassa Alumiinivanne, 5-puolainen Segment, Audi exclusive Titaaninvärinen, koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne talvirenkaille, 7-puolainen¹ Koko 7 J x 17, renkaat 235/65 R 17, lumiketjumahdollisuus, suurin sallittu nopeus 210 km/h (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Alumiinivanne, 7-kaksoispuolainen, Audi exclusive Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne talvirenkaille, 6-puolainen² Koko 7 J x 17, renkaat 225/65 R 17, lumiketjumahdollisuus, suurin sallittu nopeus 210 km/h (Ei Suomen tuontiohjelmassa) ¹ Ei saatavissa etuvetoiseen malliin, jossa on 2.0 TDI (105 kw). ² Saatavissa vain etuvetoiseen malliin, jossa on 2.0 TDI (105 kw).

78 78 Istuimet/istuinverhoukset Kangasverhoukset Steppe-kangas, musta-hopea Havanna-kangas, musta-maya-ruskea Steppe-kangas, titaaninharmaa Havanna-kangas, titaaninharmaa Normaalietuistuimet Manuaalinen istuimen korkeus- ja pitkittäissäätö, pääntuen säätö sekä selkänojan kallistus; pääntuet kaikilla istuinpaikoilla, takana L-muoto; manuaalisesti säädettävät (kuvassa normaalietuistuin, jossa musta Milano-nahkaverhous) Havanna-kangas, pistaasinbeige Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

79 Nahkaverhoukset Milano-nahka, musta Feinnappa-nahka, musta Feinnappa-nahka, kastanjanruskea Milano-nahka, titaaninharmaa Feinnappa-nahka, titaaninharmaa Audi exclusive -nahkaverhous quattro GmbH:n valikoimasta Milano-nahka, pistaasinbeige Feinnappa-nahka, pistaasinbeige

80 80 Istuimet/istuinverhoukset Kangasverhoukset Nahkaverhoukset Sähköinen selkänojan kallistuksen säätö* Korostetut sivuosat Micron-kangas, musta Alcantara/nahka, musta Sähköinen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö Sähköinen istuinkorkeuden säätö* Sähköinen istuinkallistuksen säätö* Reisituen manuaalinen säätö Sähköinen istuinsyvyyden säätö* Säilytyslokero* Micron-kangas, titaaninharmaa Alcantara/nahka, titaaninharmaa Urheiluetuistuimet Voimakkaasti muotoillut sivuosat antavat hyvää sivuttaistukea kaarteissa, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö, manuaalisesti säädettävä istuinosan kallistus ja ulosvedettävä reisituki; pääntuet kaikilla istuinpaikoilla, takana L-muodossa; manuaalisesti säädettävät (kuvassa urheiluetuistuin, jossa kastanjanruskea Feinnappa-nahkaverhous) Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

81 Nahkaverhoukset Milano-nahka, musta Feinnappa-nahka, musta Feinnappa-nahka, kastanjanruskea Milano-nahka, titaaninharmaa Feinnappa-nahka, titaaninharmaa Audi exclusive -nahkaverhous quattro GmbH:n valikoimasta Milano-nahka, pistaasinbeige Feinnappa-nahka, pistaasinbeige * Lisävaruste.

82 82 Istuimet/istuinverhoukset, varuste- ja design-paketit, kattoverhous Nahkaverhoukset Sähköinen selkänojan kallistuksen säätö Korostetut sivuosat Milano-nahka, rei itetty musta Milano-nahka, rei itetty kastanjanruskea Sähköinen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö Ilmastoidut ja lämmitettävät istuimet Sähköinen istuinkorkeuden säätö Sähköinen istuinkallistuksen säätö Sähköinen istuinsyvyyden säätö Säilytyslokero* Milano-nahka, rei itetty titaaninharmaa Audi exclusive -nahkaverhous quattro GmbH:n valikoimasta Ilmastoidut mukavuusetuistuimet Eksklusiivinen istuin korostetuin sivuosin ja pehmein verhouksin tarjoaa ylellisen istuinmukavuuden; ilmastoidut ja lämmitettävät etuistuimet, automaattinen lisälämmitys alijäähtymissuojana; ilmastoitujen etuistuimien ja ilmastoimattomien takaistuimien istuinpinnat rei itettyä nahkaa; pääntuet kaikilla istuinpaikoilla, takana L-muodossa; manuaalisesti säädettävät (kuvassa ilmastoitu mukavuusetuistuin, jossa istuinverhous mustaa rei itettyä Milanonahkaa) Milano-nahka, rei itetty pistaasinbeige Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

83 Istuinverhoukset, varuste- ja design-paketit, kattoverhous Steppe-kangasverhous Istuimen keskiosa Steppe-kangasta, istuimen sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta Havanna-kangasverhous Istuimen keskiosa Havanna-kangasta, istuimen sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta Micron-kangasverhous Istuimen keskiosa Micron-kangasta, istuimen sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta Alcantara/nahka-yhdistelmä Istuimen keskiosa ja ovisomisteet Alcantaraa, istuimen sivuosat ja pääntukien keskiosat nahkaa Milano-nahkaverhous Istuin ja pääntuen keskiosa Milano-nahkaa Rei itetty Milano-nahkaverhous Istuimet ja pääntukien keskiosat Milano-nahkaa, etuistuimien ilmastoidut istuinosat ja uloimpien takapenkkien ilmastoimattomat istuinosat rei itettyä Milano-nahkaa Feinnappa-nahkaverhous Istuin, pääntuet ja ovisomisteet ja käsinojat Feinnappanahkaa Nahkaiset käsinojat oviverhouksissa Feinnappa-nahkaa (Feinnappa-nahkaverhouksessa, nahkapaketissa ja Feinnappa-design-paketissa sisältyy) Nahkapaketti Nahkaiset käsinojat ovissa ja kojelauta Feinnappanahkaa Nahkapäällysteinen kojelauta kontrastisaumaompelein, Audi exclusive Saatavissa värit marooninruskea, satulanruskea, Havanna-ruskea, Classic-punainen, yönsininen, Islanti-vihreä, savunsininen, Jet-harmaa ja karmesiininpunainen. Saumaompeleet yksilöllisesti valittavissa eri Audi exclusive -väreistä. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Havanna-kangasta normaalietuistuimin Istuimen keskiosa Havanna-kangasta, sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta; somistelistat tryffelinbeigeä monometallia istuinverhouksen ollessa pistaasinbeige tai valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Micon urheiluetuistuimin Istuimen keskiosa Micron-kangasta, sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuensäätö molemmissa etuistuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Alcantaraa/nahkaa urheiluetuistuimin Istuimen keskiosa ja ovisomisteet Alcantaraa, sivuosat ja pääntuen keskiosa nahkaa; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö molemmissa etuistuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Milano-nahkaa normaalietuistuimin Istuin ja pääntuen keskiosa Milano-nahkaa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellitealumiinia (hopea) Design-paketti Milano-nahkaa urheiluetuistuimin Istuin ja pääntuen keskiosa Milano-nahkaa; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö molemmissa istuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Feinnappa-nahkaa normaalietuistuimin Istuin, pääntuet, ovisomisteet ja ovien käsinojat Feinnappa-nahkaa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Feinnappa-nahkaa urheiluetuistuimin Istuin, pääntuet, ovisomisteet ja ovien käsinojat Feinnappa-nahkaa; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö molemmissa etuistuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Alcantara/nahka urheiluetuistuimin, Audi exclusive Istuimien sivuosat, pääntuet, ovien käsinojat ja keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) Feinnappa-nahkaa, istuimen keskiosa ja ovisomisteet Alcantaraa. Istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisäksi urheiluetuistuimet, sähkötoimiset ristiseläntuet molemmissa etuistuimissa. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa, Audi exclusive Istuin, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa plus, Audi exclusive Istuin, selkänojan takaverhous, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien väritys sisustuksen värin mukaan. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa urheiluetuistuimin, Audi exclusive Istuin, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisäksi urheiluetuistuimet, sähkötoimiset ristiseläntuet molemmissa etuistuimissa. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa plus urheiluetuistuimin, Audi exclusive Istuin, selkänojan takaverhous, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien väritys nahan värin mukaan. Lisäksi urheiluetuistuimet, sähkötoimiset ristiseläntuet molemmissa etuistuimissa. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Valcona-nahkaa ilmastoiduin mukavuusetuistuimin, Audi exclusive Istuimen sivuosat, pääntuet, ovien käsinojat, ovisomisteet ja keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) Valcona-nahkaa. Istuimen keskiosa rei itettyä Valcona-nahkaa, istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisäksi ilmastoidut mukavuusetuistuimet. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Valcona-nahkaa plus ilmastoiduin mukavuusetuistuimin, Audi exclusive Istuimen sivuosat, pääntuet, selkänojan takaverhous, ovien käsinojat, ovisomisteet ja keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) Valcona-nahkaa, istuimen keskiosa rei itettyä Valcona-nahkaa, istuimen muiden osien väritys nahan värin mukaan. Lisäksi ilmastoidut mukavuusetuistuimet. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Sisäverhous kangasta Valitun sisäverhouksen värin mukaan joko kuunhopea tai silkinbeige Kattoverhous mustaa kangasta Kattoverhous Alcantaraa Kattoverhous mustaa Alcantaraa kontrastisaumaompelein, Audi exclusive Kattoverhous musta, saumaompeleiden väri valittavissa Audi exclusive -väreistä. quattro GmbH:n valikoimasta * Lisävaruste

84 84 Somistelistat Somistelistat Kuvassa somistelistat balsamicoruskeaa pähkinäpuuta. Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

85 Somistelistat Somistelistat Satellite-alumiini (hopea), pähkinäpuu (balsamicoruskea), visasaarni (ruskea), tammi (luonnonvaalea) kojetaulussa, oviverhouksissa ja keskikonsolissa, kun keskikyynärnoja on tilattu (tilattavissa design-paketin yhteydessä) Somistelistat, musta pianolakka quattro GmbH:n valikoimasta Monometalli, platina Pähkinäpuu, balsamicoruskea Musta pianolakka quattro GmbH:n valikoimasta Somistelistat Carbon-hiilikuitua, Audi exclusive quattro GmbH:n valikoimasta Somistelistat Audi exclusive -puuta Saatavissa visasaarni (nougat), tammi (seepia), myrttipuu (muskotinruskea), vavonapuu (pronssi), modronepuu (kulta), tamopuu (tummanruskea). quattro GmbH:n valikoimasta Somistelistat alumiinia/mustaa tammea quattro GmbH:n valikoimasta Monometalli, tryffelinbeige Kun istuimet pistaasinbeigeä ja sisäverhous silkinbeigeä Visasaarni, ruskea Carbon-hiilikuitu, Audi exclusive quattro GmbH:n valikoimasta Alumiini Satellite Tammi, luonnonvaalea Somistelistat Audi exclusive -puuta quattro GmbH:n valikoimasta Alumiini/musta tammi* * Tarkemmat tiedot saatavuusajankohdasta Audi-jälleenmyyjältä.

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 Sportback 24 Audi S1 / Audi S1 Sportback Tekniikka 36 Innovaatiot 42 quattro 48 Avustavat järjestelmät 38 Audi ultra

Lisätiedot

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda

Accord. Sedan & Tourer. Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Accord Sedan & Tourer Think for yourself and don t follow in other people s footsteps. Soichiro Honda Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta.

Lisätiedot

Vito. Umpipakettiautot.

Vito. Umpipakettiautot. Vito. Umpipa ket t iautot. Sisä ltö. Vito umpipakettiautot 4 Vito Mixto 12 Vito mallisto 14 Toimialakohtaiset ratkaisut 16 Sisätila 18 Mukavuus ja toiminnallisuus 18 Tekniikka 20 Moottorit 20 BlueEfficiency

Lisätiedot

Uusi Vito tila-auto.

Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Uusi Vito tila-auto. Tahtoa, osaamista, tekemistä. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty

Lisätiedot

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh -sarja. volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh -sarja volvo fh- ja volvo fh16 -tuoteopas Tulevaisuuden kuormaauto on nyt entistäkin edistyksellisempi. Sanotaan, että voittavaa konseptia ei kannata muuttaa. Silti

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri

Lisätiedot

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Honda Civic Hybrid. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Honda Civic Hybrid Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera

vallankumoukset kaduilla. sisällys Opel ampera 04 Ampera opel AmperA vallankumoukset alkavat kaduilla. sisällys On aika liittyä autoilun uuteen liikkeeseen. Opel Ampera on muutoksen tuoja. Se on kaikkien aikojen ensimmäinen laajennetun toimintasäteen sähköauto

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia.

Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Uusi Arocs. Työmaaliikenne. 18 41 tonnia. Sisältö Voima 5 12 Moottorit 7 8 Vaihteisto ja vaihtaminen 9 10 Voiman välitys 11 12 Kestävyys 13 30 Rungon kantavuus ja jousitus 15 16 Voimansiirron kuormitettavuus

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Atego. Antos. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö. Mercedes-Benz jakeluliikenteessä 3 4 Atego 6,5 16 t 5 18 Ohjaamot, varusteet 9 14 Moottorit, vaihteisto, vaihteensiirto 15 16 Ajomukavuus, päällirakenteiden

Lisätiedot

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008

BMW Motorrad. Mallistolehti 2008 BMW Motorrad Mallistolehti 2008 VUODEN MALLIEN TIEDOT JA HINNAT YLÖS JA ETEENPÄIN: MENESTYSTARINA JATKUU TARPEELLISTA TEKNIIKKAA VALINNAN VAPAUS VARUSTEITA SINULLE, JOKA ET TYYDY VÄHÄÄN BMW ROAD SHOW Tervetuloa

Lisätiedot

Volkswagen. Jetta Hybrid. Think Blue. MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ

Volkswagen. Jetta Hybrid. Think Blue. MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ Volkswagen Think Blue. Jetta Hybrid MAAKAASUN VOIMALLA VARAA VALITA KUN TAVALLINEN NELIVETO EI RIITÄ Sisältö Volkswagen 2/2013 4 7 8 12 14 16 18 20 24 26 7 12 28 29 30 31 32 22 20 33 34 16 2 Volkswagen

Lisätiedot

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen

Volkswagen. Etumatkaa. 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi. up! Volkswagen Volkswagen 4 2011 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa up! Volkswagen Sisältö 4 Lähivaloissa Volkswagen Etumatkaa 4/2011 8 7 Bratislavassa valmistetaan sekä isoja että pieniä Volkswageneita.

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

luonnostaan erinomainen.

luonnostaan erinomainen. opel Mokka luonnostaan erinomainen. SISÄLLYS Jos haluat ajaa ylellisesti kompaktiluokan autolla, on sinun muutettava ajattelutapaasi. Ajattele suuremmin. Ajattele Mokkaa. Tässä innovatiivisessa uudessa

Lisätiedot

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit

HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Lehti Toyota-autoilijoille 2/2010 Esittelyssä: Uusi Auris HSD sekä uudistuvat Corolla- RAV4- ja Verso-mallit Prius PHV käyttötestiin Suomessa Uusi RAV4. Päästä yksilöllisyytesi valloilleen. 01 01 Muokkaa

Lisätiedot

Ammattilainen. Ammattilaisilta.

Ammattilainen. Ammattilaisilta. Citan. Tila-auto. Ammattilainen. Ammattilaisilta. Ammattilaisille. Mercedes-Benzin Citan on kevyiden pakettiautojen luokkaan sijoittuva malli, jolla on kaikki kovassa arkikäytössä tarvittavat ominaisuudet.

Lisätiedot

Mercedes-Benz. ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen

Mercedes-Benz. ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen Mercedes-Benz www.mercedes-benz.fi i s s n 1459 0239 2 2011 ESTEETTINEN JA TEHOKAS Uusi C-sarjan Coupé tarjoaa mykistävän ajokokemuksen A NIIN KUIN AJONAUTINTO Concept A-sarja ja muotoilun tulevaisuus

Lisätiedot

Uuden sukupolven Yaris

Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris Uuden sukupolven Yaris on kompakti ja viihdyttävä matkaseuralainen. 2 Kuvan autot Style -varustetasolla. Tummennetut takaikkunat ei Suomen tuontiohjelmassa. 4.7 TOYOTA TOUCH & GO

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

BMW Motorrad MALLISTOLEHTI 2013

BMW Motorrad MALLISTOLEHTI 2013 BMW Motorrad Ajamisen iloa MALLISTOLEHTI 2013 VuodEn MALLiSTo TEKniiKKA- JA HinTATiEToinEEn OFFROAD SCHOOL NORDIC ONE WORLD. ONE R 1200 GS STREET SMART TODELLA HOUKUTTELEVAT VARUSTEET unstoppable offroad

Lisätiedot

Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010. Tila-auto. Verso-S:n. myynti alkoi. Turvallisesti kaivokseen. Toyotalla

Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010. Tila-auto. Verso-S:n. myynti alkoi. Turvallisesti kaivokseen. Toyotalla Lehti Toyota-autoilijoille 4/2010 Tila-auto Verso-S:n myynti alkoi Turvallisesti kaivokseen Toyotalla Urban Cruiser. Se Se on on alle alle nelimetrinen ja ja muuntautumiskykyinen. 01 01 02 02 Kaupunkilegendaa

Lisätiedot

MOOTTORIPYÖRIÄ INTOHIMOLLA SPORT TOURING ROADSTER OFFROAD URBAN MOBILITY

MOOTTORIPYÖRIÄ INTOHIMOLLA SPORT TOURING ROADSTER OFFROAD URBAN MOBILITY BMW Motorrad MALLISTOLEHTI 2014 Ajamisen iloa MOOTTORIPYÖRIÄ INTOHIMOLLA SPORT TOURING ROADSTER OFFROAD URBAN MOBILITY VUODEN MALLISTO TEKNIIKKA- JA HINTATIETOINEEN NÄIN AJAT PAREMMIN SORALLA EUROOPAN

Lisätiedot