Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Teknistä etumatkaa

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Audi Q5 Q5 hybrid quattro. Audi Teknistä etumatkaa"

Transkriptio

1 Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi Teknistä etumatkaa

2

3 Sivu Elämys 4 Audi Q5 32 Audi Q5 hybrid quattro Tekniikka 36 Audi-tehokkuus 50 Alusta, Offroad, ESC 38 Audi ultra 52 Audi drive select 40 TFSI 54 Audi connect 42 TDI 56 MMI Multi Media Interface 44 hybrid 58 Avustavat järjestelmät 48 quattro Varusteet Vuorovaikutus: Audi QR-koodit Koe Audi entistä läheisemmin: lataa QR-sovellus älypuhelimeesi ja skannaa QR-koodi tai tutustu kyseiseen linkkiin selaimesi kautta. Muuta 62 Audi exclusive 84 Somistelistat 64 Audi exclusive Offroad design -paketti 86 Valot ja peilit 66 Audi exclusive line 88 Ulkopuoliset varusteet 68 S line 90 Sisäpuoliset varusteet 72 Varusteluvaihtoehdot 94 Infotainment 74 Ulkovärit 97 Avustavat järjestelmät 76 Vanteet/renkaat 98 Tekniikka 78 Istuimet/istuinverhoukset 83 Varustelu- ja designpaketit, kattoverhous 102 Audi Genuine Accessories 110 Vakio- ja lisävarusteet 106 Tekniset tiedot 118 Audi-elämys 109 Mitat Kuvien autojen varusteista lisää sivulla 116. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

4

5 Audi Q5 5 Ajattele toisin. Tee muutos. Uudenlaista älykkyyttä. Jokainen sukupolvi luo omat ihanteensa. Koskipa se työolosuhteita, vapaa-aikaa tai perhelomaa kaikki muuttuu. OK! Vain muutos luo uudenlaisia ajattelutapoja. Audi on aina noudattanut tätä periaatetta ja rakentanut autoja, jotka ovat olleet esikuvia. Yksi tällaisista autoista on Audi Q5. Audi Q5 vakuuttaa, se ei ylipuhu. Se on energiatehokas ajonautinnosta tinkimättä, se on urheilullinen olematta epämukava. Siinä yhdistyy mielekäs uusi tekniikka traditionaalisiin ominaisuuksiin kuten äly, mukavuus ja voima. Koe Audi Q5:llä progressiivinen tapa liikkua. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. Q5

6 6 Audi Q5 Ei mitään ylimääräistä. Paljon sanottavaa. Uusia perspektiivejä. Audi Q5:n tyylikkään muotoilun huomaa heti: etäälle toisistaan sijoitetut takavalot antavat autolle aivan oman ilmeen. Lisävarusteisten Xenon plus -ajovalojen yhteydessä takavalot on toteutettu LED-tekniikalla, ja niissä käytetään huomiota herättävää valonauhaa. Selkeästi erottuva takadiffuusori ja pakoputkenpäät suoralla alareunalla antavat takaosalle maskuliinisen ilmeen. Käytännöllinen ja tyylikäs on myös takaosan ylittävä takaluukku. Se antaa auton takaosalle erottuvan ulkonäön ja mahdollistaa ennen kaikkea matkatavaroiden vaivattoman lastaamisen ja purkamisen. Yhtenäiset kiillotetut kattokaiteet ja niihin kiinnitettävä kattotelineet ovat vakiovarusteena. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

7

8

9 Selkeät linjat, sileät pinnat, kolmiulotteinen konepelti Audi Q5 henkii urheilullisuutta ja eleganssia. Se kertoo läsnäolosta: pituus mm ja leveys mm vetävät katseet puoleensa. Siitä huolimatta sen ilmanvastuskerroin on luokkansa parhaita muun muassa coupémaisen kattolinjan ansiosta. Myös sen voima on heti havaittavissa. Lisävarusteena saatavissa olevat 20-tuumaiset 5-puolaiset alumiinivanteet erottuvat edukseen. Useat tuumaiset vanteet tarjoavat mahdollisuuden uuden ilmeen luomiseen. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

10 10 Audi Q5 Audin tunnusomainen keula uudessa valossa: muotoa korostavat Singleframe-jäähdyttimensäleikön pystysuorat kromirivat, kromirenkailla koristetut sumuvalot, kiiltävän mustat ulokkeet ilmanottoaukoissa ja kulmikkaat puskurit. Lukuisat yksityiskohdat vahvistavat tätä vaikutelmaa. Sähköisesti säädettäviin peileihin on yhdistetty LED-vilkut. Lisävarusteena saatavissa Xenon plus -ajovaloissa on kirkkaat LED-huomiovalot, joiden yhtenäisenä erottuva valonauha on persoonallinen yksityiskohta. Lisähintaan Xenon plus -ajovalot voidaan varustaa adaptive light -kaarreajovaloilla, jotka valaisevat kaarteen laajalti. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

11

12

13

14

15 Audi Q5 15 Voimaa. Jatkuvaa liikettä. Uusia kohteita. Vääntäviä ja tehokkaita: Audi Q5:n moottorit. TFSI-moottorit kuljettavat autoa urheilullisesti, mukavasti ja pienellä polttoaineenkulutuksella. 2.0 TFSI -moottorissa on Audi valvelift system -venttiiliohjaus, joka saattaa pienentää polttoaineenkulutusta. TDI-moottoreissa on Common Rail -ruiskutusjärjestelmä ja niille ominainen hienostunut käynti, erittäin hiljainen käyntiääni ja pirteä ajokäytös. Kaikissa moottoreissa on vakiovarusteena Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. Ne ovat siis tehokkaampia ajossa säilyttäen silti ajonautinnon. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

16 16 Audi Q5 Jännittävä matka alkaa hyvin varustettuna. Uusi sähkömekaaninen ohjaustehostin on vakiona ja se toimii ajonopeuden mukaan tuloksena parantunut ohjaustunto ja -mukavuus. Lisäksi se kuluttaa polttoainetta vain silloin, kun ohjaustehostusta tarvitaan; suoralla tiellä se ei kuluta lainkaan energiaa. Dynaaminen ohjaus tuo oman lisänsä ketterään ajettavuuteen ja vertaansa vailla olevaan ajontuntumaan. Dynaaminen alusta puolestaan vastaa erinomaisesta ajovakaudesta. Hienostunut jousitus ja iskunvaimennus mahdollistavat pehmeän ajotuntuman ja rentoutta pitkille ajomatkoille ketteryydestä tinkimättä. Suuntavakautta kaarreajoon, lumisille ja sateisille teille ja lähes kaikenlaiseen maastoon tuo jatkuvatoiminen quattro-neliveto. Manuaalivaihteiston lisäksi valittavissa on kaksi muutakin vaihteistotyyppiä: kaksoiskytkinvaihteistoa S tronic - ja 8-vaihteista tiptronic-vaihteistoa voi käyttää lisävarusteena saatavan monitoimiohjauspyörän vaihteenvalitsimilla. S tronic -kaksoiskytkinvaihteistossa seuraava vaihde on jo kytketty, ennen kuin se on edes valittuna. Vetovoiman katkeamista ei juurikaan tunnu, ja vaihteenvaihdot sujuvat S tronic -vaihteistolla pehmeästi ja silti urheilullisesti. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

17

18

19 Audi Q5 19 Sitten maastoon! Audi Q5 valloittaa vaativankin maaston. Lukkiutumattomassa jarrujärjestelmässä (ABS) on toiminto, joka parantaa jarrutusvoimaa maastossa. Myös elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC) tukee kuljettajaa maantiellä: painikkeen painalluksella vetoluiston rajoitus (ASR) parantaa pitoa ja lisää näin ajovakautta. Lisävarusteena saatava vakionopeussäädin säilyttää nopeuden tasaisena myös mäkisessä maastossa; vakiovarustukseen kuuluva alamäkihidastin puolestaan tasaa nopeutta jyrkissä alamäissä. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

20 20 Audi Q5 Unohda arki. Säilytä kontrolli. Aseta uudet prioriteetit. Kaikki tiet ovat erilaisia, monet niistä vaativia. Hyvä, mikäli olet varautunut yllättäviin tilanteisiin. Audi Q5:ssa sinua auttavat lukuisat tekniset innovaatiot, jotta pääsisit paremmin perille. Lisävarusteena saatava adaptive cruise control mukautuva vakionopeussäädin auttaa etäisyyden säilyttämisessä edellä ajavaan autoon. Integroitu Audi braking guard tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa optisin ja akustisin signaalein törmäysvaarasta tunnistettuun esteeseen sekä tarvittaessa lyhyellä jarrutuksella. Alle 30 km/h nopeudessa auto jopa pysähtyy törmäyksen uhatessa. Lisäksi Audi Q5:een on saatavissa lisävarusteena muita avustavia järjestelmiä: Audi side assist -kaistanvaihtoavustin ja Audi active lane assist - kaistallapysymisvahti, joka tukee kuljettajaa pehmein ohjausliikkein. Audi parking system plus varoittaa ajosuunnan mukaan joko edessä tai takana olevista esteistä äänimerkillä sekä optisesti näytössä. Halutessaan kuljettaja voi tukeutua peruutuskameralla varustetun Audi parking system plus -järjestelmän apuun. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

21

22

23

24 24 Audi Q5 Enemmän tilaa. Lisää vaatimuksia. Uusia mahdollisuuksia. Nouset autoon ja tunnet olosi heti kotoisaksi. Sinua ympäröi laatu, harkitut yksityiskohdat ja lukuisat älykkäät ominaisuudet, jotka saavat sinut viihtymään Audi Q5:ssa. Mittaristo on aistikas ja ergonomisesti sijoitettu, tärkein informaatio on hyvin näkyvillä. Lisävarusteena saatava kuljettajan informaatiojärjestelmä auttaa säästämään polttoainetta näyttämällä polttoaineenkulutuksen, lisäkulutusta aiheuttavat laitteet ja antamalla säästövihjeitä todella taloudelliseen ajamiseen. Manuaalivaihteisissa autoissa on lisäksi vaihdenäyttö ja vaihtamisopastin. Uutta on myös kuljettajan informaatiojärjestelmään sisältyvä taukosuositus. Järjestelmä analysoi ajokäyttäytymistä ja suosittelee tarvittaessa taukoa, mikä tukee kuljettajan toimintaa pitkillä ajomatkoilla. Kojelaudan keskiosassa on suurikokoinen näyttö, jolla radioasemat tai lisävarusteena saatavat MMI -navigointijärjestelmät näkyvät selvästi. MMI Navigointi plus 3D-karttanäyttöineen näyttää erilaiset audiolähteet. Lisävarusteena saatavissa olevan Bluetooth online -autopuhelimen yhteydessä käytettävissä on myös WLAN Hotspot. Kanssamatkustajat voivat matkan aikana surffailla Internetissä kannettavilla laitteillaan. Lisäksi käytössäsi ovat Audi connectin tukemat palvelut lisää niistä löydät sivulta 54 kohdasta Audi connect. Infotainment-mahdollisuudet ovat kattavat, minkä lisäksi käytössä on vaikuttava äänijärjestelmä. AUX-IN-liitännän (alkaen radiosta concert) tai lisävarusteena saatavan Audi music interfacen avulla voit kuunnella musiikkia ipodistasi tai muusta USB-lähteestä. Upean musiikkinautinnon tarjoaa lisähintaan saatavissa oleva Bang & Olufsen Sound System. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

25

26

27 Nauti näkymästä rennosti korkeasta istuma-asennosta. Anna Audi Q5:n sisätilojen tehdä sinuun vaikutus: pehmeät kankaat tai haluttaessa lisähintaan aito nahka henkivät ylellisyyttä. Aivan yhtä vaikuttavat ovat Audi Q5:n sisätilat ja niiden muunneltavuus. Takapenkin selkänojien kallistusta voi säätää ja niiden lukituksen voi vapauttaa tavaratilasta. Lisävarusteena on myös Panoraamalasikatto, joka antaa upean tilavuuden tunnun ja näkymän kohti taivasta. Se mahdollistaa myös lähes vedottoman tuuletuksen. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

28 28 Audi Q5 Kookkaaseen tavaratilaan mahtuu kaikki, mitä tarvitset rentoon lomaan, pitkään ostosretkeen tai spontaaniin viikonloppumatkaan. Matala lastauskorkeus tekee kuormaamisesta helpon. Yhtä kätevä on myös mm:n läpilastausleveys. Tavaratilan lattian alla on lisää säilytystilaa*; haluttaessa se on mahdollista varustaa säilytyskaukalolla*. Lisävarusteena saatava pituussuunnassa 100 mm säädettävä takaistuin kasvattaa tavaratilan kokoa vielä lisää. Takaistuimen selkänojan taittaminen kokonaan tuo vielä enemmän tilaa. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. *Ei koske mallia Q5 hybrid quattro

29

30

31 Ensimatka Audi Q5:llä päättyy. Se on tarjonnut mukavuutta, urheilullisuutta, rentoutumista ja dynamiikkaa. Audi Q5 vakuuttaa älykkäällä tekniikallaan ja monipuolisilla yksilöintimahdollisuuksillaan. Sinä päätät, mikä sinulle on tärkeää. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

32 32 Audi Q5 hybrid quattro Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108.

33 Olemme edellä valtavirtaa. Audi Q5 hybrid quattro aloittaa uuden vaiheen Audi-tehokkuuden historiassa. Tavoitteemme on tehdä autosta kokonaisuutena jatkuvasti taloudellisempi ja samalla edistää Audin urheilullisuutta. Audi Q5 hybrid quattro siirtyy tältä osin uuteen kehitysvaiheeseen: seuraavaan suureen askeleeseen kohti päästötöntä sähköistä liikkumista. Audi Q5 on Cross-over, jonka urheilullisuus ja suorituskyky asettavat merkkipaaluja tämä ilmenee voimakkaana ja erottuvana muotoiluna. Kaiken tämän tarjoaa Audi Q5 hybrid quattro. Se tarjoaa lisäksi uuden innovatiivisen komponentin: se yhdistää monella taholla erinomaiseksi luonnehditun 2.0 TFSI-moottorin* quattro-nelivetoon ja edistykselliseen hybriditekniikkaan. Audi, joka on vaikuttavan dynaaminen ja myös esimerkillisen tehokas. Hybridi, jossa on se ratkaiseva Jokin: Teknistä etumatkaa. Q5 * Arvostetut International Engine of the Year Awards -palkinnot jakavat Ison-Britannian autolehdet: UKIP Media & Events Ltd. Audi Q5 hybrid quattro

34 Pieniä vihjeitä. Kestävä vaikutus. Audi Q5 hybrid quattrolla ajavalla on progressiivinen pito tiehen. Hillitysti sijoitetut hybrid-merkinnät, erityinen kynnyslista hybridtekstillä ja 10-puolaiset Turbine -alumiinivanteet (hybrid-design) ovat hienovaraisia tunnusmerkkejä. Niiden avulla auton tunnistaa innovatiivisen tekniikan edelläkävijäksi. Sinä saat toimia suunnannäyttäjänä.

35 Audi Q5 hybrid quattro 35 Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108.

36 Myös sinun Audisi kantaa tuttua tehokkuuden merkkiä: Automme eivät edusta pelkästään urheilullisuutta, edistyksellisyyttä ja teknisiä innovaatioita, vaan ennen kaikkea älykästä yhteiseloa luonnonvarojen kanssa. Esimerkkinä ovat TDI-moottorit ja niiden Common Rail -tekniikka. Moottorit mahdollistavat erittäin tehokkaan dieselpolttoaineen palamisen yhdistämällä suoraruiskutuksen ja turboahtamisen. Audi valvelift system (AVS) -järjestelmällä varustetut TFSI-moottorit toimivat samalla periaatteella, joten ne tuottavat enemmän tehoa ja vääntöä alhaisemmalla polttoaineenkulutuksella. Audi on kehittänyt moottoreitaan vuosien ajan. Sen ansiosta ne ovat nykyään tehokkaampia kuin koskaan ennen juuri alentuneen painon ja samalla vähentyneen kulutuksen ansiosta. Ne ovat vaikuttava esimerkki strategiastamme luoda enemmän tehoa pienemmällä iskutilavuudella. Taloudellisuutta lisäävät omalta osaltaan myös Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. Kaksoiskytkinvaihteisto S tronic hyödyntää iskukykyisten Audi-moottoreiden etuja parhaalla mahdollisella tavalla: laaja käyttöala mahdollistaa ärhäkän lähdön jo alhaisella käyntinopeusalueella, mikä puolestaan alentaa polttoaineenkulutusta. Lämpötilanhallinta jakaa lämpöä ohjatusti moottorille, vaihteistolle ja sisätilaan, mikä lyhentää lämpenemisaikaa ja vähentää moottorin ja vaihteiston kulumista. Audi drive select -järjestelmän efficiency-tila mahdollistaa lisäsäästöt. Audi Q5 hybrid quattro ja sen hybriditekniikka on vaikuttava osoitus edistyksellisyydestä. Audi Q5:ssä ja Audi Q5 hybrid quattrossa on runsaasti tekniikkaa, joka tekee ajamisesta miellyttävää ja dynaamista sekä tietenkin tehokasta. Lisätietoja aiheesta saat seuraavilta sivuilta. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

37 Audi-tehokkuus 37

38 38 Audi ultra Audi ultra vei palkintopallille: Audi R18 ultra Audi ultra: jokainen vähennetty gramma lisää teknistä etumatkaa. Audi ultra viittaa Audin tulevaisuuden kevytrakennetekniikkaan, joka on enemmän kuin osiensa summa. Yhdessä konseptissa yhdistyvät innovatiiviset materiaalit, älykäs rakenne ja luonnonvaroja säästävä tuotantoprosessi. Monia Audin ultrakevyitä rakenteita käytetään jo nykyään Audi Q5:ssä ja Q5 hybrid quattrossa. Kaikki lähtee korista. Audi Q5:n ja Q5 hybrid quattron teräsmuottirakenne yhdistää alhaisen painon ja voimakkaan jäykkyyden. Tarkasti mitoitettu pohjalevy muodostuu eripaksuisista ja -tyyppisistä materiaaleista. Tällöin jokaisessa kohdassa käytetään juuri niin paljon materiaalia kuin on tarpeen. Tämä periaate on vakuuttanut muitakin: Q5-mallin korille on myönnetty vuoden 2008 ensiesittelyssä EuroCarBody Award*, joka on maailmanlaajuisesti arvostetuin palkinto korinrakennuksen alalla. Kuumana ja kylmänä muovattujen lujien terästen laaja käyttö mahdollistaa ohuiden levyjen käytön korirakentamisessa. Alumiinikomponentit etu- ja taka-akselissa ja kevyet alumiinivanteet vähentävät kokonaispainon lisäksi jousittamatonta massaa, mikä puolestaan parantaa ajomukavuutta. Jarrujen kevyt rakenne vähentää painoa entisestään. Polttoaineen suoraruiskutustekniikka ja turboahtaminen ovat tehneet Audin moottoreista entistäkin tehokkaampia. Nykyaikaiset Audi Q5:n TDIja TFSI-moottorit tuottavat enemmän tehoa pienemmällä iskutilavuudella, joten ne ovat selkeästi kevyempiä kuin tämän edellisten mallien moottorit. 4-sylinterisen moottorin ja sähkömoottorin yhdistelmä on erityisen vaikuttava. Audi Q5 hybrid quattro on yksi ensimmäisistä täyshybridimalleista, joissa käytetään kevyimpiä litium-ioni-akkuja. Jokainen kevyrakennekomponentti vaikuttaa muihin osiin, joten mitoitusta on myös pystytty pienentämään. Lopputuloksena on jatkuva kehitysprosessi, joka pyrkii yhä kevyempään rakenteeseen ja yhä suurempaan tehoon. Numeroin ilmoitettuna 100 kg kevyempi auto voi säästää polttoainetta jopa 0,3 litraa 100 kilometrillä. * Kansainvälinen korinvalmistajien konferenssi EuroCarBody 2008, lehdistötiedote, ks. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

39 Painon vähentäminen Nykyaikaiselle autolle asetetaan ristiriitaisia vaatimuksia: toisaalta niiden on tarjottava enemmän tehoa ja parempaa ajomukavuutta ja toisaalta niiden on oltava taloudellisempia. Audi ultra yhdistää nämä kaksi ääripäätä: me testaamme jokaisen osan testipenkissä. Tavoitteena on erinomainen toimivuus mahdollisimman kevyillä osilla. Lopputuloksena on älykäs materiaalien sekoitus, joka mahdollistaa pientenkin moottoreiden valmistuksen. Ne pystyvät kuljettamaan kevyempää autoa aivan yhtä ketterästi kuin aikaisemmat suuremmat moottorit. Vuonna 2012 esimerkiksi sekä Audi R18 e-tron quattro että Audi R18 ultra ajoivat Le Mans'n kilpailun palkintopallille V6-moottorilla, kun niiden edeltäjä R15 TDI voitti kilpailun vuonna 2010 V10-moottorilla. Alumiinilevy Alumiiniprofiili Lämpimänä muovattu teräs Kylmänä muovattu teräs

40 40 TFSI Sylinterikansi, jossa integroitu pakokaasun jäähdytys Audi valvelift -järjestelmä ja kahden nokka-akselin säätö Kaksinkertainen FSI-/MPI-ruiskutusjärjestelmä Kitkaltaan alennettu voimansiirto Täyselektroninen jäähdytysnesteen säätö Lukemattomia kehitystyötunteja. Tuhansia testikilometrejä. Minkä takia? 2.0 TFSI-moottori (165 kw)

41 Muutamien sekuntien kuluttua ymmärrät sen. Audi Q5:ssä käytetään TFSI-tekniikkaa. Sen erikoispiirteenä on, että siinä yhdistyvät FSI järjestelmän edut turboahtimen tuomiin hyötyihin. Näin varmistetaan entistäkin parempi voimantuotto. FSI-konseptin ja turboahtimen yhteistoiminnan ansiosta saavutetaan erinomaisen hyötysuhteen lisäksi erinomainen ajodynamiikka ja paremmat vääntöominaisuudet. Tunnet kaiken tämän, kun kiihdytät 2.0-litraista TFSI-moottoria, jossa on tehoa 165 kw. Yhdessä 8-vaihteisen tiptronicin kanssa se kiihdyttää auton 7,1 sekunnissa km/h. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. Tätäkin urheilullisempaa kyytiä tarjoaa 3.0 TFSI quattro. Innovatiivinen mekaaninen ahdin ilmuilman välijäähdytyksellä tekee 6-sylinterisestä moottorista kompaktin voimanpesän, joka on silti erittäin taloudellinen ja hämmästyttävän urheilullinen. Se häikäisee 200 kw:n tehollaan. Moottorin suurin vääntö on vakuuttava, minkä lisäksi vaikutuksen tekee myös vääntömomentin jakautuminen: suurin vääntömomentti 400 Nm on käytettävissä jo käyntinopeudella kierr./min jatkuen aina käyntinopeuteen kierr./min saakka. V6- moottorin spontaani vaste kaasupolkimen painallukseen ja erinomainen voimantuotto koko kierroslukualueella mahdollistaa dynaamisen ajotavan. Audi Q5 kiihtyy 5,9 sekunnissa nollasta sataan, minkä jälkeenkin siltä löytyy vielä melkoisesti tehoa varastosta. Kaikkien TFSI-moottoreilla varustettujen mallien vakiovarustukseen kuuluvat myös taloudellinen Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä.

42 42 TDI Ruiskutussuuttimet avautuvat ja sulkeutuvat millisekunnin murto-osissa ja suihkuttavat polttoainetta usean kerran jopa baarin paineella palotilaan. Yhden ruiskutuksen aikana polttoainetta voi olla erittäin pieni määrä, jopa alle gramman tuhannesosa. Esiruiskutus saa aikaan pehmeän palamisen ja näin ollen myös hiljaisen palamisäänen ja miellyttävät moottorin käyntiominaisuudet. TDI Toisin sanoen: Tehokasta taloudellisuutta. Tällä hetkellä joka toinen myytävä Audi on diesel. Se mikä nykypäivänä kuulostaa täysin normaalilta, herätti 20 vuotta sitten suurta huomiota: Audi mullisti markkinat ensimmäisellä 2.5 litran TDImoottorilla. Kehitystyön tuloksena syntyneet ratkaisut, kuten Common Rail -yhteispaineruiskutus, ovat tehneet TDI-moottorista entistäkin tehokkaamman. Ruiskutussuuttimet mahdollistavat hienon ja tarkan polttoaineensyötön. Nykyiset moottorit kuluttavat ensimmäisiä TDI-moottoreita vähemmän, mutta niiden teho on silti kasvanut. Siksi oli loogista ottaa dieseltekniikka mukaan myös moottoriurheiluun. Tuloksia syntyi heti: vuonna 2006 Audi R10 TDI voitti ensimmäisenä dieselmoottorisena kilpa-autona Le Mansin 24 tunnin kilpailun ja toisti voittonsa useita kertoja, viimeksi vuonna Audi Q5:n 2.0 TDI-moottori, jossa on tehoa 105 kw tai 130 kw, tekee vaikutuksen jo ensimetreillä. Niinpä 130 kw:n 2.0 TDI quattro S tronic saavuttaa enimmäisvääntömomenttinsa 380 Nm jo käyntinopeudella r/min ja luovuttaa voimansa tasaisesti ja innokkaasti. Se kiihtyy 9,0 sekunnissa km/h. Audi Q5 2.0 TDI quattro S tronic -mallissa on vakiovarustukseen kuuluvan katalysaattorin ja dieselhiukkassuodattimen lisäksi typpioksidikatalysaattori (DeNOx-katalysaattori), jossa on AdBlue *- säiliö. Yhdistettynä muihin innovaatioihin ja erittäin tehokkaaseen pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmään typpioksidien päästöt pienenevät. Audi Q5:n tehokkain dieselmoottori on 3.0 TDI, jossa on tehoa 180 kw ja vääntöä 580 Nm, joiden turvin se kiihtyy km/h vain 6,5 sekunnissa. Voit nauttia upeasta ajotuntumasta myös muulloin kuin ohittaessasi urheilullisesti ja vaativasti ja samalla kuitenkin rennosti ja taloudellisesti. Apuna ovat kaikkien mallien TDI-moottoreiden vakiovarustukseen kuuluvat Start-Stop-järjestelmä ja energianhallintajärjestelmä. * Rekisteröity tavaramerkki: Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA). Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

43 Muuttuvageometrinen turboahdin Korkeapaineruiskutusjärjeselmä bar Sisäiseltä kitkaltaan pienennetty moottori Paineeltaan säädettävä öljypumppu Innovatiivinen lämpötilanhallinta, erillinen jäähdytys sylinterilohkolle/sylinterinkannelle 3.0 TDI -moottori (180 kw)

44 44 hybrid Hybriditehoelektroniikka: ohjaa itsenäisesti energiaa korkeajänniteakun ja sähkömoottorin välillä ja varmistaa verkon sähkönsaannin. Viimeisimmän teknologian käyttö takaa erinomaisen toiminnallisuuden ja pienen tilantarpeen. Sähkömoottori: yhdistää tehokkuuden sekä dynaamisuuden ja toimii ajotilanteen ja sen vaatimusten mukaan voimanlähteenä, generaattorina tai starttimoottorina. Sähkömoottorin teho on 40 kw, ja sen suurin vääntömomentti 210 Nm. Pienikokoinen ja erityisen kevyt sähkömoottori on liitetty kampiakseliin erotuskytkimellä. Tämä peräkkäin sijoitettu hydridirakenne mahdollistaa suoran vetävän voiman siirron. Tuloksena on vakuuttava liikkeellelähtövoima ja kiihtyvyys lähes kaikissa ajotilanteissa Täynnä edistyksellisiä ideoita. Hybridimoottorit. Audi Q5 hybrid quattrolla voi täyshybridinä ajaa ajoittain pelkällä sähköllä ja lähes päästöttömästi. Sen mahdollistaa tehokas litium-ioni-akku, jollaista käytetään cross-overissa ensimmäistä kertaa. Kaikkien hybridikomponenttien kevyempi rakenne mahdollistaa tehokkaan liikkumisen. Audi Q5 hybrid quattron hybriditekniikan kiehtovan laaja-alaisuuden koet valitessasi kolmesta ajo-ohjelmasta. Niinpä voit esimerkiksi EV-tilassa ajaa pelkällä sähköllä enintään 100 km/h nopeudella. Lähes äänettömästi aivan uusi ajotunne! Tasaisella nopeudella 60 km/h kantama voi olla jopa 3 km. Puhdasta mielihyvää tuottaa myös poltto- ja sähkömoottorin yhteistoiminta. Näin voidaan saavuttaa selkeästi pienemmän polttoaineenkulutuksen ja alhaisempien päästöjen lisäksi kasvanut suorituskyky. Audi Q5 hybrid quattron suorituskyky on lyömättömän tehokasta voimaa. 2.0 TFSI -moottori¹: valittu viisi kertaa vuoden moottoriksi Engine of the Year ². Selvä tehon lisäys ja samanaikaisesti Audi valvelift -järjestelmän venttiilien muuttuvan ajoituksen aikaansaama vääntömomentin lisäys. Yhdessä vääntävän sähkömoottorin kanssa se takaa todella dynaamisen kiihtyvyyden. ¹ Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108. ² Arvostetut International Engine of the Year Awards -palkinnot jakavat Ison-Britannian autolehdet: UKIP Media & Events Ltd.

45 Litium-ioni-akku: määrittää hybridimoottorin tehon ja kantaman. Tavalliseen nikkeli-metallihybridi-akkuun verrattuna tarjoaa kaksi oleellista etua: korkea energiatiheys tarjoaa elkeästi enemmän tehoa. Toisaalta sen pieni koko säästää huomattavasti painoa. Lisäksi se säästää tilaa: 460-litraisena se vastaa Q5-perusmallin tavaratilaa välipohjan yläpuolella. Hybridijärjestelmän jäähdytysjärjestelmä takaa paremman käytettävyyden ja pidemmän käyttöiän. Audi Q5 hybrid quattro on ensimmäinen litium-ioni-akulla varustettu crossover-täyshybridi. quattro: jakaa vetävän voiman jatkuvasti kaikille neljälle pyörälle ja takaa parantuneen pidon. Näin sähkömoottori voi käyttää potentiaalinsa ja välittää liikkeelle lähdettäessä koko vääntömomenttinsa tiehen. 8-vaihteinen tiptronic: integroi sähkömoottorin todella pieneen tilaan ja ohjaa erotuskytkimen avulla kytkentää polttomoottoriin. Yhdistää vaihtamismukavuuden, urheilullisuuden ja tehokkuuden. Dynaaminen vaihtamisohjelma (DSP) määrittää itsenäisesti sopivan vaihtamiskohdan ja sovittaa sen yksilölliseen ajotapaasi. Sähkömekaaninen ohjaustehostin: lisää tehokkuutta, koska ohjausvoimaa ei tuota polttomoottori vaan tarvittaessa tehostus tapahtuu sähköisesti. e-automaatti-ilmastointi: toimii itsenäisesti polttomoottorista riippumatta sähkötoimisen kompressorin kautta. Näin ilmastointi on jatkuvasti käytössä myös puhtaasti sähköisen ajon aikana ja auton seisoessa polttomoottorin ollessa sammutettuna.

46 46 hybrid Kaksi pylväskaaviota kuvaa viiden minuutin jaksoissa polttomoottorin keskimääräistä kulutusta (oranssi) ja sähkömoottorin energianhallintaa (vihreä). Sähkömoottori tukee polttomoottoria Polttomoottori 100 % Raja polttomoottorin lisätarpeelle ajotilassa EV QR-koodi Sähköllä ajamisen alue Kun haluat kokea Audi Q5 hybrid quattron toiminnassa, skannaa tämä QR-koodi älypuhelimellasi. Voit myös valita selaimessasi linkin: Auto käyttövalmis Akun lataus moottorijarrutuksen ja jarruenergian talteenoton ansiosta Litium-ioni-akun lataustaso Voimakas jarrutus Sytytysvirta katkaistu

47 Energianhallinta Sähköajo Lisäteho Yhdistetty ajo hybriditilassa poltto- ja sähkömoottorilla Kaikilla autoilla on luonnetta. Tällä on sitä kolmin verroin. Mittariston tehomittarilla näkyvissä ovat senhetkinen hybridiajotilanne, kuten esimerkiksi vain sähköllä ajo, lisäteho tai energiansäästö sekä hybridijärjestelmän käytettävyys. Mikäli haluat olla liikkeellä taloudellisesti tai erityisen dynaamisesti, valitset yksinkertaisesti kolmesta ajo-ohjelmasta, millaisen hybridijärjestelmän Audi Q5 hybrid quattroosi haluat. Painikkeella aktivoitava EV-tila mahdollistaa pitkän sähköllä ajon. Tilassa D ajat tehokkaasti pitäen kulutuksen ja suorituskyvyn tasapainossa. Ja tilassa S käytettävissäsi on auton koko tehopotentiaali, joilloin moottori ja vaihteisto on säädetty urheilullisiksi ja niitä tukee sähkömoottorin boost-toiminto. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 108.

48 48 quattro quattro kehitimme yhden maailman parhaista nelivetojärjestelmistä. Se ei tietenkään riittänyt meille. quattro on jatkuvatoiminen neliveto. Mikäli toisen akselin pyörät menettävät otteen tiehen ja luisto on alkamassa, kaarreajon tunnistuksella varustettu itselukittuva keskitasauspyörästö* ohjaa vetävää voimaa automaattisesti paremman pidon omaavalle akselille tai yksittäiselle pyörälle. Voima jakautuu yleisesti suhteessa 40 : 60, jolloin 40 % vetovoimasta suuntautuu etuakselille ja 60 % taka-akselille. Etuna on, että kiihdytettäessä saavutetaan parempi pito ja ajaminen on turvallisempaa erinomaisen pitokyvyn ansiosta. Se tekniikasta. quattrosta tekee erityisen sen tarjoama ajotuntuma. Aivan kuin liimautuisi tiehen, kertovat lukuisat asiakkaat. Me muotoilemme sen näin: quattro antaa paremman tuntuman tiehen ja lisää näin turvallisuutta. * Itselukittuva keskitasauspyörästö ei ole saatavissa malliin Q5 hybrid quattro. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

49 quattro-voimansiirto Audi Q5 quattrossa erinomainen pito ja ajoturvallisuus

50 50 Alusta, Offroad, ESC Dynaamisesti. Mukavasti. Tinkimättömästi. Alustassa on luonnetta. Myös cross-overin ajamisen tulee olla urheilullista ja vireää. Audi Q5:n dynaaminen alusta sekä monivarsituettu etu- ja taka-akselisto takaavat tämän. Ne mahdollistavat kaiken voiman siirtymisen ajorataan ja takaavat erinomaisen ajovakauden, korkealaatuisen ajomukavuuden ja hyvän suuntavakauden. Lisäksi valittavana on myös sähköisesti säädettävä iskunvaimennus. Portaattomasti säätyvä iskunvaimennus mukautuu automaattisesti sekunnin murto-osissa jokaiseen ajotilanteeseen. Sähköisesti säädettävä iskunvaimennus ratkaisee klassisen kiistan urheilullisen ja pehmeän ajotavan välillä. Se soveltuu erityisen hyvin Cross over -malliin, jonka painopiste on korkealla ja joustoliike on pitkä. Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC) on älykäs tekninen apuneuvo: tämä ajovakautta tuova järjestelmä on luonnollisesti vakiovaruste. Anturit tunnistavat, onko vakiovarusteena olevat kattotelineet kiinnitetty ja mukautuu kattokuorman aiheuttamaan korkeampaan painopisteeseen. Aivan yhtä älykäs on vakiovarustukseen kuuluva sähkömekaaninen ohjaustehostin. Se säätyy nopeuden mukaan, joten suuremmalla nopeudella ohjaustuntuma on tarkka kun taas pysäköitäessä tehostus on voimakkaampi. Audi Q5 sopii myös maastoon: lähestymiskulmalla 25, riippumiskulmalla 17,6, nousukulmalla 31 ja maavaralla 200 mm se selvittää monet esteet.* ABS ja luistonesto tunnistavat, ajetaanko autolla maastossa, ja mukauttavat toimintansa vastaavaksi. Painikkeen painalluksella voit säätää ESC-ajonvakautusjärjestelmän offroad-asentoon; tällöin esimerkiksi ASR takaa paremman pidon, myös irtokivien päällä tai soralla. Vakiovarusteinen alamäkihidastin tukee kuljettajaa järjestelmärajoitusten puitteissa auttamalla säilyttämään valitun nopeuden jyrkissä alamäissä. Lisävarusteena saatavissa oleva perävaunun vakautusjärjestelmä estää perävaunun heiluriliikkeen esimerkiksi sivutuulessa tai ajourissa. * Tiedot eivät koske Q5 hybrid quattroa eivätkä etuvetoista Q5:ttä. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

51 Trapetsituettu takaakselisto ja erillisjousitus Etuakselissa viisi tukivartta

52 52 Audi drive select Miksi Audi Q5 sopii niin hyvin juuri sinulle? Koska se säätyy toiveidesi mukaan. Audi drive select. comfort dynamic auto efficiency individual

53 Moottori/kaasupoljin Dynaaminen ohjaus Sähkömekaaninen ohjaustehostin Dynaaminen ohjaus Harmonic Drive Dynaminen ohjaus on Audin insinöörien ratkaisu ongelmaan, jonka parissa monet autonvalmistajat työskentelevät: kehittää ohjaus, joka mukauttaa ohjausvälityksen ja -voiman automaattisesti ajonopeuteen. Etsiessään vaihteistoa, joka reagoi kulloiseenkin auton tilaan, Audin insinöörit löysivät järjestelmän, joka alunperin kehitettiin NASA:lle: planeettapyörästö, jossa on elastiset siirtoelementit. Sitä käytettiin ensimmäisen kerran 1971 Lunar Rover -tutkimuskulkuneuvossa neljännen kuuhunlaskeutumisen yhteydessä. Sitä käytettiin myös Mars Sojournerissa, joka 1997 tutki itsenäisesti punaista planeettaa. Tällä hetkellä sitä käyttää Mars Spirit. Audi käyttää planeettapyörästöä dynaamisessa ohjauksessa, jonka ohjaustunto on erittäin hyvä ja dynaaminen kaikilla nopeuksilla. Tämän ansiosta Audi sai vuonna 2009 VDI:ltä (Saksan insinööriliitto) ensimmäisen myönnetyn Mekatroniikan innovaatiopalkinnon. Sähköisesti säädettävä iskunvaimennus Vaihteisto adaptive cruise control Jokainen määritttelee ajodynamiikan omalla tavallaan. Me määrittelemme sen seuraavasti: aja juuri niin kuin sinusta tuntuu. Lisävarusteena saatavan Audi drive select* -toiminnon avulla voit säätää auton yksittäisiä komponentteja pelkällä painikkeen painalluksella ja muuttaa näin Audisi luonnetta. Käytössäsi on viisi tilaa: comfort, dynamic, auto, efficiency ja yhdessä lisävarusteena saatavien MMI-navigointijärjestelmien kanssa myös individual-tila, jossa voit itse määrittää, miten auton tietyt komponentit käyttäytyvät. Ajotila comfort soveltuu pitkien matkojen ajamiseen mahdollisimman rennosti. Ajotila auto tarjoaa kuljettajan käyttöön miellyttävän, mutta silti urheilullisen ajotuntuman. Korostetun urheilulliseen ajamiseen, esimerkiksi mutkaisille teille, sopii dynamic. Polttoaineenkulutuksen kannalta edullista ajamista tarjoaa efficiency. Audi drive selectiin integroituna komponettina sille on ominaista moottorin ja oheislaitteiden energiaoptimoitu käyttö sekä automaattivaihteiston muuttunut vaihtamisohjelma. Kussakin tilassa alustan säätö määräytyy varusteiden mukaan. Audi drive select vaikuttaa moottoriin ja ohjaukseen sekä S tronic- tai tiptronicvaihteiston vaihteenvaihtokohtiin. Moottori ja vaihteisto reagoivat kaasupolkimen liikkeisiin valitun tilan mukaisesti spontaanisti tai tasapainoisesti. Myös vaihtamisen käyntinopeudet muuttuvat: dynamic-ajotilassa vaihtaminen tapahtuu vasta suuremmalla käyntinopeudella ja comforttilassa vastaavasti jo alhaisella käyntinopeudella. Lisäksi ohjauksen voi sovittaa ajotilanteen mukaan joko urheilullisen jäykäksi tai miellyttävän pehmeäksi. Lisäksi Audi drive select vaikuttaa muihin lisävarusteisiin, kuten sähköisesti säädettävään iskunvaimennukseen, dynaamiseen ohjaukseen ja adaptive cruise controliin. * Ei saatavissa Q5 hybrid quattroon. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

54 54 Audi connect Audi connect: Yhdistää älykkäästi Internetin, auton ja sinut. Maailma verkottuu ja sinun Audisi sen kanssa. Audi connect ei pelkästään tuo Internetiä autoon vaan se mahdollistaa myös älypuhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden hyödyntämisen. Audi connectin ansiosta tulevaisuudessa voidaan vaihtaa tietoja niin autojen kesken kuin auton ja muun infrastruktuurin välillä. Audi tarjoaa siis lisää ajonautintoa ja mukavuutta. Voit etsiä haluamiasi kohteita suoraan Internetistä MMI:llä Audi connect palvelun kautta. Voit myös hakea tuoreimmat uutiset ja määränpään ajankohtaiset säätiedot. Tiedonsiirto tapahtuu Bluetooth online -autopuhelimen UMTS-moduulin kautta, joka on tilattavissa lisähintaan MMI Navigointi plus -järjestelmän kanssa. Audi connect mahdollistaa langattoman Internet-käytön WLAN Hotspotin kautta. Kanssamatkustajat voivat matkan aikana hakea kätevästi tietoa ja sähköposteja kannettavilla laitteillaan tai surffailla Internetissä. Audi connectin tukemat palvelut ovat käytössä vain tiedonsiirtoa tarjoavien matkapuhelinliittymien kautta ja verkon kuuluvuusalueella. Datapakettien vastaanottaminen Internetistä saattaa aiheuttaa kulloistenkin matkapuhelinpalvelujen hinnoittelun mukaan ja erityisesti ulkomailla tapahtuvassa käytössä lisäkustannuksia: Suurten datamäärien vuoksi on ehdottomasti suositeltavaa käyttää kiinteään hinnoitteluun perustuvaa liittymää. Lisätietoja saat matkapuhelinoperaattoriltasi. Audi connectin tukemien palvelujen käytettävyys on maakohtaista. Lisätietoja saa Audijälleenmyyjältä. ¹ Saatavuusajankohdasta tiedot Audi-jälleenmyyjältä. ² Käytettävissä Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Belgiassa, Hollannissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa ja Italiassa. ³ Google ja Google-logo ovat Google Inc.:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

55 Audi music stream Maailmanlaajuisten radioasemien haku älypuhelimen sovelluksen ja WLAN-yhteyden kautta Nähtävyyksien hakutoiminto Navigointi Google-Earth-kuvien¹ avulla Online-uutiset Tekstit ja kuvat ajankohtaisista tapahtumista maailmalla Katukuvan näyttö Google Maps Street View¹ -palvelun kautta Matkatiedot Ajankohtaiset matkavinkit ja -grafiikat Internetistä ilmoitetun reitin osalta WLAN Hotspot Online-liikennetiedotteet² (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Sää Säätiedotukset ja kartat halutulta paikkakunnalta

56 56 MMI Multi Media Interface Radio: integroidussa radiovastaanottimessa on FM-, LW- ja MW-aallot. Lisävarusteena digitaalinen radiovastaanotto ja päivittyvät asemaluettelot. Phone/Bluetooth: lisävarusteena saatavissa olevan matkapuhelinvalmiuden (Bluetooth) tai Bluetooth online -autopuhelimen kautta voi käyttää aloitusnäyttönä valintanäyttöä, josta löytyvät puhelutiedot, osoitekirja ja valintakenttä. hybrid: MMI Navigointi plus -järjestelmän näytön energianäyttö ilmoittaa selkeästi senhetkisen hybridikäytön toimintatavan ja siihen liittyvät komponentit. Seuraa vaistojasi saavut varmasti perille. Pyrimme saavuttamaan tavoitteemme Teknistä etumatkaa Audin kaikilla osa-alueilla, mistä hyvänä esimerkkinä on lisävarusteena saatava MMI Multi Media Interface. MMI:llä voit käyttää auton useita tieto- ja tallennustoimintoja, navigointijärjestelmää ja mukavuustoimintoja. Aiemmin MMI:n käyttö oli helppoa MMI Navigointi plus:n ansiosta se on entistä helpompaa. Vähemmän painikkeita, parempi käytettävyys. Kuusi valintapainiketta, esimerkiksi puhelimen tai navigointijärjestelmän painikkeet, on sijoitettu keskellä sijaitsevan kiertopainikkeen ympärille intuitiivistä käyttöä varten. Radion ja median painikkeet on sijoitettu loogisesti lähelle äänenvoimakkuuden säädintä. Näin käyttö on selkeämpää ja saavutat päämäärääsi entistä helpommin. Bluetooth online -autopuhelimen yhteydessä käytössä ovat myös Google Earth -kuvat navigoinnin apuna. Googlen Point-of-Interest-haulla voit etsiä ravintoloita, nähtävyyksiä tai muuta vastaavaa, josta olet kiinnostunut. (MMI käyttöjärjestelmää ei ole saatavilla suomeksi.)

57 Media: näyttää käytössä olevat mediat, kuten jukeboksin, SDHC-kortin, Audi music interfacen tai CD- ja DVD-levyt; näyttää myös lisävarusteena saatavissa olevan TV-vastaanottimen. Audi connect: online-liikennetiedotteet. (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Audi connect: matkatiedot/sää kertoo sääennusteet ja ajankohtaiset tiedot, kuten määränpään infokaaviot ja sääkartat. Audi connect: online-uutiset kertoo tuoreimmat uutiset maailman tapahtumista. Audi connect: Navigointi Google Earth -kuvien avulla mahdollistaa navigoinnin tarkkojen ilmaja satelliittikuvien, valokuvien, maastotietojen, katujen, katukylttien ja yritystietojen perusteella. Järjestelmä antaa jo etukäteen tietoa valitusta reitistä. Tällöin Google Earth -palvelun tiedot yhdistetään MMI Navigointi plus -järjestelmän tieverkostoa koskevien tietojen kanssa. Google Maps Street View näyttää jo matkan aikana todenmukaista kuvaa määränpäästä. Googlen nähtävyyksien hakutoiminnolla saa vinkkejä koskien määränpäätä. Toiminnon kautta käytössäsi on paikasta riippumatta myös Googlen laaja Internet- tietopankki.

58 58 Avustavat järjestelmät Sinä ohjaat. Taustavoimat avustavat. Suurin osa tieliikenteen onnettomuuksista johtuu inhimillisestä tekijästä eli ajokäyttäytymisestä. Nykyaikaiset avustavat järjestelmät voivat auttaa lieventämään onnettomuuden vaikutuksia. Audi tukee kuljettajaa erilaisilla tekniikoilla, joiden avulla saavutat määränpääsi turvallisesti. Avustavat järjestelmät toimivat läheisessä yhteistyössä toistensa kanssa, mikä parantaa älykästä toimintaa, monipuolisuutta ja toiminnallisuutta. Niiden tarjoaman tuen avulla voit matkustaa rauhallisin mielin ja turvallisemmin. A B adaptive cruise control ja täysjarrutus nopeudessa alle 30 km/h¹, ²: automaattinen etäisyyssäätö (säätöalue km/h); tunnistaa järjestelmärajoitusten puitteissa edellä ajavan auton tutka-anturin avulla ja säilyttää etäisyyden automaattisesti jarruttaen ja kiihdyttäen; valittavissa yksilöllisesti neljä etäisyysohjelmaa ja ajotapaa; sisältää Audi pre sense eteen: Audi braking guard varoittaa kuljettajaa laajennetun hätäjarrutehostimen avulla havaitessaan uhkaavan törmäysvaaran edellä ajavaan ajoneuvoon; toimintoa voidaan laajentaa täysjarrutuksella: toiminto kytkeytyy päälle nopeuden ollessa alle 30 km/h, jotta estetään mahdollinen törmäys seisovaan tai liikkuvaan autoon. Audi active lane assist¹: kaistallapysymisvahti, avustaa kuljettajaa järjestelmärajoitusten puitteissa pitämään auton oikealla kaistalla (toiminta-alue km/h). Kun järjestelmä on aktivoitu/käyttövalmis eikä kuljettaja ole kytkenyt vilkkua, Audi active lane assist auttaa pehmein korjaavin ohjausliikkein pitämään auton havaitun kaistaviivan sisällä; kuljettaja voi valita, haluaako hän järjestelmän toimivan jatkuvasti vai vasta hieman ennen kaistaviivan ylittämistä (valittavissa varhainen/ viivästetty ohjauskorjaus); lisäksi kuljettaja voi säätää ohjauspyörän värähtelyä Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

59 Audi side assist¹: kaistanvaihtoavustin, valvoo järjestelmärajoitusten puitteissa (nopeudesta 30 km/h alkaen) tutkatekniikan avulla aluetta auton molemmilla sivuilla ja takana ilmoittaen tai varoittaen kuljettajaa ulkopeilien LED-valoilla, jos järjestelmä havaitsee toisen ajoneuvon viereisellä kaistalla kaistaa vaihdettaessa. Muista: järjestelmät toimivat vain järjestelmärajoitusten puitteissa. Ne avustavat kuljettajaa, mutta edellyttävät silti kuljettajalta tarkkaavaisuutta. ¹ Lisävaruste. ² Ei saatavissa malliin Q5 hybrid quattro.

60 60 Varusteet

61 Varustele Audisi sellaiseksi kuin haluat.

62 Audi exclusive* Ainutlaatuisuus ei tunne kompromisseja. Joka vuosi Audi myy satojatuhansia autoja. Kuitenkin sinun autosi vain kerran. Miten se on mahdollista? Sen mahdollistaa quattro GmbH:n varusteet, jotka tekevät Audistasi yksilöllisen: Audi exclusive. Yhdistele Audi exclusive -valikoiman huolella valittuja puulaatuja, värillistä nahkaa ja omia yksilöllisiä ulkovärejä omien toiveidesi mukaisesti. Näin syntyy ainutlaatuinen Audi juuri sinulle. Toiveesi toteuttavat Audi-jälleenmyyjä ja Audi Forumin Audi exclusive Studio Saksan Neckarsulmissa. *Suomen tuontiohjelmassa rajoitettu valikoima Audi exclusive -tuotteita.

63 Audi exclusive 63 Design-paketti Feinnappa-nahkaa plus urheiluetuistuimin, Audi exclusive, savunsininen/hiekanbeige kontrastisaumaompelein, nahkapäällysteinen kojelauta ja oviverhoukset, somistelistat tummanruskeaa tamopuuta. quattro GmbH:n valikoimasta

64 64 Audi exclusive Offroad design -paketti Audi exclusive Offroad design -paketti erottuvat yksityiskohdat. Kuljetko aina omia polkujasi? Voit korostaa itsenäisyyttäsi myös ajaessasi Audi Q5:lla valitsemalla autoosi Audi exclusive Offroad design -paketin. Ajoit sitten kaupungissa, moottoritiellä tai maaseudulla huolellisesti valitut yksityiskohdat korostavat autosi maasto-ominaisuuksia ja painottavat sen voimakkaita linjoja. Tehokas ja tyylikäs vaikutelma.

65 Audi exclusive Offroad design -paketti* Puskurit Edessä ja takana, etupuskurin ilmanottoaukot, sivuhelmat ja lokasuojien levikkeet erottuvaa Offroadmuotoilua Design-suojalevyt Jaloteräksiset suojalevyt etu- ja takapuskureihin Kynnyslistat Audi exclusive -tekstillä Lisäksi teräksinen tavaratilan reunasuoja Saatavissa lisävarusteena: Alumiinivanne, 5-puolainen, Audi exclusive, koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19; alumiinivanne 5-puolainen Segment, Audi exclusive, 5-puolainen Segment, titaaninvärinen, 7-kaksoispuolainen tai 20-puolainen, kaksiosainen, koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20 Puskurit ja alareunan ilmanottoaukot ovat selkeästi erottuvaa Offroad-muotoilua sekä jaloteräksinen suojalevy. Offroad-muotoillut puskurit sekä puskurin jaloteräksinen suojalevy. Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106. *quattro GmbH:n valikoimasta Ei saatavissa Q5 hybrid quattroon.

66 66 Audi exclusive line Audi exclusive -kynnyslistat ja matot värillisin terein Vaihteenvalitsimen suojus värillisin saumaompelein Urheiluetuistuimet kaksivärisin istuinverhouksin alabasterinvalkoista/mustaa Feinnahka-nappaa, somistelistat mustaa pianolakkaa. quattro GmbH:n valikoimasta Värilliset tereet ja saumaompeleet istuimen keskiosan värin mukaan

67 Kaksiväriset istuinverhoukset Somistelistat Audi exclusive line¹ Urheiluistuimet Sisältäen sähkötoimisen ristiseläntuen säädön Sisätilojen väritys musta Sisältäen mustia somisteita Feinnappa-nahka, pilvenharmaa/musta Feinnappa-nahka, konjakinruskea/musta Harjattu alumiini Musta pianolakka Kaksiväriset istuinverhoukset Terein ja koristesaumaompelein (istuimen sivuosat ja pääntuet mustat, keskiosa ja tereet ja saumaompeleet alabasterinvalkoisena, pilvenharmaana tai konjakinruskeana); Feinnappa-nahkaa Oviverhous Ovisomisteet Feinnappa-nahkaa (istuinten keskiosan värin mukaan) ja ovien käsinojat mustat värillisin saumaompelein (istuinten keskiosan värin mukaan) Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen ohjauspyörä Q-Design Värillisin saumaompelein (istuinten keskiosan värin mukaan); lisävarusteena urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen monitoimiohjauspyörä joko vaihteenvalitsimilla tai ilman värillisin saumaompelein (istuinten keskiosan värin mukaan) Somistelistat Harjattua alumiinia, pähkinäpuuta (balsamicoruskea), alumiinia/mustaa tammea tai mustaa pianolakkaa Kattoverhous Mustaa kangasta Nahkapäällysteinen kojelauta Kuljettajan puolella musta värillisin saumaompelein istuimen keskiosan värin mukaan) Matot Värillisin terein (istuimen keskiosan värin mukaan) Kynnyslistat Audi exclusive -teksti, lisäksi tavaratilan reunassa jaloterässuojus. Q5 hybrid quattro: kynnyslistoissa hybridteksti Audi exclusive -tekstin sijaan Vaihteenvalitsimen suojus Värillisin saumaompelein (istuimen keskiosan värin mukaan) Feinnappa-nahka, alabasterinvalkoinen/musta Pähkinäpuu, balsamicoruskea Alumiini/musta tammi² ¹ quattro GmbH:n valikoimasta. ² Tarkemmat tiedot saatavuusajankohdasta Audi-jälleenmyyjältä.

68 68 S line S line. Näkyvästi enemmän urheilullisuutta. Audi Q5:lla ajaminen kertoo jo sinänsä urheilullisuuden arvostamisesta. S line -paketit korostavat entisestään Audi Q5:n urheilullista olemusta: varusteet tuovat esiin auton dynaamiset linjat ja sisätilojen sporttisen luonteen sekä tekevät ajamisesta vieläkin urheilullisempaa. Urheilullinen loppusilaus autollesi S line -paketit.

69 S line -ulkonäköpaketti Etu- ja takapuskurit ja etupuskurin urheilulliset ilmanottoaukot Urheilullisesti muotoiltu diffuusori Helmalistat Korinväriset Takapuskurin diffuusori Platinanharmaa S line -kattospoileri Kynnyslistat S line -tekstillä Lisäksi tavaratilan teräksinen reunasuoja; Q5 hybrid quattro: kynnyslistoissa hybrid-teksti S line -tekstin sijaan S line -teksti Etulokasuojissa; Q5 hybrid quattro: hybrid-tekstit S line -tekstin sijaan Urheilulliset etupuskurit Urheilullisesti muotoiltu diffuusori Polttoaineenkulutusta ja CO₂-päästöjä koskevat tiedot alkaen sivulta 106.

70 70 S line Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -monitoimiohjauspyörä, tasainen alaosa Vaihteenvalitsimen nuppi rei itettyä nahkaa Urheiluetuistuimet Sprint-kangasta/mustaa nahkaa S line -tekstein ja kontrastisaumaompelein, somistelistat harjattua alumiinia Alumiinivanteet, 5-puolaiset, Audi exclusive

71 Istuinverhoukset Somistelistat S line Sport -paketti Sprint-kangas / musta nahka Harjattu alumiini Alumiinivanne, 5-puolainen, Audi exclusive Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19; lisähintaan saatavilla muita 19 vanteita (tai suurempia) S line -urheilualusta Normaalialustaa dynaamisempi alusta (ei Q5 hybrid quattrossa) S line -teksti Etulokasuojissa ja kynnyslistoissa ja tavaratilan teräksisessä reunasuojassa; Q5 hybrid quattro: hybrid-teksti S line -tekstin sijaan Urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -ohjauspyörä Lisähintaan: urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -monitoimiohjauspyörä tai urheilullinen nahkapäällysteinen 3-puolainen S line -monitoimiohjauspyörä, alareuna suora: ohjauspyörän pitokohdat rei itettyä mustaa nahkaa ja S line -logolla; automaattivaihteiston yhteydessä valinnaisesti ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla Saatavissa ovat seuraavat istuinverhous- ja ulkovärivaihtoehdot: Rei itetty Alcantara / musta nahka Musta pianolakka Urheiluetuistuimet Sisältäen sähkötoimisesti säädettävät ristiseläntuet Sisätilat, kojetaulu ja kattoverhous Mustat; kontrastisaumaompeleet istuimissa, urheilullisessa nahkapäällysteisessä ohjauspyörässä, vaihteenvalitsimen suojuksessa ja matoissa (kun Sprint-kangas/ nahka ja rei itetty Alcantara / nahka) tai mustat saumat (kun Feinnappa-nahka) S line -somistelistat Harjattua alumiinia; lisähintaan: musta pianolakka, ruskea visasaarni tai alumiini/musta tammi Istuinverhous Sprint-kangasta/nahkaa, rei itetty Alcantara / nahka tai Feinnappa-nahka Mustat ja S line -tekstit etuistuimien selkänojissa; Audi exclusive linen yhteydessä saatavissa lisää värejä (ilman etuistuimien selkänojien S line -tekstejä, ohjauspyörän S line -logoa ja rei'itettyä nahkaa, kontrastisaumaompeleita Audi exclusive line -valikoimaa vastaavasti) Ulkovärit Kaikki normaalivärit, lisähintaan saatava erikoisväri Daytona-harmaa (helmiäisväri) Feinnappa-nahka, musta Visasaarni, ruskea Ulkovärivaihtoehto Alumiini/musta tammi* Daytona-harmaa, helmiäisväri * Tarkemmat tiedot saatavuusajankohdasta Audi-jälleenmyyjältä.

72 72 Varustevaihtoehdot Audi Q5 Scuba-sininen metalliväri, kontrastivärinä platinanharmaa matta, alumiinivanne 5-puolainen Star. Varusteet: ilmastoidut mukavuusetuistuimet rei itettyä titaaninharmaata Milano-nahkaa. Kojelauta teräksenharmaa ja somistelista Satellitealumiinia.

73 Audi Q5 Maya-ruskea metalliväri, alumiinivanne 5-puolainen V. Varusteet: urheiluetuistuimet pistaasinbeigeä Feinnappa-nahkaa. Kojelauta tryffelinbeigeä ja somistelistat luonnonvaaleaa tammea.

74 74 Ulkovärit Normaalivärit Metallivärit Ibisvalkoinen Jäätikönvalkoinen, metalliväri Tiikinruskea, metalliväri Kuutamonsininen, metalliväri Briljantinmusta Jäänhopea, metalliväri Tulivuorenpunainen, metalliväri Cuvée-hopea, metalliväri Maya-ruskea, metalliväri Monsuuninharmaa, metalliväri Scuba-sininen, metalliväri Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

75 Metallivärit Helmiäisvärit Kontrastivärit Ulkovärit Ulkovärit: Normaalivärit Etu- ja takapuskurin alaosa sekä ovien suojalistat mattamustat (lisähintaan valittavissa kontrastiväritys tai yksivärinen kori) Ulkovärit: Metalli-/helmiäisvärit Etu- ja takapuskurin alaosa sekä ovien suojalistat mattamustat (lisähintaan valittavissa kontrastiväritys tai yksivärinen kori) Arktik-hopea, metalliväri (vain Q5 hybrid quattro) Phantom-musta, helmiäisväri Mattamusta Yhdistettävissä seuraaviin ulkoväreihin: ibisvalkoinen, jäänhopea metalliväri, Maya-ruskea metalliväri, monsuuninharmaa metalliväri Yksilölliset Audi exclusive -ulkovärit quattro GmbH:n valikoimasta Kontrastiväritys Ulkovärin mukaan joko mattamusta tai platinanharmaa matta, etu- ja takapuskurin alaosa ja ovien suojalistat kontrastiväriset. Yhdessä yksilöllisten Audi exclusive -värien kanssa: kontrastivärinä mattamusta Yksivärinen kori Etu- ja takapuskurin alaosat ja ovien suojalistat korinväriset sisältäen alumiiniset ovien suojalistat Laavanharmaa, helmiäisväri Yksilölliset värit Platinanharmaa, matta Yhdistettävissä seuraaviin ulkoväreihin: briljantinmusta, jäätikönvalkoinen metalliväri, tiikinruskea metalliväri, tulivuorenpunainen metalliväri, kuutamonsininen metalliväli, Cuvée-hopea metalliväri, Scuba-sininen metalliväri, Arktik-hopea metalliväri, Phantom-musta helmiäisväri, laavanharmaa helmiäisväri Yksilölliset Audi exclusive -ulkovärit quattro GmbH:n valikoimasta

76 76 Vanteet/renkaat Vanteet/renkaat Alumiinivanne, 7-puolainen Koko 8 J x 17, renkaat 235/65 R 17 Alumiinivanne, 10-puolainen V Koko 8 J x 18, renkaat 235/60 R 18 Alumiinivanne, 10-puolainen Turbine (hybrid-malli) Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19 Alumiinivanne, 10-puolainen Turbine (hybrid-malli), antrasiitti, osittain kiillotettu Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat Alumiinivanne, 6-puolainen Koko 8 J x 17, renkaat 235/65 R 17 Alumiinivanne, 5-puolainen Star Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19 Alumiinivanne, 5-puolainen Offroad, Audi exclusive Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne, 5-puolainen, antrasiitti, osittain kiillotettu Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat Alumiinivanne, 5-puolainen V Koko 8 J x 18, renkaat 235/60 R 18 Alumiinivanne, 5-puolainen, osittain kiillotettu Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19 Alumiinivanne, 5-puolainen, Audi exclusive Koko 8 J x 19, renkaat 235/55 R 19. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne, 5-kaksoispuolainen Offroad Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

77 Vanteet/renkaat Pyöränpultit varkaudenestolla Avaaminen mahdollista vain toimitukseen sisältyvällä adapterilla Renkaanpaikkaussarja 12 voltin kompressori ja renkaanpaikkausaine, suurin sallittu nopeus 80 km/h Varapyörä Sisältää tunkin tavaratilassa, suurin sallittu nopeis 80 km/h Alumiinivanne, 5-puolainen Segment, Audi exclusive Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne, 20-puolainen, Audi exclusive 2-osainen, koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne talvirenkaille, 5-puolainen Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ei lumiketjumahdollisuutta, ml. pyöräkotelolistat, suurin sallittu nopeus 240 km/h (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Rengaspaineen valvontajärjestelmä Merkkivalo ja -ääni paineen laskiessa yhdestä tai useammasta renkaasta; näyttö kuljettajan informaatiojärjestelmässä Työkalut Tavaratilassa Tunkki Tavaratilassa Alumiinivanne, 5-puolainen Segment, Audi exclusive Titaaninvärinen, koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne talvirenkaille, 7-puolainen¹ Koko 7 J x 17, renkaat 235/65 R 17, lumiketjumahdollisuus, suurin sallittu nopeus 210 km/h (Ei Suomen tuontiohjelmassa) Alumiinivanne, 7-kaksoispuolainen, Audi exclusive Koko 8,5 J x 20, renkaat 255/45 R 20, ml. pyöräkotelolistat. quattro GmbH:n valikoimasta Alumiinivanne talvirenkaille, 6-puolainen² Koko 7 J x 17, renkaat 225/65 R 17, lumiketjumahdollisuus, suurin sallittu nopeus 210 km/h (Ei Suomen tuontiohjelmassa) ¹ Ei saatavissa etuvetoiseen malliin, jossa on 2.0 TDI (105 kw). ² Saatavissa vain etuvetoiseen malliin, jossa on 2.0 TDI (105 kw).

78 78 Istuimet/istuinverhoukset Kangasverhoukset Steppe-kangas, musta-hopea Havanna-kangas, musta-maya-ruskea Steppe-kangas, titaaninharmaa Havanna-kangas, titaaninharmaa Normaalietuistuimet Manuaalinen istuimen korkeus- ja pitkittäissäätö, pääntuen säätö sekä selkänojan kallistus; pääntuet kaikilla istuinpaikoilla, takana L-muoto; manuaalisesti säädettävät (kuvassa normaalietuistuin, jossa musta Milano-nahkaverhous) Havanna-kangas, pistaasinbeige Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

79 Nahkaverhoukset Milano-nahka, musta Feinnappa-nahka, musta Feinnappa-nahka, kastanjanruskea Milano-nahka, titaaninharmaa Feinnappa-nahka, titaaninharmaa Audi exclusive -nahkaverhous quattro GmbH:n valikoimasta Milano-nahka, pistaasinbeige Feinnappa-nahka, pistaasinbeige

80 80 Istuimet/istuinverhoukset Kangasverhoukset Nahkaverhoukset Sähköinen selkänojan kallistuksen säätö* Korostetut sivuosat Micron-kangas, musta Alcantara/nahka, musta Sähköinen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö Sähköinen istuinkorkeuden säätö* Sähköinen istuinkallistuksen säätö* Reisituen manuaalinen säätö Sähköinen istuinsyvyyden säätö* Säilytyslokero* Micron-kangas, titaaninharmaa Alcantara/nahka, titaaninharmaa Urheiluetuistuimet Voimakkaasti muotoillut sivuosat antavat hyvää sivuttaistukea kaarteissa, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö, manuaalisesti säädettävä istuinosan kallistus ja ulosvedettävä reisituki; pääntuet kaikilla istuinpaikoilla, takana L-muodossa; manuaalisesti säädettävät (kuvassa urheiluetuistuin, jossa kastanjanruskea Feinnappa-nahkaverhous) Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

81 Nahkaverhoukset Milano-nahka, musta Feinnappa-nahka, musta Feinnappa-nahka, kastanjanruskea Milano-nahka, titaaninharmaa Feinnappa-nahka, titaaninharmaa Audi exclusive -nahkaverhous quattro GmbH:n valikoimasta Milano-nahka, pistaasinbeige Feinnappa-nahka, pistaasinbeige * Lisävaruste.

82 82 Istuimet/istuinverhoukset, varuste- ja design-paketit, kattoverhous Nahkaverhoukset Sähköinen selkänojan kallistuksen säätö Korostetut sivuosat Milano-nahka, rei itetty musta Milano-nahka, rei itetty kastanjanruskea Sähköinen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö Ilmastoidut ja lämmitettävät istuimet Sähköinen istuinkorkeuden säätö Sähköinen istuinkallistuksen säätö Sähköinen istuinsyvyyden säätö Säilytyslokero* Milano-nahka, rei itetty titaaninharmaa Audi exclusive -nahkaverhous quattro GmbH:n valikoimasta Ilmastoidut mukavuusetuistuimet Eksklusiivinen istuin korostetuin sivuosin ja pehmein verhouksin tarjoaa ylellisen istuinmukavuuden; ilmastoidut ja lämmitettävät etuistuimet, automaattinen lisälämmitys alijäähtymissuojana; ilmastoitujen etuistuimien ja ilmastoimattomien takaistuimien istuinpinnat rei itettyä nahkaa; pääntuet kaikilla istuinpaikoilla, takana L-muodossa; manuaalisesti säädettävät (kuvassa ilmastoitu mukavuusetuistuin, jossa istuinverhous mustaa rei itettyä Milanonahkaa) Milano-nahka, rei itetty pistaasinbeige Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

83 Istuinverhoukset, varuste- ja design-paketit, kattoverhous Steppe-kangasverhous Istuimen keskiosa Steppe-kangasta, istuimen sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta Havanna-kangasverhous Istuimen keskiosa Havanna-kangasta, istuimen sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta Micron-kangasverhous Istuimen keskiosa Micron-kangasta, istuimen sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta Alcantara/nahka-yhdistelmä Istuimen keskiosa ja ovisomisteet Alcantaraa, istuimen sivuosat ja pääntukien keskiosat nahkaa Milano-nahkaverhous Istuin ja pääntuen keskiosa Milano-nahkaa Rei itetty Milano-nahkaverhous Istuimet ja pääntukien keskiosat Milano-nahkaa, etuistuimien ilmastoidut istuinosat ja uloimpien takapenkkien ilmastoimattomat istuinosat rei itettyä Milano-nahkaa Feinnappa-nahkaverhous Istuin, pääntuet ja ovisomisteet ja käsinojat Feinnappanahkaa Nahkaiset käsinojat oviverhouksissa Feinnappa-nahkaa (Feinnappa-nahkaverhouksessa, nahkapaketissa ja Feinnappa-design-paketissa sisältyy) Nahkapaketti Nahkaiset käsinojat ovissa ja kojelauta Feinnappanahkaa Nahkapäällysteinen kojelauta kontrastisaumaompelein, Audi exclusive Saatavissa värit marooninruskea, satulanruskea, Havanna-ruskea, Classic-punainen, yönsininen, Islanti-vihreä, savunsininen, Jet-harmaa ja karmesiininpunainen. Saumaompeleet yksilöllisesti valittavissa eri Audi exclusive -väreistä. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Havanna-kangasta normaalietuistuimin Istuimen keskiosa Havanna-kangasta, sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta; somistelistat tryffelinbeigeä monometallia istuinverhouksen ollessa pistaasinbeige tai valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Micon urheiluetuistuimin Istuimen keskiosa Micron-kangasta, sivuosat, pääntuet ja ovisomisteet yksiväristä kangasta; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuensäätö molemmissa etuistuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Alcantaraa/nahkaa urheiluetuistuimin Istuimen keskiosa ja ovisomisteet Alcantaraa, sivuosat ja pääntuen keskiosa nahkaa; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö molemmissa etuistuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Milano-nahkaa normaalietuistuimin Istuin ja pääntuen keskiosa Milano-nahkaa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellitealumiinia (hopea) Design-paketti Milano-nahkaa urheiluetuistuimin Istuin ja pääntuen keskiosa Milano-nahkaa; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö molemmissa istuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Feinnappa-nahkaa normaalietuistuimin Istuin, pääntuet, ovisomisteet ja ovien käsinojat Feinnappa-nahkaa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Feinnappa-nahkaa urheiluetuistuimin Istuin, pääntuet, ovisomisteet ja ovien käsinojat Feinnappa-nahkaa; urheiluetuistuimet, sähkötoiminen 4-suuntainen ristiseläntuen säätö molemmissa etuistuimissa, säädettävissä vaaka- ja pystytasossa; somistelistat valinnaisesti pähkinäpuuta (balsamicoruskea), visasaarnia (ruskea), tammea (luonnonvaalea) tai Satellite-alumiinia (hopea) Design-paketti Alcantara/nahka urheiluetuistuimin, Audi exclusive Istuimien sivuosat, pääntuet, ovien käsinojat ja keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) Feinnappa-nahkaa, istuimen keskiosa ja ovisomisteet Alcantaraa. Istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisäksi urheiluetuistuimet, sähkötoimiset ristiseläntuet molemmissa etuistuimissa. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa, Audi exclusive Istuin, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa plus, Audi exclusive Istuin, selkänojan takaverhous, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien väritys sisustuksen värin mukaan. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa urheiluetuistuimin, Audi exclusive Istuin, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisäksi urheiluetuistuimet, sähkötoimiset ristiseläntuet molemmissa etuistuimissa. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Feinnappa-nahkaa plus urheiluetuistuimin, Audi exclusive Istuin, selkänojan takaverhous, ovien käsinojat, keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) ja ovisomisteet Feinnappa-nahkaa. Istuimen muiden osien väritys nahan värin mukaan. Lisäksi urheiluetuistuimet, sähkötoimiset ristiseläntuet molemmissa etuistuimissa. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Valcona-nahkaa ilmastoiduin mukavuusetuistuimin, Audi exclusive Istuimen sivuosat, pääntuet, ovien käsinojat, ovisomisteet ja keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) Valcona-nahkaa. Istuimen keskiosa rei itettyä Valcona-nahkaa, istuimen muiden osien ja selkänojan takaverhouksen väritys sisustuksen värin mukaan. Lisäksi ilmastoidut mukavuusetuistuimet. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Design-paketti Valcona-nahkaa plus ilmastoiduin mukavuusetuistuimin, Audi exclusive Istuimen sivuosat, pääntuet, selkänojan takaverhous, ovien käsinojat, ovisomisteet ja keskikyynärnoja edessä (jos tilattu) Valcona-nahkaa, istuimen keskiosa rei itettyä Valcona-nahkaa, istuimen muiden osien väritys nahan värin mukaan. Lisäksi ilmastoidut mukavuusetuistuimet. Lisähintaan: istuimien sivuosien ja pääntukien värilliset saumat. quattro GmbH:n valikoimasta Sisäverhous kangasta Valitun sisäverhouksen värin mukaan joko kuunhopea tai silkinbeige Kattoverhous mustaa kangasta Kattoverhous Alcantaraa Kattoverhous mustaa Alcantaraa kontrastisaumaompelein, Audi exclusive Kattoverhous musta, saumaompeleiden väri valittavissa Audi exclusive -väreistä. quattro GmbH:n valikoimasta * Lisävaruste

84 84 Somistelistat Somistelistat Kuvassa somistelistat balsamicoruskeaa pähkinäpuuta. Mallikohtaiset vakio- ja lisävarusteet alkaen sivulta 110.

85 Somistelistat Somistelistat Satellite-alumiini (hopea), pähkinäpuu (balsamicoruskea), visasaarni (ruskea), tammi (luonnonvaalea) kojetaulussa, oviverhouksissa ja keskikonsolissa, kun keskikyynärnoja on tilattu (tilattavissa design-paketin yhteydessä) Somistelistat, musta pianolakka quattro GmbH:n valikoimasta Monometalli, platina Pähkinäpuu, balsamicoruskea Musta pianolakka quattro GmbH:n valikoimasta Somistelistat Carbon-hiilikuitua, Audi exclusive quattro GmbH:n valikoimasta Somistelistat Audi exclusive -puuta Saatavissa visasaarni (nougat), tammi (seepia), myrttipuu (muskotinruskea), vavonapuu (pronssi), modronepuu (kulta), tamopuu (tummanruskea). quattro GmbH:n valikoimasta Somistelistat alumiinia/mustaa tammea quattro GmbH:n valikoimasta Monometalli, tryffelinbeige Kun istuimet pistaasinbeigeä ja sisäverhous silkinbeigeä Visasaarni, ruskea Carbon-hiilikuitu, Audi exclusive quattro GmbH:n valikoimasta Alumiini Satellite Tammi, luonnonvaalea Somistelistat Audi exclusive -puuta quattro GmbH:n valikoimasta Alumiini/musta tammi* * Tarkemmat tiedot saatavuusajankohdasta Audi-jälleenmyyjältä.

Audi Q5 Audi SQ5 TDI Audi Teknistä etumatkaa

Audi Q5 Audi SQ5 TDI Audi Teknistä etumatkaa Varusteet Audi Q5 / SQ5 TDI 84 83 82 81 105 89 89 62, 63 78, 79 89 57 88 84 80 84 57, 77 77 88 88 83 77 84 84 57 77 77 57, 80 104 106 Tavaratilan kääntömatto 84 Tavaratilan lattia 106 Teknologiapaketti

Lisätiedot

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa

A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 A1 Sportback Audi S1 S1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 Sportback 24 Audi S1 / Audi S1 Sportback Tekniikka 36 Innovaatiot 42 quattro 48 Avustavat järjestelmät 38 Audi ultra

Lisätiedot

Audi A3 Compact Coupé, Sportback ja Sedan

Audi A3 Compact Coupé, Sportback ja Sedan VÄRIT Metalli- ja helmiäisvärit, ks. esite, ulko- ja sisäväriyhdistelmistä lisätietoja jälleenmyyjältä/maahantuojalta 810 960,16 1 081,74 Q0Q0 Audi exclusive -erikoisvärit, varmista saatavuus ja tilausehdot

Lisätiedot

Audi A3 Compact Coupé A3 Sportback Audi S3 Compact Coupé S3 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A3 Compact Coupé A3 Sportback Audi S3 Compact Coupé S3 Sportback. Teknistä etumatkaa A3 Audi A3 Compact Coupé A3 Sportback Audi S3 Compact Coupé S3 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A3 Compact Coupé / A3 Sportback 30 Audi S3 Compact Coupé / S3 Sportback Tekniikka 48

Lisätiedot

A3 Sedan A3 Cabriolet S3 Sedan. Teknistä etumatkaa

A3 Sedan A3 Cabriolet S3 Sedan. Teknistä etumatkaa A3 A3 Sedan A3 Cabriolet S3 Sedan Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A3 Sedan 36 Audi S3 Sedan 20 Audi A3 Cabriolet Tekniikka 48 Innovaatiot 56 Audi tron 64 MMI yksinkertaista käytettävyyttä 50

Lisätiedot

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa

Audi A1 A1 Sportback. Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 A1 Sportback Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A1 20 Audi A1 Sportback Tekniikka 42 Audi ultra 50 Audi connect 44 TFSI 52 Alusta ja ohjaus 46 TDI 53 Avustavat järjestelmät 48 MMI Multi

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

Audi A3 Compact Coupé A3 Sportback Audi S3 Compact Coupé S3 Sportback

Audi A3 Compact Coupé A3 Sportback Audi S3 Compact Coupé S3 Sportback Varusteet Audi A3 Compact Coupé/A3 Sportback/S3 Compact Coupé/S3 Sportback MMI Navigointi plus ja MMI touch -kosketuspaneeli 111 MMI Radio 112 Muuttuva ajovalojen korkeussäätö 104 Nahkapäällysteinen 4-puolainen

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

AUDI A8 SEDAN LANG 3,0 V6 TFSI QUATTRO TIPTRONIC- AUTOM. EXECUTIVE LINE

AUDI A8 SEDAN LANG 3,0 V6 TFSI QUATTRO TIPTRONIC- AUTOM. EXECUTIVE LINE AUDI A8 SEDAN LANG 3,0 V6 TFSI QUATTRO TIPTRONIC- AUTOM. EXECUTIVE LINE Hintatiedot Autoveroton hinta: 97 860,00 Autovero ja kokonaishinta Autovero: 40 283,05 muuttuvat, jos autoyksilön CO2-arvo muuttuu.

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

Q3 Audi Q3. Audi Teknistä etumatkaa

Q3 Audi Q3. Audi Teknistä etumatkaa Q3 Audi Q3 Audi Teknistä etumatkaa Audi-elämys Vastuuta Elämys Sivu 4 Audi Q3 Vastuullinen toiminta liittyy tiukasti Audin toimintastrategian periaatteisiin. Tekniikka Taloudellisen menestyksen ja tehtaiden

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Audi Q3 Teknistä etumatkaa

Audi Q3 Teknistä etumatkaa Q3 Audi Q3 Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi Q3 Tekniikka 24 Innovaatiot 34 Dynamiikka 26 Audi ultra 36 Avustavat järjestelmät 28 Audi connect 38 MMI yksinkertaista käytettävyyttä 30 quattro

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 ENNAKKOHINNAT 11.12.2015 Autoveroton ohjehinta (alv 24%) Arvioitu autovero EU-kulutus 2016 Kokonaishinta CO 2 yhdistetty g/km l/100km Vapaa autoetu 2016 Käyttöetu

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

Renault SCENIC & GRAND SCENIC

Renault SCENIC & GRAND SCENIC Uusi Renault SCENIC & GRAND SCENIC Tekniset tiedot ja värit Tekniset tiedot SCENIC / GRAND SCENIC (7 istuinta) Energy TCe 115 Energy TCe 130 Energy dci 110 Energy dci 110 EDC Energy dci 160 EDC Polttoaine

Lisätiedot

Audi Q5 Audi SQ5 TDI Audi Teknistä etumatkaa

Audi Q5 Audi SQ5 TDI Audi Teknistä etumatkaa Varusteet Audi Q5 / SQ5 TDI Toluca_US_71_2015_09.indd 1 Tavaratilan lattia 108 Teknologiapaketti 88 tiptronic 88 Tummennetut lasit (Privacy-lasit) 83 Tunkki 104 Turvaohjauspilari 110 Turvatyynyt 89 Turvavyöt

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

AUDI A8 SEDAN LANG 55 TFSI QUATTRO TIPTRONIC-AUTOM.

AUDI A8 SEDAN LANG 55 TFSI QUATTRO TIPTRONIC-AUTOM. AUDI A8 SEDAN LANG 55 TFSI QUATTRO TIPTRONIC-AUTOM. Hintatiedot Autoveroton hinta: 113 970,00 Autovero ja kokonaishinta Autovero: 45 831,45 muuttuvat, jos autoyksilön CO2-arvo muuttuu. Hinta yhteensä 159

Lisätiedot

AUDI A8 SEDAN LANG 50 TDI QUATTRO TIPTRONIC-AUTOM.

AUDI A8 SEDAN LANG 50 TDI QUATTRO TIPTRONIC-AUTOM. AUDI A8 SEDAN LANG 50 TDI QUATTRO TIPTRONIC-AUTOM. Hintatiedot Autoveroton hinta: 110 630,00 Autovero ja kokonaishinta Autovero: 34 765,00 muuttuvat, jos autoyksilön CO2-arvo muuttuu. Hinta yhteensä 145

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Audi A1. Audi Teknistä etumatkaa

Audi A1. Audi Teknistä etumatkaa A1 Audi A1 Audi Teknistä etumatkaa Sivu Nautinto 4 Elämys Audi A1 Tekniikka 28 TFSI /TDI 32 Alusta ja ohjaus/turvallisuus 30 MMI Multi Media Interface 34 Audi-tehokkuus 31 Audi connect Varusteet 36 Audi

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

A1 Sportback S1 S1 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik

A1 Sportback S1 S1 Sportback. Audi Vorsprung durch Technik A1 A1 Sportback S1 S1 Sportback Audi Vorsprung durch Technik Sivu Elämys 4 Audi A1 Sportback 24 Audi S1/Audi S1 Sportback Tekniikka 36 Innovaatiot 42 quattro 48 Avustavat järjestelmät 38 Audi ultra 44

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa

S 63 AMG L 4Matic. Yhteenveto. Moottori. Erikoismalli & varustepaketit 70 690,61 EUR. Vanteet 0,00 EUR. Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa Yhteenveto Moottori S 63 AMG L 4Matic 278275,41 EUR Erikoismalli & varustepaketit 70690,61 EUR Väri (040) Musta Vanteet Verhous (808) Nahkaverhoilu harmaa 3741,66 EUR Somiste-elementit (729) Sisustuksen

Lisätiedot

kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet

kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet kevään ja kesän ohittamattomat lisävarusteet Škoda-ensiapupakkaus. (000 093 108F) 24 225 Tavaraverkko Octavia Combiin (5E9 071 195) 139 15 litran sähkötoiminen kylmälaukku. Tarvittaessa voit kytkeä kylmälaukun

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona

Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona Mercedes-Benz E All-Terrain myynti alkaa Täysilmajousitus ja älykäs muunneltavuus vakiona SUV-tyylin ulkonäkö ja monikäyttöisyys, E-sarjan laatutaso ja viimeistely Täysilmajousitus vakiona ainoana luokassaan

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto

Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto S-sarja. Coupé Uusi S-sarjan Coupé. Suuri matka-auto Miten kaikki alkoi: muotokielellä, joka tekee sanattomaksi. Siihen kuuluvat urheilullisen, suuren coupén tyypilliset mittasuhteet, pitkä konepelti

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Räätälöi oma unelma-autosi Tilaa tarjoavalla ja urheilullisella muotoilullaan FR-V yhdistää dynamiikan älykkääseen mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Voit räätälöidä FR-V:si

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

A The best or nothing.

A The best or nothing. A The best or nothing. Mieleisen uuden A-sarjalaisen valinta on tehty sinulle helpoksi. Voit varustella sporttista vakiomallia mieleiseksi kolmella erilaisella varustepaketilla: Style Urban AMG Sport Lisäksi

Lisätiedot

UUSI SANKARI HYBRIDIEN

UUSI SANKARI HYBRIDIEN CR-Z VISION IMPOSSIBLE Soichiro Honda uskoi unelmiinsa. Hän aloitti uransa autokorjaamon harjoittelijana ja rakensi ensimmäisen Hondan vuonna 1948. Se oli yksinkertainen kaksitahtimoottorilla varustettu

Lisätiedot

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa

Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana on nyt jo 14 erilaista moottorivaihtoehtoa 18.2.2015 Helsinki Ford kasvattaa uuden Mondeon moottorivalikoimaa: nyt saatavana jo14 bensiini-, diesel- ja hybridimallia Täysin uuden Ford Mondeon moottorivalikoima on kaikkien aikojen laajin: saatavana

Lisätiedot

Audi quattro. Jatkuvaa etumatkaa.

Audi quattro. Jatkuvaa etumatkaa. quattro// Audi quattro. Jatkuvaa etumatkaa. Audi quattro. Jatkuvaa etumatkaa. Jo 35 vuotta. Audin quattro-mallisto on vakiinnuttanut paikkansa Suomen halutuimpana ja myydyimpänä nelivetoisena henkilöautona.

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua

Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Uusi Hyundai ix35 tarjoaa enemmän ajonautintoa, uutta tekniikkaa sekä parempaa varustelua Nopeimmin koskaan myynyt Hyundai-malli Euroopassa saa lisää hienostuneisuutta sisälle ja ulos Parantunut voimansiirto

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Uusi Triumph Tiger 1200

Uusi Triumph Tiger 1200 Uusi Triumph Tiger 1200 Merkki: Triumph Tyyppi: Katupyörä Kunto: Uusi Kuutiotilavuus: 1215 ccm 21200 Kaikki Mallit: -Tiger 1200 XR 21 200 -Tiger 1200 XRX 23 150 -Tiger 1200 XCX 24 150 -Tiger 1200 XRT 25

Lisätiedot

Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä mennessä.

Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä mennessä. Dacia Duster Black Shadow Kampanjahinnasto 25.11.2016. Autoja rajoitettu erä, rekisteröitävä 31.12.2016 mennessä. VERSIO VETOTAPA HV AUTO-VERO* AUTO TCe 125 S&S 4x2 Black Shadow 4x2 125 138 6-v man 13

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. xdrive Edition.

Kampanjahinnasto. xdrive Edition. Kampanjahinnasto. xdrive Edition. Voimassa alkaen 1.1.2016. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa Puh. 09 613 741 www.bmw.fi BMW 1-sarjan Hatchback. xdrive Edition 118d xdrive Edition 1U51 Diesel 1995 110

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Business Exclusive xdrive Edition BMW 3-sarjan Sedan BMW 3-sarjan Touring BMW 3-sarjan Gran Turismo Voimassa alkaen.

Kampanjahinnasto. Business Exclusive xdrive Edition BMW 3-sarjan Sedan BMW 3-sarjan Touring BMW 3-sarjan Gran Turismo Voimassa alkaen. Kampanjahinnasto BMW Group Business Exclusive xdrive Edition BMW 3-sarjan Sedan BMW 3-sarjan Touring BMW 3-sarjan Gran Turismo Voimassa 5.7.2017 alkaen. BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi Puh:

Lisätiedot

Uusi E-sarja: enemmän älyä, innovatiivista teknologiaa ja pitkä askel kohti itseohjaavaa, autonomista henkilöautoa

Uusi E-sarja: enemmän älyä, innovatiivista teknologiaa ja pitkä askel kohti itseohjaavaa, autonomista henkilöautoa Tiedotusvälineille 11.1.2016 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin uusi E-sarja Detroitin autonäyttelyssä Uusi E-sarja: enemmän älyä, innovatiivista teknologiaa ja pitkä askel kohti itseohjaavaa, autonomista

Lisätiedot

Uusi Beetle Uusi Beetle Cabriolet

Uusi Beetle Uusi Beetle Cabriolet Uusi Beetle Uusi Beetle Särmikäs. Ei kulmikas. Uusi Beetle ja uusi Beetle ovat pysyneet linjoilleen uskollisina, mutta erottuvat nyt enemmän edukseen ja ovat urheilullisempia kuin koskaan aikaisemmin.

Lisätiedot

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi Alkuperäiset lisävarusteet CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan

Lisätiedot

Audi A5 Coupé. Uusi Audi A5 Coupé.

Audi A5 Coupé. Uusi Audi A5 Coupé. A5 S5 2 Audi A5 Coupé Uusi Audi A5 Coupé. Näyttää suunnan. Jopa auton seistessä paikallaan. Uudessa Audi A5 Coupéssa yhdistyvät urheilullisuus ja tyylikkyys. Se tuo kaduille edistyksellisyyttä, estetiikkaa

Lisätiedot

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3 Opel Corsavan Opel Corsavan Opel Corsavan sopii raikkaan, urheilullisen ulkoasunsa ansiosta erinomaisesti imagotietoisen yrityksen käyttöön. Keulan muotoilu on dynaaminen, mutta käyttötarkoituksen mukaisella

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015 Jubileum juhlamallisto! - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15 225 405 Sandero Stepway

Lisätiedot

Coupén muotoilu ja hybriditeknologia yhdistyvät

Coupén muotoilu ja hybriditeknologia yhdistyvät Mercedes-Benz GLC Coupé 350 e 4Matic Coupén muotoilu ja hybriditeknologia yhdistyvät GLC Coupé 350 e 4Matic Plug-in-hybridin CO 2-päästöt vain 59 grammaa kilometrillä Hybridijärjestelmän yhteisteho 325

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 22 / 9 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 83,442.09 18" kevytmetallivanteet, 235/65R18 renkailla Mukautuva kaistavahti Mukautuva vakionopeussäädin

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

SYKSYN JA TALVEN OHITTAMATTOMAT LISÄVARUSTEET. Tyylikkäät vanteet Rapidiin

SYKSYN JA TALVEN OHITTAMATTOMAT LISÄVARUSTEET. Tyylikkäät vanteet Rapidiin SYKSYN JA TALVEN OHITTAMATTOMAT LISÄVARUSTEET Tyylikkäät vanteet Rapidiin 199 Punaiset Savio-kevytmetallivanteet 7.0J x 17" renkaille 215/40 R17, (5JA 071 497E MN4) 15 ŠKODA-pipo, musta (81209) ŠKODA-pipo,

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

UUSI CORSA OPC -HINNASTO

UUSI CORSA OPC -HINNASTO UUSI CORSA OPC -HINNASTO Uusi Opel Corsa täydentyy mallisarjan huipulle nousevalla Corsa OPC:llä. Jo uutuuden ulkonäkö kertoo siinä piilevästä voimasta ja nopeudesta. Kirkas sininen väri on Opelilla OPCmallien

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. Hinnat Combi, Evalia Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV 24%

Lisätiedot

Honda Jazz Lisävarusteet

Honda Jazz Lisävarusteet Laatu Honda Jazz Lisävarusteet Honda Jazzia ajaessasi tiedät olevasi laatuautossa. Siksi myös jokaisen lisävarusteen suunnittelussa on painotettu tyylikästä muotoilua ja toimivaa tekniikkaa. Honda tietää

Lisätiedot

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19 UUSI RENAULT TWINGO Suositushinnasto 6.6.05 VERSIO HV CO G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Twingo SCe 70 S&S Expression 70 95 5v manuaali 55,7 94,8 90 5 45 Twingo

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

Avensis Varusteet. Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11

Avensis Varusteet.  Lisävarusteluettelo. Lastenistuimet x x x 10, 11 www.toyota.fi Avensis Varusteet Lisävarusteluettelo Sedan Farmari Liftback Sivu Erikoisvanteet x x x, 3 HomeLink x x x 7 Kattoteline ja kiinnikkeet x x 8, 9 Koiraverkko x 9 Kumimatot x x x Kylkilistat

Lisätiedot

CLA-sarja. Shooting Brake

CLA-sarja. Shooting Brake CLA-sarja Shooting Brake Designed for urban hunting. Uusi CLA Shooting Brake Elämä suurkaupungissa on seikkailu. Talot ulottuvat pitkälle kohti taivasta. Uusia kortteleita syntyy pikavauhtia. Kaupunki

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 CIBES PARALLEL Parallel-porrashissi on kehitetty erittäin huolellisesti ja kaikki yksityiskohdat huomioiden, mikä näkyy sen ulkonäössä, toiminnallisessa ergonomiassa

Lisätiedot

A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Teknistä etumatkaa

A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Teknistä etumatkaa A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Teknistä etumatkaa Sivu Elämys 4 Audi A4 ja A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 ja S4 Avant Tekniikka 48 Audi ultra 56 Audi drive

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Pakettiauto

Nissan e-nv200 Pakettiauto Nissan e-nv200 Pakettiauto Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. 30.05.14 Hinnat Pakettiauto Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT

TEKNISET TIEDOT. Vakionopeudensäädin. Volvo Trucks. Driving Progress OMINAISUUDET JA EDUT Volvo Trucks. Driving Progress TEKNISET TIEDOT auttaa kuljettajaa ylläpitämään tasaisen ja polttoainetta säästävän ajovauhdin. Järjestelmä säätelee nopeutta automaattisesti ja pitää sen kuljettajan valitsemana.

Lisätiedot

Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition.

Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition. Kampanjahinnasto. Business Exclusive Edition. Voimassa alkaen 1.1.2017. Business Exclusive Edition Kampanjamallisto: BMW 3-sarja Sedan, Touring ja Gran Turismo BMW Oy Ab Äyritie 8 b 01510 Vantaa www.bmw.fi

Lisätiedot

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN.

MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. TALENTO MONIOSAAJA KUTEN JOKAINEN AMMATTILAINEN. Älykkyys tarkoittaa sopeutumiskykyä. Erilaisten tilanteiden hallintaa ja aina sopivan ratkaisun löytämistä. UUDESSA TALENTOS- SA on kaikki nämä ominaisuudet.

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15

Lisätiedot

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 mallivuosi 2015 Ohjehinta alv 24% Arvioitu autovero Kokonaishinta CO2 Vapaa autoetu 2014 Käyttöetu 2014 EU-kulutus yhd. XF g/km l/100km 2.2 i4 Td 163 Business

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta

10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta autoilusta FIA:n Make Cars Green kampanjan tavoite on vähentää autojen ympäristövaikutuksia ja auttaa kuljettajia valitsemaan ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot autoilussaan. 10 vinkkiä ympäristötietoisemmasta

Lisätiedot

Lyhentää suoria ja suoristaa mutkat. Uusi Opel Astra OPC on äärimmäinen Astra ja täysiverinen urheiluauto.

Lyhentää suoria ja suoristaa mutkat. Uusi Opel Astra OPC on äärimmäinen Astra ja täysiverinen urheiluauto. OPEL Astra OPC Lyhentää suoria ja suoristaa mutkat. Uusi Opel Astra OPC on äärimmäinen Astra ja täysiverinen urheiluauto. Opel Astra OPC:ssä on 2,0 litran turbomoottori, josta riittää yllin kyllin tehoa

Lisätiedot

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI)

SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) KOLMIPYÖRÄT Trident SIDE-BY-SIDE KAHDELLE (PERUSMALLI) 5 7-vaihteinen (kts. lisävarusteet) perusmalli moottoriton vasemmalla istuva kuljettaja huolehtii jarruttamisesta ja ohjaamisesta molemmat voivat

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä

Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Maakaasuyhdistyksen kevätpäivä 23.04.2009 Esitys: Mercedes-Benz hyötyajoneuvot maakaasukäy t tö i s i n ä Asko Salminen Veho Group Oy Ab Mercedes-Benz hyötyajoneuvot PL 118 / Lommilanrinne 3 02771 ESPOO,

Lisätiedot