Autetaan omalla panoksellamme vammaisia lapsia liikunnan pariin. Sinäkin voit voittaa päätavaravoiton!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Autetaan omalla panoksellamme vammaisia lapsia liikunnan pariin. Sinäkin voit voittaa päätavaravoiton!"

Transkriptio

1 Autetaan omalla panoksellamme vammaisia lapsia liikunnan pariin Sinäkin voit voittaa päätavaravoiton!

2 Ei voittoa -arpasi eivät ole arvottomia Lisäarvonnassa arvotaan euron arvoinen kultaharkko rekisteröityjen arpojen kesken. Kultaharkkovoittoja on mennyt ympäri Suomen, eräskin onnekas voittaja sai ei voittoa -arvallaan ensimmäisen asuntonsa omarahoitusosuuden maksettua. Urheilun Unelma-Arpa palkitsee ja yllättää iloisesti. Arpajaistoiminnan ylijäämällä pystymme kehittämään toimintoja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry on yksi Urheilun Unelma-Arvan edunsaajista ja omistajista. VAU käyttää Unelma-Arpa -tuottonsa suoraan lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen. Tutustu tarkemmin Unelma-Arvan tilausarpaan ja tilaa vaikkapa kolmen kuukauden tai pidempi kokeilujakso. Tuetaan yhdessä nuortemme harrastamista. Heidän joukostaan nousevat tulevaisuuden voittajat. Mukavaa syksyä toivottaen Riikka Juntunen toiminnanjohtaja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry Tue sinäkin vammaisten lasten ja nuorten urheilua ja liikuntaa! Vammaisurheilu ja erityisliikunta ovat alueita, joissa harrastamisen mahdollisuudet ja edellytykset eivät ole samalla tasolla kuin vammattomien urheilussa ja liikunnassa. Vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat henkilöt ansaitsevat entistä enemmän tilaisuuksia, joissa kokeilla erilaisia lajeja, paikkoja, joissa harrastaa liikuntaa säännöllisesti sekä tarvittaessa henkilökohtaista tukea matkalla aina kansainvälisen urheilun huipulle saakka. Tämän tilanteen parantamiseksi on tärkeää, että alan toimijat pystyvät keräämään varoja toiminnan kehittämiseen. Tukea tarvitsevat niin paikalliset urheiluseurat ja vammaisyhdistykset kuin kansallinen kattojärjestö Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry. Uusi palkitseva tapa, jossa sekä suoraan yhdistys että sinä hyödytte Urheilun Unelma-Arpa on kehittänyt uuden varainhankintakeinon, josta hyötyvät VAU:n jäsenyhdistykset ja -seurat. Kuukausitilausarvan arpatuotoista 33 % menee suoraan tilaajan itse valitsemalle yhdistykselle tai seuralle. Samalla teet itsestäsikin voittajan. Tilaamalla kuukausitilausarvan olet joka kuukausi mahdollinen voittaja itsekin. Ulottuvillasi on jopa euron arvoinen tavaravoitto. Sinä vaikutat tuen kohdistamiseen ja voit voittaa mahtavia tavaravoittoja. Tilaajana annat hyvän kiertää myös tukemalla vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten urheilua. Autoja, matkoja, kultaharkkoja... Unelma-Arvalla toteutat unelmiasi Urheilun Unelma-Arpa on palkinnut tilaajiaan arvokkailla voitoilla jo neljä vuotta. Voittoja on lunastettu runsaasti, onnellisia voittotarinoita on kuultu useita. Raimo Lahdesta lunasti euron voitollaan kolme Nissan Qashqai -henkilöautoa ja maailmanympärimatkan koko perheelle. Useat muutkin henkilöautot ovat löytäneet kodin Urheilun Unelma-Arvan voittajilta. TUTUSTU JA TUE YHDISTYSTÄSI.

3 Kiinnostaako sinua euron päätavaravoitto? Tilausarpa on varainhankinnan kulmakivi Ruotsissa tilausarpaa on käytetty jo 50 vuoden ajan yhdistyksien, järjestöjen ja seurojen varainhankinnassa. Tilausarvalla onkin merkittävä rooli urheilun varainhankinnassa, vuosittain ruotsalaiset ostavat tilausarpoja 500 milj. euron arvosta! Nyt myös Suomessa! Viedään yhdessä vammaisurheilua eteenpäin hankkimalla varoja tilausarvoilla Nyt Urheilun Unelma-Arvan -tilausarpa mahdollistaa VAU:n jäsenyhdistyksien varainhankinnan. Tilaamalla Unelma- Arpoja pystyt ohjaamaan kolmanneksen tilauksesi arvosta suoraan haluamasi yhdistyksen nuorille urheilijoille. 33% tukesi ohjataan jokaisesta tilaamastasi arpapaketista, näin mahdollistat vammaisurheilun kehittymisen. Unelma-Arpa on Suomen suurin tavara- arpajainen Unelma-Arvan tavaravoittojen arvo on yhteensä yli 2,2 miljoonaa euroa. Päätavaravoiton arvo on jopa euroa ja voittoja on yli kpl. Urheilun Unelma-Arpa antaa voittomahdollisuuden myös ei voittoa -arvoillesi. Rekisteröimällä ei voittoa -arpasi henkilökohtaiselle voittotilillesi, osallistut euron arvoisen kultaharkon arvontaan. Haluamasi yhdistys saa 33% tilauksesi arvosta Unelma-Arvan tilausjaksostasi VAU:n jäsenyhdistys saa suoraan 33% käytettäväksi nuorisotyöhönsä. Kokeilujakson (3kk, 6 kk tai 12 kk) jälkeen monet ovat tykänneet tehdä hyvää ja jännittää voittoja, ja antaneet tilauksensa ja yhdistyksensä tukemisen jatkua. Jokaisesta arpalähetyksestä valitsemasi yhdistys saa kolmanneksen tilauksesi arvosta. Saat arpalähetyksen sisältäen 5 arpaa kuukauden välein. Jos et kokeilujaksosi jälkeen halua jatkaa harrastuksemme tukemista, voit peruuttaa tilauksesi ilmoittamalla siitä Urheilun Unelma-Arvan asiakaspalvelulle. Kerrytä itsellesi parempia voittoja Voittotilillesi kerryttämät rekisteröidyt voittoarvot ovat voimassa kolme vuotta. Näin voit arpoja tilaamalla saada useita voittoja ja saavuttaa arvokkaampia voittoja kerryttämällä voittoarvoa voittotililläsi. Matkailuauto, moottori- tai purjevene, henkilöautoja. Valinta on voittajan. Sinun? tavaravoittoa odottaa! Matkoja, kodinkoneita, työkaluja... voit kerätä voittoarvoa voittotilillesi ja saavuttaa haluamasi voiton. Tilaamalla Urheilun Unelma-Arvan tuet tulevaisuuden tähtiä! Tutustu tähän esitteeseen ja ryhdy tukemaan suomalaisia vammaisurheilija lapsia ja nuoria. Tuotto yhdistyksellesi 33% SINÄ VOIT VOITTAA JOPA EURON ARVOISEN PÄÄTAVARAVOITON! Unelma-Arpa maksaa arpatilauksesi arvosta 33% suoraan haluamallesi VAU:n jäsenyhdistykselle niin kauan kuin olet tilaajana.

4 Urheilu ja liikunta kuuluvat kaikille Vammaisten lasten vanhemmat eivät usein tiedä, mikä liikuntaharrastus sopii heidän lapselleen ja miten harrastuksen pariin pääsee. Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Valtti-ohjelmassa etsitään vammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikuntaharrastuksia. Valtti-ohjelma on tarkoitettu vuotiaille lapsille ja nuorille. Ohjelman tavoitteena on löytää harrastus, jota lapsi haluaa jatkaa myös Valtti-jakson jälkeenkin. Valtti-ohjaaja auttaa lajin löytämisessä Henkilökohtainen vammaisliikunnan ohjaaja eli Valtti toimii lapselle harrastuksen pariin saattajana. Valtit ovat useimmiten liikunnan-, kasvatuksen-, kuntoutuksen tai sosiaalialan opiskelijoita. Ohjaajat etsivät ja kokeilevat lapsen kanssa eri lajeja, yhteistyössä perheen ja lapsen kanssa löydetään piilossakin olevat harrastukset. Valtti-ohjaaja löytää mahdolliset lajit ja erityisryhmät, joita vanhemmat eivät ole osanneet ajatellakaan. Liikunta tekee hyvää mielelle Valtin avulla löydetään enemmän kuin liikuntalaji. Lajin mukana nuori saa samalla uuden maailman - iloa, ystäviä ja onnistumisien kautta palkitsevaa harrastamista. Seuraliikunta ei ole lapselle ja nuorelle pelkästään liikuntaa, se kasvattaa itseluottamusta ja on kehittyvälle lapselle maukasta mielenravintoa. Liikunta on parasta lapselle. Valttikorttina varainhankinta Vuonna 2016 Valtti-ohjelma järjestettiin ensimmäisen kerran. Ohjelmaan haki 367 lasta ja nuorta, ja heistä noin 250:lle pystyttiin tarjoamaan oma Valtti. Palautteen perusteella 54 % Valtti-ohjelman lapsista ja nuorista löysi liikuntaharrastuksen. Tulosta voikin pitää erinomaisena. Vuonna 2017 Valtti-ohjelma järjestetään uudelleen, mutta ilman edellisvuonna apuna ollutta EU-tukea. Ilman ulkopuolista tukea Valtti-ohjelma olisi jäänyt järjestämättä, joten esimerkiksi VAU:n Urheilun Unelma-Arvasta saamat tuotot tulevat suureen tarpeeseen lasten liikuttamisessa. Liikuntamaa urheilun ja -l VAU:n Liikuntamaa-messutapahtuma järjestetään joka toinen syksy. Liikuntamaa on kuin vammaisurheilulajien huvipuisto lapsille ja arvokas tiedonsaanti- ja kohtaamispaikka kaikille alalla toimiville henkilöille. Kolmen messupäivän aikana tutustutaan vammaisurheilun ja -liikunnan lajeihin, välineisiin ja harrastusmahdollisuuksiin yli 30 toimintapisteessä. Oma laji löydetään Monille vammaiselle ja erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle Liikuntamaa on tapahtuma, josta etsitään omaa lajia liikuntaharrastukseen. Vammaisten lasten ja nuorten kohdalla harrastuksen löytämisen esteenä on paljolti myös tarjonnan rajallisuus. Liikuntamaa on paikka, jossa lajit, seurat ja nuoret löytävät toisensa. TUTUSTU JA TUE YHDISTYSTÄSI.

5 Kuukausiarvat vain 30,-kk 5 arpaa + toimituskulu 2 euroa Katso kaikki tavaravoitot netissä: seurojenarpa.fi Suomen suurin vammaisiikunnan esittelytapahtuma Liikuntamaassa on esillä urheiluseuroja, joilla on valmiudet ja halu ottaa vammaisia ja erityistä tukea tarvitsevia lapsia joukkoonsa. Esiteltävien ja kokeiltavien lajien kirjo on laaja, mahdollisuus löytää itselleen harrastuslaji on Liikuntamaassa todennäköinen. Asenteisiin voidaan vaikuttaa Liikuntamaassa myös vammattomat koululaiset pääsevät tutustumaan tuttuihin lajeihin uudesta näkökulmasta. Liikuntamaan tarjoamat lajit ovat parasta asennekasvatusta täysin erilaisen liikuntatunnin muodossa: maalipalloa, pyörätuolirugbya, sokkopingistä, jousiammuntaa, temppurataa Varainhankinta mahdollistaa Liikuntamaa-tapahtumassa käy kolmen päivän aikana vierailijoita yli vam- 3 kk:n kokeilujaksosi kokonaishinta on 96 euroa. Tilauksesi suora tuotto yhdistykselle on 30 euroa. maisia nuoria, koululaisia ja opiskelijoita, ammattilaisia ja yhdistystoimijoita. Tapahtuman suunnittelu ja noin 90% Liikuntamaan kustannuksista ovat VAU:n vastuulla. Ilman erilaisten varainhankinnan tuottoja ja yhteistyökumppaneita näin suuren tapahtuman järjestäminen olisi taloudellisesti mahdotonta. Esimerkiksi Urheilun Unelma-Arvasta VAU:lle tuloutettavat tuotot tulevat tarpeeseen, mahdollistamaan Liikuntamaa-tapahtuman järjestämisen. Päätavaravoiton arvo jopa euroa! Mahtavat tavaravoitot odottavat sinua. Vain tilaamalla voit voittaa. Voittoarvosi ovat voimassa kolme vuotta ja voit näin kerätä itsellesi arvokkaita voittoja raaputtamalla Urheilun Unelma-Arpoja. Tilaamalla Urheilun Unelma-Arvan Sinäkin olet voittaja! Tutustu tähän esitteeseen ja ryhdy tukemaan suomalaisia vammaisurheilija lapsia ja nuoria. Tuotto yhdistyksellesi 33% SINÄ VOIT VOITTAA JOPA EURON ARVOISEN PÄÄTAVARAVOITON! Unelma-Arpa maksaa arpatilauksesi arvosta 33% suoraan haluamallesi VAU:n jäsenyhdistykselle niin kauan kuin olet tilaajana.

6 Esimerkkejä tavaravoitoista Monipuolisesta voittovalikoimastamme löytyy jokaisesta voittoluokasta useita vaihtoehtoja katso koko voittoluettelo: Matkalahjakortti Miltä kuulostaa aurinkoloma rantakohteessa? Tai hiihtoloma alpeissa? Matkalahjakortilla voit vapaasti valita minne ja miten haluat matkustaa. Valitse matkakohde ja matkakumppani ja lähde rentoutumaan. Jos musikaalit kiinnostaa niin voit matkustaa Lontooseen ja iltaisin nauttia kaupungin tarjoamista upeista musikaaleista, samalla kun ehdit tutustua kaupunkiin Sisustuslahjakortti Kaipaako kotisi sisustamista? Sisustuslahjakortilla voit sisustaa ja hankkia uusia kalusteita. Eräs voittaja antoi kahdelle lapsenlapsilleen yo-lahjaksi sisustuslahjakortit, joilla he saivat kalustettua ensimmäiset opiskelijakotinsa Urheiluvälinelahjakortti Haluaisit aloittaa uuden lajin harrastamisen? Urheiluvälinelahjakortilla saat uudet ja laadukkaat tarvikkeet oli lajisi mikä tahansa! Uusi jalkapallo ja jalkapallokengät fudikseen? Uudet luistimet ja maila jääkiekkoon? Uusi polkupyörä ja kypärä? Saat ihan itse valita! Itämeren risteily luksushytissä HEL-STO-TAL-HEL Tämä voitto sisältää Itämeren risteilyn luksus hytissä 4 hengelle, päivä Tukholmassa, ja toinen Tallinnassa. Elämys sinulle ja perheellesi. Tallink Siljan laivoilla on elämysrikkaita ohjelmia kansainvälisine artisteineen ja vauhdikkaine tanssiesityksineen. Alukselta löydät huippuluokkaiset ravintolat. 1 Päivä Tallinnassa: Tallinna on kaupunki täynnä yllätyksiä ja erinomaisia ravintoloita, historiallisia aarteita ja jännittävää yöelämää. Täällä voit vierailla museoissa, taide- ja designnäyttelyissä loputtomiin. 1 Päivä Tukholmassa: Tukholmasta löytyy jokaiselle jotain. Shoppailija löytää tunnetut ruotsalaiset design-merkit ja tunnetut kansaiväliset muotitalot. Kulttuurista kiinnostuneet löytävät lukuisia museoita ja tyylikkään vanhan kaupungin Sähköavusteinen polkupyörä Pyöräily on luonnollinen ja mukava tapa liikkua mutta eikö se voisi olla vielä vähän mukavampaa? Sähköavusteiset pyörät tekevät pyöräilystä kevyempää, tietenkin tyylistä tinkimättä. Helkama on Suomen johtava sähköisen pyöräilyn asiantuntija. Polkaise pyörä liikkeelle, anna sähkön viedä ja nauti myötätuulesta. Pyöräily ei ole koskaan ollut näin hauskaa ja vaivatonta! Oma malli sekä miehille että naisille! Kaasugrilli Veistoksellinen grilli mukailee suositun FireGlobe-tulipesän muotokieltä ja siinä on iso grillausala ja kolme poltinta. Eva Solon FireGlobe kaasugrillin maksimilämpötila on asteen välillä, mikä tekee grillistä täydellisen mm. pizzan paistoon. Kaasugrilli on laadukasta tanskalaista suunnittelua ja muotoilua. Halkaisijaltaan grilli on 59cm, mikä takaa kattavan grillausalan. Jalat voidaan irrottaa, jolloin grillin talvivarastointi on helppoa. Grillissä on valumisastia rasvojen ja nesteiden keräämiseen. Grillin kanssa voidaan käyttää kaikenkokoisia kaasupulloja. 600 Gourmet setti: Sous Vide Cooker ja vakuumipakkauslaite Käyttäjäystävällinen, muotoilultaan tyylikäs, sirkulaattorilla varustettu sous vide -vesihaudekypsennin. Tyhjiössä sous vide valmistetussa ruoassa säilyvät ravintoaineet, mineraalit ja maku. Lisäksi helppokäyttöinen, tehokas ja tyylikäs tyhjiöpakkauslaite. Tyhjiöpakkaaminen säilyttää elintarvikkeiden tuoreuden viisi kertaa pidempään kuin perinteiset säilytysmenetelmät sekä suojaa elintarvikkeita kylmävaurioilta. Kalan ja lihan marinointi kestää vain minuutteja tuntien asemasta. TUTUSTU JA TUE YHDISTYSTÄSI.

7 Katso kaikki voitot netistä: Kitchenaid yleiskone Maailmanlaajuinen ja erittäin suosittu KitchenAid -yleiskone on monivuotisen suunnittelun tulos. Yleiskonetta voidaan pitää muotoilun ikonina, perheen perintökalleutena tai yksinkertaisesti trendikkäänä tuotteena, jonka puhdas ja ajaton muoto houkuttelee sukupolvesta toiseen. Suuri kulho 4,83 litraa pienten ja suurten erien valmistukseen. 600 Kärcher Painepesuri Tällä painepesurilla peset esimerkiksi autosi tai kuistisi minuuteissa! Painepesurissa on kestävä ja taloudellinen vesijäähdytetty moottori. Varustukseen kuuluu 6 metrin paineletku, vario power suihkuputki, rotojet-suutin, joka tuottaa pyörivän pistesuihkun, jossa yhdistyvät pistesuihkun korkea pintapaine ja viuhkasuuttimen laaja peitto aterimen sarja Victorinoxin tyylikäs 24 aterimen setti, joka varmasti on erittäin tervetullut moneen kotiin. Settiin kuuluu 6 veistä, 6 haarukkaa, 6 lusikkaa ja 6 kahvilusikkaa. Ei voittoa -arpasi voi olla arvokas Rekisteröimällä ei voittoa -arpasi olet mukana euron arvoisen kultaharkon arvonnassa. Arvomme arpajaiskaudella rekisteröityjen ei voittoa -arpojen kesken tämän ainutlaatuisen, kultaisen voiton. Kokin veitsisetti Tämän setin avulla jokainen voi olla mestarikokki kotikeittiössään. Sveitsiläinen Victorinox on yksi Euroopan suurimpia keittiö- ja ammattiveitsien valmistajia. Tehtaan valikoimaan kuuluu n. 400 veistä ja muuta keittiövälinettä. Victorinox-veitset valmistetaan ensiluokkaisesta ruostumattomasta Dauphinox-teräksestä. Veitsiteräksen jatkuvan kehitystyön, viimeisimmän tekniikan ja ankaran laadunvalvonnan ansiosta Victorinox on monien ammattilaisen ykkösvalinta Suomessa ja yli sadassa muussa maassa. JOKA 5. ARPA VOITTAA! Kiertoilmakypsennin ja kuurauskinnas ActiFry Original on ainutlaatuinen innovaatio, jolla voi valmistaa monenlaisia aterioita vain yhdellä lusikallisella öljyä. Laite kypsentää patentoidulla tekniikalla eli kiertoilmalla ja automaattisesti sekoittaen kätevästi mm. ranskalaiset perunat, kalan, kasvikset, lihan ja jälkiruoat. Skruba:n kuurauskintaalla saat helposti ja tehokkaasti liat ja irtonaiset kuoret poistettua perunoista, porkkanoista ja monesta muista vihanneksista. 220 Iso leivänpaahdin Tähän leivänpaahtimeen mahtuu koko perheen leivät - ja vielä samaan aikaan. Tyylikäs muotoilu tuo mukavan valopilkun keittiöön, kuin keittiöön Monta muuta mahdollisuutta voittaa! Vain tilaamalla voit voittaa. Voit voittaa joka kuukausi, keskimäärin joka viides arpa voittaa. Sinäkin voit olla tekemässä voittajia ohjaamalla kolmanneksen tilauksesi arvosta haluamallesi VAU:n jäsenyhdistykselle. Tuotto yhdistyksellesi 33% SINÄ VOIT VOITTAA JOPA EURON ARVOISEN PÄÄTAVARAVOITON! Unelma-Arpa maksaa arpatilauksesi arvosta 33% suoraan haluamallesi VAU:n jäsenyhdistykselle niin kauan kuin olet tilaajana.

8 TILAUSKORTTISI Kyllä kiitos. Haluan tukea lasten ja nuorten vammaisurheilua ja tilaan Urheilun Unelma- Arpa -tilausarvan kokeilujakson (* kotiini. Valitsemani kokeilujakso on: 3 kk kokeilujakso hintaan 30 euroa + 2 tk/kk. Yhteishinta on 96 euroa, josta ohjataan 30 euroa haluamalleni yhdistykselle. 6 kk kokeilujakso hintaan 30 euroa + 2 tk/kk. Yhteishinta on 192 euroa, josta ohjataan 60 euroa haluamalleni yhdistykselle. 12 kk kokeilujakso hintaan 30 euroa + 2 tk/kk. Yhteishinta on 384 euroa, josta ohjataan 120 euroa haluamalleni yhdistykselle. *) Tilauksesi on valitsemasi jakson pituinen kestotilaus, jonka jälkeen voit halutessasi lopettaa tilauksen ilmoittamalla siitä sähköpostilla tai puhelimitse Urheilun Unelma-Arvan asiakaspalveluun Etunimi Saan kuukausittain suoraan kotiini viisi Urheilun Unelma-Arpaa 20 euron voittotakuun Henkilökohtaisen voittotilin, johon voin kerryttää voittoarvoa kolmen vuoden ajan Mahdollisuuden voittaa euron kultaharkon Mahdollisuuden ohjata kolmanneksen tilaukseni arvosta haluamalleni yhdistykselle Sukunimi Osoite Postinumero Kaupunki Sähköposti Puhelinnumero TILAUKSENI SISÄLTÄÄ: Yhdistys, jolle 33% tukeni ohjataan: Ohjatkaa 33% arpatilaukseni hinnasta: Tuotto yhdistyksellesi 33% SINÄ VOIT VOITTAA JOPA EURON ARVOISEN PÄÄTAVARAVOITON! Arpa hyvään tarkoitukseen vammaisten lasten ja nuorten urheilun ja liikunnan tukemiseen Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja 15 muuta edunsaajaliittoa tulouttavat Urheilun Unelma-Arvan arpajaistuoton täysmääräisesti nuorisoliikunnan tukemiseen. Sinä voit itse myös vaikuttaa ohjaamalla omasta arpatilauksesi hinnasta kolmanneksen suoraan omalle, paikalliselle vammaisurheiluyhdistykselle. TILATESSASI URHEILUN UNELMA-ARVAN SAAT: kuukausittain suoraan kotiisi viisi Urheilun Unelma-Arpaa 20 euron voittotakuun henkilökohtaisen voittotilin, johon voit kerätä voittoarvoa ja näin saavuttaa arvokkaampia tavaravoittoja mahdollisuuden voittaa euron kultaharkon ohjata 33% tilauksesi arvosta suoraan haluamasi yhdistyksen nuorisotoimintaan Urheilun Unelma-Arvan tilausarvalla sinä et ole ainoa voittaja. Mene tai lähetä viereinen tilauskortti ja tilaa arpasi. Syntymäaika (PP.KK.VVVV) Tilaamalla annan luvan luottotietojeni tarkistamiseen VASTAUSLÄHETYS TUNNUS UNELMA-ARPA OY URHEILUN Urheilun Unelma-Arpa maksaa tilauksen postimaksun. & URHEILUN UNELMA-ARPA KORNETINTIE 6 C, PUH Arpajaisten lupanumero: RA/2017/261 ( ), RA/2017/831 ( )

Autetaan omalla panoksellamme lasten ja nuorten lentopalloharrastusta!

Autetaan omalla panoksellamme lasten ja nuorten lentopalloharrastusta! Tue haluamasi lentopalloseuran toimintaa, ja voit samalla itse voittaa arvokkaita tavarapalkintoja Sinäkin voit voittaa 200 000 päätavaravoiton! Autetaan omalla panoksellamme lasten ja nuorten lentopalloharrastusta!

Lisätiedot

Mahdollistetaan yhdessä lasten ja nuorten ampumaharrastus!

Mahdollistetaan yhdessä lasten ja nuorten ampumaharrastus! Mahdollistetaan yhdessä lasten ja nuorten ampumaharrastus! Nyt sinulla on mahdollisuus tukea suoraan haluamaasi seuraa ja samalla voit voittaa arvokkaita ja mukavia tavaravoittoja. Hanna Pitkänen Sinäkin

Lisätiedot

VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE. luotettavaa, kannattavaa ja ympärivuotista - suomalaisen urheilun hyväksi

VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE. luotettavaa, kannattavaa ja ympärivuotista - suomalaisen urheilun hyväksi VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE luotettavaa, kannattavaa ja ympärivuotista - suomalaisen urheilun hyväksi Urheiluseurojen varainhankinta Ympärivuotinen mahdollisuus Veikkauksen verkkokumppanuus

Lisätiedot

YRITYSETUJA JA VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE

YRITYSETUJA JA VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE YRITYSETUJA JA VARAINHANKINNAN KEINOJA URHEILUSEUROILLE YRISTYSETUJA URHEILUSEUROILLE Lisätietoa: www.sport.fi/yritysedut Hyödynnä ja säästä! Rautaisia tapahtumaratkaisuja Etu kaikkien liittojen, seurojen

Lisätiedot

Liikuntajärjestöt osana palvelurakennetta. Salon Kättä Päälle -ratkaisupaja

Liikuntajärjestöt osana palvelurakennetta. Salon Kättä Päälle -ratkaisupaja Liikuntajärjestöt osana palvelurakennetta Salon Kättä Päälle -ratkaisupaja Riikka Juntunen, Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry 9.11.2015 Suomalaiset liikuntajärjestöt Suomalaisia valtakunnallisia

Lisätiedot

Tilausarpojen säännöt ja ehdot

Tilausarpojen säännöt ja ehdot Tilausarpojen säännöt ja ehdot (Urheilun Unelma-Arpa -arpajaiset, Käytännön toimeenpanija Urheilun Unelma-Arpa Oy, y-tunnus 2489827-3) Säännöt arpojen ja voittojen lunastamiseen Urheilun Unelma-Arvan -arpajaisessa:

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

Kerta-arpojen säännöt ja ehdot

Kerta-arpojen säännöt ja ehdot Kerta-arpojen säännöt ja ehdot (Urheilun Unelma-Arpa -arpajaiset, Käytännön toimeenpanija Urheilun Unelma-Arpa Oy, y-tunnus 2489827-3) Säännöt arpojen ja voittojen lunastamiseen Urheilun Unelma-Arvan -arpajaisessa:

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland ANNA TUKESI NUORISOLLE. Hyvän onnen Arvat ja Hyvän mielen Joulukortit

Lions Clubs International MD 107 Finland ANNA TUKESI NUORISOLLE. Hyvän onnen Arvat ja Hyvän mielen Joulukortit Lions Clubs International MD 107 Finland ANNA TUKESI NUORISOLLE Hyvän onnen Arvat ja Hyvän mielen Joulukortit 2018-2019 ANNA TUKESI NUORISOLLE Hyvän onnen arvat Lähes 700 klubia osallistui ja jakoi iloisia

Lisätiedot

Kaikille avoin liikunta - ohjelma

Kaikille avoin liikunta - ohjelma Kaikille avoin liikunta - ohjelma Suomessa on jo kauan tehty nk. erityisryhmien, vammaisurheilun ja lajiliittojen välistä yhteistyötä: A. Perinteinen tiettyä vammaryhmää/ vammaisurheilulajia koskeva yhteistyö.

Lisätiedot

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA Vuorentaan koulun vanhempainyhdistys toteutti yhteistyössä Vuorentaan koulun, Lasten Liikunnan Tuen sekä liikunta-alan toimijoiden kanssa Kaveri liikuttaa hankkeen. Hämeenlinnan

Lisätiedot

K 4 K 4, 1.180-150.0, 2016-01-26

K 4 K 4, 1.180-150.0, 2016-01-26 K 4 Painepesurissa on kestävä ja taloudellinen vesijäähdytetty moottori. Kätevä varusteiden pikakiinnitys helpottaa käyttöä. Varustukseen kuuluu 6 metrin paineletku, vario power suihkuputki, rotojet-suutin,

Lisätiedot

K 4 PREMIUM K 4 PREMIUM, 1.180-310.0, 2015-03-29

K 4 PREMIUM K 4 PREMIUM, 1.180-310.0, 2015-03-29 K 4 PREMIUM Painepesurissa on kestävä ja taloudellinen vesijäähdytetty moottori. Kätevä varusteiden pikakiinnitys helpottaa käyttöä. Varustukseen kuuluu 6 metrin paineletku, vario power suihkuputki, rotojet-suutin,

Lisätiedot

Cross-Border Move for Health 5.-6.6.2013 Joensuu Inkluusion edistäminen liikunnassa ja urheilussa

Cross-Border Move for Health 5.-6.6.2013 Joensuu Inkluusion edistäminen liikunnassa ja urheilussa Cross-Border Move for Health 5.-6.6.2013 Joensuu Inkluusion edistäminen liikunnassa ja urheilussa Aija Saari Tutkimuspäällikkö, Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry aija.saari@vammaisurheilu.fi Sisältö

Lisätiedot

Yhdessä teemme ihmeitä.

Yhdessä teemme ihmeitä. Yhdessä teemme ihmeitä. Kasvata Talentiaa ja tienaa SuperLahjakortti! Kerro Talentiasta työssäkäyvälle ystävällesi. Jos hän liittyy jäseneksi, saatte molemmat 30 euron arvoiset SuperLahjakortit, joilla

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Unelma hyvästä urheilusta

Unelma hyvästä urheilusta Unelma hyvästä urheilusta Lasten ja nuorten urheilun eettiset linjaukset Kuva: Suomen Palloliitto Miksi tarvitaan eettisiä linjauksia? Yhteiskunnallinen huoli lapsista ja nuorista Urheilun lisääntyvät

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Lataa Nuoren urheilijan ravitsemus - Olli Ilander. Lataa

Lataa Nuoren urheilijan ravitsemus - Olli Ilander. Lataa Lataa Nuoren urheilijan ravitsemus - Olli Ilander Lataa Kirjailija: Olli Ilander ISBN: 9789519147611 Sivumäärä: 300 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 28.24 Mb Nuoren urheilijan ravitsemus -kirja auttaa ohjaamaan

Lisätiedot

NUORISOPALVELUT. Tämä kysely on osa Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitustyötä. Se toteutetaan Webropol-kyselynä PE mennessä.

NUORISOPALVELUT. Tämä kysely on osa Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitustyötä. Se toteutetaan Webropol-kyselynä PE mennessä. NUORISOPALVELUT Tämä kysely on osa Lapsiystävällinen kunta -alkukartoitustyötä. Se toteutetaan Webropol-kyselynä PE 5.4.2019 mennessä. Kyselyssä voit kertoa kokemuksistasi ja toiveistasi koskien Kittilän

Lisätiedot

TAKUULLA LIIKUNTAA. Mikko Salasuo, Tiina Hakanen, Sami Myllyniemi

TAKUULLA LIIKUNTAA. Mikko Salasuo, Tiina Hakanen, Sami Myllyniemi TAKUULLA LIIKUNTAA Kyselytutkimus toimintarajoitteisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamisesta ja vapaa-ajasta Julkistamistilaisuus 10..019 Helsinki Mikko Salasuo, Tiina Hakanen, Sami Myllyniemi Tavoite

Lisätiedot

Taustaa Suunnitelma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluprosessin kulusta

Taustaa Suunnitelma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluprosessin kulusta Taustaa Suunnitelma yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitteluprosessin kulusta Arvioidaan laajasti omaa toimintaa. Tunnistetaan käytäntöjä tai tilanteita, joissa voi esiintyä eriarvoisuutta. Perustellaan

Lisätiedot

LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA

LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA LIIKUNNAN ALUEJÄRJESTÖN ROOLI KOULUPÄIVÄN LIIKUNNALLISTAMISESSA Mentorointi Nuoren Suomen ja aluejärjestöjen toteuttamaa Liikkuva koulu ohjelmaan kuuluvaa maksutonta toimintaa Mentoreina aluejärjestöjen

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

2010 Kevät / kesä kampanjatuotteet

2010 Kevät / kesä kampanjatuotteet 2010 Kevät / kesä kampanjatuotteet Finland www.mercuriusmainoslahjat.fi new Tämä tyylikäs sinivalkoinen kulho soveltuu loistavasti niin tarjoiluvadiksi, kuin liikelahjaksikin. Kulho toimitetaan tyylikkäässä

Lisätiedot

K 2 HOME K 2 HOME, 1.673-223.0, 2015-11-18

K 2 HOME K 2 HOME, 1.673-223.0, 2015-11-18 K 2 HOME Pyörillä varustetussa painepesurissa on 4 metrin paineletku, suihkuputki, rotojet-suutin tuottaa pyörivän pistesuihkun, jossa yhdistyvät pistesuihkun korkea pintapaine ja viuhkasuuttimen laaja

Lisätiedot

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja

The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja Inspiraatio The Warm Societyn ainutlaatuinen lämmitysratkaisujen valikoima takaa miellyttävät asuin- ja työskentelyolot. Ratkaisujemme laaja kirjo muodokkaita ja värikkäitä lämmittimiä mahdollistaa oman

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Erityisliikunnan ammattikoulutuksen näkymiä Karjalan tasavallassa

Erityisliikunnan ammattikoulutuksen näkymiä Karjalan tasavallassa PETROSKOIN PEDAGOGINEN OPISTO Erityisliikunnan ammattikoulutuksen näkymiä Karjalan tasavallassa Valeria Denisenko, Petroskoin pedagogisen opiston johtaja PETROSKOIN PEDAGOGINEN OPISTO Pietarin valtiollisen

Lisätiedot

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Kangasvekkikaihtimet Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Uudista ja muuta kauniilla vekeillä Kangasvekkikaihdin yhdistää hienolla tavalla ryhdikkäät, suorat linjat ja pehmeän kauniit kankaat.

Lisätiedot

Suomeksi HERBIE. Indoor Garden. Effortless Indoor Gardening

Suomeksi HERBIE. Indoor Garden. Effortless Indoor Gardening Suomeksi HERBIE Indoor Garden Effortless Indoor Gardening HERBIE Indoor Garden design by mikael ericsson Vaivatonta sisäviljelyä Tregren tarjoaa ratkaisut helppoon ja vaivattomaan sisäviljelyyn. Herbie

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Tutkimusaineisto koottu puhelinhaastatteluina helmikuun 2009 ja tammikuun 2010 aikana Kohteena 3 18-vuotiaat (vanhemmat vastanneet 3 11-vuotiaiden puolesta ja 12 18- vuotiaat vastanneet itse kysymyksiin)

Lisätiedot

Huhtikuu 2015. Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.

Huhtikuu 2015. Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha. Huhtikuu 2015 Ateljé Margaretha - PL 6370-00002 Helsinki Puh. 09 3157 9210 www.margaretha.fi Sähköposti: asiakaspalvelu@margaretha.fi Hyvä Kerhojäsen! Vihdoinkin kevät tekee tuloaan! Myös me täällä Club

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

VALMENNUSJÄRJESTELMÄ. 1 Taustaa. 2 Valmennusjärjestelmän valinnat ja tavoite

VALMENNUSJÄRJESTELMÄ. 1 Taustaa. 2 Valmennusjärjestelmän valinnat ja tavoite 1 Taustaa 2000-luku on ollut muutosten aikaa suomalaisessa urheilujärjestökentässä yleisesti ja myös suomalaisessa vammaisurheilussa. Vuonna 2010 aloitti toimintansa neljän diagnoosipohjaisen vammaisurheilujärjestön

Lisätiedot

RETRO SALAATTISETTI SUOSITTU KLASSIKKO

RETRO SALAATTISETTI SUOSITTU KLASSIKKO SUOSITTU KLASSIKKO RETRO SALAATTISETTI Arvioidut Retro-sarjan salaattiottimet. Pierre Forsellin muotoilemat ja ne esiteltiin ensi kertaa jo 50-luvulla. Sirolla muodollaan Retro salaattiottimet ovat yhtä

Lisätiedot

Kolmipyörä, maastofillari, skootteri. Mitä kaikkea lapset tarvitsevatkaan?

Kolmipyörä, maastofillari, skootteri. Mitä kaikkea lapset tarvitsevatkaan? Kolmipyörä, maastofillari, skootteri. Mitä kaikkea lapset tarvitsevatkaan? Säästä ja lahjoita lapsellesi. Tapoja on monia Osuuspankin valikoimasta löydät lapsesi ja perheesi tilanteeseen parhaiten sopivat

Lisätiedot

Koti kattojen yllä...

Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Upeat ullakkoasunnot parhaimmalla paikalla Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 5 A 51, Helsinki Ylellinen ullakoasunto Helsingin parhaalla paikalla Kruununhaassa.

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018:

LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS 2018: LASTEN JA NUORTEN VAPAA-AIKATUTKIMUS : OIKEUS LIIKKUA Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten elämää. Suurimmalla osalla lapsista ja nuorista on jokin harrastus, ja he kokevat olevansa varsin tyytyväisiä

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto Kulttuurilautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Kaupunginvaltuusto Kulttuurilautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 117 15.11.2016 Kulttuurilautakunta 42 11.04.2017 Kaupunginhallitus 102 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 45 09.05.2017 Kokoomuksen valtuustoryhmän aloite lasten harrastustakuusta 3492/12.05.00/2016

Lisätiedot

Gense on perustettu 1856, ja se on Ruotsin vanhin toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat

Gense on perustettu 1856, ja se on Ruotsin vanhin toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat B2B KEVÄT/KESÄ 2014 Gense on perustettu 1856, ja se on Ruotsin vanhin toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat ruostumattomasta teräksestä valmistettuja

Lisätiedot

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE varainhankintaa medelanskaffning Tue toimintaamme ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE Yhteisen päämäärän hyväksi

Lisätiedot

Kasva Urheilijaksi - kehitetään kokeillen!

Kasva Urheilijaksi - kehitetään kokeillen! Sinettiseurakiertue 2015 Kasva Urheilijaksi konsepti - kehitetään kokeillen! Konsepti Versio 1.2, sisäinen materiaali Maria Ulvinen Meillä on unelma siitä, että jokaisella lapsella on mahdollisuus innostua

Lisätiedot

Seuratuki-info Valtakunnallinen Sinettiseuraseminaari

Seuratuki-info Valtakunnallinen Sinettiseuraseminaari Seuratuki-info Valtakunnallinen Sinettiseuraseminaari 8.10.2016 ylitarkastaja Sari Virta Kansalaistoiminnan nykytila Yhdistysrekisteri: 20 000 liikuntatoimintaan liittyvää yhdistystä Kunnat: avustusjärjestelmissä

Lisätiedot

Menestystarina Greiner sai alkunsa Walter Greiner valmisti pienessä työpajassa niskatukia kampaamotuoleihin ja siitä lähtien yritys on kasvanut

Menestystarina Greiner sai alkunsa Walter Greiner valmisti pienessä työpajassa niskatukia kampaamotuoleihin ja siitä lähtien yritys on kasvanut Menestystarina Greiner sai alkunsa 1922. Walter Greiner valmisti pienessä työpajassa niskatukia kampaamotuoleihin ja siitä lähtien yritys on kasvanut huomattavasti, mutta se on silti edelleen Greiner perheen

Lisätiedot

K 2 PREMIUM HOME K 2 PREMIUM HOME, 1.673-300.0, 2015-03-23

K 2 PREMIUM HOME K 2 PREMIUM HOME, 1.673-300.0, 2015-03-23 K 2 PREMIUM HOME Pienen kokonsa ansiosta painepesuri on näppärä käytössä ja vie hyvin vähän säilytystilaa. Varusteet: T 50 terassipesuri, jolla tasopinnat puhdistuvat kätevästi ilman roiskeita, puhditusainetiiviste

Lisätiedot

Kehyskuvasto. www.eirikehykset.com. www.eirikehykset.com

Kehyskuvasto. www.eirikehykset.com. www.eirikehykset.com Kehyskuvasto www.eirikehykset.com 2014 www.eirikehykset.com www.eirikehykset.com Eiri Kehykset Oy Eiri Kehykset Oy on valmistanut laadukkaita valokuvakehyksiä jo 60 vuoden ajan. Tuotteet tehdään suomalaisilla

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2018 Liikuntapalvelut Metsontie 41 B, 3.kerros KOTKA Puh

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2018 Liikuntapalvelut Metsontie 41 B, 3.kerros KOTKA Puh KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2018 Liikuntapalvelut Metsontie 41 B, 3.kerros 48220 KOTKA Puh. 040 575 6448 2.3.2018 1 URHEILUSEURAT AVUSTUKSET VUODELLE 2018 Hyvinvointilautakunnan myöntämä Järjestöyhteistyöavustus

Lisätiedot

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -joululahjakortilla! www.joyful.fi

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -joululahjakortilla! www.joyful.fi Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -joululahjakortilla! www.joyful.fi 2 Lahjakortti joka antaa moninkertaisen elämyksen! Joyful -lahjakortti on helppo

Lisätiedot

Tavoite. Tiedonkeruu. Kohderyhmä ja otos

Tavoite. Tiedonkeruu. Kohderyhmä ja otos Toukokuu 2019 Tavoite Telian valtakunnallisen kyselyn tavoitteena oli selvittää mitä liikuntaa perheiden lapset harrastavat, millainen on vanhempien rooli niissä sekä millaisia haasteita vanhemmat kohtaavat

Lisätiedot

BLUES MK -01 Blue. Nimi Nro

BLUES MK -01 Blue. Nimi Nro BLUES MK -01 Blue Nimi Nro Harjoituspäiväkirja Kesä 2013 Hyvä Blues 01 Blue pelaaja, Olet päässyt edellisen kauden aikana hieman maistamaan sitä, miltä kilpakiekon pelaaminen tai jääkiekon treenaaminen

Lisätiedot

J O K A I S E L L A L A P S E L L A O N O I K E U S H A R R A S T U K S E E N V A I O N K O? HARRASTUS KICK OFF -TILAISUUS

J O K A I S E L L A L A P S E L L A O N O I K E U S H A R R A S T U K S E E N V A I O N K O? HARRASTUS KICK OFF -TILAISUUS J O K A I S E L L A L A P S E L L A O N O I K E U S H A R R A S T U K S E E N V A I O N K O? HARRASTUS KICK OFF -TILAISUUS 13.9.2018 klo 12 16 Monitoimitalo 13, Wivi Lönn -sali Esittäytyminen ja virittäytyminen

Lisätiedot

Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän: Ateriat kotiin. Kotiin kuljetuksen ohjeet

Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän:  Ateriat kotiin. Kotiin kuljetuksen ohjeet Informaatio voimassa 1. syyskuuta lähtien 2017 Lue enemmän: www.umea.se/dinmaltid Ateriat kotiin Kotiin kuljetuksen ohjeet Sisältö Kuka voi saada ateriat kotiin kuljetettuina... 3 Aterioiden tarjonta...

Lisätiedot

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015

Ammattiopiston näkökulma. Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Ammattiopiston näkökulma Erityisopettaja Tuula Niskanen Keski-Uudenmaan ammattiopisto 1.12.2015 Mitä tukea nuoret haluavat vanhemmilta ja koululta? En oo tajunnu koskaan peruskoulussa matikkaa. Opettajan

Lisätiedot

K 2 CAR & HOME K 2 CAR & HOME, 1.673-225.0, 2015-11-11

K 2 CAR & HOME K 2 CAR & HOME, 1.673-225.0, 2015-11-11 K 2 CAR & HOME Kompakti ja näppärä painepesuri on erittäin monipuolisesti varusteltu. vakiona on 4 m paineletku suihkuputki ja rotojet suutin. Autosetti sisältää pesuharjan ja 0,3 l vaahtosuuttimen sekä

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

B2B KAMPPANJATUOTTEET

B2B KAMPPANJATUOTTEET B2B KAMPPANJATUOTTEET Kevät/kesä 2012 Gense on perustettu 1856 ja on Ruotsin vanhin, toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat ruostumattomasta

Lisätiedot

Painepesurit K 5 Premium

Painepesurit K 5 Premium Painepesurit K 5 Premium Pesurissa on taloudellinen ja kestävä vesijäähdytetty moottori. Tehokas pesuri monipuoliseen käyttöön. Letkukela pitää korkeapaineletkun järjestyksessä. Vakiovarusteet: Integroitu

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

JUNIORS. Matkalle yhdessä. Kivoja matkatehtäviä

JUNIORS. Matkalle yhdessä. Kivoja matkatehtäviä JUNIORS Matkalle yhdessä Kivoja matkatehtäviä 1 Hauskaa tekemistä merellä ja maissa Merimatka lähestyy! Laivalla on huikean hauskaa: pääsee lötköttelemään hyttiin, herkuttelemaan laivan ravintoloihin ja

Lisätiedot

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä esityispalveluista 1. 1. Vastaajan taustatiedot Vastaajien määrä: 1 Etunimi Sukunimi Sähköposti Organisaatio, jota vastaus edustaa Mahdollinen tarkennus Toni

Lisätiedot

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE

HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG MELLIÄ! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: MELLIEN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE 24 HYVÄÄ SYYTÄ OSTAA 1000 KG Ä! TERÄKSINEN SYYSTARJOUS: EN OSTAJALLE ATERINSETTI KAUPAN PÄÄLLE www.rehuraisio.com TILAA 1000 KG MELLEJÄ, SAAT FISKARSIN ATERINSETIN KAUPAN PÄÄLLE LISÄÄ TEHOA PLUS-TUOTTEILLA

Lisätiedot

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT

& KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT kevään uutuuksia & KESÄN 2015 PARHAAT LIIKELAHJAIDEAT Yrityksesi visuaalinen ilme ja arvot saavat näkyä myös liikelahjoissa. Meidän kauttamme se onnistuu. Voit tilata tuotteet haluamallasi kuvalla kudottuna

Lisätiedot

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29 Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT Vastaajien kokonaismäärä: 29 1. MITÄ KOULUA KÄYT? 5.-6.LK 7.-9. LK. LUKIO/ REDU MUU: Missä? 3% 97% 3. ASUINALUEELLANI ON PAIKKOJA HENGAILUUN, PELAAMISEEN JA LIIKUNTAAN. KYLLÄ.

Lisätiedot

Palvelutalo Attendo Mellunmäki aukeaa

Palvelutalo Attendo Mellunmäki aukeaa Attendo Mellunmäki on helmikuussa 2019 Itä- Helsinkiin valmistuva laadukas ja viihtyisä palvelutalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis ole aivan

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka TAPAAMINEN Tehtävä Tutki liikuntapiirakkaa ja suunnittele itsellesi oma piirakka. Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka Liikuntapiirakka: UKK-instituutti 34 TAPAAMINEN Oma liikuntapiirakkani 35 TAPAAMINEN

Lisätiedot

Liikunta lasten ja nuorten terveyden edistäjänä

Liikunta lasten ja nuorten terveyden edistäjänä Liikunta lasten ja nuorten terveyden edistäjänä V Valtakunnallinen kansanterveyspäivä 15.1.2009 Helsinki Tuija Tammelin Erikoistutkija, FT, LitM Työterveyslaitos, Oulu Lasten ja nuorten fyysinen aktiivisuus,

Lisätiedot

DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA

DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA DUNIFORM YKSINKERTAISTAA TOIMINTAA KOKONAISRATKAISU KONEET DUNIFORM AINUTLAATUINEN PAKKAUSRATKAISU Duniform on ruokapalveluiden toimittajille suunniteltu kokonaisratkaisu, joka yhdistää muotoilun, laadun

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

AIKUISVÄESTÖN LIIKUNNAN HARRASTAMINEN, VAPAAEHTOISTYÖ JA OSALLISTUMINEN

AIKUISVÄESTÖN LIIKUNNAN HARRASTAMINEN, VAPAAEHTOISTYÖ JA OSALLISTUMINEN AIKUISVÄESTÖN LIIKUNNAN HARRASTAMINEN, VAPAAEHTOISTYÖ JA OSALLISTUMINEN KIHU, JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO, LIKES 27.5.2019 JARMO MÄKINEN, OUTI AARRESOLA TIETOAUKKOJA AIKUISVÄESTÖN LIIKUNTAHARRASTAMISESTA, LAJIEN

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

Erityisliikunnan muuttuvat käsitteet ja käytännöt

Erityisliikunnan muuttuvat käsitteet ja käytännöt Erityisliikunnan muuttuvat käsitteet ja käytännöt Pauli Rintala Erityisliikunnan professori Jyväskylän yliopisto Liikuntakasvatuksen laitos ERITYISLIIKUNNAN HISTORIA Ennen v. 1900: Lääketieteellinen voimistelu

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ]

Hintaryhmä 20,00. [ + toimituskulut 9 / lahjakortti ] TUOTEVALIKOIMA Kortin saaja voi valita lahjansa seuraavista tuoteryhmistä: Urheilu & Vapaa-aika, Vuode- ja kylpyhuonetekstiilit ja Koti & Keittiö. Ohessa esimerkkejä kahden eri hintaryhmän laajasta tuotevalikoimasta!

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa

Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry seurayhteistyötä koulujen ja päiväkotien kanssa Salon Palloilijat ry Viisi jaostoa: jalkapallo, jääkiekko, koripallo, salibandy ja taitoluistelu. Vuonna 2016 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa.

Lisätiedot

Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=12% liikuntamaksun maksaneista)

Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=12% liikuntamaksun maksaneista) Palautekysely Viikko 48: 25.11. 2.12.2013 669 vastausta (=1 liikuntamaksun maksaneista) Korkeakoulujen vastausprosentit: TTY 9 % (31 % vastauksista) TAMK 19 % (15 % vastauksista) TaY 13 % (54 % vastauksista)

Lisätiedot

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla!

Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla! Täydellinen lahja onnitteluun, muistamiseen ja palkitsemiseen! Vahvista suhteitasi Joyful -lahjakortilla! www.joyful.fi 2 Lahjakortti joka antaa moninkertaisen elämyksen! Joyful -lahjakortti on helppo

Lisätiedot

Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv

Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv Kolmården eläinpuisto/ Turusta Silja Line 3pv Reitti: - Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä Lähtö: ma 17.7. Pohjoismaiden suosituin eläinpuisto Kolmården safaripuistoineen on jännittävä kesälomakohde koko

Lisätiedot

Jyväskylä 27.11.2013 Inkluusion askelmerkit

Jyväskylä 27.11.2013 Inkluusion askelmerkit Jyväskylä 27.11.2013 Inkluusion askelmerkit Aija Saari Tutkimuspäällikkö, Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry aija.saari@vammaisurheilu.fi VAMMAISUUDEN KAKSI MALLIA/ FILOSOFIAA Medikaalinen ja sosiaalinen

Lisätiedot

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen

Kasva Urheilijaksi aamukahvit Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Kasva Urheilijaksi aamukahvit 11.3.2015 Kasva Urheilijaksi kokonaisuus ja kokeilut Versio 1.2 Maria Ulvinen Urheileva lapsi tai nuori kaiken keskiössä Koti Liikunta- ja urheiluolosuhteet - kuntataho Innostus

Lisätiedot

NUORET LUUPIN ALLA KOULUKYSELY 2014

NUORET LUUPIN ALLA KOULUKYSELY 2014 NUORET LUUPIN ALLA KOULUKYSELY 2014 Leena Haanpää Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus CYRI Turun yliopisto LANU-koordinaatioryhmä 26.11.2015 Turku Näin tutkimus toteutettiin NUORET LUUPIN ALLA 2014 Vastaajat

Lisätiedot

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin.

Yhdessä enemmän. Ei jätetä ketään yksin. Yhdessä enemmän Ei jätetä ketään yksin. Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Vapaaehtoistoiminta ja auttaminen tuottavat iloa ja tekevät onnelliseksi Onnelliseksi voit tehdä monella tavalla. Yksi tapa on tulla

Lisätiedot

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset. Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta

Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset. Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta Lasten ja nuorten liikunnan kustannukset Harrastamisen hinta seuran, kunnan vai harrastajan kukkarosta? ylitarkastaja Sari Virta Väestön liikkuminen Organisoitu liikunta Omatoiminen liikunta Harrastaminen

Lisätiedot

Tehdään yhdessä hyvä maailma!

Tehdään yhdessä hyvä maailma! Tehdään yhdessä hyvä maailma! Kehitysvammaisten Tukiliitto ry wwwtukiliittofi Tehdään yhdessä Jäsenenä saat tietoa ja vertaist Tavoitteemme ovat kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden sekä perus- ja ihmisoikeuksien

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

Onnittelut PC SpeedCAT perheeseen liittymisestä

Onnittelut PC SpeedCAT perheeseen liittymisestä Onnittelut PC SpeedCAT perheeseen liittymisestä Tulet hämmästymäät kaikista upeista asioista joita PC SpeedCAT pystyy tekemään: Optimoi tietokoneesi nopeuden tehden siitä Optimoi internetnopeutesi tehden

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys Enerline viihtyisyyttä energiatehokkaasti Vaivaton ja huoltovapaa Lattialämmityksen huonekohtaisten termostaattien avulla saat eri tiloihin valitsemasi lämpötilat vaivattomasti.

Lisätiedot

Korkealaatuisia ja toimivia kokkien valitsemia tuotteita

Korkealaatuisia ja toimivia kokkien valitsemia tuotteita Laatua Kotiin Sisällysluettelo s. 3 Exxent Professional Cooking s. 5 Taso 1 s. 6 Kattilasetti s. 7 Victoria juhlaposliinisetti 12:lle s. 9 Taso 2 s. 10 Kattilasetti s. 11 Zeus posliiniastiasto s. 13 Taso

Lisätiedot

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt Auringolta suojautuminen on tärkeä osa asumista sekä nykyaikaista rakentamista. Ulkotiloissa viilentävällä varjolla on tärkeä rooli paitsi viihtyisyyden myös terveytesi kannalta.

Lisätiedot

Kasva urheilijaksi aamukahvit

Kasva urheilijaksi aamukahvit Kasva urheilijaksi aamukahvit 26.5.2015 Tapaamisen sisältö: Kuulumiset Uudistuvat sinettiseurakriteerit/ Eija Alkavat Kasva urheilijaksi kokeiluprosessit lajien toiveet yhteistyön tavasta?/ Maria Lasten

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan!

SELKOESITE. Tule mukaan toimintaan! SELKOESITE Tule mukaan toimintaan! Mannerheimin Lastensuojeluliitto Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on vuonna 1920 perustettu kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia

Lisätiedot

Gense on perustettu 1856, ja se on Ruotsin vanhin toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat

Gense on perustettu 1856, ja se on Ruotsin vanhin toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat B2B syksy 2013 Gense on perustettu 1856, ja se on Ruotsin vanhin toiminnassa oleva osakeyhtiö. Gense on yksi Skandinavian suurimmista yrityksistä, jotka toimittavat ruostumattomasta teräksestä valmistettuja

Lisätiedot

KYLMÄVESI PAINEPESURIT Kevät/kesäkampanja 2011

KYLMÄVESI PAINEPESURIT Kevät/kesäkampanja 2011 KYLMÄVESI PAINEPESURIT Kevät/kesäkampanja 2011 Lähes kaiikki tuotteet suoraan varastostamme! Tarjoukset ovat voimassa toistaiseksi SIMMM POWER DUTY Vankka peruspesuri kovaan käyttöön. Riisuttu turhista

Lisätiedot