N A A N T A L I ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, II-VAIHE ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "N A A N T A L I ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, II-VAIHE ASEMAKAAVAN SELOSTUS"

Transkriptio

1 N A A N T A L I Ak 302 ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, II-VAIHE ASEMAKAAVAN SELOSTUS kaupunginosan lähivirkistysalueen, sekä 28. kaupunginosan korttelien 38 49, lähivirkistysalueen, leikkipuiston, yleisen tien alueen, energiahuollon alueen, mastoalueen ja katualueen asemakaava. Kaavan laatija: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila arkkitehti Oscu Uurasmaa arkkitehti Aleksi Myyryläinen Hyväksytty kaavoitus- ja ympäristölautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hyväksytty kaupunginvaltuustossa

2 ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, II-VAIHE 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot 529 Naantalin kaupunki Ak-302 Itä-Immasen asemakaava, II-vaihe. Päivätty Asemakaavalla muodostuu: 22. kaupunginosan lähivirkistysaluetta 28. kaupunginosan kortteleita 38-49, lähivirkistysaluetta, leikkipuistoa, yleisen tien aluetta, energiahuollon aluetta, mastoaluetta ja katualuetta. Suunnittelusta on vastannut Naantalin kaupungin ympäristövirasto. 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Immasen kaupunginosassa Maskuntien länsipuolella, Kettumäentien ja Veräjätien ympäristössä, Rämpsälänkadun ja Immasentien välissä. Alue rajautuu etelässä Myllärinmäen alueeseen (Ak-120 ja Ak-149), lännessä Immasen alueeseen (Ak-267) ja pohjoisessa Itä-Immasen I-vaiheen alueeseen (Ak-289). Maskuntien itäpuolella alue rajautuu asemakaavattomaan alueeseen sekä Vengan golfkentän alueeseen (Ak-283). 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Asemakaavalla kaavoitetaan alueelle pientalovaltaista aluetta. Asemakaavalla jatketaan Itä-Immasen kaavoitusta, kaavoituksen edellisessä vaiheessa suunnittelualue jaettiin kahteen vaiheeseen. Ensimmäisen osan toteuttaminen on jo alkanut. Sivu 2 (18)

3 2 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Rakennettu ympäristö ja yhdyskuntarakenne Asuminen ja palvelut Työpaikat ja elinkeinotoiminta Virkistys Liikenne Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Sosiaalinen ympäristö Tekninen huolto Maanomistus SUUNNITTELUTILANNE Maakuntakaava (entinen seutukaava) Yleiskaava Asemakaava Muu suunnittelutilanne Kaavoituspäätös ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos Asemakaavaluonnoksen nähtävillä olo Asemakaavaehdotus ja nähtävillä olo Muutokset suunnitelmiin lausuntojen pohjalta...13 Sivu 3 (18)

4 6.4 ASEMAKAAVAN TAVOITTEET ASEMAKAAVARATKAISUN VAIHTOEHDOT JA NIIDEN VAIKUTUKSET Rakennemalli Kaksi jatkomallia Asemakaavaluonnos, kaksi vaihtoehtoa vaihtoehto ASEMAKAAVAN KUVAUS KAAVAN RAKENNE Mitoitus Palvelut YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN ALUEVARAUKSET Korttelialueet Virkistysalueet Liikenne- ja katualueet Erityisalueet KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikutukset maisemaan, luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset taajamakuvaan Vaikutukset talouteen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön Vaikutukset liikenteeseen ASEMAKAAVAN TOTEUTUS TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS TOTEUTUKSEN SEURANTA...18 LIITTEET: Liite 1 Liite 2 Liite 3 Liite 4 Liite 5 Liite 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan seurantalomake Meluselvitys Luontoselvitys Kunnallistekniikan yleissuunnitelma Kaavan käsittely / pöytäkirjaote Sivu 4 (18)

5 3 Tiivistelmä Asemakaavalla jatketaan Itä-Immasen kaavoitusta, kaavoituksen edellisessä vaiheessa suunnittelualue jaettiin kahteen vaiheeseen. Asemakaavalla kaavoitetaan alueelle pientalovaltaista aluetta. Asemakaavassa alueelle on osoitettu 22 pientalotonttia ( ja -1) joilla jo on rakennus sekä 37 uutta pientalotonttia ( ja -1). Vanhoille tonteille on annettu paljon rakennusoikeutta, 20 tontilla on myös mahdollistettu lisäasuinrakennuksen rakentaminen. Vanhojen tonttien keskikoko kaavassa on noin m², uusien tonttien keskikoko on noin m². Vanhoilla rakennuspaikoilla on yhteensä k-m² rakennusoikeutta, uusilla k-m². Luvuissa ensimmäinen on varsinainen rakennusoikeus ja jälkimmäinen on erikseen autotalli- ja varastorakennuksia varten annettu rakennusoikeus. Asemakaava-alueelle on osoitettu myös lähivirkistysalueita (VL), leikkipuisto (VK), yleisen tien aluetta (LT), energiahuollon aluetta (EN), mastoaluetta (EMT) sekä katualuetta. 4 Lähtökohdat 4.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Rakennettu ympäristö ja yhdyskuntarakenne Alue sijaitsee Maskuntien läheisyydessä. Alueella ei ole asemakaavaa. Alue on osittain rakennettua ympäristöä, jolle asemakaavan yhteydessä on suunniteltu osittain uusi katuverkosto sekä kunnallistekninen verkosto. Alueella sijaitsee 22 asuinrakennusta. Alueella sijaitsee telemasto, jonka suojaetäisyys on 48 metriä rakennuksiin ja tonttimaahan sekä 35 metriä ulkoilureitteihin. Yli puolet alueesta on tällä hetkellä metsää Asuminen ja palvelut Alueella on 22 olemassa olevaa asuinrakennusta, joista yksi on paritalo. Osa rakennuksista on suhteellisen yhtenäisellä alueella Veräjätien länsipuolella, osa taloista on suurilla yksittäisillä rakennuspaikoilla. Lähimmät kaupalliset palvelut sijaitsevat runsaan puolen kilometrin etäisyydellä Nuhjalassa. Naantalin keskusta sijaitsee noin neljän kilometrin etäisyydellä Työpaikat ja elinkeinotoiminta Alueella ei sijaitse työpaikkoja. Sivu 5 (18)

6 Alueen lähellä on Murikon teollisuusalue. Luolalan teollisuusalueelle on noin 2,5 kilometriä, liikenneyhteydet sinne ovat hyvät. Naantalin keskusta sijaitsee noin 4 kilometrin etäisyydellä Virkistys Alueella on runsaasti metsää, joka on osittain ulkoilukäytössä. Alueen lounaisosassa on kuntoreitin osa, joka runsaslumisina talvina on kunnostettu hiihtoreitiksi. Kesäisin reitti on kohtalaisen kulkukelpoinen polku. Reitti ei ole tältä osalta valaistu. Alueen länsipuolella on suuri yhtenäinen virkistysalue valaistuine kuntoratoineen. Myös alueen pohjoispuolella on virkistysaluetta Liikenne Alue on sijaitsee Maskuntien läheisyydessä. Suunnittelualueen liikenne tukeutuu pääasiassa Maskuntiehen. Liittyminen Maskuntielle tapahtuu kaakossa Rämpsälänkadun kautta, koillisessa Veräjätieltä Immasentien kautta Maskuntien uuteen kiertoliittymään. Vanha Kettumäentie toimii nykyään lähinnä kevyen liikenteen reittinä. Alueella ei ole erityistä pysäköintiongelmaa. Lähellä sijaitsevien kuntoilureittien pysäköinti tapahtuu muualla. Lähin joukkoliikennepysäkki sijaitsee Maskuntiellä suunnittelualueen läheisyydessä. Matkaa Turun linjan pysäkille on noin kilometri. Tiehallinnon ohjeistuksen mukaan kaava-alueen itäpuolella sijaitseva Maskuntien, Rämpsälänkadun ja Lehtismäentien risteys sijaitsee liian lähellä Maskuntien uutta kiertoliittymää Ympäristönsuojelu ja ympäristöhäiriöt Pohjavesialue Alueen itäosa kuuluu Lounais-Suomen Ympäristökeskuksen luokituksen mukaan I-luokan pohjavesialueeseen (vedenhankintaa varten tärkeä pohjavesialue). Pohjavesialueen käytön rajoituksista on säädetty Naantalin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä Luontoselvitys Alueelle on teetetty luontoselvitys Itä-Immasen ensimmäisen kaavoitusvaiheen yhteydessä (Suomen luontotieto Oy 33/2005, Jyrki ja Satu Oja). Selvitys ulottuu myös kokonaisuudessaan 2-vaiheen suunnittelualueelle. Selvityksen yhteenveto toteaa: Suunnitellulla kaava-alueella ei esiinny Luonnonsuojelulain 29 mukaisia suojeltavia luontotyyppejä, mutta lohkot 2 ja 6 täyttävät Metsälain 10 mukaiset kriteerit erityisen arvokkaasta elinympäristöstä. (kalliot ja jyrkänteet). Alueella ei esiinny Vesilain (Vesilaki 1961/264, 15a ja 17a ) tarkoittamia suojeltavia Sivu 6 (18)

7 pienvesiä kuten lähteitä. Alueella ei ole perinnemaisemakohteita eikä perinnebiotooppeja. Lohkon 15 putkilokasvilajistoon kuuluu sikoangervo, joka kuuluu arkeofyytteihin eli muinaistulokkaisiin. Lajin esiintyminen viittaa usein vanhaan asuinpaikkaan. Kaava-alueella ei ole soita eikä vanhaksi metsäksi luettavia metsäkuvioita. Alueen pesimälinnustoon kuuluu kaksi Lintudirektiivin (Council Directive 79/409/ETY) liitteen I pesimälajeja, joista palokärki pesii alueen keskiosissa ja harmaapäätikka jossain alueen länsiosissa. Alueen nisäkäslajistoon kuuluu EU:n erityissuojelua nauttiva liito-orava, jonka esiintymisestä tulee laatia tarkempi talviaikainen selvitys. Saman selvityksen 1. täydennyksen yhteenveto toteaa: Selvityksen perusteella voidaan todeta, ettei liito-oravia esiinny suunnitellulla asemakaava-alueella. Alueella ei ole Luonnonsuojelulain tarkoittamia liitooravan lisääntymis- tai levähdyspaikkoja eikä alueella ole myöskään merkitystä liito-oravan ruokailukohteena Maisemaselvitys Osayleiskaavan maisemaselvityksessä osa Kettuvuorenpuistosta ja Ketunleivänpuistosta on todettu suojeltavaksi maisema/luontoalueeksi Meluselvitys Maskuntien osalta on laadittu meluselvitys edellisen kaavavaiheen yhteydessä. Selvitystä on täydennetty uusimmilla liikennelaskelmilla. Selvitys osoittaa melualueita suunnittelualueen itäosassa Sosiaalinen ympäristö Alueen sosiaalinen ympäristö koostuu pääasiassa sen asukkaista, läpikulkijoista sekä ulkoilualueiden käyttäjistä Tekninen huolto Alueella ei ole kaikilta osin toimivaa kunnallisteknistä verkostoa. Alueella on telemasto sekä runsaasti siihen liittyvää kaapelointia. 4.2 Maanomistus Alueen maanomistus on esitetty alla olevassa kartassa. Suurimpia maanomistajia ovat Naantalin kaupunki, Raision-Naantalin vesilaitos, Tiehallinto sekä As oy Naantalin Kettumäentie. Alueella on lisäksi noin 20 yksityisessä omistuksessa olevaa maa-alaa, jotka toimivat pääasiassa rakennuspaikkoina. DNA Finland on merkittävänä vuokralaisena alueella (telemasto). Sivu 7 (18)

8 Kuvassa on kartta alueen maanomistuksesta Naantalin kaupungin omistamat maat on merkitty vaalealla ja kaupungin omistamat, mutta ulkopuoliselle vuokratut, tummemmalla värillä. Yksityisten maat on jätetty valkoiseksi. Sivu 8 (18)

9 5 Suunnittelutilanne Maakuntakaava Ympäristöministeriön vahvistamassa Turun kaupunkiseudun maakuntakaavassa suunnittelualueelle on osoitettu taajamatoimintojen aluetta (A) ja virkistysaluetta (V). Pohjavesialue ulottuu suunnittelualueelle. Ulkoilureitti kulkee alueen eteläreunassa Yleiskaava Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen pohjoisten alueiden osayleiskaava (Y- 7, vahvistettu ). Osayleiskaavassa alueelle on osoitettu asuinpientalojen korttelialuetta (AP), retkeily- ja ulkoilualuetta (VR), virkistysaluetta (V), ulkoilureitti (palloviiva) sekä pohjavesialue (pistekatkoviiva). Kuvassa on ote osayleiskaavasta. Suunnittelualue on osoitettu pisteviivalla. Kuva ei ole mittakaavassa. Immasentien liittyminen Maskuntiehen on muutettu Itä-Immasen I-vaiheen asemakaavan yhteydessä etelämmäksi kiertoliittymään. Sivu 9 (18)

10 5.1.3 Asemakaava Alueella ei ole asemakaavaa. Kuvassa on esitetty alueen lähellä sijaitsevat asemakaavat. Suunnittelualue osoitettu pistekatkoviivalla. Kuva ei ole mittakaavassa Muu suunnittelutilanne Rakennusjärjestys Naantalin kaupungin nykyinen rakennusjärjestys on tullut voimaan Pohjakartta Pohjakartta täyttää kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 vaatimukset. Pohjakarttaa on tarkistettu viimeksi Rakennuskiellot Alueella ei ole voimassaolevaa rakennuskieltoa. Sivu 10 (18)

11 Olemassaolevat suunnitelmat Kaavoituksen yhteydessä alueelle on laadittu kunnallistekniikan yleissuunnitelma (liite) ja katuverkon yleissuunnitelma. Kaavoituksen yhteydessä alueelle laaditaan erikseen hyväksyttävä rakennustapaohje Kaavoituspäätös Kaavoitushanketta edeltänyt Immanen-Venka aluetarkastelu on tullut vireille kaavoituskatsauksessa vuodelle Itä-Immasen asemakaavan ensimmäinen vaihe valmistui alkuvuonna Itä-Immasen II-osan asemakaava on mainittu vuosien 2007 ja 2008 kaavoituskatsauksissa, joista ensimmäinen on toiminut kohteen vireilletulokuulutuksena. 6 Asemakaavan suunnittelun vaiheet 6.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Alue sijaitsee Naantalin laajentuvan asutusalueen laitamilla. Alueella on asuintaloja, teitä, metsää, radiomasto ja ulkoilureittejä. Alueella ei ole asemakaavaa. Kunnallistekniikan ja maankäytön ratkaisemiseksi on alueelle päätetty laatia asemakaava. Alueen ympärillä on joko asemakaava tai vireillä oleva asemakaava. Vähäisellä osalla alueen itäpuolella ei ole asemakaavaa. 6.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kaavoitushanketta edeltänyt Immanen-Venka aluetarkastelu on tullut vireille kaavoituskatsauksessa vuodelle Itä-Immasen asemakaavan ensimmäinen vaihe valmistui alkuvuonna ( 30) kaupunginhallitus hyväksyi kaavoituskatsauksen vuodelle Itä-Immasen II-osan asemakaava on mainittu vuoden 2007 kaavoituskatsauksessa, joka myös on toiminut kohteen vireilletulokuulutuksena. 6.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat maanomistajat ja naapurit sekä DNA Finland jolla on radiomasto ja valokaapeleita alueella. Viranomaisina osallisia ovat Lounais-Suomen ympäristökeskus, Tiepiiri, Varsinais-Suomen liitto, Naantalin Energia Oy, Kuntayhtymä Raision-Naantalin vesilaitos ja DNA Oy. Asianosaisia ovat myös muut alueella toimivat yhdistykset, lähiympäristön asukkaat sekä muut kuntalaiset. Sivu 11 (18)

12 6.3.2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päätti asettaa Itä-Immasen asemakaavan 2- vaihetta koskevan valmisteluaineiston osallisten arvioitavaksi MRA:n 30 :n mukaisesti. (Kaymp 86, ). Kuvassa asemakaavaluonnos (ei mittakaavassa) Asemakaavaluonnoksen nähtävillä olo päivätty asemakaavaluonnos sekä päivätty osallistumis- ja arviointisuunnitelma olivat nähtävillä Asiasta tiedotettiin kaupungin ilmoitustaululla ja internetissä sekä kirjeitse maanomistajille ja lähimmille naapureille sekä muille osallisille. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma lähetettiin ympäristökeskukselle tiedoksi sähköpostilla. Erilliseen viranomaisneuvotteluun ei ollut tarvetta (Ympäristökeskus / Risto Rauhala). Asemakaavaluonnoksesta jätetyt lausunnot ja mielipiteet sekä niihin annetut vastineet on esitetty listatekstissä. Asiaa on käsitelty Lounais-Suomen ympäristökeskuksen viranomaisneuvottelussa Asemakaavaehdotus ja nähtävillä olo Asemakaavaehdotukseen tehtiin muutoksia tarkemman jatkosuunnittelun, lausuntojen, mielipiteiden sekä kunnallisteknisen suunnittelun pohjalta. Lisäksi tarkennettiin kaavamääräyksiä sekä kaavan teknistä ulkoasua. Sivu 12 (18)

13 Asemakaavaehdotus (päivätty xx.xx.2009) oli nähtävillä xx.xx.-xx.xx Asiasta tiedotettiin lehti-ilmoituksilla, kaupungin ilmoitustaululla ja internetissä sekä kirjeitse maanomistajille ja naapureille. Lausuntopyynnöt lähetettiin Lounais-Suomen ympäristökeskukselle, Varsinais-Suomen liitolle ja Tiepiirille. Asemakaavaehdotuksesta jätetyt lausunnot ja huomautukset sekä niihin annetut vastineet on esitetty listatekstissä Muutokset suunnitelmiin muistutusten ja lausuntojen pohjalta Kauristien varrella korttelissa 49 olevan maanomistajan esityksestä on tarkasteltu tarkemmin maastossa Repolaisenpuistoon liittyvää kallioaluetta. Luontoselvityksessä on todettu lohkolla 2 Metsälain 10 :n mukainen kalliomuodostelma. Maastokäynnillä on vahvistunut käsitys siitä, ettei Repolaisen puiston kalliomuodostelmia tule korkeimmilla kohdalla jakaa keinotekoisesti osaksi asuinkorttelia vaan luonteva rajaus muodostuu solan kohdalle. Alueen merkintää on tarkennettu luo-3-merkinnällä aiemman s- merkinnän sijaan. Muutos on kirjattu päivättyyn karttaan. Maanomistajaneuvottelun tuloksena syksyllä 2009 on Veräjäpolun ja Kaurispuiston väliselle alueelle lisätty yksi -1 tontti siten, että meluselvityksen tulos on otettu rajauksessa huomioon. Alueelle esitetty, lähinnä päiväkodin tarpeisiin suunniteltu YL-tontti on poistettu asemakaavasta marraskuussa ASEMAKAAVAN TAVOITTEET Alustavat tavoitteet Asemakaavoituksen tavoitteena oli kaavoittaa Itä-Immasen alue asuin- ja virkistyskäyttöön. Alueelle oli tarkoitus suunnitella korkeatasoista, luonnonläheistä pientalovaltaista asumisympäristöä Suunnittelun aikana syntyneet tavoitteet Työn aikana ratkesi maakuntakaavan ulkoilureitin sijoittuminen alueelle. Valmisteluvaiheessa selvisi alueella sijaitsevan maston vaatimukset, jotka rajoittavat ympäröivien tonttien sijoittumista (48m) sekä ulkoilureitin sijoittumista (35m). 6.5 ASEMAKAAVARATKAISUN VAIHTOEHDOT JA NIIDEN VAIKUTUKSET vaihtoehto Yhtenä vaihtoehtona voidaan aina pitää niin sanottua 0-vaihtoehtoa, jossa olemassa olevaa ei muuteta. Sivu 13 (18)

14 Alueen olemassa olevat rakennukset ja tieverkko ovat sijoittuneet kohtalaisen hyvin alueelle. Viemäriä ei alueella pääosin ole, mutta se olisi mahdollista pääosin toteuttaa ilman asemakaavaa. Osayleiskaavan mukainen lisärakentaminen ei alueella ole mahdollista ilman asemakaavaa Rakennemalli Itä-Immasen 1-vaiheen kaavoituksen yhteydessä laadittiin myös 2-vaiheen rakennemalli joka on päivätty Malli on esitetty osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa. Malli oli esillä 1-vaiheen luonnosvaiheessa, mutta sen maanomistajia ja naapureita ei silloin kuultu Kaksi jatkomallia Rakennemallin pohjalta laadittiin luontoselvityksen vaatimukset paremmin huomioiva rakennemalli (elokuu 2007). Palaute telemaston ja sen vaatimien kaapelointien vaatimuksista edellytti toisenkin jatkomallin tekoa, joka huomioi paremmin olemassa olevan reitistön ja tekniikan (syyskuu 2007). Jatkotyössä viimeinen malli todettiin parhaimmaksi Asemakaavaluonnos, kaksi vaihtoehtoa Kaavoitus- ja ympäristölautakunnan käsittelyssä oli esillä kaksi asemakaavaluonnosta. Vaihtoehdossa yksi esitettiin alueen lounaisnurkkaan 17 pienehköä tonttia, vaihtoehdossa kaksi 13 normaalikokoista tonttia. Muilta osin ehdotukset olivat samanlaisia. Kaavoitus- ja ympäristölautakunta valitsi kaupunginarkkitehdin esityksen mukaisesti vaihtoehdon yksi. 7 ASEMAKAAVAN KUVAUS 7.1 KAAVAN RAKENNE Mitoitus Asemakaavassa alueelle on osoitettu 22 pientalotonttia ( ja -1) joilla jo on rakennus, sekä 37 uutta pientalotonttia ( ja -1). Vanhoille tonteille on annettu paljon rakennusoikeutta, 20 tontilla on myös mahdollistettu lisäasuinrakennuksen rakentaminen. Vanhojen tonttien keskikoko kaavassa on noin m², uusien tonttien keskikoko on noin m². Vanhoilla rakennuspaikoilla on yhteensä k-m² rakennusoikeutta, uusilla k-m². Luvuissa ensimmäinen on varsinainen rakennusoikeus ja jälkimmäinen on erikseen autotalli- ja varastorakennuksia varten annettu rakennusoikeus. Asemakaavan käyttötarkoituskohtainen mitoitus on esitetty seurantalomakkeessa (Liite 2). Sivu 14 (18)

15 7.1.2 Palvelut Asemakaava osoittaa leikkipuiston sekä virkistysalueita Nimistö Asemakaavassa alueelle on vahvistettu vanhoja katujen nimiä: Rinnekuja, Rakuunantie ja Veräjätie. Uudet nimet alueelle on nimetty villieläinteeman mukaan. Alueelle on nimetty uusia katuja: Kauristie, Vasapolku, Peuratie, Jänönpolku, Rakuunanpolku, Veräjäpolku. Alueelle on nimetty uusia virkistysalueita: Repolaisenpuisto, Jänönpuisto ja Kaurispuisto. 7.2 YMPÄRISTÖN LAATUA KOSKEVIEN TAVOITTEIDEN TOTEUTUMINEN Yleiset tavoitteet Alueelle on tavoitteiden mukaisesti kaavoitettu pientaloasutusta sekä virkistysalueita Rakentaminen Uusille tonteille on rakennusala pyritty osoittamaan siten, että jokaiselle tontille muodostuisi selkeä oleskelualue. Pienimpien tonttien alueella rakennusala on osoitettu hyvin lähelle katua jotta oleskelualue muodostuu mahdollisimman suureksi ja yhtenäiseksi. Vanhoille alueille on osoitettu runsaasti rakennusoikeutta, joka mahdollista nykyisten suurten tonttien jakamisen ja lisärakentamisen. Asemakaavaehdotuksen kanssa samaan aikaan on valmisteltu rakennustapaohjetta, jolla määritellään asemakaavaa tarkemmin alueen rakentamista. Vanhoilla alueilla uudet rakennukset pyritään sopeuttamaan vanhaan rakennuskantaan Virkistysalueet Alueella ja sen välittömässä läheisyydessä on runsaasti virkistysalueita. Asemakaavalla on osoitettu maakuntakaavan ja osayleiskaavan mukainen ulkoilureitti, jolle kaavassa on näytetty kaksi reittivaihtoehtoa. Osayleiskaavan mukaiset virkistysalueet pienenevät asemakaavassa hieman entisen Kettumäentien alueella. Itä-Immasen 1-vaiheen kaavoituksessa rakentamisen tehokkuus ei maaperän, korkeusasemien ja luontoarvojen huomioimisen takia yltänyt osayleiskaavan tehokkuuteen. Osayleiskaavan virkistysalue on kutistunut 2-vaiheen alueella jo aiemmin rakennetun telemaston takia. Osayleiskaavan mukainen arvokas maisema-alue on osittain kärsinyt alueella suoritetuista hakkuista ja telemaston toteutuksesta. Suunnittelualueen sekä lähiympäristön palvelujen parantamiseksi on suunnittelualueelta osoitettu VK-alue (leikkipuisto). Sivu 15 (18)

16 7.2.4 Muut palvelut Suunnittelualueelle ei asemakaavassa ole osoitettu muita palveluja Liikenne Alueen liikennejärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kunnallisteknisen organisaation kanssa. Alueesta on laadittu alustava yleissuunnitelmatasoinen katusuunnitelma. Lähin joukkoliikennepysäkki sijaitsee Maskuntiellä suunnittelualueen läheisyydessä. Matkaa Turun linjan pysäkille on noin kilometri. Tielaitoksen kanssa on neuvoteltu suunnittelualueen itäpuolella sijaitsevan Lehtismäentien liittymän poistamisesta tämän kaavan yhteydessä, koska nykyisellään liittymä on liian lähellä uutta Maskuntien kiertoliittymää. Liittymää ei kuitenkaan voida poistaa ilman että samalla ratkaistaan Murikon alueen liikenteen ohjaaminen Maskuntien uuteen kiertoliittymään. Asia on päätetty ympäristöviraston kaavoitustyöryhmässä ratkaista erillisellä asemakaavalla Kunnallistekniikka Kunnallistekniikan konsulttina on toiminut Ramboll. Alueelle on laadittu alustava kunnallistekninen yleissuunnitelma. Lounaisnurkan viemärit tullaan yleissuunnitelman mukaan toteuttamaan viettoviemärillä Ketunleivänpuiston läpi Oravanmarjantielle. Alueelle ei yleissuunnitelmassa ole osoitettu jäteveden pumppaamoja, mutta suunnitelmien tarkentuessa saattaa niille ilmetä tarvetta. Kaavassa on mahdollistettu pumppaamojen rakentaminen virkistysalueille. Alueelta on osoitettu alue energiahuollon tarpeisiin, jolle on tarkoitus sijoittaa suunnittelualuetta palveleva muuntamo. Lisäksi VL-alueille on mahdollista rakentaa pumppaamo- tai muuntamorakennuksia. 7.3 ALUEVARAUKSET Korttelialueet, Erillispientalojen korttelialue. -1, Erillispientalojen korttelialue. Tontille saa rakentaa yhden yksiasuntoisen asuinrakennuksen Virkistysalueet VL, lähivirkistysalue. VK, leikkipuisto Liikenne- ja katualueet LT, yleisen tien alue. Alueelle on osoitettu liikenne- ja katualueita. Sivu 16 (18)

17 Alueelle on osoitettu liittymäkieltoja. LT-alueelle on osoitettu ajoneuvoliittymän likimääräinen sijainti Erityisalueet EN, energiahuollon alue EMT, mastoalue 7.4 KAAVAN VAIKUTUKSET Vaikutukset maisemaan, luontoon ja luonnonympäristöön Alue kuuluu osittain Lounais-Suomen Ympäristökeskuksen luokituksen mukaan I-luokan pohjavesialueeseen (vedenhankintaa varten tärkeä pohjavesialue). Pohjavesialueen käytön rajoituksista on säädetty Naantalin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä. Kaikessa pohjavesialueen toiminnassa tulee huomioida pohjavesialueen erityismääräykset ja -ohjeet. Asemakaava lisää hieman rasitusta pohjavesialueella rakenteen tiivistyessä, mutta suunnittelualueen pohjavesialueeseen kuuluva osa on jo pääosin rakennettua ympäristöä. Pohjavesialueen erityisvaatimuksia tarkennetaan myös rakennustapaohjeessa. Luontoselvityksen mukaiset erityisen arvokkaat elinympäristöt on pääosin asemakaavassa huomioitu suojelumerkinnöillä. Maisemaselvityksen mukainen suojeltava maisema / luontoalue on osittain huomioitu suojelumerkinnöillä. Osittain alue on kärsinyt jo aiemmin rakennetun telemaston sekä alueella suoritettujen hakkuiden takia toteutuksesta Vaikutukset taajamakuvaan Maskuntieltä ja Immasentieltä katsottuna alue tiivistyy ja sinne tulee enemmän rakentamista, katuja ja puistoja. Sisäisesti vanhat alueet tiivistyvät, suurimmalle osalle vanhoja tontteja sallitaan lisärakentaminen. Alueen sisällä uudet tontit vähentävät virkistyskäytössä ollutta metsää. Lounaisnurkan tiiviillä korttelialueella etsitään ratkaisuja joissa rakennukset ovat lähellä katua jolloin katutilasta muodostuu tiivis ja tonteille muodostuu selkeät oleskelualueet Vaikutukset talouteen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön Lähipalvelurakennuksen toteutuessa vaikuttaa se alueen sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön. Metsäalueiden pienentyminen huonontaa lähialueiden asukkaiden virkistysmahdollisuuksia. Lisääntyvä asutus vaikuttaa alueen sekä lähiympäristön talouteen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön. Sivu 17 (18)

18 7.4.4 Vaikutukset liikenteeseen Asemakaavanmuutos lisää liikennettä alueella. Pääosa asutuksen lisääntyvästä liikenteestä johdetaan Rämpsälänkadun alkupään kautta Maskuntielle. Loppuosa ja lähipalvelurakennuksen aiheuttama liikenne johdetaan Veräjätien ja Rinnekujan kautta Immasentielle ja sieltä kiertoliittymän kautta Maskuntielle. 8 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 8.1 TOTEUTUSTA OHJAAVAT JA HAVAINNOLLISTAVAT SUUNNITELMAT Mahdolliset rakennussuunnitelmat tulee sovittaa olemassa olevaan ympäristöön materiaaliensa, väriensä ja muotojensa suhteen. Alueesta laaditaan erilliset rakennustapaohjeet. Kaikissa ratkaisuissa tulee huomioida pohjavesialueen erityismääräykset. Pohjavesialueen käytön rajoituksista on säädetty Naantalin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä. Alueesta on laadittu alustavat katusuunnitelmat sekä kunnallistekniset yleissuunnitelmat. 8.2 TOTEUTTAMINEN JA AJOITUS Alueen kunnallistekniikan ja katurakentamisen toteuttaminen aloitetaan kaavan valmistuttua kaupungin talousarvion ja taloussuunnitelman puitteissa. Uudisrakentaminen on kaavamääräyksellä ajoitettu vuoteen TOTEUTUKSEN SEURANTA Rakennusvalvontaviranomainen seuraa kaavamääräysten toteutumista. Naantalissa Kirsti Junttila, kaupunginarkkitehti Sivu 18 (18)

19 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 1 (8) ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, vaihe 2 (Ak-302) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta, josta käyvät ilmi kaavoitushankkeen peruslähtökohdat ja tavoitteet sekä ne keinot, joilla kaavan vaikutuksia on tarkoitus arvioida. Siinä luetellaan osalliset ja kerrotaan, miten asia etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa. (MRL 63) SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI Suunnittelualue sijaitsee Immasessa, Naantalin pohjoisosassa, Maskuntien länsipuolella. Naantalin keskustaan on matkaa noin 4 kilometriä. Alue rajautuu idässä Maskuntiehen, etelässä Myllärinmäen alueeseen (Ak-120), lännessä Immasen alueeseen (Ak-267) ja pohjoisessa Itä-Immasen 1-vaiheen alueeseen (Ak-289). 1-vaiheen aluerajaus muuttui työn aikana alkuperäistä rajausta pienemmäksi. Tämän 2-vaiheen pinta-ala on noin 24 hehtaaria. Viereisessä kartassa on katkoviivalla osoitettu suunnittelualueen sijainti ja alustava rajaus. Aluerajaus saattaa muuttua työn aikana.

20 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 2 (8) MITÄ ON SUUNNITTEILLA Itä-Immasen alue on tarkoitus kaavoittaa pääasiassa asuin- ja virkistyskäyttöön. Alueelle tullaan suunnittelemaan korkeatasoista, luonnonläheistä asumisympäristöä. Alue on tarkoitus suunnitella pientalovaltaiseksi. Tarkoituksena on tutkia myös kytkettyjen pientalojen sekä rivitalojen rakentamista osalle tonteista. Alueesta on laadittu alustava rakennemalli joka on ollut 1-vaiheen asemakaavavalmistelun yhteydessä nähtävillä. Vaiheiden raja on muuttunut työn aikana. Rakennemalli on edelleen pääosin asemakaavatyön pohjana. Alueelle tullaan laatimaan myös rakennustapaohje jonka kaupunginhallitus erikseen hyväksyy. Kaavamuutoksessa toteutetaan maakuntakaavaa ja pohjoisten alueiden osayleiskaavaa (Y-7). Alueelle tullaan rakentamaan kaavan mukaiset kadut ja kunnallistekniikka. Kaavoituksen yhteydessä tutkitaan kevyen liikenteen reitistöjen parantamista alueella. Kuvassa Itä-Immasen 1-vaiheen asemakaavaluonnos, johon sinisellä katkoviivalla on esitetty uusi 2-vaiheen aluerajaus. Kuva ei ole mittakaavassa. Asemakaavatyötä jatketaan kyseistä luonnosta kehittämällä. Uusi asemakaavaluonnos asetetaan nähtäville normaaliin tapaan. Viereisessä kartassa on ote alueen rakennemallista yhdistettynä 1-vaiheen asemakaavaan. Suunnitelma on jo osittain muuttunut. Aluerajaus saattaa muuttua työn aikana. (ei mittakaavassa).

21 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 3 (8) SUUNNITTELUALUEEN KAAVALLINEN TILANNE Maakuntakaava Alla ote maakuntakaavasta, ei mittakaavassa. Suunnittelualueen sijainti osoitettu ellipsillä. Merkintöjen selitykset: A V TAAJAMATOIMINTOJEN ALUE Valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävät asumisen ja muiden taajamatoimintojen alueet. Sisältää asuinalueiden lisäksi paikallisia palvelukeskuksia, työpaikka-alueita ja ympäristöhäiriötä aiheuttamattomia pienehköjä teollisuusalueita sekä seututeitä pienempiä liikenneväyliä, lähivirkistysalueita ja erityisalueita. VIRKISTYSALUE Valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävät ulkoilu-, retkeily-, urheilu- ja muut virkistysalueet. POHJAVESIALUE - Luokkien 1-2 mukaiset pohjavesialueet. SUOJELUMÄÄRÄYS: - Suunnitelmissa ja toimenpiteissä alueella on otettava huomioon pohjaveden suojelu siten, että sen käyttömahdollisuuksia, laatua tai riittävyyttä ei vaaranneta. Vesiensuojeluviranomaisille on suunnittelu ja rakentamistoimenpiteiden yhteydessä varattava mahdollisuus lausunnon antamiseen. ULKOILUREITTI SUUNNITTELUMÄÄRÄYS: - Ulkoilureitteihin liittyvät talousmetsäalueet tulee hoitaa puistomaisina kokonaisuuksina. - Tarkemmassa maankäytön suunnittelussa tulee osoittaa reitin lopullinen sijainti.

22 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 4 (8) Yleiskaava Alueella on voimassa oikeusvaikutteinen pohjoisten alueiden osayleiskaava (Y-7, vahvistettu ). Yleiskaavan merkinnät AP Asuinpientalojen korttelialue VR Retkeily- ja ulkoilualue V Virkistysalue Palloviiva Ulkoilureitti Pistekatkoviiva Pohjavesialue (viivan itäpuolella) Vieressä ote pohjoisten alueiden osayleiskaavasta, ei mittakaavassa. Katkoviivalla merkitty alustava suunnittelualueen rajaus. Aluerajaus saattaa muuttua työn aikana. Immasentien linjaus muuttui etelämmäs osayleiskaavan linjauksesta 1-vaiheen kaavoituksen yhteydessä.

23 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 5 (8) Asemakaava Alueella ei ole asemakaavaa. Alue rajautuu etelässä Myllärinmäen alueeseen (Ak- 120 ja ak-149), lännessä Immasen alueeseen (Ak-267) ja pohjoisessa Itä-Immasen 1- vaiheen alueeseen (Ak-289). Maskuntien itäpuolella alue rajautuu asemakaavattomaan alueeseen sekä pieneltä osalta Vengan asemakaavaan joka on parhaillaan tekeillä. Viereisessä kuvassa lähialueiden asemakaavallinen tilanne sekä alustava suunnittelualueen rajaus paksulla pistekatkoviivalla. Kuva ei ole mittakaavassa. Aluerajaus saattaa muuttua kaavoitustyön aikana.

24 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 6 (8) SUUNNITTELUALUEEN NYKYTILANNE Maanomistus Suurimpia maanomistajia ovat Naantalin kaupunki, Evesti Antti, Laine Tero, Raision-Naantalin vesilaitos, Tiehallinto sekä as oy Naantalin Kettumäentie. Alueella on lisäksi noin 20 yksityisessä omistuksessa olevaa maa-alaa, jotka toimivat pääasiassa rakennuspaikkoina. DNA Finland on merkittävänä vuokralaisena alueella. Rakennettu ympäristö Noin neljäsosa kaavoitettavasta alueesta on aikaisemmin rakennettua tai ihmisen voimakkaasti muokkaamaa aluetta. Alueen rakennettu ympäristö koostuu pääasiassa pientaloista. Pientalot sijoittuvat Kettumäentien varteen sekä Rakuunantien, Veräjätien ja Rinnekujan alueelle. Osa Rämpsälänkadun ja Ketunleivänkujan rakennuksista on lähellä suunnittelualuetta. Osa alueen teistä on yksityisteitä. Luonnonympäristö Topografia on huomattavan vaihtelevaa. Alueella on korkeita, jyrkkäreunaisia avokallioita. Korkein kohta alueella on noin ja matalin kohta noin +3,00 merenpinnasta. Alueen luonnontilassa oleva ympäristö on pääosin sekametsää. Alue sijaitsee osittain pohjavesialueella. AIEMMIN LAADITUT SELVITYKSET Luonnonsuojelu-, metsä-, ja vesilakien mukaiset arvokkaat elinympäristöt on selvitetty Naantalissa (Sari Rantala, Leena Lehtomaa ja Lasse Rantala 1997). Alueella ja sen välittömässä läheisyydessä ei selvityksen mukaan sijaitse kyseisiä elinympäristöjä. Alueen luonnonympäristöä on selvitetty tarkemmin luontoselvityksessä (Suomen Luontotieto Oy 33 / 2005, Jyrki Oja ja Satu Oja). Selvityksen mukaan suunnittelualueella sijaitsee kaksi aluetta (selvityksen lohkot 2 ja 6), jotka täyttävät Metsälain 10 mukaiset kriteerit erityisen arvokkaasta elinympäristöstä (kalliot ja jyrkänteet). Selvityksen mukaan suunnitellulla kaava-alueella ei esiinny Luonnonsuojelulain 29 mukaisia suojeltavia luontotyyppejä. Alueelle on tehty liito-oravaselvitys (Suomen Luontotieto Oy 7 / 2006, Jyrki Oja ja Satu Oja). Selvityksen mukaan alueella ei esiinny liito-oravia eikä alueella ole luonnonsuojelulain tarkoittamia liitooravan lisääntymis- tai levähdyspaikkoja eikä alueella ole myöskään merkitystä liito-oravan ruokailukohteena. Maskuntieltä on laadittu meluselvitys Itä-Immasen 1-vaiheen kaavoitustyön yhteydessä, joka tarvittaessa päivitetään. Naantalin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä on asetettu rajoituksia pohjavesialueen käytölle. MITÄ VAIKUTUKSIA KAAVAHANKKEELLA ON / VAIKUTUSALUEEN LAAJUUS Kaava laadinnassa käytetään lähtökohtina maakuntakaavaa ja pohjoisten alueiden osayleiskaavaa. Asemakaavassa käyttötarkoitusten rajauksia ja sijoituspaikkoja tarkistetaan näiden osalta vastaamaan nykypäivän tilannetta ja tarpeita. Alueella nykyisin olevat kiinteistöt saatetaan kattavan kunnallistekniikan ja kaupungin katuverkon piiriin. Uudet asuinalueet rakennetaan osittain nykyisten teiden ja osittain uusien katulinjausten varrelle, osa suunnittelualueen nykyisistä metsäalueista muuttuu rakennetuiksi alueiksi. Kaava vaikuttaa myös ympäröiviin alueisiin. Viereistä kuntopolkua saatetaan joutua siirtämään ja liikenne tulee lisääntymään.

25 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 7 (8) MITEN SUUNNITELMAN VAIKUTUKSIA ARVIOIDAAN Suunnitelman laatimisen yhteydessä arvioidaan toteuttamisen ympäristövaikutuksia sekä suunnittelu- että vaikutusalueella. Vaikutuksia tarkastellaan muun muassa yhdyskuntarakenteen, liikenteen turvallisuuden ja toimivuuden, palvelujen saatavuuden ja yhdyskuntatalouden sekä luonnon ja rakennetun ympäristön kannalta. Vaikutusten arvioiminen tapahtuu selvitysten ja vaihtoehtoisten suunnitelmien avulla. Nykytilanteen analyysi toimii vertailussa ns. 0- vaihtoehtona. Lietsalan pohjavesialue tulee huomioida suunnittelussa. Vesiensuojeluviranomaisia on kuultava kaavatyön yhteydessä. MAHDOLLISET ETURISTIRIIDAT JA KESKEISET SUUNNITTELUONGELMAT Yksittäisten maanomistajien suuri määrä saattaa aiheuttaa ongelmia. Alueelle tutkitaan nykyistä tiiviimpää rakentamista. Ristiriitojen välttämiseksi neuvottelut maanomistajien kanssa aloitetaan viimeistään kaavaluonnoksen nähtäville asettamisen jälkeen. Aiempi maanomistajien palaute huomioidaan mahdollisuuksien mukaan jo kaavoituksen luonnosvaiheessa. ALOITTEET, SOPIMUKSET JA VIREILLETULO Kaavoitushanketta edeltänyt Immanen-Venka aluetarkastelu on tullut vireille kaavoituskatsauksessa vuodelle Itä-Immasen asemakaavan ensimmäinen vaihe valmistui alkuvuonna Itä-Immasen II-osan asemakaava on mainittu vuoden 2007 kaavoituskatsauksessa, joka myös on toiminut kohteen vireilletulokuulutuksena. Tarvittavat maanomistajien ja kaupungin väliset maankäyttösopimukset tullaan laatimaan kaavoitustyön aikana. MISTÄ OSALLINEN SAA LISÄTIETOA Lisätietoa saa Naantalin kaupungintalolta, ympäristövirastosta. Naantalin kaupunki / / PL 43, Naantali. Puhelin: Kaavoitustyöhön osallistuvien yhteystiedot: Oscu uurasmaa, arkkitehti, puhelin: Eeva Rytkölä, suunnitteluavustaja, puhelin: sähköposti: etunimi.sukunimi@naantali.fi AIKATAULU Alustavana tavoitteena on saada asemakaava kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi vuonna 2008.

26 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma LIITE 1 / OU sivu 8 (8) Osalliset Maanomistajat, naapurit Lähiympäristön asukkaat, yhdistykset, yritykset, muut asiasta kiinnostuneet henkilöt Lounais-Suomen ympäristökeskus Tiedottaminen kaavan eri vaiheista Osallistuminen valmisteluvaiheessa kirje ja kaava pidetään nähtävänä lehtikuulutus ympäristövirastossa lehtikuulutus, kaava pidetään nähtävänä kaupungin internet sivut ympäristövirastossa osallistumis- ja arviointi-suunnitelma tiedoksi tarvittaessa viranomaisneuvottelu, vuotuinen kehityskeskustelu Kaupungin sisäinen yhteistyö: KOMMENTOIVAT TAHOT: YHTEISTYÖTAPA VAIHE KAUPUNGINJOHTAJAN ESITTELY TARVITTAESSA RAKENNUSVALVONNAN VIIKKOPALAVERI SUUNNITTELUOSASTON OSASTOPALAVERI YMPÄRISTÖVIRASTON KAAVOITUSTYÖRYHMÄ SUULLINEN KOMMENTOINTI VALMISTELUVAIHE - TEKNINEN JOHTAJA - KAUPUNGINARKKITEHTI - RAKENNUSTARKASTAJA - KAUPUNGININSINÖÖRI - YMPÄRISTÖPÄÄLLIKKÖ - MAANKÄYTTÖINSINÖÖRI PÄÄTÖKSENTEKOON OSALLISTUVAT: KAAVOITUS- JA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA JOHTAA KAAVAN VALMISTELUA LUONNOKSESTA EHDOTUKSEKSI KAUPUNKISUUNNITTELUJSTO KÄY LÄPI KAAVAEHDOTUKSEN EHDOTUSVAIHE KAUPUNGINHALLITUS ASETTAA KAAVA-EHDOTUKSEN NÄHTÄVILLE EHDOTUSVAIHE KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYY KAAVAN KAAVA VALMISTUU

27 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 529 Naantali Täyttämispvm Kaavan nimi Itä-Immanen, II-vaihe Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Ak-302 Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 24,9837 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 24,9837 Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 24, , ,09 24, A yhteensä 10, , ,21 10, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 10, ,5 10,3653 R yhteensä L yhteensä 3, ,7 3,4133 E yhteensä 0,3692 1,5 0,3692 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

28 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 24, , ,09 24, A yhteensä 10, , ,21 10, , , ,20 8, , , ,26 1, P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 10, ,5 10,3653 VL 10, ,5 10,0065 VK 0,3588 3,5 0,3588 R yhteensä L yhteensä 3, ,7 3,4133 Kadut 2, ,4 2,6433 Kev.liik.kadut 0,2830 8,3 0,2830 LT 0, ,3 0,4870 E yhteensä 0,3692 1,5 0,3692 EN 0,0179 4,8 0,0179 EMT 0, ,2 0,3513 S yhteensä M yhteensä W yhteensä

29 NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO YHDYSKUNTATEKNIKKA ITÄ-IMMANEN VAIHE 2 ASEMAKAAVOITUKSEEN LIITTYVÄN KUNNALLISTEKNIIKAN YLEISSUUNNITELMA MELUSELVITYS

30 1 Työn tausta ja suunnittelualue Työssä laadittiin meluselvitys Naantalissa Itä-Immasen asemakaavoitukseen liittyen. Selvityskohde sijoittuu Maskuntien ja Immasentien länsipuolella. Työssä määritettiin alueen melutasot vuoden 2020 ennustetilanteessa Itä-Immasen asemakaava vaihe 2:n alueella. Selvityksen on laatinut Ramboll Finland Oy:ssä DI Marja Pussinen. 2 Laskentatilanteet Laskennassa selvitettiin vuoden 2020 ennusteliikennemäärän mukaiset päivä- ja yöaikaiset keskimelutasot (LAeq ja LAeq 22-07). Laskentakorkeus on maanpinta + 2m. 3 Meluselvityksen lähtötiedot 3.1 Maastomalli Laskennassa käytetty 3D-maastomalli on muodostettu Naantalin kaupungin karttaaineiston pohjalta. Maastomalliaineisto sisältää kantakartan korkeuskäyrät, teiden ja katujen korkeustiedot sekä nykyiset rakennukset. 3.2 Liikennetiedot Laskennoissa melulähteenä on otettu huomioon Maskuntien ja Immasentien ajoneuvoliikenne. Nopeusrajoituksina on käytetty nykyisiä vallitsevia nopeusrajoituksia. 4 Melulaskennat ja käytetyt menetelmät Liikenteen aiheuttamat melutasot on tehty laskennallisesti 3D-maastomalliin pohjautuvalla SoundPLAN 6.4 -melunlaskentaohjelmalla ( Ohjelma perustuu pohjoismaiseen tieliikennemelun laskentamalliin (1996). Laskentaohjelmien yleisesti arvioitu menetelmätarkkuus on +/- 2 db. Laskennoissa tarkastelualue jaettiin 5 x 5 metrin ruutuihin ja melutaso kunkin ruudun keskipisteessä laskettiin kahden metrin korkeudella maanpinnasta. Laskettujen melutasojen perusteella SoundPLAN interpoloi alueelle melun tasa-arvokäyrät. 5 Sovellettavat ohjearvot Melutasojen ohjearvoina oleskeluun varatuilla alueilla ulkona käytetään valtioneuvoston päätösten mukaisia arvoja ohjearvoista (993/92). Melutasoohjearvot perustuvat päivä- (klo 07 22) ja yöajan (klo 22 07) melutasoihin. Tässä työssä liikenteen melutasoja tutkittiin sekä päiväaikaisissa että yöaikaisissa melutilanteissa. Päiväaikaiset melutasot ovat liikenteen jakauman suhteen nykyistä asutusta koskien yöaikaisia melutasoja määräävämpiä. Meluntorjuntaa mitoittavina ja ohjaavana melutaso-ohjearvona on tulkittu nykyistä asumista koskevaa päiväaikaista ulkomelutaso-ohjearvoa 55 db sekä jo olemassa olevan asutuksen osalta yöaikaista ulkomelutaso-ohjearvoa 50 db. Seuraavassa taulukossa valtioneuvoston melutaso-ohjearvot (993/92) ulkona:

31 Taulukko 2. Valtioneuvoston päätöksen 993/92 mukaiset yleiset melutason ohjearvot. Melun A-painotettu keskiäänitaso (ekvivalenttitaso), LAeq, enintään ULKONA Asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja niiden välittömässä läheisyydessä sekä hoitotai oppilaitoksia palvelevat alueet Päivällä klo 7-22 Yöllä klo ) 2) 55 db db Loma-asumiseen käytettävät alueet, leirintäalueet, virkistysalueet taajamien ulkopuolella ja luonnonsuojelualueet 4) 45 db 40 db 3) SISÄLLÄ Asuin-, potilas- ja majoitushuoneet 35 db 30 db Opetus- ja kokoontumistilat 35 db - Liike- ja toimistohuoneet 45 db - 1)Uusilla alueilla melutason yöohjearvo on 45 db. 2)Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei sovelleta yöohjearvoa. 3)Yöohjearvoa ei sovelleta sellaisilla luonnonsuojelualueilla, joita ei yleisesti käytetä oleskeluun tai luonnon havainnointiin yöllä. 4) Loma-asumiseen käytettävillä alueilla taajamassa voidaan soveltaa asumiseen käytettävien alueiden ohjearvoja 6 Melutilanne Ennustetilanteessa (2020) melutasot ylittävät päiväaikaisen ohjearvon (55 db) yhdellä -tontilla Maskuntien ja Immasentien liittymän lähellä. Ohjearvot ylittävä melualue ei ylety oleskelupihalle vaan sijoittuu lähinnä asuinrakennuksen ja tiealueen väliselle alueelle. 7 Yhteenveto ja suositus jatkotoimenpiteistä Melulaskentojen perusteella päiväajan ohjearvo 55 db (keltainen vyöhyke) ei yhtä tonttia lukuun ottamatta ylity asemakaava-alueen tonteilla. Koska melualue ei ulotu tälläkään tontilla oleskelupihan alueelle, ei erillisien melusuojausten toteuttaminen ole tarpeellista. Suunnitellun maankäytön sekä muiden melun vaikutuksiin (melulähteet, melun leviäminen) liittyvien olosuhteiden muuttuessa meluselvitys on päivitettävä. LIITTEET LIITE 1 Meluvyöhykkeet ennustetilanteessa v. 2020, päivä klo 7-22 LIITE 2 Meluvyöhykkeet ennustetilanteessa v. 2020, yö klo 22-7

32 Immasentie KVL = 1500 ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, NAANTALI Meluselvitys Meluvyöhykkeet ennustetilanteessa 2020 Päiväaikainen melu (LAeq 07-22) Laskentakorkeus mp + 2m MP VL -1 Melutaso db(a) EMT -1 EN YL VK -1 VL LT 70 < 65 < <= < <= < <= < <= < <= 50 <= 45 VL VL VL Maskuntie KVL = 5880 Mittakaava (A3) 1: m

33 Immasentie KVL = 1500 ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, NAANTALI Meluselvitys Meluvyöhykkeet ennustetilanteessa 2020 Yöaikainen melu (LAeq 22-07) Laskentakorkeus mp + 2m MP VL -1 Melutaso db(a) EMT -1 EN YL VK -1 VL LT 70 < 65 < <= < <= < <= < <= < <= 50 <= 45 VL VL VL Maskuntie KVL = 5880 Mittakaava (A3) 1: m

ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, vaihe 2 (Ak-302) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI

ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, vaihe 2 (Ak-302) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) SUUNNITTELUALUEEN SIJAINTI Ympäristövirasto / OU 10.4.2007 sivu 1 (8) ITÄ-IMMASEN ASEMAKAAVA, vaihe 2 (Ak-302) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS eli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Ak-330 Kemmolan asemakaava

Ak-330 Kemmolan asemakaava Ympäristövirasto / TL 12.03.2013 sivu 1/7 Ak-330 Kemmolan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta,

Lisätiedot

N A A N T A L I. Ak 331 Vengan asemakaava- ja tonttijaonmuutos ASEMAKAAVA- JA TONTTIJAKOMUUTOKSEN SELOSTUS

N A A N T A L I. Ak 331 Vengan asemakaava- ja tonttijaonmuutos ASEMAKAAVA- JA TONTTIJAKOMUUTOKSEN SELOSTUS N A A N T A L I Ak 331 Vengan asemakaava- ja tonttijaonmuutos ASEMAKAAVA- JA TONTTIJAKOMUUTOKSEN SELOSTUS 15.4.2013 25. kaupunginosan osakorttelin 5 tonttien 1 ja 2 sekä katualueen asemakaavamuutos. Kaavan

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

ALUSTAVA LUONNOS. Ak 338 N A A N T A L I RYMÄTTYLÄNTIEN LUONNONMAANTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.5.2014

ALUSTAVA LUONNOS. Ak 338 N A A N T A L I RYMÄTTYLÄNTIEN LUONNONMAANTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.5.2014 N A A N T A L I Ak 338 RYMÄTTYLÄNTIEN LUONNONMAANTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.5.2014 ALUSTAVA LUONNOS Kaavan laatija: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila arkkitehti Sissi Qvickström

Lisätiedot

KYLPYLÄRAKENNUKSEN JA -LAIVAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (303)

KYLPYLÄRAKENNUKSEN JA -LAIVAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (303) 21.01.2009 Naantalin kaupunki Ympäristövirasto / kaavoitus sivu OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLPYLÄRAKENNUKSEN JA -LAIVAN ASEMAKAAVAN MUUTOS (303) SUUNNITTELUALUE JA -TILANNE Kylpylärakennuksen

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

NAANTALI, MERIMASKUN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KYLÄKAUPAN

NAANTALI, MERIMASKUN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KYLÄKAUPAN Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 02.0.02.20.2010 NAANTALI, MERIMASKUN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KYLÄKAUPAN KAUPAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO:

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO: Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus 5.3.2015 sivu 1/7 O A S Ak 347 Naavakuja asemakaavamuutos eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisistä tiedoista, josta käy ilmi kaavoitushankkeen peruslähtökohdat

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

O A S. Ak 346. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Seniori ateria Oy asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO:

O A S. Ak 346. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Seniori ateria Oy asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO: Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus 5.3.2015 sivu 1/7 O A S Ak 346 Seniori ateria Oy asemakaavamuutos eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisistä tiedoista, josta käy ilmi kaavoitushankkeen

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 7.2.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

LIITE 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) , tark , tark Suunnittelualue

LIITE 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) , tark , tark Suunnittelualue 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.2014, tark. 26.11.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNENIEMEN KOILLISRANNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

TONTIN , TAIMONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS AK-312 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

TONTIN , TAIMONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS AK-312 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS N A A N T A L I TONTIN 12-18-2, TAIMONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 01.12.2008 Kaavan laatija: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila puh. 02-434 5354 Käsityöläiskatu 2 fax. 02-434

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Osallistumis ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 31.1.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755 7070 www.ramboll.fi

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI KAAVA-ALUEEN RAJAUS. OSAYLEISKAAVALUONNOS POHJANA. ALUEEN ORTOKUVA Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tarkoitus Maakuntakaava Osayleiskaava Dnro: Ojalanmäki III A Forssan kaupunki Laatia asemakaavattomalle

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006

ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 Naantalin kaupunki sivu 1 (6) ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.04.2006 NAANTALI, ITÄTAMMISTON ASEMAKAAVAN LAATIMINEN (AK-259) Aloite Aloitteen kaavan laatimisesta on tehnyt maanomistaja.

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Ak 330 N A A N T A L I KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Ak 330 N A A N T A L I KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS N A A N T A L I Ak 330 KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 23.8.2013 108. kaupunginosan korttelien 15-17, sekä lähivirkistysalueiden, yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 14.4.2015 / 25 KURINRANNAN KAUPUNGINOSA (2), KORTTELI 38 JA PUISTOALUE ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite 42 / Ymp.ltk / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite 42 / Ymp.ltk 27.8.2013 / 63 SARKKILANJÄRVI, PATRAKAN ALUE, ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.8.2013 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2013 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER 2 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 38. KAUPUNGINOSA, KORTTELI 1 SEKÄ YLEISEN TIEN ALUE JA KATUALUE. PORTTOWER 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 38. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa.

Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan korttelin 30 osa. NOKIAN KAUPUNKI 12-KAUPUNGINOSA VIIKI ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 30 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 10. kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

Asuntomessualueen asemakaava, AK-358 OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asuntomessualueen asemakaava, AK-358 OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Asuntomessualueen asemakaava, AK-358 OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaava-alueen sijainti (kaava-alueen rajaus saattaa

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI

KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.6.2014 KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI KORTTELIN 374 MELUSELVITYS, RAUMA RAUMAN KAUPUNKI Päivämäärä 23.6.2014 Laatija

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaavan muutos, Santtio 11, kortteli 32 sekä puisto- ja lähivirkistysalue Liite 1 1 Sijainti opaskartalla Aluerajaus Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Liite _ RAHKOLAN KAUPUNGINOSA (3), KORTTELI 19 IKATAN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 22.2.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

LIITE 10 Naantalin kaupunki LUOLALAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 157-C5667 25.4.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Naantalin

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Ramboll Finland Oy Rovaniemen kaupunki Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Meluselvitys Lokakuu 006 Vt 4 välillä Alakorkalo- Rovaniemi Lokakuu 006 Viite Versio Pvm 7.11.006 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 107-AK1602 MYNÄMÄEN KUNTA NIHATTULAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 54 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.6.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Maantiealue VT 12 ja Sorvantien risteys ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Asemakaavan muutos koskee Nokian kaupungin 6. kaupunginosan tie- ja puistoaluetta kiinteistöistä 536-895-2-8, 536-425-5-202, 536-409-1-9

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1907/10.02.03/2014 VP 47/21.10.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KYLÄSAAREN 34. KAUPUNGINOSAN KYLÄSAARENTIEN, KIVININTIEN, VANHAINKODINTIEN JA LAUNAISTENTIEN LÄHIYMPÄRISTÖ 1. ASEMAKAAVA 609

Lisätiedot

ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys

ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN. Vastaanottaja Tampereen kaupunki. Asiakirjatyyppi Meluselvitys Vastaanottaja Tampereen kaupunki Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 17.11.2016 ISOKUUSI III (KAAVA NRO 8639), TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA VARTEN ISOKUUSI III, TAMPERE MELUSELVITYS ASEMAKAAVAA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL. ) Kaavoitusosasto..0, tarkistettu.8.0..0 SEPÄNKYLÄ, GÄDDA II Asemakaavan muutos Liite Sivu Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6.

Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Kaupunginvaltuusto Asianro 449/ / Päätöshistoria. Tekninen lautakunta 9.6. Raision kaupunki Esityslista 1 (1) Asianro 449/10.02.03/2014 8 Raision kaupungin 5. kaupunginosan (Kuninkoja) asemakaavan ja siihen liittyvän tonttijaon sekä Korinpunojankadun katualueen osaa ja suojaviheraluetta

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.6.2010 Muutettu 11.11.2010, 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kirkonkylä 407 Korttelit osa 175, 186-197 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Kirkkotie, Säynätsalo 19:087

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS. Kirkkotie, Säynätsalo 19:087 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kaupunkisuunnitteluosasto ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kirkkotie, Säynätsalo 19:087 10.10.2007 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee 31. kaupunginosan hautausmaa- ja katualuetta.

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

SAMMONKATU ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS Vastaanottaja NCC Rakennus Oy/Asuminen Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 08/2011 SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS SAMMONKATU 52-54 ASEMAKAAVAN MUUTOS, TAMPERE MELUSELVITYS

Lisätiedot

Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tekniset palvelut maankäyttö kaavoitus sivu 1/8. Lidl

Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tekniset palvelut maankäyttö kaavoitus sivu 1/8. Lidl Tekniset palvelut maankäyttö kaavoitus sivu 1/8 O A S Ukko- Pekka Ak 360 Ruonan yhdystien asemakaavamuutos Lidl Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NEITSYTMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 11.8.2011 tarkistettu 10.2.2012 KUNTA Euran kunta 050 Kylä Kauttua 406 Korttelit 650-600 Kaavan laatija REJLERS OY Aloite tai hakija Euran kunta Suunnittelualueen

Lisätiedot