Ak 330 N A A N T A L I KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ak 330 N A A N T A L I KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS"

Transkriptio

1 N A A N T A L I Ak 330 KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS kaupunginosan korttelien 15-17, sekä lähivirkistysalueiden, yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue sekä katualueiden asemakaava. Kaavan laatija: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila arkkitehti Ritva Kotilainen Hyväksytty kaavoitus- ja ympäristölautakunnassa Hyväksytty kaupunginhallituksessa Hyväksytty kaupunginvaltuustossa

2 KEMMOLAN ASEMAKAAVA 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot 529 Naantalin kaupunki Ak-330. Päivätty Asemakaavalla muodostuu: 108. kaupunginosan kortteleita, lähivirkistysalueita, yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevaa aluetta sekä katualueita. Suunnittelusta on vastannut Naantalin kaupungin ympäristövirasto. 1.2 Kaava-alueen sijainti Asemakaava-alue sijaitsee Luonnonmaalla Haijaistentien läheisyydessä. Kukolanvainion asemakaava (Ak-236) rajautuu suunnittelualueeseen pohjois- ja länsipuolelta. 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 330 lla kaavoitetaan Luonnonmaalle pientaloasumista tonttitarjonnan varmistamiseksi. Sivu 2 (16)

3 2 Sisällysluettelo 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus SISÄLLYSLUETTELO TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Asuminen ja palvelut Työpaikat ja elinkeinotoiminta Virkistys Liikenne Sosiaalinen ympäristö Tekninen huolto Maanomistus SUUNNITTELUTILANNE Maakuntakaava Yleiskaava Asemakaava Muu suunnittelutilanne Olemassa olevat suunnitelmat Kaavoituspäätös ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Asemakaavaluonnoksen nähtävilläolo Asemakaavaehdotus ja nähtävillä olo Sivu 3 (16)

4 6.3.4 Muutokset suunnitelmiin muistutusten ja lausuntojen pohjalta Asemakaavan tavoitteet Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne Mitoitus Palvelut Nimistö Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Yleiset tavoitteet Rakentaminen Virkistysalueet Muut palvelut Aluevaraukset Korttelialueet Virkistysalueet Liikenne- ja katualueet Erityisalueet Kaavan vaikutukset Vaikutukset maisemaan, luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset taajamakuvaan Vaikutukset talouteen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön Vaikutukset liikenteeseen ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen ja ajoitus Toteutuksen seuranta LIITTEET: Liite 1 Asemakaavakartta Liite 2 Asemakaavan seurantalomake Liite 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Liite 4 Havainnekuva asemakaavaluonnoksesta Liite 5 Kunnallistekniikan yleissuunnitelma Liite 6 Kaavan käsittely / pöytäkirjaote Sivu 4 (16)

5 3 Tiivistelmä Suunnittelualue sijaitsee Luonnonmaan saaren eteläosissa Haijaistentien itäpuolella, Kukolanvainion asemakaavan (Ak-236) eteläosan jatkeena. Metsäisestä rinteestä ja avoimesta peltoalueesta koostuvalla alueella sijaitsee saunarakennus sekä asuinrakennuksen rauniot. Pohjoisosa alueesta kuuluu kaupungille ja loppuosa yksityiselle maanomistajalle. Tavoitteena on kaavoittaa alueelle luonnonläheistä pientaloasumista Kanta-Naantalin tonttitarjonnan varmistamiseksi. Kaavaehdotuksessa on kymmenen AO-tonttia, joista kaksi on muutoksena Kukolanvainion asemakaavaan (15/2 ja 16/2). Tonttien koko vaihtelee välillä 896 m² m² keskikoon ollessa 1165 m². Osa tonteista rajoittuu suoraan lähivirkistysalueeseen ja osa yksityisten maille. 3.1 Kaavaprosessin vaiheet Hankkeen vireille tulosta on kuulutettu vuoden 2013 Kaavoituskatsauksen yhteydessä. Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päätti asettaa Ak-330 Kemmolan asuntoalueen koskevan valmisteluaineiston osallisten arvioitavaksi MRA:n 30 :n mukaisesti. (Kaymp 45, ). Asemakaavaluonnos oli nähtävillä Kaupunginhallitus asetti päivätyn ehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen sekä tonttijakoehdotuksen maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville LÄHTÖKOHDAT 4.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Suunnittelualue koostuu pääasiassa vanhasta pihapiiristä, metsäisestä rinnealueesta sekä avoimesta peltoalueesta. Suunnittelualueen itäpuolella sijaitsee yksittäisiä omakotitaloja. Sivu 5 (16)

6 4.1.2 Luonnonympäristö Alueen pohjoisosassa on luonnontilaista metsää sekä eteläosassa peltoa. Pohjoisosaa hallitsee kallioinen mäki. Korkein kohta on noin m merenpinnasta ja matalin noin +14 m Naantalin korkeusjärjestelmässä Asuminen ja palvelut Suunnittelualueella ei ole asutusta eikä palveluja. Palvelujen osalta alue tukeutuu olemassa oleviin Luonnonmaan palveluihin, kuten Kaivolan päiväkotiin, Kultarannan kouluun ja päiväkotiin sekä Naantalin keskustaan. Naantalin keskusta sijaitsee noin kolmen kilometrin etäisyydellä Työpaikat ja elinkeinotoiminta Alueella ei sijaitse työpaikkoja. Lähimmät työpaikka-alueet sijaitsevat Luonnonmaan telakka-alueella. Sivu 6 (16)

7 4.1.5 Virkistys Alueella ei ole rakennettuja ulkoilureittejä. Alueen läheisyydessä sijaitsee Haijaisten toimintakeskus, jossa on valaistu latu sekä kuntopolku laavuineen Liikenne Suunnittelualueen liikenne tukeutuu olemassa olevaan Haijaistentiehen Luontoselvitys Alueen pohjoispuolelle on teetetty luontoselvitys Kukolanvainion ensimmäisen kaavaluonnosvaiheen yhteydessä (Suomen luontotieto Oy 11/2011, Jyrki Oja) Maisemaselvitys Meluselvitys Alueelle ei ole ollut tarvetta tehdä erillistä meluselvitystä Sosiaalinen ympäristö Alueen sosiaalinen ympäristö koostuu pääasiassa läpikulkijoista sekä ulkoilijoista Tekninen huolto Alueella ei ole tällä hetkellä kunnallisteknistä verkostoa. Sivu 7 (16)

8 4.2 Maanomistus Alueen maat omistaa yksityinen maanomistaja sekä Naantalin kaupunki. Kuvassa on kartta alueen maanomistuksesta. Naantalin kaupungin omistamat maat on merkitty värillisiksi ja yksityisten maat on jätetty valkoiseksi. Kaavaehdotusalue on rajattu sinisellä. Sivu 8 (16)

9 5 Suunnittelutilanne Maakuntakaava Ympäristöministeriön vahvistamassa Turun kaupunkiseudun maakuntakaavassa suunnittelualueelle on osoitettu taajamatoimintojen alueeksi (A) sekä virkistysalueeksi (V). Suunnittelualue on rajattu punaisella ympyrällä. (mittakaava 1:50 000). A Taajamatoimintojen alue V Virkistysalue Sivu 9 (16)

10 5.1.2 Yleiskaava Suunnittelualue kuuluu Luonnonmaan ja Lapilan osayleiskaavaan, joka on saanut lainvoiman Kuvassa on ote osayleiskaavasta. Suunnittelualue on osoitettu ympyrällä. AP Pientalovaltainen asuntoalue V Virkistysalue Sivu 10 (16)

11 5.1.3 Asemakaava Suunnittelualueella ei ole voimassa olevaa asemakaavaa. Se kytkeytyy pohjoisreunaltaan Kukolanvainion asemakaava-alueeseen (Ak-236). Suunnittelualueen välitön lähiympäristö on asemakaavoittamatonta. Oheisessa kuvassa on esitetty alueen nykyinen asemakaavallinen tilanne Muu suunnittelutilanne Rakennusjärjestys Naantalin kaupungin nykyinen rakennusjärjestys on tullut voimaan Pohjakartta Pohjakartta täyttää kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 vaatimukset. Pohjakarttaa on tarkistettu viimeksi ja täydennetty Sivu 11 (16)

12 Rakennuskiellot Alueella ei ole voimassaolevaa rakennuskieltoa Olemassa olevat suunnitelmat Alueen liikennejärjestelyjä on suunniteltu yhdessä kunnallistekniikan osaston kanssa. Pyrkimyksenä on ollut katuverkoston optimointi pituuden, rakennettavuuden ja turvallisuuden suhteen. Kaavoituksen yhteydessä alueelle on laadittu kunnallistekniikan yleissuunnitelma (liite) ja katuverkon yleissuunnitelma (liite) Kaavoituspäätös Hankkeen vireille tulosta on kuulutettu Naantalin kaupungin vuoden 2013 kaavoituskatsauksessa. Kaavoitushanketta on edeltänyt Kukolanvainion asemakaavatyö, joka on nyt lainvoimainen. 6 ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 6.1 Asemakaavan suunnittelun tarve Tavoitteena on Luonnonmaan ja Lapilan osayleiskaavan mukaisesti kaavoittaa alueelle pientaloasumista Kanta-Naantalin tonttitarjonnan varmistamiseksi. 6.2 Suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Kaupunginhallitus on päättänyt Kemmolan kaavoituksesta. Yksityisen maanomistajan kanssa laaditaan maankäyttösopimus. Kaavoitushankkeen vireille tulosta on kuulutettu Naantalin kaupungin kaavoituskatsauksessa Suunnittelua on jatkettu tehostamalla alueen maankäyttöä. Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päätti, että päivätystä luonnoksen valmisteluaineistosta oli varattu osallisille maankäyttö- ja rakennusasetuksen 30 :n mukainen tilaisuus mielipiteen esittämiseen. 6.3 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Osallisia ovat lähiseudun ja ympäristön asukkaat, yhdistykset ja yrittäjät. Viranomaisina osallisia ovat Varsinais-Suomen ELY-keskus, V-S aluepelastuslaitos, Varsinais-Suomen liitto ja Turun museokeskus. Teknisiä toimijoita mm. Naantalin Energia Oy ja DNA Oy. Sivu 12 (16)

13 Asianosaisia ovat myös alueella toimivat Luonnonmaan asukasyhdistykset, lähiympäristön asukkaat sekä muut kuntalaiset. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä asemakaavaluonnos Kaavoitus- ja ympäristölautakunta päätti asettaa Ak-330 Kemmolan asuntoaluetta koskevan valmisteluaineiston osallisten arvioitavaksi MRA:n 30 :n mukaisesti. (Kaymp 45, ) Asemakaavaluonnoksen nähtävilläolo päivätty asemakaavaluonnos oli nähtävillä Asiasta tiedotettiin kaupungin ympäristöviraston suunnitteluosaston ilmoitustaululla ja Naantalin kaupungin internetsivuilla sekä kirjeitse maanomistajille ja lähimmille naapureille sekä muille osallisille. Luonnosta on esitetty Luonnonmaan asukasyhdistyksen tilaisuudessa Haijaisten koululla Asemakaavaehdotus ja nähtävillä olo Kaupunginhallitus asetti päivätyn ehdotuksen ja asemakaavan muutosehdotuksen sekä tonttijakoehdotuksen maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville Muutokset suunnitelmiin muistutusten ja lausuntojen pohjalta Nähtävilläoloaikana ei jätetty muistutuksia. 6.4 Asemakaavan tavoitteet Alustavat tavoitteet jatkaa Kukolanvainion asemakaava-alueen rakennetta. Asemakaavoituksen tavoitteena on ollut kaavoittaa Kemmolan alueelle omakotitontteja. Alueelle on tarkoitus jatkaa Kukolanvainion kaavan edellyttämää korkeatasoista ja luonnonläheistä pientalovaltaista asumisympäristöä Suunnittelun aikana syntyneet tavoitteet 6.5 Asemakaavaratkaisun vaihtoehdot ja niiden vaikutukset Asemakaava mahdollistaa kymmenen uutta omakotitonttia alueelle, joista kaksi ovat muutoksena Kukolanvainion alueeseen. Asemakaava sisältää erikokoisia ja maastomuodoiltaan erityyppisiä tontteja, jotka soveltuvat erilaisiin asumisratkaisuihin. Sivu 13 (16)

14 7 ASEMAKAAVAN KUVAUS 7.1 Kaavan rakenne Mitoitus Kaavaehdotuksessa on kymmenen AO-tonttia, joista kaksi on muutoksena Kukolanvainion asemakaavaan (15/2 ja 16/2). Tonttien koko vaihtelee välillä 896 m² m² keskikoon ollessa 1165 m². Rakennusoikeus on 2980 k-m 2. Ehdotuksessa on AO-tonttimaata yhteensä n.1,16 ha, viheralueita n. 0,66 ha, yhdyskuntateknistä aluetta 0,01 ha sekä katualuetta n. 0,14 ha. Kaava-alueen kokonaispinta-ala on n. 1,97 ha. Asemakaavan käyttötarkoituskohtainen mitoitus on esitetty seurantalomakkeessa (Liite 2 ) Palvelut Asemakaava osoittaa virkistysalueita Nimistö Alueelle on nimetty uusia virkistysalueita: Kemmolan puisto. 7.2 Ympäristön laatua koskevien tavoitteiden toteutuminen Yleiset tavoitteet Alueelle on tavoitteiden mukaisesti kaavoitettu pientaloasutusta sekä virkistysalueita Rakentaminen Maankäytöllisesti ja liikenteellisesti ehdotus tukeutuu Haijaistentiehen Hylkeenpyytäjäntien välityksellä. Katuverkosto seuraa maaston muotoja. Pientaloille tarkoitettu tonttimaa (AO) seuraa katuja siten, että kaikki tontit voivat rajautua suoraan luonnontilaisiin lähivirkistysalueisiin (VL) Virkistysalueet Alueella on virkistysalueita Muut palvelut Suunnittelualueelle ei asemakaavassa ole osoitettu palveluja Liikenne Alueen liikennejärjestelyt on suunniteltu yhteistyössä kaupungin kunnallisteknisen organisaation kanssa. Alueesta on laadittu alustava yleissuunnitelmatasoinen katuverkkosuunnitelma Kunnallistekniikka Kunnallistekniikan konsulttina on toiminut Pöyry Oy. Alueelle on laadittu alustava kunnallistekninen yleissuunnitelma. Sivu 14 (16)

15 Suunnittelualueen eteläosassa on osoitettu paikka pumppaamolle. 7.3 Aluevaraukset Korttelialueet AO-1, Erillispientalojen korttelialue. Rakennusalalle saa rakentaa yhden yksiasuntoisen asuinrakennuksen Virkistysalueet VL, lähivirkistysalue Liikenne- ja katualueet Alueelle on osoitettu liikenne- ja katualueita Erityisalueet ET, yhteiskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. 7.4 Kaavan vaikutukset Vaikutukset maisemaan, luontoon ja luonnonympäristöön Katuverkosto seuraa maaston muotoja. Osa nykyisistä metsä- sekä peltomaisemaa muuttuu rakennetuksi pientaloalueeksi Vaikutukset taajamakuvaan Alue tiivistyy ja sinne tulee pientalorakentamista, uusi katu sekä lähivirkistysaluetta Vaikutukset talouteen sekä sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön Uusi asutus vaikuttaa virkistävästi sekä lähiympäristön talouteen että sosiaaliseen ja kulttuuriseen ympäristöön Vaikutukset liikenteeseen Asemakaavanmuutos lisää jonkin verran liikennettä suunnittelualueella ja sen välittömässä ympäristössä. Pääosa asutuksen lisääntyvästä liikenteestä johdetaan Haijaistentietä edelleen Käköläntietä pitkin Rymättyläntielle. 8 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 8.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Mahdolliset rakennussuunnitelmat tulee sovittaa olemassa olevaan ympäristöön materiaaliensa, väriensä ja muotojensa suhteen. Alueesta on laadittu katuverkon ja kunnallistekniikan yleissuunnitelmat. Sivu 15 (16)

16 8.2 Toteuttaminen ja ajoitus Alueen kunnallistekniikan ja katurakentamisen toteuttaminen aloitetaan kaavan valmistuttua kaupungin talousarvion ja taloussuunnitelman puitteissa. Talousarvioehdotuksen mukaan rakentaminen alkaisi 2014 ja jatkuisi vuosina 2015 ja Toteutuksen seuranta Rakennusvalvontaviranomainen seuraa kaavamääräysten toteutumista. Naantalissa Kirsti Junttila, kaupunginarkkitehti Sivu 16 (16)

17 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 529 Naantali Täyttämispvm Kaavan nimi ja asemakaavan muutosehdotus Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Ak-330 Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 1,9708 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] 1,9708 Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus [ha] [%] [k-m²] [e] Yhteensä 1, , ,15 A yhteensä 1, , ,26 P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 0, ,4 R yhteensä L yhteensä 0,1404 7,1 E yhteensä 0,0100 0,5 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

18 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus [ha] [%] [k-m²] [e] Yhteensä 1, , ,15 A yhteensä 1, , ,26 AO-1 1, , ,26 P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä V yhteensä 0, ,4 VL 0, ,0 R yhteensä L yhteensä 0,1404 7,1 Kadut 0, ,0 E yhteensä 0,0100 0,5 ET 0, ,0 S yhteensä M yhteensä W yhteensä Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-]

19 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 1/7 Ak-330 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta, josta käyvät ilmi kaavoitushankkeen peruslähtökohdat ja tavoitteet sekä ne keinot, joilla kaavan vaikutuksia on tarkoitus arvioida. Siinä luetellaan osalliset ja kerrotaan, miten asia etenee ja missä vaiheessa siihen voi vaikuttaa. (MRL 63)

20 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 2/7 1. Suunnittelualueen sijainti Suunnittelualue sijaitsee Luonnonmaalla Haijaistentien itäpuolella, Kukolanvainion asemakaava-alueen (Ak-260) eteläpuolella. Alueen sijainti ja rajaus on osoitettu oheisessa kartassa punaisella pisteellä. 1. Alueen nykytilanne 2.1 Yleistä Rajauksen mukaisen kaava-alueen pinta-ala on noin 1,67 hehtaaria. Alue muodostuu metsäisestä rinteestä sekä peltoaukeasta. Alueella sijaitsee entinen Kemmolan tila. 2.2 Maanomistus Alue on yksityisessä ja kaupungin maanomistuksessa.

21 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 3/7 2.3 Rakennettu ympäristö Alueella ei ole varsinaista rakennettua ympäristöä lukuun ottamatta mutkaista ja mäkistä Haijaistentietä. Suunnittelualueella sijaitsee yksi saunarakennus sekä alueen välittömässä läheisyydessä on yksittäisiä asuin- ja varastorakennuksia. Noin 200 metrin päässä suunnittelualueen lounaisnurkasta sijaitsee vanha käytöstä poistettu Iilijärven kaatopaikka. 2.4 Luonnonympäristö Alue on topografialtaan vaihtelevaa ja osittain luonnontilaista. Sitä hallitsevat kallioinen mäki sekä peltomaisema. Korkein kohta on noin +24 m merenpinnasta ja matalin noin +13 m. Näkymä peltoaukiolta lounaan suuntaan. 2. Suunnittelutilanne mitä suunnitellaan? Asemakaavoituksella jatketaan Kukolanvainion pientalovaltaisen asuinalueen laajentamista etelään päin. Alue tukeutuu liikenteellisesti olemassa olevaan Haijaistentiehen. Asumisen lisäksi on tarkoitus kaavoittaa vähäisessä määrin virkistysaluetta. Palvelujen puolesta alue tukeutuu olemassa oleviin Luonnonmaan palveluihin kuten Kaivolan päiväkoti, Kultarannan koulu ja päiväkoti sekä edelleen Naantalin keskustaan. Suunnittelua ohjaavat maakunta- ja yleiskaavat.

22 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 4/7 3. Kaavallinen tilanne 4.1 Maakuntakaava Vieressä ote Ympäristöministeriön vahvistamasta Turun kaupunkiseudun maakuntakaavasta. Suunnittelualue sijaitsee A (taajamatoimintojen alueella) sekä V (virkistysalueella). Suunnittelualue on rajattu punaisella ympyrällä. Kaavamerkinnät ja määräykset A V TAAJAMATOIMINTOJEN ALUE - Valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävät asumisen ja muiden taajamatoimintojen alueet. Sisältää asuinalueiden lisäksi paikallisia palvelukeskuksia, työpaikka-alueita ja ympäristöhäiriötä aiheuttamattomia pienehköjä teollisuusalueita sekä seututeitä pienempiä liikenneväyliä, lähivirkistysalueita sekä erityisalueita. VIRKISTYSALUE - Valtakunnallisesti, maakunnallisesti tai seudullisesti merkittävät ulkoilu-, retkeily-, urheilu- ja muut virkistysalueet. 4.2 Yleiskaava Suunnittelualue kuuluu kokonaisuudessaan Luonnonmaan ja Lapilan osayleiskaavaan, jonka kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Ohessa ote Luonnonmaan osayleiskaavasta (päivätty ). Suunnittelualue on merkitty punaisella ympyrällä.

23 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 5/7 Yleiskaavamerkinnät AP V M TP PIENTALOVALTAINEN ASUNTOALUE. Alue on asemakaavoitettu tai tarkoitettu asemakaavoitettavaksi. VIRKISTYSALUE. Alue on asemakaavoitettu tai tarkoitettu asemakaavoitettavaksi. MAA- JA METSÄTALOUSVALTAINEN ALUE. Merkinnällä on osoitettu maa- ja metsätalouden harjoittamiseen tarkoitetut alueet. Rakennuspaikan enimmäisrakennusoikeus on uusilla rakennuspaikoilla 300 k-m2. Uuden rakennuspaikan pinta-alan tulee olla vähintään 3 ha. TYÖPAIKKA-ALUE Alueelle voidaan sijoittaa liike-, toimisto- ja näihin verrattavia tiloja, jotka eivät aiheuta ympäristöhäiriöitä. Alue voi sisältää myös pääkäyttötarkoituksen mukaisiin työpaikkatoimintohin sopeutuvaa asumista. Asumista ei voida sijoittaa melualueelle. YHDYSTIE / KOKOOJATIE. OHJEELLINEN / VAIHTOEHTOINEN TIELINJAUS. pima OHJEELLINEN KEVYEN LIIKENTEEN REITTI. ALUEEN OSA, JOLLA SIJAITSEE KÄYTÖSTÄ POISTETTU KAATOPAIKKA

24 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 6/7 4.3 Asemakaava Suunnittelualueen luoteisosassa on voimassa Kukolanvainion (Ak-236) asemakaava. Muilta osin välitön lähiympäristö on asemakaavoittamatonta. Oheisessa kuvassa on esitetty alueen nykyinen asemakaavallinen tilanne. 4. Vaikutukset ja niiden arviointi Vaikutusten tarkempi arvioiminen tapahtuu suunnittelutyön edetessä. 5. Osalliset Osallisia asiassa ovat: 1) lähiseudun ja ympäristön asukkaat, yhdistykset ja yrittäjät 2) viranomaiset, mm Lounais-Suomen ELY-keskus ja Varsinais-Suomen maakuntaliitto Osalliset voivat lausua muistutuksensa ja huomautuksensa asemakaavamuutoksen luonnoksesta ja ehdotuksesta suullisesti, kirjallisesti tai sähköpostilla kaavan laatijalle nähtävillä oloaikoina. Asemakaavatyön etenemisestä ja nähtävillä oloista kuulutetaan kaupungin ilmoitustaululla, internet-sivuilla sekä paikallisissa sanomalehdissä. Naapureita informoidaan myös kirjeitse. Tarvittaessa pidetään viranomaisneuvottelu.

25 6. Aikataulu Naantalin kaupunki Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ak-330 Kemmola / TL sivu 7/7 Kaavoitushankkeen vireille tulosta on kuulutettu vuoden 2013 kaavoituskatsauksen yhteydessä. Tavoitteena on saada asemakaava kaupunginvaltuuston käsittelyyn vuoden 2013 aikana. 7. Lisätietoja Lisätietoa saa Naantalin kaupungintalolta, ympäristövirastosta: Naantalin kaupunki / / PL 43, Naantali. Puhelin: Kaavan laatijan yhteystiedot: Kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila puh Suunnitteluavustaja Mirja Saarinen puh sähköposti: etunimi.sukunimi@naantali.fi

26 LIITE 4 - Ak-330 KEMMOLA

Ak-330 Kemmolan asemakaava

Ak-330 Kemmolan asemakaava Ympäristövirasto / TL 12.03.2013 sivu 1/7 Ak-330 Kemmolan asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisestä tiedosta,

Lisätiedot

ALUSTAVA LUONNOS. Ak 338 N A A N T A L I RYMÄTTYLÄNTIEN LUONNONMAANTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.5.2014

ALUSTAVA LUONNOS. Ak 338 N A A N T A L I RYMÄTTYLÄNTIEN LUONNONMAANTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.5.2014 N A A N T A L I Ak 338 RYMÄTTYLÄNTIEN LUONNONMAANTIEN LIITTYMÄN ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.5.2014 ALUSTAVA LUONNOS Kaavan laatija: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila arkkitehti Sissi Qvickström

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

N A A N T A L I. Ak 331 Vengan asemakaava- ja tonttijaonmuutos ASEMAKAAVA- JA TONTTIJAKOMUUTOKSEN SELOSTUS

N A A N T A L I. Ak 331 Vengan asemakaava- ja tonttijaonmuutos ASEMAKAAVA- JA TONTTIJAKOMUUTOKSEN SELOSTUS N A A N T A L I Ak 331 Vengan asemakaava- ja tonttijaonmuutos ASEMAKAAVA- JA TONTTIJAKOMUUTOKSEN SELOSTUS 15.4.2013 25. kaupunginosan osakorttelin 5 tonttien 1 ja 2 sekä katualueen asemakaavamuutos. Kaavan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

Kemmolan asemakaava ja asemakaavamuutos

Kemmolan asemakaava ja asemakaavamuutos Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 45 21.03.2013 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 63 15.05.2013 KH - Kaupunkisuunnittelujaosto 54 17.06.2013 Kaupunginhallitus 365 02.09.2013 Kemmolan asemakaava ja asemakaavamuutos

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 23.8.2013

KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 23.8.2013 N A A N T A L I Ak 330 KEMMOLAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN SELOSTUS 23.8.2013 108. kaupunginosan korttelien 15-17, sekä lähivirkistysalueiden, yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA

KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Uudenkaupungin kaupunki Ak 1506 Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunkisuunnittelu KETUNKALLIO 15. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 40 ASEMAKAAVA Asemakaavan selostus, joka koskee X.5.2017 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO SANTALANTIEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavoitettava alue sijaitsee Naantalin Luonnonmaalla, noin

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus sivu 1/7

Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus sivu 1/7 Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus 17.1.2017 sivu 1/7 TAVOITE Ak 357 O A S Tarkoituksena on muuttaa asemakaavaa siten, että se sallii täydentävää asuinrakentamista alueelle. Asemakaavassa tutkitaan

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS

HIU, 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIT 20-21 ASEMAKAAVAN MUUTOS Uudenkaupungin kaupunki Ak 1904 Hallinto- ja kehittämiskeskus Maankäyttöpalvelut 1. Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee: HIU, 19. kaupunginosan kortteleita 20-21 (AO)

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vehkoja, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 12. kaupunginosan asemakaavan muutos korttelissa 1127. 12:020 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 13.3.2015 Asemakaavan

Lisätiedot

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8

MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: korttelin 35 tontteja 6-8 MUKULAMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Korttelin 35 tontit 6-8 MAANKÄYTTÖOSASTO 2 ULVILA Mukulamäen asemakaavan muutos 1. PERUS- JA

Lisätiedot

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO:

O A S. Ak 347. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Naavakuja asemakaavamuutos SISÄLLYSLUETTELO: Ympäristövirasto maankäyttöosasto kaavoitus 5.3.2015 sivu 1/7 O A S Ak 347 Naavakuja asemakaavamuutos eli OAS on kooste kaavoitushankkeen keskeisistä tiedoista, josta käy ilmi kaavoitushankkeen peruslähtökohdat

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS 8.12.2015 ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Salon kaupunki Tehdaskatu 1, 24100 SALO PL 77, 24101 SALO www.salo.fi sa lo@salo.fi Y-tunnus: 0139533-1 2

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSA KORTTELIN 1006 TONTTI 5 Törmäpolku 1, Tohmo ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan ja tonttijaon muutos Kemijärven

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502

LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ORIMATTILAN KAUPUNKI LINTULA KORTTELIT 1501 JA 1502 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.9.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

TONTIN , TAIMONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS AK-312 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS

TONTIN , TAIMONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS AK-312 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS N A A N T A L I TONTIN 12-18-2, TAIMONTIE ASEMAKAAVAN MUUTOS ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS 01.12.2008 Kaavan laatija: kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila puh. 02-434 5354 Käsityöläiskatu 2 fax. 02-434

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie 1 KAAVASELOSTUS MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS.

RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA sivu 1 (6) RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS. sivu 1 (6) RUSKON KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 27.09.2013 RUSKO, HIIDENVAINION ASEMAKAAVAN MUUTOS Aloite Aloitteen asemakaavan muuttamisesta on tehnyt Ruskon kunta. Suunnittelualue

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Asuntomessualueen asemakaava, AK-358 OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Asuntomessualueen asemakaava, AK-358 OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Asuntomessualueen asemakaava, AK-358 OAS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaava-alueen sijainti (kaava-alueen rajaus saattaa

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

N A A N T A L I. Ak 236 KUKOLANVAINION ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS

N A A N T A L I. Ak 236 KUKOLANVAINION ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS N A A N T A L I Ak 236 KUKOLANVAINION ASEMAKAAVA ASEMAKAAVAN SELOSTUS 8.1.2013 107. kaupunginosan korttelien 16-22, sekä 108. kaupunginosan korttelien 1-16, lähivirkistysalueiden, yhdyskuntateknistä huoltoa

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu Liite OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL. ) Kaavoitusosasto..0, tarkistettu.8.0..0 SEPÄNKYLÄ, GÄDDA II Asemakaavan muutos Liite Sivu Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360

Diaari 380/10.02.03/2014. NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 Diaari 380/10.02.03/2014 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 ULVILAN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖOSASTO

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 KAAVASELOSTUS

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 KAAVASELOSTUS Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa Korttelin 511 tontti 4 Lohiliete 3 1 KAAVASELOSTUS Kuva: Blom Kartta Oy MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 3. kaupunginosa kortteli 8002 viereinen virkistysalue Ruokolammentie 2 Kuva 1 Viistokuva suunnittelualueesta KAAVASELOSTUS KAAVOITUS 2017 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 4.5.2018 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee korttelin

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

S i s ä l l y s l u e t t e l o

S i s ä l l y s l u e t t e l o S i s ä l l y s l u e t t e l o 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus 2 1.4 Liitteet 2 2 LÄHTÖKOHDAT 2 2.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/16 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 4. PÖYLIÖVAARA KORTTELIT 4206, 7 13, 4214, 4215, 16 19, 27 31, 40 46, PUISTOT JA KADUT SEKÄ URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUJEN ALUE. ASEMAKAAVAN SELOSTUS

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tietola, kaava nro 460 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Tässä asiakirjassa esitetään suunnittelualueen sijainti sekä aluetta koskevat lähtötiedot ja tavoitteet yleispiirteisesti. Lisäksi kerrotaan,

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT..

ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ÄÄNEKOSKI VALIONPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS, ROTKOLA KAAVASELOSTUS KAAVALUONNOS 29.5.2015 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT.. ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 29. PÄIVÄNÄ TOUKOKUUTA 2015 PÄIVÄTTYÄ

Lisätiedot

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 3.11.2015 / HAKUMÄKI, LÄYKKÄLÄ KYYNYN ALUE, ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 3.11.2015 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2015 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36

PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ORIMATTILAN KAUPUNKI PENNALA LASTIKANRINNE KORTTELI 36 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 9.2.2018 TARKISTETTU 19.3.2018 Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 15.3.2018 päivättyä ehdotusvaiheen

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 118-AK1501 SAUVON KUNTA NUMMENPAKAN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KORTTELI 116 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.1.2015 Nosto Consulting Oy Suunnittelualue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) Suunnittelualue

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS

ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1/12 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS KAUPUNGINOSA 3. KESKUSTA KORTTELI 3063, PUISTOT JA KADUT ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos Kemijärven kaupunki

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA NAANTALIN KAUPUNKI YMPÄRISTÖVIRASTO / SUUNNITTELUOSASTO PORHONKALLION-VIRPIN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Naantalin Luonnonmaalle, Porhonkallion-Virpin alueelle

Lisätiedot

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo

IITTI KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN KAUSALA. 118/ /2017 Khall Valtuusto Voimaantulo 118/10.02.03/2017 Khall 26.3.2018 62 Valtuusto 24.4.2018 9 Voimaantulo 16.8.2018 IITTI KAUSALA KUUSIKALLION ALUE ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN 1.12.2017 Vireille tulosta ilmoitettu KH:n päätöksellä 17.11.2014

Lisätiedot

Suunnittelulaji: Asemakaava, asemakaavan ja tonttijaon muutos Kaavan nimi: Uusmetsäntien päiväkoti Kaavan numero: 1090

Suunnittelulaji: Asemakaava, asemakaavan ja tonttijaon muutos Kaavan nimi: Uusmetsäntien päiväkoti Kaavan numero: 1090 1/11 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1. Tunnistetiedot Kunta: 905 Vaasa Kaupunginosa: 31. Tila: 905-402-17-2 Suunnittelulaji: Asemakaava, asemakaavan ja tonttijaon muutos Kaavan nimi: Uusmetsäntien päiväkoti

Lisätiedot

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE

KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE KOSKI TL KUNTA KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS PALOASEMAN ALUE LUONNOSVAIHE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 8.6.2018 Kosken Tl Kirkonseudun asemakaavan muutos / Paloaseman alue OAS 8.6.2018 sivu

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3. Kuva: Blom Kartta Oy

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3. Kuva: Blom Kartta Oy Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa kortteli 9055 tontti 8, Ylijukkolantie 1-3 Kuva: Blom Kartta Oy KAAVASELOSTUS 4.5.2016 KAAVOITUS 2015 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.2.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEIPOMONKUJA 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 14 JA KORTTELIN 120 TONTIN 1 SEKÄ RAUTATIE- JA SUOJAVIHERALUEIDEN ASEMAKAA- VAN MUUTOS Kaavatunnus:

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ETELÄINEN RANTATIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ETELÄINEN RANTATIE ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 548 tontit 2 ja 3, Hirttiöntie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 548 tontit 2 ja 3, Hirttiöntie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 548 tontit 2 ja 3, Hirttiöntie Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla Pictometry, Blom Oy, 2014

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue. 10.5.2011 (täydennetty 15.8.2011) Diaarinumero 503/2008 Toimielinkäsittely Kaupunginhallitus Kaavanumero 12032 HALLILA 12. kaupunginosa, Hallila, kortteli nro 9 (osa) sekä siihen liittyvä erityisalue.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Asemakaavan muutos, Santtio 11, kortteli 32 sekä puisto- ja lähivirkistysalue Liite 1 1 Sijainti opaskartalla Aluerajaus Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

V096 Villähde kortteli 284 tontit 2 ja 3 Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos

V096 Villähde kortteli 284 tontit 2 ja 3 Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos Nastolan kunta Villähde, kortteli 284 Asemakaavan muutos Kaavaselostus, joka koskee päivättyä asemakaavakarttaa. Nastolan kunta Kaavoitus Nastolan kunta Selostus 1 (9) 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö 1.8.2014 ULLANMÄENTIE JA KAUNIAISTENTIE Ak 211 ASEMAKAAVAN MUUTOS 2. kaupunginosan katualueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄNKAUPUNKI Vatajanasemakaavanmuutoksenselostus Kankaanpäänkaupungin11.kaupunginosan(Lorvikylä)korttelin848 tonttia2,korttelin847tonttia1,katualuettajapuistoaluettakoskeva asemakaavanmuutos.(vataja)

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2012 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KIRKKOKATU 24 (KESSUN KASINO) ASEMAKAAVAN MUUTOS 62. KAUPUNGINOSAN KORTTELIIN 101 SEKÄ KATU-, VIRKISTYS-, ERITYIS - JA VESIALUEILLE Kaavatunnus 62:031

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos

ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos ASEMAKAAVAN SELOSTUS BG Liikekiinteistöt Oy, asemakaavan muutos Hyvinkään kaupungin 51. kaupunginosan korttelin 5003 tonttia 5 koskeva asemakaavan muutos 51:005 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 5. kaupunginosa kortteli 560 tontit 18, Väinämöisentie Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueesta, suunnittelualue rajattu punaisella viivalla Pictometry, Blom Oy, 2014

Lisätiedot