NEUVOJA MUSLIMINAISELLE. al-ibaanah Book Publishing, USA (tämän kirjan kääntämiselle on saatu lupa julkaisijalta)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "NEUVOJA MUSLIMINAISELLE. al-ibaanah Book Publishing, USA (tämän kirjan kääntämiselle on saatu lupa julkaisijalta)"

Transkriptio

1 NEUVOJA MUSLIMINAISELLE Transkriboitu Shaikh Saalih bin Fawzaan al-fawzaanin luennosta al-ibaanah Book Publishing, USA (tämän kirjan kääntämiselle on saatu lupa julkaisijalta) Ensimmäinen julkaisu: Kesäkuu 2006 Huomautus: Tämä dokumentti on online-kirjajulkaisu. Tämä kirja on erityisesti suunniteltu sijoitettavaksi ilmaiseksi internetiin. Al-Ibaanah Book Publishing sallii tämän dokumentin levittämisen, printtaamisen, kopioimisen, uudelleen julkaisun ja/tai levittämisen elektronisin keinoin sen, nykyisessä muodossaan ilman muutoksia, jos tarkoituksena on levittää sen sisältöä eikä tavoitellakseen voittoa, ellei erityistä pyyntöä lähetetä julkaisijalle ja lupa siihen saadaan. Jokaisen, joka haluaa lainata tästä dokumentista, tulee viitata julkaisijaan. Kirjasta: Tämä kirja on täydellinen käännös Shaikh Saalih al-fawzaanin transkriboidusta luennosta nimeltään Nasiiha lil-mar at-il-muslimah (Neuvoja musliminaiselle). Englanninkielisen käännöksen lähteenä oli kirja Muhaadaraat fil- Aqiidah wad-da wah; se on suuri teos, joka koostuu yli 25 transkriboidusta Shaikh al-fawzaanin luennosta koskien uskoa ja metodologiaa (vol. 3, s , Markaz Fajr, 2003 painos) Tässä luennossaan Shaikh Saalih al-fawzaan käsittelee monia tärkeitä aiheitä liittyen naisiin; kuten hunnuttautuminen, vieraiden miesten kanssa yksin oleminen, ilman mahramia matkustaminen sekä muita asioita, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä musliminaiselle ymmärtää ja toteuttaa. Tämä teos tullaan liittämään neljänteen esseeseen hunnuttautumista koskevan kirjan toiseen julkaisuun, jonka julkaisija on Al-Ibaanah Publishing, ja se nimeksi tulee Neljä esseetä koskien hunnuttautumisen velvollisuutta, jos Allaah suo. Helpottakoon Allaah sen julkaisua. Al-Ibaanah Ebooks julkaisu

2 LUENNOSTA: Kaikki ylistys Allaahille, kaiken olemassaolevan Herralle, ja olkoon Hänen rauhansa ja ylistyksensä meidän Profeettamme Muhammadin kanssa, kuten myös hänen perheensä ja Seuralaistensa kanssa. Jatkaaksemme: Veljet, jotka ovat vastuussa Da wasta (täällä) kokivat, että tämän luennon tulisi olla aiheeltaan Neuvoja musliminaiselle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tämä luento olisi rajattu vain naisille. Sen sijaan se on yleinen, mutta painotus kohdistuu erityisesti naisiin liittyviin aiheisiin. Ei ole epäilystäkään etteikö myös mies olisi vastuusta naisesta, sillä Allaah on siunannut miestä luomalla heille puolisoita toistensa joukosta kuten Hän sanoo: Ihmiset, pitäkää kunniassa Herraanne, joka on teidät luonut yhdestä hengestä ja hänestä luonut hänen puolisonsa ja näistä molemmista antanut lukuisain miesten ja naisten levitä maailmaan. Pitäkää kunniassa Jumalaa, jonka nimessä toinen toiseltanne anotte ja vaaditte; myöskin kunnioittakaa verisiteitä (niitä kohtuja, jotka ovat kantaneet teidät). Katso, Jumala valvoo ja vartioi teidän elämäänne. [Suura an-nisaa: 1] Ja Hän myös sanoo: Hän on se, joka loi teidät yhdestä sielusta, ja (sitten) hän teki siitä (sielusta) sille puolison, jotta hän voisi nauttia hänen kanssaan elämisestä. [Suura al-a raaf: 189] Viisaus tässä oli, että hän voisi löytää varmuutta hänestä, nauttia hänen (puolison) seurastaan ja luottaa salaisuutensa ja henkilökohtaiset asiansa hänelle (puolisolle), jotta vuorostaan hän (puoliso) voisi auttaa häntä elämän vaikeissa vaiheissa ja myös että heistä voi syntyä oikeamielisiä jälkeläisiä. Allaah sanoo: Eräs Hänen merkeistään on myös se, että Hän on teistä itsestänne luonut teille puolisot, jotta löytäisitte heistä tyydytyksen, ja Hän on antanut teille keskinäistä rakkautta ja laupeutta. Totisesti, tässä on merkkejä niille, jotka ajattelevat. [Suura ar-ruum: 21] Tämä on yksi Allaahin merkeistä ts. todisteet, jotka viittaavat Hänen kykyynsä ja Armoonsa, ja Hänen oikeuteensa tulla palvotuksi ilman mitään kumppania. Allaah on muovannut ihmisyhteiskunnan koostumaan miehistä ja naisista, kuten Hän sanoo: Ihmiset, Me olemme totisesti luonut teidät miehestä ja naisesta ja jakanut teidät heimoihin ja sukuihin, jotta tuntisitte toinen toisenne. Arvokkain teistä Jumalan tykönä on se, joka parhaiten pitää huolen velvollisuudestaan. [Suura al-hujuraat: 13] Joten miehen ja naisen yhdistäminen laillisella suhteella on yksi Allaahin siunauksista, sillä tästä seuraa suuria hyötyjä, tärkeimpänä niistä on yhteiskunnan muodostaminen, perheiden luominen ja kotien rakentaminen. Tämä on Allaahin siunauksista. Johtuen kaikesta tästä, erityistä huomioya tulee antaa naiselle hänen neuvomiseensa ja ohjaamiseensa, siitä näkökulmasta, että valitaan hurskas vaimo ja siitä näkökulmasta, että hänen kanssaan toimitaan niin, ettei mies käytä hyväksi hänen asemaansa hänen nähden alistamalla tai kohtelemalla häntä huonosti. Allaah sanoo:

3 ..ja eläkää heidän kanssaan kunniallisesti. [Suura an-nisaa: 19] Ja Hän sanoo: Avioero on kahdesti. Sen jälkeen, joko ottakaa hänet takaisin kohtuullisin ehdoin tai vapauttakaa hänet ystävällisyydellä. [Suura al-baqarah: 229] Joten miehen yhteys naiseen on tukeva ja vahva. Tämä yhteys täytyy rakentaa sille mitä Allaah on laillistanut kunniallisessa yhteiselossa, jalossa holhoojuudessa sekä moraalisissa toiminnoissa. Allaah sanoo: Vaimonne ovat vainionne, joten käykää vainioillanne koska ja kuinka haluatte, ja suorittakaa hyviä tekoja itsellenne. Ja pelätkää Allaahia ja tietäkää, että tulette tapaamaan Hänet. Ja julista uskovaisille ilosanomaa. [Suura al-baqarah: 223] Joten tähän perustuen, naisen tärkeys yhteiskunnassa tulee meille selväksi. Nainen on miehen seuralainen ja kumppani. Siitä lähtien kun Allaah loi ensimmäisen miehen ts. Aadamin hän loi hänelle myös naisen. Allaahin tapa tässä jatkuu samalla tavoin Viimeiseen Tuntiin saakka: Näin on Jumala menetellyt ennen muinoin, etkä tule havaitsemaan Hänen tapojensa muuttuneen. [Suura al-ahzaab: 62] Allaah on velvoittanut miehen tottelemaan Häntä ja palvomaan Häntä, ja Hän myös määräsi naisen tottelemaan Häntä ja palvomaan Häntä yksin ilman kumppania. Ja Hän lupasi molempien sukupuolten hyväntekijöille, että Hän palkitsee heidät valtavalla palkkiolla. Samalla tavoin Hän uhkaa molempien sukupuolten pahantekijöitä, että Hän tulee rankaisemaan ja kiduttamaan heitä. Siksi mies ja nainen ovat samassa asemassa mitä tulee uskonnollisiin velvollisuuksiin yleisessä merkityksessä. Vaikka naiselle on annettu joitakin erityisiä uskonnollisia velvollisuuksia verrattuna miehiin, niin yleisessä merkityksessä sekä mies että nainen ovat tasa-arvoisia Allaahin palvonnassa, Hänen tottelemisessaan sekä palkkion tai rangaistuksen vastaanottamisessa. Allaah sanoo: Joten heidän Herransa vastasi heidän pyyntöönsä (sanoen): Kenenkään teidän, miehen ja naisen, tekojen en anna mennä hukkaan. Olette tulleet toinen toisestanne. Joten jotka muuttivat ja heidät ajettiin pois heidän kodeistaan, ja he kärsivät vahinkoa Minun tähteni, ja jotka taistelivat ja heidät tapettiin, totisesti hyvitän heille heidän pahoista teoistaan ja lasken heidät Puutarhoihin, joiden alla purot virtaavat. [Suura Aali Imraan: 195] Miesten joukossa on uskovia ja muslimeja, kuten naisten joukossa on uskovia ja muslimeja. Ja sekä miesten että naisten joukossa on muuttajia (muhaajiruun). He ovat kaikki tasa-arvoisia mitä tulee heidän saamaansa palkkioon. Allaah sanoo: Ken tahansa tekee hyvää, olkoon hän mies tai nainen, kun hän samalla on uskovainen, hänen Me totisesti annamme viettää onnellista elämää, ja sellaisille Me maksamme palkan parhaasta, mitä ovat tehneet. [Suura an-nahl: 97] Ja Hän sanoo:

4 Totisesti, muslimiehille ja naisille, uskoville miehille ja naisille, tottelevaisille miehille ja naisille, rehellisille miehille ja naisille, kärsivällisille miehille ja naisille, nöyrille miehille ja naisille, miehille ja naisille, jotka antavat hyväntekeväisyyttä, paastoaville miehille ja naisille, yksityisalueitaan varjeleville miehille ja naisille, ja Allaahia paljon muistaville miehille ja naisille, Allaah on valmistanut heille anteeksiannon ja suuren palkkion. [Suura al-ahzaab: 35] Allaah on luvannut molemmille sukupuolille miehille että naisille anteeksiannon ja suuren palkkion näistä Allaahin mainitsemista luonteenpiirteistä. Joten kuten Allaah on käskenyt miehiä, Hän on myös käskenyt naisia. Allaah sanoo: Sano uskovaisille miehille, että he luovat katseensa maahan ja varjelevat yksityisalueitaan. Tämä on heille puhtainta. Totisesti Allaah tietää mitä he tekevät. [Suura an-nuur: 30] Ja sano uskovaisille naisille, että he luovat katseensa maahan ja varjelevat yksityisalueitaan eivätkä näytä ziinaansa (koristuksiaan) paitsi mikä selvästi näkyy. Ja käske heidän vetää khumurinsa (huntunsa) povensa (juyuub) päälle. Ja käske heidän olla paljastamatta ziinaansa (koristuksiaan) muille kuin heidän aviomiehilleen, heidän isilleen, heidän aviomiestensä isille, heidän pojilleen, heidän miehensä pojille, heidän veljilleen, heidän veljiensä pojille, heidän siskojensa pojille, heidän naisilleen, tai orjilleen, tai vanhoille miespalvelijoille, joilla ei ole haluja, tai pienille lapsille, joilla ei ole ymmärrystä sukupuolesta. Älkää antako heidän tömistellä jaloillaan niin, että he paljastavat koristuksensa. Ja kääntykää katuen Allaahin puoleen, kaikki te, oi uskovat, jotta olisitte menestyneitä. [Suura an-nuur: 31] Miehiä on käsketty laskemaan heidän katseensa maahan katsomasta sitä mitä Allaah on kieltänyt katsoa, kuten naisia tai houkutukseen johtavia asioita, kuten moraalittomia kuvia, joita Allaah on kieltänyt meitä katsomasta. Tämä pätee myös ihmisten yksityisalueiden (ts. sukupuolielinten, suom. huom.) katselua heidän kodeissaan. Tämä on kiellettyä sekä miehille ja naisille sillä se johtaa moraalittomiin ja säädyttömiin tekoihin vajoamiseen. Kun Allaah kieltää jotakin, Hän kieltää kaikki keinot ja kanavat, jotka johtavat siihen. Esimerkki tästä on katse, sillä se toimii keinona. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Kaksi silmää harjoittavat haureutta, ja niiden haureudenteko on katse. [tämä on osa hadithia, jonka on välittänyt Imaam Ahmad (2/343) ja sen on kertonut Abu Hurairah (radhiallaahu anhu). Tämä hadith alkaa sanoilla: Jokaisella Aadamin pojalla on osuutensa haureudenteosta. Kaksi silmää harjoittavat haureutta... jne. Katse on yksi Paholaisen myrkyllisistä nuolista. Jos henkilö ampuu sen, se totisesti on myrkyllinen ohjus, joka tappaa hänet, joka sen lähettää. Tämä nuoli palaa takaisin katsovan sydämeen. Katse on myrkyllinen nuoli, joka palaa katsojan sydämeen, lyöden sitä ja vaikuttaen siihen, tai aiheuttaen sen kuoleman. Joten kenenkään ei tulisi katsoa sitä minkä Allaah on kieltänyt. Tämän katseen ja näön luontu on siunaus, jota ihmisten tulisi käyttää vain siihen minkä Allaah on sallinut. Hänen täytyy käyttää niitä vain niihin asioihin, jotka Allaah on sallinut ja pidättäytyä käyttämästä niitä sellaisiin asioihin, jotka Allaah on kieltänyt. Allaah sanoo miehistä: Sano uskovaisille miehille, että he luovat katseensa maahan. [Suura an-nisaa: 30] Ja Hän sanoo naisista: Ja sano uskovaisille naisille, että he luovat katseensa maahan. [Suura an-nisaa: 31] Hän sanoo miehistä: ja varjelevat yksityisalueitaan. [Suura an-nisaa: 30] Ja Hän sanoo naisista: ja varjelevat yksityisalueitaan [Suura an-nisaa: 31] Sekä miehen että naisen tulee varjella yksityisalueitaan laittomuuksilya. Joten kummankaan heistä ei tulisi tehdä sellaista, joka saa heidät vajoamaan moraalittomuuteen. Joten tämä voidaan saavuttaa

5 pitämällä kiinni perusteellisesta peittämisestä, joka estää katsomasta yksityisalueita. Yksityisalueiden paljastaminen on kiellettyä, sillä jos miehet ja naiset tekisivät niin, se aiheuttaisi houkutuksia ja yllykkeitä ja johtaisi pahaan. Tämä on syy miksi Allaah loi vaatetuksen miehelle ja naisille siunauksena Häneltä: Oi Aadamin lapset, Olemme antaneet vaatetuksen teille, jotta voisitte verhota yksityisalueenne ja käyttää sitä koristuksena. [Suura al-a raaf: 26] Joten Allaah loi vaatteet kahta suurta viisautta varten, ensimmäisenä niistä: yksityisalueiden peittäminen, ja toisena: Kaunistautuminen ja koristautuminen. Sitten Hän jatkaa ohjaten tai neuvoen meitä, koskien vaatetta, joka on parempi kuin vartalon päälle puettava vaate, ja tuo vaate on Taqwaa. Ja Taqwaan vaate se on parempi. [Suura al-a raaf: 26] Sekä miehen että naisen tulee peittää yksityisalueensa väljillä vaatteilla, sillä tämä säilyttää moraalin. Mitä tulee häpeilemättömyyteen ja alastomuuteen, nämä asiat johtavat moraalin korruptioon, kunnian menettämiseen sekä säädyttömyyden leviämiseen. Mutta kun yksityisalueet suojataan vaatteella, josta Allaah on neuvonut miehiä ja naisia pitämään kiinni, niin tämä suojelee yksityisalueita haureudelta ja homoseksuaalisuudelta ja se suojelee yksityisalueita laittomilta asioilta, jotka Allaah on kieltänyt. Sitten Allaah erottaa naiset miehistä käskyllä, jossa Hän sanoo: eivätkä näytä ziinaansa (koristuksiaan) paitsi mikä selvästi näkyy. Ja käske heidän vetää khumurinsa (huntunsa) povensa (juyuub) päälle. [Suura an-nuur: 31] Tässä Allaah käskee naisia pukeutumaan hijaabiin, joka on peittävä vaate, joka verhoaa naisen vartalon mukaan lukien hänen kasvonsa, kätensä, jalkansa ja koko vartalon. Tämä pätee myös hiuksiin, jotka hänen täytyy peittää ollessaan sellaisten miesten edessä, jotka eivät ole hänen mahaarim. eivätkä näytä ziinaansa tarkoittaa, ettei hänen tulisi paljastaa kaunistuksiaan olivatpa ne hänen fyysisiä kaunistuksiaan, jotka koostuvat hänen vartalostaan, kuten kasvoista, käsistä ja niin edelleen; tai keinotekoisia tai lisättyjä kaunistuksia, kuten korut, hiusväri, kohl ja niin edelleen. Naisen on määrätty peittämään sekä hänen vartalon kaunistuksensa sekä keinotekoiset että lisätyt kaunistukset, joilla hän koristaa vartaloaan, kuten hiusvärit, korut, kohl ja sen kaltaiset...paitsi mikä selvästi näkyy viittaa ulkovaatteeseen oikeimman näkemyksen mukaan, tarkoittaen: mikä näkyy selvästi ilman, että hänen täytyy paljastaa se, ja tämä on ulkovaate, joka ei aiheuta viettelystä tai kiihoketta. Sitten Hän sanoo: Ja käske heidän vetää khumurinsa (huntunsa).. Khumur on khimaarin monikko, ja se viittaa johonkin, joka peittää tai estää jonkun. Tämä on miksi khamria (alkoholi) kutsutaan tällä nimellä, sillä se peittää tai estää (ts. huumaa) mielen. Ja käske heidän vetää khumurinsa (huntunsa) povensa (juyuub) päälle. Allaah käskee vetämään lähelle heidän khumurinsa, jotka ovat heidän päidensä päällä. Joten khimaar on se, mitä nainen asettaa päänsä pääle. Allaah käskee häntä levittämään sen rintansa päälle. Ja käske heidän vetää khumurinsa (huntunsa) povensa (juyuub) päälle. Tämä viittaa aukkoihin heidän vaatteissaan, jotka paljastavat kurkun ja kaulan alueen. Naisen ei tulisi jättää näitä alueita paljaaksi miesten katseltavaksi vaan hänen tulisi laskea khimaarinsa siihen päälle. Jos nainen määrättiin peittämään hänen kurkkunsa niin sitten kasvot tulisi peittää suuremmalla syyllä. Itse asiassa, jos khimaar vedetään rintakehän ja kaula-alueen yli, silloin on välttämätöntä, että se laskeutuu myös kasvoille. Tämä johtuu siitä, että khimaar asetetaan pään päälle. Joten jos se asetetaan pään päälle tippumaan alas rinnalle, siihen sisältyy myös kasvot.

6 Tätä selventää vielä Aa ishan, olkoon Allaah häneen tyytyväinen, lausunto: Miesratsastajat ohittivat meidät kun me (vaimot) olimme Ihraamin tilassa Allaahin Lähettilään kanssa. Kun he lähestyivät meitä, (jokainen) meistä antoi jilbaabinsa valua alas päänsä päältä kasvoilleen. Ja kun he olivat ohittaneet meidät, me paljastimme kasvomme. [Välittänyt Imaam Ahmad (6/30), Abu Dawuud (nro. 1833), jonka sanojen mukainen se on tässä, ja Ibn Maajah (nro. 2935), Aa ishan, Allaah olkoon häneen tyytyväinen, kertomuksesta.] Ja on myös Allaahin sanat: Oi Profeetta! Käske vaimojesi ja tyttäriesi sekä uskovien naisten laskea jalaabiibinsa (monikko sanasta jilbaab) päällensä. [Suura al-ahzaab: 59] Jilbaab on väljä vaatekappale, jonka nainen kietoo ympärillensä, ja se on miä tunnetaan isona (ulko)viittana, jonka nainen asettaa vaatteidensa päälle. Allaah on määrännyt naisten asettaa tämän kasvoilleen siten ettei naisesta näy mitään, joka voisi olla houkutus ihmisille. Se on parempi heille, jotta heidät tunnetaan eikä heitä häirittäisi. [Suura al-ahzaab: 59] Tämä on määräys naisille asettaa Hijaab vartalonsa päälle ja kokonaan viettelevien piirteidensä päälle, joista houkutuksen pelätään syntyvän. Allaah sanoo: Ja kun pyydätte heiltä (ts. Profeetan vaimoilta) jotakin, sitten pyytäkää heiltä verhon (hijaabin) takaa. [Suura al-ahzaab: 53] Vaikka tämä jae viittaa Profeetan vaimoihin, niin se on yleinen. Joten sanat tässä jakeessa ovat erityiset Profeetan vaimoille kun sen merkitys on universaali kaikille naisille, sillä Profeetan vaimot ovat uskovien naisten roolimalleja. Allaah selittää tämän selvästi Hänen seuraavassa lausunnossaan, jossa Hän sanoo: Tämä on puhtaampaa sydämillemme sekä heidän sydämilleen. [Suura al-ahzaab: 53] Allaah määräsi, että naisilta tulee kysyä Hijaabin takaa. Mitä tarkoitaan sanalla hijaab: mitä tahansa, joka peittää naisen; olipa se vaate, seinä, ovi tai mikä tahansa esine, jota voidaan käyttää peittämään nainen mieheltä kun hän puhuu hänelle tai kysyy häneltä jostakin tai ojentaa hänelle jotakin. Kaikki nämä tulisi tehdä hijaabin takaa, ts. verhon tai suojan takaa. Joten miehen ei tulisi olla kontaktissa naisen kanssa, kun hän ei ole peitetty tai häneltä puuttuu suoja. Sen sijaan, naisen täytyy olla verhon takansa, joka peittää hänet; olipa se hänen vaatteensa, hänen ovensa, seinä ja niin edelleen. Tämä siksi, että Tämä on puhtaampaa sydämillemme sekä heidän sydämilleen kiusauksesta. Jos naiset peittävät itsensä hijaabilla ja miesten katse ei laskeudu heihin, niin sekä miesten että naisten sydämet ovat turvassa houkutukselta ja kiusaukselta. Tämä on selvästi näkyvissa muslimiyhteiskunnissa, jotka pitävät tiukasti kiinni Hijaabista. Yhteiskunta, joka pitää tiukasti kiinni Hijaabista, on suojassa moraalin korruptoitumiselta. Itse asiassa, hijaabin puuttuminen aiheuttaa moraalittomuutta ja miesten halujen houkutuksia. Siksi Allaahin sanat Tämä on puhtaampaa sydämillemme sekä heidän sydämilleen sisältää perustan, joka on universaali koko ummalle, sillä Hijaab koostuu sekä miesten että naisten sydämen puhdistamisesta tasapuolisella tavalla. Se estää kaikki polut, jotka johtavat moraalin korruptoitumiseen.

7 Suojellakseen sekä miehen että naisen kunniaa ja pitääkseen heidän sydämensä turvassa houkutuksilta, ja keinona estää polut, jotka johtavat korruptioon, naisen on rajoitettua matkustaa ilman mahramia. Tämä johtuu siitä, että jos nainen on mahramin saattamana, hän suojelee naista, pitää hänet turvassa ja pitää huolen hänen tarpeistaan. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) on sanonut: Allaahiin ja Viimeiseen Päivään uskovan naisen ei ole sallittua matkustaa kahden päivän matkaa ellei häntä saata mahram. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (2/ , Abu Sa iid al-khudrin kertomuksesta) Eräässä kertomuksessa on sanottu: päivän ja yön [Välittänyt Imaam Muslim (nro.1339) Abu Hurairan (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] kun toisessa kertomuksessa todetaan matkustaa [Välittänyt al-bukhaari (4/18) ja Muslim (nro. 1341)] tarkentamatta aikarajaa. Mihin tällä pyritään on se, ettei naisen tulisi matkustaa yksin ilman mahramia. Jos hän tekee niin, ts. matkustaa ilman mahramia, hän olisi tottelematon Allaahille ja Hänen Lähettiläälleen, tehden mitä Allaah on kieltänyt ja altistaen itsensä fitnalle. Tämä pätee yleisesti kaikkiin tilanteisiin kaikkina aikoina. Mitä tulee joidenkin ihmisten väitteisiin että jos nainen matkustaa naisryhmän kanssa, tämä vastaa mahramia silloin tämä näkemys vastustaa Profeetan lausuntoa: Allaahiin ja Viimeiseen Päivään uskovan naisen ei ole sallittua matkustaa päivän matkaa ellei häntä saata mahram. [Välittänyt Imaam Muslim (nro. 1339) Abu Hurairan (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Naisryhmä ei toimi mahramina naiselle. Naisen mahram on hyvin tunnettu se on mies, jonka kanssa hänen on kiellettyä avioitua perhesiteiden takia; kuten hänen isänsä, hänen poikansa, hänen setänsä, hänen enonsa tai jostain sallitusta syystä, kuten avioliiton kautta, hänen aviomiehensä isä tai hänen aviomiehensä poika, tai imetyksen kautta olevien sukulaisten, perustuen Profeetan lausuntoon: Imetys tekee kielletyksi sen mikä on kiellettyä perhesiteiden takia. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (3/149) Ibn Abbaasin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Sen tähden naisen mahram on kuka tahansa mies, jonka kanssa hänen on kiellettyä avioitua perhesiteen tai muun sallitun syyn takia. Tämän (avioitumis)kiellon tulee myös olla loputon, ts. pysyvä. Joten mikä ei kuulu tähän kategoriaan on väliaikainen (aviollinen) kielto kuten vaimon sisko ja vaimon tädit. Tämä aviollinen kielto pätee vain määrätyn ajan. Tämän takia aviomies ei voi toimia mahramina vaimonsa siskolle vaikka hänen on kiellettyä avioitua tämän kanssa sillä tämä aviollinen kielto on tilapäinen. Samalla tavoin, hän ei voi olla mahram vaimonsa tädeille. Tämä on mitä mahram tarkoittaa. Naisryhmä ei ole mahram. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) määräsi, että mahramin täytyy saattaa naista tämän matkustaessa kaikissa tilanteissa, huolimatta siitä matkustipa hän jalan, ratsastamalla, autossa tai lentokoneessa. Jotkut ihmiset väittävät nykyään ettei siinä ole mitään ongelmaa jos nainen matkustaa lentokoneella ja hänen mahraminsa vie hänet lähtökentälle kun toinen mahram noutaa hänet saapumiskentältä. Me sanomme: Ei, tämä ei ole sallittua, sillä nainen matkusti ilman mahramia. Ja Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Allaahiin ja Viimeiseen Päivään uskovan naisen ei ole sallittua matkustaa kahden päivän matkaa ellei häntä saata mahram. Tämä pätee matkustipa hän jalan, autolla tai ratsastamalla. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) ei tarkentanut. Kuitenkin syy on läsnä, ja se johtuu fitnasta, jonka pelätään kohtaavan naista vaikka hän olisi lentokoneessa. Joten hän ei ole turvassa fitnalta edes lentokoneessa. Lisäksi, olettakaamme esimerkiksi, että lentokoneen täytyy vaihtaa kohdettaan, joten se laskeutuu eri maahan kuka noutaa hänet tästä toisesta maasta? Tästä syystä naisen mukana täytyy olla

8 mahram. Eräs mies saapui Profeetan (sallallaahu alayhi wa sallam) luokse ja sanoi: Oi Allaahin Lähettiläs, olen ilmoittautunut sellaiseen ja sellaiseen sotaretkeen, mutta vaimoni on lähtenyt Hajjille. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Palaa takaisin ja tee Hajj vaimosi kanssa. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (2/219) Ibn Abbaasin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) käänsi tämän miehen pois taistelusta, jotta tämä voisi saattaa vaimoaan Hajjilla ja olla mahramina hänelle. Tämä on todiste sille, että naisen matkustamisen Hajjille tai muihin paikkoihin ehtona on mahram, huolimatta siitä onko hän ihmisryhmän kanssa vai ei. Tämän takia Fiqhin oppineet, olkoon Allaah heille armollinen, mainitsevat yhtenä ehtona sille, että Hajjista tulee pakollinen naiselle, sen, että naisella on mahram saatavilla matkustamaan hänen kanssaan. Joten jos ketään ei ole saatavilla hänelle, silloin hänellä ei ole velvollisuutta suorittaa Hajj ennen kuin mahram on saatavilla hänelle. Islaam on myös kieltänyt miestä olemasta yksin naisen kanssa joka tarkoittaa, että hän on yksin hänen kanssaan suljetussa tilassa, jossa ei ole ketään muuta paikalla sillä tämä johtaa fitnan tapahtumiseen. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Varokaa astumasta naisten luokse. Seuralaiset sanoivat: Oi Allaahin Lähettiläs, entä miespuoliset sukulaiset (ts. aviomiehen miespuoliset sukulaiset)? Hän (sallallaahu alayhi wa sallam) vastasi: Miespuoliset sukulaiset ovat kuolema. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (6/ ) Uqbah bin Aamirin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Tämä tarkoittaa: Näiden perheenjäsenten vaara on suurempi. Miksi on näin? Se johtuu siitä, että nainen on vähemmän rajoittuneempi aviomiehensä miespuolisten sukulaisten suhteen verrattuna muihin miehiin. Hänen rajoittuneisuutensa heidän kanssaan on minimaalista. Mutta tästä huolimatta, aviomiehen miespuolisiin sukulaisiin täytyy suhtautua varoen ja tietoisesti. Mitä kuulemme nykyään joiltakin tietämättömiltä, että aviomiehen veli, setä tai muu miespuolinen sukulainen voi tervehtiä hänen vaimoaan, kätellä hänen kättään, olla kahden hänen kanssaan ja astua hänen luokseen tämä on perusteetonta. Ei-mahramin on kiellettyä astua naisen seuraan (ilman Hijaabia), sekä kätellä hänen kättään, olla hänen kanssaan kahden ellei talossa ole jotakuta muuta, jonka kautta yksityisyys poistuu. Mutta mitä tulee hänen astumiseensa taloon, jossa ei ole ketään muuta kuin nainen, eikä hän ole yksi hänen mahaarimeistaan, niin tämä on kielletyn kaltaista yksityisyyttä ja se on vaarallista. Toinen esimerkki tästä on jos hän astuu tyhjään huoneeseen jossa ei ole ketään muuta kuin hän ja nainen. Tämä ei ole sallittua, sillä se on keino, joka johtaa fitnaan. Tämä pätee myös, jos naisen kanssa kahden oleva mies tässä yksityisalueella on lääkäri. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Yksikään mies ei ole yksityisyydessä naisen kanssa ilman että Paholainen on kolmas osapuoli heidän kanssaan. [Välittänyt at-tirmidhi (nro. 1171) ja vastaavan kertomuksen Imaam Ahmad Musnadissaan (1/18), molemmat Umar bin al-khattaabin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Tämä tarkoittaa, että Paholainen on läsnä ja tekee moraalittomuuten vajoamisesta miellyttävää heille. Tämä johtuu siitä, että hän on aina kutsumassa fitnaan ja hyödyntää tämän tilaisuuden levittääkseen moraalittomuutta heidän välillään. Katkaistakseen Paholainen ja hänen kannattajiensa polut sekä polun korruptioon, Lainsäätäjä on rajoittanut miehiä olemasta kahden naisten kanssa. Uusi muoto tällaisesta kielletystä yksityistilanteesta on noussut esille meidän aikanamme: nainen matkustaa autolla yksin kuljettajan kanssa, joka ei ole mahram hänelle. Joten hän vie naisen kouluun, kauppaan ja jopa masjidiin! Tämä ei ole sallittua. Naisen ei ole sallittua matkustaa autossa yksin kuljettajan kanssa, joka ei ole mahram hänelle sillä tämä on kielletyn tyyppinen yksityisyystilanne.

9 Musliminaisen etenkin meidän aikanamme kun monet naiset ovat alkaneet käydä ulkona töissä tai kaupoilla tai vierailemassa sukulaistensa luona ja niin edelleen on oltava varuillaan tällaisen yksityisyyden kanssa huolimatta siitä tapahtuipa se talossa, autossa tai missä muussa paikassa tahansa. Musliminaisen täytyy myös välttää menemästä liian paljon ulos talostaan ellei se ole pätevää syytä varten, jota ei voi täyttää ilman että hän menee ulos. Joten jos hänellä on tarve mennä ulos, hänen täytyy peittää itsensä eikä mennä ulos parfymoituna. Syy tähän on se, että jos hän menee ulos parfymoituna, se on syy pahuuden tapahtumiseen ja katseiden vetämiseen hänen puoleensa, se saa miehet tuijottamaan häntä ja seuraamaan häntä. Joten kuinka paljon nainen kykenee pysymään kotona, tämä suojelee häntä enemmän. Allaah puhutteli Hänen Profeettansa vaimoja jotka ovat meidän roolimallejamme sanoen: Ja pysytelkää kodeissanne. [Suura al-ahzaab: 33] Tämä tulee sanasta qaraar, joka merkitsee pysymistä tai jälkeen jäämistä ja olematta menemättä ulos sillä tämä on paras tapa suojella naista. Joten niin pitkään kun hän pysyy talossaan, se on parempi hänelle. Ja kun hänellä on tarve mennä ulos, hän voi lähteä mutta peitettynä. Tämä on niin pitkälle, että Allaah rakastaa sitä kun nainen rukoilee omassa kodissaan eikä mene ulos rukoilemaan masjidiin vaikka masjid on palvonnan ja puhtauden koti. Mutta koska hänen ulosmenemisensä altistaa hänet pahuudelle, kotona rukoilemisesta tehtiin parempi hänelle kuin masjidissa rukoilemisesta. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Älkää estäkö Allaahin naispalvelijoita menemästä Allaahin masaajideihin. Mutta heidän kotinsa ovat paremmat heille. [Välittänyt Imaam Ahmad (2/16 & 76), Imaam al-bukhaari (1/216), Muslim (nro. 442), Abu Dawuud (nro. 879) sekä Maalik al-muwattassa (nro. 465) Ibn Umarin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta. Sen välitti myös Imaam Ahmad (2/475, Abu Dawuud (nro. 566) sekä Ad-Daarimi (nro. 1282) Abu Hurairan (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Tarkoittaen: Kotona rukoileminen on heille parempi kuin masaajideissa rukoileminen. Hän (sallallaahu alayhi wa sallam) myös sanoi: Ja antakaa naisten tulla ulos hajustamattomina [Välittänyt Imaam Ahmad (2/438), Abu Dawuud (nro. 565), Ad-Daarimi (nro. 1282) Abu Hurairan (radhiallaahu anhu) kertomuksesta; Imaam Ahmad (5/192 & 193) Zayd bin Khaalid al-juhanin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta; sekä Imaam Ahmad (6/69 & 70) Aa ishan, olkoon Allaah tyytyväinen häneen, kertomuksesta] tarkoittaen: ei kaunistettuna ja parfymoituna. Moniin naisiin vaikuttaa tänä päivänä ulos meneminen heidän kodeistaan ei jotakin tärkeää varten vaan sen sijaan vain kierrelläkseen ostoskeskuksissa ollessaan kaunistautuneita, parfymoituja sekä paljastaen kasvonsa. Kun he astuvat kauppoihin ja menevät sisään esittelyhuoneeseen, he paljastavat kasvonsa työntekijöiden ja myyjien edessä ihan kuin he olisivat heidän mahaarim! Ja he käyvät heidän kanssaan ystävällisiä keskusteluja, vitsaillen ja nauraen heidän kanssaan. Missä on vaatimattomuus, oi musliminaiset?! Ettekö te pelkää Allaahia?! Naisten on myös mennessään ulos puettava päälleen laaja, väljä, peittävä vaate, jossa ei ole koristuksia. Sen tulisi olla suuri, väljä vaate, joka menee koko vartalon päälle ja joka ei tartu ruumiiseen eikä paljasta raajojen muotoa.

10 Siksi naisen vaatteiden täytyy täyttää tiettyjä ominaisuuksia: Ensimmäiseksi: Sen täytyy olla laaja eikä tiukka. Toiseksi: Sen täytyy olla kaikenpeittävä, peittäen hänen koko vartalonsa ja jättämättä mitään siitä näkyviin ei käsiä, jalkoja tai mitään kohtaa kasvoista. Sen täytyy peittää koko vartalo. Kolmanneksi: Siinä ei saa olla mitään koristuksia. Joten sen täytyy olla huoleton asu, jossa ei ole mitään koristuksia, jotka vetäisivät katseita sitä kohti. Musliminaisen tulee varoa sitä mistä Allaahin Lähettiläs (sallallaahu alayhi wa sallam) varoitti meitä sanoessaan: Tulen asukkaiden joukossa on kahdenlaisia ihmisiä, joita en ole nähnyt aikaisemmin. (Ensimmäisenä) naiset, jotka ovat puettuja mutta alastomia, taipuvaisia (Allaahin tottelemattomuuteen) ja taipuvaisia muihin, heidän päänsä ovat kuin bukht-kamelin vinot kyttyrät. He eivät pääse Paratiisiin, eivätkä he haistaa sen tuoksua vaikka sen tuoksun voi haistaa sellaisen ja sellaisen matkan päästä. [Välittänyt Imaam Ahmad (2/356) sekä Muslim (nro. 2128) Abu Hurairan (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Profeetan lausunto: naiset, jotka ovat puettuja mutta alastomia tarkoittaa, että heillä on päällään vaatteet. Mutta nämä vaatteet eivät kuitenkaan peitä häntä joko koska ne ovat lyhyitä eivätkä siten peitä hänen koko vartaloaan täten paljastaen hänen kätensä ja käsivartensa tai hänen jalkansa ja pohkeensa tai hänen vaatteensa ovat peittävät mutta läpinäkyvät, täten paljastaen mitä niiden alla on. Tämä on mitä on tapahtunut niissä maissa, jotka eivät seuraa Islaamin tapoja. Joten tämä käytös on siirtynyt meidän naisillemme tässä maassa, paitsi heille, joita kohtaan Allaah on armollinen. Nämä ovat tapoja tietämättömyyden päiviltä. Allaah sanoo: Älkääkä paljastako itseänne moraalittomasti (tabarruj) kuten tietämättömyyden päivinä. [Suura al-ahzaab: 33] Tabarruj tarkoittaa paljastamista ja itsensä avointa esittelyä, ts. naisen koristuksien avointa esittelyä miesten edessä. Tämä on Tabarruj. Siksi naiselta vaaditaan hänen ulosmennessään, että hän menee ulos tekemättä tabarruj, ts. esittelemättä avoimesti kaunistuksiaan. Allaah on jopa kieltänyt vanhempia naisia, jotka ovat ohittaneet lapsensaanti-iän, menemästä ulos paljastettuina ja näyttäen kaunistuksensa, kun Hän sanoi: Ja vanhemmat lapsensaanti-iän ohittaneet naiset, jotka eivät odota avioitumista, ei ole haittaa (ts. syntiä) jos he jättävät pois (ulomman) vaatteensa sillä tavoin etteivät he näytä kaunistuksiaan (tabarruj). [Suura an-nuur: 60] Joten jos vanhemman naisen, jonka ei odoteta avioituvan ikänsä takia, on kiellettyä paljastaa kaunistuksensa, niin kuinka paljon enemmän on niin nuoren naisen kohdalla ja kuinka paljon enemmän kauniin naisen ja kuinka paljon enemmän naisen kohdalla, jonka kanssa halutaan avioitua kuinka hän voi mennä ulos säädyttömästi paljastettuna ja paljastaen kaunistuksensa? Tämä on yksi tietämättömyyden päivien piirteistä. Allaahia ja Tuonpuoleista pelkäävän naisen on pysyttävä poissa siitä mitä monet nykyajan naiset tekevät ollessaan välinpitämättömiä Hijaabin suhteen ja ollessaan suruttomia pukiessaan päälleen koristellut vaatteet mennessään ulos sekä ollessaan välinpitämättömiä käyttäessään parfyymiä

11 mennessään ulos talosta ja sekoittuen miesten kanssa ja vitsaillen heidän kanssaan. Allaah, Kaikista Korkein, sanoi Hänen Profeettansa vaimoille: Älkää olko hempeitä puheessanne; jottei hän, jonka sydämessa on (haureuden) tauti liikuttuisi halusta. Sensijaan, puhukaa kunnioitettavalla tavalla. [Suura al-ahzaab:32] Jos naisella on tarve puhua miehelle, joka ei ole hänen mahaarim, niin hän voi puhua tälle, mutta tavanomaisella äänellä, jossa ei ole pehmeyttä tai lempeyttä eikä vitsaillen tai nauravalla tavalla. Sensijaan, hänen puheensa täytyy olla tavallista ja sen mukaista, mitä välttämättömyys vaatii ts. kysymys ja vastaus vain tarpeen mukaan. Hänen ei tule puhua äänensävyllä, joka vaikuttaa ystävälliselle, nauravalle tai kiusoittelevalle tai pehmeällä tai kaunistetulla äänellä, täten herättäen sellaisen halut, jolla on tauti sydämessään. Tämä perustuu Allaahin sanoihin: Sensijaan, puhukaa kunnioitettavalla tavalla. [Suura al-ahzaab:32] Joten tämän päivän musliminaisten täytyy pelätä Allaahia mitä tulee heihin itseensä ja heidän yhteiskuntiinsa. Samoin tämän päivän naisten, erityisesti musliminaisten, tulee keskittyä kasvattamaan heidän poikiaan ja tyttäriään kodeissaan, sillä heiltä tullaan kysymään lapsista, jotka ovat heidän huolenpitonsa ja holhouksensa alla. Heidän täytyy kasvattaa heidän tyttärensä niin, että heillä on oikeamieliset tavat ja soveliaat tavat, sekä peittämään itsensä ja olemaan vaatimattomia. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Jokainen teista on paimen ja jokainen teistä on vastuussa katraastaan. Nainen on vastuussa hänen aviomiehensä kodista ja hän on vastuussa siitä huolehtimisesta. [14] Joten naisen täytyy kasvattaa lapsensa oikeamielisellä tavalla sillä kaikki lapset jotka asuvat talossa ovat hänen holhottavanaan ja hän on heistä vastuussa. Allaah on myös kieltänut naiselta Allaahin luomisen muuttamisen, johon Paholainen vannoi käskevänsä Aadamin lapsia: Ja totisesti käsken heitä muuttamaan Allaahin luomusta. [Suura an-nisaa: 119] Tämän jakeen tulkinta siitä, että se viittaa kulmakarvojen nyppimiseen, tatuoitiin, hampaiden täyttämiseen ja hiusjatkeisiin, on tullut hadithista: Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) kirosi naisen, joka nyppii kulmakarvoja ja hänet, jonka kulmakarvat nypitään; naisen, joka jatkaa hiuksia ja jonka hiuksia jatketaan; ja naisen, joka tatuoi ja joka ottaa tatuoinnin. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (71/61 & 62) Abdullaah bin Mas uudin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Naamisa on joku, joka nyppii karvoja kulmakarvoista joko saksilla tai partakoneenterällä tai poistaa niitä käyttäen mitä tahansa muuta metodia, jolla kulmakarvoja poistetaan. Tämä tunnetaan nimellä an-nams (kulmakarvojen nyppiminen), jonka tekevän naisen Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) kirosi. Mutanammisa on nainen, joka pyytää kulmakarvansa nypittäväksi. Hän on myös kirottu perustuen Allaahin Lähettilään (sallallaahu alayhi wa sallam) lausuntoon. On naisia, jotka ovat syyllistyneet tähän kulmakarvojen nyppimis rikokseen seurattuaan epäuskovia naisia, säädyttömiä syntisiä naisia sekä tietämättömiä naisia, jotka eivät välitä Allaahin ja Hänen Lähettiläänsä (sallallaahu alayhi wa sallam) tottelemattomuudesta. Sitten poistettuaan kulmakarvansa he ottavat väriä ja maalaavat viivat niiden tilalle. Oi kuinka täydellinen Allaah on

12 kaikista epätäydellisyyksista!! Ovatko värit parempia kuin kulmakarvat? Ovat ne parempia kuin mitä Allaah on luonut?! Tämä on Allaahin luomisen muuntelemista. Joten musliminaisen ei ole sallittua seurata näitä pahoja käytäntöjä ja moraalittomia tapoja ja muuttaa Allaahin luomista. Waashima on nainen, joka piirtää tatuointeja, joka tehdään joko pistämällä neuloja ihoon tai viiltäen iho auki sen verran, että verta tulee ja laittaen sen paikalle jotakin väriä kunnes hänen käteensä tai kasvoihinsa jää vihreitä viivoja. Tämä on washam, ts. tatuointi. Mustawshima on nainen, joka pyytää tämän tehtäväksi itselleen. Tämä on yksi Allaahin luomisen muuttamisesta ja muuntelemisesta. Allaahin kautta, kumpi näistä kahdesta on parempi ihon väri, jonka Allaah loi, vai tämä epämuodostunut väri?? Tämä on ennemminkin Paholaisen sokeasti seuraamista ja sen tottelemista mitä hän määrää: Ja totisesti käsken heitä muuttamaan Allaahin luomusta. [Suura an-nisaa: 119] Waasila on nainen, joka kiinnittää lisähiuksia omiin hiuksiinsa. Tämä on petollista ja harhaanjohtavaa. Esimerkki tästä on kun nainen laittaa peruukin tai hän lisää hiuksia omiin hiuksiinsa niin että joku muu luulee hänen hiustensa olevan sellaiset kun itse asiassa se on jonkun muun hiuksista eikä hänen omansa. Tämä nainen on waasila ja sekä hän että joka pyytää tämän tehtäväksi itselleen ovat kirottuja. Samalla tavoin, al-washar tarkoittaa: Hampaiden täyttäminen ja aukkojen tekeminen niihin. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) kirosi naiset, jotka tekevät aukkoja hampaisiinsa kauneuden tähden. [Katso Sahiih al-bukhaari (7/61 & 62) Abdullaah bin Mas uudin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Tämä viittaa naisiin, jotka täyttävät hampaitaan ja tekevät niiden väliin aukkoja, ajatellen että tämä on kauneudesta kun se on itse asiassa Paholaisen tottelevaisuudesta. Washar on laitonta. Mitä tulee hampaiden korjaamiseen jos niissä on vikaa ja ne täytyy korjata niin siinä ei ole mitään väärää sillä se on hoitomuoto tai keino poistaa epämuodostuma. Mitä tulee hampaisiin, joissa ei ole vikoja tai sairauksia, sitten naisen ei ole sallittua laittaa niihin minkäänlaista täytettä, aukkoja ja niin edelleen. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) kirosi myös naisen, joka vaikeroi (suom. huom. esimerkiksi kuolemantapauksen sattuessa) sekä naisen, joka pyytää tämän tehtäväksi. Naa iha on nainen, joka korottaa ääntään korkealle onnettomuuksien sattuessa. Allaahin Lähettiläs (sallallaahu alayhi wa sallam) kirosi myös saaliqan, haaliqan ja shaaqan. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (2/83) Abu Musan (radhiallaahu anhu) kertomuksesta sanoin Allaahin Lähettiläs (sallallaahu alayhi wa sallam) vapautti itsensä.. ] Saaliqa on nainen, joka kirkuu äänekkäästi epäonnen aikoina. Tämä on yksi suurista synneistä. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoi: Jos naisvaikeroija ei kadu ennen kuin hän kuolee, hänet nostetaan ylös Tuomionpäivänä päällään tervapaita ja syyhytautinen vaate. [Välittänut Imaam Muslim (nro. 934) Abu Maalik al-ash ariin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Tietämättömyyden päivinä ihmisillä oli tapana palkata naisia vaikeroimaan jonkun kuollessa. Joten tämä on laitonta. Siinä ei ole kuitenkaan haittaa, että itkee ja suree menehtynyttä henkilöä kunhan ei korota ääntään. Profeetta (sallallaahu alayhi wa sallam) itki kerran ja sanoi: Tämä on armo, jonka Allaah on sijoittanut palvelijoiden sydämiin. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (2/80) ja Muslim (nro. 923) Usaamah bin Zaydin (radhiallaahu anhu) kertomuksesta]

13 Mitä tulee ahdistuneisuuteen, tyytymättömyyteen, suremiseen kovaan ääneen ja vaikerointiin, niin tämä aiheuttaa harmia menehtyneelle henkilölle tämän haudassa. On kerrottu hadithissa Profeetan (sallallaahu alayhi wa sallam) sanoneen: Kuollutta henkilöä rangaistaan hänen haudassaan vaikeroinnista, jota tehdään hänelle. [Välittänyt Imaam al-bukhaari (2/81 & 82) Al-Mughiiran (radhiallaahu anhu) kertomuksesta] Haaliqa on nainen, joka leikkaa hiuksensa katastrofin aikana, kun taas Shaaqqa on nainen, joka repii vaatteensa kaula-aukon tai repii vaatteensa epäonnen kohdatessa. Tämä johtuu siitä, että kaikki nämä ovat avoimia osoituksia ahdistuneisuudesta ja tyytymättömyydestä Allaahin jumalallista ennaltamääräytymistä kohtaan kuten myös osoitus kärsivällisyyden puutteesta. Onnettomuuksien aikana vaaditaan kärsivällisyyttä sekä pitkämielisyyttä. Allaah sanoo: Mutta anna ilosanoma kärsivälliselle joka onnettomuuden häntä kohdatessa sanoo: Totisesti Allaahille kuulumme ja Hänen luokseen palaamme. He ovat niitä, jotka saavat Herraltaan siunauksia sekä armon. Ja he ovat niitä, jotka ovat johdatetut. [Suura al- Baqarah: ] Tiivistettynä: Naisella on velvollisuuksia tässä elämässä. Hän on vastuussa teoistaan. Häntä on määrätty tekemään hyvää ja kielletty tekemästä pahaa. Häntä joko palkitaan tai rangaistaan. Hän kantaa valtavaa vastuuta. Menneitä ja nykyisiä yhteiskuntia ei tuhottu paitsi naisten takia useimmissa tapauksissa. Joten nainen on väline, joka voi johtaa vaaraan, jos hän ei suojelee itseään ja jos hänen yhteiskuntansa ei varjele häntä. Puhe koskien naisia voi jatkua ja jatkua, mutta tämän tulisi olla riittävästi. Olkoon Allaahin rauha ja siunaukset Profeettamme Muhammadin, hänen perheensä ja hänen Seuralaistensa kanssa. [Luennon loppu]

haluan jannaan (paratiisiin). Tämän pitäisi olla elämämme päämäärä:

haluan jannaan (paratiisiin). Tämän pitäisi olla elämämme päämäärä: haluan jannaan (paratiisiin). Tämän pitäisi olla elämämme päämäärä: Se pitäisi olla kirjoitettuna otsallemme suurin kirjaimin jatkuvasti muistuttamassa meitä. Profeetta jätti meille jannan hyvin pienen

Lisätiedot

Totisesti, uskovaiset menestyvät. Ne, jotka nöyrtyvät rukoillessaan.

Totisesti, uskovaiset menestyvät. Ne, jotka nöyrtyvät rukoillessaan. Miten saavuttaa khushoo (nöyryyden) rukouksessa Allah (subhäänähu wa t äälä) sanoi: Totisesti, uskovaiset menestyvät. Ne, jotka nöyrtyvät rukoillessaan. (Suurah al-mu minuun: -2) Ja Hän (subhäänähu wa

Lisätiedot

>>"Siihen meni varmaan kauan aikaa mennä Mekasta Jerusalemiin sillä eläimellä.

>>Siihen meni varmaan kauan aikaa mennä Mekasta Jerusalemiin sillä eläimellä. ISRA JA MIRAAJ Eräänä yönä, kauan aikaa sitten Mekassa, enkeli Gabriel tuli profeetan (salallaahu äleihi wa sallam) luokse. Hän leikkasi hänen rintansa avoimeksi, otti ulos hänen sydämensä, pesi sen Zam

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti

Nettiraamattu lapsille. Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Tulkki tarkoittaa sitä (henkilöä), joka kääntää yhdestä kielestä toiseen.

Tulkki tarkoittaa sitä (henkilöä), joka kääntää yhdestä kielestä toiseen. Imaami al-bukhaari (rahimahu Allaah) sanoi Fathul Baaree -teoksessa (1/135): Abdullaah Ibn Muslimah on kertonut meille sanoneensa, että Maalik informoi meitä Yahyaa Ibn Sa eedista, Muhammad Ibn Ibraheemista

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku. Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken. Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen. 1. Luku Kuka Allaah on? Allaah on Ar-Rabb (Hän, joka luo, pyörittää asioita ja omistaa kaiken.) Todistan, että ei ole mitään todellista palvomisen arvoista jumalaa

Lisätiedot

Olen luonut henkiolennot ja ihmiset vain palvelemaan Itseäni. [1]

Olen luonut henkiolennot ja ihmiset vain palvelemaan Itseäni. [1] 2 3 Kaikkivaltias Jumala, Loistavan valtaistuimen Herra, rukoilen, että Hän johdattaisi sinut tässä maailmassa ja seuraavassa, että Hän siunaisi sinua aina, että Hän tekisi sinusta niitä, jotka tunnustavat

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Islam & Hyvinvoin ti. LK Anas Hajjar Vantaan terveyskeskus Suomen Islamilaisen neuvoston pj. Helsinki Abdirazak Sugulle Mohamed

Islam & Hyvinvoin ti. LK Anas Hajjar Vantaan terveyskeskus Suomen Islamilaisen neuvoston pj. Helsinki Abdirazak Sugulle Mohamed Islam & Hyvinvoin ti LK Anas Hajjar Vantaan terveyskeskus Suomen Islamilaisen neuvoston pj. Helsinki10.3.2009 Islam Rauha. Alistuminen yhdelle ainoalle Jumalalle. Suunta / Koko elämän laki: Sisältää sekä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Jokainen uudistus on harhaan johdatus. Imaami Muhammad Naasir-ud-Deen Al-Albaanee Al-Asaalah -lehti nro 21

Jokainen uudistus on harhaan johdatus. Imaami Muhammad Naasir-ud-Deen Al-Albaanee Al-Asaalah -lehti nro 21 1 Jokainen uudistus on harhaan johdatus Imaami Muhammad Naasir-ud-Deen Al-Albaanee Al-Asaalah -lehti nro 21 2 Yksi asia josta muslimioppineet eivät ole eri mieltä on se tosiasia, että Islam perustuu kahteen

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

ISLAMILAINEN AVIOLIITTO

ISLAMILAINEN AVIOLIITTO ISLAMILAINEN AVIOLIITTO 18.11-20.11.2016 Miksi puhutaan avioliitosta Kiinnostava ja mielenkiintoinen aihe Avioliitto on haastava asia Kaikilla on opittavaa Nuorilla ongelmia Avioeroja lisääntyneet Luennon

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

MARYAMIN TARINA. Maryamin tarina

MARYAMIN TARINA. Maryamin tarina MARYAMIN TARINA Maryamin tarina Profeetta (salallahu aleihi wasallam) sanoi, " Aishan paremmuus muihin naisiin verrattuna on kuten tharidin (eli liha ja leipä aterian) paremmuus muihin aterioihin (verrattuna).

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI

DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) DAAVID VOIDELLAAN KUNINKAAKSI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta

Nettiraamattu lapsille. Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Nettiraamattu lapsille Jumala koettelee Abrahamin rakkautta Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Kleopas, muukalainen me toivoimme

Kleopas, muukalainen me toivoimme Luukas 24 : 13-35 16 18 : Mutta heidän silmänsä olivat pimitetyt, niin etteivät he tunteneet häntä. Ja hän sanoi heille: "Mistä te siinä kävellessänne puhutte keskenänne?" Niin he seisahtuivat murheellisina

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Uutiskirje toukokuu / kesäkuu 2016

Uutiskirje toukokuu / kesäkuu 2016 Uutiskirje toukokuu / kesäkuu 2016 Ä Ä Ä Ä Ä Ä Ä ÄÄ ÄÄ ÄÄ SV: Niin, kertokaa minulle! Yleisö: Jokaisessa lahjoituksessa on siunauksensa. SV: Kyllä, mutta miksi tehdä lahjoitus? Yleisö: Lahjoittamista on,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) VAARAN MERKKI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin c) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Ruut: Rakkauskertomus

Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Sunnan asema islamissa ja selvennys siitä, että koraani ei riitä ilman sitä

Sunnan asema islamissa ja selvennys siitä, että koraani ei riitä ilman sitä 1 Sisällysluettelo JOHDANTO... 3 Sunnan asema islamissa ja selvennys siitä, että koraani ei riitä ilman sitä... 4 Sunnan asema suhteessa koraaniin... 6 Sunnan tarve koraanin ymmärtämiseksi ja esimerkkejä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Ruut: Rakkauskertomus

Nettiraamattu lapsille. Ruut: Rakkauskertomus Nettiraamattu lapsille Ruut: Rakkauskertomus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Samuel, Jumalan palvelija

Nettiraamattu lapsille. Samuel, Jumalan palvelija Nettiraamattu lapsille Samuel, Jumalan palvelija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Protestien tyypit ja niiden aikomukset

Protestien tyypit ja niiden aikomukset Kaikki ylistykset kuuluvat Allaahille ja olkoon salaah ja salaam profeetta Muhammadin, hänen perheensä ja jalojen seuralaistensa yllä sekä niiden yllä, jotka seuraavat heitä Ylösnousemuksen päivään asti.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Psalmin kertosäkeitä

Psalmin kertosäkeitä Psalmin kertosäkeitä Kaste Tämän päivän on Herra tehnyt Ps. 118:24. Virsikirjan jumalanpalvelusliitteessä nro 852. Tuomo Nikkola 2001 Tä - män päi - vän on Her - ra teh - nyt, i - loit - kaa ja rie - muit

Lisätiedot

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET:

+ SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + PERUSOHJEET: 1 + SEURAKUNTAAN TUTUSTUMISTEHTÄVÄT JA ULKOA OPETELTAVAT ASIAT + Nimesi: Osoitteesi: Puhelinnumerosi: PERUSOHJEET: Seurakunnan toimintaan tutustumista varten käyt 3-4 kertaa itsenäisesti jumalanpalveluksessa

Lisätiedot

Gideonin pieni armeija

Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

VELJEKSET KAIN JA AABEL

VELJEKSET KAIN JA AABEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VELJEKSET KAIN JA AABEL Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui b) Kertomuksessa esiintyvät henkilöt:

Lisätiedot

Komea mutta tyhmä kuningas

Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Lyn Doerksen Suomi Kertomus 18/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija

Nettiraamattu lapsille. Gideonin pieni armeija Nettiraamattu lapsille Gideonin pieni armeija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

"Olen luonut jinnit ja ihmiset vain palvelemaan Itseäni." Suurah Zaariyat 51:56

Olen luonut jinnit ja ihmiset vain palvelemaan Itseäni. Suurah Zaariyat 51:56 Allaah loi luomakunnan palvomaan Häntä yksin, ilman mitään kumppaneita. Hän lähetti lähettiläät tätä suurta asiaa varten, kutsumaan ihmisiä Allaahin palvontaan ja opettamaan heille Allaahin shari aa. Hän

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Lapsen oikeus fyysiseen koskemattomuuteen pyöreän pöydän keskustelu ympärileikkauksista

Lapsen oikeus fyysiseen koskemattomuuteen pyöreän pöydän keskustelu ympärileikkauksista Lapsen oikeus fyysiseen koskemattomuuteen pyöreän pöydän keskustelu ympärileikkauksista Tyttöjen ympärileikkaus ja poikien ei-lääketieteellinen ympärileikkaus kulttuurisesta näkökulmasta FT Sylvia Akar,

Lisätiedot

Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa

Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa 1972-2010 Runsas sielujen elonkorjuu islamilaisessa maassa,,ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu. (Mat 24:14)

Lisätiedot

Turun Islamilainen Yhdyskunta Tammikuu (1)

Turun Islamilainen Yhdyskunta Tammikuu (1) Turun Islamilainen Yhdyskunta 2017-- Tammikuu (1) اليوم التاريخ الميالدي الفجر الشروق الظھر العصر المغرب العشاء التاريخ الھجري January Fajr Shuruq Zuhr Asr Maghrib Isha Day Date Dawn Sunrise Noon Afternoon

Lisätiedot

Turun Islamilainen Yhdyskunta Tammikuu (1)

Turun Islamilainen Yhdyskunta Tammikuu (1) Turun Islamilainen Yhdyskunta 2018-- Tammikuu (1) اليوم الفجر الشروق الظهر العصر المغرب العشاء الهجري January Fajr Shuruq Zuhr Asr Maghrib Isha Day Date Dawn Sunrise Noon Afternoon Sunset Night Hijri 1439

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Raamatunlausekortit. korti aamatunlause

Raamatunlausekortit. korti aamatunlause Raamatunlausekortit Nimilappu pussinnauhaan, peliohje pussiin. Voit tulostaa pelin kopiopaperille. Leikkaa ja liimaa kortit värikkäille kartonkipalasille. Kontaktimuovilla tai laminaatilla saat korteista

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Komea mutta tyhmä kuningas

Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Samuel, Jumalan palvelija

Samuel, Jumalan palvelija Nettiraamattu lapsille Samuel, Jumalan palvelija Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen JOHDATUS

Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen JOHDATUS Allaahin, Armeliaimman Armahtajan Nimeen JOHDATUS Kaikki ylistykset kuuluvat Allaahille, rakastettu on se, joka tottelee ja pelkää Häntä, hylätty on se, joka vastustaa Hänen määräyksiään ja on Hänelle

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Maanviljelijä ja kylvösiemen

Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan.

JAAKOBIN PAINI. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JAAKOBIN PAINI 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Penuelissa, matkalla Harranista, Laabanin luota takaisin luvattuun maahan. b)

Lisätiedot

Kuningas Daavid (2. osa)

Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 21/60 www.m1914.org Bible for Children, PO

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi

Nettiraamattu lapsille. Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi

Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi RAKKAUS Juha Muukkonen Thurevikinkatu 8 D 22 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.mu ukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (1. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (1. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (1. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Hyviä ja huonoja kuninkaita

Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin:

Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin: 1Kor 15:47 selitys Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin: "Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on herra taivaasta." (1Kor 15:47). Sana "herra"

Lisätiedot

Kuningas Daavid (2. osa)

Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for

Lisätiedot

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta Kristus-keskeinen elämä Osa 4: Majakka-ilta 17.10.2009 Antti.Ronkainen@majakka.net Room. 8:29 (KR92) Ne, jotka hän edeltäkäsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten www.scriptural-truth.com Asarja rukous Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu {1:1} ja he kävelivät tulen keskellä ylistää

Lisätiedot

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24

...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 ...mutta saavat lahjaksi vanhurskauden Hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Room. 4:24 Nyt ei siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa,

Lisätiedot

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN

JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(6) JEESUS PARANSI SOKEAN BARTIMEUKSEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Jerikon kaupungin lähellä. Jeriko on Juudeassa oleva kaupunki

Lisätiedot

Jeesus, suuri Opettaja

Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Toivotamme kaikille Siunattua & Hyvää Ramädaania!

Toivotamme kaikille Siunattua & Hyvää Ramädaania! t {Ja heitä (epäuskovia) ei käsketty paitsi, että he palvoisivat Allaahia puhdistaen (vilpittömästi) Hänelle Uskonnon (palvonnan, teot) kallistuen (muista vääristä uskonnoista Totuuden Uskonnolle Isläämille),

Lisätiedot