Kunnanvirastossa klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanvirastossa 5.5.2014 klo 9.00-15.00"

Transkriptio

1 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 35 Kokousaika klo Kokouspaikka Kirjasto Käsiteltävät asiat Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Sivistystoimen taloudellinen tilanne Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma Lasten päivähoidon asiakasmaksujen indeksitarkistukset alkaen Yksityisen hoidon kuntalisän korotuksen alkaen Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta lv Ei julkinen Kirjasto kiinni Lastenhoitajan Erja Haaparannan siirtäminen lastenhoitajan kokoaikaiseen toimeen Irtisanoutuminen perhepäivähoitajan toimesta Irtisanoutuminen perhepäivähoitajan toimesta Viranhaltijan päätöspöytäkirjat Tiedoksisaattoasiat Pöytäkirjan nähtävänäpito Puheenjohtaja Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä Kunnanvirastossa klo Maria Hollmén Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

2 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 36 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Sivltk. 31 Kuntalain 58 :n mukaan sivistyslautakunnan kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Sivistyslautakunnan kokous on kutsuttu koolle lähettämällä kokouskutsu/esityslista sivistyslautakunnan jäsenille, kunnanhallituksen puheenjohtajalle ja sen edustajalle ja kunnanjohtajalle. Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN VALINTA Sivltk. 32 Sivistyslautakunnan pöytäkirja tarkistetaan välittömästi kokouksen jälkeen, jollei muuta sovita (sivltk. 107, ). Sivistyslautakunnan pöytäkirjantarkastusvuorossa ovat Tarja Helminen ja Kristiina Isokorpi. Lautakunta valitsee pöytäkirjantarkastajat. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Tarja Helminen ja Kristiina Isokorpi.

3 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 37 SIVISTYSTOIMEN TALOUDELLINEN TILANNE Sivltk. 33 Vuoden 2014 talousarvion täytäntöönpano-ohjeen mukaan jokaisella hallintokunnalla on velvollisuus seurata talousarviomäärärahojensa riittävyyttä ja sopeuttaa toimintaansa niin, että määrärahat riittävät. Kunnanhallituksen hyväksymien sisäisen valvonnan ohjeiden mukaan talousarvion määrärahojen sekä toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista koskeva raportointi toteutetaan valtuustolle, hallitukselle ja lautakunnille seuraavasti: Ajalta Ajalta touko-kesäkuussa syys-lokakuussa Esittelijöiden tulee lisäksi informoida toimielimiä käyttösuunnitelmien toteutumisesta sekä muista oleellisista havainnoista niin, että toimielimellä on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan. Esityslistan liitteenä on sivistyslautakunnan toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumista koskeva toteutumaraportti Sivistyslautakunta merkitsee määrärahojen toteutumaraportin tietoonsa saatetuksi. Merkittiin tiedoksi.

4 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 38 TOIMINNAN JA TALOUDEN TASAPAINOTTAMISSUUNNITELMA Khall 77 Kunnanvaltuusto hyväksyi toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelman vuosiksi kokouksessaan Kuntalain 69 :n mukaisesti kunnanhallituksen on tehtävä selkoa siitä, onko kuluvana vuonna voimassa oleva toimenpideohjelma riittävä. Käytännössä selonteon antaminen tulee yleensä kyseen, jos tilikauden alijäämä on olennaisesti suurempi kuin se oli taloussuunnitelmaa ja toimenpideohjelmaa hyväksyttäessä edellisenä syksynä. Viitaten kuntalakiin tulee vuonna 2014 arvioida toimenpideohjelman riittävyys talouden tasapainottamiseksi. Tasapainottamissuunnitelma päivitetään vuoden 2013 tilinpäätöstiedot huomioiden. Kunnanhallitus velvoittaa lautakuntien arvioimaan omaa toimintaansa kriittisesti ja tekemään kunnanhallitukselle selvitys miten tasapainottamissuunnitelmassa määritellyt konkreettiset tavoitteet ja raja-arvot ovat toteutumassa vuonna Myös investointiohjelma tulee arvioida uudelleen Sivltk 34 Kunnanhallitus päättää 1) pyytää lautakuntia uudelleen arvioimaan tasapainottamissuunnitelman talouden tasapainottamiseksi vuoteen 2017 saakka 2) velvoittaa lautakuntia edelleen esittämään ja toteuttamaan toiminnallisia ja taloudellisia säästöjä vuonna ) pyytää lautakuntia toimittamaan edellä mainitut esitykset kunnanhallitukselle huhtikuun loppuun mennessä. Hyväksyttiin. Esityslistan liitteenä on vastuualueiden lähiesimiesten laatimat arviot tasapainottamissuunnitelman riittävyydestä sekä vuoden 2014 toteutumatilannetta vastaavat päivitetyt suunnitelmat toiminnallisista ja taloudellisista säästöistä. Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle liitteen mukaiset arviot tasapainottamissuunnitelman riittävyydestä ja päivitetyt suunnitelmat tulevista toiminnallisista ja taloudellisista säästöistä. Hyväksyttiin.

5 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 39 LASTEN PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN INDEKSITARKISTUKSET ALKAEN Sivltk 35 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut on sidottu indeksiin asiakasmaksulain (734/1992) 2 :n 2 momentin perusteella lukien. Indeksitarkistukset tehdään kahden vuoden välein. Myös lasten päivähoidon asiakasmaksut on elokuun 2008 alusta lukien sidottu säännöllisiin indeksitarkistuksiin. Elokuun 2014 alusta voimaan tulevista päivähoidon asiakasmaksujen indeksitarkistuksista on annettu Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoitus (829/2013). Päivähoitomaksut on sidottu sosiaali- ja terveystoimen hintaindeksiin ja tulorajat ansiotasaindeksiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetussa laissa (734/1992) tarkemmin säädetyllä tavalla. Muita muutoksia ei päivähoitomaksuihin eikä niiden määräämisperusteisiin ole tehty. Päivähoidon asiakasmaksujen osalta muutokset tulevat voimaan Lasten päivähoidon maksut alkaen Päivähoitomaksujen enimmäismäärä sekä pienimmän perittävän maksun euromäärä on tarkistettu sosiaali- ja terveystoimen hintaindeksillä. Perheen nuorimman lapsen kokopäivähoidosta perittävä ylin kuukausimaksu on alkaen 283 euroa. Saman perheen ikäjärjestyksessä toiseksi nuorimman päivähoidossa olevan lapsen korkein perittävä maksu on 255 euroa kuukaudessa. Alin perittävä kuukausimaksu on 26 euroa. Lasten päivähoitomaksujen määräytymisperusteet ovat muilta osin pysyneet ennallaan. Osa-aikaisesta hoidosta peritään kunnan päättämin perustein hoitoaikaan suhteutettu kokopäivähoidon maksua alempi maksu. Luvialla osapäivähoidon maksu on 60% kokopäivähoitomaksusta. Päivähoidon maksua alentavana tekijänä on otettava huomioon myös perusopetuslain (628/1998) mukainen maksuton esiopetus.

6 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 40 Jos lapsi on esiopetuksen lisäksi päivähoidossa korkeintaan 5 tuntia päivässä, kuukausimaksu on 60 % kokopäivähoidon maksusta. Jos lapsi on esiopetuksen lisäksi päivähoidossa yli 5 tuntia päivässä, kuukausimaksu on 80% kokopäivähoidon maksusta. Tilapäisesti annettavasta päivähoidosta voidaan edelleen määrätä kunnan päättämä maksu. Luvialla tilapäisen hoidon maksut ovat olleet: Kokopäivähoitomaksu: 1. lapsi lapsi lapsi jne. 4 (20% ensim. lapsesta) Osapäivähoitomaksu: 1. lapsi lapsi lapsi jne. 3 (20% ensim. lapsesta) Hoito saa kestää enintään 5 pv. Kuntouttavasta päivähoidosta kunta voi jättää päivähoitomaksun perimättä tai alentaa sitä. Luvialla maksu on jätetty perimättä kehitysvammaisen lapsen osalta, kun lapsen erityishuolto-ohjelmassa mainitaan, että hän tarvitsee kuntouttavaa päivähoitoa. Tulorajat alkaen Yleisellä ansiotasoindeksillä tarkistetut sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain 7 a :n 3 momentissa tarkoitetut päivähoitomaksun määräämisessä käytettävät tulorajat ovat lähtien seuraavat: Perheen koko, tuloraja korkein maksuhenkilöä euroa/kk prosentti , , , , ,9 Jos perheen koko on suurempi kuin kuusi, nostetaan maksun määräämisen perusteena olevaa tulorajaa lähtien 133 eurolla kustakin seuraavasta perheen alaikäisestä lapsesta.

7 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 41 Maksujen muutoksen johdosta kunnassa tehtävät päätökset Päivähoidon asiakasmaksujen muutoksesta tulee kunnassa tehdä päätös. Lisäksi tehdään asiakaskohtaiset päätökset. Asiakasmaksulaissa säädetyt päivähoitomaksut ovat enimmäismaksuja. Kunta voi päättää luottamustoimielimissä siitä, että maksuja peritään enimmäismaksuja alhaisempina tai niitä ei peritä lainkaan. Indeksitarkistukset Lasten päivähoidosta perittävien maksujen euromäärät tarkistetaan joka toinen vuosi sosiaali -ja terveystoimen hintaindeksin mukaisesti ja ja tulorajojen euromäärät yleisen ansiotasoindeksin muutoksen mukaisesti. Indeksillä tarkistetut euromäärät tulevat voimaan tarkistusvuotta seuraavan elokuun 1 päivänä. Sivistyslautakunta päättää tarkistaa päivähoitomaksut alkaen seuraavasti : 1. Kokopäivähoidosta peritään perheen koon mukaan määräytyvän maksuprosentin osoittama euromäärä uusien vähimmäistulorajojen ylittävästä kuukausitulosta, kuitenkin enintään perheen nuorimmasta lapsesta 283 kuukaudessa. Ikäjärjestyksessä seuraavasta kokopäivähoidossa olevasta lapsesta peritään enintään 255 kuukaudessa. Kustakin seuraavasta lapsesta määrättävä maksu on 20 % nuorimman lapsen maksusta. Mikäli hoitopäiviä on 17 päivää tai vähemmän kuukaudessa, maksua alennetaan. Jos hoitopäiviä on yli 17 päivää kuukaudessa, maksu on 100 %. Alin perittävä kuukausimaksu on 26. Päivähoidosta peritään enimmäismaksu, jos hakija ei ilmoita perheen tuloja. 2. Osapäivähoidon maksu on 60 % kokopäivähoidon maksusta. 3. Esiopetus on ilmaista, eli 4 tuntia kestävästä esiopetuksesta ei peritä päivähoitomaksua. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa maksu määräytyy seuraavasti: jos lapsi on esiopetuksen lisäksi päivähoidossa korkeintaan 5 tuntia päivässä, kuukausimaksu on 60 % kokopäivähoidon maksusta.

8 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 42 jos lapsi on esiopetuksen lisäksi päivähoidossa yli 5 tuntia päivässä, kuukausimaksu on 80% kokopäivähoidon maksusta. 4. Tilapäisen hoidon maksuna peritään: Kokopäivämaksu: 1. lapsi lapsi lapsi jne. 5 (20% ensim. lapsesta) Osapäivämaksu : 1. lapsi lapsi lapsi jne. 3 (20 % ensim.lapsesta) Hoito saa kestää enintään 5 päivää. 5. Kuntouttavasta päivähoidosta ei peritä maksua kehitysvammaisten osalta, kun kehitysvammaisen erityishuoltoohjelmassa mainitaan, että lapsi tarvitsee kuntouttavaa päivähoitoa. Hyväksyttiin.

9 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 43 YKSITYISEN HOIDON KUNTALISÄN KOROTUS ALKAEN Sivltk. 36 Sivistyslautakunta on päättänyt kokouksessaan , että yksityisen hoidon kuntalisän korotukset sidotaan päivähoidonmaksujen indeksikorotuksiin. Lasten päivähoidon ja esiopetuksen talousarviomäärärahat nousivat vuoden 2013 ja 2014 välillä 1,1 %. Ehdotuksen mukaan yksityisen hoidon kuntalisiä nostetaan n. 2 %. Sivistyslautakunta päättää, että alkaen yksityisen hoidon kuntalisät ovat: yksityinen päiväkotihoito 389 /kk (nykyinen 382 /kk) yksityinen perhepäivähoito 116 /kk (nykyinen 114 /kk) yksityinen työsuhteinen hoitaja 116 /kk (nykyinen 114 /kk) Hyväksyttiin.

10 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 44 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINTA LV Sivltk. 37 Sivistyslautakunta on ( , 63 ) päättänyt, että se vuosittain tekee päätöksen aamu- ja iltapäivätoiminnan laajuudesta, aukioloajoista ja toiminnasta perittävistä maksuista hyvissä ajoin ennen seuraavan lukuvuoden alkua. Opetushallituksen ohjeitten mukaan: aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1.- ja 2.-vuosiluokan oppilaille sekä muiden peruskoulun vuosiluokkien erityisopetukseen osallistuville oppilaille toimintaa tulee tarjota joko keskimäärin kolme tuntia päivässä (570 tuntia) tai keskimäärin neljä tuntia päivässä (760 tuntia) koulun työvuoden aikana. toimintaa voidaan järjestää koulun työvuoden aikana arkipäivisin pääsääntöisesti kello toimintaa voidaan järjestää paitsi koulupäivinä myös koulun työvuoden sisällä olevina loma-aikoina kuten syysloman, joululoman ja hiihtoloman yhteydessä. aamu- ja iltapäivätoimintaan otettaviin lapsiin on sovellettava yhdenvertaisia valintaperusteita kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinoinnista, arvioinnista ja valvonnasta kunnan tulee hyväksyä toimintaa varten toimintasuunnitelma, jonka tarkoituksena on varmistaa toiminnan suunnitelmallisuus ja jatkuvuus aamu- ja iltapäivätoiminnassa tulee olla toiminnan järjestämistapa huomioon ottaen riittävä määrä ammattitaitoisia ohjaajia kunnat voivat periä kohtuullisia osallistumismaksuja. Aamu- ja iltapäivätoiminnan kuukausimaksun enimmäismäärä on kolmen tunnin osalta 60 euroa ja neljän tunnin osalta 80 euroa. Ylimenevistä toimintatunneista voidaan periä lisämaksu. Luvialla aamu- ja iltapäivätoimintaan on hyväksytty kaikki 1.- ja 2.- vuosiluokan lapset, jotka vanhempien työn, opiskelun tai muun perustellun syyn takia tarvitsevat valvottua ja ohjattua toimintapaikkaa ennen ja / tai jälkeen koulupäivän. Iipan toiminnasta on lukuvuonna peritty seuraavat maksut: - kiinteä kuukausimaksu 115, jos lapsi on mukana toiminnassa vähintään 10 pv/kk ja yli 4 tuntia/pv ja kiinteä kuukausimaksu 65, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk ja yli 4 tuntia/pv - kiinteä kuukausimaksu 80, jos lapsi on mukana toiminnassa vähintään 10 pv/kk ja yli 3 tuntia/pv mutta alle 4 tuntia ja kiinteä kuu-

11 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 45 kausimaksu 50, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk ja yli 3 tuntia/pv, mutta alle 4 tuntia - kiinteä kuukausimaksu 60, jos lapsi on mukana toiminnassa vähintään 10 pv/kk ja alle 3 tuntia/pv ja kiinteä kuukausimaksu 40, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk ja alle 3 tuntia/pv Koulun loma-aikoina toiminnalle ei ole kesää lukuun ottamatta ollut juurikaan viimeisten neljän vuoden aikana tarvetta. Sivistyslautakunta päättää koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta lukuvuonna seuraavaa: 1. Kaikki aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoittautuneet 1.- ja 2.- vuosiluokkien oppilaat, jotka vanhempien työn, opiskelun tai muun perustellun syyn takia tarvitsevat paikkaa ennen ja / tai jälkeen koulupäivän, hyväksytään mukaan toimintaan. 2. Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään koulun lukuvuoden aikana koulupäivinä klo välisen ajan. 3. Aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävät maksut - kiinteä kuukausimaksu 115, jos lapsi on mukana toiminnassa vähintään 10 pv/kk ja yli 4 tuntia/pv ja kiinteä kuukausimaksu 65, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk ja yli 4 tuntia/pv - kiinteä kuukausimaksu 80, jos lapsi on mukana toiminnassa vähintään 10 pv/kk ja yli 3 tuntia/pv mutta alle 4 tuntia ja kiinteä kuukausimaksu 50, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk ja yli 3 tuntia/pv, mutta alle 4 tuntia - kiinteä kuukausimaksu 60, jos lapsi on mukana toiminnassa vähintään 10 pv/kk ja alle 3 tuntia/pv ja kiinteä kuukausimaksu 40, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk ja alle 3 tuntia/pv Maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. 4. Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään Luvian kunnassa koulun työaikojen lisäksi myös koulun kesäloman aikana viikoilla sekä viikosta 32 alkaen, mikäli keskimääräinen päivittäinen lapsimäärä on yli 6 lasta. Päivittäinen aukioloaika on klo Aamuja iltapäivätoimintaa ei järjestetä viikoilla Koulun muina loma-aikoina (syysloma, joululoma sekä hiihtoloma) toimintaa ei järjestetä. Kesäloman toimintaviikoilta peritään seuraavat maksut:

12 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 46 - kesäkuussa: kiinteä kuukausimaksu 115, jos lapsi on toiminnan piirissä vähintään 10 pv/kk ja kiinteä kuukausimaksu 65 /kk, jos lapsi on toiminnassa alle 10 pv/kk, maksu peritään ilmoitettujen tai toteutuneiden päivien perusteella sen mukaan, kumpi luvuista on suurempi. 5. Aamu- ja iltapäivätoiminnasta peritään jokaiselta toiminta-ajan ylittävältä tunnilta 10 euron lisämaksun / alkava tunti. Hyväksyttiin.

13 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 47 EI JULKINEN

14 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 48 KIRJASTO KIINNI Sivltk. 39 Tänä vuonna helatorstai on ja osuu samalle viikolle koulujen päättäjäispäivän kanssa. Käynneiltään helatorstain jälkeinen päivä on ollut hiljainen. Kunnanhallitus on päättänyt, että kunnanvirasto pidetään suljettuna helatorstain jälkeisenä perjantaina Mikäli kirjasto pidetään kiinni , kohdistetaan henkilökunnan vuosilomia ko. ajankohtaan. Sivistyslautakunta päättää, että kirjasto pidetään suljettuna Hyväksyttiin.

15 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 49 LASTENHOITAJA ERJA HAAPARANNAN SIIRTÄMINEN LASTENHOITAJAN KOKOAIKAISEEN TOIMEEN Sivltk. 40 Luvian kunnanhallitus on antanut luvan täyttää kaksi uutta lastenhoitajan tointa alkaen Päiväkoti Kuunarin laajennukseen liittyen. Lastenhoitaja Erja Haaparanta on hoitanut osa-aikaista (työaika 65 % kokonaistyöajasta) lastenhoitajan toimea Luvian kunnassa alkaen. Työsopimuslain 2. luku 5 määrittää työnantajan velvollisuuksiin tarjota osa-aikatyötä tekevälle työntekijälle mahdollisuutta siirtyä kokoaikaisiin työtehtäviin, mikäli työnantaja tarvitsee lisää työntekijöitä osaaikatyötä tekeville työntekijöilleen sopiviin tehtäviin. Lastenhoitaja Erja Haaparanta on ilmoittanut halukkuutensa siirtyä kokoaikaiseen lastenhoitajan toimeen. Sivistyslautakunta päättää 1) siirtää lastenhoitaja Erja Haaparannan kokoaikaiseen lastenhoitajan toimeen työsopimuslain 2 luvun 5 :n mukaisesti alkaen 2) pyytää kunnanhallitukselta lupaa 65 % lastenhoitajan työsuhteen täyttämiseen alkaen Hyväksyttiin.

16 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 50 IRTISANOUTUMINEN PERHEPÄIVÄHOITAJAN TOIMESTA Sivltk. 41 Perhepäivähoitaja Tarja Soini on päivätyllä kirjeellään ilmoittanut irtisanoutuvansa alkaen perhepäivähoitajan toimesta. Sivistyslautakunta päättää myöntää Tarja Soinille eron perhepäivähoitajan toimesta alkaen. Hyväksyttiin.

17 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 51 IRTISANOUTUMINEN PERHEPÄIVÄHOITAJAN TOIMESTA Sivltk. 42 Perhepäivähoitaja Leena Helminen on päivätyllä kirjeellään ilmoittanut irtisanoutuvansa alkaen perhepäivähoitajan toimesta. Sivistyslautakunta päättää myöntää Leena Helmiselle eron perhepäivähoitajan toimesta alkaen. Hyväksyttiin.

18 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 52 VIRANHALTIJOIDEN PÄÄTÖSPÖYTÄKIRJAT Siv.ltk voimaan tulleen kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai 1 momentissa määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei saa kuitenkaan ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa-, ilmoitus-, valvonta- tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. Sivistyslautakunnalle on toimitettu päivähoidon johtajan päätökset, rehtorin päätökset 103, 104, 105, 106, 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ja päiväkodinjohtajan päätökset 66, 121, 132, 139, 144, 145, 146. Sivistyslautakunta päättää olla siirtämättä viranhaltijan päätöksiä käsiteltäväkseen. Hyväksyttiin.

19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 53 TIEDOKSISAATTOASIAT Sivltk. 44 Kunnanhallitus / Koulukeskuksen laajennus ja peruskorjaus, arkkitehtisuunnittelijan ja hankesuunnitelman laatijan valinta Kunnanhallitus / Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma Luokanopettajan viran täyttäminen 83 Päiväkodin lastentarhanopettajien ja lastenhoitajien toimien aukijulistaminen Kunnanhallitus / Vapaaehtoiset palkattomat vapaat vuonna 2014 Opetushallitus päätös Valtionavustuksen myöntäminen/yleissivistävä koulutus/ Kerhotoiminnan tukeminen Koulukeskuksen laajennushanke, rakennustoimikunnan kokousmuistio nro 4 Sähköposti kunnaninsinööri Sami Nummi Koulun siivouksesta ja kouluun hankittavista rappuralleista TAT Yrityskylä Pori Yrityskylä opintokokonaisuus Porin Kaupunginkirjasto-Satakunnan maakuntakirjasto: Maakunnallinen yhteisjärjestelmäkokouksen muistio nro 2/2014. Maakunnallinen yhteisjärjestelmäkokouksen muistio nro 3/2014. Aluehallintovirasto: Yleisten kirjastojen vuoden 2013 toiminta- ja taloustilastot julkaistu. Axiell Nordic Oy: Origo-tietojärjestelmän käyttöpalvelusopimus.

20 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 54 BTJ Finland Oy: BTJ Osa-arvo-palvelun käyttöoikeussopimus. Sivistyslautakunta merkitsee asiat tietoonsa saatetuksi. Merkittiin tiedoksi.

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Sivistyslautakunta 27.5.2014. Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 56 Kokousaika 27.5.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 2.3.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 18 Kokousaika 24.2.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kettulan päiväkoti Käsiteltävät asiat 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 7.4.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 7.4.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 29 Kokousaika 31.3.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kirjasto Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 3.1.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 3.1.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 2 Kokousaika 28.1.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 22.5.2014 34

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 22.5.2014 34 Perusturvalautakunta 34 Kokousaika Torstaina klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 1.6.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 1.6.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 26.5.2015 55 Kokousaika 26.5.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Tapaaminen Viirikoulun edessä Käsiteltävät asiat 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 2 1. KONNEVEDEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT JA LASKUTUKSEN PERIAATTEET 1.8.2018 ALKAEN Siv.ltk 18 Valmistelija: Pauliina Oittinen, päivähoidon ohjaaja p. 040 702 8601 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu sivistyslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2018 LUKIEN Vahvistettu sivistyslautakunnassa 18.1.2018 5 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Asiakasmaksu määräytyy

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Perusturvalautakunta 18.2.2016 19 Perusturvalautakunta 19 Kokousaika Torstai Kokouspaikka Kunnanvirasto klo 18.00 Käsiteltävät asiat 19 20 21 22 23 24 25 26 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE

Sivistyslautakunta 7/2016. KOKOUSAIKA Torstai klo Kunnantalo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 7/2016 KOKOUSAIKA Torstai 15.9.2016 klo 18.00 19.35 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT LIITE 54 Osavuosikatsaus ajalta 1.1.-30.6.2016 55 Koulujen lukuvuoden

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017. Sivistyslautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2017 Sivistyslautakunta 08.03.2017 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 08.03.2017 klo 17.30 19.13 Yhtenäiskoulun opettajainhuone Oksanen Annika Jokioja

Lisätiedot

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA ALKAEN

VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA ALKAEN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA 1.3.2017 ALKAEN VIHDIN KUNNAN VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUJEN TAKSA 2/5 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki tulee voimaan 1.3.2017. Laissa säädetään kunnan päiväkodissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14

Espoon kaupunki Pöytäkirja 14 10.02.2016 Sivu 1 / 1 5324/2015 02.05.00 14 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen indeksitarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Arja Puronen, puh. 046 877 3807 Greta Hämäläinen, puh. 043 826 8011 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47. Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma 2014 2017 52

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47. Toiminnan ja talouden tasapainottamissuunnitelma 2014 2017 52 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 75 Kokousaika 19.8.2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 46 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 47 Pöytäkirjantarkastajien valinta 48 Esityslistan

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 2/2017 13 Kokousaika 15.2.2017 kello 18.00 18.21 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2017 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 9.8.2017 klo 18.36 19.00 KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: VARAJÄSEN: Antti Waris, pj

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUTIEDOTE 1.8.2014 1(4) Päivähoitomaksun määräytyminen Päivähoitomaksujen määräytyminen perustuu lakiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (734/1992). Opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa

Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN. Vahvistettu koulutuslautakunnassa Sauvon kunta VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN Vahvistettu koulutuslautakunnassa 28.2.2017 15 2 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 86. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 86. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.03.2012 Sivu 1 / 1 746/02.05.00/2012 86 Lasten päivähoidosta perittävien asiakasmaksujen indeksitarkistus Valmistelijat / lisätiedot: Pätäri Karola, puh. (09) 816 52171 Rauman Maria,

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina

Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Tampere Ote pöytäkirjasta 2/2017 1 (5) 23 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen muutokset 01.03.2017 TRE:592/02.04.03/2017 Valmistelija / lisätiedot: Järvelä Kristiina Valmistelijan yhteystiedot Palvelupäällikkö

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 13.6.2012 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.6.2012 klo 12.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 21 17 Lukion englannin ja

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sivistyslautakunta 4/

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sivistyslautakunta 4/ KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Sivistyslautakunta 4/2018 42 KOKOUSAIKA Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.30 KOKOUSPAIKKA Nilakan yhtenäiskoulu, Opettajainhuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus

Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Asiakasmaksujen käsittely ja laskutus Nivalan varhaiskasvatuspalvelut Hyväksytty Nivalan kaupungin sivistyslautakunnassa 21.6.2016, 58 Tiedote päivähoitomaksuista 1.8.2016 31.7.2018 Välttyäksenne takautuvilta

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 24

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 24 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 21 Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.03.2016 AIKA 22.3.2016 klo 18:05 19:38 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Caissaniemi, Tammela

Caissaniemi, Tammela YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 6/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.08.2014 klo 18.00 20.32 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Caissaniemi, Tammela LIITE 45 Esiopetuksen ja koulutyön arviointi lukuvuonna

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 62 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 59 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.05.2016 AIKA 10.5.2016 klo 18:15 18:59 PAIKKA Ahtialan päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 41 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Inarin kunnan päivähoitomaksujen perimättä jättämisen perusteet 1.1.2016 alkaen

Inarin kunnan päivähoitomaksujen perimättä jättämisen perusteet 1.1.2016 alkaen Sivistyslautakunta 64 21.10.2015 Inarin kunnan päivähoitomaksujen perimättä jättämisen perusteet 1.1.2016 alkaen 524/12.07.00/2013 SIVLK 64 Päivähoidon johtaja Lasten päivähoidosta annetussa laissa (36/1973)

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta lukien

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta lukien Kasvatus- ja opetuslautakunta 34 16.05.2016 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaisen maksun määrääminen ja periminen lapsen varhaiskasvatuksesta 1.8.2016 lukien 1400/00.04.00/2015 KOLA 34 Valmistelija/lisätiedot:

Lisätiedot

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN

Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT LUKIEN Kaarinan kaupunki VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 LUKIEN 1 VARHAISKASVATUS Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen määräytymisperusteet Varhaiskasvatuslaissa tarkoitetusta päiväkoti- ja perhepäivähoitona

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 50/2008 vp. Hallituksen esitys laeiksi sosiaali- ja terveydenhuollon. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 50/2008 vp. Hallituksen esitys laeiksi sosiaali- ja terveydenhuollon. Asia. Valiokuntakäsittely. Päätös EDUSKUNNAN VASTAUS 50/2008 vp Hallituksen esitys laeiksi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain sekä sosiaalihuoltolain 29 b ja 29 d :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2012 Sivu

Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2012 Sivu Mikkelin kaupunki Kokouskutsu Nro 3 / 2012 Sivu 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko, heti tuotantolautakunnan kokouksen jälkeen Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo, Raatihuoneenkatu

Lisätiedot

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30

Sivistyslautakunta KIHNIÖN KUNTA (12) Sivistyslautakunta. Esityslista 1/2019. Kokousaika ke kello 17:30 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Törmä Leila Puheenjohtaja Jokioja Tiina 1. Varapuheenjohtaja Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 88/2003 vp Hallituksen esitys laeiksi perusopetuslain, opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain sekä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2016. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2016. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2016 Sivistyslautakunta 25.08.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Torstai 25.08.2016 klo 18.00 HUOM! Pyhäniemi, kunnan mökki Inkinen Anneli Oksanen

Lisätiedot

Kunnanviraston kokoushuone

Kunnanviraston kokoushuone ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2012 Sivistyslautakunta 07.08.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 07.08.2012 klo 18.00 19.10 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

MAKSUJEN PERUSTEET 1.8.2014

MAKSUJEN PERUSTEET 1.8.2014 1 MAKSUJEN PERUSTEET 1.8.2014 MAKSUN MÄÄRÄYTYMINEN päiväkoti- tai perhepäivähoidosta voidaan määrätä kuukausimaksu enintään 11 kuukaudelta toimintakauden (1.8. 31.7.) aikana. Heinäkuu on maksuton kuukausi,

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2015 122. Otsikko Sivu 98 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 124 99 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 125

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2015 122. Otsikko Sivu 98 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 124 99 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 125 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 10/2015 122 Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.11.2015 AIKA 10.11.2015 klo 18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 98 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Alla olevassa taulukossa on vertailtu nykyisen ja uuden asiakasmaksulain tulorajoja:

Alla olevassa taulukossa on vertailtu nykyisen ja uuden asiakasmaksulain tulorajoja: VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2017 ALKAEN Varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta 3/ 25.1.2017 Liite 3e Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista 1503/2016 Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet 15.06.2016 Sivu 1 / 1 2641/2016 02.05.00 104 Perusopetuksen iltapäivätoiminnan asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista koskevat periaatteet Valmistelijat / lisätiedot: Miia Loisa-Turunen, puh.

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2014. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2014. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2014 Sivistyslautakunta 03.06.2014 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 03.06.2014 klo 18.00 18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Jokioja

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 6 75 KOKOUSAIKA Tiistai 18.9.2007 klo 18.00 21.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnantalo Vanhala Jari A., puheenjohtaja Ahonen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2018 Sivistyslautakunta 24.01.2018 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Keskiviikko 24.01.2018 klo 17.30 Kunnanhallituksen kokoushuone Törmä Leila Jokioja

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017

HUMPPILAN KUNTA KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSKUTSU SIVISTYSLAUTAKUNTA 4/2017 KOKOUSAIKA Torstai 7.9.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 30 31 32 33 1 34 2 35 3 36 4 37 5 38 Kunnanvirasto Asia nro, asia, liite nro Kokouksen

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 8/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 8/2013. KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU 8/2013 KOKOUSAIKA Keskiviikko 06.11.2013 klo 18.00-19.02 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 51 Varhaiskasvatuksen talousarvio vuodelle 2014 52

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu KORPILAHDEN KUNTA Sivistyslautakunta 4 41 KOKOUSAIKA Keskiviikko 11.6.2008 klo 19.00 21.04 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Oittilan Hirviranta Vanhala Jari A., puheenjohtaja

Lisätiedot

Opetus- ja kasvatuslautakunta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen 2586/ /2017

Opetus- ja kasvatuslautakunta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut alkaen 2586/ /2017 Opetus- ja kasvatuslautakunta 15 15.02.2017 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen 2586/02.05.00/2017 OPEKAS 15.02.2017 15 Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista ja varhaiskasvatuslain 13 :n

Lisätiedot

Tiistai Klo Luvian kunnanvirasto. LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Tekninen lautakunta Kokousaika.

Tiistai Klo Luvian kunnanvirasto. LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä sivu Tekninen lautakunta Kokousaika. Tekninen lautakunta 22.11.2016 76 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tiistai 22.11.2016 Klo 17.00 Luvian kunnanvirasto 69 70 71 72 73 74 75 76 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Sivistyslautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta 15.05.2012 KOKOUSAIKA 15.05.2012 klo 18.00-18.30 KOKOUSPAIKKA Yläaste KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 14 VUODEN NUOREN VALITSEMINEN 2 15 LASTEN PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.8.2012 3 16 OPPILAAKSI

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE

Sivistyslautakunta 3/2014. KOKOUSAIKA Keskiviikko klo KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT. Kunnantalo LIITE YPÄJÄN KUNTA Sivistyslautakunta ASIALISTA 3/2014 KOKOUSAIKA Keskiviikko 02.04.2014 klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Kunnantalo LIITE 20 Koulujen tuntikehykset lv. 2014-2015 21 Liikunta-

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 55

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 55 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 52 Hyvinvointilautakunta 29.11.2016 AIKA 29.11.2016 klo 18.35-19.21 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 34 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 3.12.2013 64 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 3.12.2013 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 54 66 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2010 Sivistyslautakunta 26.01.2010 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 26.01.2010 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38. Vesihuoltolaitoksen vesi-, jätevesi- ja perusmaksujen tarkistaminen

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38. Vesihuoltolaitoksen vesi-, jätevesi- ja perusmaksujen tarkistaminen LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 69 Kokousaika 6.5.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 37 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 38 Pöytäkirjantarkastajien valinta 39 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/ Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 98 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 8/2017 95 Sivistyslautakunta 24.10.2017 AIKA 24.10.2017 klo 18.30 PAIKKA Narvan koulun ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 68 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut alkaen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut alkaen 25.01.2017 Sivu 1 / 1 290/2017 02.05.00 6 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain mukaiset asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen, puh. 050 320 9753 Arja Puronen, puh. 046

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Varhaiskasvatuslautakunta Vakaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 3 Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 lukien HEL 2017-000836 T 02 05 00 Päätösehdotus Päätettävä tässä kokouksessa päättää, että lasten varhaiskasvatuksesta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Sivistyslautakunta 26 11.04.2017 Kaupunginhallitus 95 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 37 09.05.2017 Varhaiskasvatuksen uudet asiakasmaksuperiaatteet 1.8.2017 alkaen 90/02.05.00.00/2017 Sivistyslautakunta

Lisätiedot

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE. 1.8.2014 lukien

PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE. 1.8.2014 lukien PÄIVÄHOIDON ASIAKASMAKSUJEN TOIMINTAOHJE 1.8.2014 lukien 1 PERUSTEET Päivähoitomaksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetuksiin. Kunnallisen päiväkotihoidon

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010. Sivistyslautakunta 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010. Sivistyslautakunta 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Sivistyslautakunta 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 3.08.2010 klo 18.00 19.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Annala Ossi Jokioja

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa

Haapamäki Arsi. Nevanperä Mikko Pietikäinen Petteri. Kortesluoma Sirpa 30.1.2019 1 (12) Kokousaika ke 30.1.2019 kello 17:30-18:08 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Osallistujat Jokioja Tiina Puheenjohtaja Annala Hanna Haapamäki Arsi Kortesluoma Sirpa Kuusisto Kosti

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4

VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 4 VESILAHDEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 Sivistyslautakunta 23.1.2018 AIKA 23.1.2018 klo 18.00 PAIKKA Peiponpelto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 3

Lisätiedot

Osa-aikaisesta hoidosta peritään kunnan päättämin perustein hoitoaikaan suhteutettu kokopäivähoidon maksua alempi maksu. Tulorajat 1.8.

Osa-aikaisesta hoidosta peritään kunnan päättämin perustein hoitoaikaan suhteutettu kokopäivähoidon maksua alempi maksu. Tulorajat 1.8. Sivistyslautakunta 17 15.05.2014 PÄIVÄHOITOMAKSUT 1.8.2014 ALKAEN Sivltk 17 Lasten päivähoidosta perittävä kuukausimaksu perustuu sosiaali- ja terveyden huollon asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetukseen.

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2014 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2014 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 11.3.2014 klo 18.00-19.35 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Asiat 17 Kokouksen avaaminen 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 181 Kunnanhallitus 26.5.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 181 Kunnanhallitus 26.5.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 181 Kokousaika 26.5.2014 klo 17.00 Kokouspaikka KalaValtanen Oy, Pori Käsiteltävät asiat 114 115 116 117 118 119 120 121 122 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011

KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Käyttösuunnitelma vuodelle Sivistystoimen toimintakertomus 2011 KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2012 Sivistyslautakunta Aika Tiistai 21.02.2012 klo 17.00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat nro Liite nro 10 3 Käyttösuunnitelma vuodelle 2012 11 4 Sivistystoimen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa alkaen

Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa alkaen Asiakasmaksut Paraisten kunnallisessa varhaiskasvatuksessa 1.8.2017 alkaen Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain (1503/2016) ja sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 16. Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 18 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 19

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 16. Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 18 14 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 19 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 16 Kasvatus- ja opetuslautakunta 24.03.2015 AIKA 24.03.2015 klo 18:00 20.25 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, :00, Pöytäkirja 23 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN... 1

SISÄLLYSLUETTELO. KASKO, :00, Pöytäkirja 23 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN... 1 i SISÄLLYSLUETTELO KASKO, 21.3.2017 18:00, Pöytäkirja 23 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2017 ALKAEN... 1 23, KASKO 21.3.2017 18:00 Sivu 2 VARHAISKASVATUKSEN ASIAKASMAKSUT 1.8.2017 ALKAEN Kaskoltk

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015. Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2015 Sivistyslautakunta 10.02.2015 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Tiistai 10.02.2015 klo 18.00 18.55 Kunnanviraston kokoushuone Pystykoski Tero

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 10. Perusturvalautakuntaa koskevat valtuustoaloitteet 2013 14

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 10. Perusturvalautakuntaa koskevat valtuustoaloitteet 2013 14 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 13 Kokousaika 23.4.2014 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 9 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 10 Pöytäkirjantarkastajien valinta 11 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 1/ Sivistyslautakunta klo Kunnanvirasto 1, valtuustosali 1/2010 1 Sivistyslautakunta 26.1.2010 klo 18.00 18.50 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot