Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania 2.-17.2.06"

Transkriptio

1 Kuvakertomus Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania Ossi ja Maarit

2 Torstai 2.2. Helsinki Amsterdam Kilimanjaro International Airport Arusha Perjantai 3.2. Arusha Gibb s Farm Ngorongoro Ensimmäinen aamu Afrikassa. Näkymä hotellin parvekkeelta. Matka kohti Ngorongoroa alkoi pölypilvessä.

3 Ensimmäiset villieläimet. Kameleita tasangolla. Afrikkaan lähdettiin katsomaan Killeä livenä. Ja Kille myös nähtiin, tosin ihan sattumalta tien varressa.

4 Kuivaa ja karua oli. Mutta sitkeästi joku kylää pitää pystyssä. Myös lehmiä laidunnettiin näissäkin oloissa. Apinanleipäpuu. Puu on kuukauden kaksi vuodesta lehdessä ja muun ajan lehdetön.

5 Itä-Afrikan suuri hautavajoama. Korkeusero noin 500 metriä. Tässä kohtaa Intian ja Afrikan mannerlaatat eroavat toisistaan. Joskus tulevaisuudessa meri valtaa vajoaman. Ngorongoron läheisyydessä muuttuu maaperäkin rikkaammaksi ja helpommin viljeltäväksi.

6 Gibb s Farm oli aikanaan nimensä mukaan maatila. Nykyään tilalla toimii hotelliravintola, jonka tarpeisiin edelleen tuotetaan mm. vihanneksia, hedelmiä, yrttejä ja kahvia. Maistelimme tuotteita lounaan merkeissä. Gibb s Farmilta aloitimme ensimmäisen harjoituksen ohuessa ilmassa. Korkeus oli noin metriä merenpinnasta. Kävelimme noin tunnin matkan ihmettelemään Elefanttiluolaa, jolla niin norsut kuin muutkin eläimet käyvät kaivamassa kivennäisaineita. Lähellä oli myös korkea mutta vähävetinen vesiputous.

7 Illan suussa pääsimme ihastelemaan näköalapaikalta avautuvaa Ngorongoron kalderaa. Ngorongoro on maailman suurin ehjänä säilynyt kaldera eli kasaan romahtanut tulivuori. Aikanaan vuori on ollut yli metriä korkea, nyt kalderan pohja on noin metriä ja reunat noin metriä meren pinnan yläpuolella. Kalderan reunat ovat rehevää sademetsää ja pohja lähes kokonaan ruohotasankoa. Kalderan halkaisija on noin 21 km.

8 Lauantai 4.2. Safariajelu Ngorongorossa. Ngorogorossa kerrotaan olevan maailman tihein villieläinkanta. Alueella arvioidaan elävän noin villieläintä. Ensimmäisenä vastaan tuli seeproja. Strutseja, pahkasikoja, seeproja ja pienempiä lintuja.

9 Kalderassa on pari pientä metsäaluetta. Täältä yritimme löytää leopardeja, mutta pariin paviaaniin oli tyytyminen. Metsänreunassa tallusteli norsuja.

10 Petoja kuvittelimme näkevämme enemmän, mutta katseemme tavoitti vain gepardin, hyeenan ja servaalin. Yllä gepardi. Seeproja, antilooppeja ja knuita.

11 Pahkasikoja, seeproja ja antilooppeja. Strutseja. Uros on tumman korea ja naaras ruskeanharmaa.

12 Norsu. Melkein olisimme ylettäneet tätä nuorta urosnorsua autosta silittämään.

13 Kalderassa on myös suolainen järvi, jossa asustaa monia vesilintuja. Suurimman mielenkiinnon keräävät flamingot. Virtahevot viettävät päivänsä vedessä huilaillen. Taustalla seeproja.

14 Hyeena. Ngorongorossa on muutama hotelli/lodge, jotka kaikki sijoittuvat kalderan reunalle. Näkymät alas kalderaan ovat upeat. Iltaisin saattoi vielä hyvillä kiikareilla seurata eläimiä.

15 Sunnuntai 5.2. Ngorongoro Lake Manyara Machame Aloitimme päivän sopeutumisharjoituksella. Vaelsimme Oldeani-vuoren rinteellä metristä noin metriin. Vaelluksen aikana mm. tähyilimme kaukana avautuvaa Serengetin tasankoa ja ihmisen historian tutkimisen kannalta arvokasta Olduvai-rotkoa. Ngorongoro on suojelualue, mutta masai-heimo saa asua ja laiduntaa alueella. Masait olivat uteliaita muukalaisia kohtaan. Pientä korvausta vastaan paikalla olleet kyläläiset asettuivat yhteiskuvaan. Kylän miehet olivat laitumella. Kylän vanhin istuu taustalla kivellä.

16 Lounastimme hotelli Lake Manyaralla. Ruokailu taukosi hetkeksi, kun rohkea/nälkäinen paviaani löysi tiensä jälkiruokapöytään ja kiskoi kakkua suuhunsa kaksin käsin. Turisteilla oli hauskaa, henkilökunnalla ei. Hotelli sijaitsee hautavajoaman yläreunalla ja Lake Manyaran kansallispuiston laidalla. Kiikareilla tähystimme kirahveja.

17 Kirahveja tasangolla. Lähestyessämme Machamea pilvien takaa nousi esiin Afrikan korkein vuori, matkamme seuraava kohde, Kilimanjaro.

18 Maanantai 6.2. Machame Marangu gate Mandara hut Maundi crater Matkan toinen vaihe eli nousu Kilimanjarolle on edessä. Kilimanjaro on sammunut tulivuori. Se on yksi maaliman suurimmista tulivuorista, maailman korkein vapaasti seisova vuori ja Afrikan korkein vuori. Sen huipulla on noin 80% kaikesta Afrikan mantereen lumesta. Retkikuntamme tukijoukkona oli kymmeniä paikallisia oppaina, kokkeina ja kantajina. Itse kannoimme vain päiväreppuja.

19 Lähdimme liikkeelle puiston portilta (Marangu gate) noin metriä meren pinnan yläpuolelta. Maasto oli lähinnä vuoristosademetsää. Vuoristosademetsä ei ollut kovinkaan tiheää. Valoa riitti hyvin polulle asti. Vaellusreitit ovat suomalaisten kehitysyhteistyönä kunnostamia.

20 Mandara hut sijaitsee noin metrin korkeudessa. Vaellusmatkaa kertyi noin 9 km. Majat ovat norjalaisten rakentamia. Illan edellä kävimme vielä katsomassa maisemia Maundi kraaterilla. Sademetsä vaihtui kanervametsän kautta kanervanummeksi.

21 Maundi kraateri. Kraaterin halkaisija on noin 50 metriä. Näköala kraaterilta.

22 Tiistai 7.2. Mandara hut Horombo hut Matka jatkui kanervanummea hitaasti ylöspäin. Kilimanjaron kaksi korkeinta huippua Mawenzi, m, (edessä) ja Kibo, m, (takana) tulivat esiin kanervien madaltuessa.

23 Pilvet jäivät alapuolelle. Paikallisia kukkia ja taustalla Kifinika hill, jolla tarinan mukaan uhrataan lampaita mm. sateen saamiseksi viljelyskautena.

24 Matkaa Horombolle taitettiin noin 12 km. Ilmakin muuttui trooppisen kuumasta suomalaisen kesän viileisiin lukemiin. Keskiviikko 8.2. Horombo Zebra rock Horombo Zebra rock eli Seeprakallio oli ohueen ilmaan totuttelupäivän kohde. Noin 7 km vaelluksella noustiin reiluun metriin ja palattiin takaisin Horombolle yöpymään.

25 Torstai 9.2. Horombo hut Kibo hut Horombon majat ja aamun pilvet jäävät taakse. Edessä taivaansineä vastaan hohtaa Kilimanjaron jäätiköt.

26 Vuorella ylöspäin mentäessä olot muuttuvat karuimmiksi koko ajan. Nyt oli niin kuivaa, ettei vettä ollut vaikka kyltissä niin luvataan. Edessä avautuu Satula. Satula on Mawenzin ja Kibon huippujen välinen karu ja kuiva kuumaiseksikin kutsuttu alue. Yöllä satulalla on kylmä ja päivällä aurinko paahtaa kuumasti. Polku kohti Kibon majaa näkyy selvästi.

27 Mawenzi. Pieniä lumisia pilkkuja näkyy myös Mawenzin huipulla. Aikanaan vaelluksia tehtiin myös Mawenzille, mutta eroosio on rapauttanut reitit vaarallisiksi. Satula ei ole täysin tasainen, vaan sielläkin on kraaterikukkuloita.

28 Viimeisen nousun jyrkät reitit näkyvät vaaleina juovina Kibon rinteellä. Viimeinen maja ennen huippua on kivinen ja navettamainen Kibo hut. Rakennuksessa oli viileää päivällä ja kylmää yöllä. Korkeutta metriä, lähes siis Mount Blancin korkeus. Matka Horombolta kibolle on noin 12 km

29 Torstai 9.2. Perjantai Kibo hut Uhuru Peak Kibo hut 19 hengen retkikunnastamme 14 lähti yrittämään huipulle nousua. Heistä 9 pääsi Gillman s Point:lle (5 685 m), joka hyväksytään vuoren valloittamiseksi ja vielä kuusi jatkoi korkeimmalle kohdalle Uhuru Peak:lle metrin korkeudelle. Valloitusmatka edestakaisin on noin 12 km. Kuvassa vuoren karua huippua. Neljä kuudesta vuoren valloittajasta Uhurulla. Paksujen vaatekerrosten alta paljastuvat Sirpa, Minna, Terttu ja Maarit.

30 Huipulla on vielä paksuja jäätikkö kerroksia, mutta niiden on arvioitu sulavan seuraavien muutaman kymmenen vuoden aikana kokonaan pois. Kibolta katsottuna Mawenzi.

31 Reitti alas. Kibo hut on kuvan keskellä. Polku Horombolle näkyy selvästi. Perjantai Kibo hut Horombo hut Aamuaurinko paistaa Mawenzin takaa.

32 Reitti ylös kohti Gillman s Point:a. Vuoren valloittaja saapuu tyytyväisenä.

33 Päivän urakka jatkui paluulla Satulan yli takaisin Horombolle. Tässä kelpaisi ajella vaikka polkupyörällä. Lauantai Horombo hut Marangu gate Machame Villakoita Horombon majan lähinotkossa.

34 Aamun kirkkaassa kelissä maisemat olivat näkemisen arvoiset. Keskellä Kifinika hill. Pare-vuoret pilkottivat satumaisesti udun keskeltä.

35 Mandaran majojen lähestyessä alkoi taas metsä. Kanervametsää siis ihan oikeasti kanervametsää. Kanervien korkeus yli 5 metriä.

36 Puiston portilla retkikunta ja paikalliset tukijoukot (oppaat, kokit, kantajat) kokoontuivat viimeisen kerran. Paikalliset saivat palkkionsa ja heille lahjoitettiin vaatteita ja muita varusteita. Tukijoukkomme esitti kiitokseksi laulun. Lahjoitustavarat ovat maassa liinojen päällä (lahjoitimme mm. KuUS:n suunnistuspaidan).

37 Sunnuntai Machame (vierailu Moshissa) Moshin tori. Myynnissä oli hedelmien, viljojen ja lihojen lisäksi tavaraa laidasta laitaan. Matkamuistojen myynti- ja valmistuskojuja.

38 Ukkoskuuro Afrikan malliin ei poikennut kotoisista. Hotellin pihalla ruokaili apinoita.

39 Maanantai Torstai Sanzibar Bluebay Beach Resort hotellin aluetta. Palmujen alle ei saanut käydä pitkäkseen, koska kookospähkinät saattavat pudota pahoin seurauksin. Paikalliset tarjosivat purjehdusretkiä, snorklausta, delfiiniuintia ja muita aktiviteetteja.

40 Meriveden lämpötila oli noin 30 astetta. Masai-soturit vartioivat rantaa ja pitivät pahimmat kaupustelijat loitommalla. Nousu-/laskuvesi oli voimakas, ehkä noin kaksi metriä. Laskuveden aikaan riutan ja rannan väliin jäi kahlaussyvyinen vesi.

41 Merisiilejä korallikasvien lomassa. Siilien vuoksi suositeltiin kahlausta kengät jalassa. Siilejä oli uskomattoman paljon. Meritähti.

42 Viimeisen päivän ohjelmassa oli tutustuminen Sanzibarin kaupunkiin ja etenkin sen vanhaan osaan eli Stone town:iin. Sanzibar on tunnettu mausteidensa lisäksi orjakauppahistoriastaan. Kuvassa orjakaupan muistomerkki entisen orjatorin kohdalla. Torin päälle on rakennettu anglikaanikirkko, jonka pääty näkyy kuvan taustana. Stone town:n kapeita kujia ihmettelemässä.

43 Turisti M ja viimeinen vilkaisu Intian valtamereen tällä reissulla.

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010

Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15. Numero 81 4/2010 Ruskaretkeläiset Anterin laavulla s. 12-15 Numero 81 4/2010 Tervehdys Kiehiset Taas on yksi Kiehisvuosi lopuillaan. Mikä alkoi Äkäslompolosta Eskon luota kaamoshiihdoilla ja kelit suosivat. Alkuvuonna

Lisätiedot

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015

Metsästyspäiväkirja. Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Metsästyspäiväkirja Etelä-Afrikka 07.-16.03.2015 Lauantai 07.03. Tapsa (TT) ja Tiina tulivat hakemaan Päiviä ja minua, joten matka kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa alkoi. Matkalaukut ja ase oli pakattu

Lisätiedot

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia.

ICOD:issa Käytiin katsomassa vanhaa Traakkipuuta. Illalla jännitimme Kärppien puolesta jääkiekon finaalia. Huhtikuu 2005 to. 7.4. ma. 11.4. ke. 14.4. su 17.4. Muutto Teneriffalle. Lähtö Helsingistä 7.4.2005 Tjareborgin turistilennolla MYT 2007 Klo. 9:00. Iltapäivällä laskeuduimme Teneriffan pohjoiselle kentälle

Lisätiedot

Uusi- Seelanti- lukuisten saarten valtio. Nea Isaksson 7.c 2012

Uusi- Seelanti- lukuisten saarten valtio. Nea Isaksson 7.c 2012 Nea Isaksson 7.c 2012 Uusi- Seelanti- lukuisten saarten valtio Kuva 1: Uuden- Seelannin lippu. Sininen väri kuvastaa merta ja taivasta, punainen Etelän risti sijaintia Tyynellä valtamerellä. Kuva 2: Uusi-

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry

EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry EURAN MATKAMOOTTORIPYÖRÄILIJÄT ry www.euranmmp.fi KAUSIJULKAISU 2013 Koko Alasatakunnan Moottoripyöräkerho KERHON ASUSTEET PRODEERATTUNA GLIQUE VEDENPITÄVÄ TAKKI 90 GLIQUE VETOKETJULLINEN GOLLEGE TAKKI

Lisätiedot

Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä

Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä Numero 67 2/2007 Terveisiä Kiinasta! Televisiotorni Jingmao tornista nähtynä Puheenjohtajan palsta HYVÄÄ kevättä Kiehiset.Talvi meni menojaan ollen aika erikoinen, vaikkuttaen meidän suunnitelmiin haitallisesti.

Lisätiedot

Lapsilla on omat oikeudet

Lapsilla on omat oikeudet Johdanto Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana kansainvälisten adoptioiden määrä Suomessa on kymmenkertaistunut. Kaikkiaan maassamme on arviolta 3 000 ulkomailta adoptoitua lasta. Suurin osa heistä on

Lisätiedot

Inkeriläisten viesti 5 6/2013

Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Suomen Inkeri-liitto ry Inkeriläisten viesti 5 6/2013 Inkeriläisten kesäjuhlat Ikiaikaisia luostareita matkakertomus Inkeriläiset Kuka kukin on Viron inkeriläisten kesäjuhlat Haapsalussa kokouskutsu ja

Lisätiedot

Nro 132 1973-2013. Doskaljávri. www.lapinkavijat.net HELSINGIN SEUDUN LAPINKÄVIJÄT RY

Nro 132 1973-2013. Doskaljávri. www.lapinkavijat.net HELSINGIN SEUDUN LAPINKÄVIJÄT RY Nro 132 40 1973-2013 Doskaljávri www.lapinkavijat.net HELSINGIN SEUDUN 3/2013 LAPINKÄVIJÄT RY HELSINGIN SEUDUN LAPINKÄ- VIJÄT RY:N JÄSENLEHTI 132 3/13 ILMESTYY NELJÄ KERTAA VUODES- SA: helmikuun puolivälissä,

Lisätiedot

Komeetan pyrstö Kirkkonummen Komeetta ry:n jäsenlehti No 3/2004

Komeetan pyrstö Kirkkonummen Komeetta ry:n jäsenlehti No 3/2004 Komeetan pyrstö Kirkkonummen Komeetta ry:n jäsenlehti No 3/2004 Australiassa tähtitaivas pyörii eteläisen taivaannavan ympäri samaan tapaan kuin Suomessa Pohjantähden vieressä sijaitsevan pohjoisen taivaannavan

Lisätiedot

PIIKAPOSTI 3/2013 MARRASKUU (72)

PIIKAPOSTI 3/2013 MARRASKUU (72) PIIKAPOSTI 3/2013 MARRASKUU (72) Piikapostin 30-vuotisjuhlanumero Littoisten Pirtapiiat pää-äänenkannattaja 160 kpl Levikki Paino Turun ev.lut. srk:ien monistamo Päätoimittaja Susanna Koivisto Taitto Linda

Lisätiedot

Elonkirjo. Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen

Elonkirjo. Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen Elonkirjo Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistyksen 30v Juhlajulkaisu 1 Missä mennään Mäntsälän luonnonsuojeluyhdistys perustettiin 30 vuotta sitten. Kolme vuosikymmentä on pitkä aika, vai onko? Maapallon noin

Lisätiedot

PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012

PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012 1 PORIN SEUDUN KANSALAISOPISTO PORIN KIRJOITTAJAT TYÖKAUSI 2011-2012 Suomalainen hiljaisuus ym. tekstejä Ohjaaja Hannele Laaksonen Hiljaisuus raivoisan äänen jälkeen 2 Jostain kumman syystä halusin jäädä

Lisätiedot

Sunnuntai 21.10. Maanantai 22.10

Sunnuntai 21.10. Maanantai 22.10 Sunnuntai 21.10 Lähtö Kiinaan tuntui muutama kuukausi sitten niin kaukaiselta, mutta nyt se päivä oli tullut. Lähtötunnelmat olivat mitäänsanomattomat. Ei oikein tiennyt mitä tuleman piti. Lentoasemalla

Lisätiedot

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9.

Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Praha ja Wien Kyseessä oli Eläkeliiton Ylä-Savon piirin syysmatka Tšekkiin ja Itävaltaan 23-30.9. Sakset käteen, tätä pitää miettiä ja ehdotella matkakaverillekin, tuumin kesällä, kun luin oheisen, varsin

Lisätiedot

Tapani Niemi. Eräkulttuurimatkailijan opas Yli-Kemijoelle

Tapani Niemi. Eräkulttuurimatkailijan opas Yli-Kemijoelle Tapani Niemi Eräkulttuurimatkailijan opas Yli-Kemijoelle Sisällys Soutajalle ja erämatkailijalle Evääksi soutureissulle Yöttömän yön soutu syntyy Alakuloinen Aapa-Lapin luonto Kemijoen viisi kulttuurikautta

Lisätiedot

14.7.2011. Sisältö: Osa I

14.7.2011. Sisältö: Osa I 14.7.2011 Sisältö: Osa I Paavon onni... 3 Paavon ja Veikon Tallinnan matka... 12 Rahamies... 16 Terapiaa, sanoi Paavo... 21 Helsinki... 28 Kalamies Armas... 31 Sivistystä... 35 Testamentti... 37 Osa II

Lisätiedot

Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry:n jäsenlehti n:o 7

Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry:n jäsenlehti n:o 7 1 Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry:n jäsenlehti n:o 7 Toukokuu 2002 Tämän lehden toimituskunta: Toimituksen osoite: Juhani Silván (vastaava) Risto Hakomäki ja Pekka Wikberg Karkkilan Kotiseutuyhdistys ry.

Lisätiedot

- uusrahvaanomaisia tarinoita -

- uusrahvaanomaisia tarinoita - - uusrahvaanomaisia tarinoita - ISSN-L 1799-9863 ISSN 1799-9863 Sisällys: Pääkirjoitus Shimo Suntila: Amirin torni Rasimus: Pahan sielu Christine Thorel: Vuorilta ei palata Lucilla Lin: Sotarosvo Markus

Lisätiedot

Roope Lipasti Esitys Aurajokisäätiön seminaarissa Aurajoen monet kasvot 25.9.2011 Liedossa AJATUSTEN AURAJOKI - MUISTOJA JOESTA

Roope Lipasti Esitys Aurajokisäätiön seminaarissa Aurajoen monet kasvot 25.9.2011 Liedossa AJATUSTEN AURAJOKI - MUISTOJA JOESTA Roope Lipasti Esitys Aurajokisäätiön seminaarissa Aurajoen monet kasvot 25.9.2011 Liedossa AJATUSTEN AURAJOKI - MUISTOJA JOESTA Arvoisat kuulijat ja Aurajoen ystävät ja tuttavat, Asuin lapsuuteni aina

Lisätiedot

LAHTI KEMI PYÖRÄILY MATKAKERTOMUS

LAHTI KEMI PYÖRÄILY MATKAKERTOMUS 1 LAHTI KEMI PYÖRÄILY MATKAKERTOMUS Taustana Lahdesta Kemiin pyöräilytempaukselle oli hyväntekeväisyys. Keräsimme talven ja kevään aikana tukijoita paikallisen sairaalan lasten ja nuorten psykiatrisen

Lisätiedot

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu

San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Tarinoita maailmalta: San Remo Rally Storico Historic EM 4.-6.4.2013, elämäni kilpailu Nyt ei ole kyseessä mikään Team Ahma, vaan tämä tarina kertoo muuan Lajunen Historic Racing Teamin matkasta Italiaan,

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

Salme Koskelo os. Polojärvi s. 1951 Erikoissairaanhoitaja, luontaisterapeutti, kouluttaja UNOHTUMATON LOMA. Rahat tiukalla kirvesmiehen perheessä

Salme Koskelo os. Polojärvi s. 1951 Erikoissairaanhoitaja, luontaisterapeutti, kouluttaja UNOHTUMATON LOMA. Rahat tiukalla kirvesmiehen perheessä Salme Koskelo os. Polojärvi s. 1951 Erikoissairaanhoitaja, luontaisterapeutti, kouluttaja UNOHTUMATON LOMA Rahat tiukalla kirvesmiehen perheessä Kuusilapsinen perheemme asui Oulussa, Parkkisenkankaalla,

Lisätiedot

SÄÄTIÖN PALSTA. jäsenenä Paavo Määttänen sekä asiamiehenä Marjaana Lumme.

SÄÄTIÖN PALSTA. jäsenenä Paavo Määttänen sekä asiamiehenä Marjaana Lumme. 1 SÄÄTIÖN PALSTA Kädessäsi on ensimmäinen säännöllisesti ilmestyvä Kanneljärveä koskeva pitäjäjulkaisu. Riippuen Sinun, lukijamme, mielenkiinnosta ja aktiivisuudesta Kannel-Säätiö tulee julkaisemaan tätä

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot