Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania 2.-17.2.06"

Transkriptio

1 Kuvakertomus Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania Ossi ja Maarit

2 Torstai 2.2. Helsinki Amsterdam Kilimanjaro International Airport Arusha Perjantai 3.2. Arusha Gibb s Farm Ngorongoro Ensimmäinen aamu Afrikassa. Näkymä hotellin parvekkeelta. Matka kohti Ngorongoroa alkoi pölypilvessä.

3 Ensimmäiset villieläimet. Kameleita tasangolla. Afrikkaan lähdettiin katsomaan Killeä livenä. Ja Kille myös nähtiin, tosin ihan sattumalta tien varressa.

4 Kuivaa ja karua oli. Mutta sitkeästi joku kylää pitää pystyssä. Myös lehmiä laidunnettiin näissäkin oloissa. Apinanleipäpuu. Puu on kuukauden kaksi vuodesta lehdessä ja muun ajan lehdetön.

5 Itä-Afrikan suuri hautavajoama. Korkeusero noin 500 metriä. Tässä kohtaa Intian ja Afrikan mannerlaatat eroavat toisistaan. Joskus tulevaisuudessa meri valtaa vajoaman. Ngorongoron läheisyydessä muuttuu maaperäkin rikkaammaksi ja helpommin viljeltäväksi.

6 Gibb s Farm oli aikanaan nimensä mukaan maatila. Nykyään tilalla toimii hotelliravintola, jonka tarpeisiin edelleen tuotetaan mm. vihanneksia, hedelmiä, yrttejä ja kahvia. Maistelimme tuotteita lounaan merkeissä. Gibb s Farmilta aloitimme ensimmäisen harjoituksen ohuessa ilmassa. Korkeus oli noin metriä merenpinnasta. Kävelimme noin tunnin matkan ihmettelemään Elefanttiluolaa, jolla niin norsut kuin muutkin eläimet käyvät kaivamassa kivennäisaineita. Lähellä oli myös korkea mutta vähävetinen vesiputous.

7 Illan suussa pääsimme ihastelemaan näköalapaikalta avautuvaa Ngorongoron kalderaa. Ngorongoro on maailman suurin ehjänä säilynyt kaldera eli kasaan romahtanut tulivuori. Aikanaan vuori on ollut yli metriä korkea, nyt kalderan pohja on noin metriä ja reunat noin metriä meren pinnan yläpuolella. Kalderan reunat ovat rehevää sademetsää ja pohja lähes kokonaan ruohotasankoa. Kalderan halkaisija on noin 21 km.

8 Lauantai 4.2. Safariajelu Ngorongorossa. Ngorogorossa kerrotaan olevan maailman tihein villieläinkanta. Alueella arvioidaan elävän noin villieläintä. Ensimmäisenä vastaan tuli seeproja. Strutseja, pahkasikoja, seeproja ja pienempiä lintuja.

9 Kalderassa on pari pientä metsäaluetta. Täältä yritimme löytää leopardeja, mutta pariin paviaaniin oli tyytyminen. Metsänreunassa tallusteli norsuja.

10 Petoja kuvittelimme näkevämme enemmän, mutta katseemme tavoitti vain gepardin, hyeenan ja servaalin. Yllä gepardi. Seeproja, antilooppeja ja knuita.

11 Pahkasikoja, seeproja ja antilooppeja. Strutseja. Uros on tumman korea ja naaras ruskeanharmaa.

12 Norsu. Melkein olisimme ylettäneet tätä nuorta urosnorsua autosta silittämään.

13 Kalderassa on myös suolainen järvi, jossa asustaa monia vesilintuja. Suurimman mielenkiinnon keräävät flamingot. Virtahevot viettävät päivänsä vedessä huilaillen. Taustalla seeproja.

14 Hyeena. Ngorongorossa on muutama hotelli/lodge, jotka kaikki sijoittuvat kalderan reunalle. Näkymät alas kalderaan ovat upeat. Iltaisin saattoi vielä hyvillä kiikareilla seurata eläimiä.

15 Sunnuntai 5.2. Ngorongoro Lake Manyara Machame Aloitimme päivän sopeutumisharjoituksella. Vaelsimme Oldeani-vuoren rinteellä metristä noin metriin. Vaelluksen aikana mm. tähyilimme kaukana avautuvaa Serengetin tasankoa ja ihmisen historian tutkimisen kannalta arvokasta Olduvai-rotkoa. Ngorongoro on suojelualue, mutta masai-heimo saa asua ja laiduntaa alueella. Masait olivat uteliaita muukalaisia kohtaan. Pientä korvausta vastaan paikalla olleet kyläläiset asettuivat yhteiskuvaan. Kylän miehet olivat laitumella. Kylän vanhin istuu taustalla kivellä.

16 Lounastimme hotelli Lake Manyaralla. Ruokailu taukosi hetkeksi, kun rohkea/nälkäinen paviaani löysi tiensä jälkiruokapöytään ja kiskoi kakkua suuhunsa kaksin käsin. Turisteilla oli hauskaa, henkilökunnalla ei. Hotelli sijaitsee hautavajoaman yläreunalla ja Lake Manyaran kansallispuiston laidalla. Kiikareilla tähystimme kirahveja.

17 Kirahveja tasangolla. Lähestyessämme Machamea pilvien takaa nousi esiin Afrikan korkein vuori, matkamme seuraava kohde, Kilimanjaro.

18 Maanantai 6.2. Machame Marangu gate Mandara hut Maundi crater Matkan toinen vaihe eli nousu Kilimanjarolle on edessä. Kilimanjaro on sammunut tulivuori. Se on yksi maaliman suurimmista tulivuorista, maailman korkein vapaasti seisova vuori ja Afrikan korkein vuori. Sen huipulla on noin 80% kaikesta Afrikan mantereen lumesta. Retkikuntamme tukijoukkona oli kymmeniä paikallisia oppaina, kokkeina ja kantajina. Itse kannoimme vain päiväreppuja.

19 Lähdimme liikkeelle puiston portilta (Marangu gate) noin metriä meren pinnan yläpuolelta. Maasto oli lähinnä vuoristosademetsää. Vuoristosademetsä ei ollut kovinkaan tiheää. Valoa riitti hyvin polulle asti. Vaellusreitit ovat suomalaisten kehitysyhteistyönä kunnostamia.

20 Mandara hut sijaitsee noin metrin korkeudessa. Vaellusmatkaa kertyi noin 9 km. Majat ovat norjalaisten rakentamia. Illan edellä kävimme vielä katsomassa maisemia Maundi kraaterilla. Sademetsä vaihtui kanervametsän kautta kanervanummeksi.

21 Maundi kraateri. Kraaterin halkaisija on noin 50 metriä. Näköala kraaterilta.

22 Tiistai 7.2. Mandara hut Horombo hut Matka jatkui kanervanummea hitaasti ylöspäin. Kilimanjaron kaksi korkeinta huippua Mawenzi, m, (edessä) ja Kibo, m, (takana) tulivat esiin kanervien madaltuessa.

23 Pilvet jäivät alapuolelle. Paikallisia kukkia ja taustalla Kifinika hill, jolla tarinan mukaan uhrataan lampaita mm. sateen saamiseksi viljelyskautena.

24 Matkaa Horombolle taitettiin noin 12 km. Ilmakin muuttui trooppisen kuumasta suomalaisen kesän viileisiin lukemiin. Keskiviikko 8.2. Horombo Zebra rock Horombo Zebra rock eli Seeprakallio oli ohueen ilmaan totuttelupäivän kohde. Noin 7 km vaelluksella noustiin reiluun metriin ja palattiin takaisin Horombolle yöpymään.

25 Torstai 9.2. Horombo hut Kibo hut Horombon majat ja aamun pilvet jäävät taakse. Edessä taivaansineä vastaan hohtaa Kilimanjaron jäätiköt.

26 Vuorella ylöspäin mentäessä olot muuttuvat karuimmiksi koko ajan. Nyt oli niin kuivaa, ettei vettä ollut vaikka kyltissä niin luvataan. Edessä avautuu Satula. Satula on Mawenzin ja Kibon huippujen välinen karu ja kuiva kuumaiseksikin kutsuttu alue. Yöllä satulalla on kylmä ja päivällä aurinko paahtaa kuumasti. Polku kohti Kibon majaa näkyy selvästi.

27 Mawenzi. Pieniä lumisia pilkkuja näkyy myös Mawenzin huipulla. Aikanaan vaelluksia tehtiin myös Mawenzille, mutta eroosio on rapauttanut reitit vaarallisiksi. Satula ei ole täysin tasainen, vaan sielläkin on kraaterikukkuloita.

28 Viimeisen nousun jyrkät reitit näkyvät vaaleina juovina Kibon rinteellä. Viimeinen maja ennen huippua on kivinen ja navettamainen Kibo hut. Rakennuksessa oli viileää päivällä ja kylmää yöllä. Korkeutta metriä, lähes siis Mount Blancin korkeus. Matka Horombolta kibolle on noin 12 km

29 Torstai 9.2. Perjantai Kibo hut Uhuru Peak Kibo hut 19 hengen retkikunnastamme 14 lähti yrittämään huipulle nousua. Heistä 9 pääsi Gillman s Point:lle (5 685 m), joka hyväksytään vuoren valloittamiseksi ja vielä kuusi jatkoi korkeimmalle kohdalle Uhuru Peak:lle metrin korkeudelle. Valloitusmatka edestakaisin on noin 12 km. Kuvassa vuoren karua huippua. Neljä kuudesta vuoren valloittajasta Uhurulla. Paksujen vaatekerrosten alta paljastuvat Sirpa, Minna, Terttu ja Maarit.

30 Huipulla on vielä paksuja jäätikkö kerroksia, mutta niiden on arvioitu sulavan seuraavien muutaman kymmenen vuoden aikana kokonaan pois. Kibolta katsottuna Mawenzi.

31 Reitti alas. Kibo hut on kuvan keskellä. Polku Horombolle näkyy selvästi. Perjantai Kibo hut Horombo hut Aamuaurinko paistaa Mawenzin takaa.

32 Reitti ylös kohti Gillman s Point:a. Vuoren valloittaja saapuu tyytyväisenä.

33 Päivän urakka jatkui paluulla Satulan yli takaisin Horombolle. Tässä kelpaisi ajella vaikka polkupyörällä. Lauantai Horombo hut Marangu gate Machame Villakoita Horombon majan lähinotkossa.

34 Aamun kirkkaassa kelissä maisemat olivat näkemisen arvoiset. Keskellä Kifinika hill. Pare-vuoret pilkottivat satumaisesti udun keskeltä.

35 Mandaran majojen lähestyessä alkoi taas metsä. Kanervametsää siis ihan oikeasti kanervametsää. Kanervien korkeus yli 5 metriä.

36 Puiston portilla retkikunta ja paikalliset tukijoukot (oppaat, kokit, kantajat) kokoontuivat viimeisen kerran. Paikalliset saivat palkkionsa ja heille lahjoitettiin vaatteita ja muita varusteita. Tukijoukkomme esitti kiitokseksi laulun. Lahjoitustavarat ovat maassa liinojen päällä (lahjoitimme mm. KuUS:n suunnistuspaidan).

37 Sunnuntai Machame (vierailu Moshissa) Moshin tori. Myynnissä oli hedelmien, viljojen ja lihojen lisäksi tavaraa laidasta laitaan. Matkamuistojen myynti- ja valmistuskojuja.

38 Ukkoskuuro Afrikan malliin ei poikennut kotoisista. Hotellin pihalla ruokaili apinoita.

39 Maanantai Torstai Sanzibar Bluebay Beach Resort hotellin aluetta. Palmujen alle ei saanut käydä pitkäkseen, koska kookospähkinät saattavat pudota pahoin seurauksin. Paikalliset tarjosivat purjehdusretkiä, snorklausta, delfiiniuintia ja muita aktiviteetteja.

40 Meriveden lämpötila oli noin 30 astetta. Masai-soturit vartioivat rantaa ja pitivät pahimmat kaupustelijat loitommalla. Nousu-/laskuvesi oli voimakas, ehkä noin kaksi metriä. Laskuveden aikaan riutan ja rannan väliin jäi kahlaussyvyinen vesi.

41 Merisiilejä korallikasvien lomassa. Siilien vuoksi suositeltiin kahlausta kengät jalassa. Siilejä oli uskomattoman paljon. Meritähti.

42 Viimeisen päivän ohjelmassa oli tutustuminen Sanzibarin kaupunkiin ja etenkin sen vanhaan osaan eli Stone town:iin. Sanzibar on tunnettu mausteidensa lisäksi orjakauppahistoriastaan. Kuvassa orjakaupan muistomerkki entisen orjatorin kohdalla. Torin päälle on rakennettu anglikaanikirkko, jonka pääty näkyy kuvan taustana. Stone town:n kapeita kujia ihmettelemässä.

43 Turisti M ja viimeinen vilkaisu Intian valtamereen tällä reissulla.

Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria

Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria 2.-14.11.2011 13 päivää / 11 yötä perillä ARUSHA NATRONJÄRVI SERENGETIN KANSALLISPUISTO NGORONGORON SUOJELUALUE EYASIJÄRVI MANYARAN KANSALLISPUISTO TARANGIREN KANSALLISPUISTO

Lisätiedot

Jäsentiedote 1/2007. LSI:n posti. Maaliskuu 2007

Jäsentiedote 1/2007. LSI:n posti. Maaliskuu 2007 Jäsentiedote 1/2007 LSI:n posti Maaliskuu 2007 KEVÄTKOKOUSKUTSU Lahden Seudun Insinöörien kevätkokous pidetään torstaina 12.4.2007 klo 18.00 Ravintola Wanhassa Herrassa, Laaksokatu 17, Lahti ESITYSLISTA

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 10.06.2015 15:43 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 09:00 Palmu Riina C TVT2 Yritystoiminnan

Lisätiedot

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006

HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 HIIHTÄMÄSSÄ ITÄVALLASSA 2006 NEVA järjesti matkan Alppien parhaimmistoon kuuluvalle murtomaahiihtoalueelle Itävallan Ramsauhun 20 hengen voimin 25.2. - 4.3.2006. Kokemukset olivat todella hyvät. Majoituimme

Lisätiedot

Tansanian. - Lake Manyara. - Serengeti. - Tarangire. - Oldupairotko. - Ngorongoro. Doha. 2 yötä. 1+1 yötä. 1 yö. retki

Tansanian. - Lake Manyara. - Serengeti. - Tarangire. - Oldupairotko. - Ngorongoro. Doha. 2 yötä. 1+1 yötä. 1 yö. retki Tansanian suursafari Ihastu Lake Manyaran, Ngorongoron, Serengetin ja Tarangiren upeisiin safarikohteisiin ja niiden ainutlaatuisiin eläimiin tällä unohtumattomalla matkalla Doha - Lake Manyara - Ngorongoro

Lisätiedot

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä 10.-17.8.2019 Cerviniaan vaeltamaan o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä o Aurinko paistaa ja lämpötila nousee suhteellisen korkealle o Vaeltajan

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:24 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Matematiikka YHT2.1. Ma Fyke

Lisätiedot

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire Nyt paluumatka Serengetistä lentäen!

Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire Nyt paluumatka Serengetistä lentäen! Suomen Kuvausmatkat Oy Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire 20.2.-1.3.2017 -Nyt paluumatka Serengetistä lentäen! Aika: Ma 20.2. - Ke 1.3.2017 Hinta: 5.480 eur Ryhmäkoko: max 12

Lisätiedot

Hejdå! - Terveisiä Norjasta

Hejdå! - Terveisiä Norjasta Hejdå! - Terveisiä Norjasta. 17.06.2109 Tai oikeastaan tällä hetkellä istun jo autossa ruotsin puolella, matkalla kohti Tulkholmaa. Reissun viimeinen treeni tehtiin juuri Örebrossa joka oli 1,30h juoksu.

Lisätiedot

Luontoreittien esteettömyyskartoitus

Luontoreittien esteettömyyskartoitus Luontoreittien esteettömyyskartoitus Evo, Hämeenlinna Evon alue on yksi Etelä-Suomen suurimmista metsäalueista. Evon retkeilyalueella kulkijan käytössä on yhteensä noin 8500 hehtaarin suuruinen alue, jossa

Lisätiedot

Piste 1. Kävelijä jättää ajoneuvonsa vanhan muurin viereen. Jotakin hyvin arvokasta on paketoitu.

Piste 1. Kävelijä jättää ajoneuvonsa vanhan muurin viereen. Jotakin hyvin arvokasta on paketoitu. Piste 1. Kävelijä jättää ajoneuvonsa vanhan muurin viereen. Jotakin hyvin arvokasta on paketoitu. Kävelijä oikaisee paketoidun rakennuksen ohi vastapäisen muurin portille. Ripille kävellessään hän repäisi

Lisätiedot

Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition. Maailman äärilaidalla

Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition. Maailman äärilaidalla Taurus Hill Observatory Venus Transit 2012 Nordkapp Expedition Maailman äärilaidalla Miksi mennä Pohjois-Norjaan havaitsemaan Venuksen ylikulkua? Lähimmillään Venuksen ylikulkua saattoi kokonaisuudessaan

Lisätiedot

Itsetuntemusta parhaimmillaan. Energiaa Enneagrammista Espanjassa. 33580!Tampere! www.careone.fi!

Itsetuntemusta parhaimmillaan. Energiaa Enneagrammista Espanjassa. 33580!Tampere! www.careone.fi! Itsetuntemusta parhaimmillaan Energiaa Enneagrammista Espanjassa Care One Oy Karkonmäenkatu15B info@careone.fi 33580Tampere www.careone.fi Itsetuntemusta parhaimmillaan Energiaa Enneagrammista Espanjassa

Lisätiedot

Lataa Safaripassi - Olli Marttila. Lataa

Lataa Safaripassi - Olli Marttila. Lataa Lataa Safaripassi - Olli Marttila Lataa Kirjailija: Olli Marttila ISBN: 9789529915439 Sivumäärä: 352 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 29.03 Mb Vuosina 2003-2005 Tansania-trilogian julkaissut kirjailija jatkaa

Lisätiedot

Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty /eh hamaeero(at)kolumbus.fi

Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty /eh hamaeero(at)kolumbus.fi Ranska-Espanja-majakkamatkan 2014 kartat Päivitetty 5.1.2014/eh hamaeero(at)kolumbus.fi HUOM! Matkaa voi jatkaa makunsa mukaan alusta tai lopusta. Kesän 2014 matka LUONNOS (matkan pituus 9 päivää + mahd.

Lisätiedot

TANSANIAN SUURSAFARI

TANSANIAN SUURSAFARI TANSANIAN SUURSAFARI 11.-21.2. 2019 Suomen Kuvausmatkat Oy Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire 11.-21.2.2019 Aika: Ma 11.2. - To 21.2.2019 Hinta: 5.780 eur Ryhmäkoko: 10 henkilöä

Lisätiedot

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015

Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Viikko 13 23.3.2015-29.3.2015 Maanantai 23.3. Tiistai 24.3. Keskiviikko 25.3. Torstai 26.3. Perjantai 27.3. Lauantai 28.3. Sunnuntai 29.3. Radio Channels, Luento 08:15 - TS127 Communication signal processing

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

TANSANIAN SUURSAFARI

TANSANIAN SUURSAFARI TANSANIAN SUURSAFARI 19.-29.2.2020 Suomen Kuvausmatkat Oy Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire 19.-29.2.2020 Aika: Ke 19.2. - La 29.2.2020 Hinta: 5.780 eur Ryhmäkoko: 11 + matkanjohtaja

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN:

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN: LUMIUKKOPOLKU Lumiukkopolku leikkeineen toimii kivana koko perheen talvitapahtumana. Kaikkia leikkejä ja polkutauluja ei tarvitse käyttää samassa tapahtumassa, jo 4-5 taulua voi riittää. Tauluja ei ole

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 17:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 10:15 Työskentely puutarha-alalla

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:56 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:56 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 36/2015 (1. jakso) 31.08. - 06.09.2015 Viikkotuntimäärä: 7 Maanantai 31.08. Tiistai 01.09. Keskiviikko 02.09. Torstai 03.09. Perjantai 04.09. Lauantai 05.09. Sunnuntai 06.09. 37/2015 (1. jakso) 07. - 13.09.2015

Lisätiedot

SUNNUNTAI. PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007

SUNNUNTAI. PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007 1 PALJAKKA Kevättalven ohjelma 12.2.2006 22.4.2006 ja 11.2.2007 21.4.2007 SUNNUNTAI 10.00 Retki Pirunkirkko kanjonille 2-3 h Kuljetus ensin mökiltä tai hotellilta 5 km. Kanjonin läheltä jatkamme matkaa

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut

Pyhän Astelin ohjelmapalvelut n ohjelmapalvelut 2015-2016 Moottorikelkka Safarit: Iltasafari moottorikelkalla (klo 20.00 22.00 / ma, ti, ke, la) Iltasafari on ohjattu moottorikelkkasafari illan hämärässä läpi lumisen maiseman. Jos

Lisätiedot

TANSANIAN

TANSANIAN TANSANIAN SAFARI 21.2.-2.3. 2018 Suomen Kuvausmatkat Oy Tansanian suursafari: Serengeti, Ndutu, Ngorongoro, Tarangire 21.2.-2.3.2018 Aika: Ke 20.2. - Pe 2.3.2018 Hinta: 5.480 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä

Lisätiedot

Tansanian suursafari ja

Tansanian suursafari ja Tansanian suursafari ja Sansibar Koe safarien lumous Tarangiren, Ngorongoron ja Serengetin puistoajoilla sekä rentoudu Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla. 11 päivää 6.11.2018-17.11.2018 alk. 4 590

Lisätiedot

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016

Action Photography -Safari Tansania 20.-29.2.2016 Suomen Kuvausmatkat Oy Action Photography -Safari Aika: La 20. - Ma 29.2.2016 Hinta: 4 790 eur Ryhmäkoko: max 12 henkilöä 1hh -lisämaksu: Oma penkkirivi maastoautossa: Lapset, 10-12 v, jaettu 3hh: + 450

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:27 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:27 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 34/2015 (1. jakso) 17. - 23.08.2015

Lisätiedot

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT Cultural heritage -makers 2016, LASTU, Lapinlahti, Finland LASTU School of Architecture and Environmental Culture LASTU School

Lisätiedot

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue

Kytäjä-Usmi Ulkoilualue Kytäjä-Usmi Ulkoilualue 1 Tervetuloa Kytäjä-Usmi ulkoilualueelle Kytäjä-Usmi ulkoilualueen luonto ja alueella sijaitsevat retki kohteet tarjovata loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, pyöräilyyn, grillaukseen,

Lisätiedot

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:16 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 10:16 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 23 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 13KOKKI,TARJOI Ryhmänohjaus

Lisätiedot

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen

Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Eibar Espanja 2.11 12.12.2015 Erja Knuutila ja Pirkko Oikarinen Maanatai aamuna 2.11 hyppäsimme Ylivieskassa junaan kohti Helsinkiä, jossa olimme puolen päivän aikoihin. Lento Pariisiin lähti 16.05. Meitä

Lisätiedot

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN?

MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? MITEN TEET AIKAAN LIITTYVIÄ KYSYMYKSIÄ JA MITEN VASTAAT NIIHIN? 1. MILLOIN? KOSKA? 2. MIHIN AIKAAN? 3. MINÄ PÄIVÄNÄ? 4. MILLÄ VIIKOLLA? 5. MISSÄ KUUSSA? 6. MINÄ VUONNA? 7. MILLÄ VUOSIKYMMENELLÄ? 8. MILLÄ

Lisätiedot

Islannin Matkaraportti

Islannin Matkaraportti Islannin Matkaraportti Olen aina haaveillut työskentelystä ulkomailla ja koulun kautta sain siihen mahdollisuuden! En itse oikein tiennyt mihin maahan haluaisin mennä mutta päädyin Islantiin koska opettaja

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti 1. Käännä omalle kielellesi. Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) minä Oppitunti 14 Persoonapronominit - Verbien taivutus (Preesens) 1 minä Minä olen. Minä laulan. Minä tanssin. Minä maalaan. Minä väritän. Minä piirrän. Minä otan. Minä myyn. Minä istun. = Olen. = Laulan.

Lisätiedot

TV08S1E(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 15.9. - 21.9.

TV08S1E(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 15.9. - 21.9. TV08SE(CD) Mediatekniikan koulutusohjelma, S08, ryhmät C & 5.9. - 2.9. maanantai 5.9. tiistai 6.9. keskiviikko 7.9. torstai 8.9. perjantai 9.9. lauantai 20.9. XX00AA0 TV Orient.opinn.. Merenti-Välimäki

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retki nro 1. Reykjavík - pääkaupungin kiertoajelu Opastettu kierros Reykjavikissa. Retken pituus n. 2,5

Lisätiedot

Firmaliiga Högbacka

Firmaliiga Högbacka Firmaliiga 16.5.2017 Högbacka Analyysi reittihärvelipiirrosten pohjalta A-rata 3-4: Pitkä väli, jossa oli useita eri reitinvalintavaihtoehtoja. Haasteita oli rastilta lähdössä ja toteutuksen sujuvuudessa.

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Opintoretkeilypäivä , ilta Kirjurina P-J. Kuitto

Opintoretkeilypäivä , ilta Kirjurina P-J. Kuitto Opintoretkeilypäivä 23.9.2011, ilta Kirjurina P-J. Kuitto Stora Enson puunkorjuutyömaiden jälkeen retkiporukka suuntasi Falunista kohti Siljan järveä. Järvi on Falunista 45 km ja Tukholmasta noin 260 km

Lisätiedot

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT

LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT LOMA-ASUNTOJEN RAKENNUSPAIKAT Ruovedellä myynnissä olevat kunnan omistamat lomarakennuspaikat sijaitsevat pienempien järvien rannoilla, joita ovat mm. Luomajärvi ja Kankijärvi Helvetinjärven kansallispuiston

Lisätiedot

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011)

OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) OHJELMAA KOLILLA HIIHTOLOMAVIIKOILLA 8-10 (2011) Maanantai (huom. pienille lapsille omat haalarit mukaan). Henkilömäärä 4-50. Kesto 2-3h. Korpisoturi Oy. Ilmoittautuminen edellisenä päivänä klo 16.00 Sokos

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

Lily Murray. Ei hätää! Tehtäväkirja sinulle, jota joskus ahdistaa tai stressaa

Lily Murray. Ei hätää! Tehtäväkirja sinulle, jota joskus ahdistaa tai stressaa NÄYTESIVUT Lily Murray Ei hätää! Tehtäväkirja sinulle, jota joskus ahdistaa tai stressaa Tässä pdf-tiedostossa on mukana kirjasta seuraavat näytteet: Esipuhe Näytesivut Tutustu kirjaan verkkokaupassamme

Lisätiedot

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8

TORSTAI 10.8 KESKIVIIKKO 9.8 2006 VIIKKO 32 ASUMIS- VALMENNUS MAANANTAI 7.8 TIISTAI 8.8 KESKIVIIKKO 9.8 TORSTAI 10.8 PERJANTAI 11.8 LAUANTAI 12.8 SUNNUNTAI 13.8 OMAT MENOT ITAVA AIHE/ TAVOITE OPETTAJAN HAMPAIDEN PESU AAMU ILTA AAMU

Lisätiedot

Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012

Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012 Lieksa Mäntyjärven ranta-asemakaavan muinaisjäännösselvitys Kesäkuu 2012 FT Samuel Vaneeckhout TAUSTA Muinaisjäännösselvityksen tavoitteena oli selvittää muinaisjäännösrekisteriin kuuluvia kohteita UPM:n

Lisätiedot

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä

Lennä, kotka, lennä. Afrikkalainen kertomus. Mukaillut Christopher Gregorowski. Lennä, kotka, lennä Lennä, kotka, lennä Afrikkalainen kertomus Mukaillut Christopher Gregorowski Lennä, kotka, lennä 5 Muuan maanviljelijä lähti eräänä päivänä etsimään kadonnutta vasikkaa. Karjapaimenet olivat palanneet

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 23.06.2015 15:53 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 23.06.2015 15:53 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. asiakaspalvelu MATap1 Terveydenhoitajainfo

Lisätiedot

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA.

SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? MISTÄ? MIHIN? SAMU ON TYÖSSÄ KOULUSSA. LAPSET JUOKSEVAT METSÄÄN. POJAT TULEVAT KAUPASTA. MISSÄ? Missä laiva on? Missä sinun paperit ovat? Missä sinun kansio on? Missä rikas nainen istuu? Missä ruoat

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 15:48 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 15:48 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 28 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Tuomola Anu Heinäsuo Jukka C

Lisätiedot

SUOMEN ESIHISTORIA. Esihistoria

SUOMEN ESIHISTORIA. Esihistoria Suomen esihistoria / Ulla-Riitta Mikkonen 1 SUOMEN ESIHISTORIA Suomen historia jaetaan esihistoriaan ja historiaan. Esihistoria tarkoittaa sitä aikaa, kun Suomessa ei vielä ollut kristinuskoa. Esihistorian

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:11 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 0 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. 34/2015 (1. jakso) 17. - 23.08.2015

Lisätiedot

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt:

LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: 1 LET S GO! 5 KOEALUE 4-6 Nähnyt: On jälleen tullut aika testata osaamisesi. Koekappaleina ovat kappaleet 7-9. Muista LUKEA KAPPALEITA ÄÄNEEN useaan otteeseen ja opetella erityisen hyvin KUVASANASTOT ja

Lisätiedot

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION

Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION Twinning 2011 the real story UNCUTVERSION 18. elokuuta kello 14.30 Hki- Vantaan kentällä alkoi tämän vuotinen Twinning vierailumme kaksoiskamariimme Stadeen. Lento lähti 17.30, mutta puheenjohtajamme Jarno

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 25.6.2018 Aloitimme neljännen työviikkomme matkustamalla Suomenniemeen, jossa kävimme piristämässä asiakkaita Metsätähden toimintakeskuksella. Aloitimme ohjelman tuttuun tapaan yhteislauluilla,

Lisätiedot

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA

TAJ MAHAL PORUKKAKUVA 1 Kuva: Markus Keskitalo TAJ MAHAL PORUKKAKUVA Reissuporukka Taj Mahalilla 26.1.2010: Markus, Vinod, Ville, Harri, Seppo, Marja, Jouni ja Saana 2 Intian lyhyt oppimäärä Valtiomuoto: tasavalta Pääkaupunki:

Lisätiedot

KIRKONVARKAUS Kuin koru Saimaansivulla. Talot tonttien mukaisesti. Laatu- ja ympäristöohje

KIRKONVARKAUS Kuin koru Saimaansivulla. Talot tonttien mukaisesti. Laatu- ja ympäristöohje Talot tonttien mukaisesti Laatu- ja ympäristöohje KIRKONVARKAUS Pursialasta lin Mikkeustasta k s e k Anttolasta Venesatama enk atu Rantareitti Jokaiselle Kirkonvarkauden asuntomessualueen osalle Suomi,

Lisätiedot

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa

Tuttuja hommia ja mukavaa puuhaa Maanantai 22.6. Hei olen Joni ja aloitin kesätyöt tänään. Päivä alkoi aamupäivästä kahdentoista pintaan perehdytyksellä työtoimista, sekä ohjeista blogin pitämisen suhteen. Loppu päivä menikin hyllyttäessä

Lisätiedot

3. kappale (kolmas kappale) AI KA

3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3. kappale (kolmas kappale) AI KA 3.1. Kellonajat: Mitä kello on? Kello on yksi. Kello on tasan yksi. Kello on kaksikymmentä minuuttia vaille kaksi. Kello on kymmenen minuuttia yli yksi. Kello on kymmenen

Lisätiedot

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon.

Tehtävä Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Öinen Los Angeles 1 Kuvittele, että kävelet yöllä alimmalla tasolla kuvan esittämässä risteyksessä Los Angelesissa. Piirrä näkymä kun katsot yläviistoon. Värillinen piirustus ja/tai maalaus pystysuuntaiselle

Lisätiedot

Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010

Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010 Marathon du Mont-Blanc 27.6.2010 Taustaa Mont Blancin maraton Marathon du Mont-Blanc juostiin 27.6.2010 jo 8. kerran. 23 km pituinen samalla lyhennetyllä reitillä juostava Cross du Mont Blanc juostiin

Lisätiedot

ELÄMÄN POLULLA -kortit

ELÄMÄN POLULLA -kortit 1 ELÄMÄN POLULLA -kortit 34 kpl Näissä kuvissa on erilaisia maisemia, joiden läpi kulkee polku tai tie. Tunnelmat ja näkymät vaihtelevat. On helppokulkuisia teitä ja haastavampia. On tyynnyttävää, tylsää,

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan kamarikuoron matka Espanjan Kataloniaan Barcelonan lähelle paikkaan nimeltä Calella.

Keski-Pohjanmaan kamarikuoron matka Espanjan Kataloniaan Barcelonan lähelle paikkaan nimeltä Calella. Matkapäiväkirja 11.-19.6.2012 Keski-Pohjanmaan kamarikuoron matka Espanjan Kataloniaan Barcelonan lähelle paikkaan nimeltä Calella. 6th International Folk Festival City of Calella 12.6.2012 tiistai Lähdimme

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon

Suomen lippu. lippu; liputus, liputtaa, nostaa lippu salkoon Suomen lippu Suomessa on laki, miten saat liputtaa. Lipussa on valkoinen pohja ja sininen risti. Se on kansallislippu. Jokainen suomalainen saa liputtaa. Jos lipussa on keskellä vaakuna, se on valtionlippu.

Lisätiedot

Puruveden kehitys ja erityispiirteet. Puruvesi-seminaari 6.8.2011 Heikki Simola Itä-Suomen yliopisto

Puruveden kehitys ja erityispiirteet. Puruvesi-seminaari 6.8.2011 Heikki Simola Itä-Suomen yliopisto Puruveden kehitys ja erityispiirteet Puruvesi-seminaari 6.8.2011 Heikki Simola Itä-Suomen yliopisto PURUVESI KARU JA KIRKASVETINEN SUURJÄRVI Sekä Puruvesi että Pyhäjärvi ovat kirkasvetisiä suurjärviä,

Lisätiedot

Tahko.com - Tapahtumia. Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai

Tahko.com - Tapahtumia. Keskiviikko Torstai Perjantai Lauantai Sunnuntai Keskiviikko 01.05.2019 klo 11:00-17:00 SuperCorner sisäaktiviteettipuisto. Liiku klo 11:00-17:00 SuperCornerin Vappu klo 12:00 Perinteinen vapputapahtuma Nilsiän ja Kuopion kaup Nilsiän toriohjelmaa niin

Lisätiedot

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016

Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden viikko-ohjelma 11.1. 15.4.2016 Lapland Hotel Sirkantähden talven viikko-ohjelmassa nautitaan luonnon rauhasta, uusista kokemuksista, yhdessä tekemisestä ja Lapin tarinoista!

Lisätiedot

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma

Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015. Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.-31.7.2015 OunasTriathlon 1.8.2015 Ohjelma Ounaksen Retkiviikko 27.7. 1.8.2015 Muutokset ja lisäykset ohjelmaan mahdollisia, päivitetty ohjelma löytyy myös Facebookista ja osoitteesta

Lisätiedot

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ

RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi RUSKAMATKA NELJÄN KANSAN MAISEMIIN 13.-15.9.2019, 3 PÄIVÄÄ Ruskamatkamme suuntaa Varangin vuonolle; Pykeijaan ja Kirkkoniemeen. Perehdymme oppaan johdolla alueen historiaan ja nykypäivään,

Lisätiedot

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI

KENIAN SUURI. Suomen Kuvausmatkat oy KENIAN MIGRATION SAFARI MIGRATION SAFARI KENIAN SUURI MIGRATION SAFARI 29.8. - 7.9.2019 Kenian Suuri Migration Safari 2019 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: To 29.8. - La 7.9.2019 5.480 eur 10 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 720 eur Pääkohteet:

Lisätiedot

Malesian monet kasvot

Malesian monet kasvot Malesian monet kasvot Malesiassa viihtyvät niin nuoret reppumatkailijat kuin luksusta etsivät elokuvatähdetkin. Nähtävää riittää maalla, merellä ja ilmassa! Malesian kierros aloitetaan yleensä maan pääkaupungista

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä

18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä 18-21.4.2014 Eräkärryvaellus Repovedellä Lähdin Hämeenlinnasta kohti Repoveden kansallispuistoa. Hain toisen kärryn mukaan raksalta. Hain kaverini matkan varrelta josta jatkoimme yhtä matkaa kohti Repovettä.

Lisätiedot

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille

HAMINAMÄKI. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille Euroopan kulttuuriympäristöpäivät 2017 Luontoon yhdessä Kulttuuriympäristön tekijät kilpailu lapsille ja nuorille HAMINAMÄKI Kuopiontie 131 Lapinlahti, Finland Paikan esittelyyn osallistuivat: Arkkitehtuurin-

Lisätiedot

KLO MAANANTAI 9.9 KLO TIISTAI 10.9 KLO KESKIVIIKKO 11.9 KLO TORSTAI koulut varaa koulut varaa koulut varaa koulut varaa

KLO MAANANTAI 9.9 KLO TIISTAI 10.9 KLO KESKIVIIKKO 11.9 KLO TORSTAI koulut varaa koulut varaa koulut varaa koulut varaa JÄÄHALLIN KÄYTTÖVUOROT 2019-2020 vko 37 Omatalo ICE pvm 9.9-15.9 KLO MAANANTAI 9.9 KLO TIISTAI 10.9 KLO KESKIVIIKKO 11.9 KLO TORSTAI 12.9 15.00-16.15 Yleisö/mailaton (2) 15.30-16.30 IITA (5,6) 15.00-16.15

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki

Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Hailuoto 24. 25.3.2007 Olsyn ja Helsyn retki Junassa on tunnelmaa siitä ei pääse mihinkään. Ja yöjunassa sitä on moninverroin enemmän. Aamulla puoli kahdeksan aikaan astuimme yön rytkytyksen jälkeen Oulun

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovakiassa Marko Niiranen

Työharjoittelu Slovakiassa Marko Niiranen Työharjoittelu Slovakiassa 2007 Marko Niiranen Lähtötunnelmia Helsingissä Matkamme alkoi 4.5.2007 Oulusta junalla ja jatkui Helsingistä lentäen Budapestiin. Budapest Kun lähdimme Suomesta sää oli hyytävän

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

NELJÄ ELEMENTTIÄ TEHTÄVÄMATERIAALI

NELJÄ ELEMENTTIÄ TEHTÄVÄMATERIAALI NELJÄ ELEMENTTIÄ TEHTÄVÄMATERIAALI Tämä tehtävämateriaali on suunniteltu alakouluryhmien omatoimisen museokäynnin tueksi. Materiaaliin voi tutustua jo ennen museokäyntiä ja tehtävät voi tehdä joko museokäynnin

Lisätiedot

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:32 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25

Ahlmanin ammattiopisto, Tampere 22.06.2015 16:32 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 33/2015 (1. jakso) 10. - 16.08.2015 Viikkotuntimäärä: 25 Maanantai 10.08. Tiistai 11.08. Keskiviikko 12.08. Torstai 13.08. Perjantai 14.08. Lauantai 15.08. Sunnuntai 16.08. Koulutus TVT-palvelujen käyttöönotto

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku KARTTAESITE Koivusaaren luontopolku 100 m Koivusaaren luontopolku sijaitsee Ounasjoen suistosaaressa, 2,3 km Rovaniemen keskustasta pohjoiseen. Pitkos tetun ja helppokulkuisen polun pituus on 2,5 km. Opasteet

Lisätiedot

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry

KOTIHARJUN SAUNAYHDISTYS ry To 17. Su 20.5.2012 Saunaretki Karjalaan Sivu 1 / 14 Kotiharjun Saunayhdistys ry:n perinteinen kevätretki Karjalan maisemiin ja sen saunoihin. Entistä Suomea. Heino Tours Finland, Kotka. Venäjän puolella.

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

Olli Marttilan. Olli Marttilan Afrikan Arkki-safarilla koetaan sekä Afrikan "kesä" että "talvi" Ngorongoron, Serengetin ja Tarangiren suojelualueilla.

Olli Marttilan. Olli Marttilan Afrikan Arkki-safarilla koetaan sekä Afrikan kesä että talvi Ngorongoron, Serengetin ja Tarangiren suojelualueilla. Olli Marttilan erikoissafari: Afrikan Arkki Olli Marttilan Afrikan Arkki-safarilla koetaan sekä Afrikan "kesä" että "talvi" Ngorongoron, Serengetin ja Tarangiren suojelualueilla. Doha - Lake Manyara -

Lisätiedot

Tulva tuhosi Minória Manuelin viljelmät

Tulva tuhosi Minória Manuelin viljelmät Minória Manuel osoittaa pellolleen, jonka vesi valtasi Zambesi-joen tulviessa. Tulva tuhosi Minória Manuelin viljelmät Pellolla jalat uppoavat syvälle lämpimään mutaan. Siellä täällä näkyy vielä auringossa

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

RUSKAVAELLUS KEMIHAARAAN

RUSKAVAELLUS KEMIHAARAAN RUSKAVAELLUS KEMIHAARAAN 11.-18.9. 2017 Maanantai 11.9. Salo Savukoski, 1250 km, Joulumuorin tupa jossa majoitus mökeissä. Tiistai 12.9. Savukoski Kemihaara, n. 110 km, aamupala Samperin Savotassa. Kemihaara

Lisätiedot