Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria"

Transkriptio

1 Tansanian Safari Luontoa ja kulttuuria päivää / 11 yötä perillä ARUSHA NATRONJÄRVI SERENGETIN KANSALLISPUISTO NGORONGORON SUOJELUALUE EYASIJÄRVI MANYARAN KANSALLISPUISTO TARANGIREN KANSALLISPUISTO Tansanian lumo jatkuu vuodesta toiseen ja yhä useammat safarit suuntaavat PohjoisTansanian kuuluisille suojelualueille. Mykistävä Ngorongoro ja käsittämättömän kaunis Serengeti ovat nykypäivän ihmeitä, jotka magneetin tavoin vetävät matkailijoita puoleensa. Alueiden valovoima on niin suuri, että vain harva huomaa valtavan ekosysteemin tarjoavan paljon muutakin. Tämä matka on tarkoitettu niille, jotka haluavat olla safarilla ja nähdä suurempia kokonaisuuksia. Luonto ja ihmiset kuuluvat yhteen, niin myös tällä matkalla. Koemme Pohjois-Tansanian monimuotoisen luonnon ja pääsemme lähelle siellä asuvia eri heimoja. Kuljemme tuttujen safarireittien ulkopuolella aina kun se on mahdollista ja menemme paikkoihin, joissa vain harva on käynyt. Matkan erityisluonteesta johtuen mukaan otetaan vain 12 henkilöä.

2 keskiviikko Helsinki - Arusha Lento klo (KLM) Helsingistä Amsterdamin kautta Kilimanjarolle Tansaniaan, jonne saavumme klo Kuljetus Arushaan (45 min), jossa majoitus viihtyisässä Moivaro Lodgessa (www.moivaro.com) torstai Arusha Mtu wa Mbu - Natronjärvi Aamulla siirrymme maastoautoihin ja ajamme läpi Arushan kaupungin. Saksalaisesta luvun alun varuskuntakaupungista on kehittynyt vilkas matkailukeskus, josta lähtevät kaikki safarit Pohjois-Tansanian kuuluisille suojelualueille. Arushasta on tullut myös eri heimojen sulatusuuni. Työn perään tulleet masait, chaggat, merut ja paret antavat oman värinsä kaupungin vilkkaaseen katukuvaan. Matkamme jatkuu läpi arusha -heimon asuinalueiden kohti Mtu wa Mbun kylää, joka sijaitsee Itä-Afrikan suuren hautavajoaman pohjalla. Mtu wa Mbussa jätämme vilkkaan päätien ja lähdemme alueille, jonne harva matkailija suuntaa. Olemme masaiden mailla. Vasemmalla puolella hautavajoaman reunajyrkänne kohoaa satoja metrejä ylemmäs pölyisen tien kiemurrellessa kohti pohjoista. Pian edessämme avautuu lumoava maisema alas Natronjärvelle. Sen peilityynen pinnan peittävät paikoin vaaleanpunaiset nauhat, jotka muodostuvat tuhansista flamingoista. Laskeudumme alemmaksi lähelle järveä ja majoitumme seuraaviksi kahdeksi yöksi reunajyrkänteen juurella sijaitsevaan Lake Natron Campiin (www.moivaro.com). Hyvätasoisissa safariteltoissa on oma wc ja suihku perjantai Natronjärvi Teemme aamulla kävelysafarin järven rannalla. Lintuharrastajat pitävät Natronjärveä yhtenä maailman merkittävimmistä kohteista, eikä ainoastaan siksi, että se on flamingojen tärkein pesintäalue Itä-Afrikassa. Lintulajien runsaus on häikäisevä ja maisemat aamuauringossa mieliinpainuvan kauniit. Tansanian ainoa toimiva tulivuori Ol Donyo Lengai, joka on myös masaiden pyhä vuori, hallitsee maisemaa järven eteläpäässä. Monien mielestä Natron on Itä- Afrikan hautavajoaman kaunein järvi. Ainakin täällä voi nauttia vielä omasta rauhasta poissa ruuhkaisilta turistireiteiltä. Ennen lounasta vierailemme vielä paikallisessa Masai-kylässä tutustumassa tämän tunnetun paimentolaisheimon elintapoihin. Lounaan jälkeen teemme masaiden opastamina kävelyretken vesiputouksille. Vaativa patikointi kapeassa kanjonissa palkitaan vilvoittavalla uinnilla putousten alla.

3 lauantai Natronjärvi Wasso Serengetin kansallispuisto (Lobo) Jatkamme matkaa kohti pohjoista lähelle Kenian rajaa. Nousemme ylös reunajyrkänteelle ja ajamme läpi sonjo heimon alueiden pysähtyen myös vierailulle yhdessä heimon kylistä. Saavumme Serengetin kansallispuistoon myöhään iltapäivällä. Matkamme varrella on hyvät mahdollisuudet nähdä autoista alueen runsasta eläimistöä. Majoitumme ainutlaatuiseen Lobo Wildlife Lodgeen (www.hotelsandlodges-tanzania.com). Se on yksi Tansanian vanhimpia lodgeja. Sen sijainti sekä arkkitehtuuri tekevät siitä kiehtovalla tavalla erilaisen. Valtavat kalliopaljastumat, kopjet, nousevat kauniilta puu- ja pensassavannilta. Maisemat lodgesta alas savannille ovat mieleenpainuvan kauniit. Gnuantilooppien vuotuinen vaellus kulkee usein Lobon alueen kautta, mutta vain harvat safarit tulevat tänne saakka. Lobo onkin Serengetin villeintä aluetta sunnuntai Serengetin kansallispuisto (Ikoma) Aamiaisen jälkeen siirrymme Serengetin keskiosiin. Teemme koko ajan safaria Serengetissä kunnes saavumme majoituspaikkaamme Ikoma Bush Campiin (www.moivaro.com), jonne majoitumme seuraaviksi kahdeksi yöksi. Hyvätasoinen telttalodge on hieman Serengetin kansallispuiston ulkopuolella. Olemme sukuma -heimon asuinalueella, joka on Tansanian suurin heimo. Lounaan jälkeen teemme iltapäiväsafarin Serengetissä. Kansallispuiston sisällä ei saa liikkua öisin, mutta Ikomassa voimme vielä tehdä jännittävän yösafarin päivällisen jälkeen maanantai Serengetin kansallispuisto Teemme 2-3 safaria päivän aikana tai vaihtoehtoisesti teemme yhden pitkän koko päivän mittaisen safarin, jolloin nautimme retkilounaan. Serengeti on Tansanian vanhin ja kuuluisin kansallispuisto. Se on osa km 2 :n suuruista Serengeti-Mara ekosysteemiä ja siellä elää parhaimmillaan yli kaksi miljoonaa suurta eläintä. Maisema on Afrikkaa parhaimmillaan, avoimia ruohotasankoja, puu- ja pensassavannia, kalliosaarekkeita ja jokivarsimetsiä. Serengeti-Mara ekosysteemissä noin 1,3 miljoonaa gnuantilooppia tekee vuotuista vaellustaan. Niiden mukana vaeltaa myös kymmeniätuhansia seeproja, thomsonin- ja grantingaselleja. Vaellus ja varsinkin sen huipentuma, gnuantilooppien vasikoiminen, on juhlahetki Serengetin lukuisille pedoille. Hyvällä onnella voimme nähdä myös saalistuksia. Vaikka vaelluksen seuraaminen onkin yksi matkamme huippukohtia, tarjoaa Serengeti paljon muuta. Gepardit viihtyvät Serengetin tasangoilla ja puisto onkin Masai Maran ohella yksi parhaimpia paikkoja nähdä tuo harvinainen eläin. Jokivarsimetsät ovat oivallisia suojapaikkoja aralle leopardille. Monet pienemmät nisäkkäät, kuten mangustit, korvakoirat ja sakaalit kuuluvat eläimistöön. Harvinaisempia eläimiä ovat savannikoira ja sarvikuono.

4 tiistai Serengetin kansallispuisto Ngorongoron suojelualue Aamiaisen jälkeen jatkamme safariamme läpi Serengetin Ngorongoron suojelualueelle. Pysähdymme Olduvai Gorgessa, joka on kuuluisa fossiilien kaivupaikka. Olemme jälleen masaiden alueella. Verrattuna Wasson masaihin nämä ns. turistireitin varrella asuvat masait ovat sopeuttaneet elämäänsä matkailun tuomien mahdollisuuksien mukaan, mikä ei aina merkitse pelkästään hyviä asioita. Nousemme maastoautoillamme tulivuoren rinnettä ylös Ngorongoron kraatterin reunalle. Näköalapaikalta avautuu henkeäsalpaava maisema alas kraatteriin. Jatkamme matkaa kunnes saavumme Ngorongoro Wildlife Lodgeen (www.hotelsandlodges-tanzania.com), joka sijaitsee hienolla paikalla kraatterin reunalla keskiviikko Ngorongoron suojelualue Ngorongoron suojelualue on pinta-alaltaan lähes 8300 km 2. Alueella elää paljon masaita, ja sen ehdottomasti kuuluisin osa on tiukasti suojeltu Ngorongoron kraatteri (304 km 2 ). Sen pohja lepää noin 1700 metrin korkeudessa reunojen noustessa jopa lähes 800 metriä ylemmäs. Kraatteri pitää sisällään valtavan määrän eläimiä: norsuja, puhveleita, antilooppeja, virtahepoja, seeproja, runsaasti lintuja sekä suippohuulisarvikuonoja. Se onkin tärkein alue Tansanian sarvikuonojen suojelussa. Kraatterissa on myös maailman tihein petokanta neliökilometriä kohden. Ngorongoron hyeenat ovat taitavia metsästäjiä, joiden saaliit tosin usein päätyvät leijonien kynsiin. Vietämme kraatterissa lähes koko päivän ja nautimme myös retkilounaan siellä. Myöhemmin iltapäivällä siirrymme suojelualueen ulkopuolella sijaitsevaan Crater Forest Campiin (www.moivaro.com), joka sijaitsee tulivuoren etelärinteellä torstai Ngorongoron suojelualue - Eyasijärvi Nautimme aamiaisen rauhassa ja lepäämme aamupäivän. Mahdollisuus lähteä myös kävelyretkelle paikallisten viljelysalueiden keskelle. Lounaan jälkeen ajamme Eyasijärvelle, joka sijaitsee Ngorongoron suojelualueen lounaispuolella. Järvi ei kuulu suojelualueeseen ja sinne vain harva eksyy. Eyasi on soodajärvi kuten Natronkin. Alueella elävät harvinaisen hadzabit, joka kuuluvat Afrikan pygmiheimoihin. Hadzabit ovat metsästäjä-keräilijöitä ja elävät perinteidensä mukaisesti vielä tänäkin päivänä. Majoitumme Tindida Tented Campiin (www.moivaro.com) perjantai Eyasijärvi Mtu wa Mbu (Lake Manyaran kansallispuisto) Varhain aamulla lähdemme hadzabikylään, jossa saamme seurata heimon aamuaskareita. Jos meitä onnistaa, niin pääsemme katsomaan myös hadzabimiesten metsästystä.

5 Kyläkäynnin jälkeen lähdemme kohti Manyarajärveä. Majoitumme Migunga Forest Campiin (www.moivaro.com), jossa nautimme lounaan. Tavallaan ympyrä sulkeutuu, sillä juuri täältä Mtu wa Mbun kylästä lähdimme kohti Natronjärveä. Itä-Afrikan suuren hautavajoaman pohjalla sijaitseva suolainen Manyarajärvi hallitsee kansallispuiston maisemaa. Järven länsipuolella on kapea kaistale puusavannia, jonka rajoittuu metrin korkuiseen hautavajoaman reunajyrkänteeseen. Puiston pohjoispäässä on ainutlaatuinen pohjavesimetsä, joka saa vetensä Ngorongoron tulivuorialueelta. Ikivihreä metsä on Manyaran sykkivä sydän, joka antaa elinmahdollisuudet puiston monipuoliselle eläimistölle lauantai Mtu wa Mbu Tarangiren kansallispuisto Aamusafari Manyarassa, minkä jälkeen lähdemme Tarangiren kansallispuistoon, joka on ehdottomasti yksi Afrikan kauneimmista puistoista. Se on erinomainen paikka päättää upea safarimme. Puiston maisemaa hallitsevat valtavat apinanleipäpuut, joiden rinnalla norsutkin näyttävät pieniltä. Norsut ovatkin puiston vakioasukkaita samoin kuin suuret kissapedot. Kirahvit, puhvelit, seeprat ja lukuisat antilooppilajit esiintyvät myös Tarangiressa. Matkalla teemme safaria, kunnes saavumme seuraavaan majoituspaikkaamme Tarangire Safari Lodgeen (www.tarangiresafarilodge.com). Illan lepäämme lodgella vaikka uima-altaalla nauttien sunnuntai Tarangiren kansallispuisto Arusha (Kilimanjaro) Teemme vielä varhaisen aamusafarin ja palaamme lodgeemme aamiaiselle. Nautimme hetken upeasta maisemasta alas Tarangirejoelle, joka virtaa lodgemme alapuolella, ennen kuin lähdemme kohti Arushaa ja Kilimanjaroa. Perillä virkistäydymme vielä KIA Lodgessa (www.moivaro.com), jossa meillä on pari huonetta käytössä ennen lentokentälle siirtymistä. Kia Lodgesta avautuvat sään suosiessa upeat näkymät Kilimanjaro-vuorelle. Lentomme lähtee klo Dar es Salaamin kautta Amsterdamiin, josta jatkolento Helsinkiin maanantai Saapuminen Helsinkiin klo

6 MATKAN HINTA: hengen huoneen lisä: 550 Matkalla noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja, sekä Suomi-Seuran Matkatoimiston erikoisehtoja. Matkalle osallistuminen ei edellytä Suomi-Seuran jäsenyyttä Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Hinnat perustuvat vallinneisiin hintoihin ja valuuttakursseihin MATKAN HINTAAN SISÄLTYY: - KLM:n reittilennot turistiluokassa - matkustajaverot - ohjelmassa mainitut retket ja puistojen sisäänpääsymaksut - majoitus 2-hengen huoneessa mainituissa hotelleissa ja lodgeissa - ohjelmassa mainitut kuljetukset - täysihoito safarilla, puolihoito Arushassa matkan lopussa - paikallisen kuljettaja/oppaan palvelut ja palvelupalkkio (juomaraha) - suomalainen matkanjohtaja, kokenut Afrikankävijä Pekka Virtanen - Tansanian viisumi Lisätiedustelut ja varaukset: Mariankatu 8, Helsinki, puh ,

Kenian Suuri Migration Safari 2015

Kenian Suuri Migration Safari 2015 : Kenian Suuri Migration Safari 2015 Aika: Hinta: Ryhmäkoko: La 12.9. - Su20.9.2015 4 880 eur 12 henkilöä Oma penkkirivi maastoautossa: + 620 eur Pääkohteet: Amboselin kansallispuisto Masai Maran suojelualue

Lisätiedot

Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania 2.-17.2.06

Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania 2.-17.2.06 Kuvakertomus Ngorongoro - Kilimanjaro Sanzibar Tansania 2.-17.2.06 - Ossi ja Maarit Torstai 2.2. Helsinki Amsterdam Kilimanjaro International Airport Arusha Perjantai 3.2. Arusha Gibb s Farm Ngorongoro

Lisätiedot

Kiina, Laos ja Thaimaa

Kiina, Laos ja Thaimaa Kiina, Laos ja Thaimaa Chongqing Chengdu Kunming Pu er Xishuangbanna Houeisay Mekong-joki Luang Prabang Bangkok 20.11.-4.12.2015 14 vrk / 13 yötä perillä Ainutlaatuinen kiertomatka alkaa Kiinan keskiosista,

Lisätiedot

ETELÄ-AFRIKKAAN 13.1. 26.1.2014

ETELÄ-AFRIKKAAN 13.1. 26.1.2014 ETELÄ-AFRIKKAAN 13.1. 26.1.2014 Eteläinen Afrikka kaikessa luonnonkauneudessaan lumoaa kokeneenkin matkailijan. Vierailemme viehättävässä Pretorian puutarhakaupungissa sekä Afrikan eteläisimmässä kärjessä

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

Taiwaallinen Taiwan. 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä

Taiwaallinen Taiwan. 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä Taiwaallinen Taiwan Taipei pohjoisrannikko (Yeliou, Jiufen, Yangmingshan, Danshui) Tarokon kansallispuisto Chinjing Sun Moon Lake Tainan Kenting - Kaohsiung 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä Formosa,

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

LENNOT: Su 11.6.06 Helsinki klo 20.20 Varna klo 23.00 Su 18.6.06 Varna klo 16.40 Helsinki klo 19.20

LENNOT: Su 11.6.06 Helsinki klo 20.20 Varna klo 23.00 Su 18.6.06 Varna klo 16.40 Helsinki klo 19.20 KP 75 P90 1(5) JALKAPALLOLEIRI BULGARIA, ALBENA 11.-18.6.2006 - vastuullinen matkanjärjestäjä on Domina Travel - pelaajien yhdyshenkilö on Tapio Virolainen - Domina Travel ryhmävastaava on Pekka Oinonen

Lisätiedot

OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013

OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013 MATKARAPORTTI 2013 Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013 Katriina Koski JANNE RUOKOLAINEN 3 OPINTOMATKA KROATIAAN Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke järjesti 24.9.-28.9.2013

Lisätiedot

Wild Taigan kesä 2012

Wild Taigan kesä 2012 Wild Taigan kesä 2012 Idän Taiga matkailuyhdistyksen julkaisu 1/2012 Kuva: Staffan Widstrand www.wildtaiga.fi www.facebook.com/wildtaiga Kuva: Lassi Rautiainen Pääkirjoitus Wild Taiga - Kuhmo ja Suomussalmi

Lisätiedot

Viisumivapaat risteilyt

Viisumivapaat risteilyt Viisumivapaat risteilyt 2015 Lappeenrannasta Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin Pietariin Valamoon Kannen kuva: Jukka Olkkonen Koe upea Saimaan kanava iloisilla viisumivapailla risteilyillä Kiitokset yhdestä

Lisätiedot

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat

Viron kylpylälomat. Islanti. Teemamatkat. Hotellilomat Viron kylpylälomat Islanti Teemamatkat Hotellilomat 2012 TEEMAMATKAT EUROOPPAAN Saga Matkat 2012 Uudistuneesta esitteestämme löydät enemmän vaihtoehtoja ja monipuolisuutta tehdään yhdessä matkastasi sopiva

Lisätiedot

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää

Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää I Täällä kaupungissa on outoa se, että ihminen joutuu seisomaan jalkaterät, vartalo, ja kasvot kohti kahta järveä. Mutta kun toiselle järvelle näyttää kasvonsa, niin toiselle näyttää takapuoltansa. Ei

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 2 14.4.2014 Hyvät jäsenet, meitä odottaa taas matkailuntäyteinen vuosi! Krakova Praha ja Sardinian 10 päivän kiertomatkoille eivät aivan

Lisätiedot

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03

Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 Partiolippukunta Kalevan Karhut nro 3/03 TÄSSÄ NUMEROSSA - LIPPUKUNTALEHTI - 33. vuosikerta JULKAISIJA Partiolippukunta Kalevan Karhut http://www.lpk.partio.fi/hp/kaka Kalevan Karhut toimisto Väinölänkatu

Lisätiedot

Opastettu moottoripyörämatka, jossa Yhdysvaltojen länsiosan tärkeimmät nähtävyydet ja uskomattomat moottoripyöräreitit! 17.9.-3.10.

Opastettu moottoripyörämatka, jossa Yhdysvaltojen länsiosan tärkeimmät nähtävyydet ja uskomattomat moottoripyöräreitit! 17.9.-3.10. Opastettu moottoripyörämatka, jossa Yhdysvaltojen länsiosan tärkeimmät nähtävyydet ja uskomattomat moottoripyöräreitit! 17.9.-3.10.2015 Los Angeles, Highway 1, Route 66, Grand Canyon, Monumental Valley,

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti

Matkaraportti 2014 Uusi-Seelanti Prologue Matkaraportin kirjoittaja kävi vaimonsa kanssa tammikuussa 2015 vuotuisilla matkamessuilla Helsingissä vakiintuneen tavan mukaan ja tapasin siellä myös Suomi Uusi-Seelanti ystävyysseuran puheenjohtajan

Lisätiedot

LOISTORISTEILY ROYAL CARIBBEAN CRUISE LINEN HILJATTAIN UUSITULLA SPLENDOUR OF THE SEAS -ALUKSELLA 29.08. 06.09

LOISTORISTEILY ROYAL CARIBBEAN CRUISE LINEN HILJATTAIN UUSITULLA SPLENDOUR OF THE SEAS -ALUKSELLA 29.08. 06.09 LOISTORISTEILY ROYAL CARIBBEAN CRUISE LINEN HILJATTAIN UUSITULLA SPLENDOUR OF THE SEAS -ALUKSELLA 29.08. 06.09.2014 TUTUKSI RISTEILYLLÄ TULEE NIIN VÄLIMERI, ADRIANMERI KUIN AIGEIAN- MERIKIN VENETSIA DUBROVNIK

Lisätiedot

JÄSENKIRJE HUHTIKUU 2010. Minttu. Minttu Vilander puheenjohtaja minttu.vilander@kansio.fi puh. 040 575 6660. Tapahtumiin ilmoittautuminen

JÄSENKIRJE HUHTIKUU 2010. Minttu. Minttu Vilander puheenjohtaja minttu.vilander@kansio.fi puh. 040 575 6660. Tapahtumiin ilmoittautuminen JÄSENKIRJE HUHTIKUU 2010 PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Mukavaa kevättä ja kesän odotusta Kevään saapumisen huomaa sään lämpenemisen lisäksi siitä, että yhdistyksemme kevätkokous keräsi jälleen maaliskuun 25.

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

ISLANTI NÄHTÄVÄÄ VUODEN YMPÄRI

ISLANTI NÄHTÄVÄÄ VUODEN YMPÄRI ISLANTI NÄHTÄVÄÄ VUODEN YMPÄRI s u o m i Islannin matkailuneuvonta www.visiticeland.com Ajattelepa kaupunkia Josta poistetaan - tungos - liikenne - melu - saasteet - stressi - kiire ja johon lisätään +

Lisätiedot

Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015

Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015 Alumnimatka Kuubaan Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015 Tervetuloa ainutlaatuiselle matkalle kokemaan eksoottinen ja moniulotteinen Kuuba. Muualta tulleista vaikutteista

Lisätiedot

METSÄNHOITOYHDISTYS JÄRVI-SAVON METSÄOPINTOMATKA SLOVENIAAN Matka-ajankohta: ma 7.4. la 12.4.2014

METSÄNHOITOYHDISTYS JÄRVI-SAVON METSÄOPINTOMATKA SLOVENIAAN Matka-ajankohta: ma 7.4. la 12.4.2014 METSÄNHOITOYHDISTYS JÄRVI-SAVON METSÄOPINTOMATKA SLOVENIAAN Matka-ajankohta: ma 7.4. la 12.4.2014 Slovenia on monen mielestä yksi Euroopan kauneimmista maista. Luonnon tyypilliset elementit ovat Alppien

Lisätiedot

Metsälehden lukijamatka Slovakiaan maanantai 21.9. lauantai 26.9.2015

Metsälehden lukijamatka Slovakiaan maanantai 21.9. lauantai 26.9.2015 Metsälehden lukijamatka Slovakiaan maanantai 21.9. lauantai 26.9.2015 Slovakia on matkakohteena Bratislavaa lukuun ottamatta melko tuntematon, mutta siihen lähemmin tutustuvat löytävät sieltä suuren määrän

Lisätiedot

VIIDEN TÄHDEN ASUMISTA

VIIDEN TÄHDEN ASUMISTA RHMÄEN SEUTU RHMÄK HAUSJÄRV LOPP HÄMEENLNNAN SEUTU HÄMEENLNNA HATTULA JANAKKALA FORSSAN SEUTU FORSSA HUMPPLA JOKONEN TAMMELA YPÄJÄ VDEN TÄHDEN ASUMSTA RHMÄEN SEUTU Onnellinen arki on sujuvaa ja turvallista

Lisätiedot

T O R N I O - H A PA R A N D A

T O R N I O - H A PA R A N D A TORNIO-HAPARANDA COPENHAGEN MOSCOW RIGA ST.PETERSBURG TALLINN STOCKHOLM OSLO HELSINKI ARKHANGELSK HAPARANDATORNIO MURMANSK Tornio-Haparanda on yksi Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin nopeimmin kasvavista

Lisätiedot

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013

KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Bonus-Matkat KALASTUS- JA/TAI METSÄSTYSMATKA PORT ELIZABETHIIN - YSTÄVYYDEN KAUPUNKIIN - ETELÄ-AFRIKKAAN 12.02.2013-25.02.2013 Jälleen on tullut aika suunnistaa uusille vesille. Tällä kertaa olemme valinneet

Lisätiedot

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 201 3 7 Sillan Saariston Saaristomelonta 6.7.201 3 Lue lisää s. 1 0-11 2 Kotimaan matkailu piti hyvin pintansa viime vuonna. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisten

Lisätiedot

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26

THAIMAA. Nautiskelijan VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 1/2014 45 VINKKIÄ KANARIAN- SAARILLE 6 JANGTSEJOEN VARRELLA 32 MEKSIKON HERKKUJA 40 KENIAN VÄRIKÄS LINNUSTO 54 KESTOSUOSIKKI RODOS 26 Nautiskelijan THAIMAA Hemmottelua kaikille aisteille 16 Vain Finnmatkoilta

Lisätiedot