Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kirpa/Ktj/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kirpa/Ktj/"
  • Esa Aro
  • 6 vuotta sitten
  • Katselukertoja:

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) 37 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan ehdotus kaupunginkirjaston talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaksi vuosiksi HEL T Esitys päätti antaa kiinteistölautakunnalle talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaluonnoksesta vuosiksi seuraavan lausunnon: Tilakeskuksen laatima talonrakennusohjelmaluonnos sisältää kaupunginkirjaston keskeiset lähivuosien kaupungin investointihankkeina toteutettavaksi tulevat hankkeet, kuten keskustakirjasto ja Töölön peruskorjaus sekä Maunulan kirjaston uudet tilat. Pienehkönä perusparannuskohteena esitetään ensisijaisesti Lauttasaaren kirjastoa. Vuokratiloissa on huomioitu Mellunmäkeen toivottu kirjastotila. Suurimmat puutteet kaupunginkirjaston palveluverkostossa ovat edelleen Itä-Helsingissä. Mellunmäestä puuttuu kirjasto kokonaan ja mm. Länsi-Herttoniemessä sijaitseva Herttoniemen kirjasto on kaupunkikehityksen muutoksissa jäänyt sijainniltaan syrjäiseksi. Alue on kaavoitettu asuntorakentamiselle. Aiemmin tarveselvitysvaiheeseen edennyt Laajasalon kirjaston peruskorjaus on nyt korvattu suunnitelmalla varata kirjastolle ja nuorisoasiainkeskukselle jaettu tila Laajasaloon rakennettavasta uudesta kauppakeskuksesta. Suunnittelukauden loppuvuosina on varauduttava myös Östersundomin alueelle tarvittavaan kirjastotilaan. Uudisrakennukset ja perusparannukset Keskustakirjasto ( , brm²) Kirjastotoimen kannalta tärkein uudisrakennushanke on keskustakirjasto jonka hankesuunnitelman valtuusto hyväksyi Rakennuslupaa haetaan maaliskuussa Kirjaston vuokrakuluiksi on arvioitu euroa vuodessa. Rakennus valmistuu loppuvuodesta Maunulan kirjasto ( , 567 hum²) Maunulan kirjaston, työväenopiston ja nuorisotalon hankkeessa pyritään uudenlaiseen yhteistyöhön ja tilankäytön synergiaan. Kirjaston osuus hankkeessa on 567 hum². Rakennuslautakunta myönsi Maunula-talolle rakentamisluvan ja rakentaminen alkaa

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) huhtikuussa Tällä hetkellä kirjaston vuokrakustannukset Maunulassa ovat noin euroa vuodessa. Uudisrakennuksessa kirjaston vuokraksi on arvioitu euroa vuodessa. Talo valmistuu kesällä Molemmat uudisrakennushankkeet ovat mukana valtion kirjastorakennusten rahoitusohjelmassa. Töölön kirjasto ( , 3120 brm²) Perusparannushankkeista Töölön kirjaston korjaushanke on keskeisin. Korjauksen toteutus alkoi marraskuussa 2014 ja kirjasto avataan kesällä Töölön kirjaston vuokra ennen peruskorjausta on ollut euroa vuodessa ja korjauksen jälkeen vuosivuokra on noin euroa. Pienehköt korjaushankkeet Talonrakennusohjelmaluonnoksessa on erikseen mainittu pienehköt, kustannusarvioltaan yli euron arvoiset korjaushankkeet. Kaupunginkirjastossa jatkuu edelleen palvelukulttuurin muutoshanke. Siinä parannetaan sekä palvelua että työprosesseja lisäämällä asiakkaiden omatoimisuuden mahdollisuuksia ja helpottamalla henkilökunnan aktiivista asiakaspalveluotetta. Samalla torjutaan kovassa kulutuksessa olevien yleisötilojen ränsistymistä. Korjausmuutosten yhteydessä toteutetaan pääsääntöisesti mahdollisuus laajennettuun palveluun, eli kirjastotilojen käyttöön omatoimiperiaatteella kirjaston varsinaisten aukiolojen ulkopuolella. Korjaushankkeissa ensisijaisena on Lauttasaaren kirjasto. Erityisesti lasten kirjastonkäyttö on alueella kasvanut. Tiloissa tarvitaan niin toiminnallisiin muutoksiin johtavia uudelleen järjestelyjä kuin kuluneisuudesta johtuvia muutostöitä. Samalla toteutetaan mahdollisuus kirjaston omatoimiseen käyttöön. Rakentamisohjelman informaatiosisällöstä Ajankohtaisia hankkeita Talonrakennusohjelman luonnoksessa ei ole eritelty yhteishankkeisiin sisältyvien kirjastojen pinta-aloja ja näihin kohdistuvia kustannuksia. Maunulan hankkeessa ohjelman luvut kuvaavat rakennuksen kokonaisuutta. Tilakeskus on velvoitettu tekemään valtionosuushakemukset omistamistaan tiloista. Se tarvitsee hakemuksia varten tietoa kirjastojen pinta-alasta ja kustannuksista. Talonrakennusohjelman tiedoissa tulisi siksi näkyä yhteishankkeista myös toimijakohtaiset tiedot, kuten kirjaston osuus pinta-alasta ja kustannuksista.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Herttoniemen kirjaston siirto (600 brm², ) Herttoniemen kirjaston palvelut esitetään siirrettäväksi Herttoniemen metroaseman yhteyteen tai välittömään läheisyyteen liikenteellisesti erinomaiseen paikkaan. Näin kirjasto palvelisi myös Herttoniemenrannan ja Kulosaaren asukkaita. Kettutien kirjaston käytöstä ei luovuta ennen kuin uuden kirjaston palvelut Herttoniemen ja Kulosaaren alueelle on turvattu ja uusi kirjasto rakennettu. Korvaavia tiloja etsitään tällä hetkellä aktiivisesti tilakeskuksen johdolla ja yhdessä nuorisoasiankeskuksen kanssa. Yhteistyö nuorisotoimen kanssa vaikuttaa myös toiminnallisiin muutoksiin. Lautakunta ei hyväksy Kettutien kirjaston siirtoa muualle ennen kuin uudet tilat kirjastolle löytyvät ja edellyttää, että tilojen yhteiskäyttöä edistetään muiden toimijoiden kanssa jatkossakin Laajasalon kirjaston siirto (500 brm², , vuokrakohde) Vielä viime vuoden puolella ohjelmaluonnoksessa oli Laajasalon kirjaston julkisivun ja vesikaton peruskorjaus. Rakennuksessa toimivat Laajasalon kirjasto sekä nuorisotalo ja päiväkoti. Hanke oli merkitty alkamaan syyskuussa 2014 ja valmistumaan kesäkuussa Hanke osoittautui liian kalliiksi ja siksi se ei edennyt. Kirjaston kannalta nykyinen tila olisi ollut hyvä ja sen hienosti säilynyt 70-luvun ilme kulttuurihistoriallisesti arvokas. Nyt on suunnitteilla kirjaston ja nuorisoasiainkeskuksen jaettu tila Laajasaloon rakennettavassa uudessa kauppakeskuksessa. Yhteistyö nuorisotoimen kanssa vaikuttaa myös toiminnallisiin muutoksiin. Kyseessä olisi vuokratiloissa toteutettava hanke. Kulttuuri- ja Kirjastolautakunta edellyttää, että kirjaston toiminta ei katkea alueella ja vanhoista tiloista ei luovuta ennen kuin kirjastolle on osoitettu ja rakennettu uudet tilat. Mellunmäen kirjasto- asukastalo (400 hum²; ; vuokrahanke) Mellunkylässä Mellunmäen ja Vesalan alueen yli asukkaan kirjastopalvelut ovat kirjastoauton varassa. Kirjasto on tarkoitus toteuttaa metroradan kaakkoispuolelle rakennettavan kauppakeskuksen yhteyteen. Samassa yhteydessä lautakunta katsoo, että olisi osoitettava ja toteutettava tilat asukastalo Mellarille. Uusi kirjasto parantaa laajentuneen kaupungin itäisimmän osan huonoa palvelutarjontaa. Hankkeeseen haetaan Maunula-tyyppistä uudenlaista toimintakonseptia ja kumppanuuksia alueen eri toimijoiden kanssa. Tulevaisuuden hankkeita Östersundomin kirjasto (1000 hum²; 2024-)

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Käsittely Östersundomissa on Sakarinmäen koulukeskuksessa pieni, lähinnä koulun ja päiväkodin tarpeisiin sopiva lastenkirjasto, joka toimii koulurakennuksen sisällä osittain koulun käyttämässä tilassa. Kirjasto on auki vain yhtenä päivänä viikossa. Laajempaa väestöä palveleva kirjastotila tulisi saada alueelle samalla kun asuntorakentaminen etenee. Hanke voisi olla Maunula-talon kaltainen kumppanuushanke. Vastaehdotus: Juha-Pekka Väisänen: En hyväksy Kettutien kirjaston lopettamista enkä Herttoniemitalon nykymuotoisen käytön alasajoa siirtämällä kirjasto lähemmäksi metroasemaa ja palvelemaan Kulosaaren asukkaita. Herttoniemenrannan alueen aikaisemman kaavoituksen yhteydessä luvattiin monitoimitaloa josta löytyisi kaupungin palveluja ja tätä suunniteltiin koulun luo. Lupausten tilalla on nyt pysäköintialue ja paikalle on kaavoitettu asuntorakentamista monitoimitalon sijaan. Esitän, että tilakeskus jatkaa sopivan tilan löytämistä palvelemaan Herttoniemen rannan ja Kulosaaren asukkaita. Esitän kappaletta, jossa käsitellään Herttoniemen kirjastoa kuulumaan seuraavasti: Herttoniemen kirjaston siirto (600 brm², ) Herttoniemen kirjaston palvelut esitetään säilytettäväksi Kettutien kirjastossa ja kirjasto kehitetään osana Herttoniemitalon toimintaa. Lisäksi lautakunta edellyttää, että tilakeskus jatkaa sopivan kirjastotilan löytämistä palvelemaan myös Herttoniemen rannan ja Kulosaaren asukkaita ilman Kettutien kirjaston siirtoa. Kannattajat: Sami Muttilainen Vastaehdotus: Sami Muttilainen: Lisäys kappaleen 12 loppuun: "Kulttuuri- ja Kirjastolautakunta edellyttää, että kirjaston toiminta ei katkea alueella ja vanhoista tiloista ei luovuta ennen kuin kirjastolle on osoitettu ja rakennettu uudet tilat." (Laajasalo) Kannattajat: Jaana Alaja Lautakunta hyväksyi vastaehdotuksen yksimielisesti. Vastaehdotus: Sami Muttilainen: Kappaleessa 13 korvataan kolmas lause lauseella:

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) "Samassa yhteydessä lautakunta katsoo, että olisi osoitettava ja toteutettava tilat asukastalo Mellarille." Kannattajat: Risto Kolanen Lautakunta hyväksyi vastaehdotuksen yksimielisesti. Vastaehdotus: Sami Muttilainen: Lisätään lause kappaleen 8 loppuun:" mutta myös riittävät henkilökuntaresurssit turvataan kirjastossa." (Lauttasaari) Lautakunta hyväksyi vastaehdotuksen yksimielisesti. Kannattajat: Risto Kolanen Vastaehdotus: Jaana Alaja: Kappaleeseen 11:" Lautakunta ei hyväksy Kettutien kirjaston siirtoa muualle ennen kuin uudet tilat kirjastolle löytyvät ja edellyttää, että tilojen yhteiskäyttöä edistetään muiden toimijoiden kanssa jatkossakin." Kannattajat: Johanna Sumuvuori 1 äänestys JAA-ehdotus: Esityksen mukaan EI-ehdotus: En hyväksy Kettutien kirjaston lopettamista enkä Herttoniemitalon nykymuotoisen käytön alasajoa siirtämällä kirjasto lähemmäksi metroasemaa ja palvelemaan Kulosaaren asukkaita. Herttoniemenrannan alueen aikaisemman kaavoituksen yhteydessä luvattiin monitoimitaloa josta löytyisi kaupungin palveluja ja tätä suunniteltiin koulun luo. Lupausten tilalla on nyt pysäköintialue ja paikalle on kaavoitettu asuntorakentamista monitoimitalon sijaan. Esitän, että tilakeskus jatkaa sopivan tilan löytämistä palvelemaan Herttoniemen rannan ja Kulosaaren asukkaita. Esitän kappaletta, jossa käsitellään Herttoniemen kirjastoa kuulumaan seuraavasti Herttoniemen kirjaston siirto (600 brm², ) Herttoniemen kirjaston palvelut esitetään säilytettäväksi Kettutien kirjastossa ja kirjasto kehitetään osana Herttoniemitalon toimintaa. Lisäksi lautakunta edellyttää, että tilakeskus jatkaa sopivan kirjastotilan löytämistä palvelemaan myös Herttoniemen rannan ja Kulosaaren asukkaita ilman Kettutien kirjaston siirtoa. Jaa-äänet: 5 Toivo Laitinen, Päivi Storgård, Johanna Sumuvuori, Johanna Sydänmaa, Timo Vuori

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Ei-äänet: 2 Sami Muttilainen, Juha-Pekka Väisänen Tyhjä: 2 Jaana Alaja, Risto Kolanen Poissa: 0 2 äänestys JAA-ehdotus: Esityksen mukaan EI-ehdotus: Kohtaan 11. Lautakunta ei hyväksy Kettutien kirjaston siirtoa muualle ennen kuin uudet tilat kirjastotolle löytyvät ja edellyttää, että tilojen yhteiskäyttöä edistetään muiden toimijoiden kanssa jatkossakin. Jaa-äänet: 0 Ei-äänet: 8 Jaana Alaja, Risto Kolanen, Toivo Laitinen, Sami Muttilainen, Päivi Storgård, Johanna Sumuvuori, Johanna Sydänmaa, Timo Vuori Tyhjä: 1 Juha-Pekka Väisänen Poissa: 0 Eriävät mielipiteet: Juha-Pekka Väisänen: Päätöksellä siirtää Herttoniemen kirjasto Kettutieltä lähemmäksi metroa mahdollisesti ostoskeskukseen vuokratiloihin annetaan turpaan kaikelle sille hyvälle mitä herttoniemeläiset asukkaat ovat pitkään alueella rakentaneet. Päätöksellä poliittinen eliitti näytti että se viisveisaa asukaslähtöisestä kulttuurista ja asukkaiden aloitteista. Päätös asettaa koko kulttuuristrategian ja myös Helsinki-mallin kyseenalaiseksi. Helsinkimallissa kaupunki haluaa vahvistaa asukaslähtöistä kulttuuria ja toimintaa yhdessä kaupungin palvelujen ja kulttuuri-instituutioiden kanssa. Asukkaiden yhteistyö kirjaston ja nuorisotoimen kanssa on synnyttänyt alueelle Herttoniemitalon joka on niin kirjaston kuin nuorisotoimen strategisten kehittämistavoitteiden mukaista esimerkillistä toimintaa.

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) En hyväksy Kettutien kirjaston lopettamista ja siksi vastusta Herttoniemi talon nykymuotoisen käytön alasajoa siirtämällä kirjasto lähemmäksi metroasemaa ja palvelemaan Kulosaaren asukkaita. Kettutien kirjastotilojen siirtoa on perusteltu Herttoniemenrannan ja Kulosaaren asukkaiden palvelun tarpeella. Kirjastopalveluja tulee kehittää juuri lähipalveluina ja molemmilla kaupunginrosoilla on siihen perustellut tarpeet. Herttoniemenrannan alueen aikaisemman kaavoituksen yhteydessä luvattiin alueelle monitoimitalo, josta löytyisi kaupungin palveluja. Monitoimitaloa suunniteltiin koulun luo. Lupausten tilalla Herttoniemenrannassa on nyt pysäköintialue ja paikalle on kaavoitettu asuntorakentamista kulttuuri- ja kirjastopalvelujen sijaan. Sami Muttilainen: Herttoniemitalo on hyvä osoitus siitä mihin aktiivinen asukastoiminta yltää parhaimmillaan. Nutan ja kirjaston tilojen lisäksi tiloja käyttävät useat eri järjestöt ja toimijat. Talon käyttöaste on 120% ja siellä on hyvin sulautettu yhteen eri-ikäiset ja kulttuuritaustaiset toimijat. Päivätansseista pienten lasten satujumppaan ja pop up -kahvilaan. Myös läheinen skole käyttää talon tiloja. Vanhan Hertsikan puolelle on kaavoitettu runsaasti lisää kämppiä, lisäksi alueella on menossa sukupolvenvaihdos. Rakentamisen myötä talon ja kirjaston käyttöaste tulee luonnollisesti vain lisääntymään lähivuosina. Vaikka grynderi huohottaakin niskaan ja kaavat on piirretty, niin mitä sitten. Tällä hetkellä näyttää siltä, että monitoimitalon tilalle on tulossa parkkipaikka. Näen nuoret mieluummin nuorisotalolla kuin parkkipaikalla. Vaikka kirjastolle ja nuorisotalolle etsitäänkin uusia tiloja alueelta ja asia on linjattu lautakunnassa. Sen lisäksi pitää turvata myös asukaslähtöinen toiminta, eikä ulkoistaa sitä tilakeskuksen isolla hintalapulla varustetulla uudisrakennuksella. Esittelijä Lisätiedot kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto Saara Ihamäki, kirjastotoimen apulaisjohtaja, puhelin: saara.ihamaki(a)hel.fi Liitteet 1 TAE _talonrakennushankkeet_lausuntoversio_ _Kir 2 Vuokra- ja osakehanke-ehdotukset vuosille _ _Kir Muutoksenhaku

8 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Esitysehdotus Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano päättänee antaa kiinteistölautakunnalle talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaluonnoksesta vuosiksi seuraavan lausunnon: Tilakeskuksen laatima talonrakennusohjelmaluonnos sisältää kaupunginkirjaston keskeiset lähivuosien kaupungin investointihankkeina toteutettavaksi tulevat hankkeet, kuten keskustakirjasto ja Töölön peruskorjaus sekä Maunulan kirjaston uudet tilat. Pienehkönä perusparannuskohteena esitetään ensisijaisesti Lauttasaaren kirjastoa. Vuokratiloissa on huomioitu Mellunmäkeen toivottu kirjastotila. Suurimmat puutteet kaupunginkirjaston palveluverkostossa ovat edelleen Itä-Helsingissä. Mellunmäestä puuttuu kirjasto kokonaan ja mm. Länsi-Herttoniemessä sijaitseva Herttoniemen kirjasto on kaupunkikehityksen muutoksissa jäänyt sijainniltaan syrjäiseksi. Alue on kaavoitettu asuntorakentamiselle. Aiemmin tarveselvitysvaiheeseen edennyt Laajasalon kirjaston peruskorjaus on nyt korvattu suunnitelmalla varata kirjastolle ja nuorisoasiainkeskukselle jaettu tila Laajasaloon rakennettavasta uudesta kauppakeskuksesta. Suunnittelukauden loppuvuosina on varauduttava myös Östersundomin alueelle tarvittavaan kirjastotilaan. Uudisrakennukset ja perusparannukset Keskustakirjasto ( , brm²) Kirjastotoimen kannalta tärkein uudisrakennushanke on keskustakirjasto jonka hankesuunnitelman valtuusto hyväksyi Rakennuslupaa haetaan maaliskuussa Kirjaston vuokrakuluiksi on arvioitu euroa vuodessa. Rakennus valmistuu loppuvuodesta Maunulan kirjasto ( , 567 hum²) Maunulan kirjaston, työväenopiston ja nuorisotalon hankkeessa pyritään uudenlaiseen yhteistyöhön ja tilankäytön synergiaan. Kirjaston osuus hankkeessa on 567 hum². Rakennuslautakunta myönsi Maunula-talolle rakentamisluvan ja rakentaminen alkaa huhtikuussa Tällä hetkellä kirjaston vuokrakustannukset Maunulassa ovat noin euroa vuodessa. Uudisrakennuksessa kirjaston vuokraksi on arvioitu euroa vuodessa. Talo valmistuu

9 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) kesällä Molemmat uudisrakennushankkeet ovat mukana valtion kirjastorakennusten rahoitusohjelmassa. Töölön kirjasto ( , 3120 brm²) Perusparannushankkeista Töölön kirjaston korjaushanke on keskeisin. Korjauksen toteutus alkoi marraskuussa 2014 ja kirjasto avataan kesällä Töölön kirjaston vuokra ennen peruskorjausta on ollut euroa vuodessa ja korjauksen jälkeen vuosivuokra on noin euroa. Pienehköt korjaushankkeet Talonrakennusohjelmaluonnoksessa on erikseen mainittu pienehköt, kustannusarvioltaan yli euron arvoiset korjaushankkeet. Kaupunginkirjastossa jatkuu edelleen palvelukulttuurin muutoshanke. Siinä parannetaan sekä palvelua että työprosesseja lisäämällä asiakkaiden omatoimisuuden mahdollisuuksia ja helpottamalla henkilökunnan aktiivista asiakaspalveluotetta. Samalla torjutaan kovassa kulutuksessa olevien yleisötilojen ränsistymistä. Korjausmuutosten yhteydessä toteutetaan pääsääntöisesti mahdollisuus laajennettuun palveluun, eli kirjastotilojen käyttöön omatoimiperiaatteella kirjaston varsinaisten aukiolojen ulkopuolella. Korjaushankkeissa ensisijaisena on Lauttasaaren kirjasto. Erityisesti lasten kirjastonkäyttö on alueella kasvanut. Tiloissa tarvitaan niin toiminnallisiin muutoksiin johtavia uudelleen järjestelyjä kuin kuluneisuudesta johtuvia muutostöitä. Samalla toteutetaan mahdollisuus kirjaston omatoimiseen käyttöön. Rakentamisohjelman informaatiosisällöstä Ajankohtaisia hankkeita Talonrakennusohjelman luonnoksessa ei ole eritelty yhteishankkeisiin sisältyvien kirjastojen pinta-aloja ja näihin kohdistuvia kustannuksia. Maunulan hankkeessa ohjelman luvut kuvaavat rakennuksen kokonaisuutta. Tilakeskus on velvoitettu tekemään valtionosuushakemukset omistamistaan tiloista. Se tarvitsee hakemuksia varten tietoa kirjastojen pinta-alasta ja kustannuksista. Talonrakennusohjelman tiedoissa tulisi siksi näkyä yhteishankkeista myös toimijakohtaiset tiedot, kuten kirjaston osuus pinta-alasta ja kustannuksista. Herttoniemen kirjaston siirto (600 brm², )

10 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Esittelijän perustelut Herttoniemen kirjaston palvelut esitetään siirrettäväksi Herttoniemen metroaseman yhteyteen tai välittömään läheisyyteen liikenteellisesti erinomaiseen paikkaan. Näin kirjasto palvelisi myös Herttoniemenrannan ja Kulosaaren asukkaita. Kettutien kirjaston käytöstä ei luovuta ennen kuin uuden kirjaston palvelut Herttoniemen ja Kulosaaren alueelle on turvattu ja uusi kirjasto rakennettu. Korvaavia tiloja etsitään tällä hetkellä aktiivisesti tilakeskuksen johdolla ja yhdessä nuorisoasiankeskuksen kanssa. Yhteistyö nuorisotoimen kanssa vaikuttaa myös toiminnallisiin muutoksiin. Laajasalon kirjaston siirto (500 brm², , vuokrakohde) Vielä viime vuoden puolella ohjelmaluonnoksessa oli Laajasalon kirjaston julkisivun ja vesikaton peruskorjaus. Rakennuksessa toimivat Laajasalon kirjasto sekä nuorisotalo ja päiväkoti. Hanke oli merkitty alkamaan syyskuussa 2014 ja valmistumaan kesäkuussa Hanke osoittautui liian kalliiksi ja siksi se ei edennyt. Kirjaston kannalta nykyinen tila olisi ollut hyvä ja sen hienosti säilynyt 70-luvun ilme kulttuurihistoriallisesti arvokas. Nyt on suunnitteilla kirjaston ja nuorisoasiainkeskuksen jaettu tila Laajasaloon rakennettavassa uudessa kauppakeskuksessa. Yhteistyö nuorisotoimen kanssa vaikuttaa myös toiminnallisiin muutoksiin. Kyseessä olisi vuokratiloissa toteutettava hanke. Mellunmäen kirjasto- asukastalo (400 hum²; ; vuokrahanke) Mellunkylässä Mellunmäen ja Vesalan alueen yli asukkaan kirjastopalvelut ovat kirjastoauton varassa. Kirjasto on tarkoitus toteuttaa metroradan kaakkoispuolelle rakennettavan kauppakeskuksen yhteyteen. Samassa yhteydessä on tarkoitus toteuttaa asukastila Mellarin uuden tilan tarve. Uusi kirjasto parantaa laajentuneen kaupungin itäisimmän osan huonoa palvelutarjontaa. Hankkeeseen haetaan Maunula-tyyppistä uudenlaista toimintakonseptia ja kumppanuuksia alueen eri toimijoiden kanssa. Tulevaisuuden hankkeita Östersundomin kirjasto (1000 hum²; 2024-) Östersundomissa on Sakarinmäen koulukeskuksessa pieni, lähinnä koulun ja päiväkodin tarpeisiin sopiva lastenkirjasto, joka toimii koulurakennuksen sisällä osittain koulun käyttämässä tilassa. Kirjasto on auki vain yhtenä päivänä viikossa. Laajempaa väestöä palveleva kirjastotila tulisi saada alueelle samalla kun asuntorakentaminen etenee. Hanke voisi olla Maunula-talon kaltainen kumppanuushanke.

11 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Kiinteistöviraston tilakeskus pyytää lausuntoa talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaluonnoksesta vuosiksi ja ehdotuksesta vuokra- ja osakekohteiden suunnitteilla olevista uudis- ja peruskorjaushankkeista vuosiksi Kiinteistölautakunnalle osoitettu lausunto on annettava mennessä. Rakentamisohjelmaluonnokseen on ohjelmoitu enimmäismäärä hallintokunnan ehdottamia hankkeita. Helsingin kaupungin strategiaohjelman tavoitteena on, että kaupungin omassa käytössä olevien kokonaistoimitilojen kokonaispinta-alan määrä ei kasva strategiakaudella. Lisäksi strategiakaudelle on asetettu vuotuiseksi investointien tasoksi 435 milj. euroa ja otettu käyttöön 10- vuotinen investointiraami osana raamiohjausta. Tämä rakentamisohjelmaluonnos pohjautuu vuoden 2015 talousarvion 10- vuotiseen talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaan. Rakentamisohjelmassa olevat hankkeiden toteutusaikataulut ja rakentamiskustannukset on päivitetty vastaamaan nykyhetken tietoa. Lisäksi ohjelma on päivitetty hallintokuntien, tilakeskuksen ja kaupunginkanslian tammikuussa 2015 käymien neuvottelujen pohjalta. Talonrakennuksenvuosittainen osuus investointiraamista vastaa vuoden 2015 talousarvion taloussuunnitelmassa ilmoitettua. Kun kaupunginhallitus on hyväksynyt vuosien raamin maaliskuussa 2015, tilakeskus joutuu sopeuttamaan kiinteistölautakunnalle valmisteltavan talonrakennushankkeiden rakentamisohjelman vuosiksi raamin mukaiseksi. Hallintokuntaa pyydetään priorisoimaan hankkeensa mahdollisen karsimisen helpottamiseksi. Kiinteistöviraston rakentamisohjelmaehdotuksessa on esitetty omina riveinään yli euron (alv 0 %) hankkeet. Talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaluonnos vuosiksi on liitteenä 1 ja ehdotus vuokra- ja osakekohteiden suunnitteilla olevista uudis- ja peruskorjaushankkeista on liitteenä 2. Esittelijä Lisätiedot kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto Saara Ihamäki, kirjastotoimen apulaisjohtaja, puhelin: saara.ihamaki(a)hel.fi Liitteet 1 TAE _talonrakennushankkeet_lausuntoversio_ _Kir 2 Vuokra- ja osakehanke-ehdotukset vuosille _ _Kir

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2014 1 (5) 2 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan ehdotus kaupunginkirjaston talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaksi vuosiksi 2015 2024 HEL 2014-002330 T 10 06 00 Lausuntoehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk Johtreht/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Suomenkielisen työväenopiston jk Johtreht/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2013 1 (5) Päätöshistoria Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 12.03.2013 21 HEL 2013-002466 T 10 06 00 Päätös Uudisrakennukset ja perusparannukset Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Terveyslautakunta Tja/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (5) Terveyslautakunta Tja/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2012 1 (5) Päätöshistoria Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 13.03.2012 37 HEL 2012-002910 T 10 06 00 Päätös Uudisrakennukset ja perusparannukset Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (10) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kirpa/Ktj/1 22.03.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (10) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kirpa/Ktj/1 22.03.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (10) 27 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan ehdotus kaupunginkirjaston talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaksi vuosiksi 2017 2026 HEL 2016-001727 T 10 06 00 Lausunto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 Kokousaika 16:15-18:20 Kokouspaikka Kulttuurikeskus, Kalevankatu 6 Läsnä Jäsenet Sumuvuori, Johanna Sydänmaa, Johanna Alaja, Jaana Kolanen, Risto Muttilainen, Sami

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) Päätöshistoria Kiinteistölautakunta 02.06.2016 249 Kiinteistölautakunta antoi kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen toivomusponnesta, joka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/4 21.04.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/4 21.04.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) 51 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle valtuutettu Jukka Relanderin toivomusponteen liittyen Keskustakirjaston hankesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (5) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 1 (5) Päätettävä tässä kokouksessa 13 Sosiaali- ja terveyslautakunnnan lausunto kiinteistölautakunnalle talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmasta vuosiksi 2017-2026

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Nuorisolautakunta Alpo/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Nuorisolautakunta Alpo/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (6) 52 Nuorisolautakunnan lausunto valtuutettu Hakasen ym. talousarvioaloitteesta Maunulan monitoimitalosta HEL 2013-002198 T 00 00 03 Päätös päätti antaa kaupunginhallitukselle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 Suomenkielisen työväenopiston jk Suomenkielisen työväenopiston johtokunta

Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 Suomenkielisen työväenopiston jk Suomenkielisen työväenopiston johtokunta Helsingin kaupunki Esityslista 3/2016 SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTO- KUNTA ESITYSLISTA 3-2016 KOKOUSKUTSU Kokousaika klo 17:00 Kokouspaikka Käsitellään Finlandia talo, Mannerheimintie 13 e Tällä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 239 Valtuutettu Yrjö Hakasen toivomusponsi koskien asukastila Mellarin ja kirjaston suunnittelua yhdessä asukkaiden kanssa Mellunmäessä Päätös päätti merkitä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2015 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/1 10.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2015 1 (6) Kaupunginhallitus Kaj/1 10.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2015 1 (6) 713 Valtuutettu Jukka Relanderin toivomusponsi; Keskustakirjaston rakentamisen myötä ei supisteta lähikirjastoverkkoa HEL 2015-001486 T 00 00 03 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (12) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kirpa/Ktj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (12) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kirpa/Ktj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (12) 143 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto tilakeskukselle tilojen vuokraamiseksi kaupunginkirjastolle Herttoniemeen rakennettavasta ns. Lähipalvelukeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (5) 123 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-002292

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (5) 149 Avustusmuotojen ja arviointiperusteiden päivittäminen vuodelle 2016 HEL 2015-012679 T 02 05 01 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä liitteenä olevat avustusten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Kaupunginhallitus päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2017 1 (6) 384 V 3.5.2017, Valtuutettu Helena Kantolan aloite Mellarin asukastilan tilanteen korjaamiseksi Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle. päätti yksimielisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2016 1 (6) 554 Lasten päiväkoti Yliskylän uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2016-002292 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä 10.2.2016 päivätyn Lasten päiväkoti Yliskylän

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (8) 58 Vuoden 2016 talousarvioehdotuksen raami ja sen laatimisohjeet ja ehdotus käsittelyaikatauluksi HEL 2015-003880 T 02 02 00 Päätös Käsittely päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (5) 74 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto valtuutettu Hakasen ym. talousarvioaloitteeseen palvelujen vahvistamisesta asukkaiden tarpeiden mukaisiksi HEL 2015-003169

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (7) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2017 1 (7) 466 V 17.5.2017, Valtuutettu Helena Kantolan aloite Mellarin asukastilan tilanteen korjaamiseksi Päätös Käsittely päätti palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (6) 31 Keskustakirjastohankkeen tilannekatsaus ja saunaan liittyvä käsittely HEL 2013-007871 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti, ettei se hyväksy selostusta Keskustakirjaston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Verha/Ktj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (5) 56 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto valtuutettu Koulumiehen ym. aloitteeseen, että Helsingin luovuttava keskustakirjastohankkeesta HEL 2014-002641 T

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 590 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuoden 2015 talousarvion eräiden käyttämättä jäävien investointimäärärahojen ylitysoikeudeksi vuodelle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 213 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Ressun lukion perusparannuksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-004435 T 10 06 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 2 Talonrakennukseen osoitettujen määrärahojen alakohtien väliset siirrot 2016 HEL 2016-013304 T 02 02 00 Päätösehdotus päättää siirtää tilakeskuksen talonrakentamiseen,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 212 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2015-013974

Lisätiedot

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus

Muutoksenhaku Oikaisuvaatimusohje, varhaiskasvatuslautakunta Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 4 Päiväkoti Särjen peruskorjausta korvaavan hankkeen tarveselvityksen hyväksyminen HEL 2017-000185 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä tarveselvityksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/5 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/5 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (7) 100 Keskustakirjaston suunnittelutilanne elokuussa 2015 HEL 2013-007871 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti merkitä tiedoksi keskustakirjaston suunnittelutilanteen.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 574 Omakotitalotonttien varaaminen omatoimiseen rakentamiseen Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2014 1 (5) 249 Teollisuuskatu 23-25:n muutos- ja perusparannustyön hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 29.1.2014 päivätyn Teollisuuskatu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 355 Kiinteistölautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle kaupunginvaltuutettu Yrjö Hakasen ym. talousarvioaloitteesta koskien varhaiskasvatusta 2014-2016 HEL

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Opetuslautakunta OTJ/ Opetuslautakunta päätti panna asian pöydälle.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Opetuslautakunta OTJ/ Opetuslautakunta päätti panna asian pöydälle. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (7) 64 Opetuslautakunnan lausunto talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaluonnoksesta 2015-2024 HEL 2014-002330 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti panna asian pöydälle.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2017 1 (6) 547 V 7.6.2017, Vuokrausperusteiden määrääminen omakotitalotonteille Tapulikaupungissa, Siltamäessä, Alppikylässä, Kontulassa, Mellunmäessä, Kurkimäessä ja Kivikossa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 99 Lasten päiväkoti Fallpakan uudisrakennuksen (pääurakan työt) pääurakoitsijan valinta HEL 2014-004764 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 107/679 507, Fallpakankuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2019 1 (5) 102 Päiväkoti Isoniityn korvaavan uudisrakennuksen hankesuunnitelma Päätös hyväksyi Kumpulaan rakennettavan, päiväkoti Isoniityn korvaavan päiväkodin uudisrakennuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2012 1 (5) 657 Talonrakennukseen osoitettujen määrärahojen alakohtien väliset siirrot vuonna 2012 HEL 2012-016414 T 02 02 00 Päätös Lautakunta päätti siirtää tilakeskuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 (5) 3 Kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vuoden 2018 tulosbudjetti ja toimintasuunnitelma HEL 2018-000021 T 02 02 01 Päätös Käsittely päätti hyväksyä vuoden 2018

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 43/2012 1 (5) 1374 Valtuutettu Yrjö Hakasen toivomusponsi: uuden keskuskirjaston toteutus ja lähikirjastot Päätös päätti merkitä tiedoksi selvityksen kaupunginvaltuuston 14.12.2011

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (8) 87 Kohdeavustusten myöntäminen, 6. jako HEL 2014-007049 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide: Teatteriyhdistys Pensas

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä 20.05.2015 Sivu 1 / 1 1959/10.03.02/2012 68 Lausunto Espoo Catering -liikelaitoksen keskuskeittiötä koskevan hankesuunnitelman päivityksestä Valmistelijat / lisätiedot: Reijo Ahtiainen, puh. 050 365 3809

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2016 1 (5) 12 Stadin ammattiopiston Roihupellon kampuksen 1. vaiheen hankesuunnitelma HEL 2015-013974 T 10 06 00 Päätösehdotus Tiivistelmä Esittelijän perustelut päättää

Lisätiedot

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan

HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI Liittyy hankesuunnitelmaan ROIHUVUOREN ALA-ASTE VUORENPEIKONTIE 7 00820 HELSINKI PERUSPARANNUS HANKESUUNNITELMAN LISÄLEHTI 12.4.2013 Liittyy hankesuunnitelmaan 18.3.2010 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Roihuvuoren ala-aste, perusparannushankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2012 1 (6) 594 Sakarinmäen koulun laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti hyväksyä Sakarinmäen koulun laajennuksen 11.11.2011 päivätyn hankesuunnitelman siten, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (6) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2012 1 (6) 623 Selvitys palvelualoitekäytännöstä Helsingin kaupungissa HEL 2012-006582 T 00 01 01 Päätös Käsittely päätti merkitä tiedoksi selvityksen Samalla kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/ (7) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 29/2017 1 (7) 764 Päiväkoti Borgströminmäen uudisrakennuksen hankesuunnitelma HEL 2017-002250 T 10 06 00 Esitys päätti hyväksyä päiväkoti Borgströminmäen 22.2.2017 päivätyn

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 23/2014 1 (5) 620 Alueiden vuokraaminen Länsimetro Oy:lle länsimetron toteuttamista ja käyttöä varten HEL 2013-010854 T 10 01 01 02 Päätös päätti vuokrata Länsimetro Oy:lle

Lisätiedot

myöntämisen saakka ja oikeuttaa

myöntämisen saakka ja oikeuttaa Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (6) 115 Varhaiskasvatuslautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varhaiskasvatustoiminnan (päivähoitotoiminnan) käynnistämistuen vakinaistamisesta HEL 2014-014404

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Lausuntopyyntö 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus

Helsingin kaupunki Lausuntopyyntö 1 (5) Kiinteistövirasto Tilakeskus Helsingin kaupunki Lausuntopyyntö 1 (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Nuorisolautakunta 00099 Helsingin kaupunki Tilakeskuksen lausuntopyyntö; kirjasto- ja nuorisotilojen vuokraus NCC Property Development

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (5) Päätöshistoria Kiinteistövirasto Geotekninen osasto 13.7.2016 Kiinteistöviraston geoteknisellä osastolla ei ole huomautettavaa osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/13 19.01.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 13 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskukselle perhekeskuspilotti Itäkatu 11

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (11) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (11) 43 Ryhmäteatterin kannatusyhdistys ry:n oikaisuvaatimus, taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset vuodelle 2015 HEL 2014-007050 T 02 05 01 00 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista /07 (6)..07 Päätöshistoria Kiinteistölautakunta 09.0.07 9 HEL 07-005 T 0 0 0 0 Esitys A vuokraamaan Helsingin kaupungin. kaupunginosan (Herttoniemi, Roihuvuori) asemakaavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2011 1 (5) 397 Esitys etuosto-oikeuden käyttämisestä Linnea Granqvistin sekä Ilmo Larion välisessä kiinteistökaupassa HEL 2011-001010 T 10 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

KAUPUNGINKIRJASTO. Viraston toimintaympäristön muutokset

KAUPUNGINKIRJASTO. Viraston toimintaympäristön muutokset 1 KAUPUNGINKIRJASTO Viraston toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön muutosten vaikutukset 2015 talousarvioon Sekä käyttäjät odotuksineen että aineisto muuttuvat aiheuttaen uusia osaamis- ja palvelupaineita

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (10) 109 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan esitys Keskustakirjaston hankesuunnitelman jatkokäsittelemiseksi HEL 2014-011026 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä osaltaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 578 Hietalahden kauppahallin myyntiperiaatteet HEL 2015-004484 T 10 01 03 Päätös Käsittely päätti luopua Hietalahden hallin myyntihankkeesta. Samalla tilakeskus

Lisätiedot

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA

Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA Vallilan ala-aste Hämeentie 80 IKKUNOIDEN KORJAUSTYÖN TEKNINEN HANKESUUNNITELMA hankenumero 8010159 9.12.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen hankesuunnitelma, Asko Rintamäki 2 Tekninen hankesuunnitelma,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2015 1 (5) 586 Karviaismäen toimintakeskuksen peruskorjaus, tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2015-006654 T 10 06 00 Kiinteistökartta 117/681500 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (5) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (5) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2018 1 (5) 584 V 26.9.2018, Valtuutettu Tuula Haataisen aloite Laajasalon asukastalo Ylistalon säilyttämiseksi asukaskäytössä Päätös esitti kaupunginvaltuustolle seuraavaa:

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 3 Lasten päiväkoti Kaivopuiston perusparannuksen tarveselvityksen ja hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2017-002423 T 10 06 00 Kiinteistökartta 51/671 496, Puistokatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (7) 38 Vuoden 2017 talousarvioehdotuksen raami ja sen laatimisohjeet ja ehdotus käsittelyaikatauluksi HEL 2016-003526 T 02 02 00 Päätös Käsittely päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (11) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (11) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) 145 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaksi 2015-2024 HEL 2014-002330 T 10 06 00 Lausunto päätti antaa kiinteistöviraston

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 54 Kohdeavustusten myöntäminen, 5. jako HEL 2016-004998 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Mazing Cities -työryhmä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (6) Opetuslautakunta OTJ/

Helsingin kaupunki Esityslista 3/ (6) Opetuslautakunta OTJ/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/2015 1 (6) 10 Opetuslautakunnan lausunto kiinteistöviraston tilakeskuksen talonrakennushankkeiden rakentamisohjelmaluonnoksesta vuosiksi 2016-2025 HEL 2015-002015 T 10

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 22/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 22/2016 1 (5) 3 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Vesalan peruskoulun laajennuksen ja muutoksen hankesuunnitelman hyväksymiseksi HEL 2016-012295 T 10 06

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Sistu/Ktj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (5) 5 Kaupunginkirjaston vuoden 2017 tulosbudjetti HEL 2017-000648 T 02 02 00 Päätös päätti hyväksyä liitteen mukaisen kaupunginkirjaston vuoden 2017 tulosbudjetin.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 (5) 49 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle päiväkoti Albatrossi - daghemmet Albatrossen hankesuunnitelman hyväksymisestä HEL 2016-000918 T 10 06 00

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA

Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA Stadin ammattiopisto Nilsiänkatu 3, Taucher-talo julkisivukorjaus JULKISIVUJEN PERUSKORJAUKSEN HANKESUUNNITELMA 4.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Tekninen peruskorjaus, Nilsiänkatu 3, Taucher-talo,

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Päätösehdotus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (5) 148 Lauttasaaren 2. ala-aste, Tarveselvityksen hyväksyminen, opetusvirasto HEL 2016-013438 T 10 06 00 Päätös Käsittely päätti hyväksyä 2.12.2016 päivätyn Lauttasaaren

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) 217 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön lainahakemuksesta julkisivujen ja vesikaton peruskorjausta varten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (6) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2012 1 (6) 437 Myllypuron vanhustenkeskuksen siirto apporttiomaisuutena Kiinteistö Oy Helsingin Palveluasunnoille HEL 2012-015114 T 10 01 03 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (5) 300 M100 metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä M100 -metrojunien peruskorjauksen hankesuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) Kiinteistölautakunta Tila/1 02.10.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 18/2014 1 (7) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle varastotilan (Turvalaaksontie 1, Vantaa) vuokraamiseksi Suomen Pankilta HEL 2014-011125 T 10 01 04 Esitysehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 1 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle vuoden 2016 talousarvion eräiden käyttämättä jäävien investointimäärärahojen ylitysoikeudeksi vuodelle

Lisätiedot

HIRVENSALON KOULU JA PÄIVÄKOTI UUDISRAKENTAMINEN. VERTAILU Sivu 2/15

HIRVENSALON KOULU JA PÄIVÄKOTI UUDISRAKENTAMINEN. VERTAILU Sivu 2/15 24.8.2011 Sivu 1/15 Hanke: Hirvensalon koulu ja päiväkoti ALKUPERÄISEN HANKESUUNNITELMAN TILAOHJELMAN SUPISTAMINEN; VAIKUTUKSET HINTAAN JA HALLINTOKUNTIEN TOIMINTAAN Sivu 2/15 HIRVENSALON KOULU JA PÄIVÄKOTI

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (5) Kulttuuri- ja 88 Kohdeavustusten myöntäminen, 8. jako HEL 2016-009893 T 02 05 01 00 Päätös Kulttuuri- ja päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide:

Lisätiedot

Äänestys JAA-ehdotus: Esityksen mukaan

Äänestys JAA-ehdotus: Esityksen mukaan Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (5) 47 Oy Gardenia-Helsinki Ab:n taloustilannetta koskeva selvitys HEL 2013-016069 T 00 01 05 Päätös Käsittely Konsernijaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle,

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Otteen liitteet Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (5) 151 Tripla-rakennushankkeen HKL:n kustannusosuuksien hyväksyminen HEL 2016-008432 T 02 08 03 01 Päätös Käsittely päättää hyväksyä Keski-Pasilan keskuksen toteutussopimuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 37/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 37/ (5) Yleisten töiden lautakunta Ka/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 37/2015 1 (5) 496 Helsingin kaupungin viherkattolinjaus HEL 2012-013805 T 00 00 03 Päätös Käsittely päätti antaa liitteenä 1 olevan Helsingin kaupungin viherkattolinjauksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 45/2018 1 (6) 740 V 28.11.2018, Valtuutettu Sami Muttilaisen aloite kaupungin sisäilmaongelmaisten kiinteistöjen selvittämiseksi HEL 2018-004200 T 00 00 03 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Tarkastuslautakunta Tarkjoht/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (5) Tarkastuslautakunta Tarkjoht/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (5) 62 Tarkastuslautakunnan ehdotus kaupunginvaltuustolle vuoden 2014 arviointikertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen käsittelystä sekä vastuuvapaudesta vuodelta

Lisätiedot

Pöytäkirja

Pöytäkirja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1(6) 128 Botby grundskola -koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä Botby grundskola

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (8) Kaupunginvaltuusto Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (8) Kaupunginvaltuusto Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (8) 135 Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtosäännön muuttaminen HEL 2014-001722 T 00 01 00 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti muuttaa kulttuuri-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (7) Kaupunginhallitus Ryj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2014 1 (7) 648 Vanhan kauppahallin ja Hietalahden kauppahallin uudet hinnat ja sopimusehdot HEL 2014-005185 T 10 01 03 Päätös päätti ottaa teknisen palvelun lautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 10.06.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 Kulttuuri- ja kirjastolautakunta 10.06.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2014 Kokousaika 16:15-19:22 Kokouspaikka Kulttuurikeskus, Kalevankatu 6 Läsnä Jäsenet Muut Sydänmaa, Johanna varapuheenjohtaja Alaja, Jaana Kolanen, Risto Muttilainen, Sami

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (7) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (7) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (7) 387 V 23.4.2014, Kulttuuri- ja kirjastotoimen johtosäännön muuttaminen HEL 2014-001722 T 00 01 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kiinteistölautakunta Vp/ talousarvion toteutumisennusteen.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (7) Kiinteistölautakunta Vp/ talousarvion toteutumisennusteen. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (7) 175 Kiinteistöviraston talousarvion toteutumisennuste 1/2013 sekä toiminnan osavuosikatsaus HEL 2013-004599 T 02 02 01 Päätös Lautakunta päätti merkitä tiedoksi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 30/ (5) Kaupunginhallitus Sj/

Helsingin kaupunki Esityslista 30/ (5) Kaupunginhallitus Sj/ Helsingin kaupunki Esityslista 30/2014 1 (5) Päätöshistoria Opetuslautakunta 17.06.2014 120 HEL 2014-005878 T 12 00 01 Esitys Käsittely Opetuslautakunta esitti kaupunginhallituksen kautta kaupunginvaltuustolle,

Lisätiedot

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS

RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS RANTAKYLÄN PALVELUKESKUKSEN YMPÄRISTÖN ASEMAKAAVAMUUTOS 15.6.2016 Maankäyttöinsinööri Kalle Sivén KAAVAHANKKEEN KUVAUS Asemakaavamuutos on käynnistetty Joensuun kaupungin aloitteesta loppuvuodesta 2013.

Lisätiedot

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8.

Liikuntamylly. Myllyaukio 4, Helsinki. Tilakeskus. Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero Hankesuunnitelma 29.8. , Kattosadevesijärjestelmän uusiminen Hankenumero 8037239 Liikuntavirasto Sijainti 2 Yhteenveto Hankkeen nimi Hankenumero, kattosadevesijärjestelmän uusiminen 8037239 Osoite Rakennustunnus (RATU), 27899

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 16/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 16/2015 1 (5) Päätöshistoria Ympäristölautakunta 04.08.2015 263 Kaupunginhallitus 11.05.2015 495 HEL 2014-012194 T 00 00 03 Päätös Käsittely Kaupunginhallitus päätti palauttaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 (6) 42 Kohdeavustusten myöntäminen, 4. jako HEL 2016-003978 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää kohdeavustuksia seuraavasti: Näyttämötaide Chekhov Machine ry 1 300

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (5) 116 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle toimistotilojen vuokraamisesta rakennusviraston käyttöön, Elimäenkatu 5 HEL 2015-000791 T 10 01 04 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2017 1 (5) Päätöshistoria 06.03.2017 227 HEL 2016-005164 T 02 05 01 00 Päätös päätti myöntää asukasosallisuuden avustuksia talousarvion kohdalta 1 39 05 vuodelle 2017

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/ (5) Kiinteistölautakunta Tila/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 11/2016 1 (5) 216 Keskustakirjaston projektinjohtourakka; urakoitsijan valinta HEL 2015-001242 T 02 08 03 00 Kiinteistökartta 63/673 496, Töölönlahdenkatu 4-10 Päätös A päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (7) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (7) 225 Vesalan yläasteen koulun peruskorjauksen hankesuunnitelma päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti hyväksyä 2.5.2011 päivätyn Vesalan yläasteen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75

Espoon kaupunki Pöytäkirja 75 10.10.2016 Sivu 1 / 1 3757/2016 10.03.02 70 5.9.2016 75 Jousenkaaren koulu (Pöydälle 5.9.2016) Valmistelijat / lisätiedot: Maija Lehtinen, puh. 046 877 3683 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Teknisen

Lisätiedot