Electrolux Professional GREEN SPIRIT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Electrolux Professional GREEN SPIRIT"

Transkriptio

1 GREEN SPIRIT

2 GREEN SPIRIT GREEN SPIRIT: ympäristöä ja kustannuksia säästäviä tuotteita Viime vuosina ympäristöasioiden merkitys on kasvanut rajusti ja energiatehokkuus sekä päästöjen vähentäminen ovat tärkeämpiä kuin koskaan. Ammattikeittiöissä on useita suuritehoisia laitteita, jotka ovat käytössä lähes kokopäiväisesti ympäri vuoden. Ammattikeittiölaitteiden energiankulutuksen vähentämisellä on välitön vaikutus ympäristöön ja sillä on myös merkittävä vaikutus käyttökustannuksiin. Electrolux Professional on kokonaisvaltaisesti sitoutunut ympäristöasioihin tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa: suunnittelusta valmistukseen ja tuotteen käytöstä sen hävittämiseen. Electrolux Professional tehtaille on myönnetty ISO sertifikaatit jo 10 vuotta sitten. Tuotteissa ei ole RoHS-direktiivin mukaisia haitallisia aineita ja vähintään 95 % tuotteiden materiaaleista on kierrätettävissä. Suurin ympäristövaikutus ja jopa 50 % tuotteen elinkaaren kustannuksista liittyy itse tuotteen käyttöön. Electrolux Professional on luonut GREEN SPIRIT tuotevalikoiman, jonka tuotteet tarjoavat huomattavia säästöjä kaasun-, sähkön-, veden- ja pesuaineenkulutuksessa, vähentäen samalla CO2- ja Nox päästöjä. GREEN SPIRIT tuotteiden vähimmäisvaatimuksena on, että ne vastaavat vähintään yhtä tai useampaa seuraavista standardeista: ECA, GASTEQ, EIA, ENERGYSTAR, California Energy Commission tai US Federal Energy Management Program. GREEN SPIRIT tuotteet on helppo tunnistaa GREEN SPIRIT -tunnusmerkistä:

3 GREEN SPIRIT Ympäristöystävällisyys on meille enemmän kuin pelkkä huolenaihe. Se merkitsee sitä, että olemme todella tietoisia ja kokonaisvaltaisesti sitoutuneita ympäristöasioihin tuotteen elinkaaren jokaisessa vaiheessa, suunnittelusta valmistukseen. ISO sertifiointi on takeena pitkäaikaisesta sitoutumisestamme.

4 - KYLMÄLAITTEET - Älykkäät HD kylmälaitteet 80 % energian säästö ilman haitallisia päästöjä Electrolux HD kylmälaitteet tarjoavat ylivoimaisen jäähdytyskyvyn, myös hankalissa olosuhteissa ollen samalla, sekä ympäristöä että sähköä säästäviä. Säästä jopa 80 % sähkölaskussasi Electrolux HD kaapit kuluttavat jopa 80 % vähemmän energiaa kuin standardikaapit. Voit säästää 1500 euroa viiden vuoden aikana verrattuna nykymarkkinoilla oleviin perinteisiin jääkaappeihin. Nämä säästöt voidaan saavuttaa eristyksen materiaalin, tiheyden, paksuuden, sekä korkean hyötysuhteen omaavien kompressorien että SMART sulatusteknologian ansiosta. SMART sulatusteknologia on Electroluxin patentoima ominaisuus: sulatus käynnistyy silloin, kun haihduttimeen on kerääntynyt jäätä ja se pysähtyy heti kun jää on sulanut. Tämän ansiosta järjestelmä on tehokkaampi kuin perinteiset järjestelmät, joissa sulatus tapahtuu vain ajan mukaan Energian kulutus isoissa jääkaapeissa (560lt litraa) +397% Säästä ympäristöä syklopentaania sisältävällä vaahdolla Electroluxin jääkaapeissa ja pakastimissa on vaahdotusaineena syklopentaani, joka ei ole otsonia vahingoittava kaasu eikä se aiheuta kasvihuoneilmiötä. Syklopentaani korvaa HCFC ja CFC pohjaiset yhdisteet, jotka tuhoavat otsonikerrosta ja lisäävät kasvihuoneilmiötä. Hyödy valtion tarjoamasta tuesta Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat käynnistäneet ohjelmia, jotka kannustavat energiaa säästävien ja vähäpäästöisten tuotteiden käyttöä, antamalla investoinneille veronhuojennuksia. Sertifikaatit Smart HD kaapit on sertifioitu Iso-Britanniassa ECA:n toimesta ja Yhdysvalloissa Energy Starin toimesta. Valikoima Smart HD valikoima sisältää sekä kaapit (Eurooppaan, Aasiaan ja Yhdysvaltoihin) että pöydät (vain Yhdysvaltoihin) jääkaappi- tai pakastinmallisena Energian kulutus (Kwh/vuosi)* % +26% +96% Electrolux 650lt. - 2 C A304 Hydrocarbon Gram Plus K/M 660 RSG/CXG Hydrocarbon Electrolux 650lt. - 2 A304 R134A Foster PremG600H Hydrocarbon Standard Cabinet * Kilowattitunnit vuodessa laskettu virallisen nettotilavuuden ja energiaindeksin per 48 tuntia avulla, jotka julkaistu ETL:n internetsivuilla (standardikaapin tiedot eivät ole kyseisillä sivuilla, Electrolux HC mallin tiedot näkyvissä lähtien). Electrolux HC (hydrocarbon = hiilivety) mallit on verrattu kilpailijoiden samankokoisiin kaappeihin (nettotilavuudeltaan) ja jotka ovat jäähdytysyksikön sijainniltaan samanlaisia. Electrolux Professional jääkaappien ja pakastimien energiatehokkuus on sertifioitu tärkeimpien elinten toimesta: ENERGY STAR on USA: n ympäristöviraston ja energiaministeriön yhteinen ohjelma, joka auttaa meitä kaikkia säästämään rahaa ja suojelemaan ympäristöä energiatehokkaiden tuotteiden ja toiminnan kautta. ETL listatut, ECA: n sertifioidut tuotteet ovat energiatehokkaita, mikä näkyy pitkäaikaisena taloudellisena hyötynä. Energiatehokkaaseen teknologiaan investoiminen hillitsee ilmastonmuutosta.

5 - UUNIT - air-o-steam uunit Korkeinta tehokkuutta sekä CO2 - ja NOxpäästöiltään alhaisin tänä päivänä Electrolux air-o-steam uuneilla on markkinoiden korkein tuotantokyky, korkein energiatehokkuus, ne ovat vähäpäästöisimpiä sekä antavat upeat lopputulokset. Säästä jopa 20% kaasulaskussasi Uudet kaasupolttimet sekä kammiossa että boilerissa on suunniteltu äärimmäisen tehokkaiksi ja säästävät jopa 20 % kaasunkulutuksessa. Kaasun vuosikulutuksen ollessa 1500 euroa ja elinkaaren ollessa 8 vuotta, voit säästää Electrolux air-o-steam uunilla 2400 euroa verrattuna perinteiseen yhdistelmäuuniin. Tämä korkea hyötysuhde saavutetaan Electroluxin NXT-kaasupolttimien avulla. Säästä ympäristöä 20 % alhaisemmilla CO2- ja NOx-päästöillä Pienempi kaasunkulutus vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia. Lisävähennyksiä on saatu innovatiivisilla polttimilla, jotka takaavat 20 % pienemmät CO2- ja NOx-päästöt sekä pienemmän otsoninkadon että pienemmät kasvihuonekaasut. Hyödy valtion tarjoamasta tuesta Useat valtiot myöntävät veronhuojennuksia GREEN SPIRIT tuotteiden käyttöä varten. Tällä hetkellä Iso-Britannialla, Alankomailla ja USA:lla on ohjelmia, jotka tarjoavat kannustimia energiatehokkaiden ja vähäpäästöisten tuotteiden käyttöön. Sertifioinnit Uudet air-o-steam kaasu-uunit on palkittu Gastec QA-sertifikaatilla korkeasta hyötysuhteesta sekä vähäisistä päästöistä. Air-o-steam kaasu-uuni on nykyään markkinoiden ainoa uuni, joka on saanut molemmat sertifikaatit. Valikoima QA-hyväksytyt air-o-steam uunit ovat saatavilla 6 1/1, 10 1/1, 10 2/1, 20 1/1 ja 20 2/1 johteikoilla. Electrolux Professional air-o-steam uunit saivat Gastec sertifikaatin korkeasta hyötysuhteesta sekä vähäisistä päästöistä. Kiwa Gastec Certification on Euroopan markkinajohtaja kaasuun liittyvien tuotteiden testauksessa ja sertifioinnissa. Kiwa Gastec Certification testaa ja myöntää sertifikaatteja tuotteista ja laadunhallintajärjestelmistä. Laitos arvioi turvallisuuden, tehokkuuden, turva- ja säätölaitteiden, jakelun, putkiston sekä laitteiden laadun. air-o-steam uunien uudet polttimet ovat ympäristöystävällisiä ja tarjoavat selkeän rahallisen säästön.

6 - ASTIANPESU - Uudet WTM astianpesukoneet Säästä jopa 75 % pesuaineissa, 30 % vedessä ja 30 % energiassa Uudet Electroluxin WTM tunneliastianpesukoneet pienentävät veden-, pesuaineen- ja energiankulutusta huomattavasti IWS (Ideal Washing System) järjestelmän, lämpöpumpun sekä Energiansäästölaitteen ansiosta. Säästä 75 % pesuaineissa ja 30 % vedessä Electrolux IWS järjestelmä pienentää 75 % pesuaineenkulutusta ja 30 % vedenkulutusta, verrattuna perinteisiin tunneliastianpesukoneisiin. Tämä merkitsee sitä että, 10 vuoden elinkaaren aikana saat jopa euron säästöt pesuaineissa ja jopa euron säästöt vedenkäytössä! * IWS sisältää erilliset moduulit esipesulle, pesulle ja huuhtelulle sekä mahdollistaa parhaat toimintaolosuhteet jokaisen pesuvaiheen aikana: esipesu kylmällä vedellä, aktiivisen pesuaineen kanssa peseminen (ilman huuhtelukirkastetta) sekä pesuaineen täydellinen huuhtelu huuhteluvaiheessa. Säästä 30 % energiasta veden esilämmityksellä (lämpöpumppu ja energiansäästölaite) Lämpöpumppu ja energiansäästölaite (ESD) esilämmittävät huuhteluveden ennen kuin vesi pääsee kuumavesisäiliöön, mikä vähentää huomattavasti huuhteluveden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa. Lisäksi Autostart toiminto takaa, että vettä ja energiaa ei kulu, kun astianpesukone on valmiustilassa. Lisäsäästöjä tuo kuumavesisäilön ympärillä oleva eriste. Valikoima Uusi WTM on saatavana kuutena eri mallina, joiden kapasiteetit ovat: 140, 165, 180, 200, 250, 300 koria/tunti. * Säästöt määräytyvät pesuaineen ja veden aluekohtaisten kustannusten mukaan. Käyttökustannusvertailu perinteisen ja uuden WTM tunneliastianpesukoneen välillä

7 - RAVINTOLALAITTEET - Ravintolalaitteet Säästä jopa 60 % energiassa ja vähennä päästöjä Ecotop Säästä jopa 60 % energiaa Ecotop pinnoitteen ansiosta lämpösäteily vähenee huomattavan paljon: jopa 60 % energiansäästöä. Ecoflam Tuota vähemmän lämpöä Ecoflam on pannun havaitsemisjärjestelmä, jonka etuina ovat taloudellisuus, lämmöntuotannon vähentyminen keittiössä sekä toimintojen helpottuminen. Polttimet aktivoituvat vain kypsennystoimintojen ajaksi, jolloin energiaa ei mene hukkaan keittiössä. Kun pannu otetaan pois keittolevyltä, Ecoflam sammuttaa kypsennysliekin ja jättää ainoastaan sytytysliekin palamaan. Flower flame Ei lämmön hajaantumista Viuhkamaisen liekin Flower flame (patentoitu) uniikki muoto mahdollistaa sen laajenemisen vaaka- ja pystysuuntaan heti kun kattila tai pannu on asetettu polttimen päälle. Liekki mukautuu kattilan läpimittaan vieden energian suoraan kattilaan ja vähentäen näin lämmön hajaantumista keittiöön. Induktio Säästä jopa 50 % sähköä Saat valtavat säästöt sähkössä (jopa 50 %), verrattuna perinteiseen ruoanvalmistukseen valurautaisilla keittolevyillä. Lämpöhävikki on pienennetty minimiin Täsmällinen ja tarkka tehonsäätö - vaikutus näkyy ruoanlaitossa heti Ei vaadi esilämmitystä Induktiolevyt reagoivat kattilaan ja virta kytkeytyy päälle tai pois päältä sen mukaisesti ECOTOP ECOFLAM FLOWER FLAME INDUCTION

8 Share more of our thinking at 9JEDCU Yhtiömme varaa oikeuden muuttaa tietoja ilman erillistä ilmoitusta.

Electrolux Professional. Green Spirit

Electrolux Professional. Green Spirit Electrolux Professional Green Spirit Kestävään kehitykseen sitoutuminen on kirjattu Electrolux Professionalin ydinarvoihin. Olemme jo vuosikymmeniä tehneet jatkuvaa kehitystyötä, jotta laitteemme ja prosessimme

Lisätiedot

JÄÄKAAPIT 600 L ELECTROLUX BENEFIT-LINE

JÄÄKAAPIT 600 L ELECTROLUX BENEFIT-LINE Electroluxin Benefit-sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen GN mitoituksella. Päämateriaalina on ruostumaton AISI 304 teräs ja kapasiteetti tämän esitteen

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l Electroluxin HD-Sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen. Kaapit ovat niin sisältä kuin ulkoa ruostumatonta terästä, teräsovella, ja kapasiteetti alkaen

Lisätiedot

Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä

Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä Lämmitys: Terveellinen ja energiataloudellinen lämpötila on: a) 19 C b) 21 C c) 25 C Suositeltava sisälämpötila koulurakennuksessa on 20-21 C. Tuulettaminen pitämällä

Lisätiedot

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Electrolux Professional air-o-steam Touchline uunit Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Yllätä asiakkaasi, olivatpa ruokatottumukset mitä tahansa, uudella e-chef-toiminnolla

Lisätiedot

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN 1 7 6 7 2 3 4 5 Kun tiedät mitä kulutat, tiedät mitä voit säästää OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN Suomalainen käyttää vettä keskimäärin 160 litraa vuorokaudessa. Tällä kulutuksella vesimaksun pitäisi olla

Lisätiedot

AMMATTIKEITTIÖLAITTEIDEN HANKINTA

AMMATTIKEITTIÖLAITTEIDEN HANKINTA AMMATTIKEITTIÖLAITTEIDEN HANKINTA ASTIANPESUKONEET JA KYLMÄLAITTEET Hankkijan opas ympäristökriteereihin Versio 1.0 Julkaistu 12/2015 Tarkista, että sinulla on viimeisin versio dokumentista: www.motivanhankintapalvelu.fi/tietopankki

Lisätiedot

ELINKAARIAJATTELU JA KUSTANNUKSET AMMATTIKEITTIÖLAITEHANKINNOISSA. Merja Salminen Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design Lime Oy

ELINKAARIAJATTELU JA KUSTANNUKSET AMMATTIKEITTIÖLAITEHANKINNOISSA. Merja Salminen Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design Lime Oy ELINKAARIAJATTELU JA KUSTANNUKSET AMMATTIKEITTIÖLAITEHANKINNOISSA Merja Salminen Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design Lime Oy Energian kulutus Keskeinen ammattikeittiön hiilikuormaan vaikuttava

Lisätiedot

KAPPALE # MALLI # NIMI

KAPPALE # MALLI # NIMI KAPPALE # MALLI # NIMI # SIS # AIA # Ominaisuudet Kaapissa on sisävalo ja lukittava ovi. Jääkaappien lämpötila on säädettävissä välillä +2...+10 C ja soveltuvat hyvin niin liha- kuin maitotuotteiden säilytysvaatimuksiin.

Lisätiedot

TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ

TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ Tavoite: Oppilaat tietävät, mistä saa tietoa laitteiden energiankulutuksesta ja he ovat tietoisia energiamerkinnän sisällöstä. Oppilaat ymmärtävät mitä etua on valita A-luokan

Lisätiedot

ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus

ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus Energian ja veden säästö Mitä energia on? Mistä energia tulee? 2 Energian kokonaiskulutus Suomessa 3 Mihin käytämme energiaa Suomessa? 4 Mihin käytämme

Lisätiedot

sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin

sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin 1 Hyödyt: Paremmat pesutulokset Säästöjä astianpesukoneen huollossa Taloudellinen Minimaalinen pesu- ja huuhteluaineen kulutus Tuotevalikoima kaikille

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

Saving Your Energy- Energiatehokkuus liiketoimintana Matti Rae Director, New Technologies

Saving Your Energy- Energiatehokkuus liiketoimintana Matti Rae Director, New Technologies Saving Your Energy- Energiatehokkuus liiketoimintana Matti Rae Director, New Technologies 12.10.2011 Matti Rae, Elinkeinoelämän Ympäristöfoorumi 1 Ensto Group on kansainvälinen perheyritys Henkilöstöä

Lisätiedot

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Perinteiset polttoaineet eli Bensiini ja Diesel Kulutus maailmassa n. 4,9 biljoonaa litraa/vuosi. Kasvihuonekaasuista n. 20% liikenteestä. Ajoneuvoja n. 800

Lisätiedot

TEKNIIKKAA HARMONIASSA YMPÄRISTÖN KANSSA

TEKNIIKKAA HARMONIASSA YMPÄRISTÖN KANSSA TEKNIIKKAA HARMONIASSA YMPÄRISTÖN KANSSA TULEVAISUUDEN TUOTTEITA Kun on kyse tekniikan valinnasta, tiedämme, että yritykset korostavat luotettavuutta ja ympäristövaikutuksia. Siksi keskitymme tuotteiden

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 Miten julkiset hankinnat liittyvät ympäristöön? Viranomaiset ovat huomattava kuluttajaryhmä Euroopassa:

Lisätiedot

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta.

Lisätiedot

Maitotalous tuotteiden myyntiratkaisut

Maitotalous tuotteiden myyntiratkaisut Maitotalous tuotteiden myyntiratkaisut Saammeko esitellä, maitotalous tuotteiden myyntiratkaisujen kerma! Huurre tuo nyt markkinoille uuden ajan myyntiratkaisut maitotaloustuotteille Yhteistä Huurteen

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Energiansäästö työpaikalla Miksi energiaa kannattaa säästää? Mistä työpaikan energiankulutus muodostuu? Miten töissä voi säästää energiaa? Lämmitys Jäähdytys Sähkö Valaistus

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön.

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Uusissa Compact-Y jäähdytyslaitteissa ja lämpöpumpuissa käytetään R410A kylmäainetta ja energiaa säästämään suunniteltua AdaptiveFunction Plus käyttölogiikkaa.

Lisätiedot

OMISTAUTUNUT YMPÄRISTÖLLE

OMISTAUTUNUT YMPÄRISTÖLLE YOU DRINK WE CARE OMISTAUTUNUT YMPÄRISTÖLLE Vesi on yksi planeettamme kallisarvoisimmista luonnonvaroista ja sen ollessa yrityksemme päätuote, tiedostamme kuinka tärkeää sen suojeleminen on. Valitsemalla

Lisätiedot

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu Midea Group on myös yksi suuriista valmistajista ja ulkomaanvientiyrityksistä Kiinassa. Viimeisen vuoden aikana Midea on tehnyt laskelmia ja taktisia siirtoja muuttuvilla markkinoilla, joka on taannut

Lisätiedot

ISO 50001 velvoite vai liiketoimintamahdollisuus

ISO 50001 velvoite vai liiketoimintamahdollisuus ISO 50001 velvoite vai liiketoimintamahdollisuus 1 Energiatehokkuusdirektiivi 2012/27/EU energiansäästötavoite on yksi EU:n vuodelle 2020 20/20/20 tavoitteista, joista kaksi muuta ovat kasvihuonekaasujen

Lisätiedot

SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tarvittava materiaali: Laskimia. Lähde: Adato Energia. Sivu 1/6

SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tarvittava materiaali: Laskimia. Lähde: Adato Energia. Sivu 1/6 SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tavoite: Laskea eri sähkölaitteiden energiankulutuksia. Ymmärtää käsite kilowattitunti (kwh) ja kuinka se lasketaan. Ryhtyä toimeen sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Tehtävä: Käytämme

Lisätiedot

Aurinkolämpöjärjestelmät THE FUTURE OF ENERGY. www.sonnenkraft.com

Aurinkolämpöjärjestelmät THE FUTURE OF ENERGY. www.sonnenkraft.com Aurinkolämpöjärjestelmät THE FUTURE OF ENERGY www.sonnenkraft.com w w w. s o n n e n k r a f t. c o m COMPACT aurinkolämpöjärjestelmät IHANTEELLINEN ALOITUSPAKETTI KÄYTTÖVEDEN LÄMMITTÄMISEEN COMPACT aurinkolämpöjärjestelmä

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

Tuhlataanko teillä maksettua lämmitysenergiaa harakoille?

Tuhlataanko teillä maksettua lämmitysenergiaa harakoille? Tuhlataanko teillä maksettua lämmitysenergiaa harakoille? Rakennusten osuus Suomen energiankulutuksesta on 40% ja ilmastopäästöistä 30%. Yli 30 000 kerrostalokiinteistöön energiatehokkuustoimenpiteitä

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 1 MIKSI SÄÄSTÄÄ ENERGIAA? NOPEIN JA TEHOKKAIN TAPA HILLITÄ ILMASTON- MUUTOSTA. SE SÄÄSTÄÄ RAHAA. UUSIUTUMATTOMIEN ENERGIANLÄHTEIDEN

Lisätiedot

Vihreät IT-hankinnat. IT2008-päivät 23.10.2008 Timo Rantanen yksikön päällikkö, ICT Hansel Oy

Vihreät IT-hankinnat. IT2008-päivät 23.10.2008 Timo Rantanen yksikön päällikkö, ICT Hansel Oy Vihreät IT-hankinnat IT2008-päivät 23.10.2008 yksikön päällikkö, ICT Hansel Oy 1 Vihreät IT-hankinnat Miksi vihreitä julkisia hankintoja? Mitä ovat vihreät julkiset hankinnat? Ympäristöasioiden huomioiminen

Lisätiedot

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Kuinka tulostusratkaisuilla voidaan vaikuttaa yrityksesi tulokseen ja ympäristövaikutukseen. Seppo Haapanen Markkinointipäällikkö HP IPG HP:n ympäristövastuu t Ympäristövastuu

Lisätiedot

Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija

Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija Kodinkoneiden pakollinen energiamerkki helpottaa valintaa! Kielineutraalia energiamerkkiä käytetään kaikissa EU-maissa. Oltava kiinnitettynä

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

Ekologinen kokonaisuus

Ekologinen kokonaisuus HYBRIDILÄMMITYS Ekologinen kokonaisuus Savumaxin elämäntehtävä on rahaa säästävien lämmitysratkaisujen toimittaminen kaikkiin koteihin Suomessa ja lähialueilla. SAVUMAX-HYBRIDILÄMMITYS Savumax-tuoteperhe

Lisätiedot

Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa. Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja

Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa. Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja Energiankäytön tehostaminen olemassa olevissa rakennuksissa Tomi Mäkipelto kauppatieteiden tohtori, DI toimitusjohtaja Rakennetun ympäristön merkitys Suomessa Energiatehokkuuspotentiaali on pääosin hyödyntämättä

Lisätiedot

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita.

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta. Myös kauppa- ja teollisuusministeriö

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN KOKEMUKSIA JOENSUU

POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN KOKEMUKSIA JOENSUU POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMEN KOKEMUKSIA JOENSUU 15.05.2019 POHJOIS-KARJALAN HANKINTATOIMI PÄHKINÄNKUORESSA Vastaa yhteistyötahojen tavaroiden ja palveluiden yhteishankinnoista Kilpailuttaa myös yhteistyötahojen

Lisätiedot

-päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä.

-päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä. Helsinki aikoo vähentää CO 2 -päästöjään ainakin 20 % vuoteen 2020 mennessä. Jotta tavoitteet saavutetaan, tarvitaan uudenlaista yhteistyötä kaupungin, sen asukkaiden, kansalaisjärjestöjen sekä yritysten

Lisätiedot

Green Lappeenranta. Lappeenranta A Sustainable City

Green Lappeenranta. Lappeenranta A Sustainable City Green Lappeenranta Lappeenranta A Sustainable City Lappeenranta ylsi WWF:n kansainvälisen Earth Hour City Challenge -kilpailun 14 finalistin joukkoon. Finalistikaupungit toimivat edelläkävijöinä ilmastonmuutoksen

Lisätiedot

Astianpesu EFT1 - Tappimattokone 1 tankki

Astianpesu EFT1 - Tappimattokone 1 tankki PROJEKTI # Astianpesu Syöttösuunta Oikea -->Vasen Vasen --> Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Astianpesu - 510700 (EFT1) Vakio-ominaisuudet Hyväksynnät: Tappimattokone -

Lisätiedot

DATAKESKUSTEN JA KRIITTISTEN TILOJEN ELINKAARIRATKAISUT TOIMINTAVARMA TURVALLINEN OIKEIN MITOITETTU ENERGIATEHOKAS

DATAKESKUSTEN JA KRIITTISTEN TILOJEN ELINKAARIRATKAISUT TOIMINTAVARMA TURVALLINEN OIKEIN MITOITETTU ENERGIATEHOKAS Kaipaatko koko elinkaaren kattavaa suunnittelu- ja ylläpito-osaamista? Etsitkö kilpailuetua ympäristöä ja energiaa säästävistä ratkaisuista? Haluatko vaihtoehtoja kiinteistö- ja laitekeskeiselle kehittämiselle?

Lisätiedot

Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans Köttförädling Ab

Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans Köttförädling Ab Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans Köttförädling Ab HALUAMME ANTAA IHMISILLE MAHDOLLISUUDEN PAREMPAAN Lihanjalostuksen energiatehokkuus Esityksen laatija 18.10.2019 Snellmanin Lihanjalostus Oy Snellmans

Lisätiedot

Tervetuloa A-luokkaan

Tervetuloa A-luokkaan Tervetuloa A-luokkaan Electrolux Professional Kylmäsäilytys ecostore HP -kylmäkalusteet lisäävät tehokkuutta ja elintarviketurvallisuutta ylimmässä testausolosuhdeluokassa 5 1 Te kerrotte Auta yritystäni

Lisätiedot

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET LÄMMÖNLÄHTEET Mepun hakeuunit markkinoilla jo parikymmentä vuotta. Latviassa Mepun hakeuuneilla on kuivattu kymmeniä miljoonia kiloja viljaa vuodesta 2007. MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT

Lisätiedot

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella Uusi innovaatio Suomesta Kierrätä kaikki energiat talteen hybridivaihtimella Säästövinkki Älä laske energiaa viemäriin. Asumisen ja kiinteistöjen ilmastopäästöt ovat valtavat! LÄMPÖTASE ASUINKERROSTALOSSA

Lisätiedot

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala 3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala Esityksen sisältö 1. Energiansäästö, energiatehokkuus ja asuminen 2. Vinkkejä

Lisätiedot

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv)

Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön. Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Atlas Copco Alumiiniset mäntäkompressorit ammattikäyttöön Automan-sarja Öljyvoidellut (1,5-7,5 kw / 2-10 hv) Kaikki mahdollisuudet, täysi vastuu Atlas Copco tarjoaa juuri asiakkaan liiketoimintaan sopivat

Lisätiedot

GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN

GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN GLIDE GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS Jäähdytysteho Lämmitysteho Kylmäaine Puhallintyyppi Mikroprosessori Vapaajäähdytys 190,0 1 613,0 187,0 1 078,0 ruuvi R134a

Lisätiedot

DIHR. Kuuluu ALI- Groupiin (Metos jne.) Euroopan suurin suurkeittiölaitteiden. valmistaja. Vuosituotanto liki 40.000 konetta 46 tuoteperhettä

DIHR. Kuuluu ALI- Groupiin (Metos jne.) Euroopan suurin suurkeittiölaitteiden. valmistaja. Vuosituotanto liki 40.000 konetta 46 tuoteperhettä DIHR Kuuluu ALI- Groupiin (Metos jne.) Euroopan suurin suurkeittiölaitteiden valmistaja. Vuosituotanto liki 40.000 konetta 46 tuoteperhettä MIKSI VALITA DIHR? Osa ALI-Groupia, Euroopan No:1. Jatkuva tuotekehitys

Lisätiedot

Atlas Copco Adsorptiokuivaimet. MD 50-2500 88 2500 l/s / 185 5297 cfm

Atlas Copco Adsorptiokuivaimet. MD 50-2500 88 2500 l/s / 185 5297 cfm Atlas Copco Adsorptiokuivaimet MD 5-25 88 25 l/s / 185 5297 cfm Taitoa ja vastuuta kokonaisvaltaisesti Atlas Copcon kompressorit tuottavat luotettavasti ja taloudellisesti ensiluokkaista paineilmaa. Laajasta

Lisätiedot

Minne energia kuluu taloyhtiössä? Energiaeksperttikoulutus 6.10.2015 Ilari Rautanen

Minne energia kuluu taloyhtiössä? Energiaeksperttikoulutus 6.10.2015 Ilari Rautanen Minne energia kuluu taloyhtiössä? Energiaeksperttikoulutus 6.10.2015 Ilari Rautanen 7.10.2015 Lauri Penttinen 2 Miksi energiaa kannattaa säästää? Energia yhä kalliimpaa ja ympäristövaikutuksia täytyy vähentää

Lisätiedot

Ympäristöohjelma kaudelle:

Ympäristöohjelma kaudelle: Yritys Ympäristövastaava tai -tiimi Ympäristöohjelman tekijä(t) Kiinteistö-KYS Oy Päivämäärä (päivitetty viimeksi) 18.1.2018 Ympäristöpolitiikka Ympäristöohjelma kaudelle: 2018-2019,, Kati Lundgren Kiinteistö-KYS

Lisätiedot

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia PROJEKTI # Astianpesu Syöttösuunta Oikea-->Vasen Vasen-->Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Eri syöttöalueet: 1.1 mm 1.5 mm 1.8 mm 2.4 mm 3. mm 4. mm 2.9 mm Cross-over Eri

Lisätiedot

Eden Springs on nyt hiilineutraali ja sertifioitu CarbonNeutral company

Eden Springs on nyt hiilineutraali ja sertifioitu CarbonNeutral company Eden Springs on nyt hiilineutraali ja sertifioitu CarbonNeutral company Ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi Eden Springs, Suomen johtava yritysten juomavesiratkaisujen

Lisätiedot

Ihminen on Energiaholisti

Ihminen on Energiaholisti Ihminen on Energiaholisti Energiaholisti nauttii energialla tuotetusta mukavuudesta Energiaholisti hyvin harvoin parantuu Kun nautinnosta ei voi luopua, on ainoa keino saavuttaa sama nautinto vähemmällä

Lisätiedot

Ahlstrom Tiekartta kohti parempaa tulosta

Ahlstrom Tiekartta kohti parempaa tulosta Ahlstrom Tiekartta kohti parempaa tulosta Sakari Ahdekivi Talousjohtaja Rahapäivä 2015 17.9.2015 Ahlstrom tänään Korkealaatuisia kuitupohjaisia materiaaleja valmistava yritys Noin 3 400 työntekijää 22

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

[Tiedoston alaotsikko]

[Tiedoston alaotsikko] [Tiedoston alaotsikko] YMPÄRISTÖSUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo Lämmönkulutus... 3 Sähkönkulutus... 3 Veden kulutus... 4 Hankinnat... 4 Materiaalikulutus... 5 Jätteet... 6 Kuljetukset ja liikenne... 8 Ympäristösuunnitelman

Lisätiedot

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE

DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE DC JÄÄKAAPPI DC-60 KÄYTTÖOHJE LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA VAROITUS Laite on liitettävä suojamaahan ja soveltuvaan 12 tai 24 VDC pistokkeeseen (minimi tehonsyöttökyky 120 WDC).

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Ruukki energiapaneelijärjestelmä Keskity energiatehokkuuteen ja säästä rahaa. 31 May, 2011 www.ruukki.com

Ruukki energiapaneelijärjestelmä Keskity energiatehokkuuteen ja säästä rahaa. 31 May, 2011 www.ruukki.com Ruukki energiapaneelijärjestelmä Keskity energiatehokkuuteen ja säästä rahaa. 31 May, 2011 www.ruukki.com Ruukki energiapaneeli Säästää merkittävästi lämmityskuluissa Vähentää hiilidioksidipäästöjä Nostaa

Lisätiedot

Lounas ilman tarjotinta

Lounas ilman tarjotinta Lounas ilman tarjotinta versio 2 9.12.2016 Heikkoja signaaleja, mahdollinen tuleva trendi? Jukka Mäkelä Lounas ilman tarjotinta? Osa lounaspaikoista on siirtynyt (esim. Keuda ja ravintola Santeri) ja osa

Lisätiedot

Astianpesu EFT1W Tappimattokone, leveä - 1 tankki

Astianpesu EFT1W Tappimattokone, leveä - 1 tankki PROJEKTI# Astianpesu EFT1W Tappimattokone, Syöttösuunta: Oikea --> Vasen Vasen --> Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Eri syöttöalueet: 1.100 mm 1.500 mm 1.800 mm 2.400 mm

Lisätiedot

Hyvät käytännöt & Stadin ilmasto -verkkosivut. Tiia Katajamäki Ympäristökeskus

Hyvät käytännöt & Stadin ilmasto -verkkosivut. Tiia Katajamäki Ympäristökeskus Hyvät käytännöt & Stadin ilmasto -verkkosivut Tiia Katajamäki Ympäristökeskus Stadin ilmasto -verkkosivut Stadinilmasto.fi- sivut avattu vuoden 2013 alussa, ensimmäinen uutiskirje joulukuussa 2012 Taustalla

Lisätiedot

Energiatehokkuudesta kilpailuetu- Business outlook Energiatehokkuuden markkinat ja liiketoimintamahdollisuudet. Aaltonen Consulting Oy

Energiatehokkuudesta kilpailuetu- Business outlook Energiatehokkuuden markkinat ja liiketoimintamahdollisuudet. Aaltonen Consulting Oy Energiatehokkuudesta kilpailuetu- Business outlook Energiatehokkuuden markkinat ja liiketoimintamahdollisuudet Visio Olla edelläkävijä liiketaloudellisten, teknisten ja lainsäädäntöön liittyvien tietojen

Lisätiedot

Tavoitteet ja toimenpiteet

Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet vuodelle 2013 Spondan kiinteistöjen ympäristökuormitus Suomessa: Sähkön, lämmön, jäähdytyksen ja veden vertailukelpoinen laskee Suomen kiinteistöissä Mittarointistrategian

Lisätiedot

EcoDesign-muuntajat uudet vaatimukset

EcoDesign-muuntajat uudet vaatimukset Energia- ja liikennepäivä,4.12.2014, Olli Lehtonen EcoDesign-muuntajat uudet vaatimukset www.siemens.fi EcoDesign-direktiivi ETA-alueelle Euroopan komission EcoDesign-direktiivi 2009 Astuu voimaan muuntajille

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

Esa Varho. Veden hallittu kulutus Ekotoimiva koti 19.01.2010

Esa Varho. Veden hallittu kulutus Ekotoimiva koti 19.01.2010 Esa Varho Veden hallittu kulutus Ekotoimiva koti 19.01.2010 Oras Oy, Isometsän tehdas Raumalla Oras lyhyesti Perustettu 1945 100% Oras Invest Oy:n omistama (Oras Invest on perheyritys) Liikevaihto 2008:

Lisätiedot

517miljoonaa. tonnia CO2-päästöjä voitaisiin säästää vuosittain

517miljoonaa. tonnia CO2-päästöjä voitaisiin säästää vuosittain MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Säästä energiaa ja pienennä CO2-päästöjä jo tänään Ratkaisut ovat valmiina! 517miljoonaa tonnia CO2-päästöjä voitaisiin säästää vuosittain jos Eurooppa kaksinkertaistaisi

Lisätiedot

èíñòðóêöèÿ ïî ýêñïëóàòàöèè bruksanvisning käyttöohje

èíñòðóêöèÿ ïî ýêñïëóàòàöèè bruksanvisning käyttöohje èíñòðóêöèÿ ïî ýêñïëóàòàöèè bruksanvisning käyttöohje Èíäóêöèîííàÿ ñòåêëîêåðàìè åñêàÿ âàðî íàÿ ïîâåðõíîñòü Induktionshäll Induktiokeittotaso EHD 60150 P 2 electrolux Electrolux. Thinking of you. Share more

Lisätiedot

Miksi rajoittaa omaa veden ja energian kulutustaan? Vinkkejä energian säästöön Vinkkejä veden säästöön

Miksi rajoittaa omaa veden ja energian kulutustaan? Vinkkejä energian säästöön Vinkkejä veden säästöön HARAKATKIN HIKOILEVAT Asumisen veden- ja energiansäästö Sisältö Miksi rajoittaa omaa veden ja energian kulutustaan? Vinkkejä energian säästöön Vinkkejä veden säästöön Omien kokemusten vaihto ja keskustelu

Lisätiedot

UUSI, UNIIKKI STARCLEAN TM - TEKNOLOGIAN 6 TH SENSE UUNI MONIPUOLISIN OMINAISUUKSIN VARUSTELTU HUIPPUTUOTE, JOKA ON HELPPO PITÄÄ PUHTAANA JA

UUSI, UNIIKKI STARCLEAN TM - TEKNOLOGIAN 6 TH SENSE UUNI MONIPUOLISIN OMINAISUUKSIN VARUSTELTU HUIPPUTUOTE, JOKA ON HELPPO PITÄÄ PUHTAANA JA UUSI, UNIIKKI STARCLEAN TM - TEKNOLOGIAN 6 TH SENSE UUNI MONIPUOLISIN OMINAISUUKSIN VARUSTELTU HUIPPUTUOTE, JOKA ON HELPPO PITÄÄ PUHTAANA JA HUOLITELTUNA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISELLÄ TAVALLA UUSI GREEN GENERATION

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Whirlpool WM 1855 A+X Erittäin tyylikäs ja monipuolisin ohjelmin varustettu jääviileäkaappi. 6th SENSE valvoo jääkaapin lämpötilaa ja pitää sen optimaalisena. Valvonta- anturit lähettävät tietoa ohjausyksikköön,

Lisätiedot

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpöä on pidetty omakotitalojen lämmitystapana. Maailma kehittyy ja paineet sen pelastamiseksi myös. Jatkuva ilmastonmuutos sekä kestävä kehitys vaativat lämmittäjiä

Lisätiedot

Korjausrakentaminen ja päästöjen vähentäminen Miimu Airaksinen, RIL

Korjausrakentaminen ja päästöjen vähentäminen Miimu Airaksinen, RIL Korjausrakentaminen ja päästöjen vähentäminen Miimu Airaksinen, RIL 78% Eurooppalaisista asuu kaupungeissa 85% BKT:sta syntyy kaupungeissa 90% kaikista innovaatioista syntyy kaupungeissa Samanaikaisesti

Lisätiedot

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018)

Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmän väliraportti (syyskuu 2018) Liikenteen ilmastopolitiikan työryhmä 12.4. 12.12.2018 Selvitetään ja arvioidaan keinoja, joilla liikenteen kasvihuonekaasupäästöt voidaan

Lisätiedot

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS

Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS Kattava valikoima sähkölämmitystuotteita 10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA LVI SÄHKÖLÄMMITYS 1 1. TURVALLINEN 2. HUOLETON LVI lämmittimet ovat suljetun rakenteensa ansiosta lapsija paloturvallisia. Lämmittimien ja

Lisätiedot

Skanskan väripaletti TM. Ympäristötehokkaasti!

Skanskan väripaletti TM. Ympäristötehokkaasti! Skanskan väripaletti TM Ympäristötehokkaasti! { Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa projektiemme ja toimintamme ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäisiä. Väripaletti (Skanska Color Palette

Lisätiedot

Kymenlaaksolaista jätehuoltoa vuodesta 1997

Kymenlaaksolaista jätehuoltoa vuodesta 1997 Kymenlaaksolaista jätehuoltoa vuodesta 1997 Kunnat omistavat Kymenlaakson Jätteen Kymenlaakson Jäte Oy Perustettu vuonna 1997 Vuosina 1997-2008 yhtiön tehtävänä oli jätteenkäsittely Tehtävänä huolehtia

Lisätiedot

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET

MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT LÄMMÖNLÄHTEET LÄMMÖNLÄHTEET Mepun hakeuunit markkinoilla jo parikymmentä vuotta. Latviassa Mepun hakeuuneilla on kuivattu kymmeniä miljoonia kiloja viljaa vuodesta 2007. MEPUN KUIVURIUUNIT TALOUDELLISET JA TEHOKKAAT

Lisätiedot

PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA. Mikko Ruotsalainen

PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA. Mikko Ruotsalainen PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA Skaftkärr Skaftkärr hankkeen tavoitteena on rakentaa Porvooseen uusi energiatehokas 400 hehtaarin suuruinen, vähintään 6000 asukkaan asuinalue. Skaftkärr Koko projekti

Lisätiedot

Kemira DesinFix. Innovatiivista veden desinfiointia

Kemira DesinFix. Innovatiivista veden desinfiointia Kemira DesinFix Innovatiivista veden desinfiointia Kemira - kemian alan huippuosaamista, tuotteita ja vedenkäsittelyteknologiaa maailmanlaajuisesti Vuoteen 2050 mennessä maapallon väestö kasvaa arviolta

Lisätiedot

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Keravalla 12.10.2011 Jarkko Hintsala

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Keravalla 12.10.2011 Jarkko Hintsala 3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista Energianeuvontailta Keravalla 12.10.2011 Jarkko Hintsala Esityksen sisältö 1. Energiansäästö, energiatehokkuus ja asuminen 2. Vinkkejä

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

Energiatehokkuus logistiikassa ja liikkumisessa 19.4.2011. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy

Energiatehokkuus logistiikassa ja liikkumisessa 19.4.2011. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Energiatehokkuus logistiikassa ja liikkumisessa 19.4.2011 Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Energiatehokkuus : Case Isover Lyhyt yritysesittely Energiatehokkuustyön taustat Energiatehokas toiminta käytännössä

Lisätiedot

VALMIUSTILAT KODISSANI

VALMIUSTILAT KODISSANI VALMIUSTILAT KODISSANI Tavoite: Oppilaat tietävät sähkölaitteiden valmiustilojen kuluttamasta sähköstä ja he sammuttavat laitteet kokonaan, kun se on mahdollista. Ostaessaan uusia sähkölaitteita oppilaat

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

UUSIUTUVAN ENERGIAN ILTA

UUSIUTUVAN ENERGIAN ILTA UUSIUTUVAN ENERGIAN ILTA Vihreää sähköä kotiin Arjen energiansäästöt Sähkön kulutusjousto Tomi Turunen, Pohjois-Karjalan sähkö POHJOIS-KARJALAN SÄHKÖ OY LUKUINA Liikevaihto 114 milj. Liikevoitto 13,1 milj.

Lisätiedot

Älykäs kiinteistö on energiatehokas

Älykäs kiinteistö on energiatehokas Harald Schnur, divisioonan johtaja Älykäs kiinteistö on energiatehokas Julkinen Siemens Osakeyhtiö 2015. Kaikki oikeudet pidätetään. www.siemens.fi Sivu 1 Haasteemme Ilmaston lämpeneminen Kasvihuonekaasut

Lisätiedot

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE 6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE SENSORITEKNIIKKA, JOKA SAA AIKAAN TÄYDELLISEN PUHTAAN LOPPUTULOKSEN TEHOKKAAT KORKEAPAINESUUTTIMET JOTKA PUHDISTAVAT PINTTYNEIMMÄTKIN

Lisätiedot

Sähkönkulutus on kasvussa

Sähkönkulutus on kasvussa Sähkönkulutus on kasvussa Palvelu- ja julkisen sektorin osuus sähkön kokonaiskulutuksesta Suomessa on 19 %. Yksittäisen toimistorakennuksen sähkön kulutus voi jakautua esimerkiksi näin. Palvelu- ja toimistorakennuksessa

Lisätiedot

Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin.

Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin. Thermia Diplomat Optimum G3 paras valinta pohjoismaisiin olosuhteisiin. Ruotsin energiaviranomaisten maalämpöpumpputestin tulokset 2012 Tiivistelmä testituloksista: Ruotsin energiaviranomaiset testasivat

Lisätiedot

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Sisältö Ympäristöasioiden hallinta yrityksissä Toimitilojen vaikutus ympäristöön Kiinteistön ympäristösertifioinnit

Lisätiedot

Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä

Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä Kasvihuoneilmiö on luonnollinen, mutta ihminen voimistaa sitä toimillaan. Tärkeimmät ihmisen tuottamat kasvihuonekaasut ovat hiilidioksidi (CO

Lisätiedot

Energiatehokasta tietojenkäsittelyä

Energiatehokasta tietojenkäsittelyä Energiatehokasta tietojenkäsittelyä Johdanto Googlen tavoite on järjestää kaikki maailman tieto ja tarjota se kaikkien käyttöön ja hyödynnettäväksi. Sadat miljoonat ihmiset käyttävät palvelujamme internetissä

Lisätiedot

Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa

Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa Minna Salmi Ruukin Teräspaalupäivä 26.1.2012 Ympäristövastuu terästuotannosta teräspaalutuotteisiin Luotettava paalun valmistusketju RR- ja RD-paalujen edut

Lisätiedot