Electrolux Professional. Green Spirit

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Electrolux Professional. Green Spirit"

Transkriptio

1 Electrolux Professional Green Spirit

2 Kestävään kehitykseen sitoutuminen on kirjattu Electrolux Professionalin ydinarvoihin. Olemme jo vuosikymmeniä tehneet jatkuvaa kehitystyötä, jotta laitteemme ja prosessimme olisivat mahdollisimman tehokkaita. Tämän lisäksi aktiivisella tiedottamisella pyrimme myös viestittämään yhteistyökumppaneillemme, kuinka merkittävässä roolissa ympäristöystävälliset laitteet ovat yhteisille luononvaroillemme. Electrolux Professional on luonut konkreettisen lähestymistavan tuotteen jokaiseen elinkaaren vaiheeseen, suunnittelusta valmistukseen, käyttöön ja aina kierrätykseen asti. Tähtäimenä on vähentää ympäristön kuormitusta ja maksimoida asiakkaan saamat hyödyt. Todisteena jatkuvalle ja konkreettiselle kehitystyöllemme ympäristön hyväksi ja tiukimpien kansainvälisten standardien noudattamisesta, Electrolux Professionalin vihreät arvot ovat tunnustettu arvovaltaisilla kunnianosoituksilla. Kunnianosoitukset ja tunnustukset ovat tulleet itsenäisiltä ja puolueettomilta instituutioilta ja organisaatioilta, jotka sertifioivat sellaisia ekologisia tuotteita, jotka ovat ympäristömme kannalta tärkeitä. Tunnustukset Kestävän energian palkinto Vuonna 2007 Euroopan komissio myönsi tämän palkinnon Electroluxille kategoriassa Yrityksen sitoumus, sen jatkuvista pyrkimyksistä vähentää tehtaidensa, tuotteidensa ja palvelujensa energian kulutusta, ja tehdä asiakkaista yhä tietoisempia kestävän kehityksen tärkeydestä. Dow Jones Sustainability World Indeksi Vuonna 2009 Electrolux oli kymmenettä kertaa mukana maineikkaassa Dow Jones Sustainability World Indeksissä, ensimmäisessä pörssi-indeksissä, joka sisältää maailman johtavat vastuullisen ja kestävän kehityksen yhtiöt, jotka kiinnittävät erityishuomiota ympäristö- ja sosiaalisiin kysymyksiin. Electrolux tukee WWF:n Italian projekteja. Ympäristöstä huolehtiminen on Electroluxille kunnia-asia WWF Electrolux ja WWF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1993 paremman ympäristötietouden edistämiseksi. Yhteistyön alkaessa muita sertifikaatteja ei vielä ollut, ja WWF valitsi ympäristöystävällisimmät tuotteet suositeltaviksi niille kuluttajille, jotka välittivät eniten tehokkaasta energian käytöstä.

3 Tuotesuunnittelusta kierrätykseen Ympäristöstandardi ISO Vuodesta 1995 Electrolux Professional tehtaat ovat saavuttaneet tämän tärkeän standardin, joka auttaa yhtiöitä minimoimaan toimintojensa ympäristöhaitat. Alkaen vuodesta 1996, jokaista tuotettua laitetta kohti käytetyn veden kulutus on laskenut 50% ja energian kulutus on vähentynyt 20%. RoHS (Restriction of Hazardous Substances) Electroluxin Rajoitettujen materiaalien lista, joka on ankara, sisäinen, lakeja tiukempi käytäntö rajoittaa materiaalien käyttöä ja täydentää näin EU RoHS direktiiviin (otettu käyttöön vuonna 2003) joka estää yhtiöitä käyttämästä vaarallisia materiaaleja ja osia. Yhtiön globaalisuus vahvistaa sen vaikutuksia ja tekee Electrolux Professionalista ympäristöystävällisyyden viejän, levittäen joitakin Euroopan tiukimmista laeista koko jakeluketjuun kaikissa maissa. high recyclability Kierrätettävyys Yhtiön käytännön mukaisesti Electrolux Professionalin laitteet takaavat korkean kierrätettävyyden (jopa yli 95%) niiden kokoonpanon ansiosta. Vihreät toimintatavat Jokaisessa Electroluxin tehtaassa ympäri maailman, on keskitytty vähentämään vedenkulutusta huomattavasti. Haitalliset materiaalit, liuottimet ja saastuttavat aineet, on poistettu ja silikonitiivisteet vaihdettu vaihtoehtoisiin kestävää kehitystä tukeviin ratkaisuihin. Kansainväliset sertifikaatit Electrolux Professionalin GREEN SPIRIT sarja, sisältää innovatiivisia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi. Tuotteet tarjoavat huomattavia säästöjä kaasun-, sähkön-, vedenja pesuaineenkulutuksessa, vähentäen samalla haitallisia CO2- ja Nox päästöjä. ISO-BRITANNIA - ECA (Enhanced Capital Allowance) Sertifikaatti myönnetään kaikista tehokkaimmin energiaa säästäville tuotteille. Nämä tuotteet tarkastetaan ja lisätään ETL-listaan (Energy Technology List), joka takaa niiden korkean energiatehokkuuden. ETL-listassa olevat tuotteet tarjoavat huomattavia taloudellisia etuja pitkällä aikavälillä ja niiden CO2 päästöt ovat alhaisempia muihin tuotteisiin verrattuna. Tanska - Go Energimærk (The Danish Energy Saving Label) Tuotteet, jotka ovat tehokkaimpia energiankulutuksessa saavuttavat tämän merkinnän. Täydellinen lista suositelluista tuotteista: ALANKOMAAT - EIA (Energy Investment Allowance) Tämä verohelpotusohjelma antaa suoria taloudellisia kannustimia hollantilaisille yrityksille, jotka investoivat energiaa ja ympäristöä säästäviin laitteisiin. ALANKOMAAT - GASTEC Kiwa Gastec on Euroopan markkinajohtaja kaasulaitteiden testauksessa ja hyväksymisessä. Kiwa Gastec certification testaa ja hyväksyy sekä tuotteet että laadunhallintajärjestelmät. Se arvioi turva- ja hallintalaitteiden, jakojärjestelmien, putkiasennuksien sekä laitteiden turvallisuuden, tehokkuuden ja laadun. Electrolux Professional air-o-steam uuneilla on kaksinkertainen Gastec-hyväksyntä korkeasta tehokkuudesta ja alhaisista päästöistä.

4 4_5 electrolux green spirit air-o-steam uunit Korkeimman tehokkuuden ja ympäristön puolesta Electrolux air-o-steam uunit tarjoavat korkeaa tuottavuutta, loistavia tuloksia, erinomaista tehokkuutta ja päästöiltään ne ovat alhaisimpia markkinoilla. Säästä jopa 20% kaasulaskussasi Kaasupolttimet sekä kammiossa että boilerissa ovat suunniteltu äärimmäisen tehokkaiksi ja säästävät jopa 20 % kaasunkulutuksessa. Kaasun vuosikustannusten ollessa 1500 euroa ja elinkaaren ollessa 8 vuotta, voit säästää Electrolux air-o-steam uunilla jopa 2400 euroa verrattuna perinteiseen yhdistelmäuuniin. Tämä korkea hyötysuhde saavutetaan Electroluxin NXTkaasupolttimien avulla. Hyödy valtion tarjoamasta tuesta Useat valtiot myöntävät veronhuojennuksia GREEN SPIRIT tuotteiden käyttöä varten. Tällä hetkellä Iso-Britannialla, Alankomailla ja USA:lla on ohjelmia, jotka tarjoavat kannustimia energiatehokkaiden ja vähäpäästöisten tuotteiden käyttöön. Sertifioinnit air-o-steam kaasu-uunit on palkittu Gastec QA-sertifikaatilla korkeasta hyötysuhteesta sekä vähäisistä päästöistä. Air-osteam kaasu-uuni on nykyään markkinoiden ainoa uuni, joka on saanut molemmat sertifikaatit. Säästä ympäristöä 20 % alhaisemmilla haitallisilla päästöillä Pienempi kaasunkulutus vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia. Lisävähennyksiä on saatu innovatiivisilla polttimilla, jotka takaavat 20 % pienemmät haitalliset päästöt sekä pienemmän otsoninkadon että pienemmät kasvihuonekaasut. Puhdistusohjelmat air-o-steam Touchline ja Gourmet yhdistelmäuuneissa sekä air-o-convect kiertoilmauuneissa on 4 esiasetettua täysautomaattista puhdistusohjelmaa. Jaksojen kestot ovat minuuttia asiakkaan tarpeen mukaisesti - ei tarpeetonta pesuaineen tai veden kulutusta! Electrolux Professional air-o-steam uunit saivat Gastec sertifikaatin korkeasta hyötysuhteesta sekä vähäisistä päästöistä. Kiwa Gastec on Euroopan markkinajohtaja kaasulaitteiden testauksessa ja hyväksymisessä. Kiwa Gastec certification testaa ja hyväksyy sekä tuotteet että laadunhallintajärjestelmät. Se arvioi turvaja hallintalaitteiden, jakojärjestelmien, putkiasennuksien sekä laitteiden turvallisuuden, tehokkuuden ja laadun. air-o-steam uunien polttimet ovat ympäristöystävällisiä ja tarjoavat selkeän rahallisen säästön.

5 air-o-steam Touchline HD kosketusnäyttö Touchline yhdistelmäuuneissa on täydellinen HD kosketusnäyttö. Kaikki toiminnot tapahtuvat sormen painalluksella! Ei nappeja paneelissa, täydellisen hygieeninen ja helppo käyttää. Valikoima QA-hyväksytyt air-o-steam uunit ovat saatavilla 6 1/1, 10 1/1, 10 2/1, 20 1/1 ja 20 2/1 johteikoilla. Kosteudenhallinta Uunikammion todelliseen kosteuteen perustuvan air-o-clima järjestelmän Lambda-anturin ansiosta saadaan aina juuri oikea kosteusprosentti uunikammioon. Käyttäjä voi olla täysin varma kammion olosuhteesta, koska järjestelmä ei perustu oletuksiin, eikä teoreettisiin kaavoihin. Järjestelmän ansiosta säästetään veden- sekä energiankulutuksessa ja saavutetaan loistavat lopputulokset joka kypsennyskerralla. Green Spirit puhdistusohjelmat air-o- Steam Touchline yhdistelmäuuneissa on 4 automaattista puhdistusohjelmaa. Puhdistusjaksot ovat täysin automaattisia, eli käyttäjän tarvitsee vain valita ohjelma ja air-o-clean hoitaa loput. Mitään erillisiä aineita, apuvälineitä ym. ei tarvitse lisätä. Jokaiseen puhdistusohjelmaan on yhdistettävissä innovatiiviset ja ympäristöystävälliset Green Spirit toiminnot. Käyttäjä voi halutessaan muokata sormenkosketuksella puhdistusohjelman säästämään vettä, energiaa tai huuhteluainetta. Uuni muokkaa pesuohjelman vaiheet halutun mukaiseksi. Toimintoja on kolme kappaletta ja niitä voidaan käyttää yksittäin tai yhdistää ohjelmat toimimaan samanaikaisesti. Energiansäästö Vedensäästö Kemikaalien säästö Pienet päästöt Green Spirit puhdistustoimintojen ansiosta voidaan konkreettisesti pienentää huuhteluaineen, sähkön ja veden kulutusta. Kustannukset saadaan parhaimmillaan jopa 50%* pienemmiksi ja näin säästetään joka kerta energiaa ja huolehditaan ympäristöstä. * Verrattuna normaaleihin puhdistusjaksoihin ilman Green Spirit toimintoja (1 pesuohjelma, 1 jakso/pv. 280 työpäivää vuodessa) Electrolux Professional air-o-steam uuneja suosittelee: Tämä verohelpotus ohjelma tarjoaa suoraa taloudellista etua (jopa 44 % vuosittaisista investointikuluista on verovähennyskelpoisia). Tämä koskee yrityksiä Alankomaissa, jotka investoivat energiaa säästäviin ja kestävää kehitystä tukeviin laitteisiin.

6 6_7 6_9 electrolux green spirit Ravintolalaitteet Säästä energiaa ja vähennä päästöjä Ecotop Säästä energiaa Yhtenäistasoliesien Ecotop pinnoitteen avulla alennetaan ratkaisevasti liedestä ympäristöön säteilevää lämpöä. Tämän pinnoitteen ansiosta säteilylämpö heijastuu takaisin keittoastiaan ja näin ympäristöön säteilevä hukkalämpö on pienin mahdollinen. Levyn alapinnalla on myös lämpöeristys, joka estää lämmön säteilyn rakenteisiin. Ecotop pinnoitteen ansiosta työskentely-ympäristö pysyy viileämpänä ja mikä tärkeintä saavutetaan valtavat säästöt energian kulutuksessa! Ecoflam - Tuota vähemmän lämpöä Ecoflam on pannun havaitsemisjärjestelmä, jonka etuina ovat taloudellisuus, lämmöntuotannon vähentyminen keittiössä sekä toimintojen helpottuminen. Polttimet aktivoituvat ainoastaan kypsennystoimintojen ajaksi, jolloin energiaa ei mene hukkaan keittiössä. Kun pannu otetaan pois keittolevyltä, Ecoflam sammuttaa kypsennysliekin ja jättää ainoastaan sytytysliekin palamaan. ECOTOP ECOFLAM

7 Flower flame Ei lämmön hajaantumista Viuhkamaisen liekin Flower flame (patentoitu) uniikki muoto mahdollistaa sen laajenemisen vaaka- ja pystysuuntaan heti kun kattila tai pannu on asetettu polttimen päälle. Liekki mukautuu kattilan läpimittaan vieden energian suoraan kattilaan ja vähentäen näin lämmön hajaantumista keittiöön. Tämä tarkoittaa miellyttävämpää työskentely-ympäristöä ja samalla huomattavaa energiankulutuksen säästöä! Induktio Säästä sähkönkulutuksessa Induktiotekniikalla saavutetaan valtavat säästöt sähkönkulutuksessa, verrattuna perinteisiin ruoanvalmistustekniikoihin! Induktiotekniikassa sähkömagneettinen energia kuumentaa ainoastaan induktiotason pinnan päällä olevan kattilan pohjan. Induktioteknologian hyödyt: Lämpöhävikki on pienennetty minimiin Täsmällinen ja tarkka tehonsäätö - vaikutus näkyy ruoanlaitossa heti Ei vaadi esilämmitystä Induktiolevyt reagoivat kattilaan ja virta kytkeytyy päälle tai pois päältä välittömästi Pienet päästöt Energiansäästö FLOWER FLAME INDUKTIO

8 e Professionali 8_9 electrolux green spirit ecostore jää- ja pakastekaapit Säästöä jopa 65 % energiankulutuksessa 65% Energiansäästöt seuraavien ominaisuuksien ansiosta: 32% 26% 20% 12% 10% Optiflow ilmankiertojärjestelmä Eristys Tehokkaat komponentit R290 kylmäaine Frost Watch Control 4 65% kokonaissäästöt Ainutlaatuisten innovatiivisten ominaisuuksien yhdistelmän ansiosta Electrolux ecostore -kaapit käyttävät jopa 65 % vähemmän energiaa kuin perusmalliset kaapit*: Optiflow, älykäs ilmankiertojärjestelmä, joka mukautuu täyttöasteen mukaan ja takaa mitä parhaimmat jäähdytystulokset ja lämpötilan tasaisuuden Kaapin 75 mm paksu syklopentaanieristys, jäähdytysyksikön 60 mm paksu eristys ja ainutlaatuinen 3-kammioinen magneettitiiviste ovissa varmistavat kolminkertaisen eristyksen, vähentävät kondensaatiota ja minimoivat energiahäviötä Tehokkaat komponentit: matalaenergiakompressorit, suuri pintahaihdutus ja suurtehopuhaltimet R290-kylmäaine (hiilivety) on tehokkaampi kuin muut kylmäaineet ja se pienentää energiankulutusta noin 12% - samalla vähentäen myös vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. R290 aiheuttaa myös korroosiota vähemmän ja näin pidentää kompressorien käyttöikää ja alentaa ylläpitokustannuksia Frost Watch Control 4, älykäs automaattinen sulatusjärjestelmä säästää sähköä sulattamalla vain silloin kuin se on tarpeellista Temporary label at press time Ei sisällä HFC-, HCFC- & CFC-yhdisteitä, vaahdotusaine syklopentaani Electrolux-jääkaapeissa ja pakastimissa on vaahdotusaineena syklopentaani, hiilivetykaasu (HC), joka ei vahingoita otsonikerrosta eikä aiheuta kasvihuoneilmiötä ja takaa paremman suorituskyvyn. (42 vuorokauden kuluttua tuotannosta tavallinen vaahto menettää tehokkuudestaan 18 % verrattuna syklopentaaniin.) Säästä jopa 720 vuodessa* Italian CECED yhdistyksen tutkimuksien mukaan, säästöt ovat jopa 720 /vuosi Electroluxin luokan 7 ecostore kaapeilla verrattuna vastaavanlaiseen 1 luokan kaappiin*. *Mahdolliset energiansäästöt perustuvat ceceditalia:n (National Association Domestic and Professional Manufactures) tutkimuksiin, joissa vertailtiin luokan 1 jää- ja pakastekaappeja saman kokoluokan luokan 7 kaappeihin. (energian kustannus 0,17 /kwh ja keskimääräinen kaapin kapasiteetti 600 L). ecostore cabinets energy savings euro/year Säästöt* jopa 720 (Pakastekaappi) 360 (Jääkaappi) Energiansäästö Pienet päästöt Associazione Nazionale Produttoridi Apparecchi Domestici * potential energy savings based on ceceditalia (National Association Domestic and Professional Manufactures) studies obtained by comparing class1 refrigerators and freezers with equivalent cabinets in class 7 (energy cost of 0,17 /kwh and average net volume of 600lt). Energy Classification Label E.C.E. ranks from class 1 to 7. Electrolux Professional ecostore jää- ja pakastekaappien energiatehokkuus on sertifioitu: ETL listatut, ECA:n sertifioidut tuotteet ovat energiatehokkaita, mikä näkyy pitkäaikaisena taloudellisena hyötynä. Energiatehokkaaseen teknologiaan investoiminen hillitsee ilmastonmuutosta. Electrolux ecostore jää- ja Energy pakastekaappeja cost ( /year)* suosittelee: class 1 and 7 Go Energimærk (The Danish Energy Saving Label). Go Energi on riippumaton Tanskan ilmastoja energiaministeriön alainen julkinen organisaatio, joka edistää energiatehokkuutta Tanskassa. Täydellinen lista suositelluista tuotteista: Savings between ( /year)* Freezer cabinet ,00 Refrigerated cabinet ,00 *potential energy savings based on ceceditalia (National Association Domestic and Professional Manufactures) studies obtained by comparing class1 refrigerators and freezers with equivalent cabinets in class 7 (energy cost of 0,17 /kwh and average net volume of 600lt). ceceditalia on Italian kuluttaja- ja ammattilaitevalmistajien yhdistys. Italian teollisuuden aloite energialuokitukseen laitteille, joita käytetään ammattikeittiöissä Huomio: Täydellinen lista sertifioiduista tuotteista löytyy osoitteesta

9 green&clean Pöydänalus- ja kupukoneet Green&clean astianpesukoneilla saat 20% säästön kustannuksissa, sekä parhaimman mahdollisen pesutuloksen Koe 20% säästö astianpesukoneen käyttökustannuksissa, verrattuna markkinoilla oleviin perusmalleihin. Electroluxin uusilla green&clean astianpesukoneilla saat parhaimman mahdollisen pesutuloksen ja säästät yhteistä ympäristöämme. Voit saada jopa 500 vuosittaisen säästön kupukoneilla ja 300 vuosittaisen säästön pöydänaluskoneilla. Säästöt syntyvät veden, energian sekä pesu- ja huuhteluaineiden kulutuksen vähentämisen ansiosta, varmistaen silti, että saat parhaimman pesutuloksen: - Pieni vedenkulutus: huuhteluveden kulutus on ainoastaan 3 l/jakso normaaliolosuhteissa - Pieni energiankulutus: kulutus laskee jopa 20-25% vähäisen huuhteluveden kulutuksen ansioista - Pienempi pesu- ja huuhteluaineen kulutus: pesu- ja huuhteluainetta tarvitaan pienemmät määrät Hiljainen käyttää Koneissa on kaksoiseristetty kuorirakenne/kupu ja soft-start ominaisuus, jolloin käynnistysvaiheessa ei synny ylimääräistä äänikuormaa. Näiden ominaisuuksien ansiosta green&clean astianpesukoneet ovat erittäin hiljaisia. Ympäristöystävällinen pakkaus Pakkausmateriaalit ja pakkauskoot ovat optimoitu siten, että ne vähentävät huomattavasti kuljetuskustannuksia sekä kierrätystarvetta. Mallisto Pöydänalus- ja kupukoneiden kapasiteetit 720 ja 1200 astiaa tunnissa. Täydellinen huuhtelutulos, käyttäen ainoastaan 3 litraa huuhteluvettä Electrolux green&clean 4 lt. 3 lt. 2 lt. Energiansäästö Hiljainen Vedensäästö Kemikaalien säästö Korkeat käyttökulut riittävällä suoriuskyvyllä green&clean: Täydellinen tasapaino optimaalisen suorituskyvyn sekä pienten käyttökulujen välillä Pienimmät käyttökulut, mutta riittämätön suorituskyky * Vertailu perusmalliseen astianpesukoneeseen: 100 jaksoa päivässä, 300 käyttöpäivää vuodessa. 15 C syöttövesi ** Vertailu perusmalliseen astianpesukoneeseen: 70 jaksoa päivässä, 300 käyttöpäivää vuodessa. 15 C syöttövesi Vuosittaiset käyttökustannukset (yhtä monta jaksoa, jakso 2) kilpailijan malli Electrolux (Green & Clean) kilpailijan malli Electrolux (Green & Clean) Huuhteluaine Pesuaine Vesi Sähköenergia Huomio: Täydellinen lista sertifioiduista tuotteista löytyy osoitteesta

10 10_11 electrolux green spirit WTM korikuljetinkoneet Säästä jopa 75 % pesuaineissa, 30 % vedessä ja 30 % energiassa Electroluxin WTM tunneliastianpesukoneet pienentävät veden-, pesuaineen- ja energiankulutusta huomattavasti IWS (Ideal Washing System) järjestelmän, lämpöpumpun sekä Energiansäästölaitteen ansiosta. Säästä 75 % pesuaineissa ja 30 % vedessä Electrolux IWS järjestelmä pienentää 75 % pesuaineenkulutusta ja 30 % vedenkulutusta, verrattuna perinteisiin korikuljetinastianpesukoneisiin. Tämä merkitsee sitä että, 10 vuoden elinkaaren aikana voit saada jopa euron säästöt pesuaineissa ja jopa euron säästöt vedenkäytössä! * IWS sisältää erilliset moduulit esipesulle, pesulle ja huuhtelulle ja näin mahdollistaa parhaat toimintaolosuhteet jokaisen pesuvaiheen aikana: esipesu kylmällä vedellä, aktiivisen pesuaineen kanssa peseminen (huuhteluaine ei sekoitu pesuaineen kanssa) sekä pesuaineen täydellinen huuhtelu huuhteluvaiheessa. Säästä 30 % energiaa veden esilämmityksellä (lämpöpumppu ja energiansäästölaite) Lämpöpumppu ja energiansäästölaite (ESD) esilämmittävät huuhteluveden ennen kuin vesi pääsee kuumavesisäiliöön, mikä vähentää huomattavasti huuhteluveden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa. Lisäksi Autostart toiminto takaa, että vettä ja energiaa ei kulu, kun astianpesukone on valmiustilassa. Lisäsäästöjä tuo kuumavesisäilön ympärillä oleva tehokas eriste. Valikoima WTM korikuljetinkoneet ovat saatavissa kuutena eri mallina, joiden kapasiteetit ovat: 140, 165, 180, 200, 250, 300 koria/tunti. * Säästöt määräytyvät pesuaineen ja veden aluekohtaisten kustannusten mukaan. Energiansäästö Vedensäästö Kemikaalien säästö Käyttökustannusvertailu perinteisen koneen ja WTM korikuljetinkoneen välillä. Vedenkulutus tunnissa Energiankulutus tunnissa Pesuaineen kulutus tunnissa Litraa/tunti g/tunti Perinteinen WTM Perinteinen ECOPLUS WTM Uusin WTM Perinteinen WTM Perinteinen ECOPLUS WTM Uusin WTM Perinteinen WTM Perinteinen ECOPLUS WTM Uusin WTM Huomio: Täydellinen lista sertifioiduista tuotteista löytyy osoitteesta

11 DOW JONES SUSTAINABILITY WORLD INDEKSI Vuonna 2009 Electrolux oli kymmenettä kertaa mukana maineikkaassa Dow Jones Sustainability World Indeksissä, ensimmäisessä pörssi-indeksissä, joka sisältää maailman johtavat vastuullisen ja kestävän kehityksen yhtiöt, jotka kiinnittävät erityishuomiota ympäristö- ja sosiaalisiin kysymyksiin. KESTÄVÄN ENERGIAN PALKINTO Vuonna 2007 Euroopan komissio myönsi tämän palkinnon Electroluxille kategoriassa Yrityksen sitoumus, sen jatkuvista pyrkimyksistä vähentää tehtaidensa, tuotteidensa ja palvelujensa energian kulutusta, ja tehdä asiakkaista yhä tietoisempia kestävän kehityksen tärkeydestä. YHDISTYNEIDEN KANSAKUNTIEN GLOBAL COMPACT ALOITE Electrolux kuuluu Yhdistyneiden Kansakuntien Global Compact aloitteeseen. Tämä kansainvälinen aloite tuo yhteen yritykset, YK:n elimet sekä yhteiskunnan edistääkseen ihmisoikeuksien, työn oikeudenmukaisuuden, ympäristön ja korruption torjumisen kymmentä perusperiaatetta. FTSE 4 Good Electrolux on kuulunut vuodesta 2000 saakka FTSE4Good-indeksiin, joka arvioi ja palkitsee yrityksiä, jotka täyttävät globaalisti tunnetut vastuullisen yritystoiminnan standardit. FTSE on Lontoon pörssin ja Financial Timesin perustama riippumaton yritys. KLD GLOBAL CLIMATE 100 INDEKSI Electrolux kuuluu KLD Global Climate 100 -indeksin 100 yrityksen joukkoon, joilla katsotaan olevan suurimmat mahdollisuudet lieventää välittömiä ja pitkäaikaisia ilmastomuutokseen vaikuttavia tekijöitä. KLD perusti yhteistyössä GENI:n (Global Energy Network Institute) kanssa KLD Global Climate 100 indeksin kannustaakseen kestävän kehityksen investointeja. YMPÄRISTÖSTANDARDI ISO Vuodesta 1995 Electrolux Professional tehtaat ovat saavuttaneet tämän tärkeän standardin, joka auttaa yhtiöitä minimoimaan toimintojensa ympäristöhaitat. Alkaen vuodesta 1996, jokaista tuotettua laitetta kohti käytetyn veden kulutus on laskenut 50% ja energian kulutus on vähentynyt 20%. WWF Electrolux ja WWF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1993 paremman ympäristötietouden edistämiseksi. Yhteistyön alkaessa muita sertifikaatteja ei vielä ollut, ja WWF valitsi ympäristöystävällisimmät tuotteet suositeltaviksi niille kuluttajille, jotka välittivät eniten tehokkaasta energian käytöstä. RoHS (RESTRICTION OF HAZARDOUS SUBSTANCES) Electroluxin Rajoitettujen materiaalien lista, joka on ankara, sisäinen, lakeja tiukempi käytäntö rajoittaa materiaalien käyttöä ja täydentää näin EU RoHS direktiiviin (otettu käyttöön vuonna 2003) joka estää yhtiöitä käyttämästä vaarallisia materiaaleja ja osia. Yhtiön globaalisuus vahvistaa sen vaikutuksia ja tekee Electrolux Professionalista ympäristöystävällisyyden viejän, levittäen joitakin Euroopan tiukimmista laeista koko jakeluketjuun kaikissa maissa. KIERRÄTETTÄVYYS Yhtiön käytännön mukaisesti Electrolux Professionalin laitteet takaavat hyvän kierrätettävyyden (jopa yli 95%) niiden kokoonpanon ansiosta. ALANKOMAAT - GASTEC Kiwa Gastec on Euroopan markkinajohtaja kaasulaitteiden testauksessa ja hyväksymisessä. Kiwa Gastec certification testaa ja hyväksyy sekä tuotteet että laadunhallintajärjestelmät. Se arvioi turva- ja hallintalaitteiden, jakojärjestelmien, putkiasennuksien sekä laitteiden turvallisuuden, tehokkuuden ja laadun. Electrolux Professional air-o-steam uuneilla on kaksinkertainen Gastec-hyväksyntä korkeasta tehokkuudesta ja alhaisista päästöistä (CO2 ja NOx). ISO-BRITANNIA - ECA (ENHANCED CAPITAL ALLOWANCE) Sertifikaatti myönnetään kaikista tehokkaimmin energiaa säästäville tuotteille. Nämä tuotteet tarkastetaan ja lisätään ETL-listaan (Energy Technology List), joka takaa niiden korkean energiatehokkuuden. ETL-listassa olevat tuotteet tarjoavat huomattavia taloudellisia etuja pitkällä aikavälillä ja niiden CO2 päästöt ovat alhaisempia muihin tuotteisiin verrattuna. ALANKOMAAT - EIA (ENERGY INVESTMENT ALLOWANCE) Tämä verohelpotusohjelma antaa suoria taloudellisia kannustimia hollantilaisille yrityksille, jotka investoivat energiaa ja ympäristöä säästäviin laitteisiin. Tanska - Go Energimærk (The Danish Energy Saving Label) Tuotteet, jotka ovat tehokkaimpia energiankulutuksessa saavuttavat tämän merkinnän. Täydellinen lista suositelluista tuotteista:

12 Share more of our thinking at Electrolux Professional Ympäristön puolesta Green Spirit on konkreettinen lähestymistapa käsitellä kestävän kehityksen periaatteita. Green Spirit on sitä, että tuotteen elinkaaren jokaisella vaiheella on ainoastaan yksi päämäärä: vähentää ympäristön kuormittamista. Tähän päästään innovatiivisilla ratkaisuilla, jotka takaavat korkean energiatehokkuuden, pienemmän kulutuksen ja huomattavan vähennyksen haitallisten aineiden päästöissä. Electrolux Professionalin ajattelutapa näkyy myös Host messuilla: Osastomme oli ainoa joka sai Zero Impact sertifikaatin, joka on osa LifeGate projektia jolla vähennetään CO2 päästöjä ja luodaan uutta metsää Italiaan, Costa Ricaan ja Madagaskariin. 9JEECX Yritys varaa oikeuden muuttaa tietoja ilman erillistä ilmoitusta.

Täydellistä ruokaa...varmasti ja turvallisesti!

Täydellistä ruokaa...varmasti ja turvallisesti! air-o-system Täydellistä ruokaa...varmasti ja turvallisesti! air-o-system, uusi yhdistelmäuuni ja tehojäähdytin, on innovatiivinen ratkaisu täydellisille Cook & Chill prosesseille. Air-o-system parantaa

Lisätiedot

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. 2 Kestävä kehitys Vihreää tekniikkaa kodinkoneiden sisäpuolella... ja vihreää tekniikkaa ulkopuolella. Korkeiden energiahintojen ja tärkeiden ilmastotavoitteiden

Lisätiedot

Meet the energy challenge N W. Pumpuilla voi olla välitön ja suuri merkitys energiankulutuksen vähentämisessä maailmanlaajuisesti

Meet the energy challenge N W. Pumpuilla voi olla välitön ja suuri merkitys energiankulutuksen vähentämisessä maailmanlaajuisesti Meet the energy challenge N W Pumpuilla voi olla välitön ja suuri merkitys energiankulutuksen vähentämisessä maailmanlaajuisesti Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät kaikkialla Ilmastonmuutos on koko

Lisätiedot

Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin

Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin Autamme yrityksiä kasvamaan vähentämällä Käytännön opas yrityksen ympäristötoimintojen optimointiin SUSTAINABILITY OPTIMISATION PROGRAMME Kestävä kehitys: miellyttävä totuus Ympäristövastuu on tiukasti

Lisätiedot

TEEMME TYÖTÄ KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN PUOLESTA

TEEMME TYÖTÄ KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN PUOLESTA TEEMME TYÖTÄ KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN PUOLESTA Vuonna 2050 maapallolla on noin 9 miljardia ihmistä. Se on kolme kertaa niin paljon kuin 50 vuotta sitten. Maapallon resurssit ovat rajalliset, ja kuitenkin

Lisätiedot

Toshiban tavoitteena on olla yksi maailman johtavimmista ekologisista yrityksistä, korostamme kaikessa toiminnassa vastuutamme ympäristöstä

Toshiban tavoitteena on olla yksi maailman johtavimmista ekologisista yrityksistä, korostamme kaikessa toiminnassa vastuutamme ympäristöstä Toshiba ja ympäristö Vastuullisuus, visio ja elinkaari Toshiban tavoitteena on olla yksi maailman johtavimmista ekologisista yrityksistä, korostamme kaikessa toiminnassa vastuutamme ympäristöstä Luonnonvarat

Lisätiedot

KIRJAPAINON HANKINTOJEN YMPÄRISTÖNÄKÖKOHTIEN HUOMIOIMINEN, CASE: OTAVAN KIRJAPAINO OY

KIRJAPAINON HANKINTOJEN YMPÄRISTÖNÄKÖKOHTIEN HUOMIOIMINEN, CASE: OTAVAN KIRJAPAINO OY LAPPEENRANNAN TEKNILLINEN YLIOPISTO Teknillinen tiedekunta Ympäristötekniikan koulutusohjelma BH10A0300 Ympäristötekniikan kandidaatintyö ja seminaari KIRJAPAINON HANKINTOJEN YMPÄRISTÖNÄKÖKOHTIEN HUOMIOIMINEN,

Lisätiedot

ILMASTONMUUTOS ja. Kansainvälisten suomalaisyritysten näkemyksiä. Ole Johansson, Mikael Lilius, Jussi Pesonen, Juha Rantanen, Sakari Tamminen

ILMASTONMUUTOS ja. Kansainvälisten suomalaisyritysten näkemyksiä. Ole Johansson, Mikael Lilius, Jussi Pesonen, Juha Rantanen, Sakari Tamminen ILMASTONMUUTOS ja yritykset Kansainvälisten suomalaisyritysten näkemyksiä Ole Johansson, Mikael Lilius, Jussi Pesonen, Juha Rantanen, Sakari Tamminen www.eva.fi EVAn kotisivuilla raportteja, puheita ja

Lisätiedot

KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KODINKONEET 2012

KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KODINKONEET 2012 KALUSTEISIIN SIJOITETTAVAT KODINKONEET 2012 TUOTTEEMME OVAT ITSESSÄÄN PARAS TODISTE WHIRLPOOLIN SUUNNITTELUTAIDOSTA. DESIGN JA TEKNOLOGIA OVAT YLIVOIMAISIA VAHVUUKSIAMME. TÄSTÄ KERTOVAT MYÖS LÄHES 100

Lisätiedot

Energiatehokas ammattikeittiö -opas

Energiatehokas ammattikeittiö -opas Energiatehokas ammattikeittiö -opas ANNELI REISBACKA ARJA RYTKÖNEN MERJA SALMINEN RISTO KOSONEN TTS tutkimuksen loppuraportti Nurmijärvi 2009 Energiatehokas ammattikeittiö -opas Anneli Reisbacka ja Arja

Lisätiedot

Kestäviä valintoja 2009 2010

Kestäviä valintoja 2009 2010 Kestäviä valintoja 2009 2010 2 Kestäviä valintoja Bosch Kestäviä valintoja Bosch 3 On parempi menettää rahaa kuin luottamus Tämä ajatus on peräisin yhtiön perustajalta Robert Boschilta. Bosch oli keksijä

Lisätiedot

NIBE ilma/vesilämpöpumput

NIBE ilma/vesilämpöpumput NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA NIBE ILMA/VESI 1 2 NIBE ILMA/VESI + KIINNOSTAAKO ILMAINEN ENERGIA? Mitä näet, kun katsot ulos ikkunasta? Kadun, vastapäisen talon, puita ja

Lisätiedot

CLEAN IMPORT. Tutustu meihin Yritysesittely. Välitämme tulevaisuudesta

CLEAN IMPORT. Tutustu meihin Yritysesittely. Välitämme tulevaisuudesta Kestävyyden puolesta Hyvä yhteistyökumppani,olemme kaikki osa tätä ihanaa ja ihmeellistä planeettaamme. Meillä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen, miten muokkaamme yhteistä maailmaamme, miten

Lisätiedot

Arki, valinnat ja tulevaisuus

Arki, valinnat ja tulevaisuus Johanna af Hällström Arki, valinnat ja tulevaisuus Kestävät energiavalinnat Suomen luonnonsuojeluliitto ry Hei, kädessäsi on Suomen ensimmäinen aikuisille tarkoitettu Arki, valinnat ja tulevaisuus -ympäristökasvatusmateriaali,

Lisätiedot

OPISKELUAINEISTO KIINTEISTÖNHOITOALA

OPISKELUAINEISTO KIINTEISTÖNHOITOALA OPISKELUAINEISTO KIINTEISTÖNHOITOALA Päivitetty 11.11.2014 AMMATTILAINEN JA YMPÄRISTÖ... 3 YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET... 4 ELINKAARIAJATTELU... 7 MATERIAALITEHOKKUUS... 8 HYVÄT HANKINNAT... 9 YMPÄRISTÖMERKIT...

Lisätiedot

Ympäristövastuullisen kokoustapahtuman manuaali

Ympäristövastuullisen kokoustapahtuman manuaali Ympäristövastuullisen kokoustapahtuman manuaali Finland Convention Bureau 17.8.2009 Travelcon Oy SISÄLLYS OSA I KESTÄVÄN KEHITYKSEN PERUSTEET 1 JOHDANTO... 4 2 MANUAALIN TARKOITUS JA SISÄLTÖ... 6 3 KESTÄVÄ

Lisätiedot

NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA

NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA NIBE ilma/vesilämpöpumput KERÄÄ ILMAISTA ENERGIAA ULKOILMASTA 2 NIBE ILMA/VESI + KIINNOSTAAKO ILMAINEN ENERGIA? Mitä näet, kun katsot ulos ikkunasta? Kadun, vastapäisen talon, puita ja peltoja? Me NIBEläiset

Lisätiedot

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO Riippumattomuus 07 2014 01 2014 Uudistuvat energialähteet. Luonnonläheistä energiahuoltoa. Haluatko

Lisätiedot

Essi Paronen. Green Office-järjestelmän käyttöönotto kaupungin organisaatiossa. Aalto-yliopisto Insinööritieteiden korkeakoulu

Essi Paronen. Green Office-järjestelmän käyttöönotto kaupungin organisaatiossa. Aalto-yliopisto Insinööritieteiden korkeakoulu Aalto-yliopisto Insinööritieteiden korkeakoulu Essi Paronen Green Office-järjestelmän käyttöönotto kaupungin organisaatiossa Diplomityö, joka on jätetty opinnäytteenä tarkastettavaksi diplomi-insinöörin

Lisätiedot

Canon Euroopan, Lähi-idän & Afrikan yhteiskuntavastuuraportti

Canon Euroopan, Lähi-idän & Afrikan yhteiskuntavastuuraportti Canon Euroopan, Lähi-idän & Afrikan yhteiskuntavastuuraportti 2012 canon-europe.com Canon Eurooppa Canon Europa N.V. on Japanin Canon Inc:in kokonaan omistama tytäryhtiö. Se vastaa Canon-tuotteiden, palveluiden

Lisätiedot

Yritysvastuuraportti. Li ja miljoonat muut työmatkalaiset voivat matkustaa turvallisesti joka päivä.

Yritysvastuuraportti. Li ja miljoonat muut työmatkalaiset voivat matkustaa turvallisesti joka päivä. KONE 2011 YRITYSVASTUURAPORTTI SHANGHAI, 12:45 Li ja miljoonat muut työmatkalaiset voivat matkustaa turvallisesti joka päivä. Miljoonat ihmiset käyttävät KONEen hissejä ja liukuportaita joka päivä. Yli

Lisätiedot

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007 WHIRLPOOL VPSTI SIJOITETTVT 00/007 Älykkäät kodinkoneet - lisäarvoa ja enemmän itsellesi aikaa Whirlpoolin menestys perustuu jatkuviin kyselyihin ja innovaatioihin sekä siihen, että jatkuvasti tuotamme

Lisätiedot

OPISKELUAINEISTO PUHDISTUSPALVELUALA

OPISKELUAINEISTO PUHDISTUSPALVELUALA OPISKELUAINEISTO PUHDISTUSPALVELUALA Päivitetty maaliskuu 2015 AMMATTILAINEN JA YMPÄRISTÖ... 3 YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET... 4 ELINKAARIAJATTELU... 7 MATERIAALITEHOKKUUS... 7 HYVÄT HANKINNAT... 9 YMPÄRISTÖMERKIT...

Lisätiedot

Kestävä kehitys tapahtuman tuottamisessa, Case: Laurea Events

Kestävä kehitys tapahtuman tuottamisessa, Case: Laurea Events Kestävä kehitys tapahtuman tuottamisessa, Case: Laurea Events Saikkonen, Jenni-Julia 2014 Leppävaara 2 Laurea-ammattikorkeakoulu Leppävaara Kestävän kehitys tapahtuman tuottamisessa, Case: Laurea Events

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Enervent Like a Breath of Fresh Air 2 3 Enervent tuo ulkoilman sisälle vielä puhtaampana ja raikkaampana Ilmanvaihto Kun hallitset kotisi, hallitset

Lisätiedot

air mail P u h t a a n i l m a n k u s t a n n u s t e n l a s k e m i n e n 3 Kolme yritysostoa vahvistavat markkina-asemaa

air mail P u h t a a n i l m a n k u s t a n n u s t e n l a s k e m i n e n 3 Kolme yritysostoa vahvistavat markkina-asemaa Form 1: Sheet 1FF air mail C A M F I L F A R R I N U U T I S L E H T I 2 / 2 0 0 6 etusivun valokuva: getty images ymer reklambyrå Levikki: 30 000 kappaletta. Painettu Ruotsissa P u h t a a n i l m a n

Lisätiedot

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut

Like a Breath of Fresh Air. Enervent Ilmanvaihtoratkaisut Like a Breath of Fresh Air Enervent Ilmanvaihtoratkaisut 2 Enervent Like a Breath of Fresh Air 3 Enervent tuo ulkoilman sisälle vielä puhtaampana ja raikkaampana Ensto on sähköjärjestelmien ja -tarvikkeiden

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu KIINTEISTÖALAN VASTUULLISUUSRAPORTOINTI- SUOSITUSTEN ASETTAMAT VAATIMUKSET ENEGIAN ASIAKKAILLE

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu KIINTEISTÖALAN VASTUULLISUUSRAPORTOINTI- SUOSITUSTEN ASETTAMAT VAATIMUKSET ENEGIAN ASIAKKAILLE JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Kauppakorkeakoulu KIINTEISTÖALAN VASTUULLISUUSRAPORTOINTI- SUOSITUSTEN ASETTAMAT VAATIMUKSET ENEGIAN ASIAKKAILLE Pro gradu tutkielma Yritysten ympäristöjohtaminen Anna-Mari Pirttinen

Lisätiedot

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut

LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut LELY MAIDON- TUOTANTOLAITTEET Lypsy-, ruokinta-, ja pihattoratkaisut Luo tilallesi tulevaisuus www.lely.com innovators in agriculture Lely, Astronaut, Astri, Atlantis, Attis, AWS, C4C, Calm, Caltive, Commodus,

Lisätiedot

2014 VASTUULLISUUS- RAPORTTI

2014 VASTUULLISUUS- RAPORTTI 2014 VASTUULLISUUS- RAPORTTI Vastuullisuus on Vaconin liiketoiminnan perusta, ja se näkyy yhtiön toiminnassa, ajattelutavassa ja johtamisessa. Vastuullisena yhtiönä Vacon kehittää maailmanlaajuisia toimintojaan

Lisätiedot