Electrolux Professional. Green Spirit

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Electrolux Professional. Green Spirit"

Transkriptio

1 Electrolux Professional Green Spirit

2 Kestävään kehitykseen sitoutuminen on kirjattu Electrolux Professionalin ydinarvoihin. Olemme jo vuosikymmeniä tehneet jatkuvaa kehitystyötä, jotta laitteemme ja prosessimme olisivat mahdollisimman tehokkaita. Tämän lisäksi aktiivisella tiedottamisella pyrimme myös viestittämään yhteistyökumppaneillemme, kuinka merkittävässä roolissa ympäristöystävälliset laitteet ovat yhteisille luononvaroillemme. Electrolux Professional on luonut konkreettisen lähestymistavan tuotteen jokaiseen elinkaaren vaiheeseen, suunnittelusta valmistukseen, käyttöön ja aina kierrätykseen asti. Tähtäimenä on vähentää ympäristön kuormitusta ja maksimoida asiakkaan saamat hyödyt. Todisteena jatkuvalle ja konkreettiselle kehitystyöllemme ympäristön hyväksi ja tiukimpien kansainvälisten standardien noudattamisesta, Electrolux Professionalin vihreät arvot ovat tunnustettu arvovaltaisilla kunnianosoituksilla. Kunnianosoitukset ja tunnustukset ovat tulleet itsenäisiltä ja puolueettomilta instituutioilta ja organisaatioilta, jotka sertifioivat sellaisia ekologisia tuotteita, jotka ovat ympäristömme kannalta tärkeitä. Tunnustukset Kestävän energian palkinto Vuonna 2007 Euroopan komissio myönsi tämän palkinnon Electroluxille kategoriassa Yrityksen sitoumus, sen jatkuvista pyrkimyksistä vähentää tehtaidensa, tuotteidensa ja palvelujensa energian kulutusta, ja tehdä asiakkaista yhä tietoisempia kestävän kehityksen tärkeydestä. Dow Jones Sustainability World Indeksi Vuonna 2009 Electrolux oli kymmenettä kertaa mukana maineikkaassa Dow Jones Sustainability World Indeksissä, ensimmäisessä pörssi-indeksissä, joka sisältää maailman johtavat vastuullisen ja kestävän kehityksen yhtiöt, jotka kiinnittävät erityishuomiota ympäristö- ja sosiaalisiin kysymyksiin. Electrolux tukee WWF:n Italian projekteja. Ympäristöstä huolehtiminen on Electroluxille kunnia-asia WWF Electrolux ja WWF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1993 paremman ympäristötietouden edistämiseksi. Yhteistyön alkaessa muita sertifikaatteja ei vielä ollut, ja WWF valitsi ympäristöystävällisimmät tuotteet suositeltaviksi niille kuluttajille, jotka välittivät eniten tehokkaasta energian käytöstä.

3 Tuotesuunnittelusta kierrätykseen Ympäristöstandardi ISO Vuodesta 1995 Electrolux Professional tehtaat ovat saavuttaneet tämän tärkeän standardin, joka auttaa yhtiöitä minimoimaan toimintojensa ympäristöhaitat. Alkaen vuodesta 1996, jokaista tuotettua laitetta kohti käytetyn veden kulutus on laskenut 50% ja energian kulutus on vähentynyt 20%. RoHS (Restriction of Hazardous Substances) Electroluxin Rajoitettujen materiaalien lista, joka on ankara, sisäinen, lakeja tiukempi käytäntö rajoittaa materiaalien käyttöä ja täydentää näin EU RoHS direktiiviin (otettu käyttöön vuonna 2003) joka estää yhtiöitä käyttämästä vaarallisia materiaaleja ja osia. Yhtiön globaalisuus vahvistaa sen vaikutuksia ja tekee Electrolux Professionalista ympäristöystävällisyyden viejän, levittäen joitakin Euroopan tiukimmista laeista koko jakeluketjuun kaikissa maissa. high recyclability Kierrätettävyys Yhtiön käytännön mukaisesti Electrolux Professionalin laitteet takaavat korkean kierrätettävyyden (jopa yli 95%) niiden kokoonpanon ansiosta. Vihreät toimintatavat Jokaisessa Electroluxin tehtaassa ympäri maailman, on keskitytty vähentämään vedenkulutusta huomattavasti. Haitalliset materiaalit, liuottimet ja saastuttavat aineet, on poistettu ja silikonitiivisteet vaihdettu vaihtoehtoisiin kestävää kehitystä tukeviin ratkaisuihin. Kansainväliset sertifikaatit Electrolux Professionalin GREEN SPIRIT sarja, sisältää innovatiivisia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi. Tuotteet tarjoavat huomattavia säästöjä kaasun-, sähkön-, vedenja pesuaineenkulutuksessa, vähentäen samalla haitallisia CO2- ja Nox päästöjä. ISO-BRITANNIA - ECA (Enhanced Capital Allowance) Sertifikaatti myönnetään kaikista tehokkaimmin energiaa säästäville tuotteille. Nämä tuotteet tarkastetaan ja lisätään ETL-listaan (Energy Technology List), joka takaa niiden korkean energiatehokkuuden. ETL-listassa olevat tuotteet tarjoavat huomattavia taloudellisia etuja pitkällä aikavälillä ja niiden CO2 päästöt ovat alhaisempia muihin tuotteisiin verrattuna. Tanska - Go Energimærk (The Danish Energy Saving Label) Tuotteet, jotka ovat tehokkaimpia energiankulutuksessa saavuttavat tämän merkinnän. Täydellinen lista suositelluista tuotteista: ALANKOMAAT - EIA (Energy Investment Allowance) Tämä verohelpotusohjelma antaa suoria taloudellisia kannustimia hollantilaisille yrityksille, jotka investoivat energiaa ja ympäristöä säästäviin laitteisiin. ALANKOMAAT - GASTEC Kiwa Gastec on Euroopan markkinajohtaja kaasulaitteiden testauksessa ja hyväksymisessä. Kiwa Gastec certification testaa ja hyväksyy sekä tuotteet että laadunhallintajärjestelmät. Se arvioi turva- ja hallintalaitteiden, jakojärjestelmien, putkiasennuksien sekä laitteiden turvallisuuden, tehokkuuden ja laadun. Electrolux Professional air-o-steam uuneilla on kaksinkertainen Gastec-hyväksyntä korkeasta tehokkuudesta ja alhaisista päästöistä.

4 4_5 electrolux green spirit air-o-steam uunit Korkeimman tehokkuuden ja ympäristön puolesta Electrolux air-o-steam uunit tarjoavat korkeaa tuottavuutta, loistavia tuloksia, erinomaista tehokkuutta ja päästöiltään ne ovat alhaisimpia markkinoilla. Säästä jopa 20% kaasulaskussasi Kaasupolttimet sekä kammiossa että boilerissa ovat suunniteltu äärimmäisen tehokkaiksi ja säästävät jopa 20 % kaasunkulutuksessa. Kaasun vuosikustannusten ollessa 1500 euroa ja elinkaaren ollessa 8 vuotta, voit säästää Electrolux air-o-steam uunilla jopa 2400 euroa verrattuna perinteiseen yhdistelmäuuniin. Tämä korkea hyötysuhde saavutetaan Electroluxin NXTkaasupolttimien avulla. Hyödy valtion tarjoamasta tuesta Useat valtiot myöntävät veronhuojennuksia GREEN SPIRIT tuotteiden käyttöä varten. Tällä hetkellä Iso-Britannialla, Alankomailla ja USA:lla on ohjelmia, jotka tarjoavat kannustimia energiatehokkaiden ja vähäpäästöisten tuotteiden käyttöön. Sertifioinnit air-o-steam kaasu-uunit on palkittu Gastec QA-sertifikaatilla korkeasta hyötysuhteesta sekä vähäisistä päästöistä. Air-osteam kaasu-uuni on nykyään markkinoiden ainoa uuni, joka on saanut molemmat sertifikaatit. Säästä ympäristöä 20 % alhaisemmilla haitallisilla päästöillä Pienempi kaasunkulutus vähentää haitallisia ympäristövaikutuksia. Lisävähennyksiä on saatu innovatiivisilla polttimilla, jotka takaavat 20 % pienemmät haitalliset päästöt sekä pienemmän otsoninkadon että pienemmät kasvihuonekaasut. Puhdistusohjelmat air-o-steam Touchline ja Gourmet yhdistelmäuuneissa sekä air-o-convect kiertoilmauuneissa on 4 esiasetettua täysautomaattista puhdistusohjelmaa. Jaksojen kestot ovat minuuttia asiakkaan tarpeen mukaisesti - ei tarpeetonta pesuaineen tai veden kulutusta! Electrolux Professional air-o-steam uunit saivat Gastec sertifikaatin korkeasta hyötysuhteesta sekä vähäisistä päästöistä. Kiwa Gastec on Euroopan markkinajohtaja kaasulaitteiden testauksessa ja hyväksymisessä. Kiwa Gastec certification testaa ja hyväksyy sekä tuotteet että laadunhallintajärjestelmät. Se arvioi turvaja hallintalaitteiden, jakojärjestelmien, putkiasennuksien sekä laitteiden turvallisuuden, tehokkuuden ja laadun. air-o-steam uunien polttimet ovat ympäristöystävällisiä ja tarjoavat selkeän rahallisen säästön.

5 air-o-steam Touchline HD kosketusnäyttö Touchline yhdistelmäuuneissa on täydellinen HD kosketusnäyttö. Kaikki toiminnot tapahtuvat sormen painalluksella! Ei nappeja paneelissa, täydellisen hygieeninen ja helppo käyttää. Valikoima QA-hyväksytyt air-o-steam uunit ovat saatavilla 6 1/1, 10 1/1, 10 2/1, 20 1/1 ja 20 2/1 johteikoilla. Kosteudenhallinta Uunikammion todelliseen kosteuteen perustuvan air-o-clima järjestelmän Lambda-anturin ansiosta saadaan aina juuri oikea kosteusprosentti uunikammioon. Käyttäjä voi olla täysin varma kammion olosuhteesta, koska järjestelmä ei perustu oletuksiin, eikä teoreettisiin kaavoihin. Järjestelmän ansiosta säästetään veden- sekä energiankulutuksessa ja saavutetaan loistavat lopputulokset joka kypsennyskerralla. Green Spirit puhdistusohjelmat air-o- Steam Touchline yhdistelmäuuneissa on 4 automaattista puhdistusohjelmaa. Puhdistusjaksot ovat täysin automaattisia, eli käyttäjän tarvitsee vain valita ohjelma ja air-o-clean hoitaa loput. Mitään erillisiä aineita, apuvälineitä ym. ei tarvitse lisätä. Jokaiseen puhdistusohjelmaan on yhdistettävissä innovatiiviset ja ympäristöystävälliset Green Spirit toiminnot. Käyttäjä voi halutessaan muokata sormenkosketuksella puhdistusohjelman säästämään vettä, energiaa tai huuhteluainetta. Uuni muokkaa pesuohjelman vaiheet halutun mukaiseksi. Toimintoja on kolme kappaletta ja niitä voidaan käyttää yksittäin tai yhdistää ohjelmat toimimaan samanaikaisesti. Energiansäästö Vedensäästö Kemikaalien säästö Pienet päästöt Green Spirit puhdistustoimintojen ansiosta voidaan konkreettisesti pienentää huuhteluaineen, sähkön ja veden kulutusta. Kustannukset saadaan parhaimmillaan jopa 50%* pienemmiksi ja näin säästetään joka kerta energiaa ja huolehditaan ympäristöstä. * Verrattuna normaaleihin puhdistusjaksoihin ilman Green Spirit toimintoja (1 pesuohjelma, 1 jakso/pv. 280 työpäivää vuodessa) Electrolux Professional air-o-steam uuneja suosittelee: Tämä verohelpotus ohjelma tarjoaa suoraa taloudellista etua (jopa 44 % vuosittaisista investointikuluista on verovähennyskelpoisia). Tämä koskee yrityksiä Alankomaissa, jotka investoivat energiaa säästäviin ja kestävää kehitystä tukeviin laitteisiin.

6 6_7 6_9 electrolux green spirit Ravintolalaitteet Säästä energiaa ja vähennä päästöjä Ecotop Säästä energiaa Yhtenäistasoliesien Ecotop pinnoitteen avulla alennetaan ratkaisevasti liedestä ympäristöön säteilevää lämpöä. Tämän pinnoitteen ansiosta säteilylämpö heijastuu takaisin keittoastiaan ja näin ympäristöön säteilevä hukkalämpö on pienin mahdollinen. Levyn alapinnalla on myös lämpöeristys, joka estää lämmön säteilyn rakenteisiin. Ecotop pinnoitteen ansiosta työskentely-ympäristö pysyy viileämpänä ja mikä tärkeintä saavutetaan valtavat säästöt energian kulutuksessa! Ecoflam - Tuota vähemmän lämpöä Ecoflam on pannun havaitsemisjärjestelmä, jonka etuina ovat taloudellisuus, lämmöntuotannon vähentyminen keittiössä sekä toimintojen helpottuminen. Polttimet aktivoituvat ainoastaan kypsennystoimintojen ajaksi, jolloin energiaa ei mene hukkaan keittiössä. Kun pannu otetaan pois keittolevyltä, Ecoflam sammuttaa kypsennysliekin ja jättää ainoastaan sytytysliekin palamaan. ECOTOP ECOFLAM

7 Flower flame Ei lämmön hajaantumista Viuhkamaisen liekin Flower flame (patentoitu) uniikki muoto mahdollistaa sen laajenemisen vaaka- ja pystysuuntaan heti kun kattila tai pannu on asetettu polttimen päälle. Liekki mukautuu kattilan läpimittaan vieden energian suoraan kattilaan ja vähentäen näin lämmön hajaantumista keittiöön. Tämä tarkoittaa miellyttävämpää työskentely-ympäristöä ja samalla huomattavaa energiankulutuksen säästöä! Induktio Säästä sähkönkulutuksessa Induktiotekniikalla saavutetaan valtavat säästöt sähkönkulutuksessa, verrattuna perinteisiin ruoanvalmistustekniikoihin! Induktiotekniikassa sähkömagneettinen energia kuumentaa ainoastaan induktiotason pinnan päällä olevan kattilan pohjan. Induktioteknologian hyödyt: Lämpöhävikki on pienennetty minimiin Täsmällinen ja tarkka tehonsäätö - vaikutus näkyy ruoanlaitossa heti Ei vaadi esilämmitystä Induktiolevyt reagoivat kattilaan ja virta kytkeytyy päälle tai pois päältä välittömästi Pienet päästöt Energiansäästö FLOWER FLAME INDUKTIO

8 e Professionali 8_9 electrolux green spirit ecostore jää- ja pakastekaapit Säästöä jopa 65 % energiankulutuksessa 65% Energiansäästöt seuraavien ominaisuuksien ansiosta: 32% 26% 20% 12% 10% Optiflow ilmankiertojärjestelmä Eristys Tehokkaat komponentit R290 kylmäaine Frost Watch Control 4 65% kokonaissäästöt Ainutlaatuisten innovatiivisten ominaisuuksien yhdistelmän ansiosta Electrolux ecostore -kaapit käyttävät jopa 65 % vähemmän energiaa kuin perusmalliset kaapit*: Optiflow, älykäs ilmankiertojärjestelmä, joka mukautuu täyttöasteen mukaan ja takaa mitä parhaimmat jäähdytystulokset ja lämpötilan tasaisuuden Kaapin 75 mm paksu syklopentaanieristys, jäähdytysyksikön 60 mm paksu eristys ja ainutlaatuinen 3-kammioinen magneettitiiviste ovissa varmistavat kolminkertaisen eristyksen, vähentävät kondensaatiota ja minimoivat energiahäviötä Tehokkaat komponentit: matalaenergiakompressorit, suuri pintahaihdutus ja suurtehopuhaltimet R290-kylmäaine (hiilivety) on tehokkaampi kuin muut kylmäaineet ja se pienentää energiankulutusta noin 12% - samalla vähentäen myös vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. R290 aiheuttaa myös korroosiota vähemmän ja näin pidentää kompressorien käyttöikää ja alentaa ylläpitokustannuksia Frost Watch Control 4, älykäs automaattinen sulatusjärjestelmä säästää sähköä sulattamalla vain silloin kuin se on tarpeellista Temporary label at press time Ei sisällä HFC-, HCFC- & CFC-yhdisteitä, vaahdotusaine syklopentaani Electrolux-jääkaapeissa ja pakastimissa on vaahdotusaineena syklopentaani, hiilivetykaasu (HC), joka ei vahingoita otsonikerrosta eikä aiheuta kasvihuoneilmiötä ja takaa paremman suorituskyvyn. (42 vuorokauden kuluttua tuotannosta tavallinen vaahto menettää tehokkuudestaan 18 % verrattuna syklopentaaniin.) Säästä jopa 720 vuodessa* Italian CECED yhdistyksen tutkimuksien mukaan, säästöt ovat jopa 720 /vuosi Electroluxin luokan 7 ecostore kaapeilla verrattuna vastaavanlaiseen 1 luokan kaappiin*. *Mahdolliset energiansäästöt perustuvat ceceditalia:n (National Association Domestic and Professional Manufactures) tutkimuksiin, joissa vertailtiin luokan 1 jää- ja pakastekaappeja saman kokoluokan luokan 7 kaappeihin. (energian kustannus 0,17 /kwh ja keskimääräinen kaapin kapasiteetti 600 L). ecostore cabinets energy savings euro/year Säästöt* jopa 720 (Pakastekaappi) 360 (Jääkaappi) Energiansäästö Pienet päästöt Associazione Nazionale Produttoridi Apparecchi Domestici * potential energy savings based on ceceditalia (National Association Domestic and Professional Manufactures) studies obtained by comparing class1 refrigerators and freezers with equivalent cabinets in class 7 (energy cost of 0,17 /kwh and average net volume of 600lt). Energy Classification Label E.C.E. ranks from class 1 to 7. Electrolux Professional ecostore jää- ja pakastekaappien energiatehokkuus on sertifioitu: ETL listatut, ECA:n sertifioidut tuotteet ovat energiatehokkaita, mikä näkyy pitkäaikaisena taloudellisena hyötynä. Energiatehokkaaseen teknologiaan investoiminen hillitsee ilmastonmuutosta. Electrolux ecostore jää- ja Energy pakastekaappeja cost ( /year)* suosittelee: class 1 and 7 Go Energimærk (The Danish Energy Saving Label). Go Energi on riippumaton Tanskan ilmastoja energiaministeriön alainen julkinen organisaatio, joka edistää energiatehokkuutta Tanskassa. Täydellinen lista suositelluista tuotteista: Savings between ( /year)* Freezer cabinet ,00 Refrigerated cabinet ,00 *potential energy savings based on ceceditalia (National Association Domestic and Professional Manufactures) studies obtained by comparing class1 refrigerators and freezers with equivalent cabinets in class 7 (energy cost of 0,17 /kwh and average net volume of 600lt). ceceditalia on Italian kuluttaja- ja ammattilaitevalmistajien yhdistys. Italian teollisuuden aloite energialuokitukseen laitteille, joita käytetään ammattikeittiöissä Huomio: Täydellinen lista sertifioiduista tuotteista löytyy osoitteesta

9 green&clean Pöydänalus- ja kupukoneet Green&clean astianpesukoneilla saat 20% säästön kustannuksissa, sekä parhaimman mahdollisen pesutuloksen Koe 20% säästö astianpesukoneen käyttökustannuksissa, verrattuna markkinoilla oleviin perusmalleihin. Electroluxin uusilla green&clean astianpesukoneilla saat parhaimman mahdollisen pesutuloksen ja säästät yhteistä ympäristöämme. Voit saada jopa 500 vuosittaisen säästön kupukoneilla ja 300 vuosittaisen säästön pöydänaluskoneilla. Säästöt syntyvät veden, energian sekä pesu- ja huuhteluaineiden kulutuksen vähentämisen ansiosta, varmistaen silti, että saat parhaimman pesutuloksen: - Pieni vedenkulutus: huuhteluveden kulutus on ainoastaan 3 l/jakso normaaliolosuhteissa - Pieni energiankulutus: kulutus laskee jopa 20-25% vähäisen huuhteluveden kulutuksen ansioista - Pienempi pesu- ja huuhteluaineen kulutus: pesu- ja huuhteluainetta tarvitaan pienemmät määrät Hiljainen käyttää Koneissa on kaksoiseristetty kuorirakenne/kupu ja soft-start ominaisuus, jolloin käynnistysvaiheessa ei synny ylimääräistä äänikuormaa. Näiden ominaisuuksien ansiosta green&clean astianpesukoneet ovat erittäin hiljaisia. Ympäristöystävällinen pakkaus Pakkausmateriaalit ja pakkauskoot ovat optimoitu siten, että ne vähentävät huomattavasti kuljetuskustannuksia sekä kierrätystarvetta. Mallisto Pöydänalus- ja kupukoneiden kapasiteetit 720 ja 1200 astiaa tunnissa. Täydellinen huuhtelutulos, käyttäen ainoastaan 3 litraa huuhteluvettä Electrolux green&clean 4 lt. 3 lt. 2 lt. Energiansäästö Hiljainen Vedensäästö Kemikaalien säästö Korkeat käyttökulut riittävällä suoriuskyvyllä green&clean: Täydellinen tasapaino optimaalisen suorituskyvyn sekä pienten käyttökulujen välillä Pienimmät käyttökulut, mutta riittämätön suorituskyky * Vertailu perusmalliseen astianpesukoneeseen: 100 jaksoa päivässä, 300 käyttöpäivää vuodessa. 15 C syöttövesi ** Vertailu perusmalliseen astianpesukoneeseen: 70 jaksoa päivässä, 300 käyttöpäivää vuodessa. 15 C syöttövesi Vuosittaiset käyttökustannukset (yhtä monta jaksoa, jakso 2) kilpailijan malli Electrolux (Green & Clean) kilpailijan malli Electrolux (Green & Clean) Huuhteluaine Pesuaine Vesi Sähköenergia Huomio: Täydellinen lista sertifioiduista tuotteista löytyy osoitteesta

10 10_11 electrolux green spirit WTM korikuljetinkoneet Säästä jopa 75 % pesuaineissa, 30 % vedessä ja 30 % energiassa Electroluxin WTM tunneliastianpesukoneet pienentävät veden-, pesuaineen- ja energiankulutusta huomattavasti IWS (Ideal Washing System) järjestelmän, lämpöpumpun sekä Energiansäästölaitteen ansiosta. Säästä 75 % pesuaineissa ja 30 % vedessä Electrolux IWS järjestelmä pienentää 75 % pesuaineenkulutusta ja 30 % vedenkulutusta, verrattuna perinteisiin korikuljetinastianpesukoneisiin. Tämä merkitsee sitä että, 10 vuoden elinkaaren aikana voit saada jopa euron säästöt pesuaineissa ja jopa euron säästöt vedenkäytössä! * IWS sisältää erilliset moduulit esipesulle, pesulle ja huuhtelulle ja näin mahdollistaa parhaat toimintaolosuhteet jokaisen pesuvaiheen aikana: esipesu kylmällä vedellä, aktiivisen pesuaineen kanssa peseminen (huuhteluaine ei sekoitu pesuaineen kanssa) sekä pesuaineen täydellinen huuhtelu huuhteluvaiheessa. Säästä 30 % energiaa veden esilämmityksellä (lämpöpumppu ja energiansäästölaite) Lämpöpumppu ja energiansäästölaite (ESD) esilämmittävät huuhteluveden ennen kuin vesi pääsee kuumavesisäiliöön, mikä vähentää huomattavasti huuhteluveden lämmittämiseen tarvittavaa energiaa. Lisäksi Autostart toiminto takaa, että vettä ja energiaa ei kulu, kun astianpesukone on valmiustilassa. Lisäsäästöjä tuo kuumavesisäilön ympärillä oleva tehokas eriste. Valikoima WTM korikuljetinkoneet ovat saatavissa kuutena eri mallina, joiden kapasiteetit ovat: 140, 165, 180, 200, 250, 300 koria/tunti. * Säästöt määräytyvät pesuaineen ja veden aluekohtaisten kustannusten mukaan. Energiansäästö Vedensäästö Kemikaalien säästö Käyttökustannusvertailu perinteisen koneen ja WTM korikuljetinkoneen välillä. Vedenkulutus tunnissa Energiankulutus tunnissa Pesuaineen kulutus tunnissa Litraa/tunti g/tunti Perinteinen WTM Perinteinen ECOPLUS WTM Uusin WTM Perinteinen WTM Perinteinen ECOPLUS WTM Uusin WTM Perinteinen WTM Perinteinen ECOPLUS WTM Uusin WTM Huomio: Täydellinen lista sertifioiduista tuotteista löytyy osoitteesta

11 DOW JONES SUSTAINABILITY WORLD INDEKSI Vuonna 2009 Electrolux oli kymmenettä kertaa mukana maineikkaassa Dow Jones Sustainability World Indeksissä, ensimmäisessä pörssi-indeksissä, joka sisältää maailman johtavat vastuullisen ja kestävän kehityksen yhtiöt, jotka kiinnittävät erityishuomiota ympäristö- ja sosiaalisiin kysymyksiin. KESTÄVÄN ENERGIAN PALKINTO Vuonna 2007 Euroopan komissio myönsi tämän palkinnon Electroluxille kategoriassa Yrityksen sitoumus, sen jatkuvista pyrkimyksistä vähentää tehtaidensa, tuotteidensa ja palvelujensa energian kulutusta, ja tehdä asiakkaista yhä tietoisempia kestävän kehityksen tärkeydestä. YHDISTYNEIDEN KANSAKUNTIEN GLOBAL COMPACT ALOITE Electrolux kuuluu Yhdistyneiden Kansakuntien Global Compact aloitteeseen. Tämä kansainvälinen aloite tuo yhteen yritykset, YK:n elimet sekä yhteiskunnan edistääkseen ihmisoikeuksien, työn oikeudenmukaisuuden, ympäristön ja korruption torjumisen kymmentä perusperiaatetta. FTSE 4 Good Electrolux on kuulunut vuodesta 2000 saakka FTSE4Good-indeksiin, joka arvioi ja palkitsee yrityksiä, jotka täyttävät globaalisti tunnetut vastuullisen yritystoiminnan standardit. FTSE on Lontoon pörssin ja Financial Timesin perustama riippumaton yritys. KLD GLOBAL CLIMATE 100 INDEKSI Electrolux kuuluu KLD Global Climate 100 -indeksin 100 yrityksen joukkoon, joilla katsotaan olevan suurimmat mahdollisuudet lieventää välittömiä ja pitkäaikaisia ilmastomuutokseen vaikuttavia tekijöitä. KLD perusti yhteistyössä GENI:n (Global Energy Network Institute) kanssa KLD Global Climate 100 indeksin kannustaakseen kestävän kehityksen investointeja. YMPÄRISTÖSTANDARDI ISO Vuodesta 1995 Electrolux Professional tehtaat ovat saavuttaneet tämän tärkeän standardin, joka auttaa yhtiöitä minimoimaan toimintojensa ympäristöhaitat. Alkaen vuodesta 1996, jokaista tuotettua laitetta kohti käytetyn veden kulutus on laskenut 50% ja energian kulutus on vähentynyt 20%. WWF Electrolux ja WWF ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 1993 paremman ympäristötietouden edistämiseksi. Yhteistyön alkaessa muita sertifikaatteja ei vielä ollut, ja WWF valitsi ympäristöystävällisimmät tuotteet suositeltaviksi niille kuluttajille, jotka välittivät eniten tehokkaasta energian käytöstä. RoHS (RESTRICTION OF HAZARDOUS SUBSTANCES) Electroluxin Rajoitettujen materiaalien lista, joka on ankara, sisäinen, lakeja tiukempi käytäntö rajoittaa materiaalien käyttöä ja täydentää näin EU RoHS direktiiviin (otettu käyttöön vuonna 2003) joka estää yhtiöitä käyttämästä vaarallisia materiaaleja ja osia. Yhtiön globaalisuus vahvistaa sen vaikutuksia ja tekee Electrolux Professionalista ympäristöystävällisyyden viejän, levittäen joitakin Euroopan tiukimmista laeista koko jakeluketjuun kaikissa maissa. KIERRÄTETTÄVYYS Yhtiön käytännön mukaisesti Electrolux Professionalin laitteet takaavat hyvän kierrätettävyyden (jopa yli 95%) niiden kokoonpanon ansiosta. ALANKOMAAT - GASTEC Kiwa Gastec on Euroopan markkinajohtaja kaasulaitteiden testauksessa ja hyväksymisessä. Kiwa Gastec certification testaa ja hyväksyy sekä tuotteet että laadunhallintajärjestelmät. Se arvioi turva- ja hallintalaitteiden, jakojärjestelmien, putkiasennuksien sekä laitteiden turvallisuuden, tehokkuuden ja laadun. Electrolux Professional air-o-steam uuneilla on kaksinkertainen Gastec-hyväksyntä korkeasta tehokkuudesta ja alhaisista päästöistä (CO2 ja NOx). ISO-BRITANNIA - ECA (ENHANCED CAPITAL ALLOWANCE) Sertifikaatti myönnetään kaikista tehokkaimmin energiaa säästäville tuotteille. Nämä tuotteet tarkastetaan ja lisätään ETL-listaan (Energy Technology List), joka takaa niiden korkean energiatehokkuuden. ETL-listassa olevat tuotteet tarjoavat huomattavia taloudellisia etuja pitkällä aikavälillä ja niiden CO2 päästöt ovat alhaisempia muihin tuotteisiin verrattuna. ALANKOMAAT - EIA (ENERGY INVESTMENT ALLOWANCE) Tämä verohelpotusohjelma antaa suoria taloudellisia kannustimia hollantilaisille yrityksille, jotka investoivat energiaa ja ympäristöä säästäviin laitteisiin. Tanska - Go Energimærk (The Danish Energy Saving Label) Tuotteet, jotka ovat tehokkaimpia energiankulutuksessa saavuttavat tämän merkinnän. Täydellinen lista suositelluista tuotteista:

12 Share more of our thinking at Electrolux Professional Ympäristön puolesta Green Spirit on konkreettinen lähestymistapa käsitellä kestävän kehityksen periaatteita. Green Spirit on sitä, että tuotteen elinkaaren jokaisella vaiheella on ainoastaan yksi päämäärä: vähentää ympäristön kuormittamista. Tähän päästään innovatiivisilla ratkaisuilla, jotka takaavat korkean energiatehokkuuden, pienemmän kulutuksen ja huomattavan vähennyksen haitallisten aineiden päästöissä. Electrolux Professionalin ajattelutapa näkyy myös Host messuilla: Osastomme oli ainoa joka sai Zero Impact sertifikaatin, joka on osa LifeGate projektia jolla vähennetään CO2 päästöjä ja luodaan uutta metsää Italiaan, Costa Ricaan ja Madagaskariin. 9JEECX Yritys varaa oikeuden muuttaa tietoja ilman erillistä ilmoitusta.

Electrolux Professional GREEN SPIRIT

Electrolux Professional GREEN SPIRIT GREEN SPIRIT GREEN SPIRIT GREEN SPIRIT: ympäristöä ja kustannuksia säästäviä tuotteita Viime vuosina ympäristöasioiden merkitys on kasvanut rajusti ja energiatehokkuus sekä päästöjen vähentäminen ovat

Lisätiedot

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella

Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Electrolux Professional air-o-steam Touchline uunit Nyt alkuperäinen amerikkalainen Medium T-luupihvi, yhdellä kosketuksella Yllätä asiakkaasi, olivatpa ruokatottumukset mitä tahansa, uudella e-chef-toiminnolla

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l

Jää- ja pakastekaapit 650 & 1400 l Electroluxin HD-Sarjan jää/pakastekaapit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia kaappeja kylmäsäilytykseen. Kaapit ovat niin sisältä kuin ulkoa ruostumatonta terästä, teräsovella, ja kapasiteetti alkaen

Lisätiedot

sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin

sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin sdsfsf Tuotteemme ammattikeittiöiden astianpesukoneisiin 1 Hyödyt: Paremmat pesutulokset Säästöjä astianpesukoneen huollossa Taloudellinen Minimaalinen pesu- ja huuhteluaineen kulutus Tuotevalikoima kaikille

Lisätiedot

ecostore Premium Pakastekaappi Ecostore Premium 670 L (-22/-15) - R290 ecostore Premium

ecostore Premium Pakastekaappi Ecostore Premium 670 L (-22/-15) - R290 ecostore Premium KAPPALE # MALLI # NIMI # SIS # AIA # 670 L (-22/-15) - R290 727314 (ESP71FFC) Pakastekaappi Ecostore Premium 670 L (22/-15) - R290-230 V/1N/50Hz 727315 (ESP71FFLC) Pakastekaappi Ecostore Premium 670 L,

Lisätiedot

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita.

Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Osta ja käytä oikein kotisi koneita ja laitteita. Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta. Myös kauppa- ja teollisuusministeriö

Lisätiedot

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin?

Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Kestävää energiaa maailmalle Voiko sähköä käyttää järkevämmin? Maailman sähkönnälkä on loppumaton Maailman sähkönkulutus, biljoona KWh 31,64 35,17 28,27 25,02 21,9 2015 2020 2025 2030 2035 +84% vuoteen

Lisätiedot

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta

Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Energiapitoista tietoa kodinkoneiden valinnasta, sijoittamisesta, käytöstä ja hoidosta Kalvosarja on tuotettu Motivan ja Työtehoseuran yhteistyönä, osana Euroopan Komission SAVE-ohjelman tukemaa hanketta.

Lisätiedot

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER P OHJOISMAISET T YÖASIAKIRJAT Kuluttajaopas Käytä vaatteitasi Käytä päätäsi Vaali ympäristöä! Rostra Kommunikation v/ David Zepernick,

Lisätiedot

TEKNIIKKAA HARMONIASSA YMPÄRISTÖN KANSSA

TEKNIIKKAA HARMONIASSA YMPÄRISTÖN KANSSA TEKNIIKKAA HARMONIASSA YMPÄRISTÖN KANSSA TULEVAISUUDEN TUOTTEITA Kun on kyse tekniikan valinnasta, tiedämme, että yritykset korostavat luotettavuutta ja ympäristövaikutuksia. Siksi keskitymme tuotteiden

Lisätiedot

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN

OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN 1 7 6 7 2 3 4 5 Kun tiedät mitä kulutat, tiedät mitä voit säästää OPAS JÄRKEVÄÄN VEDEN KÄYTTÖÖN Suomalainen käyttää vettä keskimäärin 160 litraa vuorokaudessa. Tällä kulutuksella vesimaksun pitäisi olla

Lisätiedot

AMMATTIKEITTIÖLAITTEIDEN HANKINTA

AMMATTIKEITTIÖLAITTEIDEN HANKINTA AMMATTIKEITTIÖLAITTEIDEN HANKINTA ASTIANPESUKONEET JA KYLMÄLAITTEET Hankkijan opas ympäristökriteereihin Versio 1.0 Julkaistu 12/2015 Tarkista, että sinulla on viimeisin versio dokumentista: www.motivanhankintapalvelu.fi/tietopankki

Lisätiedot

TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ

TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ TUTKIMME ENERGIAMERKINTÖJÄ Tavoite: Oppilaat tietävät, mistä saa tietoa laitteiden energiankulutuksesta ja he ovat tietoisia energiamerkinnän sisällöstä. Oppilaat ymmärtävät mitä etua on valita A-luokan

Lisätiedot

Abloy oy ympäristökatsaus 2017

Abloy oy ympäristökatsaus 2017 Abloy oy ympäristökatsaus 2017 PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset Ympäristömyötäinen tuotanto

Lisätiedot

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu

Premier Nordic Ilmalämpöpumppu Midea Group on myös yksi suuriista valmistajista ja ulkomaanvientiyrityksistä Kiinassa. Viimeisen vuoden aikana Midea on tehnyt laskelmia ja taktisia siirtoja muuttuvilla markkinoilla, joka on taannut

Lisätiedot

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä.

Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten kukin omalla toiminnallaan voisi vaikuttaa energiankulutukseen arkielämässä. Mari Kyngäs OuLUMA, sivu 1 ENERGIANSÄÄSTÖVISA Avainsanat: energia, energiansäästö, energiankulutus Luokkataso: 5.-7. luokat Tavoitteet: Tietokilpailun tavoitteena on aktivoida oppilaat miettimään, miten

Lisätiedot

Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa

Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa Ympäristövastuu Ruukin teräspaalutuotteissa Minna Salmi Ruukin Teräspaalupäivä 26.1.2012 Ympäristövastuu terästuotannosta teräspaalutuotteisiin Luotettava paalun valmistusketju RR- ja RD-paalujen edut

Lisätiedot

Tervetuloa A-luokkaan

Tervetuloa A-luokkaan Tervetuloa A-luokkaan Electrolux Professional Kylmäsäilytys ecostore HP -kylmäkalusteet lisäävät tehokkuutta ja elintarviketurvallisuutta ylimmässä testausolosuhdeluokassa 5 1 Te kerrotte Auta yritystäni

Lisätiedot

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE 6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE SENSORITEKNIIKKA, JOKA SAA AIKAAN TÄYDELLISEN PUHTAAN LOPPUTULOKSEN TEHOKKAAT KORKEAPAINESUUTTIMET JOTKA PUHDISTAVAT PINTTYNEIMMÄTKIN

Lisätiedot

Saving Your Energy- Energiatehokkuus liiketoimintana Matti Rae Director, New Technologies

Saving Your Energy- Energiatehokkuus liiketoimintana Matti Rae Director, New Technologies Saving Your Energy- Energiatehokkuus liiketoimintana Matti Rae Director, New Technologies 12.10.2011 Matti Rae, Elinkeinoelämän Ympäristöfoorumi 1 Ensto Group on kansainvälinen perheyritys Henkilöstöä

Lisätiedot

Abloy oy ympäristökatsaus 2016

Abloy oy ympäristökatsaus 2016 Abloy oy ympäristökatsaus 2016 PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset PERIAATTEET Paras laatu = pitkä käyttöikä = pienimmät ympäristövaikutukset Ympäristömyötäinen tuotanto

Lisätiedot

ecostore Premium Jääkaappi Ecostore Premium 670 L (-2/+10) - R290 ecostore Premium

ecostore Premium Jääkaappi Ecostore Premium 670 L (-2/+10) - R290 ecostore Premium KAPPALE # MALLI # NIMI # SIS # AIA # (-2/+10) - R290 727310 (ESP71FRC) Jääkaappi Ecostore Premium 670 L (-2/+10 C) - R290-230 V/1N/50Hz 727311 (ESP71FRLC) Jääkaappi Ecostore Premium 670 L, vasenkätinen

Lisätiedot

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008

KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa. Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 KOKOEKO seminaari Ympäristönäkökohdat hankinnoissa Leena Piekkola Kuopion seudun hankintatoimi 29.10.2008 Miten julkiset hankinnat liittyvät ympäristöön? Viranomaiset ovat huomattava kuluttajaryhmä Euroopassa:

Lisätiedot

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet

Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Hiilineutraalin energiatulevaisuuden haasteet Jukka Leskelä Energiateollisuus ry Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 1 Energia on Suomelle hyvinvointitekijä Suuri energiankulutus Energiaintensiivinen

Lisätiedot

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset

Ekologisen innovaation merkitys. Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Ekologisen innovaation merkitys Ympäristön kannalta hyvät liiketoimintapäätökset Meidän kaikkien täytyy ottaa ekologinen innovaatio huomioon Kun 53 % eurooppalaisten yritysten päätöksentekijöistä pitää

Lisätiedot

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet

Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisassa ELMA-messuilla käytössä olevat Whirlpoolin kodinkoneet Ruokavisan näytöskeittiössä olevissa Whirlpoolin kodinkoneissa yhdistyvät huippuluokan teknologia ja energiatehokkuus, joilla minimoidaan

Lisätiedot

TULE ENERGIA- SANKARIKSI.

TULE ENERGIA- SANKARIKSI. OPGP--0592/0287/0296-ES-25-B00 UUSI LUOKITTELU ILMANSUODATTIMILLE TULE ENERGIA- SANKARIKSI. OPGP--0592/0287/0296-ES-25-B00 0.9 m 3 /s Clean air solutions m 3 /s 0.9 SÄÄSTÄ ENERGIAA, RAHAA JA PLANEETTAA

Lisätiedot

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön.

Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Compact-Y Teknologiaa energian säästöön. Uusissa Compact-Y jäähdytyslaitteissa ja lämpöpumpuissa käytetään R410A kylmäainetta ja energiaa säästämään suunniteltua AdaptiveFunction Plus käyttölogiikkaa.

Lisätiedot

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A EAN13: 8017709165949 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 pikaohjelmaa): Liotus, lasiohjelma, normaali, ECO, Super Pikaohjelmat: 27 min pika, ECO-pika,

Lisätiedot

Skanskan väripaletti TM. Ympäristötehokkaasti!

Skanskan väripaletti TM. Ympäristötehokkaasti! Skanskan väripaletti TM Ympäristötehokkaasti! { Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa projektiemme ja toimintamme ympäristövaikutukset ovat mahdollisimman vähäisiä. Väripaletti (Skanska Color Palette

Lisätiedot

EMS Light Nordic -seurantatyökalu

EMS Light Nordic -seurantatyökalu 8 EMS Light Nordic EMS Light Nordic on helppokäyttöinen seurantatyökalu, jonka avulla yritys voi helposti seurata ja analysoida esimerkiksi energian kulutusta, jätemääriä sekä materiaaleihin liittyviä

Lisätiedot

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI

AIR STYLE. Hiljainen. Erittäin ohut. Erinomainen Energialuokitus. Monipuolinen. Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI AIR STYLE ARKKITEHTUURINEN HELMI Hiljainen Erittäin ohut Erinomainen Energialuokitus Monipuolinen Ilman ulkoyksikköä WWW.ILMALAMPOCENTER.FI Toimisto tyyliin Järjestelmä on tehokas ja pystyy suorituskyvyltään

Lisätiedot

Jokaisella teolla on väliä IKEA Oy

Jokaisella teolla on väliä IKEA Oy Jokaisella teolla on väliä IKEA Oy Parempi arkipäivä monille ihmisille Kestävä kehitys IKEAssa Sisältyy kaikkiin toimintoihimme Kestävän kehityksen toimintasuunnitelma FY15 kokonaisvaltainen lähestymistapa

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Energiansäästö työpaikalla Miksi energiaa kannattaa säästää? Mistä työpaikan energiankulutus muodostuu? Miten töissä voi säästää energiaa? Lämmitys Jäähdytys Sähkö Valaistus

Lisätiedot

Green Labels Purchase

Green Labels Purchase Green Labels Purchase making a greener procurement with energy labels Hankintaohjeistus Kodinkoneet Supported by: www.greenlabelspurchase.net 1 Sisällysluettelo: Astianpesukone 3 Kuivausrumpu ja -kaappi

Lisätiedot

900XP & 700XP. trust the experience

900XP & 700XP. trust the experience 900XP & 700XP trust the experience XP laitesarjat 4 900XP & 700XP Luota kokemukseen Electrolux Professional XP: uusi modulaarinen ravintolalaitesarja, joka on syntynyt viiden sukupolven keittiömestarien

Lisätiedot

STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A

STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709177928 13 astiastoa 3 koria 10 ohjelmaa (joista 5 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, Auto 45-65,

Lisätiedot

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset

Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Tulostaminen ja ympäristövaikutukset Kuinka tulostusratkaisuilla voidaan vaikuttaa yrityksesi tulokseen ja ympäristövaikutukseen. Seppo Haapanen Markkinointipäällikkö HP IPG HP:n ympäristövastuu t Ympäristövastuu

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN

GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN GLIDE GLIDER ULKOASENTEINEN ILMALAUHDUTTEINEN VEDENJÄÄHDYTIN JÄÄHDYTYS/LÄMMITYS Jäähdytysteho Lämmitysteho Kylmäaine Puhallintyyppi Mikroprosessori Vapaajäähdytys 190,0 1 613,0 187,0 1 078,0 ruuvi R134a

Lisätiedot

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Teemu Hartikainen, TkT 24.5.2013. EcoDesign-asetus tilalämmittimille ja markkinavalvonta Suomessa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Teemu Hartikainen, TkT 24.5.2013. EcoDesign-asetus tilalämmittimille ja markkinavalvonta Suomessa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Teemu Hartikainen, TkT 24.5.2013 EcoDesign-asetus tilalämmittimille ja markkinavalvonta Suomessa Esityksen sisältö Tukesista lyhyesti Ekosuunnittelun ja energiamerkinnän

Lisätiedot

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia

Astianpesu EFT3 - Tappimattokone 3 tankkia PROJEKTI # Astianpesu Syöttösuunta Oikea-->Vasen Vasen-->Oikea Käyttöenergia: Sähkö Höyry OPTIOT KONEESEEN (ERILLISHINTA) Eri syöttöalueet: 1.1 mm 1.5 mm 1.8 mm 2.4 mm 3. mm 4. mm 2.9 mm Cross-over Eri

Lisätiedot

ELINKAARIAJATTELU JA KUSTANNUKSET AMMATTIKEITTIÖLAITEHANKINNOISSA. Merja Salminen Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design Lime Oy

ELINKAARIAJATTELU JA KUSTANNUKSET AMMATTIKEITTIÖLAITEHANKINNOISSA. Merja Salminen Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design Lime Oy ELINKAARIAJATTELU JA KUSTANNUKSET AMMATTIKEITTIÖLAITEHANKINNOISSA Merja Salminen Ammattikeittiöiden Suunnittelutoimisto Design Lime Oy Energian kulutus Keskeinen ammattikeittiön hiilikuormaan vaikuttava

Lisätiedot

LÄMMITYSENERGIA- JA KUSTANNUSANALYYSI 2014 AS OY PUUTARHAKATU 11-13

LÄMMITYSENERGIA- JA KUSTANNUSANALYYSI 2014 AS OY PUUTARHAKATU 11-13 LÄMMITYSENERGIA- JA KUSTANNUSANALYYSI 2014 AS OY PUUTARHAKATU 11-13 2 LÄMMITYSENERGIA- JA KUSTANNUSANALYYSI 2014 Yhtiössä otettiin käyttöön lämmön talteenottojärjestelmä (LTO) vuoden 2013 aikana. LTO-järjestelmää

Lisätiedot

Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija

Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija Kodinkoneiden valinta ja energiatehokas käyttö Tarja Marjomaa tutkija Kodinkoneiden pakollinen energiamerkki helpottaa valintaa! Kielineutraalia energiamerkkiä käytetään kaikissa EU-maissa. Oltava kiinnitettynä

Lisätiedot

Kiertotalous ja jätehuolto. Olli Sahimaa Suomen ympäristökeskus ENY C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka

Kiertotalous ja jätehuolto. Olli Sahimaa Suomen ympäristökeskus ENY C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka Kiertotalous ja jätehuolto Olli Sahimaa Suomen ympäristökeskus ENY C2003 Vesi- ja ympäristötekniikka 15.11.2016 Esityksen sisältö 1. Johdanto 2. Mitä on kiertotalous? 3. Yhdyskuntajätehuolto ja kierrätys

Lisätiedot

Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä

Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä Energiatietäjä-kilpailukysymyksiä Lämmitys: Terveellinen ja energiataloudellinen lämpötila on: a) 19 C b) 21 C c) 25 C Suositeltava sisälämpötila koulurakennuksessa on 20-21 C. Tuulettaminen pitämällä

Lisätiedot

VALMIUSTILAT KODISSANI

VALMIUSTILAT KODISSANI VALMIUSTILAT KODISSANI Tavoite: Oppilaat tietävät sähkölaitteiden valmiustilojen kuluttamasta sähköstä ja he sammuttavat laitteet kokonaan, kun se on mahdollista. Ostaessaan uusia sähkölaitteita oppilaat

Lisätiedot

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala

3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista. Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala 3t-hanke Tunnista, tiedosta, tehosta energiatehokkuus osaksi asumista Energianeuvontailta Pornaisissa 21.9.2011 Jarkko Hintsala Esityksen sisältö 1. Energiansäästö, energiatehokkuus ja asuminen 2. Vinkkejä

Lisätiedot

Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnalta

Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta LAUSUNTOLUONNOS. teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnalta EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunta 30.3.2012 2011/0274(COD) LAUSUNTOLUONNOS teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnalta aluekehitysvaliokunnalle ehdotuksesta

Lisätiedot

uusia päämääriä Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja Johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala, EK

uusia päämääriä Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja Johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonala, EK Rio+20 Lisää tähän ja otsikko kestävä kehitys tuloksia ja uusia päämääriä Johtaja, EK Säteilevät Naiset seminaari Rion ympäristö- ja kehityskonferenssi 1992 Suurten lukujen tapahtuma 180 valtiota, 120

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A

STA6444L2. Funktioner 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+A EAN13: 8017709165949 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 pikaohjelmaa): Liotus, lasiohjelma, normaali, ECO, Super Pikaohjelmat: 27 min pika, ECO-pika,

Lisätiedot

ST2FABRO2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABRO2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABRO2 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709166939 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Super pika ohjelmaa:

Lisätiedot

Total Room Automation: Olosuhteiden ja energiakulutuksen optimointi

Total Room Automation: Olosuhteiden ja energiakulutuksen optimointi , tuotepäällikkö Total Room Automation: Olosuhteiden ja energiakulutuksen optimointi Julkinen Siemens Osakeyhtiö 2015. Kaikki oikeudet pidätetään. www.siemens.fi Desigo TRA: Ylläpitokustannukset ja elinkaari

Lisätiedot

Vacon puhtaan teknologian puolesta

Vacon puhtaan teknologian puolesta Vacon puhtaan teknologian puolesta Vesa Laisi, toimitusjohtaja, Vacon Oyj 16.11.2011 11/21/2011 1 Vacon - Driven by drives Vacon on globaali taajuusmuuttajavalmistaja. Yhtiö on perustettu vuonna 1993 Vaasassa.

Lisätiedot

Ympäristöä säästävät julkiset hankinnat EU:ssa Sähkö

Ympäristöä säästävät julkiset hankinnat EU:ssa Sähkö Ympäristöä säästävät julkiset hankinnat EU:ssa Sähkö Ympäristöä säästävä julkinen hankinta vapaaehtoinen väline. Tässä asiakirjassa esitetään EU:n ympäristöä säästäviä julkisia hankintoja koskevat kriteerit

Lisätiedot

Green Means -esimerkkejä. Prima Power Green Means kestävästi tuottavaa tulevaisuutta

Green Means -esimerkkejä. Prima Power Green Means kestävästi tuottavaa tulevaisuutta Prima Power Green Means kestävästi tuottavaa tulevaisuutta Prima Power -tuoteohjelman jatkuvalla kehittämisellä on pitkät perinteet. Päämäärinä ovat olleet suurempi joustavuus ja parempi käyttötalous,

Lisätiedot

GREENEST WAY TO SAFETY. Luotettavaa turvavalaistusta yli 35 vuoden kokemuksella

GREENEST WAY TO SAFETY. Luotettavaa turvavalaistusta yli 35 vuoden kokemuksella GREENEST WAY TO SAFETY Luotettavaa turvavalaistusta yli 35 vuoden kokemuksella UUSI AKUTON ESCAP-TEKNOLOGIA YMPÄRISTÖNSUOJELU OSANA TUOTEKEHITYSTÄMME 2 Yhteiskuntavastuuseemme kuuluu myös ympäristönsuojelu,

Lisätiedot

ICT:n tarjoamat mahdollisuudet energiatehokkuuden parantamisessa ja (elinkaaren aikaisten) Jussi Ahola Tekes ja vihreä ICT 16.9.

ICT:n tarjoamat mahdollisuudet energiatehokkuuden parantamisessa ja (elinkaaren aikaisten) Jussi Ahola Tekes ja vihreä ICT 16.9. ICT:n tarjoamat mahdollisuudet energiatehokkuuden parantamisessa ja (elinkaaren aikaisten) ympäristövaikutusten minimoinnissa Jussi Ahola Tekes ja vihreä ICT 16.9.2009 1 400.0 Energiatehokkuudesta 250

Lisätiedot

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE

ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE ENERGIAN- SÄÄSTÖVINKKEJÄ LOGISTIIKKA- JA TUOTANTOTILOILLE KIINTEISTÖN ENERGIA- TEHOKKUUTTA LUODAAN JOKA PÄIVÄ Kiinteistöjen tehokas energiankäyttö on fiksua paitsi ympäristön kannalta, myös taloudellisesta

Lisätiedot

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone

Koja. SMARTAiR. Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa. Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Ennakoi, mitä tulevaisuus maksaa Tulevaisuuden ilmankäsittelykone Koja Säästää syödessäänkin Hyvän sisäilman kustannukset saadaan jo etukäteen selville. Ennakointi, käytön optimointi ja tiedot todellisista

Lisätiedot

Antti Vuorivirta, ABB Oy Kotimaan myynti, SSTY Sairaalatekniikan päivät, 12.2.2014. Uudet sähkömoottoritekniikat energiasäästöjen tuojana

Antti Vuorivirta, ABB Oy Kotimaan myynti, SSTY Sairaalatekniikan päivät, 12.2.2014. Uudet sähkömoottoritekniikat energiasäästöjen tuojana Antti Vuorivirta, ABB Oy Kotimaan myynti, SSTY Sairaalatekniikan päivät, 12.2.2014 Uudet sähkömoottoritekniikat energiasäästöjen tuojana Sisällys Moottoreiden hyötysuhde Oikosulkumoottori Tahtireluktanssimoottori

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Sähkönkulutus on kasvussa

Sähkönkulutus on kasvussa Sähkönkulutus on kasvussa Palvelu- ja julkisen sektorin osuus sähkön kokonaiskulutuksesta Suomessa on 19 %. Yksittäisen toimistorakennuksen sähkön kulutus voi jakautua esimerkiksi näin. Palvelu- ja toimistorakennuksessa

Lisätiedot

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Aurinko Maalämpö Kaasu Lämpöpumput Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Kaasulämmityksessä voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa käyttämällä biokaasua tai yhdistämällä lämmitysjärjestelmään

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-8 ja -12 ec ilmanvaihtokoneet Fair-8 ja -12 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

ST2FABRD. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABRD. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABRD 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709232412 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Pikaohjelma:

Lisätiedot

Ihminen on Energiaholisti

Ihminen on Energiaholisti Ihminen on Energiaholisti Energiaholisti nauttii energialla tuotetusta mukavuudesta Energiaholisti hyvin harvoin parantuu Kun nautinnosta ei voi luopua, on ainoa keino saavuttaa sama nautinto vähemmällä

Lisätiedot

ST2FABCR. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABCR. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABCR 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709232405 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70,

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet

Kotimaiset, energiatehokkaat. Fair-80 ja -120 ec. ilmanvaihtokoneet Kotimaiset, energiatehokkaat Fair-80 ja -120 ec ilmanvaihtokoneet Fair-80 ja -120 ec -ilmanvaihtokoneet Miksi tinkiä terveellisistä olosuhteista omassa kodissa? Energiansäästöä raikkaasta sisäilmasta tinkimättä

Lisätiedot

Jää- ja pakastekaapit

Jää- ja pakastekaapit Jää- ja pakastekaapit prostore Parasta suorituskykyä kompaktissa tilas 700 mm syvä Sopii täydellisesti mihin tahansa keittiöön, suuri kapasiteetti pienessä tilassa Oven lukko tuo lisäturvallisuutta 65

Lisätiedot

keep moving www.toyota-forklifts.fi

keep moving www.toyota-forklifts.fi www.toyota-forklifts.fi keep moving Toyota Li-Ion kustannustehokkuuden optimointi seisonta-aikojen minimointi ympäristövaikutusten minimointi ei akunvaihdon tarvetta Ei akun vesitystä akun täyteen lataus

Lisätiedot

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö

Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Pöytämallinen biojätteen vähennysyksikkö Laadukas ja tukeva ruostumattomasta teräksestä valmistettu biojätteen vähennysyksikkö. Laitteessa on yhdistettynä jätemylly ja vedenpoistoyksikkö teräksisessä tiskipöydässä.

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 1 MIKSI SÄÄSTÄÄ ENERGIAA? NOPEIN JA TEHOKKAIN TAPA HILLITÄ ILMASTON- MUUTOSTA. SE SÄÄSTÄÄ RAHAA. UUSIUTUMATTOMIEN ENERGIANLÄHTEIDEN

Lisätiedot

[Tiedoston alaotsikko]

[Tiedoston alaotsikko] [Tiedoston alaotsikko] YMPÄRISTÖSUUNNITELMA 1 Sisällysluettelo Lämmönkulutus... 3 Sähkönkulutus... 3 Veden kulutus... 4 Hankinnat... 4 Materiaalikulutus... 5 Jätteet... 6 Kuljetukset ja liikenne... 8 Ympäristösuunnitelman

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011

Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito. Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Ekotehokkuus: Toimitilojen käyttö ja ylläpito Anna Aaltonen Kiinteistö- ja rakentamistalkoot 27.1.2011 Sisältö Ympäristöasioiden hallinta yrityksissä Toimitilojen vaikutus ympäristöön Kiinteistön ympäristösertifioinnit

Lisätiedot

Tietokoneet ja näytöt Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa

Tietokoneet ja näytöt Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa Ohje ympäristökriteereistä julkisissa hankinnoissa Tämän ohjeen tarkoituksena on auttaa julkisia hankkijoita valitsemaan energiatehokkaampia ja ympäristöä säästävämpiä tietokoneita ja näyttöjä. Ohjeessa

Lisätiedot

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN Clean air solutions ESITTELEMME MARKKINOIDEN PARHAAN ILMANSUODATTIMEN A+ energialuokiteltu ilmansuodatin joka säästää energiaa

Lisätiedot

SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tarvittava materiaali: Laskimia. Lähde: Adato Energia. Sivu 1/6

SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tarvittava materiaali: Laskimia. Lähde: Adato Energia. Sivu 1/6 SÄHKÖLLÄ ON VÄLIÄ! Tavoite: Laskea eri sähkölaitteiden energiankulutuksia. Ymmärtää käsite kilowattitunti (kwh) ja kuinka se lasketaan. Ryhtyä toimeen sähkönkulutuksen vähentämiseksi. Tehtävä: Käytämme

Lisätiedot

ST2FABP2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABP2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABP2 60 CM ASTIANPESUKONE KERMANVÄRINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709166946 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Super pika ohjelmaa:

Lisätiedot

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu

Teknologiaraportti. Heikki Torvinen. 18/1/11 Metropolia Ammattikorkeakoulu Teknologiaraportti Heikki Torvinen 1 Teknologiaraportti Käsittelee tekniikan näkökulmasta nyt ja tulevaisuuden ajoneuvoratkaisuja Polttoaineet Energian varastointi Lataus Ajoneuvoryhmät Henkilöauto Hyötyajoneuvot

Lisätiedot

Kosketa tulevaisuutta

Kosketa tulevaisuutta Kosketa tulevaisuutta Yhdistelmäuunin viimeisin teknologia käsin kosketeltavissa 08 Kosketa helppokäyttöisyyttä 22 Kosketa kestävää kehitystä 26 Kosketa suorituskykyä 36 Kosketa luotettavuutta 42 Valikoima

Lisätiedot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot

Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Ympäristöohjelma ja ajoneuvot Tiina Viitanen Kehitys-ympäristöpäällikkö Itella Posti Oy 1 Esityksen sisältö Yritysvastuu Itella:ssa Postinjakelun vaiheet CO2- päästökehitys Itellan ympäristöohjelma Ajotapa

Lisätiedot

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa

Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Liikennepolttoaineet nyt ja tulevaisuudessa Perinteiset polttoaineet eli Bensiini ja Diesel Kulutus maailmassa n. 4,9 biljoonaa litraa/vuosi. Kasvihuonekaasuista n. 20% liikenteestä. Ajoneuvoja n. 800

Lisätiedot

Valtavalo Oy. LED-valoputkilla energiatehokkuutta, ilmastonmuutoksen hillitsemista ja kansainvälistä businestä

Valtavalo Oy. LED-valoputkilla energiatehokkuutta, ilmastonmuutoksen hillitsemista ja kansainvälistä businestä Valtavalo Oy LED-valoputkilla energiatehokkuutta, ilmastonmuutoksen hillitsemista ja kansainvälistä businestä Ilmastonmuutoksesta liiketoimintaa 17.2.2016 TkT Simo Makkonen Hallituksen puheenjohtaja, Valtavalo

Lisätiedot

Camfil Farr esittelee uuden tavan vertailla ilmansuodattimia.

Camfil Farr esittelee uuden tavan vertailla ilmansuodattimia. Camfil Farr esittelee uuden tavan vertailla ilmansuodattimia. Teimme suodattimien valinnan helpoksi kuin ABC. Vastakehitetty Energy & Air Quality Rating -luokitusjärjestelmä auttaa vähentämään energiankulutusta.

Lisätiedot

Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni

Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Climbus-päättöseminaari 9.6.2009 Jorma Eloranta Toimitusjohtaja, Metso-konserni Voiko teknologia hillitä ilmastonmuutosta? Esityksen sisältö: Megatrendit ja ympäristö

Lisätiedot

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos

Arla ja Luomu. Nnenna Liljeroos Arla ja Luomu Nnenna Liljeroos 24-11-2014 Arla on kansainvälinen ja paikallinen meijerialan suunnannäyttäjä. Kannustamme ihmisiä ympäri maailman elämään terveellisesti tarjoamalla ravitsevia ja turvallisia

Lisätiedot

Oilon Scancool lämpöpumppujärjestelmien referenssikohteet

Oilon Scancool lämpöpumppujärjestelmien referenssikohteet Oilon Scancool lämpöpumppujärjestelmien referenssikohteet KAUKOLÄMPÖVERKOT - KIINTEISTÖT JÄTEVEDEN PUHDISTAMOT - JÄTTEENKÄSITTELYLAITOKSET TEOLLISUUS, MEIJERIT JA LIHAN KÄSITTELYLAITOKSET JÄTEVEDEN PUHDISTAMOT

Lisätiedot

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella Uusi innovaatio Suomesta Kierrätä kaikki energiat talteen hybridivaihtimella Säästövinkki Älä laske energiaa viemäriin. Asumisen ja kiinteistöjen ilmastopäästöt ovat valtavat! LÄMPÖTASE ASUINKERROSTALOSSA

Lisätiedot

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto

Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Your reliable partner Nopea, hiljainen ja erittäin taloudellinen ilmanpoisto Vacumat Eco tehokas joka tavalla Veden laatu vaikuttaa tehokkuuteen Veden laatu vaikuttaa jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmien

Lisätiedot

Energiatehokkuuden analysointi

Energiatehokkuuden analysointi Liite 2 Ympäristöministeriö - Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskeva ohjelma Energiatehokkuuden analysointi Liite loppuraporttiin Jani Isokääntä 9.4.2015 Sisällys

Lisätiedot

ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus

ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus ASUMISPAKKI- koulutus Sähkön ja veden harkittu kulutus Energian ja veden säästö Mitä energia on? Mistä energia tulee? 2 Energian kokonaiskulutus Suomessa 3 Mihin käytämme energiaa Suomessa? 4 Mihin käytämme

Lisätiedot

KORIN PESUKONEET. www.resthot.fi

KORIN PESUKONEET. www.resthot.fi KORIN PESUKONEET - www.resthot.fi BX 230 R 2050 W BX 230 BX 230 Special R 2660 W BX 230 Special Malli BX 230 on erittäin tehokas ratkaisu koripesuun. Yksi henkilö voi hoitaa koko pesuprosessin, korien

Lisätiedot

Green Lappeenranta. Lappeenranta A Sustainable City

Green Lappeenranta. Lappeenranta A Sustainable City Green Lappeenranta Lappeenranta A Sustainable City Lappeenranta ylsi WWF:n kansainvälisen Earth Hour City Challenge -kilpailun 14 finalistin joukkoon. Finalistikaupungit toimivat edelläkävijöinä ilmastonmuutoksen

Lisätiedot

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I

W W W. K O D I N K O N E K A U P P A. F I Whirlpool WM 1855 A+X Erittäin tyylikäs ja monipuolisin ohjelmin varustettu jääviileäkaappi. 6th SENSE valvoo jääkaapin lämpötilaa ja pitää sen optimaalisena. Valvonta- anturit lähettävät tietoa ohjausyksikköön,

Lisätiedot