1. ENREDO (Tuomarit: Karoliina Laxström, Jonna Snåre)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. ENREDO (Tuomarit: Karoliina Laxström, Jonna Snåre)"

Transkriptio

1 1. ENREDO (Tuomarit: Karoliina Laxström, Jonna Snåre) PAPAGAIO Ajankohtainen ja perusteltu aihevalinta, nivoutui hyvin sambakoulun ja suomisamban historiaan. Aiheen rajaus onnistunutta, ja sopi hyvin suurelle koululle. Samban ja punkin yhtäläisyydet mielenkiintoinen lähestymistapa. Toteutus ylitti ennakko-odotukset ja yllätti. Vaikka enredo ei varsinaisesti kertonut tarinaa, kehittyi se silti kulkueen edetessä. Kulkuerakenne ja biisi tukivat teemaa, ja niissä oli yhdistelty taitavasti erilaisia aiheita ja näkökulmia. Punk näkyi ja kuului, säilyttäen silti sambamaisuuden. Kaksi erilaista aihetta sulautuivat taitavasti yhteen. Aiheen mahdollisuuksia hyödynnetty monipuolisesti. Kulkueen osien määrä sopusuhtainen suhteessa enredoon. GAMBO Aihevalinta perusteltu ja ajaton. Aiheen rajaus onnistunut, mutta tuomaristo olisi kaivannut aiheen lähestymiseen enemmän mielikuvitusta ja omaperäisyyttä. Aihetta käsitelty monelta kannalta, mutta silti kokonaisuus jäi melko ennalta arvattavaksi. Punaisen langan löytäminen mielenkiintoisten huomioiden välistä oli ajoittain vaikeaa. Biisin sanoissa magia kuului hyvin, mutta juonen puuttuminen aiheutti kulkueeseen paikoitellen luettelomaista tuntua. Kulkuejärjestys tuki hyvin enredoa ja kappaleen sanoja. Jatkossa kannattaisi kiinnittää alusta asti huomiota enredon juonellisuuden kehittymiseen. Kulkueen osien määrä oli sopiva. ROSEIRA Aihevalinta hyvin perusteltu ja henkilökohtainen kyseiselle koululle. Mielenkiintoinen ja omaperäinen lähestymistapa sekä paljon raikkaita ideoita ja toteutustapoja. Koulu haastoi itsensä hienosti ja käsittely oli edistyksellistä. Aiheesta olisi riittänyt kuitenkin materiaalia ehkä kahteenkin kulkueeseen. Aihetta kuljetettiin monissa kerroksissa, mutta kokonaisuuden hahmottaminen varsinkin enredoa lukemattomalle oli paikoin vaikeaa. Enredo, kulkuejärjestys ja biisi toivat taidokkaasti esiin erilaisia näkökulmia täydentäen toisiaan. Tarinan kulki ja kehittyi hyvin erilaisten vesikerrosten avulla, mutta aiheen lähestyminen muistamisen kautta jäi ajoittain hieman irralliseksi. MARACANÃ Aiheen valinta perusteltu ja kulkueen osien määrä sopusuhtainen. Aihe itsessään ei sinänsä kovin omaperäinen, mutta toteutustapa ja omakohtainen näkökulma tekivät siitä mielenkiintoisen ja sambamaisen. Hyvästä rajauksesta huolimatta enredoa olisi kuitenkin voinut tiivistää ja kuvaus oli ehkä paikoittain turhan yksityiskohtaista. Faktojen ja fantasian sekoittaminen onnistunutta. Kulkue ja biisi veivät tarinaa hyvin eteenpäin, ja kokonaisuus oli eheä sekä juoni mielenkiintoinen. Marakanan tarina enredossa ja biisin sanoissa loistava tapa kuljettaa tarinaa, mutta visuaalisessa toteutuksessa se jäi paikoin avautumatta. 5. Asut (Tuomarit: Jenni Snåre, Jenni Nissilä ja Mari Solja)

2 PAPAGAIO Asut kuvittivat teemaa erinomaisesti. Kierrätysmateriaalit olivat hyvin läsnä puvustuksessa ja materiaalien käyttö oli muutenkin luovaa. Sulkien korvaaminen muilla materiaaleilla oli virkistävää ja innovatiivista. Niittien ja hakaneulojen käyttö oli kekseliästä ja näyttävää. Olisimme kuitenkin toivoneet lisää sambamaista blingiä. Pidimme siitä kuinka kulkueessa oli toistuvia teemoja käytetty yhdistävästi ja toisaalta innovatiivisesti. Erilaiset irokeesit olivat mielenkiintoisia ja kekseliäitä. Samojen kankaiden käyttö eri alojen puvuissa yhdisti kulkueen visuaalista ilmettä. Esimerkiksi tylliä käytettiin baianoiden päähineissä sekä tyllihameissa ja irokeesit toteutettuna pilleistä tai perinteisistä sulista saivat kulkueelle yhteensulavuutta erilaisilla variaatioilla. Aikuisten aloista välittyi sambamaisuus ja värien monipuolinen käyttö. Muutama ala taiteili halloweenkostyymin ja sambamaisuuden välimaastossa. Osa tuomaristosta kiitti sambamaista näyttävyyttä ja vaihtelua ja osa pohti pukujen lipsahtamista kostyymin puolelle. Asut olivat viimeisteltyjä ja näyttäviä kokonaisuuksia. Lipun suojelijat toimivat ideana hyvin -poliisihan suojelee, mutta värimaailmaltaan ne erottuivat lippuparista. Olisiko voinut puvuissa jotenkin tuoda katselijalle ilmi, että suojelijat olivat samaa lipun kanssa? Lippupari oli kuitenkin viehättävän vahvasti riomainen. Sambamaisuus toteutettuna punkin henkeen. God save the queen -destaque ja London calling olivat kokonaisuutena yhteensopivat ja olivat kulkueen väripilkku, sekä kertoivat alkuperäisen ajatuksen näiden pukujen taustalla hyvin. GAMBO Comissãon viestittämä hyvä ja paha ei tule esille puvuista selkeästi. Comissao myös hukkui hieman visuaalisesti vaunun etualalle. Olisiko pukuja voinut korostaa jotenkin? Huppuviittaidea oli viehättävä ja sitä olisi voinut kehittää eteenpäin. Druidien puku oli kaunis ja harmoninen. Haluamme erikseen mainita, että puku oli omaa aihettaan hyvin kuvaava. Yrttimäisyyden pystyi aistimaan puvusta. Pikkupuput olivat aihetta hyvin kuvaavia ja suloisia. Katudestaquepari oli hyvä kokonaisuus. Puvut olivat selkeästi pari, mutta tyylillisesti kuitenkin erilaiset. ROSEIRA Mocidaden tähti ja värit näkyivät hyvin läpi kulkueen, mutta tavalliselle katsojalle emme usko näiden teemojen auenneen. Meri näkyi puvuissa hyvin ja kekseliäästi, mutta toiset teemat jäivät meren jalkoihin.

3 Puvut olivat sambamaisen loistokkaita ja välittivät hyvin meriteemaa. Meriteema ja sambamaisuus olivat harmonisessa tasapainossa, molemmat yhtä vahvoina. Materiaalien käyttö oli perussambamaista. Puvut olivat viimeisteltyjä. Passistojen puvut olivat erittäin harmoninen ja kaunis kokonaisuus niin tyylinsä kuin väriensä puolesta, vaikka jokainen passista oli näyttävä myös yksilönä. Vanhempi-lapsiala oli hellyttävä ja he saivat katsojat puolelleen suloisuudellaan ja hienoilla puvuillaan. Nuorten alan mustekalarinkka oli veikeä idea ja sopi tanssijoille hyvin. Katudestaque Yemanján puku oli näyttävä, kekseliäs ja viehättävän monipuolinen. Esimerkiksi sivutanssijat toivat lisää monipuolisuutta. Puku jäi kuitenkin varjoon vaunun takana läheisyytensä vuoksi. MARACANÃ Lintujen siivet olivat hauskoja ja kivasti teemassa toistuvia. Mietimme kuitenkin, olisiko aihetta voinut ilmentää myös muutenkin kuin nokalla ja siivillä. Sinänsä asut kuvittivat teemaa hyvin. Baianoiden rintapanssarit olivat kekseliäät, näyttävät ja söpöydessäänkin ne sopivat baianoiden arvolle erittäin hyvin. Joutsen-destaque oli kaunis pari, mutta puvusta olisi saanut tehdä hieman suuremman, jolloin sen arvokkuus olisi noussut esiin. Joissain aloissa puvut vaikuttivat keskeneräisiltä. Kokonaisuus olisi huolitellumpi, jos kaikilla olisi esimerkiksi yhteneväiset kengät osion kesken. Myös blingiä olisi voinut lisätä paikoitellen enemmän. Comissãon puvut toimivat hyvin. Puvuissa oli liikettä ja ne kuvittivat teemaa.

4 6. Lavastevaunut (Tuomarit: Ida Savolainen, Enni Huhtala, Jukka Hentilä) PAPAGAIO Molemmat vaunut tukivat enredoa hyvin ja erityisesti 2. vaunu. Abre alan ymmärtäminen vaati kuitenkin enredon tuntemista. Ideoita ja mielikuvitusta oli käytetty hyvin yhtenäisen kokonaisuuden luomiseksi abressa, mutta hieman lisää näyttävyyttä jäimme kaipaamaan. Tanssijoiden asut eivät olleet perinteisen sambamaisia, mutta kuuluivat selvästi osaksi vaunukokonaisuutta. Erityisen selkeä ja kuvittava oli abren destaque systeemin uhri. 2. vaunussa sen sijaan oli näyttävyyttä ja helposti ymmärrettävää enredomaisuutta abreakin enemmän. Molemmat vaunut olivat viimeistelty hyvin. GAMBO Loistokas ja sambamainen vaunu, mutta ei kovin hyvin tue enredoa. Koulun tunnus oli hienosti toteutettu. Oli mukavaa vaihtelua, että se oli toteutettu symbolina eikä koulun kirjallisena nimenä. Olisimme kuitenkin toivoneet symbolin olevan selkeämmin esillä ja helpommin havaittavissa. Vaunu oli kokonaisuudessaan näyttävä ja viimeistelty kokonaisuus. Tuomaristoa häiritsi se, että vaunun päädestaqueiden roolit jäivät epäselviksi (niitä ei mainittu enredossa) ja irrallisiksi. ROSEIRA Vaunut olivat siististi toteutettuja ja hyvin viimeisteltyjä. Itse vaunut olivat vähän vaatimattomia, mutta destaquet tekivät vaunujen näyttävyyden. 2. vaunu olisi kaivannut tanssijoita lisää. Nyt se jäi melko tyhjäksi. Abre kuvasi hyvin enredoa, mutta 2. vaunusta odotimme Atlantikselta enemmän enredon selkeämpää kuvittavuutta ja näyttävyyttä. 2. vaunun valopilkku ja riomainen elementti oli destaque Atlantiksen asukas, joka liikkui sekä kadun että vaunun välillä ja piristi yleisvaikutelmaa. Lisänä tämän arvioinnin ulkopuolelta vaunujen näyttävyyttä lisäsi se, että molempien vaunujen tanssijat lauloivat ja esiintyivät yleisölle iloisesti. MARACANÃ Abre alan toteutus noudatti enredoa ja oli sambamainen, mutta ei ollut riittävän mielikuvituksellinen tai näyttävä. Se kuvitti juuri sitä mitä pitikin, mutta oli melko ennaltaarvattava. Kevät, uuden syntyminen ja pesän rakennus välittyivät yleisölle. Marakanan kehityskulku abresta 2. vaunuun oli hyvä ja näyttävä. Luonnonsuojeluaihe 2. vaunussa jäi kuitenkin hämäräksi eikä välittynyt yleisölle.

5 7. Visuaalinen kokonaisuus (Tuomarit: Jenni Snåre, Jenni Nissilä ja Mari Solja) Kaikille kouluille yhteisesti Tänä vuonna kaikilla kouluilla oli vaikeuksia hallita eri osioiden välillä olleita välejä. Osiot pakkautuivat välillä liian lähelle edellistä ja välillä väli venyi turhan pitkäksi. Jatkossa toivoisimme, että tanssijat muistavat myös toiselle tilan antamisen, että kaikki pääsevät loistamaan ja kulkueen eteen tehty iso työ ei huku massaan. PAPAGAIO Punkin luonteeseen kuuluen väreillä oli luotu aiheeseen toimiva kokonaisuus. Vaikka musta on hallitseva väri punkissa ja sen käyttö hieman latisti sambamaisuuden loistokkuutta, löytyi värien käytössä kuitenkin yllättävän paljon vaihtelevuutta. Punaisen käyttö oli viehättävä lisä sopien sekä punkin että Papagaoin omaan henkeen. Kulkuejärjestyksessä oli huomioitu myös sambaa tuntematon katsoja. Alat oli suunniteltu vaihtelevasti korkeutensa ja visuaalisen ilmeensä puolesta ja olivat koulun koon puolesta hyvässä suhteessa. Aihe välittyi yleisölle selkeästi. GAMBO Eri osioiden visuaalinen ilme oli koottu ja aseteltu kulkueeseen katsojalle kiinnostavalla tavalla. Värien ja teemojen variaatiot toivat vaihtelua ja mielenkiintoa kulkueeseen. Isojen osioiden väliin laitetut pienemmät osiot, kuten esimerkiksi pikkupuput, olivat piristäviä ja pääsivät erilaisuudellaan esille. Puvut olivat sambamaisia ja blingiä oli. Teeman ilmentäminen kuitenkin hieman jäi vajaaksi eli kuvaavuutta kaivattiin lisää. Väreissä tuli ilmi hyvän ja pahan asettelu, joka toistui kautta kulkueen. Seassa oli käytetty useita eri värejä piristämään ilmettä. Voisiko kuitenkin jatkon kannalta isoja ja näyttäviä pukuja sijoittaa tasaisemmin, jotta kaikki eivät kasautuisi kulkueen alkupäähän? Aihe ei jokaisessa kohdassa auennut katselijalle. ROSEIRA Väriharmonia oli kulkueen alusta loppuun harmoninen ja kaunis. Väreillä oli luotu teeman mukainen tunnelma jo kaukaa katsottaessa kun meri kuohui ensimmäisen vaunun takana. Vihreän ja sinisen eri sävyt toivat tarvittavaa vaihtelua. Osat olivat yhteensopivat ja alat olivat suhteessa koulun kokoon.

6 Mocidaden merkitys ei varmasti auennut yleisölle sillä arvolla, millä koulu ehkä halusi sen aukeavan. Muisti, muistot ja menneisyys jäivät meriteeman jalkoihin visuaalisesta näkökulmasta. MARACANÃ Comissãon ilme ennen vaunua oli mukaansa tempaava ja visuaalisesti kiinnostava. Alat olivat koulun kokoon nähden sopivassa suhteessa. Kulkueen sijoittelu oli vaihteleva: isojen ja korkeiden visuaalisten elementtien välissä oli pienempiä tuomassa eroa. Aikuisten ja lasten aloissa toistunut kelta-lime-teema oli raikas ja miellyttävä. Samban tunnelmaa tuotiin viehättävästi Suomen lintuihin. Yhtä, visuaalista punaista lankaa esimerkiksi värien muodossa olisimme kuitenkin kaivanneet lisää.

7 8. COMISSÃO (Tuomarit: Karoliina Laxström, Jonna Snåre) PAPAGAIO Selkeät ja monipuoliset tervehdykset. Tanssijat ilmensivät roolia taidokkaasti. Tuomaristo huomioitiin hyvin, mutta yleisön huomioimiseen olisimme kaivanneet paikoittain lisää energiaa. Kokonaisuus jäi hetkittäin etenkin alussa hieman etäiseksi. Ensivaikutelma kulkueesta kuitenkin energinen ja reipas. Comissão potkaisi kulkueen vauhdilla käyntiin säilyttäen silti comissãon rooliin kuuluvan arvokkuuden. Alussa pientä eriaikaisuutta, mutta korjautui loppua kohti loistavasti. Liikekieli harjaantunutta ja sujuvaa sekä ryhmän dynamiikka hyvä. Rivien tarkasta suoruudesta plussaa. Uskottava vaikutelma. Tilankäyttö loistavaa ja valtasi koko kadun. Tanssijat menivät rohkeasti katsojien lähelle ja tempasivat heidät mukaan railakkaaseen tunnelmaan. Koreografia näyttävä, ilmensi roolia hyvin ja eteni sopivalla vauhdilla. Rekvisiitan käyttö luontevaa ja taidokasta. Runsas harjoittelu näkyi selkeästi. Hieman haastavampikin koreografia olisi varmasti onnistunut näin lahjakkailta tanssijoilta. GAMBO Yleisön huomioiminen hyvää. Muutaman tanssijan puuttuminen sekoitti ilmeisesti hieman pakkaa, ja se valitettavasti näkyi myös comissãon tanssissa. Pieni epävarmuus koreografiasta ja ajoittaiset ongelmat pukujen kanssa antoivat kulkueesta epävarman ensivaikutelman. Pienellä lisätreenillä esiintyminen olisi varmasti ollut vapautuneempaa ja hymyäkin olisi irronnut enemmän. Viittojen idea oli hauska, mutta käytännön toteutus näytti ajoittain vaikealta. Esiintyminen ja koreografian hallinta parantuivat kuitenkin loppua kohti ja kokonaisuutena comissãon antama vaikutelma oli miellyttävä ja mukaansatempaava. Tervehdykset olivat hyviä, ja liikekieli oli arvokasta ja ylvästä. Ajoittain tuomaristo kaipasi liikkeisiin lisää dynaamisuutta ja liikkeiden viemistä loppuun asti. Nosto oli näyttävä ja haastava elementti, siitä suuri plussa. Pieni comissão onnistui täyttämään tilan hyvin ja otti koko kadun haltuunsa hienosti. Koreografia eteni sopivaa vauhtia. ROSEIRA Raikas ja erilainen comissão. Tervehdykset erityisen taidokkaita ja runsas treeni näkyi selkeästi. Hyvin tasainen ja yhtenäinen ryhmä, ei merkittäviä eroja tanssijoiden välillä. Suuri ja näyttävä ryhmä täytti kadun hyvin ja, vaikka tanssijoita oli paljon, liikkuminen oli sujuvaa. Monipuolinen ja hyvin haastava koreografia, josta taitavat tanssijat suoriutuivat upeasti. Taidokasta ja monipuolista erilaisten tasojen käyttöä. Kadun pinnassa tapahtuvien liikkeiden aikana kuitenkin puvut likaantuivat vähän. Tuomaristo jäikin miettimään, vähensivätkö likaantuneet puvut comissãon arvokkuutta. Eteneminen oli sopivan vauhdikasta ja tasaista. Myös rekvisiitan käyttäminen oli luontevaa ja hyvin hallittua. Ensivaikutelma kulkueesta oli iloinen, hauska, ylväs ja positiivinen, ja esitteli hyvin kulkueen aiheen. Erityiskiitos tuomariston loistavasta huomioinnista ja erillisestä tuomaristotervehdyksestä. Tervehdys istui muuhun koreografiaan hyvin ja toteutus oli tasaisen varmaa ja taidokasta. Kokonaisuutena hyvin harjaantunutta ja yhdenaikaista liikkumista. Rivit pysyivät suorina ja välit tasaisina koko matkan ajan. MARACANÃ

8 Hyviä tervehdyksiä moneen suuntaan. Yleisöä olisi kuitenkin saanut huomioida enemmän ja esiintymiseen kaipasimme lisää energiaa. Ensivaikutelma oli miellyttävä ja positiivinen. Roolin ilmentäminen oli hyvää. Alussa pientä eriaikaisuutta, joka korjaantui loppua kohti, jolloin esiintyminenkin oli vapautuneempaa. Ryhmä oli hyvin taitava, mikä antaisi mahdollisuuden myös haastavamman koreografian toteutukseen. Tilaa hyödynnettiin hienosti, ja katu otettiin haltuun koko leveydeltä. Pyöriviin liikkeisiin olisimme kaivanneet suurempia välejä. Auraan järjestäytyminen kauniin sujuvaa ja kurkimaiset jalkojen ojentelut sulavia ja teemaan sopivia. Eteneminen oli sopivan vauhdikasta ja koreografia eteni hyvin. Liikkeiden ja ojennusten viemiseen loppuun asti kannattaa jatkossa kiinnittää huomiota. Se vaikuttaisi varmasti myös ryhmän yhdenaikaisuuteen ja arvokkuuteen. Kokonaisuutena ryhmä eteni kuitenkin hyvin ja johdatti syvemmälle kulkueen aiheeseen taidokkaasti.

9 9. Porta Bandeira ja Mestre Sala (Tuomarit: Ida Savolainen, Enni Huhtala, Jukka Hentilä) PAPAGAIO Yleisön huomioiminen tasaisesti ja kadun molemmin puolin, lipun esittely sekä tuomaristolle arvokas esittäytyminen erinomaista. Tanssi oli lippua kunnioittavaa ja esittelyissä lippu pysyi auki. Tanssia voisi kehittää sujuvammaksi harjoittelemalla vielä enemmän yhdessä. Erityisen hyvää tanssissa oli kaikille välittyvä iloinen esiintyminen. Lapsipari: Tämän ikäiselle lippuparille tanssi oli teknisesti taidokasta ja esiintyminen iloista. Parin yhteistyö oli sujuvaa ja molemmista näkyi innostus tanssia kohtaan. Hieman vielä lisää lipun esittelyä yleisölle, niin lähestytään aikuisten lippuparien tasoa! Kaikkien lipputuomareiden mielestä oikein kehityskelpoinen pari. GAMBO Innovatiivisena keksintönä kulkueen teemaan liittyen ja hyvin kuvittavana lipputuomaristolle taiottu Gambon minilippu ihastutti tuomarit. Taikatemppu ei kuitenkaan lahjontamielessä vaikuttanut tuomareiden arvosteluun Hyvin tasainen pari, jonka kannattaa kehittää tanssirutiineja. Pari huomioi toisensa hyvin. Iloa, itsevarmuutta ja lipun esittelyä vaan rohkeasti enemmän! ROSEIRA Esiintymisenne on todella sujuvaa ja sitä on ilo seurata nautinnolla! Tekninen osaaminen erinomaista. Rutiinit ja harjoittelu todella näkyivät. Tanssitte myös hyvin yhdessä parina. Kun vielä lisätään hieman iloa ja lipun esittelyä, niin ollaan täydellisyydessä. Kaikkien lipputuomareiden mielestä kulkueiden paras pari! Lapsipari: Tanssi lipun kanssa näytti hyvältä, kunhan saamme nähdä sitä lisää. Tanssia enemmän ja rohkeutta tekemiseenne, sillä selvästi osaatte. Rohkeutta osoitti lipputervehdys aikuislippuparin tapaan yhdelle tuomarille. MARACANÃ Lipun esittelyä oli teillä riittävästi ja esiintymisenne oli iloista ja rohkeaa. Lippuun suhtautumisenne oli kunnioittaa ja lipun käsittely oli hyvää. Yhteisharjoittelulla voitte saavuttaa lisää sulavuutta ja tarkkuutta. Kun teette liikkeet rauhassa, niin tanssista tulee vielä arvokkaampaa.

10 10. Esiintyminen (Tuomarit: Minna Heikkinen ja Kati Roukala) Yleisesti kaikille kouluille: Kaikilla kouluilla olisi hyvä jatkossa kiinnittää enemmän huomiota alojen keskinäiseen kemiaan sekä passistoilla baterian huomiointiin. Yleisön huomioiminen oli tänä vuonna parempaa kuin koskaan. Baianoiden tulisi lisätä pyörimistä, vaikkakin tilankäyttö muuten on hyvää. Kaikki destaquet voisivat keskittyä rooliensa ilmentämiseen enemmän, se on kuitenkin yksi arvioinnin peruste. Yleisön huomiointi kuitenkin upeaa. Erityiskiitokset kaikkien koulujen lapsisambaajille! Te sulatitte tuomareiden sydämet iloisella esiintymisellä ja taidokkaalla tanssilla! Toivottavasti jatkatte pitkään samban parissa! PAPAGAIO Tuomariston puheenjohtajan huomautus: Huonotapaisten ja ala-arvoisten käsimerkkien käyttäminen ei ole soveliasta karnevaaleilla. Aihe olisi välittynyt hyvin myös ilmankin niitä. Koulun tulisi tukea perhetapahtuman imagoa esiintymisellään. Koska esiintymistuomarit eivät puuttuneet asiaan, tehtävänäni on huomauttaa siitä erikseen. Ala das passistas: Ykkössamba ei näkynyt samba no pé:n eikä tykityksen muodossa. Kakkossamba huomioitu hyvin. Samba no pé:ta voisi olla enemmän. Baterian huomiointiin tulee kiinnittää enemmän huomiota. Osalla passistoista tämä toteutui, osalla ei. Hyvä yleisökontakti, riemua löytyi kivasti. Teknisiltä taidoiltaan eriävä ryhmä, kenties vähemmän tanssijoita? Toinen tuomareista nosti esiin musta-punapukuisten sekä sini-lila-pinkin tanssijoiden hyvän tekniikan. Ala das baianas: -Lisää pyörimistä. -Tuomareilla eriävät milelipiteet baianoiden arvokkuudesta. Toinen olisi kaivannut sitä lisää. -Hyvä tilankäyttö ja yleisön huomiointi -Lisää riemua Destaquet: -Hyvä yleisön huomiointi.

11 -Roolien ilmentämisessä puutteita. -1. vaunun roolien ilmentäminen ei ihan onnistunut. Kätyrien apatia ei näkynyt. -Systeemin päällikkö olisi voinut tulla enemmän esiin, vaikkakin esiintyminen muuten hyvää. -Systeemin uhrilla revitys paikoittain hyvää. -Anarkia-destaquella hyvä yleisön huomiointi ja roolin ilmentäminen -2. vaunussa roolien ilmentäminen parempaa ja yleisön huomiointi hyvää. Yleisesti destoilla hyvä ja iloinen meininki! Roolien ilmentämiseen vain lisää huomiota ja paketti on kasassa! Erityispalautetta baterialle: Mainio meininki ja eläytyminen! Iso plussa vaikka tätä ei tuomaroinnissa huomioitukaan. Alat: -Hyvää yleisön huomiointia ja riemua -Keskinäinen sisäinen fiilis jäi hieman puuttumaan -Söpöt ja taitavat lapset! <3 GAMBO Ala das passistas: Ykkössambaa ei huomioitu, kakkossambaa jonkin verran. Samba no pé:ta rutkasti lisää. Ryhmän keskinäinen kemia toimi erittäin hyvin. Yhteinen kiva juttu ja toisten huomiointi hyvää, harmillista että bateria jäi siitä niin vähälle. Yleisö sai osansa iloisesta esiintymisestä. Teknisesti eriävä ryhmä. Tuomareiden ohituksen jälkeen meno hieman hyytyi. Edukseen erottuivat miestanssija sekä sini-mustapukuisen samba no pé. Ala das baianas: Vähäisestä määrästä huolimatta vangitsevat baianat. Ihana keinuva meininki, hyvä tilankäyttö ja baianamaista arvokkuutta. Vielä lisää pyörimistä ja riemua niin valmis paketti! Destaquet: 1. vaunun päädestaqueiden rooli ei ollut etukäteen tuomareille selvä, koska rooleja ei lukenut enredoselvityksessä. Vasta kulkueen jälkeisessä palautteen antamistilanteessa kuvakansioiden perusteella totesimme, että arvasimme kuninkaan roolin oikein. Alkemistin rooli jäi epäselväksi. Roolit tulisi kirjoittaa enredoselvitykseen. Tuli ja vesi ilmensivät roolejaan myös tanssimalla.

12 Hyvä ja Paha ilmensivät roolejaan erinomaisesti! Hyvä keskinäinen kemia ja yleisön huomiointi. WAU! Alat: Lisää riemua kaivattiin. Yleisön huomiointi hyvää. Toinen tuomareista jäi kaipaamaan lisää keskinäistä kontaktia/fiilistä. Toisen mielestä fiilis oli hyvä. Söpöt, taitavat ja reippaat lapset! <3 ROSEIRA Ala das passistas: 1. ja 2. samban huomiointi hyvä. Ryhmällä kiva yhteinen juttu. Teknisesti eritasoinen ryhmä. Baterian huomiointi jäi tässäkin vähälle. Yleisön huomiointi sen sijaan hyvää. Vaaleanvihreäboleroinen tanssija erottui edukseen etenkin samba no pé:llansa. Ala das baianas: Mainio keinunta ja pyöriminen. Lisää arvokkuutta kaivattiin. Ihana yhteinen juttu Haikala-destaquen kanssa. Riemua ja hymyä riitti. Destaquet: Roolien ilmentäminen selkeää 1.vaunussa. Riemua riitti ja yleisön huomiointi oli hyvää. Toinen tuomareista toivoi delfiiniparvilta enemmän hymyä. 2.vaunussa roolit hieman sekavat, mutta riemu sitäkin upeampaa! Yemanján rooli ja esiintyminen hyvää. Otti hyvin kontaktia yleisöön. Huippu Haikala! Alat:

13 Aloilla hyvä meininki, iloa ja riemua riitti ja yleisön huomiointi hienoa. Keskinäistä kontaktia saisi olla enemmän. Kuuluva laulu aloissa ihana ja iloinen plussa, vaikkei se arviointiin vaikuttanutkaan. Hymyilevät, iloiset lapset! <3 Erityismaininta ihanasta pienestä lippuparista! <3 MARACANÃ Ala das passistas: 1. ja 2. samban huomiointi hyvää. Teknisesti tasainen ryhmä. Toinen tuomareista jäi kaipaamaan lisää riemua. Baterian huomiointia lisää, yhteinen kemia ja yleisön huomiointi hyvää. Kelta-pinkkipukuinen sekä miestanssija erottuivat edukseen teknisyytensä ja samba no pé:nsa ansiosta. Ala das baianas: Riemua jäätiin kaipaamaan lisää. Pyörimistä riitti ehdottomasti baianoista eniten. Arvokasta ja yleisön huomioivaa menoa. Destaquet: 1.vaunun roolit ilmentyivät melko hyvin. Pikku-marakanan yllätti hetkittäin pieni ujous, mutta tanssi sujuvaa, teknisesti taitavaa ja iloista. Joutsenet kuvastivat rooliaan vapaudella ja itsenäisyydellä, vaikkakin jäimme kaipaamaan lisää joutsenen ylväyttä. Hyvä yleisökontakti kaikilla. 2.vaunussa hyvä roolien ilmentäminen. Sirkku oli iloinen ja salaperäinen, kaikin puolin huippu. Lapset taitavia ja suloisia pikku-tipuja! <3 Alat: Hyvä kontakti yleisöön. Hymyä riitti. Lisää keskinäistä fiilistä Laulusta iso plussa vaikka ei vaikuta arvioinnissa. Toinen tuomareista haluaa antaa erityismaininnan kulkueen upeimmasta lippuparista! Upeaa ja yleisöä huomioivaa esiintymistä! WAU! Ei vaikuta arviointiin.

14 CARIOCA Passistoilla upea meininki, iloa ja riemua riitti. Taitavat ja iloiset lapset! <3 Upeat baianat, täysi 10! Kaikkea arviointiperusteita löytyi! Kulkueen parhaat! Katudestaque oli upea, vielä lisää energiaa läpi kulkueen. Kulkueen yhteinen fiilis ja koreo olivat huippuja! Viimeisessä alassa riitti virtaa ja poweria!! Todella iso harmi, että ette osallistuneet kilpailuun! Toivottavasti sitten ensi vuonna!

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ PÄÄTTÖTYÖ Keväällä 2013 Vantaan Tanssiopistossa voi suorittaa syventävien opintojen päättötyön. Päättötyön voivat suorittaa

Lisätiedot

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme?

LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 miten menestymme? LähiTapiola vuonna 2020 Palautekysely 22.8.2014 miten menestymme? Palautekysely 22.8.2014 Vastasiko asiaosuus odotuksianne? 4,96 1 1,5 2 2,5 3 3,5 4 4,5 5 5,5

Lisätiedot

Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi

Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi Visuaalinen käyttöliittymäanalyysi Johdanto Tehtävänä on analysoida Saariston ekologia-kurssilla käytettävän tietokoneohjelman käyttöliittymän visuaalisia ominaisuuksia. Vastaa ensiksi VisaWi -lomakkeeseen

Lisätiedot

Kokemuksia erilaisille oppijoille suunnattujen harrasteryhmien toiminnasta. Harrastajien ja heidän perheidensä tarpeiden ja toiveiden huomioiminen

Kokemuksia erilaisille oppijoille suunnattujen harrasteryhmien toiminnasta. Harrastajien ja heidän perheidensä tarpeiden ja toiveiden huomioiminen Kokemuksia erilaisille oppijoille suunnattujen harrasteryhmien toiminnasta. Harrastajien ja heidän perheidensä tarpeiden ja toiveiden huomioiminen Marika Kivilehto, vapaa-ajan &vapaaehtoistyön koordinaattori,

Lisätiedot

Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää. HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet

Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää. HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet Laurea-Ammattikorkeakoulu Laurea Järvenpää HYVÄ VANHUUS JA RUOKA Studia Generalia Luennon palautteet Perttu Niitynpää Jari Martikainen 1.3.7 Selostus Oheisessa raportissa on viimekertaisen Studia Generalia

Lisätiedot

EUROCUCINA 2014, Milano

EUROCUCINA 2014, Milano Milanon Eurocucinakeittiömessut ovat Euroopan suurin keittiömessutapahtuma. Messut ovat tärkeä foorumi uusien keittiötrendien esille tuojana. EUROCUCINA 2014, Milano Vuoden 2014 messuilla näytteilleasettajia

Lisätiedot

Arviointiperuste 1 2 3 4 5. opinnäytetyön aihe perustellaan niukasti aihe on työelämälähtöinen

Arviointiperuste 1 2 3 4 5. opinnäytetyön aihe perustellaan niukasti aihe on työelämälähtöinen 1 PELASTUSOPISTO Toiminnallisen opinnäytetyön arviointiperusteet Opinnäytetyön arviointi perustuu tähän kriteeristöön. Jokainen opinnäytetyön arvioitava osa on purettu taulukossa sanalliseen muotoon, näitä

Lisätiedot

Yhdistyspäivä

Yhdistyspäivä Yhdistyspäivä 7.4.2017 Esiintyminen Joissa ihmiset puhuvat toistensa kanssa ovat esiintymistilanteita (Pelias1992). Suppeammin vain teatteri-ilmaisu tai esteettisen tekstin esittäminen Tavallisimpia esiintymisiä

Lisätiedot

VÄHITTÄISKAUPPOJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT MAAILMALTA

VÄHITTÄISKAUPPOJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT MAAILMALTA VÄHITTÄISKAUPPOJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT MAAILMALTA Teksti Annika Hirvi Kuvat: GIA-kilpailu 2007 Julkisivu Riviera Maisonin myymälän ilme ulkoapäin on mahtava: talo talon sisällä, erittäin erikoinen ratkaisu.

Lisätiedot

Tanssirallin säännöt ja arviointikriteerit

Tanssirallin säännöt ja arviointikriteerit Tanssiralli on Suomen Nuorisoseurat ry:n valtakunnallinen kansantanssikatselmus, joka on suunnattu alle 16-vuotiaiden harrastusryhmille. Tanssirallin tarkoituksena on aktivoida ryhmiä kehittämään harrastustoimintaansa.

Lisätiedot

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25

Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 Huoltajan / seuraohjaajan palautelomake Kokonaisvastaajamäärä: 25 1. Olen Kysymykseen vastanneet: 24 (ka: 1,8) (1.1) tapahtuman osallistujan vanhempi 37,5% 9 (1.2) seuraohjaaja 45,8% 11 (1.3) järjestäjä

Lisätiedot

4eventin palvelut Långvikissa

4eventin palvelut Långvikissa 4eventin palvelut Långvikissa Fyysinen hyvinvointi Kehon ikä -kartoitus Lähtölaukaus elämänpituiselle hyvinvointimatkalle Kehon ikä -kartoitus on kokemuksemme mukaan motivoivin yksilötason terveyskunnon

Lisätiedot

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu

Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Graafiset käyttöliittymät Sivunparantelu Johdanto Tarkoituksenamme on parantaa Konebox.fi-verkkokaupan nettisivuja. Ensivaikutelman perusteella sivusto tuntuu todella kömpelöltä ja ahdistavalta. Sivu on

Lisätiedot

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus

Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Lapsi ja perhe tilanteensa kuvaajana yhteiskehittämisen osuus Yhteistoiminnalla kohti vammaisen lapsen ja perheen hyvää elämää -innopaja 9.4.2013 Riihimäki Työskentelyn ohjeistus Alun puheenvuoroissa esiteltiin

Lisätiedot

Lucia-päivä 13.12.2013

Lucia-päivä 13.12.2013 Lucia-päivä 13.12.2013 Perjantai 13.12.2013 oli tapahtumarikas päivä: oli Lucia-päivä! Päivä alkoi klo 8.15 juhlasalissa, kun Luciat esiintyivät EKOn väen ja joulupuuroon kutsuttujen vieraiden edessä.

Lisätiedot

Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2009 2010

Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2009 2010 Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2009 2010 Portfolio Suunnitteluprosessi Arvioinnin kohteet ja niiden kriteerit Ideiointi Alkuideoiden kehittely ja teeman valinta Tuotteen tai teoksen tarkoituksen

Lisätiedot

Lausunto opinnäytetyöstä (AMK-tutkinto) Tekijä/tekijät: Työn nimi: Paikka ja aika:

Lausunto opinnäytetyöstä (AMK-tutkinto) Tekijä/tekijät: Työn nimi: Paikka ja aika: Lausunto opinnäytetyöstä (AMK-tutkinto) Tekijä/tekijät: Työn nimi: Paikka ja aika: 1. Tehtävän asettelu Työelämälähtöisyys ja työelämän tarpeisiin vastaaminen Ammatillinen osaaminen ja sen kehittymisen

Lisätiedot

Voiko hiipiminen olla tanssia? - Esiripun noustessa. Ninni Heiniö ja Pia Puustelli

Voiko hiipiminen olla tanssia? - Esiripun noustessa. Ninni Heiniö ja Pia Puustelli Voiko hiipiminen olla tanssia? - Esiripun noustessa Ninni Heiniö ja Pia Puustelli Esiripun noustessa Sekä esiintyjillä että yleisöllä on aktiivinen rooli esitystapahtumassa -> vuorovaikutus Esitystilanteessa

Lisätiedot

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus?

Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen poistua musiikilla? Tarvitaanko useampi lopetus? KARJALAINEN NUORISOLIITTO KANSANTANSSILUOKITTELU 2013 TULOKSET YLEISARVIOT VUNUKAT JA NUORET Yleispalaute - pienistä - 14 vuotiaisiin Lopetukseen kannattaa kiinnittää huomiota. Onko tarpeen kiitoksen jälkeen

Lisätiedot

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä

Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Moniammatillinen tiimityön valmennus, Mikkelin ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä Etelä-Savon RAMPE osahankkeessa toteutettiin moniammatillisen tiimityön valmennusta simulaatio oppimisympäristössä

Lisätiedot

Yliopistojen erilliset palautteet. Webropol kyselyn tulokset. RAPORTTI 2 Uudet värit portaaliin Testipäivä: 26.9.2011 sekä kysely Webropolissa

Yliopistojen erilliset palautteet. Webropol kyselyn tulokset. RAPORTTI 2 Uudet värit portaaliin Testipäivä: 26.9.2011 sekä kysely Webropolissa Palvelukonsortion johtoryhmän kokous 3-2011- 3.10.2011 RAPORTTI 2 Uudet värit portaaliin Testipäivä: 26.9.2011 sekä kysely Webropolissa Yliopistojen erilliset palautteet Helsingin yliopisto LIITE R1 Turun

Lisätiedot

Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin

Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin Lasten luovuuden rohkaisu ja tarinallisuuden merkitys siinä kuvataideopettajan silmin Vattumadon talo päiväkotiprojekti eskareille Valoveistos ja Varjoteatteri Merja Isomaa-James, Tuija Mettinen LÄHTÖTILANNE

Lisätiedot

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät!

Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! OPPILAS 1 Ehdottomasti suosittelisin! Täällä on kivat ja hyvät opet ja loistavat oppimismenetelmät! Kurssi oli superhyvä, juuri sellainen mitä halusin, jopa parempi! Tietokoneohjelma oli loistava opiskeluapuri

Lisätiedot

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle

Sami Hirvonen. Ulkoasut Media Works sivustolle Metropolia ammattikorkeakoulu Mediatekniikan koulutusohjelma VBP07S Sami Hirvonen Ulkoasut Media Works sivustolle Loppuraportti 14.10.2010 Visuaalinen suunnittelu 2 Sisällys 1 Johdanto 3 2 Oppimisteknologiat

Lisätiedot

KOKOELMAN ETUSIVU. rakenne ja laadinta ajatuksia - ehdotuksia. Jussi Murtosaari

KOKOELMAN ETUSIVU. rakenne ja laadinta ajatuksia - ehdotuksia. Jussi Murtosaari KOKOELMAN ETUSIVU rakenne ja laadinta ajatuksia - ehdotuksia Jussi Murtosaari Nordia 2011 Jyväskylä 3.4.2011 KOKOELMAN ETUSIVU kokoelman tärkein sivu KOKOELMAN ETUSIVU kokoelman tärkein sivu kertoo mistä

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

Suomi.fi: Asiointi ja lomakkeet osion käyttöliittymämallien käyttäjätestaus. Testaustulosten esittely

Suomi.fi: Asiointi ja lomakkeet osion käyttöliittymämallien käyttäjätestaus. Testaustulosten esittely 1 Suomi.fi: Asiointi ja lomakkeet osion käyttöliittymämallien käyttäjätestaus Testaustulosten esittely 14.1.2009 Paula Hupponen ja Tino Rossi / Steerco Oy 2 Esityksen sisältö Käyttäjätestauksen toteutus

Lisätiedot

Suoritusraportointi: Loppuraportti

Suoritusraportointi: Loppuraportti 1 (5) Suoritusraportointi: Loppuraportti Tiimitehtävä, 20 % kurssin arvosanasta Ryhmän vetäjä toimittaa raportit keskitetysti projektiyrityksille Raportti sisältää kaksi osiota: Johdon tiivistelmän (Executive

Lisätiedot

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU

POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU POLKUJA- KOREOGRAFIAKILPAILU Kuopiossa 21.11.2015 Tapahtuman taustaa Polkuja- koreografiakilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Järjestäjien suureksi yllätykseksi 33 koreografiaa ilmoittautui

Lisätiedot

SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella

SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella SAUMA60+ SAMSÖM60+ Hankkeen LOPPUSEMINAARI Torstaina 5.11.2009 klo 9.00-11.40 Tampereella Pukeutumisvalmentaja Päivi Kokkonen Life & Beauty Training Silkbel www.silkbel.com Päivi Kokkonen PUKEUTUMISVALMENTAJA

Lisätiedot

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA

KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA KUINKA TEHDÄ ONNISTUNEITA REKRYTOINTEJA? LÖYDÄ OIKEA ASENNE OSAAMISEN TAKANA ASIAOSAAMISEEN KESKITTYMINEN ON VÄÄRÄ FOKUS. ETSI ASENNETTA. Uuden työntekijän sopeutuminen uusiin tehtäviin voi viedä jopa

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 2010: 14. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu)

Määräykset ja ohjeet 2010: 14. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Käsityön lukiodiplomi Liite 3 Arviointilomake 2010 2011 Määräykset ja ohjeet 2010: 14 ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Portfolio Arvioinnin kohteet ja niiden kriteerit Suunnitteluprosessi

Lisätiedot

Tekninen ja ympäristötoimiala

Tekninen ja ympäristötoimiala Lahden seudun ympäristöpalvelut Tekninen ja ympäristötoimiala 6.11.2006 24.11. alkaa kaamos. Aurinko painuu alas Suomen pohjoisimmassa kolkassa, Nuorgamissa noustakseen seuraavan kerran taivaanrantaan

Lisätiedot

YOYO-hankkeen väliarviointiseminaari 30.11.2011 Opinto-ohjaajat Laura Juuti ja Kaija Kumpukallio Itäkeskuksen lukio

YOYO-hankkeen väliarviointiseminaari 30.11.2011 Opinto-ohjaajat Laura Juuti ja Kaija Kumpukallio Itäkeskuksen lukio Pienryhmäohjauksen mahdollisuuksia lukiossa - kokemuksia Itäkeskuksen lukiosta YOYO-hankkeen väliarviointiseminaari 30.11.2011 Opinto-ohjaajat Laura Juuti ja Kaija Kumpukallio Itäkeskuksen lukio Lukion

Lisätiedot

KÜR-KOULUTUS. Anne-Mari Pekonen

KÜR-KOULUTUS. Anne-Mari Pekonen KÜR-KOULUTUS Anne-Mari Pekonen KÜR HISTORIAA Hevosen koulutuksen eteneminen TEKNINEN SUORITUS - Pisteet määräytyvät ainoastaan suoritettujen pakollisten liikkeiden teknisten suoritusten laadusta. - Tuomari

Lisätiedot

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT

UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT UUTUUSUOTTEET ja TAPAHTUMAT Upeaa Uudeltamaalta Olemme luoneet Sinua varten taas uuden, herkullisen ja moni-ilmeisen kevätmalliston. Sen tuotteet tarjoavat tekemistä tä moneen makuun. Tule viihtymään kanssamme

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30

Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30 Ammattikorkeakoulu Lemminkäisenkatu 30 Kohde: koulu Käyttäjinä: opiskelijat, opettajat, sekä muita henkilöitä Kasveina: anopinkieliä, viikunoita, traakkipuita, orkidea, isolehtistä murattia silkkikasvina(?)

Lisätiedot

LEIKIN VOIMA 16.1.2015. Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä

LEIKIN VOIMA 16.1.2015. Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä LEIKIN VOIMA 16.1.2015 Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä Leikkiagenttien matkat - Ryhmä on mukana Vantaan leikkipilotti- hankkeessa mukana Leikkiagentteina

Lisätiedot

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa

Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Flipped classroom lääketieteen tiedonhaun opetuksissa Elise Johansson & Leeni Lehtiö Turun yliopiston kirjasto Yhteistyöstä voimaa! BMF:n syysseminaari 14.11.2014 Tiedonhaunopetus lääketieteilijöille Opetus

Lisätiedot

Pietarin matka. - Sinella Saario -

Pietarin matka. - Sinella Saario - Pietarin matka - Sinella Saario - Matkakuumetta, kirjaimellisesti. Kun astuin Pietariin vievästä junasta ulos, oli tunnelma epätodellinen. Ensimmäinen ulkomaanmatkani oli saanut alkunsa. Epätodellisuutta

Lisätiedot

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus.

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. Ympäristö a. Tässä jaksossa ympäristö rakennetaan pedagogiikkaa tukevien periaatteiden mukaisesti ja

Lisätiedot

Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu. Kirsi Nousiainen 27.5.2005

Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu. Kirsi Nousiainen 27.5.2005 Opetusmateriaalin visuaalinen suunnittelu Kirsi Nousiainen 27.5.2005 Visuaalinen suunnittelu Ei ole koristelua Visuaalinen ilme vaikuttaa vastaanottokykyyn rauhallista jaksaa katsoa pitempään ja keskittyä

Lisätiedot

Brasil - Sempre em meu coração!

Brasil - Sempre em meu coração! Brasil - Sempre em meu coração! (Always in my heart) Pakokauhu valtasi mieleni, enhän tiennyt mitään tuosta tuntemattomasta latinomaasta. Ainoat mieleeni kumpuavat ajatukset olivat Rio de Janeiro, pienempääkin

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Renkajärven valokuvauskilpailu 2010 suosio kasvaa!

Renkajärven valokuvauskilpailu 2010 suosio kasvaa! Renkajärven valokuvauskilpailu 2010 suosio kasvaa! Suojeluyhdistyksen valokuvauskilpailu järjestettiin nyt toisen kerran ja sen kilpailuaika oli 13.3.-6.6.2010. Yhdistyksen hallitus oli antanut kilpailun

Lisätiedot

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä

Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Opettajien ja oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä Oppilaiden kokemuksia projektityöskentelystä matematiikassa hankkeen eri vaiheissa Aineistoa on kerätty matematiikan projektityöskentelystä kolmessa

Lisätiedot

Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari 4.11.2014 Rovaniemi Palautekyselyn yhteenveto

Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari 4.11.2014 Rovaniemi Palautekyselyn yhteenveto Omavarainen Lappi -maaseutuseminaari 4.11.2014 Rovaniemi Palautekyselyn yhteenveto Kyselyn asteikko: 1 = huono, 2 = välttävä, 3 = tyydyttävä, 4 = hyvä, 5 = erinomainen 1. Seminaarin rakenne (rinnakkaiset

Lisätiedot

Saimaan sampanjabaari

Saimaan sampanjabaari e l l a m o l Kesä nnaan Savonli Saimaan sampanjabaari Sisällys Pääkirjoitus Minulle paras hetki Savonlinnan alkukesässä on se, kun keskustan lukuisat terassiravintolat avaavat pitkän talven jälkeen ovensa.

Lisätiedot

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S

VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S VARHAISEN PUUTTUMISEN MERKIT KYSELYN TULOKSET MINNA IIVONEN SUSANNA VILAMAA HEIDI VIRTANEN NUVAV14S PAIKALLA OLI ASIANTUNTIJOINA TOIMENSA PUOLESTA PAIKALLA OLIVAT HELI MANTILA A- KLINIKKA, TERO RÖNKKÖ

Lisätiedot

TAIDETAPAHTUMA, TUL JOY GAMES, TURUN KONSERTTITALO 24.10.2009 2 / 26 TUOMARIARVIOT

TAIDETAPAHTUMA, TUL JOY GAMES, TURUN KONSERTTITALO 24.10.2009 2 / 26 TUOMARIARVIOT TAIDETAPAHTUMA, TUL JOY GAMES, TURUN KONSERTTITALO 24.10.2009 2 / 26 Laululeikki alle 7v. Turun Rientävä, Pienet Sammakot Ihanat puvut! Ohjaajien rekvisiitta hyvä. Lasten laulu iloista, äänenkäyttö hyvä.

Lisätiedot

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita!

Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Mielekkäät työtehtävät houkuttelevat harjoittelijoita! Vuoden 2013 aikana 359 Turun yliopiston opiskelijaa suoritti yliopiston rahallisesti tukeman harjoittelun. Sekä harjoittelun suorittaneilta opiskelijoilta

Lisätiedot

Antaudu. Osa työpajoistamme sopii pidettäväksi myös teidän omissa tiloissanne.

Antaudu. Osa työpajoistamme sopii pidettäväksi myös teidän omissa tiloissanne. Ota hetki vapaata päästä kiireestä irti Antaudu tee tilaa ajatuksille Luovuus saa meistä kaikista enemmän irti. Luova käsillä tekeminen piristää pitkän kokouspäivän tai tuo pikkujouluihin mukavaa yhdessä

Lisätiedot

Opiskelun aloitusvuosi:

Opiskelun aloitusvuosi: Kurssi: Steroidien kemia - KEMS3 (Kevät 9) Vastaamalla kurssista esitettyihin kysymyksiin, mielipiteesi kurssista ja sen hyödyllisyydestä välittyvät kurssin järjestäjille. Palautetta tullaan käyttämään

Lisätiedot

Arvokas. Graafinen ohjeistus

Arvokas. Graafinen ohjeistus Graafinen ohjeistus Sinä olet arvokas! -ohjelma rakentaa yhdenvertaisempaa Suomea, jossa jokaisella lähtökohdista ja elämäntilanteesta riippumatta on mahdollisuus kokea olevansa merkityksellinen osa yhteisöä

Lisätiedot

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet

1. HYVÄ YSTÄVÄ. Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 1. HYVÄ YSTÄVÄ Ystävällinen Iloinen Luotettava Avulias Rehellinen Reipas Ei juorua Osaa pitää salaisuudet 2 2. HYVÄ YSTÄVÄ Oletko itse ystävänä sellainen, minkä ominaisuuden kirjoitit? a. En koskaan 0

Lisätiedot

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo

Palautteen antajat oppilaitoksittain. Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo Rajattoman koululaiskonsertin palautteet 23.3.2009 2(47) Palautteen antajat oppilaitoksittain 134 136 68 Pohjanlinna PSAI Yhteislyseo yhteensä 338 oppilasta 8,2 % 10,3 % Rajattoman koululaiskonsertin palautteet

Lisätiedot

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta sisustuskivet Suomalainen sisustuskivi on sekä kaunis että käytännöllinen. Kivi kestää arjen kulutusta ja on värisävyiltään ajaton. Sisustuskivellä voit tuoda kulumatonta

Lisätiedot

VERKKOSIVUANALYYSI Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus FIMIC

VERKKOSIVUANALYYSI Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus FIMIC Markus Lappalainen KT11/P721KNrB VERKKOSIVUANALYYSI Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus FIMIC Oppimistehtävä Kulttuurituotannon ko. Toukokuu 2011 SISÄLTÖ 1 FIMIC... 1 2 VISUAALISET NÄKYMÄT... 1 3 AKTIIVISUUS

Lisätiedot

Lausunto opinnäytetyöstä (YAMK-tutkinto) Tekijä/tekijät: Työn nimi: Paikka ja aika:

Lausunto opinnäytetyöstä (YAMK-tutkinto) Tekijä/tekijät: Työn nimi: Paikka ja aika: Lausunto opinnäytetyöstä (YAMK-tutkinto) Tekijä/tekijät: Työn nimi: Paikka ja aika: 1. Tehtävän asettelu Työelämälähtöisyys ja työelämän tarpeisiin vastaaminen Ammatillinen osaaminen ja sen kehittymisen

Lisätiedot

SPRINTTISUUNNISTUS. Kuinka kehittyä sujuvaksi rintteriksi

SPRINTTISUUNNISTUS. Kuinka kehittyä sujuvaksi rintteriksi SPRINTTISUUNNISTUS Kuinka kehittyä sujuvaksi rintteriksi SPRINTTISUUNNISTUKSEN MÄÄRITELMÄ Suunnistusmatka, joka kilpaillaan rakennetussa ympäristössä kulkukelpoisuudeltaan hyvällä ja reitinvalintoja mahdollistavalla

Lisätiedot

Määräykset ja ohjeet 2010: 13. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu)

Määräykset ja ohjeet 2010: 13. ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Lukiodiplomi Kuvataide 2010 2011 Määräykset ja ohjeet 2010: 13 ISSN-L 1798 887X ISSN 1798 8888 (verkkojulkaisu) Kuvataiteen lukiodiplomin sisältö 1 Lukiodiplomin muoto, rakenne ja laajuus 3 2 Lukiodiplomikurssi

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ

GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 NENÄPÄIVÄ GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT GRAAFINEN OHJEISTUS 2014 GRAAFINEN OHJEISTUS LOGOT LOGO Nenäpäivä-tunnuksen kanssa saa leikkiä ja käyttää mielikuvitusta. Tunnukselle saa löytää uusia mitä merkityksellisempiä

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä!

Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Kansainvälinen neulontapäivä 12.6.2010 Taito Helskyssä! Vaaleanvihreä patalappu asuu nyt Kruununhaassa Meritullinkadulla, vanhan jugendtalon sisäpihalle antavan huoneiston keittiössä. Lappu roikkuu kavereineen

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu Syventävien opintojen tutkielman arviointi

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu Syventävien opintojen tutkielman arviointi Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu Syventävien opintojen tutkielman arviointi Syventävien opintojen tutkielmat arvioidaan 5-portaisella asteikolla arvosanoilla (1) välttävä, (2) tyydyttävä, (3) hyvä,

Lisätiedot

KIRJOITTAMINEN JA ROOLIPELIT

KIRJOITTAMINEN JA ROOLIPELIT KIRJOITTAMINEN JA ROOLIPELIT Antti Eronen ae_anttieronen@hotmail.com http://anttieronen.blogspot.fi PROFIILI: ANTTI ERONEN Dreamland Aavekomppania (2008) Talvi (2011) Operaatio: Harmageddon (2013) AIHEITAMME

Lisätiedot

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu

Kiveen. hakattu 2/2013. Aleksis Kiven peruskoulu Kiveen hakattu 2/2013 Aleksis Kiven peruskoulu Sisällysluettelo Pääkirjoitus Minun proggikseni 3 Proggislogokilpailu 2013 5 Sarjakuvia 6 Koulu alkoi ja musiikki soi 10 Koululehti sai nimen 12 Lomatoivoituksia

Lisätiedot

Kuva 1Ystävät / Pinja Parkkinen: Hienot värit ja liike, symmetrinen, työn tausta ja koira. Toimiva kuva.

Kuva 1Ystävät / Pinja Parkkinen: Hienot värit ja liike, symmetrinen, työn tausta ja koira. Toimiva kuva. Kuva 1Ystävät / Pinja Parkkinen: Hienot värit ja liike, symmetrinen, työn tausta ja koira. Toimiva kuva. 1 Kuva 2 Auringon lasku tallilla/sofia Pekkola:Hieno työ,symmetrinen ja runsaasti hienoja yksityiskohtia

Lisätiedot

AMK-OPINNÄYTETYÖN ARVIOINTIKRITEERIT päivitetty 24.10.2008

AMK-OPINNÄYTETYÖN ARVIOINTIKRITEERIT päivitetty 24.10.2008 1 AMK-OPINNÄYTETYÖN ARVIOINTIKRITEERIT päivitetty 24.10.2008 Arviointikriteerit K 5 H 4 H 3 T 2 T 1 Hylätty Aiheen valinta Yhteys koulutusohjelman ammattiopintoihin Yhteys työelämään työ kehittää opiskelijan

Lisätiedot

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU

PIENI KAMPANJAKOULU. Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Ohjeita onnistuneen kampanjan toteuttamiseen 1 PIENI KAMPANJAKOULU PIENI KAMPANJAKOULU Sana kampanja on peräisin ranskalaisesta sanasta campagne ja tarkoittaa että, pyritään vaikuttamaan

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut.

Rohkeus. Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Rohkeus Olet uskaltanut tehdä asioita, vaikka jännittäisi. Olet uskaltanut puolustaa muita ja vastustaa vääryyttä, sekä olla eri mieltä kuin muut. Innostus Olet suhtautunut innokkaasti ja energisesti uusiin

Lisätiedot

Itse tekeminen ja yhdessä oppiminen museossa Kokemuksia Avara museo -hankkeesta

Itse tekeminen ja yhdessä oppiminen museossa Kokemuksia Avara museo -hankkeesta Itse tekeminen ja yhdessä oppiminen museossa Kokemuksia Avara museo -hankkeesta Pauliina Kinanen Suomen museoliitto AKTIIVI Plus -loppuseminaari 19.11.2014 Vuonna 2010 - Avara museo -hanke alkaa Meillä

Lisätiedot

TKI-päivät 2012. Palautekysely

TKI-päivät 2012. Palautekysely TKI-päivät 2012 Palautekysely Kyselyn toteuttaminen Kysely toteutettiin ajalla 22.2. 2.3.2012 Kysely lähetettiin sähköpostitse 244 seminaariosallistujalle Vastauksia saatiin 95 kpl Vastausprosentti 39

Lisätiedot

STIPENDIAATIT JA KUNNIAMAININNAT 2018

STIPENDIAATIT JA KUNNIAMAININNAT 2018 STIPENDIAATIT JA KUNNIAMAININNAT 2018 DISCO IKM JA SM 2018 Rachel Rafkin 100 Turku tanssin iloa, upea läsnäolo, tanssii suoraan sydämestä vahva kaikilla osa-alueilla, tanssi ja akrobatia tasapainossa Anniina

Lisätiedot

Let`s dance cup 2016

Let`s dance cup 2016 Moi! Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus järjestää Let's dance cup 2016 tanssitapahtuman, sunnuntaina 6.3 Gloriassa! (Pieni Roobertinkatu 12-14, Helsinki ) Karsinnat klo:9:00 Finaalit klo:16:00 Tapahtumaan

Lisätiedot

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia

Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko seikkailee ympäri Suomea ja opettaa viittomia Papu-sammakko on Kehitysvammaliiton hanke, jossa leikkimielinen pehmohahmo vie eteenpäin tärkeitä viestintä- ja tunneasioita. Sammakko matkustaa

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

Nuoret kilpailunjärjestäjinä

Nuoret kilpailunjärjestäjinä Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan! Nuoret kilpailunjärjestäjinä Ennimaria Järventausta & Vesa Suonurmi, Kyrös-Rasti Kyrös-Rasti Hämeenkyröläinen suunnistukseen erikoistunut seura KyRa kuuluu Hämeen

Lisätiedot

Uudenlaisen asumisen alue!

Uudenlaisen asumisen alue! Uudenlaisen asumisen alue! Sydän täynnä elämää Jyväskylän Kangas mullistaa käsityksesi siitä, mitä kaikkea tulevaisuuden kaupunginosa voi olla. Ja Kankaan tulevaisuus on ihan nurkan takana, raikkaana ja

Lisätiedot

Taustatiedot - Kaikki -

Taustatiedot - Kaikki - Lapin yleisten kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 01.12.2014 12:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Vastaajat 2014 52 52 47 Yhteensä 52 52 47 Vastausprosentti 100 Lopettaneet

Lisätiedot

Esiintymisvalmennus, 6h

Esiintymisvalmennus, 6h Esiintymisvalmennus, 6h Vaikuttavuudella epäreilua kilpailuetua " Erilaisuus, avoimuus, aitous ja rohkeus huokui valmentajasta. Mari Seppänen 1 / 9 Oletko esiintyessäsi epämukavuusalueella? Kuunnellaanko

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

ELINKAARIKORTTELIKILPAILU PALAUTE KILPAILUEHDOTUKSISTA 13.6.2016

ELINKAARIKORTTELIKILPAILU PALAUTE KILPAILUEHDOTUKSISTA 13.6.2016 ELINKAARIKORTTELIKILPAILU PALAUTE KILPAILUEHDOTUKSISTA 13.6.2016 Palautteen kerääminen 48 vastaajaa antoi palautetta paperilomakkeen kautta, joita oli saatavilla 6. 12.6.2016 K Supermarket Länsiportissa

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100%

Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% Palaute Nyytin ja SPR:n Hengailuillasta 4.11.2011 Yhteenvetoraportti Osallistujia 31, joista 8 miestä. Palautteita 24 Sukupuoli Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60% 80% 100% 1. Nainen 16 66,67% 2. Mies

Lisätiedot

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys

HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys HYKKI HERÄÄ! Koko koulun yhteinen aamuviritys Kaikki liikkeelle yhdessä Miksi HYKKI HERÄÄ? Liikunta ja fyysinen aktiivisuus parantaa / kehittää / lisää muisti, tarkkaavaisuus, tiedonkäsittely- ja ongelmanratkaisutaidot

Lisätiedot

Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä. Jari Turunen, apulaisylilääkäri

Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä. Jari Turunen, apulaisylilääkäri Ammatillisen kuntoutuksen voi aloittaa etänä Jari Turunen, apulaisylilääkäri Mikä on ammatillinen kuntoutusselvitys? Ideana oli tuoda ammatillisen kuntoutuksen palvelut niiden ulottuville, jotka eivät

Lisätiedot

LIITE 2: YAMK-OPINNÄYTETYÖN ARVIOINTIKRITEERIT. Arvioinnin osa-alueet ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa

LIITE 2: YAMK-OPINNÄYTETYÖN ARVIOINTIKRITEERIT. Arvioinnin osa-alueet ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa LIITE 2: YAMK-OPINNÄYTETYÖN ARVIOINTIKRITEERIT Arvioinnin osa-alueet ylempään AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa I TEHTÄVÄN ASETTELU Työelämälähtöisyys: opinnäytetyö hyödyttää työelämää, kehittää

Lisätiedot

Ilolla uuteen vuoteen!

Ilolla uuteen vuoteen! Ilolla uuteen vuoteen! Ota kynä ja paperi. Kirjoitetaan pari juttua muistiin. Ihan yksinkertaisia juttuja, tiedät kyllä vastaukset. Selkiytetään ja kirkastetaan ja ehkä keksitään uuttakin, jotta tiedetään,

Lisätiedot

~YHDESSÄ -YHDESSÄ ETEENPÄIN~

~YHDESSÄ -YHDESSÄ ETEENPÄIN~ ~YHDESSÄ -YHDESSÄ ETEENPÄIN~ ETEENPÄIN- EVÄITÄ TYÖYHTEISÖN HYVINVOINTIIN EVÄITÄ TYÖYHTEISÖN HYVINVOINTIIN Melina Kivioja Anneliina Peltomaa SISÄLLYS 1 LUKIJALLE 2 ARVOSTA JA TUE 3 ANNA HYVÄN KIERTÄÄ 4

Lisätiedot

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto

Graafinen. ohjeisto. Laureamkon Brändikirja Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto Liitteenä Laurea-ammattikorkeakoulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan ohjeiston mukaiset mallit, joiden pohjalta visuaalista ilmettä toteutetaan. Sisällys 2

Lisätiedot

Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta

Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta Palaute kuvapuhelinpalveluiden toteuttamisesta ammattilaisen näkökulmasta virtu.fi sähköiset palvelut lappilaisille Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Käyttäjien osallistuminen suunnitteluprosessiin

Lisätiedot

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Villan keritseminen, karstaus ja kehrääminen v.0.5 > 80 % % % < 50 %

Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Villan keritseminen, karstaus ja kehrääminen v.0.5 > 80 % % % < 50 % Oppimisaihion arviointi / Arvioinnin tulos 9 Aineiston arvioinnin tulos arviointialueittain Suomen virtuaaliammattikorkeakoulu Villan keritseminen, karstaus ja kehrääminen v.0.5 > 80 % 80 60 % 60 50 %

Lisätiedot

Brändiohjeisto. Nenäpäivä-säätiö

Brändiohjeisto. Nenäpäivä-säätiö Brändiohjeisto Nenäpäivä-säätiö Logo Nenäpäivä-logon kanssa voi leikkiä ja käyttää mielikuvitusta. Tunnukselle saa löytää uusia mitä merkityksellisempiä paikkoja ja sen avulla saa yllättää. Nenäpäivän

Lisätiedot

Tervetuloa tanssin arviksi

Tervetuloa tanssin arviksi Tervetuloa tanssin arviksi Tavoite ja sisältö Arvit toimivat Voimistelun Stara tapahtumien arvioitsijoina. Voimistelun Stara - tapahtumien arviointi on tehty Voimisteluliiton lajien yhteistyönä. Arvioinnissa

Lisätiedot

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa

Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Julkinen loppuraportti 20.2.2019 Work Pilots Oy:n nopea kokeilu Helsingin kouluissa Helsingin koulujen nopeiden kokeilujen ohjelma I, syyslukukausi 2018 Kokeilun tavoitteet Kokeilun tavoitteena oli toimivan

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto Saarijärven kaupunki. saarijarvi.fi

Graafinen ohjeisto Saarijärven kaupunki. saarijarvi.fi Graafinen ohjeisto Saarijärven kaupunki Visuaalisen identiteetin tavoite Saarijärven tunnus ja visuaalinen ilme otettiin käyttöön 1.1.2014. Visuaalisen ilmeen tarkoitus on tukea Saarijärven haluttua mielikuvaa,

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävät Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi aikuisen kanssa minkä tehtävän teet mistäkin lukemastasi kirjasta.

Lisätiedot