DUNLOP PC sykemittarikello NÄPPÄIMET JA NIIDEN TOIMINNOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "DUNLOP PC sykemittarikello 0250-0168 NÄPPÄIMET JA NIIDEN TOIMINNOT"

Transkriptio

1 DUNLOP PC sykemittarikello NÄPPÄIMET JA NIIDEN TOIMINNOT Neljän näppäimen toiminto - start/lap Käynnistys/kierros - stop/next Pysäytys/seuraava - mode Toiminto - set/save/el Asetus/Tallennus/ Heart rate belt = sykemittarivyö PC sykemittarikello Kiitos valitessasi Pulse Sonic-PC- sykemittarikellon henkilökohtaiseksi valmentajaksesi. Saadaksesi parhaan mahdollisen hyödyn laitteesta lue käyttöohje huolellisesti. Älä heitä käyttöohjetta pois. Pidä sykemittarivyötä rinnan ympärillä, sensorin ollessa sydämen päällä, saadaksesi selville sydämen sykkeen. Huomaat, että sykemittarivyön sisällä on kaksi huomattavan erilaista paikkaa. Nämä ovat sensoreita, jotka saavat selville sydämesi sykkeen. Ennen kuin laitat sykemittarivyön päällesi, kasta nämä kaksi paikkaa kevyesti, jolloin sensorit saavat helpommin, nopeammin ja tarkemmin selville sydämesi sykkeen. Tärkeää: Huomioi, että sykemittarimonitorio ei ole sairaanhoidollinen laite, eikä sitä myöskään pidä käyttää sellaisena. OMINAISUUDET - Aikatoiminto - Päivittäinen hälytystoiminto - Energiansäästötoiminto - Ajanotto ja aikatoiminto - Käyttäjän asetukset ja vyöhykeasetukset - Tietojenkytkentä - Tietotoiminto - Automaattinen palautustoiminto - Graafiset kuvat - PC välitteinen tiedonantotoiminto KAAVIO TOIMINNOISTA Paina MODE -näppäintä vaihtaaksesi seuraavien toimintojen välillä.

2 Tiedonantotoimintoon ei voida päästä harjoituksen aikana. Asetustoimintoon ei voida päästä harjoituksen aikana. A -start/lap Käynnistys/kierros B -stop/next Pysäytys/seuraava C-mode Toiminto D-set/save/el Asetus/Tallenna/ A. AIKATOIMINTO 1. Kuva ja viesti tulevat näkyviin: esim. juokseva mies/ Hauskaa päivää. - Paina START/LAP tai lopeta. Viestin jälkeen näytölle tulee päivämäärä ja aika - Päivämäärä-aika -näyttö: viikonpäivä, päivämäärä, tunnit, minuutit ja sekunnit (Sydämen sykettä ei havaita) (Sydämen syke havaitaan) Näyttää tämänhetkisen sydämen sykkeen. - paina START/LAP nähdäksesi uudestaan kuvan ja viestin - paina STOP/NEXT aloittaaksesi sydämen sykkeen mittaukset - paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL, kunnes tuntinumerot vilkkuvat, päästäksesi aikaasetustoimintoon - paina START/LAP suurentaaksesi asetusnumeroa - paina STOP/NEXT pienentääksesi asetusnumeroa

3 - paina MODE valitaksesi asetusnumeron seuraavassa järjestyksessä Tunnit---minuutit---sekunnit---kuukausi---viikonpäivä---vuosi---12/24h - paina SET/SAVE/EL poistuessasi reaaliajan asetuksesta B. HARJOITUSTOIMINTO 1. Alkuperäinen näyttö: Ajanottoajastin Lähtölaskenta-ajastin - paina START/LAP -näppäintä aloittaaksesi laskennan. Jos ajanotto (chronograph) on valittu ja se on käynnissä, paina START/LAP -näppäintä saadaksesi kierrosajan. - paina STOP/NEXT -näppäintä pysäyttääksesi laskennan. Paina ja pidä alhaalla STOP/NEXT -näppäintä, vyöhykkeen hälytys piippaa ja kuva tulee näkyviin. - paina MODE -näppäintä, harjoitustoiminnosta voi poistua milloin tahansa tietotoimintoon. - paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL -näppäintä tallentaaksesi tai tyhjentääksesi näytöllä olevan harjoituksen, jos se on pysäytystilassa. - jos harjoitustoiminto on uudelleenasetustilassa, paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL - näppäintä päästäksesi harjoitusasetustoimintoon. - erityyppisiä harjoituksia voidaan valita: aerobic, kuntopyörä, stepperi, juoksumatto, hölkkä, kävely, joku muu - paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL kahden sekunnin ajan, vaihda harjoitustyyppiä painamalla START/LAP tai STOP/NEXT. Paina MODE -toimintoa vahvistaaksesi harjoitustyypin, ajanoton ja lähtölaskennan ja korkean/matalan vyöhykkeen. Paina SET/SAVE/EL vahvistamaan tiedot ja paina viimeiseksi START/LAP aloittaaksesi harjoituksen. - Kohdevyöhykkeen valinta. - paina START/LAP tai STOP/NEXT valitaksesi vyöhykkeen. - paina MODE valitaksesi ajanoton/lähtölaskennan tallentamaan harjoituksen. - ajanotto(chronograph) tai lähtölaskenta voidaan valita. Lähtölaskennan aika voidaan asettaa 24 tuntiin (jos aika on asetettu 0:00`00).

4 Ajanotto(chronograph) laskee 24:00`00 asti ja pysähtyy automaattisesti 2. Ajanotto(chronograph) /lähtölaskenta-ajastin - Tallenna harjoituksen aika: tunnit, minuutit, sekunnit, keskimääräinen/maksimi/minimi/viimeinen sydämen syke, vyöhykkeen alapuolella/vyöhykkeellä/vyöhykkeen yläpuolella, prosentit, kalorien ja rasvan kulutus Ajanotto käynnissä Lähtölaskenta-ajastin käynnissä 7. Valitun toiminnon vyöhykekuvat: Käyttäjä voi valita kolmesta kohdevyöhykkeestä tarkistamaan jatkuvaa sydämen sykettä kohdevyöhykkeellä tai olla valitsematta kohdevyöhykettä. Jos matala-/keski-/korkeantason vyöhyke on valittu ja vyöhykehälytin on päällä, vyöhykehälytin piippaa, jos jatkuva sydämen syke on kohdevyöhykkeen ulkopuolella. - Kuva vyöhykkeellä: näytöllä vain, jos matala-/keski-/korkeantason vyöhyke on valittu. Se näyttää, onko sydämen syke jatkuvasti kohdevyöhykkeellä vai ei.

5 - Liian alhaalla/vyöhykkeellä oleva/liian ylhäällä oleva vyöhykeaika ja prosentit voidaan tallentaa kuvaamaan harjoituksen vaikutusta. - Jos sydämen sykettä ei havaita (noin 10 sekunnin kuluessa viimeisestä sydämen sykkeestä), sydämen sykkeen kohdalla näkyy Jos sydämen sykettä ei havaita (noin 60 sekunnin kuluessa viimeisestä sydämen sykkeestä), sydämen sykkeen kohdalla on tyhjää. Vyöhykkeellä kuvaa ei näy. Käyttäjän pitää painaa SET/SAVE/EL -näppäintä, laittaakseen uudelleen päälle sydämen sykettä mittaavan vastaanottimen. - Harjoitusjuoksun aikana, sydämen sykemittaus pidetään päällä. Jos sydämen syke on kohdealueen ulkopuolella, vyöhykehälytin piippaa. Vyöhykehälyttimen piippaukset: - Hälytys vyöhykkeen yläpuolella: piip piip...piip (joka neljäs sekunti) - Hälytys vyöhykkeen alapuolella: piip --(joka neljäs sekunti). - Harjoitusjuoksun aikana, näyttö kertoo harjoitusajan, keskimääräisen sydämen sykkeen, kalorien ja rasvan kulutuksen. Keskimääräinen sydämen syke näkyy vain silloin, kun sydämen sykettä mitataan. Kalorien ja rasvan kulutus näkyy vain, jos kalorien mittaus on laitettu päälle. -Vyöhykkeellä -kuva välkkyy osoittaen, onko sydämen syke vyöhykkeellä tai sen ulkopuolella. Jos joko tai. välkkyy, käyttäjän pitää mukauttaa harjoituksen taso, jotta sydämen syke on taas alueella. Kierrokset: Jos ajanotto (chronograph) on päällä, paina START/LAP -näppäintä saadaksesi kierrosajan. Näyttö kertoo viiden sekunnin ajan kierrosajan.

6 Manuaalinen pysäytys: - Paina STOP/NEXT -näppäintä, kun harjoitus päättyy. Paina START/LAP -näppäintä pysäytystilassa käynnistääksesi sen uudelleen. Vaikka harjoitus olisi jo päättynyt, näyttö osoittaa harjoitusajan, keskimääräisen sydämen sykkeen, kalorien ja rasvan kulutuksen järjestyksessä. Vyöhykehälyttimen laittaminen päälle/pois: - Paina ja pidä alhaalla STOP/NEXT -näppäintä, jolloin vyöhykehälytin piippaa ja kuva tulee näkyviin. - Tallenna/aseta uudelleen harjoitus: - Paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL -näppäintä, kunnes se piippaa, kun harjoitus on pysäytystilassa sulkemaan tämänhetkisen harjoituksen ja aloittamaan uuden harjoituksen. Käyttäjä voi tallentaa tiedot tai tyhjentää näytön (ei tallennusta). Harjoitustoiminto MODE (pysäytystilassa) C näppäin: ei tallennusta Pidä D näppäintä alhaalla Palataksesi harjoitus(exer) toimintoon, laita asetus-/uudelleenasetustilaan (edellinen valinta) A KÄYNNISTYS/KIERROS (START/LAP) B PYSÄYTYS/SEURAAVA (STOP/NEXT) C TOIMINTO (MODE) D ASETUS/TALLENNUS/EL (SET/SAVE/EL) - Ajanoton lopetus: - Jos lähtölaskenta tulee 0:00`00, kuuluu viiden sekunnin piippaus. Lähtölaskenta ei mene uudelleen päälle. Paina START/LAP -näppäintä, kunnes näytöllä FINISH (lopetus)! - Jos ajanotto (Chronograph) ottaa ajan 24:00`00 asti, se pysähtyy automaattisesti, eikä mene uudelleen päälle. Paina START/LAP -näppäintä kunnes näytöllä FINISH!. - Muisti täynnä: Maksimissaan 40 harjoituksen tiedot voidaan tallentaa. Vain CLEAR? (tyhjennys) voidaan valita, kun 41. tallennus pysähtyy. Paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL näppäintä. TIETOTOIMINTO Tallenteiden tarkastelu harjoitustoiminnossa. Max 40 harjoitusta voidaan tallentaa.

7 TOTAL data (Tiedot) EXERCISE data (Harjoituksen tiedot) - Paina A näppäintä saadaksesi harjoituksen tiedot näkyville - Näytetyt tallenteet tyhjennetty; paina uudelleen näppäintä D - Kaikki harjoitustallenteet tyhjennetty KOKONAISTIEDOT - Mene MODE toimintoon ja valitse Data, saadaksesi kokonaistiedot näkyviin. - Paina START/LAP nähdäksesi tiedot kaloreista ja rasvoista. - Pidä alhaalla kahden sekunnin ajan SET/SAVE/EL tyhjentääksesi tiedot. Tiedot tyhjentyvät nollaan. Esimerkki: näytöllä harjoitus 2 - Mene data-toimintoon painamalla STOP/NEXT. Harjoitus tulee näytölle. - Paina START/LAP, tiedot tulevat näkyviin järjestyksessä (kt. kuva s.11)

8 - Hyppää yli vyöhykkeen alapuolella/vyöhykkeellä/vyöhykkeen yläpuolella/vyöhykeraja näyttö, jos ei vyöhykettä on valittu. - Paina ja pidä alhaalla SET/SAVE -näppäintä tyhjentääksesi näytöllä olevan harjoituksen (vain alle EX-## on näytöllä). Vain lopetettu harjoitus voidaan tyhjentää. Painamalla uudelleen SET/SAVE -näppäintä, saat poistettua kaikki tallennetut tiedot. - Paina ja pidä alhaalla SET/SAVE -näppäintä, kunnes näytöllä on kokonaisaika tai kalorit/rasva, tyhjentääksesi näytön kokonaan. - Paina MODE -näppäintä poistuaksesi DATA toiminnosta. D. TIEDONANTOTOIMINTO - Hyppää yli, jos harjoitustoiminto on ei uudelleen asetusta -tilassa. - Hallittavissa PC puolelta - Lähetä tallennetut harjoituksen tiedot PC:lle - Vastaanota käyttäjäasetus PC:ltä - Lähetä käyttäjäasetus PC:lle Tärkeitä vinkkejä: Saadaksesi onnistuneen yhteyden sykemittarikellon ja tietokoneesi välillä, toimi seuraavasti: 1. Tallenna harjoituksen tiedot kelloon. 2. Kiinnitä liitin kelloon. 3. Paina MODE -näppäintä, kunnes näet näytöllä COMM. Odota, että PC-LINK (PCyhteys) tulee näkyviin. 4. Laita USB tietokoneeseen, ennen kuin avaat liitäntäohjelman. 5. Valitse käyttäjä ja paina sitten valitse käyttäjä -painiketta, ennen kuin otat tiedot kellosta liitäntäohjelmaan. 6. Paina WATCH LINK muodostaaksesi yhteyden. 7. Näytölle ilmestyy COM PORT -reitti, paina Auto tarkistuspainiketta, jolloin se ilmoittaa, mitä COM PORT -reittiä se käyttää. 8. Valitse COM PORT -reitti tämän mukaan ja vahvista painamalla OK. 9. Näyttö tulee esiin ja käyttäjä voi valita, joko purkamalla tiedot kellosta tietokoneelle, tallentamalla käyttäjäasetukset tietokoneelle tai valitsemalla käyttäjäasetukset tietokoneelta. Paina sitten START (aloita). Tarkista, ettei USB liitin ole pölyinen, likainen tai märkä. Muista kiinnittää USB sykemittarikelloon ja sitten tietokoneeseen, ennen kuin avaat liitäntäohjelman. Jos et onnistu ensimmäisellä kerralla, irrota USB, lopeta ohjelma ja seuraa ohjeita uudelleen. 13. Huom: sivuillamme saat tallennettua liitäntäohjelman ja USB ohjaimen. CARDIO PC -yhteysohjelma Lisälaitteena sykemittariin helpottamaan asetustoimintoja ja tallennus/analyysit sydämen sykkeestä sisältäen tallennetut tiedot harjoituksista.

9 (1) Useat käyttäjät henkilökohtaisine asetuksineen ja harjoitustietoineen Ongelma Yhteys ei toimi Ratkaisu: Irrota USB kaapeli ja kiinnitä se uudelleen. Siirto ei onnistu Ratkaisu: PC yhteyden muodostamisen jälkeen, odota vähintään sekunti tietojen välitykseen. Älä paina tällöin mitään painiketta. Jos tietokone ei pysty tulkitsemaan asennusohjelmaa, on kieli mukautettava kieliasetuksissa. Tämä ohjelma sopii Windows 98, 2000, XP ja Vistaan. Käyttäjän joidenkin sisäisten muutosten ja asetusten vuoksi, voi joutua muuttamaan kieliasetuksia. Koska Windows Vista on vasta äskettäin kehitetty ohjelmisto, voi tämän vuoksi muiden ohjelmien välillä ilmetä yhteensopivuusongelmia ja hankaluutta. Jos virhe -viesti ilmestyy näkyviin, sivuuta ja jatka, jolloin ohjelma toimii tasaisesti. (2) Kelloyhteystoiminto -henkilökohtaisille asetuksille -sydämen sykkeen tallennus ja harjoituksen tiedot (3) Kalenteritoiminto harjoituksen tietojen uudelleen etsimiseen ja katsomiseen. (4) Sydämen sykkeen ja harjoitustietojen uudelleen katsominen/ editointi (tietyt tietoalueet)/ toimintojen poistaminen (5) Harjoituksen edistymisen uudelleenkatsomistoiminto henkilökohtaisille harjoitustiedoille valitulle ajanjaksolle ja harjoitustyypille. - kuvallinen esitys - selostusmuoto (6) Henkilökohtainen tietojen asetus -toiminto PC -ohjelman toiminta: (1) Ensimmäinen käyttökerta: - Aseta henkilökohtaiset asetukset - Klikkaa NEW USER (uusi käyttäjä)-kuvaa päästäksesi USER NAME (käyttäjänimi) kohtaan (1. klikkaa kansiota, lisää käyttäjänimi), tällöin pääset henkilökohtaisiin tietoihisi. (Henkilökohtaiset tiedot voi tallentaa/kopioida sykemittarista/-mittariin WATCH LINK - toiminnon kautta.

10 (2) Toimintovalinnat: Päävalikossa, - klikkaa isoja näppäimiä valitessasi suoraan halutun toiminnon tai - klikkaa pieniä näppäimiä tai - klikkaa toimintoja vierittämällä valikkopalkkia alaspäin (3) Toiminnot: Jokaisessa toiminnossa valikko näkyvillä. - Klikkaa näkyvillä olevia kuvia valikon alapuolella valitessasi halutun toiminnon. - Seuraa valikon ohjeita halutun tiedon tallentamisessa/editoimisessa CARDIO PC YHTEYSOHJELMA

11 E. PÄIVITTÄINEN HÄLYTYSTOIMINTO -Paina START/LAP -näppäintä käynnistämään/laittamaan pois päältä päivittäistä hälytystä -Paina STOP/NEXT -näppäintä valitessasi soittoäänen ja näppäinäänet - Hälytys piippaa 30 sekunnin ajan tai se voidaan pysäyttää painamalla mitä tahansa näppäintä, kun hälytys on päällä. - Tuntihälytys soi, jos soittoääni on laitettu päälle. - Näyttö: - Päivittäisen hälytyksen ajastaminen: Paina ja pidä alhaalla SET/SAVE/EL -näppäintä D päästäksesi päivittäisen hälytyksen asetukseen. Paina START/LAP -näppäintä suurentaaksesi numeroa. Paina STOP/NEXT -näppäintä pienentääksesi numeroa. Paina MODE näppäintä valitessasi eri asetusnumeroa seuraavassa järjestyksessä: Tunnit-Minuutit Paina SET/SAVE/EL -näppäintä vahvistaaksesi asetuksen. E. KÄYTTÄJÄN ASETUSTOIMINTO 1. Vyöhykeasetus - Vyöhyke 1 (matala): 50-60% max sydämen syke - Vyöhyke 2 (keskitaso): 60-70% max sydämen syke - Vyöhyke 3 (korkea): 70-85% max sydämen syke

12 2. Käyttäjän asetukset (henkilökohtaiset tiedot) -painoyksikön valinta (kg/lb valittavissa) -painon valinta (20-200kg, lb). -pituusyksikön valinta (cm/ft valittavissa). -pituuden valinta ( cm, 3ft 0in-8ft 0in). -BMI, painoindeksi, ainoastaan näytölle -VO2 maksimi asetus (10-95). -Max sydämen syke: 220-ikä=Max sydämen syke -Ikäasetus (5-99) -Mies/nainen valinta -Kalorien/ rasvanpolton laskenta (päällä/pois valittavissa) A/B -näppäin asettaessa kalorit ja rasva päälle/pois Paina A/B -näppäintä valitessasi kg/lb A/B -näppäimellä asetat mies/nainen Paina A/B -näppäintä valitessasi kg tai lb A/B -näppäimellä asettaessasi Paina A/B -näppäintä valitessasi cm/inch A/B -näppäimellä asetat: ikä 5-99 Paina A/B -näppäintä valitessasi 3ft0in-8ft0in tai cm A/B -näppäimellä Ainoastaan näytöllä Paina milloin tahansa näppäintä SET/SAVE/EL poistuaksesi asetustoiminnosta tai tallentaaksesi numerot G. AUTOMAATTINEN PALAUTUSTOIMINTO Missä tahansa toiminnossa, jos näppäimiä ei paineta 3 tai 4 minuuttiin, palautuu edellinen toiminto. H. ENERGIANSÄÄSTÖTOIMINTO -NÄYTTÖ POIS PÄÄLTÄ - Jos ajanotto(chronograph)/ajastin on pysäytystilassa, missä tahansa ei asetus toiminnossa, paina ja pidä alhaalla MODE näppäintä kolmen sekunnin ajan, jolloin näytölle ilmestyy näyttö pois päältä -toiminto I. ENERGIANSÄÄSTÖTOIMINTO AUTOMAATTINEN NÄYTTÖ POIS PÄÄLTÄ - Jos ajanotto(chronograph)/ajastin on pysäytystilassa, missä tahansa ei asetus toiminnossa, ajan tullessa 12:00am näyttö pois päältä ilmestyy näytölle. Paina MODE näppäintä laittaaksesi näytön päälle ja päästäksesi aika toimintoon. J. KELLON UUDELLEENASETUS - Paina ja pidä alhaalla neljää näppäintä yhtä aikaa noin kuuden sekunnin ajan yksikkö tyhjenee

13 K. ERITTELY - toiminnot: aika, harjoitus, tiedot, tiedonanto, päivittäinen hälytys, käyttäjän asetukset - kello: päivämäärä, viikonpäivä, tunnit, minuutit ja sekunnit - kuvat: esim. juokseva mies - viestit: esim. Hauskaa päivää - ajanotto(chronograph): max 24:00:00 - Lähtölaskenta-ajastin: 23:59:59 asti - Paino: 40lb-400lb 20kg-200kg - Pituus: 100cm-250cm 3ft 0in-8ft 0in - VO2MAX: Ikä: Sukupuoli: mies/nainen - Sykealue: BPM (syke/min.) - Vyöhykealue: BPM (syke/min.) L. PARISTOJEN ASENNUS Sydämensykemonitori tarvitsee kaksi litiumparistoa. Käytä vain suositeltuja paristoja. PC-yhteys sykemittarikello 1. Paristojen lokero sijaitsee kellon takapuolella. Asentaessasi/ottaessasi paristot pois, laita kolikko takakannen vakoon ja käännä myötäpäivään. Kannen pitäisi irrota helposti. 2. Poista vanhat paristot ja hävitä oikealla tavalla.(diagrammi 1) 3. Aseta uusi paristo huolellisesti paristoaukkoon, niin että navat ovat oikeilla paikoilla. 4. Kierrä takakansi paikoilleen. Sykemittarivyö 1. Pidä sykemittarivyöstä tukevasti kiinni. Laita kolikko takakannen vakoon ja käännä myötäpäivään. Kannen pitäisi irrota helposti. (poista käytetty paristo CR2032) (diagrammi 2) 2. Aseta uusi paristo huolellisesti paristoaukkoon. (Diagrammi 3) 3. Laita takakansi paikoilleen ja kiristä se tiukkaan vastapäivään kolikon avulla. TÄRKEÄÄ PARISTOISTA - Vain aikuisten tulisi asentaa ja poistaa paristot - Käytä ainoastaan ohjelehtisessä suositeltuja paristoja. - Varmista, että asennat paristoja, joiden navallisuus on, kuten mainittu. - Poista kaikki paristot, kun asennat uudet. - Ainoastaan paristoja, joilla on sama ja vastaava tyyppi, suositellaan käytettävän. - Älä laita oikosulkuun. - Heikot paristot pitäisi poistaa tuotteesta.

14 - Ei-ladattavia paristoja ei voi ladata uudelleen. - Ladattavat paristot pitää poistaa tuotteesta ennen latausta. - Ladattavia paristoja saa ladata vain aikuisten läsnäollessa. - Erityyppisiä paristoja tai uusia ja käytettyjä paristoja ei tulisi käyttää keskenään. Huom! Pariston vaihto kestää muutaman sekunnin; tiedot kuitenkin häviävät ja ne pitää asettaa uudelleen. VAROITUS Jos Sinulla ilmenee ongelmia PC-sykemittarikellon kanssa (esim. parametrissä häiriö, staattinen sähkö, häiriö tuotteessa tai koneen pitää asettaa uudelleen), aseta kello uudelleen. Kaikki tiedot, jotka on aiemmin syötetty koneeseen, tulisi poistaa ja voit silloin/sinun täytyy asettaa uudelleen PC-sykemittarikello. Jos PC-sykemittarikellossa ilmenee toimintahäiriö, paina ja pidä alhaalla SET -näppäintä tyhjentääksesi kaikki tiedot. Tämän jälkeen voit laittaa kaikki välttämättömät tiedot uudelleen. Jos virhe ei korjaannu, poista paristot ja laita ne takaisin paristolokeroon. Laita kone päälle painamalla Mode - näppäintä ja seuraa tämän jälkeen kaikkia mainittuja ohjeita laittaaksesi uudelleen tarvittavat tiedot. Tämän käyttöohjeen sisältöä voidaan muuttaa ilman lisähuomautusta. Tämän käyttöohjeen kuvat voivat poiketa tämänhetkisistä kuvista painatusmäärien vuoksi. Valmistajalla ja sen toimittajilla ei ole vastuuta Sinun tai kenenkään muun henkilön vahingonkorvauskuluista, ansiomenetyksistä, tai mistään muista vaateista, joita ilmenee käytettäessä tätä laitetta. Tämän käyttöohjeen sisältöä ei saa kopioida ilman valmistajan lupaa.

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 40 Pikaopas Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Näppäintoiminnot 2 1 Lämmittely Kohde Min Kesto lyöntiä /min Maks min 2 3 4 Lisävarusteet Rider 40:n toimitukseen

Lisätiedot

Kun tilariville ilmestyy BATT-merkki, on aika vaihtaa paristot.

Kun tilariville ilmestyy BATT-merkki, on aika vaihtaa paristot. Liite C: Huolto- ja takuutiedot C Paristot... 578 Ongelmien ilmetessä... 581 TI-tuotepalvelu ja takuutiedot... 582 Tämä liitteen tiedot saattavat olla hyödyllisiä kun käytät TI-89 / TI-92 Plus-laskinta.

Lisätiedot

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi FirstStep FA20 Aktiivisuusmittari AKTIIVISUUSMITTARI Päivittäisellä liikkumisella on tutkitusti terveyttä

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta.

CASIO Käyttöopas. Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. TIETOJA KÄYTTÖOHJEESTA CASIO 3455 Käyttöopas Onnittelemme sinua tämän Casio-kellon valinnasta. Kellon mallista riippuen teksti ilmestyy näyttöön joko mustilla kirjaimilla vaaleaa taustaa vasten tai valkoisilla

Lisätiedot

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN

YLEISTÄ ALOITUS. Laitteen kuvaus. Näytön kuvaus. Laitteen käynnistäminen ja sammuttaminen UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN WT6 Pikaopas YLEISTÄ Laitteen kuvaus UP = YLÖS DOWN = ALAS BACK = TAKAISIN Näytön kuvaus 1. Väylän numero 2. Vasen/oikea greeninäkymä 3. Väylän Par-luku 4. Matka greenin taakse 5. Matka greenin eteen 6.

Lisätiedot

Cardio 40 FIN. Paina valikossa siirtyäksesi ylös vierittämään valikkovalintoja. Pidä painettuna kelataksesi nopeasti ylös valikkovalinnoissa.

Cardio 40 FIN. Paina valikossa siirtyäksesi ylös vierittämään valikkovalintoja. Pidä painettuna kelataksesi nopeasti ylös valikkovalinnoissa. 40 Käyttöopas AM FIN Cardio 40 1 2 3 1 Valo / Virta ( / ) Pidä painettuna kytkeäksesi laitteen päälle tai pois. Paina kytkeäksesi taustavalon päälle. 2 Takaisin ( ) Paina palataksesi edelliselle sivulle

Lisätiedot

Crosstrainer (Malli E820P)

Crosstrainer (Malli E820P) Crosstrainer (Malli E820P) Vaihe 1. Keskiputken asennus. Liitä sensorin johto (A2) ja näytön johto (F2) toisiinsa. Kiinnitä keskiputki (F) runkoon (A) pultilla (F6), tiivisterenkaalla (F5) ja M8 tiivisterenkaalla

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619

KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 KÄYTTÖOHJE LÄMPÖTILA-ANEMOMETRI DT-619 2007 S&A MATINTUPA 1. ILMAVIRTAUKSEN MITTAUS Suora, 1:n pisteen mittaus a) Kytke mittalaitteeseen virta. b) Paina UNITS - näppäintä ja valitse haluttu mittayksikkö

Lisätiedot

Digitaalikello hälytystoiminnolla FDT003 / BD3000

Digitaalikello hälytystoiminnolla FDT003 / BD3000 Digitaalikello hälytystoiminnolla FDT003 / BD3000 YLEISKATSAUS Tämä ohjekirjanen on luotu kertomaan digitaalisen kellon toiminnoista. Ominaisuuksista kuten KAKSOISAIKA, HÄLYTYS, SEKUNTIKELLO, ja AJASTIN

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014

MASSER Loader V2.00. käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 MASSER Loader V2.00 käyttö- ja asennusohje 5.5.2014 Masser Oy Tel. +358 400 904 500 BID No 0665142-9 Jämytie 1 Fax. +358 16 282 554 VAT No. FI06651429 FI-96910 Rovaniemi, Finland Domicile Rovaniemi OHJELMAN

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

BT BBiQ laite / W042 Käyttöohjeet 1.3 FIN Käyttöohjeet BBiQ 4.4.2014

BT BBiQ laite / W042 Käyttöohjeet 1.3 FIN Käyttöohjeet BBiQ 4.4.2014 Käyttöohjeet Aloittaminen Pakkauksen sisältö: - BBiQ Bluetooth -laite - Lämpötila-anturi - 2 kappaletta AAA -paristoja - Käyttöohjeet BBiQ on uusi langaton ruoanlaittolämpömittari älypuhelimellesi. Sisäänrakennetun,

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila

Käyttöohjeet. Näppäimet. Kello tila. Pelitila Käyttöohjeet Näppäimet Kello tila Pelitila Kohdekuvakkeiden tiedot 1. Aloitus 1.1. Käynnistys / sammutus Paina ja pidä pohjassa -näppäintä käynnistääksesi / sulkeaksesi laitteen. 1.2. Lataaminen Lataa

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME

CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Ominaisuudet CUBE WEATHER STATION YGH 393 MANUAALI HAPTIME Sensorin virran vähyyden ilmaisin Lämpötila celsius- tai Fahrenheit-asteikolla Langaton ulkoilma-anturi (kantomatka esteettömällä matkalla + 30

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

SISÄLTÖ mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key

SISÄLTÖ mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key mywellness key KÄYTTÖOPAS FI 1 SISÄLTÖ 1. mywellness key?... 3 2. Mikä on mywellness key... 3 3. Mitä ovat Move pisteet?... 4 4. Mitä kaikkea näytössä tulisi näkyä?... 5 5. Miten minun pitäisi käyttää mywellness key:tä?...

Lisätiedot

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata.

Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. 1 Tulostaulun käyttöohje 1. Yleistä Konsolin näytössä näkyy käytettäessä ohjaavia viestejä, joita kannattaa tämän ohjeen lisäksi seurata. Näytön alapuolella olevilla A, B, C jne. painikkeilla voi valita

Lisätiedot

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin.

Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten Clock Display, sekuntikello, lähtölaskenta, CountUp, jaksoajastimen ja Fight Gone Bad -ajastin. 6-DIGIT CROSSFIT TIMER Ajastin tarjoaa erilaisia toimintoja, kuten "Clock Display", "sekuntikello", "lähtölaskenta", "CountUp", "jaksoajastimen ja "Fight Gone Bad" -ajastin. Lisäksi erityiset CountUp-

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

High Definition Car DVR X109

High Definition Car DVR X109 High Definition Car DVR X109 Ohjekirja Kameran kaaviokuva Painiketoiminnot Kamerassa samoilla näppäimillä on useita eri toimintoja riippuen valikosta. Alla on käyty näppäimet ja niiden toiminnot läpi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello

KÄYTTÖOHJE. Zeblaze Vibe älykello KÄYTTÖOHJE Zeblaze Vibe älykello Kiitos kun ostit Zeblaze Vibe älykellon. Asiakastyytyväisyys on meille tärkeää, joten jos tuotteen käytössä on jotain epäselvyyksiä tai ilmaantuu kysymyksiä, olethan asiakaspalveluumme

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys

DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys DumpDbox-ohjelmiston asennus- ja käyttöohjeet Sisällys 1. Esittely... 2 2. Asennusohjeet... 2 3. Yleiskuva ohjelmistosta... 3 4. Tietojen siirtäminen D-Boxin avulla... 4 4.1. Piirturitiedostojen siirtäminen...

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen

lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Windows: in kopioiminen Windows: in kopioiminen lizengo Asennusopas Klikkaa sitä Windows-versiota, jonka haluat kopioida USB-tikulle, niin pääset suoraan oikeaan oppaaseen. Windows

Lisätiedot

Syke- ja askelmittari

Syke- ja askelmittari Syke- ja askelmittari Excercise Timer Chronograph Continuous Heart Rate Measurement Percentage of maximum Heart Rate Tuotenro 34-8997 Malli D92E11G (PEDO) Heart Rate Zone Alert Countdown Timer 1 2 Syke-

Lisätiedot

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1

ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 ABT PÖYTÄVAAKA PAKVAAKA1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Toiminnot 3 2. Asennus 3 3. Varotoimenpiteet 3 4. LCD-näyttö 4 5. Näppäimet 5 6. Toimintojen asettaminen 5 7. Punnitusyksikön vaihtaminen 6 8. Vikakoodit 7

Lisätiedot

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR Kauko-ohjaimen käyttöohje Part No.: R08019034086 OM-GS0-1009(0)-Acson Acson A5WM15JR Acson A5WM5JR 1 6 7 9 3 4 5 13 1 11 8 10 Kiinnitys seinään Paristojen asennus (AAA.R03) Paristot 1) Tyyppi AAA R03 )

Lisätiedot

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä.

Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Asennus Asennukseen vaaditaan kaksi henkilöä. Mukana toimitettujen kuusiokoloavainten lisäksi asennukseen vaaditaan ristipää ruuvimeisseli, jakoavain, kumivasara ja pihdit. Kun asennat kuntolaitetta käytä

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

E-RESULTS LITE -OHJEET

E-RESULTS LITE -OHJEET E-RESULTS LITE -OHJEET 1 ALKUVALMISTELUT Huolehdi ennen rastiesi pitoa, että Tulospalvelutietokoneen akku on ladattu täyteen Seuran EMIT-kortit ovat tallessa ja selkeästi erillään lähtöleimasimesta. Lähtö-

Lisätiedot

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset

Käyttöohjeet. S i s ä l l y s. 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Käyttöohjeet S i s ä l l y s 1. Aloitus 2. Perustoiminnot 3. Muut toiminnot 4. Ohjelmisto- ja kenttä päivitykset Näppäimet Virtanäppäin / ESC Menu / Valinta Ylös / Merkitse Alas / Tuloskortti Näyttö Kellotila

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema

Pakkauksen sisältö. Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Tukiasema Pikaopas SE888 Pakkauksen sisältö Tukiasema Huomautus * Usean luurin pakkauksissa on enemmän luureja, latureita ja verkkolaitteita. ** Joissakin maissa on liitettävä linjasovitin linjajohtoon ja sitten

Lisätiedot

Prosella Scandinavian Oy

Prosella Scandinavian Oy 2017 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com ELEKTRONINEN KOODI- / RFID-LUKKO 4000B - sarja KÄYTTÖOHJE Hätäavaus (lukon nollaus) Mikäli unohdat avauskoodin, on lukon nollaamiseen

Lisätiedot

HOME TRAINER. Malli B780P

HOME TRAINER. Malli B780P HOME TRAINER Malli B780P Osalista Kuvio 1 Etujalan asennus 1. Kiinnitä etujalka (B) pääkehykseen (A) ruuvit (L1), prikat (L2) sekä (L6) ja mutterit (L3). Kuvio 2 Reunajalan asennus 1. Kiinnitä reunajalka

Lisätiedot

Casall X600 CROSSTRAINER 93003

Casall X600 CROSSTRAINER 93003 Casall X600 CROSSTRAINER 93003 OSALUETTELO Nro Kohta Kuvaus Määrä A, A-1 Tietokone ja ruuvi SM2871-67 1 KPL B Ohjaustanko 25,4 1 KPL B-1 Kahvan pehmuste 440x20x5,0 2 KPL B-2 Kahvan tulppa 7/8" 2 KPL B-3,

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS

Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS FI Langaton verenpainemittari (BP7) PIKAOPAS Pikaoppaassa kerrotaan, kuinka mobiililaite määritellään, Bluetooth-yhteys muodostetaan ja verenpaine mitataan. Noudata alla olevia ohjeita aloittaaksesi mittauksen.

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg

ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg ABT NOSTURIVAA AN KÄYTTÖOHJE 3000, 5000, 10000 ja 15000kg 1. Turvallisuusohjeet Lue tämä käyttöohje ennen käyttöä! 1.1 Vaakaa ei saa ylikuormittaa. 1.2 Älä roikota painavaa takkaa pitkää aikaa vaa assa,

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Mini0801 Dash Kamera

Mini0801 Dash Kamera Käyttöohje Mini0801 Dash Kamera Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen käyttöä. 1. X24 Super HD ajoneuvokamera (Mini0801) 1.1 X24 Dash kamera pakkauksen sisältö Kamerayksikkä (vaatii lisäksi erillisen

Lisätiedot

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET

DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET DENVER CR-918BLACK FINNISH TOIMINNOT JA OHJAIMET 14 15 1. /VIRITÄ - 2. AJAN ASETTAMINEN MUISTI/MUISTI+ 3. TORKKU /LEPO 4. PÄÄLLE/POIS 5. / VIRITÄ + 6. ÄÄNENVOIMAKKUUS PIENENNÄ - /HERÄTYS 1 PÄÄLLE/POIS

Lisätiedot

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN

ALCOVISOR. Käyttöohjeet FIN ALCOVISOR Alkometri Käyttöohjeet FIN BAC 200 Alcovisor BAC 200 on luotettava ja huipputarkka todistuskelpoisen mittaustuloksen antava alkometri ammatti ja viranomaiskäyttöön. BAC 200 on täysin automaattinen.

Lisätiedot

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla

DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla DIOJEN & NEGATIIVIEN DIGITOINTI Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi ja poista valotuskannen suoja-arkki.

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

I. Rannekkeen esittely

I. Rannekkeen esittely I. Rannekkeen esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

Fitness G-SHOCK GBA-800

Fitness G-SHOCK GBA-800 Fitness G-SHOCK GBA-800 GBA-800 saatavilla kuudessa eri värissä Style Series Specs Super LED-valo Älypuhelin yhteys / Bluetooth Connected GBA-800-1AER GBA-800-2AER GBA-800-3AER GBA-800-8AER Askelmittari

Lisätiedot

"PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas

PLEXTALK Pocket -verkkosoittimen pikaopas "PLEXTALK Pocket" -verkkosoittimen pikaopas PLEXTALK Pocketin asetukset 1. Käännä PLEXTALK Pocket ympäri. Varmista, että kaksi pientä uloketta ovat ylhäällä. Paina PLEXTALK Pocketin pohjassa olevaa suorakulmaista

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

Racetime Catcher One 0.02 ohje Tekijä: Jere Mäki RACETIME CATCHER ONE 0.02

Racetime Catcher One 0.02 ohje Tekijä: Jere Mäki RACETIME CATCHER ONE 0.02 RACETIME CATCHER ONE 0.02 Selaimen välimuistin tyhjennys... 1 Aloita kilpailu muuttamalla kilpailuaika... 2 Lähtölista/oikean sivun vieritettävä numeropalkki... 2 Ajanottaminen... 3 Ajansiirto/poistaminen...

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli.

Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Asennus Asennukseen tarvitaan kaksi henkilöä. Asennuksessa tarvitaan mukana toimitettujen työkalujen lisäksi jakoavain, pihdit sekä ristipääruuvimeisseli. Käytä alla olevaa kuvaa pienten osien tunnistukseen

Lisätiedot

psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi

psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi 1 psense RH Kannettava CO2/RH/ Temp mittari Käyttöohje Markkinointi: Pietiko Oy www.pietiko.fi Sisällysluettelo 2 Johdanto...2 Toimituskokonaisuus...2 Virran syöttö...3 LCD näyttö...3 Painikkeet...3 Käyttö...4

Lisätiedot

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla.

Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. Speedohealer V4 Electronisen nopeus ja matkamittarin kalibrointi laite huippunopeus muistilla. 1. Esipuhe Onnittelemme sinua Speedohealer laitteen oston johdosta. HealTech Electronics Ltd. on omistautunut

Lisätiedot

Garmin etrex GPS-laite

Garmin etrex GPS-laite Garmin etrex GPS-laite GPS koulutus 20.6.2007 PAIKKATIETOPAJA -hanke Painikkeet Sisäinen GPS antenni YLÖS näppäin ALAS näppäin PAGE näppäin (Esc) POWER näppäin Ulkoinen virtalähde ja tiedon siirto PC:lle

Lisätiedot

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE

Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Casall R300 Käyttöopas SOUTULAITE Kokoonpanokaavio RÄJÄYTYSKAAVIO - 3 - Osaluettelo Nro Kuvaus Määrä A TIETOKONE 1 SARJA A-1 TIETOKONEEN KIINNITYSRUUVI 4 KPL B PÄÄRUNKO 1 SARJA B-1 TIETOKONEEN KIINNITYSKANNATIN

Lisätiedot

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys

Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys Tämän ohjeen kopiointi ja jakaminen on kielletty ilman Bracun Oy:n lupaa Laitteella 1 vuoden (1v) takuu ostopäivästä, takuu asioissa ota yhteys sähköpostitse info@bracun.net ja sovi takuumenettelystä.

Lisätiedot

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla

Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla Asiakirjojen ja valokuvien skannaaminen Canon Canoscan -skannerilla 1. Kytke skanneriin virta painamalla skannerin oikealla puolella olevaa virtakytkintä. 2. Avaa skannerin kansi. 3. Aseta valokuva/asiakirja

Lisätiedot

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet

Herätyskellokamera. Käyttäjän ohjeet Herätyskellokamera Käyttäjän ohjeet Sisällysluettelo 1. Tärkeää tietoa 2. Pakkauksen sisältö 3. Tekniset tiedot 4. Tuotetiedot 5. Laitteen käyttö 1. tärkeää tietoa Tämä käsikirja on suunniteltu tutustuttamaan

Lisätiedot

PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut

PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut v.181012 PIKAOHJE D-LINE / D-SAT Näyttötaulut URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1.1 Näytön asetusten vaihto ja esimerkki kellonajan vaihdosta... 1 1.2 Tehdasasetukset... 2 1.3 Tärkeimmät

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA

MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MINITV POCKET43 MINI DV VIDEOKAMERA MAAILMAN PIENIN VIDEOKAMERA PIKAOHJE Copyright 2009 Bat. Power Oy www.batpower.fi Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään Versio 1.0 JOHDANTO Kiitos kun ostit MiniDV MD80

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla

KÄYTTÖOHJE. CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200. Aurinkopaneeli on kellotaulun alla KÄYTTÖOHJE CITIZEN ECO-DRIVE Kronografi Malli: JZ1060 cal. U200 Aurinkopaneeli on kellotaulun alla Ennen käyttöönottoa Lataa kellon akku täyteen asettamalla kello esim. ikkunalaudalle aurinkoon tai riittävän

Lisätiedot

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla

LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla Digitointiohjeita_LP 10.7.2014 1 LP-levyn digitointi Audacity-ohjelmalla I Levyn tallennus tietokoneelle Kytke virta tietokoneeseen ja näyttöön. Levysoitin saa virtansa tietokoneesta. Käynnistä kopiointiohjelma

Lisätiedot

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN

DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN KÄYTTÖ-OHJE DIGITAALINEN AJASTIN ULKOKÄYTTÖÖN E135008 A. Toiminnot 1. Digitaalisen ajastimen ohjelmointi on yhtä helppoa kuin mekaanisen ajastimen antaen samalla digitaalisen ajastimen tarkkuuden. 2. Tällä

Lisätiedot

HELLO. EZ3600 Aloitusopas. TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma. D3699-FI Rev E Tammikuu 14. Ft. Atkinson, Wisconsin USA

HELLO. EZ3600 Aloitusopas. TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma. D3699-FI Rev E Tammikuu 14. Ft. Atkinson, Wisconsin USA EZ600 Aloitusopas TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma HELLO Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Hollanti www.digi-star.com Tammikuu Tekijänoikeus Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen tai

Lisätiedot

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4.

1. 2. 3. 4. 5. 6. Näyttö. Laitteen osat 1. Kellonaika- / herätysaika- / kalenteri-ikkuna: Näyttää radiosignaalista päivittyvän kellon, 3. 4. Esittely Kiitos että valitsit Oregon Scientific TM tuotteen. Tämä tuote on suunniteltu huolettomaan ja ongelmattomaan käyttöön vuosiksi eteenpäin. Pakkauksessa on seuraavat osat: - Pääyksikkö (BAR283)

Lisätiedot

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon.

YLEISTÄ. Näytön kuvaus. Päävalikko. Asetukset. GolfBuddy Tämä ominaisuus on yhteydessä GolfBuddy GPS Golf Applikaatioon. Pikaopas YLEISTÄ Näytön kuvaus 1. Väylän numero 6. Matka greenin keskelle 2. Satelliittisignaalin taso 7. Seuraava näyttö 3. Akunkesto 8. Matka greenin eteen 4. Väylän Par-luku 9. Dynaaminen greeninäkymä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY

ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY ABT PUNNITSEVA HAARUKKAVAUNU ECONOMY Lue käyttöohje ennen vaunun käyttöönottoa! Sisällys 1. Johdanto 2. Erittely 3. Varoitukset ja turvaohjeet 4. Haarukkavaunun käyttäminen 4.1 Käyttö 4.2 Näytön toiminnot

Lisätiedot

Varmista että kello on ladattu ennen kuin otat sen käyttöön. Jos sen akun varaus on liian alhainen, kellon toiminnot eivät toimi luotettavasti.

Varmista että kello on ladattu ennen kuin otat sen käyttöön. Jos sen akun varaus on liian alhainen, kellon toiminnot eivät toimi luotettavasti. I. Kellon esittely II. Osat Ⅲ. Aloitus Sovelluksen (application) asennus iphone: etsi 'H Band' App Storesta ja lataa se. Android: etsi 'H Band' Google Play Storesta ja lataa se. Bluetooth-yhteys Vaihe

Lisätiedot

1. HUOM: Monitoroin> on uni>lassa, kun näytössä (Confirm/ näkyy "Please set Gender) 2. Valitse asetustoiminto pitämällä C-painikeMa alaspainemuna

1. HUOM: Monitoroin> on uni>lassa, kun näytössä (Confirm/ näkyy Please set Gender) 2. Valitse asetustoiminto pitämällä C-painikeMa alaspainemuna Sprung -askelmi0ari (Askelmi0ari: ASKELEET, MATKA, KALORIT, NOPEUS) (Käytä PACE-toimintoa juoksua/harjoi0elua varten A - Käynnistys/ (Käytä Steps-/Distance-/Calories-toimintoa päivi0äiseen pysäytys seuraantaan)

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio

Versio: 1.0. Käyttöopas DAB+/FM-radio Versio: 1.0 Käyttöopas DAB+/FM-radio Tuotteen yleiskatsaus 1. Valmius/tila Painamalla voit vaihdella FM- ja DAB-tilan välillä toimintatilassa, painamalla ja pitämällä siirryt valmiustilaan. 2. Skannaa

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS CR-420 Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä.

KÄYTTÖOPAS CR-420  Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. KÄYTTÖOPAS CR-420 WWW.DENVER-ELECTRONICS.COM Lue tämä käyttöopas huolellisesti ennen tuotteen käyttämistä. SÄÄTIMET JA MERKKIVALOT 1. Painike "ON/OFF" 2. Painike "HOUR TU -" 3. Painike "MIN TU +" 4. Painike

Lisätiedot

CASIO Käyttöopas

CASIO Käyttöopas TIETOJA KÄYTTÖOPPAASTA CASIO 3446 Käyttöopas Huomioi, että käyttöoppaan piirrokset on tarkoitettu ainoastaan vertailua varten, joten todellinen tuote saattaa poiketa hieman piirroksista. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Käyttöopas. Sangean PR-D4

Käyttöopas. Sangean PR-D4 Käyttöopas Sangean PR-D4 TURVAOHJEET Lue tuotteen ohjeet tuotteen turvallisen käytön takaamiseksi ja säilytä nämä ohjeet tulevaisuuden varalle. 1. Älä käytä tuotetta veden lähellä. 2. Puhdista laite kuivalla

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

testo 510 Käyttöohje

testo 510 Käyttöohje testo 510 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 510 Pikaohje testo 510 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Paine-ero sensorin yhteet 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo ja magneetti (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus)

HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) HARJOITUS 3: Asennetaan Windows Vista koneeseen Windows 7 Professional upgrade ohjelmisto (Windows 7 käyttöjärjestelmän asennus) Microsoft Windows Vista Business Microsoft Winodows 7 Professional Upgrade

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot