POLAR WEBSYNC -OHJELMA POLARPERSONALTRAINER.COM-KÄYTTÄJILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POLAR WEBSYNC -OHJELMA POLARPERSONALTRAINER.COM-KÄYTTÄJILLE"

Transkriptio

1 POLAR WEBSYNC -OHJELMA POLARPERSONALTRAINER.COM-KÄYTTÄJILLE Voit siirtää tietoja harjoitustietokoneesi ja polarpersonaltrainer.com-verkkopalvelun välillä Polar WebSync 2.x -ohjelmiston ja Polar DataLink -tiedonsiirtoyksikön, Polar FlowLink -tiedonsiirtoyksikön tai USB-johdon avulla. Lataa Polar WebSync 2.x -ohjelma ilmaiseksi polarpersonaltrainer.com-palvelun SOVELLUKSET-valikon LATAUKSET-osiosta. Napsauta PC MS Windows (XP/Vista/7) ja asennusvelho opastaa sinua asentamisessa. Samalla koneella voi olla asennettuna joko WebSync 1.x.x tai WebSync 2.x, ei molempia yhtä aikaa. Tarvitset tiedonsiirtoon myös Polar DataLink- tai Polar FlowLink -tiedonsiirtolaitteen. Käytä Polar RCX3 - harjoitustietokoneessa, Polar RCX5 -harjoitustietokoneessa ja Polar CS500 -pyöräilytietokoneessa Polar DataLink -laitetta ja Polar FA20 -aktiivisuusmittarissa sekä Polar FT7-, FT40-, FT60-, FT80- ja RS300Xharjoitustietokoneissa Polar FlowLink -laitetta. Käytä USB-johtoa Polar RC3 GPS -harjoitustietokoneessa. Jos tiedonsiirtolaite ei sisälly tuotepakettiisi, voit ostaa sen erikseen lisätarvikkeena. TIEDONSIIRTO POLAR WEBSYNC -OHJELMALLA JA DATALINK-TIEDONSIIRTOLAITTEELLA Käytä WebSync-ohjelmaa ja DataLink-tiedonsiirtolaitetta Polar RCX3 -harjoitustietokoneessa, Polar RCX5 -harjoitustietokoneessa ja Polar CS500 -pyöräilytietokoneessa. ENSIMMÄINEN SYNKRONOINTIKERTA Voit välttää häiriöitä tiedonsiirron aikana siten, ettet pidä päälläsi WearLink W.I.N.D -lähetintä. Varmista myös, että olet asettanut aktiiviset Bluetooth- ja WiFi-yhteydet pois päältä.

2 1. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. WebSync-kuvake on punainen, jos WebSync ei ole löytänyt harjoitustietokoneita. Kuvake muuttuu vihreäksi, kun harjoitustietokone/koneita on löydetty. 2. Kaksoisnapsauta WebSync-kuvaketta tehtäväpalkissa. 3. Näyttöön tulee Tervetuloa-ikkuna. Valitse Synkronoi, jos haluat siirtää harjoitustietoja. Valitse Harjoitustietokone, jos haluat liittää harjoitustietokoneesi ja muokata asetuksia tai viedä harjoitustiedostoja. Katso lisätietoja kohdasta Harjoitustietokone. Voit aloittaa synkronoinnin myös napsauttamalla tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Synkronoi. 4. Kytke tiedonsiirtolaite (DataLink) tietokoneesi USB-porttiin.

3 5. RCX3 ja RCX5: Jos harjoitustietokoneesi on virransäästötilassa, aktivoi se painamalla mitä painiketta tahansa. Valitse harjoitustietokoneella Yhdistä => Aloita synkronointi. CS500: Jos harjoitustietokoneesi on virransäästötilassa, aktivoi se painamalla pitkään mitä painiketta tahansa.

4 6. Muutaman sekunnin jälkeen näyttöön tulee Valitse harjoitustietokoneesi -ikkuna, joka sisältää löydettyjen harjoitustietokoneiden luettelon. Luettelossa näkyvät löydettyjen harjoitustietokoneiden malli ja tunnusnumero. Jos harjoitustietokonettasi ei näy luettelossa, varmista, että se on aktivoitu (ks. vaihe 5). Valitse harjoitustietokoneesi ja napsauta Seuraava tai kaksoisnapsauta harjoitustietokonettasi luettelossa. Voit tarvittaessa tarkistaa CS500-pyöräilytietokoneesi tunnusnumeron siirtymällä kohtaan CONNECT (Yhdistä) ja painamalla punaista Start (Aloita) -painiketta kahdesti. RCX3:n ja RCX5:n tunnusnumero tulee näkyviin harjoitustietokoneelle, kun Yhdistä => Aloita synkronointi on valittuna ja harjoitustietokone muodostaa yhteyttä WebSync-ohjelmaan.

5 7. Näyttöön tulee WebSync-oikeuksien tarkastaminen -ikkuna. Salli yhteys "numero" harjoitustietokoneellasi "numero" -viesti tulee näyttöön. Hyväksy yhteys painamalla OK tai valitsemalla KYLLÄ harjoitustietokoneellasi. WebSyncin ja harjoitustietokoneesi liittäminen toisiinsa alkaa. Jos liittäminen ei onnistu, näyttöön aukeaa viesti WebSyncin liittäminen harjoitustietokoneeseen "numero" epäonnistui. Yritä uudelleen. Sulje viesti napsauttamalla OK. - Muodosta yhteys uudelleen harjoitustietokoneeltasi seuraavasti: RCX3 ja RCX5: Napsauta TAKAISIN. Valitse Aloita synkronointi. CS500: Paina Start (Aloita). - Jatka vaiheesta 6.

6 Voit valita Takaisin WebSync-oikeuksien tarkastaminen -ikkunassa ja palata löydettyjen harjoitustietokoneiden luetteloon, mikäli olet esimerkiksi valinnut väärän harjoitustietokoneen. 8. Anna polarpersonaltrainer.com-palvelun käyttäjätunnus ja salasana. Jos valitset Muista minut, WebSync ei kysy tilitietojasi seuraavalla kerralla kun aloitat synkronoinnin tai muodostat yhteyden harjoitustietokoneeseesi. Synkronointi alkaa, kun harjoitustietokoneesi on löydetty ja yhdistetty. Tämän valinnan voi poistaa kohdassa Käyttäjäasetukset. Katso lisätietoja kohdasta Polar WebSync -synkronointiasetukset. Voit valita, että polarpersonaltrainer.com-palvelu aukeaa automaattisesti synkronoinnin jälkeen, valitsemalla vastaavan valintaruudun. Jos synkronointi epäonnistuu, polarpersonaltrainer.com-palvelu ei avaudu. Jos et ole vielä rekisteröitynyt polarpersonaltrainer.com-palveluun, napsauta Rekisteröidy napsauttamalla tätä -linkkiä. Napsauta Seuraava. Varmista, että RCX3 tai RCX5 suorittaa synkronointia tai CS500 on aktivoitu ennen kuin napsautat Seuraava.

7 9. Synkronointi alkaa. 10. Synkronointi suoritettu loppuun -viesti ilmoittaa, että synkronointi on suoritettu onnistuneesti loppuun.

8 Jos synkronointi epäonnistuu, katso lisätietoja kohdasta Vianetsintä. 11. Napsauta Sulje. Harjoitustietokoneesi ja WebSync on liitetty toisiinsa ensimmäisellä synkronointikerralla, mikä tarkoittaa sitä, että harjoitustietokoneen tunnusnumero on tallennettu WebSync-muistiin. SYNKRONOINTI SEN JÄLKEEN, KUN HARJOITUSTIETOKONEESI JA WEBSYNC ON LIITETTY TOISIINSA 1. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. 2. Kytke tiedonsiirtolaite (DataLink) tietokoneesi USB-porttiin ja aktivoi harjoitustietokoneesi. 3. CS500-käyttäjät A) Jos harjoitustietokoneellasi on uusia tietoja, tai jos olet muuttanut asetuksia, synkronointi alkaa automaattisesti, kun Muista minut -valintaruutu on valittuna. B) Jos et ole valinnut Muista minut, aloita synkronointi napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tietokoneesi tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi, tai kaksoisnapsauttamalla WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi. - Jos WebSync löytää vain sinun harjoitustietokoneesi, näyttöön avautuu Anna käyttäjätunnus ja

9 salasana -ikkuna. Jatka vaiheesta 8 kappaleesta Ensimmäinen synkronointikerta. - Jos WebSync löytää useita harjoitustietokoneita, näyttöön avautuu löydettyjen harjoitustietokoneiden luettelo. Kaksoisnapsauta harjoitustietokonettasi luettelossa. Näyttöön avautuu Anna käyttäjätunnus ja salasana -ikkuna. Jatka vaiheesta 8 kappaleesta Ensimmäinen synkronointikerta. C) Jos harjoitustietokone on virransäästötilassa, näyttöön avautuu Löydetyt harjoitustietokoneet - ikkuna. Aktivoi harjoitustietokoneesi, niin se ilmestyy luetteloon. Valitse harjoitustietokoneesi ja napsauta Seuraava. Jos olet valinnut Muista minut -valintaruudun, synkronointi alkaa. Jos et ole valinnut Muista minut -valintaruutua, näyttöön avautuu Anna käyttäjätunnus ja salasana -ikkuna. Jatka vaiheesta 8 kappaleesta Ensimmäinen synkronointikerta. Jos synkronointi ei ala automaattisesti, aloita se manuaalisesti kaksoisnapsauttamalla tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta tai napsauttamalla kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Synkronoi. Voit nopeuttaa synkronoinnin alkamista valitsemalla yhdistämistavan harjoitustietokoneeltasi. RCX3- ja RCX5-käyttäjät Jos harjoitustietokoneellasi on uusia tietoja, tai jos olet muuttanut asetuksia, ja A) - Harjoitustietokoneen AutoSync on Päällä - Muista minut valittuna WebSync-ohjelmassa => Synkronointi alkaa automaattisesti. B) - Harjoitustietokoneen AutoSync on Päällä - Muista minut ei ole valittuna WebSync-ohjelmassa => Aloita synkronointi napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tietokoneesi tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi, tai kaksoisnapsauttamalla WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi. Valitse harjoitustietokoneesi luettelosta ja anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Synkronointi alkaa. C) - Harjoitustietokoneen AutoSync on Pois - Muista minut on valittuna WebSync-ohjelmassa => Aloita synkronointinapsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tietokoneesitehtäväpalkin WebSynckuvaketta ja valitsemalla Synkronoi, taikaksoisnapsauttamalla WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi. Aktivoi harjoitustietokoneesi valitsemalla Yhdistä => Aloita synkronointi. Synkronointi alkaa. D) - Harjoitustietokoneen AutoSync on Pois - Muista minut ei ole valittuna Websync-ohjelmassa => Aloita synkronointinapsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tietokoneesitehtäväpalkin WebSync-

10 kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi, taikaksoisnapsauttamalla WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi. Aktivoi harjoitustietokoneesi valitsemalla Yhdistä => Aloita synkronointi. Valitse harjoitustietokoneesi luettelosta. Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Synkronointi alkaa. Jos RCX3-, RCX5- tai CS500-laitteellasi ei ole uusia tietoja, näyttöön avautuu seuraava ikkuna. Voit joko jatkaa synkronointia tai perua sen. TIEDONSIIRTO POLAR WEBSYNC -OHJELMALLA JA FLOWLINK-TIEDONSIIRTOLAITTEELLA SYNKRONOITAVISSA OLEVAT TIEDOT Harjoitustulokset FT7-, FT40-, FT60-, FT80- ja RS300X-harjoitustietokoneista ja päivittäiset aktiivisuustulokset FA20-aktiivisuusmittarista polarpersonaltrainer.com-palveluun Käyttäjätiedot (paino, pituus, syntymäaika, sukupuoli) FT40-, FT60-, FT80- ja RS300Xharjoitustietokoneista ja FA20-aktiivisuusmittarista polarpersonaltrainer.com-palveluun FT7-harjoitustietokoneessa käyttäjätiedot siirtyvät kaksisuuntaisesti. Viimeisimmät tiedot siirretään joko harjoitustietokoneelta tai polarpersonaltrainer.com-palvelusta. FT40-, FT60-, FT80- ja RS300X-harjoitustietokoneiden testitulokset Voimaharjoituksen tavoitteet polarpersonaltrainer.com-palvelusta FT80-harjoitustietokoneeseen. Seuraavat kolme voimaharjoituksen tavoitetta lähetetään polarpersonaltrainer.com-palvelun päiväkirjasta STAR-harjoitusohjelman tila päivitetään automaattisesti FT60- ja FT80-harjoitustietokoneista polarpersonaltrainer.com-palveluun. SYNKRONOINTI 1. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSynctietokoneesi työpöytäkuvakkeella. WebSync-kuvake on punainen, jos WebSync ei ole löytänyt harjoitustietokoneita. Kuvake muuttuu vihreäksi, kun harjoitustietokone/koneita on löydetty.

11 2. Kaksoisnapsauta WebSync-kuvaketta tehtäväpalkissa. 3. Näyttöön tulee Tervetuloa-ikkuna. Valitse Synkronoi. Harjoitustietokone on käytettävissä vain laitteissa RCX3, RCX5 ja CS500. Voit aloittaa synkronoinnin myös napsauttamalla WebSync-kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Synkronoi.

12 4. Kytke tiedonsiirtolaite (FlowLink) tietokoneesi USB-porttiin. 5. Aseta aktiivisuusmittari/harjoitustietokone näyttö alaspäin FlowLink-alustalle. Kun harjoitustietokone on oikeassa linjassa, FlowLinkin ALIGN (Linjaus) -symboli muuttuu vihreäksi.

13 6. Anna polarpersonaltrainer.com-palvelun käyttäjätunnus ja salasana. Jos valitset Muista minut, synkronointi alkaa seuraavalla kerralla automaattisesti tilitietojasi kysymättä. Synkronointi alkaa, kun harjoitustietokoneesi on löydetty ja yhdistetty. Tämän valinnan voi poistaa kohdassa Käyttäjäasetukset. Katso lisätietoja kohdasta Polar WebSync - synkronointiasetukset. Voit valita, että polarpersonaltrainer.com-palvelu aukeaa automaattisesti synkronoinnin jälkeen, valitsemalla vastaavan valintaruudun. Jos synkronointi epäonnistuu, polarpersonaltrainer.com-palvelu ei avaudu. Jos et ole vielä rekisteröitynyt polarpersonaltrainer.com-palveluun, napsauta Rekisteröidy napsauttamalla tätä -linkkiä. Napsauta Seuraava. 7. Synkronointi alkaa. On ensiarvoisen tärkeää, ettet liikuta harjoitustietokonetta tiedonsiirron aikana. Pienikin liikahdus keskeyttää tiedonsiirron.

14 8. Synkronointi suoritettu loppuun -viesti ilmoittaa, että synkronointi on suoritettu onnistuneesti loppuun.

15 Jos synkronointi epäonnistuu, katso lisätietoja kohdasta Vianetsintä. 9. Napsauta Sulje. Kun käynnistät tiedonsiirron seuraavalla kerralla, synkronointi alkaa automaattisesti, jos olet valinnut Muista minut. Jos synkronointi ei ala automaattisesti, aloita se manuaalisesti kaksoisnapsauttamalla tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta tai napsauttamalla kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Synkronoi. TIEDONSIIRTO POLAR WEBSYNC -OHJELMALLA JA USB- JOHDOLLA Käytä WebSync-ohjelmaa ja USB-johtoa Polar RC3 GPS-harjoitustietokoneessa. 1. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. WebSync-kuvake on punainen, jos WebSync ei ole löytänyt harjoitustietokoneita. Kuvake muuttuu vihreäksi, kun harjoitustietokone/koneita on löydetty. 2. Kaksoisnapsauta WebSync-kuvaketta tehtäväpalkissa.

16 3. Näyttöön tulee Tervetuloa-ikkuna. Valitse Synkronoi, jos haluat siirtää harjoitustietoja. Valitse Harjoitustietokone, jos haluat liittää harjoitustietokoneesi ja muokata asetuksia tai viedä harjoitustiedostoja. Katso lisätietoja kohdasta Harjoitustietokone. Voit aloittaa synkronoinnin myös napsauttamalla tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Synkronoi. 4. Yhdistä harjoitustietokone tietokoneeseen USB-johdolla: Kytke micro USB -liitin harjoitustietokoneen USB-porttiin. Kytke USB-liitin tietokoneen USB-porttiin.

17 5. Anna polarpersonaltrainer.com-palvelun käyttäjätunnus ja salasana.

18 Jos valitset Muista minut, WebSync ei kysy tilitietojasi seuraavalla kerralla kun aloitat synkronoinnin tai muodostat yhteyden harjoitustietokoneeseesi. Synkronointi alkaa, kun harjoitustietokoneesi on löydetty ja yhdistetty. Tämän valinnan voi poistaa kohdassa Käyttäjäasetukset. Katso lisätietoja kohdasta Polar WebSync -synkronointiasetukset. Voit valita, että polarpersonaltrainer.com-palvelu aukeaa automaattisesti synkronoinnin jälkeen, valitsemalla vastaavan valintaruudun. Jos synkronointi epäonnistuu, polarpersonaltrainer.com-palvelu ei avaudu. Jos et ole vielä rekisteröitynyt polarpersonaltrainer.com-palveluun, napsauta Rekisteröidy napsauttamalla tätä -linkkiä. Napsauta Seuraava.

19 6. Synkronointi alkaa. 7. Synkronointi suoritettu loppuun -viesti ilmoittaa, että synkronointi on suoritettu onnistuneesti loppuun.

20 Jos synkronointi epäonnistuu, katso lisätietoja kohdasta Vianetsintä. 8. Napsauta Sulje. POLAR WEBSYNC -SYNKRONOINTIASETUKSET 1. Napsauta hiiren oikealla painikkeella WebSync-kuvaketta tietokoneesi tehtäväpalkissa. 2. Valitse WebSync-asetukset. 3. Muokkaa asetuksia. 4. Napsauta Tallenna ja Sulje. YLEISASETUKSET Jos valintaruutu Näytä synkronointiprosessi ilmoitusviestillä on valittuna, WebSync ilmoittaa synkronointiprosessin alkamisesta ja sen suorittamisesta loppuun pienellä ilmoitusviestillä tietokoneen näytön oikeassa alakulmassa. Voit seurata synkronointiprosessi-ikkunaa napsauttamalla tätä ilmoitusviestiä. Jos haluat poistaa liitetyt harjoitustietokoneet ja tallennetut kirjautumistiedot WebSync-muistista, napsauta Tyhjennä WebSync-muisti.

21 KÄYTTÄJÄASETUKSET Jos haluat muokata käyttäjäasetuksia, aktivoi harjoitustietokoneesi ja yhdistä se tietokoneeseesi tiedonsiirtolaitteella tai kytke RC3 GPS tietokoneeseen USB-johdon avulla. RCX3-, RCX5- ja CS500-käyttäjille: Jos et ole valinnut, että WebSync muistaa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi (valinnut Muista minut -valintaruutua), tai jos WebSync löytää useita harjoitustietokoneita, näkyviin ilmestyy löydettyjen harjoitustietokoneiden luettelo. Valitse harjoitustietokoneesi ja napsauta Seuraava tai kaksoisnapsauta harjoitustietokonettasi luettelossa. Salli yhteys "numero" harjoitustietokoneellasi "numero" -viesti tulee näyttöön. Teksti Allow PC? (Salli PC?) ja yhteysnumero tai teksti Hyväksy (ID "numero") liitettäväksi? tulevat harjoitustietokoneesi näyttöön. Hyväksy yhteys painamalla OK tai valitsemalla KYLLÄ harjoitustietokoneellasi. Jos kirjoitat ja tallennat polarpersonaltrainer.com-käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, seuraavan kerran kun aloitat WebSync-synkronoinnin, se aloitetaan kysymättä tilitietojasi. Synkronointi alkaa, kun harjoitustietokoneesi on löydetty ja yhdistetty. Voit poistaa tilitietosi WebSync-muistista poistamalla käyttäjätunnuksesi ja salasanasi sekä napsauttamalla Tallenna. Voit valita, että polarpersonaltrainer.com-palvelu aukeaa automaattisesti synkronoinnin jälkeen, valitsemalla vastaavan valintaruudun.

22 Jos et ole vielä rekisteröitynyt polarpersonaltrainer.com-palveluun, napsauta Rekisteröidy napsauttamalla tätä -linkkiä. VERKKOASETUKSET Suora yhteys Internetiin Valitse tämä, jos et halua käyttää välityspalvelinta. Tunnista verkkoasetukset automaattisesti Tämä on valittuna oletusarvoisesti. Polar WebSync käyttää automaattisesti samoja verkkoasetuksia kuin esim. verkkoselaimesi. Manuaaliset välityspalvelinasetukset Jos Polar WebSync ei löydä välityspalvelinta, kysy HTTPS-välityspalvelimesi IP-osoite palvelimen ylläpitäjältä ja lisää tiedot kenttään.

23 Voit muuttaa Polar RC3 GPS -harjoitustietokoneen, Polar RCX3 -harjoitustietokoneen, Polar RCX5 - harjoitustietokoneen ja Polar CS500 -pyöräilytietokoneen asetuksia ja viedä harjoitustiedostosi WebSyncohjelmalla. Asetukset siirretään RC3 GPS-, RCX3-, RCX5- tai CS500-laitteeseesi. YHTEYDEN MUODOSTAMINEN HARJOITUSTIETOKONEELLASI 1. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. 2. Kaksoisnapsauta WebSync-kuvaketta tietokoneesi tehtäväpalkissa. Näyttöön tulee tervetulotoivotusikkuna. 3. Valitse Harjoitustietokone. Voit muodostaa yhteyden harjoitustietokoneeseesi myös napsauttamalla WebSync-kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Harjoitustietokone. 4. Kytke tiedonsiirtolaite (DataLink) tietokoneesi USB-porttiin tai kytke RC3 GPS tietokoneeseen USBjohdon avulla. Jos käytät Polar RC3 GPS -harjoitustietokonetta, siirry kohtaan 8.

24 5. RCX3 ja RCX5: Jos harjoitustietokoneesi on virransäästötilassa, aktivoi se painamalla mitä painiketta tahansa. Jos harjoitustietokoneesi AutoSync (automaattinen synkronointi) -toiminto on pois päältä, valitse harjoitustietokoneella Yhdistä => Aloita synkronointi. Katso lisätietoja AutoSync-toiminnosta harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. CS500: Jos harjoitustietokoneesi on virransäästötilassa, aktivoi se painamalla pitkään mitä painiketta tahansa.

25 6. Muutaman sekunnin jälkeen näyttöön tulee Valitse harjoitustietokoneesi -ikkuna, joka sisältää löydettyjen harjoitustietokoneiden luettelon. Luettelossa näkyvät löydettyjen harjoitustietokoneiden malli ja tunnusnumero. Jos harjoitustietokonettasi ei näy luettelossa, varmista, että se on aktivoitu (ks. vaihe 5). Valitse harjoitustietokoneesi ja napsauta Seuraava tai kaksoisnapsauta harjoitustietokonettasi luettelossa. Voit tarvittaessa tarkistaa CS500-pyöräilytietokoneesi tunnusnumeron siirtymällä kohtaan CONNECT (Yhdistä) ja painamalla punaista START (Aloita) -painiketta kahdesti. RCX3:n ja RCX5:n tunnusnumero tulee näkyviin harjoitustietokoneelle, kun Yhdistä => Aloita synkronointi on valittuna ja harjoitustietokone muodostaa yhteyttä WebSync-ohjelmaan.

26 7. Jos et ole synkronoinut harjoitustietokonettasi WebSync-ohjelman kanssa aiemmin tai jos olet poistanut liitokset harjoitustietokoneeltasi, näyttöön tulee WebSync-oikeuksien tarkastaminen - ikkuna. Salli yhteys "numero" harjoitustietokoneellasi "numero" -viesti tulee näyttöön. Hyväksy yhteys painamalla OK tai valitsemalla KYLLÄ harjoitustietokoneellasi. WebSyncin ja harjoitustietokoneesi liittäminen toisiinsa alkaa.

27 Jos liittäminen ei onnistu, näyttöön aukeaa viesti WebSyncin liittäminen harjoitustietokoneeseen "numero" epäonnistui. Yritä uudelleen.. Sulje viesti napsauttamalla OK. - Muodosta yhteys uudelleen harjoitustietokoneeltasi seuraavasti: RCX3 ja RCX5: Napsauta TAKAISIN. Valitse Aloita synkronointi. CS500: Paina Start (Aloita). - Jatka vaiheesta Harjoitustietokone-ikkuna avautuu ja WebSync alkaa siirtämään tietoja harjoitustietokoneeltasi WebSynciin. RC3 GPS, RCX3: Voit muokata käyttäjäasetuksiasi ja laiteasetuksiasi sekä viedä harjoitustietojasi. RCX5: Voit muokata urheilulajejasi, käyttäjäasetuksiasi ja laiteasetuksiasi sekä viedä harjoitustietojasi. CS500: Voit muokata käyttäjäasetuksiasi, laiteasetuksiasi ja laitteita sekä viedä harjoitustietojasi.

28 Kun WebSync on yhteydessä harjoitustietokoneeseesi, harjoitustietokoneesi mallin viereinen symboli on vihreä. Symboli muuttuu punaiseksi, jos yhteys katkeaa. 9. Kun olet muokannut asetuksia, napsauta Tallenna ja asetukset siirretään harjoitustietokoneellesi. 10. Asetukset siirretään harjoitustietokoneeltasi polarpersonaltrainer.com-palveluun seuraavalla synkronointikerralla. Katso lisätietoja synkronoinnista kohdasta Tiedonsiirto Polar WebSync - ohjelmalla ja DataLink-tiedonsiirtolaitteella tai Tiedonsiirto Polar WebSync -ohjelmalla ja USB-johdolla.

29 Huomaa, että käyttäjäasetusten siirto toimii kaksisuuntaisesti. Viimeisimmät tiedot siirretään joko harjoitustietokoneelta tai polarpersonaltrainer.com-palvelusta. Jos WebSync menettää yhteyden harjoitustietokoneeseesi samalla kun muokkaat harjoitustietokoneen asetuksia, voit silti jatkaa muokkaamista. Kun napsautat Tallenna, näyttöön tulee seuraava viesti. Jos haluat tallentaa muutokset, valitse Yhdistä => Aloita / Aloita synkronointi harjoitustietokoneellasi ja napsauta Yritä uudelleen yhteyden muodostamiseksi uudelleen. RC3 GPS JA RCX3 LAJIPROFIILIT Näet luettelon RC3 GPS-harjoitustietokoneesi tai RCX3-harjoitustietokoneesi lajiprofiileista. RCX3- harjoitustietokoneessa on neljä lajiprofiilia: Juoksu, Pyöräily, Pyöräily 2 ja Muu laji. RC3 GPSharjoitustietokoeessa on viisi lajiprofiilia: Juoksu, Pyöräily, Pyöräily 2, Muu laji 1 ja Muu laji 2.

30 Lajiprofiilin muokkaaminen Napsauta lajiprofiilia lajiprofiililuettelossa.

31 Yleinen Lajiprofiilien nimeä, tyyppiä ja kuvaketta ei voi muokata. Jos haluat piilottaa lajiprofiilin lajiprofiililuettelosta ennen harjoitusta -tilassa RCX3-harjoitustietokoneessasi, valitse valintaruutu Piilota harjoituksen aloitustilassa. Tämä on hyödyllistä esim. silloin kun harrastat lajia vain tiettynä aikana vuodesta. Sensorit

32 Aseta käytettävissä olevat sensorit päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi sensorin nimen viereinen valintaruutu. Luettelossa näkyvät vain kullekin lajityypille käytettävissä olevat sensorit. Jos sensoria ei ole liitetty harjoitustietokoneeseesi, se näkyy harmaana etkä voi laittaa sitä päälle/pois päältä. Katso lisätietoja sensorien liittämisestä harjoitustietokoneeseen harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Aseta juoksusensorin kalibrointikerroin. Katso lisätietoja kalibrointikertoimesta harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Laitesensorit

33 Jos lajiprofiili on Pyöräily, laiteluettelo näkyy. Valitse käytettävä Laite (pyörä). Voit muokata laitteen nimeä Nimi-kentässä. Nimi voi sisältää korkeintaan 14 merkkiä. Aseta laitteen käytettävissä olevat sensorit päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi sensorin nimen viereinen valintaruutu. Jos sensoria ei ole liitetty harjoitustietokoneeseesi, se näkyy harmaana, etkä voi laittaa sitä päälle/pois päältä. Katso lisätietoja sensorien liittämisestä harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Jos harjoitustietokoneeseesi on liitetty nopeussensori, voit syöttää pyöräsi Rengaskoon ja määrittää Harjoituksen aloittamisen automaattisesti päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi valintaruudun. Rengaskoko on määritettävä, jotta varmistetaan pyöräilytietojen paikkansapitävyys. Harjoituksen automaattinen aloitustoiminto aloittaa harjoituksen tallentamisen tai pysäyttää sen automaattisesti, kun aloitat pyöräilyn tai lopetat sen. Harjoituksen automaattinen aloitustoiminto edellyttää pyörän koon määrittämistä ja nopeussensoria. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. RCX3: Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi.

34 Harjoitusasetukset Harjoitus Aseta Nopeusyksikkö: km/h / mph tai min/km / min/mi. Aseta Harjoitusäänet: Pois, Hiljainen, Voimakas tai Erittäin voimakas.

35 Aseta Automaattinen kierros toimintaan valitsemalla valintaruutu ja lisäämällä kierroksen pituuden. Poista toiminto käytöstä poistamalla valintaruudun valinta. KÄYTTÄJÄASETUKSET Syötä käyttäjäasetuksesi tarkasti, jotta saat oikeaa palautetta suorituksistasi. Tallenna muutokset WebSynciin ja harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Katso lisätietoja VO 2max -arvosta ja aktiivisuustasoista harjoitustietokoneesi käyttöohjeista.

36 Napsauttamalla Tallenna voit siirtää asetukset harjoitustietokoneeseesi. RCX3: Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi. LAITEASETUKSET Yleinen

37 Äänet: Aseta harjoitustietokoneen näppäinäänet Päälle/Pois päältä. Aseta Näppäinlukko. Automaattinen: Näppäinlukko aktivoituu, kun et ole painanut näppäimiä minuuttiin. Voit poistaa lukituksen painamalla pitkään VALO-painiketta ajannäyttötilassa. Manuaalinen: Voit lukita painikkeet manuaalisesti tai poistaa lukituksen painamalla pitkään VALO-painiketta ajannäyttötilassa. Järjestelmäyksiköt: Valitse harjoitustietokoneen ja WebSyncin yksiköiksi Metrinen/Brittiläinen. Järjestelmäkieli: Valitse harjoitustietokoneen kieli. RCX3: Valitse Virransäästö-valintaruutu ja määritä harjoitustietokoneen lepoaika. Valittuna aikana RCX3:n näyttö on tyhjä. Virransäästötilasta voi poistua painamalla mitä tahansa näppäintä. Jos et paina mitään näppäintä viiteen minuuttiin, näyttö palaa virransäästötilaan. Virransäästötilan käyttö maksimoi RCX3:n pariston käyttöiän.

38 Kello Aseta Ajan esitysmuodoksi24h tai 12h. Jos valitset Käytä tietokoneen aikaa, harjoitustietokoneesi aika synkronoidaan tietokoneesi ajan kanssa. Aseta Aika 2:n ero verrattuna Aikaan. Ota Aika 2 käyttöön harjoitustietokoneessasi valitsemalla Käytä aikaa 2. Aseta Päivämäärä, päivämäärän esitysmuoto, päivämäärän erotin ja Viikon ensimmäinen päivä.

39 Aseta Hälytys päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä valitsematta sen valintaruudun. Määritä hälytysaika ja -taajuus. Logo Valitse Kellotaulu: Päivämäärä, Logo, Tapahtuma. Valitse logo etsimällä logotiedosto tietokoneeltasi. Tuetut kuvatiedostomuodot ovat. jpg,.png,.gif ja.bmp. On suositeltavaa käyttää mustavalkokuvia. Valittu kuva skaalataan automaattisesti sopivankokoiseksi, eli

40 64x30 pikselin kokoon. Jos kuva on väärän kokoinen tai muotoinen, esiin tulee viesti Määritetyn tiedoston logokuva on skaalattava automaattisesti optimaalisen kokoiseksi ja muunnettava mustavalkomuotoon. Valitse Jatka. Tapahtuma-valinta on käytettävissä, jos olet määrittänyt tapahtuman harjoitustietokoneeseesi polarpersonaltrainer.com-palvelussa. Saat lisätietoja tapahtuman järjestämisestä polarpersonaltrainer.compalvelun ohjeesta. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. RCX3: Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi.

41 HARJOITUSTIEDOT Voit viedä harjoitustiedostojasi valitsemalla ne ja napsauttamalla Vie valitut. Määritä tiedostoille uusi sijainti. Tiedostot voidaan siirtää Polar ProTrainer 5 -ohjelmaan. Katso lisätietoja tiedostojen viemisestä Polar ProTrainer 5 -ohjelmaan osoitteesta

42 RCX5 LAJIPROFIILIT Näet luettelon RCX5-harjoitustietokoneesi lajiprofiileista. RCX5:lle on luotu viisi oletuslajiprofiilia: Juoksu, Pyöräily, Pyöräily 2, Uinti ja Muu laji. Uuden lajiprofiilin lisääminen RCX5:llä voi olla korkeintaan 15 lajiprofiilia.

43 1. Napsauta Lisää laji lajiprofiililuettelossa. 2. Anna lajiprofiilille nimi (enintään 14 merkkiä). 3. Valitse sopiva Lajityyppi. Lajityyppi määrittää, mitä sensoreita ja millaisia harjoitusnäkymiä lajiprofiilissa voi käyttää. Katso lisätietoja yhteensopivista sensoreista ja harjoitusnäkymistä harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. 4. Valitse lajiprofiilille sopiva kuvake napsauttamalla valkoista suorakulmiota. Kuvake näkyy harjoitustietokoneellasi ja polarpersonaltrainer.com-päiväkirjan harjoitustulosnäkymässä. 5. Napsauta Tallenna ja laji lisätään WebSyncin lajiprofiililuetteloon ja RCX5-harjoitustietokoneeseesi.

44 Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi. Lajiprofiilin muokkaaminen Napsauta lajiprofiilia lajiprofiililuettelossa. Yleinen

45 Voit muokata WebSyncillä luomiesi lajiprofiilien Nimeä ja Tyyppiä. Näitä ei voi muokata RCX5:n oletuslajiprofiileille. Jos haluat piilottaa lajiprofiilin lajiprofiililuettelosta ennen harjoitusta -tilassa RCX5-harjoitustietokoneessasi, valitse valintaruutu Piilota harjoituksen aloitustilassa. Tämä on hyödyllistä esim. silloin kun harrastat lajia vain tiettynä aikana vuodesta. Sensorit Aseta käytettävissä olevat sensorit päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi sensorin nimen viereinen valintaruutu. Luettelossa näkyvät vain kullekin lajityypille käytettävissä olevat sensorit. Jos sensoria ei ole liitetty harjoitustietokoneeseesi, se näkyy harmaana etkä voi laittaa sitä päälle/pois päältä. Katso lisätietoja sensorien liittämisestä harjoitustietokoneeseen harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Aseta juoksusensorin kalibrointikerroin. Katso lisätietoja kalibrointikertoimesta harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Laitesensorit

46 Jos lajiprofiili on Pyöräily, laiteluettelo näkyy. Valitse käytettävä Laite (pyörä). Voit muokata laitteen nimeä Nimi-kentässä. Nimi voi sisältää korkeintaan 14 merkkiä. Aseta laitteen käytettävissä olevat sensorit päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi sensorin nimen viereinen valintaruutu. Jos sensoria ei ole liitetty harjoitustietokoneeseesi, se näkyy harmaana, etkä voi laittaa sitä päälle/pois päältä. Katso lisätietoja sensorien liittämisestä harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Jos harjoitustietokoneeseesi on liitetty nopeussensori, voit syöttää pyöräsi Rengaskoon ja määrittää Harjoituksen aloittamisen automaattisesti päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi valintaruudun.

47 Rengaskoko on määritettävä, jotta varmistetaan pyöräilytietojen paikkansapitävyys. Harjoituksen automaattinen aloitustoiminto aloittaa harjoituksen tallentamisen tai pysäyttää sen automaattisesti, kun aloitat pyöräilyn tai lopetat sen. Harjoituksen automaattinen aloitustoiminto edellyttää pyörän koon määrittämistä ja nopeussensoria. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi.

48 Harjoitusasetukset Harjoitus Aseta Nopeusyksikkö: km/h / mph tai min/km / min/mi. Aseta Harjoitusäänet: Pois, Hiljainen, Voimakas tai Erittäin voimakas.

49 Aseta HeartTouch-toiminto: Pois, Taustavalo, Muuta näkymää, Näytä rajat, Näytä kellonaika, Mittaa kierros. Voit aktivoida taustavalon, muuttaa harjoitusnäkymää, tuoda rajat tai kellonajan näyttöön tai mitata kierroksen harjoituksen aikana tuomalla harjoitustietokoneesi lähettimen lähelle. Aseta Automaattinen kierros toimintaan valitsemalla valintaruutu ja lisäämällä kierroksen pituuden. Poista toiminto käytöstä poistamalla valintaruudun valinta. Muistutus Harjoitusmuistutus muistuttaa sinua harjoittelun aikana juomisesta, syömisestä tai muista tärkeistä toimenpiteistä. Muistutus perustuu energiankulutukseen (kcal), matkaan (km/mi) tai aikaan. Muistutus hälyttää, kun harjoituksen aikana on saavutettu tietty kalorimäärä, matka tai aika. Kun muistutus hälyttää, sen laskuri nollautuu. Tämä tarkoittaa sitä, että muistutus hälyttää säännöllisesti (jos muistutus on asetettu esim. arvoon 300 kcal, se hälyttää, kun on kulutettu 300 kcal, 600 kcal, 900 kcal jne.). Aseta muistutus toimintaan valitsemalla Päällä. Lisää muistutukseen teksti (Nimi) (enintään 10 merkkiä), mikä näkyy harjoitustietokoneesi näytöllä muistutuksen hälyttäessä. Aseta muistutuskertojen määrä (Kun). Poista muistutus toiminnasta valitsemalla Pois. Katso lisätietoja muistutuksista harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi.

50 Näyttö Voit mukauttaa harjoitustietokoneen näyttöä nähdäksesi mielestäsi tärkeimmät tiedot harjoituksen aikana. Jokaisella urheilulajilla voi olla kuusi mukautettavaa eri harjoitusnäkymää. Käytössä olevien harjoitusnäkymien valintaruutu on valittuna. Niiden harjoitusnäkymien valintaruutu, jotka eivät ole käytössä, on valitsematta ja harmaa. Voit alkaa käyttämään uutta harjoitusnäkymää valitsemalla sen numeron viereisen ruudun ja näkymä aktivoituu. Valitse pudotusvalikosta kohteet, jotka haluat nähdä. Kohteiden selitykset löytyvät harjoitustietokoneesi käyttöohjeista.

51 Pudotusvalikossa käytettävissä olevat kohteet riippuvat harjoitustietokoneeseesi liitetyistä sensoreista. Tee näkymän valinnasta helpompaa harjoituksen aikana ottamalla käyttöön Näytä näkymänumerot, kun vaihdat harjoitusnäkymää. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi. KÄYTTÄJÄASETUKSET Syötä käyttäjäasetuksesi tarkasti, jotta saat oikeaa palautetta suorituksistasi. Tallenna muutokset WebSynciin ja harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna.

52 Katso lisätietoja VO 2max -arvosta ja aktiivisuustasoista harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Napsauttamalla Tallenna voit siirtää asetukset harjoitustietokoneeseesi. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi.

53 LAITEASETUKSET Yleinen Äänet: Aseta harjoitustietokoneen näppäinäänet Päälle/Pois päältä. Aseta Näppäinlukko. Automaattinen: Näppäinlukko aktivoituu, kun et ole painanut näppäimiä minuuttiin. Voit poistaa lukituksen painamalla pitkään VALO-painiketta ajannäyttötilassa. Manuaalinen: Voit lukita painikkeet manuaalisesti tai poistaa lukituksen painamalla pitkään VALO-painiketta ajannäyttötilassa.

54 Järjestelmäyksiköt: Valitse harjoitustietokoneen ja WebSyncin yksiköiksi Metrinen/Brittiläinen. Järjestelmäkieli: Valitse harjoitustietokoneen kieli. Valitse Virransäästö-valintaruutu ja määritä harjoitustietokoneen lepoaika. Valittuna aikana RCX5:n näyttö on tyhjä. Virransäästötilasta voi poistua painamalla mitä tahansa näppäintä. Jos et paina mitään näppäintä viiteen minuuttiin, näyttö palaa virransäästötilaan. Virransäästötilan käyttö maksimoi RCX5:n pariston käyttöiän. Kello

55 Aseta Ajan esitysmuodoksi24h tai 12h. Jos valitset Käytä tietokoneen aikaa, harjoitustietokoneesi aika synkronoidaan tietokoneesi ajan kanssa. Aseta Aika 2:n ero verrattuna Aikaan. Ota Aika 2 käyttöön harjoitustietokoneessasi valitsemalla Käytä aikaa 2. Aseta Päivämäärä, päivämäärän esitysmuoto, päivämäärän erotin ja Viikon ensimmäinen päivä. Aseta Hälytys päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä valitsematta sen valintaruudun. Määritä hälytysaika ja -taajuus.

56 Logo Valitse Kellotaulu: Päivämäärä, Logo, Tapahtuma. Valitse logo etsimällä logotiedosto tietokoneeltasi. Tuetut kuvatiedostomuodot ovat. jpg,.png,.gif ja.bmp. On suositeltavaa käyttää mustavalkokuvia. Valittu kuva skaalataan automaattisesti sopivankokoiseksi, eli 64x30 pikselin kokoon. Jos kuva on väärän kokoinen tai muotoinen, esiin tulee viesti Määritetyn tiedoston logokuva on skaalattava automaattisesti optimaalisen kokoiseksi ja muunnettava mustavalkomuotoon. Valitse Jatka.

57 Tapahtuma-valinta on käytettävissä, jos olet määrittänyt tapahtuman harjoitustietokoneeseesi polarpersonaltrainer.com-palvelussa. Saat lisätietoja tapahtuman järjestämisestä polarpersonaltrainer.compalvelun ohjeesta. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Yhdistä => Aloita synkronointi harjoitustietokoneeltasi.

58 HARJOITUSTIEDOT Voit viedä harjoitustiedostojasi valitsemalla ne ja napsauttamalla Vie valitut. Määritä tiedostoille uusi sijainti. Tiedostot voidaan siirtää Polar ProTrainer 5 -ohjelmaan. Katso lisätietoja tiedostojen viemisestä Polar ProTrainer 5 -ohjelmaan osoitteesta

59 CS500 KÄYTTÄJÄASETUKSET Syötä käyttäjäasetuksesi tarkasti, jotta saat oikeaa palautetta suorituksistasi. Tallenna muutokset WebSynciin ja harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Katso lisätietoja Maksimisyke- ja HrSit (syke istuvassa asennossa) -arvoista harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna.

60 Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Connect => Start (Yhdistä => Aloita) harjoitustietokoneeltasi. LAITEASETUKSET Harjoitusasetukset

61 Harjoitus Aseta Harjoitusäänet: Pois, Hiljainen, Voimakas, Erittäin voimakas. Ota Automaattinen kierros -toiminto käyttöön valitsemalla valintaruutu ja lisäämällä kierroksen pituuden. Poista toiminto käytöstä poistamalla valintaruudun valinta. Muistutus Muistutus -toiminto muistuttaa sinua juomisesta, syömisestä ja muista tärkeistä toimista harjoittelun aikana. Muistutus perustuu energiankulutukseen (kcal), matkaan (km/mi) tai aikaan. Muistutus hälyttää, kun harjoituksen aikana on saavutettu tietty kalorimäärä, matka tai aika. Kun muistutus hälyttää, sen laskuri nollautuu. Tämä tarkoittaa sitä, että muistutus hälyttää säännöllisesti (jos muistutus on asetettu esim. arvoon 300 kcal, se hälyttää, kun on kulutettu 300 kcal, 600 kcal, 900 kcal jne.). Aseta muistutus toimintaan valitsemalla Päällä. Lisää muistutukseen teksti (Nimi) (enintään 8 merkkiä), mikä näkyy harjoitustietokoneesi näytöllä muistutuksen hälyttäessä. Aseta muistutuskertojen määrä (Kun). Poista muistutus toiminnasta valitsemalla Pois. Katso lisätietoja muistutuksista harjoitustietokoneesi käyttöohjeista.

62 Kello Jos valitset Käytä tietokoneen aikaa, harjoitustietokoneesi aika synkronoidaan tietokoneesi ajan kanssa. Määritä Päivämäärä -asetus.

63 Logo Valitse Kellotaulu: Päivämäärä tai Logo. Valitse logo etsimällä logotiedosto tietokoneeltasi. Tuetut kuvatiedostomuodot ovat. jpg,.png,.gif ja.bmp. On suositeltavaa käyttää mustavalkokuvia. Valittu kuva skaalataan automaattisesti sopivankokoiseksi, eli 47x7 pikselin kokoon. Jos kuva on väärän kokoinen tai muotoinen, esiin tulee viesti Määritetyn tiedoston logokuva on skaalattava automaattisesti optimaalisen kokoiseksi ja muunnettava mustavalkomuotoon. Valitse Jatka.

64 Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Connect => Start (Yhdistä => Aloita) harjoitustietokoneeltasi.

65 LAITE CS500-laitteesi pyörät näkyvät luettelossa. Valitse pyörä, jota haluat käyttää. Voit muokata pyörän asetuksia napsauttamalla sen kuvaketta.

66 Yleinen Aseta laitteen käytettävissä olevat sensorit päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi sensorin nimen viereinen valintaruutu. Jos sensoria ei ole liitetty harjoitustietokoneeseesi, se näkyy harmaana etkä voi laittaa sitä päälle/pois päältä. Katso lisätietoja sensorien liittämisestä harjoitustietokoneesi käyttöohjeista. Jos harjoitustietokoneeseesi on liitetty nopeussensori, voit määrittää pyöräsi Rengaskoko -asetuksen ja määrittää Harjoituksen aloittaminen automaattisesti -toiminnon päälle/pois päältä valitsemalla/jättämällä tyhjäksi valintaruudun.

67 Rengaskoko on määritettävä, jotta varmistetaan pyöräilytietojen paikkansapitävyys. Harjoituksen automaattinen aloitustoiminto aloittaa harjoituksen tallentamisen tai pysäyttää sen automaattisesti, kun aloitat pyöräilyn tai lopetat sen. Harjoituksen automaattinen aloitustoiminto edellyttää pyörän koon määrittämistä ja nopeussensoria. Jos harjoitustietokoneeseesi on liitetty tehosensori, voit määrittää pyöräsi Ketjun paino-, Ketjun pituus- ja Jänneväli -asetukset. Pyörän koko, ketjun pituus ja jänneväli ilmaistaan millimetreinä ja ketjun paino grammoina.

68 Näyttö Voit mukauttaa harjoitustietokoneen näyttöä nähdäksesi mielestäsi tärkeimmät tiedot harjoituksen aikana. On olemassa kahdeksan mukautettavaa eri harjoitusnäkymää. Voit poistaa harjoitusnäkymän napsauttamalla sen oikean yläkulman rastia. Ensimmäistä näkymää ei voi poistaa. Lisää harjoitusnäkymä napsauttamalla Lisää näyttö -kuvaketta. Kuvake ei ole käytettävissä, jos kaikki kahdeksan harjoitusnäkymää on luotu. Valitse pudotusvalikosta kohteet, jotka haluat nähdä.

69 Jos liität uuden sensorin harjoitustietokoneeseesi tai asetat sensorin päälle/pois päältä harjoitustietokonettasi käyttäen, harjoitusnäkymät nollautuvat. Jos valitset Zone pointer -osoittimen yhdeksi harjoitusnäkymän kohteista, harjoitustietokoneen Limits SET (asetetut rajat) -asetuksen on oltava joko OwnZone tai Manual (manuaalinen). Jos Limits Set - asetuksena on Off (pois päältä), Zone pointer -osoittimen sisältävää harjoitusnäyttöä ei näytetä harjoittelun aikana. Siirrä asetukset harjoitustietokoneeseesi napsauttamalla Tallenna. Jos WebSyncin yhteys harjoitustietokoneeseesi on katkennut, valitse Connect => Start (Yhdistä => Aloita) harjoitustietokoneeltasi.

70 HARJOITUSTIEDOT Voit viedä harjoitustiedostojasi valitsemalla ne ja napsauttamalla Vie valitut. Määritä tiedostoille uusi sijainti. Tiedostot voidaan siirtää Polar ProTrainer 5 -ohjelmaan. Katso lisätietoja tiedostojen viemisestä Polar ProTrainer 5 -ohjelmaan osoitteesta VIANETSINTÄ WebSync ei näytä harjoitustietokonettani vaikka se on aktivoitu.

71 => Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Valitse Käynnistä > (Asetukset) > Ohjauspaneeli > Järjestelmävalvojan työkalut > Palvelut. Tarkista, että Polar Daemon on käynnissä ja sen tila on Käynnistetty. Jos tila ei ole Käynnistetty, napsauta Polar Daemon ja 'Käynnistä palvelu'. Jos Daemon on jo käynnissä (Käynnistetty), napsauta 'Käynnistä palvelu uudelleen'. Synkronointi epäonnistui. Ei yhteyttä harjoitustietokoneeseen. => Tarkista, että harjoitustietokoneesi on aktivoitu. Jos olet valinnut Muista minut, synkronointi alkaa automaattisesti uudelleen, kun WebSync löytää RCX3, RCX5 tai CS500-harjoitustietokoneesi tai kun asetat aktiivisuusmittarisi/harjoitustietokoneesi FlowLinkille. Jos synkronointi ei ala automaattisesti uudestaan, napsauta Synkronoi uudelleen. Väärä käyttäjätunnus tai salasana. => Tarkista, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat oikein. Jos olet unohtanut salasanasi, napsauta Unohditko salasanasi? Napsauta tästä -linkkiä. Ei yhteyttä palvelimeen; tarkista verkkoasetuksesi. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Napsauta hiiren oikealla painikkeella WebSync-kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitse Asetukset. Tarkista, että Verkkoasetukset ovat oikein. => Tarkista, pääsetkö polarpersonaltrainer.com-palveluun. Jos et pääse, Internet-yhteydessäsi voi olla ongelma. WebSync-sovellusta ei voitu alustaa oikein. Tarkista, että Polar Daemon on käynnissä ja käynnistä WebSync uudelleen. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellatehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Valitse Käynnistä > (Asetukset) > Ohjauspaneeli > Järjestelmävalvojan työkalut > Palvelut. Tarkista, että Polar Daemon on käynnissä ja sen tila on Käynnistetty. Jos tila ei ole Käynnistetty, napsauta Polar Daemon ja 'Käynnistä palvelu'. Jos Daemon on jo käynnissä (Käynnistetty), napsauta 'Käynnistä palvelu uudelleen'. Synkronointi epäonnistui. Käynnistä WebSync uudelleen ja/tai kytke tiedonsiirtolaite uudelleen sekä yritä sitten uudestaan. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellatehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Kytke DataLink/FlowLink uudelleen. Käynnistä WebSync uudelleen ja aloita synkronointi. Ongelma lähetetyn tiedon lukemisessa. Yritä uudelleen. Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä osoitteeseen => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellatehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Valitse Käynnistä > (Asetukset) > Ohjauspaneeli > Järjestelmävalvojan työkalut > Palvelut. Tarkista, että Polar

72 Daemon on käynnissä ja sen tila on Käynnistetty. Jos tila ei ole Käynnistetty, napsauta Polar Daemon ja 'Käynnistä palvelu'. Jos Daemon on jo käynnissä (Käynnistetty), napsauta 'Käynnistä palvelu uudelleen'. Kytke DataLink/FlowLink uudelleen. Käynnistä WebSync uudelleen ja aloita synkronointi. Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä osoitteeseen Automaattinen synkronointi epäonnistui. Yritä uudelleen aloittamalla synkronointi manuaalisesti. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Voit käynnistää manuaalisen synkronoinnin napsauttamalla hiiren oikealla painikkeellatehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Synkronoi. Jos WebSync ei vastaa: Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Tarkista tietokoneesi Tehtävienhallinnasta, että WebSync-prosessi ei ole käynnissä. Käynnistä WebSync uudelleen. Jos tämä ei auta, käynnistä tietokoneesi uudelleen. Jos WebSync ei vastaa vieläkään, poista Polar WebSync ja Polar Daemon tietokoneeltasi sekä asenna WebSync uudelleen. Lisätietoja saat myös vierailemalla osoitteessa Jos ongelmat jatkuvat tai tarvitset lisätukea, ota yhteyttä Polarin käyttötukeen JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET POLAR WEBSYNC -OHJELMA JA POLAR DATALINK TAI POLAR FLOWLINK PC MS Windows (XP/Vista/7), 64/32 bit. Intel-pohjainen Macintosh-tietokone, jonka käyttöjärjestelmä on Mac OS X 10.5 (Leopard) tai uudempi. POLAR WEBSYNC -OHJELMA JA USB-JOHTO Käyttöjärjestelmä: Microsoft Windows XP/Vista/7 tai Mac OS X 10.5 (Intel) tai uudempi Internetyhteys Vapaa USB-portti USB-johdolle VASTUUNRAJOITUS Tämän käyttöohjeen sisällön tarkoitus on kuluttajan tiedottaminen. Ohjeessa kuvattuja tuotteita saatetaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta, koska valmistaja jatkaa tuotteiden kehittämistä. Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy ei esitä mitään väitteitä tai myönnä mitään takuita tähän käyttöohjeeseen liittyen tai tässä ohjeessa kuvattuihin tuotteisiin. Polar Electro Inc./Polar Electro Oy ei ole velvollinen korvaamaan mitään vahinkoja, tappioita, kuluja tai kustannuksia, mukaan luettuna välittömät, epäsuorat, satunnaiset, välilliset tai erityiset kulut, jotka

73 aiheutuvat tämän aineiston tai tässä kuvattujen tuotteiden käytöstä tai jotka liittyvät tämän aineiston tai tässä kuvattujen tuotteiden käyttöön Polar Electro Oy, FIN KEMPELE, Suomi. Polar Electro Oy on ISO 9001:2008 -sertifioitu yritys. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen mitään osaa ei saa käyttää tai jäljentää missään muodossa tai millään tavoin ilman Polar Electro Oy:n ennalta myöntämää kirjallista lupaa. Tässä käyttöohjeessa -symbolilla merkityt nimet ja logot ovat Polar Electro Oy:n tavaramerkkejä. Tässä käyttöohjeessa -symbolilla merkityt nimet ja logot ovat Polar Electro Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä paitsi Windows, joka on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE Polar WebSync -ohjelmalla (2.2 tai uudempi) ja Polar FlowLink -tiedonsiirtolaitteella voit siirtää tietoja Polar Active -aktiivisuusmittarien ja polargofit.com-palvelun

Lisätiedot

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari

Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti. Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi. FirstStep. FA20 Aktiivisuusmittari Nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen projekti Johanna Korkala johanna.korkala@eduouka.fi FirstStep FA20 Aktiivisuusmittari AKTIIVISUUSMITTARI Päivittäisellä liikkumisella on tutkitusti terveyttä

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT PUHELIN. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT PUHELIN ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español Italiano

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 20 Rider 20:ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Pikaopas Rider Rider :ssä on kolme näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 1 Näppäintoiminnot YLÖS (1) ALAS (3) Paina pitkään kytkeäksesi taustavalon Paina mittaritilassa lyhyesti vierittääksesi

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO

KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO KÄYTTÖOHJE GREEN BUTTON - OHJELMISTO Rev. 046/PC Varoitus Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä käyttöohjeessa käytetään nimettyjä tuotteita ainoastaan tunnistamistarkoituksiin. Ne voivat olla vastaavien yritysten

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 430221-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteina saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

POLAR ACTIVE. Järjestelmäopas

POLAR ACTIVE. Järjestelmäopas POLAR ACTIVE Järjestelmäopas Sisällys 1. JOHDANTO... 3 2. POLARGOFIT.COM... 4 Polargofit.com-palvelun käyttöönotto... 5 Huomioitavaa... 15 Lääkinnälliset laitteet ammattikäytössä... 16 Copyright... 16

Lisätiedot

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Kuntovalmentaja on avaimesi hyvään kuntoon! Valmentaja: Kertoo harjoitteletko oikein suhteessa kuntotasoosi ja tavoitteeseesi. Älykäs päivittyvä harjoitusohjelma.

Lisätiedot

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8)

Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -toiminnon käyttö skannaukseen verkossa (Windows Vista SP2 tai uudempi, Windows 7 ja Windows 8) Web Services -protokollan avulla Windows Vista (SP2 tai uudempi)-, Windows 7- ja Windows 8 -

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto:

Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Apple iphone 4 puhelimen käyttöönotto: Ennen vanhan puhelimesi käytöstä poistoa, pidäthän huolen, että olet synkronisoinut yhteystietosi Exchange palvelimelle! iphone 4 yhdellä silmäyksellä Purettuasi

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 410774-351 Huhtikuu 2006 Tässä oppaassa esitellään lisävarusteena saatavien tietokoneen ulkoisten laitteiden käyttöä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Käyttöohjeet 2012-04-26

Käyttöohjeet 2012-04-26 2012-04-26 Vaihe 1: Kirjautuminen Jos koulusi on liittynyt Kouluruoka-sovellukseen, sinulle on toimitettu kirjautumistiedot sovellukseen. Jos et ole saanut kirjautumistietoja, lähetä sähköpostia osoitteeseen

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP

2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP DHCP-käyttöönotto 1 1. YLEISTÄ...2 2. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN BAANA-CLIENT Windows 2000 / XP...2 3. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN - RAS PPPoE Windows 2000 / XP...4 4. PPPoE YHTEYDEN POISTAMINEN Windows

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä.

Ulkoiset laitteet. Asiakirjan osanumero: Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Ulkoiset laitteet Asiakirjan osanumero: 419462-351 Tammikuu 2007 Tässä oppaassa kerrotaan lisävarusteena saatavien ulkoisten laitteiden käytöstä. Sisällysluettelo 1 USB-laitteen käyttäminen USB-laitteen

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Muut tässä asiakirjassa mainitut tuotteiden ja yritysten

Lisätiedot

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6

PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3. Nokia 8310 -puhelimelle. Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 PIKAOPAS NOKIA PC SUITE 4.3 Nokia 8310 -puhelimelle Copyright Nokia Mobile Phones 2001. Kaikki oikeudet pidätetään Issue 6 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET...1 3. PC SUITE -OHJELMISTON

Lisätiedot

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin.

Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. 40 Pikaopas Rider 40 Rider 40:ssä on neljä näppäintä, joita käytetään useisiin eri tarkoituksiin. Näppäintoiminnot 2 1 Lämmittely Kohde Min Kesto lyöntiä /min Maks min 2 3 4 Lisävarusteet Rider 40:n toimitukseen

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas

Ulkoiset laitteet. Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0

McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 Julkaisutiedot McAfee epolicy Orchestrator Pre-Installation Auditor 2.0.0 McAfee epolicy Orchestrator -ohjelmiston kanssa käytettäväksi Sisällys Tietoja tästä julkaisusta Uudet toiminnot Parannukset Ratkaistut

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

GlucoNavii DMS ohjelma

GlucoNavii DMS ohjelma GlucoNavii DMS ohjelma Asennus: Lataa ohjelma osoitteesta www.ekoweb.fi => Tuki Vieritä sivua hieman alaspäin kunnes näet alla olevan kuvan. Tiedosto on exe-päätteinen, joten virustorjuntaohjelmistosi

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

Sisältö Chat.........4

Sisältö Chat.........4 Chat 1. painos 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nseries ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Nokia tune on Nokia Oyj:n äänimerkki.

Lisätiedot

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti Asennusopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA MOBILE PHONES Ltd ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet DTN-10 ja DTN-11 noudattavat Euroopan neuvoston

Lisätiedot

OTOsuite. Asennusopas. Suomi

OTOsuite. Asennusopas. Suomi OTOsuite Asennusopas Suomi Asiakirjassa kuvataan OTOsuite-ohjelman asentaminen DVD:ltä, muistitikulta tai pakatusta tiedostosta. Järjestelmävaatimukset 1,5 GHz:n suoritin tai parempi (suositus 2 GHz) 2

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Messenger. Novell 1.0 NOVELL MESSENGERIN OHJEET. www.novell.com PIKAOPAS

Messenger. Novell 1.0 NOVELL MESSENGERIN OHJEET. www.novell.com PIKAOPAS Novell Messenger 1.0 PIKAOPAS www.novell.com Novell Messenger on Novell edirectory TM -pohjainen, eri käyttöympäristöissä toimiva yritysten pikaviestituote. Messenger-järjestelmän käyttöympäristöksi soveltuu

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Kun Outlook 2013 käynnistetään ensimmäistä kertaa, ohjelma toivottaa tervetulleeksi. Tilin määritystä

Lisätiedot

Ulkoiset laitteet Käyttöopas

Ulkoiset laitteet Käyttöopas Ulkoiset laitteet Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01

Ulkoasu. 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike _ FIN 01 Ulkoasu 3 2 1 1.Objektiivi 2.Tallennuspainike 3.Kuvien ottopainike FIN 01 13 4.Micro-USB-portti 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Akun virtakytkin 6.Sivu ylös -painike 7.Virtapainike 8.OK-painike 9.Sivu alas -painike

Lisätiedot

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA

KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA KIITOS RICA OPTIMOINTIOHJELMAN VALITSEMISESTA Asennusohjeiden sisältö 1. RICA optimointiohjelmoinnin periaate isoftloaderilla... 2 2. RICA isoftloader toimituspaketin sisältö... 3 3. isoftloader Sync-ohjelmiston

Lisätiedot

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö

FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö FTP -AINEISTOSIIRRON OHJE PC / MAC Ympäristö Versio 1.0 Tiedostonsiirto FTP -menetelmällä Lahden Väriasemoinnilla on käytössä suurempien tiedostojen siirtoa varten oma FTP -yhteys. Tällä menetelmällä saadaan

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0).

MPCC-työkalua voidaan käyttää yhden laitteen valvontaan ja yhden tai useamman laitteen konfigurointiin (Modbus broadcast, osoite 0). V1.0.0 (14.10.2015) 1 (7) KYTKENTÄ HUOM: toimii Modbus-masterina. Tämän vuoksi toinen mahdollinen Modbus-master on irrotettava verkosta, kun kytketään valmiiseen Modbus-verkkoon. Produalin Modbus-laitteiden

Lisätiedot

Bluetooth-paritus. Käyttöopas

Bluetooth-paritus. Käyttöopas Bluetooth-paritus Käyttöopas Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Määrittämistä jatketaan valitsemalla Kyllä ja painamalla Seuraava -painiketta. Kuva 2. Uuden sähköpostitilin

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin

KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin KÄYTTÖOHJE DENVER MPG-4054 NR Mediasoitin Tämä MP4-videosoitin on varustettu täysillä multimediaominaisuuksilla. Laite sopii valokuvien katseluun, e-kirjojen lukemiseen, äänen tallentamiseen ja toistamiseen

Lisätiedot

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com

Aloitus. TellStick Net. Telldus Technologies AB www.telldus.com Aloitus TellStick Net Telldus Technologies AB Arvoisa asiakas Tämä pikaopas ohjaa sinut asennuksen läpi ja näyttää, kuinka voit käyttää TellStick Netin perustoimintoja. Suosittelemme, että tarkistat säännöllisesti

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Firstbeat Uploader. Käyttöohje -versio 1.0.0.0

Firstbeat Uploader. Käyttöohje -versio 1.0.0.0 Firstbeat Uploader Käyttöohje -versio 1.0.0.0 2 Sisällysluettelo: 1 KÄYTTÖOHJE... 3 1.1 OHJELMISTON OMINAISUUDET... 3 1.2 MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS... ERROR! BOOKMARK NOT DEFINED. 1.3 FIRSTBEAT UPLOADERIN

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje

Ulkoiset mediakortit. Käyttöohje Ulkoiset mediakortit Käyttöohje Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita

Lisätiedot

Opus SMS tekstiviestipalvelu

Opus SMS tekstiviestipalvelu Opus SMS tekstiviestipalvelu Sivu 1 / 17 1. Yleistä toiminnosta Opus SMS tekstiviestipalvelun avulla voidaan Opus Dental potilashallintaohjelmasta Lähettää muistutuksia tekstiviestillä Lähettää tiedusteluita

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

TiiMiMobile. KÄYTTÖOHJE v. 1.01

TiiMiMobile. KÄYTTÖOHJE v. 1.01 KÄYTTÖOHJE v. 1.01 KUVAUS TiiMiMobile on matkapuhelimessa toimiva Java -sovellus, jolla voi luoda etäyhteyden TiiMi-sarjan säätimeen. Yhteyden luonti voi tapahtua joko suoraan säätimeen tai palvelimen

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Sport In The Box Käyttöohje

Sport In The Box Käyttöohje Sport In The Box Käyttöohje Esivalmistelut: Kytke käytössä oleva pelikello/konsoli kiinni USBkaapelilla tietokoneeseen ennen virran kytkemistä pelikelloon/konsoliin. Odota että laite on asennettu käyttövalmiiksi,

Lisätiedot

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. Tämän julkaisun tiedot kuuluvat tämän tuotteen Lakisääteisien ilmoitusten piiriin. 16. marraskuuta 2015 Sisällys 3 Sisällys Fiery Driver Configurator...5 Järjestelmävaatimukset...5

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Cardio 40 FIN. Paina valikossa siirtyäksesi ylös vierittämään valikkovalintoja. Pidä painettuna kelataksesi nopeasti ylös valikkovalinnoissa.

Cardio 40 FIN. Paina valikossa siirtyäksesi ylös vierittämään valikkovalintoja. Pidä painettuna kelataksesi nopeasti ylös valikkovalinnoissa. 40 Käyttöopas AM FIN Cardio 40 1 2 3 1 Valo / Virta ( / ) Pidä painettuna kytkeäksesi laitteen päälle tai pois. Paina kytkeäksesi taustavalon päälle. 2 Takaisin ( ) Paina palataksesi edelliselle sivulle

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta

Käyttäjän Pikaohje. CCTV Videovalvonta Käyttäjän Pikaohje CCTV Videovalvonta Tallenteiden haku 1.Aikahaku 1. Aloittaaksesi tallenteiden haun, paina näppäintä, jolloin aikahaun valikko tulee näkyviin, kuten alla. 2. Käytä vasen/oikea näppäimiä

Lisätiedot

Tobii Communicator 4. Alkutoimet

Tobii Communicator 4. Alkutoimet Tobii Communicator 4 Alkutoimet TERVETULOA TOBII COMMUNICATOR 4 -OHJELMAAN Tobii Communicator 4:n avulla liikuntarajoitteiset tai kommunikaatiokyvyiltään rajoittuneet henkilöt voivat käyttää tietokonetta

Lisätiedot

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas

Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Ulkoiset mediakortit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Java on Sun Microsystems, Inc:n tavaramerkki Yhdysvalloissa. SD-logo on omistajansa tavaramerkki. Tuotetta koskeva

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

Uusi RAPIDMATCH -ohjelma Pikaohje

Uusi RAPIDMATCH -ohjelma Pikaohje Toukokuu 2014 1 Uusi RAPIDMATCH -ohjelma Pikaohje 1. Mikä on uutta? RapidMatch-ohjelmaa on parannettu monipuolisemmilla toiminnoilla ja virtaviivaisemmalla työnkululla oikean sävyn löytämisen helpottamiseksi

Lisätiedot

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2

Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Sisällys Clerica Web-sovellusten käytön aloittaminen 2 Kirjautuminen järjestelmään 2 Myyntilaskut 2 Ostolaskujen käsittely 4 Uuden laskun syöttö 6 Palkkailmoituslomake 8 Palkkailmoituksesta kopio 9 Henkilötietojen

Lisätiedot

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ

COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ COMET-MAKSULAITTEEN LATAAMINEN MINIUSB-KAAPELIA KÄYTTÄMÄLLÄ Comet -maksulaitteen lataaminen MiniUSB-kaapelia käyttämällä: Suosittelemme Comet maksulaitteen lataamista MiniUSB-kaapelia käyttäen; lataaminen

Lisätiedot

P-touch Transfer Managerin käyttäminen

P-touch Transfer Managerin käyttäminen P-touch Transfer Managerin käyttäminen Versio 0 FIN Johdanto Tärkeä huomautus Tämän käyttöoppaan sisältöä ja tuotteen teknisiä tietoja voidaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta. Brother pidättää oikeuden

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys

Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Peilittömien kameroiden, NIKKOR Z-objektiivien ja yhteensopivien lisävarusteiden laiteohjelmiston päivitys Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kuvataan kuinka päivitetään Nikonin peilittömien

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET

Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft SaaS -pilvipalvelu OHJEET Lemonsoft-käyttäjätunnukset Käyttäjätunnukset voit tilata suoraan omalta Lemonsoft-myyjältäsi tai Lemonsoftin asiakaspalvelun kautta. Käyttäjätunnusta tilatessasi ilmoitathan

Lisätiedot