Kamiinan on oltava vedenpinnan alapuolella ja ylemmän läpiviennin putken kulman on aina noustava!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kamiinan on oltava vedenpinnan alapuolella ja ylemmän läpiviennin putken kulman on aina noustava!"

Transkriptio

1 DROP-OHJEET HUOMIOITAVAA ASENNUSVAIHEESSA Suunnitelmat ovat suuntaa antavia esimerkkejä asentamisesta. Jokainen kohde on suunniteltava tilanteen ja paikan mukaan. Asennusvastuu on asiakkaalla ja mahdolliset asennusvirheen aiheuttamat vahingot eivät kuulu takuun piiriin. TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista pakkaus huolellisesti ja ilmoita mahdolliset havainnot vaurioista altaassa tai pakkausmateriaaleissa kuljettajalle. Ota myös valokuvat vaurioista ja lähetä ne Drop-asiakaspalveluun. Mikäli vaurioista ei ilmoiteta toimituksen yhteydessä kuljettajalle, niiden korjaaminen on asiakkaan vastuulla. Allas kuljetetaan kyljelleen käännettynä ja kuormalavalle kiinnitettynä. Pakkausmuovi, pahvi sekä altaan tai rungon sisälle pakatut lisävarusteet sekä muut tarvikkeet poistetaan ennen altaan kääntämistä oikeaan asentoon. Altaan oikeaan asentoon kääntämiseen tarvitaan 3-4 henkilöä. Kun allas on oikeassa asennossa, irrota kuormalava sivusta. ALTAAN ASENNUS TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Kamiinan on oltava vedenpinnan alapuolella ja ylemmän läpiviennin putken kulman on aina noustava! Läpivientejä ei saa tukkia kamiina ollessa päällä! Jos altaassa on suodatinjärjestelmä, älä anna lasten leikkiä läpivientien kohdalla, sillä alemmassa läpiviennissä on voimakas imu! Tyhjennettäessä muistaa tyhjentää sekä allas, että kamiina! Alustan pitää olla tasainen, kantava ja vaaterissa. Soveltuvin alusta on betoni, sora tai jokin muu kova alusmateriaali. Alustan pitää tukea riittävästi altaan runkoa. Allasta ei saa laskea yläreunan varaan, eikä yläreuna saa jäädä kantamaan esim. terassia vasten. Sokkelikaista toimii kapilaarikatkona maan ja rungon välissä. ALTAAN ASENNUSVAIHTOEHDOT: Vapaakierto ilman suodatinta Ennen lämmityksen aloittamista on allas täytettävä 5cm ylemmän läpiviennin yläpuolelle ja varmistettava, että kamiina on täyttynyt kokonaan vedellä. Kamiinan ja altaan rungon pohjan on oltava samalla tasolla. Kamiinasta lähtevän ylemmän putken on aina noustava. Tyhjennettäessä muista tyhjentää allas ja kamiina

2 Järjestelmässä olevaa vettä ei saa päästä jäätymään missään vaiheessa. Kamiinaa ei saa koskaan kytkeä niin, että veden paluu on suljettuna, jolloin kamiinaan pääsee muodostumaan painetta, tämä otettava huomioon sulkuventtiilejä harkittaessa (vain omalla vastuulla).

3 Vapaakierto ja suodatinjärjestelmän kierto Jos kamiinaa ei tarvitse sijoittaa etäälle altaasta, on suositeltavaa että suodatinjärjestelmä laitetaan omilla erillisillä läpivienneillä. Ennen lämmityksen aloittamista on allas täytettävä 5cm ylemmän läpiviennin yläpuolelle ja varmistettava, että kamiina ja suodatinjärjestelmä on täyttynyt kokonaan vedellä. Kamiinan ja altaan on oltava samalla tasolla. Tyhjennettäessä muista tyhjentää allas, kamiina ja suodatinjärjestelmä. Järjestelmässä olevaa vettä ei saa päästää jäätymään missään vaiheessa. Suodatinjärjestelmää ei voi käyttää talvella, ellei koko järjestelmää ole eristetty ja suojattu jäätymiseltä. Kamiinaa ei saa koskaan kytkeä niin, että veden paluu on suljettuna, jolloin kamiinaan pääsee muodostumaan painetta.

4 Pumpulla jatkettu kierto Pumpulla jatkettu kierto mahdollistaa kamiinan sijoittamiseen etäämmälle altaasta, esim. terassin reunalle käytännöllisyyssyistä. Allas täytettävä 5cm ylemmän läpiviennin yläpuolelle ja varmistettava, että kamiina ja pumppukierto on täyttynyt kokonaan vedellä. Kamiinan ja altaan on oltava samalla tasolla. Pumppu on käynnistettävä ennen lämmityksen aloittamista ja varmistettava veden kierto kamiinassa. Pumppu on pidettävä käynnissä koko lämmityksen ajan, niin kauan, että kamiina on sammunut kokonaan. Järjestelmässä olevaa vettä ei saa päästää jäätymään missään vaiheessa. Pumppuyksikköä ei voi käyttää talvella, ellei koko järjestelmää ole eristetty ja suojattu jäätymiseltä. Kamiinaa ei saa koskaan kytkeä niin, että veden paluu on suljettuna, jolloin kamiinaan pääsee muodostumaan painetta. Suodatin/pumppu- yksikkö sijoitetaan kamiinan ja altaan väliin kamiinan alemman läpiviennin yhteyteen. Lisävarusteena hankittava lämpövastus sijoitetaan alemman läpiviennin yhteyteen suodatinjärjestelmän jälkeen.

5

6 ALTAAN LÄPIVIENNIT Tilausvaiheessa kamiinan läpiviennit voi pyytää asennettavaksi haluamaansa paikkaan. Samoin, jos suodatinjärjestelmä tulee omilla läpivienneillä, niin niiden paikka asennetaan myös haluttuun paikkaan. KAMIINAN PERUSTIEDOT: Kamiina on valmistettu merialumiinista, jolla on erinomainen lämmönjohtavuus. Kamiina on pulverimaalattu ja etupaneeli on pulverimaalattua terästä (lisävarusteena saatavana myös ruostumattomasta teräksestä valmistettu etulevy). Kamiinan teho on 30kW (1m3 veden lämpö nousee n. 20Co/tunti). KAMIINA PAKETTI SISÄLTÄÄ: Kamiina 2kpl läpivientejä (50mm letkulle)

7 2m 50mm letkua letkunkiristimet (4kpl) Ruostumattomasta teräksestä valmistettu piippu kaarihatulla (kahdessa osassa), korkeus 2m. KAMIINAN ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Kamiina pitää asentaa kovalle pohjalle sekä vaateriin. Varmista, että kamiinan ylempi letku kulkee altaan suuntaan selvästi ylöspäin ja alempi alaspäin. Mikäli kamiina sijoitetaan lähelle rakennuksia, esim. terassin reunaan, on tarkistettava, että savupiippu ja kamiina on riittävän kaukana palavista rakenteista / materiaaleista. Minimietäisyys savupiipun suusta palaviin rakenteisiin / materiaaleihin tulee olla vähintään 3 metriä. Ulkopuolisen kamiinan ympärille on myös jätettävä riittävästi tilaa, eikä varsinkaan tulipesän edustalla saa olla palavaa materiaalia. Ennen kuin kytket kamiinan letkuihin, kierrä letkujen päissä olevia kiristimiä hieman auki ja paina letkut sitten tukevasti kamiinan takana olevien putkien päälle. Voit käyttää nestesaippuaa tai jotain muuta voiteluainetta, jotta letkujen yhdistäminen onnistuu ilman liiallista voimankäyttöä. Tämän jälkeen putket voi kiristää kamiinan sisä- /ulosliitäntöjen ympärille. Kamiina voidaan viedä myös kauemmaksi altaasta, mutta on huomioitava että letkujen on oltava suorina (ei mutkia). Vapaalla veden kierrolla maksimi etäsyys ylemmästä läpiviennistä on 1 metri. On myös hyvä huomioida, että teho heikkenee mitä kauempana kamiina on. Liitä savupiipun putket toisiinsa ja asenna ne kamiinan päällä olevaan kaulukseen. Tarkista, että painoit piipun liitokset loppuun saakka. Tarkista, että arinan kaksi ritilää ovat omilla paikoillaan tulipesässä. KAMIINAN KÄYTTÖ TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Kamiinaan ei saa koskaan sytyttää tulta ennen kuin on varmistettu, että sen vesitila on täynnä vettä ja että vesi pääsee vapaasti kiertämään altaan ja kamiinan välillä. Kamiinan lämmityksen voi aloittaa vasta sitten, altaan ylempi läpivienti on vähintään 5cm veden pinnan alapuolella. Kamiinaa pitää lämmittää vain puilla. (Sytytysnesteiden käyttö ei suositeltavaa) Kamiinasta saattaa tulla hieman roskaa, kun allasta täytetään vedellä ensimmäistä kertaa. Varmista altaan käytön jälkeen, että tuli kamiinassa on sammunut ja hiillos täydellisesti hiipunut. Tyhjennä sen jälkeen allas vedestä ja avaa myös kamiinan etuosassa oleva tulppa. Ole erityisen huolellinen talvella, jotta putket ja kamiina eivät jäätyisi rikki. Kamiinan palo- ja tuhkapesä tyhjennetään joka käyttökerran jälkeen. Tämä toiminpide helpottaa seuraavaa sytytystä ja parantaa palotapahtumaa sekä pidentää merkittävästi kamiinan käyttöikää. Kamiinan palotilan sisäpinnalle voi kertyä tuhkaa ja muita epäpuhtauksia, jotka heikentävät sen tehoa huomattavasti. Polttamalla kuivaa ja hyvän laatuista puuta sisäpinnan likaantuminen on vähisempää. Jos huomaat sisäpintojen olavan likaiset kannattaa ne putsata, koska lika toimii eristeenä palotilan ja veden välissä ja näinollen huonontaa kamiinan hyötysuhdetta.

8 ALTAAN KÄYTTÖ Ensimmäisellä käyttökerralla on hyvä kerätä mahdolliset roskat ja työstön jäänteet altaan pohjalta. Varmista, että tyhjennystulppa on paikoillaan, sekä täytön aikana tarkista, että kamiinan ja pumpun putkien liitoskohdat eivät vuoda, kiristä pantoja tarvittaessa. Altaan täytössä kannatta huomioida tulevien kylpijöiden määrä, sillä ihmiset syrjäyttävät vettä tullessaan altaaseen. Toisin sanoen, jos on odotettavissa täysialtaallinen kylpijöitä, niin veden pinta kannattaa jättää minimiin. Normaalisti veden pinta on hyvä pitää noin 15cm altaan reunaa matalampana. Veden lämmityksen aikana on suositeltavaa käyttää lisävarusteena hankittavaa kantta. Kannen ansiosta vesi lämpenee huomattavasti nopeammin. Vesi kerrostuu lämmetessä, ja siksi sitä tulee sekoittaa lämmityksen aikana, jotta lämpötila saadaan tasaiseksi. Jos allasta käytetään pakkasella, niin käytön jälkeen on laskettava allas ja kamiina tyhjäksi. Älä päästä vettä jäätymään altaan sisällä! Pohjatulppa tai poistoventtiili tulee olla aina auki-asennossa, jotta altaaseen joutuva vesi pääsee poistumaan eikä pääse tällöin jäätymään pakkaskeleillä. TALVIOHJE Drop kestää tyhjänä erinomaisesti pakkasta, mutta vettä ei saa päästää jäätymään altaaseen. Mikäli siis sinulla ei ole sähköllä tai maalämmöllä jatkuvasti lämmitettävää allasta, tyhjennä allas ja peitä se kannella. Pohjatulppa kannattaa ottaa talteen lämpimään tilaan. Lumen pääsy altaan rungon sisälle on syytä estää ja varmistua siitä, ettäsulavedet keväällä eivät jää seisomaan altaan rungon sisälle. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli altaassa on lisävarusteena led-allasvalo, jonka muuntaja ja ohjausyksikkö sijaitsevat rungon alaosassa. Kamiina tulee myös tyhjentää vedestä sen etuosan oikeassa alakulmassasijaitsevasta pohjaventtiilistä. Varmista myös, että letkuihin ei jää vettä. Mikäli altaassa on lisävarusteena suodatinjärjestelmä se tulee ottaa talveksi suojaan lämpimään tilaan tai vaihtoehtoisesti rakentaa sille eristetty kotelo. Tällöin suodatinjärjestelmän ohessa tulee kotelossa olla myös sähköllä toimiva lämpövastus sekä pakkasvahti, joka varmistaa eristetyn laitetilan lämpötilan pysymisen plussan puolella. Teknisen tilan eristys saatavana myös lisätilauksena haluttuun allasrungon kulmaan. Drop-allasta voi hyvin käyttää talvellakin, vaikka siinä ei olisi lisävarusteita. Tämä tapahtuu niin, että ensin allas täytetään ja kamiina sytytetään pian sen jälkeen, kun altaan ylempi läpivienti on peittynyt ja kamiina täyttynyt vedellä. Kun altaan vesi on lämmennyt halutulle tasolle ja kamiinaa ei haluta enää lämmittää, se voidaan erottaa altaasta joko tulppien tai sulkuventtiilien avulla. Tämä tulee tehdä vasta silloin, kun kamiina on kokonaan sammunut. Tämän jälkeen kamiina tulee samalla myös tyhjentää sen poistoventtiilin kautta. Kun altaan käyttö on lopetettu, se tulee tyhjentää veden jäätymisen ehkäisemiseksi. Käytettäessä tulppia tai sulkuventtiileitä on tärkeää muistaa poistaa tulpat ja avata sulkuventtiilit ennen kuin alkaa lämmittää kamiinaa, jotta vesi pääsee virtaamaan kamiinaan. Käytettäessä venttiileitä on tärkeää huomioida, että ne eivät saa supistaa putket halkaisijaa pienemmäksi, jotta veden vapaakierto pääsee tapahtumaan riittävän tehokkaasti. Tulppia ja sulkuventtiileitä voi halutessa tilata asiakaspalvelustamme VEDEN PUHTAANAPITO Isot roskat, kuten lehdet ja ruoho, pitää kerätä päivittäin esim. allashaavin avulla. Altaan pohja pitää imuroida toistuvasti joko manuaalisesti tai automaattisella pohjanpuhdistimella. Mikäli altaassa halutaan pitää samaa vettä pidempään, tarvii altaaseen liittää suodatinjärjestelmä ja veteen lisätä allaskemikaaleja. Suodatinjärjestelmän, allaskemikaalit sekä vedenhuolto-ohjeet saat Drop-asiakaspalvelusta. Altaan puhdistukseen käytettävien kemikaalien annosteluohjeet, löytyvät niiden pakkauksista ja niitä tulee noudattaa. Huomioi annosteltaessa veden määrä, ohjeet on monesti mitoitettu suuremmille vesimäärille. Tämän altaan vesitilavuus on maksimissaan 1830 litraa. Ylisuuret annostukset saattavat vaurioittaa allasta, kamiinaa ja laitteistoja.

9 Kemikaaleja käytettäessä tulee veden ph-arvoa aina seurata, ja pitää se annetuissa rajoissa eli välillä 7,0 7,6. Kemikaalien käyttö alentaa yleensä ph-arvoa, mikä saattaa syövyttää järjestelmän osia. Käytä vain valmistajan suosittelemia kemikaaleja ja noudata niiden ohjeistusta. Takuu ei kata väärinkäytöksistä aiheutuvia vahinkoja. TURVALLISUUS Huolehdi lasten turvallisuudesta kamiinan ja altaan läheisyydessä. Älä koskaan jätä lapsia altaaseen ilmaan valvontaa. Pidä altaan kansi suljettuna ja lukittuna, kun allas ei ole käytössä, jotta lapset eivät pääse tippumaan altaaseen. Älä lämmitä vettä liian kuumaksi. Suurin suositeltava veden lämpötila on 37 C. Sydänongelmaisten kannattaa jättää veden lämpötila alle 37 C. POREJÄRJESTELMÄ (lisävaruste) Porejärjestelmällä tarkoitetaan lisävarusteena saatavaa 8 ilmansuutinta, jotka asennetaan altaan jalkatilaan. Ne voidaan kytkeä päälle on/off napista, joka voidaan asentaa altaaseen tai jättää myös irralleen. Asiakas voi tällöin asentaa napin haluamalleen paikalle, joko altaan verhoiluun tai terassiin. 1. Ensin porejärjestelmä täytyy yhdistää virtaverkkoon (220v). 2. Tämän jälkeen porejärjestelmän voit kytkeä päälle katkaisijasta. 3. Samasta katkaisijasta porejärjestelmän voi myös pysäyttää. 4. Talviaikaan pakkasella porejärjestelmän tulee olla päällä niin kauan, kun altaassa on vettä. Altaan ollessa täynnä, porejärjestelmää ei voi sammuttaa, jottei putkistoon jäänyt vesi jäätyisi. 5. Kun allas on tyhjennetty vedestä, porejärjestelmä täytyy käynnistää hetkeksi, jotta putkistoon joutunut vesi poistuisi.

10 POREJÄRJESTELMÄN ASENTAMINEN JÄLKIKÄTEEN Pumpun (1) täytyy olla asennettu kuvan mukaisella tavalla. Pumpussa olevan t-haaran avoimen päädyn (2) täytyy olla kohdistettu maan suuntaan niin, että letkuun päässyt vesi voi valua ulos päädystä. Yhden ilmaletkun kiinnityksen (3) pitää olla veden tasoa korkeammalla. Koska pumppu toimii pelkästään ilmalla, siihen ei saa päästää vettä. Jos veden taso on korkeammalla, täytyy pumpun käydä koko ajan, jottei vesi pääsisi pumppuun. Jos veden taso on altaan yläreunasta vähintään 10 cm, pumppu ei ole vaarassa. Kollektori (4) pitää kiinnittää altaan yläreunan alle. Poresuuttimille porataan paikat (5) altaan jalkatilan pystyseinämään. Suuttimet tiivistetään silikonilla. KANSI (lisävaruste) Kansi on valmistettu polyvinyylikloridista (PVC). Vältä vinyylin hoitoaineita, jotka sisältävät silikonia, oljyjä tai ovat vahamaisia, sillä ne ovat erittäin haitallista vinyylille. Säännöllinen pesu miedoilla kotitalouden yleispuhdistusaineilla pidentää käyttöikää ja kannen yleisilmettä. Vinyylin hoitoainetta lisätessä kannen pitää olla puhdas. Talvisin on tärkeää poistaa kannen päälle kerääntynyt ylimääräinen lumi.

11 LED-VALO (lisävaruste) Kytke altaan alla oleva valopistoke pistorasiaan ja aseta patterit kaukosäätimeen. Altaan läpikuultavan kuvun alla on RGB LED-valo, jota ohjataan kaukosäätimellä. Valon väriä ja kirkkautta voidaan säätää kaukosäätimellä. Valossa on oma erillinen ohje, josta löytyy tarkemmat tiedot värien ja niiden vaihtamisen säätämiseen. Ota yhteyttä Drop-asiakaspalveluun, mikäli haluat tutustua valon ohjeeseen ennen sen hankkimista. SUODATINJÄRJESTELMÄ JA LÄMPÖVASTUS (lisävarusteita) Suodatinjärjestelmälle ja lämpövastukselle on olemassa omat kattavat ohjeet, joista löytyvät kokoamisohjeet, turvallisuusmääräykset sekä muuta yleistä tietoa. Meillä on tarjolla kahta eri sähkövastusta: 3 kw ja 9 kw. Pienempi sähkövastus lämmittää vettä noin yhden asteen tunnissa ja vahvempi 9 kw:n vastus 3-5 astetta per tunti. Pelkällä sähkövastuksella lämmitettäviä altaita pidetäänkin usein aina valmiina, koska sähkön kulutuksen kannalta ylläpitolämmitys on huomattavasti taloudellisempaa, kuin kylmän veden uudelleen lämmittäminen. Jos altaassa on sekä kamiina, että sähkövastus niin kamiinalla on hyvä suorittaa veden lämpötilan nosto ja sähkövastuksella ylläpitää kylpyvettä joko sulana, tai kylpylämpötilassa. Molemmissa vastuksissa on kiinteä termostaatti, josta voidaan säätää toivottu veden lämpötila. Arviolta ympäri vuoden lämpimänä oleva allas tulee maksamaan noin 1 /päivä. 3 kw on riittävän tehokas, paitsi kovimmilla pakkasilla kylpiessä voi veden lämpötila lähteä vähitellen laskemaan, jos kylvetään pitkiä aikoja kansi auki. Drop-altaaseen suodatinjärjestelmä ja lämpövastus kytketään tämän ohjeen Altaan asennusvaihtoehdot kohdasta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Sivu 1/8 WENDA-30kW KAMIINAN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/8 Kamiinan perustiedot: Kamiina on valmistettu merivettä kestävästä alumiinista,

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. DROP ORIGINAL Allaspaketti kamiinalla

Asennus- ja käyttöohje. DROP ORIGINAL Allaspaketti kamiinalla Asennus- ja käyttöohje DROP ORIGINAL Allaspaketti kamiinalla Sisällysluettelo 1. Huomioitavaa... 3 2. Turvallisuus... 3 Kamiina ja turvaetäisyydet... 4 3. Allaspaketin sisältö ja vastaanotto... 4 4. Altaan

Lisätiedot

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet:

Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000. Käyttöohjeet: Lujitemuoviset altaat - WG 5000 - WG 9000 Käyttöohjeet: Asennus ja käyttöönotto Jos lujitemuovinen allas toimitetaan osina, puretaan ensin altaasta kaikki mukana olevat tarvikkeet. Tasaiselle alustalle

Lisätiedot

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet

Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina. Käyttöohjeet Kirami SUB Merialumiininen uppokamiina Käyttöohjeet Tiedot & Asennus Tekniset tiedot: Uppokamiina 3mm merialumiinia (AlMg3) Kolme kiinnityskorvaa Ilmanottoa säätelevä kansi Teräksinen ilmanohjauspelti

Lisätiedot

Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet

Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kirami CUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kamiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2, umpirosti x 1 Tulipesäluukku, jossa teräksinen sisäosa Sisällä vesikiertoputket

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. DROP ORIGINAL Allaspaketti kamiinalla

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. DROP ORIGINAL Allaspaketti kamiinalla ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE DROP ORIGINAL Allaspaketti kamiinalla Sisällysluettelo 1. Allaspaketin sisältö...3 2. Turvallisuus... 3 2.1 Kamiinan turvaetäisyydet...3 3. Huomioitavaa ennen altaan tuloa...4 3.1

Lisätiedot

Geyser Merialumiiniset Kuumakylpyaltaat. Käyttöohjeet Mallit A1400, A2000, A2300 ja A3000 sekä A1400TW, A2000TW, A2300TW ja A3000TW

Geyser Merialumiiniset Kuumakylpyaltaat. Käyttöohjeet Mallit A1400, A2000, A2300 ja A3000 sekä A1400TW, A2000TW, A2300TW ja A3000TW Geyser Merialumiiniset Kuumakylpyaltaat Käyttöohjeet Mallit A1400, A2000, A2300 ja A3000 sekä A1400TW, A2000TW, A2300TW ja A3000TW Huomaa minimitäyttö sivu 4!!! Kirami Oy Puh. (03) 513 5569 Länsitie 42

Lisätiedot

Käyttöohjeet Kirami TUBE XL (2-liitin) Lämmityskamiina uima-altaisiin

Käyttöohjeet Kirami TUBE XL (2-liitin) Lämmityskamiina uima-altaisiin Käyttöohjeet Kirami TUBE XL (2-liitin) Lämmityskamiina uima-altaisiin Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kamiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2 Teräksinen L-eturosti Tulipesäluukku, jossa teräksinen

Lisätiedot

KTX-3 -lämmityselementti

KTX-3 -lämmityselementti sivu 1/5 KTX-3 -lämmityselementti Tekniset tiedot: Liitäntä: AC 230V, 50Hz Teho: 300 W Lämpötila: 30 60 C Suojausluokka: luokka 1 (suojamaadoitettu) IP -luokka: S-malli IP x4 (kiinteällä liitännällä) U-malli

Lisätiedot

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline

Geyser Kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Geyser, Kylpytynnyreiden käyttöohjeet Sivu 1/5 Geyser Kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit W1900 Basic, W1900 Delux, W2600 Delux, W3200 Delux ja W1900 Blackline Kirami Oy Huomaa minimitäyttö sivu 3!! Geyser,

Lisätiedot

WENDA-KYLPYTYNNYRIEN PINTA-ASENNUSMALLIT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1200L JA 2500L

WENDA-KYLPYTYNNYRIEN PINTA-ASENNUSMALLIT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1200L JA 2500L Sivu 1/8 WENDA-KYLPYTYNNYRIEN PINTA-ASENNUSMALLIT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1200L JA 2500L Sivu 2/8 1200L- ja 2500L altaiden päämitat: Nosto ja kuljetus Sivu 3/8 Altaan voi kuljettaa kyljellään tai vaaka-asennossa.

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 ÖSEL KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 7 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN 8 Tynnyrissä

Lisätiedot

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+

Lämpöpuiset kylpytynnyrit. Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Lämpöpuiset kylpytynnyrit Käyttöohjeet Mallit AMH 170TW, AMH 200TW, AMH 170TW+ ja AMH 200TW+ Huomaa veden minimitäyttö tynnyrissä!! AMH-Puu Oy Puh. (03) 513 5569 Niemisvedentie 801 Faksi (03) 513 5561

Lisätiedot

WENDA-KYLPYTYNNYRIEN TERASSIASENNUSMALLIT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1200L JA 2500L

WENDA-KYLPYTYNNYRIEN TERASSIASENNUSMALLIT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1200L JA 2500L Sivu 1/10 WENDA-KYLPYTYNNYRIEN TERASSIASENNUSMALLIT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1200L JA 2500L Puh: 02-4870258, Web: www.wenda.fi, E-Mail: sales@wenda.fi Sivu 2/10 1200L- ja 2500L altaiden päämitat: Sivu

Lisätiedot

Tynnyrissä on mukavaa! 1

Tynnyrissä on mukavaa! 1 TERRASS + KÄYTTÖOHJE Copyright Ösel Tubs Tynnyrissä on mukavaa! 1 Sisällysluettelo ESITTELY 3 TURVALLISUUS 4 KYLPYTYNNYRIN ASENTAMINEN TERASSILLE 5 KYLPYTYNNYRIN LÄMMITTÄMINEN 8 KYLPYTYNNYRIN HUOLTAMINEN

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Näiden ohjeiden kaikki kohdat on luettava huolellisesti läpi ja kaikki ohjeet huomioitava. Ennen asennustöiden alkua tulee suodatinlaitteen täydellinen toimitus

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

KORIKS-FIIBER. Hinnasto Sähköposti: Puh:

KORIKS-FIIBER. Hinnasto Sähköposti: Puh: KORIKS-FIIBER Hinnasto 2017 Sähköposti: info@koriks.ee Puh: 050 306 3123 www.koriks.fi LASIKUITUISET KYLPYTYNNYRIT Lasikuituiset kylpytynnyrit ovat hygieenisiä ja niiden puhdistus sekä huolto on erittäin

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Paljukärryn käyttöohjeet

Paljukärryn käyttöohjeet Paljukärryn käyttöohjeet Paljukärryn käyttöönotto Sijoita paljukärry tukevalle ja tasaiselle maalle. Veden poistoletku yltää 10 metrin päähän poistoputkesta, joka sijaitsee kärryn etuosassa Säilytyslaatikosta

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

KORIKS-FIIBER. Hinnasto Sähköposti: Puh:

KORIKS-FIIBER. Hinnasto Sähköposti: Puh: KORIKS-FIIBER Hinnasto 2018 Sähköposti: info@koriks.fi Puh: 050 306 3123 www.koriks.fi LASIKUITUISET KYLPYTYNNYRIT Lasikuituiset kylpytynnyrit ovat hygieenisiä ja niiden puhdistus sekä huolto on erittäin

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

DROP-ALTAAN PUHTAANAPITO JA HUOLTO

DROP-ALTAAN PUHTAANAPITO JA HUOLTO DROP-ALTAAN PUHTAANAPITO JA HUOLTO Sisällysluettelo Altaan täyttäminen ja lämmitys...2 Yleistä veden hoidosta...2 Mittaa ja säädä veden ph-arvo... 3 Uuden veden shokkikäsittely... 3 Jatkuva veden desinfiointi...

Lisätiedot

KEHITETTY JA VALMISTETTU SUOMESSA SUOMALAISIIN OLOIHIN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET. Sisällysluettelo

KEHITETTY JA VALMISTETTU SUOMESSA SUOMALAISIIN OLOIHIN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET. Sisällysluettelo ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Valmistenumero Kokoonpanija Päiväys Myyjän allekirjoitus, leima ja ostopäivä Sisällysluettelo 1. Yleisesittely...2 2. Tekniset tiedot...2 3. Asentaminen...3 4. Käyttö...7

Lisätiedot

Drop. D E S I G N P O O L

Drop. D E S I G N P O O L Drop. D E S I G N P O O L MIKÄ ON DROP? Drop on ulkoallas, jonka viimeistellyn kaunis ulkomuoto, ergonomisuus ja helppokäyttöisyys tarjoavat todellista arjen luksusta niin kodin pihamaalle, terassille

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

Kirami TUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet

Kirami TUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kirami TUBE Ulkopuolinen lämmityskamiina Käyttöohjeet Kuva 1 TUBE ulkokamina Kamiinan tekniset tiedot: Merialumiininen kmiina (AlMg3) Valurautainen rosti x 2, umpirosti x 1 Tulipesäluukku, jossa teräksinen

Lisätiedot

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L

TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L TIV 500L TIP 320-750L TIDA 300-500L Ruotsalaista Borö Pannan Ab laatua jo 1976 vuodesta saakka. Ruotsi on edelläkävijä niin maalämmössä kuin ilma-vesi lämpöpumpuissakin, siitä johtuen pitkäaikainen kokemus

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SB - 200 SB - 250 SB - 300 SB - 400 Käyttövesivaraaja kahdella kierukalla Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0 Asennusohjeet Gapsal OKS & Compact Versio 5.0 Movek Grupp pidättää oikeuden tehdä muutoksia laitteen osiin ja teknisiin tietoihin ilman ennakkoilmoitusta. 2012 Movek Grupp. Alkuperäiset ohjeet on julkaistu

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+

KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ KAKSOISKATTILAT ARITERM 520P+ ARITERM 520P+ HUOM! Poltin myydään erikseen. VALINNAN VAPAUS Ariterm 520P+ kaksoiskattila on tehty lämmittäjille, jotka haluavat nauttia valinnan vapaudesta. Valitse puu,

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Kirami Premium Ultima

Kirami Premium Ultima KÄYTTÖOHJEET Kirami Premium Ultima Tutustu huolella ja säilytä ohjeet tulevaisuutta varten. Huomaa minimitäyttö: s. 3 ASENNUS Pohjien teko On tärkeää sijoittaa allas tasaiselle alustalle, joka kestää täyden

Lisätiedot

Kylpytynnyri ulkokamiinalla

Kylpytynnyri ulkokamiinalla Kylpytynnyri ulkokamiinalla Käyttö- ja huolto-ohje Koriks-Fiiber OÜ 2018 Sisällys 1 Yleiset tiedot... 3 1.1 Symbolit... 3 1.2 Käsitteet... 4 1.3 Varoitukset... 4 1.4 Valmistajan tiedot... 5 2 Käyttötarkoitus...

Lisätiedot

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta.

Aurinkolämpö. Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Aurinkolämpö Tässä on tarkoitus kertoa aurinkolämmön asentamisesta ja aurinkolämmön talteen ottamiseen tarvittavista osista ja niiden toiminnasta. Keräimien sijoittaminen ja asennus Keräimet asennetaan

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SW - 100 SW - 120 SW - 140 SW - 200 SW - 250 SW - 300 SW - 400 Käyttövesivaraaja yhdellä kierukalla Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Roth sekoituspumppuryhmä ja jakotukki

Roth sekoituspumppuryhmä ja jakotukki Roth sekoituspumppuryhmä ja jakotukki German quality since 1947 Sekoituspumppuryhmän täyttö: 1. Sulje kaikki venttiilit (piirit) sekä meno- että paluujakotukissa. 2. Sulje myös syöttöputken venttiilit.

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE MDG pumput

KÄYTTÖOHJE MDG pumput KÄYTTÖOHJE MDG pumput 30.07.2009 Nr. MDG0907-1-FI Sisällysluettelo 1. Tavaran vastaanotto.................................... 3 2. Yleistä...............................................3 2.1 Toimintaperiaate.........................................3

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

Manual. Swim & Fun Scandinavia, Fagerholtvej 16, 4050 Skibby www.swim-fun.dk 1

Manual. Swim & Fun Scandinavia, Fagerholtvej 16, 4050 Skibby www.swim-fun.dk 1 Manual Dansk Svensk Suomi Norsk English Polish Nedgravning af pool...2 Nergrävning av pool...5 Tietoja uima-altaan kaivamisesta maahan...8 Nedgraving av bassenget...10 In-ground use of pool...13 Informacje

Lisätiedot

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1. ASENNUKSEEN HANKITTAVAT TARVIKKEET Seuraavat tarvikkeet tarvitaan laitteistotoimituksen lisäksi Aquatron-laitteiston asennukseen: 1.1 Wc-istuin. - 3 L huuhteleva pientalon

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle

Jäähdytysnesteen ulostulo ulkoiselle lämmitykselle Moottorin jäähdytysnesteellä voidaan lämmittää ulkoisia elementtejä. Tällaisia ovat mm. umpikorit, nosturiohjaamot ja säilytyslaatikot. Lämpö otetaan sylinteriryhmän virtauksesta ja se palautetaan jäähdyttimen

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi

Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Asennusohjeet Valmispiippu Kerastar on ainutlaatuinen yhdistelmä: teräksinen kuori, keraaminen hormi Valmispiippu Kerastar on tarkoitettu lähtemään tulisijan päältä. Siinä on haponkestävä, keraaminen sisähormi.

Lisätiedot

Kylpytynnyrin kokoamisohje

Kylpytynnyrin kokoamisohje Kylpytynnyrin kokoamisohje Kiitos, kun hankit Tammepakk OÜn valmistaman kylpytynnyrin. Kylpytynnyristä saat nauttia vuosikausia. Tynnyrin kokoamista helpottaa, kun luet läpi tämän ohjeen ja käytät oikeita

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

KAKSOISKATTILAT. Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat

KAKSOISKATTILAT. Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat KAKSOISKATTILAT Arimax 520 kaksoiskattilat Arimax 520 plus kaksoiskattilat ARIMAX 520 -kaksoiskattila ARIMAX 520 Teho - puu Vesitila 15-20 kw - öljy 20 kw - sähkövalmius 6 kw Lämminvesituotto Sähkövastuksen

Lisätiedot

FESTIVO BUFFET LINE TARJOILUVAUNUT - BLH, BLL

FESTIVO BUFFET LINE TARJOILUVAUNUT - BLH, BLL Rev. 108A FESTIVO UFFET LINE TARJOILUVAUNUT - LH, LL Tekniset tiedot: LH-45-H, LL-45-H, LH-45-C, LL-45-C Festivo uffet Line mallistoon kuuluvat tarjoiluvaunut kylmille (C) ja kuumille (H) ruoille. Festivo

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W

Nuorkami. Sähkösavustin 1100W Nuorkami Sähkösavustin 1100W TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA - Ennen laitteen käyttöönottoa, lue käyttöohjeet huolellisesti. Säilytä ohjeet myöhempää käyttöä varten. - Laitteen osat voivat olla teräviä, käytä

Lisätiedot

KORIKS-FIIBER. Hinnasto Sähköposti: Puh:

KORIKS-FIIBER. Hinnasto Sähköposti: Puh: KORIKS-FIIBER Hinnasto 2019 Sähköposti: info@koriks.fi Puh: 050 306 3123 www.koriks.fi LASIKUITUISET KYLPYTYNNYRIT Lasikuituiset kylpytynnyrit ovat hygieenisiä ja niiden puhdistus sekä huolto on erittäin

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO. ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6

CENTER DESIGN. Asennusohjeet 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY. Piilipuunkatu RAISIO.  ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 ILOXAIR OY Huomisen ilmanvaihto Sivu 1/6 CENTER Asennusohjeet DESIGN 1. MITTAKUVAT ILOXAIR OY Piilipuunkatu 11 21200 RAISIO Asennettaessa Design - kupua vinoon sisäkattoon, tulee rakentaa ns. oikaisulaatikko,

Lisätiedot

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Työtaso, valinnainen HUOM. TUOTE ON KOOTTAVA AIKUISEN TOIMESTA PIENTEN OSIEN, TERÄVIEN KULMIEN JA TERÄVIEN REUNOJEN VUOKSI. Sivu 1 Osaluettelo Lue kaikki ohjeet ja

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2

KÄYTTÖOPAS. ver. 1.2 KÄYTTÖOPAS ver. 1.2 VAROITUS Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle kolme (3) vuotiaille lapsille. VAROITUS Emme kanna mitään vastuuta mahdollisista onnettomuuksista tai vahingoista, jotka johtuvat laiminlyönnistä

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Lattialämmityksen jakotukki

Lattialämmityksen jakotukki INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER Asennusohje Lattialämmityksen jakotukki Polymer 1 Tietoja lattialämmityksen jakotukista Polymer Floorén lattialämmityksen jakotukki Polymer on valmistettu

Lisätiedot

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys

Pata, kaasu, epäsuora lämmitys Edistyksellisen teknologian ja korkean suorituskyvyn ansiosta 900 XP laitesarja soveltuu erinomaisesti ravintoloille sekä isommille laitoskeittiöille, jotka tarvitsevat tehokkuutta ja korkeaa tuottavuutta.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET. Kirami Comfort Cozy. Tutustu huolella ja säilytä ohjeet tulevaisuutta varten. Huomaa minimitäyttö: s. 4

KÄYTTÖOHJEET. Kirami Comfort Cozy. Tutustu huolella ja säilytä ohjeet tulevaisuutta varten. Huomaa minimitäyttö: s. 4 KÄYTTÖOHJEET Kirami Comfort Cozy Tutustu huolella ja säilytä ohjeet tulevaisuutta varten. Huomaa minimitäyttö: s. 4 Yleistä Tuote on tarkoitettu vain yksityiseen ulkokäyttöön. Altaidemme alla on kuljetusta

Lisätiedot

IKI T600 KIUASPIIPPU Asennusohje 5/2019

IKI T600 KIUASPIIPPU Asennusohje 5/2019 IKI T600 KIUASPIIPPU Asennusohje 5/2019 1 2 3 IKI T600 KIUASPIIPPU ASENNUSOHJE ENNEN ASENNUSTA - Tarkista että kaikki piipun osat ovat laatikossa osaluettelon mukaisesti (s. 3-5). - Varmista ennen kiukaan

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE Kaukora Oy 2014 EW tulisija PAK Asennusohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 Yleistä... 4 Tuotekuvaus... 4 Takuu... 4 Kierrätys... 4 3 Putkiliitännät...

Lisätiedot

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE

SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE SCANCOOL PAKASTIN SFS-55 KÄYTTÖOHJE Onnittelemme uuden tuotteen valinnasta. Noudata käytössä näitä ohjeita ja säilytä ohjeet aina tuotteen mukana. Huom! 1.Kytke laite maadoitettuun pistorasiaan, jonka

Lisätiedot

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT

VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT EPDM-kumiset VESIVARASTOT VIRTSA- JA LIETEALTAAT RAKENNUS / ASENNUSOHJE Myynti: Maahantuonti: Maan kaivaminen Kun altaan rakennuspaikka on valittu, maahan kaivetaan pohjapiirustusten mukainen kaivanto.

Lisätiedot

Huoletonta asumista talvipakkasilla

Huoletonta asumista talvipakkasilla J Ä ÄT Y M ÄTÖ N V E S I J O H TO J Ä ÄT Y M ÄTÖ N S U OJA P U T K I Huoletonta asumista talvipakkasilla 12 2010 10002 Uponor Supra Plus -jäätymätön vesijohto Uponor Supra Plus on eristetty ja lämmitetty

Lisätiedot

80IO KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin

80IO KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin KÄYTTÖOHJE TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen tuotteen asentamista ja käyttöönottoa. Kelluva pinnanpuhdistin 80IO Varoitukset...51 Osat...52 Koukun asentaminen EASY SET

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

FESTIVO BUFFET LINE TARJOILUVAUNUT - BLH, BLL

FESTIVO BUFFET LINE TARJOILUVAUNUT - BLH, BLL FESTIVO UFFET LINE TARJOILUVAUNUT - LH, LL Tekniset tiedot: LH-45-H, LL-45-H, LH-45-C, LL-45-C Festivo uffet Line mallistoon kuuluvat tarjoiluvaunut kylmille (C) ja kuumille (H) ruoille. Festivo H lämpötarjoiluvaunuihin

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen Useita eri kokoja MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080

Lisätiedot

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje

AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje AQVA LINJASUODATINPAKETTI (M, L, XL) Asennus- ja käyttöohje Vähentää epäpuhtauksia Luotettava ja turvallinen MYYJÄ AQVA Finland Oy Haukilahdenkatu 4 Helsinki - 00550 Puh: 010 321 5080 Sähköposti: myynti@aqva.fi

Lisätiedot