Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DD60. DishDrawer DD60 Series mallit. DishDrawer

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Brugsanvisning. Käyttöohje. Bruksanvisning. Användarmanual. DishDrawer Modellerne DD60. DishDrawer DD60 Series mallit. DishDrawer"

Transkriptio

1 Brugsanvisning DishDrawer Modellerne DD60 Käyttöohje DishDrawer DD60 Series mallit Bruksanvisning DishDrawer Modellene DD60 Användarmanual DishDrawer DD60-seriens modeller DK FI NO SE

2 FI

3 Sisältö 37 FI Turvallisuus ja varoitukset 39 Säätimet (mallit ilman LCD-näyttöä) 42 Säätimet (malli, joissa on LCD-näyttöä) 44 Käyttö 46 Pesuohjelmakaavio 47 Astioiden hoitaminen 48 Astianpesukonneiden standarditesti 49 Hyllyt ja lisävarusteet 50 Täyttämisvihjeitä 52 Pesuainesäiliö 54 Astianpesuaine ja pesutabletit 55 Vedenpehmennin 56 Huuhtelukirkastesäiliö 58 Asetusten säädöt 59 Hoito ja puhdistaminen 62 Vianmääritys 65 Vikakoodit 67 Takuu ja huolto 70 Tärkeää! SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET Tässä käyttöoppaassa esitetyt mallit eivät ehkä ole saatavilla kaikilla markkinoilla ja niitä saatetaan muuttaa ilman eri ilmoitusta. Saat ajan tasalla olevia mallikohtaisia tietoja vierailemalla takasivulla mainitulla paikallisella Web-sivustolla tai ottamalla yhteyden paikalliseen Fisher & Paykel -jälleenmyyjään.

4 FI 38

5 Turvallisuus ja varoitukset 39 FI DishDrawer -pesukone on suunniteltu toimimaan turvallisesti tavallisessa astianpesussa. Noudata seuraavia ohjeita, kun käytät DishDrawer -pesukonetta. Lue kaikki käyttöohjeet ennen DishDrawer -pesukoneen käyttämistä. Tärkeitä turvallisuusohjeita VAROITUS! Noudata perusohjeita, seuraavat mukaan lukien, kun käytät astianpesukonetta: Lue kaikki ohjeet ennen DishDrawer -astianpesukoneen käyttämistä. Tämän käyttöohjeen tietoja on noudatettava tulipalo- tai räjähdysvaaran minimoimiseksi ja aineellisten vahinkojen tai henkilövahinkojen välttämiseksi. DishDrawer -astianpesukonetta saa käyttää vain sille varattuun tarkoitukseen tässä käyttöohjeessa kuvatulla tavalla. Laitteessa saa käyttää vain kotikäyttöön tarkoitettuja konetiskiaineita ja huuhtelukirkasteita. Näitä aineita ei saa säilyttää lasten ulottuvilla. Tarkista pesuohjelman jälkeen, että pesuainesäiliö on tyhjä. Terävät esineet on asetettava astianpesukoneeseen siten, että ne eivät vahingoita luukun tiivisteitä. Loukkaantumisvaaran takia terävät veitset on asetettava koneeseen kahva ylöspäin. Älä kosketa lämpölevyä käytön aikana tai heti sen jälkeen. Älä käytä DishDrawer -astianpesukonetta, jos kaikki suojapaneelit eivät ole paikallaan. Älä käytä säätimiä väärin. Älä käytä DishDrawer -astianpesukonetta väärin äläkä istu tai seiso pesuvaunun, laitteen kehikon tai astiatelineiden päällä. Säädettävät hyllyt on tarkoitettu kuppien, lasien ja aterimien tukemiseen. Kun säädettävät hyllyt on asennettu DishDrawer -astianpesukoneeseen, älä nojaa niihin tai käytä niitä tukemaan omaa painoasi. Älä anna lasten leikkiä DishDrawer -astianpesukoneen kanssa loukkaantumisvaaran takia. Jos vedenlämmitinjärjestelmää ei ole käytetty vähintään kahteen viikkoon, se saattaa joissakin oloissa synnyttää vetykaasua. VETYKAASU ON HELPOSTI RÄJÄHTÄVÄÄ. Jos vedenlämmitinjärjestelmää ei ole käytetty edellä mainittuun aikaan, valuta kuumaa vettä kaikista kuumavesihanoista usean minuutin ajan. Tämä poistaa mahdollisesti kertyneen vetykaasun. Koska kaasu on helposti syttyvää, älä tupakoi tai sytytä avotulta tänä aikana. Kun astianperuskone poistetaan käytöstä, sen luukku on irrotettava. Konetiskiaineet ovat voimakkaasti emäksisiä. Niiden nieleminen on vaarallista. Varo aineen joutumista iholle tai silmiin äläkä anna lasten tai toimintarajoitteisten henkilöiden olla astianpesukoneen lähellä, kun se avataan.

6 FI 40 Turvallisuus ja varoitukset Tärkeitä turvallisuusohjeita Asennus DishDrawer on asennettava ja sijoitettava ennen käyttöä asianmukaisesti ja asennusohjeita noudattaen. Jos DishDrawer -astianpesukoneen mukana ei ole toimitettu asennusohjeita, ne voi tilata valtuutetusta huoltoliikkeestä tai Fisher & Paykelin Web-sivustosta osoitteessa Vain valtuutettu asentaja saa asentaa laitteen tai huoltaa sitä. Jos virtajohto on vahingoittunut, vaaratilanteiden välttämiseksi sen saa vaihtaa vain valtuutettu jälleenmyyjä, huoltoedustaja tai vastaava edustaja. Varmista, että DishDrawer on asianmukaisesti kiinnitetty keittiökalusteisiin laitteen mukana toimitetuilla asennuskiinnikkeillä. Jos näin ei ole tehty, laite ei pysy tukevasti paikallaan, mikä saattaa aiheuttaa aineellisia vahinkoja tai henkilövahinkoja. Laitetta ei saa käyttää, jos se on vaurioitunut, siinä on tekninen vika, siitä puuttuu osia tai siinä on viallisia osia, esimerkiksi vioittunut virtajohto tai pistotulppa. Älä säilytä bensiiniä tai muita syttyviä nesteitä tai kaasuja DishDrawer -astianpesukoneen lähellä. Virtapiirin ylikuormituksen välttämiseksi laitteen saa liittää vain hyväksyttyyn ja oikein mitoitettuun virtalähteeseen. Virtajohto on sijoitettava siten, että sen päälle ei voi astua, siihen ei voi kompastua eikä se voi muuten rasittua tai vahingoittua. DishDrawer -astianpesukonetta ei saa asentaa paikkaan, jossa se altistuu pakkaselle tai ulkoilmalle. DishDrawer -astianpesukonetta ei saa kytkeä virtalähteeseen jatkojohtoa tai jakorasiaa käyttäen. Ylläpito Irrota laite virtalähteestä ennen puhdistusta tai huoltotoimia. Älä huolla laitetta tai korjaa tai vaihda mitään laitteen osaa, jos sitä ei ole erityisesti suositeltu tässä käyttöohjeessa. On suositeltavaa ottaa yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan. Pidä lattia laitteen ympärillä puhtaana ja kuivana liukastumisvaaran vähentämiseksi. Pidä laitteen ympäristö ja alusta puhtaana mahdollisesti syttyvistä materiaaleista, kuten pölystä, paperinpaloista, rievuista ja kemikaaleista. Kun puhdistat siivilälevyn alapuolista tilaa, varo, ettei levyn terävä reuna aiheuta leikkaushaavoja.

7 Turvallisuus ja varoitukset 41 FI Tärkeitä turvallisuusohjeita Tärkeää! DishDrawer -astianpesukonetta ei saa koskaan avata sen ollessa käynnissä. Käyttö Ennen astianpesukoneen avaamista on aina painettava painiketta ja odotettava, että laitteesta kuuluu kolme peräkkäistä äänimerkkiä. DishDrawer -astianpesukonetta saa käyttää vain silloin, kun moottori, siivilälevy, jätesiivilä ja suihkuvarsi ovat paikallaan. Johdon vahingoittumisvaaran takia laitteen virtajohto on irrotettava vetämällä pistotulpasta, ei virtajohdosta. DishDrawer on täytettävä siten, ettei mikään estä luukun sulkeutumista tiiviisti. Astiat on asetettava siten, etteivät ne työnny ulos eikä niitä tarvitse painaa voimalla pesutilaan. Kodinkoneet eivät sovi lasten leikkeihin. Lapset tai henkilöt, joiden vammat rajoittavat heidän kykyään käyttää laitetta turvallisesti, saavat käyttää laitetta vain huoltajan läsnä ollessa. Huoltajan tulee varmistaa, että he kykenevät käyttämään laitetta aiheuttamatta vaaraa itselleen tai ympäristölleen. Laitetta saa käyttää lasten läsnä ollessa vain valvotuissa oloissa. Lasten ei saa antaa käyttää tätä laitetta tai mitään käytöstä poistettua kodinkonetta leikeissään. Jos DishDrawer -astianpesukoneen puhdistamiseen käytetään astianpesukoneen puhdistusainetta, puhdistuksen jälkeen on astianpesukoneen vahingoittumisen välttämiseksi suositeltavaa ajaa läpi pesuohjelma laite tyhjänä konetiskiainetta käyttäen. DishDrawer on tarkoitettu tavallisten kotikeittiöastioiden pesemiseen. Esineitä, joissa on bensiini- tai maalitahroja, teräs- tai rautahiukkasia, ruostetta, happoja tai emäksisiä kemikaaleja, ei saa pestä DishDrawer -astianpesukoneessa. Jos DishDrawer -astianpesukonetta ei käytetä pitkään aikaan, irrota DishDrawer astianpesukoneen virtajohto ja sulje vesihana. Suolasäiliöön ei saa laittaa pesuainetta tai huuhtelukirkastetta. Pesuaine ja huuhtelukirkaste tuhoavat vedenpehmentimen. Älä käytä laitetta ulkoisen ajastimen tai erillisen kauko-ohjaimen avulla.

8 FI 42 Säätimet (mallit ilman LCD-näyttöä) Kaksiovisen DishDrawer -mallin kummassakin osassa on omat säätimet ja niitä voi käyttää erillisinä laitteina. Virtapainike -painikkeella kytketään tai katkaistaan DishDrawer -astianpesukoneen virta. Kun DishDrawer astianpesukoneen luukku avataan, laitteeseen kytkeytyy automaattisesti virta 30 sekunnin ajaksi. Pesuohjelman voi keskeyttää painamalla -painiketta. DishDrawer astianpesukoneessa mahdollisesti oleva vesi pumpataan pois. Käynnistys/pysäytys-painike -painikkeella käynnistetään pesuohjelma. Painamalla -painiketta DishDrawer -astianpesukoneen pesuohjelman voi pysäyttää tai sitä voi jatkaa. Jos pysäytät pesuohjelman, odota ennen luukun avaamista, että laitteesta kuuluu kolme äänimerkkiä. Luukun avaaminen pesuohjelman ollessa kesken saattaa vahingoittaa laitetta tai aiheuttaa loukkaantumisen. Ajastettu käynnistys -painikkeella käytetään myös ajastettua käynnistystä, jolla pesuohjelman käynnistymistä voi siirtää 1-12 tuntia. Ajastetun käynnistyksen aktivoiminen 1 Paina -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes painikkeen yläpuolella oleva valo muuttuu oranssiksi (tai joissakin malleissa violetiksi). 2 Pidä -painiketta painettuna, kunnes haluttu ajastusaika on asetettu. Kun -painiketta pidetään painettuna, DishDrawer päästää äänimerkkejä, joista kukin tarkoittaa yhden tunnin ajastusaikaa. 3 DishDrawer käynnistyy, kun luukku on suljettu ja asetettu aika on kulunut. Ajastetun käynnistyksen peruuttaminen Paina -painiketta. Lukituspainike / (valinnainen) / -painikkeella voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä näppäinlukon ja lapsilukon.

9 Säätimet (mallit ilman LCD-näyttöä) 43 FI Näppäinlukko Näppäinlukko estää kaikkien DishDrawer -astianpesukoneen painikkeiden käytön. Jos haluat ottaa näppäinlukon käyttöön, paina / -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes laite antaa yhden äänimerkin (3 sekuntia). Kun näppäinlukko on käytössä, / -painikkeen yläpuolella palaa valo. Jos haluat poistaa näppäinlukon käytöstä, paina / -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes / -painikkeen yläpuolella oleva valo sammuu. Lapsilukko Lapsilukko lukitsee laitteen luukun ja estää kalusteovella peitettävissä malleissa olevan säädinlevyn kaikkien painikkeiden käytön. Jos haluat ottaa lapsilukon käyttöön, paina / -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes laite antaa kaksi äänimerkkiä (5 sekuntia). Kun lapsilukko on käytössä, / -painikkeen yläpuolella palaa valo. Jos haluat poistaa lapsilukon käytöstä, paina / -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes / -painikkeen yläpuolella oleva valo sammuu. Pesuohjelmavalitsin Pesuohjelma valitaan painamalla ohjelman. -painiketta. DishDrawer muistaa viimeksi käytetyn Tehopesu Normaali pesu Pikapesu Hienopesu Huuhtelu Eco-painike (valinnainen) Kun -painiketta painetaan, pesuohjelma kuluttaa vähemmän energiaa. Punainen ECOvalo osoittaa, että toiminto on käytössä. Jos astiat ovat hyvin likaisia tai tarvitaan tehostettua kuivausta, ECO-ohjelmien käyttö ei ole suositeltavaa. Sähkökatkos Jos DishDrawer on käynnissä sähkökatkoksen tapahtuessa, se pysähtyy. Tänä aikana DishDrawer -astianpesukonetta ei ehkä voi avata. Kun sähkövirta palautuu, DishDrawer käynnistyy ja pesuohjelma jatkuu siitä kohdasta, johon se pysähtyi.

10 FI 44 Säätimet (mallit, joissa on LCD-näyttö) Kaksiovisen DishDrawer -mallin kummassakin osassa on omat säätimet ja niitä voi käyttää erillisinä laitteina. Vikasymbolit - katso kohta Pesuohjelman Jäljellä oleva Vikakoodit, jos vikasymboleita etenemisen symboli aika tulee näkyviin Suolasäiliö on tyhjä Näppäinlukko tai lapsilukko on käytössä Ajastetun käynnistyksen symboli Virtapainike Virtapainike Käynnistys/ pysäytys-painike Lukituspainike -painikkeella kytketään tai katkaistaan DishDrawer -astianpesukoneen virta. Kun DishDrawer astianpesukoneen luukku avataan, laitteeseen kytkeytyy automaattisesti virta 30 sekunnin ajaksi. Pesuohjelman voi keskeyttää painamalla -painiketta. DishDrawer astianpesukoneessa mahdollisesti oleva vesi pumpataan pois. Käynnistys/pysäytys-painike -painikkeella käynnistetään pesuohjelma. Painamalla -painiketta DishDrawer astianpesukoneen pesuohjelman voi pysäyttää tai sitä voi jatkaa. Jos pysäytät pesuohjelman, odota ennen luukun avaamista, että laitteesta kuuluu kolme äänimerkkiä. Luukun avaaminen pesuohjelman ollessa kesken saattaa vahingoittaa laitetta tai aiheuttaa loukkaantumisen. Ajastettu käynnistys -painikkeella käytetään myös ajastettua käynnistystä, jolla pesuohjelman käynnistymistä voi siirtää 1-12 tuntia. Ajastetun käynnistyksen aktivoiminen: 1 Paina -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes näyttöön tulee ajastuksen symboli 2 Pidä -painiketta painettuna, kunnes haluttu ajastusaika on asetettu. 3 DishDrawer käynnistyy, kun luukku on suljettu ja asetettu aika on kulunut. Ajastetun käynnistyksen peruuttaminen Paina -painiketta. Lukituspainike (valinnainen) -painikkeella voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä näppäinlukon ja lapsilukon.

11 Säätimet (mallit, joissa on LCD-näyttö) 45 FI Näppäinlukko Näppäinlukko estää kaikkien DishDrawer -astianpesukoneen painikkeiden käytön. Jos haluat ottaa näppäinlukon käyttöön, paina -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes laite antaa yhden äänimerkin (3 sekuntia). Kun näppäinlukko on käytössä, näytössä näkyy -symboli. Lapsilukko Lapsilukko lukitsee laitteen luukun ja estää kaikkien säätöpaneelin painikkeiden käytön. Jos haluat ottaa lapsilukon käyttöön, paina -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes laite antaa kaksi äänimerkkiä (5 sekuntia). Kun lapsilukko on käytössä, näyttöön tulee -symboli. Jos haluat poistaa lapsilukon käytöstä, paina -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes laite antaa äänimerkin ja -symboli poistuu näytöstä. Pesuohjelmavalitsin Pesuohjelma valitaan painamalla ohjelman. -painiketta. DishDrawer muistaa viimeksi käytetyn Tehopesu Normaali pesu Pikapesu Hienopesu Huuhtelu Eco-painike (valinnainen) Kun -painiketta painetaan, pesuohjelma kuluttaa vähemmän energiaa. Punainen ECOvalo osoittaa, että toiminto on käytössä. Jos astiat ovat hyvin likaisia tai tarvitaan tehostettua kuivausta, ECO-ohjelmien käyttö ei ole suositeltavaa. Pesuohjelman kulun symbolit Seuraavat näyttöön tulevat symbolit osoittavat pesuohjelman etenemistä. Kun pesuohjelma käynnistetään, näytössä näkyy myös jäljellä oleva pesuaika minuutin tarkkuudella. Likainen Esipesu Pesu Huuhtelu Kuivaus Puhdas Sähkökatkos Jos DishDrawer on käynnissä sähkökatkoksen tapahtuessa, se pysähtyy. Tänä aikana DishDrawer -astianpesukonetta ei ehkä voi avata. Kun sähkövirta palautuu, DishDrawer käynnistyy ja pesuohjelma jatkuu siitä kohdasta, johon se pysähtyi.

12 FI 46 Käyttö 1 Täytä astianpesukone. Poista ruoantähteet astioista ja aseta astiat koneeseen. 2 Annostele pesuaine. 3 Tarkista huuhtelukirkaste 4 Paina -painiketta 5 Valitse pesuohjelma Pesuohjelman pituus tulee näkyviin elektroniseen näyttöön (ainoastaan mallit, joissa on LCD-näyttö). 6 Valitse (valinnainen) 7 Tarkastus Varmista, että suihkuvarsi pyörii esteettä. Jätesiivilän on oltava tiiviisti siivilälevyä vasten. 8 Käynnistä Sulje luukku ja paina -painiketta. 9 Valmis. DishDrawer antaa kuusi äänimerkkiä, kun pesuohjelma on päättynyt. Kuivauspuhallin pyörii asetetun ajan pesuohjelman päättymisen jälkeen tai kunnes luukku avataan. Puhallin tehostaa astioiden kuivumista ja käyttää vain hyvin vähän energiaa. On normaalia, että jätesiivilän ympärillä on jonkin verran vettä pesuohjelman päättymisen jälkeen. Ainoastaan kaksioviset mallit: Molemmat lokerot saattavat tyhjentyä samanaikaisesti pesuohjelman jälkeen. Tämä on normaalia

13 Pesuohjelmakaavio 47 FI Tavallinen pesuohjelma - käyttötarkoitus Tehopesu Hyvin likaiset kattilat, pannut ja lautaset. Normaali pesu Tavallisen likaiset astiat, optimaalinen pesu- ja kuivaustulos. Pikapesu Hieman likaiset astiat. Hienopesu Hieman likaiset, huonosti lämpöä kestävät astiat. Huuhtelu Estää hajuhaittoja ja lian kuivumista astioihin. pesu 70 C pesu 65 C pesu 55 C pesu 50 C jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu loppuhuuhtelu 65 C loppuhuuhtelu 65 C loppuhuuhtelu 50 C loppuhuuhtelu 60 C kuivaus kuivaus kuivaus Esipesu Eco-pesuohjelma - käyttötarkoitus Tehopesu Hyvin likaiset kattilat, pannut ja lautaset. Normaali pesu* Tavallisen likaiset astiat, optimaalinen pesu- ja kuivaustulos. Pikapesu Hieman likaiset rasvattomat astiat. Hienopesu Hieman likaiset, rasvattomat ja huonosti lämpöä kestävät astiat pesu 60 C pesu 55 C pesu 45 C pesu 45 C jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu jälkihuuhtelu loppuhuuhtelu 55 C loppuhuuhtelu 60 C loppuhuuhtelu 45 C loppuhuuhtelu 50 C kuivaus kuivaus kuivaus Huomautus * EN50242-säädösten mukainen energiamerkinnän viiteohjelma. Pesuajat voivat vaihdella vesijohtoveden lämpötilan, ympäristön olosuhteiden ja pestävien astioiden mukaan sekä riippuen siitä, onko luukkua avattu pesuohjelman aikana. Näytöllä näkyvät pesuajat ovat vain ARVIOITA, jotka perustuvat oletetukseen, että vesijohtoveden lämpötila on 15 C.

14 FI 48 Astioiden hoitaminen DishDrawer -astianpesukoneessa käytettävät korkeat lämpötilat ja konetiskiaine saattavat vahingoittaa joitakin astioita tai aterimia. Jos epäilet, voiko tiettyä esinettä pestä DishDrawer -astianpesukoneessa, noudata esineen valmistajan ohjeita tai pese ne käsin. Aterimet ja pöytähopeat Kaikki aterimet ja pöytähopeat on huuhdottava heti käytön jälkeen, sillä jotkin ruoka-aineet saattavat muuten tummentaa niitä. Huuhteluohjelma sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Hopeiset esineet on pidettävä erillään ruostumattomasta teräksestä valmistetuista esineistä, esimerkiksi muista aterimista. Niiden sekoittaminen keskenään saattaa värjätä hopeaesineitä. Poista hopeiset aterimet DishDrawer -astianpesukoneesta heti pesuohjelman päätyttyä ja kuivaa ne käsin. Alumiini Konetiskiaine saattaa himmentää alumiiniesineiden pintaa. Himmenemisen aste vaihtelee tuotteen laadun mukaan. Muut metallit Rauta ja valurauta saattavat ruostua ja värjätä muita esineitä. Kupari, tina ja messinki värjäytyvät herkästi. Puiset esineet Puiset esineet ovat yleensä arkoja lämmölle ja vedelle. Säännöllinen peseminen astianpesukoneessa haurastuttaa puisia esineitä. Jos et ole varma puuesineiden kestävyydestä, pese ne käsin. Lasiastiat Useimmat arkikäyttöön tarkoitetut lasiastiat voidaan pestä astianpesukoneessa. Kristalli sekä hyvin ohut ja vanha antiikkilasi saattaa syöpyä ja samentua. Tällaiset esineet on paras pestä käsin. Muovi Jotkin muoviesineet saattavat muuttaa muotoaan kuumassa vedessä. Tarkista muoviesineiden konepesunkestävyys valmistajan antamista tiedoista. Pestävät muoviesineet on asetettava astianpesukoneeseen siten, että ne eivät kaadu ja pääse täyttymään vedellä tai putoamaan pohjahyllyn läpi pesun aikana. Maalatut esineet Useimmat nykyiset posliinikoristelut kestävät konepesun. Antiikkiesineet, kuten kuviomaalattu fajanssi, kultareunaiset astiat tai käsin maalattu posliini, saattavat vaurioitua konepesussa. Epävarmoissa tapauksissa suosittelemme käsinpesua. Liimatut esineet Tietyt liima-aineet pehmenevät ja liukenevat konepesussa. Epävarmoissa tapauksissa suosittelemme käsinpesua. Loma-aika Jos DishDrawer -astianpesukonetta ei käytetä vähään aikaan, on suositeltavaa tyhjentää korit. DishDrawer -astianpesukoneen sisäpintojen on suositeltavaa olla puhtaat. Luukut kannattaa jättää raolleen, jotta ilma pääsee kiertämään. DishDrawer -astianpesukoneen virtajohto on irrotettava ja vesihana suljettava

15 Astianpesukoneiden standarditesti 49 FI Fisher & Paykel DishDrawer -astianpesukoneet ovat EN50242-standardin mukaisia sekä pesuettä kuivaustehon suhteen. Voit testata pesutehon käyttämällä seuraavia asetuksia, määriä, tarvikkeita ja täyttötapoja. Pesuohjelma Pesuainemäärät Normaali Eco 2,5 g (esipesu) pesutasoa kohti 15,5 g (normaali pesu) pesutasoa kohti Huuhtelukirkasteen määrän asetus 4 Vedenpehmentimen asetus Vedenpehmentimen asetusta on muutettava veden kovuuden mukaan. Lisätietoja on käyttöohjeen vedenpehmennintä ja asetusten muuttamista käsittelevässä kohdassa. Astiaston henkilömäärä pesutilaa kohti 6 Standarditestissä käytettävät varusteet Pohjahylly, jätesiivilän suojalevy, taittuvat telineet, liukuvat ja taittuvat telineet, aterinkori, säädettävät hyllyt, lasituet. Säädettävien hyllyjen korkeussäätö 140mm Lasitukien oikea suunta pesutason kummallakin puolella Suositeltava täyttötapa Ylä- ja alataso

16 FI 50 Hyllyt ja lisävarusteet Aterinteline Aterimet, pienet keittiövälineet ja muovikannet on paras asettaa aterintelineeseen. Parhaan mahdollisen pesutuloksen saamiseksi on suositeltavaa asettaa aterimet telineeseen kahvat alaspäin. Terävät esineet on kuitenkin syytä asettaa kahvat ylöspäin loukkaantumisvaaran takia. Kuhunkin osaan kannattaa asettaa sekä lusikoita, veitsiä että haarukoita, jotta aterimet eivät mene limittäin ja vesi kulkeutuu vapaasti niiden ympärillä. Älä aseta ruostumattomasta teräksestä ja hopeasta tehtyjä esineitä siten, että ne koskettavat toisiaan, sillä se saattaa aiheuttaa värjäytymistä. Pienet esineet, esimerkiksi muovikannet, voi asettaa lokeroiden kansien alle, jolloin ne pysyvät paremmin paikallaan eivätkä pääse putoamaan pesun aikana astianpesukoneen pohjalle, jossa ne voivat estää suihkuvarren pyörimisen. Lasituet Nämä hyllyjen lankoihin kiinnitetyt tuet auttavat pitämään pitkät lasit tukevammin paikallaan. Taittuvat telineet Etummainen puolisko sopii suurille ja syville kulhoille. Taita telineiden osat alas kohti toisiaan, jos tarvitset tilaa kattiloille ja muille suurille astioille. Kupit pysyvät tukevammin paikallaan, kun taitat ainoastaan oikeanpuoleisen osan alas ja asetat kupit sitä vasten.

17 Hyllyt ja lisävarusteet 51 FI Säädettävät hyllyt Voit säätää näiden hyllyjen korkeutta toisistaan riippumatta. 1 Taita hylly ylös ja avaa sen lukitus. 2 Säädä korkeus haluamaksesi vetämällä hyllyä ylös tai alas. 3 Lukitse hylly taittamalla se alas. Taita hyllyt pois, jos et tarvitse hyllytilaa Vedettävät ja taitettavat telineet Saat tilaa suuremmille lautasille vetämällä telineet kokonaan vasemmalle. Voit parantaa astioiden tukevuutta asettamalla suuremmat lautaset etuosan pidempien telineiden väliin. Taita telineiden osuudet alas toisiaan kohti, jos tarvitset tilaa kattiloille tai suuremmille astioille.

18 FI 52 Täyttämisvihjeitä Toimi seuraavasti, kun täytät astioita DishDrawer -astianpesukoneeseen: aseta astiat siten, että alla olevasta suihkuvarresta saapuva vesi pääsee kaikille alueille (muutoin pesuteho heikkenee) varmista, että mikään ei estä vettä pääsemästä säädettäville hyllyille. Tyypillinen täyttö aamiaisen jälkeen Tyypillinen täyttö päivälliskutsujen jälkeen Tyypillinen raskaiden astioiden täyttö

19 Täyttämisvihjeitä 53 FI DishDrawer -astianpesukoneen VÄÄRÄ täyttötapa Pesutila on liian täynnä eikä pesuvesi pääse kaikkiin pestäviin astioihin. Kupit, lasit ja kulhot on asettava alassuin. Lautaset on asetettu limittäin liian lähelle toisiaan, joten pesuvesi ei pääse niiden väliin. Aterimet eivät saa olla limittäin kiinni toisissaan. Niiden on oltava levitettynä tasaisesti Pestäviä astioita ei saa sulloa pesutilaan eivätkä ne saa ulottua korin reunojen yli, sillä se saattaa estää luukun sulkeutumisen tiiviisti ja vahingoittaa laitetta. Terävät esineet on asetettava siten, että ne eivät aiheuta loukkaantumisvaaraa käyttäjälle tai vahingoita luukkua. Tarkista, etteivät terävät tai kapeat esineet pääse liukumaan aterinkorin pohjan läpi, jolloin ne voivat osua suihkuvarteen ja pysäyttää sen. Varmista, etteivät aterimet ole pudonneet pohjahyllyn läpi, jolloin ne voivat osua suihkuvarteen ja pysäyttää sen. Suuri kulho estää pesuveden pääsyn säädettäville hyllyille. Aseta suuret aterimet säädettäville hyllyille, jotta ne eivät irtoa ja estä suihkuvarsien vesisuihkua. Terävät esineet tai esineet, joissa on teräviä kulmia, on asetettava vaakatasoon tai terä/terävät kulmat alaspäin loukkaantumisvaaran takia.

20 FI 54 Pesuainesäiliö Tärkeää! Pesuainesäiliöön saa laittaa vain kotikäyttöön tarkoitettua jauhemaista konetiskiainetta. Konetiskiaineet ovat voimakkaasti emäksisiä ja niiden nieleminen on vaarallista. Varo aineen joutumista iholle tai silmiin. Älä anna lasten tai toimintarajoitteisten henkilöiden olla DishDrawer -astianpesukoneen lähellä, kun luukku on auki. Tarkista pesuohjelman jälkeen, että pesuainesäiliö c on tyhjä. Muussa tapauksessa on olemassa myrkytysvaara. Konetiskitabletteja ei saa laittaa pesuainesäiliöön. Konetiskijauhetta tai konetiskitabletteja ei saa asettaa laitteeseen siten, että ne ovat suorassa kosketuksessa astioiden tai aterimien kanssa. DishDrawer -astianpesukoneen kanssa ei saa käyttää a,b e d nestemäisiä pesuaineita. Suljettu pesuainesäiliö Käsienpesuaineet, saippua, pyykinpesuaineet ja desinfiointiaineet vahingoittavat DishDrawer astianpesukonetta. Pesuainesäiliön täyttäminen 1 Paina salpa alas, jolloin luukku avautuu. 2 Kaada pesuaine säiliöön. Huuhteluohjelmaa käytettäessä pesuainetta ei tarvita. 3 Kun pesuaine on lisätty oikeisiin lokeroihin, työnnä säiliö kiinni, kunnes luukku napsahtaa paikalleen. DishDrawer päästää pesuaineen pesutilaan automaattisesti oikeaan aikaan. a b c d e a Avaa pesuainesäiliö Esipesulokero, tilavuus 10 g (ei käytössä Euroopassa) Pesulokero, tilavuus 30 g Pesuainesäiliön salpa Huuhtelukirkasteen merkkivalo Huuhtelukirkastesäiliön korkki b

21 Astianpesuaine ja pesutabletit 55 FI Pesuainemäärät Alla olevat suositellut pesuainemäärät ovat yksittäisiä lokeroita varten. Pesuohjelmat Pääpesu (g)* Likainen 15 Tavallinen 15 Hieno 5 Nopea 5 * 5 g vastaa noin yhtä teelusikkaa; 15 g vastaa noin yhtä ruokalusikkaa. Pesuainetabletit Tabletit voi asettaa joko aterintelineeseen tai suoraan pesutilaan alla kuvatulla tavalla. Jos käytät huuhtelukirkastetta sisältäviä pesutabletteja, saatat joutua pienentämään huuhtelukirkasteen asetusta. Saat lisätietoja asetusten säätöä koskevasta kohdasta. Suositeltava tapa: Aseta pesuainetabletti aterintelineen tyhjään osaan suojusristikoiden väliin. Vaihtoehto: Jos aterintelinettä ei voi käyttää, tabletin voi asettaa pesutilan pohjalle.

22 FI 56 Vedenpehmennin Vedenpehmentimen säätäminen Kovan veden (yli 100 ppm) käyttäminen voi heikentää DishDrawer -astianpesukoneen pesutulosta. Lasit voivat muuttua sameiksi ja astioiden pinnalle voi tulla läiskiä tai valkoinen kalvo. Selvitä vesijohtoveden kovuus Tiedon saa vesilaitokselta. Tarkista DishDrawer -astianpesukoneen oikea asetus alla olevasta taulukosta. Jos veden kovuus on esimerkiksi 500 ppm, oikea DishDrawer vedenpehmennysasetus on 4. Lisätietoja vedenpehmentimen säätämisestä veden kovuutta vastaavaksi on kohdassa Asetusten muuttaminen. DishDrawer asetus dh fh e / Clark mmol/l ppm 0 0-5, , , ,5 0,1-2, , ,5-24,5 2,5-3, ,6-25, ,5-31,5 3,5-4, ,2-30, ,5-38,5 4,5-5, , ,5-43,8 5,5-6, Huomautus: Jos veden kovuus on yli 625 ppm, on suositeltavaa täyttää pesuainesäiliö täysin kaikkia pesuohjelmia varten huuhteluohjelmaa lukuun ottamatta ja asettaa huuhtelukirkasteen säädöksi 5. Jos veden kovuus on yli 625 ppm, DishDrawer -astianpesukoneen pesutulos heikkenee. Vedenpehmentimen ollessa toiminnassa voi laitteesta voi kuulua epätavallisia ääniä. Se on normaalia. Suolasäiliön täyttäminen 1 Avaa DishDrawer. 2 Kierrä suolasäiliön korkki auki vastapäivään. 3 Täytä suolakaadin suolalla ja kaada sisältö suolasäiliöön. Suolasäiliöön mahtuu noin 0,5 kg suolaa. 4 Kierrä korkki tiukasti kiinni. 5 Jos astianpesukonetta ei käytetä heti suolan lisäämisen jälkeen, aja huuhteluohjelma suolaveden ja suolajäämien poistamiseksi. Suolakaadin Suolasäiliö Huomautus: Kun suolasäiliöön lisätään suolaa, vedenpehmentimen ylivuotoaukosta saattaa tulla ulos vettä.

23 Vedenpehmennin 57 FI Tärkeää! Vedenpehmentimessä on aina oltava astianpesukoneiden vedenpehmenninjärjestelmiin tarkoitettua erikoissuolaa. Pöytäsuolan, vuorisuolan tai suolatablettien käyttäminen ei ole suositeltavaa, sillä ne saattavat sisältää epäpuhtauksia, jotka haittaavat vedenpehmentimen toimintaa ja lyhentävät sen käyttöikää. Suolasäiliö Vedenpehmennys on mahdollista vain, jos suolasäiliössä on suolaa. Suolasäiliö on täytettävä ennen DishDrawer -astianpesukoneen käyttöä ja aina, kun suolasäiliön merkkivalo on punainen. b a Suolasäiliön merkkivalo Jos suolasäiliön merkkivalo on punainen, suolasäiliö on tyhjä. Jos suolasäiliön merkkivalo on musta, suolaa on tarpeeksi valittua pesuohjelmaa varten. Ainoastaan mallit, joissa on LCD-näyttö: Jos suolasäiliö on tyhjä, näytössä näkyy lisäksi suolasymboli. a b Suolasäiliön merkkivalo Suolasäiliön korkki Tärkeää! Suolasäiliöön ei saa lisätä pesuainetta tai huuhtelukirkastetta. Pesuaine ja huuhtelukirkaste vahingoittaa vedenpehmennintä. Vain suolaa EI pesuainetta EI huuhtelukirkastetta

24 FI 58 Huuhtelukirkastesäiliö Nestemäisen huuhtelukirkasteen säännöllinen käyttö parantaa kuivaustulosta. Huuhtelukirkaste estää kuivumisjuovien syntymisen, parantaa lasi- ja posliiniastioiden kirkkautta ja kiiltoa sekä estää laikkujen syntymisen metallipintoihin. Huuhtelukirkastesäiliö on pesutilassa pesuainesäiliön alapuolella. Huuhtelukirkastesäiliön tilavuus on noin 50 ml. Huuhtelukirkastesäiliön täyttäminen 1 Kierrä korkkia vastapäivään ja irrota korkki. 2 Kaada huuhtelukirkaste säiliöön pyöreästä aukosta. 3 Varo, ettei huuhtelukirkastetta tipu DishDrawer astianpesukoneen sisään. Jos niin käy, tippunut neste on pyyhittävä pois liiallisen vaahtoamisen estämiseksi. Jos liiallista huuhtelukirkastetta ei pyyhitä pois, seurauksena saattaa olla vika, jota takuu ei korvaa. 4 Kierrä korkki takaisin paikalleen. Huuhtelukirkasteen oikea määrä Annosteluyksikkö saattaa tarvita säätöä käytettävän veden tai käyttämiesi pesutablettien ominaisuuksien mukaan. Pienin asetus on 1 ja suurin 5. Lisätietoja huuhtelukirkasteen määrän säätämisestä on kohdassa Asetusten muuttaminen. Jos pesuohjelman loputtua on havaittavissa liiallista vaahtoamista tai jos käytät huuhtelukirkastetta sisältäviä pesutabletteja, pienennä asetusta. Jos astiat ovat kuivaamisen jälkeen märkiä tai juovikkaita, suurenna asetusta. Huuhtelukirkasteen merkkivalo Jos huuhtelukirkasteen merkkivalo on punainen, täytä säiliö. Jos merkkivalo palaa himmeästi tai se ei pala lainkaan, huuhtelukirkaste riittää pesemiseen. Huomautuksia: Vaaleat huuhtelukirkasteet eivät himmennä merkkivaloa yhtä tehokkaasti kuin tummat aineet. Kun huuhtelukirkastetta annostellaan, saattaa pesun aikana kuulua epätavallisia ääniä. Tämä on normaalia.

25 Asetusten säädöt 59 FI Seuraavia asetuksia voi muuttaa tarpeen mukaan. Huuhtelukirkasteen määrä Pienennä huuhtelukirkasteen määrää, jos pesuohjelman loputtua on havaittavissa liiallista vaahtoamista tai jos käytät huuhtelukirkastetta sisältäviä pesutabletteja. Suurenna huuhtelukirkasteen määrää, jos astiat ovat pesuohjelman jälkeen märkiä tai juovikkaita. Vedenpehmentimen asetus Lisätietoja on käyttöohjeen kohdassa Vedenpehmennin. Automaattinen virrankytkentä DishDrawer -astianpesukoneeseen kytkeytyy automaattisesti virta, kun luukku avataan. Pesuohjelma käynnistyy vasta, kun luukku suljetaan ja -painiketta painetaan. Jos et halua, että DishDrawer -astianpesukoneen virta kytkeytyy automaattisesti, voit poistaa tämän toiminnon käytöstä. Pesuohjelman lopetuksen merkkiääni DishDrawer antaa kuusi äänimerkkiä, kun pesuohjelma päättyy. Tämän toiminnon voi poistaa käytöstä. Luukun lukitus Luukun lukitus lukitsee DishDrawer -astianpesukoneen automaattisesti, kun luukku suljetaan. Luukun voi avata painamalla -painiketta. Kun luukku suljetaan uudelleen, se lukittuu automaattisesti 30 sekunnin kuluttua. Jos luukun lukitusta käytetään yhdessä näppäinlukon kanssa, -painikkeen painaminen ei avaa luukkua. Näppäinlukko on poistettava käytöstä ennen DishDrawer -astianpesukoneen avaamista. Huomautus: tämän asetuksen käyttämistä suositellaan, jos DishDrawer -pesukonetta käytetään matkailuautoissa. Puhtaiden astioiden ilmaisin (ainoastaan mallit, joissa on LCD-näyttö) DishDrawer -astianpesukoneen puhtaiden astioiden ilmaisin ei ole automaattisesti käytössä. Kun puhtaiden astioiden ilmaisin on käytössä, näyttöön tulee pesuohjelman loputtua -symboli, joka osoittaa, että astiat ovat puhtaita. Kun astiat on poistettu koneesta, symbolin voi poistaa näytöstä painamalla -painiketta. Tämä toiminto on hyödyllinen, jos DishDrawer -astianpesukoneeseen on jätetty astioita ja on vaikea muistaa, ovatko ne puhtaita vai eivät tai silloin, kun astianpesukoneesta otetaan vain muutamia astioita kerrallaan tyhjentämättä koko konetta. Puhtaiden astioiden osoittimen käyttö yhdessä luukun lukituksen kanssa ei ole suositeltavaa.

26 FI 60 Asetusten säädöt Asetusten muuttaminen (kalusteovella peitettävät ja pinnoitetut mallit ilman LCD-näyttöä) Toimi näiden ohjeiden mukaan Huuhtelukirkasteen määrä Vedenpehmentimen määrä Automaattinen virrankytkentä Pesuohjelman lopetuksen merkkiääni Luukun lukitus * Ensiksi Siirry asetusten säätötilaan 1 Kytke virta painamalla -painiketta. Avaa DishDrawer -pesukone. 2 Paina ja / -painiketta ja pidä niitä painettuina 5 sekunnin ajan, kunnes kuuluu pitkä merkkiääni. Siirry asetuksesta toiseen painamalla -painiketta Pinnoitetut ilman LCD-näyttöä punainen / pois Kalusteovella peitettävät punainen / pois sininen / pois violetti / päällä sininen / päällä punainen / päällä vihreä / pois oranssi / päällä vihreä / päällä punainen / päällä Tee säätö Käytössä oleva asetus näkyy pesuohjelman valitsimessa punaisina valoina. Jos neljä punaista valoa palaa, valittu asetus on 4. Asetusta voi suurentaa painamalla / -painiketta, jolloin uusi valo syttyy. Valot syttyvät järjestyksessä yhdestä viiteen ja palaavat taas yhteen. Tallenna Tallenna muutos painamalla -painiketta. Ota valittu asetus käyttöön tai poista se käytöstä painamalla / -painiketta. Esimerkki Huuhtelukirkasteen määrän asetus 4 Vedenpehmentimen määrän asetus 4 Päällä Pois Päällä Pois Päällä Pois * Asetus palautuu Huuhtelukirkasteen määrä -kohtaan.

27 Asetusten säädöt 61 FI Asetusten muuttaminen (mallit, joissa on LCD-näyttö) Toimi näiden ohjeiden mukaan Huuhtelukirkasteen määrä Vedenpehmentimen määrä Automaattinen virrankytkentä Pesuohjelman lopetuksen merkkiääni Luukun lukitus Puhtaat astiat * Ensiksi Siirry asetusten säätötilaan 1 Kytke virta painamalla -painiketta. Avaa DishDrawer -pesukone. 2 Paina ja -painiketta ja pidä niitä painettuina 5 sekunnin ajan, kunnes kuuluu pitkä merkkiääni. Siirry asetuksesta toiseen painamalla -painiketta Tee säätö Käytössä oleva asetus näkyy pesuohjelman valitsimessa punaisina valoina. Jos neljä punaista valoa palaa, valittu asetus on 4. Asetusta voi suurentaa painamalla -painiketta, jolloin uusi valo syttyy. Valot syttyvät järjestyksessä yhdestä viiteen ja palaavat taas yhteen. Tallenna Tallenna muutos painamalla -painiketta. Esimerkki Huuhtelukirkasteen määrän asetus 4 Vedenpehmentimen määrän asetus 4 Ota valittu asetus käyttöön tai poista se käytöstä painamalla -painiketta. Päällä Pois Päällä Pois Päällä Pois Päällä Pois * Asetus palautuu Huuhtelukirkasteen määrä -kohtaan.

28 FI 62 Hoito ja puhdistaminen Tärkeää! Irrota DishDrawer -astianpesukone sähköverkosta ennen puhdistusta tai huoltotöitä. Pintojen puhdistaminen Tärkeää! Seuraavien puhdistusaineiden käyttö DishDrawer -astianpesukoneen puhdistamiseen ei ole suositeltavaa, sillä ne saattavat vahingoittaa sen pintoja: Muovista tai ruostumattomasta teräksestä tehdyt hankaustyynyt Hankausaineet, liuottimet, yleispuhdistusaineet Hapot tai emäksiset puhdistusaineet Käsienpesuaineet tai saippuat Pyykinpesuaineet tai desinfiointiaineet. Ruostumattoman teräksen puhdistus- tai kiillotusaineita, sillä ne saattavat vahingoittaa suojapinnoitetta. 1 Pyyhi puhtaalla, kostealla kankaalla. Älä kastele ohjauspaneelia. 2 Kuivaa puhtaalla, nukkaamattomalla kankaalla.

29 Hoito ja puhdistaminen 63 FI Jätesiivilän, suihkuvarren ja siivilälevyn puhdistaminen Jätesiivilä kannattaa puhdistaa aina, kun siinä näkyy ruoantähteitä. Suihkuvarsi ja siivilälevy tarvitsevat normaalikäytössä puhdistusta noin kerran kuukaudessa, tarvittaessa useammin. a Jos puhdistamiseen käytetään astianpesukoneen puhdistusainetta tai kalkinpoistoainetta, DishDrawer -astianpesukoneen vaurioitumisen estämiseksi on puhdistuksen jälkeen ajettava pesuohjelma. b c Tärkeää! DishDrawer -astianpesukonetta käytettäessä siivilälevyn, jätesiivilän ja suihkuvarren on oltava aina paikallaan. DishDrawer -pesukoneen sisäpuoliset osat a Suihkuvarsi b Siivilälevy c Jätesiivilä Jätesiivilän puhdistaminen 1 Irrota DishDrawer -astianpesukoneen pistotulppa koskettimesta tai katkaise virta seinäkatkaisimella. 2 Nosta pohjahyllyssä olevaa jätesiivilän kantta (jos asennettu). 3 Nosta jätesiivilä pois paikaltaan. 4 Tyhjennä siivilä, huuhdo se juoksevassa vedessä ja aseta se takaisin paikalleen. 5 Varmista, että jätesiivilä on tiiviisti siivilälevyä vasten. 6 Kytke DishDrawer -astianpesukoneen pistotulppa koskettimeen tai kytke virta seinäkatkaisimella.

30 FI 64 Hoito ja puhdistaminen Suihkuvarren ja siivilälevyn puhdistaminen Varmista ennen puhdistuksen aloittamista, että DishDrawer on jäähtynyt. Irrota sitten jätesiivilä ja suihkuvarsi ohjeiden mukaisesti. 1 Irrota DishDrawer -astianpesukoneen pistotulppa koskettimesta tai katkaise virta seinäkatkaisimella. 2 Irrota lasituet hyllyjen langoista ja taita kaikki säädettävät hyllyt pois niin, että ne ovat pystysuorassa ja lähellä yläosaa. 3 Irrota pohjahylly varovasti. Nosta kori pois takareuna edellä, jotta kori ei vaurioita pesuaineja huuhtelu-kirkastesäiliötä. 4 Nosta suihkuvarsi irti ja poista vieraat aineet sen sisältä ravistelemalla. Huuhdo suihkuvarsi juoksevalla vedellä ja pyyhi se kostealla kankaalla. 5 Siivilälevyn keskellä on kaksi rengasta. Pidä keskimmäistä rengasta paikallaan ja kierrä ulkorengasta vastapäivään noin 1/8 kierrosta. Siivilälevy irtoaa. 6 Nosta siivilälevy paikaltaan. Siivilälevyn alapintaa puhdistettaessa on varottava levyn terävää ulkoreunaa, joka voi leikata haavoja. Pyyhi vieraat aineet pois, pese levy kuumalla saippuavedellä ja huuhdo huolellisesti puhtaalla vedellä. Lämmityslevyn voi pyyhkiä kostealla kankaalla. 7 Asenna siivilälevy paikalleen pesutilan pohjaan varmistaen, että levy on suorassa ja että keskirengas lukitsee sen paikalleen. Tärkeää! Varmista, että viivat (c) ovat keskenään samassa linjassa ja kaikki kolme tappien paria (e) lukittuvat tukevasti, kun lukitset suodattimen paikalleen. Tarkista oikea asento kuvasta. Siivilälevy ei saa päästä liikkumaan. 8 Asenna suihkuvarsi paikalleen suuttimeen. 9 Aseta pohjahylly takaisin paikalleen laskemalla sen etureuna ensin paikalleen. 10 Kytke DishDrawer -astianpesukoneen pistotulppa koskettimeen tai kytke virta seinäkatkaisimella. b c a d Siivilälevyn ja moottorin lukitusasento (suihkuvarren alla) a Ulkorengas b Suutin c Kohdistusmerkit d Keskirengas e Lukitustapit e 1 1

31 Vianmääritys 65 FI Ongelma Mahdollinen syy Ongelman ratkaisu Astiat eivät ole puhtaita Pesuohjelma on väärä tälle täytölle. Suihkuvarsi ei pyöri. DishDrawer on liian täynnä tai väärin täytetty. Jätesiivilä tai siivilälevy on väärin asennettu. Pesuaine on laitettu väärään lokeroon. Astioista ei ole poistettu ruokajäämiä ennen niiden asettamista koneeseen. Pesuaine on vääränlaista. Pesuainetta on liian vähän. Suihkuvarren reiät ovat tukossa. Siivilälevy/jätesiivilä on tukossa. Mega Rack -teline on väärin asennettu. Vedenpehmentimessä ei ole tarpeeksi suolaa. Katso lisätietoja pesuohjelmakaaviosta. Astioiden lika voi myös olla liian pinttynyttä, jolloin astiat tarvitsevat liotusta. Varmista, ettei mikään estä suihkuvarren pyörimistä. Katso lisätietoja käyttöohjeen täyttöä käsittelevästä kohdasta. Katso lisätietoja käyttöohjeen kohdasta Hoitoohjeita laitteen käyttäjälle. Pesuaine on laitettava suureen lokeroon. Poista ruokajäämät astioista ennen niiden asettamista koneeseen. Käytä vain suositeltuja konetiskiaineita. Katso lisätietoja käyttöohjeen pesuainetta käsittelevästä osasta tai pesuaineen tuoteselosteesta. Puhdista suihkuvarsi. Puhdista siivilälevy ja jätesiivilä. Katso asennusohjeet käyttöohjeen varusteita käsittelevästä osasta. Varmista, että vedenpehmentimessä on tarpeeksi suolaa. Jos ongelma jatkuu, vedenpehmentimen määrän asetusta on ehkä suurennettava. Vaahtoaminen Pesuaineen määrä on väärä. Katso lisätietoja käyttöohjeen pesuainetta käsittelevästä osasta tai pesuaineen tuoteselosteesta. Pestävissä astioissa on liikaa Lisää pesuaineen määrää. kananmunaa. Huuhtelukirkasteen määrän asetus on liian suuri. Pienennä huuhtelukirkasteen määrän asetusta. Vettä vuotaa. DishDrawer ei avaudu. Sähkökatko pesun aikana Poistoletku on irti viemäriputkesta. Syöttöletkun liitos ei ole tiivis. Muu vuoto. Lapsilukko tai luukun lukitus tai molemmat ovat käytössä. Kiinnitä poistoletku viemäriputkeen. Tarkista syöttöletkun liitos. Sulje DishDrawer -astianpesukoneen sähkö- ja vedensyöttö. Ota yhteys jälleenmyyjään tai valtuutettuun huoltokeskukseen. Poista lapsilukko käytöstä. Pidä / / -painiketta painettuna, kunnes -symboli poistuu LCD-näytöstä tai merkkivalo sammuu / -painikkeen yläpuolelta, ja/tai avaa DishDrawer painamalla -painiketta. Odota, että virta palautuu. Pesu jatkuu pesuohjelman samasta kohdasta.

32 FI 66 Vianmääritys Ongelma Mahdollinen syy Ongelman ratkaisu Jatkuva On ilmennyt vika. Katso lisätietoja kohdasta Vikakoodit. äänimerkki. Ajoittainen äänimerkki. DishDrawer ei käynnisty DishDrawer astianpesu koneessa on liikaa vettä. Astioissa on veden jättämiä jälkiä. DishDrawer astianpesu koneen pesutila on värjäytynyt. Astiat eivät kuivu. Pesuainetta ei ole kulunut. Moottorin ääni on liian kova. DishDrawer astianpesukoneen toiminta on keskeytetty Virtajohtoa ei ole kytketty. Luukku ei ole täysin kiinni. Lapsilukko tai näppäinlukko on käytössä. Sulje DishDrawer ja paina -painiketta Kytke virtajohto. Varmista, että luukku on täysin kiinni. Poista lapsilukko tai näppäinlukko käytöstä. Pidä / / -painiketta painettuna, kunnes -symboli poistuu LCD-näytöstä tai merkkivalo sammuu / -painikkeen yläpuolelta. -painiketta ei ole painettu. Paina -painiketta. Poistoletkuissa on taitos tai painuma. Siivilät tukossa. Huuhtelukirkastetta on liian vähän. Huuhtelukirkasteen määrän asetus on liian pieni. DishDrawer on liian täynnä tai väärin täytetty. Vedenpehmentimessä ei ole suolaa tai sitä on liian vähän. Jotkin ruoka-aineet, esimerkiksi tomaattipohjaiset tuotteet, voivat värjätä DishDrawer astianpesukoneen pesutilaa. Astianpesukone on täytetty väärin. Huuhtelukirkaste on loppu. Huuhtelukirkasteen määrän asetus on liian pieni. Eco-ohjelma on käytössä. Pesuaine oli märkää lisättäessä. Jätesiivilä tai siivilälevy on väärin asennettu. Moottoritilassa ei ole vettä. Suorista poistoletkut. Puhdista siivilälevy/jätesiivilä. Katso lisätietoja käyttöohjeen kohdasta Hoito-ohjeita laitteen käyttäjälle. Varmista, että säiliössä on tarpeeksi huuhtelukirkastetta. Suurenna huuhtelukirkasteen määrän asetusta. Katso lisätietoja käyttöohjeen täyttöä käsittelevästä kohdasta. Varmista, että vedenpehmentimessä on tarpeeksi suolaa ja/tai suurenna vedenpehmentimen määrän asetusta. Huuhdo astiat ennen niiden asettamista DishDrawer -astianpesukoneeseen. Myös huuhteluohjelman käyttö koneen täyttämisen jälkeen voi vähentää värjäytymistä. Varmista, etteivät astiat ole limittäin kiinni toisissaan. Täytä huuhtelukirkastesäiliö. Suurenna huuhtelukirkasteen määrän asetusta. Valitse vakiopesuohjelma. Puhdista säiliö ja varmista, että se on kuiva, kun pesuainetta lisätään. Hoito ja puhdistus -osassa on lisätietoja oikeasta sijoittamisesta. Tämä ilmenee tavallisesti silloin, kun DishDrawer astianpesukonetta käytetään ensimmäisen kerran tai kun sitä ei ole käytetty pitkään aikaan. Suorita jokin DishDrawer -pesuohjelma.

33 Vikakoodit 67 FI Vikakoodin tunnistaminen Kun DishDrawer -astianpesukoneessa ilmenee vika, laite antaa äänimerkin kerran sekunnissa. Vikakoodi näkyy LCD-näytöllä varustettujen mallien mallien LCD-näytössä ja säätöpaneelissa malleissa, joissa ei ole LCD-näyttöä. Kummankin mallin vikakoodit esitellään seuraavassa kaaviossa. Vikakoodiin reagoiminen 1 Kuittaa vikakoodi painamalla -painiketta. 2 Jos vikakoodi ei poistu eivätkä äänimerkit lopu -painiketta painettaessa, irrota laitteen virtajohto. 3 Tutustu seuraavaan kaavioon ja korjaa vika, jos mahdollista. 4 Kun vikakoodi on tarkistettu, kytke DishDrawer -astianpesukoneen virtajohto. 5 Jos vikakoodi ei ole hävinnyt ja äänimerkki kuuluu edelleen, katkaise DishDrawer astianpesukoneen vedensyöttö ja irrota virtajohto. 6 Ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan ja ilmoita heille DishDrawer -astianpesukoneessa ilmennyt vikakoodi. Tämä tieto auttaa huoltoedustajaa korjaamaan vian.

34 FI 68 Vikakoodit Vikakoodit Mahdolliset syyt Ongelman ratkaisu F1 Ylivuotokytkin on aktivoitunut. Katkaise DishDrawer -astianpesukoneen vedensyöttö, irrota virtajohto ja ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan tai asiakaspalveluun. F2 Moottorivika Ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan tai asiakaspalveluun. F3 Lämpötila-anturin vika Varmista, ettei syöttöletkusta tulevan veden lämpötila ole yli 65 C. Vesipisteeseen on ehkä asennettava termostaattiventtiili. F4 Lämpötila-anturin tai lämpöelementin vika Ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan tai asiakaspalveluun. F5 Kansivika 1 Sammuta DishDrawer -pesukoneen virta ja kytke sitten virta uudelleen päälle. Vika saattaa kuittaantua. 2 Ota yhteys valtuutettuun huoltokeskukseen tai asiakaspalveluun. F6 Kansivika 1 Sammuta DishDrawer -pesukoneen virta ja kytke sitten virta uudelleen päälle. Vika saattaa kuittaantua. 2 Ota yhteys valtuutettuun huoltokeskukseen tai asiakaspalveluun. F7 Kansivika Ota yhteys valtuutettuun huoltokeskukseen tai asiakaspalveluun. F8 Sähkövika 1 Sammuta DishDrawer -pesukoneen virta. 2 Ota yhteys valtuutettuun huoltokeskukseen tai asiakaspalveluun. F9 Elektroniikkavika Ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan tai asiakaspalveluun.

35 Vikakoodit 69 FI Vikakoodit Mahdolliset syyt Ongelman ratkaisu U1 U4 Täyttövirhe. Ylikuumenemissuoja on aktivoitunut (jos sellainen on). Toisen lokeron vika estää tämän lokeron käyttämisen. 1 Avaa DishDrawer -astianpesukoneen vedensyöttö. 2 Varmista, että suihkuvarsi pyörii vapaasti. Jos DishDrawer on täynnä vettä, se on ehkä tyhjennettävä käsin. 3 Ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan tai asiakaspalveluun. Ota yhteys valtuutettuun huoltoedustajaan tai asiakaspalveluun. Tarkista toinen lokero ja huolehdi kyseisen lokeron vikakoodista.

36 FI 70 Takuu ja huolto Ennen soittamista huoltoon tai palvelunumeroon: Tarkista asiat, jotka voit tehdä itse. Tutustu asennusohjeisiin ja käyttöoppaaseen ja tarkista seuraavat seikat: 1 Tuote on oikein asennettu. 2 Osaat käyttää tuotetta oikein. Kun olet varmistanut nämä seikat, etsi takuuta koskevat tiedot sekä lähin valtuutettu huoltoedustaja Huolto ja takuu -kirjasta tai ota meihin yhteys takasivulla mainitun Websivustomme kautta. EU-direktiivin 93/68/ETY vaatimukset. Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2002/96/EY sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta (koskee vain EU-maita) FI: Tämä laite on merkitty Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2002/96/EC sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta mukaisesti. Huolehtimalla tuotteen asianmukaisesta hävittämisestä autat vähentämään ympäristölle ja ihmisten terveydelle aiheutuvia haittoja, joita käytöstä poistetun tuotteen väärä käsittely voi aiheuttaa. Tuotteessa oleva symboli tai tuotteen mukana toimitettavat ohjeet osoittavat, ettei tätä laitetta saa käsitellä tavallisena talousjätteenä. Sen sijaan laite on toimitettava asianmukaiseen keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkakomponenttien kierrätystä varten. Hävittämisen on tapahduttava paikallisten jätteiden käsittelyä koskevien säädösten mukaisesti. Jos haluat lisätietoja tämän tuotteen käsittelystä ja kierrättämisestä, ota yhteys paikallisiin viranomaisiin, käyttämääsi jätehuolto-organisaatioon tai liikkeeseen, josta tuote on hankittu. Tuotetiedot Fisher & Paykel Ltd Malli Ostopvm Jälleenmyyjä Kaupunki Sarjanro Ostaja Lähiö Maa

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10

Tørr. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-10 Tørr Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-10 S. 2 DH-10

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Suomi. turvallisuus. selitykset

Suomi. turvallisuus. selitykset 2 BLX50 series Suomi Taita auki etusivun kuvitukset Tehosekoittimen avulla voit valmistaa esimerkiksi keittoja, juomia, pateita, majoneesia ja korppujauhoja, jauhaa keksejä tai pähkinöitä ja murskata

Lisätiedot

Astianpesukoneen käyttöohje

Astianpesukoneen käyttöohje Astianpesukoneen käyttöohje VAVA II Astianpesukoneen käyttöohje Työryhmä Marja Suokas-Korhonen Liisa Varis Julkaisija Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate Taitto Janne Kuivalainen,

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET

LUE KÄYTTÖOHJE KOKONAISUUDESSAAN ENNEN LAITTEEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ NÄMÄ OHJEET TÄMÄ SISÄLTYY: Tuulettimen Virtapainike nopeuden merkkivalot Takasäleikkö EA I SK KE NEN I HA AL KO RK Etusäleikkö Vesisäiliö Tuulettimen nopeuspainike Valopainike USB-johto USB-virta-adapteri LUE KÄYTTÖOHJE

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W Spinn Blender Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. BL-5W BL-5W_Spinn_IM_Wilfa.indd

Lisätiedot

STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A

STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A STA6539L2 Uusi tuote 60 CM TÄYSINTEGROITAVA ASTIANPESUKONE ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709177928 13 astiastoa 3 koria 10 ohjelmaa (joista 5 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, Auto 45-65,

Lisätiedot

TÄRKEITÄ HUOMIOITA Kiitos, että valitsit Casa Bugatin UMA keittövaa'an. Kuten kaikkia elektronisia laitteita, myös tätä vaakaa tulee käyttää huolellisesti ja ohjeiden mukaan vammojen ja laitteen vaurioitumisen

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

Tørr S. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-18

Tørr S. Dehumidifier. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual DH-18 Tørr S. Dehumidifier Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. DH-18 S.

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

VAARA LOUKKAANTUMISVAARA:

VAARA LOUKKAANTUMISVAARA: Sivu 1/19 Tulostusopas Tulostusmateriaalin lisääminen 250 tai 550 arkin lokeroon VAARA LOUKKAANTUMISVAARA: Voit vähentää laitteen epävakauden riskiä lisäämällä jokaisen alustan erikseen. Pidä kaikki muut

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3

Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 Nokia musiikkikaiuttimet MD-3 SUOMI MD-3-stereokaiuttimissa on hyvälaatuinen ääni kuunneltaessa musiikkia tai radiota yhteensopivalla Nokia-puhelimella tai äänilaitteella. Kaiuttimissa on 3,5 mm:n stereoääniliitin

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI.

Malli ZB06-25A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. Malli ZB06-25A T Ä R K E Ä Ä T U R V A L L I S U U S T I E T O A LUE KAIKKI KÄYTTÖOHJEET ENNEN PÖLYNIMURIN KÄYTTÖÄ. KÄYTÄ VAIN OHJEIDEN MUKAISESTI. KÄYTTÖOHJE SISÄLTÖ TÄRKEITÄ TURVATOIMIA... 1-3 MUISTIINPANOJA:

Lisätiedot

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

BL-2 BLENDER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL BL-2 BLENDER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Käyttöohje Tehosekoitin Malli Blender BL-2 FI TÄRKEITÄ TURVALLISUUSOHJEITA Sähkölaitteita

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 400 stop BREWING heißes wasser B-2264 empty low temperature empty Käyttöohje Cafitesse 400 - LED-merkkivalot LED (vihreä) LED (keltainen) LED (punainen) LED (punainen) stop BREWING

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

JuiceMaster. Juicer. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual SJ-150A / SJ-150W

JuiceMaster. Juicer. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual SJ-150A / SJ-150W JuiceMaster Juicer Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. SJ-150A / SJ-150W

Lisätiedot

RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE

RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE RENKAAN AUTOMAATTITÄYTTÖLAITE ST-961B KÄYTTÖOHJE Sisältö 1 Tekniset tiedot... 3 2 Ominaisuudet... 3 3 Käyttötarkoitus... 3 4 Näppäimet... 3 5 Käyttö... 4 5.1 Tavallinen täyttö... 4 5.2 Ylitäyttö... 4 5.3

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1

Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 Nokia minikaiuttimet MD-8 9209477/1 7 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

OMI 60-00 T OMI 60-01 T Astianpesukone Käyttöokjeet Arvoisa asiakas, Lue huolellisesti nämä ohjeet ennen astianpesukoneen asentamista ja sen ensimmäistä käyttöä. Nämä tiedot annetaan tapaturmariskien ja/tai

Lisätiedot

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 Pesukoneen kuori kestävää muovia 2 Likavesisäiliö (17) 3 Kantokahvasyvennys 4 Johto 5 Painemittari 6 Pidike likavesisäiliölle 7 Varoitusvalo

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri

KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri KUIVA- / MÄRKÄ- / TUHKAIMURI KÄYTTÖOHJE WL 60-P-2F Kuiva- / märkä- ja tuhkaimuri 1. Tuotekuvaus 1. Kuiva- / märkä- ja tuhkaimurilla voidaan imuroida sekä kuumaa että kylmää tuhkaa, tupakan tumppeja, kotiloita,

Lisätiedot

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE

HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE HORNADY LOCK-N-LOAD SONIC CLEANER LOCK-N-LOAD MAGNUM SONIC CLEANER KÄYTTÖOHJE Hornady Lock-N-Load Sonic/Magnum Sonic Cleaner poistaa ruutijäämät hylsyn sisä-ja ulkopuolelta ultraäänienergian ja erityisen

Lisätiedot

250 arkin vakiolokeron täyttäminen

250 arkin vakiolokeron täyttäminen Pikaopas Paperin ja erikoismateriaalin lisääminen Tässä osassa kerrotaan, miten 250 ja 550 arkin lokerot sekä käsinsyöttölokero täytetään.lisäksi siinä on tietoja Paperikoko- ja Paperilaji-asetuksista.

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe

SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje. SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe SingStar -mikrofonipaketti Käyttöohje SCEH-0001 7010524 2010 Sony Computer Entertainment Europe Kiitos siitä, että olet ostanut SingStar -mikrofonipaketin. Lue tämä käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

FI KÄYTTÖOHJE LVF63IT

FI KÄYTTÖOHJE LVF63IT FI KÄYTTÖOHJE LVF63IT Suomi Käyttöohje Tämä yksinomaan kotitalouskäyttöön tarkoitettu laite on suunniteltu astioiden pesuun. Erittäin tärkeää: Lue koko tämä käyttöohje ennen astianpesukoneen asennusta

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06

IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-W 2016 / 06 IH-55 KÄYTTÖOHJEET IH-5509-S IH-5509-W 2016 / 06 YLEISET OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useampaa liesikupumallia. Asennuskuvat ovat ohjeellisia ja näyttävät yksityiskohtia, jotka eivät

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi

KÄYTTÖOPAS. -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi KÄYTTÖOPAS -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet FXM40LVE FXM50LVE FXM63LVE FXM80LVE FXM100LVE FXM125LVE FXM200LVE FXM250LVE FXMQ40MVE FXMQ50MVE FXMQ63MVE FXMQ80MVE FXMQ100MVE FXMQ125MVE FXMQ200MVE

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1 Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 1 2 3 4 9254826/1 5 7 6 8 9 10 SUOMI 2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

A 10 FORM NO. 769-03656B

A 10 FORM NO. 769-03656B A 10 FORM NO. 769-03656B 3 8 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 37 40 42 44 46 48 50 52 54 56 58 60 62 64 66 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Suomi Ruohonkokooja Turvallisuuden kannalta Noudata turvallisuusja käyttöohjeita

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet

STIHL AP 100, 200, 300. Turvallisuusohjeet { STIHL AP 100, 200, 300 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista.

Lisätiedot

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa SBA3011/00. Käyttöopas

Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa  SBA3011/00. Käyttöopas Rekisteröi tuote ja hae tukitietoja osoitteessa www.philips.com/welcome SBA3011/00 Käyttöopas 1 Tärkeää Turvallisuus Tärkeitä turvallisuusohjeita Huomioi varoitukset. Noudata kaikkia ohjeita. Älä

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE

LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE LEIVÄNPAAHTIMEN F24963010002 KÄYTTÖOHJE 1. YLEISKUVAUS 1. Paahtopaikat 2. Korkeussäädin 3. Paahtoasteen säädin 4. STOP-painike 5. Murupelti (irrotettava) 6. Johto 7. Sulatuspainike 8. Uudelleenlämmityspainike

Lisätiedot

ASKO Astianpesukoneet

ASKO Astianpesukoneet ASKO Astianpesukoneet Täyttömäärä ja joustavuus maailman parhaimpia Tavoitteenamme on, että tuotteemme helpottavat arkea. Olemme sen vuoksi tehneet vuosien ajan kovaa työtä markkinoiden suurimpiin ja joustavimpiin

Lisätiedot

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE

6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE 6 TH SENSE POWERCLEAN ASTIANPESUKONEET AISTI PUHTAALLE LOPPUTULOKSELLE SENSORITEKNIIKKA, JOKA SAA AIKAAN TÄYDELLISEN PUHTAAN LOPPUTULOKSEN TEHOKKAAT KORKEAPAINESUUTTIMET JOTKA PUHDISTAVAT PINTTYNEIMMÄTKIN

Lisätiedot

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2

Nokia DT-600 -laturi. Painos 1.2 Nokia DT-600 -laturi 6 1 2 2 5 4 3 7 Painos 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Johdanto Nokia DT-600 -laturilla voit ladata viiden yhteensopivan laitteen akun samanaikaisesti. DT-600-laitteessa

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710 Kattoluukun käyttäminen 1. Ohjauspaneelit (sähköinen ja elektroninen versio) Sähkökäyttöiset Hollandia 300 DeLuxe -versiot ilman liukuvaa aurinkosuojaa (aurinkoverholla tai ilman sitä), Hollandia 500 FreeDome

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

SUIHKUPUHDISTUSLAITE

SUIHKUPUHDISTUSLAITE SUIHKUPUHDISTUSLAITE J1000 ja J2000 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä materiaalista IS66998 issc ECN 6884 () 4197240, 4197248 SISÄLLYSLUETTELO Turvallisuus...3 Asennusstandardit...3

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA

KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA KÄYTTÖOHJE PÖYTÄUUNI KAHDELLA KEITINALUEELLA MALLIN NUMERO EO 7150, EO 7143 Tuote on EU-n direktiivien 2006/95/EC (LVD) ja 2004/108/EC (EMC) mukainen. TEKNISET TIEDOT Virtajännite 220-240V~ 50Hz Teho:

Lisätiedot

ST2FABRO2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABRO2. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABRO2 60 CM ASTIASTIANPESUKONE PINKKI ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709166939 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Super pika ohjelmaa:

Lisätiedot

Automaattinen maidonvaahdottaja. Käyttöohjeet

Automaattinen maidonvaahdottaja. Käyttöohjeet Automaattinen maidonvaahdottaja Käyttöohjeet Sisällysluettelo Maidonvaahdottajasi TÄRKEITÄ TURVALLISUUTTA KOSKEVIA OHJEITA... 3 Oikea käyttö... 3 Säätimet... 4 1 Laitteen asennus ja liitännät... 6 2 Käyttö...

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 FI F E G D B C A 3 SUOMI 08-10 4 HIUSTENKUIVAAJA HD 3700 Turvallisuus Ota huomioon seuraavat ohjeet laitetta käytettäessä. 7 Laite on suunniteltu vain kotitalouskäyttöön. 7 Älä

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens Pure kuulokojeiden käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus Pure kuulokojeista sivu 3 Pure kuulokojeen pariston vaihto sivu 4 Tilanneohjelmat ja kuulokojeen virtakytkin sivu 5

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com

Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje. www.kuulotekniikka.com Siemens kuulokojeiden laturin käyttöohje www.kuulotekniikka.com Sisällysluettelo Kuvaus laturista Sivu 3 Lataamisohjeet Sivu 4 Lataamisohjeet Sivu 5 Huolto ja hoito Sivu 6 Turvallisuutta koskevia huomautuksia

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat on tarkoin testattu, jotta voisimme olla varmoja,

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa

Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa Pölynimuri Cleanfix S10 Plus ja S10 Plus Hepa VAROITUKSIA Lue käyttö- ja turvallisuusohjeet ennen käyttöä! Tämä imuri ei sovellu nesteiden tai terveydelle haitallisen tai räjähdysalttiin pölyn imuroimiseen.

Lisätiedot

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote.

Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. KnapSack reppuimuri Turvallisuusohjeet Hyvä asiakas Kiitos, kun ostit Cleanfix-reppuimurin. Tuote on sveitsiläinen laatutuote. Toivottavasti koneesta on sinulle paljon iloa. Jos sinulla on kommentteja

Lisätiedot

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS

Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONS Bruksanvisning Käyttöohjeet Brugsanvisning INJEKTIONSVÄTSKA, LÖSNING I FÖRFYLLD INJEKTIONSPENNA INJEKTIONESTE, LIUOS, ESITÄYTETYSSÄ KYNÄSSÄ INJEKTIONSVÆSKE, OPLØSNING I FYLDT PEN 250 mikrogram/mikrogrammaa

Lisätiedot

LUE TÄMÄ PIKAOPAS JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KONEEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA!

LUE TÄMÄ PIKAOPAS JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KONEEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA! Pikaopas Kuvaus LUE TÄMÄ PIKAOPAS JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KONEEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖKERTAA! ENERGIAN SÄÄSTÄMISEKSI KÄYTTÖPANEELI POISTUU KÄYTÖSTÄ AUTOMAATTISESTI 30 SEKUNNIN KULUTTUA, JOS MITÄÄN

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje 1.1. painos 2 Tietoja autopidikkeestäsi Nokia Mobile Holder CR-123 -autopidikkeen ja Easy Mount HH-22 -telineen avulla voit pitää puhelimesi helposti

Lisätiedot

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved

ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA SUODATTIMIEN VAIHTAMINEN (KÄYTTÄJÄ) HUOLTO. 37 Vallox Oy - All rights reserved ENNEN HUOLTOTÖIDEN ALOITTAMISTA E A Kun avaat koneen oven, turvakytkin (S) katkaisee virran. S VAROITUS Irrota tästä huolimatta koneen pistotulppa aina ennen koneen huoltotöiden aloittamista. Koneita on

Lisätiedot

FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte

FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Lämpöpuhallin TÄRKEÄÄ - Lue käyttöohje huolella läpi ennen lämpöpuhaltimen

Lisätiedot

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM

WAD-518 WAFFLE MAKER BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM WAD-518 WAFFLE MAKER NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM KÄYTTÖOHJE WAD-518 VOHVELIRAUTA FIN Wilfa WAD-518 -vohvelirauta on vohvelirautasarja,

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet

ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet ASTIANPESUKONE WD-6 Säätöohjeet Käännös valmistajan alkuperäisestä ohjeesta Rev 4.2 (201505) 4246074, 4246075, 4246084, 4246152, 4246153, 4246154 Säätöohjeet METOS WD-6 6. Säätöohjeet Tämä kuvio laitteen

Lisätiedot

(katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia)

(katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia) Pikaopas Kuvaus LUE TÄMÄ PIKAOPAS JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KONEEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖÄ! OHJELMAN VALINTAPAINIKE Paina painiketta P (useamman kerran), kunnes näytössä näkyy valitun ohjelman numero

Lisätiedot

SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat

SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat SUOMI IKEA 365+ Ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukat laatu-

Lisätiedot

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR

Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR Käyttöohje D GB F I E P NL DK FIN N S TR 103 Olet hankkinut Hansaton-Kuulolaitteen Olemme iloisia tekemästäsi valinnasta, sillä Hansaton-kuulolaite on viimeisimmän tekniikan mukainenkorke-alaatuinen tuote.

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE LASIKERAAMINEN LIESITASO BTO431 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YLEISTÄ Lue ohjekirjaa huolellisesti ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Säilytä ohjekirja tulevaisuudeksi. Sähköasennus on suoritettava

Lisätiedot

ST2FABRD. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A

ST2FABRD. 50-luvun retrotyyli 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A ST2FABRD 60 CM ASTIANPESUKONE 50 LUVUN RETROTYYLI PUNAINEN ENERGIALUOKKA: A+++A EAN13: 8017709232412 13 astiastoa 9 ohjelmaa (joista 4 Quick Time -ohjelmaa): Huuhtelu, lasiohjelma, ECO, auto 60-70, Pikaohjelma:

Lisätiedot