Tuomainen Janne puheenjohtaja Joukanen Jukka varapuheenjohtaja. Rämä Kimmo jäsen poissa 29 Tuomala Eeva jäsen poissa 29. Rönnholm Riku kunnanjohtaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tuomainen Janne puheenjohtaja Joukanen Jukka varapuheenjohtaja. Rämä Kimmo jäsen poissa 29 Tuomala Eeva jäsen poissa 29. Rönnholm Riku kunnanjohtaja"

Transkriptio

1 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Tuomainen Janne puheenjohtaja Joukanen Jukka varapuheenjohtaja Alatalo Liisa jäsen Nikula Juha jäsen Rämä Kimmo jäsen poissa 29 Tuomala Eeva jäsen poissa 29 Tuomala Riitta jäsen Poissa Heiskanen Laura jäsen Puntti Henna jäsen Kotonen Satu kunnanhallituksen edustaja Rönnholm Riku kunnanjohtaja Muut saapuvilla olleet Honko Niina kirjasto-kulttuuritoimen johtaja, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Barkman Irina vapaa-aikasihteeri, asiantuntija Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin. Asiat :t Pöytäkirjantarkastajien valinta Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Jukka Joukanen ja Liisa Alatalo. Allekirjoitukset Janne Tuomainen puheenjohtaja Niina Honko pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kausala Jukka Joukanen Liisa Alatalo

2 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Pöytäkirja ollut yleisesti nähtävänä Iitin kunnankirjasto Pöytäkirjanpitäjä Niina Honko

3 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Käsitellyt asiat 21 Tilinpäätös 2016, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 4 22 Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden toimintakertomus Liikunta- ja nuorisopalveluiden toimintakertomus Kameravalvonnan käyttöönotto Iitin kunnankirjastossa 7 25 Kesäkerhotoiminta kesällä Frisbeegolfradan hankinta Ravilinnan kuntosalin aukioloajat Kunnan palvelut kirjastoauton kyytiin, hanke Kulttuurijärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset Liikunta- ja nuorisojärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset Viranhaltijapäätösten ilmoittaminen kulttuuri- ja 23 vapaa-aikalautakunnalle 32 Asiakirjoja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tietoon Muut asiat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle 26

4 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Tilinpäätös 2016, kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 774/ /2016 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Esityslistan oheismateriaalina jaetaan sivistyspalveluiden kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tilinpäätösraportti Kirjasto-kulttuuripalveluiden toimintakate oli 98,2% ja tilinpäätös poistojen jälkeen 98,9%. Liikunta- ja nuorisopalveluiden toimintakate oli 97,7% ja tilinpäätös poistojen jälkeen 102,8%. Koko kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakate oli 97,9% ja tilikauden netto 101,3%. Tilinpäätös kustannuspaikoittain on seuraava: Tulot Menot Toimintakate poistot Netto kirjastopalvelut kulttuuritoiminta museotoiminta kesäkahvilatoiminta yhteensä Tulot Menot Toimintakate poistot Netto liikuntapalvelut nuorisotyö yhteensä Päättyneet hankkeet ja investoinnit: Toteutus hankeaika tulot yht. menot yht. Etsivä nuorisotyö nuorisotyö Kirjasto avoinna iittiläisille kirjastopalvelut Kirjastoauto kirjastopalvelut vt. sivistystoimenjohtaja vapaa-aikasihteeri Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee tilinpäätösraportit tiedoksi. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

5 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kirjasto- ja kulttuuripalveluiden toimintakertomus / /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kirjasto-kulttuuripalveluiden toimintakertomus ja Iitin kunnankirjaston tilasto 2016 jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Kirjastotilastot ovat nähtävissä ja vertailtavissa www- osoitteessa vt. sivistystoimenjohtaja Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee kirjasto-kulttuuripalveluiden toimintakertomuksen ja vuoden 2016 tilastot tiedoksi. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Liikunta- ja nuorisopalveluiden toimintakertomus / /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Iitin vapaa-aikapalveluiden, liikunta- ja nuorisopalveluiden toimintakertomus 2016 jaetaan esityslistan oheismateriaalina. vapaa-aikasihteeri Ehdotus Kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee vapaa-aikapalveluiden toimintakertomuksen tiedoksi. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

7 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kameravalvonnan käyttöönotto Iitin kunnankirjastossa 139/ /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Iitin kunnankirjastossa otettiin käyttöön omatoimikirjasto-järjestelmä helmikuun alussa Omatoimiaikana asiakas pääsee kirjastoon kirjastokortillaan. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole aina henkilökuntaa paikalla. Tallentavan kameravalvonnan tarkoituksena on suojata kirjaston omaisuutta, henkilökuntaa ja asiakkaita, ennaltaehkäistä rikoksia sekä auttaa tapahtuneiden rikosten ja vahinkojen vastuukysymysten selvittämisessä. Tallentava kameravalvonta on välttämätön kirjaston omatoimiselle käytölle. Tallentavaa kameravalvontaa harjoittava on henkilötietolaissa tarkoitettu rekisterinpitäjä, joka vastaa aina henkilötietojen käsittelyn lainmukaisuudesta. Kameravalvonnan käyttöönotosta ja toimivallasta käsitellä henkilötietoja päättää rekisterinpitäjänä toimiva organisaatio. Esityslistan oheismateriaalina jaetaan omatoimikirjaston kameravalvonnan tietosuojaseloste. vt. sivistystoimenjohtaja Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää, että Iitin kunnankirjastossa otetaan käyttöön kameravalvonta. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää, että toimivalta katsella tallenteita on kirjaston esimiehellä ja kunnan nimetyllä turvallisuusvastaavalla. Tallenteita käytetään vain rikoksen, vahingonteon tai muun häiriötilanteen selvittelyyn. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

8 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kesäkerhotoiminta kesällä / /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kesäkerhotoimintaa on järjestetty Iitin kunnassa kesäkuussa Kerho-ohjaajina ovat toimineet kunnan vakituiset koulunkäynninohjaajat ja lisäresurssiksi on palkattu muita ohjaajia. Talousarviossa 2017 ei ole erillistä resurssia kesäkerhotoiminnan järjestämiseen ja kunnan vakituisista ohjaajista kerhotöihin on tulossa kaksi ohjaaja. Kuntaan on tullut ehdotuksena, että kerhotoimintaa järjestettäisiin pienimuotoisempana ja että yhdistykset ottaisivat hoitaakseen osan kerho-ohjelmasta. Kesäkerhosuunnitelma Kesäkerho 2017 kohderyhmänä ovat nykyiset 1-4 luokkalaiset eli syntyneet. Kerho pidetään Ravilinnan tiloissa Ilmoittautuminen kerhoon toteutetaan wilman kautta jaettavalla webropol kyselyllä huhtikuun aikana. Kerhoa on kaksi viikkoa kesän alusta eli viikot 23 ja 24, kerhopäivät maanantai, tiistai ja perjantai. Kerhoaika päivittäin on klo Nuoriso-ohjaaja Tanja Lehtimäki kokoaa ohjelmatarjottimen. Kaksi koulunkäynninohjaajaa toimivat ohjaajina kerhopäivinä työajalla 9-15 ja ovat vastuuvetäjiä eli ottavat mahdolliset poissaolot vastaan ja ovat yhteydessä vanhempiin. Ohjaaja- ja ohjelmaresurssia tarvitaan yhdistyksiltä. Kunnan mahdollisesti palkkaama muu ohjaajamäärä riippuu ilmoittautuneiden lasten määrästä. Kirjastossa on leffapäivä keskiviikkoisin ja torstaisin klo 11 ja klo 14. Vapaa-aikapalvelut järjestää kesätoimintaa viikolla 25. vt. sivistystoimenjohtaja Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee kesäkerhosuunnitelman tiedoksi.

9 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

10 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Frisbeegolfradan hankinta 82/ /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta vapaa-aikasihteeri Talousarvion investointiosassa on varattu määräraha 18 -väyläisen frisbeegolfradan rakentamiseen Hiihtomajan maastoon Myllytöyryyn. Hankinta alittaa kansallisen kynnysarvon. 18 -väyläisestä frisbeegolfradan suunnittelusta ja toteutuksesta on pyydetty tarjouksia avoimella hankintamenettelyllä. Ilmoitus on julkaistu Hilmassa, Iitin kunnan nettisivuilla ja ilmoitustaululla. Tarjouksen jättöaika on klo Tarjoukset avataan ja tarjousten avauksesta tehdään pöytäkirja. Hankintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto. Määräaikaan mennessä tarjouksen jättivät: 1. Innova Champion Europe Oy 2. Prodigy Disc Europe. vapaa-aikasihteeri Ehdotus Kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Ehdotus annetaan kokouksessa. Tarjoukset: Innova Champion Europe Oy vaihtoehto 1, avaimet käteen (alv 0%) vaihtoehto 2, eritelty (alv 0%) Prodigy Disc Europe vaihtoehto 2, eritelty (alv 0%) Ehdotuksena on, että kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää, että frisbeegolfrata hankitaan Innova Champion Europe Oy:lta. Hankintapäätöksen perusteena on halvin hinta. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta valtuuttaa vapaa-aikasihteerin allekirjoittamaan hankintasopimuksen. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

11 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Ravilinnan kuntosalin aukioloajat / /2013 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta vapaa-aikasihteeri Vapaa-aikapalvelut toteutti kyselyn kuntosalin aukioloajoista kuntosalin asiakkaille ajalla Kyselyyn vastasi 102 kuntosalin käyttäjää. Kyselyn perusteella klo ja ovat suosituimpia aikoja käydä kuntosalilla. Kuntosalin asiakkaista 55 % oli tyytyväisiä nykyisiin aukioloaikoihin ja 45 % asiakkaista toivoi etenkin viikonloppuihin pidempiä aukioloaikoja ja useimmiten toivottiin juhlapyhiksi mahdollisuutta kuntoilla kuntosalilla. Henkilökunnan näkemys asiasta: 1) Henkilökunta ei ole paikalla klo eikä juhlapyhinä. Myöskään viikonloppuina la klo jälkeen ja su klo jälkeen Ravilinnan työntekijöitä ei ole vapaa-aikakeskuksessa töissä. 2) Ongelmaksi voi tulla sähköovi ja valot, jotka eivät sähkövian vuoksi välttämättä toimi. Ovesta ei tällöin pääse sisään, mutta ulos tilasta pääsee. 3) Riskiksi voi muodostua se, että jos asiakas salilla yksin ollessaan saa sairaskohtauksen tai tulee jokin tapaturma. Vaikka jokainen käy salilla omalla vastuulla, riski tulee huomioida. Em. vuoksi ja käyttölukujen mukaan henkilökunta esittää, että sali suljetaan illalla sellaiseen aikaan, jolloin on pieni todennäköisyys, että salilla toimitaan yksin. 4) Henkilökunta toteaa myös, että kulkukorttien väärinkäytökset saattavat lisääntyä, jolloin arvioitu tuotto ei toteudu. 5) Lisäksi kuntosalille tulee hankkia valoille kytkin, jolla valot saadaan toimimaa henkilökunnan työaikojen ulkopuolella. Oheismateriaalina jaetaan voimassa olevat juhlapyhien aukioloajat ja esitetyt uudet aukioloajat. Lisäksi oheismateriaalina on yhteenvetokaaviot asiakaskyselystä. Saadussa palautteessa on aukioloaikojen lisäksi nostettu esille vanhempien mukana tulevat lapset, jotka pitävät kuntosalia temppuratana. Tämä on aiheuttanut vaaratilanteita. vapaa-aikasihteeri

12 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Ehdotus Kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää pidentää kuntosalin seuraavasti: arkilauantaina ja sunnuntaina kuntosali on avoinna klo Juhlapyhinä kuntosalin aukioloaikoja laajennetaan oheismateriaalin "Juhlapyhien poikkeukselliset aukioloajat mukaan " mukaan ja samalla kumotaan voimassa olevat juhlapyhien aukioloajat. Lisäksi lautakunta päättää, että kuntosalin ikäraja on turvallisuussyistä 15-vuotta lukuun ottamatta koululaisryhmiä, jotka tulevat salille liikunnanopettajan kanssa tai urheilijoita, jotka tulevat valmentajansa kanssa ja valvonnassa. Muutettu ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää pidentää kuntosalin seuraavasti: arkilauantaina ja sunnuntaina kuntosali on avoinna klo Juhlapyhinä kuntosalin aukioloaikoja laajennetaan oheismateriaalin "Juhlapyhien poikkeukselliset aukioloajat mukaan " mukaan ja samalla kumotaan voimassa olevat juhlapyhien aukioloajat. Liikuntapaikat, ml. kuntosali suljetaan klo uuden vuoden aattona, vappuaattona, juhannusaatonaattona sekä jouluaatonaattona. Kuntosali on suljettu uudenvuodenpäivänä, vappupäivänä, juhannusaattona ja -päivänä sekä jouluaattona ja -päivänä. Kuntosali on muulloin avoinna klo Lisäksi lautakunta päättää, että kuntosalin ikäraja on turvallisuussyistä 15-vuotta lukuun ottamatta koululaisryhmiä, jotka tulevat salille liikunnanopettajan kanssa tai urheilijoita, jotka tulevat valmentajansa valvonnassa. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kunnan palvelut kirjastoauton kyytiin, hanke 390/ /2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Iitin kunnankirjastossa on monipalvelukäytön mahdollistavan kirjastoautohankinnan myötä suunniteltu hanke, Kunnan palvelut kirjastoauton kyytiin. Hankkeen tavoitteena on tarjota kunnan palveluita, erityisesti sivistyspalveluita, paremmin kaikkien iittiläisten saataville. Hankesuunnitelma jaetaan esityslistan oheismateriaalina. Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeeseen valtionavustusta kirjastonhoitaja Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee hankesuunnitelman ja saadun valtionavustuksen tiedoksi. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

14 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuurijärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset / /2017 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Iitin kunta on julistanut haettavaksi vuoden 2017 talousarvioon sisältyvät yhdistysten toiminta- ja kohdeavustukset hakuilmoituksella, joka on ollut ilmoitustaululla, kunnan internet -sivuilla sekä julkaistu Iitinseutu -lehdessä. Hakemukset tuli toimittaa klo mennessä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusten jaossa huomioidaan erityisesti Suomi100 -juhlavuoden hankkeet. Edellytykset avustuksen saamiselle: 1) Yhteisön kotipaikka on Iitissä tai sillä on Iitissä jatkuvaa/pysyvää toimintaa, vaikka kotipaikka olisi muualla 2) Yhteisölle myönnetään avustusta vain yhdestä kunnan toimielimestä 3) Avustuksella tulee olla merkitystä yhteisön toimintaan ja kehittämiseen Yleisavustuksen tarpeellisuuden arviointiin käytetään yhteisön toimintakertomusta ja talousarviota. Ilman avustustakin toimintaansa ylläpitämiseen ja kehittämiseen kykeneviä yhteisöjä ei tueta. Yhteisön tulee perustella avustusanomuksessaan, miten avustuksen saaminen on merkittävää toiminnalle. Kehittämiseen myönnetään kohdeavustuksia, joiden tulee olla erikseen perusteltuja ja toiminnan tulee selkeästi poiketa yhteisön tavanmukaisesta toiminnasta. 4) Avustettavan toiminnan tulee olla kunnan strategian ja tavoitteiden kanssa yhteensopivia 5) Yhteisö toimittaa kunnalle toimintakertomuksensa, tilinpäätöksensä, tilinpäätöskertomuksensa, talousarvionsa ja toimintasuunnitelmansa ennen avustuspäätöstä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusperiaatteet: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan talousarviossa on varattu kulttuurijärjestöjen avustuksiin , josta valtuuston päätös Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry:lle on sitova. Talousarvioon ei ole erikseen varattu 1000 määrärahaa kulttuuripalkintoon, vaan se sisältyy avustusmäärärahaan.

15 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Määräaikaan mennessä avustushakemuksensa jättivät seuraavat yhdistykset: Yhdistys Haettu summa Toiminta/kohde A.J. Sjögrenin seura ry. A.J. Sjögrenin seura ry. Hahkija ry Hahkija ry Iitin Harrastajateatteri ry. Iitin Into ry. Iitin Kivenpyörittäjät ry. Iitin Kotiseutuyhdistys ry. Iitin Käsityöläiset ry. Iitin Lauluveikot ry. Iitin Lauluveikot ry. Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry. Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry. Iitin Taideseura ry. Iitin Taideseura ry. Kamarikuoro Kupariset ry. Kausalan Naislaulajat ry. Länsi-Kymen kulttuuritieyhdistys ry. Viihdekuoro Visiitti ry. YHTEENSÄ ,00 600,00 toiminta-avustus 700,00 kohdeavustus asiantuntijan matkakustannukset Lontooseen 1 200,00 toiminta-avustus 500,00 kohdeavustus Iitti tutuksi kotiseuturetki rajojen mukaan 100 vuotta sitten (Suomi100) 4 000,00 toiminta-avustus 2 500,00 toiminta-avustus 500,00 toiminta-avustus 700,00 kohdeavustus Kansallispukujen tuuletuspäivä 5.8., yhteistyössä useita iittiläisiä yhdistyksiä (Suomi100) 2 500,00 toiminta-avustus 500,00 toiminta-avustus 600,00 kohdeavustus konserttikustannukset Somero ja Kuusankoskitalo ,00 toiminta-avustus 1 600,00 kohdeavustus muinaisperkussiivinen rumpukvartetti UGR, rumpukonsertti Hiidenvuorella 7.8. (Suomi100) 2 500,00 toiminta-avustus 650,00 kohdeavustus Vedic Art -kurssi 600,00 toiminta-avustus 700,00 toiminta-avustus 1 200,00 kohdeavustus Iitin Filmifestivaali ja Iitissä ja Kuusankoskella kuvattujen vanhojen kotimaisten draamaja dokumenttielokuvien esitykset Kuusankoskitalossa ja Ravilinnassa. Yhteistyössä A.J. Sjögrenin Seura ry. (Suomi100) 600,00 toiminta-avustus Esityslistan oheismateriaalina jaetaan yhdistelmä haetuista avustuksista, jossa on myös tieto vuonna 2016 myönnetyistä avustuksista. Esityslistan oheismateriaalina jaetaan myös Iitissä tapahtuvien Suomi100 -juhlavuoden yleisötapahtumien avustushakemusten toimintasuunnitelmat. vt. sivistystoimenjohtaja Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää jakaa vuoden 2017 kulttuurijärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset seuraavasti:

16 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Yhdistys Haettu summa Toiminta/kohde A.J. Sjögrenin seura ry. A.J. Sjögrenin seura ry. Hahkija ry Hahkija ry Iitin Harrastajateatteri ry. Iitin Into ry. Iitin Kivenpyörittäjät ry. Iitin Kotiseutuyhdistys ry. Iitin Käsityöläiset ry. Iitin Lauluveikot ry. Iitin Lauluveikot ry. Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry. Iitin Musiikkijuhlayhdistys ry. Iitin Taideseura ry. Iitin Taideseura ry. Kamarikuoro Kupariset ry. Kausalan Naislaulajat ry. 500,00 toiminta-avustus 0,00 kohdeavustus asiantuntijan matkakustannukset Lontooseen 800,00 toiminta-avustus 200,00 kohdeavustus Iitti tutuksi kotiseuturetki rajojen mukaan 100 vuotta sitten (Suomi100) 2800,00 toiminta-avustus 800,00 toiminta-avustus 300,00 toiminta-avustus 500,00 kohdeavustus Kansallispukujen tuuletuspäivä 5.8., yhteistyössä useita iittiläisiä yhdistyksiä (Suomi100) 1300,00 toiminta-avustus 500,00 toiminta-avustus 0,00 kohdeavustus konserttikustannukset Somero ja Kuusankoskitalo ,00 toiminta-avustus 1 400,00 kohdeavustus muinaisperkussiivinen rumpukvartetti UGR, yökonsertti Hiidenvuorella 7.8. (Suomi100) 1300,00 toiminta-avustus 0,00 kohdeavustus Vedic Art -kurssi 500,00 toiminta-avustus 500,00 toiminta-avustus Länsi-Kymen kulttuuritieyhdistys ry. Viihdekuoro Visiitti ry. YHTEENSÄ 28000, ,00 kohdeavustus Iitin Filmifestivaali ja Iitissä ja Kuusankoskella kuvattujen vanhojen kotimaisten draamaja dokumenttielokuvien esitykset Kuusankoskitalossa ja Ravilinnassa. Yhteistyössä A.J. Sjögrenin Seura ry. (Suomi100) 500,00 toiminta-avustus Eeva Tuomala ja Kimmo Rämä olivat poissa asian käsittelyn ja päätöksenteon ajan.

17 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti jakaa vuoden 2017 kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset ehdotuksen mukaisesti. Kohdeavustukset maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan tositteita vastaan.

18 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Liikunta- ja nuorisojärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset / /2017 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Iitin kunta on julistanut haettavaksi vuoden 2017 talousarvioon sisältyvät yhdistysten toiminta- ja kohdeavustukset hakuilmoituksella, joka on ollut ilmoitustaululla, kunnan internet -sivuilla sekä julkaistu Iitinseutu -lehdessä. Hakemukset tuli toimittaa klo mennessä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusten jaossa huomioidaan erityisesti Suomi100 -juhlavuoden hankkeet. Edellytykset avustuksen saamiselle: 1) Yhteisön kotipaikka on Iitissä tai sillä on Iitissä jatkuvaa/pysyvää toimintaa, vaikka kotipaikka olisi muualla 2) Yhteisölle myönnetään avustusta vain yhdestä kunnan toimielimestä 3) Avustuksella tulee olla merkitystä yhteisön toimintaan ja kehittämiseen Yleisavustuksen tarpeellisuuden arviointiin käytetään yhteisön toimintakertomusta ja talousarviota. Ilman avustustakin toimintaansa ylläpitämiseen ja kehittämiseen kykeneviä yhteisöjä ei tueta. Yhteisön tulee perustella avustusanomuksessaan, miten avustuksen saaminen on merkittävää toiminnalle. Kehittämiseen myönnetään kohdeavustuksia, joiden tulee olla erikseen perusteltuja ja toiminnan tulee selkeästi poiketa yhteisön tavanmukaisesta toiminnasta. 4) Avustettavan toiminnan tulee olla kunnan strategian ja tavoitteiden kanssa yhteensopivia 5) Yhteisö toimittaa kunnalle toimintakertomuksensa, tilinpäätöksensä, tilinpäätöskertomuksensa, talousarvionsa ja toimintasuunnitelmansa ennen avustuspäätöstä Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusperiaatteet: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan talousarviossa on varattu liikunta- ja nuorisoyhdistysten avustuksiin

19 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ vapaa-aikasihteeri Määräaikaan mennessä avustushakemuksensa jättivät seuraavat yhdistykset: Yhdistys Haettu summa Toiminta/kohde Iitti Hockey ry Iitti Hockey ry Iitin Keilaajat ry Iitin Keilaajat ry Iitin Latu ry Iitin Pyrintö ry Iitin Pyrintö ry Iitin Soutajat ry Iitin Soutajat ry Jenga Team ry Jenga Team ry Kausalan Yritys ry Kausalan Yritys ry Pohjois-Iitin Kiri ry Pohjois-Iitin Kiri ry Perheniemen kyläyhdistys ry Iitin VPK, nuoriso-os. Iitin VPK, nuoriso-os. Nuorisoseura Liekki Partiolippukunta Kymen Kotkat ry Partiolippukunta Kymen Kotkat ry Saarasten Nuorisoseura ry 4000 toiminta-avustus 75 h jääaikaa kohdeavustus juniorien ilmaiseen jääaikaan 1000 toiminta-avustus 800 ratamaksut 2000 toiminta-avustus 8500 toiminta-avustus 2350 Lyöttilän kentälle jalkapalloverkot ja välineet ja korkeushyppypatja 800 toiminta-avustus 2000 Tiltusoutujen järjestäminen ja SM-keskimatkojen järjestäminen 5000 toiminta-avustus 1000 kesäkerhon ohjaajan palkkaukseen ja valmentaja- ja ohjaajakoulutuksiin toiminta-avustus 2500 leirit, koulutus, luennot, futiskoulun ohj. palkkioihin 1000 toiminta-avustus 1000 liikuntavälineitä 1600 liikuntavälineitä 2200 toiminta-avustus 3960 kilpailut, leiri, välineiden uusiminen, virkistystoiminta 1000 toiminta-avustus 500 toiminta-avustus 1450 leiri ja Suomi 100 viestijuoksutapahtuma 200 toiminta-avustus Vuolenkosken 1500 toiminta-avustus nuorisoseura ry YHTEENSÄ Esityslistan oheismateriaalina jaetaan yhdistelmä haetuista avustuksista, jossa on myös tieto vuonna 2016 myönnetyistä avustuksista. Iitin Jousiampujat ry:n hakemus saapui hakuajan jälkeen vapaa-aikasihteeri

20 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päättää jakaa vuoden 2017 liikunta- ja nuorisoseurojen harkinnanvaraiset avustukset seuraavasti: Yhdistys Haettu summa Toiminta/kohde Iitti Hockey ry 3700 toiminta-avustus Iitti Hockey ry 50 h jääaikaa kohdeavustus juniorien turnauksiin ja peleihin Iitin Keilaajat ry 700 toiminta-avustus Iitin Keilaajat ry 200 ratamaksut Iitin Latu ry 1700 toiminta-avustus Iitin Pyrintö ry 5500 toiminta-avustus Iitin Pyrintö ry 1400 Lyöttilän kentälle jalkapalloverkot ja välineet 150 ja korkeushyppypatja 1250 Iitin Soutajat ry 400 toiminta-avustus Iitin Soutajat ry 400 SM-keskimatkojen järjestäminen Jenga Team ry 3700 toiminta-avustus Jenga Team ry 200 kesäkerhon ohjaajan palkkaukseen Kausalan Yritys ry 5500 toiminta-avustus Kausalan Yritys ry 600 futiskoulun ohjaajien palkkioihin Pohjois-Iitin Kiri ry 800 toiminta-avustus Pohjois-Iitin Kiri ry 200 liikuntavälineitä Iitin VPK, nuoriso-os toiminta-avustus Nuorisoseura Liekki 750 toiminta-avustus Partiolippukunta Kymen 500 toiminta-avustus Kotkat ry Partiolippukunta Kymen 300 leiri ja Suomi 100 viestijuoksutapahtuma Kotkat ry Saarasten Nuorisoseura ry 200 toiminta-avustus Vuolenkosken 750 toiminta-avustus nuorisoseura ry YHTEENSÄ Muutettu ehdotus Yhdistys Haettu summa Toiminta/kohde Iitti Hockey ry Iitti Hockey ry Iitin Jousiampujat ry. Iitin Keilaajat ry Iitin Keilaajat ry Iitin Latu ry Iitin Pyrintö ry Iitin Pyrintö ry Iitin Soutajat ry Iitin Soutajat ry 3700 toiminta-avustus 50 h jääaikaa kohdeavustus juniorien turnauksiin ja peleihin 500 kohdeavustus kentän kunnostukseen 700 toiminta-avustus 200 ratamaksut 1700 toiminta-avustus 5400 toiminta-avustus 1300 Lyöttilän kentälle jalkapalloverkot ja välineet 150 ja korkeushyppypatja toiminta-avustus 300 SM-keskimatkojen järjestäminen

21 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Jenga Team ry 3700 toiminta-avustus Jenga Team ry 200 kesäkerhon ohjaajan palkkaukseen Kausalan Yritys ry 5400 toiminta-avustus Kausalan Yritys ry 500 futiskoulun ohjaajien palkkioihin Pohjois-Iitin Kiri ry 800 toiminta-avustus Pohjois-Iitin Kiri ry 200 liikuntavälineitä Iitin VPK, nuoriso-os toiminta-avustus Nuorisoseura Liekki 750 toiminta-avustus Partiolippukunta Kymen 500 toiminta-avustus Kotkat ry Partiolippukunta Kymen 300 leiri ja Suomi 100 viestijuoksutapahtuma Kotkat ry Saarasten Nuorisoseura ry 200 toiminta-avustus Vuolenkosken 750 toiminta-avustus nuorisoseura ry YHTEENSÄ Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti jäkaa liikunta- ja nuorisojärjestöjen vuoden 2017 toiminta- ja kohdeavustukset muutetun ehdotuksen mukaisesti. Kohdeavustukset maksetaan toteutuneiden kulujen mukaan tositteita vastaan.

22 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Viranhaltijapäätösten ilmoittaminen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Viranhaltijapäätösten ilmoittaminen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle Kuntalain 51 :n mukaan kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja tai johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija voivat ottaa kunnanhallituksen käsiteltäväksi asian, joka on tämän lain nojalla siirretty kunnanhallituksen alaisen viranomaisen tai kunnanhallituksen jaoston toimivaltaan ja jossa asianomainen viranomainen on tehnyt päätöksen. Mitä 1 momentissa säädetään, koskee vastaavasti lautakuntia, niiden puheenjohtajia tai johtosäännössä määrättyä kunnan viranhaltijaa asianomaisen lautakunnan alaisen viranomaisen tai lautakunnan jaoston toimivaltaan siirretyissä asioissa, jollei kunnanhallitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja, kunnanjohtaja ja 1 momentissa tarkoitettu johtosäännössä määrätty kunnan viranhaltija ole ilmoittanut asian ottamisesta kunnanhallituksen käsiteltäväksi. Asia on otettava ylemmän toimielimen käsiteltäväksi viimeistään sen ajan kuluessa, jossa 89 :ssä tarkoitettu oikaisuvaatimus päätöksestä on tehtävä eli 14 päivän kuluessa siitä kun pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä. Ylemmän toimielimen käsiteltäväksi ei kuitenkaan saa ottaa: 1) lain tai asetuksen mukaisia lupa, ilmoitus, valvonta tai toimitusmenettelyä koskevia asioita; eikä 2) yksilöön kohdistuvia opetustoimen, terveydenhuollon tai sosiaalitoimen asioita. kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: 4 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, Sukuseura Jordan Peuronius ry. 5 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, Iitin yläkoulun 8. lk ranskanopiskelijat vanhempineen 6 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, LC Kausala 7 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, Iitin Kalamiehet ry. 8 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, Tanhuseura Kasareikka ry. 9 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, Iitti Hockey ry. / E-junnut 10 Kirkonkylän kylätalon kesäkahvilavuorot, täydennyshaku, Iitin Taideseura ry. vapaa-aikasihteeri: -

23 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee luetellut viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päättää niiden osalta, joissa lautakunnalla on otto-oikeus, ettei lautakunta ota niitä käsiteltäväkseen. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

24 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Asiakirjoja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tietoon Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Asiakirjoja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan tietoon Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle saapuneet tiedoksi merkittävät kirjelmät ja asiakirjat: 1. Aluehallintovirasto ; Päätös valtionavustuksen myöntämisestä Kunnan palvelut kirjastoauton kyytiin -hankkeelle. Myönnetty summa Aluehallintovirasto ; Päätös valtionavustuksen myöntämisestä etsivään nuorisotyöhön. Myönnetty summa Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta merkitsee tiedoksi edellä mainitut kirjelmät ja asiakirjat. Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: Hyväksyttiin yksimielisesti.

25 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Muut asiat kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalle Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan muut asiat Varsinaisen esityslistan käsittelyn jälkeen esille tulevat asiat. Ehdotus kirjasto-kulttuuritoimenjohtaja: Päätös kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta: 1) kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta keskusteli kirjastoauton ulkoasusta ja ulkoasu- ja nimikilpailun voittajien palkitsemisesta.

26 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ MUUTOKSENHAKU; Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta MUUTOKSENHAKUKIELTO OIKAISUVAATIMUSOHJE HANKINTAOIKAISUOHJE Pykälissä 21-23, 28 ja tehdystä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta, eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee asian valmistelua tai toimeenpanoa. Pykälissä 24, 27, tehtyihin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kuntalain 134 :n mukaisen kirjallisen oikaisuvaatimuksen Iitin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunalle. Koska päätöksistä voi tehdä oikaisuvaatimuksen, niihin ei saa hakea muutosta valittamalla. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista ja toimitettava Iitin kirjasto-kulttuurilautakunnalle, osoite on Kausansaarentie 3, Kausala. Jos oikaisuvaatimus lähetetään postitse, osoite on PL 32, Kausala. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta tekemällä hankintaoikaisuvaatimuksen tai kuntalain mukaisen oikaisuvaatimuksen taikka molemmat. Pykälä 26 Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, jäljempänä hankintalaki) 135 :n mukaan sellaisen hankintayksikön päätöksen tai muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun korjaamiseksi, johon ei muutoin sovelleta hankintalakia, voidaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (jäljempänä hankintaoikaisu). Hankintaa koskevasta asiasta voi tehdä hankintayksikölle oikaisuvaatimuksen se, jota asia koskee (jäljempänä asianosainen). Asianosainen on se, jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. Hankintaoikaisuvaatimuksen kohde Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi vaatia hankintayksiköltä hankintaoikaisua. Hankintaoikaisua voi vaatia hankintayksiköltä kirjallisesti tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee. Hankintaoikaisuvaatimuksen tekemiselle säädetty aika Asianosaisen on vaadittava hankintaoikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä valitusosoituksineen tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Vaatimus on esitettävä määräajan viimeisenä päivänä ennen virka-ajan päättymistä. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, voi oikaisuvaatimuksen tehdä ennen viraston aukioloajan päättymistä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen. Tiedoksianto sähköisesti Hankintapäätös on annettu tiedoksi sähköisen asiointilain (laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa, 13/2003) 19 :n mukaisesti ja asianosainen on antanut suostumuksensa siihen, että päätös voidaan lähettää hänelle sähköisesti tiedoksi. Asianosainen on saanut päätöksen tiedoksi kolmantena päivänä sen lähettämisestä. Päätös on lähetetty: Hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen sisältö Hankintaoikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimuksesta on käytävä ilmi oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi.

27 Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, mikäli ne eivät jo ole hankintayksikön hallussa. Toimitusosoite Hankintaoikaisuvaatimus toimitetaan hankintayksikölle. Hankintayksikön yhteystiedot: Iitin kunta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Rautatienkatu 20-22, PL Kausala

Edellytykset avustuksen saamiselle:

Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 30 20.04.2017 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen harkinnanvaraiset avustukset 2017 836/02.03.01/2017 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 20.04.2017 30 Iitin kunta on julistanut

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 25 23.04.2015 43 08.10.2015 Kulttuurijärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle:

26 23.04.2015. Edellytykset avustuksen saamiselle: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 23.04.2015 Liikunta- ja nuorisojärjestöjen toiminta- ja kohdeavustukset 480/02.03.01/2014 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 26 Iitin kunta on julistanut haettavaksi

Lisätiedot

Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 18:00-19:00. Kunnanhallituksen huone

Iitin kunta Pöytäkirja 3/ Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 18:00-19:00. Kunnanhallituksen huone Iitin kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 23.04.2015 Aika 23.04.2015 klo 18:00-19:00 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Tuomainen Janne Joukanen Jukka Heiskanen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 16.5.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Porin kaupunki. Päiväys

Porin kaupunki. Päiväys Päiväys 22.05.2018 1/2 Hankintayksikkö Päätös Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö Purku-urakka Puunaulakatu 6 B nimisen kiinteistön purkutyöt Hankinnan kohde: Hankinta koskee Karjaranta kaupunginosan alueella

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-58 Jokirinteen oppimiskeskus, rakennuttaminen, Juristin palvelut Hankinnan kohde Jokirinteen oppimiskeskuksen rakennuttajakonsultiksi valittiin kunnanhallituksen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä

Lisätiedot

Porin kaupunki Ote viranhaltijapäätöksestä 1 ( 5) Kaupunkisuunnittelupäällikkö Hankintapäätös

Porin kaupunki Ote viranhaltijapäätöksestä 1 ( 5) Kaupunkisuunnittelupäällikkö Hankintapäätös Porin kaupunki Ote viranhaltijapäätöksestä 1 ( 5) PRIDno-2019-141 Mikkolan kaavahankkeiden kaupalliset selvitykset Porin Mikkola on alueellisesti merkittävä kaupallisten palveluiden keskittymä, Porin ja

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-670 Veikkolan koulu ja päiväkoti, rakennushankkeen P1-asiantuntijapalvelur Hankinnan kohde Veikkolan koulun ja päiväkodin rakennushankkeen suunnittelutyöt

Lisätiedot

Toimitilajohtaja Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019)

Toimitilajohtaja Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019) Asia Myllylän koulun peruskorjaus / arkkitehti - ja pääsuunnittelijan (181 / 2019) Vireillepanija Päätös ja perustelut Myllylän koulun peruskorjauksen toteuttaminen edellyttää arkkitehtija pääsuunnittelupalvelujen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-713 Veikkolan talvihoitourakka lisätyö 3 (3/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 14.6.2018 92 päättänyt valita Veikkolan

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2017-244 : Kt 51 eteläinen aluehoitourakka lisätyö 7 (4/2018) Hankinnan kohde Kuntatekniikan lautakunta on kokouksessaan 31.8.2017 15 valinnut kantatien

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Kunnossapitopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-380, teräskaiteen valmistus ja asennus kuntoportaisiin. Hankinnan kohde Teräskaiteen valmistus ja asennus Jerikonmäen kuntoportaisiin. Tarjouspyyntö

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämä pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä 10.5.2017. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (364/1995) 91

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) Vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen rehtori Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) Vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen rehtori Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) KIRDno-2017-480 Musiikkiopiston pianohankinta/ tarjouskilpailun ratkaiseminen Hankinnan kohde Musiikkiopiston pianot Tarjouspyyntö ja hankintamenettely Kirkkonummen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Rakennuttamispäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-1008 Gesterbyn Suomenkielisen koulun rakenne- ja kosteustekninen kuntotutkimus sekä sisäilmatutkimus Hankinnan kohde Gesterbyn Suomenkielisen koulun

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 6.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Heiskanen Laura. Poissa Salonen Jarkko kunnanhallituksen puheenjohtaja

Heiskanen Laura. Poissa Salonen Jarkko kunnanhallituksen puheenjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 5/2016 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 09.06.2016 Aika 09.06.2016 klo 17:00-17:18 Paikka Saapuvilla olleet et Ravilinna Tuomainen Janne Joukanen Jukka Alatalo Liisa Heiskanen

Lisätiedot

Porin kaupunki. Päiväys

Porin kaupunki. Päiväys Päiväys 05.06.2018 1/3 Hankintayksikkö Päätös Asia ja sen selvitys Tarjouspyyntö 185280 Sunniemen asemakaava-alueen hulevesisuunnitelma Hankinnan kohde: Hankinnan kohteena on hulevesisuunnitelma Sunniemen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Joukanen Jukka varapuheenjohtaja Eklund Marko jäsen, saapui klo Lallukka Anuriikka Mertakorpi Siiri. Rämä Kimmo jäsen

Joukanen Jukka varapuheenjohtaja Eklund Marko jäsen, saapui klo Lallukka Anuriikka Mertakorpi Siiri. Rämä Kimmo jäsen Iitin kunta Pöytäkirja 3/2019 27 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 07.03.2019 Aika 07.03.2019 klo 18:03-19:21 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Alatalo Liisa puheenjohtaja Joukanen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) Opetustoimen johtaja Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) Opetustoimen johtaja Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (7) KIRDno-2017-785 Masalan koulun liikuntavälineiden hankinta/ tarjouskilpailun ratkaiseminen Hankinnan kohde Masalankoulun liikuntavälineet Tarjouspyyntö ja hankintamenettely

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

Paatospoytaki rja 40/2018

Paatospoytaki rja 40/2018 Paatospoytaki rja 40/2018 Paatospvrn 20.11.2018 Hankinnat Porin kaupunki Sivistystoimiala Dnro PORI/1975/02.08.00/2018 Vt. Liikunta- ja nuorisoyksikbn paallikko Otsikko Lavian talviliikuntapaikkojen hoito,

Lisätiedot

Porin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Toimialajohtaja, konsernihallinto Hankintapäätös

Porin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Toimialajohtaja, konsernihallinto Hankintapäätös Porin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) PRIDno-2019-377 Yyterin yleissuunnitelman hankinta Hankinta koskee Yyterin keskeisten alueiden yleissuunnittelua liitteenä olevan tarjouspyynnön mukaisesti. Porin

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Muutoksenhakukielto :t 35-38, 42-43 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ) - virka- tai työehtosopimuksen

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa.

Tarjouspyyntöasiakirjat on annettu seuraaville urakoitsijoille: Jani Härkönen/ Autoyhtymä Härkönen Oy euroa. Puumala Ote pöytäkirjasta 4/2015 1 (5) 37 Kappalaisenkujan, Ruoritien ja Kalliomäentien perusparannus PuuDno-2015-317 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Savo-Karjalan Vesi-

Lisätiedot

Tuusulan kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Talousjohtaja hankintapäätös

Tuusulan kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Talousjohtaja hankintapäätös Tuusulan kunta Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) TUUDno-2017-1315 Kehittämisverkostojen viherhankinnat Esittely ja hankinnan kohde Tuusulan alueellisissa kehittämisverkostoissa on noussut esille asukkaiden

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Vesihuoltopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) Vesihuoltopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 (6) KIRDno-2017-639, vesihuoltolaitoksen lukituksen uusiminen Hankinnan kohde Kirkkonummen Vesi on pyytänyt tarjoukset lukituksen uusimisesta. Tarjouspyyntö ja hankintamenettely

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN MUUTOKSENHAKUOHJEET JULKINEN HANKINTA Kynnysarvon suuruiset ja sen ylittävät hankinnat HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)

Lisätiedot

Tekninen johtaja MAANRAKENNUSTÖIDEN JA -HUOLTOJEN PUITESOPIMUS

Tekninen johtaja MAANRAKENNUSTÖIDEN JA -HUOLTOJEN PUITESOPIMUS Vireillepanija Asia MAANRAKENNUSTÖIDEN JA -HUOLTOJEN PUITESOPIMUS 2019-2022 Työpäällikkö on kilpailuttanut maanrakennustyöt ja -huollot vuosille 2019-2022 tavoitteena solmia nelivuotinen puitesopimus 2-4

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 15.6.2017 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa)

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. PADASJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16.1.2019 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16 tammikuuta 2019 klo 17.05 17.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntala Kontra Jukka,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tekninen lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) MUUTOKSENHAKUKIELLOT 20.3.2019 29-45 52- Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Vesihuoltopäällikkö Hankintapäätös

Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) Vesihuoltopäällikkö Hankintapäätös Kirkkonummen kunta Viranhaltijapäätös 1 ( 6) KIRDno-2018-1448, vesihuollon häiriötiedotepalvelun hankinta Hankinnan kohde Kirkkonummen Vesi on hankkinut 2015 häiriötiedotuspalvelun Unified Messaging Systems

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät

Lisätiedot

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Tekninen lautakunta Kokouspäivämäärä 27.1.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 2.2.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet Toimielin OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouspäivämäärä 19.12.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 27.12.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön Ohje 1 (1) Oikaisuohje Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla

Lisätiedot

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta.

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta. MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto Päätöksistä 1-4, 6, 8-12 ei saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätökset kos kevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 410/2015 136 ). Valitusviranomainen

Lisätiedot

Järvenpää Viranhaltijapäätös 1 (6) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös

Järvenpää Viranhaltijapäätös 1 (6) Kaupunkitekniikan johtaja Hankintapäätös Järvenpää Viranhaltijapäätös 1 (6) JARDno-2017-569 Lisäraide 1. vaihe Myllytien kevyen liikenteen sillan ( YKK) ja Myllytien raittien rakentaminen ( SRU2), lisä- ja muutostyö nro 2, hankinta Lähtökohdat

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Veriviljelyautomaatti

Veriviljelyautomaatti ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Veriviljelyautomaatti Hankinnan kuvaus Veriviljelyautomaatti, joka hankitaan nykyisen laitekannan täydennykseksi (kapasiteetin lisäys yhdelle toimipaikalle) Kuvaus kilpailutus-

Lisätiedot

Kuntala Kontra Jukka, pj Koskela Pekka Pykälistö Kirsi Siljander Ilpo Ojala Niina Hopeela-Juvonen Leena

Kuntala Kontra Jukka, pj Koskela Pekka Pykälistö Kirsi Siljander Ilpo Ojala Niina Hopeela-Juvonen Leena PADASJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3.4.2019 KOKOUSAIKA Keskiviikko 3 huhtikuuta 2019 klo 17.35 18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kuntala Kontra Jukka,

Lisätiedot

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin Hankinnan kuvaus Kiinteiden vetokaappien hankinta Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioiden KYSin sairaalan peruskorjaushankkeiden

Lisätiedot

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta Hankinnan kuvaus Rotem Sigma-tromboelastometri ja Rotem Live -ohjelmisto potilastulosten Liveseurantaan etänä KYSin ja ISLABin

Lisätiedot

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle.

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimusohje Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

Lisätiedot

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)).

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Pykälät: 63 & 66 Valitusviranomainen

Lisätiedot

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja.

Tarjoukset on pyydetty klo mennessä ja määräaikaan mennessä saadut tarjoukset on avattu , mistä erillinen avauspöytäkirja. Puumala Ote pöytäkirjasta 3/2015 1 (7) 30 Pirttimäen metsätien rakentaminen PuuDno-2015-255 Valmistelija / lisätiedot: Kimmo Hagman kimmo.hagman@puumala.fi Liitteet 1 Pirttimäen metsätien kartat 2015.pdf

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016,

Lisätiedot

ÄHTÄRIN KAUPUNKI NÄHTÄVÄNÄ OLEVAT VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET AJALTA

ÄHTÄRIN KAUPUNKI NÄHTÄVÄNÄ OLEVAT VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET AJALTA ÄHTÄRIN KAUPUNKI 23.10.2017 NÄHTÄVÄNÄ OLEVAT VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET AJALTA 1 6.-22.1 0.2017 ruokapalvelupäällikkö Eija Paavola pvm 17.10.2017 39/2017 Helena Lamminaho, palkkasihteeri Ruokapalvelut on tarvinnut

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai perusteet

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

LIIKUNTA- JA KULTTUURISETELEIDEN/-ETUJEN HANKINTA HENKILÖSTÖLLE

LIIKUNTA- JA KULTTUURISETELEIDEN/-ETUJEN HANKINTA HENKILÖSTÖLLE LIIKUNTA- JA KULTTUURISETELEIDEN/-ETUJEN HANKINTA HENKILÖSTÖLLE Asia Työhyvinvointikoordinaattori Eeva Nieminen 7.1.2019: "Nokian kaupunginvaltuusto on päättänyt 10.12.2018 105 vuoden 2019 talousarviokäsittelyn

Lisätiedot

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (7) Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta Hankinnan kuvaus ISLABin genetiikan laboratoriotutkimukset on keskitetty Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioon,

Lisätiedot

Sähköisten rakennuslupadokumenttien siirto Lupapiste-arkistoon

Sähköisten rakennuslupadokumenttien siirto Lupapiste-arkistoon Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (6) Hankinta- ym. sopimukset 1 / 2018 Sähköisten rakennuslupadokumenttien siirto Lupapiste-arkistoon Selostus ja perustelu Kuopion kaupungilla on skannattuja rakennuslupadokumentteja

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Sivu Hyvinvointipalveluiden palvelualue Sosiaalihuollon vastuualue Maahanmuuttajatyön johtaja

KOTKAN KAUPUNKI VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Sivu Hyvinvointipalveluiden palvelualue Sosiaalihuollon vastuualue Maahanmuuttajatyön johtaja VIRANHALTIJAPÄÄTÖS Sivu Hyvinvointipalveluiden palvelualue Sosiaalihuollon vastuualue Maahanmuuttajatyön johtaja 13.09.2017 14 1 Dnro D/3189/02.08.00.01/2017 Hankintapäätös huonekaluista perheryhmäkoti

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Konsernipalvelut. Tilapalvelupäällikkö

Konsernipalvelut. Tilapalvelupäällikkö NOKIAN TERVEYSKESKUKSEN ALA- JA YLÄSAIRAALARAKENNUSTEN RAKENNUS- JA LVIS-TEKNINEN KUNTOTUTKIMUS, SISÄILMATUTKIMUS, AHA- KARTOITUS SEKÄ ELINKAARILASKELMA Asia Tilapalvelu on pyytänyt tarjouksia Nokian terveyskeskuksen

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Porin Vesi, liikelaitoksen johtokunta

Porin kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 12) Porin Vesi, liikelaitoksen johtokunta Porin kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 27.03.2019, klo 17:00-17:31 Paikka Ulasoorintie 7 Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Tiedoksi

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

KUNTATOIMISTO -ASIANHALLINTAJÄRJESTELMÄN PÄIVITTÄMINEN. Konsernipalvelut, hallintojohtaja Hanna Vuojela:

KUNTATOIMISTO -ASIANHALLINTAJÄRJESTELMÄN PÄIVITTÄMINEN. Konsernipalvelut, hallintojohtaja Hanna Vuojela: KUNTATOIMISTO -ASIANHALLINTAJÄRJESTELMÄN PÄIVITTÄMINEN Asia, hallintojohtaja Hanna Vuojela: Nokian kaupungissa on ollut käytössä pitkään KuntaToimisto - asianhallintajärjestelmä diaarin, asianhallinnan,

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon Päätös 1 (7) Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen Keiteleen hammashoitolaan Hankintapäätökset 6 / 2019 Valmistelija(t) hallintosihteeri Merja Harju, puh. 044 7171213 sähköpostiosoite: Merja.Harju@kuh.fi

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 30.9.2014 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Hallintojohtaja

Hallintojohtaja Asia AUTON HANKKIMINEN TYÖPAJALLE Joroisten työpaja hoitaa asiakastöinä kuntalaisten tilaamia erilaisia kunnossapito- ja pihatöitä, kuljetuksia sekä Keski-Savon Jätehuollon kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti

Lisätiedot

Lallukka Anuriikka. Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja

Lallukka Anuriikka. Muut saapuvilla olleet Rönnholm Riku kunnanjohtaja Iitin kunta Pöytäkirja 2/2019 12 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 07.02.2019 Aika 07.02.2019 klo 18:03-19:12 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen huone Alatalo Liisa Joukanen Jukka Kangas

Lisätiedot

Päätös Päätän, että Uudenmaan liitto osallistuu ensi kertaa järjestettävän Red Carpet -festivaalin käynnistämiseen ja kuluihin.

Päätös Päätän, että Uudenmaan liitto osallistuu ensi kertaa järjestettävän Red Carpet -festivaalin käynnistämiseen ja kuluihin. Hankintapäätös 1 (6) Maakuntajohtaja 246 / 2017 29.6.2017 380/02.01.01/2017 Red Carpet 2017 elokuvafestivaalin avustus Hankinnan yleiskuvaus RCFF Elokuvafestivaali Oy on käynnistämässä maahamme uuden,

Lisätiedot

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta:

Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Kaavoituspäällikkö Hankintapäätökset. Tarjoukset saatiin seuraavilta toimijoilta: Mikkeli Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) MliDno-2017-163 Nuijamiehen, Pursialan ja valtatie 15 melu- ja tärinäselvitys Mikkelin kaupunki on pyytänyt tarjousta Nuijamiehen, Pursialan ja Valtatie 15 melu-

Lisätiedot

Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka

Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka Päätöspöytäkirja 1(5) Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka Selostus asiasta Tilapalvelut kilpailutti Laajennus J2:n urakoitsijat rajoitetulla menettelyllä. Kiinto- ja rst-kalusteurakan

Lisätiedot

Pykälät: ja 32-35

Pykälät: ja 32-35 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 4/2016 48 Kaavoitustoimikunta 09.05.2016 Aika 09.05.2016 klo 18:00-18:30 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

Tekninen johtaja KUNNANVIRASTON IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA

Tekninen johtaja KUNNANVIRASTON IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA Vireillepanija Asia KUNNANVIRASTON IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA Hankinta Sarastia on Pyhtään kunnan toimeksiannosta pyytänyt avoimella me net te lyl lä tarjoukset Pyhtään kunnanviraston irtokalusteista. Valintaperusteena

Lisätiedot

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Kaupunkitekniikan johtaja kunnallisasia

Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Kaupunkitekniikan johtaja kunnallisasia Järvenpää Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) JARDno-2017-275 Katuvalaistuksen rakentaminen 2018, hankinta Selostus asiasta perusteluineen Hankinta perustuu voimassa olevaan Katuvalaistuksen rakentaminen

Lisätiedot

Lokerokaappien hankinta liikuntapaikka -yksikköön

Lokerokaappien hankinta liikuntapaikka -yksikköön Kuopion kaupunki Päätöspöytäkirja 1 (5) BLC Turva Oy Leväsentie 7 70700 Kuopio Lokerokaappien hankinta liikuntapaikka -yksikköön Hankinta- ym. sopimukset 18 / 2017 Selostus ja perustelu Kuopion kaupungin

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta

Muutoksenhaku Muutoksenhaku hankintapäätökseen, Palvelukeskuksen johtokunta Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 2, paikannusrannekkeiden hankinta ja ylläpito HEL 2017-002561 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tarjouskilpailun jälkeen solmia hankintasopimuksen kokonaishinnaltaan

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , )

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , ) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 11.9.2018. Muutoksenhakukielto ( 102-103, 105-111) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

Päätös JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Päivämäärä Hallinto Kuntayhtymän johtaja Pykälä Diaari nro 35/2019 HAL:86 /2019

Päätös JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä Päivämäärä Hallinto Kuntayhtymän johtaja Pykälä Diaari nro 35/2019 HAL:86 /2019 Asia, jota päätös koskee Asianosaiset Vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen hankinta Keskustaksi Oy Selostus asiasta ja perustelut Vammaispalvelulain mukaisista kuljetuspalveluista on Kurikan

Lisätiedot