Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka"

Transkriptio

1 Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka Ammattiopisto

2 Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Kiipulan toimipaikkaan. Tämän oppaan tarkoitus on antaa tietoa asumisesta ja vapaa-ajasta. MAJOITTUMINEN OPISKELIJATALOISSA Kiipulan opiskelijataloissa majoitutaan pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa. Asuinhuoneesi ja huonetoverisi voivat vaihtua lukuvuoden aikana. Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja. Sinun tarvitsee tuoda mukanasi vain henkilökohtaiset tavarasi, sekä oma tyyny ja lakanat. Asuminen opiskelijataloissa on maksutonta. Vastaat itse huoneesi siisteydestä. Opiskelijataloissa majoitutaan kouluaikana maanantaista perjantaihin, ei viikonloppuisin eikä loma-aikoina. Tiloja saatetaan vuokrata tällöin ulkopuolisille, joten varaudu tyhjentämään huone omista tavaroistasi ja luovuttamaan avaimet. Myös yli neljä viikkoa kestävien työssäoppimisjaksojen tai muiden poissaolojen ajaksi huone täytyy tyhjentää. Koulupäivä alkaa maanantaisin lounaan jälkeen noin kello Saavut siis Kiipulaan maanantaisin aamupäivän aikana. Kouluviikon päätyttyä opiskelijat lähtevät kotiin klo mennessä. Saat avaimen, josta huolehtiminen on sinun vastuullasi. Jos avaimesi katoaa, olet velvollinen korvaamaan kadonneen avaimen. Säilytä rahaa ja muita arvoesineitä erityistä huolellisuutta noudattaen. Jos haluat tuoda opiskelijataloon omia laitteita, esimerkiksi television, tietokoneen tai pelikoneita, neuvottele asiasta ohjaajasi kanssa. Oppilaitos ei vastaa tavaroidesi säilytyksestä eikä niille sattuneista vahingoista. Oppilaitos on vakuuttanut sinut kouluaikana ja koulumatkoilla tapahtuvien tapaturmien varalta. Sinulla on hyvä olla puhelimessa saldoraja väärinkäytösten varalta. Myös pankkitili on hyvä suojata nostorajoituksilla. Huomioithan, että alueella ei ole pankkiautomaattia. Varaathan tarpeeksi käteistä rahaa esimerkiksi bussimatkoja varten.

3 Ohjaus opiskelijataloissa Opiskelijataloissa on saatavilla ohjausta ympäri vuorokauden, myös yöaikaan. Ohjaajat ovat tukenasi arjen askareissa, kuten siivouksessa, pyykinpesussa, ruoanlaitossa ja vapaa-ajan toiminnoissa. Järjestyssäännöt Oppilaitoksella ja opiskelijataloilla on omat järjestysääntönsä. Niiden tarkoituksena on tukea oppimista, tukea yhteisöön kuulumista ja taata kaikille turvallinen ja viihtyisä opiskelu- ja asumisympäristö. Säännöt löytyvät kokonaisuudessaan tämän oppaan lopusta sekä osoitteesta Vierailuaika opiskelijataloissa on klo Myös vieraasi ovat velvollisia noudattamaan järjestyssääntöjä. Opiskelijatalossa tulee olla sisällä viimeistään klo Huomioithan, että Kiipula on päihteetön ja savuton oppilaitos.

4 RUOKAILU Kiipulan oma ruokala on nimeltään Rustholli. Lounas on opiskelijoille maksuton ja muista Rusthollin ruokailuista opiskelija maksaa ensisijaisesti laskutussopimuksella. Ruokailuja voi maksaa myös käteisellä tai pankkikortilla. Luonnonvara-alan opiskelijoille kuuluu maksuton aamiainen, lounas ja päivällinen. Ruokailuajat ovat: Aamiainen: klo Lounas: klo Päivällinen: klo Iltapala: klo Rusthollissa on mahdollisuus ruokailla myös erillisessä, hiljaisessa tilassa. Halutessasi voit valmistaa aterioita opiskelijatalon keittiössä. Tällöin olet itse vastuussa tarvittavien ruokatarvikkeiden hankkimisesta ja kustannuksista.

5 OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO Opiskelijaterveydenhuollon järjestämisestä vastaa kunnallinen terveydenhuolto. Kiipulassa on terveydenhoitajan vastaanotto, joka sijaitsee Kiipulakeskuksessa. Lääkäri on paikalla sovittuina päivinä. Lääkärin vastaanotolle pääset varaamalla ajan terveydenhoitajalta. Voit tarvittaessa varata ajan myös kuraattorille tai psykologille. Terveydenhoitaja Venla Hyvärinen puh Avoin vastaanotto ti-pe klo Muina aikoina vain ajanvarauksella. OPINTOTOIMISTO Kiipulan opintotoimisto sijaitsee Kiipulakeskuksessa. Siellä voit asioida muun muassa seuraavissa asioissa: opintoetuuksien neuvonta opintotuet koulumatkatuet kuntoutusetuudet läsnäolotodistukset opiskelutodistukset opintokortit matkakortit opiskelijakortit Matkahuollon ja VR:n todistukset Opintotoimistossa voit esittää myös muita opiskeluun liittyviä ja mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

6 MATKUSTAMINEN Hämeenlinnan ja Kiipulan välillä liikennöidään ylimääräiset tilausajot opiskelijoillemme maanantaisin ja perjantaisin. Nämä vuorot eivät näy normaalin reittiliikenteen aikatauluissa. Kiipula Matkasta peritään tavallisen bussiliikenteen mukainen hinta, joka maksetaan kuljettajalle käteisellä. Lisäksi Kiipulasta ja Kiipulaan kulkevat normaalit linja-autovuorot. Tilausajot maanantaisin: Tilausajo 1 klo Hämeenlinna, Wetteri Turenki, linja-autoasema Kauppakuja Turengin rautatieaseman pysäkki Kiipula Tilausajo 2 klo Hämeenlinna, Wetteri Turenki, linja-autoasema Kauppakuja Turengin rautatieaseman pysäkki Kiipula Tilausajo 3 klo Hämeenlinna, Wetteri Hml rautatieasema Aulangon risteys (Lidl) Kutalantie Katistentie Harvialantie Kiipula Tilausajo 4 klo Hämeenlinna, Wetteri Hml rautatieasema Turengin linja-autoasema Turengin rautatieaseman pysäkki Kiipula Huomioithan, että linja-auto lähtee linja-autoaseman lähellä olevalta Wetterin pysäkiltä linja-autoaseman vierestä. Linja-autossa lukee TILAUSAJO, KIIPULA.

7 Tilausajot perjantaisin: Tilausajo 1 klo Kiipula Turengin rautatieaseman pysäkki Turengin linja-autoasema Harvialantie Hml rautatieasema Hml linja-autoasema Tilausajo 2 klo Kiipula Hausjärventie (varikon ja Harjurinteen ohi) Turengin linja-autoasema Hausjärventie Hml rautatieasema Hml linja- autoasema Tilausajo 3 klo Kiipula Turengin rautatieasema Turengin linja-autoasema Tilausajo 4 klo Kiipula - Hausjärventie (varikon ja Harjurinteen ohi) Turengin linja- autoasema Hausjärventie Hml rautatieasema Hml linja-autoasema Tilausajojen aikataulut varmistuvat elokuun aikana. Autoilu Oppilaitoksen alueelle tullessasi sinun tulee jättää autosi parkkipaikalle. Jos kuljet toisen autoilevan opiskelijan kyydissä, keskustele ja sovi asiasta kotiväkesi kanssa. Oppilaitoksen alueella tarpeeton autoilu on kielletty. Piittaamattomuudesta ilmoitamme viranomaisille. Pyöräily ja jalankulku Kiipulassa voit lainata opiskelijatalon polkupyöriä tai tuoda Kiipulaan oman polkupyöräsi. Pyöräillessäsi sinun tulee käyttää pyöräilykypärää. Hämärällä heijastimen käyttö on pakollista.

8 VAPAA-AJAN TOIMINTA KIIPULASSA Kiipulan toimipaikassa järjestetään iltaisin ohjattua vapaa-ajan toimintaa. Ohjelma löytyy vapaa-ajan lukujärjestyksestä sekä liikuntalukujärjestyksestä, jotka löytyvät Facebookista Kiipulan ammattiopiston vapaa-aika -sivulta. Mainokset löytyvät myös oman opiskelijatalosi ilmoitustaululta. Liikuntahalli Liikuntahallissa voit harrastaa monenlaista liikuntaa itsenäisesti ja ohjatusti, esimerkiksi: sählyä sisäjalkapalloa sulkapalloa koripalloa kuntosaliharjoittelua Uimahalli Kiipulan uimahallissa voit käydä maksutta uimassa ja saunassa ma, ti ja to klo Keskiviikkoisin saunomismahdollisuus klo

9 Toimari Toimarilla on paljon erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Siellä voit esimerkiksi: tavata kavereita ja tutustua muihin opiskelijoihin pelata konsolipelejä isolla screenillä katsella televisiota lukea lehtiä, sarjakuvia ja kirjoja pelata biljardia, lautapelejä tai korttipelejä ratkoa sudokuja ja sanaristikoita piirtää ja askarrella tehdä käsitöitä. Kuvataidepaja ja kädentaitopaja Kuvataidepajalla ja kädentaitopajalla on ohjattua toimintaa kerran viikossa. Kuvataidepajassa sinulla on mahdollisuus piirtää, maalata tai harrastaa muita taiteita. Kädentaitopajassa askarrellaan ja tehdään käsitöitä monipuolisesti vaihtuvilla teemoilla.

10 Ulkoilumaastot Kiipulan alueella voit myös esimerkiksi lenkkeillä, pyöräillä, pelata tennistä ja frisbeegolfia, sekä harrastaa mobo-suunnistusta. Talvella voi lumikenkäillä, hiihtää sekä luistella. Lisäksi: Asiointibussilla pääset maksuttomasti Kiipulasta Turenkiin ostoksille ja takaisin keskiviikkoiltaisin Kirjastoauto käy Kiipulassa kerran viikossa Kiipulassa järjestetään myös esimerkiksi elokuvailtoja, diskoja, peli- ja urheiluturnauksia ja erilaisia ulkoilutapahtumia

11 OPISKELIJAKUNTA Kiipulan ammattiopistossa toimii opiskelijakunta, jonka jäseniä ovat kaikki ammattiopiston opiskelijat. Syksyllä opiskelijakunnalle valitaan vaaleilla hallitus, jonka ehdokkaaksi voi asettua jokainen ammattiopiston opiskelija. Opiskelijakunnan hallituksen tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista opiskelijoita koskeviin asioihin. Opiskelijakunnan tavoitteena on opiskeluviihtyvyyden ylläpitäminen. Opiskelijakunnan hallitus ideoi, suunnittelee ja toteuttaa retkiä esim. kulttuuri-, urheilu- ja liikuntatapahtumiin sekä järjestää muita tapahtumia. Opiskelijakunnan hallituksen jäsenistä valitaan edustajat mm. ammattiopiston johto- ja näyttötoimikuntaan sekä edustajat SAKU ry:n opiskelijaparlamenttiin. TUUTORITOIMINTA Opiskelijatuutoreiden tehtäviin kuuluu lukuvuoden aikana muun muassa uusien opiskelijoiden vastaanottaminen ja perehdyttäminen yhteistyössä ryhmänohjaajien kanssa. Työhön kuuluu myös ryhmien ohjausta, opastusta ja henkilökohtaista neuvontaa. Opiskelijatuutorit voivat edustaa ammattiopistoa erilaisissa tilaisuuksissa. Tuutorikoulutuksen aiheita ovat: sosiaalinen vuorovaikutus pienryhmätoiminnan ohjaaminen ammatillinen opiskelu ja oppiaineet oppilaitoksen organisaatio Tuutorit saavat toiminnastaan todistuksen sekä suoritusmerkinnän vapaasti valittaviin opintoihin. Lisätietoa tuutoritoiminnasta saat ryhmänohjaajaltasi.

12 YHTEYSTIEDOT Opiskelijatalo: Ohjaajat: Puhelin: Päivystyspuhelimet: Toiminta-alue 1: (Luonnonvara-, kiinteistö- ja auto/pienkonealat, kotityö- ja puhdistuspalveluala) Toiminta-alue 2: (Liiketalous-, logistiikka- ja tieto- ja tietoliikennetekniikka-alat) Valmentavat: Opiskelijan postiosoite: Opiskelijan nimi Kiipulan ammattiopisto Kiipulan toimipaikka/asuntolan nimi Kiipulantie Turenki Lisätietoja:

13

14 Turvallinen lukuvuosi Kiipulassa Yleinen hätänumero 112 Hätätilanteessa soita 112. Kuuntele ohjeet. Lopeta puhelu vasta, kun saat siihen luvan. Jos tulipalo uhkaa.. PELASTA välittömässä vaarassa olevat SULJE ovet estääksesi savun ja palon leviämistä HÄLYTÄ palokunta soittamalla turvallisesta paikasta 112 VAROITA muita ja ilmoita tilanteesta ohjaajalle MENE kokoontumispaikallesi Minun kokoontumispaikkani on Jos rakennuksesta ei pääse ulos, mene suojaisaan tilaan. Sulje ovet ja ikkunat. Soita 112. Kuuntele ohjeet. Henkinen hyvinvointi Hyvä käytös on kaikkien velvollisuus. Oppilaitoksessa ei kiusata! Kerro henkilökunnalle, jos koet, näet tai kuulet kiusaamista. Oppilaitoksessa on käytössä vertaissovittelu (Verso). Jos sinulla on huolia, puhu niistä henkilökunnalle.

15 OPISKELIJATALOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Opiskelijatalojen järjestyssääntöjen tavoitteena on turvata viihtyisä ja terveellinen asuminen sekä opiskelurauhan säilyminen. Säännöt sisältävät tietoja opiskelijataloissa asuvien oikeuksista ja velvollisuuksista. Jokaisen opiskelijatalossa asuvan tulee omalta osaltaan huolehtia asumis- ja opiskelurauhan säilymisestä vuorokauden kaikkina aikoina. 1 Asukkaan tulee käyttäytyä opiskelijataloissa ja niiden ulkopuolella hyvien tapojen mukaisesti. Kaikenlainen kiusaaminen myös vapaa-ajalla on kiellettyä. 2 Asumisoikeus Kiipulan ammattiopiston opiskelijataloissa edellyttää opintojen etenemistä. 3 Opiskelijataloissa on vierailuaika maanantaista torstaihin klo Vieraita koskevat Kiipulan ammattiopiston opiskelijatalojen järjestyssäännöt ja asukas on vastuussa vieraittensa käyttäytymisestä. 4 Opiskelijataloissa ei saa majoittua opetuksettomana aikana. Opiskelijataloissa ei saa olla koulupäivän aikana, ellei se liity opetukseen. 5 Opiskelijataloissa on hiljaisuus klo Kiipulasäätiön käytössä olevaa omaisuutta on käsiteltävä varoen ja vahingoittamatta. Omaisuuden vahingoittamisesta ja särkymisestä on jokainen asukas velvollinen ilmoittamaan henkilökunnalle. Mikäli asukas tai hänen vieraansa tahallisesti vahingoittaa Kiipulasäätiön tai toisen henkilön omaisuutta, on hän korvausvelvollinen. 7 Kaikkien päihdyttävien aineiden hallussapito, käyttö ja esiintyminen näiden vaikutuksen alaisena on kielletty. 8 Tupakointi ja sähkötupakan käyttö on kielletty opiskelijataloissa ja piha-alueilla. 9 Räjähteiden ja muiden räjähdysherkkien tai syttymisherkkien aineiden, ampumaaseiden, teräaseiden, muiden vastaavien esineiden ja tarvikkeiden hallussapito ja säilyttäminen on kielletty opiskelijataloissa ja Kiipulan ammattiopiston alueelle pysäköidyissä ajo-neuvoissa. 10 Oppilaitos ei korvaa asukkaiden rikkoutuneita tai kadonnutta omaisuutta. 11 Asukkaalla on velvollisuus ilmoittaa havaitut järjestyssääntöjen rikkomukset välittömästi henkilökunnalle. 12 Tapaturmatilanteissa asukas on velvollinen antamaan välittömän ensiavun ja ottamaan yhteyttä henkilökuntaan. 13 Järjestyssääntöjen rikkomisesta seuraa kurinpitotoimia. Jukka Kujala, rehtori

16 Postiosoite: PL Turenki keskus (03)

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka Ammattiopisto Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Kiipulan toimipaikkaan. Tämän oppaan tarkoitus on antaa tietoa

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Kiipulan toimipaikka Ammattiopisto Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Kiipulan toimipaikkaan. Tämän oppaan tarkoitus on antaa tietoa

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Kiipulan ammattiopisto Ammattiopisto Punaportti Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikkaan

Lisätiedot

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka

Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Asumisen opas Turvallista ja ohjattua arkea ympäri vuorokauden Punaportin toimipaikka Kiipulan ammattiopisto Ammattiopisto Punaportti Tervetuloa asumaan Kiipulan ammattiopiston Punaportin toimipaikkaan

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuksen järjestäjä on päättänyt näistä järjestyssäännöistä 26.1.2016 ja ne ovat voimassa 1.2.2016 alkaen toistaiseksi. Järjestyssääntöjen valmisteluvaiheessa on kuultu sekä

Lisätiedot

Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus

Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus 2018-2019 Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta Seuraa meitä myös somessa: https://www.facebook.com/kiipulanao https://instagram.com/kiipulan_ ammattiopisto/

Lisätiedot

Ammatillinen erityisopetus

Ammatillinen erityisopetus Ammatillinen erityisopetus Hakuaika syksyllä 2017 alkavaan koulutukseen on 15.3. 5.4.2017! Tutustu koulutuksiimme tarkemmin kotisivuillamme www.kiipula.fi! Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen

Lisätiedot

Opiskelijan opas. Ammatillinen peruskoulutus

Opiskelijan opas. Ammatillinen peruskoulutus Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus 2019-2020 Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta Seuraa meitä myös somessa: https://www.facebook.com/kiipulanao https://instagram.com/kiipulan_ ammattiopisto/

Lisätiedot

Ammatillinen erityisopetus

Ammatillinen erityisopetus Ammatillinen erityisopetus Tutustu koulutuksiimme ja hakuohjeisiin kotisivuillamme www.kiipula.fi! Hakuaika syksyllä alkavaan ammatilliseen erityisopetukseen on 14.3. 4.4.2018. Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto

Lisätiedot

Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus

Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus 2017-2018 Kiipulan toimipaikkakartta Seuraa meitä myös somessa: https://www.facebook.com/kiipulanao https://instagram.com/kiipulan_ ammattiopisto/ https://twitter.com/kiipulaao

Lisätiedot

! Hakuaika syksyllä 2020 alkavaan vaativan erityisen tuen koulutukseen

! Hakuaika syksyllä 2020 alkavaan vaativan erityisen tuen koulutukseen Hakuaika syksyllä 2020 alkavaan vaativan erityisen tuen koulutukseen 11.3. 1.4.2020! Tutustu koulutuksiimme ja hakuohjeisiin kotisivuillamme www.kiipula.fi! Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen

Lisätiedot

! Hakuaika syksyllä 2019 alkavaan vaativan erityisen tuen koulutukseen

! Hakuaika syksyllä 2019 alkavaan vaativan erityisen tuen koulutukseen Hakuaika syksyllä 2019 alkavaan vaativan erityisen tuen koulutukseen 13.3.-3.4.2019! Tutustu koulutuksiimme ja hakuohjeisiin kotisivuillamme www.kiipula.fi! Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen

Lisätiedot

logo tähän Kiipulan ammattiopisto Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus

logo tähän Kiipulan ammattiopisto Opiskelijan opas Ammatillinen peruskoulutus logo tähän Opiskelijan opas Kiipulan ammattiopisto 2016-2017 Ammatillinen peruskoulutus 2 Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta Sisällys Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta 2 Sisällys 3 1 Kiipulan

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt Käsitelty Sedun johtoryhmässä 59 22.05.2015 Hyväksytty Seinäjoen koulutuskuntayhtymän yhtymähallituksessa 67 22.06.2015 Sisällys 1 Järjestyssääntöjen tavoitteet...

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

Kiipulan. ammattiopisto 2016. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin

Kiipulan. ammattiopisto 2016. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Kiipulan ammattiopisto 2016 Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen ammatillinen erityisoppilaitos. Se järjestää koulutusta ja kuntoutusta erityistä

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

ASUNTOLAPAIKKAHAKEMUS Lukuvuosi

ASUNTOLAPAIKKAHAKEMUS Lukuvuosi ASUNTOLAPAIKKAHAKEMUS Lukuvuosi 2017-2018 Täytä tekstaten Sukunimi Hakija täyttää Etunimet Henkilötunnus Kotikunta Katuosoite: Opiskelijan puhelin: Postinumero ja toimipaikka Huoltajan nimi, osoite ja

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki

Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki Koulutuskeskus Sedu, Kauhajoki OPISKELIJAN OPAS Kauhajoki Lukuvuosi 2013-2014 SISÄLLYSLUETTELO: 1. HENKILÖKUNTA 3 2. RYHMÄT JA RYHMÄNOHJAAJAT 5 3. LUKUVUODEN TYÖPÄIVÄT 6 4. TYÖSSÄOPPIMISJAKSOT 7 5. UUSINTATENTIT

Lisätiedot

Rytkyn koulun järjestyssäännöt

Rytkyn koulun järjestyssäännöt Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 MICROSOFT Rytkyn koulun järjestyssäännöt 2016-2017 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä,

Lisätiedot

Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016

Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016 Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016 Sisällysluettelo Tervetuloa Jamilahteen 2 Tärkeitä yhteystietoja 3 Lukuvuoden aikataulu 4 Yleistä lasitaidelinjasta 5 Opiskelujen käytännöt 7 Lähialueen palvelut 9

Lisätiedot

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt

Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt 1 Koulutuskeskus Sedu Asuntolan järjestyssäännöt Johtoryhmässä 26.6.2013 (56 ) hyväksyttyjen sääntöjen päivitysluonnos 16.4.2014 Käsitelty johtoryhmässä 17.6.2014 Hyväksytty yhtymähallituksessa 11.7.2014

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 3.5.2015 64 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET

ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET ASUKKAAN TURVALLISUUSOHJEET Turvallista asumista YH Kodeilla YH Kodit tarjoaa elämän kestävää asumista, joka on paljon enemmän kuin pelkkä asunto. Me arvostamme turvallisen asumisen ja toimivan elinympäristön

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Koulutie Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Nämä toimintaohjeet täydentävät

Lisätiedot

Kiipulan. ammattiopisto. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin

Kiipulan. ammattiopisto. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Kiipulan ammattiopisto Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen ammatillinen erityisoppilaitos. Se järjestää koulutusta ja kuntoutusta erityistä

Lisätiedot

Kiipulan. ammattiopisto. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin

Kiipulan. ammattiopisto. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Kiipulan ammattiopisto Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen ammatillinen erityisoppilaitos. Se järjestää koulutusta ja kuntoutusta erityistä

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Tuomarniementie

Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Tuomarniementie Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Ähtäri Tuomarniementie Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu

Lisätiedot

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi

Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Tommi Lapinjoki 2011 Suonenjoki Kuopio Toivala Muuruvesi Asukkaat vastaavat itse solujen ja huoneiden siisteydestä Solujen seinällä siivousvuorolista. Kerran viikossa Tupatarkastus Yhteiset säännöt koko

Lisätiedot

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT EURAN KUNTA KASVATUS- JA OPETUSPALVELUT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1.8.2017 2 1. KOULUN NIMI: Euran Kirkonkylän koulu 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMINEN Koulun järjestyssääntöjen

Lisätiedot

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014

SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 SB-Pro pojat -99 ja -00 Eerikkilän leiri 5. 7.9.2014 Leiri alkaa perjanitaina 5.9. klo 17:00 ja loppuu sunnuntaina 7.9. noin klo 13:30. Eerikkilän urheilukeskuksen osoite on Urheiluopistontie 138, 31370

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti.

TURVALLISESTI KODISSANI. Oma turvallisuuteni. Valitse kyllä tai ei. Tiedän hätänumeron. Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Oma turvallisuuteni Valitse kyllä tai ei. TURVALLISESTI Tiedän hätänumeron. kyllä ei KODISSANI Säilytän puhelinta paikassa, josta löydän sen helposti. Huoneessani on toimiva palovaroitin. Tiedän, mitä

Lisätiedot

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt

F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt F.E. Sillanpään lukion järjestyssäännöt OPETUSHALLITUKSEN OHJEIDEN MUKAISET JÄRJESTYSSÄÄNNÖT HÄMEENKYRÖN KUNTA F.E. Sillanpään lukio Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen...

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2016-2017 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta

Liite 7: Yh 17.6.2015 Liite Jr 16.6.2015 Asuntolatoiminta Asuntolatoiminta SISÄLLYSLUETTELO 1. Lähtökohdat... 3 2. Asuntolatoiminnan toimintasuunnitelma / vuosikello... 3 3. Asukasvalinnat... 3 4. Asuntolatoiminnan kehittäminen... 4 5. PKKY:n asuntoloiden toimintaohjeet...

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

Asuntolan toimintaohjeet. Koulutuskeskus Sedu, Lapua. Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa

Asuntolan toimintaohjeet. Koulutuskeskus Sedu, Lapua. Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Asuntolan toimintaohjeet Koulutuskeskus Sedu, Lapua Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Sedu Lapuan opiskelija-asuntolan toimintaohjeet Nämä toimintaohjeet

Lisätiedot

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni

Avoin Paja INSPIS. KESÄ-ELOKUU Inspis kiinni KESÄ-ELOKUU 2019 - Inspis kiinni 15.-26.7.2019 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen

Lisätiedot

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt

Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Jyväskylän ammattiopiston järjestyssäännöt Järjestyssääntöjä sovelletaan Jyväskylän ammattiopistossa (Laki ammatillisesta koulutuksesta 630/1998/35 ), johon kuuluvana pidetään opetuksen käytössä olevia

Lisätiedot

Kiipulan. ammattiopisto. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin

Kiipulan. ammattiopisto. Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Kiipulan ammattiopisto Työvaltaisesti itsensä kokoiseen ammattiin Mikä Kiipula? Kiipulan ammattiopisto on valtakunnallinen ammatillinen erityisoppilaitos. Se järjestää koulutusta ja kuntotusta erityistä

Lisätiedot

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Voimaan 28.8.2014 sisältävät opiskelijan tai harjoittelijan oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia määräyksiä, joiden lähtökohtana ovat ammatillisesta

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sivistyslautakunta Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU. Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 5 Sivu 1 / 4 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT RUUKINKANKAAN KOULU Suomussalmen kunta 1. RUUKINKANKAAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden,

Lisätiedot

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sivistyslautakunta 22.6.2016 96 Liite 3 Sivu 1 / 4 1. NIVAN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Nämä järjestyssäännöt on laadittu yhdessä oppilaiden, koulun henkilökunnan ja vanhempien kanssa. 2. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN

Lisätiedot

LAPIN AMMATTIOPISTO. Opiskelijan opas 2012-2013

LAPIN AMMATTIOPISTO. Opiskelijan opas 2012-2013 LAPIN AMMATTIOPISTO Opiskelijan opas 2012-2013 SISÄLTÖ OPINTOTOIMISTOJEN YHTEYSTIEDOT... 3 Nuorten ammatillinen koulutus... 3 Aikuiskoulutus... 3 LUKUVUODEN AIKATAULUT... 4 Lukuvuoden aloitus- ja päättymispäivämäärät

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYTTÄ. OSALLISUUTTA, HYVINVOINTIA

YHTEISÖLLISYYTTÄ. OSALLISUUTTA, HYVINVOINTIA YHTEISÖLLISYYTTÄ. OSALLISUUTTA, HYVINVOINTIA Kiipulassa toteutuvia hyviä opetuksen käytänteitä ja opiskelijahyvinvointia opiskelijanäkökulmasta Yhteisöllisyys ja osallisuus on Ammattiopiston toiminnan

Lisätiedot

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi

TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Lukuvuosi TURUN LYSEON KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lukuvuosi 2017-2018 Oppilaan velvollisuudet Perusopetuslain 35 :n mukaan "Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen jokaisena koulupäivänä. Oppilaan on suoritettava

Lisätiedot

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sateenkaaren erityiskoulun JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntö 1 (4) Sisällysluettelo 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2 2 Oppilaan oikeudet ja velvollisuudet... 2 Oppilaiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ SALON SEUDUN AMMATTIOPISTON JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Hallitus 6.9.2016 102 1 1 Järjestyssäännön tarkoitus Järjestyssääntö luo edellytykset opiskelun kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden saavuttamiselle

Lisätiedot

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana.

Opas on tarkoitus ottaa käyttöön lukuvuoden alusta. Sen menettelytapoihin perehdytään kouluissa jo kuluvan kevään aikana. Lasten ja nuorten lautakunta 25 04.04.2017 Lasten ja nuorten lautakunta 32 30.05.2017 PERUSOPETUKSEN YHTEISET TYÖRAUHAAN LIITTYVÄT TOIMINTAMALLIT/JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Lasten ja nuorten lautakunta 04.04.2017

Lisätiedot

logo tähän Kiipulan ammattiopisto Opiskelijan opas 2015-2016 Ammatillinen peruskoulutus

logo tähän Kiipulan ammattiopisto Opiskelijan opas 2015-2016 Ammatillinen peruskoulutus logo tähän Opiskelijan opas Kiipulan ammattiopisto 2015-2016 Ammatillinen peruskoulutus 2 Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta Sisällys Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta 2 Sisällys 3 1 Kiipulan

Lisätiedot

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT IMATRAN YHTEISLUKION JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisällys 1 Koulun nimi... 3 2 Järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 3 3 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet... 3 3.1 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus ja

Lisätiedot

Mikä on AV-viestinnän koulutuspäällikön nimi ja puhelinnumero Koulutuspäälikkö on Jaana Vestergren ja puh

Mikä on AV-viestinnän koulutuspäällikön nimi ja puhelinnumero Koulutuspäälikkö on Jaana Vestergren ja puh Koska alkaa kolmas jakso? Kolmas jakso alkaa 9.1.2017 Mikä on AV-viestinnän koulutuspäällikön nimi ja puhelinnumero Koulutuspäälikkö on Jaana Vestergren ja puh. 040 3340995 Kuka on AV-viestinnän opo? OPO

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Voimassa 14.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia niitä huoneistoja, kenttiä ym., joilla

Lisätiedot

logo tähän Kiipulan ammattiopisto Opiskelijan opas 2013-2014 Erityisopetus

logo tähän Kiipulan ammattiopisto Opiskelijan opas 2013-2014 Erityisopetus logo tähän Opiskelijan opas Kiipulan ammattiopisto 2013-2014 Erityisopetus 2 Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta Sisällys Kiipulan ammattiopiston toimipaikkakartta 2 Sisällys 3 1 Kiipulan ammattiopisto

Lisätiedot

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SIMPELEEN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Muutokset ja lisäykset voimassa 01.02.2018 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT JÄRJESTYSSÄÄNTÖ Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN!

TERVETULOA OPISKELEMAAN! TERVETULOA OPISKELEMAAN! VÄSTRA NYLANDS FOLKHÖGSKOLA 2017 2018 REHTORI Rehtori Henrik Grönroos 040 558 2081 henrik.gronroos@vnf.fi INFO Asuntola/opintotuki/muut opiskelua koskevat asiat Kanslisti Mia Lindström

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

Asuntolan järjestyssäännöt

Asuntolan järjestyssäännöt Asuntolan järjestyssäännöt ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Hyväksytty hallituksessa 18.1.2018 4 Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 531/2017 ja

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

AMURI 2 Hoitajat Kanslia

AMURI 2 Hoitajat Kanslia AMURI 2 Hoitajat 044 7758 020 Kanslia 044 7758 019 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto AMURI 2 on 28-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen huoneita.

Lisätiedot

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN!

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTIEN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT JA TAVOITTEET: Toimintamme arvot : 1. Kodinomaisuus 2. Lämpö 3. Turvallisuus 4. Yhteistyö Toiminnan

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN ENSIMMÄISEN VUODEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE Huhtikuu 2016 Vastausprosentti: 74,8 % Oppilaitos ja opiskelijahuolto Sivu 1 / 8 Oppilaitos ja opiskelijahuolto

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu. Lukuvuosi Kuopion Setlementti Puijola ry

ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu. Lukuvuosi Kuopion Setlementti Puijola ry ILTAPÄIVÄKERHON TOIMINTASUUNNITELMA Haapaniemen koulu Lukuvuosi 2017-2018 Kuopion Setlementti Puijola ry Toiminta-ajatus: Iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda lapsille virikkeellinen ja turvallinen

Lisätiedot

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan!

Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Tervetuloa Yrittäjänaispäiville Kotkaan! Saapuminen Kotkaan ja majoittuminen Majoitumme Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneella (Keskuskatu 21, 48100 Kotka, puh: +358 10 7821 000, kotka.seurahuone@sokoshotels.fi)

Lisätiedot

VVoimaa. Voimaan JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Omnia Koulutus

VVoimaa. Voimaan JÄRJESTYSSÄÄNNÖT. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Omnia Koulutus VVoimaa Voimaan 1.7.2017 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia Omnia Koulutus 1 (4) Omnian Koulutuksen järjestyssäännöt sisältävät opiskelijan oikeuksia ja velvollisuuksia koskevia määräyksiä,

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto NUORTEN KOULUTUKSEN ENSIMMÄISEN VUODEN OPISKELIJOIDEN PALAUTE Huhtikuu 2017 Vastausprosentti: 81,1 % I Oppilaitos ja opiskelijahuolto Sivu 1 / 8 I Oppilaitos ja opiskelijahuolto

Lisätiedot

ri KEVÄT 2019 te n le Avoin Paja taka INSPIS inimto

ri KEVÄT 2019 te n le Avoin Paja taka INSPIS inimto Toimintakalenteri KEVÄT 2019 2018 Inspis on kaikille 18 vuotta täyttäneille avoin matalan kynnyksen mielekkään tekemisen keskus. Toimintamme on tarkoitettu sinulle, joka koet hyötyväsi mielen hyvinvointia

Lisätiedot

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112.

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112. Pelastustiet ja pysäköinti Valvojat ohjeistetaan seuraamaan pysäköintiä niin, ettei pysäköinti estä pelastusajoneuvojen toimintaa ja niin että pelastustiet pidetään avoinna. Hallin edessä on selkeät parkkipaikat,

Lisätiedot

Tradenomi (AMK), mediatuotanto

Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tradenomi (AMK), mediatuotanto Tervetuloa opiskelemaan Turun ammattikorkeakouluun! Lue tästä tarkemmat ohjeet oman ryhmäsi aloitukseen ja opintoihin valmistautumiseen. Opintojen aloitus Aloitusaika: ke

Lisätiedot

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia:

PETSAMO 2 Hoitajat: Kanslia: PETSAMO 2 Hoitajat: 050 436 2222 Kanslia: 044 775 8017 Tervetuloa kuntoutumaan Petsamo 2:lle Tammenlehväkeskuksen osasto Petsamo 2 on neurologinen kuntoutusosasto, jonka tarkoituksena on antaa kokonaisvaltaista

Lisätiedot

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Sisältö 1 YYTERI BEACH JÄRJESTYSSÄÄNNÖT... 3 1.1 JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ASUMISTA VARTEN... 3 1.1.1 YLEISTÄ... 3 1.1.2 VELVOITTAVUUS... 3 1.1.3 YHTEISET ALUEET... 3 1.1.4 JÄTEHUOLTO... 3 1.1.5 PYSÄKÖINTI... 3

Lisätiedot

TOIMINTA-AJATUS Toimintaa ohjaavat periaatteet:

TOIMINTA-AJATUS Toimintaa ohjaavat periaatteet: MÄNNISTÖKOTI MÄNNISTÖNKATU 10, 85800 HAAPAJÄRVI puh. 044 4456 435 -> Männistökodin tavoitteena on tarjota yksilöllistä, kodinomaista ja turvallista asumista kehitysvammaisille asukkaille. TOIMINTA-AJATUS

Lisätiedot

Keudan järjestyssäännöt

Keudan järjestyssäännöt Keudan järjestyssäännöt Sisällys Keuda oppilaitoksena 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus 1 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet 2 Opiskelijan oikeudet 2 Opiskelijan velvollisuudet 2 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa

Järjestyssääntöjen soveltaminen Kontiolahden kunnassa 1 (5) Kasvatus- ja koulutuslautakunta 28.10.2015 KONTIOLAHDEN KUNNAN PERUSOPETUKSEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tehtävänä on luoda perusta koulutyön kasvatuksellisten ja opetuksellisten tavoitteiden

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019 Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun järjestyssäännöt 2019 Hyväksytty yhtymähallituksessa 22.1.2019, 14 Sisällys 1 Järjestyssääntöjen perusta ja tarkoitus... 1 2 Soveltamisalue... 1 3 Opiskelijan oikeudet...

Lisätiedot

OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA OHJEET / SIBELIUKSENVÄYLÄ

OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA OHJEET / SIBELIUKSENVÄYLÄ 12.6.2017/EB OPISKELIJA-ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA OHJEET / SIBELIUKSENVÄYLÄ Keuda Sibeliuksenväylän asuntolassa asuvia koskevat Keudan järjestyssäännöt, asuntolan järjestyssäännöt sekä Keudan hyvinvointisuunnitelman

Lisätiedot

Keudan järjestyssäännöt

Keudan järjestyssäännöt Keudan järjestyssäännöt Sisällys Keuda oppilaitoksena 1 Järjestyssääntöjen tarkoitus 1 Opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet2 Opiskelijan oikeudet 2 Opiskelijan velvollisuudet 2 Opiskelijoiden yhdenvertaisuus

Lisätiedot

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ AMMATTIOPISTO SAMIEDU OPPILAITOKSEN JA ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ AMMATTIOPISTO SAMIEDU OPPILAITOKSEN JA ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ AMMATTIOPISTO SAMIEDU OPPILAITOKSEN JA ASUNTOLAN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 16.10.2018 16.10.2018 1 Sisällys Ammattiopisto SAMIedun järjestyssääntöjen tarkoitus ja soveltaminen... 2

Lisätiedot

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS lukuvuosi 2015-2016 Hyvät oppilaat Musiikkiopiston aukioloajat Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa työskentelyänne Lauttasaaren musiikkiopistossa. Tähän

Lisätiedot

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia

PETSAMO 3 Hoitajat Kanslia PETSAMO 3 Hoitajat 050 366 2039 Kanslia 044 775 8018 TERVETULOA KUNTOUTUMAAN! Tammenlehväkeskuksen osasto PETSAMO 3 on 19-paikkainen kuntoutusosasto. Osa huoneista on kahden hengen ja osa yhden hengen

Lisätiedot

= peruskoulun koulupäivinä = arkipäivinä maanantaista perjantaihin = ajaa mainitun paikan kautta

= peruskoulun koulupäivinä = arkipäivinä maanantaista perjantaihin = ajaa mainitun paikan kautta 8.8.2018-1.6.2019 Linja 151 Turenki-Kiipula-Leppäkoski-Tervakoski Linja 152 Turenki-Kuumola-Kiipula-Leppäkoski-Tervakoski Linja 156 Tervakoski alakoulu-tervkoski-hallakorpi-leppäkoski-kiipula-turenki Linja

Lisätiedot

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä)

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä) 2 TIETOA LEIRIKESKUKSESTA Alue on tarkoitettu alle 100 henkilön majoittumiseen päärakennuksessa, 6 majoitusmökissä ja asuntovaunuissa / asuntoautoissa. Alueella järjestetään satunnaisesti muutaman tunnin

Lisätiedot

Asuntolaohjeistus Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie

Asuntolaohjeistus Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie Asuntolaohjeistus Koulutuskeskus Sedu, Ilmajoki, Ilmajoentie Turvallista, viihtyisää ja opintoja tukevaa asumista yhteistyössä kodin ja koulun kanssa Tervetuloa asumaan Ilmajoelle! Tähän ohjeistukseen

Lisätiedot

Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annettujen lakien 630)1998, 951/2011,asetuksen 811/1998 ja tupakkalain 698/2010 mukaisesti.

Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annettujen lakien 630)1998, 951/2011,asetuksen 811/1998 ja tupakkalain 698/2010 mukaisesti. Hyväksytty Yhtymähallitus 16.6.2016 Nämä säännöt on laadittu ammatillisesta koulutuksesta annettujen lakien 630)1998, 951/2011,asetuksen 811/1998 ja tupakkalain 698/2010 mukaisesti. Asuntolasääntöjen lisäksi

Lisätiedot

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X

TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta Ryhmä 16X TERVETULOA! Ylöjärven lukion vanhempainilta 28.9.2017 Ryhmä 16X Tärkeitä asioita kakkosella 1/3 Opintojen seuranta onnistuu parhaiten Wilman kautta. Huom! Huoltajan Wilma-tunnukset ovat voimassa siihen

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI- OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI- OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI- OPISTOON! o o o o o o o o o SISÄLTÖ 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 4 2. OPISTON OPETUSTILAT... 5 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 6 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 13 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO...

Lisätiedot

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal

Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke. KIOM, HDO ja Aspal Helsingin Diakonissalaitos Sanervakodin yhteisöasumisen hanke KIOM, HDO ja Aspal Heli Alkila 25.05.2016 Istutuksia Vapaaehtoiset Omaiset Läheiset Aikapankki: minä autan leipomisessa ja sinä matonpesussa

Lisätiedot

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON!

TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! - TERVETULOA PAASIKIVI-OPISTOON! SISÄLTÖ 1. OPISTON VUOSIAIKATAULU... 5 2. OPISTON OPETUSTILAT... 6 3. KÄYTÄNNÖN ASIOITA... 7 4. OPISTON IT-LAITTEET JA TIETOVERKKO... 14 5. OPISKELIJATERVEYDENHUOLTO...

Lisätiedot

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET.

JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. JOTKUT IHMISET ONNISTUVAT ELÄMÄSSÄÄN, KOSKA KOHTALO ON NIIN MÄÄRÄNNYT; MUTTA USEIMMAT IHMISET ONNISTUVAT, KOSKA HE OVAT ITSE NIIN PÄÄTTÄNEET. TERVETULOA KOTIVÄKI! n. 1170 n. 70 4 Opiskelijahuolto suuressa

Lisätiedot

Ammatillinen koulutus

Ammatillinen koulutus Ammatillinen koulutus pähkinänkuoressa AMMA projekti, 2005. Ammatillinen koulutus maahanmuuttajille. YLIOPISTOT 4-7 vuotta Suomen koulutusjärjestelmä AMMATTIKORKEA- KOULUT, 4 vuotta Suomessa kaikki käyvät

Lisätiedot

OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN

OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN OPISKELIJA-ASUNTOJEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT LIITTEINEEN Järjestyssäännöt ovat lukion sisäistä säädöstä. Suomussalmen kunnan sivistyslautakunta on hyväksynyt säännöt Suomussalmen lukion asuntojen järjestyssääntö

Lisätiedot

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut

Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Ylöjärven kaupungin liikuntapalvelut Kesä 2019 Uimahallin aukiolot ja tapahtumat Uimahalli ja kuntosali Toukokuun poikkeusaukiolot ti 30.4. suljetaan klo 18.00 1.5. VAPPU suljettu ke 29.5. suljetaan klo

Lisätiedot