VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2011 Järjestöjen yhteistyötä asiakkaan hyväksi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2011 Järjestöjen yhteistyötä asiakkaan hyväksi"

Transkriptio

1 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2011 Järjestöjen yhteistyötä asiakkaan hyväksi Yhteiskristillinen päihde- ja mielenterveyspäiväkeskus Vaajakoskella Taustaa työlle Nykypäivää on luonnehdittu pirstaleiseksi ja sen on puolestaan katsottu vievän ihmisiä etäämmälle toisistaan. Väännetään peistä siitä, pitääkö ihmisten tavata oikeasti kasvotusten vai riittävätkö kaverit sähköisessä todellisuudessa. Kumpaankin koulukuntaan riittää kannattajia. Joka tapauksessa on lienee totta, ettei ihminen voi hyvin ollessaan yksinäinen ja sosiaalisessa tyhjiössä. Vaajakoskella pääasiallisesti toimiva Vaajakosken Suvanto ry. on ponnistellut vuonna 2011 luodakseen toiminnan piirissä oleville henkilöille yhteyttä, osallisuutta ja merkitystä elämään.

2 Työ on ollut innostavaa. Se on tavoittanut satunnaisen kävijän, vapaaehtoistyöntekijän, harjoittelijan, opiskelijan kuin rikoksen sovittajankin. Joukon kirjavuudesta huolimatta sopuisasti, yhteyttä rakentaen, toisiaan arvostaen ja tukien on arkea, miksei juhlaakin eletty. On kannustavaa huomata, kuinka työttömyyden, päihteiden, masennuksen ja eristäytymisen otteesta on polkuja ulos toiveiden ja paremman huomisen suuntaan. Toiminnassa on mukana myös henkilöitä, joiden elämän on hyvinkin järjestyksessä. He toimivat eräänlaisina kummeina ja olkapäinä, joihin nojautua. Mukanaolollaan he tuovat vakautta ja rakentavaa yhteisöllisyyttä toimintaan. Perustana toiminnalle on vahva kristillinen arvopohja, ja vakaumus joka tunnustaa jokaisen kiistattoman ihmisarvon. Luonnehdinta kohderyhmästä Toimintamme on kohdennettu päihde-, mielenterveys- ja syrjäytymisongelmia kohdanneille eri-ikäisille henkilöille ja heidän läheisilleen. Toimintaan ohjaudutaan hyvin erilaisista olosuhteista ja erilaisilla voimavaroilla varustettuna. Ihmisten eriarvoistuminen näkyy arjessa ja näyttää vahvistavan otettaan. Kertautuneet ja kasautuneet ongelmat tuovat monta henkilöä Vaajakosken Suvannon toiminnan piiriin. Vuoden aikana kohtamme työmme kautta n. 200 eri henkilöä. Päivätoiminta arkisin välisenä aikana: - Päiväkeskuksessa on aamupala, kahvi- ja ruokailumahdollisuus lounasaikaan. - Mahdollisuus pyykinpesuun, vaatehuoltoon ja saunaan. - Internet ja lehdet ovat kävijöiden käytettävissä. - Musiikkia harrastetaan usean eri kokoonpanon voimin. Ryhmät ovat harjoitelleet Vaajakosken kirkon musiikkitiloissa. - Liikuntaan on sisältynyt salibandyä, pehmolentopalloa, keilausta, ratsastusta ja kuntosalikäyntejä. Liikunta on toiminut säännöllisten viikkovuorojen muodossa ja lisäksi on osallistuttu turnauksiin. Musiikin ja liikunnan toiminnoissa on tehty hyvää yhteistyötä mielenterveysyhdistys Kellon kanssa. - Harrastusmahdollisuudet tekstiili- ja puukäsitöiden muodossa. - Työntekijöiden antama ohjaus päihdehoitoon ja muihin pulmatilanteisiin liittyen. - Vahva vertaistuellinen ilmapiiri. - Monimuotoinen vapaaehtoistyö. - Kuntouttava työtoiminta. - Työllistymistä tukevat harjoittelut, valmennukset ja kokeilut. - Tukityöllistäminen. - Yhdyskuntapalvelu. - Vankien koevapausjärjestelmä. - Retket, leirit ja ulkoilupäivät, joko Suvannon toimesta tai yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

3 - Teemalliset saunaillat erikseen naisille ja miehille. - Keskustelut ja hengellinen ohjaus. Päiväohjelmaa rytmittävät klo pidettävä aamunavaus, joka sisältää lyhyen hartauden ja päivän tapahtumien läpikäynnin. Sen jälkeen nautitaan aamupala. Väki siirtyy töiden ja askareiden pariin ja klo välillä on lounas. Päivään mahtuu lukuisa määrä keskusteluja, kohtaamisia ja vertaistukea. Se vahvistaa yhteisöllisyyttä, jota monet kaipaavat yksinäisen elämän vastapainoksi. Päiväkeskus sijaitsee Vaajakosken taajaman keskeisellä paikalla osoitteessa: Vaajakoskentie 123 E VAAJAKOSKI. Yhteystiedot: P S-posti on toimisto@suvanto.fi kotisivut Suvantokirppis Vaajakosken Urheilutalolla osoitteessa Savonmäentie VAAJAKOSKI P Tilastotietoja vuodelta Käyntikertoja n eli keskimäärin 40 henkilöä / päivä. - Vapaaehtoistyöpäiviä n vuoden 2011 aikana. - Ruokailuja ja aamupaloja yhteensä n Kuntouttavassa työtoiminnassa tai työharjoittelussa oli yhteensä 23 eri henkilöä. - Opiskelijoita kenttäjaksoilla yhteensä 10 henkilöä. - Yhdyskuntapalvelussa 5 henkilöä. Valvotussa koevapaudessa 1 henkilö. Tapahtumia vuodelta Suvannon naistenleiri 5 pv. järjestettiin Kesärannan leirikeskuksessa elokuussa. - Miestenleirejä oli kaksi. Humalajärven leirikeskuksessa maaliskuussa ja Kesärannan leirikeskuksessa elokuussa. Leirit järjestettiin yhteistyössä baptisti-, helluntaija vapaaseurakunnan sekä Jyväskylän katulähetyksen kanssa. - Ulkoilu- ja retkipäiviä oli 4. - Vaajakosken kylätapahtumassa nimeltä Kohinat olimme mukana omalla myyntipöydällä sekä elokuussa, että maaliskuussa talvikohinoilla. - Toukokuussa teimme koulutus ja virkistysmatka Rakveren ja Narvan seudulle Itä- Viroon. Matkalla oli mukana asiakkaita, vapaaehtoistyöntekijöitä, yhteistyötahojen edustajia ja henkilökuntaa, yhteensä 18 henkilöä. - Lokakuussa järjestettiin ilta Vapaaehtoisille, vapaaehtoistyön juhlavuoden merkeissä. Ohjelmassa oli musiikkia ja kahvitarjoilu. - Joulunpyhien aikaan Suvanto oli auki n. 2 tuntia päivittäin vapaaehtoisvoimin.

4 - Jouluaattoiltana vapaaehtoiset järjestivät jouluruokailun ja hartauden Suvannossa. Suvannon liikuntatoiminta Suvanto aloitti yhteistyössä Kello ry:n ja Parkinssonyhdistyksen kanssa pehmolentopallon keväällä Pehmolentopallo osoittaututui suosituksi ja syksyllä 2011 aloitettiin yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ErLin kanssa vakiovuoro maanantaisin Vaajakosken liikuntahallissa. Ryhmässä oli kävijöitä n. 10/kerta. Torstaisin pelattiin sählyä Vaajakosken liikuntahallissa torstaisin ympäri vuoden. Kävijöitä ryhmässä on ollut n. 8/kerta. Vuoro toteutettiin yhteistyössä Kello ry:n ja ErLin kanssa. Luontoliikuntaa toteutettiin yhdessä Kello ry:n kanssa. Päiväretkiä tehtiin kahdeksan joissa osallistujia oli n.9 henkeä/kerta. Retkiä kauemmaksi tehtiin mm. Kulhanvuoreen, Hyyppäänvorelle, Leivonmäen kansallispuistoon ja Helvetinjäevelle. Maastoratsastusta toteutettiin yhteistyössä Kello ry:n ja Joutsassa olevan Saaga-tallin kanssa. Ratsastaminen tapahtui islanninhevosilla. Retkien olennaisena toimintamuotona oli sosiaalipedagoginen hevostoiminta -malli. Ratsastajia osallistui 7 henkeä/kerta ja ratsastamassa käytiin kuusi kertaa. Suvannon ja Kello ry:n yhdistetty Salibandy-joukkue osallistui Mtkl:n salibandyn mestaruusturnaukseen. Joukkue voitti Mtkl:n salbandy kilpasarjan mestaruuden Suvannon asiakkaita oli mukana myös Salibandyn harrastaja-joukkeessa sekä lentopallossa. Palloiluturnaukseen osallistui 11 henkilöa Suvannosta. Musiikkitoiminta Suvannosta käytiin soittamassa Vaajakosken Kirkon bänditilassa 2-3 krt/vk. Osallistujia oli n. 4 henkilöä/kerta. Osallistujista suurin osa oli nuoria aikuisia. Suvannossa perustettu Los Suvanto bändi sekä bänditoiminnassa mukana olleiden perustama Pääjärvi bändi odallistuivat Kello ry:n Parempi elämä - musiikki projektiin jossa työpajamaisesti tuotettiin musiikkia, harjoiteltiin ja käytiin studiossa nauhoittamassa levy. Toiminassa toteutettiin vahvasti nuorten sosiaalisen vahvistamisen elementtejä. Pääjärvi bändi osallistui Mind The Youth rock tapahtumaan Lutakossa edustaen Suvannon musiikkitoimintaa. Muina järjestöina mukana olivat RokkiBreikki K-S Opistolta, Kello ry, Yad ja Jkl:n kaupungin taidepajan Voda-bändi. Kirpputori Vaajakosken Suvanto on ylläpitänyt kirpputoritoimintaa Savonmäentiellä urheilutalon alakerrassa lähes kaksi vuotta. Suvantokirppiksellä myydään kaikenlaista lahjoituksena saatua tavaraa suksista shortseihin. Myyntituloilla tuetaan Suvannon päihde- ja mielenterveystyötä, jonka kautta mahdollistuu mm. työharjoittelu- ja palkkatukityöpaikkoja. Kirpputorin vastaava työntekijä Margit Hujanen viihtyy työssään erinomaisesti ja kertoo saaneensa siitä uutta potkua elämäänsä. Antoisinta hänelle ovat olleet

5 keskustelut asiakkaiden kanssa, jotka välillä pureutuvat vaikeisiinkin asioihin. Joidenkin puolesta hän on saanut myös rukoilla. Jotkut viihtyvät kirpputorilla jutustelemassa ja siellä on tarjolla kahvia ja muuta juotavaa. Pihassa on kahdesti järjestetty lettukestit, jolloin asiakkaat ovat saaneet tavaroiden etsiskelyn lisäksi nauttia tikanheitosta ja muista peleistä. Monet vapaaehtoistyöntekijät ovat avustaneet kirpputorilla lajittelu-, myynti- ja kuljetustehtävissä. Asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta etenkin hyvästä palvelusta ja siisteydestä. Kirpputorilla voi korjauttaa vaatteita ja lahjoituskankaista tehdään myös ompelutöitä vastaavan työntekijän Margitin toimesta. Kirpputori on siis toteuttanut työharjoittelua, vapaaehtoistyötä ja kierrätystä. Kirpputorilta toimitettiin vaatepakkauksia Jyväskylän poliisivankilaan ja Palokan terveysaseman vuodeosastolle. Kotiutuvien asiakkaiden vaatteet ovat usein turmeltuneet tai vaatetus on ollut puutteellinen tullessa. Yhteistyö ja olemassa olevat verkostot KASTE-hankeen kanssa tehtävä yhteistyö vahvistui ja konkretisoitui vuonna Kiinnityimme vahvasti Arjen mieli-hankeeseen ja sen työryhmiin. Suvannosta toiminnanjohtaja Kari Lahti osallistui Arjen mielen ohjausryhmän ja projektiryhmän työskentelyyn sekä päiväkeskustyöntekijä Ilkka Rautiainen kahteen toimintatapoja suunnittelevaan ja kehittävään ryhmään. Hanke pitää sisällään myös 2-vuotisen verkostoyhteistyökoulutuksen, johon osallistuvat Hellä Florin ja Ilkka Rautiainen. Haimme myös RAY:ltä rahoitusta hankkeeseen, jossa neljä järjestöä yhdistäisi osaamistaan ja toimintaansa, jolla tuetaan vapautuvien vankien kotiutumista ja kiinnittymistä yhteiskuntaan. Hanketta kaavaillaan nelivuotiseksi, kolmen työntekijän työpanoksella. Mukana olevat järjestöt ovat Kuiville pyrkivien tuki ry, Kristillinen alkoholisti ja narkomaanityö ry, Mielenterveysyhdistys Kello ry ja haki-jana Vaajakosken Suvanto ry. Hankkeeseen ei myönnetty rahoitusta, mutta uudistettua hakemusta alettiin valmistella jo vuonna Keskeiset yhteistyötahot - Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut. - Keski-Suomen sairaanhoitopiiri. - Vaajakosken terveysaseman avokatko-toiminta. - SOVATEK-säätiö. - Kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö KAN ry. - Kuiville pyrkivien tuki ry. - Jyväskylän katulähetys ry. - Yhteistyöseurakunnat. Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän helluntai- ja Jyväskylän vapaaseurakunta, Jyväskylän ortodoksinen seurakunta ja Vaajakosken baptistiseurakunta. - Raha-automaattiyhdistys. - Paikalliset päihdetoimijat.

6 - Sininauhaliitto ry. - Työ- ja elinkeinotoimisto ja Työvoiman palvelukeskus. - Rikosseuraamuslaitos. - Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus KOSKE. - Jyväskylän aikuisopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu Oy. - Mielenterveysyhdistys Kello ry. - Elintarvikkeita lahjoittaneet kaupat ja elintarviketeollisuus. - Kiinteistö Oy Vaajakosken keskuskulma. - Sunnuntaisin päiväkeskuksessa kokoontuva venäjän kielellä toimiva ryhmä, joka käyttää toiminnastaan nimeä Siunauksen seurakunta. Jäsenyydet: - Sininauhaliitto ry. - Sovatek-säätiö. (Ent. Jyväskylän seudun päihdepalvelusäätiö) - Sosiaalialan työnantaja- ja toimialaliitto ry / EK. - Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus KOSKE. Henkilöstö: Vaajakosken Suvanto ry:ssä palkattuina ovat vuonna 2012 työskennelleet: Kari Lahti Toiminnanjohtaja 12 kk. Margit Hujanen Kirpputorityöntekijä 12 kk. Ilkka Rautiainen Päiväkeskustyöntekijä 12 kk. (Oppisopimus) Riitta-Liisa Lehtovirta Keittiötyöntekijä 8 kk. Hellä Florin Päihdetyöntekijä 9 kk. Seija Pulkkinen Keittiötyöntekijä 4 kk. Yhdistyksen hallinto Vaajakosken Suvanto ry:n hallitus vuonna 2011 Jäsen: Varajäsen Armas Laatinen, puheenjohtaja Kirsti Liukko, varapuheenjohtaja Aimo Asikainen Kerttu Savela Pasi Toivola Mirja Parkkila Pekka Eerola Matti Taalas Seppo Riikonen Juhani Eriksson Heli Aittoniemi Risto Huttunen Hallitus kokoontui yhdeksän kertaa. Esittelijänä ja sihteerinä kokouksissa toimi Kari Lahti. Yhdistyksen jäsenmäärä 30 maksanutta henkilöä. Talous Taloudesta erillinen selvitys tilinpäätösliitteessä.

7 Kirjanpito- ja palkanlaskentapalvelut on hankittu Jyväskylän katulähetyksen taloushallinolta. Tilintarkastajana on toiminut Aarno Malin HTM Varatilintarkastajana on toiminut Matti Mantsinen. Kehittäminen - Sosionomi- ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja työpari tekivät kehittämistyötä pohjustavan kyselyn keväällä. Kysely suoritettiin kolmessa ryhmässä, asiakkaille ja vapaaehtoistyöntekijöille, palkatuille työntekijöille ja hallituksen jäsenille. Kolmijaolla pyrittiin selvittämään, kohtaavatko perustehtävän kuvaus ja asiakkaiden kokemukset. - Työntekijät kokoontuivat viettämään kehityspäivää Järvilinnaan Laukaan Vihtavuoressa. Kehityspäivässä käytettiin runkona em. opiskelijoiden tekemää kyselyä ja sen tuloksia. Lopuksi Voinemme todeta, että pysyväksi osaksi työtä on tullut muutos. Muutokset tuovat mukanaan epävarmuutta ja jopa pelkoja. Muutoksen voi nähdä myös mahdollisuutena ja vahvuutena. Hyvällä mielellä voimme todeta Suvannon työn kohdalla, että pysyvää on myös hengellinen pohja ja perusta, jonka varassa voimme ja saamme työtä edelleen tehdä. Vaajakoskella 23. helmikuuta 2012 Vaajakosken Suvanto ry:n hallitus

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 Verkostoitumista ja hyvinvointia Yhteiskristillinen päihde- ja mielenterveyspäiväkeskus Vaajakoskella

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 Verkostoitumista ja hyvinvointia Yhteiskristillinen päihde- ja mielenterveyspäiväkeskus Vaajakoskella VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2010 Verkostoitumista ja hyvinvointia Yhteiskristillinen päihde- ja mielenterveyspäiväkeskus Vaajakoskella www.suvanto.fi Yleistä Vaajakosken Suvanto ry:n toimintaan on vuoden 2010

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2009

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2009 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2009 Tuttua työtä uudessa kaupungissa Yhteiskristillinen päihde- ja mielenterveyspäiväkeskus Vaajakoskella www.suvanto.fi 1 Yleistä Vaajakosken Suvanto ry on toiminut matalan kynnyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 TOIMINTAKERTOMUS 2014 SOTE-tulee, oletko valmis Yhteiskristillinen päiväkeskus päihde- ja mielenterveystyön kentässä Vaajakoskella www.suvanto.fi 1 Vaajakosken Suvanto ry Vaajakosken Suvanto ry, joka on

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2013

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2013 VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2013 Nuoria aikuisia ja päihdetyön murrosta Yhteiskristillinen päiväkeskus päihde- ja mielenterveystyön kentässä Vaajakoskella www.suvanto.fi 1 Vaajakosken Suvanto ry Vuonna 1997

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2012 15-vuotta Toivon tekoja ja Valmistunut oppisopimus

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2012 15-vuotta Toivon tekoja ja Valmistunut oppisopimus VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2012 15-vuotta Toivon tekoja ja Valmistunut oppisopimus Yhteiskristillinen päihde- ja mielenterveyspäiväkeskus Vaajakoskella www.suvanto.fi Mikä Suvanto? Vuonna 1997 perustettu Vaajakosken

Lisätiedot

Vaajakosken Suvanto ry. Vuosikertomus 2018

Vaajakosken Suvanto ry. Vuosikertomus 2018 Vaajakosken Suvanto ry Vuosikertomus 2018 Vaajakosken Suvanto ry Aktivoivaa päiväkeskustoimintaa päihde- ja mielenterveystyön kentällä Toiminta-alueena Vaajakoski lähialueineen Toiminnalla yhteiskristillinen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2016

TOIMINTAKERTOMUS 2016 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1 Yleistä Vaajakosken Suvanto ry järjestää aktivoivaa päivätoimintaa mielenterveys- ja päihdeongelmia kohdanneille. Yhdistyksemme yhteiskristillinen arvopohja, rakkaus lähimmäistä

Lisätiedot

Vuodelle 2016 nimesimme toimintasuunnitelmassa Suvannon painopistealueiksi tarjota 1) Matalan kynnyksen lähipalvelua sekä 2) Osallistavaa toimintaa

Vuodelle 2016 nimesimme toimintasuunnitelmassa Suvannon painopistealueiksi tarjota 1) Matalan kynnyksen lähipalvelua sekä 2) Osallistavaa toimintaa TOIMINTAKERTOMUS 2017 Yleistä Vaajakosken Suvanto ry järjestää aktivoivaa päivätoimintaa mielenterveys- ja päihdeongelmia kohdanneille. Yhdistyksemme yhteiskristillinen arvopohja, rakkaus lähimmäistä kohtaan

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2013. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2013 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 4 KOKOUKSET... 4 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

Yhdistyksen tuki omaishoitajille

Yhdistyksen tuki omaishoitajille Salon seudun omaiset ja läheiset ry Yhdistyksen tuki omaishoitajille Omaishoitajien laki-ilta 26.2.2013 Kaupungintalo, Valtuustosali Seija Hyvärinen Toiminnan tavoitteet 1 Toiminnalla edistetään kotona

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA...

Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2018... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset... 3 SOTUNET Sosiaali-

Lisätiedot

Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 12.4.2011

Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 12.4.2011 Valtakunnalliset kuntoutuspäivät 12.4.2011 SOVATEK-SÄÄTIÖ julkisen ja kolmannen sektorin yhteistoimintaorganisaationa Toimitusjohtaja Jussi Suojasalmi SOVATEK-SÄÄTIÖ S osiaalipalvelu O sallistaminen, ohjauspalvelu

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2014 1 (5) AIKA 14.05.2014 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa kotihoidossa oleville ikäihmisille ja muistisairaille päivätoimintaa

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry

Toimintakertomus 2014. Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 1 Toimintakertomus 2014 Laukaan Omaishoitajat SAMARIA ry 2 Sisältö VERTAISTOIMINTA... 3 PAIKALLINEN YHTEISTOIMINTA... 3 TIEDOTTAMINEN... 3 TILAISUUDET... 3 LAHJOITUKSET... 3 KOKOUKSET... 3 VARAINHANKINTA...

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PERUSTEHTÄVÄ / MISSIO Seurakunta kutsuu ihmisiä armollisen ja kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, julistaa evankeliumia ja rohkaisee

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa hämeenlinnalaisille kotihoidossa oleville ikäihmisille ja

Lisätiedot

Työllisyyspalveluiden organisaatio

Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden organisaatio Työllisyyspalveluiden johtaja Hallinto- ja tukipalvelut Työllisyysyksikkö Työllisyyspäällikkö Työraide Projektipäällikkö Työvalmennusyksikkö Työvalmennuspäällikkö Työvoimanpalvelukeskus

Lisätiedot

LÄNSI-LAPPI KUTY TUIKKUUN MIESTYÖN ESITTELU TUETTU- JA INTERVALLIASUMIS- PROSESSI UUDISTETTU PÄIVÄKESKUS TUIKKU VOIMAVARAKESKEINEN HYVINVOINTIRYHMÄ

LÄNSI-LAPPI KUTY TUIKKUUN MIESTYÖN ESITTELU TUETTU- JA INTERVALLIASUMIS- PROSESSI UUDISTETTU PÄIVÄKESKUS TUIKKU VOIMAVARAKESKEINEN HYVINVOINTIRYHMÄ MIESTYÖN ESITTELU TUETTU- JA INTERVALLIASUMIS- PROSESSI KUTY TUIKKUUN LÄNSI-LAPPI VOIMAVARAKESKEINEN HYVINVOINTIRYHMÄ UUDISTETTU PÄIVÄKESKUS TUIKKU UUSI PÄIVÄTOIMINTA PÄIVÄKESKUS RENTUKAN TOIMINNAN UUDISTAMINEN

Lisätiedot

Autismisäätiö. - osallisuutta ja onnistumisia

Autismisäätiö. - osallisuutta ja onnistumisia Autismisäätiö - osallisuutta ja onnistumisia Räätälöiden töihin 20.5.2015 Kaikille sopiva työ- seminaari Autismisäätiö Autismisäätiö on voittoa tavoittelematon säätiö, joka tuottaa asiantuntevia palveluja

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt EMO Espoon musiikkiopisto Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt 2 ESPOON MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys Esbo

Lisätiedot

Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä. ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava

Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä. ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava Verkostoitumisen mahdollisuudet pienlapsiperheen elämässä ohjelmajohtaja, psykologi Marie Rautava Sosiaaliset verkostot ja vertaistuki q Sosiaaliset verkostot tukevat pienlapsiperheen hyvinvointia q Vertaistuen

Lisätiedot

LÄNSI-LAPPI MIESTYÖN KUTY PÄIVÄKESKUKSEEN TUETTU- JA INTERVALLIASUMIS- PROSESSI UUDISTETTU PÄIVÄKESKUS VOIMAVARA- KESKEINEN HYVINVOINTI- RYHMÄ

LÄNSI-LAPPI MIESTYÖN KUTY PÄIVÄKESKUKSEEN TUETTU- JA INTERVALLIASUMIS- PROSESSI UUDISTETTU PÄIVÄKESKUS VOIMAVARA- KESKEINEN HYVINVOINTI- RYHMÄ MIESTYÖN ESITTELY TUETTU- JA INTERVALLIASUMIS- PROSESSI VOIMAVARA- KESKEINEN HYVINVOINTI- RYHMÄ RENTORYHMÄ PERJANTAI- TUNNELMAT PÄIVÄKESKUS RENTUKAN TOIMINNAN UUDISTAMINEN MIESSAKKI ry TOIMINNAN ALOITTAMINEN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 ROVANIEMEN PÄIVÄKESKUS RY ETELÄRINNE 32 96100 ROVANIEMI 14. syyskuuta 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Rovaniemen Päiväkeskus ry Rovaniemen Päiväkeskus ry:n toiminnan tavoitteena

Lisätiedot

Alkukartoitus 2016 Kiuruvesi Asukasluku: 8600, 75 vuotta täyttäneitä: 1120 (13 %), Lähde: Sotkanet 2015

Alkukartoitus 2016 Kiuruvesi Asukasluku: 8600, 75 vuotta täyttäneitä: 1120 (13 %), Lähde: Sotkanet 2015 Alkukartoitus 2016 Kiuruvesi Asukasluku: 8600, 75 vuotta täyttäneitä: 1120 (13 %), Lähde: Sotkanet 2015 Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan valittiin vuonna 2016 yhteensä 18 kuntaa (kuvio1.) Kolmivuotisen kehittämistyön

Lisätiedot

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito

Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Helsingin kaupungin työllisyydenhoito Eija Hanni 17.5.2011 Eija Hanani Työllisyydenhoidon linjaukset 1. Työttömyyden katkaisu mahdollisimman varhain 2. Painopisteryhmät: - nuoret - nuoret aikuiset - maahanmuuttajat

Lisätiedot

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ

HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ TOIMINTAKERTOMUS 2017 Sisällys YLEISTÄ... 2 HALLITUS, KOKOUKSET JA JÄSENISTÖ... 2 Hallinto 2017... 2 Kokoukset... 2 Jäsenistö... 2 TALOUS... 3 TOIMINTA... 3 Sääntömuutos... 3 Jäsenyydet ja osallistumiset...

Lisätiedot

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa.

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa. AIKA 08.06.2014 klo 17:00 PAIKKA Sivu / Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/37 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/38

Lisätiedot

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010

KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Kymenlaakson Reserviläispiiri ry Piirihallitus 25.10.2009 KYMENLAAKSON RESERVILÄISPIIRIN TOIMINTASUUNNITELMA 2010 1. JOHDANTO Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n 53. toimintavuosi noudattaa Reserviläisliitto

Lisätiedot

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen.

KYS:n synnytysvalmennus Valmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjälle ja heidän tukihenkilölleen. Raskausajan valmennukset Suuhygienistin ja fysioterapeutin valmennus Suuhygienisti ohjaa suun hyvinvointiin liittyvistä asioista. Fysioterapeutin valmennuksessa opastetaan ergonomiasta, raskausajan liikunnasta

Lisätiedot

Jyvässeudun mielenterveystoimijoiden verkosto Meteli Päivi Antila-Kokko ja Katja Pihlaja

Jyvässeudun mielenterveystoimijoiden verkosto Meteli Päivi Antila-Kokko ja Katja Pihlaja Jyvässeudun mielenterveystoimijoiden verkosto Meteli 28.3.2017 Päivi Antila-Kokko ja Katja Pihlaja METELI O METELI on monipuolinen epävirallinen yhteistyöverkosto. O Verkosto syntyi syksyllä 2008 Psykiatrisen

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2014 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoituksena on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina

Lisätiedot

2000-2001. Keväällä 2001 yhdistyksessä toimi johtaja, vastaava ohjaaja, kaksi muuta ohjaajaa ja ohjaaja-emäntä.

2000-2001. Keväällä 2001 yhdistyksessä toimi johtaja, vastaava ohjaaja, kaksi muuta ohjaajaa ja ohjaaja-emäntä. 2000- luku 2000-2001 Yhdistys aloitti työllistämistoiminnan Toivosta Työksi hankkeella. Tavoitteena oli jokaisen projektiin osallistuvan työllistyminen omien voimavarojen ja mahdollisuuksien mukaisesti

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

x Työ jatkuu vielä Kaste II Toteutunut osittain - työ jatkuu Kaste II

x Työ jatkuu vielä Kaste II Toteutunut osittain - työ jatkuu Kaste II Painopistealueittain teksti hankehakemuksesta KONKREETTISET TOIMENPITEET Etelä-Savo Keski-Suomi Ehkäisevän työn kehittäminen Sijaishuollon kehittäminen 1. ei toteudu 2. toteutunut 3. toteutunut hyvin 1.

Lisätiedot

Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1

Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1 Itä-Suomen Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 16.6.2015 1 Itä-Suomen Varikot 16.6.2015 2 Varikon tavoitteet Sosiaalisen osallisuuden vahvistaminen ja tukeminen Köyhyyden torjuminen

Lisätiedot

KESKUSTELUA DIAKONIAPAJAN KOKOONPANOSTA SUURELLA SYDÄMELLÄ VAPAAEHTOISTYÖN MUUTOKSET

KESKUSTELUA DIAKONIAPAJAN KOKOONPANOSTA SUURELLA SYDÄMELLÄ VAPAAEHTOISTYÖN MUUTOKSET Kokousaika Tiistaina 5.5.2015 kello 16.30 Kokouspaikka Vanha pappila, Rovastintie 3 1 2 3 4 5 6 7 KOKOUKSEN AVAUS KESKUSTELUA DIAKONIAPAJAN KOKOONPANOSTA DIAKONIAN KESÄ SUURELLA SYDÄMELLÄ VAPAAEHTOISTYÖN

Lisätiedot

PÄIVÄKESKUSTOIMINNAN KEHITTÄMINEN, Tornio: Uudistetun päiväkeskuksen avaaminen, toiminnan käynnistäminen ja toiminnan sisältöjen

PÄIVÄKESKUSTOIMINNAN KEHITTÄMINEN, Tornio: Uudistetun päiväkeskuksen avaaminen, toiminnan käynnistäminen ja toiminnan sisältöjen MIESTYÖ MUKAAN, Tervola: Miestyön esittely Tervolan päiväkeskuksessa 4.2.2014. Esittelyn jälkeen keskustelu/kartoitus asiakkaiden kanssa miestyön aloittamisesta Tervolassa. Tavoitteena käynnistää toiminta

Lisätiedot

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio

6.4.2010. Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio LOPPURAPORTTI 1 / 5 MAHIS PROJEKTIN LOPPURAPORTTI AJALTA 1.4.2007 30.3.2010 Projektin nimi Projektipäällikkö Ohjausryhmä Mahis projekti Tornion Järjestöyhdistys ry Kemintie 53 95420 Tornio Sauli Hyöppinen

Lisätiedot

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina 19.11.2015 klo 18.30 (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Todetaan kokouksen läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet 3. Todetaan

Lisätiedot

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S. Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä

JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S. Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä ROVANIEMEN SEUDUN MIELENTERVEYSSEURA RY JÄRJESTÖJEN VAPAAEHTOISTYÖN KOORDINOINTI JA KEHITTÄMINEN N E U V O K A S Yli 18 vuotta järjestö- ja vapaaehtoistyötä Rovaniemellä HANKETREFFIT 27.5.2014 KULTTUURI

Lisätiedot

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS

KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS 1 (5) KOSKEN KESKI-SUOMEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖN TYÖRYHMÄN KOKOUS Aika Ma 23.5.2011 klo 13-15.30 Paikka Sovatek, Matarankatu 4, 2 krs, kokoustila 202 Osallistujat Hannu Koivisto Kari Lahti Maritta

Lisätiedot

KNoppi Itä-Suomi syksy 2013

KNoppi Itä-Suomi syksy 2013 KNoppi Itä-Suomi syksy 2013 KNoppi I 24. 25.8.2013 Nurmes KNoppi II 21. 22.9.2013 Kuopio KNoppi III 12. 13.10.2013 Joensuu KNOPPI-OHJAAJAKOULUTUS (4) Itä-Suomi syksy 2013 Ajankohta KNoppi I 24. 25.8.2013

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

KOULUMÄEN PÄIVÄKESKUS. Viidankatu 25 95420 TORNIO 040-5676547 koulumaenpaivakeskus@gmail.com

KOULUMÄEN PÄIVÄKESKUS. Viidankatu 25 95420 TORNIO 040-5676547 koulumaenpaivakeskus@gmail.com KOULUMÄEN PÄIVÄKESKUS Viidankatu 25 95420 TORNIO 040-5676547 koulumaenpaivakeskus@gmail.com HISTORIAA, PERUSTAJAT, PERUSTAJA- YHTEISTYÖKUMPPANIT, RAHOITTAJAT Torniolaakson Suojapirtti ry:n ja Tornion kaupungin

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Päiväkeskuksen opetuskeittiö, Sairaalantie 4, Heinävesi. Otsikko Sivu 6 VANHUSNEUVOSTOJEN OSALLISTUMIS- JA

Päiväkeskuksen opetuskeittiö, Sairaalantie 4, Heinävesi. Otsikko Sivu 6 VANHUSNEUVOSTOJEN OSALLISTUMIS- JA HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 10 Vanhusneuvosto 15.11.2016 AIKA 15.11.2016 klo 15:02-16:06 PAIKKA Päiväkeskuksen opetuskeittiö, Sairaalantie 4, 79700 Heinävesi KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 VANHUSNEUVOSTOJEN

Lisätiedot

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä.

Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. Paikalla oli puheenjohtajan lisäksi 16 piirihallituksen jäsentä. PIIRIHALLITUKSEN KOKOUS 1/12 ( Uusi piirihallitus ) Aika: 15.12.2011 klo 19.35 19.49 Paikka: Luonetjärven varuskuntakerho 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Jouko Hyppönen avasi kokouksen klo 19.35. 2. Kokouksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5.

TOIMINTAKERTOMUS 2009-10. Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä. 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano. 3. Kokoukset. 4. Työryhmät. 5. TOIMINTAKERTOMUS 2009-10 Äänekosken nuorisovaltuusto SISÄLLYS: 1. Yleistä 2. Nuorisovaltuuston kokoonpano 3. Kokoukset 4. Työryhmät 5. Lausunnot 6. Viestintä ja markkinointi 7. Retket, koulutukset ja virkistäytyminen

Lisätiedot

Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke

Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke 10.4.2015 Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & Avanti-hanke AVANTIBOOK Nro 6 Seinäjoen kaupungin Työllisyyspalvelut & AVANTI-HANKE Työllisyyden kuntakokeiluhanke Kaupungin Työllisyyspalvelut Seinäjoki

Lisätiedot

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016

Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 KUOPION SELKÄYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS 2016 2 Kuopion Selkäyhdistys ry Toimintakertomus 2016 Jäsenistö Vuoden 2016 lopussa jäsenmäärä oli 386 henkilöä. Vapaaehtoistyöntekijöiden määrä 30 henkilöä ja

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät

Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät Kaikkien osa-alueiden yhteiset laatutekijät 6.9.20182 Tähtiseura-ohjelman laatutekijät Yhteiset laatutekijät Lapset & nuoret Aikuiset Johtaminen ja hallinto Johtaminen Hallinto Viestintä ja markkinointi

Lisätiedot

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019

Laukaan Kalevalaiset Naiset ry Toimintasuunnitelma 2019 Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Toiminnan tavoitteet vuonna 2019... 3 3. Toiminta... 3 4. Tiedotus... 4 5. Hallinto... 4 5.1. Vuosikokous... 4 5.2. Hallitus... 4 6. Yhteistyötahot... 5 7. Talous... 5 Liite:

Lisätiedot

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry

Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Case: Monitoimijainen yhteistyö elintapamuutoksen tukena Tiina Pajula EMY ry www.emy.fi Espoon mielenterveysyhdistys EMY ry Tavoite kohderyhmän yhdistämisessä ja aktivoimisessa,

Lisätiedot

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle

Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Yhdistys muistihäiriöisille, heidän läheisilleen ja ammattihenkilöstölle Snellmaninkatu 3 B, Lappeenranta (ent. asemapäällikön talo) Toimisto avoinna klo 9.00-13.00 tai sopimuksesta Puh. 040 587 2451 Sähköposti:

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 16.6.2011 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä 16.6.2011 Sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma Ohjausryhmän kokoonpano ja yhteystiedot 16.6.2011 Kainuun sosiaalisen vahvistamisen kehittämisohjelma KAIRA -hanke (Vaikuttavuutta Kainuun rakennetyöttömyyden purkamiseen) (S10179) KaiTo -projekti (Kainuulainen työ- ja terveyskunnon toimintamalli)

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

NASTOLA 27.8.2013. Alueellinen kehittämispäivä. Tuija Hämäläinen & Susanna Palo

NASTOLA 27.8.2013. Alueellinen kehittämispäivä. Tuija Hämäläinen & Susanna Palo NASTOLA 27.8.2013 Alueellinen kehittämispäivä Tuija Hämäläinen & Susanna Palo Valtakunnallinen työpajayhdistys ry Työpaja-ammattilaisten vuonna 1997 perustama järjestö OKM:n nimeämän nuorisotyön palvelu-

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

3/57 Vaajakosken kirkossa kannettava kolehti ajalle Liite annetaan kokouksessa

3/57 Vaajakosken kirkossa kannettava kolehti ajalle Liite annetaan kokouksessa JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2015 1 (5) AIKA 26.08.2015 klo 18:00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/52 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa

JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA. toimintasuunnitelma 2008. Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ www.jyvaskyla.fi/japa JYVÄSKYLÄN ASUKKAIDEN PAIKALLISAGENDA toimintasuunnitelma 2008 Kilpisenkatu 8 40100 JYVÄSKYLÄ 2 SISÄLLYSLUETTELO TOIMINTASUUNNITELMA 2008 sivu 1. JOHDANTO 3 2. PERUSTOIMINTA 3 3. PERUSTOIMINTAAN KUULUVAT

Lisätiedot

Wanha Karhunmäki. No terve! Aikahan on se vakiotiistai, 15.5. klo 11.00. Paikka Wanha Karhunmäki Lapualla, osoite Karhunmäentie 923.

Wanha Karhunmäki. No terve! Aikahan on se vakiotiistai, 15.5. klo 11.00. Paikka Wanha Karhunmäki Lapualla, osoite Karhunmäentie 923. Wanha Karhunmäki No terve! Aikahan on se vakiotiistai, 15.5. klo 11.00. Paikka Wanha Karhunmäki Lapualla, osoite Karhunmäentie 923. Netistäkin Wanha Karhunmäki sivut löytää, ja siellä on ajo-ohjekin. Ohjelma

Lisätiedot

Mukana ihmisten arjessa

Mukana ihmisten arjessa Mukana ihmisten arjessa Meidät löytää myös netistä www.lahiokeskus.fi tai Facebookista: Lähiökeskukset Kumppanuustalo LÄHIÖKESKUS HÄMEENLINNA Vuodesta 2016 alkaen Lähiökeskusten toiminta on osa Hämeenlinnan

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika 15.1.2019 kello 18.30 Paikka Turengin seurakuntakeskus, Juttilantie 2, 14200 Turenki Läsnä Aitto-oja Piia Marttinen Kari Eerola Pirkko Mustalahti Satu Eriksson Niko Mylly Joona Hakala Pentti Mäkelä

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.12.2017 klo 17:00 PAIKKA Koivuniemen leirikeskus Koivuniementie 30 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/70 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Jyväskylä Vapaaehtoiseen osallisuuteen aktivointi leipa jonoista ja vankiloista

Jyväskylä Vapaaehtoiseen osallisuuteen aktivointi leipa jonoista ja vankiloista Jyväskylä 25.10.2016 Vapaaehtoiseen osallisuuteen aktivointi leipa jonoista ja vankiloista 25.10.2016 1 ViaDia Varikko 2015-2017 (ESR) Kuntouttava päivä- ja työtoimintamalli 25.10.2016 2 Varikkojen yhteyshenkilöt:

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso

JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso JÄSENTIEDOTE 1/2015 salonseudunrauhanturvaajat@gmail.com http://koti.mbnet.fi/kuso PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS Hyvät Rauhanturvaajat, Taas on vuosi vaihtunut. Yhdistys piti syyskokouksensa ilman suurempia

Lisätiedot

INFO G-E junioreiden vanhemmille

INFO G-E junioreiden vanhemmille INFO G-E junioreiden vanhemmille 9.1.2017 https://www.youtube.com/watch?v=lsarn2t4ifo Junioritiimin toiminnan päämääriksi asetettiin: Seuran sisäisen ja ulkoisen yhtenäisyyden vahvistaminen sekä viestinnän

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Pohjois-Suomen A-killat

Pohjois-Suomen A-killat Pohjois-Suomen A-killat 1. Haukiputaan A-kilta ry 2. Jokilaaksojen A-kilta ry 3. Kajaanin A-kilta ry 4. Kemin A-kilta ry 5. Keski-Lapin A-kilta ry 6. Keskipisteen A-kilta ry 7. Koillis-Lapin A-kilta ry

Lisätiedot

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU

Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU 7.3.2018 Vantaa Jarno Karjalainen SOSKU-hanke SOSKU-hankkeessa (2015-2018) sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaiset ja asiakkaat ideoivat,

Lisätiedot

3/5 Reformaation merkkivuoden tapahtumat ja Suomen Itsenäisyyden juhlan tapahtumat Vaajakosken alueseurakunnassa 2017

3/5 Reformaation merkkivuoden tapahtumat ja Suomen Itsenäisyyden juhlan tapahtumat Vaajakosken alueseurakunnassa 2017 AIKA 11.1.2017 klo 18:00 PAIKKA Jyskän seurakuntakoti Asmalammentie 4 40420 Jyskä Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/2 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/3

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Alkukartoitus 2016 Närpiö Asukasluku: 9837, 75 vuotta täyttäneitä: 1295, 13,8 %), Lähde: Sotkanet 2015

Alkukartoitus 2016 Närpiö Asukasluku: 9837, 75 vuotta täyttäneitä: 1295, 13,8 %), Lähde: Sotkanet 2015 Alkukartoitus 2016 Närpiö Asukasluku: 9837, 75 vuotta täyttäneitä: 1295, 13,8 %), Lähde: Sotkanet 2015 Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan valittiin vuonna 2016 yhteensä 18 kuntaa (kuvio1.) Kolmivuotisen kehittämistyön

Lisätiedot

Varikko Pohjois-Karjala projekti 2015-2017 (ESR)

Varikko Pohjois-Karjala projekti 2015-2017 (ESR) Varikko Pohjois-Karjala projekti 2015-2017 (ESR) Itä-Suomen Varikot 11.8.2015 2 Varikoilla kehitetään 1.Matalan kynnyksen periaatteella toimivan kuntouttavan päivä- ja työtoiminnan toimintamallit: päivä-

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 16.11.2016 klo 17:00 PAIKKA Sivu / Puistokadun päiväkotikoulu Puistokatu 7-9 40100 Jyväskylä Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/80 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta

Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Turun A-kilta: virtaa vertaisuudesta Historiaa Turun A-Kilta on perustettu 1962. Sen toiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea päihdeongelmaisia ponnisteluissa riippumattomuuteen päihteistä sekä tukea

Lisätiedot

Toimintakeskus Mielenmaja on Mikkelin kaupungin psykososiaalisten palveluiden yksikkö, joka tukee mielenterveyskuntoutujien

Toimintakeskus Mielenmaja on Mikkelin kaupungin psykososiaalisten palveluiden yksikkö, joka tukee mielenterveyskuntoutujien Toimintakeskus Mielenmaja on Mikkelin kaupungin psykososiaalisten palveluiden yksikkö, joka tukee mielenterveyskuntoutujien kuntoutumista ja arjessa selviämistä, järjestäen erimuotoista päivätoimintaa

Lisätiedot

LAPANEN lapsiperheiden liikunnan avulla tapahtuva hyvinvoinnin edistäminen

LAPANEN lapsiperheiden liikunnan avulla tapahtuva hyvinvoinnin edistäminen LAPANEN lapsiperheiden liikunnan avulla tapahtuva hyvinvoinnin edistäminen RAHOITUS opetus- ja kulttuuriministeriö ( veikkausvoittovarat) rahoituksen myönsi AVI hanke on kolmivuotinen rahoitus haetaan

Lisätiedot

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015

Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Maailma muuttuu - millaista tulevaisuutta Tukiliitto haluaa olla luomassa? Tukipiirien syyskokoukset 2015 Tukiliiton toimintaan vaikuttavia muutoksia 1. Valtion ja kuntien talous kiristyy. Taloudellisuus

Lisätiedot

Vammaisohjelma 2009-2011. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Vammaisohjelma 2009-2011. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Vammaisohjelma 2009-2011 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma Johdanto Seurakuntayhtymän vammaisohjelma pohjautuu vammaistyöstä saatuihin kokemuksiin. Vammaistyön

Lisätiedot

POPUP- ASUMISNEUVONTA - IDEOITA ASUMISNEUVONTAAN

POPUP- ASUMISNEUVONTA - IDEOITA ASUMISNEUVONTAAN POPUP- ASUMISNEUVONTA - IDEOITA ASUMISNEUVONTAAN SININAUHASÄÄTIÖ ON INNOSTAVA TIENNÄYTTÄJÄ JA PERIKSI ANTAMATON IHMISARVON PUOLUSTAJA Sininauhasäätiö on Sininauhaliiton vuonna 1957 perustama yleishyödyllinen,

Lisätiedot

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi

Potilastukipiste OLKA. Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi Potilastukipiste OLKA Anu Toija Projektipäällikkö Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry anu.toija@ejy.fi EJY:n Vertaisresepti-hanke Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry on alueellinen sosiaali-,

Lisätiedot

Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari

Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari Monta tarinaa yhteisillä poluilla -seminaari 20. 21.10.2016 Jyväskylä Monta tarinaa yhteisillä poluilla 20-21.10.2016 Päihdetyön seminaari järjestetään jo neljättä kertaa. Olemme rakentaneet seminaarin

Lisätiedot

Toimintakyky ja arjen sujuvuus

Toimintakyky ja arjen sujuvuus Toimintakyky ja arjen sujuvuus palvelukokonaisuuden valmistelun ja muutoksen perusteita Sirkka Karhula Selvityshenkilö Valtuustoseminaari 21.2.2011 Valmistelun ohjaus Valtuusto Kaupunginhallitus Organisaatiotoimikunta

Lisätiedot

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen

Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Sanna-Leena Mikkonen Selvitys järjestöjen ja oppilaitosten yhteistyöstä Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson järjestöille 2015 Saimaan ammattikorkeakoulu Kysely Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson

Lisätiedot

Juoksussa kaiken ikää

Juoksussa kaiken ikää Juoksussa kaiken ikää Liikunta on yksi mielenterveyden tukipilareista Yhdistyksemme haluaa tukea liikkumista ja sitä kautta myös mielenterveyttä Tavoitteena järjestää kaksi juoksukouluryhmää nuorille aikuisille

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 16.09.2014 klo 18:00 19.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/35 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Miten sosiaalisesta kuntoutusta tehdään?

Miten sosiaalisesta kuntoutusta tehdään? Miten sosiaalisesta kuntoutusta tehdään? Tuloksia valtakunnallisesta kuntakyselystä Jarno Karjalainen Sosiaalisen kuntoutuksen teematyö 8.2.2017 Tampere SOSKU-hanke SOSKU-hankkeessa (2015-2018) sosiaali-

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Vuosikertomus ja tilinpäätös 2015 Sisällysluettelo Yleistä Vuosikokous Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry:n jäsenet Hallitus, toiminnantarkastaja ja hallituksen toiminta Kilpailutoiminta

Lisätiedot

PALOMA- projekti 2013-2015

PALOMA- projekti 2013-2015 Toimintamalli ikääntyvien maahanmuuttajien hyvinvoinnin lisäämiseksi ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi Jyvässeudulla asuinalueittain PALOMA- projekti 2013-2015 PÄÄTAVOITE Pysyvän asuinalueittaisen toimintamallin

Lisätiedot

Hämeenlinnan seudulla toimiva Hyvän Tahdon ruokajakelun verkosto järjestää ruokailuja ja ruokajakelua vähävaraisille.

Hämeenlinnan seudulla toimiva Hyvän Tahdon ruokajakelun verkosto järjestää ruokailuja ja ruokajakelua vähävaraisille. Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Matt. 25:35 HÄMEENLINNAN SEUDUN RUOKAJAKELU Hämeenlinnan seudulla toimiva Hyvän Tahdon ruokajakelun verkosto järjestää ruokailuja ja ruokajakelua vähävaraisille.

Lisätiedot