volvo

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "volvo www.volvocars.fi"

Transkriptio

1 volvo

2 Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri oikeissa paikoissa ja juuri sinua varten. Tämä on sinun uusi Volvo XC90 -autosi. SUUNTAA LUOTTAVAISESTI KOHTI UNELMIASI. Henry David Thoreau

3 SUURTEN AJATUSTEN ALKULÄHTEILLÄ. Kun vastaasi tulee täydellisellä ajettavuudella varustettu 7-paikkainen katumaasturi, tiedät, että joku on jossain ajatellut suuria. Innovatiivinen Volvo XC90 on rakennettu kuljettajan ja matkustajien ympärille kiinteäksi yksiköksi, joka tuo vaistonvaraisesti yhteen poikkeuksellisen ylellisyyden, käytännöllisyyden ja ajettavuuden. Hienostunut Volvo XC90 on tänä päivänä mukavuuden merkkipaalu, joka on viimeistelty huippuluokan turvallisuudella ja ketteryydellä. Suurin ajatuksemme paranee vuosi vuodelta JUURI SINUA VARTEN.

4 OSAAMINEN RUOKKII ITSELUOTTAMUSTA. Tyylikäs trendit ja ohikiitävät muotivillitykset kestävä Volvo XC90 on erittäin kyvykäs ajoneuvo. Komeat ääriviivat ja vahva yleisilme eivät turhia pröystäile tämä auto LUNASTAA LUPAUKSET eleganssillaan ja seikkailunhalullaan.

5 ITSEVARMUUS OTTAA OHJAT. Volvo XC90 on suunniteltu kuljettajan ympärille, mistä kertovat erinomainen istuma-asento ja loistava näkyvyys. Kuljettajan istuin huokuu tässä ykkösluokan matkustamossa Volvon legendaarista mukavuutta. Todellinen innostus syntyy ajamisesta, mutta monet tarkkaan harkitut yksityiskohdat ja korkealaatuiset materiaalit ANTAVAT NEKIN PALJON AIHETTA ILOON. Nahkaverhoilu ja helppokäyttöiset säätimet jättävät lähtemättömän vaikutuksen.

6 KAIKKI MAANTIET SINUN PALVELUKSESSASI. Volvo XC90:n hienostunut matkustamo on tulosta monista edistyksellisistä ratkaisuista, kuten vahvistetusta korirakenteesta, kehittyneestä alustasta ja Servotronicohjaustehostimesta. Nämä komponentit muuntavat kuljettajan aikeet suoraksi toiminnaksi. Volvo XC90 tarjoaa ERINOMAISTA PITOA JA HALLITTAVUUTTA kaikilla tienpinnoilla. Ajokokemuksen kruunaavat uuden sukupolven Haldex AWD -nelivetojärjestelmä ja Instant Traction -toiminto. R-design -varustus sisältää erityisen urheilullisesti säädetyn alustan ja ohjauksen, jotka tarjoavat kuljettajalle entistä suorempaa palautetta maantiestä ja lisäävät ketteryyttä tiukissa kaarteissa.

7 KAIKKI SYLINTERIT HARMONIASSA. Voima ja hallinta täydellisessä tasapainossa. Tätä on XC90. Tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi optimoitu voimansiirtojärjestelmä antaa hienostuneelle D5-moottorille upean 420 Nm väännön, ja se reagoi välittömästi komentoihisi. Kuten aina, Volvo on kehittänyt tämän turbodieselmoottorin, JOTTA VOISIT VASTATA KAIKKIIN MAANTIEN HAASTEISIIN ympäristöstä huolehtien ja sitä kunnioittaen. Sulava kuusivaihteinen Geartronic-automaattivaihteisto mahdollistaa sekä mukavan matkanteon että vaativat hinaustilanteet. Käytössäsi on myös käsivalintainen toiminto, jos haluat osallistua vaihtamiseen aktiivisemmin. Monipuolinen vaihteisto sisältää lisäksi talviasetuksen, joka varmistaa paremman pidon liukkaissa olosuhteissa.

8 EDISTYKSELLISTÄ AJATTELUA. Uudelleensuunnitellut takavalot käyttävät viimeisintä LEDtekniikkaa, minkä ansiosta ne näyttävät hyviltä, reagoivat nopeammin jarrutuksiin ja palavat tavallista kirkkaammin. Lopputulos on tyylikäs ja käytännöllinen, mikä ei ole LAINKAAN EPÄTAVALLISTA VOLVOLLE.

9 KAPASITEETTIA YLI RAJOJEN. Volvo XC90 on omimmillaan työnteossa. Auto tarjoaa runsasta tilaa mitä moninaisimpiin tarpeisiin. Kolmannen rivin istuimet katoavat tavaratilan lattiaan, ja loput matkustajien istuimet voi taittaa tasaisina alas. Lastaa mukaan unelmasi ja katso, KUINKA TÄMÄ VOLVO PITÄÄ SINUSTA HYVÄÄ HUOLTA litran kapasiteetillaan.

10

11

12 TEE ENEMMÄN. Erittäin kyvykkääseen Volvo XC90-malliin mahtuu mukavasti jopa seitsemän henkilöä, minkä lisäksi auto tarjoaa vertaansa vailla olevaa turvallisuutta. Lukuisat yksityiskohdat vahvasta turvakehikosta allergiatestattuun nahkaverhoiluun varmistavat, että voit tehdä matkaa luottavaisin mielin. Urheilullisen arvokas Volvo XC90 tarjoaa yksinkertaisesti enemmän. MATKATAVAROIDEN LASTAAMINEN on kahteen osaan jaetun takaluukun ansiosta helppoa. Alaosa taittuu tarvittaessa alas tavaratilan lattian tasolle, ja ylemmän luukun avaaminen sujuu ilman ylimääräisiä limboamisliikkeitä. Yläluukku on helppo sulkea kätevästä nahkahihnasta.

13 NÄE ENEMMÄN. Porrastetut istuimet tarjoavat matkustajille ERINOMAISEN NÄKYVYYDEN etuistuinten takaa. Kun lisäät autoosi takamatkustajien viihdejärjestelmän, VIP-vieraasi voivat matkan aikana katsella DVD-elokuvia tai pelata videopelejä. Kuljettaja voi hyödyntää satelliittinavigointinäyttöä ja takaluukkuun asennettua pysäköintikameraa ja tarkkailla, mitä auton takana tapahtuu peruutettaessa.

14 MYÖS MUSIIKKI MATKUSTAA 1. LUOKASSA Volvon Premium Sound -järjestelmä muuntaa Volvo XC90:n matkustamon INTIIMIKSI KONSERTTISALIKSI, jossa sinulla on eturivin paikat. Kahdentoista korkeatasoisen kaiuttimen ja Dolby Pro Logic II Surround -järjestelmän ansiosta haluat valita pidemmän reitin kotiin.

15 VOIMAA, ARVOKKUUTTA JA RASKAITA KUORMIA. Volvon moottorit tuottavat suuren vääntömomentin HETI MATALILTA KÄYNTINOPEUKSILTA LÄHTIEN ja osoittavat voimansa kaikissa tilanteissa. D5 AWD -versio kehittää vääntöä vakuuttavat 420 Nm jo käyntinopeudelta r/min alkaen. Voit hinata autosi takana jopa kg:n kuormaa mukavasti ja tehokkaasti.

16 HYVÄ SUUNNITTELU ON AINA MUODISSA. Elämän makuinen ja kyvykäs Volvo XC90 on yksi maailman palkituimmista SUV-malleista. Se on saanut kansainvälistä tunnustusta muotoilustaan, turvallisuudestaan ja suorituskyvystään. Tämä hienostunut erinomaisuuden ikoni on VOLVON IHMISKESKEISEN SUUNNITTELUFILOSOFIAN YLPEÄ edustaja: Volvo tekee autoja ihmisille, jotka haluavat vain parasta.

17 LEGENDA EI TEE KOMPROMISSEJA. Volvo XC90 on LÄPIKOTAISIN SINUN AUTOSI. Monipuoliset henkilökohtaiset turvaratkaisut, kuten lähestymis- ja saattovalot, laminoidut ikkunat ja sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla, varmistavat, että Volvosi turvataso pysyy korkeana myös auton ollessa pysäköitynä.

18 Ei turhaa monimutkaisuutta. Stressi katoaa ja hauskuus alkaa. Ylellisten autojen kuljettajat odottavat ajoneuvoltaan täydellisyyttä, innostavuutta ja henkilökohtaisia yksityiskohtia. Kyky luoda nerokkuutta ilman monimutkaisuutta, kestävyyttä ilman tylsyyttä ja luksusta ilman pintaliitoa on Volvon kunniakas perinne. Me valmistamme autoja, jotka on suunniteltu sinun ympärillesi. 33

19 Volvon turvallisuustekniikat suojaavat sinua vaaroilta ja varmistavat ajonautinnon. Volvo on tunnettu edistyksellisestä turvallisuustekniikastaan ympäri maailmaa. Vain harvoilla autonvalmistajilla on ansioluettelossaan yhtä vakuuttava valikoima turvallisuus innovaatioita, ja sitoutuminen turvallisuuteen onkin ohjannut Volvoa jo yli 80 vuoden ajan. Olemme tästä erityisen ylpeitä mutta emme suinkaan vielä täysin tyytyväisiä. Haluamme, että autot eivät joutuisi enää onnettomuuksiin. Tämä kunnianhimoinen tavoite edellyttää innovatiivista ajattelua ja aivan uutta lähestymistapaa autojen suunnitteluun. Hyvät uutiset ovat, että olemme oikealla tiellä. Volvolla ajaminen on innostavaa ja hauskaa. Poikkeuksellisen edistykselliset turvallisuustekniikat eivät enää ole mielikuvituksen tuotetta vaan täyttä todellisuutta Volvossa. Kun ajat Volvolla, saat samalla esimakua autoilun tulevaisuudesta, jossa intohimoinen suunnittelutyö ja muotoilu auttavat sinua ottamaan ajamisesta kaiken irti. Silmät selässä. Pysäköintiapu ja pysäköintikamera kertovat sinulle, mitä autosi takana tapahtuu peruu tettaessa. Pysäköintiapu on saatavana myös auton etuosaan. Nelivedon vakautta. Volvon AWD-nelivetojärjestelmä Instant Traction -toiminnolla parantaa ajovakautta ja pitoa kaikissa sääolosuhteissa ja kaikilla tienpinnoilla. Pysy tiellä. Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) parantaa ajettavuutta ja turvallisuutta haastavissakin tilanteissa. Sateenkestävä. Vettä hylkivät etusivuikkunat parantavat näkyvyyttä sateella ajettaessa. Sadetunnistin käynnistää pyyhkimet automaattisesti, jos alkaa sataa tai tuulilasille roiskuu jostain muusta syystä vettä. Pidä tasapaino. Kallistuksenvakaajajärjestelmä (RSC) tunnistaa mikäli auto on vaarassa kierähtää ympäri ja auttaa tarvittaessa sen vakauttamisessa. Ylivertaista mukavuutta. Istuinten ja ohjaamon ergonominen muotoilu ja erinomainen näkyvyys auttavat kuljettajaa rentoutumaan ja säilyttämään keskittymiskykynsä ajon aikana. Kuolleen kulman tarkkailija. Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) auttaa sinua havaitsemaan kuolleeseen kulmaan osuvat ajoneuvot Valaistus tien päällä. Aktiiviset kääntyvät ajovalot (ABL) kaksois-xenontekniikalla laajentavat näkökenttääsi pimeällä ajettaessa ja valaisevat kaarteita erittäin tehokkaasti.

20 Taittaa valoa kauniisti ja antaa lupauksen paremmasta tulevaisuudesta. Volvon tie kohti puhtaampaa ympäristöä alkoi jo 1970-luvun alkupuolella, jolloin olimme ensimmäisiä autonvalmistajia, jotka tunnustivat autojen haittavaikutukset ympäristölle ja alkoivat tehdä jotakin asian eteen. Olemme sittemmin luoneet useita innovaatioita, jotka vähentävät autojen aiheuttamia ympäristörasituksia eri vaiheissa tuotekehityksestä ja valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Nykypäivän suurin haaste liittyy ilmastonmuutosta kiihdyttävien CO 2 -päästöjen vähentämiseen. Me vastaamme siihen DRIVe-ympäristöohjelmassa kehitettävillä tekniikoilla ja innovaatioilla. Volvo tarjoaa Premium-segmentin vahvimpiin kuuluvan malliston autoja, jotka synnyttävät erityisen vähän CO 2 -päästöjä. Volvon DRIVe-mallit hyödyntävät innovatiivista voimansiirtotekniikkaa yhdessä edistyksellisen aerodynamiikan, matalakitkatekniikan ja kevyiden materiaalien kanssa. DRIVe-mallit ovat askel kohti nollapäästöjä. Esittelemme lähitulevaisuudessa uutta tekniikkaa, kuten CO 2 -päästöjä entisestään vähentäviä hybridiajoneuvoja, jotka voidaan ladata tavallisesta seinäpistokkeesta. Olemme vahvasti mukana myös sähköajoneuvojen kehityksessä. Sähkötekniikka pienentää merkittävästi autojemme ekologista jalanjälkeä ja tekee niistä entistä hauskempia ajettavia. Olemme jo julkistaneet ensimmäisen sähköautomme Volvo C30 Electric -mallin ja lisää jännittäviä uutisia on tulossa. 85-prosenttisesti kierrätettävissä. Minimoidaksemme ympäristövaikutuksia, jokainen Volvo on suunniteltu kierrätettäväksi elinkaarensa lopussa. Terveellisemmät sisämateriaalit. Kaikki verhoilut ja sisätekstiilit on testattu tiettyjen allergiaa aiheuttavien tai haitallisten aineiden varalta. Lisäksi useat sisätilojen metalliset yksityiskohdat on testattu kosketusallergioiden varalta. Lopputulos on matkustamo, jossa kaikkien on hyvä olla. Puhtaammat päästöt. Volvon turbodieselmoottorit sisältävät hiukkassuodattimen, joka poistaa noin 95 % dieselin pakokaasujen hiukkasista ja se täyttää Euro 5:n mukaiset tiukat päästönormit. Puhdas sisäilma. Matkustamon suodatin poistaa pölyn, siitepölyn ja muut hiukkaset tulevasta ilmasta. Volvon sisäilman laatujärjestelmä tarkkailee jatkuvasti sisään virtaavaa ilmaa ja estää hiilimonoksidia, maaotsonia ja typpidioksidia pääsemästä matkustamoon. Järjestelmä auttaa varmistamaan, että auton sisällä hengittämäsi ilma on puh taampaa kuin ulkoilma ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä. Maksimaalista taloudellisuutta dieselmoottorilla. Volvon kehittynyt yhteispaineruiskutuksella varustettu turbodieseltekniikka varmistaa erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja vähäiset CO 2 -päästöt. Polttoainetta säästävää muotoilua. Volvot hyödyntävät edistyksellistä aerodynaamista muotoilua, kevyitä materiaaleja ja matalakitkatekniikkaa, jotka vähentävät ilman- ja vierintävastuksesta aiheutuvaa energiahävikkiä. Ratkaisut vähentävät yhdessä huippuluokan moottoritekniikan kanssa CO 2 -päästöjä ja tekevät ajamisesta taloudellisempaa. Puhtaat värit. Volvon kaikki ulkovärit ovat vesipohjaisia, jotta ympäristölle haitallisten liuottimien käyttöä voitaisiin vähentää. Volvon maalauslaitokset kuuluvat maailman puhtaimpiin.

21 Volvo XC90 saa alkunsa tästä. Moottori muodostaa merkittävän osan tulevista ajokokemuksista. Tässä esitelty dieselmoottori tarjoaa välitöntä ja sulavaa tehoa. Voimanlähteen käyttämä huipputekniikka puristaa viimeisestäkin polttoainepisarasta kaiken irti. Lue moottorista lisää osoitteessa D5 219 CO 2 g/km 8,3 l/100 km 200 hv 147 kw 420 Nm Euro 5 Dynaamisesti Volvo XC90:n ominaisuuksia täydentävä tehokas täysalumiininen 200 hevosvoiman D5-turbodieselmoottori on harmoninen voi - man lähde. Edistyksellinen moottoritekniikka, kuten yhteispainesuoraruiskutus ja muuttuva turbiinigeometria, takaa nopean ja mukavan toiminnan, puhtaammat päästöt ja hyvän taloudellisuuden. Suuri vääntömomentti (enintään 420 Nm) antaa joustavuutta kaikkiin ajotilanteisiin. Moottorin matala paino edistää taloudellisuutta ja tasapainoista käyttäytymistä. Moottori on yhdistetty Volvon nelivetojärjestelmään ja Instant Traction -toimintoon sekä kuusivaihteiseen Geartronicautomaattivaihteistoon. Teho (kw) Vääntömomentti (Nm) Käyntinopeus (r/min x 1000) D3 (ei Suomen mallistossa) 216 CO 2 g/km 8,2 l/100 km 163 hv 120 kw 340 Nm Euro 5 Tekniset tiedot voivat muuttua. Pyydä viimeisimmät tiedot Volvo -jälleenmyyjältä

22 Varustele oma Volvo XC90. Apunasi oman tyylisi ja tarpeidesi määrittämisessä ovat Volvon varustetasot. Nämä monipuoliset kokonaisuudet tuovat jo valmiiksi vakuuttavaan vakiovarustukseen lisää ylellisyyttä ja mukavuutta ja osoittavat, että käytännöllisyys ja kauneus voivat kulkea käsi kädessä. Lisätietoja eri varustetasoista saat Volvo -jälleenmyyjältä ja osoitteesta XC90 Vakiovarusteet Ajotietokone Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) Aktiiviset Xenon-ajovalot Audiojärjestelmän kaukoohjaus ohjauspyörässä Automaattinen ilmastointijärjestelmä (ECC) AUX-liitäntä Bluetooth-järjestelmä Hätäjarrutustehostin (EBA) IC-turvaverhot Kauko-ohjattu keskuslukitus Korinväriset lokasuojan suojakaaret Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt Mukitelineet keskikonsolissa Nahkainen ohjauspyörä Nahkainen vaihdekepin nuppi Näkösuoja Ohjauspyörän korkeuden ja etäisyyden säätö Pysäköintiaupu taakse Railskattokiskot, silver Sadetunnistin SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä Sisäilman laatujärjestelmä (IAQS) Sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla Sähkötoimiset ikkunat Tavaratilan suojaverkko Ulkolämpötilamittari Vakionopeudensäädin Valaistut meikkipeilit Vettä hylkivät etusivuikkunat Volvo Guard -hälytin R-design D5 AWD Sisältää vakiovarustuksen lisäksi seuraavat: 19" Ixion alumiinivanteet Hopeanvärinen etupuskurin keskiosa Hopeanväriset sivuhelmasuojat Hopeanväriset ulkopeilit R-design alumiinikoristus R-design alusta R-design mittaristo R-design ohjauspyörä R-design pakoputkenpäät R-design tekstiilimatot Skidplate taakse Verhoilu: R-design nahka, Sport-istuimet

23 42 43

24 Väritä Volvosi. Kun kyse on Volvosi ulkonäöstä, tärkeimmät päätökset liittyvät todennäköisesti ulkoväriin, vanteisiin ja muihin tyyliseikkoihin. Jos haluat nähdä lisää ulkoisia tyylivaihtoehtoja tai suunnitella uuden Volvosi verkossa, suuntaa osoitteeseen Huomioi: Tarkkojen alkuperäissävyjen toistaminen ei ole painotuotteessa mahdollista. Pyydä Volvo -jälleenmyyjää esittelemään sinulle värivaihtoehtoja. 614 Ice White 426 Silver metalli 477 Electric Silver metalli 498 Caspian Blue metalli 612 Passion Red 702 Flamenco Red metalli (saatavana vain R-design-versioon) (ei saatavana R-design-versioon)

25 ULKOINEN MUOTOILU Alumiinivanteet Thalia 7,5x18" (vakio D3) ei Suomen mallistossa Ixion 19" (vakio D5 AWD R-design) LISÄVARUSTE Alumiinivanteet 700 Twilight Bronze metalli 492 Savile Grey metalli 487 Ember Black metalli 452 Black Sapphire metalli 019 Black Stone Cratus 20" (lisävaruste D5 AWD R-design)

26 Offblack nahkaverhoilu ja Offblack sisustus, C900 Sanded Silver -koristus, nahkainen Offblack ohjauspyörä alumiinikoristuksella ja nahkainen Offblack vaihdekepin nuppi Beige nahkaverhoilu ja Sandstone Beige sisustus, C910 Sanded Silver -koristus, nahkainen Offblack ohjauspyörä alumiinikoristuksella ja nahkainen Offblack vaihdekepin nuppi Nahkainen ohjauspyörä, Offblack alumiinikoristuksella Nahkainen vaihdekepin nuppi Offblack, Geartronic Sanded Silver D3 (EI SUOMEN MALLISTOSSA) 48 49

27 R-design. Edelläkävijän ylpeä tukija. Kun valitset Volvo XC90 R-design -version, Volvo XC90 kokee ensiluokkaisen asenteen muokkauksen sekä sisä- että ulkopuolelta. Rohkean provokatiiviset mutta tyylikkäät R-design -tyylielementit kuvastavat aitoa intohimoa urheilullisuutta kohtaan. Upeat yksityiskohdat R-design -säleikön tunnuksesta tuplapakoputkenpäihin varmistavat, että Volvo XC90 R-design huokuu itsevarmuutta jokaisessa kaarteessa. Ja juuri kaarteissa edistyksellinen R-design -alusta pääsee oikeuksiinsa. Urheilullisesti säädetty etujousitus käyttää McPherson-joustintukia ja tarjoaa parempaa pitoa ja vähentää korin heilahteluja. Monivarsituentaa käyttävä takaosan erillisjousitus on liitetty erityiseen teräksiseen apurunkoon. Sekä etu- että takaosassa on jäykemmät iskunvaimentimet ja kallistuksenvaimentimet, jotka lisäävät ajovakautta ja varmistavat nopeammat reaktiot ohjausliikkeisiin. Dynaamisen ilmeikäs, virheettömästi synkronoitu ja kauniin tasapainoinen Volvo XC90 R-design hallitsee maanteitä suurella itseluottamuksella.

28 Elämässä on hetkiä, jolloin täytyy säätää stereot kovemmalle. XC90 R-design herättää tunteita ainutlaatuisella tavalla. Upeita R-design -elementtejä ovat mm. viisipuolaiset Ixion-alumiinivanteet (19"), erityistikatut ja -koristellut urheilulliset R-design -istuimet ja urheilullinen nahkapäällysteinen, kolmipuolainen R-design-ohjauspyörä. Kun vilkaiset nopeusja käyntinopeusmittaria, tyylikkään siniset sävyt muistuttavat sinua siitä tosiasiasta, että ajat hyvin erityistä autoa. Cratus-alumiinivanteet Silver Bright, mattaviimeistellyt viisipuolaiset 20" Cratus-vanteet ovat lisävaruste. R-design -verhoilu Nauti nahkaverhoilluista ja urheilullisesti muotoilluista istuimista, joita koristavat kontrastikkaukset. Värivaihtoehdot ovat Offblack/Offblack ja Offblack/ Ceramic Light. R-design -koristukset Keskikonsolissa on nykyaikainen tyylikkäästi muotoiltu alumiinikoristus. R-design matot Mustat täyteläiset ja urheilulliset matot luovat tunnelmaa edessä ja takana. Servotronic-ohjaustehostin R-design -ohjauspyörä alumiinikoristuksella ei vain näytä hyvältä. Sen taustalla toimii Servotronicohjaustehostin, joka käyttää hienostunutta nopeuden mukaan säätyvää tekniikkaa. Järjestelmä laskee kuljettajan tarvitseman tehostuksen määrän tilanteen mukaan. R-design-tuotteita on saatavana myös lisävarustevalikoimassamme. Ota yhteyttä Volvo -jälleenmyyjään, jos haluat lisätietoja

29 Turvallisuus Volvon vuorovaikutteiset turvallisuustekniikat WHIPS-suojajärjestelmä Turvavyö- ja turvatyynytekniikka ROPS-kierähtämissuojajärjestelmä TURVALLISUUS Suojaava Volvon vuorovaikutteiset turvallisuustekniikat Volvon turvallisuudessa on kyse vuorovaikutuksesta. Auton turvallisuustasoa ei määrittele turvallisuusominaisuuksien lukumäärä vaan se, kuinka saumattomasti suojaavat varusteet toimivat keskenään vuorovaikutuksessa. ETUTÖRMÄYS Suuret muodonmuutosvyöhykkeet taipuvat hallitusti ja sitovat törmäysvoimia. Kompakti moottori on suunniteltu optimoimaan muodonmuutokset. Turvavyöt toimivat vuorovaikutuksessa muiden turvallisuusratkaisujen, kuten kokoonpainuvan ohjauspylvään ja kaksivaiheisten turvatyynyjen, kanssa. Alempi poikittaispalkki auttaa suojaamaan vastaantulevaa autoa, jossa on matalammalle asennetut puskurit. Etuosa ja konepelti on suunniteltu siten, että ne pienentävät suojaamattomien tielläliikkujien loukkaantumisriskiä yhteentörmäyksessä. KIERÄHDYSSUOJA Gyroskooppinen anturi aktivoi Volvon ROPS-kierähtämissuojajärjestelmän. Turvavöiden esikiristimet pitävät autossa olijat tukevammin paikoillaan. IC-turvaverhot tarjoavat lisäsuojaa päälle. Auton turvakehikkoa on vahvistettu, mikä auttaa pitämään matkustamon mahdollisimman ehjänä onnettomuudessa. SIVUTÖRMÄYS Volvon ainutlaatuinen SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä auttaa jakamaan törmäysvoimia auton koria pitkin kuljettajasta ja matkustajista poispäin. Etuistuinten sivuturvatyynyt suojaavat rintakehää ja lantiota, ja IC-turvaverhot tarjoavat lisäsuojaa päälle jokaisen istuinrivin reunapaikoilla. TAKAOSAAN KOHDISTUVA TÖRMÄYSTakaosan muodonmuutosvyöhykkeet sitovat törmäysvoimia. Myös kolmannen istuinrivin takana on riittävästi tehokasta suojaa tarjoavaa tilaa. Polttoainesäiliö on suunniteltu pysymään hyvässä suojassa taka-akselin edessä. Niska tuet tukevat niskaa ja selkärankaa, ja Volvon ainutlaatuinen WHIPS-suojajärjestelmä suojaa kuljettajaa ja etumatkustajaa hallitusti niskan retkahdusvammoilta. Turvavyö- ja -tyynytekniikka Volvon turvallisuusjärjestelmät lieventävät iskun voimakkuutta yhteentörmäystilanteessa. Turvavöiden esikiristimet aktivoituvat törmäyksessä tai ympärikierähdyksessä sekunnin tuhannesosissa ja kiristävät vöitä, jotta autossa olijat pysyvät turvallisesti paikoillaan. Tämän jälkeen etuistuinten turvavyöt löystyvät hieman, jotta turvatyynyt voivat suojata kuljettajaa ja matkustajaa hallitusti. Tehokasta suojaa tarjoavien kaksivaiheisten turvatyynyjen täyttövoima määräytyy törmäyksen voimakkuuden perusteella. Kuljettajan turvatyyny toimii vuorovaikutuksessa kokoonpainuvan ohjauspylvään kanssa. Sivuturvatyynyt etuistuimissa pienentävät vakavien vammojen riskiä sivutörmäyksessä. IC-turvaverhot suojaavat törmäyksessä tai ympärikierähdyksessä sekä etu- että takaistuimilla matkustavien henkilöiden päitä. Verhot pysyvät täytettyinä usean sekunnin ajan ja tarjoavat näin tehokkaampaa suojaa pitkäkestoisemmankin onnettomuuden aikana. WHIPS-suojajärjestelmä Etuistuimiin integroitu Volvon WHIPS-suojajärjestelmä pienentää niskan retkahdusvammojen riskiä, kun auton takaosaan kohdistuu isku. Niskan retkahdusvammat ovat liikenteessä erittäin yleisiä, ja ne syntyvät usein hitaissa nopeuksissa tapahtuvissa peräänajoissa. Puolueettomat tutkimukset ovat osoittaneet, että Volvon WHIPS-järjestelmä on yksi maailman tehokkaimmista. Se voi pienentää pitkäkestoisten loukkaantumisten riskiä jopa 50 prosentilla. Etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentä Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä tällä katkaisimella ja auton avaimella. Poiskytketystä turvatyynystä ilmoitetaan kattokonsolin näytölle ilmestyvällä viestillä. Matkustajan turvatyyny on suunniteltu suojaamaan aikuisia, ja se voi aiheuttaa lapselle vakavia vammoja. Jos etuistuimella matkustaa alle 140 cm pitkä henkilö, turvatyyny täytyy aina kytkeä ensin pois käytöstä. Eturakenne Etuosan suuret muodonmuutosvyöhykkeet taipuvat hallitusti ja sitovat törmäysvoimia, ennen kuin ne yltävät matkustamoon. Poikittain asennettu erittäin kompakti moottori mahdollistaa muodonmuutosvyöhykkeiden optimaalisen hyödyntämisen matkustajien suojaamiseksi. Pitkittäiset terästuet siirtävät törmäysvoimia auton etuosasta takaosaan ja vähentävät kuljettajaan ja matkustajiin kohdistuvaa rasitusta. Alempi poikittaispalkki Volvo XC90 -mallin eturakenteeseen on integroitu alempi poikittaispalkki, joka suojaa yhteen-törmäyksessä toista autoa, jossa on matalammalla sijaitsevat puskurit. Poikittaispalkki auttaa aktivoimaan toisen auton törmäysvoimia sitovat vyöhykkeet ja muut turvallisuusjärjestelmät ja pienentää näin loukkaantumisriskiä. ROPS-kierähtämissuojajärjestelmä Vankka kattorakenne yhdessä Volvon ainutlaatuisen ROPS-kierähtämissuojajärjestelmän kanssa suojaa kuljettajaa ja matkustajia, jos auto kierähtää ympäri. ROPS aktivoituu ajoneuvon kallistuskulmaa tarkkailevan gyroskoopin toimesta. Turvavöiden esikiristimet aktivoituvat kaikilla paikoilla ja pitävät henkilöt tukevammin kiinni istuimissa. Lisäsuojaa tarjoavat IC-turvaverhot pysyvät täytettyinä usean sekunnin ajan. Ovipilarit ja turvakehikon strategiset osat on vahvistettu erittäin lujalla teräksellä, mikä auttaa pitämään matkustamon mahdollisimman ehjänä suurista ulkoisista voimista huolimatta. SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä SIPS on Volvon ainutlaatuinen turvallisuusjärjestelmä, joka on kehitetty suojaamaan kuljettajaa ja matkustajia sivutörmäyksessä. Auton teräsrakennetta on vahvistettu, ja se siirtää törmäysvoimia autossa olijoista poispäin korin muihin osiin ja pyrkii estämään törmäävää ajoneuvoa työntymästä matkustamoon. Erittäin vahva sivurakenne auttaa autoa kestämään vakaviakin sivutörmäyksiä. Reunapaikkojen ICturvaverhot (myös kolmannella penkkirivillä) ja etuistuinten sivuturvatyynyt tarjoavat lisäsuojaa. Jalankulkijoiden turvallisuus Vähentääkseen suojattomien jalankulkijoiden vahingoittumisriskiä Volvon etuosan kulmia on pyöristetty, valot on integroitu koriin ja konepelti toimii törmäysvoimia sitovana vyöhykkeenä

30 Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) RSC-kallistuksenvakaajajärjestelmä Sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla u Turvakaukalo (0 13 kg) Aktiiviset Xenon-ajovalot (ABL) Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) u Säädettävä turvaistuin (9 25 kg) u Turvakoroke selkänojalla (15 36 kg) u HomeLink TURVALLISUUS Ennaltaehkäisevä Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) Sivuluisuja ja pyörähdyksiä torjuva Ajovakauden hallintajärjestelmä on yksi viime vuosikymmenen tärkeimmistä turvallisuusinnovaatioista. Järjestelmä tunnistaa auton kulkusuunnan ja vertailee sitä ohjauspyörän käännöksiin ja pyörien liikkeisiin. Järjestelmä havaitsee potentiaaliset sivuluisut ja auttaa torjumaan niitä rajoittamalla moottorin tehoja tai jarruttamalla yhtä tai useampaa pyörää. Kallistuksenvakaajajärjestelmä (RSC) Jos joudut tekemään äkillisen väistöliikkeen, Volvon kallistuksenvakaajajärjestelmä auttaa pitämään ajoneuvon mahdollisimman vakaassa asennossa. Gyroskooppianturi rekisteröi ajoneuvon kallistuskulman ja kaatumisriskin, minkä jälkeen järjestelmä rajoittaa tarvittaessa moottorin tehoa tai jarruttaa yhtä tai useampaa pyörää, jotta keskipakovoima pienenee ja auton tasapaino palautuu. Lukkiutumattomat jarrut ja hätäjarrutustehostin (EBA) Suurikokoiset lukkiutumattomat tuuletetut levyjarrut varmistavat lyhyet jarrutusmatkat kaikissa tilanteissa. Voit jarruttaa niin voimakkaasti kuin tahdot vaaratilanteita välttäessäsi, sillä jarrut kestävät kovaakin käyttöä ilman häipymistä. EBA-hätäjarrutustehostin havaitsee tekemäsi hätäjarrutuksen ja vahvistaa sitä, jotta auto pysähtyisi mahdollisimman nopeasti. Elektroninen jarruvoiman tasausjärjestelmä (EBD) jakaa jarruvoimaa etu- ja takapyörien kesken, jotta jarrutus olisi ajoolosuhteisiin ja auton kuormaan nähden aina optimaalinen. Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) BLIS tarkkailee auton molempia puolia ulkopeileihin asennettujen kameroiden avulla. Jos jokin ajoneuvo saapuu kuolleeseen kulmaan, toiminto varoittaa sinua siitä ovipilariin asennetulla merkkivalolla. BLIS auttaa yhdessä ulkopeilien kanssa sinua arvioimaan paremmin kaistanvaihtotilanteita. Järjestelmä kytkeytyy auton nopeuden ylittäessä 10 km/h, ja se reagoi lähes kaikkiin ajoneuvoihin sekä yöllä että päivällä. Aktiiviset Xenon-ajovalot Aktiiviset Xenon-ajovalot parantavat valaistusta noin 230 prosentilla ja tehostavat näkyvyyttä kaarteissa pimeällä ajettassa noin 90 prosentilla. Mikroprosessorien ohjaamat moottoroidut valot voivat kääntyä 15 astetta kumpaankin suuntaan ja valaisevat reittisi luotettavasti. Päivänvalotunnistin kytkee mukautuvan toiminnon pois käytöstä päiväsaikaan, mikä pidentää laitteiston käyttöikää. Vettä hylkivät etusivuikkunat Vettä hylkivät etusivuikkunat takaavat paljon paremman näkyvyyden sateella ajettaessa. Hydrofobinen pintakäsittely muuttaa veden pieniksi pisaroiksi, jotka tuuli puhaltaa pois. Talvisaikaan ikkunoissa on vähemmän jäätä ja huurretta. TURVALLISUUS Lapsiturvallisuus u Volvon lapsiturvallisuusohjelma Volvo tarjoaa automaailman perusteellisimpiin kuuluvan lapsiturvallisuusohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman tehokkaat lapsimatkustajia suojaavat ominaisuudet. Koska pienellä lapsella on suuri pää ja heikko niska*, alle 3 4-vuotiaan tulisi matkustaa autossa selkä menosuuntaan päin. Selkä menosuuntaan asennettavat Volvon turvaistuimet on suunniteltu tarjoamaan parasta mahdollista suojaa erilaisissa onnettomuustilanteissa. Jos lapsi on kasvanut ulos turvaistuimesta, hän matkustaa turvallisimmin turvakorokkeella auton turvavyötä käyttäen. Kaikki verhoilu- ja sisustusmateriaalimme on testattu tiettyjen haitallisten tai allergiaa aiheuttavien aineiden varalta. * 50 km/h nopeudessa tapahtuvassa etutörmäyksessä puolivuotiaan lapsen päähän voi kohdistua sadan kilon kuormitusta vastaavia voimia! Huomioi: Jos etumatkustajan turvatyyny on käytössä, alle 140 cm pitkät lapset eivät saa koskaan istua etuistuimella edes turvaistuimella tai turvakorokkeella. u Turvakaukalo (0 13 kg) Pienet lapset vastasyntyneistä noin yksivuotiaisiin matkustavat turvallisesti selkä menosuuntaan päin tässä mukavassa istuimessa. Kaukalo asennetaan auton turvavyötä käyttämällä. Jos haluat hyödyntää auton helppokäyttöisiä ISOFIX-kiinnityspisteitä, voit lisätä istuimeen ISOFIX-alustan. Sivutuet tarjoavat suojaa sivutörmäyksessä, ja niskatukea ja viisipisteturvavöitä on helppo säätää. Niskatuki on pehmustettu, mikä auttaa lasta nukkumaan mukavasti. Kuomu torjuu auringon häikäisyn. Turvakaukaloa on helppo kantaa mukana, ja sitä voi käyttää myös sitterinä. u Säädettävä turvaistuin (9 25 kg) 9 kuukautta 6 vuotta vanha lapsi voi matkustaa tässä uudessa turvaistuimessa mukavasti selkä menosuuntaan päin. Edistyksellinen muotoilu tarjoaa maailmanluokan turvallisuutta ja monikäyttöisyyttä usean vuoden ajaksi. Istuin asennetaan auton turvavyötä käyttämällä, ja sitä on helppo säätää. Mukavuus ja turvallisuus ovat optimaalisella tasolla. Integroitu tukijalka helpottaa turvallista asennusta. Suosittelemme, että lapset matkustavat autossa selkä menosuuntaan päin mahdollisimman pitkään. Mutta kun lapsi kasvaa isommaksi (15 25 kg) eikä voi enää matkustaa mukavasti selkä menosuuntaan päin, tätä istuinta voidaan käyttää turvakorokkeena, joka asettelee lapsen oikeaan asentoon auton turvavyön käytön kannalta. u Turvakoroke selkänojalla (15 36 kg) Volvon uusi turvakoroke auttaa asettelemaan lapsen oikealle korkeudelle turvavyön käytön kannalta. Istuin on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suojaa sivutörmäyksessä, ja sen niskatukea ja leveyttä on helppo säätää, mikä parantaa mukavuutta. Selkänojan voi kallistaa, kun lapsi haluaa nukkua. Integroitu turvaistuin (15 36 kg) Keskimmäiseen takaistuimeen integroitu turvaistuin auttaa asettelemaan lapsen (15 36 kg) oikealle korkeudelle turvavyön käyttöä ajatellen. Istuin nostaa samalla lapsen mukavuustasoa ja auttaa häntä näkemään paremmin ikkunasta ulos. Keskimmäinen istuin liikkuu eteenpäin, minä ansiosta lapsi pääsee lähemmäksi etuistuimella olevaa aikuista. Jos lapsi tarvitsee enemmän jalkatilaa, voit nostaa keskikonsolin takaosan pois alta. Kun turvaistuinta ei tarvita, se piiloutuu takaistuimeen. Sähkötoiminen lapsilukko Takaovet ja sähkötoimiset takaikkunat voi lukita kuljettajan paikalta siten, että ne eivät aukea auton sisäpuolelta. TURVALLISUUS Turvajärjestelmät Kauko-ohjattu keskuslukitus Voit avata ja lukita ovet ja takaluukun napin painalluksella. Henkilökohtaisten asetusten valikosta voit valita, avaako kauko-ohjain ensin kuljettajan oven vai kaikki ovet yhdessä. Voit myös avata takaluukun erikseen. Sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla (lisävaruste) Ulkopeilit voidaan napin painalluksella taittaa autoa vasten, jolloin ne eivät pääse vahingoittumaan ahtaissa pysäköintitiloissa. Integroidut maavalot sytytetään kauko-ohjaimella. Valot nostavat mukavuus- ja turvallisuustasoa, kun astut autoon ja siitä ulos öiseen aikaan. 56 u = Jälkiasenteinen lisävaruste 57

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 6.8.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster TCe 125 S&S 4x4 Jubileum+

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14

M{ZD{ CX _14R1_MAZ_CX5_V2_COVERS.indd /02/ :50:14 M{ZD{ CX-5 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 1 5 2 4 3 18 19 SKYACTIV TECHNOLOGY 20 21 6 1 7 5 2 3 4 8 22 23 TURVALLISIN PAIKKA MAANTIELLÄ Jokainen valmistamamme Mazda sisältää laajan valikoiman älykkäitä

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet

Renault KADJAR Lisävarusteet Renault KADJAR Lisävarusteet Ulkovarustelu Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 583 947 Astinlaudat ja

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 Hätäaputoiminnolla* varustettu Ford SYNC Liikkuva toimisto Ford SYNC tarjoaa mahdollisuuden käyttää useimpia MP3-soittimia, Bluetooth -varustettuja puhelimia ja USB-asemia ääniohjauksella

Lisätiedot

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset.

Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. VAIN YKSI ASKEL Tämä kuorma-auto sopii sinulle, jos työtehtäviisi kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa

Lisätiedot

Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä.

Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä. Matkailuauto Mercedes-Benz Sprinter Fix-Ten korityöllä. Alusta Mercedes-Benz Sprinter 316 CDI 3,5 t korkea - akseliväli 3665 mm, sisäkorkeus 1650 mm - 4-sylinterinen välijäähdytetty turbodiesel - iskutilavuus

Lisätiedot

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto

Voimakasta tyyliä. Lisävarustehakemisto iq:n lisävarusteet Lisävarustehakemisto Voimakasta tyyliä Bluetooth Hands Free -järjestelmä 14 Erillinen polkupyöräteline 06 Hansikaslaukku 11 Murtohälytin 14 Nahkasisustus 11 Navigointijärjestelmä 15

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on ylellinen auto, joka lupaa paljon enemmän kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykkäämpi ja vahvempi juuri oikealla

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Pakettiauto

Nissan e-nv200 Pakettiauto Nissan e-nv200 Pakettiauto Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. 30.05.14 Hinnat Pakettiauto Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 8.4.2015 Jubileum juhlamallisto! - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15 225 405 Sandero Stepway

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180

MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 DS 5 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET Elokuu 2015 DS 5 TEKNISET TIEDOT elokuu 2015 MOOTTORI e-thp 165 BlueHDi 120 BlueHDi 180 Iskutilavuus cm 3 1598 1560 1997 Suurin teho kw/rpm 121/6000 88/3600 133/3750

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on ylellinen auto, joka lupaa paljon enemmän kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykkäämpi ja vahvempi juuri oikealla

Lisätiedot

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ

UUDISTUNUT HYUNDAI I20 SUOMEN ENSI-ESITTELYSSÄ Hyundai Motor Finland Oy Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki Lisätietoja: Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen Puhelin: 050-568 7706 jonna.nevalainen@hyundai.fi 17.9.2012 Lehdistötiedote 1.10.2012 UUDISTUNUT

Lisätiedot

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3

Opel Corsavan. Suurin tavaratilan pituus 1,26 m. Lukkiutumattomat ABS-jarrut. Suurin hyötykuorma jopa 475 kg. tilavuus 0,92 m 3 Opel Corsavan Opel Corsavan Opel Corsavan sopii raikkaan, urheilullisen ulkoasunsa ansiosta erinomaisesti imagotietoisen yrityksen käyttöön. Keulan muotoilu on dynaaminen, mutta käyttötarkoituksen mukaisella

Lisätiedot

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit,

Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, Lada Priora Sedan 1,6 8-v (21701) standart (00) (010) turvalliset sisustusmateriaalit, 9 jarrutehostin, jäähdytetyt etujarrulevyt, sävypeilit, sähkösäätöiset ajovalot, kuljettajan turvatyyny, etuturvavöiden

Lisätiedot

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015

Dacia Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 Jubileum juhlamallisto! Suositushinnasto 12.6.2015 - Sandero 1.2 16V 75 75 5-v man 135 Sandero 7 865,61 2 133,47 9 999,08 195 375 Sandero TCe 90 Jubileum 90 5-v man 116 Jubileum 9 835,98 2 163,17 11 999,15

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus

SISÄLTÖ. Tukitekniikka Suorituskyky Kuljettajan ympäristö Matkustusmukavuus VOLVO ENEMMÄN KUIN AUTO. ELÄMÄ ON TYÖTÄ, HAUSKANPITOA, HYVIÄ JA HUONOJA AJATUKSIA, LENKKEILYÄ, HILJATTAIN OSTETTUJA JOOGAMATTOJA, TULOSSA OLEVA PITKÄ VIIKONLOPPU, PAIKKA, JOSSA ET OLE KOSKAAN KÄYNYT, KASVAVIA

Lisätiedot

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta

NISSAN INTERSTAR Van/Bus/Ohjaamoalusta // VARUSTEET MITTARISTO TURVALLISUUS Digitaalinen kello ABS jarrut Nopeusmittari välimatkamittarilla ESP (ei saatavana Robottivaihteiston kanssa) - - Jäähdytysnesteen lämpötila Kuljettajan turvatyyny Kierrosluku

Lisätiedot

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. Hinnat Combi, Evalia Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt Hinta ilman veroja ALV 24%

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi

CR-V. Alkuperäiset lisävarusteet. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi CR-V/12/06/TH11066Fi Alkuperäiset lisävarusteet CR-V Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 9 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 51,520.04 17" kevytmetallivanteet, 9-puolaiset (225/50 R17) LED-ajovalot 8 turvatyynyä, sis. kuljettajan

Lisätiedot

Honda Civic Sedan Lisävarusteet

Honda Civic Sedan Lisävarusteet Honda Civic Sedan Lisävarusteet Räätälöi oma unelma-autosi Ajaessasi Honda Civic Sedanilla, ajat yhdellä tämän hetken edistyksellisimmistä autoista. Autosi tarjoaa sinulle ylellisyyttä, joka on yhdistetty

Lisätiedot

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO

Uusi FORD FOCUS. Uusi FORD MONDEO Uusi FORD FOCUS Uusi FORD MONDEO Uusi FORD MONDEO Uusi Ford Mondeo tekee vaikutuksen ajo-ominaisuuksillaan ja ulkonäöllään. Vuoden 2015 alussa tuleva täysin uusi Ford Mondeo on täydellinen yhdistelmä innovatiivista

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

UUSI OPEL KARL HINNASTO 19.05.2015

UUSI OPEL KARL HINNASTO 19.05.2015 UUSI OPEL KARL HINNASTO 19.05.2015 voiko huippuauton saada tähän hintaan? VIISI SYYTÄ VALITA KARL. // Huipputyylikäs sisustus // Saksalaista insinööritaitoa edustavat turvallisuusjärjestelmät // Helppokäyttöiset

Lisätiedot

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015

JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 JAGUAR F-PACE ENNAKKOHINNASTO 11.12.2015 ENNAKKOHINNAT 11.12.2015 Autoveroton ohjehinta (alv 24%) Arvioitu autovero EU-kulutus 2016 Kokonaishinta CO 2 yhdistetty g/km l/100km Vapaa autoetu 2016 Käyttöetu

Lisätiedot

M a l l i s to 2 0 1 4

M a l l i s to 2 0 1 4 Mallisto 2014 Tervetuloa Starcraft-maailmaan! Kun on kyse todellisesta legendasta Van maailmassa, on olemassa vain yksi auto, jonka kanssa suomalaiset ovat tottuneet toimimaan jo vuosikymmeniä - Starcraft.

Lisätiedot

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19

Nopeudenrajoitin. Perusväri (Cristal valkoinen) 0 0,00 0. Erikoisväri (Eclair keltainen ja Dragée sininen) 200 35,19 235,19 UUSI RENAULT TWINGO Suositushinnasto 6.6.05 VERSIO HV CO G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Twingo SCe 70 S&S Expression 70 95 5v manuaali 55,7 94,8 90 5 45 Twingo

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V

Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Alkuperäiset lisävarusteet FR-V Räätälöi oma unelma-autosi Tilaa tarjoavalla ja urheilullisella muotoilullaan FR-V yhdistää dynamiikan älykkääseen mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Voit räätälöidä FR-V:si

Lisätiedot

RENAULT LIMITED-MALLISTO

RENAULT LIMITED-MALLISTO RENAULT LIMITED-MALLISTO Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 VERSIO ECO2 HV CO2 G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU MÉGANE Energy TCe 115 S&S Limited 115 119 6-v man

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS

ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS ESITTELYSSÄ UUSI AVENSIS UUSI AVENSIS KUN YLELLISYYDESTÄ TULEE STANDARDI Uusimmat turvajärjestelmät ja laaja valikoima tehokkaita moottoreita. Hienostuneet sisätilat, luokkansa monipuolisimmat varustetasot

Lisätiedot

OPEL KARL HINNASTO

OPEL KARL HINNASTO OPEL KARL HINNASTO 01.01.2017 voiko huippuauton saada tähän hintaan? VIISI SYYTÄ VALITA KARL. // Huipputyylikäs sisustus // Saksalaista insinööritaitoa edustavat turvallisuusjärjestelmät // Helppokäyttöiset

Lisätiedot

NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO

NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO NISSAN e-nv200 PAKETTIAUTO Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot HINNAT PAKETTIAUTO Vetotapa Moottori Vaihteisto Varustetaso CO2 päästöt, g/km Hinta ilman veroja, ALV

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on ylellinen auto, joka lupaa paljon enemmän kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykkäämpi ja vahvempi juuri oikealla

Lisätiedot

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES PARALLEL TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 CIBES PARALLEL Parallel-porrashissi on kehitetty erittäin huolellisesti ja kaikki yksityiskohdat huomioiden, mikä näkyy sen ulkonäössä, toiminnallisessa ergonomiassa

Lisätiedot

FORD B-MAX Muokkaa se omaksesi Oman Ford B-MAXin värin ja verhoilun valinta on ratkaiseva, mutta myös nautinnollinen, hetki. Tiedät kyllä heti, mikä on oikein. 15" 12-puolainen pyöränsuojus (Vakiovaruste:

Lisätiedot

Lasten tulisi istua autossa selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi asti

Lasten tulisi istua autossa selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi asti Lasten tulisi istua autossa selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi asti Pienten lasten tulisi matkustaa autossa selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa mahdollisimman pitkään, ainakin 3-4-vuotiaaksi.

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn

2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn 2015 Dodge RAM 1500 SLT Sport Laramie Longhorn Ram 1500 mallisto kasvoi mallivuodelle 2015! Suuren suosion saavuttanut Ram 1500 mallisto laajeni mallivuodelle 2015 Longhorn mallilla! Tarjolla neljä malliversiota

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on ylellinen auto, joka lupaa paljon enemmän kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykkäämpi ja vahvempi juuri oikealla

Lisätiedot

++(2442 3415 5.+5. )

++(2442 3415 5.+5. ) 5.+5.) 3415 ++(2442 Ihmiset ovat ihmisiä. Ja sellaisina heidän tulee saada pysyä. Me Volvolla välitämme ihmisistä. Ihmiset ovat luovia, spontaaneja, ennalta-arvaamattomia ja avoimia uusille elämyksille.

Lisätiedot

Uusi Honda FR-V Lisävarusteet

Uusi Honda FR-V Lisävarusteet Korkea laatu Uusi Honda FR-V Lisävarusteet Honda FR-V edustaa muotoilun ja tekniikan huippua, ja myös lisävarusteet valmistetaan samalla laadulla. Hondan suunnittelijat tietävät, että uuden auton ostajalle

Lisätiedot

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0824b

NISSAN NV200. Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO FI-16C-0824b NISSAN NV200 Hinnasto, varusteet, tekniset tiedot, värit EURO6 01.01.2017 01.01.2017 NV200 HINNASTO Hinta Korimalli Moottori Takaovet Sivuovet Tavaratila m 3 Vaihteisto Varustetaso CO 2 (g/km) Yhdistetty

Lisätiedot

XC60 BUSINESS HINNASTO MY16 1.1.2016

XC60 BUSINESS HINNASTO MY16 1.1.2016 XC60 BUSINESS HINNASTO MY16 1.1.2016 Vaih- Suurin Autoveroton Kokonais Malli teisto teho CO2 hinta alv 24% Autovero hinta Vapaa Käyttö Bensiini Kw/Hv XC60 T5 Business aut A8 181/245 157 41 000 14 310,21

Lisätiedot

MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER

MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER M{ZD{ Mx-5 MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER Täysin uusi MX-5 säilyttää ikonisen arvonsa maailman suositumpana avo-urheilu autona. Neljännen sukupolven MX-5 sisältää kaikki parannukset mitä voi toivoa suorituskyvyn,

Lisätiedot

Suurin CO2 Autoveroton Autovero Kokonais

Suurin CO2 Autoveroton Autovero Kokonais S90 BUSINESS HINNASTO MY17 19.1.2016 V2 Suurin CO2 Autoveroton Autovero Kokonais Verotusarvo Malli / Modell teho hinta alv 24% hinta Vapaa Käyttö Diesel kw/hv S90 D3 Business* 110/150 109 37 600 7 226,43

Lisätiedot

UUSI OPEL KARL HINNASTO 01.01.2016

UUSI OPEL KARL HINNASTO 01.01.2016 UUSI OPEL KARL HINNASTO 01.01.2016 voiko huippuauton saada tähän hintaan? VIISI SYYTÄ VALITA KARL. // Huipputyylikäs sisustus // Saksalaista insinööritaitoa edustavat turvallisuusjärjestelmät // Helppokäyttöiset

Lisätiedot

City-paketti: Takapysäköintitutka ja sähköisesti koria vasten taittuvat peilit - 400 400 87,51-100,48 487,51-500,48

City-paketti: Takapysäköintitutka ja sähköisesti koria vasten taittuvat peilit - 400 400 87,51-100,48 487,51-500,48 RENAULT CAPTUR Suositushinnasto 16.3.2015 VERSIO ECO2 HV CO2 G/KM VAIHTEISTO AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Energy TCe 90 S&S Authentique 90 113 man 5-v 14 315,79 3 074,21 17

Lisätiedot

KID HELPPOA LIIKKUMISTA

KID HELPPOA LIIKKUMISTA KID 2014 HELPPOA LIIKKUMISTA Croozer korkealaatuinen, älykäs kuljetusratkaisu ulkoilua ja pyöräilyä harrastaville, jotka haluavat elää elämänsä spontaanisti ja yksinkertaisesti. Croozer-kärryillä voit

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on ylellinen auto, joka lupaa paljon enemmän kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykkäämpi ja vahvempi juuri oikealla

Lisätiedot

volvo www.volvocars.fi

volvo www.volvocars.fi volvo www.volvocars.fi Tämä on ylellinen auto, joka lupaa paljon enemmän kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykkäämpi ja vahvempi juuri oikealla

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 10 12 13 112 14 15 16 17 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 140 [190] 380 140 [190] 380 140 [190] 340 120 [163] 340 120 [163] 340 120 [163]

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

Sivu 1 (7) Arvioitu autovero. Kokonaishinta

Sivu 1 (7) Arvioitu autovero. Kokonaishinta Sivu 1 (7) Kokonais Autoedun verotusarvot Polttoaineen kulutus ja päästöt EU yhd. Vapaa Käyttöetu CO 2 g/km l/100 km i10 1.0 Classic Business 10163,81 1755,26 11919 365 215 108 4,7 1.0 Business 11522,76

Lisätiedot

1,6 DCT automaatti 135 hv

1,6 DCT automaatti 135 hv Tekniikka Varusteet Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG EcoDynamics 100 hv 1,0 ISG EcoDynamics 100 hv 1,0 ISG EcoDynamics 120 hv 1,6 DCT automaatti 135 hv 1,4 CRDi 90 hv 1,6 CRDi ISG EcoDynamics 110 hv 1,6 CRDi

Lisätiedot

2014-12. Dacia Duster. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. 3TAI 100 000 KM VUODEN TAKUU. SISÄLTÄÄ 24 h TIEPALVELUN

2014-12. Dacia Duster. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. 3TAI 100 000 KM VUODEN TAKUU. SISÄLTÄÄ 24 h TIEPALVELUN 2014-12 Dacia Duster. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. VUODEN TAKUU 3TAI 100 000 KM SISÄLTÄÄ 24 h TIEPALVELUN DESIGN "AVENTURE" Lokasuojien levikkeet, eteen ja taakse 8201274674 622

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

FREELANDER 2. Ohjevähittäishinnat

FREELANDER 2. Ohjevähittäishinnat FREELANDER 2 10MY Ohjevähittäishinnat 1.7.2010 Autoveroton ohjehinta (alv 23%) Arvioitu autovero Kokonaishinta CO 2 autoetu Vapaa 2010 Käyttöetu 2010 EU-kulutus yhd. g/km l/100km 2.2 TD4_e E 118 kw (160

Lisätiedot

Autoveroton. 24% euro BUSINESS 360 TEKNA

Autoveroton. 24% euro BUSINESS 360 TEKNA UUSI NISSAN PULSAR Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot VARUSTEET MOOTTORI VAIHTEISTO Vetotapa Varustetaso CO2-päästö g/km Autoveroton ohjehinta sis. alv 24% euro Arvioitu autovero euro

Lisätiedot

www.kia.fi Tekniikka Varusteet

www.kia.fi Tekniikka Varusteet www.kia.fi Diesel Bensa Kia Optima MY14 1.7 CRDi ISG EcoDynamics 1.7 CRDi automaatti 2.0 2.0 automaatti Varustetasot EX EX, Business LX, EX EX VAIHTEISTO Tyyppi Käsivalintainen Automaattinen Käsivalintainen

Lisätiedot

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän

luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän luettelo kaikki mallit ja uutuudet 2013 Löydä enemmän m at k a i luau tot Matkailuautolla matkustaminen on kätevä tapa päästä lähelle luontoa. Matkanteko on lisäksi oikein mukavaa, sillä ohjaamon ja asunto-osan

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 112 10 11 12 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380 340 300 140 [190] 120 [163] 100 [136] 380

Lisätiedot

Honda Jazz Lisävarusteet

Honda Jazz Lisävarusteet Laatu Honda Jazz Lisävarusteet Honda Jazzia ajaessasi tiedät olevasi laatuautossa. Siksi myös jokaisen lisävarusteen suunnittelussa on painotettu tyylikästä muotoilua ja toimivaa tekniikkaa. Honda tietää

Lisätiedot

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt

ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt ULKOPUOLiset AURi NKOs UOJAt Auringolta suojautuminen on tärkeä osa asumista sekä nykyaikaista rakentamista. Ulkotiloissa viilentävällä varjolla on tärkeä rooli paitsi viihtyisyyden myös terveytesi kannalta.

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business.

BMW Business. www.bmw.fi. Ajamisen iloa. BMW Business. BMW. Ansaittu ajonautinto. i BMW on investoinut yli 1,2 miljardia euroa BMW EfficientDynamics -teknologioiden kehitykseen. Panostuksen ansiosta voit nauttia ajamisen ilosta ylivoimaisella tehon ja kulutuksen

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne sedan tyyppisestä henkilöautosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne sedan tyyppisestä henkilöautosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Sivu 1 / 6 Tarjouspyyntö 24.6.2014 HENKILÖAUTON HANKINTA Hankinnan kohde ja hankintamenettely Länsirannikon Koulutus Oy pyytää tarjoustanne sedan tyyppisestä henkilöautosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 6 / 10 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 43,989.90 16" kevytmetallivanteet (205/55 R16) Ajovalot, Bi-LED Integroitu ajonvakautus (VDIM) 6 kaiuttimen

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Amarok Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Amarok Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Yhdistetty (g/km) 161 177. Polttoainetankin koko l 71 71 Maavara mm 185 185. Huoltoväli Määräaikaishuoltoväli 30 000km / 24kk 30 000km / 24kk

Yhdistetty (g/km) 161 177. Polttoainetankin koko l 71 71 Maavara mm 185 185. Huoltoväli Määräaikaishuoltoväli 30 000km / 24kk 30 000km / 24kk Tekniikka Varusteet 2.2 CRDi MT 2.2 CRDi AT Moottori Iskutilavuus cm3 2 199 2 199 Sylinterin halkasija x iskunpituus mm 85.4 x 96.0 85.4 x 96.0 Puristussuhde 16,0 16,0 Suurin teho kw (hv) / rpm 147 (200)

Lisätiedot

STAIRLIFT VARMA VALINTA

STAIRLIFT VARMA VALINTA STAIRLIFT VARMA VALINTA TYYTYVÄISYYS Flow-tuolihissi on varma valinta sinulle, joka haluat selvitä kodin arjesta itsenäisesti. Flow n ansiosta sujuva liikkuminen kerrosten välillä on enää yhden painikkeen

Lisätiedot

HAASTA ITSESI HOW ALIVE ARE YOU?

HAASTA ITSESI HOW ALIVE ARE YOU? HAASTA ITSESI HOW ALIVE ARE YOU? OTATKO HAASTEEN VASTAAN? Tunnet sen jo Jaguariin istuessasi. Käynnistyspainike sykkii sydämensykkeen lailla. Napin painallus ja Jaguar herää henkiin innovatiivinen vaihteenvalitsin

Lisätiedot

EDELLÄKÄVIJÄ. NEROKAS. VAIKUTTAVA. JOKAISESSA AUTOSSA ON HÄNEN ALLEKIRJOITUKSENSA.

EDELLÄKÄVIJÄ. NEROKAS. VAIKUTTAVA. JOKAISESSA AUTOSSA ON HÄNEN ALLEKIRJOITUKSENSA. ECOSPORT EDELLÄKÄVIJÄ. NEROKAS. VAIKUTTAVA. JOKAISESSA AUTOSSA ON HÄNEN ALLEKIRJOITUKSENSA. EcoSport ST-Line Katon kontrastiväri Shadow Black (mica-väri, vakiovaruste) sekä korin Tiger Eye-metalliväri

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

INVA TAKSI. Fiat Ducato (AV.3450/H2)

INVA TAKSI. Fiat Ducato (AV.3450/H2) HINNASTO 2013 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 % INVA TAKSI Fiat Ducato (AV.3450/H2) VAKIO JA LISÄVARUSTEET VAKIOVARUSTEET 1+8/INVA Rahastusvalo ohjaamon kattoon

Lisätiedot

RENAULT LIMITED-MALLISTO

RENAULT LIMITED-MALLISTO RENAULT LIMITED-MALLISTO Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 VERSIO ECO2 HV CO2 G/KM VAIHTEISTO MÉGANE AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Energy TCe 115 S&S Limited 115 119 6-v man

Lisätiedot

LISÄVARUSTEHINNASTO. SISÄLLYSLUETTELO ulkovarusteet kevytmetallivanteet sisusta ja mukavuus suojaus kuljetus

LISÄVARUSTEHINNASTO. SISÄLLYSLUETTELO ulkovarusteet kevytmetallivanteet sisusta ja mukavuus suojaus kuljetus LISÄVARUSTEHINNASTO SISÄLLYSLUETTELO ulkovarusteet kevytmetallivanteet sisusta ja mukavuus suojaus kuljetus 11-2013 STYLE PACK Sisältää: kromipaketin, taiteltavan laukun, kynnyslistat, tekstiilimattosarjan,

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caravelle Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Caravelle Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Pistokehybridi Viimeistä teknologiaa edustavat litium-ioni -akut kuljettavat Prius PHEV:tä täydellä latauksella jopa 25 kilometrin matkan.

Pistokehybridi Viimeistä teknologiaa edustavat litium-ioni -akut kuljettavat Prius PHEV:tä täydellä latauksella jopa 25 kilometrin matkan. Prius PHEV Prius PHEV:ssä yhdistyy kaksi maailmaa. Yhdistämällä sähköauto ja hybriditeknologia, saavutetaan lyömättömän alhainen polttoaineen kulutus ja pienet CO -päästöt. Kehittyneen litium-ioni -akkuteknologian

Lisätiedot

m{zd{ 6 -hinnasto 4. helmikuuta 2010

m{zd{ 6 -hinnasto 4. helmikuuta 2010 m{zd{ 6 -hinnasto 4. helmikuuta 2010 M{ZD{ 6 Sedan voimassa 4.2.2010 alkaen Versio Vapaa autoetu Käyttöetu Autoveroton ohjehinta, AUTON HINTA (alv 22%) Arvioitu autovero, Kokonaishinta, Metalliväri METALLIVÄRIN

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Freemont. Kaikki haluamasi autot.

Freemont. Kaikki haluamasi autot. Freemont. Kaikki haluamasi autot. Elämä on tarina, joka pitää saada kirjoittaa oman tahdon mukaan. Joka päivä pitäisi valita, minne haluat mennä, kenen kanssa, mitä haluat tehdä ja ottaa mukaasi. Valitse

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

www.toyota.fi Yaris Varusteet

www.toyota.fi Yaris Varusteet www.toyota.fi Yaris Varusteet Tilausnumero E2FIN /2006 Sisältö 04 Muotoilu ja mukavuus 08 Äänentoisto, Hands Free ja navigointi 0 Turvallisuus ja suojaus 6 Kuljetus ja säilytysratkaisut 9 Varusteluettelo

Lisätiedot

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT

HINNAT JA TEKNISET TIEDOT Tulostettu 22 / 9 / 2017 Katso ehdot viimeiseltä sivulta HINNAT JA TEKNISET TIEDOT KATSELE ALKAEN 83,442.09 18" kevytmetallivanteet, 235/65R18 renkailla Mukautuva kaistavahti Mukautuva vakionopeussäädin

Lisätiedot