volvo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "volvo www.volvocars.fi"

Transkriptio

1 volvo

2 Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri oikeissa paikoissa ja juuri sinua varten. Tämä on sinun uusi Volvo XC90 -autosi. SUUNTAA LUOTTAVAISESTI KOHTI UNELMIASI. Henry David Thoreau

3 SUURTEN AJATUSTEN ALKULÄHTEILLÄ. Kun vastaasi tulee täydellisellä ajettavuudella varustettu 7-paikkainen katumaasturi, tiedät, että joku on jossain ajatellut suuria. Innovatiivinen Volvo XC90 on rakennettu kuljettajan ja matkustajien ympärille kiinteäksi yksiköksi, joka tuo vaistonvaraisesti yhteen poikkeuksellisen ylellisyyden, käytännöllisyyden ja ajettavuuden. Hienostunut Volvo XC90 on tänä päivänä mukavuuden merkkipaalu, joka on viimeistelty huippuluokan turvallisuudella ja ketteryydellä. Suurin ajatuksemme paranee vuosi vuodelta JUURI SINUA VARTEN.

4 OSAAMINEN RUOKKII ITSELUOTTAMUSTA. Tyylikäs trendit ja ohikiitävät muotivillitykset kestävä Volvo XC90 on erittäin kyvykäs ajoneuvo. Komeat ääriviivat ja vahva yleisilme eivät turhia pröystäile tämä auto LUNASTAA LUPAUKSET eleganssillaan ja seikkailunhalullaan.

5 ITSEVARMUUS OTTAA OHJAT. Volvo XC90 on suunniteltu kuljettajan ympärille, mistä kertovat erinomainen istuma-asento ja loistava näkyvyys. Kuljettajan istuin huokuu tässä ykkösluokan matkustamossa Volvon legendaarista mukavuutta. Todellinen innostus syntyy ajamisesta, mutta monet tarkkaan harkitut yksityiskohdat ja korkealaatuiset materiaalit ANTAVAT NEKIN PALJON AIHETTA ILOON. Nahkaverhoilu ja helppokäyttöiset säätimet jättävät lähtemättömän vaikutuksen.

6 KAIKKI MAANTIET SINUN PALVELUKSESSASI. Volvo XC90:n hienostunut matkustamo on tulosta monista edistyksellisistä ratkaisuista, kuten vahvistetusta korirakenteesta, kehittyneestä alustasta ja Servotronicohjaustehostimesta. Nämä komponentit muuntavat kuljettajan aikeet suoraksi toiminnaksi. Volvo XC90 tarjoaa ERINOMAISTA PITOA JA HALLITTAVUUTTA kaikilla tienpinnoilla. Ajokokemuksen kruunaavat uuden sukupolven Haldex AWD -nelivetojärjestelmä ja Instant Traction -toiminto. R-design -varustus sisältää erityisen urheilullisesti säädetyn alustan ja ohjauksen, jotka tarjoavat kuljettajalle entistä suorempaa palautetta maantiestä ja lisäävät ketteryyttä tiukissa kaarteissa.

7 KAIKKI SYLINTERIT HARMONIASSA. Voima ja hallinta täydellisessä tasapainossa. Tätä on XC90. Tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi optimoitu voimansiirtojärjestelmä antaa hienostuneelle D5-moottorille upean 420 Nm väännön, ja se reagoi välittömästi komentoihisi. Kuten aina, Volvo on kehittänyt tämän turbodieselmoottorin, JOTTA VOISIT VASTATA KAIKKIIN MAANTIEN HAASTEISIIN ympäristöstä huolehtien ja sitä kunnioittaen. Sulava kuusivaihteinen Geartronic-automaattivaihteisto mahdollistaa sekä mukavan matkanteon että vaativat hinaustilanteet. Käytössäsi on myös käsivalintainen toiminto, jos haluat osallistua vaihtamiseen aktiivisemmin. Monipuolinen vaihteisto sisältää lisäksi talviasetuksen, joka varmistaa paremman pidon liukkaissa olosuhteissa.

8 EDISTYKSELLISTÄ AJATTELUA. Uudelleensuunnitellut takavalot käyttävät viimeisintä LEDtekniikkaa, minkä ansiosta ne näyttävät hyviltä, reagoivat nopeammin jarrutuksiin ja palavat tavallista kirkkaammin. Lopputulos on tyylikäs ja käytännöllinen, mikä ei ole LAINKAAN EPÄTAVALLISTA VOLVOLLE.

9 KAPASITEETTIA YLI RAJOJEN. Volvo XC90 on omimmillaan työnteossa. Auto tarjoaa runsasta tilaa mitä moninaisimpiin tarpeisiin. Kolmannen rivin istuimet katoavat tavaratilan lattiaan, ja loput matkustajien istuimet voi taittaa tasaisina alas. Lastaa mukaan unelmasi ja katso, KUINKA TÄMÄ VOLVO PITÄÄ SINUSTA HYVÄÄ HUOLTA litran kapasiteetillaan.

10

11

12 TEE ENEMMÄN. Erittäin kyvykkääseen Volvo XC90-malliin mahtuu mukavasti jopa seitsemän henkilöä, minkä lisäksi auto tarjoaa vertaansa vailla olevaa turvallisuutta. Lukuisat yksityiskohdat vahvasta turvakehikosta allergiatestattuun nahkaverhoiluun varmistavat, että voit tehdä matkaa luottavaisin mielin. Urheilullisen arvokas Volvo XC90 tarjoaa yksinkertaisesti enemmän. MATKATAVAROIDEN LASTAAMINEN on kahteen osaan jaetun takaluukun ansiosta helppoa. Alaosa taittuu tarvittaessa alas tavaratilan lattian tasolle, ja ylemmän luukun avaaminen sujuu ilman ylimääräisiä limboamisliikkeitä. Yläluukku on helppo sulkea kätevästä nahkahihnasta.

13 NÄE ENEMMÄN. Porrastetut istuimet tarjoavat matkustajille ERINOMAISEN NÄKYVYYDEN etuistuinten takaa. Kun lisäät autoosi takamatkustajien viihdejärjestelmän, VIP-vieraasi voivat matkan aikana katsella DVD-elokuvia tai pelata videopelejä. Kuljettaja voi hyödyntää satelliittinavigointinäyttöä ja takaluukkuun asennettua pysäköintikameraa ja tarkkailla, mitä auton takana tapahtuu peruutettaessa.

14 MYÖS MUSIIKKI MATKUSTAA 1. LUOKASSA Volvon Premium Sound -järjestelmä muuntaa Volvo XC90:n matkustamon INTIIMIKSI KONSERTTISALIKSI, jossa sinulla on eturivin paikat. Kahdentoista korkeatasoisen kaiuttimen ja Dolby Pro Logic II Surround -järjestelmän ansiosta haluat valita pidemmän reitin kotiin.

15 VOIMAA, ARVOKKUUTTA JA RASKAITA KUORMIA. Volvon moottorit tuottavat suuren vääntömomentin HETI MATALILTA KÄYNTINOPEUKSILTA LÄHTIEN ja osoittavat voimansa kaikissa tilanteissa. D5 AWD -versio kehittää vääntöä vakuuttavat 420 Nm jo käyntinopeudelta r/min alkaen. Voit hinata autosi takana jopa kg:n kuormaa mukavasti ja tehokkaasti.

16 HYVÄ SUUNNITTELU ON AINA MUODISSA. Elämän makuinen ja kyvykäs Volvo XC90 on yksi maailman palkituimmista SUV-malleista. Se on saanut kansainvälistä tunnustusta muotoilustaan, turvallisuudestaan ja suorituskyvystään. Tämä hienostunut erinomaisuuden ikoni on VOLVON IHMISKESKEISEN SUUNNITTELUFILOSOFIAN YLPEÄ edustaja: Volvo tekee autoja ihmisille, jotka haluavat vain parasta.

17 LEGENDA EI TEE KOMPROMISSEJA. Volvo XC90 on LÄPIKOTAISIN SINUN AUTOSI. Monipuoliset henkilökohtaiset turvaratkaisut, kuten lähestymis- ja saattovalot, laminoidut ikkunat ja sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla, varmistavat, että Volvosi turvataso pysyy korkeana myös auton ollessa pysäköitynä.

18 Ei turhaa monimutkaisuutta. Stressi katoaa ja hauskuus alkaa. Ylellisten autojen kuljettajat odottavat ajoneuvoltaan täydellisyyttä, innostavuutta ja henkilökohtaisia yksityiskohtia. Kyky luoda nerokkuutta ilman monimutkaisuutta, kestävyyttä ilman tylsyyttä ja luksusta ilman pintaliitoa on Volvon kunniakas perinne. Me valmistamme autoja, jotka on suunniteltu sinun ympärillesi. 33

19 Volvon turvallisuustekniikat suojaavat sinua vaaroilta ja varmistavat ajonautinnon. Volvo on tunnettu edistyksellisestä turvallisuustekniikastaan ympäri maailmaa. Vain harvoilla autonvalmistajilla on ansioluettelossaan yhtä vakuuttava valikoima turvallisuus innovaatioita, ja sitoutuminen turvallisuuteen onkin ohjannut Volvoa jo yli 80 vuoden ajan. Olemme tästä erityisen ylpeitä mutta emme suinkaan vielä täysin tyytyväisiä. Haluamme, että autot eivät joutuisi enää onnettomuuksiin. Tämä kunnianhimoinen tavoite edellyttää innovatiivista ajattelua ja aivan uutta lähestymistapaa autojen suunnitteluun. Hyvät uutiset ovat, että olemme oikealla tiellä. Volvolla ajaminen on innostavaa ja hauskaa. Poikkeuksellisen edistykselliset turvallisuustekniikat eivät enää ole mielikuvituksen tuotetta vaan täyttä todellisuutta Volvossa. Kun ajat Volvolla, saat samalla esimakua autoilun tulevaisuudesta, jossa intohimoinen suunnittelutyö ja muotoilu auttavat sinua ottamaan ajamisesta kaiken irti. Silmät selässä. Pysäköintiapu ja pysäköintikamera kertovat sinulle, mitä autosi takana tapahtuu peruu tettaessa. Pysäköintiapu on saatavana myös auton etuosaan. Nelivedon vakautta. Volvon AWD-nelivetojärjestelmä Instant Traction -toiminnolla parantaa ajovakautta ja pitoa kaikissa sääolosuhteissa ja kaikilla tienpinnoilla. Pysy tiellä. Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) parantaa ajettavuutta ja turvallisuutta haastavissakin tilanteissa. Sateenkestävä. Vettä hylkivät etusivuikkunat parantavat näkyvyyttä sateella ajettaessa. Sadetunnistin käynnistää pyyhkimet automaattisesti, jos alkaa sataa tai tuulilasille roiskuu jostain muusta syystä vettä. Pidä tasapaino. Kallistuksenvakaajajärjestelmä (RSC) tunnistaa mikäli auto on vaarassa kierähtää ympäri ja auttaa tarvittaessa sen vakauttamisessa. Ylivertaista mukavuutta. Istuinten ja ohjaamon ergonominen muotoilu ja erinomainen näkyvyys auttavat kuljettajaa rentoutumaan ja säilyttämään keskittymiskykynsä ajon aikana. Kuolleen kulman tarkkailija. Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) auttaa sinua havaitsemaan kuolleeseen kulmaan osuvat ajoneuvot Valaistus tien päällä. Aktiiviset kääntyvät ajovalot (ABL) kaksois-xenontekniikalla laajentavat näkökenttääsi pimeällä ajettaessa ja valaisevat kaarteita erittäin tehokkaasti.

20 Taittaa valoa kauniisti ja antaa lupauksen paremmasta tulevaisuudesta. Volvon tie kohti puhtaampaa ympäristöä alkoi jo 1970-luvun alkupuolella, jolloin olimme ensimmäisiä autonvalmistajia, jotka tunnustivat autojen haittavaikutukset ympäristölle ja alkoivat tehdä jotakin asian eteen. Olemme sittemmin luoneet useita innovaatioita, jotka vähentävät autojen aiheuttamia ympäristörasituksia eri vaiheissa tuotekehityksestä ja valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Nykypäivän suurin haaste liittyy ilmastonmuutosta kiihdyttävien CO 2 -päästöjen vähentämiseen. Me vastaamme siihen DRIVe-ympäristöohjelmassa kehitettävillä tekniikoilla ja innovaatioilla. Volvo tarjoaa Premium-segmentin vahvimpiin kuuluvan malliston autoja, jotka synnyttävät erityisen vähän CO 2 -päästöjä. Volvon DRIVe-mallit hyödyntävät innovatiivista voimansiirtotekniikkaa yhdessä edistyksellisen aerodynamiikan, matalakitkatekniikan ja kevyiden materiaalien kanssa. DRIVe-mallit ovat askel kohti nollapäästöjä. Esittelemme lähitulevaisuudessa uutta tekniikkaa, kuten CO 2 -päästöjä entisestään vähentäviä hybridiajoneuvoja, jotka voidaan ladata tavallisesta seinäpistokkeesta. Olemme vahvasti mukana myös sähköajoneuvojen kehityksessä. Sähkötekniikka pienentää merkittävästi autojemme ekologista jalanjälkeä ja tekee niistä entistä hauskempia ajettavia. Olemme jo julkistaneet ensimmäisen sähköautomme Volvo C30 Electric -mallin ja lisää jännittäviä uutisia on tulossa. 85-prosenttisesti kierrätettävissä. Minimoidaksemme ympäristövaikutuksia, jokainen Volvo on suunniteltu kierrätettäväksi elinkaarensa lopussa. Terveellisemmät sisämateriaalit. Kaikki verhoilut ja sisätekstiilit on testattu tiettyjen allergiaa aiheuttavien tai haitallisten aineiden varalta. Lisäksi useat sisätilojen metalliset yksityiskohdat on testattu kosketusallergioiden varalta. Lopputulos on matkustamo, jossa kaikkien on hyvä olla. Puhtaammat päästöt. Volvon turbodieselmoottorit sisältävät hiukkassuodattimen, joka poistaa noin 95 % dieselin pakokaasujen hiukkasista ja se täyttää Euro 5:n mukaiset tiukat päästönormit. Puhdas sisäilma. Matkustamon suodatin poistaa pölyn, siitepölyn ja muut hiukkaset tulevasta ilmasta. Volvon sisäilman laatujärjestelmä tarkkailee jatkuvasti sisään virtaavaa ilmaa ja estää hiilimonoksidia, maaotsonia ja typpidioksidia pääsemästä matkustamoon. Järjestelmä auttaa varmistamaan, että auton sisällä hengittämäsi ilma on puh taampaa kuin ulkoilma ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä. Maksimaalista taloudellisuutta dieselmoottorilla. Volvon kehittynyt yhteispaineruiskutuksella varustettu turbodieseltekniikka varmistaa erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja vähäiset CO 2 -päästöt. Polttoainetta säästävää muotoilua. Volvot hyödyntävät edistyksellistä aerodynaamista muotoilua, kevyitä materiaaleja ja matalakitkatekniikkaa, jotka vähentävät ilman- ja vierintävastuksesta aiheutuvaa energiahävikkiä. Ratkaisut vähentävät yhdessä huippuluokan moottoritekniikan kanssa CO 2 -päästöjä ja tekevät ajamisesta taloudellisempaa. Puhtaat värit. Volvon kaikki ulkovärit ovat vesipohjaisia, jotta ympäristölle haitallisten liuottimien käyttöä voitaisiin vähentää. Volvon maalauslaitokset kuuluvat maailman puhtaimpiin.

21 Volvo XC90 saa alkunsa tästä. Moottori muodostaa merkittävän osan tulevista ajokokemuksista. Tässä esitelty dieselmoottori tarjoaa välitöntä ja sulavaa tehoa. Voimanlähteen käyttämä huipputekniikka puristaa viimeisestäkin polttoainepisarasta kaiken irti. Lue moottorista lisää osoitteessa D5 219 CO 2 g/km 8,3 l/100 km 200 hv 147 kw 420 Nm Euro 5 Dynaamisesti Volvo XC90:n ominaisuuksia täydentävä tehokas täysalumiininen 200 hevosvoiman D5-turbodieselmoottori on harmoninen voi - man lähde. Edistyksellinen moottoritekniikka, kuten yhteispainesuoraruiskutus ja muuttuva turbiinigeometria, takaa nopean ja mukavan toiminnan, puhtaammat päästöt ja hyvän taloudellisuuden. Suuri vääntömomentti (enintään 420 Nm) antaa joustavuutta kaikkiin ajotilanteisiin. Moottorin matala paino edistää taloudellisuutta ja tasapainoista käyttäytymistä. Moottori on yhdistetty Volvon nelivetojärjestelmään ja Instant Traction -toimintoon sekä kuusivaihteiseen Geartronicautomaattivaihteistoon. Teho (kw) Vääntömomentti (Nm) Käyntinopeus (r/min x 1000) D3 (ei Suomen mallistossa) 216 CO 2 g/km 8,2 l/100 km 163 hv 120 kw 340 Nm Euro 5 Tekniset tiedot voivat muuttua. Pyydä viimeisimmät tiedot Volvo -jälleenmyyjältä

22 Varustele oma Volvo XC90. Apunasi oman tyylisi ja tarpeidesi määrittämisessä ovat Volvon varustetasot. Nämä monipuoliset kokonaisuudet tuovat jo valmiiksi vakuuttavaan vakiovarustukseen lisää ylellisyyttä ja mukavuutta ja osoittavat, että käytännöllisyys ja kauneus voivat kulkea käsi kädessä. Lisätietoja eri varustetasoista saat Volvo -jälleenmyyjältä ja osoitteesta XC90 Vakiovarusteet Ajotietokone Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) Aktiiviset Xenon-ajovalot Audiojärjestelmän kaukoohjaus ohjauspyörässä Automaattinen ilmastointijärjestelmä (ECC) AUX-liitäntä Bluetooth-järjestelmä Hätäjarrutustehostin (EBA) IC-turvaverhot Kauko-ohjattu keskuslukitus Korinväriset lokasuojan suojakaaret Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt Mukitelineet keskikonsolissa Nahkainen ohjauspyörä Nahkainen vaihdekepin nuppi Näkösuoja Ohjauspyörän korkeuden ja etäisyyden säätö Pysäköintiaupu taakse Railskattokiskot, silver Sadetunnistin SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä Sisäilman laatujärjestelmä (IAQS) Sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla Sähkötoimiset ikkunat Tavaratilan suojaverkko Ulkolämpötilamittari Vakionopeudensäädin Valaistut meikkipeilit Vettä hylkivät etusivuikkunat Volvo Guard -hälytin R-design D5 AWD Sisältää vakiovarustuksen lisäksi seuraavat: 19" Ixion alumiinivanteet Hopeanvärinen etupuskurin keskiosa Hopeanväriset sivuhelmasuojat Hopeanväriset ulkopeilit R-design alumiinikoristus R-design alusta R-design mittaristo R-design ohjauspyörä R-design pakoputkenpäät R-design tekstiilimatot Skidplate taakse Verhoilu: R-design nahka, Sport-istuimet

23 42 43

24 Väritä Volvosi. Kun kyse on Volvosi ulkonäöstä, tärkeimmät päätökset liittyvät todennäköisesti ulkoväriin, vanteisiin ja muihin tyyliseikkoihin. Jos haluat nähdä lisää ulkoisia tyylivaihtoehtoja tai suunnitella uuden Volvosi verkossa, suuntaa osoitteeseen Huomioi: Tarkkojen alkuperäissävyjen toistaminen ei ole painotuotteessa mahdollista. Pyydä Volvo -jälleenmyyjää esittelemään sinulle värivaihtoehtoja. 614 Ice White 426 Silver metalli 477 Electric Silver metalli 498 Caspian Blue metalli 612 Passion Red 702 Flamenco Red metalli (saatavana vain R-design-versioon) (ei saatavana R-design-versioon)

25 ULKOINEN MUOTOILU Alumiinivanteet Thalia 7,5x18" (vakio D3) ei Suomen mallistossa Ixion 19" (vakio D5 AWD R-design) LISÄVARUSTE Alumiinivanteet 700 Twilight Bronze metalli 492 Savile Grey metalli 487 Ember Black metalli 452 Black Sapphire metalli 019 Black Stone Cratus 20" (lisävaruste D5 AWD R-design)

26 Offblack nahkaverhoilu ja Offblack sisustus, C900 Sanded Silver -koristus, nahkainen Offblack ohjauspyörä alumiinikoristuksella ja nahkainen Offblack vaihdekepin nuppi Beige nahkaverhoilu ja Sandstone Beige sisustus, C910 Sanded Silver -koristus, nahkainen Offblack ohjauspyörä alumiinikoristuksella ja nahkainen Offblack vaihdekepin nuppi Nahkainen ohjauspyörä, Offblack alumiinikoristuksella Nahkainen vaihdekepin nuppi Offblack, Geartronic Sanded Silver D3 (EI SUOMEN MALLISTOSSA) 48 49

27 R-design. Edelläkävijän ylpeä tukija. Kun valitset Volvo XC90 R-design -version, Volvo XC90 kokee ensiluokkaisen asenteen muokkauksen sekä sisä- että ulkopuolelta. Rohkean provokatiiviset mutta tyylikkäät R-design -tyylielementit kuvastavat aitoa intohimoa urheilullisuutta kohtaan. Upeat yksityiskohdat R-design -säleikön tunnuksesta tuplapakoputkenpäihin varmistavat, että Volvo XC90 R-design huokuu itsevarmuutta jokaisessa kaarteessa. Ja juuri kaarteissa edistyksellinen R-design -alusta pääsee oikeuksiinsa. Urheilullisesti säädetty etujousitus käyttää McPherson-joustintukia ja tarjoaa parempaa pitoa ja vähentää korin heilahteluja. Monivarsituentaa käyttävä takaosan erillisjousitus on liitetty erityiseen teräksiseen apurunkoon. Sekä etu- että takaosassa on jäykemmät iskunvaimentimet ja kallistuksenvaimentimet, jotka lisäävät ajovakautta ja varmistavat nopeammat reaktiot ohjausliikkeisiin. Dynaamisen ilmeikäs, virheettömästi synkronoitu ja kauniin tasapainoinen Volvo XC90 R-design hallitsee maanteitä suurella itseluottamuksella.

28 Elämässä on hetkiä, jolloin täytyy säätää stereot kovemmalle. XC90 R-design herättää tunteita ainutlaatuisella tavalla. Upeita R-design -elementtejä ovat mm. viisipuolaiset Ixion-alumiinivanteet (19"), erityistikatut ja -koristellut urheilulliset R-design -istuimet ja urheilullinen nahkapäällysteinen, kolmipuolainen R-design-ohjauspyörä. Kun vilkaiset nopeusja käyntinopeusmittaria, tyylikkään siniset sävyt muistuttavat sinua siitä tosiasiasta, että ajat hyvin erityistä autoa. Cratus-alumiinivanteet Silver Bright, mattaviimeistellyt viisipuolaiset 20" Cratus-vanteet ovat lisävaruste. R-design -verhoilu Nauti nahkaverhoilluista ja urheilullisesti muotoilluista istuimista, joita koristavat kontrastikkaukset. Värivaihtoehdot ovat Offblack/Offblack ja Offblack/ Ceramic Light. R-design -koristukset Keskikonsolissa on nykyaikainen tyylikkäästi muotoiltu alumiinikoristus. R-design matot Mustat täyteläiset ja urheilulliset matot luovat tunnelmaa edessä ja takana. Servotronic-ohjaustehostin R-design -ohjauspyörä alumiinikoristuksella ei vain näytä hyvältä. Sen taustalla toimii Servotronicohjaustehostin, joka käyttää hienostunutta nopeuden mukaan säätyvää tekniikkaa. Järjestelmä laskee kuljettajan tarvitseman tehostuksen määrän tilanteen mukaan. R-design-tuotteita on saatavana myös lisävarustevalikoimassamme. Ota yhteyttä Volvo -jälleenmyyjään, jos haluat lisätietoja

29 Turvallisuus Volvon vuorovaikutteiset turvallisuustekniikat WHIPS-suojajärjestelmä Turvavyö- ja turvatyynytekniikka ROPS-kierähtämissuojajärjestelmä TURVALLISUUS Suojaava Volvon vuorovaikutteiset turvallisuustekniikat Volvon turvallisuudessa on kyse vuorovaikutuksesta. Auton turvallisuustasoa ei määrittele turvallisuusominaisuuksien lukumäärä vaan se, kuinka saumattomasti suojaavat varusteet toimivat keskenään vuorovaikutuksessa. ETUTÖRMÄYS Suuret muodonmuutosvyöhykkeet taipuvat hallitusti ja sitovat törmäysvoimia. Kompakti moottori on suunniteltu optimoimaan muodonmuutokset. Turvavyöt toimivat vuorovaikutuksessa muiden turvallisuusratkaisujen, kuten kokoonpainuvan ohjauspylvään ja kaksivaiheisten turvatyynyjen, kanssa. Alempi poikittaispalkki auttaa suojaamaan vastaantulevaa autoa, jossa on matalammalle asennetut puskurit. Etuosa ja konepelti on suunniteltu siten, että ne pienentävät suojaamattomien tielläliikkujien loukkaantumisriskiä yhteentörmäyksessä. KIERÄHDYSSUOJA Gyroskooppinen anturi aktivoi Volvon ROPS-kierähtämissuojajärjestelmän. Turvavöiden esikiristimet pitävät autossa olijat tukevammin paikoillaan. IC-turvaverhot tarjoavat lisäsuojaa päälle. Auton turvakehikkoa on vahvistettu, mikä auttaa pitämään matkustamon mahdollisimman ehjänä onnettomuudessa. SIVUTÖRMÄYS Volvon ainutlaatuinen SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä auttaa jakamaan törmäysvoimia auton koria pitkin kuljettajasta ja matkustajista poispäin. Etuistuinten sivuturvatyynyt suojaavat rintakehää ja lantiota, ja IC-turvaverhot tarjoavat lisäsuojaa päälle jokaisen istuinrivin reunapaikoilla. TAKAOSAAN KOHDISTUVA TÖRMÄYSTakaosan muodonmuutosvyöhykkeet sitovat törmäysvoimia. Myös kolmannen istuinrivin takana on riittävästi tehokasta suojaa tarjoavaa tilaa. Polttoainesäiliö on suunniteltu pysymään hyvässä suojassa taka-akselin edessä. Niska tuet tukevat niskaa ja selkärankaa, ja Volvon ainutlaatuinen WHIPS-suojajärjestelmä suojaa kuljettajaa ja etumatkustajaa hallitusti niskan retkahdusvammoilta. Turvavyö- ja -tyynytekniikka Volvon turvallisuusjärjestelmät lieventävät iskun voimakkuutta yhteentörmäystilanteessa. Turvavöiden esikiristimet aktivoituvat törmäyksessä tai ympärikierähdyksessä sekunnin tuhannesosissa ja kiristävät vöitä, jotta autossa olijat pysyvät turvallisesti paikoillaan. Tämän jälkeen etuistuinten turvavyöt löystyvät hieman, jotta turvatyynyt voivat suojata kuljettajaa ja matkustajaa hallitusti. Tehokasta suojaa tarjoavien kaksivaiheisten turvatyynyjen täyttövoima määräytyy törmäyksen voimakkuuden perusteella. Kuljettajan turvatyyny toimii vuorovaikutuksessa kokoonpainuvan ohjauspylvään kanssa. Sivuturvatyynyt etuistuimissa pienentävät vakavien vammojen riskiä sivutörmäyksessä. IC-turvaverhot suojaavat törmäyksessä tai ympärikierähdyksessä sekä etu- että takaistuimilla matkustavien henkilöiden päitä. Verhot pysyvät täytettyinä usean sekunnin ajan ja tarjoavat näin tehokkaampaa suojaa pitkäkestoisemmankin onnettomuuden aikana. WHIPS-suojajärjestelmä Etuistuimiin integroitu Volvon WHIPS-suojajärjestelmä pienentää niskan retkahdusvammojen riskiä, kun auton takaosaan kohdistuu isku. Niskan retkahdusvammat ovat liikenteessä erittäin yleisiä, ja ne syntyvät usein hitaissa nopeuksissa tapahtuvissa peräänajoissa. Puolueettomat tutkimukset ovat osoittaneet, että Volvon WHIPS-järjestelmä on yksi maailman tehokkaimmista. Se voi pienentää pitkäkestoisten loukkaantumisten riskiä jopa 50 prosentilla. Etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentä Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä tällä katkaisimella ja auton avaimella. Poiskytketystä turvatyynystä ilmoitetaan kattokonsolin näytölle ilmestyvällä viestillä. Matkustajan turvatyyny on suunniteltu suojaamaan aikuisia, ja se voi aiheuttaa lapselle vakavia vammoja. Jos etuistuimella matkustaa alle 140 cm pitkä henkilö, turvatyyny täytyy aina kytkeä ensin pois käytöstä. Eturakenne Etuosan suuret muodonmuutosvyöhykkeet taipuvat hallitusti ja sitovat törmäysvoimia, ennen kuin ne yltävät matkustamoon. Poikittain asennettu erittäin kompakti moottori mahdollistaa muodonmuutosvyöhykkeiden optimaalisen hyödyntämisen matkustajien suojaamiseksi. Pitkittäiset terästuet siirtävät törmäysvoimia auton etuosasta takaosaan ja vähentävät kuljettajaan ja matkustajiin kohdistuvaa rasitusta. Alempi poikittaispalkki Volvo XC90 -mallin eturakenteeseen on integroitu alempi poikittaispalkki, joka suojaa yhteen-törmäyksessä toista autoa, jossa on matalammalla sijaitsevat puskurit. Poikittaispalkki auttaa aktivoimaan toisen auton törmäysvoimia sitovat vyöhykkeet ja muut turvallisuusjärjestelmät ja pienentää näin loukkaantumisriskiä. ROPS-kierähtämissuojajärjestelmä Vankka kattorakenne yhdessä Volvon ainutlaatuisen ROPS-kierähtämissuojajärjestelmän kanssa suojaa kuljettajaa ja matkustajia, jos auto kierähtää ympäri. ROPS aktivoituu ajoneuvon kallistuskulmaa tarkkailevan gyroskoopin toimesta. Turvavöiden esikiristimet aktivoituvat kaikilla paikoilla ja pitävät henkilöt tukevammin kiinni istuimissa. Lisäsuojaa tarjoavat IC-turvaverhot pysyvät täytettyinä usean sekunnin ajan. Ovipilarit ja turvakehikon strategiset osat on vahvistettu erittäin lujalla teräksellä, mikä auttaa pitämään matkustamon mahdollisimman ehjänä suurista ulkoisista voimista huolimatta. SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä SIPS on Volvon ainutlaatuinen turvallisuusjärjestelmä, joka on kehitetty suojaamaan kuljettajaa ja matkustajia sivutörmäyksessä. Auton teräsrakennetta on vahvistettu, ja se siirtää törmäysvoimia autossa olijoista poispäin korin muihin osiin ja pyrkii estämään törmäävää ajoneuvoa työntymästä matkustamoon. Erittäin vahva sivurakenne auttaa autoa kestämään vakaviakin sivutörmäyksiä. Reunapaikkojen ICturvaverhot (myös kolmannella penkkirivillä) ja etuistuinten sivuturvatyynyt tarjoavat lisäsuojaa. Jalankulkijoiden turvallisuus Vähentääkseen suojattomien jalankulkijoiden vahingoittumisriskiä Volvon etuosan kulmia on pyöristetty, valot on integroitu koriin ja konepelti toimii törmäysvoimia sitovana vyöhykkeenä

30 Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) RSC-kallistuksenvakaajajärjestelmä Sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla u Turvakaukalo (0 13 kg) Aktiiviset Xenon-ajovalot (ABL) Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) u Säädettävä turvaistuin (9 25 kg) u Turvakoroke selkänojalla (15 36 kg) u HomeLink TURVALLISUUS Ennaltaehkäisevä Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) Sivuluisuja ja pyörähdyksiä torjuva Ajovakauden hallintajärjestelmä on yksi viime vuosikymmenen tärkeimmistä turvallisuusinnovaatioista. Järjestelmä tunnistaa auton kulkusuunnan ja vertailee sitä ohjauspyörän käännöksiin ja pyörien liikkeisiin. Järjestelmä havaitsee potentiaaliset sivuluisut ja auttaa torjumaan niitä rajoittamalla moottorin tehoja tai jarruttamalla yhtä tai useampaa pyörää. Kallistuksenvakaajajärjestelmä (RSC) Jos joudut tekemään äkillisen väistöliikkeen, Volvon kallistuksenvakaajajärjestelmä auttaa pitämään ajoneuvon mahdollisimman vakaassa asennossa. Gyroskooppianturi rekisteröi ajoneuvon kallistuskulman ja kaatumisriskin, minkä jälkeen järjestelmä rajoittaa tarvittaessa moottorin tehoa tai jarruttaa yhtä tai useampaa pyörää, jotta keskipakovoima pienenee ja auton tasapaino palautuu. Lukkiutumattomat jarrut ja hätäjarrutustehostin (EBA) Suurikokoiset lukkiutumattomat tuuletetut levyjarrut varmistavat lyhyet jarrutusmatkat kaikissa tilanteissa. Voit jarruttaa niin voimakkaasti kuin tahdot vaaratilanteita välttäessäsi, sillä jarrut kestävät kovaakin käyttöä ilman häipymistä. EBA-hätäjarrutustehostin havaitsee tekemäsi hätäjarrutuksen ja vahvistaa sitä, jotta auto pysähtyisi mahdollisimman nopeasti. Elektroninen jarruvoiman tasausjärjestelmä (EBD) jakaa jarruvoimaa etu- ja takapyörien kesken, jotta jarrutus olisi ajoolosuhteisiin ja auton kuormaan nähden aina optimaalinen. Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) BLIS tarkkailee auton molempia puolia ulkopeileihin asennettujen kameroiden avulla. Jos jokin ajoneuvo saapuu kuolleeseen kulmaan, toiminto varoittaa sinua siitä ovipilariin asennetulla merkkivalolla. BLIS auttaa yhdessä ulkopeilien kanssa sinua arvioimaan paremmin kaistanvaihtotilanteita. Järjestelmä kytkeytyy auton nopeuden ylittäessä 10 km/h, ja se reagoi lähes kaikkiin ajoneuvoihin sekä yöllä että päivällä. Aktiiviset Xenon-ajovalot Aktiiviset Xenon-ajovalot parantavat valaistusta noin 230 prosentilla ja tehostavat näkyvyyttä kaarteissa pimeällä ajettassa noin 90 prosentilla. Mikroprosessorien ohjaamat moottoroidut valot voivat kääntyä 15 astetta kumpaankin suuntaan ja valaisevat reittisi luotettavasti. Päivänvalotunnistin kytkee mukautuvan toiminnon pois käytöstä päiväsaikaan, mikä pidentää laitteiston käyttöikää. Vettä hylkivät etusivuikkunat Vettä hylkivät etusivuikkunat takaavat paljon paremman näkyvyyden sateella ajettaessa. Hydrofobinen pintakäsittely muuttaa veden pieniksi pisaroiksi, jotka tuuli puhaltaa pois. Talvisaikaan ikkunoissa on vähemmän jäätä ja huurretta. TURVALLISUUS Lapsiturvallisuus u Volvon lapsiturvallisuusohjelma Volvo tarjoaa automaailman perusteellisimpiin kuuluvan lapsiturvallisuusohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman tehokkaat lapsimatkustajia suojaavat ominaisuudet. Koska pienellä lapsella on suuri pää ja heikko niska*, alle 3 4-vuotiaan tulisi matkustaa autossa selkä menosuuntaan päin. Selkä menosuuntaan asennettavat Volvon turvaistuimet on suunniteltu tarjoamaan parasta mahdollista suojaa erilaisissa onnettomuustilanteissa. Jos lapsi on kasvanut ulos turvaistuimesta, hän matkustaa turvallisimmin turvakorokkeella auton turvavyötä käyttäen. Kaikki verhoilu- ja sisustusmateriaalimme on testattu tiettyjen haitallisten tai allergiaa aiheuttavien aineiden varalta. * 50 km/h nopeudessa tapahtuvassa etutörmäyksessä puolivuotiaan lapsen päähän voi kohdistua sadan kilon kuormitusta vastaavia voimia! Huomioi: Jos etumatkustajan turvatyyny on käytössä, alle 140 cm pitkät lapset eivät saa koskaan istua etuistuimella edes turvaistuimella tai turvakorokkeella. u Turvakaukalo (0 13 kg) Pienet lapset vastasyntyneistä noin yksivuotiaisiin matkustavat turvallisesti selkä menosuuntaan päin tässä mukavassa istuimessa. Kaukalo asennetaan auton turvavyötä käyttämällä. Jos haluat hyödyntää auton helppokäyttöisiä ISOFIX-kiinnityspisteitä, voit lisätä istuimeen ISOFIX-alustan. Sivutuet tarjoavat suojaa sivutörmäyksessä, ja niskatukea ja viisipisteturvavöitä on helppo säätää. Niskatuki on pehmustettu, mikä auttaa lasta nukkumaan mukavasti. Kuomu torjuu auringon häikäisyn. Turvakaukaloa on helppo kantaa mukana, ja sitä voi käyttää myös sitterinä. u Säädettävä turvaistuin (9 25 kg) 9 kuukautta 6 vuotta vanha lapsi voi matkustaa tässä uudessa turvaistuimessa mukavasti selkä menosuuntaan päin. Edistyksellinen muotoilu tarjoaa maailmanluokan turvallisuutta ja monikäyttöisyyttä usean vuoden ajaksi. Istuin asennetaan auton turvavyötä käyttämällä, ja sitä on helppo säätää. Mukavuus ja turvallisuus ovat optimaalisella tasolla. Integroitu tukijalka helpottaa turvallista asennusta. Suosittelemme, että lapset matkustavat autossa selkä menosuuntaan päin mahdollisimman pitkään. Mutta kun lapsi kasvaa isommaksi (15 25 kg) eikä voi enää matkustaa mukavasti selkä menosuuntaan päin, tätä istuinta voidaan käyttää turvakorokkeena, joka asettelee lapsen oikeaan asentoon auton turvavyön käytön kannalta. u Turvakoroke selkänojalla (15 36 kg) Volvon uusi turvakoroke auttaa asettelemaan lapsen oikealle korkeudelle turvavyön käytön kannalta. Istuin on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suojaa sivutörmäyksessä, ja sen niskatukea ja leveyttä on helppo säätää, mikä parantaa mukavuutta. Selkänojan voi kallistaa, kun lapsi haluaa nukkua. Integroitu turvaistuin (15 36 kg) Keskimmäiseen takaistuimeen integroitu turvaistuin auttaa asettelemaan lapsen (15 36 kg) oikealle korkeudelle turvavyön käyttöä ajatellen. Istuin nostaa samalla lapsen mukavuustasoa ja auttaa häntä näkemään paremmin ikkunasta ulos. Keskimmäinen istuin liikkuu eteenpäin, minä ansiosta lapsi pääsee lähemmäksi etuistuimella olevaa aikuista. Jos lapsi tarvitsee enemmän jalkatilaa, voit nostaa keskikonsolin takaosan pois alta. Kun turvaistuinta ei tarvita, se piiloutuu takaistuimeen. Sähkötoiminen lapsilukko Takaovet ja sähkötoimiset takaikkunat voi lukita kuljettajan paikalta siten, että ne eivät aukea auton sisäpuolelta. TURVALLISUUS Turvajärjestelmät Kauko-ohjattu keskuslukitus Voit avata ja lukita ovet ja takaluukun napin painalluksella. Henkilökohtaisten asetusten valikosta voit valita, avaako kauko-ohjain ensin kuljettajan oven vai kaikki ovet yhdessä. Voit myös avata takaluukun erikseen. Sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla (lisävaruste) Ulkopeilit voidaan napin painalluksella taittaa autoa vasten, jolloin ne eivät pääse vahingoittumaan ahtaissa pysäköintitiloissa. Integroidut maavalot sytytetään kauko-ohjaimella. Valot nostavat mukavuus- ja turvallisuustasoa, kun astut autoon ja siitä ulos öiseen aikaan. 56 u = Jälkiasenteinen lisävaruste 57

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ.

JOHDANTO UUSI NX UUDELLA NX-MALLILLA HALUSIMME LUODA CROSSOVERIN, JOKA ON NIIN ROHKEA JA EROTTUVA, ETTÄ HALUAT HETI PÄÄSTÄ AJAMAAN SILLÄ. UUSI NX 02 UUSI NX SISÄLTÖ UUSI NX Johdanto 04-07 Muotoilu 08-1 1 Ajodynamiikka 1 2-1 3 Ylelliset Sisätilat 1 4-1 7 Edistyksellinen Teknologia 1 8-2 1 Täyshybridi 22-23 F SPORT 24-25 Innovatiivista Turvallisuutta

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia

SIMPLY CLEVER. Uusi ŠKODA Octavia SIMPLY CLEVER Uusi ŠKODA Octavia Nykyään vain harvat asiat saavat meidät aidosti hämmästymään, mutta juuri sen vuoksi innostumme niistä sitäkin enemmän. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaiken pitäisi

Lisätiedot

UUSI OPEL Corsa Tosirakkautta. Hienostuneen tyylikäs ja hauska ajaa uusi Corsa on yhtä ylellinen kuin huomattavasti kalliimmat autot. Sen sisätilojen huippulaadukkaat materiaalit ja ominaisuudet tekevät

Lisätiedot

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave

Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015. Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave Lehti Toyotaautoilijalle 2/2015 Uusi Avensis nyt ennakkomyynnissä! Rahoituspäätös helposti netissä Aygo x-wave UUSI YARIS. ANNA HYVÄN FIILIKSEN NÄKYÄ MYÖS VARUSTELUSSA. Uuden Yarisin mukavuus ja varustelu

Lisätiedot

Uusi Vito. Umpipakettiauto.

Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Umpipakettiauto. Uusi Vito. Tahtoo, osaa, tekee. Olet itse aina valmiina palveluksiin. Teet työtäsi määrätietoisesti. Pidät uusista haasteista. Ansaitset auton, joka on kuin tehty juuri sinulle:

Lisätiedot

ESIPUHE. Autosi huolletaan parhaiten valtuutetussa Chevrolet-huoltoliikkeessä, joka tuntee autosi parhaiten ja tarjoaa ensiluokkaista huoltopalvelua.

ESIPUHE. Autosi huolletaan parhaiten valtuutetussa Chevrolet-huoltoliikkeessä, joka tuntee autosi parhaiten ja tarjoaa ensiluokkaista huoltopalvelua. ESIPUHE Tämä ohjekirja opastaa sinua uuden henkilöautosi käytössä ja ylläpidossa. Se sisältää myös tärkeitä tietoja turvallisuudesta. Lukemalla ohjekirjan huolellisesti ja noudattamalla sen suosituksia

Lisätiedot

S60. Käyttöohjekirja

S60. Käyttöohjekirja S60 Käyttöohjekirja HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia.

Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Uusi Actros. Kaukoliikenne. 18 26 tonnia. Lataa nyt uuden Actrosin ipad-sovellus. Koe uusi Actros elävänä. Uuden sovelluksen avulla saat lisätietoa kaukoliikenteen uudesta ulottuvuudesta jännittävien videoiden

Lisätiedot

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima

RCZ. www.peugeot.fi. Jälleenmyyjän leima Luova suunnittelu: bd-ntwk Toteututus: Gutenberg Networks Tuotanto: Altavia Paris Automobiles Peugeot RC Paris B 552 144 503 Painettu EU:ssa FI Huhtikuu 2010. Jälleenmyyjän leima www.peugeot.fi RCZ LUONNOKSESTA

Lisätiedot

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia.

Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Uusi Atego. Uusi Axor. Jakeluliikenne. 6,5 26 tonnia. Sisältö Uusi Atego 4 25 Ohjaamot 6 11 Työskentely, käyttömukavuus 8 9 Varustus 10 11 Taloudellisuus, tekniikka 12 19 Moottoriteknologia 14 15 Vaihteensiirto,

Lisätiedot

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä

TRANSPORTER GENEVE. paljasti syysmalliston. Etumatkaa. BlueMotion Technologies -innovaatiot. Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Volkswagen 1 2010 www.volkswagen.fi www.volkswagen-hyotyautot.fi Etumatkaa BlueMotion Technologies -innovaatiot Autoalan vahva nainen Eila Yrjölä Uusi GENEVE Volkswagen TRANSPORTER paljasti syysmalliston

Lisätiedot

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi

Uusi Honda Jazz. Honda Motor Europe Finland Hiomotie 6 B, 00380 HELSINKI Puhelin: 09-5868 010 www.honda.fi Uusi Honda Jazz Honda Motor Europe pidättää oikeuden varusteiden ja teknisten tietojen muutoksiin ennalta ilmoittamatta. Yksityiskohdat, värit, kuvaukset ja kuvat on tarkoitettu vain antamaan yleiskuva

Lisätiedot

NISSAN NV200 EVALIA. Ulkonäkö Sisätilat Tekniikka ja Suorituskyky Tyyli ja Lisävarusteet Tulosta Sulje

NISSAN NV200 EVALIA. Ulkonäkö Sisätilat Tekniikka ja Suorituskyky Tyyli ja Lisävarusteet Tulosta Sulje NISSAN NV200 EVALIA NV200 EVALIA NV200 EVALIA on suunniteltu perheen arkeen: mukaan mahtuvat niin lapset, koirat kuin polkupyörätkin. NV200 EVALIA on tilava, kestävä ja soveltuu erinomaisesti perheen erilaisiin

Lisätiedot

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin

Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Lehti Toyota-autoilijoille 2/2012 Prius+ on Euroopan ensimmäinen 7-paikkainen täyshybridi Hybriditeknologiaa myös veneisiin Täysiverinen urheiluauto GT86 saapuu Suomeen AUTOILIJAN ASIALL A 12 24 6 18 30

Lisätiedot

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114

Croozer Kid for 1 Croozer Kid for 2. 3-in-1 KÄYTTÖOHJE. Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry SUOMI. www.croozer.eu. Tuotenro: 124 001 114 Croozer Kid for Croozer Kid for 3-in- Kävelykärry Pyöräilykärry Lenkkeilykärry KÄYTTÖOHJE SUOMI Tuotenro: 4 00 4 www.croozer.eu JULKAISUTIEDOT Julkaisija: Zwei plus zwei GmbH Oskar-Jäger-Str. 5 5085 Köln

Lisätiedot

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa.

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Hyvä matkailuvaunuilija, onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi, vaikka olisitkin

Lisätiedot

Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa

Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa 2015 Ole kuin kotonasi. Milloin tahansa, missä tahansa Aina askeleen edellä Sisältö Johdanto 07 Ainutlaatuinen matkailuauto 11 Turvallinen hankinta 12 Uutuudet 2015 14 Laatu 16 Muotoilu 18 Testattu huolellisesti

Lisätiedot

ESITTELEMME UUDEN MALLISTOMME: IBIZA SC.

ESITTELEMME UUDEN MALLISTOMME: IBIZA SC. SEAT IBIZA SC ESITTELEMME UUDEN MALLISTOMME: IBIZA SC. Uusi SEAT Ibiza SC on saapunut muotinäytöslavojen ja moottoriteiden inspiroima uusi urheilumallistomme. Nykyaikainen ja dynaaminen SC on räätälöity

Lisätiedot

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA

DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA DERBI HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla ensimmäistä kertaa. Se sisältää ajoneuvoosi käyttöön liittyvää tietoa, ehdotuksia ja varotoimia,

Lisätiedot

More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C

More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C RAJOJEN SIIRTÄMISEKSI NE TÄYTYY TUNTEA. LÄPIKOTAISIN. Kun etsit ratkaisuja olosuhteisiin, joissa työntekijöihin ja koneisiin kohdistuu erittäin suuria vaatimuksia,

Lisätiedot

Ajo hanskassa! Norsk Motorcykkel Union 2001 & MP69 2005

Ajo hanskassa! Norsk Motorcykkel Union 2001 & MP69 2005 Ajo hanskassa! Ajo hanskassa! Norsk Motorcykkel Union 2001 & MP69 2005 Ajo hanskassa! on norjalaisten aktiivimotoristien ja ajokouluttajien Leif Klyven, Henry Enoksenin ja Gunnar Kubberoedin kirjoittama

Lisätiedot

Ajamisen opetus opetusluvalla

Ajamisen opetus opetusluvalla Ajamisen opetus opetusluvalla Henkilöauton ajokorttia varten Oppaan ohjeet perustuvat 21.5.2014 Trafin hyväksymään opetuslupasuunnitelmaan B-luokan optuslupaopetus Opetussuunnitelma ja opetuksen toteuttaminen

Lisätiedot

TEKNOLOGIA PALVELUKSESSASI

TEKNOLOGIA PALVELUKSESSASI UUSI CITROËN C4 INSPIROIVA POSITIVE POWER KAIKKI LÄHELLÄ TEKNOLOGIA PALVELUKSESSASI Uuden Citroën C4:n pro ili on heti ensi silmäyksellä vankan ja vakaan näköinen. Sen tarkasti sovitetut korinosat ja kromikoristeet

Lisätiedot

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA.

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. Pst - FI PaNoRaMIC MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. PANORAMIC Ideoita liikkeellä Tutkimus ja innovaatiot ovat olleet Merlon teknikoiden ja insinöörien päätavoitteina jo vuodesta 1964, jolloin

Lisätiedot

VARAOSAT & TARVIKKEET

VARAOSAT & TARVIKKEET VARAOSAT & TARVIKKEET 2 Aidot Volvo Penta os at ja tarvikkeet KOHOKOHDAT 4 EVC 6 Hallintalaitteet 7 EVC-lisävarusteet 8 Mittarit 10 MEKAANISET HALLINTALAITTEET JA MITTARIT 14 Mekaaniset hallintalaitteet

Lisätiedot

Start/stop-järjestelmä

Start/stop-järjestelmä AJAN TASALLA OLEVA TIETO AUTOALAN INNOVAATIOISTA TEKEE UUDESTA TEKNOLOGIASTA LÄPINÄKYVÄÄ 1 TÄSSÄ NUMEROSSA 1 Julkaisu 01 Joulukuu 2012 Start/stop-järjestelmä Euroopan unioni säätelee ajoneuvojen päästöjä

Lisätiedot

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90

2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 2011 OUTLAW 50/90 SPORTSMAN 90 OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 ESIPUHE 3 TAKUUEHDOT 4 TAKUUKORTIN TÄYTTÖOHJE 5 AJONEUVON TUNNISTETIEDOT 6 TURVALLISUUS - Esipuhe 7 - Ajoneuvon

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS

SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS SPECIALIZED PYÖRÄN OMISTAJAN OPAS Pyörän Omistajan Opas 9:s painos, 2007 Tämä opas täyttää EN Standardit 14764, 14765, 14766 ja 14781. TÄRKEÄÄ: Tämä opas sisältää tärkeitä tietoja, jotka koskevat pyörän

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN

SISÄLLYSLUETTELO VAROITUSTARRAN ASETTAMINEN Käyttäjän ohjekirja SISÄLLYSLUETTELO Varoitustarran asettaminen... 2 Tärkeitä varotoimenpiteitä... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Kokoaminen... 6 Sykemittarivyön käyttö... 15 Toiminta ja säädöt... 16 Juoksumaton

Lisätiedot