volvo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "volvo www.volvocars.fi"

Transkriptio

1 volvo

2 Tämä on joka suhteessa ylellinen ajoneuvo, joka lupaa paljon muutakin kuin palkitsevaa mukavuutta ja luokkansa johtavaa tyyliä. Tämä on ylellinen auto, joka on älykäs ja vahva juuri oikeissa paikoissa ja juuri sinua varten. Tämä on sinun uusi Volvo XC90 -autosi. SUUNTAA LUOTTAVAISESTI KOHTI UNELMIASI. Henry David Thoreau

3 SUURTEN AJATUSTEN ALKULÄHTEILLÄ. Kun vastaasi tulee täydellisellä ajettavuudella varustettu 7-paikkainen katumaasturi, tiedät, että joku on jossain ajatellut suuria. Innovatiivinen Volvo XC90 on rakennettu kuljettajan ja matkustajien ympärille kiinteäksi yksiköksi, joka tuo vaistonvaraisesti yhteen poikkeuksellisen ylellisyyden, käytännöllisyyden ja ajettavuuden. Hienostunut Volvo XC90 on tänä päivänä mukavuuden merkkipaalu, joka on viimeistelty huippuluokan turvallisuudella ja ketteryydellä. Suurin ajatuksemme paranee vuosi vuodelta JUURI SINUA VARTEN.

4 OSAAMINEN RUOKKII ITSELUOTTAMUSTA. Tyylikäs trendit ja ohikiitävät muotivillitykset kestävä Volvo XC90 on erittäin kyvykäs ajoneuvo. Komeat ääriviivat ja vahva yleisilme eivät turhia pröystäile tämä auto LUNASTAA LUPAUKSET eleganssillaan ja seikkailunhalullaan.

5 ITSEVARMUUS OTTAA OHJAT. Volvo XC90 on suunniteltu kuljettajan ympärille, mistä kertovat erinomainen istuma-asento ja loistava näkyvyys. Kuljettajan istuin huokuu tässä ykkösluokan matkustamossa Volvon legendaarista mukavuutta. Todellinen innostus syntyy ajamisesta, mutta monet tarkkaan harkitut yksityiskohdat ja korkealaatuiset materiaalit ANTAVAT NEKIN PALJON AIHETTA ILOON. Nahkaverhoilu ja helppokäyttöiset säätimet jättävät lähtemättömän vaikutuksen.

6 KAIKKI MAANTIET SINUN PALVELUKSESSASI. Volvo XC90:n hienostunut matkustamo on tulosta monista edistyksellisistä ratkaisuista, kuten vahvistetusta korirakenteesta, kehittyneestä alustasta ja Servotronicohjaustehostimesta. Nämä komponentit muuntavat kuljettajan aikeet suoraksi toiminnaksi. Volvo XC90 tarjoaa ERINOMAISTA PITOA JA HALLITTAVUUTTA kaikilla tienpinnoilla. Ajokokemuksen kruunaavat uuden sukupolven Haldex AWD -nelivetojärjestelmä ja Instant Traction -toiminto. R-design -varustus sisältää erityisen urheilullisesti säädetyn alustan ja ohjauksen, jotka tarjoavat kuljettajalle entistä suorempaa palautetta maantiestä ja lisäävät ketteryyttä tiukissa kaarteissa.

7 KAIKKI SYLINTERIT HARMONIASSA. Voima ja hallinta täydellisessä tasapainossa. Tätä on XC90. Tehokkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi optimoitu voimansiirtojärjestelmä antaa hienostuneelle D5-moottorille upean 420 Nm väännön, ja se reagoi välittömästi komentoihisi. Kuten aina, Volvo on kehittänyt tämän turbodieselmoottorin, JOTTA VOISIT VASTATA KAIKKIIN MAANTIEN HAASTEISIIN ympäristöstä huolehtien ja sitä kunnioittaen. Sulava kuusivaihteinen Geartronic-automaattivaihteisto mahdollistaa sekä mukavan matkanteon että vaativat hinaustilanteet. Käytössäsi on myös käsivalintainen toiminto, jos haluat osallistua vaihtamiseen aktiivisemmin. Monipuolinen vaihteisto sisältää lisäksi talviasetuksen, joka varmistaa paremman pidon liukkaissa olosuhteissa.

8 EDISTYKSELLISTÄ AJATTELUA. Uudelleensuunnitellut takavalot käyttävät viimeisintä LEDtekniikkaa, minkä ansiosta ne näyttävät hyviltä, reagoivat nopeammin jarrutuksiin ja palavat tavallista kirkkaammin. Lopputulos on tyylikäs ja käytännöllinen, mikä ei ole LAINKAAN EPÄTAVALLISTA VOLVOLLE.

9 KAPASITEETTIA YLI RAJOJEN. Volvo XC90 on omimmillaan työnteossa. Auto tarjoaa runsasta tilaa mitä moninaisimpiin tarpeisiin. Kolmannen rivin istuimet katoavat tavaratilan lattiaan, ja loput matkustajien istuimet voi taittaa tasaisina alas. Lastaa mukaan unelmasi ja katso, KUINKA TÄMÄ VOLVO PITÄÄ SINUSTA HYVÄÄ HUOLTA litran kapasiteetillaan.

10

11

12 TEE ENEMMÄN. Erittäin kyvykkääseen Volvo XC90-malliin mahtuu mukavasti jopa seitsemän henkilöä, minkä lisäksi auto tarjoaa vertaansa vailla olevaa turvallisuutta. Lukuisat yksityiskohdat vahvasta turvakehikosta allergiatestattuun nahkaverhoiluun varmistavat, että voit tehdä matkaa luottavaisin mielin. Urheilullisen arvokas Volvo XC90 tarjoaa yksinkertaisesti enemmän. MATKATAVAROIDEN LASTAAMINEN on kahteen osaan jaetun takaluukun ansiosta helppoa. Alaosa taittuu tarvittaessa alas tavaratilan lattian tasolle, ja ylemmän luukun avaaminen sujuu ilman ylimääräisiä limboamisliikkeitä. Yläluukku on helppo sulkea kätevästä nahkahihnasta.

13 NÄE ENEMMÄN. Porrastetut istuimet tarjoavat matkustajille ERINOMAISEN NÄKYVYYDEN etuistuinten takaa. Kun lisäät autoosi takamatkustajien viihdejärjestelmän, VIP-vieraasi voivat matkan aikana katsella DVD-elokuvia tai pelata videopelejä. Kuljettaja voi hyödyntää satelliittinavigointinäyttöä ja takaluukkuun asennettua pysäköintikameraa ja tarkkailla, mitä auton takana tapahtuu peruutettaessa.

14 MYÖS MUSIIKKI MATKUSTAA 1. LUOKASSA Volvon Premium Sound -järjestelmä muuntaa Volvo XC90:n matkustamon INTIIMIKSI KONSERTTISALIKSI, jossa sinulla on eturivin paikat. Kahdentoista korkeatasoisen kaiuttimen ja Dolby Pro Logic II Surround -järjestelmän ansiosta haluat valita pidemmän reitin kotiin.

15 VOIMAA, ARVOKKUUTTA JA RASKAITA KUORMIA. Volvon moottorit tuottavat suuren vääntömomentin HETI MATALILTA KÄYNTINOPEUKSILTA LÄHTIEN ja osoittavat voimansa kaikissa tilanteissa. D5 AWD -versio kehittää vääntöä vakuuttavat 420 Nm jo käyntinopeudelta r/min alkaen. Voit hinata autosi takana jopa kg:n kuormaa mukavasti ja tehokkaasti.

16 HYVÄ SUUNNITTELU ON AINA MUODISSA. Elämän makuinen ja kyvykäs Volvo XC90 on yksi maailman palkituimmista SUV-malleista. Se on saanut kansainvälistä tunnustusta muotoilustaan, turvallisuudestaan ja suorituskyvystään. Tämä hienostunut erinomaisuuden ikoni on VOLVON IHMISKESKEISEN SUUNNITTELUFILOSOFIAN YLPEÄ edustaja: Volvo tekee autoja ihmisille, jotka haluavat vain parasta.

17 LEGENDA EI TEE KOMPROMISSEJA. Volvo XC90 on LÄPIKOTAISIN SINUN AUTOSI. Monipuoliset henkilökohtaiset turvaratkaisut, kuten lähestymis- ja saattovalot, laminoidut ikkunat ja sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla, varmistavat, että Volvosi turvataso pysyy korkeana myös auton ollessa pysäköitynä.

18 Ei turhaa monimutkaisuutta. Stressi katoaa ja hauskuus alkaa. Ylellisten autojen kuljettajat odottavat ajoneuvoltaan täydellisyyttä, innostavuutta ja henkilökohtaisia yksityiskohtia. Kyky luoda nerokkuutta ilman monimutkaisuutta, kestävyyttä ilman tylsyyttä ja luksusta ilman pintaliitoa on Volvon kunniakas perinne. Me valmistamme autoja, jotka on suunniteltu sinun ympärillesi. 33

19 Volvon turvallisuustekniikat suojaavat sinua vaaroilta ja varmistavat ajonautinnon. Volvo on tunnettu edistyksellisestä turvallisuustekniikastaan ympäri maailmaa. Vain harvoilla autonvalmistajilla on ansioluettelossaan yhtä vakuuttava valikoima turvallisuus innovaatioita, ja sitoutuminen turvallisuuteen onkin ohjannut Volvoa jo yli 80 vuoden ajan. Olemme tästä erityisen ylpeitä mutta emme suinkaan vielä täysin tyytyväisiä. Haluamme, että autot eivät joutuisi enää onnettomuuksiin. Tämä kunnianhimoinen tavoite edellyttää innovatiivista ajattelua ja aivan uutta lähestymistapaa autojen suunnitteluun. Hyvät uutiset ovat, että olemme oikealla tiellä. Volvolla ajaminen on innostavaa ja hauskaa. Poikkeuksellisen edistykselliset turvallisuustekniikat eivät enää ole mielikuvituksen tuotetta vaan täyttä todellisuutta Volvossa. Kun ajat Volvolla, saat samalla esimakua autoilun tulevaisuudesta, jossa intohimoinen suunnittelutyö ja muotoilu auttavat sinua ottamaan ajamisesta kaiken irti. Silmät selässä. Pysäköintiapu ja pysäköintikamera kertovat sinulle, mitä autosi takana tapahtuu peruu tettaessa. Pysäköintiapu on saatavana myös auton etuosaan. Nelivedon vakautta. Volvon AWD-nelivetojärjestelmä Instant Traction -toiminnolla parantaa ajovakautta ja pitoa kaikissa sääolosuhteissa ja kaikilla tienpinnoilla. Pysy tiellä. Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) parantaa ajettavuutta ja turvallisuutta haastavissakin tilanteissa. Sateenkestävä. Vettä hylkivät etusivuikkunat parantavat näkyvyyttä sateella ajettaessa. Sadetunnistin käynnistää pyyhkimet automaattisesti, jos alkaa sataa tai tuulilasille roiskuu jostain muusta syystä vettä. Pidä tasapaino. Kallistuksenvakaajajärjestelmä (RSC) tunnistaa mikäli auto on vaarassa kierähtää ympäri ja auttaa tarvittaessa sen vakauttamisessa. Ylivertaista mukavuutta. Istuinten ja ohjaamon ergonominen muotoilu ja erinomainen näkyvyys auttavat kuljettajaa rentoutumaan ja säilyttämään keskittymiskykynsä ajon aikana. Kuolleen kulman tarkkailija. Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) auttaa sinua havaitsemaan kuolleeseen kulmaan osuvat ajoneuvot Valaistus tien päällä. Aktiiviset kääntyvät ajovalot (ABL) kaksois-xenontekniikalla laajentavat näkökenttääsi pimeällä ajettaessa ja valaisevat kaarteita erittäin tehokkaasti.

20 Taittaa valoa kauniisti ja antaa lupauksen paremmasta tulevaisuudesta. Volvon tie kohti puhtaampaa ympäristöä alkoi jo 1970-luvun alkupuolella, jolloin olimme ensimmäisiä autonvalmistajia, jotka tunnustivat autojen haittavaikutukset ympäristölle ja alkoivat tehdä jotakin asian eteen. Olemme sittemmin luoneet useita innovaatioita, jotka vähentävät autojen aiheuttamia ympäristörasituksia eri vaiheissa tuotekehityksestä ja valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Nykypäivän suurin haaste liittyy ilmastonmuutosta kiihdyttävien CO 2 -päästöjen vähentämiseen. Me vastaamme siihen DRIVe-ympäristöohjelmassa kehitettävillä tekniikoilla ja innovaatioilla. Volvo tarjoaa Premium-segmentin vahvimpiin kuuluvan malliston autoja, jotka synnyttävät erityisen vähän CO 2 -päästöjä. Volvon DRIVe-mallit hyödyntävät innovatiivista voimansiirtotekniikkaa yhdessä edistyksellisen aerodynamiikan, matalakitkatekniikan ja kevyiden materiaalien kanssa. DRIVe-mallit ovat askel kohti nollapäästöjä. Esittelemme lähitulevaisuudessa uutta tekniikkaa, kuten CO 2 -päästöjä entisestään vähentäviä hybridiajoneuvoja, jotka voidaan ladata tavallisesta seinäpistokkeesta. Olemme vahvasti mukana myös sähköajoneuvojen kehityksessä. Sähkötekniikka pienentää merkittävästi autojemme ekologista jalanjälkeä ja tekee niistä entistä hauskempia ajettavia. Olemme jo julkistaneet ensimmäisen sähköautomme Volvo C30 Electric -mallin ja lisää jännittäviä uutisia on tulossa. 85-prosenttisesti kierrätettävissä. Minimoidaksemme ympäristövaikutuksia, jokainen Volvo on suunniteltu kierrätettäväksi elinkaarensa lopussa. Terveellisemmät sisämateriaalit. Kaikki verhoilut ja sisätekstiilit on testattu tiettyjen allergiaa aiheuttavien tai haitallisten aineiden varalta. Lisäksi useat sisätilojen metalliset yksityiskohdat on testattu kosketusallergioiden varalta. Lopputulos on matkustamo, jossa kaikkien on hyvä olla. Puhtaammat päästöt. Volvon turbodieselmoottorit sisältävät hiukkassuodattimen, joka poistaa noin 95 % dieselin pakokaasujen hiukkasista ja se täyttää Euro 5:n mukaiset tiukat päästönormit. Puhdas sisäilma. Matkustamon suodatin poistaa pölyn, siitepölyn ja muut hiukkaset tulevasta ilmasta. Volvon sisäilman laatujärjestelmä tarkkailee jatkuvasti sisään virtaavaa ilmaa ja estää hiilimonoksidia, maaotsonia ja typpidioksidia pääsemästä matkustamoon. Järjestelmä auttaa varmistamaan, että auton sisällä hengittämäsi ilma on puh taampaa kuin ulkoilma ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä. Maksimaalista taloudellisuutta dieselmoottorilla. Volvon kehittynyt yhteispaineruiskutuksella varustettu turbodieseltekniikka varmistaa erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja vähäiset CO 2 -päästöt. Polttoainetta säästävää muotoilua. Volvot hyödyntävät edistyksellistä aerodynaamista muotoilua, kevyitä materiaaleja ja matalakitkatekniikkaa, jotka vähentävät ilman- ja vierintävastuksesta aiheutuvaa energiahävikkiä. Ratkaisut vähentävät yhdessä huippuluokan moottoritekniikan kanssa CO 2 -päästöjä ja tekevät ajamisesta taloudellisempaa. Puhtaat värit. Volvon kaikki ulkovärit ovat vesipohjaisia, jotta ympäristölle haitallisten liuottimien käyttöä voitaisiin vähentää. Volvon maalauslaitokset kuuluvat maailman puhtaimpiin.

21 Volvo XC90 saa alkunsa tästä. Moottori muodostaa merkittävän osan tulevista ajokokemuksista. Tässä esitelty dieselmoottori tarjoaa välitöntä ja sulavaa tehoa. Voimanlähteen käyttämä huipputekniikka puristaa viimeisestäkin polttoainepisarasta kaiken irti. Lue moottorista lisää osoitteessa D5 219 CO 2 g/km 8,3 l/100 km 200 hv 147 kw 420 Nm Euro 5 Dynaamisesti Volvo XC90:n ominaisuuksia täydentävä tehokas täysalumiininen 200 hevosvoiman D5-turbodieselmoottori on harmoninen voi - man lähde. Edistyksellinen moottoritekniikka, kuten yhteispainesuoraruiskutus ja muuttuva turbiinigeometria, takaa nopean ja mukavan toiminnan, puhtaammat päästöt ja hyvän taloudellisuuden. Suuri vääntömomentti (enintään 420 Nm) antaa joustavuutta kaikkiin ajotilanteisiin. Moottorin matala paino edistää taloudellisuutta ja tasapainoista käyttäytymistä. Moottori on yhdistetty Volvon nelivetojärjestelmään ja Instant Traction -toimintoon sekä kuusivaihteiseen Geartronicautomaattivaihteistoon. Teho (kw) Vääntömomentti (Nm) Käyntinopeus (r/min x 1000) D3 (ei Suomen mallistossa) 216 CO 2 g/km 8,2 l/100 km 163 hv 120 kw 340 Nm Euro 5 Tekniset tiedot voivat muuttua. Pyydä viimeisimmät tiedot Volvo -jälleenmyyjältä

22 Varustele oma Volvo XC90. Apunasi oman tyylisi ja tarpeidesi määrittämisessä ovat Volvon varustetasot. Nämä monipuoliset kokonaisuudet tuovat jo valmiiksi vakuuttavaan vakiovarustukseen lisää ylellisyyttä ja mukavuutta ja osoittavat, että käytännöllisyys ja kauneus voivat kulkea käsi kädessä. Lisätietoja eri varustetasoista saat Volvo -jälleenmyyjältä ja osoitteesta XC90 Vakiovarusteet Ajotietokone Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) Aktiiviset Xenon-ajovalot Audiojärjestelmän kaukoohjaus ohjauspyörässä Automaattinen ilmastointijärjestelmä (ECC) AUX-liitäntä Bluetooth-järjestelmä Hätäjarrutustehostin (EBA) IC-turvaverhot Kauko-ohjattu keskuslukitus Korinväriset lokasuojan suojakaaret Kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt Mukitelineet keskikonsolissa Nahkainen ohjauspyörä Nahkainen vaihdekepin nuppi Näkösuoja Ohjauspyörän korkeuden ja etäisyyden säätö Pysäköintiaupu taakse Railskattokiskot, silver Sadetunnistin SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä Sisäilman laatujärjestelmä (IAQS) Sähkötoiminen kuljettajan istuin muistilla Sähkötoimiset ikkunat Tavaratilan suojaverkko Ulkolämpötilamittari Vakionopeudensäädin Valaistut meikkipeilit Vettä hylkivät etusivuikkunat Volvo Guard -hälytin R-design D5 AWD Sisältää vakiovarustuksen lisäksi seuraavat: 19" Ixion alumiinivanteet Hopeanvärinen etupuskurin keskiosa Hopeanväriset sivuhelmasuojat Hopeanväriset ulkopeilit R-design alumiinikoristus R-design alusta R-design mittaristo R-design ohjauspyörä R-design pakoputkenpäät R-design tekstiilimatot Skidplate taakse Verhoilu: R-design nahka, Sport-istuimet

23 42 43

24 Väritä Volvosi. Kun kyse on Volvosi ulkonäöstä, tärkeimmät päätökset liittyvät todennäköisesti ulkoväriin, vanteisiin ja muihin tyyliseikkoihin. Jos haluat nähdä lisää ulkoisia tyylivaihtoehtoja tai suunnitella uuden Volvosi verkossa, suuntaa osoitteeseen Huomioi: Tarkkojen alkuperäissävyjen toistaminen ei ole painotuotteessa mahdollista. Pyydä Volvo -jälleenmyyjää esittelemään sinulle värivaihtoehtoja. 614 Ice White 426 Silver metalli 477 Electric Silver metalli 498 Caspian Blue metalli 612 Passion Red 702 Flamenco Red metalli (saatavana vain R-design-versioon) (ei saatavana R-design-versioon)

25 ULKOINEN MUOTOILU Alumiinivanteet Thalia 7,5x18" (vakio D3) ei Suomen mallistossa Ixion 19" (vakio D5 AWD R-design) LISÄVARUSTE Alumiinivanteet 700 Twilight Bronze metalli 492 Savile Grey metalli 487 Ember Black metalli 452 Black Sapphire metalli 019 Black Stone Cratus 20" (lisävaruste D5 AWD R-design)

26 Offblack nahkaverhoilu ja Offblack sisustus, C900 Sanded Silver -koristus, nahkainen Offblack ohjauspyörä alumiinikoristuksella ja nahkainen Offblack vaihdekepin nuppi Beige nahkaverhoilu ja Sandstone Beige sisustus, C910 Sanded Silver -koristus, nahkainen Offblack ohjauspyörä alumiinikoristuksella ja nahkainen Offblack vaihdekepin nuppi Nahkainen ohjauspyörä, Offblack alumiinikoristuksella Nahkainen vaihdekepin nuppi Offblack, Geartronic Sanded Silver D3 (EI SUOMEN MALLISTOSSA) 48 49

27 R-design. Edelläkävijän ylpeä tukija. Kun valitset Volvo XC90 R-design -version, Volvo XC90 kokee ensiluokkaisen asenteen muokkauksen sekä sisä- että ulkopuolelta. Rohkean provokatiiviset mutta tyylikkäät R-design -tyylielementit kuvastavat aitoa intohimoa urheilullisuutta kohtaan. Upeat yksityiskohdat R-design -säleikön tunnuksesta tuplapakoputkenpäihin varmistavat, että Volvo XC90 R-design huokuu itsevarmuutta jokaisessa kaarteessa. Ja juuri kaarteissa edistyksellinen R-design -alusta pääsee oikeuksiinsa. Urheilullisesti säädetty etujousitus käyttää McPherson-joustintukia ja tarjoaa parempaa pitoa ja vähentää korin heilahteluja. Monivarsituentaa käyttävä takaosan erillisjousitus on liitetty erityiseen teräksiseen apurunkoon. Sekä etu- että takaosassa on jäykemmät iskunvaimentimet ja kallistuksenvaimentimet, jotka lisäävät ajovakautta ja varmistavat nopeammat reaktiot ohjausliikkeisiin. Dynaamisen ilmeikäs, virheettömästi synkronoitu ja kauniin tasapainoinen Volvo XC90 R-design hallitsee maanteitä suurella itseluottamuksella.

28 Elämässä on hetkiä, jolloin täytyy säätää stereot kovemmalle. XC90 R-design herättää tunteita ainutlaatuisella tavalla. Upeita R-design -elementtejä ovat mm. viisipuolaiset Ixion-alumiinivanteet (19"), erityistikatut ja -koristellut urheilulliset R-design -istuimet ja urheilullinen nahkapäällysteinen, kolmipuolainen R-design-ohjauspyörä. Kun vilkaiset nopeusja käyntinopeusmittaria, tyylikkään siniset sävyt muistuttavat sinua siitä tosiasiasta, että ajat hyvin erityistä autoa. Cratus-alumiinivanteet Silver Bright, mattaviimeistellyt viisipuolaiset 20" Cratus-vanteet ovat lisävaruste. R-design -verhoilu Nauti nahkaverhoilluista ja urheilullisesti muotoilluista istuimista, joita koristavat kontrastikkaukset. Värivaihtoehdot ovat Offblack/Offblack ja Offblack/ Ceramic Light. R-design -koristukset Keskikonsolissa on nykyaikainen tyylikkäästi muotoiltu alumiinikoristus. R-design matot Mustat täyteläiset ja urheilulliset matot luovat tunnelmaa edessä ja takana. Servotronic-ohjaustehostin R-design -ohjauspyörä alumiinikoristuksella ei vain näytä hyvältä. Sen taustalla toimii Servotronicohjaustehostin, joka käyttää hienostunutta nopeuden mukaan säätyvää tekniikkaa. Järjestelmä laskee kuljettajan tarvitseman tehostuksen määrän tilanteen mukaan. R-design-tuotteita on saatavana myös lisävarustevalikoimassamme. Ota yhteyttä Volvo -jälleenmyyjään, jos haluat lisätietoja

29 Turvallisuus Volvon vuorovaikutteiset turvallisuustekniikat WHIPS-suojajärjestelmä Turvavyö- ja turvatyynytekniikka ROPS-kierähtämissuojajärjestelmä TURVALLISUUS Suojaava Volvon vuorovaikutteiset turvallisuustekniikat Volvon turvallisuudessa on kyse vuorovaikutuksesta. Auton turvallisuustasoa ei määrittele turvallisuusominaisuuksien lukumäärä vaan se, kuinka saumattomasti suojaavat varusteet toimivat keskenään vuorovaikutuksessa. ETUTÖRMÄYS Suuret muodonmuutosvyöhykkeet taipuvat hallitusti ja sitovat törmäysvoimia. Kompakti moottori on suunniteltu optimoimaan muodonmuutokset. Turvavyöt toimivat vuorovaikutuksessa muiden turvallisuusratkaisujen, kuten kokoonpainuvan ohjauspylvään ja kaksivaiheisten turvatyynyjen, kanssa. Alempi poikittaispalkki auttaa suojaamaan vastaantulevaa autoa, jossa on matalammalle asennetut puskurit. Etuosa ja konepelti on suunniteltu siten, että ne pienentävät suojaamattomien tielläliikkujien loukkaantumisriskiä yhteentörmäyksessä. KIERÄHDYSSUOJA Gyroskooppinen anturi aktivoi Volvon ROPS-kierähtämissuojajärjestelmän. Turvavöiden esikiristimet pitävät autossa olijat tukevammin paikoillaan. IC-turvaverhot tarjoavat lisäsuojaa päälle. Auton turvakehikkoa on vahvistettu, mikä auttaa pitämään matkustamon mahdollisimman ehjänä onnettomuudessa. SIVUTÖRMÄYS Volvon ainutlaatuinen SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä auttaa jakamaan törmäysvoimia auton koria pitkin kuljettajasta ja matkustajista poispäin. Etuistuinten sivuturvatyynyt suojaavat rintakehää ja lantiota, ja IC-turvaverhot tarjoavat lisäsuojaa päälle jokaisen istuinrivin reunapaikoilla. TAKAOSAAN KOHDISTUVA TÖRMÄYSTakaosan muodonmuutosvyöhykkeet sitovat törmäysvoimia. Myös kolmannen istuinrivin takana on riittävästi tehokasta suojaa tarjoavaa tilaa. Polttoainesäiliö on suunniteltu pysymään hyvässä suojassa taka-akselin edessä. Niska tuet tukevat niskaa ja selkärankaa, ja Volvon ainutlaatuinen WHIPS-suojajärjestelmä suojaa kuljettajaa ja etumatkustajaa hallitusti niskan retkahdusvammoilta. Turvavyö- ja -tyynytekniikka Volvon turvallisuusjärjestelmät lieventävät iskun voimakkuutta yhteentörmäystilanteessa. Turvavöiden esikiristimet aktivoituvat törmäyksessä tai ympärikierähdyksessä sekunnin tuhannesosissa ja kiristävät vöitä, jotta autossa olijat pysyvät turvallisesti paikoillaan. Tämän jälkeen etuistuinten turvavyöt löystyvät hieman, jotta turvatyynyt voivat suojata kuljettajaa ja matkustajaa hallitusti. Tehokasta suojaa tarjoavien kaksivaiheisten turvatyynyjen täyttövoima määräytyy törmäyksen voimakkuuden perusteella. Kuljettajan turvatyyny toimii vuorovaikutuksessa kokoonpainuvan ohjauspylvään kanssa. Sivuturvatyynyt etuistuimissa pienentävät vakavien vammojen riskiä sivutörmäyksessä. IC-turvaverhot suojaavat törmäyksessä tai ympärikierähdyksessä sekä etu- että takaistuimilla matkustavien henkilöiden päitä. Verhot pysyvät täytettyinä usean sekunnin ajan ja tarjoavat näin tehokkaampaa suojaa pitkäkestoisemmankin onnettomuuden aikana. WHIPS-suojajärjestelmä Etuistuimiin integroitu Volvon WHIPS-suojajärjestelmä pienentää niskan retkahdusvammojen riskiä, kun auton takaosaan kohdistuu isku. Niskan retkahdusvammat ovat liikenteessä erittäin yleisiä, ja ne syntyvät usein hitaissa nopeuksissa tapahtuvissa peräänajoissa. Puolueettomat tutkimukset ovat osoittaneet, että Volvon WHIPS-järjestelmä on yksi maailman tehokkaimmista. Se voi pienentää pitkäkestoisten loukkaantumisten riskiä jopa 50 prosentilla. Etumatkustajan turvatyynyn poiskytkentä Etumatkustajan turvatyynyn voi kytkeä pois käytöstä tällä katkaisimella ja auton avaimella. Poiskytketystä turvatyynystä ilmoitetaan kattokonsolin näytölle ilmestyvällä viestillä. Matkustajan turvatyyny on suunniteltu suojaamaan aikuisia, ja se voi aiheuttaa lapselle vakavia vammoja. Jos etuistuimella matkustaa alle 140 cm pitkä henkilö, turvatyyny täytyy aina kytkeä ensin pois käytöstä. Eturakenne Etuosan suuret muodonmuutosvyöhykkeet taipuvat hallitusti ja sitovat törmäysvoimia, ennen kuin ne yltävät matkustamoon. Poikittain asennettu erittäin kompakti moottori mahdollistaa muodonmuutosvyöhykkeiden optimaalisen hyödyntämisen matkustajien suojaamiseksi. Pitkittäiset terästuet siirtävät törmäysvoimia auton etuosasta takaosaan ja vähentävät kuljettajaan ja matkustajiin kohdistuvaa rasitusta. Alempi poikittaispalkki Volvo XC90 -mallin eturakenteeseen on integroitu alempi poikittaispalkki, joka suojaa yhteen-törmäyksessä toista autoa, jossa on matalammalla sijaitsevat puskurit. Poikittaispalkki auttaa aktivoimaan toisen auton törmäysvoimia sitovat vyöhykkeet ja muut turvallisuusjärjestelmät ja pienentää näin loukkaantumisriskiä. ROPS-kierähtämissuojajärjestelmä Vankka kattorakenne yhdessä Volvon ainutlaatuisen ROPS-kierähtämissuojajärjestelmän kanssa suojaa kuljettajaa ja matkustajia, jos auto kierähtää ympäri. ROPS aktivoituu ajoneuvon kallistuskulmaa tarkkailevan gyroskoopin toimesta. Turvavöiden esikiristimet aktivoituvat kaikilla paikoilla ja pitävät henkilöt tukevammin kiinni istuimissa. Lisäsuojaa tarjoavat IC-turvaverhot pysyvät täytettyinä usean sekunnin ajan. Ovipilarit ja turvakehikon strategiset osat on vahvistettu erittäin lujalla teräksellä, mikä auttaa pitämään matkustamon mahdollisimman ehjänä suurista ulkoisista voimista huolimatta. SIPS-sivutörmäyssuojajärjestelmä SIPS on Volvon ainutlaatuinen turvallisuusjärjestelmä, joka on kehitetty suojaamaan kuljettajaa ja matkustajia sivutörmäyksessä. Auton teräsrakennetta on vahvistettu, ja se siirtää törmäysvoimia autossa olijoista poispäin korin muihin osiin ja pyrkii estämään törmäävää ajoneuvoa työntymästä matkustamoon. Erittäin vahva sivurakenne auttaa autoa kestämään vakaviakin sivutörmäyksiä. Reunapaikkojen ICturvaverhot (myös kolmannella penkkirivillä) ja etuistuinten sivuturvatyynyt tarjoavat lisäsuojaa. Jalankulkijoiden turvallisuus Vähentääkseen suojattomien jalankulkijoiden vahingoittumisriskiä Volvon etuosan kulmia on pyöristetty, valot on integroitu koriin ja konepelti toimii törmäysvoimia sitovana vyöhykkeenä

30 Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) RSC-kallistuksenvakaajajärjestelmä Sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla u Turvakaukalo (0 13 kg) Aktiiviset Xenon-ajovalot (ABL) Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) u Säädettävä turvaistuin (9 25 kg) u Turvakoroke selkänojalla (15 36 kg) u HomeLink TURVALLISUUS Ennaltaehkäisevä Ajovakauden hallintajärjestelmä (DSTC) Sivuluisuja ja pyörähdyksiä torjuva Ajovakauden hallintajärjestelmä on yksi viime vuosikymmenen tärkeimmistä turvallisuusinnovaatioista. Järjestelmä tunnistaa auton kulkusuunnan ja vertailee sitä ohjauspyörän käännöksiin ja pyörien liikkeisiin. Järjestelmä havaitsee potentiaaliset sivuluisut ja auttaa torjumaan niitä rajoittamalla moottorin tehoja tai jarruttamalla yhtä tai useampaa pyörää. Kallistuksenvakaajajärjestelmä (RSC) Jos joudut tekemään äkillisen väistöliikkeen, Volvon kallistuksenvakaajajärjestelmä auttaa pitämään ajoneuvon mahdollisimman vakaassa asennossa. Gyroskooppianturi rekisteröi ajoneuvon kallistuskulman ja kaatumisriskin, minkä jälkeen järjestelmä rajoittaa tarvittaessa moottorin tehoa tai jarruttaa yhtä tai useampaa pyörää, jotta keskipakovoima pienenee ja auton tasapaino palautuu. Lukkiutumattomat jarrut ja hätäjarrutustehostin (EBA) Suurikokoiset lukkiutumattomat tuuletetut levyjarrut varmistavat lyhyet jarrutusmatkat kaikissa tilanteissa. Voit jarruttaa niin voimakkaasti kuin tahdot vaaratilanteita välttäessäsi, sillä jarrut kestävät kovaakin käyttöä ilman häipymistä. EBA-hätäjarrutustehostin havaitsee tekemäsi hätäjarrutuksen ja vahvistaa sitä, jotta auto pysähtyisi mahdollisimman nopeasti. Elektroninen jarruvoiman tasausjärjestelmä (EBD) jakaa jarruvoimaa etu- ja takapyörien kesken, jotta jarrutus olisi ajoolosuhteisiin ja auton kuormaan nähden aina optimaalinen. Kuollutta kulmaa tarkkaileva järjestelmä (BLIS) BLIS tarkkailee auton molempia puolia ulkopeileihin asennettujen kameroiden avulla. Jos jokin ajoneuvo saapuu kuolleeseen kulmaan, toiminto varoittaa sinua siitä ovipilariin asennetulla merkkivalolla. BLIS auttaa yhdessä ulkopeilien kanssa sinua arvioimaan paremmin kaistanvaihtotilanteita. Järjestelmä kytkeytyy auton nopeuden ylittäessä 10 km/h, ja se reagoi lähes kaikkiin ajoneuvoihin sekä yöllä että päivällä. Aktiiviset Xenon-ajovalot Aktiiviset Xenon-ajovalot parantavat valaistusta noin 230 prosentilla ja tehostavat näkyvyyttä kaarteissa pimeällä ajettassa noin 90 prosentilla. Mikroprosessorien ohjaamat moottoroidut valot voivat kääntyä 15 astetta kumpaankin suuntaan ja valaisevat reittisi luotettavasti. Päivänvalotunnistin kytkee mukautuvan toiminnon pois käytöstä päiväsaikaan, mikä pidentää laitteiston käyttöikää. Vettä hylkivät etusivuikkunat Vettä hylkivät etusivuikkunat takaavat paljon paremman näkyvyyden sateella ajettaessa. Hydrofobinen pintakäsittely muuttaa veden pieniksi pisaroiksi, jotka tuuli puhaltaa pois. Talvisaikaan ikkunoissa on vähemmän jäätä ja huurretta. TURVALLISUUS Lapsiturvallisuus u Volvon lapsiturvallisuusohjelma Volvo tarjoaa automaailman perusteellisimpiin kuuluvan lapsiturvallisuusohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa mahdollisimman tehokkaat lapsimatkustajia suojaavat ominaisuudet. Koska pienellä lapsella on suuri pää ja heikko niska*, alle 3 4-vuotiaan tulisi matkustaa autossa selkä menosuuntaan päin. Selkä menosuuntaan asennettavat Volvon turvaistuimet on suunniteltu tarjoamaan parasta mahdollista suojaa erilaisissa onnettomuustilanteissa. Jos lapsi on kasvanut ulos turvaistuimesta, hän matkustaa turvallisimmin turvakorokkeella auton turvavyötä käyttäen. Kaikki verhoilu- ja sisustusmateriaalimme on testattu tiettyjen haitallisten tai allergiaa aiheuttavien aineiden varalta. * 50 km/h nopeudessa tapahtuvassa etutörmäyksessä puolivuotiaan lapsen päähän voi kohdistua sadan kilon kuormitusta vastaavia voimia! Huomioi: Jos etumatkustajan turvatyyny on käytössä, alle 140 cm pitkät lapset eivät saa koskaan istua etuistuimella edes turvaistuimella tai turvakorokkeella. u Turvakaukalo (0 13 kg) Pienet lapset vastasyntyneistä noin yksivuotiaisiin matkustavat turvallisesti selkä menosuuntaan päin tässä mukavassa istuimessa. Kaukalo asennetaan auton turvavyötä käyttämällä. Jos haluat hyödyntää auton helppokäyttöisiä ISOFIX-kiinnityspisteitä, voit lisätä istuimeen ISOFIX-alustan. Sivutuet tarjoavat suojaa sivutörmäyksessä, ja niskatukea ja viisipisteturvavöitä on helppo säätää. Niskatuki on pehmustettu, mikä auttaa lasta nukkumaan mukavasti. Kuomu torjuu auringon häikäisyn. Turvakaukaloa on helppo kantaa mukana, ja sitä voi käyttää myös sitterinä. u Säädettävä turvaistuin (9 25 kg) 9 kuukautta 6 vuotta vanha lapsi voi matkustaa tässä uudessa turvaistuimessa mukavasti selkä menosuuntaan päin. Edistyksellinen muotoilu tarjoaa maailmanluokan turvallisuutta ja monikäyttöisyyttä usean vuoden ajaksi. Istuin asennetaan auton turvavyötä käyttämällä, ja sitä on helppo säätää. Mukavuus ja turvallisuus ovat optimaalisella tasolla. Integroitu tukijalka helpottaa turvallista asennusta. Suosittelemme, että lapset matkustavat autossa selkä menosuuntaan päin mahdollisimman pitkään. Mutta kun lapsi kasvaa isommaksi (15 25 kg) eikä voi enää matkustaa mukavasti selkä menosuuntaan päin, tätä istuinta voidaan käyttää turvakorokkeena, joka asettelee lapsen oikeaan asentoon auton turvavyön käytön kannalta. u Turvakoroke selkänojalla (15 36 kg) Volvon uusi turvakoroke auttaa asettelemaan lapsen oikealle korkeudelle turvavyön käytön kannalta. Istuin on suunniteltu tarjoamaan optimaalista suojaa sivutörmäyksessä, ja sen niskatukea ja leveyttä on helppo säätää, mikä parantaa mukavuutta. Selkänojan voi kallistaa, kun lapsi haluaa nukkua. Integroitu turvaistuin (15 36 kg) Keskimmäiseen takaistuimeen integroitu turvaistuin auttaa asettelemaan lapsen (15 36 kg) oikealle korkeudelle turvavyön käyttöä ajatellen. Istuin nostaa samalla lapsen mukavuustasoa ja auttaa häntä näkemään paremmin ikkunasta ulos. Keskimmäinen istuin liikkuu eteenpäin, minä ansiosta lapsi pääsee lähemmäksi etuistuimella olevaa aikuista. Jos lapsi tarvitsee enemmän jalkatilaa, voit nostaa keskikonsolin takaosan pois alta. Kun turvaistuinta ei tarvita, se piiloutuu takaistuimeen. Sähkötoiminen lapsilukko Takaovet ja sähkötoimiset takaikkunat voi lukita kuljettajan paikalta siten, että ne eivät aukea auton sisäpuolelta. TURVALLISUUS Turvajärjestelmät Kauko-ohjattu keskuslukitus Voit avata ja lukita ovet ja takaluukun napin painalluksella. Henkilökohtaisten asetusten valikosta voit valita, avaako kauko-ohjain ensin kuljettajan oven vai kaikki ovet yhdessä. Voit myös avata takaluukun erikseen. Sähköisesti koria vasten kääntyvät ulkopeilit maavaloilla (lisävaruste) Ulkopeilit voidaan napin painalluksella taittaa autoa vasten, jolloin ne eivät pääse vahingoittumaan ahtaissa pysäköintitiloissa. Integroidut maavalot sytytetään kauko-ohjaimella. Valot nostavat mukavuus- ja turvallisuustasoa, kun astut autoon ja siitä ulos öiseen aikaan. 56 u = Jälkiasenteinen lisävaruste 57

Innovaatio saa muodon

Innovaatio saa muodon Uusi Kia 2 Uusi Kia Optima Sportswagon Innovaatio saa muodon Täysin uusi, hienostunut Kia Optima Sportswagon on innovatiivinen, monikäyttöinen ja mukava. Upeasti muotoiltu Kia Optima Sportswagon kääntää

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Uusi Kia Molempien parhaat puolet. Vastuullisuus ei ole koskaan ollut näin tyylikästä ja jännittävää. Uusi Kia Niro on aivan uudenlainen hybridi-crossover, joka todistaa, että voit saada kaiken tinkimättä

Lisätiedot

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste.

Varustelu. = Vakiovaruste, = Maksullinen lisävaruste, A = Maksullinen valinnainen lisävaruste. Turvallisuusvarusteet Kuva, Classic Elegance Sport Onnettomuustilanteessa suojaava MAIDAS-törmäysvoimien vaimennusjärjestelmä, kolmois-h-palkisto SRS-turvajärjestelmä keskusohjausyksikkö ja törmäyssensorit,

Lisätiedot

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09

Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 Renault KADJAR Lisävarusteet 2015-09 01 Ulkovarustelu 01 Valaistut kylkiputket Hyvännäköiset ja käytännölliset. Aina kun ovet suljetaan tai avataan kylkiputkien valot syttyvät 30 sekunniksi. 82 01 583

Lisätiedot

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto

Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto Dacia Duster Jubileum+ Euro 6 Suositushinnasto 31.7.2015 MALLI HV VAIHTEISTO CO2 g/km - TON HINTA AUTO Duster TCe 125 S&S 4x2 Jubileum+ 125 6-v man 138 Jubileum+ 15 862,34 4 527,66 20 390 335 515 Duster

Lisätiedot

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto

MECHRON www.hako.fi. Tekniset tiedot. Malli Mechron 2210 Moottori. 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) Voimansiirto Tekniset tiedot Malli Mechron 2210 Moottori malli tyyppi teho iskutilavuus kierrosluku polttoainetankki 3C100LWU 3 syl. nestejäähdytteinen 4-tahti Diesel 16,4 kw (22 hv) 1007 cm³ 2200 rpm 28 litraa Voimansiirto

Lisätiedot

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk

Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk Malli Uusi Mazda6 Sedan Voimassa alk. 4.2.2010 ohjehinta,,, n lisähinta 1.8 Comfort 5MT 4d UK1 580 415 20 000,00 5 697,25 25 697,25 600,00 173,21 773,21 152 1.8 Dynamic 5MT 4d UK2 590 425 20 650,00 5 884,82

Lisätiedot

COROLLA LISÄVARUSTEET

COROLLA LISÄVARUSTEET COROLLA LISÄVARUSTEET 02 Nautittavaa laatua Corollan korkea laatu, huippuun viety mukavuus, suorituskyky ja edistykselliset ajo-ominaisuudet antavat sinulle todellisen ajonautinnon. Alkuperäisillä Toyota-varusteilla

Lisätiedot

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet

Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Honda Accord Sedan ja Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Toteuta yksilölliset unelmasi Honda Accordin myötä olemme tuoneet innokkaan ja urheilullisen kulkijan tien päälle. Toiveesi ja unelmasi ovat kuitenkin

Lisätiedot

FORD B-MAX Muokkaa se omaksesi Oman Ford B-MAXin värin ja verhoilun valinta on ratkaiseva, mutta myös nautinnollinen, hetki. Tiedät kyllä heti, mikä on oikein. 15" 12-puolainen pyöränsuojus (Vakiovaruste:

Lisätiedot

Lasten tulisi istua autossa selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi asti

Lasten tulisi istua autossa selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi asti Lasten tulisi istua autossa selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi asti Pienten lasten tulisi matkustaa autossa selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa mahdollisimman pitkään, ainakin 3-4-vuotiaaksi.

Lisätiedot

MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER

MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER M{ZD{ Mx-5 MAAILMAN MYYDYIN ROADSTER Täysin uusi MX-5 säilyttää ikonisen arvonsa maailman suositumpana avo-urheilu autona. Neljännen sukupolven MX-5 sisältää kaikki parannukset mitä voi toivoa suorituskyvyn,

Lisätiedot

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES ONE TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 CIBES ONE Sen elegantti muotoilu sulautuu hienosti sisustukseesi. 6 Sopii erinomaisesti jyrkkiin ja ahtaisiin portaikkoihin ONE toimii kätevästi jyrkässä nousussa

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 112 13 [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] [Nm] 420 kw [PS] 160 [218] 380 340 300 260 140 [190] 120 [163] 100 [136] 80 [109] 380 340 300 260 140 [190] 120

Lisätiedot

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA.

SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. SYNTYNYT VOITTAMAAN. TÄYSIN UUSI BMW 5-SARJA. KOE MENESTYS. Täysin uusi BMW 5-sarja on yhdistelmä rohkeaa dynaamisuutta ja modernia ylellisyyttä. Samalla se tulee jatkamaan BMW 5-sarjan menestystä luokkansa

Lisätiedot

Suurin CO2 Autoveroton Autovero Kokonais

Suurin CO2 Autoveroton Autovero Kokonais S90 BUSINESS HINNASTO MY17 19.1.2016 V2 Suurin CO2 Autoveroton Autovero Kokonais Verotusarvo Malli / Modell teho hinta alv 24% hinta Vapaa Käyttö Diesel kw/hv S90 D3 Business* 110/150 109 37 600 7 226,43

Lisätiedot

XC60 BUSINESS HINNASTO MY16 1.1.2016

XC60 BUSINESS HINNASTO MY16 1.1.2016 XC60 BUSINESS HINNASTO MY16 1.1.2016 Vaih- Suurin Autoveroton Kokonais Malli teisto teho CO2 hinta alv 24% Autovero hinta Vapaa Käyttö Bensiini Kw/Hv XC60 T5 Business aut A8 181/245 157 41 000 14 310,21

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

2 6 7 8 9 10 12 112 13 14 17 18 19 20 4 5 8 9 21 4 1 3 5 6 7 2 24 26 28 29 30 31 Ulkovarusteet Trend Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmäø1 Muotoilu ja ulkovarusteita Elektroninen ajovakauden

Lisätiedot

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer

Alkuperäiset lisävarusteet. Sedan & Tourer Alkuperäiset lisävarusteet Sedan & Tourer Ensivaikutelma on tärkein 02 03 Uusi vuosimallin 2009 Accord Sedan ei ole upea auto vain kokonsa ja ylellisen sisustuksensa ansiosta. Se säteilee ympärilleen tarjoamaansa

Lisätiedot

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA

JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Pidä pelivaraa JALAN JA PYÖRÄLLÄ LIIKENNETURVA Sisältö 3 Jalan ja pyörällä 4 Omilla teillä 5 Ajo pyöräkaistalla 6 Risteyksissä tarkkana 6 Opettele väistämissäännöt 7 Liikennemerkin mukaan 8 Kääntyvä väistää

Lisätiedot

FREELANDER 2. Ohjevähittäishinnat

FREELANDER 2. Ohjevähittäishinnat FREELANDER 2 10MY Ohjevähittäishinnat 1.7.2010 Autoveroton ohjehinta (alv 23%) Arvioitu autovero Kokonaishinta CO 2 autoetu Vapaa 2010 Käyttöetu 2010 EU-kulutus yhd. g/km l/100km 2.2 TD4_e E 118 kw (160

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa.

Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Uusiutunut Volkswagen-mallisto. Täydessä loistossa. Golf Comfort Plus -varuste-etu vähintään 1.889,08 1) Golf Comfort Plus. Suomalaisten suosikkiauto Golf Comfort Plus on varustetasoltaan ylivertainen.

Lisätiedot

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA

Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA UUSI PRIUS Uusi dynaaminen Prius HUOLELLISESTI KEHITETTYÄ ETUMATKAA Jo vuodesta 1997 Prius on näyttänyt tietä autoilun tulevaisuudelle. Sen edistyksellinen hybriditeknologia ja huomiota herättävän moderni

Lisätiedot

301.4C. Minikaivukone

301.4C. Minikaivukone 301.4C Minikaivukone Moottori Nettoteho 13,2 kw 17,7 hp Paino Työpaino turvakaaren kanssa 1 380 kg 3 042 lb Työpaino ohjaamon kanssa 1 470 kg 3 241 lb Monipuolisuus Helppo kuljettaa ja käyttää erilaisilla

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 112 17 18 19 20 21 22 4 5 8 9 23 4 1 3 5 6 7 2 24 25 26 27 28 29 30 31 32 34 36 38 39 Elektroninen ajovakauden hallintajärjestelmä Ford Transit Ford Transit -mallisto

Lisätiedot

NISSAN MICRA SHIFT_. Johdanto Ihastu - ja rakastu Mitä se kätkee sisäänsä? Katujen tähti Täydellisen viimeistelty ja aina askelen edellä Tulosta Sulje

NISSAN MICRA SHIFT_. Johdanto Ihastu - ja rakastu Mitä se kätkee sisäänsä? Katujen tähti Täydellisen viimeistelty ja aina askelen edellä Tulosta Sulje NISSAN MICRA SHIFT_ TRENDIKKÄÄSTI MATKAAN SE ON YKSINKERTAISESTI TYYLIKÄS JA NOPEA KATUJEN UUSI TÄHTI ON SYTTYNYT. 2 3 IHASTU JA RAKASTU KURVAILE TYYLILLÄ: MICRA ELLE ON TÄYDELLINEN ASUSTEESI KAUPUNGIN

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22

M{ZD{ CX _15R1_CX3_V3_COVERS.indd /05/ :22:22 M{ZD{ CX-3 3 4 5 6 7 8 9 LAADUN TUNTU 10 11 12 13 MZD CONNECT OSAA MYÖS SUOMEA *MZD Connect on edistyksellinen Bluetooth@ -tieto/ viihdejärjestelmä. Voit yhdistää älypuhelimesi osaksi autoa; yhteystiedot,

Lisätiedot

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT

www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT www.peugeot.fi HYÖTYAJONEUVOT 68349_Peugeot_tavaraautoesite.indd 1 19.9.2014 12.13 Peugeot Partner VAN on paitsi käytännöllinen ja taloudellinen, myös mukava ja tyylikäs. Siis oikea ammatinharjoittajan

Lisätiedot

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015

CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET toukokuu 2015 CITROËN C4 PICASSO JA GRAND C4 PICASSO TEKNISET TIEDOT TOUKOKUU 2015 MOOTTORI PureTech 130 e-thp 165 Automaatti BlueHDi

Lisätiedot

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva

Invacare. Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva Elämäntyyliisi täydellisesti sopiva MyOn HC on suunniteltu aktiiviselle käyttäjälle, joka etsii hinnaltaan edullista ja käyttöominaisuuksiltaan hyvää tuolia, joka on helppo taittaa kokoon käsittelyä, varastointia

Lisätiedot

www.mitsubishi.fi LISÄVARUSTEET

www.mitsubishi.fi LISÄVARUSTEET www.mitsubishi.fi LISÄVARUSTEET 1 1 Korin ulkopuoli 3-7 Vanteet 7 Sisätilojen varusteet 8-9 Mukavuus, turvallisuus ja suojaus 10-11 Kuljetus ja vapaa-aika 12-13 Hakemisto 14 KORIN ULKOPUOLI Alleajosuoja

Lisätiedot

Honda Civic 5d lisävarusteet

Honda Civic 5d lisävarusteet Honda Civic 5d lisävarusteet Eleganssia Sisätilat Pukeudu parhaimpiisi ja vie Honda Civicisi kaupunkikierrokselle. Hondan urheilullista luonnetta korostavat Tee itse oma unelma-autosi lisävarusteet vetävät

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016

Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 Peugeot 308 SW Tekniset tiedot 1.3.2016 MOOTTORI PureTech 110 PureTech 130 PureTech 130 Aut. THP 205 Korimalli 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen 5-ovinen Iskutilavuus cm3 1198 1198 1198 1598 Sylinteriluku / venttiililuku

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki

Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000. John Deere Erinomainen leikkuujälki Väyläleikkurimallisto JD 7000 ja JD 8000 John Deere Erinomainen leikkuujälki Helppo suoraan ajettavuus on väyläleikkurin tärkeimpiä ominaisuuksia. Maailman suurimpana golfkenttien hoitokoneiden valmistajana

Lisätiedot

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE

20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE 20 SYYTÄ, MIKSI JOKAISEN SEURAAVAN TIETOKONEEN TULISI OLLA THINKPAD TAI THINKCENTRE THINKVANTAGE TECHNOLOGY AND DESIGN Napsauta tästä ThinkVantage Technology and Design -ominaisuudet ovat ThinkPad -kannettaviin

Lisätiedot

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI

GEMINO -ROLLAATTORIT. Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO -ROLLAATTORIT Aktiiviselle ihmiselle ROLLAATTORIT FI GEMINO aktiivisen ihmisen rollaattori Rollaattoreita suunniteltaessa on kiinnitetty erityistä huomiota rollaattorin painoon, laatuun, turvallisuuteen,

Lisätiedot

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN!

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! ULVILAN KAIHDIN OY TIEDOTUSLEHTI KESÄ 2016 www.ulvilankaihdin.fi AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! SÄLEKAIHTIMET

Lisätiedot

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ

UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ TIEDOTE UUDEN SUORITUSKYKYISEN FORD FOCUS ST:N MAAILMAN ENSI-ILTA PARIISIN AUTONÄYTTELYSSÄ Fordin seuraavan sukupolven 250-hevosvoimainen Focus ST ennakkoesittelyssä Pariisin autonäyttelyssä Kyseessä on

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu

PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu LEHDISTÖTIEDOTE 15.04.2013 PEUGEOT 208 GTi, legendan paluu Peugeot on piirtänyt jo vuosikymmenten ajan nimensä vahvasti autourheilun historiaan. Nimeä ovat olleet mukana kaivertamassa myös monet suomalaiskuljettajat

Lisätiedot

Puhdasta joka käänteessä

Puhdasta joka käänteessä BR 35 /12 C Puhdasta joka käänteessä Yhdistelmäkone BR 35/12 C Ennennäkemätön ketteryys Koskaan aikaisemmin ei ole siivouskone ollut yhtä ketterä ja kevyt ohjata - Berliinin CMS-messuilla palkittu BR 35/12

Lisätiedot

VOLVO C70 quick Guide

VOLVO C70 quick Guide VOLVO C70 quick Guide TERvETUlOA UUTEEN volvoonne! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

LISÄVARUSTEET

LISÄVARUSTEET www.mitsubishi.fi LISÄVARUSTEET Korin ulkopuoli 4-5 Sisätilojen varusteet 6-7 Viihde 8 Mukavuus 9 Vanteet 9 Turvallisuus ja suojaus 10-11 Kuljetus ja vapaa-aika 12-13 Hakemisto 14 2 3 KORIN ULKOPUOLI

Lisätiedot

Dacia Stepway. Dacia Sandero.

Dacia Stepway. Dacia Sandero. 2014-03 Dacia. Dacia Sandero. Lisävarustehinnasto. www.dacia.fi Keskity oleelliseen. Keskikyynärnoja 8201371987 161 Pysäköintitutka taakse 8201322684 294 Hälytin 8201302687 350 Roiskeläppäsarja, yleismalli,

Lisätiedot

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoon tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä pikaopas läpi, jotta opitte nopeasti ja helposti joitakin tavallisimmista toiminnoista.

Lisätiedot

EURO5 Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot 10.08.2015 EURO5 NISSAN X-TRAIL

EURO5 Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot 10.08.2015 EURO5 NISSAN X-TRAIL UUSI EURO5 Hinnat, Varusteet, Tekniset tiedot, Värivaihtoehdot HINNAT Näillä EURO5-päästöluokituksen mukaisilla versioilla on rajoitettu saatavuus. Täysi tuotelistaus on nähtävillä EURO6-hinnastosta. MO

Lisätiedot

Elämän suuriin seikkailuihin. Kokonaisvaltainen elämys. Toyota Corolla. Sisällys. 04 Tyyliä ja vetovoimaa. 06 Urheilullista tuntumaa.

Elämän suuriin seikkailuihin. Kokonaisvaltainen elämys. Toyota Corolla. Sisällys. 04 Tyyliä ja vetovoimaa. 06 Urheilullista tuntumaa. Corolla Varusteet Sisällys 0 Tyyliä ja vetovoimaa 0 Urheilullista tuntumaa 10 Auton suojaus 12 Turvallisuus ja sisätilojen suojaus 1 Käytännöllistä säilytystilaa 1 Varusteluettelo 1 2 Elämän suuriin seikkailuihin

Lisätiedot

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014

XF g/km l/100km XF SPORTBRAKE. Urheilullinen korisarja. JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 JAGUAR XF - ohjevähittäishinnat 1.10.2014 mallivuosi 2015 Ohjehinta alv 24% Arvioitu autovero Kokonaishinta CO2 Vapaa autoetu 2014 Käyttöetu 2014 EU-kulutus yhd. XF g/km l/100km 2.2 i4 Td 163 Business

Lisätiedot

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille

Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Varjoa ja suojaa ulkopuolisille terasseille ja ruokailualueille Luo ympäristöösi hyvinvointia edistävä keidas Apollo Xline terassimarkiisilla. Talvipuutarha on jokaisen talon helmi;. keidas ihmisille,

Lisätiedot

Quick Guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO XC90 WEB EDITION

Quick Guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO XC90 WEB EDITION VOLVO XC90 Quick Guide WEB EDITION TERVETULO UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä

MUSTANG-sarja. Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä MUSTANG-sarja Laatua ja teknologiaa ilman kompromissejä 1 MUSTANG-sarja MUSTANG-sarja on SEKO SpA:n huippusuunnittelun ja kehitysprosessin käsinkosketeltava lopputulos, jolla vastaamme kaikkein vaativimpien

Lisätiedot

Jokainen täysin uuden Mazda2:n elementti kuvastaa yksityiskohtaisuutta ja korkealaatuista käsityötä, jonka avulla

Jokainen täysin uuden Mazda2:n elementti kuvastaa yksityiskohtaisuutta ja korkealaatuista käsityötä, jonka avulla m{zd{2 AINUTLAATUINEN HALLINNAN- JA VAPAUDENTUNNE Täysin uusi Mazda2 haastaa autojen kokoon liittyvät ennakkoasenteet: se on ulkoa kompakti mutta sisältä tilava. Kuljettajan ympärille suunniteltu ohjaamo

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Uusi Dacia Logan MCV

Uusi Dacia Logan MCV Uusi Dacia Logan MCV Perhefarmari mukana arjen askareissa. Moderni muotoilu, tilava matkustamo, luotettavaa lujuutta jo ensisilmäyksellä Uudessa Logan MCV -perhefarmarissa on kaikkea mitä tarvitset, sekä

Lisätiedot

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder.

Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Uusi Arocs Loader. Uusi Arocs Grounder. Äärimmäistä voimaa äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loader ja Arocs Grounder. Erityisen korkeaa hyötykuormaa ja äärimmäistä kuormitusta varten. Arocs Loaderin

Lisätiedot

VOLVO V50 quick guide

VOLVO V50 quick guide VOLVO V50 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

UUSI BERLINGO MULTISPACE

UUSI BERLINGO MULTISPACE UUSI BERLINGO MULTISPACE 2 MODERNI ILMEIKÄS MUOTOILU Uusi Citroën Berlingo Multispace on sympaattisen näköinen tilaihme, jonka ulkomuoto on uudistuneen keulan ansiosta entisestään vahvistunut. Uudelleen

Lisätiedot

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet

Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss Silent Gliss kierrekaihtimet Kierrekaihdinjärjestelmä Silent Gliss 4860 Silent Gliss kierrekaihtimet Silent Gliss ylivoimaiset ominaisuudet Silent Gliss kierrekaihdintuoteperhe on markkinoiden kattavin ja teknisesti kehittynein.

Lisätiedot

CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7" KOSKETUSNÄYTTÖ

CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7 KOSKETUSNÄYTTÖ OY KAHA AB 1(5) CLARION NX509E 2-DIN NAVIGOINTI & MULTIMEDIA-ASEMA, JOSSA ON 7" KOSKETUSNÄYTTÖ Profiili Muut näkymät1 Tarkka navigointi ja Multimedia-toiminnot Navigointi Kauko-ohjaus 3D-näyttö: 3D-kaupunkikartat,

Lisätiedot

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv)

www.volkswagen.fi-sivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) www.volkswagen.fisivustolla 24.08.2015 rakennettu auto: Volkswagen Polo Highline 1,0 TSI 81 kw (110 hv) Rakennettu auto kooste Selite Autoveroton hinta Arvioitu autovero Kokonaishinta (sis. alv 24%) CO2

Lisätiedot

NISSAN NAVARA. Sisältö Ulkonäkö Sisätilat Tekniikka ja Suorituskyky Tyyli ja Lisävarusteet Tulosta Sulje

NISSAN NAVARA. Sisältö Ulkonäkö Sisätilat Tekniikka ja Suorituskyky Tyyli ja Lisävarusteet Tulosta Sulje NISSAN NAVARA VAHVA JA VAPAA NISSAN NAVARA ULKOMUOTO JA KÄYTTÖTUNTUMA ULKONÄKÖ 4 SISÄTILAT 10 TEKNIIKKA JA SUORITUSKYKY NISSANCONNECT 14 SISÄTILAT 16 TYYLI JA LISÄVARUSTEET LISÄVARUSTEET 22 VÄRIT/SISÄMATERIAALIT

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

UUSI NISSAN MICRA. Johdanto Muotoilu Sisustus Sisätilat Suorituskyky Tekniikka Turvallisuus Lisävarusteet Varustetasot ja mitat Tulosta Että päättää

UUSI NISSAN MICRA. Johdanto Muotoilu Sisustus Sisätilat Suorituskyky Tekniikka Turvallisuus Lisävarusteet Varustetasot ja mitat Tulosta Että päättää UUSI NISSAN MICRA UUSI NISSAN MICRA SOPII KAUPUNKIIN. KUUDES AISTISI KAUPUNGISSA NISSAN MICRA Miksi tehdä kaupungissa liikkumisesta hankalaa, kun MICRAn avulla se on helppoa? Olet ajoissa. Tunnet reitit.

Lisätiedot

www.toyota.fi Hilux Varusteet

www.toyota.fi Hilux Varusteet www.toyota.fi Hilux Varusteet Tilausnumero E300FIN /005 Sisältö 04 Muotoilu 0 Äänentoisto, Hands Free ja navigointi Kuljetus ja säilytysratkaisut 3 Turvallisuus 6 Katteet ja lavasuojat 9 Varusteluettelo

Lisätiedot

NISSAN e-nv200 COMBI, EVALIA

NISSAN e-nv200 COMBI, EVALIA NISSAN e-nv200 COMBI, EVALIA Hinnat, Varusteet, Lisävarustehinnasto, Värivaihtoehdot, Tekniset tiedot. HINNAT COMBI, EVALIA CO2 päästöt, Hinta ilman ALV 24%, Autoveroton ohjehinta sis. Arvioitu Kokonaishinta

Lisätiedot

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT

PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT PERUUTUSKAMERAJÄRJESTELMÄT T U R V A L L I S U U T T A A J A T E L L E N TUOTELUETTELO 2010 TUOTTEITA, JOIHIN VOIT LUOTTAA Sisällysluettelo 3 Käyttökohteet 4 Järjestelmän komponentit 5 Kamerapaketit 6

Lisätiedot

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys

AUTOTALLIN NOSTO-OVET. Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys AUTOTALLIN NOSTO-OVET Kestävyys ja turvallisuus Energiatehokkuus Mukavuus ja käytännöllisyys OVI JOKAISEEN TYYLIIN Door Master ovet valmistetaan sinun toiveidesi mukaan piditpä sitten ultramodernista tai

Lisätiedot

Käyttöetu. Autoveroton ohjehinta, (alv 22%)

Käyttöetu. Autoveroton ohjehinta, (alv 22%) Mazda6 Business ohjehinta,, n lisähinta SDN 2.2TD LP Classic Business 4d UG1 610 445 21 900,00 6 038,16 27 938,16 450,00 125,59 575,59 147 SDN 2.2TD MP Elegance Business 4d UH1 630 465 23 278,00 6 422,68

Lisätiedot

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja

Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Tiedotusvälineille 6.9.205 Julkaistavissa heti Mercedes-Benzin A-sarjan toinen sukupolvi: Nuorekkaasti uudistuva A-sarja saa lisää moottori-, vaihteisto- ja varusteluvaihtoehtoja Uutta pirteää ilmettä

Lisätiedot

RENAULT LIMITED-MALLISTO

RENAULT LIMITED-MALLISTO RENAULT LIMITED-MALLISTO Suositushinnasto 16.6.2015 VERSIO ECO2 HV CO2 G/KM VAIHTEISTO MÉGANE AUTOVEROTON HINTA ARVIOITU AUTOVERO * YHTEENSÄ KÄYTTÖETU Energy TCe 115 S&S Limited 116 117 6-v man 17 617,82

Lisätiedot

MULTI-TECH II Britax MULTI-TECH II. User Instructions Brugsvejledning Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Gebrauchsanleitung Mode démploi

MULTI-TECH II Britax MULTI-TECH II. User Instructions Brugsvejledning Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Gebrauchsanleitung Mode démploi MULTI-TECH II Britax MULTI-TECH II GB DK SE NO FI DE FR User Instructions Brugsvejledning Bruksanvisning Bruksanvisning Käyttöohje Gebrauchsanleitung Mode démploi FI Tärkeää! 9-5 kg, ryhmä - (n. 9 vuotta

Lisätiedot

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA

VAHVA ULKOMUODOLTAAN UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA CITROËN C4 ULKOMUODOLTAAN VAHVA UUSITUILLA VALOILLA LISÄÄ LUONNETTA Citroën C4:n vankka ulkomuoto antaa ensi silmäyksellä vaikutelman jämäkkyydestä ja laadusta. Sen keula uusittuine ajovaloineen on heti

Lisätiedot

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä

Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrack maailman ensi-illassa Genevessä Täysin uusi Ford Ranger Wildtrak -avolava-auto ihastuttaa uudenaikaisella muotoilullaan Tehokkaat uudet Ford Duratorq TDCi -dieselmoottorit

Lisätiedot

CIBES TWO TYYLIKÄS PORRASHISSI

CIBES TWO TYYLIKÄS PORRASHISSI CIBES TWO TYYLIKÄS PORRASHISSI 2 SISÄLTÖ 4 otolift two TWO-porrashissin nähdessäsi huomaat ensimmäisenä, kuinka vähän tilaa se vie. Se on pienikokoinen mutta rakennettu hyvin jämäkäksi. 6 portaat ovat

Lisätiedot

Puhdistusratkaisut ammattilaisille

Puhdistusratkaisut ammattilaisille Puhdistusratkaisut ammattilaisille Kärcher tuotteet 2010 Juhlavuoden kampanjatarjoukset voimassa 31.12.2010 asti Hinnat alv 0 % Painepesurit Työpaine: 30-150 bar Maks. paine: 180 bar Vesimäärä: 230-500

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

FORD Transit Custom Kombi

FORD Transit Custom Kombi HINNASTO 1.3.2014 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kaikki hinnat asennettuna ja sisältävät alv:n 24% FORD Transit Custom Kombi V.I.P.-luokan sisustus, 1+8 istuimet ja lisävarustelu VARUSTELUPAKETTIEN HINNAT

Lisätiedot

Stora Enso Effex an Eye for Wood

Stora Enso Effex an Eye for Wood EnsoEffex Stora g tu p l Stora Enso Effex an Eye for Wood Stora Enso Effex an Eye for Wood Lähtökohtana luonnonmukaisuus Effex toistaa luonnon muotokieltä. Effex on: Aitoa puuta Luonnon inspiroima Luonnollinen

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip

Ocean. Aquatec. Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean Täyttää IEC 60601-2-52 vaatimukset TÜV hyväksytty Aquatec Ocean, Ocean XL, Ocean Vip, Ocean Vip XL, Ocean Dual Vip ja Ocean E-Vip Aquatec Ocean suihku- ja wc-tuolisarjastä löydät laadukkaat

Lisätiedot

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12

Hinnasto 2.2.2006 SLK. Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 Hinnasto 2.2.2006 SLK Veho Goup Oy Ab Salomonkatu 17 B 00100 Helsinki puh. 010 569 12 www.mercedes-benz.fi www.esikuva.fi Maailma tarvitsee esikuvia - Mercedes-Benz. Hinnasto 2.2.2006 SLK Malli Moottori/cm³

Lisätiedot

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla

UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla LEHDISTÖTIEDOTE elokuu 2011 UUDISTUNUT PEUGEOT 308 -MALLISTO Uutta tekniikkaa, vähäpäästöisyyttä ja linjakkaan tyylikästä muotoilua viiden vuoden takuulla Uuden e-hdi mikrohybriditeknologian ja Stop &

Lisätiedot

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Havaitseminen on ensimmäinen vaihe kodin tai yrityksen ja niiden seinien sisällä olevien ihmisten ja omaisuuden suojelemisessa.

Lisätiedot

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v.

12.5 ECO IKÄSUOSITUS: 2-5 v RACING IKÄSUOSITUS: 2-5 v. 2017 Ajamisen opettelu ei vielä koskaan ole ollut näin yksinkertaista ja turvallista. OSET -sähkömopot ovat kevyitä, rakenteeltaan yksinkertaisia ja hämmästyttävän helppokäyttöisiä. Näillä pyörillä voidaan

Lisätiedot

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet

Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Baby-Merc lastenvaunut Käyttöohjeet Kiitos, että olet valinnut tuotteemme! Olemme varmoja, että tulet olemaan tyytyväinen lastenvaunuihimme. Ennen kuin käytät lastenrattaita, on erittäin suositeltavaa

Lisätiedot

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää

ETULEIKKURIT. Aito runko-ohjaus. Täysi näkyvyys. Etenevyyttä nelivedolla. Helppo käyttää ETULEIKKURIT Fiksu ja ammattitasoinen tapa hoitaa nurmikkoa. Etuleikkuulaitteella yllät joka paikkaan ja näet mitä leikkaat. Nopeasti ja mukavasti samalla kun lannoitat nurmikon ja vältät haravoinnin.

Lisätiedot

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus.

LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS. Vihreä teksti on oikea vastaus. 220103769 LIIKENTEEN SÄÄNTÖTUNTEMUS Vihreä teksti on oikea vastaus. 1. Määrääkö/sisältääkö yllä oleva liikennemerkki seuraavia asioita? (kyllä- ei -en tiedä) U-käännös on kielletty Edessä on satama-alue

Lisätiedot

NISSAN NV300 COMBI. EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit FI-17C-0744 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, Espoo

NISSAN NV300 COMBI. EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit FI-17C-0744 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, Espoo NISSAN NV300 COMBI EURO6 Hinnasto, varusteet ja värit 17.11.2016 17-11-2016 Maahantuoja: Nissan Nordic Europe Oy, PL 45, 02151 Espoo NV300 COMBI HINNASTO EURO6 Autoveroton Moottori ja CO₂ ohjehinta sis.

Lisätiedot

Matkailuautovarustelu Volkswagen Crafter

Matkailuautovarustelu Volkswagen Crafter HINNASTO 2014 Oikeudet muutoksiin pidätetään. Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 % Matkailuautovarustelu Volkswagen Crafter VAKIO JA LISÄVARUSTEET Av.3250, 3665, 4325, korkea kattokorkeus Trend

Lisätiedot