235 valmisteluun 135 STM:n kärkihankkeen maakunnallinen valmistelu: Kehitetään

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "235 valmisteluun 135 STM:n kärkihankkeen maakunnallinen valmistelu: Kehitetään"

Transkriptio

1 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Aika klo 18:00-20:00 Paikka Moisiokoti, Henriikkasali Käsitellyt asiat 131 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Esityslistan hyväksyminen Edustajien nimeäminen Varsinais-Suomen sote-uudistuksen 235 valmisteluun 135 STM:n kärkihankkeen maakunnallinen valmistelu: Kehitetään 238 ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa 136 Maisema-palvelun hankinta Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio Työterveyshuollon järjestäminen Sarjahoitomaksut Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Muut asiat 256

2 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Osallistujat Läsnä Rautalin Outi puheenjohtaja sihteeri 134 Saastamoinen Merja I varapuheenjohtaja Airikki Antti jäsen Alastalo Jyrki jäsen Lehtilä Jaana varajäsen Koskinen Lehtonen Esko jäsen Maisila Päivi jäsen Rantanen Sari varajäsen Ala-Karvia tuli kokoukseen klo Santalainen-Saaros Päivi jäsen Poissa Koskinen Pekka jäsen Muu Hassinen-Laine Tuija ikäihmisten palvelulinjajohtaja, sosiaalityö- ja perhepalvelujen palvelulinjajohtaja poistui 134 käsittelyn ajaksi Laivoranta-Nyman Susanna terveyspalvelujen palvelulinjajohtaja Aihinen Taru talous- ja henkilöstöpäällikkö sihteeri, poistui 134 käsittelyn ajaksi Löfstedt Maija vt. Maskun kunnanjohtaja Kylämäkilä Juhani Nousiaisten kunnanjohtaja Österberg Seija Mynämäen kunnanjohtaja Tolppanen Timo kuntayhtymän johtaja esittelijä, poistui 134 käsittelyn ajaksi Allekirjoitukset Outi Rautalin puheenjohtaja Taru Aihinen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat :t Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu Päivi Santalainen-Saaros Antti Airikki Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Kokouksen pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävillä Perusturvakuntayhtymä Akselin hallinnon tiloissa, osoite Moisiontie 18, Nousiainen

3 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Yhtymähallitus Ehdotus: (kyj) Päätös: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

4 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Yhtymähallitus Ehdotus: (kyj) Valitaan tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Päivi Santalainen-Saaros ja Antti Airikki. Pöytäkirja tarkastetaan perjantaina Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

5 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Esityslistan hyväksyminen Yhtymähallitus Ehdotus: (kyj) Päätös: Yhtymähallitus päättää hyväksyä esityslistan ja päättää mahdollisten ylimääräisten asioiden käsittelyyn ottamisesta. Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

6 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Edustajien nimeäminen Varsinais-Suomen sote-uudistuksen valmisteluun Yhtymähallitus Muutosjohtaja Antti Parpon kirjeessä todetaan mm. seuraavaa: Varsinais-Suomen kunnat ja sosiaali- ja terveydenhuollon alaan kuuluvat kuntayhtymät ovat hyväksyneet maakunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamista koskevan projektisuunnitelman kesäkuussa/elokuussa Projektisuunnitelmassa on käyty läpi keskeiset valmistelun periaatteet ja tavoitteet. Lisäksi projektisuunnitelmassa on esitetty sote-uudistuksen valmisteluorganisaatio. Sote-valmistelun koordinaatiovastuu on Turun kaupungin palkkaamalla muutosjohtajalla. Muista sote-uudistuksen valmistelijoista ei ole tehty päätöksiä. Sote-uudistuksen valmisteluun pyydetään viranhaltijoita tai työntekijöitä kaikista maakunnan kunnista ja sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymistä sekä muilta valtion aluehallinnon organisaatioilta sekä oppilaitoksilta. Valmistelu toteutetaan pääosin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuussa olevien julkisen sektorin organisaatioiden henkilöstöresursseilla. Valmisteluun otetaan mukaan myös työntekijöitä muista julkisista organisaatioista, sikäli, kun jäsenten nimittäminen valmisteluun tukee sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen kokonaisuutta. Tarvittaessa sote-valmisteluorganisaatio voi käyttää asiantuntija-apuna myös muuta kuin julkisella sektorilla työskentelevää ulkopuolista työvoimaa. Sote-uudistuksen valmistelu toteutetaan rinnakkain ja yhteistyössä muun maakunnallisen itsehallinnon valmistelun kanssa. Valmistelun aikana kuullaan sosiaali- ja terveysalan yrityksiä ja kolmannen sektorin edustajia. Valmistelussa huomioidaan yhteistoimintalain velvoitteet ja ammattijärjestöt ovat valmistelussa mukana. Kuntia, kuntayhtymiä tai julkisen sektorin organisaatioita pyydetään esittämään jäseniä sote-valmisteluorganisaation alatyöryhmiin itsenäisesti huomioiden mm. seuraavan poikkeustapauksen: Mikäli sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalvelujen järjestäminen on siirretty kokonaan kuntayhtymän tai vastuukunnan vastuulle, vastaa valmistelijoiden nimeämisesityksestä ensisijaisesti kuntayhtymä tai vastuukunta. Yhteistoiminta-alueen kunnat voivat halutessaan täydentää kuntayhtymän ja vastuu kunnan esitystä. Kuntayhtymään kuuluvat kunnat ja kuntayhtymä voivat halutessaan ja yhteisesti sopien tehdä myös yhteisen esityksen. Muutosjohtaja Antti Parpon kirje (oheismateriaali) kokonaisuudessaan lähetetään esityslistan mukana. Esityslistan mukana on myös sote-uudistuksen valmisteluorganisaatio (oheismateriaali), jonka yhtymähallitus on osaltaan hyväksynyt sekä Varsinais-Suomen sote-uudistuksen valmistelun projektisuunnitelma (oheismateriaali). Perussopimuksen mukaisesti kuntayhtymä järjestää jäsenkuntien määrittelemät, lakien säätämät terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelut. Tästä näkökulmasta on perusteltua, että kuntayhtymä tekee nimeämisesityksen sille esitetyn pyynnön mukaisesti.

7 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhteistyötä asioiden suunnittelussa ja päällekkäisyyksien purkutalkoissa tehdään maakunnallisesti. Sote-uudistuksen valmistelussa millään organisaatiolla ei ole yhtään korvamerkittyä paikkaa alatyöryhmissä, joissa kaikki alatyöryhmät tukevat toisiaan. Valmistelija/lisätietoja: kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen, puh Ehdotus: (yh.pj) Yhtymähallitus päättää esittää sote-uudistuksen alatyöryhmiin seuraavat henkilöt: Hallinto, laki- ja sopimustyöryhmä: talous- ja henkilöstöpäällikkö Taru Aihinen Palvelujen järjestämisen työryhmä: kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen Palvelutuotannon työryhmä: palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine ICT- ja sähköisten palvelujen työryhmä: kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen Taru Aihinen, Tuija Hassinen-Laine ja Timo Tolppanen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Yhtymähallituksen puheenjohtaja toimi sihteerinä tämän pykälän ajan. Sari Rantanen saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana klo Päivi Maisila teki muutetun päätösehtouksen: Yhtymähallitus päättää, että kuntayhtymästä ei valita edustajia sote-uudistuksen alatyöryhmiin. Merja Saastamoinen kannatti tehtyä esitystä. Suoritettiin kädennostoäänestys. Pohjaehdotusta kannatti Outi Rautalin. Muutettua päätösehdotusta kannattivat Antti Airikki, Jyrki Alastalo, Jaana Lehtilä, Päivi Maisila, Merja Saastamoinen ja Päivi Santalainen-Saaros. Tyhjää äänestivät Esko Lehtonen ja Sari Rantanen. Muutettu päätösehdotus hyväksytiin äänin 5-1. Päätös: Yhtymähallitus päättää, että kuntayhtymästä ei valita edustajia sote-uudistuksen alatyöryhmiin.

8 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus STM:n kärkihankkeen maakunnallinen valmistelu: Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa 73/ /2016 Yhtymähallitus Muutosjohtaja Antti Parpon johdolla pidetyssä sotejohdon kokouksessa esiteltiin hallituksen kahta kärkihanketta. Hallituskauden aikana tavoit tei ta toteutetaan kaikkiaan 26 kärkihankkeella. Sipilän hallituksen kär kihank keis ta viisi on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalla. Toi nen esitellyistä hankkeista oli: Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vah vis te taan kaikenikäisten omaishoitoa. Hankkeen tavoitteena on kehittää iäkkäille sekä omais- ja perhehoitajille nykyis tä yhdenvertaisemmat, paremmin koordinoidut ja kustannusten kas vua hillitsevät palvelut. Hankkeen toimeenpanon läpileikkaavina ajureina ovat iäkkäiden osal li suu den lisääminen, digitalisaation potentiaalin hyödyntäminen, tiedolla joh ta mi nen sekä poikkihallinnollinen yhdessä tekeminen. Myös toi min ta ym pä ris tös sä tapahtuva nopea muutos, kuten maahanmuutto, on toimeenpanossa huo mioon otettava tekijä. Kärkihankkeen toteuttamiseen on käytettävissä yh teen sä 30 miljoonaa euroa vuosille Sote-johtajakokous päätti , että se osaltaan käynnistää maa kun nal lisen Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoi toa kärkihankevalmistelun. Lisäksi kokouksessa esitettiin, että kunnat ja sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymät tekevät pää tök sen hankkeeseen osallistumisesta elokuun loppuun mennessä hankesuunnitelman valmistuttua. Hankkeessa iäkkäiden palvelukokonaisuuden toteutus voidaan rakentaa seuraavista osa-alueista: 1) otetaan käyttöön kaikissa maakunnissa iäkkäiden integroitu pal ve lu ko konai suus, 2) luodaan ja kokeillaan keskitetynasiakas-/palveluohjauksen mallia ja 3) iäkkäiden kotihoidon kehittämiseksi luodaan, kokeillaan ja juurrutetaan koti hoi don toimintamalli ja kehitetään asumista ja palvelua yhdistävää toi min taa. Omais- ja perhehoidon tueksi järjestetään valmennusta ja hyvinvointi- ja terveys tar kas tuk sia omais- ja perhehoitajille, kuntoutusta sekä omais- ja per hehoi ta jil le että hoidettaville sekä monipuolisia vapaiden sijaistuksia et tä perustetaan alueellisia omais- ja perhehoidon keskuksia. Valmistelijat: Tuija Hassinen-Laine, linjajohtaja, puh ja kun ta yhty män johtaja Timo Tolppanen, puh Ehdotus: (T H-L) Yhtymähallitus päättää, että Perusturvakuntayhtymä Akseli osallistuu yh dessä muiden seudullisten toimijoiden kanssa maakunnalliseen hankkeeseen - Kehitetään ikä ih mis ten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa.

9 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Muutettu ehdotus: (T H-L) Yhtymähallitus päättää, että Perusturvakuntayhtymä Akseli on kiinnostunut osallistumaan yh des sä muiden seudullisten toimijoiden kanssa maakunnalliseen hankkeeseen - Kehitetään ikä ih mis ten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa. Päätös: Hyväksyttiin muutetun päätösehdotuksen mukaisesti. Yhtymähallitus Esityslistan oheismateriaalina toimitetaan lopullinen hankesuunnitelma ja kustannusarvio. Valmistelija/lisätiedot: palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine puh Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus päättää, että Perusturvakuntayhtymä Akseli osallistuu Varsinais-Suomen hankkeeseen Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa (KomPAssi). Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

10 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Maisema-palvelun hankinta 82/ /2016 Yhtymähallitus Maisema-palvelu on Kuntamaisema Oy:n tarjoama selainpohjainen pal ve lu, jonka avulla kunta tai kuntayhtymä voi arvioida toiminnan vaikuttavuutta ja seurata palvelurakenteen ja kustannusten muutoksia jo toimintavuoden ai kana. Palvelu pitää sisällään toiminnanohjaustyökalun ja vuosittaisen kun ta vertai lu ra por tin.palvelu ryhmittelee kunnan tai kuntayhtymän toi min nan ja sen kustannukset Maisema-mallin mukaisiin palveluryhmiin, mikä mah dol lis taa palvelutuotannon vertailun eri alueiden välillä. Maisema-palvelu on vuosijohtamisen työkalu, jonka avulla voidaan laatia talous ar vio sekä ohjata ja seurata talouden ja toiminnan kehittymistä yk sik kökoh tai ses ti toteutumavuoden aikana osavuosikatsauksin tai kuu kau sit tain. Lisäksi palveluun sisältyy vuosittainen toimialakohtainen kun ta ver tai lu ana lyysi, jossa perusturvakuntayhtymä Akselin ja sen jäsenkuntien pal ve lu ra ken netta sekä palveluiden toteutumista peilataan vertailukelpoisesti mui hin Maisema kuntiin. Sekä vuosijohtamisen työkalu että vuosittainen kun ta ver tailu pal ve lu tuottavat kunnittaista tietoa Maskusta, Mynämäestä ja Nou siai sis ta kuntayhtymän kokonaisuuden lisäksi. Palvelu auttaa tulevan sote-alueen talouden ja toiminnan johtamisessa ja suun nit te lus sa tarjoamalla valmiita mittareita, tiedon visualisointia sekä ra portoin ti mal le ja eri tiedon tasoille. Lisäksi palvelussa on monipuoliset ana lyy sityö ka lut päätöksenteon tueksi ja se mahdollistaa alueiden välisen ver tai lun ja valtakunnallisen tiedon tuottamisen. Kuntamaisema Oy on toimittanut tarjouksen Maisema-palvelusta Mai se ma-pal ve lun vuosimaksu on euroa (alv. 0 %). Kuntamaisema Oy:n kanssa solmittava sopimus on irtisanottavissa kolme kuukautta en nen kalenterivuoden päättymistä. Mikäli yhtymähallitus hyväksyy saadun tarjouksen, niin se liitetään vuoden 2017 talousarvioon. Esityslistan liitteenä 1 Tarjous Maisema-palvelusta Akselin kuntayhtymälle ja oheismateriaalina Kuntamaiseman prosessikuvaus ja palvelun esittely. Valmistelija/lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Timo Tolppanen, puh ; talous- ja henkilöstöpäällikkö Taru Aihinen, puh Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus päättää hyväksyä Kuntamaisema Oy:n tarjouksen (liite 1) Maisema-palvelusta osana kuntayhtymän raportoinnin kehittämistä. Päivi Maisila teki muutetun päätöehdotuksen: Yhtymähallitus ei ota käyttöön Maisema-palvelua. Antti Airikki kannatti tehtyä esitystä.

11 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Suoritettiin kädennostoäänestys. Pohjaehdotusta ei kannatettu. Muutettua päätösehdotusta kannattivat Antti Airikki, Jyrki Alastalo, Jaana Lehtilä, Esko Lehtonen, Päivi Maisila, Sari Rantanen, Outi Rautalin, Merja Saastamoinen ja Päivi Santalainen-Saaros. Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös: Yhtymähallitus ei ota käyttöön Maisema-palvelua.

12 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio / /2016 Yhtymähallitus Perusturvakuntayhtymä Akselin perussopimuksen 13 :n mukaisesti kun tayh ty mä on käynyt keväällä 2016 jäsenkuntien kanssa neuvottelut pal ve lu jen järjestämisestä ja vuosisopimuksesta koskien vuoden 2017 ta lous ar vio ta. Jäsenkuntien kunnanhallitukset ovat antaneet kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviota varten valmisteluohjeet mennessä. Yhtymähallituksen on tehtävä jäsenkuntien valtuustoille ehdotus vuoden 2017 ta lousar vios ta ja vuoden 2018 taloussuunnitelmasta mennessä. Talousarvion valmistelun aikataulu on seuraava: Yhtymähallitus Jäsenkuntien valmisteluohjeiden käsittely ja vuoden 2017 talousarvioon si sälly tet tä vis tä toimenpiteistä päättäminen. Yhtymähallitus Talousarvioesityksen toinen käsittely. Yhtymähallitus Talousarvioesityksen hyväksyntä ja antaminen jäsenkuntien valtuustojen käsi tel tä väk si. Jäsenkunnat ovat vuoden 2017 talousarvion ja vuoden 2018 ta lous suun ni telman laadinnan ohjeissaan lausuneet mm. seuraavaa: Maskun kunnanhallitus , 137 Maskun kunna maksuosuuden määrittelyssä tulee huomioda vuoden 2015 tilinpäätöksen luvut. Maskun kunnan talouden tasapainon kannalta keskeistä on pal ve lu tuotan non kustannustason suhteuttamienn oikein palvelutarpeen ja sen rahoitusresurssien määrään. Talousarvion valmistelussa tulee huomioda FCG:n tekemä selvitys kehit tä mis toi men pi teis tä ja säästöpotentiaalista. Valinnanvapauden lisääminen tulee huomioida palvelujen jär jes tä mises sä ja palvelusetelit tulee ottaa kattavasti käyttöön vuoden 2017 aika na. Asiakasmaksujen osalta tulee kiinnittää huomiota velvollisuuteen maksu jen perimättä jättämisestä ja niiden alentamisesta, jos maksu vaa rantaa henkilön toimeentulon edellytyksiä. Sosiaalityö- ja perhepalveluiden palvelulinja, maksuosuus vuonna 2017 yhteensä 5,75 miljoonaa euroa. Kuntayhtymän tulee pyrkiä voimakkaasti ennakoivaan las ten suoje lu työ hön. Lastensuojelun rakenteita tulee uudistaa ottamalla käyttöön hyväk si havaittuja uusia toimintamalleja. Terveyspalvelujen palvelulinja, maksuosuus vuonna 2017 yhteensä 3,55 miljoonaa euroa.

13 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Palvelutarjonnan ongelmat tulee ratkaista toiminnan te hos ta misel la eikä resurssien lisäämisellä. Hoitoon pääsyä tulee tehostaa ja ilta- ja viikonloppupäivystys tulee järjestää Maskun terveyskeskuksessa ulkoistamalla pal ve lut. Vuodeosastotoiminnan hoitopäivähinta tulee saattaa val ta kun nalli sel le tasolle. Ikäihmisten palvelut, maksuosuus vuonna 2017 yhteensä 4,20 mil joonaa euroa. Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoidon määrää tulee alentaa vuo den 2015 tasosta. Kotona asumista tulee tukea kaikin keinoin ottamalla käyttöön en nal ta eh käi se vät kotikäynnit ja muut kotiin annettavat pal ve lut, toteuttaa kuntouttavaa työotetta sekä toteuttaa akuut ti hoi don jälkeistä kuntoutusta. Tarvittaessa hankintaan koordinoidusti ostopalveluja tar joa mal la valinnan mahdollisuuksia asumispalveluihin ja oman tuo tan non rinnalle otetaan käyttöön palvelusetelijärjestelmä asu mis pal veluis sa ja kotihoidossa. Asumispalveluiden osalta tulisi kehittää uusia toimintamuotoja, ku ten esimerkiksi perhehoitoa ja ryhmäkotiasumista. Kotipalvelu- ja kotisairaanhoitotoiminnan edelleen ke hit tä mi ses sä tulee huomioida mm. ilta- ja vii kon lop pu pal ve lu/-päi vys tys vanhusten turvattomuuden ehkäisemiseksi. Mynämäen kunnanhallitus , 165 FCG:n selvityksessä esitettyjä kehittämistoimenpiteitä on syytä jat kaa määrätietoisesti. Erikoissairaanhoidon siirtoviivemaksut eivät saa lisääntyä vuo de osas tojen yhdistämisen ja paikkamäärän vähentymisen seu rauk se na. Kilpailukykysopimuksessa sovittujen toimenpiteiden myötä hen ki lös töme no jen tulee alentua merkittävästi vuodesta 2017 alkaen. Perustoimeentulotuen maksatuksen siirtyminen Kelalle vuoden 2017 alus ta tulee huomioida talousarviossa. Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma tu lee laatia korkeintaan nollakasvun periaatteella. Konserniohjauksen mukaisesti kuntayhtymässä tulee noudattaa kunnan henkilöstöpolitiikan peruslinjauksia. Nousiaisten kunnanhallitus , 122 Kunnan maksuosuuden tulee jäädä alle 8 miljoonan euron. Määrärahat tulee mm. tietohallintokulujen osalta budjetoida ai kai sempaa tarkemmin. Nousiaisten kunta yhtyy Maskun kunnanhallituksen lausuntoon kos kien ennakoivaa lastensuojelutyötä. Kunnanhallitus arvio uudelleen Maskun terveyskeskuksen ilta- ja viikon lop pu päi vys tyk sen järjestämistä, kun taloudelliset ja toi min nal li set selvityksen ovat käytettävissä. Kotona asumisen mahdollistavia palveluita tulee edelleen kehittää ja lisä tä. Jäsenkuntien kunnahallitusten antamien ohjeiden ja tavoitteiden to teut ta misek si kuntayhtymän vuoden 2017 talousarviossa tulee huomioida seu raa vat

14 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus asiat: palvelusetelijärjestelmän käyttöönotto ympärivuorokautisessa hoi dos sa Moisiokodin Alisten ja Lepolan laitoshoitoyksiköiden muuttaminen tehos te tuk si palveluasumiseksi sosiaalihuoltolain mukaisen toiminnan vahvistaminen suun terveydenhuollon toimintojen keskittäminen mahdollisuuksien mukaan Maskun ja Mynämäen terveyskeskuksiin työterveyshuollon järjestäminen Lääkärin ilta- ja viikonloppupäivystyksen järjestäminen ulkoistamallakaan ei ole mahdollista nykyreseursseilla eikä jäsenkuntien antamilla ta lous ar vio-ohjei den taloudellisilla raameilla. Mikäli arki-ilta- ja vii kon lop pu päi vys tys tä järjestetään, tulisi siihen varata lisää määrärahoja. Tällaista ei ole vuo den 2017 talousarvioon suunnitteilla. Lisäksi ilta- ja viikonloppupäivystystä arvioitaessa tulee huomioida lau sun tokier rok sel la olevat STM:n luonnokset hallituksen esityksiksi ter vey den huol tolain muuttamisesta sekä valtioneuvoston asetukseksi kiireellisen hoi don perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä, jois sa linjataan asiaa valtakunnallisella tasolla.lausunnot on pyydetty palauttamaan mennessä. Yhtymähallitus hyväksyi kuntayhtymän vuoden 2017 talousarvion laa din ta oh jeet. KT Kuntatyönantajat antoi ohjeen, jonka mukaan lomarahoja leikataan 30 %:ia lukien si ten, että leikkaus koskee koko lomanmääräytymisvuoden lomarahaa. Lomarahaa ei leikata, mikäli lomanmääräytymisvuoden lomaraha maksetaan palvelussuhteen päättyessä jo ennen Lomarahaleikkaus tulee siten vaikuttamaan jo vuoden 2017 talousarvioon. Esityslistan oheismateriaalina on jäsenkuntien kunnanhallitusten antamat valmisteluohjeet koskien kuntayhtymän vuoden 2017 talousarvion valmistelua. Kuntayhtymän perussopimuksen 14 :n mukaisesti jokainen jäsenkunta vastaa asukkaidensa käyttämien palvelujen todellisista omakustannushintaisista kustannuksista. Kuntayhtymä ei laadi jäsenkuntakohtaisiatalousarvioita, vaan maksuosuudet käyttömenoihin perustuvat kuntakohtaiseen kustannuslaskentaan. Valmistelija/lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Timo Tolppanen, puh ; linjajohtaja Tuija Hassinen-Laine, puh ; linjajohtaja Susanna Laivoranta-Nyman, p ; talous- ja henkilöstöpäällikkö Taru Aihinen, puh Ehdotus: (T H-L) Yhtymähallitus 1. merkitsee jäsenkuntien lausunnot tiedoksi, 2. antaa tarkemmat ohjeet talousarvion valmistelua varten, ja 3. päättää, että lomarahavarausta leikataan 30 % vuoden 2016 tasosta.

15 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Päivi Santalainen-Saaros teki esityksen, että seuraavaan kokoukseen tuodaan lomarahojen leikkauksen, työajanpidennyksen ja perustoimeentulotuen käsittelyn siirtymisen kustannus- ja henkilöstövaikutukset. Päivi Maisila kannatti esitystä. Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että Päivi Santalainen-Saaroksen tekemä esitys hyväksytiin yksimielisesti. Päätös: Yhtymähallitus 1. merkitsee jäsenkuntien lausunnot tiedoksi, 2. antaa tarkemmat ohjeet talousarvion valmistelua varten, 3. päättää, että lomarahavarausta leikataan 30 % vuoden 2016 tasosta, Lisäksi yhtymähallitus päätti, että seuraavaan kokoukseen tuodaan lomarahojen leikkauksen, työajanpidennyksen ja perustoimeentulotuen käsittelyn siirtymisen kustannus- ja henkilöstövaikutukset. Yhtymähallitus Kilpailukykysopimuksen mukaisten toimenpiteiden kustannusvaikutukset talousarvioon: Lomarahojen leikkaus: Vuonna 2017 maksettavaksi tulevia lomarahoja leikataan 30 %:lla. Kus tannus vai ku tus kuntayhtymässä noin euroa vuonna Työajan pidentyminen: Vuosittaista työaikaa pidennetään keskimäärin 24 tunnilla vuosittaista an siota soa muuttamatta. Työajan pidennys toteutetaan pääsääntöisesti li sää mäl lä viikoittaista työaikaa 30 minuutilla. Viikkotyöajan pidentyminen 30 mi nuu til la tulee pääsääntöisesti suunnitella työvuoroluetteloon tehtäväksi yh te nä päivänä. Terveyskeskuslääkärien ja ter veys kes kus ham mas lää kä rien työaika pitenee 38 tuntiin 15 minuuttiin viikossa. Kuntayhtymässä työajan pidentyminen tarkoittaa laskennallisesti työtun tia lisää. Työajan lisääntymisellä ei kuitenkaan ole merkittävästi esi mer kiksi sijaismäärärahoja alentavaa vaikutusta, koska lisäys pitää suun ni tel la tehtäväksi yhtenä päivänä normaaleissa työaikojen ta soit tu mis jak sois sa. Kuntayhtymän henkilöstömäärillä työajanlisäyksellä ei myöskään ole niin merkittävää vaikutusta, että henkilöstövähennyksiin olisi mah dol lis ta ryhtyä. Työajan pidentymisellä voi kuitenkin olla vaikutus kertyneiden lisä- ja yli töi den määrään. Lisä- ja ylitöitä kertyi vuonna 2015 yhteensä työtuntia, ja lisäja ylityökorvauksia maksettiin yhteensä euroa. Lisä- ja yli työ kor vauksiin ei kuitenkaan ole vuosittain varattu määräahoja. Työajan pi den ty mi sen ja sitä kautta vähentyvien lisä- ja ylityökorvausten määrä huo mioi daan henkilöstökuluissa. Vuonna 2017 kuntayhtymässä on lisä- ja ylityökielto, arvioitu vaikutus henkilöstökustannuksiin euroa.

16 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Toimeentulotuen siirtyminen Kelan käsiteltäväksi Vuoden 2016 talousarviossa perustoimeentulotukeen varattiin mää rä ra ho ja yhteensä euroa ja tuloja euroa. Vuodelle 2017 va ra taan määrärajat ja tuloarviot tammi-maaliskuussa maksettavaksi tuleviin pe rus toimeen tu lo tu kiin. Näin ollen perustoimeentulotuen siirtymisen net to vai ku tus jäsenkunnille vuonna 2017 on noin euroa verrattuna vuo den 2016 talousarvioon. Esityslistan liitteenä 2 on talousarvioon esitettävät kus tan nus paik ka muu tokset ja oheismateriaalina talousarviokirjan luonnos ja kuntayhtymän ulkoinen tuloslaskelma talousarvion valmistelutilanteesta. Tulosalue- ja kun ta koh tai set laskelmat toimitetaan kokoukseen mennessä. Valmistelija: talous- ja henkilöstöpäällikkö Taru Aihinen, puh ; palvelulinjajohtaja Tuija Hassinen-Laine, puh ; pal ve lu lin ja joh taja Susanna Laivoranta-Nyman, p ; kuntayhtymän joh ta ja Timo Tolppanen, puh Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus 1. merkitsee talousarvion valmisteluvaiheen tiedoksi, ja 2. päättää tehdä liitteen 2 mukaiset kustannuspaikkamuutokset. Kokouksessa jaettiin täydennetty liite 2. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

17 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Työterveyshuollon järjestäminen 53/ /2016 Yhtymähallitus Toukokuun alussa viime vuonna voimaan tulleessa kuntalaissa (410/2015) on yhtiöittämistä koskeva siirtymäsäännös 150, jonka mukaan kuntien on yhtiöitettävä työterveyshuollon sairaanhoitopalvelut viimeistään vuoden 2016 loppuun mennessä. Työterveyshuollon lakisääteisiä ennaltaehkäiseviä palveluja yhtiöittämisvelvoite ei koske. Jatketun siirtymäajan tarkoituksena oli mahdollistaa se, että kunnallisen työterveyshuollon järjestämis- ja tuottamisvastuun toteutuksen suunnittelussa ja täytäntöönpanossa olisi voitu tulevat palvelurakenteet ja tuotantotavat yhteensovittaa sosiaali- ja terveydenhuollon rakennemuutokseen. Työterveyshuollon rooli osana sote -muutosta on edelleen selkiytymättä. Työterveyshuollon toiminnan yhtiöittäminen tarkoituksenmukaisella tavalla, niin että tuleva yhtiö voisi toimia ja pärjäisi kilpailluilla markkinoilla, edellyttää selvempää kuvaa siitä, millaiseen toimintaympäristöön mahdollinen yhtiö perustetaan. Yhtiöittämisen aikaraja kuitenkin lähestyy ja tämän huomioiden Sosiaali- ja terveysministeriö on tehnyt Valtiovarainministeriölle ehdotuksen siirtymäajan pidentämisestä alkuperäisestä ajankohdasta kahdella vuodella. Kuntalaki, johon muutosehdotus on tehty, on Valtiovarainministeriön alaista sääntelyä ja ministeriön eteenpäin vietävänä. Mahdollisen uuden yhtiön toimintaedellytyksiin vaikuttaa osaltaan myös muutoksessa oleva hankintalaki. Siinä erityisesti inhouse toiminnan prosentin mahdollinen muutos vaikuttaa työterveyshuollon järjestämiseen. Nykylainsäädännön mukaan kunnat voivat hankkia omistamaltaan yhtiöltä palveluja kilpailuttamatta, jos yhtiön ulosmyynti on enintään 10 prosenttia liikevaihdosta. Kuntia on kehotettu tekemään mahdollisimman paljon yhteistyötä keskenään yhtiöittämisen valmistelussa ja suunnittelussa, jotta tulevan sosiaali- ja terveydenhuollon rakennemuutoksen vaikutukset valmistelussa huomioitaisiin riittävän aikaisessa vaiheessa. Perusturvakuntayhtymä Akselin viranhaltijat ovat olleet selvittämässä yhdessä Uudenkaupungin ja Aurinkoristeyksen työterveyshuollon eli Raision ja Naantalin kanssa työterveyshuollon järjestämistä. Käydyissä neuvoitteluissa 14.4 ja on selvitetty yhteistyön mahdollisuutta kunnallisten työterveyshuoltojen välillä. Esitylistan oheismateriaalina on yhteenveto ko. kolmen eri organisaation nykyisistä työterveyshuoltoresursseista ja asiakkuuksista. Käytyjen neuvottelujen perusteella ensisijaisena vaihtoehtona, vaihtoehto 1, esitetään selvittelyjen jatkamista työterveyshuollon järjestämisestä yhdessä Varsinais-Suomen alueen muiden kuntien kanssa.

18 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Tällä hetkellä neuvotteluja ollaan jatkamassa Uudenkaupungin sekä Aurinkoristeyksen työterveyshuollon eli Raision ja Naantalin kanssa. Käytyjen keskustelujen ja yhteenvetojen perusteella on todettu monia hyötyjä järjestää työterveyshuolto laajempana alueellisena toimintana. Asiakasnäkökulmasta katsoen voidaan työterveyshuoltopalveluja tarjota useammasta toimipisteestä ja entistä monipuolisemmin. Isompi yksikkö on luonnollisesti vähemmän haavoittuva henkilöstön poissaolojen ja muiden henkilöstöriskien suhteen. Moniammatillinen työ mahdollistuu entistä paremmin kuin myös henkilöstön osaamisen laajempi hyödyntäminen. Yhteistyön valmisteluun liittyvän työn lisäksi merkittävä taloudellinen investointi tulisi olemaan mahdollisen yhteisen tietojärjestelmän hankinta. Toisena vaihtoehtona, vaihtoehto 2, esitetään työterveyshuollon toiminnan jatkamista nykyisellään omana toimintana terveyspalvelujen yhtenä kustannusyksikkönä. Tällöin voimassa olevan kuntalain mukaan työterveyshuollon tulee siirtymäajan jälkeen vetäytyä kilpailluilta markkinoilta. Perusturvakuntayhtymä Akselin osalta tämä "kilpailluilta markkinoilta" tarkoittaa jäsenkuntien ja oman organisaation ulkopuolisille myytävää työterveyshuollon sairaanhoitopalvelua, joka tulisi tuolloin lopettaa. Tällöin asiakkuuksia saatetaan menettää ja toiminta olisi nykyistä pienempää. Kolmantena vaihtoehtona, vaihtoehto 3, tulee työterveyshuollon palvelujen järjestämisen kilpailuttaminen ja ulkoistaminen. Tällöin Akselin ja jäsenkuntien näkökulmasta keskeistä on omalle henkilöstölle tuotettavan työterveyshuollon kilpailuttaminen ja toisaalta myös palvelujen tuottamiseen liittyvä järjestämisvastuu (THL 1326/ ). Työnantajat ja yrittäjät viime kädessä kuitenkin itse valitsevat palvelun tuottajansa. Jatkossakin jollakin toimijalla on oltava se vastuu, mikä kunnallisella työterveyshuollolla tällä hetkellä on palvelun tuottajana pienille työnantajille ja yrittäjille. Voimassa olevien säädösten mukaan toiminta (sairaanhoidon osalta) tulee yhtiöittää kuluvan vuoden loppuun mennessä. Siirtymäajan jatko on edelleen epäselvää. Samoin koko työterveyshuollon asema sote -integraatioissa. Työterveyslaitos on esittänyt kolme keskeistä skenaariota asiasta (liite 3). Aikataulullisesti valmistelutyötä tulee kuitenkin jatkaa. Valmistelija/lisätietoja: palvelulinjajohtaja Susanna Laivoranta-Nyman, p , kuntayhtymän johtaja Timo Tolppanen Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus päättää, että viranhaltijavalmistelua voidaan jatkaa edellä esitettyjen vaihtoehtojen mukaisessa järjestyksessä. Keskustelun aikana Päivi Santalainen-Saaros teki muutetun päätösehdotuksen: Asia palautetaan uuteen valmisteluun ja keskusteltavaksi

19 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus peruskuntien kanssa. Päivi Punta kannatti tehtyä muutosehdotusta. Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että yhtymähallitus kannatti yksimielisesti tehtyä muutosehdotusta. Päätös: Yhtymähallitus palauttaa asian uuteen valmisteluun ja keskusteltavaksi peruskuntien kanssa. Yhtymähallitus Perussopimuksen mukaan kuntayhtymä järjestää jäsenkuntien määrittelemät, lakien säätämät terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelut. Palvelutasosuunnitelman mukaan työantajille tarjotaan sekä lakisääteisiä, että sen lisäksi sairaanhoitoa sisältäviä työterveyshuoltopalveluja. Toimipaikoista mainitaan, että palvelupisteinä toimivat toistaiseksi Maskun ja Mynämäen terveysasemat. Tavoitteena on jatkossa yksi työterveyshuollon toimipiste kuntayhtymän alueella. On huomioitava, että työterveyshuollon palveluita tarvitaan alueellisesti niin yri tys asiak kai den kuin kuntien ja kuntayhtymän tarpeisiin. Kuntayhtymän johtaja on tiedustellut peruskuntien tahtotilaa yh teises tä kilpailutuksesta. Kaikkien kolmen jäsenkunnan kunnanhallitukset ovat linjanneet, että kuntaytymä kilpailuttaa työterveyshuoltopalvelut myös jä senkun tien puolesta. Lisäksi Nousiaisten kunnahallituksen päätöksen mu kaan Akselin toiminta-alueella tulee olla vähintään yksi työ ter veys huol lon toimipiste, jossa on vähintään työterveyshoitajan vastaaotto. My nä mäen kunnahallituksen päätöksen mukaan terveydenhoitajan vas taan ot to pal ve lu jen tulee olla saatavissa Mynämäessä jatkossakin. Esityslistan oheismateriaalina on jäsenkuntien kunnahallitusten antamat lausun not koskien työterveyshuollon järjestemistä. Valmistelijat/lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Timo Tolppanen, puh ; palvelulinjajohtaja Susanna Laivoranta-Nyman, p ; ta lousja henkilöstöpäällikkö Taru Aihinen, puh Ehdotus: (T H-L) Yhtymähallitus 1. päättää, että työterveyshuollon palvelut kilpailutetaan yhdessä pe ruskun tien kanssa ajalle op tio vuo sil la 2019 ja 2020 (2+1+1) huomioiden nykyisten yritysasiakkaiden 3kk so pi musten irtisanomisaika, ja 2. valtuuttaa kuntayhtymän johtajan valmistelemaan ja hyväksymään tar jous pyyn tö asia kir jat ja käynnistämään kilpailutuksen, siten että 2a työterveyshuollolla on jatkossakin vähintääkin työterveyshoitajan vastaa ot to Mynämäen kunnan alueella, 2b toiminnot siirtyvät uudelle tuottajalle liikkeenluovutusperiaatteella, ja

20 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus c valintaperusteena käytään kokonaistaloudellista edullisuutta, jossa hin nan painoarvo on 40 % ja laadun 60 %. Jyrki Alastalo esitti, että kohtaan 2 lisätään, että tarjouspyyntöasiakirjat valmistellaan yhteistyössä jäsenkuntien kunnanjohtajien kanssa. Päivi Santalainen-Saaros kannatti esitystä. Keskustelun päätteeksi puheenjohtaja totesi, että kohtaan 2 ehdotettu muutos hyväksytään yksimielisesti ja että tarjouspyyntöasiakirjat tuodaan yhtymähallituksen hyväksyttäväksi Päätös: Yhtymähallitus 1. päättää, että työterveyshuollon palvelut kilpailutetaan yhdessä pe ruskun tien kanssa ajalle op tio vuo sil la 2019 ja 2020 (2+1+1) huomioiden nykyisten yritysasiakkaiden 3kk so pi musten irtisanomisaika, ja 2. valtuuttaa kuntayhtymän johtajan valmistelemaan tar jous pyyn tö asiakir jat yhdessä jäsenkuntien kunnanjohtajien kanssa, siten että 2a työterveyshuollolla on jatkossakin vähintääkin työterveyshoitajan vastaa ot to Mynämäen kunnan alueella, 2b 2c Yhtymähallitus toiminnot siirtyvät uudelle tuottajalle liikkeenluovutusperiaatteella, ja valintaperusteena käytään kokonaistaloudellista edullisuutta, jossa hin nan painoarvo on 40 % ja laadun 60 %, ja että 3. tarjouspyyntöasiakirjat tuodaan yhtymähallituksen hyväksyttäväksi Työterveyshuollon kilpailutusprosessissa tulee huomioida kunnallinen yhteistoimintalaki. Työterveyshuollon palvelujen kilpailutusasia on edennyt seuraavasti: Työterveyshuollon henkilökunnalle on järjestetty henkilökuntainfo kilpailutusasiasta Lisäksi työterveyshuollon lääkäreitä kuullaan asiaan liittyen Kuntayhtymänjohtaja on tutustunut erilaisiin tarjouspyyntöasiakirjoihin. Kilpailutuksessa täytyy edetä, niin että sen kaikkia osapuolia kuullaan. Myöhemmin tehdyt tarjouspyyntökirjat tulee tarkistuttaa virheiden välttämiseksi. Tässä vaiheessa on perusteltua, että työterveyshuollon palvelujenkilpailutus toteutetaan hankinnan luonteen vuoksi neuvottelumenettelyä käyttäen. Neuvottelumenettelyllä tarkoitetaan hankintamenettelyä, jossa hankintayksikkö (kuntayhtymä) julkaisee hankintailmoituksena ensin osallistumispyynnön, johon kaikki halukkaat toimittajat voivat tehdä osallistumishakemuksen. Hankintayksikkö valitsee ne ehdokkaat, joiden kanssa se neuvottelee ja tämän jälkeen lähetetään lopullinen tarjouspyyntö, ja saatujen tarjousten perusteella tehdään hankintapäätös. Tässä vaiheessa valmistellaan kilpailuttamisasiakirja eli osallistumispyyntö, joka julkaistaan hankintailmoituksena HILMAssa. Osallistumispyyntö

21 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus toimitetaan yhtymähallitukselle jälkilähetyksenä. Lisäksi se lähetetään yhteistyötoimikunnalle ja työterveyshuollon henkilökunnalle tiedoksi. Valmistelija/lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Timo Tolppanen, puh Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus päättää hyväksyä osallistumispyynnön julkaistavaksi hankintailmoituksena. Päivi Santalainen-Saaros teki muutetun päätösehdotuksen: Yhtymähallitus päättää, että kilpailutus tehdään avointa menettelyä käyttäen ja että tarjouksen arviointiperusteena käytetään 40 % laatua ja 60 % hintaa. Merja Saastamoinen kannatti. Suoritettiin kädennostoäänestys. Pohjaehdotusta ei kannatettu. Muutettua päätösehdotusta kannattivat Antti Airikki, Jyrki Alastalo, Jaana Lehtilä, Esko Lehtonen, Päivi Maisila, Sari Rantanen, Outi Rautalin, Merja Saastamoinen ja Päivi Santalainen-Saaros. Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös: Yhtymähallitus päätti, että kilpailutus tehdään avointa menettelyä käyttäen ja että tarjouksen arviointiperusteena käytetään 40 % laatua ja 60 % hintaa.

22 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Sarjahoitomaksut 83/ /2016 Yhtymähallitus Yhtymähallitus on päättänyt sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistamisesta alkaen. Yhtymähallituksen päätöksellä fysioterapian yksilökohtainen maksu ja sarjahoidon maksu muutettiin asiakasmaksuasetuksen mukaiseksi 11,50 euroa hoitokerralta. Sarjahoitomaksua peritään kuntayhtymässä tällä hetkellä Medipress- eli alaraajojen jaksottaisesta painepuristushoidosta. Kuntayhtymässä ei ole peritty maksua kuntoutuksen ryhmäkäynneistä. Ryhmäkuntoutus on nykypäivän kuntoutuksen suuntaus valtakunnallisesti. Kuntayhtymän ryhmäkuntoutusten määriä on lisätty edeltävinä vuosina ja vuonna 2015 ryhmiä oli kaikkiaan 773 kertaa. Asiakasmaksuasetuksessa (912/1992 luku 2 11) sarjassa annettavaksi hoidoksi luetellaan muiden ohessa myös lääkinnällinen kuntoutus, josta voidaan periä enintään 11,50 euroa hoitokerralta. Maksu saadaan kuitenkin periä enintään 45 hoitokerralta kalenterivuodessa. Maksua ei saa periä alle 18-vuotiaalle annetusta hoidosta. Suomen Kuntaliiton Yleiskirjeen 29/80/2009 liitteessä "Muistio sarjahoitomaksusta / asiakasmaksuasetus 11 / joulukuu 2009" on lisäksi ohjeistettu ja eroteltu ryhmäkuntoutus ja ryhmätoimintaterapia, joita ei ole mainittu maksuasetuksen yhteydessä. Muistiossa todetaan ryhmäkuntoutuksesta seuraavaa: "Sarjahoitona järjestettävä kuntoutus ja lääkinnällinen kuntouttaminen voidaan järjestää osaksi ryhmäkuntoutuksena ja osaksi yksilöllisenä kuntouttamisena. Ryhmässä tapahtuvassa kuntoutuksessa tulee jokaisella henkilöllä olla oma, henkilökohtainen hoitosuunnitelma, jota toteutetaan samoin perustein kuin jos hoito toteutettaisiin yksilökuntoutuksena. Edellytyksenä on, että jokaisesta käynnistä tulee merkintä jokaisen henkilön omiin potilasasiakirjoihin. Asiakasmaksuasetuksen 11 :ssä säädettyä sarjahoidon maksua voidaan siten periä silloin kun kuntouttaminen ja lääkinnällinen kuntoutus suoritetaan osaksi ryhmässä. Ryhmäkuntoutukseen otetaan henkilöitä, joilla on hoitavan lääkärin antama lähete/ohjaus lääkinnälliseen kuntoutukseen." Perusturvakuntayhtymä Akselin kuntoutuksen ryhmäkuntoutus: Yksilökuntoutuksesta on siirrytty ryhmäkuntoutukseen niiden kuntoutujien kanssa, joille se arvioidaan soveltuva. Palaute ryhmäkuntoutuksesta kuntoutujilta sekä heidän omaisiltaan on ollut positiivista. Ryhmässä kuntoutuja saa vertaistukea, joka yksilökuntoutuksessa ei toteudu. Ryhmätoiminnalla saavutetaan yksilökuntoutusta laajempi asiakaskunta. Ryhmät on suunnattu akuuteille tai eteneville neurologisille potilaille sekä sairaalasta kotiutuville potilaille. Tavoitteena on akuutista sairaudesta kuntoutuminen ja kotona asumisen mahdollistaminen sekä laitoshoidon ennaltaehkäisy.näissä ryhmissä on jokaisella yksilöllinen

23 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus kuntoutussuunnitelma. Ryhmän kesto on minuuttia vaihdellen osallistujamäärien ja avuntarpeen mukaan. Muistiossa sarjahoitomaksusta todetaan ryhmätoimintaterapiasta tai vastaavasta seuraavaa: "Terveyskeskus voi järjestää ryhmässä tapahtuvaa terapiatoimintaa, kuten niska- ja selkäjumppaa tai muuta vastaavaa toimintaa, jossa järjestettävä terapia on pääsääntöisesti samanlaista kaikille osallistujille; ts. toimintaa ei ole rakennettu yksilöllisesti. Terveyskeskuksen terveydenhuollon ammattilaiset voivat lääkärin kehotuksesta tai muutoin palvelujen yhteydessä kutsua henkilöitä, joita on erilaisia oireita ja alkavia sairauden merkkejä mukaan tällaiseen toimintaan. Toiminnasta voidaan periä asiakasmaksulain 2 :n nojalla enintään aiheutuneiden kustannusten mukainen asiakasmaksu. Maksu ei käytännössä voine olla suurempi kuin sarjahoidon maksu. Asiakasmaksu ei kerrytä henkilön vuotuista maksukattoa. Perusturvakuntayhtymä Akselin kuntoutuksen ryhmäterapia: Toiminta pyrkii sairauden ennaltaehkäisyyn tai sen pahenemisen ehkäisyyn. Akselissa on toteutettu kuntoutuksen ryhmäterapiaa mm niska-, selkä-, ja olkapääpotilailla sekä lonkka- ja polviproteesileikkausta odottavilla potilailla, joilla oireet eivät vaadi akuuttia hoitoa tai tutkimusta. Ryhmät ovat sisältäneet sekä teoriaa että käytännön harjoittelua yhteisten ohjeiden mukaan. Lisäksi iäkkäimmille asiakkaille on järjestetty kuntosali- sekä tasapainoryhmiä. Osallistujille ei tehdä yksilöllistä ohjelmaa. Kuntoutuksen ryhmäterapiakerrat ovat minuuttia ryhmän koon mukaan vaihdellen. Ohjaajana on yksi terapeutti. valmistelijat/lisätiedot: Merja Junttila, vastaava fysioterapeutti; Susanna Laivoranta-Nyman, terveyspalvelujen palvelulinjajohtaja, p Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus päättää, että alkaen kuntoutuksen ryhmien maksut 18-vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta ovat: - Ryhmäkuntoutuksen maksu on 11,50 euroa hoitokerrasta. Maksu saadaan kuitenkin periä enintään 45 hoitokerralta kalenterivuodessa. Kerryttää maksukattoa. - Kuntoutuksen ryhmäterapian kausimaksu (kevät tai syksy) on 30 euroa sisältäen vähintään 10 ryhmäkäyntimahdollisuutta. Ei kerrytä maksukattoa. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

24 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Viranhaltijapäätökset Yhtymähallitus Sosiaalityö- ja perhepalvelujen palvelulinjajohtaja Hankintapäätös Sosiaalityöntekijän työpanoksen ostaminen Henkilöstöpäätös Sosiaalityön päällikön sijaistaminen Terveyspalvelujen palvelulinjajohtaja Muu päätös Ostopalvelusopimus lääkäripalvelujen tuottamisesta. Ehdotus: (kyj) Yhtymähallitus ei käytä otto-oikeuttaan päätöksiin. Viranhaltijapäätöksiä täydennettiin kokouksessa terveyspalvelujen palvelulinjajohtajan viranhaltijapääksellä. Päätös: Hyväksyttiin päätösehdotuksen mukaisesti.

25 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Ilmoitusasiat Yhtymähallitus Ilmoitusasioita ei ollut.

26 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Yhtymähallitus Muut asiat Yhtymähallitus Yhtymähallituksen seuraava kokous klo Palvelulinjajohtaja Susanna Laivoranta-Nyman kertoi jäsenkuntien siir to vii vepäi vien kehityksestä. Palvelulinjajohtaja Susanna Laivoranta-Nyman kertoi kuntayhtymän lää kä ri resurs sis ta.

27 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Yhtymähallitus Kokouspvm Pykälä Sivu(t) MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Pykälät: , 137, 138, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät: , 139 Hallintolainkäyttölaki 5 :n 2 mom. ja 13 / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Asianomai sen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: Perusturvakuntayhtymä Akseli, Yhtymähallitus Osoite: Moisiontie 18, Nousiainen Pykälät: , 139 Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän al lekirjoitettava. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen: Turun hallinto-oikeus Sairashuoneenkatu 2-4 PL Turku Puhelin Telefax sähköposti turku.hao@oikeus.fi

28 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 8/ Kunnallisvalitus, pykälät: Valitusaika: 30 pv Hallintovalitus, pykälät: Valitusaika: pv Muu valitusviranomainen: Osoite: Pykälät: Valitusaika: pv Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Asianomaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava: - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laati jan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeise nä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Valitusasiakirjat on toimitettava (jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle); nimi ja osoite: Pykälät: TIEDOKSIANTO ASIANOSAISILLE OIKEUDENKÄYNTIMAKSU Tämä päätös on..201 lähetetty postitse tavallisena kirjeenä / saantitodistusta vastaan / luovutettu muulla tavalla, miten: Vastaanottaja: Tiedoksiantaja: virka-asema Tuomioistuinmaksulain ( /1455) 2 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250. Laissa on erikseen säädetty tapauksista, joissa maksua ei peritä.

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Työterveyshuollon järjestäminen 53/ /2016

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Työterveyshuollon järjestäminen 53/ /2016 Yhtymähallitus 98 22.06.2016 Yhtymähallitus 120 30.08.2016 Työterveyshuollon järjestäminen 53/01.04.02/2016 Yhtymähallitus 22.06.2016 98 Toukokuun alussa viime vuonna voimaan tulleessa kuntalaissa (410/2015)

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio / /2016

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio / /2016 Yhtymähallitus 116 30.08.2016 Yhtymähallitus 137 14.09.2016 Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio 2017 47/02.02.00/2016 Yhtymähallitus 30.08.2016 116 Perusturvakuntayhtymä Akselin perussopimuksen 13

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma

Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma Kunnanhallitus 201 17.10.2016 Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2018-2019 1111/02.02.00/2016 KHALL 17.10.2016 201 Asian valmistelija: hallintojohtaja Juha Rinta-Jouppi

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio / /2016

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio / /2016 Kunnanhallitus 275 07.11.2016 Kunnanvaltuusto 43 14.11.2016 Perusturvakuntayhtymä Akselin talousarvio 2017 1285/02.02.00/2016 Kunnanhallitus 07.11.2016 275 Valmistelija (hj): "Yhtymähallitus 30.08.2016

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 5/ Tarkastuslautakunta Aika klo 17:00-18:08

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 5/ Tarkastuslautakunta Aika klo 17:00-18:08 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 5/2018 50 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Aika 11.12.2018 klo 17:00-18:08 Paikka Akselin hallinnon kokoustila, Moisiontie 18 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus Yhtymähallitus 98 22.06.2016 Yhtymähallitus 120 30.08.2016 Yhtymähallitus 138 14.09.2016 Yhtymähallitus 151 28.09.2016 Yhtymähallitus 181 15.11.2016 Työterveyshuollon järjestäminen 53/01.04.02/2016 Yhtymähallitus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Moision vanhainkoti, Henriikkasali Moisiontie 18, Nousiainen

Moision vanhainkoti, Henriikkasali Moisiontie 18, Nousiainen PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/2015 1 Yhtymäkokous Aika 16.12.2015 klo 18:00-18:54 Paikka Moision vanhainkoti, Henriikkasali Moisiontie 18, Nousiainen Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016

Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Yhtymähallitus 119 26.08.2015 Yhtymähallitus 151 28.10.2015 Yhtymähallitus 163 25.11.2015 Yhtymähallitus 26 25.02.2016 Mäntykodin palvelutuotannon kilpailuttaminen 53/00.01.00/2015 Yhtymähallitus 26.08.2015

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010

Kunnantoimisto Kemiö, 26.2.2010 1/2010 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika: Tiistaina klo 15.30-16.45 Kokouspaikka: Vretaantie 19 Päättäjät: Lars Nummelin Jörgen Törnqvist Merja Juvonen Kia Lundqvist Jari Lehtivaara Tomas Stenström puheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 5/2017 1 09.04.2017 Aika 09.04.2017 klo 17:00-21:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 28 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 1 Aika: 26.08.2015 klo 17:00-20:57 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 117 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 118 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 2/2017 8 Tarkastuslautakunta Kokousaika 02.05.2017 klo 14:00-17:15 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/ Yhtymähallitus. Aika klo 17:30-18:30. Moisiokoti, Henriikkasali.

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/ Yhtymähallitus. Aika klo 17:30-18:30. Moisiokoti, Henriikkasali. PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/2017 1 Yhtymähallitus Aika 03.01.2017 klo 17:30-18:30 Paikka Moisiokoti, Henriikkasali Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48 Maaseutuelinkeinolautakunta Kokousaika 18.12.2013 klo 13:00-13:20 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/ Tarkastuslautakunta Aika klo 17:00-18:30

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/ Tarkastuslautakunta Aika klo 17:00-18:30 PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ AKSELI Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Aika 30.01.2019 klo 17:00-18:30 Paikka Akselin hallinnon kokoustila, Moisiontie 18 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokouspöytäkirja nro 2/2013 Rakennuslautakunta Sivu 30 Kokousaika Torstai 13.6.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Teknisen toimiston kokoushuone, Petäjikönkatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä,

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot