Maaseudun palvelut maakuntauudistuksen valmistelussa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maaseudun palvelut maakuntauudistuksen valmistelussa"

Transkriptio

1 MUISTIO Maaseudun palvelut maakuntauudistuksen valmistelussa Aika: Ti klo Paikka: Huttulantie 1, Juva, Partalan kuninkaankartano, Juho Kustaan juhlasali Maakuntauudistuksen ajankohtaiset Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, Etelä-Savon maakuntaliitto Maakuntajohtaja, muutosjohtaja Pentti Mäkinen aloitti tilaisuuden kertomalla maakuntauudistuksen liikkeelle lähtemisestä ja valmistelun etenemisestä. Uudistuksen valmistelun taustalla Etelä-Savossa on laaja ohjausryhmä sekä johtoryhmä, joka johtaa käytännön valmistelua. Varsinaista valmistelua tehdään kahdeksassa valmistelutyöryhmässä sekä valmistelutyöryhmien alatyöryhmissä. Valmistelutyöryhmissä on Etelä-Savossa mukana 220 henkilöä ja yhteensä valmisteluun osallistuu Etelä-Savossa kaikkiaan lähes 400 henkilöä. Mäkisen mukaan valmistelussa ollaan siirtymässä toiminnan valmisteluun ja kansallisen tason valmistelusta ollaan siirtymässä maakunnalliseen valmisteluun. Valmistelun edetessä etsitään tasapainoa kansallisen tason toimintamallien ja rakenteiden ja maakunnallisen toimeenpanon ja sovellutusten välillä. Lähtökohtana uudistuksen valmistelussa tulisi olla alueellisen toimeenpanon itsenäisyys ottamalla huomioon ylhäältä tuleva ohjaus. Maakuntalakiuudistuksen 1. vaiheen lakipaketti on tarkoitus tulla voimaan alkaen ja maakuntauudistuksen muita kuin Sote - ja pelastustoimen tehtäviä koskeva 2. vaiheen lakiluonnoskokonaisuus on tulossa lausunnolle todennäköisesti maaliskuussa ja eduskunnalle elokuussa. Maakuntajohtaja käsitteli esityksensä lopussa myös arvioita maakunnalle siirtyvän henkilöstön määrästä, maakunnan rahoituksesta sekä tiedottamisen avoimuudesta. Maatalouden palvelut uudessa maakunnassa väliraportin esittely Yksikön päällikkö Maija Puurunen, Etelä-Savon ELY-keskus Yksikön päällikkö Maija Puurunen selvitti esityksensä alussa maakuntauudistuksen Maatalous - valmistelutyöryhmän tehtävänannon sisällön sekä valmistelutyöryhmän kokoonpanon. Puurunen esitti maaseutuhallinnon tehtäviin Etelä-Savon ELY-keskuksessa v ja v arvioidut käytettävät henkilötyövuodet ottaen huomioon tilaluvun vuosittaisen vähenemän sekä Joroisten ja Heinäveden kuntien siirtymisen Etelä-Savosta. Puurunen selvitti myös Etelä-Savon kuntien YT -alueilla viljelijätukihallintoon käytettäviä henkilötyövuosia v ja vuodelle 2019 arvioituja määriä. Puurunen selvitti, että Maatalous -valmistelutyöryhmä on kuullut valmistelun yhteydessä ryhmän tehtäviin läheisesti liittyviä muita valmistelutyöryhmiä. Näitä ovat olleet Alueiden kehittäminen, Alueiden käyttö, Ympäristöterveyden huolto, Kasvupalvelut ja Pelastustoimi -valmistelutyöryhmät.

2 Puurunen esitti hahmotelman Etelä-Savon maaseutupalveluihin liittyvistä tehtävistä ja näihin tehtäviin tarvittavista henkilötyövuosista käsittäen maaseutuohjelman toimeenpanoon, viljelijätukihallintoon ja lomituspalveluihin liittyvät tehtävät sekä näiden tehtävien toimeenpanoon läheisesti liittyvät muut palvelut. Esityksessä tuotiin esille myös Etelä-Savon viljelijätukihallinnon nykyinen toimipisteverkosto sekä näkemys vuoden 2019 toimipiste- ja palveluverkostosta. Puurunen selvitti edelleen lomituspalvelujen uutta toimintamallia asiantuntijaryhmän tekemän valmistelun pohjalta. Suunnitellun mallin mukaan lomituspalvelut on maakunnallisen liikelaitoksen yksi toimiala, joka järjestää lomituspalvelut. Esitys selvitti myös tarkemmin hallintorakenteen sisällön sekä suunnitellun toimipisteverkoston. Esityksenä lopuksi Puurunen selvitti maaseutuviraston ja maakuntien yhteistyön periaatteita, maaseutuviraston rahavirtoja Etelä-Savossa, sähköistä asiointia sekä Joroisten ja Heinäveden kuntien osuutta Etelä-Savon maatilojen määrästä ja niiden rahavirroista. Puurusen esityksen pohjalta nousi esille seuraavia kysymyksiä ja kommentteja - perusmaatalouden painoarvon vähetessä Etelä-Savossa viljelijöitä tulisi kannustaa maaseudun muihin sivuelinkeinoihin - uudistuksessa tulisi huomioida Sulkavan kunnan mahdollisuudet palvella viljelijätukiasioissa Sulkavan lisäksi Savonlinnan saaristoa sekä Puumalaa. Luontaiset kulkusuunnat on hyvä huomioida palveluverkostoa suunniteltaessa. - ehdotettu lomituspalvelujen malli vastaa nykyistä mallia; liikelaitos joko on tai maakunta järjestää - mikä on MELAN rooli lomituspalvelujen hallinnossa jatkossa - tarvitaanko vielä Melaa; mikä lisäarvo Melalla - liikelaitos saattaa herättää pelkoja - lomituspalveluihin tulisi saada yhteneväisiä käytäntöjä; yhteistyöryhmät ovat tarpeellisia ja niiden tulisi kokoontua väh.1 kerta/v Kommenttipuheenvuoro Maatalousyrittäjä Sakari Sallinen, Savonlinna, Ahvensalmi Maidontuotantoa päätuotantosuuntanaan harjoittava maatalousyrittäjä Sakari Sallinen selvitti aluksi, että lähtökohtana tulisi olla uudistuksessa asiakkaan näkökulma. Palvelujen käyttäjille tulisi olla hyötyä uudistuksesta ja uudistuksen myötä palvelujen tulisi toimia hyvin. Lomituspalvelujen osalta Sallinen kiinnitti huomiota lomittajien pätevyyteen, työaikamitoitukseen ja lomituksen toimivuuteen. Eläinlääkäripalvelujen osalta Sallinen piti nykyistä tilannetta Savonlinnan seudulla hyvänä. Sallinen katsoi, että maaseutuhallinnon sähköisten palvelujen yleistyessä, jokaiseen kuntaan tulisi kuitenkin jäädä palvelupiste ja siellä henkilö, joka voi tarjota palvelun tai joka voi välittää palvelun oikealle henkilölle ruudun avulla tai muuten. Kaavoituksessa tulisi yksikkökoon suuretessa varata jo nyt alueita suurten peltoalueiden läheltä ja hyvien liikenneyhteyksien varrelta yhteisnavetoiden rakennustarpeita varten.

3 Sallinen kiinnitti huomiota myös kylätoiminnan merkitykseen yhteisöllisyyden lisääjänä sekä siihen, että maatilojen rahavirtojen myötä luodaan toimintoja myös muulle maaseudun yrittämiselle. Yrittäjyyden ja elinkeinojen edistäminen uudessa maakunnassa Johtaja Juha Pulliainen, Etelä-Savon ELY-keskus Johtaja Juha Pulliainen esitti pohdittavaksi, onko uudistuksessa kysymyksessä asiakas- vai organisaatiolähtöinen toimintamalli. Pulliaisen mukaan maa- ja metsätalousministeriö, elintarviketurvallisuusvirasto ja maaseutuvirasto lähtevät uudistukseen siten, että toiminta jatkuu kuten ennenkin, eikä muutosta tavoitella. TEM puolestaan on myllertämässä omat palvelunsa TE palvelujen ja Yrityspalvelujen osalta siten, että TE palvelut tulevat kokonaan ja Yrityspalvelut osittain markkinaehtoisiksi. Pulliainen selvitti lisäksi Kasvupalvelut tehtäväkokonaisuuden osalta, että jatkossa työvoimaja yrityspalvelut menevät lähemmäs toisiaan. Jatkossa Kasvupalveluja tuotetaan valtakunnallisella tasolla, johon kuuluvat Tekes, Finnvera jne. sekä maakunnan tuottamana maakunnallisena kasvupalveluna. Pulliaisen mukaan näiden kahden tason yhteensovitus ei jatkossa välttämättä ole yhtä helppoa kuin ennen. Pulliaisen mukaan, jos yrityksellä on muuta liiketoimintaa kuin maataloutta, mikään ei estä käyttämästä kasvupalveluja. Pulliaisen esityksen pohjalta nousi esille seuraavia kysymyksiä ja kommentteja: - maaseudun väestön vähetessä hallintoakaan ei tarvita samalla tavalla - maatilojen yhtiöittämisessä huomioitava saatavissa olevien palvelujen muutokset - kuka määrittää asiakkaan palvelutarpeen? - kannattavuuden lisääminen on tärkeintä - yrittämisessä tärkeä miettiä ydinasiat, mitä tekee ja muiden palvelujen ostaminen Maaseudun palvelut - kysymyksiä ja vastauksia Panelisteina Etelä-Savon maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmien edustajat: Alueiden kehittäminen, Alueiden käyttö, Kasvupalvelut, Maatalous, Pelastustoimi, Ympäristöterveydenhuolto -työryhmät Panelistin jäsenten esittäytyminen: Alueidenkäyttö valmistelutyöryhmästä Jarmo Vauhkonen kertoi työryhmän tehtävän annon sisällöstä sekä ryhmän liittymäkohdista maatalous -valmistelutyöryhmän tehtäviin. Sampsa Kinnunen Ympäristönterveydenhuollon -valmistelutyöryhmästä kertoi, että ryhmän palveluilla on monta yhtymäkohtaa maatalouden ryhmän tehtäviin. Ryhmän tehtävissä on jatkossa tarkoitus lanseerata valvojasta valmentajaksi -teemaa ja siten pyrkimyksenä on parantaa maaseudun toimintamahdollisuuksia.

4 Juha Pulliainen kertoi Kasvupalvelut -valmistelutyöryhmän kokonpanon sekä Kasvupalvelujen kaksi asiakasryhmää: kehityshalukkaat yritykset ja henkilöasiakkaat (työllistymisen näkökulma). Maija Puurunen korosti aamupäivällä esittämänsä lisäksi, että maatalouden toiminnoilla on paljon liittymäpintaa muiden valmistelutyöryhmien töihin. Tuomo Halmeslahti Pelastustoimen valmistelutyöryhmästä selvitti, että maakuntauudistuksen myötä pelastustoimen perustoiminnot eivät tule paljoakaan muuttumaan. Toisaalta kysymyksessä on iso muutos, joka nähdään suurena mahdollisuutena. Pelastustoimen haasteena on riittävä rahoitus ja palvelujen tuottaminen maaseudulla lähes kokonaan vapaaehtoisin voimin ja tämän henkilöstön pysyttäminen edelleen pelastustoimen tehtävissä. Jyrki Kuva korosti Alueiden kehittäminen työryhmän osalta, että maaseudun kehittämisessä kilpailukykyinen yritystoimintaa kantaa ja kehittää maaseutua. Toinen esille nostettava asia Kuvalla oli maaseudun infra ja siinä alempi tieverkko, joka ollut ainainen huolenaihe. Kysymyksiä, kommentteja ja vastauksia: - metsätalous on jäänyt pois uudistuksesta, miksi metsäkeskus ei ole mukana - metsäkeskuksessa muutama vuosi sitten tehty organisaatiomuutos on saattanut vaikuttaa asiaan - hyviä syitä löytyy aina, miksi metsäkeskus ei mukana; uudistukseen mennään hallintokeskeisesti - maaseutuyrittäjien työterveyshuollon toimivuus on tärkeää - Etelä-Savon maakunnan nimi tulisi olla Suur-Savo > "Let's make Savo great again" - onko vireillä kylien pelastustoimen kehittämistoimenpiteitä? - kylien pelastustoimen kehittäminen on ollut esillä, muttei asiaa ole viety vielä eteenpäin - kuinka ympäristöterveydenhuollon päivystystä ollaan viety eteenpäin Kangasniemellä? - yhteistoimintaa ympäristönterveydenhuollon osalta tehtäisiin Keski-Suomen kanssa sekä yli kuntarajojen - pelastustoimella on hallinnolliset rajat, mutta kiireellisissä pelastustehtävissä rajoilla ei ole merkitystä - sähkönjakelun häiriön todellisesta yksittäisestä tilanteesta jakeluyhtiöllä ei välttämättä ole oikeaa tietoa - Etelä-Savo on edelläkävijä sähkönjakelun toimintahäiriöiden selvittämisessä - pelastustoimen olisi suotavaa tutustua kotieläintiloihin ja valmistautua eläinten käsittelyyn - miten varmistetaan viljelijätukihallintoa hallitsevan henkilöstön asema muutoksessa, tästä oltiin huolissaan erityisesti Sulkavan osalta - tässä vaiheessa ei ole mandaattia päättää asiasta; osaavista ihmisistä pidetään kiinni - tiestöä kuntoa koskevat valituskanavat eivät toimi hyvin - yksityisteiden määrä lisääntyy, muttei varoja ole tulossa lisää - voidaanko tehdä yhteistyötä tiekuntien kanssa? - jatkossa käyttäjä maksaa -periaatteella mennään enenevässä määrin tieasiossa - tielautakuntien tehtävät siirtyvät maakunnille ja yksityisteiden investointirahat maakunta jakaa yksityisteille - tulossa yksityisteihin liittyvä sovitteluelin maakuntiin - valtion hoidossa olevat tiet tulisi paremmin hoidettua, jos kunta olisi ottanut tienhoidosta vastaavat yrittäjät - voiko osa alueellisesta tieverkosta tulla maakunnan hoitoon? - ilmastomuutos lisää tienhoidon haasteita - tienkäyttäjän palvelut toimii hyvin - miksi Sulkava ulkoisti sosiaali- ja terveyspalvelut Attendolle

5 - uutta kaivostoimintaa ei tulisi edistää Etelä-Savossa, koska toiminnasta ei makseta veroja Suomeen ja toiminta vaarantaa ko. alueella harjoitettavan maa- ja metsätalouden - maakuntakaavassa ei ole kaivostoiminnan varauksia Maakuntauudistuksen avoimuus Teppo Leinonen ja Marjukka Manninen, Viestinnän yhteistyöryhmä Maakuntauudistuksen viestintäryhmän puheenjohtaja Teppo Leinonen kertoi, miten uudistuksesta viestittään maakunnalle. Viestinnässä on tarkoitus kertoa mahdollisimman avoimesti uudistuksesta. Tavoite tukee muutosjohtamista. Uudistuksen perusviestit ovat: palveluiden säilyminen, kustannusten kasvun pieneminen ja alueellisen demokratian lisääminen. Viestinnässä ei ole käytössä omia some -kanavia; omat verkkosivut uudistukselle löytyvät osoitteesta Leinonen kävi läpi verkkosivujen sisältöjä. Marjukka Manninen kertoi uudistuksen verkkosivuilla olevien maatalous -valmistelutyöryhmän sivujen sisällöistä tarkemmin sekä ryhmän käytössä olevasta Joiqu -työtilasta. Päätössanat Projektipäällikkö Maija Korhonen esitti kiitokset yleisölle aktiivisesta osallistumisesta ja kysymyksistä. Yksikön päällikkö Maija Puurunen esitti kiitokset siitä, että tilaisuudessa tuotiin viljelijöiden puolesta esille tärkeitä asioita.

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 2.3.2017 kello 13:00-16:00 (12:15-13:00 lounas) Sali&Keittiö, Lähemäenkatu 11, 50170 Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 2/ Juvan kunnantalo, valtuustosali, Juvantie13, Juva

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 2/ Juvan kunnantalo, valtuustosali, Juvantie13, Juva Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 2/2016 1 Kokousaika 7.12.2016 kello 13:30-16:15 Kokouspaikka Juvan kunnantalo, valtuustosali, Juvantie13, 51900 Juva Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.2.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Joroisten kunnanhallituksen kokoushuone, Joroisten lentokenttä

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Joroisten kunnanhallituksen kokoushuone, Joroisten lentokenttä Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 23.1.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Joroisten kunnanhallituksen kokoushuone, Joroisten lentokenttä Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 6.2.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna).

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 28.11.2017 kello 09:00 Kokouspaikka Savonlinna, Paviljonki, auditorio (Rajalahdenkatu 4, 57200, Savonlinna). Asialista: Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.03 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Savonlinnan kaupungintalo, Olavinkatu 27, B-rappu, Iso kabinetti

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Savonlinnan kaupungintalo, Olavinkatu 27, B-rappu, Iso kabinetti Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Savonlinnan kaupungintalo, Olavinkatu 27, B-rappu, Iso kabinetti Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen valmistelun

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika 27.4.2017 kello 12:00-15.45 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 4 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 13:00-15:45 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Sihteerin valinta ja muut

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 5.4.2017 kello 13:00-16:00 (12:00-13:00 lounas) Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, 52700 Mäntyharju Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika 18.10.2017 kello 9:30-11:45 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika 20.10.2016 kello 12:00-14:15 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 9:00-12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Joroisten kunnanhallituksen kokoushuone, Joroisten lentokenttä

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Joroisten kunnanhallituksen kokoushuone, Joroisten lentokenttä Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 23.1.2017 kello 13:00-16:15 Kokouspaikka Joroisten kunnanhallituksen kokoushuone, Joroisten lentokenttä Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 7/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 7/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 7/2017 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Asialista: Partalan kuninkaankartano, Juva Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen eteneminen Etelä-Savossa 4

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 10:00-11:57 Kokouspaikka Maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 12:30 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmän Kokousaika 11.12.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Kenkävero, Rantapaviljonki Pursialankatu 6, 50100 Mikkeli www.kenkavero.fi Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika 20.2.2017 kello 13:00-16:0 Kokouspaikka Pieksämäki, Naarajärven kanttila, Vilhulantie 5, kokoushuone 3 Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 5/ Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 5/ Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 5/2017 1 Kokousaika 5.4.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, 52700 Mäntyharju Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Maakunnan keskeiset tehtävät

Maakunnan keskeiset tehtävät Työ- ja elinkeinopalvelut Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt Maakuntien liitot Kunnat ja kuntien yhteistoiminta-alueet Maakunnan keskeiset tehtävät Pelastustoimi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Pelastustoimi valmistelutyöryhmä 11.01.2017 Kokousaika 11.01.2017 kello 13:00 13:50 Kokouspaikka Juvan paloasema, Yhdystie 3, 51900 Juva Asialista: Sivu 1

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen organisaatio Laaja ohjausryhmä Henkilöstö ryhmä Talous ryhmä Työvaliokunta Kunnallisasiain työryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto ryhmä Tietohallinto

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 28.11.2016 Kokousaika 24.11.2016 kello 13:00 15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Saimaa Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen perusviestit Maakuntauudistuksen tavoitteena on palveluiden säilyminen, kustannusten kasvun hillitseminen ja alueellisen demokratian lisääminen.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 Kokousaika 2.3.2017 kello 13:00-16:20 Kokouspaikka Sali&Keittiö, Lähemäenkatu 11, 50170 Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika 20.12.2017 kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 09.12.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Uudistuksen organisaatio Laaja ohjausryhmä Henkilöstö ryhmä Talous ryhmä Työvaliokunta Kunnallisasiain työryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto ryhmä Tietohallinto

Lisätiedot

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi

Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen. Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi Tilannekatsaus POHJOIS-SAVON maakuntauudistukseen Itä-Suomen liikenneturvallisuusfoorumi 30.5.2017 Työ- ja elinkeino Ympäristöterveydenhuolto Sosiaalija terveydenhuolto TE-toimistot ELY-keskukset AVIt

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30-11.38 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 6 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 20.06.2018 kello 09:00 12.00 Kokouspaikka Kannashovi, Juva Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/ Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No3/2017 1 Kokousaika kello 10:00 13:33 Kokouspaikka Savonlinnan keskussairaala, F-rakennuksen 2. neuvottelutila, 5. kerros Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus)

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 18.10.2017 kello 9:30-11:30 (omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus...

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies. Asialista 1. Kokouksen avaus... Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 9 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan

Lisätiedot

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa

Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mitä sote-uudistus tarkoittaa? Hallinto ja toimintatavat muutoksessa Mikä on sote-uudistus? Sote-uudistuksessa koko julkinen sosiaali- ja terveydenhuolto uudistetaan. Uudistuksen tekevät valtio ja kunnat,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen

Lisätiedot

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus

TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus TR4 Ympäristöterveydenhuolto maakunnassa tilannekatsaus 4.5.2017 Leena Tuuri Ympäristöjohtaja, Oulun seudun ympäristötoimi Toteutuneet ja suunnitellut kartoitukset Ympäristöterveydenhuolto Aluehallintovirasto

Lisätiedot

Yhdessä uuteen. maakuntavaaliopas. Millainen on uusi maakuntamme? Etelä-Savon maakunta

Yhdessä uuteen. maakuntavaaliopas. Millainen on uusi maakuntamme? Etelä-Savon maakunta Yhdessä uuteen. Millainen on uusi mme? vaaliopas Kuinka uudistusta on Etelä-Savossa tehty? Maakunta- ja sote-uudistuksen esivalmisteluvaihe alkoi Etelä-Savossa syksyllä 2016. Valmistelua tehdään maakunnan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11.20 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 7/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 7/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 7/2017 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Asialista: Partalan kuninkaankartano, Juva Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen eteneminen Etelä-Savossa 4 3

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 6/ Mikkelin maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli (Nuijamies)

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 6/ Mikkelin maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli (Nuijamies) Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 6/2017 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Mikkelin maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli (Nuijamies) Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen eteneminen

Lisätiedot

Leader ja maakuntauudistus. Uusia mahdollisuuksiako? Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola

Leader ja maakuntauudistus. Uusia mahdollisuuksiako? Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola Leader ja maakuntauudistus Uusia mahdollisuuksiako? 17.1.2017 Elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola Maakuntauudistuksella uusia markkinoita SOTE-markkinoista on puhuttu paljon Maaseudun palvelujen rakentaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, MIKKELI, NH Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 9:00-11:45 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika 6.2.2017 kello 13:00-16:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, nh. Pyöreätorni, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

4 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti. 5 Alatyöryhmien (yrityksen ja henkilöasiakkaat) työskentely ja tulosten esittely

4 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti. 5 Alatyöryhmien (yrityksen ja henkilöasiakkaat) työskentely ja tulosten esittely 17.05.2018 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 17.05.2018 kello 13:00 15:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-Keskus, nh Pyöreä torni, Jääkärinkatu 14, Mikkeli Asialista 1 Kokouksen

Lisätiedot

Omaa maakuntaa rakentamassa Maakuntajohtaja/muutosjohtaja Pentti Mäkinen

Omaa maakuntaa rakentamassa Maakuntajohtaja/muutosjohtaja Pentti Mäkinen Omaa maakuntaa rakentamassa 31.5.2018 Maakuntajohtaja/muutosjohtaja Pentti Mäkinen Miten tähän on tultu Etelä-Savossa Maakunta- ja sote-uudistus on prosessi Maakunta- ja soteuudistusta on valmisteltu kokonaisuutena

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:26 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO

SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO TILAISUUDEN NIMI SUOMEN HALUTUIN ELÄMISEN YMPÄRISTÖ POHJOIS-SAVO Onnistumme mikäli ymmärrämme asiakkaitamme ja osaamme hyödyntää heidän palautettaan. Onnistumme vain, kun asiakkaat ovat kanssamme kehittämässä

Lisätiedot

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 9.10.2017 MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELU ETELÄ-SAVOSSA Laaja ohjausryhmä Henkilöst öryhmä Konsernipalvelut Tilahallinto

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2016 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, nh Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 9:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto PÖYTÄKIRJA No 3/2016 1 Maakuntauudistuksen johtoryhmä Kokousaika 05.09.2016 kello 12:00-14:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 28.04.2017 kello 9:00 11:05 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2017 1 Kokousaika kello 13:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion hyväksyminen

Lisätiedot

Maaseutuvaikutusten arvioinnin pilotointi Pirkanmaalla MVA työkaluna sote- ja maakuntauudistuksessa Pirkanmaan pilotti

Maaseutuvaikutusten arvioinnin pilotointi Pirkanmaalla MVA työkaluna sote- ja maakuntauudistuksessa Pirkanmaan pilotti Maaseutuvaikutusten arvioinnin pilotointi Pirkanmaalla MVA työkaluna sote- ja maakuntauudistuksessa Pirkanmaan pilotti Päivi Kujala MVA-koordinaattori, Kuntaliitto 21.11.2017 1 www.pirkanmaa2019.fi MAASEUTUVAIKUTUSTEN

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2018 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Cumulus Mikkeli, Mikonkatu 9, nh Saimaa Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen eteneminen Etelä-Savossa

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelma Etelä- Savossa

Maakuntauudistuksen viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelma Etelä- Savossa Maakuntauudistuksen viestintä- ja vuorovaikutussuunnitelma Etelä- Savossa Sote- ja maakuntauudistus on yksi Suomen historian suurimmista hallinnon ja toimintatapojen uudistuksista. Muutos koskettaa Etelä-Savossa

Lisätiedot

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti

STM / VM linjaukset Maakunnan esivalmistelu asti STM / VM linjaukset 26.5.2016 Maakunnan esivalmistelu 30.6.2017 asti 1 STM / VM viesti 26.5.2016 Esivalmistelu käyntiin kaikissa maakunnissa ennen kesälomakautta. Maakuntien liitot kutsuvat koolle esivalmistelun

Lisätiedot

Odotukset maakuntauudistukselta

Odotukset maakuntauudistukselta Odotukset maakuntauudistukselta Kommenttipuheenvuoro Oulu 11.11.2016 Sote- ja Maakuntauudistus Maakunnille kootaan sosiaali- ja terveydenhuollon lisäksi myös muita tehtäviä: työ- ja elinkeinopalvelut sekä

Lisätiedot

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus

Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Yhdessä uutta. Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus Kasvupalvelut Etelä-Savossa 14.3.2018 Henkilöasiakkaiden palvelut Rytkönen Sirkka Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista, luonnos Lakiluonnos

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki

Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus. Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakuntauudistuksen ajankohtaiskatsaus Erityisavustaja Sami Miettinen Seinäjoki Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 2 Työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä KUNNAT Paikallisen osallistumisen,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnä olevien toteaminen 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät

Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät www.omahäme.fi Oma Häme: Maakuntauudistuksen sisältöryhmät Oma Häme valmistelu Lapset, nuoret, perheet Ikäihmiset Soteintegraatio Ohjausryhmä - päätökset ja linjaukset Aluekehitys ja kasvupalvelut Päihde-

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Pyöreä torni

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Pyöreä torni Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika kello 13:00-15:30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, Mikkeli, nh Pyöreä torni Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Sihteerin valinta ja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika 17.01.2016 kello 12:40 15.34 Kokouspaikka Itä-Suomen aluehallintovirasto, Mikkeli, nh Kamreeri Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jussi Rämet Pohjois-Pohjanmaa, maakuntajohtaja 10.1.2017 P-P liitto POPELY PPSHP Kunnat Pelastuslaitokset AVI TE-toimisto Henkilöstöjärjestöt Viestintäryhmä Pj. Arja

Lisätiedot

Työllisyyspalvelut maakuntauudistuksessa. Vates säätiö Jukka Alasentie Maakuntauudistus projektijohtaja

Työllisyyspalvelut maakuntauudistuksessa. Vates säätiö Jukka Alasentie Maakuntauudistus projektijohtaja Työllisyyspalvelut maakuntauudistuksessa Vates säätiö 18.5.2017 Jukka Alasentie Maakuntauudistus projektijohtaja Miksi uudistus tehdään? 18.5.2017 2 www.pirkanmaa2019.fi Miksi uudistus? Hyvinvointi- ja

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

Maakuntauudistus. Pertti Rajala

Maakuntauudistus. Pertti Rajala Maakuntauudistus Pertti Rajala 6.6.2016 Maakuntauudistus Vuoden 2019 alussa aloittavien maakuntien tehtävien perustana on selkeä työnjako kunnan, maakunnan ja valtion välillä. Tulevaisuuden työnjaossa:

Lisätiedot

Ajankohtaista uudistuksesta

Ajankohtaista uudistuksesta Ajankohtaista uudistuksesta 11.5.2018 2 Etelä-Savo Uudistuksessa yhteen liittyvät: Maakuntaliitto, Essote, Sosteri, ELY-keskus, TE-toimisto, Pelastuslaitos ja Vaalijalan kuntayhtymä Työntekijöitä uuteen

Lisätiedot

Uuden maakunnan tehtävät ja valmistelun organisointi

Uuden maakunnan tehtävät ja valmistelun organisointi Uuden maakunnan tehtävät ja valmistelun organisointi Henkilöstöjärjestöt 1.9.2016 Risto Poutiainen Vt. maakuntajohtaja Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet 2 Maakunnan päätöksenteko, toiminta

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus)

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 27.4.2017 kello 12:00-16:00 (11:00-12:00 omakustanteinen lounasmahdollisuus) Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 14, 50100 MIKKELI, NH Pyöreä

Lisätiedot

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus

Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus Lapin sote-valmistelun tilannekatsaus 22.6.2016 Maija Valta Lapin liitto Koko Lapin Sote pitkospuita rakentamalla sote-uudistusta kohti Koko Lapin Sote -prosessi Lapin maakunnan kehittämisrahalla rahoitettu,

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Pohjois-Savon liitto 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Tarja Miettinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema organisaatiossa

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No2/ Ravintola Taica, Pieksämäki (Keskuskadun ja torin välisellä kävelykujalla)

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No2/ Ravintola Taica, Pieksämäki (Keskuskadun ja torin välisellä kävelykujalla) Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No2/2017 1 Kokousaika kello 9:30 11.52 Kokouspaikka Ravintola Taica, Pieksämäki (Keskuskadun ja torin välisellä kävelykujalla) Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Sidosryhmien

Lisätiedot