KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski. 40 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/2010 84. Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski. 40 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi."

Transkriptio

1 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginvaltuusto KOKOUSAIKA klo 18:00-21:33 KOKOUSPAIKKA Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka toi mii puheenjohtajana) Liite. MUUT Liite. POISSA Liite. LAILLISUUS JA PÄÄTÖS- VALTAISUUS ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKAS- TUSTAPA (tarkastuspaikka ja -aika se kä tar kas ta jien valinta) 40 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi :t Kaupunginvirastossa klo Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kaija Komulainen ja Jaakko Kyllönen. PÖYTÄKIRJAN ALLEKIR- JOITUS JA VARMENNUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä PÖYTÄKIRJAN TARKAS TUS Olemme tarkastaneet pöytä- kirjan ja to den neet sen kokouk sen ku lun mukaiseksi. Pöytä kirjan kä sit te lylehdet on sa malla varus tettu nimikirjai millamme. Anneli Kinnunen Tarkastusaika Allekirjoitukset Juhana Juntunen PÖYTÄKIRJA ON PIDET TY YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Paikka ja pvm Kaupunginvirastossa klo Virka-asema Allekirjoitus Hallintojohtaja

2 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginvaltuusto KOKOUSAI KA klo 18:00-21:33 KOKOUS PAIK KA Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Sivu Lii te 40 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT KUHMON KAUPUNKISTRATEGIAN 2010 PÄIVITTÄMINEN KOULUVERKKOTOIMIKUNNAN LAATIMA KOULUVERKKOSUUNNITELMA 91 2 SYYS LUKUKAUDESTA IIVANTIIRAN KOULUN LAKKAUTTAMINEN ALKAEN SEILOSEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN ALKAEN VUODEN 2011 TULOVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODEN 2011 KIINTEISTÖVEROPROSENTTIEN MÄÄRÄÄMINEN OMAVELKAISEN TAKAUKSEN MYÖNTÄMINEN KIINTEISTÖ OY KUHMON 108 KULT TUURITALON LAINALLE 49 KAIJA KINNUSEN VARAVALTUUTETUN TOIMEN PÄÄTTYMISEN 109 TOTEAMINEN 50 VARAJÄSENEN VALINTA SIVISTYSLAUTAKUNTAAN VARAJÄSENEN VALINTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN VALVONTAJAOSTOON ERON MYÖNTÄMINEN TARKASTUSLAUTAKUNNAN VARAJÄSENYYDESTÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN VARAJÄSENEN VALITSEMINEN ERON MYÖNTÄMINEN KIRSI VIRTASELLE TARKASTUSLAUTAKUNNAN 117 JÄSENYY DESTÄ SEKÄ VARAPUHEENJOHTAJUUDESTA 55 TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄSENEN SEKÄ VARAPUHEENJOHTAJAN 119 VALINTA 56 KAUPUNGINVALTUUTETTU VEIKKO TIKKASEN ALOITTEESSA TARKOITETTUA MIKAEL SOINISEN MUISTAMISTA KOSKEVAT KAUPUNGIN TOIMENPITEET 121 PÖYTÄKIR JAN NÄHTÄ VÄNÄPITO PUHEENJOH TAJA JULKIPANO Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pi detään ylei sesti nähtävä nä Kaupunginvirastossa klo Merk. ANNELI KINNUNEN Anneli Kinnunen Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaulul le Ilmoitustaulunhoitaja Raija Piirainen

3 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginvaltuusto LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KVALT 40 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltai seksi.

4 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginvaltuusto PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT KVALT 41 Kaupunginvaltuustossa on hyväksytty periaate siitä, että pöytäkirjan tarkastus suoritetaan sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä. Tällä kertaa vuorossa ovat Jouni Kilpeläinen ja Helena Komulainen. Kaupunginvaltuusto päätti valita pöytäkirjantarkastajiksi Kaija Komu lai sen ja Jaak ko Kyllösen.

5 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto KUHMON KAUPUNKISTRATEGIAN 2010 PÄIVITTÄMINEN KHALL 221 Kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja Kaupunginvaltuusto käynnisti kaupunkistrategian päivittämisen val tuustoseminaarissa Rokualla Seminaarin tavoitteena oli linjata kuhmolaisten valtuu tettujen näkemyksiä hallintokokeilun jäl keisen ajan kuntapalvelujen järjestämisestä. Toinen tehtävä oli päivit tää kaupunkikonsernin perus asiakirja. Työtä tehtiin ryhmissä, joiden jäsenyydet arvottiin. Kaupun gin henkilöstö teki päivitysesityksiä Strategian päivitys saatetaan valmiiksi vuoden 2010 loppuun mennessä. Kaupunkistrategia on ollut kaupunginvaltuuston käsittelyssä ( 55), jossa kaupun ginvaltuusto kävi keskustelun strate gias ta. Kau punginvaltuusto päätti myös, että strategiasta päätetään kau pun gin hallituksen esityksen mukaisesti ennen syksyn 2009 talous ar viopro sessia. Kaupunkistrategiasta pyydettiin lausuntoja naapurikunnilta, ja lisäksi kansalaiset saivat kom mentoida luonnosta kaupungin verkkosivujen ja henkilöstöintranetin kautta. Palautteita kertyi kuitenkin hyvin vähän, ja niiden sisällön voi kiteyttää kiittävään palautteeseen strategian sel keydestä. Kaupunginhallitus päätöksellään ( 4) päätti aikatauluttaa uudelleen kaupunginval tuuston aiemmin määrittämää strategian päi vittämisen aikataulua. Yleinen taloudellinen taantuma ja vireillä olevat kehittämistoimet Kuhmon kaupungissa johtivat siihen, että katsottiin strategian perus teellisempi läpikäynti tarpeelliseksi. Myöhennetty aikataulu on mah dollistanut myös kaupungin henkilöstön paremman osal listamisen strategian päi vittämiseen mm. 14 toteutetun ideariihen kaut ta. Strate gian päivitystä on käsitelty toimialojen johtoryhmissä, toimis to palave reissa sekä YT-neuvotteluryhmässä. Strategian uudelleen aika tauluttamista voi daan pitää perusteltuna edellä mainittu huomioi den. Vaikka kaupungilla on edelleen kattamatonta alijäämää, tilanne on va kaa kaupungin henkilöstön kannalta. Tätä näkemystä tukee kaupun gin vuodelle 2013 ulottuva henkilöstösuunnitelma, jonka mukaan henkilöstömäärä vähenee halli tusti.

6 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Puheenjohtajatyöryhmä asetti työn päämäärät kokouksessaan Työn päämäärät olivat seuraavat: o tehtävien priorisointi o yhteistyön lisääminen hallintokuntien kesken, kaupunkiyhtiöitä unoh tamatta o rakenteiden kehittäminen o tulojen lisääminen (yritysten määrän lisäys, valtionosuus, taksat) o luontaisen poistuman hyödyntäminen o töiden mitoituksen kehittäminen o ulkopuolista selvitysmiestä käytetään, jos tarpeen Puheenjohtajatyöryhmä on seurannut työn etenemistä vuoden aikana. Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan ( 4) perustaa stra tegian päivittämistä varten kaksi työryhmää, hallitustyöryhmän ja toi mialatyöryhmän. Toimiala työryhmän tuli nimetä tavoitteiden mukai set muutosesitykset mennessä. Työryhmien työ on edennyt suunnitellun aikataulun edel lyttämällä tavalla. Vuoden 2010 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana käytiin läpi kaupunkikonsernin palvelu rakenne. Kuhmon kaupunkikonsernin stra tegia 2012 on lyhyt listaus päätavoitteista, vahvuuksista ja keskeisim mistä kehitettävistä paino aloista. Sen toteutusta on tuettu laatimalla elinkeino- ja palvelupolitii kat ja -ohjelmat sekä henkilöstöohjelma ja -suunnitelma. Palveluorga nisaation tarkistusta tukivat ateriaja puh taanapitopalvelujen ja koulu verkon kehittämishanke. Työ on tehty kaupungin johtamisjärjestel män mukaan. Henkilöstö ja sidosryhmäyh teistyökumppanit ovat osallistuneet yhteensä 14 ideariihen avulla. Kaupunginhallitus linjasi seminaarissaan niin, että se käsitte lee seminaarissa loppuun työstetyn toimenpideluettelon kokouksessaan ja vie toimenpiteet valtuuston päätettäväksi. Näin muutok set voidaan ottaa huomi oon seuraavan vuoden talousarvion laadinnas sa. Lisätietoja antaa kaupunginjohtaja Eila Valtanen puh ja hallintojohtaja Juhana Juntunen puh Hallintojohtajan päätösesitys: Kaupunginhallitus päättää tarkistaa liitteenä strategian päivityk sen toi men pi deohjelman ja esittää kau pun gin val tuustol le, et tä se hy väksyy toimenpideohjelman.

7 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväk syy hallintojohtajan esityksen. KHALL 282 Kaupunginhallitus yksimielisesti päätti siirtää asian käsitte lyn seuraa vaan kau punginhalli tuk sen ko koukseen. Toimenpideohjelman tekstiluonnoksen käsittelyyn tarvittiin lisäaikaa. Sivistys- ja tekniikka- ja ympäristöpalvelujen yhteisen toimialatyöryh män työn tulos ohjeistettiin otettavaksi huomioon talousarvion laadin nassa. Toimenpideohjelmaluonnosta on kä si tel ty kun nal lis jär jes tö jen ja val tuus to ryh mien pu heen johta jien pa lave rissa ja tek niik ka- ja ympä ris tö pal ve lu jen esi mies ten kanssa, jotka ovat voineet sen jäl keen vielä kom men toida luon nosta. Tehdyt kor jaukset ovat täs men nyk siä, jot ka kos kevat esimerkiksi aikataulua. Toimen pi de luet te lossa ni me tään asioi ta, jot ka käynnistävät valmistelun yh dessä henki lös tön kans sa. Toi men pi de oh jelma tulee käsitellä vielä yhteistoiminta neu vottelu kun nas sa. Valtuuston käsittelemä, pienin korjauksin täydennetty stra te gia päi vi tys seu raa liit tee nä. Siihen ei saatu 2009 tai 2010 mer kittä viä muu tos esi tyk siä, jo ten valtuusto voinee hyväksyä sen oman kä sitte lyn sä pe rus teella. Seuraavan valtuustokauden alussa strategia uu diste taan. Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus käsittelee toimenpideohjelman ja päättää 1. esittää valtuustolle hyväksyttäväksi valtuuston kokouksessa laaditun strategiapäivityksen 2. hyväksyä asettamansa toimialatyöryhmän antaman mie tinnön ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi 3. hyväksyä strategian vuoden 2010 toimenpideohjelman ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi. Liite. Kaupunginhallitus yksimielisesti hyväksyi kaupunginjohtajan antaman päätösehdotuksen liitteessä mainituin muutoksin. KVALT 42 Liite. Keskustelun aluksi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anneli Kinnu nen totesi, että kaupungin hallituksen esityksestä poikkeavat esitykset on asian käsittelyn aikana toimitettava kirjallisena puheenjohtajalle.

8 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Valtuutettu Veikko Tikkanen esitti, että toimenpideohjelmaan koh taan lisätään uusi kappale seuraavasti: Perusopetuspalvelu määri tel lään Kuhmon kaupungin toteuttamaksi lähipalveluksi sekä määrite tään miten perusopetuspalvelut lähipalveluna parhaiten turvataan. Puheenjohtaja totesi kaupunginvaltuuston hyväksyneen kaupun gin halli tuk sen esityksen valtuutettu Veikko Tikkasen esittämällä lisäyksellä.

9 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto KOULUVERKKOTOIMIKUNNAN LAATIMA KOULUVERKKOSUUNNITELMA SYYSLUKUKAU DESTA /9/91/2010 KHALL 310 Hallintojohtaja Kaupunginhallitus päätti perustaa kokouksessaan ( 346) kouluverkkotoimikunnan valmistelemaan Kuhmon perusopetuksen kouluverkkoa haja-asutus alueella. Kouluverkkotoimikunnan tehtäväksi tuli laatia kouluverkkosuunnitel ma, mikä turvaa laaduk kaan opetuksen haja-asutusalueella ja missä huomioidaan heikkenevä kuntatalous sekä pienenevät oppilasmäärät. Kouluverkkosuunnitelman laatimisen lähtökohtana on ollut se, että vuoden 2011 syyslukukaudel la Kuhmon haja-asutusalueella toimii enintään kolme kyläkoulua. Kouluverkkotoimikunta on jättänyt kaupunginhallitukselle päivätyn selvityksen ja sii hen sisältyvän esityksen koulutoiminnan jär jestämiseksi haja-asutusalu eella syyslukukaudesta Kouluverkkotoimikunta on päätynyt suunnitelmassa esittämään useita vaihtoehtoja koulutoi minnan järjestämiseksi Kuhmon haja-asutusalu eella. Kouluverkkotoi mikunta on kouluverkon lisäksi ottanut suunni telmassa kantaa haja-asutusalueen jäljelle jäävien koulujen aamupäivä- ja iltapäivätoimin nan järjestämiseen sekä koululaisten kuljetuksiin. Lisätietoja antaa hallintojohtaja Juhana Juntunen puh ja perusopetuksen rehtori Onni Heikkinen puh Hallintojohtajan päätösesitys: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupun gin val tuusto käy keskustelun kouluverkkosuunnitelmaan kirjatuista esi tyksis tä ja merkitsee tiedoksi koulu verkkotoimikunnan laatiman kou lu verkkosuunnitelman syyslukukau desta Liite. Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväk syy hallintojohtajan esityksen.

10 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Keskustelun jälkeen kaupunginhallitus yksimielisesti hyväksyi kaupun ginjohtajan päätösehdotuksen. Merkitään, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin tässä ko kouksessa. KVALT 43 Liite. Kaupunginvaltuusto yksi mieli sesti hyväksyi kaupun gin hallituksen esi tyk sen.

11 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto IIVANTIIRAN KOULUN LAKKAUTTAMINEN ALKAEN 51/9/91/2010 KHALL 311 Hallintojohtaja Iivantiiran koulu sijaitsee Kuhmossa noin 45 kilometrin päässä kau pungin keskustasta. Koulu on otettu käyttöön Tällä hetkellä op pilaita on 1-6 luokilla yhteensä 15. Koululla työskentelee kaksi opetta jaa sekä yksi henkilö keittäjä-siivooja-talonmiehenä. Kouluverkkotoimikunnan kouluverkkosuunnitelmasta sivulla 9 ilme nevän oppilasennusteen mukaan oppilasmäärä (1-6 luokat, ei esioppi laat) Iivantiiran koululla vuoteen 2017 saakka on seuraava: : : : : : : : 19 Tilasto on laadittu sen tilanteen mukaisena, että jatkettaisiin nykyisillä kouluilla ja nykyisillä op pilaaksiottoalueilla. Kuhmon kaupungin kouluverkon karsinta on tarkoituksenmukaista ja perusteltua oppilasmäärän vähäisyyden ja kuntatalouden tilanteen ta kia. Kuhmon kaupungilla on kattamatonta alijäämää vuoden 2009 tilinpäätöksen perusteella noin 0,7 miljoonaa euroa. Kunnan velvollisuus perusopetuksen järjestämisestä alueen oppilaille kyetään järjestämään perus opetuslain mukaisesti muussakin koulussa. Kaupunginvaltuusto on :n 90 kohdalla hyväksynyt talou den tasapainottamisen toi menpideohjelman vuosille ja siihen suunnitelmakaudelle liittyvät talouden tasapainot tamistoimenpiteet. Yhtenä tasapainottamistoimena on mainittu kylä koulujen lakkauttaminen. Kau punginvaltuusto on kokouksessaan vuoden 2010 ta lousarviota hyväksyessään todennut ta lousarviokirjan kohdassa sivistys-

12 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ lautakunta/perusopetus että "Kyläkou lujen oppilasmäärien pienentyes sä joudutaan tarkistamaan kyläkoulu verkkoa ja kyläkoulujen opettaja määriä". Sivistyspalvelujen toimialan johtosäännön 3. pykälän 1. kohdan mu kaan muualla lautakunnan päätettäväksi säädettyjen ja määrättyjen asioiden lisäksi sivistyslauta kunta päättää varhaiskasvatuksen, perus opetuksen, musiikki-instituu tin ja kansalaisopiston opetussuunnitel mista ja niihin liittyvistä vuosi suunnitelmista sekä opetuksen järjestä mispaikoista sekä aamu- ja ilta päivätoiminnan järjestämistavasta, toi mintasuunnitelmasta ja järjestämispaikoista talousarviossa ja talous suunnitelmassa hyväksyttyjen pe rusteiden mukaisesti. Koska em. sivistyspalvelujen toimialan johtosäännön pykälällä kau punginvaltuusto ei ole dele goinut sivistyslautakunnalle päätösvaltaa koulun lakkauttamisessa, kuuluu ratkaisuvalta koulun lakkauttamisessa kaupunginvaltuustolle. Valtuusto on aikanaan päättänyt koulun perus tamisesta, jolloin pää tösvalta lakkauttamisessa kuuluu valtuustolle. Liite. Koulujen lakkauttaminen on kunnan päätösvaltaan kuuluva asia. Lak kauttamispäätöstä valmis teltaessa on huomioitu perusopetuslain 6 :n 1 momentti, jonka mu kaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. KOULUN LAKKAUTTAMISTA KOSKEVAT SELVITYKSET Hallintolain 31 :n mukaan viranomaisen on huolehdittava asian riit tävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemi seksi tarpeelliset tiedot se kä selvitykset. Koulun lakkauttamista koske vassa päätöksenteossa kun ta opetuksen järjestäjänä arvioi, mitä selvi tyksiä se päätöksen valmiste lemiseksi tarvitsee. Kaupunginhallitus päätti perustaa kokouksessaan ( 346) kouluverkkotoimikunnan valmistelemaan kouluverkkosuunnitelmaa, jonka lähtökohtana tuli ol la, että Kuhmon haja-asutusalueella toimii vuoden 2011 syyslukukaudesta eteenpäin kolme kyläkoulua. Kouluverkkotoimikunnan tehtäväksi tuli laatia kouluverkkosuunnitel ma, mikä turvaa laaduk kaan opetuksen haja-asutusalueella ja missä huomioidaan heikkenevä

13 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ kuntatalous sekä pienenevät oppilasmäärät. Kouluverkkosuunnitelman laatimisen lähtökohtana on ollut se, että vuoden 2011 syyslukukaudel la Kuhmon haja-asutusalueella toimii enintään kolme kyläkoulua ja et tä kouluverkko on alueellisesti kattava. Kaupunginhallituksen nimittämä kouluverkkotoimikunta on luovutta nut päivätyn kouluverkkosuunnitelman kaupunginhalli tukselle. Kouluverkkotoimikunnan selvitys liitteenä pykälän 310 koh dalla. ASIAN VIREILLÄOLOSTA ILMOITTAMINEN JA VAIKUTUS- MAHDOLLISUUKSIEN VARAAMINEN (HallintoL 41 ) Hallintolain 41 :n 2 momentin mukaisesti asian vireilläolosta ja vai kuttamismahdollisuuksien käyttämisestä on ilmoitettu asian merkityk sen ja laajuuden kannalta sopivalla tavalla. Koska koulun lakkauttami sessa on kyse hallintolain 41 :ssä tarkoitetusta asiasta, jolla on huo mattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työnte koon tai muihin oloihin, vi ranomaisen tulee varata näille henkilöille mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta. Kouluverkkotoimikunta on järjestänyt sekä kaikil le kuntalaisille avoimet tie dotus- ja keskustelutilaisuudet Kuhmon ha ja-asutusalueen kouluverkosta syyslukukaudesta 2011 eteenpäin. Kaupunginhallituksen ( 235)tekemän päätöksen mukai sesti Iivantiiran koulun lak kauttamisen osalta vaikutusmahdollisuuk sien käyttämisestä ilmoitettu julkisesti Siitä on ilmoitettu kaupungin virallisella ilmoitustaululla, sanomalehti Kuhmolaisessa se kä kunnan kotisivuilla. Liite. Vaikutusmahdollisuuksien varaamiseksi kaupunki järjesti kaikille niil le, joiden etua tai oikeutta Iivantiiran ja Seilosen koulujen lakkautta minen saattaa koskea, erilli sen keskusteluja tiedostustilaisuuden , jossa kuntalaiset ovat saaneet tietoja asian käsittelyn lähtö kohdista ja tavoitteista sekä ovat voineet lausua mielipiteensä asiasta. Tiedotus- ja kuulemistilai suuden järjestämisestä on ilmoitettu julkises ti. Hallintolain 42 :n mu kaan tiedot suullisesti esitetyistä vaatimuk sista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun, on kir jattava tai muulla tavoin re kisteröitävä. Hallintolain mukaisesti kuule mistilaisuudesta on laadittu erillinen pöytäkirja, johon on kirjattu tilai suudessa esille tuodut asiat. Liite.

14 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Asiasta on ollut mahdollisuus jättää myös kirjallinen kannanotto kau pungille. Kirjallisten kan nanottojen määräaika on ollut klo 15:00 mennessä. Vaikutusmahdollisuuksien varaamiseksi järjestettävän tilaisuuden ajan kohta on ollut sellainen, että kuntalaisilla on ollut mahdollisuus vai kuttaa asian käsittelyyn. ASIANOSAISTEN KUULEMINEN (HallintoL 34 ) Hallintolain 34 :n mukaisesti asianosaiselle on ennen asian ratkaise mista varattu tilaisuus lausua mielipiteensä asiasta sekä antaa selityk sensä sellaisista vaatimuksista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun. Kouluverkkotoimikunta on järjestänyt asianosaisille keskustelu- ja kuulemistilaisuudet Iivantii ran koululla sekä Oppilaiden kuuleminen on toteutettu kaikilla kyläkouluilla viikon 17/2010 aikana. Oppilaiden vanhemmat ja kyläläiset ovat jättäneet kirjallisia kannanottoja ja muis tutuksia. Liite. Kaupunginhallituksen ( 235)tekemän päätöksen mukai sesti Iivantiiran koululla on järjestetty asianomaisten kuulemistilaisuus oppilaiden huoltajille Kuulemistilaisuudesta on ilmoitettu julkisesti Liite. Lisäksi oppilaiden huoltajille ja mah dol lis ten tulevien oppilaiden huoltajille on lähetetty erikseen kutsu kuule mistilaisuuteen. Liite. Hallintolain 42 :n mukaan tiedot suullisesti esitetyistä vaatimuksista ja selvityksistä, jotka saat tavat vaikuttaa asian ratkaisuun, on kirjattava tai muulla tavoin rekiste röitävä. Hallintolain mukaisesti kuulemistilai suudesta on laadittu erillinen pöytäkirja, johon on kirjattu tilaisuudes sa esille tuodut asiat. Liite. Oppilaiden huoltajilla (asianosaisilla) on ollut mahdollisuus jättää myös kirjallinen kannanotto kaupungille koulun lakkauttamissuunni telmasta. Kirjallisten kannan ottojen määräaika on ollut Iivantiiran koulun osalta klo 15:00 mennessä. Liitteet. Hallintolain 36 :n mukaisesti asianosaiselle on ilmoitettu kuulemisen tarkoitus ja selityksen an tamiselle varattu määräaika. Kuulemista kos kevassa pyynnössä on yksi löity, mistä seikoista selitystä pyydetään. Asianosaiselle on varattu mahdollisuus tutustua kuulemisen kohteena oleviin asiakirjoihin alku peräisinä. Koulun lakkauttamisen

15 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ valmistelus sa on kuultu koulun hen kilökuntaa, oppilaita, oppilaiden huoltajia ja kuntalaisia. Kuulemistilaisuuden ajankohta on ollut sellainen, että asianosaisilla on ollut mahdollisuus vai kuttaa asian käsittelyyn. Iivantiiran koulun henkilöstölle järjestettiin erillinen kuulemistilaisuus Liite. Vaikutusmahdollisuuksien varaaminen ja asianosaisten kuuleminen ovat olleet erillisiä tilaisuuk sia. MUUTOKSENHAKU PÄÄTÖKSEEN Koulun lakkauttamisesta tehdystä päätöksestä voidaan hakea muutosta tekemällä kunnallisvalitus hallinto-oikeudelle. Kuntalain 90 :n mu kaisesti valituksen saa tehdä sillä perusteella, että 1) päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä: 2) päätöksen tehnyt viranomainen on ylittänyt toimivaltansa; tai 3) päätös on muuten lainvastainen Muutosta voidaan hakea vain laillisuusperusteilla, tarkoituksenmukai suusperusteella muutosta ei voida hakea. Muutoksenhakuohjeet liite tään tämän kokouksen kokouspöytäkirjaan. Kuhmon haja-asutusalueen kouluverkon supistamiseen liittyvä aineisto on nähtävillä Kuhmon kaupungin arkistonhoitajan työhuoneessa. Lisätietoja antaa hallintojohtaja Juhana Juntunen puh Hallintojohtajan päätösesitys: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että Ii van tii ran kou lu lak kau te taan alkaen oppilasmäärän vähäi syyden se kä kau pungin ta lousti lanteen ta kia. Oppilaiden lähikoulusta pääte tään myö hemmin johto säännön määräämällä tavalla. Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus hyväk syy hallintojohtajan esityksen.

16 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Keskustelun aikana Martti Malinen Mikko Kanniaisen, Eira Piippo sen ja Mauri Piiraisen kannattamana esitti, ett ei Ii van tiiran kou lua lak kau teta, vaan sen toi min ta jat kuu jälkeen. Esi tyk sensä pe ruste luina Ma li nen esitti alueellisen kattavuuden ja Poh jois-kuh mon op pilai den koh tuul listen koulu matko jen tur vaami sen. Koska oli tehty kannatettu kaupunginjohtajan päätösehdotuksesta poikkeava esitys, puheenjohtaja esitti suoritettavaksi kättennostoäänes tyksen. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimielisesti. Suoritetussa ää nestyksessä Martti Ma li sen esi tys tä kan nat tivat seuraa vat neljä kaupun ginhalli tuksen jäsentä: Mik ko Kanniai nen, Martti Malinen, Eira Piip po nen ja Mau ri Pii rai nen. Kaupunginjohtajan päätösehdotusta kannattivat seuraavar kuusi kau punginhallituksen jäsentä: Pekka Heikkinen, Heikki Hy vö nen, He lena Kamp man, Jari Ka ner va, Kaija Ko mu lainen ja Maa rit Rau hala, Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen hyväksyneen äänin 6-4 kau punginjohtajan päätösehdotuksen. Merkitään Martti Malisen, Mikko Kanniaisen, Eira Piipposen ja Mau ri Piiraisen eriävä mielipide, jonka he jättivät kirjallisena. Merkitään, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin tässä ko kouksessa. KVALT 44 Liitteet. Keskustelun aluksi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anneli Kinnu nen totesi, että kaupunginhallituksen esityksestä poikkeavat esitykset on asian käsittelyn aikana toimitettava kirjallisena puheenjohtajalle. Keskustelun aikana Väinö Huotari Asko Kähkösen, Heikki Heikkisen, Mikko Kanniaisen, Mart ti Malisen, Jouni Kilpeläisen, Mauri Piiraisen kannattamana esitti, että Iivantiiran koulun toimintaa jatketaan alkaen eteenpäin. Eero Pöllänen, Jaakko Kyllönen, Jouko Miettinen, Matti Pääkkönen ilmoittivat kannattavansa kaupunginhallituksen esitystä.

17 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Puheenvuorojen päätyttyä puheenjohtaja julisti keskustelun päätty neeksi. Puheenjohtaja totesi, että keskustelun aikana tehtiin yksi kan natettu kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava esitys. Koska oli tehty kaupunginhallituksen esityksestä poikkeava kannatettu ehdotus, puheenjohtaja esitti valtuuston hyväksyttäväksi, että suorite taan nimenhuutoäänestys ja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne jotka kannattavat kaupungin hallituksen esitystä äänestävät jaa ja ne jotka kannattavat Väinö Huo tarin esitystä äänestävät ei. Äänestysmenettely hyväksyttiin yksimieli sesti. Suoritetussa äänestyksessä jaa äänestivät seuraavat 18 valtuutettua: Miia Ainasoja, Pekka Heikki nen, Päivi Hoffrén, Heikki Huotari, Heikki Hyvönen, Helena Kamp man, Jari Kanerva, Anneli Kinnunen, Jorma Karjalainen, Kaija Komulainen, Jaakko Kyllönen, Eero Pöllä nen, Jouko Miettinen, Jaakko Mikkola, Jorma Piipponen, Matti Pääk könen, Maarit Rauhala ja Teu vo Seppänen. Ei äänestivät seuraavat 17 valtuutettua: Heikki Heikkinen, Väinö Huotari, Maija Inget, Antti Jokela, Mikko Kanniainen, Jouni Kilpeläi nen, Asko Kähkönen, Martti Malinen, Erkki Mäntymäki, Ensio Pik karainen, Kauko Huotari, Eira Piipponen, Mauri Piirainen, Vesa Ran tanen, Seija Kyllönen, Veikko Tikkanen ja Kirsi Virtanen. Puheenjohtaja totesi Väinö Huotarin esityksen tulleen rauenneeksi. Puheenjohtaja totesi kau punginvaltuuston hyväksyneen kaupunginhal lituksen esityksen.

18 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto SEILOSEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN ALKAEN 51/9/91/2010 KHALL 312 Hallintojohtaja Seilosen koulupiiri on perustettu 1948 ja Seilosen koulun kouluraken nus on valmistunut vuonna Seilosen koulu sijaitsee Kuhmossa noin 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Tällä hetkellä oppi laita on 1-6 luokilla yhteen sä 17. Koululla työskentelee kaksi opettajaa sekä yksi henkilö keittä jä-siivooja-talonmiehenä. Kouluverkkotoimikunnan kouluverkkosuunnitelmasta sivulla 9 ilme nevän oppilasennusteen mukaan oppilasmäärä (1-6 luokat, ei esioppi laat) Seilosen koululla vuoteen 2017 saakka on seuraava: : : : : : : : 15 Tilasto on laadittu sen tilanteen mukaisena, että jatkettaisiin nykyisillä kouluilla ja nykyisillä op pilaaksiottoalueilla. Kuhmon kaupungin kouluverkon karsinta on tarkoituksenmukaista ja perusteltua oppilasmäärän vähäisyyden ja kuntatalouden tilanteen ta kia. Kuhmon kaupungilla on kattamatonta alijäämää vuoden 2009 tilinpäätöksen perusteella noin 0,7 miljoonaa euroa. Kunnan velvollisuus perusopetuksen järjestämisestä alueen oppilaille kyetään järjestämään perus opetuslain mukaisesti muussakin koulussa. Kaupunginvaltuusto on :n 90 kohdalla hyväksynyt talou den tasapainottamisen toi menpideohjelman vuosille ja siihen suunnitelmakaudelle liittyvät talouden tasapainot tamistoimenpiteet. Yhtenä tasapainottamistoimena on mainittu kylä koulujen lakkauttaminen. Kau punginvaltuusto on kokouksessaan vuoden 2010 ta lousarviota hyväksyessään

19 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ todennut ta lousarviokirjan kohdassa sivistyslautakunta/perusopetus että "Kyläkou lujen oppilasmäärien pienentyes sä joudutaan tarkistamaan kyläkoulu verkkoa ja kyläkoulujen opettaja määriä". Sivistyspalvelujen toimialan johtosäännön 3. pykälän 1. kohdan mu kaan muualla lautakunnan päätettäväksi säädettyjen ja määrättyjen asioiden lisäksi sivistyslauta kunta päättää varhaiskasvatuksen, perus opetuksen, musiikki-instituu tin ja kansalaisopiston opetussuunnitel mista ja niihin liittyvistä vuosi suunnitelmista sekä opetuksen järjestä mispaikoista sekä aamu- ja ilta päivätoiminnan järjestämistavasta, toi mintasuunnitelmasta ja järjestämispaikoista talousarviossa ja talous suunnitelmassa hyväksyttyjen pe rusteiden mukaisesti. Koska em. sivistyspalvelujen toimialan johtosäännön pykälällä kau punginvaltuusto ei ole dele goinut sivistyslautakunnalle päätösvaltaa koulun lakkauttamisessa, kuuluu ratkaisuvalta koulun lakkauttamisessa kaupunginvaltuustolle. Valtuusto on aikanaan päättänyt koulun perus tamisesta, jolloin pää tösvalta lakkauttamisessa kuuluu valtuustolle. Liite. Koulujen lakkauttaminen on kunnan päätösvaltaan kuuluva asia. Lak kauttamispäätöstä valmis teltaessa on huomioitu perusopetuslain 6 :n 1 momentti, jonka mu kaan opetus tulee kunnassa järjestää siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. KOULUN LAKKAUTTAMISTA KOSKEVAT SELVITYKSET Hallintolain 31 :n mukaan viranomaisen on huolehdittava asian riit tävästä ja asianmukaisesta selvittämisestä hankkimalla asian ratkaisemi seksi tarpeelliset tiedot se kä selvitykset. Koulun lakkauttamista koske vassa päätöksenteossa kun ta opetuksen järjestäjänä arvioi, mitä selvi tyksiä se päätöksen valmiste lemiseksi tarvitsee. Kaupunginhallitus päätti perustaa kokouksessaan ( 346) kouluverkkotoimikunnan valmistelemaan kouluverkkosuunnitelmaa, jonka lähtökohtana tuli ol la, että Kuhmon haja-asutusalueella toimii vuoden 2011 syyslukukaudesta eteenpäin kolme kyläkoulua. Kouluverkkotoimikunnan tehtäväksi tuli laatia

20 KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 6/ kouluverkkosuunnitel ma, mikä turvaa laaduk kaan opetuksen haja-asutusalueella ja missä huomioidaan heikkenevä kuntatalous sekä pienenevät oppilasmäärät. Kouluverkkosuunnitelman laatimisen lähtökohtana on ollut se, että vuoden 2011 syyslukukaudel la Kuhmon haja-asutusalueella toimii enintään kolme kyläkoulua ja et tä kouluverkko on alueellisesti kattava. Kaupunginhallituksen nimittämä kouluverkkotoimikunta on luovutta nut päivätyn kouluverkkosuunnitelman kaupunginhalli tukselle. Kouluverkkotoimikunnan selvitys liitteenä pykälän 310 koh dalla. ASIAN VIREILLÄOLOSTA ILMOITTAMINEN JA VAIKUTUS- MAHDOLLISUUKSIEN VARAAMINEN (HallintoL 41 ) Hallintolain 41 :n 2 momentin mukaisesti asian vireilläolosta ja vai kuttamismahdollisuuksien käyttämisestä on ilmoitettu asian merkityk sen ja laajuuden kannalta sopivalla tavalla. Koska koulun lakkauttami sessa on kyse hallintolain 41 :ssä tarkoitetusta asiasta, jolla on huo mattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympäristöön, työnte koon tai muihin oloihin, vi ranomaisen tulee varata näille henkilöille mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta. Kouluverkkotoimikunta on järjestänyt sekä kaikil le kuntalaisille avoimet tie dotus- ja keskustelutilaisuudet Kuhmon ha ja-asutusalueen kouluverkosta syyslukukaudesta 2011 eteenpäin. Kaupunginhallituksen ( 235) tekemän päätöksen mukai sesti Seilosen koulun lak kauttamisen osalta vaikutusmahdollisuuksien käyttämisestä ilmoitettu julkisesti Siitä on ilmoitettu kau pungin virallisella ilmoitustaululla, sanomalehti Kuhmolaisessa sekä kunnan kotisivuilla. Liite. Vaikutusmahdollisuuksien varaamiseksi kaupunki järjesti kaikille niil le, joiden etua tai oikeutta Iivantiiran ja Seilosen koulujen lakkautta minen saattaa koskea, erilli sen keskusteluja tiedostustilaisuuden , jossa kuntalaiset ovat saaneet tietoja asian käsittelyn lähtö kohdista ja tavoitteista sekä ovat voineet lausua mielipiteensä asiasta. Tiedotus- ja kuulemistilai suuden järjestämisestä on ilmoitettu julkises ti. Hallintolain 42 :n mu kaan tiedot suullisesti esitetyistä vaatimuk sista ja selvityksistä, jotka saattavat vaikuttaa asian ratkaisuun, on kir jattava tai muulla tavoin re kisteröitävä. Hallintolain mukaisesti kuule mistilaisuudesta on laadittu

KHALL 311 Hallintojohtaja

KHALL 311 Hallintojohtaja Kaupunginhallitus 311 01.11.2010 IIVANTIIRAN KOULUN LAKKAUTTAMINEN 1.8.2011 ALKAEN KHALL 311 Hallintojohtaja 22.10.2010 Iivantiiran koulu sijaitsee Kuhmossa noin 45 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 11/ Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki. Nimi Tehtävä Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 11/ Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki. Nimi Tehtävä Lisätiedot KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 11/2009 298 Kaupunginhallitus KOKOUSAIKA 18.05.2009 klo 12:00-13:32 KOKOUSPAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone Joki OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka toi

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan valvontajaosto

Teknisen lautakunnan valvontajaosto KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2009 111 KOKOUSAIKA 05.11.2009 klo 18:00-18:30 KOKOUSPAIKKA Tekniikka- ja ympäristöpalvelujen toimialan kokoushuone, Puro OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014

Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 Sivistyslautakunta 15 27.03.2014 Sivistyslautakunta 44 21.10.2014 Sivistyslautakunta 52 02.12.2014 OSIKONMÄEN KOULUN LAKKAUTTAMINEN SIVLTK 27.03.2014 15 Kunnanvaltuuston on hyväksynyt 21.3.2011 11 kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Viitasaari

Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Viitasaari Viitasaaren kaupunginhallitus 212 31.10.2016 Viitasaaren kaupunginvaltuusto 90 07.11.2016 Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2017 Viitasaari 650/211/2016 Viitasaaren kaupunginhallitus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto

Resurssivaliokunta Kunnanhallitus Valtuusto Resurssivaliokunta 7 17.10.2016 Kunnanhallitus 303 31.10.2016 Valtuusto 81 07.11.2016 KIINTEISTÖVERON MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2017 1355/02.03.01/2016 RESVK 7 Valmistelija vs. talousjohtaja Tarja Lempeä (p.

Lisätiedot

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015

1/ /2013, 3/ /2013, 9/ /2013, 10/ /2013, 110/ /2015 Kaupunginhallitus 144 15.06.2015 Kaupunginvaltuusto 54 15.06.2015 Markku Ahjoniemen eronpyyntö Karkkilan kaupungin luottamustehtävistä 1/00.00.01/2013, 3/00.00.01/2013, 9/00.00.01/2013, 10/00.00.01/2013,

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä

Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle 22.10.2015 Ilmoitustaulunhoitaja Anne Härkälä Kokousaika 26.1.215 klo 17. Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 224 225 226 227 228 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Kiinteistöveron määrääminen

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015 Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 02.11.2015 248 Kuntalain 66 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Teknisen lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 192 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 35 19.06.2017 Teknisen lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 192 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten kokoon pa

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 193 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 36 19.06.2017 Rakennus- ja ympäristölautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 193 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014

Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 Kunnanhallitus 263 11.11.2013 Valtuusto 89 18.11.2013 Kiinteistöveroprosenttien määrääminen ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2014 267/02.03.01/2013 KHALL 263 11.11.2013 Kuntalain 66 :n

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/ /2017. Khall Kunnanhallitus 198 08.06.2017 Kunnanvaltuusto 40 19.06.2017 Vapaan sivistystyön lautakunnan valinta 113/00.00.01/2017 Khall 08.06.2017 198 Kunnan toimielimistä säädetään kuntalain 30 :ssä. Toimielinten

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/2009 78. Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski. 39 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/2009 78. Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski. 39 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 3/2009 78 Kaupunginvaltuusto KOKOUSAIKA 28.04.2009 klo 18:00-19:17 KOKOUSPAIKKA Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä kuka toi mii

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011 44 Kiinteistö Oy Hopunkallio

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto 24.03.2014 Sivu 1 / 1 5446/00.00.01/2012 Kaupunginhallitus 69 10.3.2014 29 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vaali Valmistelijat / lisätiedot: Katja Rytilahti, puh. 050 382 6951 Jouni Majuri, puh.

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 )

Kunnanvaltuusto määrää (KiintVL 11, 12 ja 12 b ): Kunnanvaltuusto voi määrätä (KiintVL 12 a, 13, 13a ja 14 ) Kunnanhallitus 456 28.10.2013 Kunnanvaltuusto 148 11.11.2013 Kunnan kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodeksi 2014 1644/02.03.01/2011 Kunnanhallitus 28.10.2013 456 Kiinteistön sijaintikunnalle suoritetaan

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Vuoden 2015 veroprosentit

Vuoden 2015 veroprosentit Kaupunginhallitus 450 03.11.2014 Kaupunginvaltuusto 121 12.11.2014 Vuoden 2015 veroprosentit 160/02.02.00/2014 KH 450 Kuntalain 66 :n mukaan viimeistään talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuuston

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011

Lisätiedot

Valmistelija: hallintojohtaja Helena Metsämuuronen puh

Valmistelija: hallintojohtaja Helena Metsämuuronen puh Kunnanhallitus 268 04.11.2014 Kunnanvaltuusto 55 10.11.2014 Kiinteistöveron veroprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 263/02.03.02/2014 Khall 04.11.2014 268 Valmistelija: hallintojohtaja Helena Metsämuuronen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2017 1

KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2017 1 KALAJOEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2017 1 Kaupunginhallitus Aika 13.06.2017 klo 17:30-17:40 Paikka Kaupungintalo kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 206 Valtuuston puheenjohtajiston

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 59 19.02.2018 Sivistyslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 59 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 165 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3

PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1. 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 PUUMALAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika 13.02.2014 klo 13:00-16:15 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Tutustuminen ruokapalveluiden toimintaan 3 2 Kunnanjohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

Henkilökohtainen varajäsen

Henkilökohtainen varajäsen Kaupunginhallitus 9 16.01.2017 Kaupunginvaltuusto 9 31.01.2017 Eron myöntäminen Eila Peltolalle valtuuston varajäsenyydestä ja keskusvaalilautakunnan ja tarkastuslautakunnan jäsenyydestä ja valtuuston,

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Matkailulautakunta 16.04.2010 Aika 16.04.2010 klo 9:00-10:30 Paikka Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Toimikunnat asetetaan enintään kaupunginhallituksen toimikaudeksi.

Toimikunnat asetetaan enintään kaupunginhallituksen toimikaudeksi. YHDISTYMISHALLITUS 79 21.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 25 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO KAUPUNGINHALLITUS 490 01.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 170 08.12.2014 KAUPUNGINVALTUUSTO 4 12.01.2015 Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 260 Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali

Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali Kaupunginhallitus 60 19.02.2018 Kaupunginvaltuusto 27 12.03.2018 Kaupunginhallitus 373 17.12.2018 Eron myöntäminen perusturvalautakunnan jäsenyydestä ja perusturvalautakunnan täydennysvaali 287/00.00.01/2017

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti:

Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p , s-posti: Kunnanhallitus 113 22.05.2017 Kunnanvaltuusto 38 05.06.2017 Kunnanhallitus 214 09.10.2017 Keskusvaalilautakunnan vaali 96/00.00.01/2017 Kh 22.05.2017 113 Valmistelija: Harri Anttila, kunnanjohtaja p. 0400

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014

Kunnanvaltuusto Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 Kunnanvaltuusto 101 11.11.2013 Kiinteistöveroprosentin määräminen vuodelle 2014 KVALT 101 KHALL 273 Kunnanjohtaja Kiinteistöverolain (654/1992) 11 :n mukaan kunnanvaltuusto määrää kunnan kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 9 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen elinkeinojaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002974 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 277 Sosiaali- ja terveyslautakunnan jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003138 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

6. Yhdistetään kaikki alakoulut yhdeksi kouluksi Ikoselle.

6. Yhdistetään kaikki alakoulut yhdeksi kouluksi Ikoselle. Sivistyslautakunta 67 05.09.2017 Sivistyslautakunta 81 26.09.2017 Kaupunginhallitus 363 16.10.2017 Talouden tasapainottamisohjelman mukainen kouluverkkoselvitys 1997/02.02/2017 SIVLTK 67 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 110 10.03.2014 Kaupunginhallitus 116 25.03.2014 Kaupunginvaltuusto 39 17.06.2014

Kaupunginhallitus 110 10.03.2014 Kaupunginhallitus 116 25.03.2014 Kaupunginvaltuusto 39 17.06.2014 Kaupunginhallitus 110 10.03.2014 Kaupunginhallitus 116 25.03.2014 Kaupunginvaltuusto 39 17.06.2014 LUOTEIS-KUHMON KYLÄVERKKO-OSUUSKUNNAN LAINAHAKEMUS 33/2.216/2014 KHALL 110 Talousjohtaja 5.3.2014 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä. Kunnanhallitus 162 26.05.2016 Kunnanvaltuusto 40 20.06.2016 Kunnanhallitus 237 16.08.2016 Kunnanvaltuusto 54 29.08.2016 Korkeimman hallinto-oikeuden tiedoksianto kunnanvaltuustolle Anna Mäkelän ja Inkeri

Lisätiedot

Kokemäen kaupungin kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2015

Kokemäen kaupungin kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2015 Kaupunginhallitus 225 27.10.2014 Kaupunginhallitus 238 03.11.2014 Kaupunginvaltuusto 66 10.11.2014 Kokemäen kaupungin kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2015 206/031/2014 KH 27.10.2014 225

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2013 195. Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski. 81 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2013 195. Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski. 81 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 7/2013 195 Kaupunginvaltuusto KOKOUSAIKA 17.09.2013 klo 18:00-19:07 KOKOUSPAIKKA Kaupunginvaltuuston istuntosali Koski OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä ku ka toi

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 63 19.02.2018 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 63 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 170 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

26 05.06.2013 25 16.04.2014 70 28.10.2014 17 19.02.2015 61 30.09.2015 27 20.04.2016 13 22.02.2017 Tarkastuslautakunnan jäsenten ja varajäsenten esteellisyyksien toteaminen TARLTK 05.06.2013 26 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 Aika 26.04.2013 klo 16:00-17:35 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rauhankatu 3 Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Koponen Sanna 16:00-17:35 puheenjohtaja Väli-Torala

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 243. Valtuusto Sivu 1 / 1 Valtuusto..06 Sivu / /06 00.00.0.00 Kaupunginhallitus 75 5..06 Valtuutetun, kaupunginhallituksen jäsenen, kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenen ja kaupunginhallituksen tila- ja

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 2/2015 25. 12 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kaupunginvirastossa 23.02.2015 klo 8.

KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 2/2015 25. 12 Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kaupunginvirastossa 23.02.2015 klo 8. KUHMON KAUPUNKI KOKOUSPÖYTÄKIR JA 2/2015 25 Kaupunginvaltuusto KOKOUSAIKA 17.02.2015 klo 18:00-19:55 KOKOUSPAIKKA Kokoushuone Koski OSALLISTUJAT LÄSNÄ (ja mer kintä siitä ku ka toi mii puheenjohtajana)

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 29.10.2015 klo 14:00-16:05 Paikka Kaupungintalo, 2. kerroksen neuvotteluhuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen Pertti

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015

Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 Kunnanhallitus 411 03.11.2014 Tulovero- ja kiinteistöveroprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 450/02.03.00/2014 KHALL 411 Hallintojohtaja Kuntalain 66 on seuraava: Viimeistään talousarvion hyväksymisen

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 57 19.02.2018 Kaupunginhallituksen jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 57 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 162 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (5) 7 Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston jäsenten valinta toimikaudeksi 2015 2016 HEL 2014-013179 T 00 00 02 Päätös päätti valita kaupunginhallituksen toimikaudeksi

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 20 V 7.6.2017, Kasvatus- ja koulutuslautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002999 T 00 00 02 Päätösehdotus

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 13.11.2017 klo 18.00-19.00, tauko 18.35-18.40 Puumilan Taitotalo Ala-Katara Severi Alkkiomäki

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 10 V 7.6.2017, Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002973 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 KUHMON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Nuorisovaltuusto 20.03.2019 AIKA 20.03.2019 klo 16:15-17:32 PAIKKA Nuorisotila, Yläkerta KÄSITELLYT ASIAT Pykälä Liitteet Otsikko Sivu 17 Kokouksen avaus 3 18 Laillisuus

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja

2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa sinä vuonna, jona valtuutetut valitaan tai vaali muuhun luottamustoimeen toimitetaan; ja Kaupunginhallitus 53 19.02.2018 Teknisen lautakunnan jäsenten ja varajäsenten valitseminen 287/00.00.01/2017 KAUPHALL 19.02.2018 53 565/01.011/2016 KAUPHALL 29.05.2017 163 Kuntalaki 71 Yleinen vaalikelpoisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 271 Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen

Lisätiedot

SLTK 26 Perusopetuksen rehtorit

SLTK 26 Perusopetuksen rehtorit Sivistyslautakunta 26 06.04.2009 Kaupunginhallitus 148 20.04.2009 Kaupunginvaltuusto 48 12.05.2009 POHJOIS-KUHMOSTA LAKKAUTETTAVA KOULU SLTK 26 Perusopetuksen rehtorit 31.03.2009 Kouluverkkosuunnitelman

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12. Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2012 12 Elämänlaatujaosto AIKA 12.04.2012 klo 17:00-18:25 PAIKKA Kaupungintalon kokoustilat, kokoushuone KH KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Riitta-Liisa Harmoinen-Kyllönen Markku Liuska

Riitta-Liisa Harmoinen-Kyllönen Markku Liuska Kaupunginhallitus 10 18.01.2016 Kaupunginvaltuusto 5 08.02.2016 Kaupunginhallitus 225 04.07.2016 Kaupunginvaltuusto 59 14.07.2016 Kaupunginvaltuusto 90 14.11.2016 Asiavirheen korjaaminen / päätös kvalt

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2017 1 (5) 596 V 7.6.2017, Liikenneliikelaitoksen johtokunnan jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003131 T 00 00 02 Päätös esitti kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (6) Kaupunginvaltuusto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2017 1 (6) 274 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-003135 T 00 00 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot