Wolf Track Pelin asentaminen ja pelaaminen Opettajan opas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Wolf Track Pelin asentaminen ja pelaaminen Opettajan opas"

Transkriptio

1 Wolf Track Pelin asentaminen ja pelaaminen Opettajan opas Wolf Track on ns. ratajuoksupeli, joka on toteutettu hieman samaan tapaan kuin lasten suosiossa oleva Subway Surfers - niminen mobiilipeli. Pelissä Suomen koripallomaajoukkueen pelaajat juokse- vat rataa pitkin kaukana siintävää koria kohti vaihtamalla kolmen juoksulinjan välillä. Samalla väistel- lään esteitä, heitellään vastustajia pallolla sekä hypitään ja liutaan esteiden yli ja ali. Tärkeää on myös osata vaihtaa pelaajia kesken juoksemisen, sillä osa esteistä on selvitettävissä vain osalla pe- laajista. Suomen koripallomaajoukkueesta peliin on valittu kuusi pelaajaa. Heidät on jaettu kolmeen hahmo- luokkaan, joista jokaisella luokalla on omat vahvuutensa. Jokaisen pelaajan vahvuuksia on hyödyn- nettävä jotta pelissä pääsee pitkälle. Peli rohkaisee tiimityöhön. Alustat Wolf Track on saatavilla tietokoneelle, ios:lle (Applen laitteet, kuten iphone ja ipad), Androidille (yleensä Samsung- merkkiset laitteet) sekä Windows 8.1- alustoille (Surface- tabletit sekä Windows Phonet). Tietokoneella mahdollisuuksia pelata peliä on kaksi: pelin pelaaminen suoraan internet- selaimen kautta pelin kotisivuilla tai itsenäisenä ohjelmana ladattavan version suoraan tietokoneelle. ios:lle peli ladataan Applen oman AppStoren kautta. Android- laitteille pelin löytää Google Play- kauppapaikasta ja Windows- alustoille pelin saa Windows Storesta. Kaikista sovelluskaupoista löytyy hakutoiminta, jolla pelin löytää hakusanan avulla. Hakusanoina toimivat Wolf Track ja Susijengi. Lataaminen ja asentaminen ios Avaa AppStore- sovellus. Etsi Wolf Track joko valikoiden kautta tai hakusanan avulla. Täpäytä pelin kuvaketta. Isompi ikkuna avautuu ruudulle. Klikkaa FREE - nappula pelin ikonin vierellä ja sen jäl- keen paina INSTALL - nappulaa. Tämän jälkeen kirjaudu sisään Apple ID- tunnuksellasi (tai luo sellai- nen jos sellaista ei sinulla vielä ole). Peli lähtee latautumaan ja asentumaan automaattisesti. Riippu- en verkon nopeudesta pelin lataaminen laitteelle voi viedä hieman aikaa. Asennuksen päätyttyä Wolf Track- ikoni ilmestyy ios- laitteesi työpöydälle. Napauta sitä ja pääset pelaamaan peliä.

2 Android Mene Google Play- sivustolle (joko mobiilin tai tietokoneen kautta). Etsi Wolf Track- peli kauppapai- kasta. Pelin sivulla klikkaa ASENNA - nappulaa, ja peli latautuu ja asentuu laitteellesi. Huomaa, että sinun pitää kirjautua sisään Google- tunnuksillasi. Google- tunnus on siis sama tunnus jota käytetään mm. YouTubessa ja Gmailissa. Asennuksen päätyttyä Wolf Track- ikoni ilmestyy Android- laitteesi työpöydälle. Napauta sitä ja pääset pelaamaan peliä. Windows Phone / Surface Avaa Windowsin Kauppa laitteellasi ja etsi Wolf Track- peli kauppapaikasta. Pelin ikonin klikkaaminen avaa pelin sovellussivun, josta voit asentaa pelin laitteellesi painamalla Asenna - nappulaa. Odottele hetki, ja peli on latautunut sekä asentunut laitteellesi. Asennuksen päätyttyä Wolf Track- ikoni ilmes- tyy Windows- laitteesi työpöydälle. Napauta sitä ja pääset pelaamaan peliä. PC Mene osoitteeseen Sieltä löytyy pelin selaimen kautta pelattava ver- sio. Huomaa, että selainversio vaatii lisäosan selaimeen ( Unity web player plugin ) ja se on asennet- tava jotta peli ylipäätään käynnistyy. Lisäosan asentaminen tapahtuu samalla tavalla kuin muidenkin selainosien asentaminen. Eli ruudun yläreunaan ilmestyy viesti jossa mainitaan Unity web player plugin tjsp.. Aluetta painamalla ilmestyy nappula jossa mainitaan joko Install tai Install Plugin. Asennus- nappulaa painamalla lisäosa asentuu automaattisesti tietokoneelle.

3 Pelaaminen Itse peli lähtee käyntiin kun asennuksen jälkeen tietokoneen työpöydälle tai mobiililaitteen sovellus- valikkoon ilmestyy Wolf Track- niminen sovellus, jonka ikonina toimii Susijengin logo. Paina sitä ja peli lähtee käyntiin. Laitteesta riippumatta päävalikko näyttää kutakuinkin samalta: Kuva pelin PC- versiosta. Laitteesta riippuen nappuloiden lukumäärä ja sijoittelu voivat vaihdella Valitse valikosta Uusi peli, joka nimensä mukaisesti aloittaa uuden pelin ja poistaa samalla kaikki mahdolliset aiemmat tallennukset. Ensimmäisellä peluukerralla pelaajalle kerrotaan pelin tarina sarjakuvaruuduissa ja itse pelikentissä Henrik Dettmann auttaa pelaajaa ensimmäisissä tasoissa pelin pelaamisen kanssa. Uusi peli- nappulan painamisen myötä peli avaa ensimmäisen sarjakuvaruudun pelaajalle luettavaksi. Sarjakuvaa voi vierittää alaspäin joko vetämällä hiiren rullalla tai nappulalla kuvaa alaspäin (PC- versio) tai vetämällä kuvaa sormella alaspäin (mobiili).

4 Ruudun oikeassa yläkulmassa on punainen nappula, jota painamalla voi aina ohittaa sarjakuvaruudut ja siirtyä itse peliin. Alareunassa olevilla nuolilla puolestaan vaihdetaan sarjakuvan sivua. Sarjakuvien jälkeen avautuu pelin karttanäkymä, jonka kautta pelaaja valitsee haluamansa maailman ja tason. Maailmat avautuvat sitä mukaa kun pelaaja selvittää (eli pelaa läpi) edelliset tasot. Karttanäkymä. Paina vihreää isoa nappulaa avataksesi metsämaailman. Kun olet painanut isoa vihreää nappulaa, eteesi ilmestyy tasonvalintakortti:

5 Paina ainoaa näkyvää korttia, jossa lukee Taso 1, Metsä. Tämä siis valitsee pelin 1. maailman 1. tason. Seuraavaksi valitaan pelaajat tasoon, mutta koska toistaiseksi tarinan takia ainoastaan Petteri Koponen on valittavissa. Lyhyen latausruudun jälkeen varsinainen peli alkaa.

6 Eteneminen Pelissä on 5 maailmaa ja jokaisessa maailmassa 3 tasoa. Etenemisen aikana pelaaja avaa uusia sarja- kuvasivuja pelin tarinasta, joka huipentuu 5. maailmassa. Sarjakuvasivuja voi myös lukea jälkikäteen pelin karttanäkymän kautta painamalla sarjakuvasymbolia ruudun vasemmassa alareunassa. Tarinan ohella tavoitteena on päästä kenttä kerrallaan eteenpäin, aina viimeisimmälle kentälle saak- ka mahdollisimman korkeilla tähtimäärillä. Toki yhdelläkin tähdellä pääsee aina pelissä seuraavalle kentälle. Peli vaatii nokkeluutta, nopeaa ajattelua ja nopeita sormia. Korkean tähtimäärän saavuttamiseksi pelaajan on kerättävä riittävä määrä pisteitä tasossa. Tämä tapahtuu keräämällä mahdollisimman paljon maasta löytyviä kolikoita sekä pelaamalla yleisesti hy- vin, eli pelaaja ei saa törmätä vihollisiin tai esteisiin liian usein. Tähdet ja pisteet tuovat peliin uudelleenpeluuarvoa pelin tarinan läpäisynkin jälkeen. Olemme teh- neet muutamista kentistä hankalia siten, että ne on periaatteessa helppo pelata läpi yhdellä tai kah- della tähdellä mutta täydellisen suorituksen kanssa saakin tehdä töitä enemmän. Se pelaaja, joka saa kolme tähteä kaikista 15:ta pelin tasosta, ansaitsee hatunnoston.

7 Peruspelimekaniikat Käydään ruudulla näkyvien nappuloiden ja elementtien nimet ja tarkoitukset läpi. Vasemmalla ylä- kulmassa on tauko- näppäin, joka avaa taukovalikon. Sieltä pelaaja voi mm. käynnistää kentän uudes- taan ja palata takaisin päävalikkoon. Vasemmalla alareunassa on puolestaan elämämittari. Tämä mittarin lukema laskee joka kerta kun pelaaja törmää esteisiin tai vastustajiin. Kun mittari on tyhjentynyt, pelaaja pökertyy eikä voi jatkaa matkaa. Tällöin taso on aloitettava alusta uudelleen. Oikeassa yläkulmassa on kerättyjen mitalien lukumäärä. Pelissä kerätyt mitalit vaikuttavat suuresti pelaajan saamaan tähdillä kerrottavaan arvosanaan jokaisen kentän lopussa. Itse pelissä hahmo juoksee automaattisesti eteenpäin. Pelaajan tehtävänä on siis keksiä, miten ohit- taa tai selvittää eteen tulevat esteet radalla. Yleisin ratkaisu on väistäminen. Väistäminen tapahtuu tietokoneella painamalla nuolinäppäintä joko vasemmalle tai oikealle, mobiilialustoilla puolestaan pelaajan pitää vetää sormella hahmoa joko oikealla tai vasemmalle. Nopea linjojen vaihtelu väistä- mällä on välttämätön tekniikka oppia, sillä myöhemmissä kentissä pelaajan pitää pystyä vaihtamaan linjoja todella nopeasti.

8 Kuvassa pelaaja väistää ruudun keskellä olevaa estettä vasemmalle kaistalle Hyppäämällä pelaaja voi ohittaa esteitä, jotka ovat matalampia kuin normaalit pelaajankokoiset esteet. Hyppäämiseen riittää että pelaaja painaa tietokoneella ylös- nuolinäppäintä. Mobiililla puo- lestaan riittää, että pelaaja vetää pelihahmoa sormella ylöspäin. Pelaaja hyppää esteen yli Liukumalla pelaaja puolestaan liukuu esteiden alta, jos niiden juuressa on miehen mentävä aukko. Liukuminen PC:llä tapahtuu painamalla alas- nuolinäppäintä. Mobiililla pelihahmoa vedetään sormel- la alaspäin ruudulla.

9 Pelaajahahmo liukuu esteen ali Kun pelaaja on selvittänyt radan, tule hän korinheittokohtaukseen. Tässä pelaajan pitää painaa heit- tonäppäintä tismalleen oikeassa ajoituksessa jotta heitto onnistuu täydellisesti. Toisaalta ainoastaan täydellinen epäonnistuminen heiton ajoituksessa johtaa heiton epäonnistumiseen.

10 Oikealla näkyvä mittari vaihtelee punaisen, keltaisen ja vihreän sävyn välillä. Kun mittari on punai- nen, heitto epäonnistuu. Keltainen on ok- suoritus ja vihreällä pelaaja saa erikoisliikkeen auki jolla pallo lentää koriin. Pallon heittäminen tapahtuu tietokoneella painamalla välilyöntiä. Mobiilialustoilla riittää että painaa ruutua. Ajoitus on molemmilla alustoilla avainsana, eli välilyönnin painallus tai täpäytys pitää ajoittaa niin että heittomittari näyttää vihreää.

11 Edistyneemmät pelimekaniikat Hahmonvalinta näkyy alareunassa keskellä Hahmojen valinta tulee mukaan peliin 1. tason jälkeen. Pelissä Susijengin pelaajat on jaettu kolmeen eri luokkaan, jotka määrittelevät heidän erikoiskykynsä. Luokat ovat selkeyden vuoksi eroteltu väreil- lä. Hahmovalinta ennen peliä. Jokaisesta luokasta valitaan yksi hahmo (kuvassa punaisen luokan hah- mon valinta) Siniseen luokkaan kuuluvat hahmot (Petteri Koponen ja Sasu Salin) pystyvät juoksemaan erityisen nopeasti tarvittaessa sekä hyppäämään todella korkealle sinisistä hyppyreistä.

12 Sinisen luokan hahmo hyppää hyppyristä korkealle Punaiseen luokkaan kuuluvat hahmot (Gerald Lee jr. ja Hanno Möttölä) heittävät palloa. Palloa hei- tetään tien pysäyttäviin punaisiin esteisiin, jolloin nämä kaatuvat tieltä pois sekä vihollisiin jotka ka- toavat pallon osuman myötä savuna ilmaan (kirjaimellisesti).

13 Punaisen luokan hahmo on heittänyt pallolla esteen pois tieltä Vihreään luokkaan kuuluvat hahmot (Teemu Rannikko ja Shawn Huff) puolestaan rynnivät vihreällä merkattujen esteiden läpi valtavalla voimalla kaataen ne tieltä.

14 Vihreän luokan hahmo jyrää vihreällä merkityn esteen Pelissä pärjäämisen perusedellytys on hahmojen vaihtaminen oikeaan aikaan jotta heidän erikois- osaamista voidaan hyödyntää tilanteissa joissa muut hahmot eivät voi tehdä mitään. Hahmoja vaih- dellaan tietokone- versiossa painamalla numeronäppäimiä (1-3). Ruudun alareunassa esiintyvä nu- mero ilmoittaa, mikä numero vastaa mitäkin hahmoa. Hahmon ympärillä oleva korosteväri puoles- taan kertoo, mikä hahmoluokka on kyseessä. Mobiililaitteilla hahmoa vaihdetaan näpäyttämällä halutun hahmon kuvaa. Jos pelaaja pelaa erityisen hyvin (ei osu esteisiin, väistelee nopeasti ja hävittää vastustajia) hän saa päälle Susimoodin. Tässä moodissa pelaajan elämämittari palautuu hieman ja hän on hetkellisesti immuuni vahingolle. Copyright 2014 Suomen Koripalloliitto ry

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Mobiili-HelleWin lyhyt käyttöopas

Mobiili-HelleWin lyhyt käyttöopas Mobiili-HelleWi Mobiili-HelleWin lyhyt käyttöopas 17.8.2018, Tampere Mika Perkiömäki Tuula Tikka Tunnukset Jotta voit käyttää Hellewin sähköistä mobiilipäiväkirjaa, tarvitset itsellesi tunnukset. Tunnukset

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Senioriliiton oma jäsenkorttiapplikaatio! Tehty

Senioriliiton oma jäsenkorttiapplikaatio! Tehty Senioriliiton oma jäsenkorttiapplikaatio! Tehty 9.4.2019 Hyvät senioriliiton paikallisyhdistysten jäsenet! Kansallinen senioriliitto ry:n jäsenkorttiapplikaatio on nyt julkaistu ja se on saatavilla niin

Lisätiedot

Siemens Webserver OZW672

Siemens Webserver OZW672 Siemens Webserver OZW67 Climatix IC pilvipalvelu Kytke laite lämpöpumpun ohjaimeen Kytke laite verkkopiuhalla internetiin Mene nettiselaimella Climatix IC palveluun Luo käyttäjätili ja rekisteröi laite

Lisätiedot

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen

Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Java Runtime -ohjelmiston asentaminen Windows Vista, Internet Explorer 7 - Suomenkielinen Huomaa! Asennuksen vaiheet voivat poiketa tästä ohjeistuksesta, johtuen esim. käyttämässäsi tietokoneessa olevasta

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

Mobiili-HelleWin lyhyt käyttöopas

Mobiili-HelleWin lyhyt käyttöopas Mobiili-HelleWi Mobiili-HelleWin lyhyt käyttöopas 17.8.2018, Tampere Mika Perkiömäki Tuula Tikka Tunnukset Jotta voit käyttää Hellewin sähköistä mobiilipäiväkirjaa, tarvitset itsellesi tunnukset. Tunnukset

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto PC -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

Android ja Windows ovat

Android ja Windows ovat ETEVÄ ANDROID-EMULAATTORI: Tutustu Androidiin DroidX tuo Androidkokemuksen Windowstietokoneelle ja tarjoaa hauskan tavan tutustua mobiilijärjestelmään. Android ja Windows ovat varsin erilaisiin laitteisiin

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Windows-koneilla Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 3 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytössä Mozzilla Firefox tai

Lisätiedot

1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto

1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto 1. Adobe Digital Editions ohjelman käyttöönotto Useimmat verkkokaupassa myytävät e-kirjat on suojattu Adobe DRM suojauksella. Näitä e-kirjoja voi lukea vain Adobe Digital Editions ohjelmalla, joka on asennettava

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys

OHJE Jos Kelaimeen kirjautuminen ei onnistu Mac-koneella Sisällys Sisällys 1 Varmista, että DigiSign-kortinlukijaohjelmisto on käynnissä 2 1.1 DigiSign-kuvake 2 1.2 Sovelluksen käynnistäminen 2 1.3 Kortin toiminnan varmistaminen 4 2 Jos käytät selaimena Mozilla, Firefox

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

Näin saat 365 päivän ajalta Freshest Data sisältöä NavionicsWeb Store nettikaupasta

Näin saat 365 päivän ajalta Freshest Data sisältöä NavionicsWeb Store nettikaupasta Näin saat 365 päivän ajalta Freshest Data sisältöä NavionicsWeb Store nettikaupasta April 2012 Näin pääset alkuun: Tämä dokumentti kuvaa kuinka saat Navionics Freshest Data päivityksen ensimmäistä kertaa.

Lisätiedot

Ohjeet e kirjan ostajalle

Ohjeet e kirjan ostajalle 1 Ohjeet e kirjan ostajalle 1. Ostaminen ja käyttöönotto 1.1. Näin saat e kirjan käyttöösi Lataa tietokoneellesi Adobe Digital Editions (ADE) ohjelma täältä: http://www.adobe.com/products/digitaleditions/.

Lisätiedot

Senioriliiton jäsenkorttiapplikaatio

Senioriliiton jäsenkorttiapplikaatio Senioriliiton jäsenkorttiapplikaatio Senioriliiton applikaatio Valmistuu 3/2019 Sisältää: Jäsenkortin Kirjautuminen, jäsenedut, yhteystiedot, linkit, mobiiliviestit ja uutiset. Mobiiliviestit sekä uutiset

Lisätiedot

Ceepos mobiilimaksaminen

Ceepos mobiilimaksaminen Ceepos mobiilimaksaminen Käyttöohje Versio 1.0 Servica Oy Servica Oy Ceepos mobiilimaksaminen 2 (14) Sisällys 1 Ceepos Mobiilimaksu... 3 2 Sovelluksen määritykset... 3 2.1 Sovelluksen lataaminen... 3 2.2

Lisätiedot

oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen

oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen oppimispeli esi- ja alkuopetusikäisten lasten matemaattisten taitojen tukemiseen ILMAINEN Lukimat-verkkopalvelun (www.lukimat.fi) kautta saatava tietokonepeli EKAPELI-MATIKKA Ekapeli-Matikka on tarkoitettu

Lisätiedot

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry

ProPilkki 2. yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012. järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry ProPilkki 2 yhteistyössä tapahtumassa Virtuaalinen pilkkiviikko 19.03.2012 25.03.2012 järjestäjänä Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ry 1) Asennus 2) Pelin käynnistys 3) Pelaaminen 4) Verkkopelin

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI HERVANNAN TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33721 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(17) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Harjoitus 3 Antti Hartikainen

Harjoitus 3 Antti Hartikainen Harjoitus 3 Antti Hartikainen s1300760 DP13S3A 2. Suunnitellaan ja asennetaan työasema yrityskäyttöön: a. Virtual Box guest additions (selvitä netistä mikä tämä on) b. Office työkalut (valitse itse sopivin

Lisätiedot

MeetNow-palvelun käyttöopas

MeetNow-palvelun käyttöopas MeetNow-palvelun käyttöopas toukokuu 2019 1 Sisällysluettelo Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen URI-osoitetta... 3 Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen IP-osoitetta

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 4 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 12 1 Secure hubiin kirjautuminen

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

Webinaarin osallistujan ohje

Webinaarin osallistujan ohje Webinaarin osallistujan ohje 9.10.2015 Webinaariohjelmisto Kiinko käyttää webinaareissaan WebEx-ohjelmistoa Se mahdollistaa tietokoneiden väliset neuvottelut, kokoukset ja koulutukset internet-yhteyden

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Outlook ja Yritysportaali Androidille

Outlook ja Yritysportaali Androidille Outlook ja Yritysportaali Androidille Sisältö 1. Tarvittavat sovellukset... 2 2. Secure Hubiin kirjautuminen... 3 3. Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 5 4. Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen....

Lisätiedot

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus

BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND: Two Souls BEYOND Touch Sovellus BEYOND Touch -SOVELLUS Jotta saisit kaiken irti BEYOND: Two Souls -pelikokemuksesta, suosittelemme pelaamaan peliä langattomalla DUALSHOCK 3-ohjaimella. Jos kuitenkin

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE

NETIKKA PCTV KÄYTTÖOHJE 1 (20) NETIKKA PCTV 2 (20) 1 YLEISTÄ...3 1.1 MIKÄ ON PCTV?...3 2 PCTV:N KÄYTÖN ALOITTAMINEN...4 2.1 VAATIMUKSET PALOMUURILTA...4 2.1.1 IGMP-palvelun käytön salliminen F-Securessa...4 2.2 VAATIMUKSET TIETOKONEELTA...8

Lisätiedot

Nettikalenterin tilausohjeet

Nettikalenterin tilausohjeet Nettikalenterin tilausohjeet Tässä dokumentissa kuvataan Nettikalenterin tilausohjeet erilaisille laitteille ja kalenteriohjelmille. Nettikalenterin tilaus toimii eri tavalla riippuen käytettävästä laitteesta,

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen

Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus. 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen Työryhmän jäsenen käyttöohje - RUMA-mobiilisovellus Sisällys 1. Sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen... 1 2. Päävalikko... 2 3. Työkartta-näkymä... 3 4. Liittyminen työryhmään... 4 5. Poistuminen työryhmästä...

Lisätiedot

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa

Koe uusi. Windows 8 viidessä minuutissa Koe uusi Windows Windows 8 viidessä minuutissa Mitä tarvitset Päästäksesi nopeasti alkuun, tulee sinulla olla: Salasana langattomaan verkkoosi Salasana sähköpostitiliisi Tervetuloa! Tervetuloa Windows

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 09/2014 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE

VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE VERKKOKIRJOJEN JA DIGILEHDEN KÄYTTÖOHJE Huom! Tämä käyttöohje koskee seuraavia verkkokirjoja ja digilehtiä: Joka kodin huoltovihko, Osakkaan remontit taloyhtiössä, Suomen Kiinteistölehti, Taloyhtiön vastuunjakotaulukko

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaali - osallistujan ohje 19.5.2015 Laitevaatimukset Tietokoneessa tulee olla asennettuna: Web-kamera Mikrofoni ja kaiuttimet tai kuulokkeet Tietokoneen internet selaimen tulee

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI

RAY MOBIILIASIAKASKORTTI 1 RAY MOBIILIASIAKASKORTTI Mobiiliasiakaskortti on matkapuhelimeen ladattava kortti, joka toimii perinteistä muovista asiakaskorttia vastaavana näyttökorttina. Siihen on personoitu asiakkaan nimi, asiakasnumero

Lisätiedot

Opas e- aineistojen lainaamiseen

Opas e- aineistojen lainaamiseen Opas e- aineistojen lainaamiseen Vanamo-kirjastot Mitä tarvitset? Vanamo-kirjastojen kirjastokortti ja tunnusluku Tietokone, tabletti, lukulaite tai älypuhelin Verkkoyhteys lainojen lataamista varten vanamokirjastot.fi

Lisätiedot

Secure hubiin kirjautuminen

Secure hubiin kirjautuminen Outlook Androidille Sisältö Secure hubiin kirjautuminen... 2 Vanhan sähköpostitilin poisto... 4 Outlookin ja Yritysportaalin käyttöönotto... 6 Hyvä ottaa huomioon asennuksen jälkeen.... 14 1 Secure hubiin

Lisätiedot

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus

PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus PELAAJAPROFIILI Mobiilisovellus Pelaajaprofiili netissä Pelaajaprofiilin www-palvelu on osoitteessa http://www.pelaajaprofiili.fi. Rekisteröidy tai hanki tunnukset ennen mobiilisovelluksen käyttöä. Pelaajaprofiilin

Lisätiedot

1. Mikä ASIO Notification on

1. Mikä ASIO Notification on ASIO Notification sovelluksen esittely ja testausohjeet 1. Mikä ASIO Notification on ASIO Notification on ASIO -ohjelmistoperheeseen kehitetty uusi oppilaitoksille tarkoitettu matkapuhelinsovellus ja viestintäpalvelu.

Lisätiedot

Ohje olettaa, että Java on asennettu oletuskansioonsa sekä päivitetty uusimpaan versioonsa ja että selaimen latauskansiona on oletus.

Ohje olettaa, että Java on asennettu oletuskansioonsa sekä päivitetty uusimpaan versioonsa ja että selaimen latauskansiona on oletus. Tulospalvelu käynnistyy väärällä ohjelmalla Ohje olettaa, että Java on asennettu oletuskansioonsa sekä päivitetty uusimpaan versioonsa ja että selaimen latauskansiona on oletus. Tilastointi-nappia painaessa

Lisätiedot

GN Hearing - sovellus - käyttöohje

GN Hearing - sovellus - käyttöohje GN Hearing - sovellus - käyttöohje Johdanto Onneksi olkoon sovelluksen lataamisen johdosta. Tämä sovellus tuottaa parempia kuuntelemiselämyksiä ja auttaa hyödyntämään kuulokojeitasi täysimääräisesti. Innovatiivinen

Lisätiedot

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje

Lumon tuotekirjaston asennusohje. Asennus- ja rekisteröintiohje Lumon tuotekirjaston asennusohje Asennus- ja rekisteröintiohje 1. Sisältö 1. Asennuspaketin lataaminen 4 2. Zip-tiedoston purkaminen ja sovelluksen asentaminen 4 3. Sovelluksen rekisteröiminen 7 4. Sisällön

Lisätiedot

COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS

COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS Table of Contents Ohjevideoita... 3 Ohjevideo: Collaboraten peruskäyttö... 4 Ruudunjaon lisäosan asentaminen Chromeen... 5 Collaboraten mobiilikäyttö... 9 Collaborate-etäopetukseen

Lisätiedot

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen

Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen s. 1/5 Tiedostojen lataaminen netistä ja asentaminen Yleistä Internetissä on paljon hyödyllisiä ilmaisohjelmia, jotka voi ladata ja asentaa omalle koneelle. Osa ohjelmista löytyy suomenkielisiltä sivuilta,

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella

F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella F-Secure KEY salasanojenhallintaohjelman käyttöönotto Mac -laitteella 1 F-Secure KEY F-Secure KEY on palvelu, joka tallentaa turvallisesti kaikki henkilökohtaiset tunnistetiedot, kuten salasanat ja maksukorttitiedot,

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt

ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt ipad:n päivitys versioon ios 7 Porin kaupungin luottamushenkilöt Sivu 1 / 8 Mikä versio ipadissani on? Alkusyksyllä 2013 jaetuissa kaupungin luottamushenkilöiden ipadeissa käyttöjärjestelmän versio on

Lisätiedot

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet

Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet Golfsimulaattorin käyttö- ja peliohjeet 1. Käynnistys 1.1 Koneiden käynnistys Käynnistettäviä laitteita on yhteensä Kolme: tietokone, monitori ja videotykki, myös tarvittaessa lasertulostin. Tietokoneen

Lisätiedot

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus

Vahva tunnistautuminen Office palveluihin. MFA Suojauksen lisätarkistus Vahva tunnistautuminen Office 365 - palveluihin MFA Suojauksen lisätarkistus Sisältö MFA Suojauksen lisätarkistus... 2 Ensisijaisen asetuksen määrittäminen... 3 Authenticator-sovellus Androidille... 4

Lisätiedot

COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS

COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS COLLABORATE - OPISKELIJAN OPAS Table of Contents Ohjevideoita... 3 Ohjevideo: Collaboraten peruskäyttö... 4 Collaboraten mobiilikäyttö... 5 Collaborate-etäopetukseen liittyminen mobiililaitteella... 6

Lisätiedot

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa.

Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. E-kirjan latausohje Mikäli olet saanut e-kirjan latauslinkin sähköpostilla, seuraa näitä ohjeita e-kirjan lataamisessa. Pikaohjeet 1. Varmista että tietokoneellesi on asennettu Adobe Digital Editions ohjelma.

Lisätiedot

EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas

EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas ios www.storageit.fi - Äyritie 8 D, 01510 VANTAA Salorantie 1, 98310 KEMIJÄRVI Sisältö 1. Lataaminen ja asennus 2. Kansiot ja tiedostot Uusien tiedostojen luonti

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu

Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu Käyttöohje: LAPIO latauspalvelu 24.8.2018 Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Kartalla liikkuminen ja zoomaus:... 2 3. Aineistojen etsiminen ja katselu:... 2 4. Ladattavien aineistojen valinta ja metatiedot:...

Lisätiedot

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen

Kahoot! Kirjautuminen palveluun. Sinikka Leivonen Kahoot! Kahoot! on internetselaimessa toimiva sovellus, jonka avulla voit pitää pieniä testejä/kokeita tai kysellä mielipiteitä. Testeihin liittyy myös pelillisyys, sillä eniten pisteitä saanut voittaa.

Lisätiedot

Share toiminto ja Seinä

Share toiminto ja Seinä Share toiminto ja Seinä Top 7 opetusaineisto jakautuu kahteen osaan: Top 7 Sähköiseen opetusaineistoon, joka on tarkoitettu opettajajohtoiseen työskentelyyn ja Top 7 Oppilaan aineistoon (Student -osio,

Lisätiedot

EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas

EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas EASY Tiedostopalvelin - mobiilin käyttöopas Android www.storageit.fi - Äyritie 8 D, 01510 VANTAA Salorantie 1, 98310 KEMIJÄRVI Sisältö 1. Lataaminen ja asennus 2. Kansiot ja tiedostot Uusien tiedostojen

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3. TILASTOINTI Näkymän muokkaus Kokoonpanot Pelaajien vaihtaminen Maali Rangaistukset Poista -toiminto

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011

mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 mtuutori Opiskelijan ohje v 2.0-1.2.2011 1 Sisältö Mobiiliominaisuuksien käyttöönotto mtuutorin lataaminen ja asentaminen mtuutoriin kirjautuminen Mobiilimateriaalin katseleminen Mobiilikyselyihin vastaaminen

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen

Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Ohjeistus Seppo pelipalvelun käyttämiseen Kirjautuminen Seppo pelipalveluun Seppo (ex-smartfeet) löytyy nykyään osoitteesta seppo.io. Kirjautumiseen tarvitset käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Salpauksessa

Lisätiedot

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry

Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön. Suomen Lentopalloliitto ry Ohjeistus pöytäkirjan käyttöön Suomen Lentopalloliitto ry 11.9.2018 Pöytäkirjasovelluksen testaus https://lentopallo.torneopal.fi/taso/laskuridev.php Ylläoleva osoite avaa näkymän, johon syötetään ottelunumero

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Löydä Helsinki Tietoa kaupungin palveluista lukutaidottomille helsinkiläisille

Löydä Helsinki Tietoa kaupungin palveluista lukutaidottomille helsinkiläisille loydahelsinki.fi Löydä Helsinki Tietoa kaupungin palveluista lukutaidottomille helsinkiläisille Uusi mobiili-infopalvelu Löydä Helsinki kertoo kaupunkilaisille heidän oikeuksistaan ja julkisista palveluista

Lisätiedot

Collector for ArcGIS. Ohje /

Collector for ArcGIS. Ohje / Collector for ArcGIS Ohje / 10.5.2019 2 (11) Sisältö 1. Collector for ArcGIS... 3 2. Kartan luominen ArcGIS Onlinessa... 3 2.1 Karttatason luominen... 3 2.2 Ominaisuustietotaulun kenttien määrittäminen...

Lisätiedot

Meetnow-palvelun käyttöopas

Meetnow-palvelun käyttöopas Meetnow-palvelun käyttöopas Maaliskuu 2017 1 Sisällysluettelo Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen URI-osoitetta...3 Yhteyden avaaminen videoneuvottelulaitteella käyttäen ip-osoitetta...4

Lisätiedot

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008

Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Mathcad 14.0 Single User -asennus 12.3.2008 Asennuksessa on kaksi vaihetta. Ensin asennetaan ohjelma tietokoneelle (vaiheet 1-3). Sen jälkeen asennetaan lisenssi (vaiheet 4-12). 1. Aseta Mathcad 14 CD-levy

Lisätiedot

Tasohyppelypeli. Piirrä grafiikat. Toteuta pelihahmon putoaminen ja alustalle jääminen:

Tasohyppelypeli. Piirrä grafiikat. Toteuta pelihahmon putoaminen ja alustalle jääminen: Tasohyppelypeli 1 Pelissä ohjaat liikkuvaa ja hyppivää hahmoa vaihtelevanmuotoisessa maastossa tavoitteenasi päästä maaliin. Mallipelinä Yhden levelin tasohyppely, tekijänä Antonbury Piirrä grafiikat Pelaajan

Lisätiedot

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa

Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Integroidun maksupäätteen lisääminen käyttöönotossa Elisa tarjoaa maksupäätteiksi Netsin Ingenico ipp350 tai iwl250 Ethernet yhteydellä ja iwl250 mallia Bluetooth yhteydellä. Jotta maksupääte toimii Elisa

Lisätiedot

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessa olevat Java ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi näiden ohjeiden mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna ohjeet työpaikan

Lisätiedot

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu

Salon kaupunki. Ceepos Mobiilimaksu Salon kaupunki Ceepos Mobiilimaksu 2 1. Ceepos Mobiilimaksu... 3 2. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen määritykset... 3 2.1. Sovelluksen lataaminen... 3 2.2. Sovelluksen avaaminen... 4 2.2.1. Käyttäjäksi

Lisätiedot

Kuvan ottaminen ja siirtäminen

Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvan ottaminen ja siirtäminen Kuvien ottaminen Kuvien ottaminen tapahtuu oppilaiden omien kännykkäkameroiden tai koulun tablettien kameran avulla o Työ tehdään pareittain, joten ainakin toisella työparin

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot