Langattoman verkon asennusopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Langattoman verkon asennusopas"

Transkriptio

1 Langattoman verkon asennusopas [Kamera Tietokone] (Mac OS X v10.4 -käyttäjille) TÄRKEÄÄ! Ohjelmisto on asennettava ennen kameran liittämistä tietokoneeseen. Aloita asentamalla ohjelmisto. Kameran mukana toimitettu ohjelmisto ImageBrowser Wireless Updater Lataa Kameran ohjelmisto Lataa Määritä kohdelaite kamerassa. Muodosta langaton yhteys. CDP-FI CANON INC.

2 2 Sisällys Sisällys Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten 3 Ohjeet... 3 Valmistelut ennen langattoman yhteyden käyttämistä... 4 Kohdelaitteen määrittäminen kamerassa... 9 Yhteyden muodostaminen Yhteyden katkaiseminen Kohdelaitteen poistaminen Langattoman verkon käyttäminen 21 Käytettävissä olevat toiminnot, kun kamera on liitetty tietokoneeseen Langattoman yhteyden vianmääritys 22 Ennen yhteydenottoa asiakastukeen Palomuurit Rajoitukset Tähän oppaaseen on pyritty sisällyttämään mahdollisimman täsmälliset ja täydelliset tiedot, mutta Canon ei ole vastuussa mahdollisista virheistä tai puutteellisista tiedoista. Canon pidättää itselleen oikeuden muuttaa tässä oppaassa kuvatun laitteiston ja ohjelmiston ominaisuuksia ilman ennakkoilmoitusta. Tätä opasta tai sen osaa ei saa monistaa, lähettää, muuntaa toiseen muotoon, tallentaa tiedonhakujärjestelmään eikä kääntää muille kielille missään muodossa eikä millään tavalla ilman Canonin kirjallista lupaa. Canon ei korvaa vahinkoja, jotka saattavat aiheutua tietojen vahingoittumisesta tai katoamisesta virhetoiminnon tai kameran, ohjelmiston, SD-muistikorttien (SD-korttien), tietokoneiden, oheislaitteiden tai muiden kuin Canonin SD-korttien käyttämisestä johtuvien toimintahäiriöiden takia. Tavaramerkkitietoja Macintosh ja Mac OS ovat Apple Computer Inc:n Yhdysvalloissa ja muissa maissa rekisteröityjä tavaramerkkejä. Wi-Fi on Wi-Fi Alliancen rekisteröity tavaramerkki, ja Wi-Fi CERTIFIED, WPA ja Wi-Fi CERTIFIED -logo ovat Wi-Fi Alliancen tavaramerkkejä. Copyright 2006 Canon Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

3 3 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten Tässä luvussa kuvataan, kuinka langattoman verkon asetukset määritetään kameran ja tietokoneen välistä langatonta yhteyttä varten. Ohjeet Määritä langattoman verkon asetukset noudattamalla seuraavia ohjeita. Valmistelut Tarkista tietokoneen käyttöjärjestelmä Varmista, että tietokoneen käyttöjärjestelmä on Mac OS X v10.4 tai uudempi. Tarkista langattoman verkon asetukset Tarkista tietokoneen verkkoasetukset ja tee tarvittavat muutokset, jotta yhteys voidaan muodostaa ongelmitta. Tarkista, onko tarvittava ohjelmisto asennettu Varmista, että tietokoneeseen on asennettu langattoman yhteyden edellyttämä ohjelmisto. Kameran mukana toimitettu ohjelmisto Verkkosivulta ladattu ImageBrowser Wireless Updater Verkkosivulta ladattu kameran ohjelmisto Kohdelaitteen määrittäminen Kohdelaitteen määrittäminen kamerassa Liitä kamera tietokoneeseen liitäntäkaapelilla ja määritä kohdelaite (tietokone) kamerassa.

4 4 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten Langattoman verkon käyttäminen Langattoman verkon käyttäminen Kun yhdistät kameran ja tietokoneen langattoman verkon avulla, voit ladata kuvia kamerasta tietokoneeseen tai tulostaa ne. Langattoman verkon käyttöominaisuuksista on lisätietoja kohdassa Käytettävissä olevat toiminnot, kun kamera on liitetty tietokoneeseen (s. 21). Valmistelut - ja Kohdelaitteen määrittäminen kamerassa -kohtien toimet tehdään, kun muodostat langattoman yhteyden ensimmäistä kertaa. Tämän jälkeen on tehtävä vain Langattoman verkon käyttäminen -kohdan toimet. Valmistelut ennen langattoman yhteyden käyttämistä Tässä luvussa kerrotaan esivalmisteluista, jotka on tehtävä ennen langattoman yhteyden käyttämistä. Aloita tarkistamalla tietokoneen käyttöjärjestelmä. Tietokoneen käyttöjärjestelmän tarkistaminen Käyttöjärjestelmä Langaton yhteys toimii vain Macintosh-tietokoneissa, joihin on asennettu valmiiksi Mac OS X v10.4 tai uudempi. Huomaa, että toimintoa ei voi käyttää Intelin prosessoreilla varustetuissa Macintosh-tietokoneissa. Langattoman verkon edellyttämä käyttöympäristö Langaton yhteys edellyttää jompaakumpaa seuraavista kokoonpanoista: Tietokoneessa on langattoman verkon toiminnot (esimerkiksi AirPort-verkkotoiminnot, LANkortti, kuten AirPort-kortti). Langaton LAN-reititin, kuten AirPort Base Station, on liitetty tietokoneeseen. Tietokoneen suojausohjelman palomuuriasetukset voivat estää kameran ja tietokoneen välisen yhteyden muodostumisen. Lisätietoja on kohdassa Palomuurit (s. 23).

5 5 Langattoman verkon asetusten tarkistaminen Kameran liittämistapa tietokoneeseen vaihtelee tietokoneen langattoman yhteyden määritysten mukaan. Katso seuraavia kuvia ja tarkista, onko käytössä yhteydenmuodostusmenetelmä A vai B. A Langaton verkko on jo käytössä Lisää kamera käytössä olevaan langattomaan verkkoon. B Suora yhteys kameran ja tietokoneen välillä Muodosta uusi verkko tietokonetta ja kameraa varten. Nykyinen verkko Langaton LAN-reititin Tarkista langattoman verkon asetukset ja kirjoita ne seuraavan sivun tarkistusluetteloon (s. 6). Käyttöpisteen (esimerkiksi langattoman LAN-reitittimen) kautta muodostettua kameran ja tietokoneen välistä yhteyttä kutsutaan infrastruktuuriyhteydeksi. Kameran ja tietokoneen välistä suoraa yhteyttä kutsutaan ad hoc -yhteydeksi. Reititin yhdistää useita tietokoneita tai muita laitteita lähiverkoksi. Langattoman verkon toiminnot sisältävää reititintä kutsutaan langattomaksi LAN-reitittimeksi. Jos et ole varma siitä, mikä käyttöjärjestelmä tietokoneessasi on, tarkista asia tietokoneen käyttöoppaasta.

6 6 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten Langattoman verkon määritysten tarkistaminen (vain kokoonpano A ) Jos käytössä on jo langaton verkko, tarkista seuraavat asetukset ja kirjoita ne tarkistusluetteloon. Jos AirPort-verkko on jo käytössä, voit tarkistaa asetukset AirPort Admin Utility -apuohjelmasta. Jos olet määrittämässä järjestelmänvalvojan hallitseman verkon asetuksia, pyydä verkon asetustiedot järjestelmänvalvojalta. Salausavain on keskeinen. Säilytä sitä varmassa paikassa, jotta muut eivät saa sitä selville. Langattoman LAN-reitittimen käyttöoppaassa on lisätietoja asetusten tarkistamisesta. Tarkistusluettelo Verkkonimi (SSID, ESSID) Kirjoita käyttämällesi langattomalle verkolle määritetty nimi. Verkossa käytettävä todennus ja tietojensalaus (tietojen salausmenetelmä tai -tila) Ei käytössä WEP (avoin) WEP (jaettu avain) WPA-PSK-TKIP WPA-PSK-AES Salausavain (verkkoavain) Verkossa käytettävä todennus ja tietojensalaus on langattomassa tiedonsiirrossa käytettävä tietojen salausmenetelmä. Merkitse langattomassa verkossa käytettävä menetelmä. Jos käytät AirPort-verkkoa, tarkista langattoman yhteyden apuohjelman asetukset ja tee seuraavat valinnat. [None/Ei mitään] tai [Do not use/älä käytä] [Disabled/Ei käytössä] [128 Bit WEP/128-bittinen WEP] [WEP (Open)/WEP (avoin)] [40 Bit WEP/40-bittinen WEP] [WEP (Open)/WEP (avoin)] [WPA Personal/Oma WPA] [WPA-PSK-TKIP] Jos valittuna on edellä mainituista poikkeava asetus, kamera ei pysty muodostamaan yhteyttä langattomaan verkkoon. Valitse tilalle jokin edellä mainituista asetuksista. Tiedot salataan langattomassa tiedonsiirrossa salausavaimen avulla. Tarkista langattomassa verkossa käytettävä avain. Pidä se salassa, sillä se on tärkeä. Jos käytät AirPort-verkkoa, määritä salausavaimeksi verkon salasana.

7 7 Avainindeksi (lähetysavain) Avainindeksi on käytössä, kun verkon todennus- tai tietojensalausmenetelmäksi on valittu WEP. Yhtä käyttöpistettä varten voidaan valita enintään neljä avainta. Merkitse langattomassa verkossa käytettävä avainindeksi. Jos käytät AirPort-verkkoa, valitse [1]. Jos käytät AirPort-verkkoa: Voit tarkistaa salasanan valitsemalla tukiaseman AirPort Admin Utility -ohjelmassa ja osoittamalla ikkunassa näkyvää avainkuvaketta. Tarkista, onko tarvittava ohjelmisto asennettu Ennen langattoman verkon asetusten määrittämistä varmista, että tietokoneeseen on asennettu seuraavassa mainittu ohjelmisto. Kameran mukana toimitetun ohjelmiston asennuksen tarkistaminen Tarkista, että kameran mukana toimitettu ohjelmisto on asennettuna. Jos ohjelmistoa ei ole asennettu, asenna se Canon Digital Camera Solution Disk -levyltä Ohjelmiston ja langattoman yhteyden oppaan kohdan Ohjelmiston käyttäminen Macintosh-ympäristössä Valmistelut (s. 47) ohjeiden mukaisesti. ImageBrowser Wireless Updater -ohjelman asentaminen Lataa ImageBrowser Wireless Updater samalta verkkosivulta, jolta latasit tämän oppaan. Lataa 1 Varmista, että ImageBrowser on asennettuna tietokoneeseen. ImageBrowser asentuu tavallisesti samalla, kun asennat kameran mukana toimitetun ohjelmiston. Jos ohjelmistoa ei ole asennettu, asenna se Ohjelmiston ja langattoman yhteyden oppaan kohdassa Ohjelmiston käyttäminen Macintosh-ympäristössä Valmistelut (s. 47) annettujen ohjeiden mukaisesti.

8 8 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten 2 Kaksoisosoita ladattua tiedostoa. Tämä purkaa tiedoston, ja Finder-kansioon tulee [IB56wOSX] ( )-symboli. 3 Kaksoisosoita [IB56wOSX]-symbolia ja sen jälkeen [Update Installer/Päivityksen asennus] ( )-symbolia. 4 Asenna ohjelmisto noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita. ImageBrowser päivittyy, ja langattoman yhteyden muodostamiseen tarvittava ohjelmisto asentuu. Kameran ohjelmiston päivittäminen Päivitä kameran laitteisto-ohjelmisto (kamerassa oleva ohjelmisto), jolloin se tukee langattoman verkkoyhteyden muodostamista Mac OS X v10.4 -käyttöjärjestelmään. Voit ladata ohjelmistopäivityksen samalta verkkosivulta, jolta latasit tämän oppaan. Verkkosivulla on lisätietoja kameran ohjelmiston päivittämisestä. Lataa Ohjelmiston asennuksen poistaminen Jos et enää tarvitse langattoman verkkoyhteyden ohjelmistoa, voit poistaa sen asennuksen avaamalla [Applications/Ohjelmat]-kansion ja sen jälkeen [Canon Utilities]-, [CameraWindow]- ja [Wireless/Langaton yhteys] -kansion ja kaksoisosoittamalla sitten [UnInstall/Poista asennus] -kansiota. Voit poistaa kameran mukana toimitetun ohjelmiston asennuksen vetämällä kunkin ohjelman kansion roskakoriin ja tyhjentämällä roskakorin.

9 Kohdelaitteen määrittäminen kamerassa Liitä kamera tietokoneeseen liitäntäkaapelilla ja määritä kamerassa kohdelaite (tietokone, johon muodostetaan langaton yhteys). Määritä kohdelaite Camera Wireless Setup -ohjelman avulla (langattoman yhteyden määritysapuohjelma). Tämä vaihe on tehtävä vain määritettäessä kohdelaite ensimmäistä kertaa. 9 Päivitä kameran ohjelmisto viimeisimpään versioon, ennen kuin määrität kohdelaitteen. Lataa ohjelmistopäivitys samalta verkkosivulta, jolta latasit tämän oppaan. Verkkosivulla on lisätietoja kameran ohjelmiston päivittämisestä. Kameraa ei voi yhdistää langattomasti tietokoneisiin, joita ei ole määritetty kohdelaitteiksi. Voit määrittää kamerassa enintään seitsemän laitetta. A B Langaton verkko on jo käytössä Suora yhteys kameran ja tietokoneen välillä Vaihe 9 jatkuu kohdassa A Langaton verkko on jo käytössä (s. 12) tai B Suora yhteys kameran ja tietokoneen välillä (s. 14). 1 A Jos langaton verkko on jo käytössä, varmista, että tietokone ja reititin on yhdistetty toisiinsa oikein ja että reitittimen langattoman yhteyden asetukset on määritetty oikein. B Jos tietokoneen ja kameran välille muodostetaan suora yhteys, varmista, että tietokoneen langattomat verkkotoiminnot on otettu käyttöön. 2 Kytke kameran mukana toimitettu liitäntäkaapeli tietokoneen USB-porttiin ja kameran DIGITAL-liitäntään. 3 Käynnistä kamera ja valitse toistotila. Kameran (Tulosta/jaa) -painikkeessa palaa sininen valo. Valo ei syty, jos kameran muistikortilla ei ole yhtään kuvaa. Virtapainike Toistotila

10 10 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten Kameran hallintaikkuna tulee tietokoneen näyttöön. Jätä ikkuna näkyviin sulkematta sitä. 4 Paina kameran MENU-painiketta. 5 Valitse kameran nestekidenäytössä näkyvästä valikosta [ (Langaton yhteys)] -valikko ja valitse [Määritä kohdelaite]. 6 Paina FUNC./SET-painiketta. MENUpainike FUNC./SETpainike Kameran nestekidenäyttöön tulee Syötä tiedot PC:llä -ilmoitus.

11 Oikealla puolella kuvattu Camera Wireless Setup -apuohjelma käynnistyy. Määritä langattoman verkon asetukset tässä ikkunassa Valitse [Next/Seuraava]. 8 Valitse [Simple Mode/Yksinkertainen tila] ja valitse [Next/Seuraava]. Useimmissa tilanteissa on suositeltavaa valita [Simple Mode/Yksinkertainen tila]. On suositeltavaa valita [Advanced Mode/Lisäasetukset], jos tietokoneen langattoman yhteyden asetukset on määritetty seuraavasti. Olet määrittämässä ad hoc -verkkoa. Olet määrittämässä asetuksia verkkoon, jonka asetuksia hallinnoi järjestelmänvalvoja. Tietokone on yhdistetty langattomaan LAN-reitittimeen kaapelilla. Verkossa käytetään kiinteitä IP-osoitteita. (IP-osoite on verkkoon yhdistetylle tietokoneelle tai muulle laitteelle annettu tunnusnumero.) Langattomassa LAN-reitittimessä ei ole DHCP-palvelinta. (DHCP on lyhenne sanoista Dynamic Host Configuration Protocol. Se antaa verkkoon liitetyille laitteille dynaamiset IP-osoitteet.) Voit muuttaa kameran määritystietoja lisäämällä valintamerkin [Change registered information in camera/muuta kameran määritystietoja] -ruutuun ja valitsemalla [Next/Seuraava]. Jos käytössä on jo langaton verkko, siirry vaiheeseen 9 kohdassa A Langaton verkko on jo käytössä (s. 12). Jos käytössä on suora yhteys kameran ja tietokoneen välillä, siirry vaiheeseen 9 kohdassa B Suora yhteys kameran ja tietokoneen välillä (s. 14).

12 12 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten A Langaton verkko on jo käytössä Tee vaiheiden 1 8 (s. 9 11) toimet, ennen kuin jatkat vaiheesta 9. 9 Valitse [I am using an access point/käytössä on käyttöpiste] ja valitse [Next/Seuraava]. Tämä ikkuna ei tule näkyviin, jos langattoman yhteyden määritykset tunnistetaan automaattisesti. Siirry seuraavaan vaiheeseen. Saat lisätietoja ikkunassa käytettävistä termeistä viemällä osoittimen niiden päälle. Ikkunan alaosaan tulee lyhyt selitys. 10 Syötä määritykset tarkistusluettelosta (s. 6) ja valitse [Next/Seuraava]. Joitakin langattoman yhteyden tietoja on ehkä jo määritettyinä, jos ne on tunnistettu automaattisesti. Varmista, että tiedot vastaavat tarkistusluettelon tietoja. Syötä muut asetustiedot. 11 Vahvista näkyviin tulevat tiedot ja valitse [Next/Seuraava]. Tähän kirjoittamasi nimi näkyy kameran [Kohdelaite]-luettelossa. Jos näkyviin tulee Insufficient space in camera/kamerassa on liian vähän tilaa -ilmoitus, poista tarpeettomia kohdelaitteita ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

13 12 Kun olet vahvistanut näkyviin tulevat asetukset, voit tulostaa määritetyt asetukset valitsemalla [Print/Tulosta]. Näitä tietoja tarvitaan, jos yhteys ei muodostu tai muutat asetuksia myöhemmin. Säilytä näitä tietoja varmassa paikassa, koska niissä on tärkeitä tietokonettasi koskevia tietoja Kun tulostus on valmis, valitse [Next/ Seuraava]. 14 Valitse [Finish/Valmis]. 15 Kun nestekidenäyttöön tulee [Määritys onnistui] -ilmoitus, paina FUNC./SETpainiketta. Verkon määritykset rekisteröidään nyt kameraan. 16 Paina kameran MENU-painiketta. Kamera palaa tämän jälkeen toistotilaan. 17 Katkaise kamerasta virta. Kameran hallintaikkuna sulkeutuu. 18 Irrota liitäntäkaapeli ja muodosta langaton yhteys. Testaa langattoman yhteyden oikea toiminta Yhteyden muodostaminen -kohdan ohjeiden avulla (s. 17).

14 14 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten B Suora yhteys kameran ja tietokoneen välillä Tee vaiheiden 1 8 (s. 9 11) toimet, ennen kuin jatkat vaiheesta 9. 9 Valitse [I do not have an access point, but my computer is compatible with wireless networks/verkossa ei ole käyttöpistettä, mutta tietokoneessa on langattoman verkon ominaisuudet] ja valitse [Next/Seuraava]. Tämä ikkuna ei tule näkyviin, jos langattoman yhteyden määritykset tunnistetaan automaattisesti. Siirry seuraavaan vaiheeseen. Saat lisätietoja ikkunassa käytettävistä termeistä viemällä osoittimen niiden päälle. Ikkunan alaosaan tulee lyhyt selitys. 10 Vahvista määritetyt asetukset ja valitse [Next/ Seuraava]. Asetukset otetaan käyttöön automaattisesti. Ne näkyvät ikkunassa. Näitä asetuksia ei yleensä tarvitse muuttaa. 11 Vahvista näkyviin tulevat tiedot ja valitse [Next/Seuraava]. Tähän kirjoittamasi nimi näkyy kameran [Kohdelaite]-luettelossa. Jos näkyviin tulee Insufficient space in camera/kamerassa on liian vähän tilaa -ilmoitus, poista tarpeettomia kohdelaitteita ja siirry seuraavaan vaiheeseen.

15 15 12 Kun olet vahvistanut näkyviin tulevat asetukset, voit tulostaa määritetyt asetukset valitsemalla [Print/Tulosta]. Näitä tietoja tarvitaan, jos yhteys ei muodostu tai muutat asetuksia myöhemmin. Säilytä näitä tietoja varmassa paikassa, koska niissä on tärkeitä tietokonettasi koskevia tietoja. 13 Kun tulostus on valmis, valitse [Next/ Seuraava]. 14 Muuta tietokoneen asetukset niin, että ne vastaavat näytön asetuksia. Lisätietoja asetusten muuttamisesta on tietokoneen käyttöoppaassa. Asetukset on selitetty tarkistusluettelossa (s. 6). Tämä ikkuna ei tule näkyviin, jos langattoman yhteyden määritykset tunnistetaan automaattisesti. Siirry vaiheeseen Valitse [OK]. 16 Valitse [Finish/Valmis].

16 16 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten 17 Kun nestekidenäyttöön tulee [Määritys onnistui] -ilmoitus, paina FUNC./SETpainiketta. Verkon määritykset rekisteröidään nyt kameraan. 18 Paina kameran MENU-painiketta. Kamera palaa tämän jälkeen toistotilaan. 19 Katkaise kamerasta virta. Kameran hallintaikkuna sulkeutuu. 20 Irrota liitäntäkaapeli ja muodosta langaton yhteys. Testaa langattoman yhteyden oikea toiminta Yhteyden muodostaminen -kohdan ohjeiden avulla (s. 17).

17 17 Yhteyden muodostaminen Muodosta yhteys tietokoneeseen kameran toimintojen avulla. Liitäntäkaapelia ei tarvita, sillä yhteys muodostetaan langattomasti. Kun olet määrittänyt kohdelaitteen (tietokoneen) Kohdelaitteen määrittäminen kamerassa (s. 9) -kohdan ohjeiden mukaisesti, muodosta yhteys. Langaton verkko toimii noin 30 metrin etäisyydellä kohdelaitteesta, jos siihen on suora näköetäisyys. Etäisyys vaihtelee olosuhteiden mukaan. Tietokoneeseen voi olla samanaikaisesti liitetty enintään yksi kamera. Kamera voi olla yhdistettynä vain yhteen kohdelaitteeseen samanaikaisesti. Jos yhteys on jo muodostettu yhteen laitteeseen ja yrität muodostaa toista yhteyttä, nykyinen yhteys katkeaa ja kamera ryhtyy muodostamaan yhteyttä uuteen kohdelaitteeseen. Katkaise langaton yhteys aina kamerasta (s. 19). 1 Käynnistä kamera ja valitse toisto- tai kuvaustila. Toistotila Kun kamera on liitetty tietokoneeseen, tallennetut kuvat voidaan ladata tietokoneeseen ja ne voidaan tulostaa. Kuvaustilat Kun yhteys on muodostettu, voit lähettää tallennetun kuvan heti tietokoneeseen. Virtapainike Toistotila tai kuvaustila Lisätietoja on kohdassa Käytettävissä olevat toiminnot, kun kamera on liitetty tietokoneeseen (s. 21). Elokuvatila ei ole käytettävissä langatonta yhteyttä käytettäessä. Voit vaihtaa kuvaus- ja toistotilan välillä langattoman yhteyden aikana. 2 Paina -painiketta. Nestekidenäyttöön tulee kohdelaitteen valintaikkuna. -painike palaa sinisenä. -painike FUNC./SETpainike MENUpainike Saat kohdelaitteen valintavalikon näkyviin myös painamalla MENUpainiketta, valitsemalla [ (Langaton yhteys)] -vaihtoehdon, [Yhdistä/ katkaise]-vaihtoehdon ja painamalla FUNC./SET-painiketta.

18 18 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten 3 Kun olet valinnut kohdelaitteen, valitse [Yhdistä]. Vaiheen 11 (s. 12, 14) kohdassa Kohdelaitteen määrittäminen kamerassa kohdelaitteelle määritetty nimi näkyy [Kohdelaite]-luettelossa. 4 Paina -painiketta (tai FUNC./SETpainiketta). Langattoman yhteyden merkkivalo ja - painikkeen valo vilkkuvat, kun laitteiden välille muodostuu yhteys. -painike FUNC./SETpainike Nestekidenäyttöön tulee yhteyden tilan ilmaiseva kuvake. Odota, kunnes langattoman yhteyden merkkivalo lakkaa vilkkumasta ja alkaa palaa tasaisesti ja nestekidenäyttöön tulee signaalin voimakkuutta (0 3 palkkia) kuvaava antennikuvake. Toistotilassa Yhteyden muodostuminen saattaa kestää jonkin aikaa, jos kamerassa on paljon kuvia. Seuraavia toimia ei saa tehdä tietokoneessa langattoman yhteyden aikana: * tietokoneen sulkeminen, uloskirjautuminen tai käyttöjärjestelmän käynnistäminen uudelleen * kameran hallintaikkunan sulkeminen. Katkaise langaton yhteys ensin kamerasta (s. 19), ennen kuin teet yllämainitut toimet. Jos et vaihda kohdelaitetta, voit muodostaa yhteyden myöhemmin painamalla -painiketta vaiheessa 2 yhden sekunnin ajan. Jos kameran nestekidenäyttöön tulee virheilmoitus, katso lisätietoja Ohjelmiston ja langattoman yhteyden oppaan kohdasta Yhteysongelmat (s. 100).

19 19 Yhteyden katkaiseminen Katkaise kameran ja tietokoneen välinen yhteys käyttämällä kameran toimintoja. 1 Aseta kamera toisto- tai kuvaustilaan. 2 Paina MENU-painiketta. 3 Valitse [ (Langaton yhteys)] -valikosta [Yhdistä/katkaise] ja paina FUNC./SETpainiketta. 4 Kun olet valinnut kohdelaitteen, valitse [Katkaise]. 5 Paina FUNC./SET-painiketta. Kameran ja tietokoneen välinen yhteys katkeaa. Langattoman yhteyden merkkivalo sammuu, kun kameran ja tietokoneen välinen yhteys katkeaa.

20 20 Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten Kohdelaitteen poistaminen Poista kohdelaite, jos sitä ei enää tarvita tai jos haluat määrittää uuden laitteen mutta kameraan on jo määritetty suurin mahdollinen määrä kohdelaitteita. 1 Aseta kamera toisto- tai kuvaustilaan. 2 Paina MENU-painiketta. 3 Valitse [ (Langaton yhteys)] -valikosta [Poista määritys] ja paina FUNC./SETpainiketta. 4 Valitse poistettava kohdelaite. 5 Valitse [Poista] ja paina FUNC./SET-painiketta. Valittu laite poistetaan. Näkyviin tulee seuraavan laitteen nimi. 6 Paina MENU-painiketta.

21 Langattoman verkon käyttäminen 21 Tässä luvussa kuvataan kuvien lataaminen kamerasta tietokoneeseen ja niiden tulostaminen langattoman verkon avulla. Varmista, että olet jo määrittänyt Langattoman verkon asetukset tietokonetta ja kameraa varten -kohdassa kuvatut asetukset. Käytettävissä olevat toiminnot, kun kamera on liitetty tietokoneeseen Seuraavat toiminnot ovat mahdollisia, kun kamera on liitetty tietokoneeseen langattoman verkon avulla tai käyttämällä liitäntäkaapelia (kiinteä verkkoyhteys). Lisätietoja on Ohjelmiston ja langattoman yhteyden oppaassa. Näyttökuvat ja toimet saattavat poiketa hieman käyttöjärjestelmän mukaan. Kameran tila Toistotila Kuvaustila Toiminto * Ohjelmiston ja langattoman yhteyden opas Langaton yhteys Kaapeliyhteys Lisätietoja sivulla* Kuvien lataaminen kamerasta tietokoneeseen tietokoneen toimintojen avulla s. 49 Kuvien lataaminen kamerasta tietokoneeseen kameran toimintojen avulla s. 90 (Suora siirto). Kuvien lähettäminen tietokoneeseen ja niiden tulostaminen tietokoneeseen yhdistetyn tulostimen avulla (tulostaminen s. 92 käyttämällä tietokonetta) Kuvaaminen tietokoneen avulla ([Remote shooting/etäkuvaus]) s. 95 Kuvien lataaminen tietokoneesta kameraan s. 63 Minun kamerani -tiedostojen lisääminen kameraan s. 69 Kuvien tallentaminen tietokoneeseen automaattisesti kuvaamisen aikana (Autom. s. 98 siirto) Älä tee muita toimia tietokoneella kameran hallintaikkunassa, kun kuvia siirretään kameran ja tietokoneen välillä langatonta verkkoa käyttämällä. Tulostusasetukset kuvien tulostamiseksi kamerasta tietokoneen välityksellä voidaan määrittää vain langattomassa yhteydessä. Asetuksia ei voi määrittää, kun yhteys on muodostettu kaapelin avulla (kaapeliyhteys).

22 22 Langattoman yhteyden vianmääritys Ennen yhteydenottoa asiakastukeen Lue ensin Ohjelmiston ja langattoman yhteyden oppaan kohta Langattoman yhteyden vianmääritys (s. 100). Lisätietoja palomuurin asetuksista on kohdassa Palomuurit (seuraava sivu). Jos ongelmia esiintyy, toimi seuraavien ohjeiden mukaisesti. Jos ongelma ei ratkea, ota meihin yhteyttä. Tarkista tietokoneen ja langattoman LAN-reitittimen välinen yhteys. Kameran ja tietokoneen yhteys ei toimi, jos tietokoneen ja langattoman LANreitittimen välisessä tiedonsiirrossa on virheitä. Tarkista palomuuri Jotkin palomuuriasetukset voivat estää kameran ja tietokoneen välisen yhteyden. Tarkista ohjelmisto Jos seuraavia ohjelmistoja ei ole asennettu asianmukaisesti, kameran ja tietokoneen välille ei ehkä voi muodostaa yhteyttä: kameran mukana toimitettu ohjelmisto ImageBrowser Wireless Updater kameran ohjelmisto. Varmista, että tietokone ja langaton LANreititin toimivat oikein ja että langaton verkko on otettu käyttöön tietokoneessa. Tietokoneen tai langattoman LAN-reitittimen käyttöoppaassa on lisätietoja. Tarkista palomuurin asetukset. Lisätietoja on kohdassa Palomuurit (s. 23). Tarkista, että tarvittava ohjelmisto on asianmukaisesti asennettu. Lisätietoja on kohdassa Tarkista, onko tarvittava ohjelmisto asennettu (s. 7). Jos mikään näistä ehdotuksista ei ratkaise ongelmaa: Muut kuin langattomaan verkkoon liittyvät ongelmat Lisätietoja on Ohjelmiston ja langattoman yhteyden oppaan kohdassa Vianmääritys (s. 114). Asiakastukikeskus Lisätietoja on kameran mukana toimitetun European Warranty System -kirjasen takakannessa.

23 Palomuurit Palomuurit suojaavat tietokoneita tietoturvauhilta, kuten viruksilta ja luvattomilta käyttäjiltä. Jotkin palomuuriasetukset voivat kuitenkin häiritä kameran ja tietokoneen välistä yhteyttä. Jos langattoman yhteyden muodostaminen kameran ja tietokoneen välille ei onnistu, varmista, että seuraavassa mainitut asetukset on muutettu. 23 Kirjaudu tietokoneeseen järjestelmänvalvojana ja määritä palomuuriasetukset. Stealth (Varkaussuojaus) poissa käytöstä Jos varkaussuojaus on käytössä, tietokone ei pysty vastaamaan kameralle eikä kamera pysty tunnistamaan kohdetietokonetta. Bonjour käytössä Langaton yhteysohjelma käyttää Bonjour-tekniikkaa kameran tunnistamiseen. Jos käytät suojausohjelmiston palomuuria, tarkista edellä mainitut asetukset ohjelmiston käyttöoppaasta.

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon

Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Canon-digitaalikamera Käyttöopas kahden kameran väliseen tiedostojen siirtoon Sisällysluettelo Johdanto....................................... 1 Kuvien siirtäminen langattomassa yhteydessä........ 2 Kameran

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys. Liite Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys

Wi-Fi Direct -opas. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla. Vianmääritys Wi-Fi Direct -opas Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla Vianmääritys Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Helppo määritys Wi-Fi Directin avulla SSID:n

Lisätiedot

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Русский Norsk Dansk Polski Magyar Čeština Svenska Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lisätiedot

Asennusohje. 1. Laitteen asentaminen. 2. Ohjelmiston asentaminen. Käyttöpaneelisivu

Asennusohje. 1. Laitteen asentaminen. 2. Ohjelmiston asentaminen. Käyttöpaneelisivu Asennusohje. Laitteen asentaminen. Ohjelmiston asentaminen Käyttöpaneelisivu . Laitteen asentaminen 0 cm (4.0 inches) 33 cm (3 inches) 0 cm (7.9 inches) 0 cm (7.9 inches) 3 89,6 0 50 5 80 Virtalähde 0-7

Lisätiedot

N300 WiFi-reititin (N300R)

N300 WiFi-reititin (N300R) Easy, Reliable & Secure Asennusopas N300 WiFi-reititin (N300R) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä

Lisätiedot

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille

RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille RICOH Ri 100/RICOH Ri 100 Pink/ RICOH Ri 100 Green Lisätietoja langattoman LANin käyttäjille Tämä opas antaa tietoa laitteen liittämisestä langattomaan verkkoon infrastruktuuritilassa. Infrastruktuuritilassa

Lisätiedot

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Русский Norsk Dansk Polski Magyar Čeština Svenska Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lisätiedot

WiFi-asetusopas. Infrastruktuuritila

WiFi-asetusopas. Infrastruktuuritila WiFi-asetusopas uu Johdanto WLAN-tiloja on kaksi: infrastruktuuritila yhteyden muodostamiseksi tukiaseman kautta ja ad-hoc-tila suoran yhteyden muodostamiseksi WLAN-yhteensopivalla laitteella (kuten kannettavalla

Lisätiedot

N150 WiFi-reititin (N150R)

N150 WiFi-reititin (N150R) Easy, Reliable & Secure Asennusopas N150 WiFi-reititin (N150R) Tavaramerkit Merkki- ja tuotenimet ovat omistajiensa tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietoja voidaan muuttaa ilman erillistä

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-340CW/350CDN/350CDW/370CDW/380CDW DCP-905CDW/900CDN/900CDW MFC-930CW/940CDN/9330CDW/9340CDW Versio A FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille

Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Lue tämä opas huolellisesti ennen laitteen käyttämistä ja pidä se tallessa. Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tietoja langattoman lähiverkon käyttäjille Tässä oppaassa kerrotaan, miten laite yhdistetään

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset

Ohjelmistopäivitykset Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta

Aloita tästä. Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Aloita tästä Värikasettien kohdistaminen ilman tietokonetta Noudata Asennusohjeessa annettuja laitteiston asennusohjeita. Jatka optimoimalla tulostuslaatu seuraavasti. 1 Varmista, että olet lisännyt paperikaukaloon

Lisätiedot

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas

Kytkentäopas. Tuetut käyttöjärjestelmät. Tulostimen asentaminen. Kytkentäopas Sivu 1/5 Kytkentäopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 8 Windows 7 SP1 Windows 7 Windows Server 2008

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Tuki Kiitos, että valitsit NETGEAR-tuotteen. Kun olet asentanut laitteen, rekisteröi tuotteesi laitteen pohjaan merkityn sarjanumeron avulla osoitteessa

Lisätiedot

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje

JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje JOVISION IP-KAMERA Käyttöohje 1 Yleistä... 2 2 Kameran kytkeminen verkkoon... 2 2.1 Tietokoneella... 2 2.2 Älypuhelimella / tabletilla... 5 3 Salasanan vaihtaminen... 8 3.1 Salasanan vaihtaminen Windows

Lisätiedot

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas

Digitaalikamera Ohjelmisto-opas EPSON-digitaalikamera / Digitaalikamera Ohjelmisto-opas Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä julkaisusta ei saa jäljentää, tallentaa tai siirtää missään muodossa tai millään tavoin elektronisesti,

Lisätiedot

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet

Aloita tästä. Poista kaikki teipit ja nosta näyttö. Tarkasta varusteet HP Photosmart 2600/2700 series all-in-one User Guide Aloita tästä 1 USB-kaapelin käyttäjät: Asenna USB-kaapeli vasta, kun sinua neuvotaan tekemään niin, koska muuten ohjelmisto ei ehkä asennu oikein. Määritä

Lisätiedot

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580

Käyttöopas AE6000. Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 Käyttöopas AE6000 Wireless Dual Band -USB-minisovitin AC580 a Sisällys Tuotteen yleiskatsaus Ominaisuudet 1 Asennus Asennus 2 Langattoman verkon määrittäminen Wi-Fi-asetusten automaattinen määritys 3 Langattoman

Lisätiedot

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä

Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä Foscam kameran asennus ilman kytkintä/reititintä IP laitteiden asennus tapahtuu oletusarvoisesti käyttäen verkkokaapelointia. Kaapeli kytketään kytkimeen tai suoraan reittimeen, josta laite saa IP -osoitetiedot,

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoliitännän kautta. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Kaavio Kaaviossa kuvataan,

Lisätiedot

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta.

ALOITA TÄSTÄ. Langaton USB Langallinen. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus ja liitännät -ohjetta. ALOITA TÄSTÄ Jos vastaus johonkin näistä kysymyksistä on kyllä, siirry vastaavaan kohtaan lukemaan asennus- ja liitäntäohjeet. Haluatko liittää tulostimen langattomaan verkkoon? Käytä Langaton verkkoasennus

Lisätiedot

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi

Suomi. Turvallisuusohjeet. Suomi Tämä opas sisältää: Turvallisuusohjeet sivulla 17. Asennuksen vianmääritys sivulla 18. Lisätietojen löytäminen sivulla 22. Turvallisuusohjeet Käytä vain tämän tuotteen mukana toimitettua tai valmistajan

Lisätiedot

WiFi-asetusopas. Mallinumero SP 212/SP 213 -sarja

WiFi-asetusopas. Mallinumero SP 212/SP 213 -sarja WiFi-asetusopas Mallinumero SP 212/SP 213 -sarja Johdanto WLAN-tiloja on kaksi: infrastruktuuritila yhteyden muodostamiseksi tukiaseman kautta ja ad-hoc-tila suoran yhteyden muodostamiseksi WLAN-yhteensopivalla

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas

Ohjelmiston asennusopas Ohjelmiston asennusopas Oppaassa kerrotaan, miten ohjelmisto asennetaan USB- tai verkkoyhteydellä. Verkkoasennus ei ole käytettävissä malleissa SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Jos haluat määrittää langattoman

Lisätiedot

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

R6300v2 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Pakkauksen sisältö. Tervetuloa. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli. USBvirtasovitin. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Pakkauksen sisältö Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin Pikaopas Seinäpidike Kiinnitysruuvit Liitä

Lisätiedot

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen

WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen WR-R10- langattoman kauko-ohjaimen laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä opaskirjassa kerrotaan, miten WR-R10- langattoman kaukoohjaimen laiteohjelma päivitetään. Jos

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J6520DW/J6720DW/J6920DW/J6925DW. Versio A FIN AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Versio A FIN Huomautusten selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa huomautusten tyyliä: Vinkit kertovat,

Lisätiedot

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen

Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Langattomien kauko-ohjainten WR-1/WR-R10 laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tässä oppaassa kerrotaan, kuinka päivitetään laiteohjelma langattomiin kauko-ohjaimiin WR-1 ja

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. AC1200 WiFi-reititin Malli R6100 Asennusopas

Pakkauksen sisältö. AC1200 WiFi-reititin Malli R6100 Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4

Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas. Sisällys Ennen käyttöä...2 Varotoimet...3 Tulostaminen...4 Bluetooth-yksikkö BU-20 Tulostusopas Sisällys Ennen käyttöä......................................2 Varotoimet.........................................3 Tulostaminen.......................................4

Lisätiedot

Pakkauksen sisältö. R6250 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas

Pakkauksen sisältö. R6250 Älykäs Wi-Fi-reititin Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista

Kytkentäopas. Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten. Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Sivu 1/5 Kytkentäopas Windows-ohjeet paikallisesti liitettyä tulostinta varten Ennen Windows-tulostinohjelmiston asentamista Paikallinen tulostin on tulostin, joka on liitetty tietokoneeseen USB- tai rinnakkaiskaapelilla.

Lisätiedot

Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9

Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9 Käyttöopas Mac Sisällys Aloittaminen... 1 Mac-uudelleenalustusapuohjelman käyttäminen... 1 FreeAgent-ohjelmiston asentaminen... 4 Levyasemien turvallinen poistaminen... 9 Levyasemien hallinta... 10 Ohjelmiston

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Versio B FIN

Wi-Fi Direct -opas. Versio B FIN Wi-Fi Direct -opas Versio B FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J4110DW, MFC-J4310DW/J4410DW/J4510DW/J4610DW/J4710DW Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J132W/J152W/J172W/J552DW/J752DW, MFC-J285DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW AirPrint-opas Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J3W/J5W/J7W/J55DW/J75DW, MFC-J85DW/ J450DW/J470DW/J475DW/J650DW/J870DW/J875DW Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään

Lisätiedot

WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN3000RP: asennusopas. Laajennetun langattoman verkon toiminta-alue Reitittimen kantama

WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN3000RP: asennusopas. Laajennetun langattoman verkon toiminta-alue Reitittimen kantama WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN3000RP: asennusopas Laajennetun langattoman verkon toiminta-alue Reitittimen kantama 2011 NETGEAR, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän julkaisun mitään osaa ei

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN

AirPrint-opas. Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN AirPrint-opas Tämä opas on tarkoitettu mustesuihkumalleille. Versio B FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: DCP-J40DW, MFC-J430DW/J440DW/J450DW/J460DW/J470DW Kuvakkeiden selitykset

Lisätiedot

WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN2000RPTv2: asennusopas

WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN2000RPTv2: asennusopas WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN2000RPTv2: asennusopas YHDISTÄ LANGALLISET LAITTEET LANGATTOMASTI LANGATON LAAJENNUS Laajennettu langaton alue Nykyinen reitittimen alue NYKYINEN REITITIN 2011 NETGEAR,

Lisätiedot

Nopean asennuksen ohje

Nopean asennuksen ohje Tulostuspalvelin Nopean asennuksen ohje Nopean asennuksen ohje 1.1 Hardwaren asennusmenettely 1. Liitä tulostuspalvelin tulostimeen, jota haluat käyttää verkossa. 2. Liitä tulostuspalvelin verkkoon liittämällä

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Versio 0 FIN

Wi-Fi Direct -opas. Versio 0 FIN Wi-Fi Direct -opas Versio 0 FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J4510DW Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: VINKKI Vinkit kertovat,

Lisätiedot

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB

TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB TeleWell TW-WLAN 802.11g/n USB V2 Copyright Pikaohje Pakkauksen sisältö. 1 USB-sovittimen asennus Windows Xp.... 2 Windows Vista..... 6 Mac OS X..... 10 Wlan-tukiasemaan yhdistäminen Windows XP / Vista...

Lisätiedot

AirPrint-opas. Versio 0 FIN

AirPrint-opas. Versio 0 FIN AirPrint-opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi käyttää yhdessä muiden

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B

Pika-aloitusopas. Langaton IP-kamera. Tekninen tuki QG4_B FI Tekninen tuki Langaton IP-kamera Pika-aloitusopas Lataa Windows- tai Mac-asiakasohjelmisto seuraavasta osoitteesta: https://reolink.com/software-and-manual/ Tarkemmat asennusohjeet selostetaan käyttöoppaassa:

Lisätiedot

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys

Huawei E3276s ohjelmistopäivitys Huawei E3276s ohjelmistopäivitys 1. Aloita kytkemällä nettitikku tietokoneen USB-porttiin. Jos nettitikku ei ole aikaisemmin ollut käytössä tässä tietokoneessa, niin hetken päästä aukeaa Mobile Broadband

Lisätiedot

AirPrint-opas. Versio 0 FIN

AirPrint-opas. Versio 0 FIN irprint-opas Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkki Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia tai miten toimintoa voi käyttää yhdessä muiden

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Visuaalinen opas. Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-01727A-FI

Visuaalinen opas. Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-01727A-FI Visuaalinen opas Xerox CX -tulostuspalvelin Perustuu Creo Color Server -teknologiaan Xerox Color 550/560 -tulostinta varten 653-0177A-FI CX-tulostuspalvelintietokoneen kaapeliliitännät 1 3 4 5 1VDC POWER

Lisätiedot

Tervetuloa. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti.

Tervetuloa. Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Arlo Baby -pikaopas Tervetuloa Kiitos, että valitsit Arlo Babyn. Pääset alkuun helposti. Pakkauksen sisältö Arlo Baby -kamera USBvirtakaapeli USBvirtasovitin (vaihtelee alueittain) Pikaopas Seinäpidike

Lisätiedot

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas

Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti. Asennusopas Nokia C110/C111-langattoman lähiverkon kortti Asennusopas VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA MOBILE PHONES Ltd ilmoittaa vastaavansa siitä, että tuotteet DTN-10 ja DTN-11 noudattavat Euroopan neuvoston

Lisätiedot

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa

JOHDANTO AirPrint on käytettävissä vain tulostimissa tai monitoimilaitteissa, jotka tukevat AirPrintiä. Huomaa Käyttöopas AirPrint JOHDANTO Tässä oppaassa olevien tietojen täydellisyys, täsmällisyys ja ajantasaisuus on pyritty varmistamaan kaikin keinoin. Valmistaja ei vastaa omien vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille:

AirPrint-opas. Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: AirPrint-opas Tämä käyttöopas soveltuu seuraaville malleille: HL-L850CDN/L8350CDW/L8350CDWT/L900CDW/L900CDWT/ L9300CDW/L9300CDWT/L9300CDWTT DCP-L8400CDN/L8450CDW MFC-L8600CDW/L8650CDW/L8850CDW/L9550CDW

Lisätiedot

USB-kaapelin käyttäjät: asenna USB-kaapeli vasta vaiheessa A2. 10 x 15 cm:n (4 x 6 tuuman) valokuvapaperi

USB-kaapelin käyttäjät: asenna USB-kaapeli vasta vaiheessa A2. 10 x 15 cm:n (4 x 6 tuuman) valokuvapaperi Aloita tästä 1 Tärkeitä asennustietoja Kiinteän tai langattoman verkon käyttäjät: noudata tämän asennusoppaan ohjeita, jotta voit lisätä HP All-in-One -laitteen verkkoosi. USB-kaapelin käyttäjät: asenna

Lisätiedot

Google Cloud Print -opas

Google Cloud Print -opas Google Cloud Print -opas Tietoja Google Cloud Printistä Tulostaminen Google Cloud Printillä Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja Google

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus

ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys. + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus ClassPad fx-cp400 OS2-päivitys + Manager-ohjelmisto ja Physium-sovellus Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700

Pikaopas. WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Pikaopas WiFi-kantaman laajennin N300 Malli EX2700 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 WiFi-vahvistimen esittely................................. 4 Etu- ja sivupaneeli...................................

Lisätiedot

QUICK INSTALLATION GUIDE

QUICK INSTALLATION GUIDE Wireless AC1200 Dual Band ACCess Point QUICK INSTALLATION GUIDE ASENNUSOPAS PAKKAUKSEN SISÄLTÖ Wireless AC1200 Dual Band Access Point Huomaa: Kaksi irrotettavaa antennia. 12 V, 1A ULKOINEN VIRTALÄHDE (SISÄLTÄÄ

Lisätiedot

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows XP ja Vista -käyttöjärjestelmiin LW056V2 Langaton Sweex LAN-korttiväyläsovitin 54 Mbps Johdanto Älä altista langatonta Sweex LAN-korttiväylän sovitinta 54 Mbps äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä.

Lisätiedot

Pikaopas. Powerline 1000 Malli PL1000v2

Pikaopas. Powerline 1000 Malli PL1000v2 Pikaopas Powerline 1000 Malli PL1000v2 Pakkauksen sisältö Joillain alueilla ohje-cd-levy toimitetaan tuotteen mukana. 2 Aloittaminen Powerline-sovittimet ovat vaihtoehtoinen tapa laajentaa verkkoa käyttämällä

Lisätiedot

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite

AirPrint-opas. Tietoja AirPrintistä. Asetustoimet. Tulostaminen. Liite AirPrint-opas Tietoja AirPrintistä Asetustoimet Tulostaminen Liite Sisällys Tietoja oppaasta... 2 Oppaassa käytetyt symbolit... 2 Vastuuvapauslauseke... 2 1. Tietoja AirPrintistä Tulostaminen AirPrintillä...

Lisätiedot

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla.

Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. Comet pysäköintimittarin asennus ja kytkeminen tietokoneeseesi (Windows XP) USB-kaapelilla. HUOM! TÄMÄ OHJE ON COMET LAITTEEN ENSIMMÄISTÄ ASENNUSKERTAA VARTEN. Ladataksesi rahaa Comet pysäköintimittariisi

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Versio A FIN

Wi-Fi Direct -opas. Versio A FIN Wi-Fi Direct -opas Versio A FIN Mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: HL-3140CW/3150CDW/3170CDW/3180CDW DCP-9015CDW/900CDW MFC-9130CW/9330CDW/9340CDW Oppaassa käytetyt kuvakkeet Tässä käyttöoppaassa

Lisätiedot

WiFi-kantaman laajennin N600

WiFi-kantaman laajennin N600 Asennusopas WiFi-kantaman laajennin N600 Malli WN2500RP Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Laajentimen esittely..................................... 4 Etupaneeli.........................................

Lisätiedot

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille

Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Brother ScanViewerin opas ios- / OS X -järjestelmille Versio 0 FIN Kuvakkeiden selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa vinkkimerkintää: VINKKI Vinkit kertovat, miten eri tilanteissa voi toimia

Lisätiedot

WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN3000RP: asennusopas. Laajennetun langattoman verkon toiminta-alue Reitittimen kantama

WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN3000RP: asennusopas. Laajennetun langattoman verkon toiminta-alue Reitittimen kantama WiFi-verkon kantaman yleislaajennin WN3000RP: asennusopas Laajennetun langattoman verkon toiminta-alue Reitittimen kantama 2011 NETGEAR, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän julkaisun mitään osaa ei

Lisätiedot

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas

Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Ohjelmistopäivitykset Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat muuttua

Lisätiedot

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12

Sisällysluettelo 4 ONGELMATILANTEIDEN RATKAISUT... 12 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Vastuuvapauslauseke ja takuun rajoitus... 2 1.2 Tarvittavat varusteet... 2 1.3 Etäohjattavat toiminnot... 3 2 SOVELLUKSEN ASENTAMINEN JA ALKUASETUKSET... 4 2.1 Sovelluksen

Lisätiedot

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas

Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas Mobiililaitteiden WiFi-vahvistin WN1000RP Asennusopas 2012 NETGEAR, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän julkaisun mitään osaa ei saa kopioida, lähettää, muuntaa, tallentaa tiedonhakujärjestelmään tai

Lisätiedot

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla...

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... Lisätoiminnot Sisällysluettelo USB-laitteen jakaminen verkossa... 3 USB-tulostimen jakaminen... 5 Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... 6 NETGEAR genie -sovellus... 8 2 USB-laitteen jakaminen

Lisätiedot

Windows. Valmistelut. Windows

Windows. Valmistelut. Windows Laiteohjelman päivittäminen vaihdettavalla objektiivilla varustetuille edistyksellisille Nikon 1 -kameroille, 1 NIKKOR -objektiiveille ja Nikon 1 -lisävarusteille Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen.

Lisätiedot

EOS 6D (WG) Wi-Fi-toiminnon käyttöopas SUOMI KÄYTTÖOPAS

EOS 6D (WG) Wi-Fi-toiminnon käyttöopas SUOMI KÄYTTÖOPAS EOS 6D (WG) Wi-Fi-toiminnon käyttöopas SUOMI KÄYTTÖOPAS Langattomien lähiverkkotoimintojen käyttäminen Kameran langattomien lähiverkkotoimintojen avulla useita toimia voidaan suorittaa langattomasti. Näitä

Lisätiedot

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla

Tulostimen asentaminen Software and Documentation -CD-levyn avulla Sivu 1/6 Yhteysopas Tuetut käyttöjärjestelmät Software and Documentation -CD-levyltä voi asentaa tulostinohjelmiston seuraaviin käyttöjärjestelmiin: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008

Lisätiedot

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800

Pikaopas. WiFi-kantamanlaajennin AC750. Malli EX3800 Pikaopas WiFi-kantamanlaajennin AC750 Malli EX3800 Aloittaminen NETGEAR-WiFi-kantamanlaajennin laajentaa WiFi-verkkoa vahvistamalla nykyistä WiFi-signaalia ja parantamalla signaalin laatua pitkillä etäisyyksillä.

Lisätiedot

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas

Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Option GlobeSurfer III pikakäyttöopas Laitteen ensimmäinen käyttöönotto 1. Aseta SIM-kortti laitteen pohjaan pyötätuen takana olevaan SIM-korttipaikkaan 2. Aseta mukana tullut ethernetkaapeli tietokoneen

Lisätiedot

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S

DNA Mokkula 4G LTE WLAN S PIKAOPAS DNA Mokkula 4G LTE WLAN S Virtapainike Navigaatiopainike WPS-painike LCD-näyttö Ulkoisen antennin liitin Micro USB-portti Paketin sisältö Mokkulan lisäksi: Litium-ioniakku Seinälatausadapteri

Lisätiedot

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI

Ohjelmiston asennusopas NPD4758-00 FI NPD4758-00 FI Ohjelmiston asennus USB-liitäntää koskeva huomautus: Älä liitä USB-johtoa ennen kuin ohjeissa määrätään tekemään niin. Jos tämä näyttö tulee esiin, napsauta Cancel (Peruuta). Ethernet-liitäntää

Lisätiedot

Kameran laiteohjelman päivittäminen

Kameran laiteohjelman päivittäminen Kameran laiteohjelman päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys voidaan tehdä Nikonin

Lisätiedot

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet

HP Roar Plus -kaiutin. Muut ominaisuudet HP Roar Plus -kaiutin Muut ominaisuudet Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows ja Windows Vista ovat Microsoft-konsernin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

NETGEAR Trek N300-matkareititin ja -kantamanlaajennin

NETGEAR Trek N300-matkareititin ja -kantamanlaajennin NETGEAR Trek N300-matkareititin ja -kantamanlaajennin PR2000 Asennusopas NETGEAR Reset /LAN LAN USB WiFi Power USB Sisällysluettelo Aloittaminen........................................... 3 Yhteyden muodostaminen

Lisätiedot

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA.

Asennus. Langaton NETGEAR 802.11ac -tukiasema WAC120. Pakkauksen sisältö. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA. Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

AC1750 Smart WiFi -reititin Malli R6300v2 Asennusopas

AC1750 Smart WiFi -reititin Malli R6300v2 Asennusopas Tavaramerkit NETGEAR, NETGEAR-logo ja Connect with Innovation ovat NETGEAR Inc:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja/tai muissa maissa. Tietoja

Lisätiedot

Langattoman verkon asennusopas NPD4759-00 FI

Langattoman verkon asennusopas NPD4759-00 FI Langattoman verkon asennusopas NPD4759-00 FI Verkon tarkistus Tarkista tietokoneesi verkkoasetukset ja valitse, mitä tehdään seuraavaksi. Noudata sitä verkkoympäristöä koskevia ohjeita, jossa verkkosi

Lisätiedot

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen

Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Digitaalisen SLR-kameran laiteohjelmiston päivittäminen Kiitos, että valitsit Nikon-tuotteen. Tämä opaskirja kuvaa, miten laiteohjelma päivitetään. Jos et ole varma, että voit tehdä päivityksen, päivitys

Lisätiedot

DNA Prepaid WLAN Mokkula

DNA Prepaid WLAN Mokkula DNA Prepaid WLAN Mokkula Mokkula käyttää normaalikokoista / suurempaa SIM-korttia. Irrota SIM-kortti kokonaisena ja laita se Mokkulaan alla olevan kuvan mukaisesti. Jos irrotat vahingossa pienemmän SIM-kortin,

Lisätiedot

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla

Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla 02/2016, ed. 5 KÄYTTÖOHJE Gree Smart -sovelluksen (WiFi) asennus- ja käyttöohje: Hansol-sarjan ilmalämpöpumput WiFi-ominaisuuksilla Maahantuoja: Tiilenlyöjänkuja 9 A 01720 Vantaa www.scanvarm.fi Kiitos

Lisätiedot

N300 WiFi USB Micro -sovitin (N300MA)

N300 WiFi USB Micro -sovitin (N300MA) Easy, Reliable & Secure 2012 On Networks All rights reserved. 240-10825-02 Instructions: If the CD does not start automatically, browse to the CD drive and double-click on autorun.exe. For Mac OS, double-click

Lisätiedot

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS

WL54AP2. Langattoman verkon laajennusohje WDS WL54AP2 Langattoman verkon laajennusohje WDS Näitä ohjeita seuraamalla saadaan langaton lähiverkko laajennettua yksinkertaisesti kahden tai useamman tukiaseman verkoksi. Tukiasemien välinen liikenne(wds)

Lisätiedot

Wi-Fi Direct -opas. Versio A FIN

Wi-Fi Direct -opas. Versio A FIN Wi-Fi Direct -opas Versio A FIN Soveltuvat mallit Tämä käyttöopas koskee seuraavia malleja: MFC-J650DW/J670DW/J690DW/J695DW Merkintöjen selitykset Tässä käyttöoppaassa käytetään seuraavaa kuvaketta: Vinkit

Lisätiedot

Nokia langaton äänisovitin AD-47W

Nokia langaton äänisovitin AD-47W Nokia langaton äänisovitin AD-47W 9247383/1 SUOMI AD-47W-sovittimen avulla voit kytkeä langatonta Bluetooth-tekniikkaa tukevan yhteensopivan HF-laitteen tietokoneeseen (tai muuhun yhteensopivaan laitteeseen).

Lisätiedot

Verkkoasetusten ohjeet

Verkkoasetusten ohjeet Älyvaraajan ohjaus 1 Älyvaraajan liittäminen kodin internet-reitittimeen... 2 1.1 Älyvaraajan liittäminen internetiin Ethernet-kaapelilla... 2 1.2 Älyvaraajan liittäminen internetiin langattomasti WPS

Lisätiedot

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Asennus- ja käyttöönotto-opas

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Asennus- ja käyttöönotto-opas Mac OS X 10.6 Snow Leopard Asennus- ja käyttöönotto-opas Lue tämä dokumentti ennen Mac OS X:n asentamista. Se sisältää tärkeitä Mac OS X:n asentamista koskevia tietoja. Järjestelmävaatimukset Jos haluat

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään.

PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310. Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. PIKAOPAS MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 Copyright Nokia Oyj 2002. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310 -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN

Lisätiedot