Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista"

Transkriptio

1 Muistilista 1/ (8) Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista Muistilistan tavoite Tämän muistilistan tavoite on helpottaa TTL:n jäsenyhdistyksen puheenjohtajan ja muiden toimihenkilöiden toimintaa. Liiton organisaatio Tietotekniikan liitto ry Liitto on puolueeton, valtakunnallinen tieto- ja viestintäalan asiantuntija, jäsenyhdistystensä kattojärjestö. Liittoon kuuluu 17 paikallis-, 6 teema- ja 3 opiskelijayhdistystä ja toiminta kattaa koko Suomen. Yhdistyksiin kuuluu yhteensä alan ammattilaista sekä noin 600 tietotekniikkaa tuottavaa tai käyttävää yritystä ja yhteisöä. Infuture Oy Infuture Oy:n kautta liitto toteuttaa liiketoimintaansa, johon kuuluvat mm. koulutustapahtumien järjestäminen ja kirjojen sekä mm. IT2000 sopimusehtojen myynti. Tietotekniikan tutkimussäätiö Tietotekniikan tutkimussäätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomea palvelevaa tietotekniikkaa koskevaa ja siihen liittyvää koulutus- ja neuvontatoimintaa, jonka tavoitteena on taloudelliset ja inhimilliset näkökohdat huomioonottava tietotekniikan mahdollisimman tehokas hyväksikäyttö. Käytännössä säätiö jakaa vuosittain väitöskirjapalkinnon sekä vuoden tietotekniikkatyö ja - vaikuttaja palkinnot sekä avustaa suomalaisten alan tutkijoiden osallistumista kansainväliseen yhteistyöhön. Hallinto TTL:n, Infuture Oy:n ja Tietotekniikan tutkimussäätiön hallitusten kokoonpano on sama. Päätösvalta ja vaikuttaminen liittoyhteisössä Hallintomalli Jäsen Jäsenyhdistys (Puheenjohtajakokous, ei sääntömääräinen hallintoelin) Liittokokous (Vaalivaliokunta) Hallitus Työryhmät, Toimisto

2 Muistilista 1/ (8) Alueyhdistykset, teemayhdistykset, opiskelijayhdistykset Luettelo toimivista alue-, teema- sekä opiskelijayhdistyksistä on tämän muistilistan lopussa. Puheenjohtajakokoukset Yhdistysten puheenjohtajat kutsutaan koolle suunnittelukokouksiin liittokokoukselle esitettävien asioiden valmisteluun. Kokouksia vuodessa on kaksi, toinen on keväällä ja toinen on syksyllä. Yhdistyksen puheenjohtajan ollessa estynyt kokoukseen voi osallistua joku muu yhdistyksen hallituksesta/johtokunnasta. Kokousten aikataulu on nähtävänä liiton Jäsenille-sivulla Toimintaa/TTL:n kokouksia (Huom! Sivut vaativat kirjautumista.) Liittokokoukset Liittokokous kutsutaan koolle kaksi kertaa vuodessa. Kevätliittokokouksessa hyväksytään mm. liittokonsernin tilinpäätös ja toimintakertomus sekä pitkän tähtäyksen toiminnan suunnittelun lähtökohdat. Syysliittokokouksessa hyväksytään mm. liiton pitkän tähtäyksen toimintasuunnitelma, seuraavan vuoden budjetti ja toimintasuunnitelma sekä valitaan liiton hallituksen jäsenet ja hallituksen puheenjohtaja Jos jäsenyhdistys haluaa, että jokin asia otetaan käsiteltäväksi liittokokouksessa, on sen tehtävä asiasta hallitukselle kirjallinen esitys. Esitys on toimitettava hallitukselle vähintään 4 viikkoa ennen ilmoitettua kokousta. Kokousten aikataulu on nähtävänä liiton Jäsenille-sivulla Toimintaa/TTL:n kokouksia (Huom! Sivut vaativat kirjautumista.) Vaalivaliokunta Vaalivaliokunta pyytää vuosittain jäsenyhdistyksiltä ehdokkaita Tietotekniikan liitto ry:n hallituksen jäseniksi. Hallitusjäsenehdokkailta edellytetään ICT-alan ja liiketoiminnan tuntemusta. Vaalivaliokunnan tehtävänä on esityksessään varmistaa hallituksen taustan monipuolisuus käytettävissä olevista ehdokkaista. Vaalivaliokunnan jäsenet valitsee syysliittokokous. Vaalivaliokunnan kokoonpano on nähtävänä liiton nettisivuilla osoitteessa Hallitus Tietotekniikan liiton hallitukseen kuuluu liittokokouksen valitsema puheenjohtaja sekä kahdeksan jäsentä. Puheenjohtaja valitaan vuosittain, muut hallituksen jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Vuosittain erovuorossa on neljä jäsentä. Jäsenenä voi olla korkeintaan kaksi peräkkäistä kautta. Hallitusjäsenehdokkailta edellytetään ICT-alan ja liiketoiminnan tuntemusta.

3 Muistilista 1/ (8) Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa lukuun ottamatta heinäkuuta. Hallituksen keskeiset tehtävät ovat liiton strategian toteuttamisen suunnittelu, ohjaus ja edelleen kehittäminen. Liiton hallitus ja hallituksen puheenjohtaja toimivat myös Tietotekniikan tutkimussäätiön ja Infuture Oy:n hallituksena ja hallituksen puheenjohtajana. Kokoukset pidetään liiton kokouksen jälkeen samana päivänä. Hallituksen sihteerinä toimii Tietotekniikan liitto ry:n toiminnanjohtaja. Hallituksen kokoonpano on nähtävänä liiton nettisivuilla osoitteessa Liiton toimisto Liiton toimisto hoitaa liiton asioita lakien, sääntöjen ja päätösten mukaan. Liiton toimisto tukee jäsenyhdistystensä toimintaa järjestämällä seuraavia palveluita: - jäsenrekisterin ylläpito - liiton kokousjärjestelyt - postituspalvelu - verkkopalvelut - lehti- ym. yhteisten jäsenetujen kehittäminen. Lisäksi liiton toimisto harjoittaa ja koordinoi koulutus-, tutkimus-, julkaisu- ja kehittämistoimintaa, jonka päämääränä on erityisesti edistää TiVi-ammattilaisten osaamista. Jäsenrekisteri ja verkkopalvelut Jäsenrekisteri Jäsenrekisterin käyttöoikeus, käyttäjätunnukset sekä ohjeet rekisterin käyttöön pyydetään sähköpostitse: anneli.ranta-kuusinen@ttlry.fi Verkkopalvelut Verkkopalvelujen tunnukset pyydetään sähköpostitse: anne.hakala@ttlry.fi Raha-asiat Jäsenyhdistyksen osuuden maksaminen Syysliittokokouksessa on tehty päätös, jonka mukaan yhdistysosuus maksetaan vain niille yhdistyksille, jotka ovat toimittaneet liiton toimistoon tilinpäätöksen, toimintakertomuksen sekä toimintasuunnitelman ja budjetin. Yhdistyksen tulee lähetä kyseiset dokumentit vuosittain mennessä, tai yhdistys menettää perusmaksun kuluvalta vuodelta. Yhdistysosuudet jäsenmaksuista tilitetään yhdistyksille kolme kertaa vuodessa. Tilityksestä lähetetään yhdistyksen puheenjohtajalle erittely.

4 Muistilista 1/ (8) Liiton toimisto odottaa saavansa jokaiselta yhdistykseltä 1. Tammikuussa - yhteenvedon jäsenyhdistysten toteutuneista tilaisuuksista Tilaisuuksista tulisi saada seuraavat tiedot: Päivämäärä: Kokoukset: Koulutukset / seminaarit: Kulttuuri / liikunta: Status (jäsentilaisuus vai kaikille avoin): Osallistujalukumäärä: Puhujat: Hinta: 2. Yhdistyksen kevätkokouksen jälkeen vahvistettu - tilinpäätös - toimintakertomus 3. Yhdistyksen syyskokouksen jälkeen vahvistettu seuraavan vuoden - toimintasuunnitelma - budjetti - luottamushenkilöiden, liittokokousedustajien ja varaedustajien sähköpostiosoitteet. Sähköpostitse tiedot lähetetään osoitteeseen: natalia.ritonen@ttrly.fi Postitse tiedot lähetetään osoitteeseen: Tietotekniikan liitto ry, Natalia Ritonen, Lars Sonckin kaari 12, Espoo Matkalaskut Puheenjohtaja- sekä liittokokouksiin osallistumisesta aiheutuneet matkakulut korvataan valtion matkustussäännön mukaan. Laskujen liitteeksi tulee toimittaa alkuperäiset tositteet kuluista. Samalta suunnalta kokouksiin matkustavien toivotaan sopivan esim. kimppakyydeistä kulujen kurissa pitämiseksi. Yhdistysten merkkipäivät Hallituksen kokouksessa on tehty päätös, että yhdistyksille annetaan euron merkkipäivälahja yhdistysten täyttäessä tasakymmenvuosia. 25-vuotispäivänä ei lahjaa anneta. Toivottava on, että yhdistykset ilmoittavat merkkipäivästään hyvissä ajoin liiton toiminnanjohtajalle.

5 Muistilista 1/ (8) Tiedottaminen Tietopalsta (entinen Jäsenpalsta) Tietopalsta ilmestyy Tietokone-lehdessä joka kuukausi lukuun ottamatta heinäkuuta. Tietopalstalla julkaistaan liiton ja jäsenyhdistysten tiedotteet tulevista kokouksista ja tapahtumista. Ilmoitusten runko on seuraava: Tapahtuman nimi: Aika: Paikka: Hinta, mikäli tilaisuus on maksullinen: (esim. Jäsenet x euroa, ei-jäsenet xx euroa) Tapahtuman lyhyt kuvaus: Ilmoittautumiset ja lisätiedot: (esim. Ilmoittaudu xx.xx. mennessä ilmoittaudu@yhdistys.fi tai puh. (012) / Matti Meikäläinen) Tietopalstan ilmestymispäivät sekä aineiston deadline ovat nähtävänä liiton Jäsenille-sivulla Toimintaa/Aikatauluja (Huom! Sivut vaativat kirjautumista.) Yhteinen koulutuskalenteri TTL ylläpitää tapahtumakalenteria osoitteessa josta löytyy TTL:n ja jäsenyhdistysten koulutus- ja muut alaan liittyvät tapahtumat. Jäsenyhdistykset pääsevät itse lisäämään tapahtumia kalenteriin tai voivat lähettää sähköpostitse osoitteeseen: saila.sihtola@ttlry.fi Tietotekniikka uutiskirje Uutiskirje ilmestyy joka perjantai sen tilanneille Tietotekniikan liiton jäsenille. Uutiskirjeen TTL - tiedottaa palstalla ilmoitamme liittoyhteisön koulutus- ja muista alaan liittyvistä tapahtumista. Tiedot yhdistyksen tapahtumista tulee toimittaa sähköpostitse: saila.sihtola@ttlry.fi edeltävänä keskiviikkona klo 12:00 mennessä. Yhdistysten omat ilmoitukset Tietokone- ja Prosessori-lehdissä Yhdistyksillä on oikeus 50 % alennukseen SMF:n mediahinnoista omassa ilmoittelussa Tietokone- ja Prosessori-lehdissä. Liiton www-sivut Yhdistykset ja osaamisyhteisöt voivat perustaa omia sivujaan TTL:n sivuston yhteyteen ja toivomme yhdistysten ja osaamisyhteisöjen ideoivan ja kehittävän omaan alueeseensa liittyvää sisältöä ja julkaisevan sitä sivuillamme. Sivustolla on välineitä mm. tapahtumien hallinnan, keskusteluryhmien, jäsenkyselyiden ja verkkolehtien perustamiseksi ja tuottamiseksi. Uusia palveluja yhteisöllisyyden tukemiseksi kehitetään. Palvelujen kehittämisen kautta pyritään luomaan jäsenyyteen uutta sisältöä.

6 Muistilista 1/ (8) Toivomme, että jäsenyhdistykset tarkastaisivat säännöllisesti, että tiedot www-sivuilla ovat ajan tasalla. Esimerkiksi TTL:n jäsenetuja päivitetään jatkuvasti, joten voi olla kätevintä linkittää edut suoraan TTL:n kotisivuille. Ajankohtaista tietoa sisältävät sivut auttavat myös meitä markkinoimaan TTL:n ja jäsenyhdistysten jäsenyyttä. Liiton verkkosivujen yhteyshenkilö on Pentti Saastamoinen, pentti.saastamoinen@ttlry.fi, puh Tietotekniikan vuosikirja Tietotekniikan liitto julkaisee jälleen yhteistyössä Suomen AMT:n kanssa Tietotekniikka vuosikirjan. Tietotekniikka 2008 suunnittelu- ja osto-oppaaksi nimettyyn kirjaan kootaan kattavasti tietotekniikka-alan yrityksiä, organisaatiota, palvelun tarjoajia ja tuotteita. Tavoitteena on lisätä tietotekniikkatoimialan yritysten näkyvyyttä ja helpottaa tietoteknisten tuotteiden ja palvelujen löytämistä. Tarjoamme jälleen jäsenyhdistyksille erinomaisen mahdollisuuden saada näkyvyyttä. Yhdistykset saavat maksutta esittäytyä ja kertoa toiminnastaan kirjassa. Esittelyn pituus voi olla 1 2 sivua pitkä ( merkkiä) ja se saa sisältää myös kuvia ja grafiikkaa. Voit pyytää meiltä viime vuoden yhdistysesittelynne ja päivittää sen tämän vuoden vuosikirjaan. Lopuksi Yritämme jatkuvasti parantaa toimintamme ja toivomme tämän takia palautetta teiltä siitä, miten toimintaa tulisi jatkokehittä. Palautetta voi antaa esimerkiksi suoraan toiminnanjohtajalle Robert Serénille, puh tai s-posti: robert.seren@ttlry.fi Tämä muistilista ei ole kaiken kattava. Lisätietoja on saatavissa - liittoyhteisön netti-sivuilta - lähettämällä sähköpostia liiton toimihenkilöille etunimi.sukunimi@ttlry.fi - tai soittamalla numeroon liiton, Infuturen ja säätiön postiosoite on Lars Sonckin kaari 12, Espoo Yhteistyöterveisin Tietotekniikan liitto ry

7 Muistilista 1/ (8) TTL jäsenyhdistysten luettelo Alueyhdistykset Etelä-Pohjanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (ETKY) Etelä-Saimaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (ESATKY) Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistys ry (HETKY) Imatran Tietojenkäsittely-yhdistys ry (ITKY) Kanta-Hämeen Tietotekniikkayhdistys ry (KANTTI) Keski-Pohjanmaan Tietotekniikkayhdistys ry (KPTTY) - Mellersta-Österbottens Dataförening rf Keski-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry (KETKY) Kymen Tietojenkäsittely-yhdistys ry (KYTKY) Lahden Tietojenkäsittely-yhdistys ry (LATKY) Lapin Tietotekniikkayhdistys ry (LAPTY) Mikkelin Tietotekniikkayhdistys ry (MITTY) Pirkanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (PITKY) Pohjois-Karjalan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (POKAT) Pohjois-Pohjanmaan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (POTKY) Satakunnan Tietojenkäsittely-yhdistys ry (SATKY) Savon Tietojenkäsittely-yhdistys ry (SAVOTKY) Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ry (VSTKY) Teemayhdistykset IT-kouluttajat ry (ITKO) PC-käyttäjät ry (PCUF) Suomen Internet-yhdistys SIY ry (SIY) Systeemityöyhdistys SYTYKE ry (SYTYKE) Tietojenkäsittelytieteen Seura ry (TKTS) Tietoturva ry (TTRY) Finnish Information Security Association (FISA) Opiskelijayhdistykset Asteriski ry Blanko ry Tietotekniikan Opiskelijoiden Liitto ry (TITOL) Osaamisyhteisöt, kerhot ja työryhmät Ammatillinen pätevöityminen AKVA (HETKY) ATK-sanasto Sanastotoimikunta (TTL) Ihmistuntemus ITU (HETKY) IT-alan ammattietiikka - Etiikan työryhmä (TTL) IT-viisasten verkosto IT-viisaat (HETKY) Java-ohjelmointi JavaSIG (SYTYKE) Kansainvälisyys - Global Club (HETKY) Mallilähtöinen sovelluskehitys MallinnusOSY (SYTYKE) Projektityö PrOSY (SYTYKE) Relaatiotietokannat RELA (SYTYKE) Testaaminen TestausOSY (SYTYKE) Testausammattilaisen sertifioiminen FiSTB (TTL)

8 Muistilista 1/ (8) Tiedon, informaation ja tietämyksen hallinta - DAMA Finland ry (SYTYKE) Tietoliikenne-foorumi (HETKY) Tietotekniikan alalla työskentelevien naisten kontaktiverkosto - ICT Ladies (HETKY) Tietoteknisten ratkaisujen käytettävyyden parantaminen KäytettävyysOSY (SYTYKE) Viestintäteknologia ViestintäOSY (SYTYKE)

TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista

TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista Muistilista 1/2011 1 / 8 TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista Sisällys: 1. Muistilistan tavoite... 2 2. Liiton organisaatio... 2 2.1 Tietotekniikan liitto ry... 2 2.2 Infuture Oy... 2 2.3 Tietotekniikan

Lisätiedot

TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista

TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista Muistilista 1/2012 1 / 8 TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista Sisällys: TTL:n jäsenyhdistysten hallitusten muistilista... 1 1. Muistilistan tavoite... 2 2. Liiton organisaatio... 2 2.1 Tietotekniikan

Lisätiedot

Tietotekniikan liitto ry

Tietotekniikan liitto ry Tietotekniikan liitto ry Puolueeton, valtakunnallinen ICT-alan asiantuntija Jäsenyhdistystensä kattojärjestö, joka kehittää jäsenistön ammatillista osaamista ja arvostusta Lähes 30 paikallis- ja teemayhdistystä

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta 1953

Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta 1953 Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta 1953 t Tervehdys TTL:stä! Olemme auttaneet jäseniämme kehittämään osaamistaan ja verkostoitumaan muiden osaajien kanssa jo 60 vuoden ajan. Tarjoamme laadukasta ja ajankohtaista

Lisätiedot

Tietotekniikan liitto on nyt

Tietotekniikan liitto on nyt Tietotekniikan liitto on nyt Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muuttaa nimensä TVAksi eli Tietoja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry Tavoitteena kehittää jäsenten ammatillista osaamista ja arvostusta. Tampere 18.2.

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry Tavoitteena kehittää jäsenten ammatillista osaamista ja arvostusta. Tampere 18.2. Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TVA ry Tavoitteena kehittää jäsenten ammatillista osaamista ja arvostusta Tampere 18.2.2016 Mikä on TVA? Puolueeton CT-alan järjestö opiskelijoille, ammattilaisille

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry. Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry. Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista 2015 Jäsenyhdistysten hallitusten muistilista 2 (17) Sisällysluettelo Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry...

Lisätiedot

Pitky ICT-ihmisten yhteisö Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region

Pitky ICT-ihmisten yhteisö Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region Pitky ICT-ihmisten yhteisö Pirkanmaan tietojenkäsittely-yhdistys ry Information Processing Association of Tampere Region 1 Mikä on Pitky? 1/2 Pitky on kaikenlaisten pirkanmaalaisten ICT-toimijoiden yhdistys.

Lisätiedot

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta

TYÖPAIKKATOIMINTA. Ohjeistus työpaikkatoiminnasta TYÖPAIKKATOIMINTA Ohjeistus työpaikkatoiminnasta Työpaikkatoiminta Työpaikkatoiminnalla tarkoitetaan toimintaa joka kattaa samassa työpaikassa työskentelevät Logistiikan toimihenkilöiden jäsenet. Työpaikkatoiminnan

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry Johtosääntö Suomen Akvaarioliitto ry Päivitetty: 18.2.2008 Edellinen päivitys: 9.2.2008 Suomen Akvaarioliitto ry 2(6) Johdanto Suomen Akvaarioliitto ry:n (SAL) johtosääntö on suunniteltu helpottamaan liiton

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi

Tietotekniikan liitosta TIVIAksi Tietotekniikan liitosta TVAksi Vuonna 2014 Tietotekniikan liitto muutti nimensä TVAksi eli Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry:ksi TVAn asema ja tehtävä ovat muuttuneet etenkin viime vuosina,

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY

KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY KUOPION STEINERPEDAGOGIIKAN KANNATUSYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kuopion steinerpedagogiikan kannatusyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki.

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT

YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT 1(5) YLÖJÄRVEN RESERVIUPSEERIT R.Y:N SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Ylöjärven Reserviupseerit r.y. Sen kotipaikka on Ylöjärven kaupunki. 1 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto - Finlands Reservofficersförbund

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY

POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY POHJOIS-KARJALAN RESERVIUPSEERIPIIRI RY:N SÄÄNNÖT Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Reserviupseeripiiri r.y. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 17.6.2017 Paikka Valkea talo, Ilkantie 4 00400 Helsinki Lounas klo 12.00 13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2018 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tietoa yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa ovat liittokokouskutsu

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1 KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 2 Klubin sihteeri,

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille.

Yhdistys tuo esille mielipiteitään julkisuudessa ja esittää lausuntojaan ja näkemyksiään virkamiehille sekä päättäville elimille. Lounaisrannikon Senioriopettajat ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lounaisrannikon Senioriopettajat ry, epävirallinen lyhenne LRSO. Sen kotipaikka on Naantali. Yhdistys

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

Systeemityöyhdistys SYTYKE ry

Systeemityöyhdistys SYTYKE ry Systeemityöyhdistys SYTYKE ry Toimintasuunnitelma 2009 Yhdistyksen syyskokous 19.11.2008 Sytyke ry:n missio Ajankohtaisia systeemityöteemoja, ajatusten vaihtoa ja oppimista alan ammattilaisten kesken Arvot

Lisätiedot

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi

SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi SUOMEN RAVITSEMUSTIETEEN YHDISTYS RY FÖRENINGEN FÖR NÄRINGSLÄRA I FINLAND RF Ehdotus sääntömuutokseksi 6.10.2006 Voimassa olevat säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Ravitsemustieteen Yhdistys Föreningen

Lisätiedot

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017

Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n liittokokous 2017 Tietoa yhdistyksille Tämän puheenjohtajille ja sihteereille lähtevän Tieto yhdistyksille -kirjeen liitteenä ohessa: Liittokokouskutsu,

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

PJ Kokouksen alustava agenda 16.03.2012 klo 10.00 alkaen

PJ Kokouksen alustava agenda 16.03.2012 klo 10.00 alkaen PJ Kokouksen alustava agenda 16.03.2012 klo 10.00 alkaen 10.00 Avaus ja tämän vuoden haasteet, Esa Korvenmaa 10.30 Yleistä TTL:n toiminnasta - Yleistä markkinatilanteesta - TTL:n tilinpäätös & jäsenmäärät

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN RESERVIUPSEERIT RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Reserviupseerit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistys on Suomen Reserviupseeriliitto

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

SUOMI-RANSKA YHDISTYSTEN LIITTO R.Y. FINLAND-FRANKRIKE FÖRENINGARNAS FÖRBUND R.F. FEDERATION DES ASSOCIATIONS FRANCO-FINLANDAISES

SUOMI-RANSKA YHDISTYSTEN LIITTO R.Y. FINLAND-FRANKRIKE FÖRENINGARNAS FÖRBUND R.F. FEDERATION DES ASSOCIATIONS FRANCO-FINLANDAISES SUOMI-RANSKA YHDISTYSTEN LIITTO R.Y. FINLAND-FRANKRIKE FÖRENINGARNAS FÖRBUND R.F. FEDERATION DES ASSOCIATIONS FRANCO-FINLANDAISES S Ä Ä N N Ö T 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomi-Ranska Yhdistysten

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Liitto voi hankkia ja omistaa kiinteää omaisuutta sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja. 1 SÄÄNNÖT 11.8.2010 NAISTEN VALMIUSLIITTO RY Nimi 1 Yhdistyksen nimi on Naisten Valmiusliitto ry, Kvinnornas Beredskapsförbund rf, josta jäljempänä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

JHL Sääntömuutostiivistelmä 2015

JHL Sääntömuutostiivistelmä 2015 JHL Sääntötiivistelmä 2015 1 (9 ) LIITON SÄÄNNÖT 2 Liiton tarkoitus 1. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry toimii edunvalvonta- ja painostusjärjestönä sekä yhteiskunnallisena uudistusliikkeenä.

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki.

1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. Rek.nro 149.234 Ensirek.pvm 13.6.1988 PIRKKA-HÄMEEN MEHILÄISHOITAJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Pirkka-Hämeen Mehiläishoitajat ry. ja sen kotipaikka

Lisätiedot

PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT

PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT (Rek.n:o 114349) Vahvistettu 2007-10-11 PSK STANDARDISOINTIYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on PSK Standardisointiyhdistys ry, ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistys

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 22.5.2017 klo 12.00 (mahdollisuus oppilaitoslounaaseen klo 11.15 11.50) Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 32, Tampere

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Projektiyhdistys ry. SÄÄNNÖT 13.1.2016 Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT. 1 Nimi

Projektiyhdistys ry. SÄÄNNÖT 13.1.2016 Sivu 1 / 6 SÄÄNNÖT. 1 Nimi Sivu 1 / 6 Projektiyhdistys ry SÄÄNNÖT 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Projektiyhdistys ry, ruotsiksi Projektföreningen rf, ja sen kotipaikka on Helsinki. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistys voi käyttää epävirallista

Lisätiedot

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design.

Yhdistyksestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä TOKYO Student association of the School of Art and Design. Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry Hallituksen työjärjestys I luku Yleisiä säännöksiä 1 Soveltamisala. Sen lisäksi, mitä Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry (TOKYO ry) säännöissä

Lisätiedot

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta.

LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT. 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 1(6) LOPEN TEATTERIYHDISTYS R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Lopen Teatteriyhdistys ry. ja sen kotipaikka on Lopen kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on toimia teatterista kiinnostuneiden henkilöiden

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4)

PÄIJÄT-HÄMEEN NEUROYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1(4) 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka, kieli, toiminta-alue ja keskusjärjestö Yhdistyksen nimi on Päijät-Hämeen neuroyhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja pöytäkirja- ja rekisteröintikielenä

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN KOKOUSKUTSU 28.3.2013 Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN Sokos Hotel Vuokattiin, Kidekuja 2, Vuokatti lauantaina huhtikuun 20. päivänä 2013 klo 14.00 Kokouksessa

Lisätiedot

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT

OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry. CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT OPINTOTOIMINNAN KESKUSLIITTO ry CENTRALFÖRBUNDET FÖR STUDIEVERKSAMHET rf SÄÄNNÖT ------- Nämä säännöt on hyväksytty Opintotoiminnan Keskusliitto OK ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 21.5.2003 ja

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on, Finlands Coach Förening rf Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää epävirallista englanninkielistä nimeä Finnish Coach Federation kansainvälisissä yhteyksissä

Lisätiedot

TERVETULOA SUKELTAJALIITON KEVÄTKOKOUSSEMINAARIIN!

TERVETULOA SUKELTAJALIITON KEVÄTKOKOUSSEMINAARIIN! KOKOUSKUTSU 28.3.2008 TERVETULOA SUKELTAJALIITON KEVÄTKOKOUSSEMINAARIIN! Aika: 19.4.2008 klo 11.00 Paikka: Holiday Club Tampereen Kylpylä Sarka-kokoustila Lapinniemenranta 12, Tampere Valtakirjojen tarkastus

Lisätiedot

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry

Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry Yhdessä enemmän TIVIA (Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset ry) on tieto- ja viestintäalan johtava, puolueeton järjestö Suomessa. TIVIA toimii sekä henkilö-

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE

POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE POHJOIS-SUOMEN PELASTUSLIITTO RY:N NAISTYÖN TOIMINTAOHJE 1. PALOKUNTANAISTYÖ Palokuntanaistyö on palokunnissa tehtävää harrastustoimintaa. Palokuntanaisosasto on palokunnan jäsenistä muodostettu alajaosto

Lisätiedot

2. Tarkoituksensa toteuttamiseksi aluejärjestö:

2. Tarkoituksensa toteuttamiseksi aluejärjestö: Aluejärjestön säännöt 1 (5) 21. liittokokouksen hyväksymät säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 2 Aluejärjestön tarkoitus ja tehtävät 1. Yhdistyksen nimi on Metallityöväen... aluejärjestö ry ja sitä nimitetään

Lisätiedot

SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT. Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa

SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT. Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa SUOMEN DIABETESLIITTO RY DIABETESYHDISTYKSEN MALLISÄÄNNÖT Käsitelty Suomen Diabetesliiton liittohallituksessa 12.6.2012 Patentti- ja Rekisterihallituksen ennakkotarkastuspäätös 14.01.2013 SUOMEN DIABETESLIITTO

Lisätiedot

Tietotekniikan liitto ryjäsentyytyväisyystutkimus 09-2012

Tietotekniikan liitto ryjäsentyytyväisyystutkimus 09-2012 Tietotekniikan liitto ryjäsentyytyväisyystutkimus 09-2012 Onway Oy2012 Jäsentyytyväisyystutkimus Tutkimusprosessi ja rakenne Jäsentyytyväisyystutkimuksessa vastaajaa pyydetään arvioimaan liiton toimintaa

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt

Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt Vankien Omaiset VAO ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vankien Omaiset VAO ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alajärvi. 2 TARKOITUS JA TOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vankien

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY

EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY 1 EMPON OMAKOTIYHDISTYS RY Hyväksytty yhdistyksen syyskokouksessa 25.11.2004 ja kevätkokouksessa 10.2.2005. Merkitty Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin 5.5.2006. 1 Nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt EMO Espoon musiikkiopisto Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt 2 ESPOON MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys Esbo

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt

Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajisto Säännöt Suomen Nuorisovaltuustojen Edustajiston työvaliokunta/paavilainen Sääntömuutosehdotus Edustajiston sääntöihin Versio 280215 Edustajiston syksyn kasvokkaistapaamisen pohjalta Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt

Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt Pilvenmäen Ravinaiset ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pilvenmäen Ravinaiset ry ja sen kotipaikka on Forssan kaupunki. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana

Yhdistyksen tarkoituksena on puoluepoliittisesti sitoutumattomana Omakotiyhdistyksen säännöt Nimi, kotipaikka ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Saarenkylän Omakotiyhdistys ry. Sen kotipaikka on Rovaniemi ja toimialue on Saarenkylä. Näissä säännöissä käytetään nimitystä

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os.

KUTSU. Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen. syyskokous. pidetään maanantaina klo alkaen Meijän Vintillä os. KUTSU Jyty Iisalmi ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 21.11.2016 klo 16.45 alkaen Meijän Vintillä os. Savonkatu 11 A 6 Kokouksessa käsitellään sääntöjen 15 määräämät asiat. Luottamusvaalikokous

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys

SÄÄNNÖT. Satakissa ry. Nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminta. Jäsenyys SÄÄNNÖT Satakissa ry Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Satakissa ry, josta näissä säännöissä käytetään nimeä yhdistys ja sen kotipaikka on Porin kaupunki ja toimialueena koko Suomi. Yhdistyksen

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

Mentorointitapaaminen 3.9.2012

Mentorointitapaaminen 3.9.2012 Mentorointitapaaminen 3.9.2012 Robert Serén/TTL Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta 1953 Verkostoidu, kehitä osaamista ja paranna omia pelimerkkejäsi IT-ammattilaisena! Ympäristö muuttuu ICT-ala muutoksessa

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA HÄMEENLINNAN KRISTILLISEN KOULUN KANNATUSYHDISTYS RY:N kotipaikka Yhdistyksen on nimi Hämeenlinna. on Hämeenlinnan kristillisen koulun kannatusyhdistys ry ja sen 2 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä.

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. SÄÄNNÖT SuomenMinipossuyhdistys ry Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. A: Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toimintamuoto 1 Nimi, kotipaikka,

Lisätiedot

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan.

Esitys: Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Esityksen mukaan. Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry PÖYTÄKIRJA 1(5) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2010 Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki Aika: Tiistai 9.11.2010 kello 19.15. Läsnä: Luettelo liitteenä 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt -

Heinäveden Moottorikelkkailijat ry. - yhdistyksen säännöt - Heinäveden Moottorikelkkailijat ry - yhdistyksen säännöt - 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Heinäveden Moottorikelkkailijat ry ja sen kotipaikka on Heinävesi. Yhdistyksen virallinen

Lisätiedot