Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 1 (12)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 1 (12)"

Transkriptio

1 Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika klo Kokouspaikka Imatran kaupungintalo, valtuustosali Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: (x) Jukka Kopra, pj. ( ) Tommi Vasama (x) Suna Kymäläinen (x) Ari Berg ( ) Timo Tervonen (x) Heikki Tanninen ( ) Kari Paldanius ( ) Anneli Kiljunen ( ) Marja-Liisa Vesterinen (x) Anu Urpalainen ( ) Päivi Sandberg (x) Antti Rämä ( ) Anna-Liisa Pekkanen (x) Katri Pulli ( ) Leena Kaijansinkko (x) Marja-Leena Leppänen ( ) Juhani Kylliäinen (x) Leena Gunnar, 2. vpj ( ) Visa Niittyniemi (x) Satu Mäkelä ( ) Tea Raatikainen ( ) Jyrki Karhula (x) Yrjö Pilli-Sihvola (x) Sinikka Kauranen ( ) Antti Välimäki ( ) Merja Ekqvist ( ) Marjo Mäkelä ( ) Pekka Vainikka (x) Antti Heikkilä ( ) Seppo Repo, 3. vpj ( ) Tarja Vahtokari-Sahari (x) Pekka Siitonen ( ) Arja Supperi (x) Kimmo Virtanen ( ) Sini Kurho ( ) Mika Peltonen ( ) Pirjo Karhu (x) Jami Holtari ( ) Hannu Heinonen ( ) Tuula Dahlman (x) Marjut Henttonen ( ) Jukka Lempiäinen ( ) Elina Moisio Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 1 (12)

2 Pysyvät asiantuntijat Kaakkois-Suomen ELY-keskus (x) Hanna Kailasto ( ) Jyrki Pitkänen (x) Juha Kouvo Lappeenrannan teknillinen yliopisto ( ) Juha-Matti Saksa (x) Liisa-Maija Sainio(13.10-) Saimaan ammattikorkeakoulu Oy ( ) Anneli Pirttilä (x) Merja Heino Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä ( ) Antti Lehmusvaara ( ) Sakari Kivimäki Lappeenrannan kaupunki (x) Markku Heinonen Imatran kaupunki (x) Sirkku Sarlomo ( ) Krista Huovila ( ) Kaisa Heino Opiskelijajärjestöt ( ) Eero Turkulainen, SAIKO ( )Veli-Matti Rissanen, LTKY Eksote ( ) Pentti Itkonen ( ) Merja Tepponen Maakuntavaltuuston puheenjohtajisto ( ) Ari Torniainen valtuuston puheenjohtaja (x) Tapio Virkki 1. varapuheenjohtaja ( ) Kari Metsäkallio 2. varapuheenjohtaja (x) Matti Viialainen maakuntajohtaja, esittelijä (poistui 13.45) (x) Satu Sikanen sihteeri (x) Tea Raatikainen (x) Ritva-Liisa Pulkkinen Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 2 (12)

3 51 Kokouksen avaus Maakunnan yhteistyöryhmän puheenjohtaja Jukka Kopra avasi kokouksen. 52 Läsnäolijoiden toteaminen Todetaan läsnäolijat nimenhuudolla. Todettiin läsnäolijat nimenhuudolla. Joulukuussa traagisesti menehtyneen maakunnan yhteistyöryhmän 1. varapuheenjohtajan, Tiina Wilén-Jäppisen muistoksi pidettiin hiljainen hetki. 53 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on kokouksessa saapuvilla. Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 54 Pöytäkirjan tarkastajien valinta Valitaan kaksi kokouksen pöytäkirjan tarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat Leena Gunnar ja Satu Mäkelä. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Leena Gunnar ja Satu Mäkelä. 55 Edellisen kokouksen pöytäkirja Edellisen, pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja on liitteenä 1. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 3 (12)

4 56 Pöytäkirjan nähtävänä pito Kokouksen pöytäkirja pidetään nähtävänä Etelä-Karjalan liiton toimistossa klo Hyväksyttiin ehdotus. 57 Esityslistan hyväksyminen Yhteistyöryhmä hyväksyy kokouksen työskentelyjärjestykseksi sille lähetetyn esityslistan. Hyväksyttiin ehdotus. 58 Yhteenvetotiedot haetuista ja myönnetyistä yritysten kehittämisavustuksista Yhteenvetotiedot haetuista ja myönnetyistä yritysten kehittämisavustuksista ajalta ovat liitteenä 2. ja 3. Liitteenä 4. on yhteenvetotiedot myönnetyistä yritysten kehittämisavustuksista ja yritysten toimintaympäristötukiavustuksista alkaen. Samassa taulukossa, samalta ajalta on ilmoitettu myös Pirkanmaan ELY-keskuksen myöntämät kansalliset energiatuet Etelä-Karjalassa toimiville yrityksille ja yhteisöille. Kaikista rakennerahastovaroin osarahoitetuista hankkeista löytyy tietoa rakennerahastojen verkkopalvelusta. Linkki verkkopalveluun Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 59 Rakennerahasto-ohjelman toteumatilanne Ohjelmakauden EAKR- ja ESR-hakemuksille on myönnetty tukea liitteiden 5. ja 6. mukaisesti. Kaikista ohjelmakaudella maakunnan liiton myöntövaltuudesta rahoitetuista Etelä-Karjalan EAKR-hankkeista lyhyet kuvaukset ovat liitteenä 7. Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 4 (12)

5 Liitteenä 8. on listattu Etelä-Karjalassa toteutettavat Innovatiiviset kaupungit ohjelman hankkeet, jotka TEKES on rahoittanut valtakunnallisesta EAKRrahoituspotista. Etelä-Suomen avoin ESR-haku oli auki Hakemuksia haettiin toimintalinjojen 4 ja 5 erityistavoitteisiin. Etelä-Karjalaan kohdentuvia hakemuksia oli kahdeksan, ja niille haettiin tukea yhteensä yli 2 miljoonaa euroa. Kaksi hakemuksista on ylimaakunnallisia, jolloin hankkeen toiminta kohdistuu kahteen maakuntaan. Hyväksyttäväksi on esitetty seitsemää hakemusta. Etelä-Karjalan ESR-rahoitusta käytettäisiin näihin hankkeisiin noin 1,7 milj. euroa. Maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestyksen mukaisesti tukiosuudeltaan yli euron hankkeet käsitellään maakunnan yhteistyöryhmässä ja sitä pienemmät maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä. Etelä-Suomen EAKR-ideahaku päättyi Etelä-Karjalaan kohdistuvia hankeideoita oli 17 ja lisäksi 12 oli kohdealueena ylimaakunnallisessa hankeideassa. Ideoista annetaan palautteet hakijoille viimeistään mennessä, jonka jälkeen käynnistyy varsinainen EAKR-hakukierros. Hakukierros päättyy Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 60 Katsaus Etelä-Karjalan työllisyystilanteeseen Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilaston mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli lokakuussa 2016 Etelä-Karjalassa 14,4 prosenttia (koko maa 12,5 %). Lappeenrannan seutukunnassa työttömyys oli vähentynyt vuoden takaisesta ollen 13,7 %. Imatran seutukunnassa työttömien määrä kasvoi + 3 %: työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 16 %. Työllisyystilanteesta Etelä-Karjalassa kertoo Kaakkois-Suomen TE-toimiston johtaja Juha Kouvo. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi Juha Kouvon alustus alueen työllisyystilanteesta ja työllisyydenhoidon keskeisistä toimenpiteistä. Maakunnan yhteistyöryhmä esitti huolensa työllisyysmäärärahojen pienenemisestä ja palkkatukia koskevista rajoituksista, jotka heikentävät kolmannen sektorin edellytyksiä työllisyydenhoitoon. Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 5 (12)

6 61 ESR-HAKEMUS : NASTA - Nuorten ammatillisia siirtymiä ja taitotakuuta JA ESR-HAKEMUS : ASTA - Aikuisille sujuvia ja tehostettuja ammatillisia väyliä työelämään Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä on hakenut ESR-rahoitusta kahdelle erilliselle hankkeelle. NASTA- ja ASTA -hankkeiden valintaesitykset ovat liitteenä 9 ja 10. NASTA -hanke on tehty Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman toimintalinjan 4 Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen erityistavoitteeseen 9.1 Siirtymävaiheita ja koulutuksellista tasa-arvoa tukevien palveluiden parantaminen. NASTA -hankkeen esitetty kustannusarvio on euroa, josta ESRja valtion rahoituksen osuus on euroa. ASTA -hanke on tehty ohjelman toimintalinjan 4 Koulutus, ammattitaito ja elinikäinen oppiminen erityistavoitteeseen 9.2 Kasvu- ja rakennemuutosalojen koulutuksen tarjonnan ja laadun parantaminen. ASTA hankkeen esitetty kustannusarvio on euroa, josta ESR- ja valtion rahoituksen osuus on NASTA -hanke täyttää kaikki ohjelmasta rahoitettaville hankkeille asetetut yleiset valintaperusteet. Erityistavoitekohtaisessa 9.1 valintaperusteiden arvioinnissa sekä haun ja maakuntaohjelman mukaisuuden arvioinnissa hanke sai riittävästi pisteitä (35,5 / 55) tullakseen rahoitetuksi. ASTA -hanke täyttää kaikki ohjelmasta rahoitettaville hankkeille asetetut yleiset valintaperusteet. ASTA -hankkeen erityistavoitekohtaisessa 9.1 valintaperusteiden arvioinnissa on todettu, että ASTA -hanketta ei esitetä erikseen rahoitettavaksi, vaan rahoitettavaksi yhdistettynä NASTA -hankkeeseen, koska hankkeet ovat tavoitteiltaan ja sisällöltään samankaltaisia ja hakija on niillä sama. Eroja hankkeilla on lähinnä se, että NASTA-hankkeessa kohderyhmänä ovat työssä ja työnhakijoina olevat nuoret pääsääntöisesti alle 25-vuotiaat ja ASTA-hankkeessa kohderyhmänä ovat työttömät työnhakijat, erityisesti yli 50-vuotiaat. ASTA -hanke sopii tavoitteiltaan ja toimenpiteiltään paremmin erityistavoitteeseen 9.1. Näin ollen hankkeet voidaan yhdistää. Yhdistettävälle hankkeelle esitetään myönnettäväksi rahoitusta enintään Hämeen ELY-keskus käy hakijan kanssa hakemuksien NASTA ja ASTA yhdistämisestä tarkentavat hankeneuvottelut, erityisesti katsotaan yhdistettävän hankkeen tavoitteita, toimenpiteitä, kustannuksia ja rahoitusta. Hanke edistää Etelä-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelman painopisteen Välitön ja välittävä Etelä-Karjala painotuksia. Aiemmat käsittelyt: Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö hyväksyi kokouksessa NASTA- ja ASTA-hankkeiden yhdistämisen ja hankkeen rahoitettavaksi ESR-varoin Suomen rakennerahasto-ohjelmasta enintään euron tukiosuudella. Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 6 (12)

7 Maakunnan yhteistyöryhmä hyväksyy NASTA - ja ASTA -hankkeiden yhdistämisen ja rahoittamisen ESR-varoin Suomen rakennerahastoohjelmasta. Hakijan kanssa käydään jatkoneuvottelut hankkeen sisällöstä, kustannusarviosta ja rahoituksesta. Hankkeen ESR- ja valtion rahoitus tulee olla enintään euroa. Hyväksyttiin ehdotus. 62 ESR-HAKEMUS : Toimari 2 Hakemuksen valintaesitys on liitteenä 11. Viranomainen Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hakijan virallinen nimi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä ky Toimintalinja 5. Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta Erityistavoite Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen Tukimuoto Työllisyyden ja osaamisen edistämiseen sekä sosiaaliseen osallisuuteen liittyvä kehittämishanke Alkamispäivämäärä Päättymispäivämäärä Hankkeen sisältö Hankkeessa kehitetään Toimari-hankkeen tulosten pohjalta Eksoten työllistämispalveluja, -prosesseja sekä alueen toimijoiden välistä yhteistyötä. Kohderyhmänä hankkeessa ovat heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt; pitkään työttömänä olleet, nuoret ja lapsiperheiden työttömät vanhemmat. Tavoitteena on pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyyden ehkäisy ja vähentäminen eri keinoin sekä osallisuuden lisääminen. Hankkeessa työttömän työllistymisen tukeminen tapahtuu vaiheittaisena prosessina, jossa keskitytään työttömän terveyteen, motivaatioon ja toimintakykyyn sekä rakennetaan väylä avoimille työmarkkinoille tai opiskelulle. Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 7 (12)

8 Hankkeessa tavoitellaan työttömien aktivointiasteen nousua kehittämällä kuntouttavan työtoiminnan ja palkkatukityön eri muotoja. Tarkoituksena on jatkaa ja laajentaa toimintakeskus Toimarin toimintaa. Jatkossa Toimarilla on toimintakeskukset Lappeenrannassa ja Imatralla, jotta toimintakeskuksen palvelut kattavat koko Etelä-Karjalan alueen. Toiminnassa toteutetaan työnhakuvalmennusta, fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn parantamiseen sekä elämänhallinnan ja osallisuuden lisäämiseen liittyviä toimintoja. Tärkeänä kohderyhmänä ovat lapsiperheiden työttömät vanhemmat, joiden työllistämisen edistämisellä pystytään vaikuttamaan lapsiperheiden hyvinvointiin ja vähentämään lapsiperheköyhyyttä sekä ylisukupolvista huono-osaisuutta. Toiminta toteutetaan monialaisella yhteistyöllä mm. perhepalvelujen kanssa. Toimari 2 -hankkeella vastataan kuntien lisääntyvään vastuuseen pitkäaikaistyöttömyydestä ja työttömyyden kasvuun. Hankkeessa kehitetään Eksoten nykyistä kuntouttavan työtoiminnan ja muiden työllistymistä edistävien toimenpiteiden koordinointia. Hanke täydentää Eksoten nykyistä kuntouttavan työtoiminnan ja muiden työllistämispalvelujen tarjontaa ja mahdollistaa nykyistä laajemman ja monipuolisemman ammatillisen suuntautumisen valikoiman työllistämistoimiin osallistuville asiakkaille. Kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma Kustannukset Yhteensä Palkkakustannukset Ostopalvelut Muut kustannukset Flat rate Kustannukset yhteensä Rahoitus Yhteensä Osuus nettokustannuksista (%) Haettava ESR- ja valtion rahoitus Kuntien rahoitus Muu julkinen rahoitus 0 0 Yksityinen rahoitus 0 0 Rahoitus yhteensä Aiemmat käsittelyt Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö hyväksyi kokouksessa hankkeen rahoitettavaksi ESR-varoin Suomen rakennerahasto-ohjelmasta enintään euron tukiosuudella. Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 8 (12)

9 Maakunnan yhteistyöryhmä hyväksyy hankkeen rahoittamisen ESRvaroin Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Hakijan kanssa käydään jatkoneuvottelut hankkeen sisällöstä, kustannusarviosta ja rahoituksesta. Hankkeen ESR- ja valtion rahoitus tulee olla enintään euroa. Hyväksyttiin ehdotus. Seuraavaan kokoukseen pyydetään alustus EKSOTE:lta Toimarihankkeen tuloksista. 63 Talven 2017 ESR-hakukierros Seuraava ESR-rahoitushaku päättyy Haku noudattaa samaa aikataulua kuin EAKR-ideahaun jälkeen järjestettävä varsinainen EAKR-haku. Hämeen ELY-keskus on esittänyt, että haussa avoinna ovat Suomen rakennerahasto-ohjelman toimintalinjan 3 (Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus) erityistavoitteet: - Erityistavoite 6.1. Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistäminen - Erityistavoite 7.1. Tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantaminen - Erityistavoite 8.1. Työ- ja koulutusurien sukupuolenmukaisen eriytymisen lieventäminen Merkitään tiedoksi talven ESR-hakukierros ja hyväksytään haun painopisteeksi toimintalinja 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus. Hyväksyttiin ehdotus. 64 Maakuntaohjelman valmistelu Aluekehityslainsäädännön mukaisesti maakunnan liiton johdolla valmistellaan valtuustokausittain maakuntaohjelma. Se sisältää maakunnan mahdollisuuksiin ja tarpeisiin, kulttuuriin ja muihin erityispiirteisiin perustuvat kehittämisen tavoitteet. Se sisältää kuvauksen maakunnan kehittämisen kannalta keskeisistä hankkeista ja muista olennaisista toimenpiteistä tavoitteiden saavuttamiseksi sekä suunnitelman ohjelman rahoittamiseksi. Maakuntahallitus päätti marraskuussa 2016 käynnistää maakuntaohjelman valmistelun vuosille Maakuntaohjelma on tarkoitus valmistella siten, että valmis ohjelma käsitellään Etelä-Karjalan liiton maakuntavaltuustossa marras-joulukuussa Alkuvuoden 2017 aikana tehdään laajassa sidosryhmäyhteistyössä toimintaympäristöanalyysi ja tulevaisuuden skenaariotarkastelu, jotka palvelevat niin maakuntaohjelman Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 9 (12)

10 valmistelua kuin myös uuden maakunnan maakuntastrategian valmistelua. Maakunnan yhteistyöryhmää tullaan kuulemaan maakuntaohjelman eri valmisteluvaiheissa. Nykyisistä voimassaolevista maakuntaohjelmista on tehty viiden maakunnan (Päijät- Häme, Häme, Etelä-Savo, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala) kesken vertaisarviointi ja sidosryhmäkysely. Vertaisarvioinnista saatuja tuloksia hyödynnetään uuden maakuntaohjelman valmistelussa. Maakuntaohjelman vertaisarvioinnin tuloksia ja uuden ohjelman valmistelua esittelee aluekehitysjohtaja Satu Sikanen. Ehdotus Päätös Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 65 Aluekehittämisjärjestelmä ja maakuntauudistus Vuonna 2019 voimaan astuvan maakuntauudistuksen osana valmistellaan uutta lainsäädäntöä laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista. Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista uudistaa aluekehittämistä koskevan sääntelyn ja sääntelee työvoima- ja yrityspalvelujen siirtymisen maakuntien vastuulle sekä siihen liittyvät toimintamallit. Lisäksi laki kytkee kasvupalvelut aluekehittämisen olennaiseksi työvälineeksi kun maakunnat vastaavat sekä aluekehittämisestä että kasvupalveluista kukin alueellaan. Aluekehittämistä koskevat säännökset siirretään lakiin sisällöltään lähes entisenlaisina, mutta sääntelyn yksityiskohtaisuutta vähennetään olennaisesti. Tällä varmistetaan maakuntien harkintavalta aluekehittämistä koskevien tehtävien hoitamisessa. Aluekehittämisjärjestelmä uudessa maakunnassa lyhyesti: Aluekehittämisestä vastaavat maakunta ja valtio Kunnat toimivat aluekehittämisessä elinvoiman edistäjinä Aluekehittämisjärjestelmä varmistaa valtion eri hallinnonalojen ja maakuntien toimivan vuorovaikutuksen ja yhteistyön alueiden kasvun ja elinvoiman tukemiseksi Alueiden kehittämisen sisällölliset neuvottelut ovat samaa neuvotteluprosessia julkisen talouden suunnitelmaan liittyvien neuvottelujen kanssa Aluekehittäminen käsittää sekä laajan, eri hallinnonalojen toimia yhteen kokoa van näkökulman, että erityiset alueiden kehittämistoimet, joilla yhdessä vaikutetaan alueiden elinvoimaisuuteen ja kasvuun TEM vastaa aluekehittämisen yhteistyön koordinoinnista sekä laajassa yhteistyössä EU-koheesiopolitiikan ja kansallisten rakennerahastoohjelmien valmistelusta Maakunnassa on aluekehittämispäätöksen, maakuntastrategian ja maakuntaohjelman, alueen kehittämiseen vaikuttavien muiden suunnitelmien Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 10 (12)

11 ja sopimusten sekä kansallisten ja Euroopan unionin osarahoittamien ohjelmien toimeenpanon strategista yhteensovittamista varten maakunnan yhteistyöryhmä. Lakiehdotus alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista tulee lausuntokierrokselle alkuvuodesta Linkki työ- ja elinkeinoministeriön aineistoihin tästä Ehdotus Päätös Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 66 Muut asiat Maaseuturahaston yleishyödyllisten investointien haku Päätös Merkittiin tiedoksi Maaseuturahaston yleishyödyllisten investointien teemahakukierros. Hakukierrokselle on varattu rahoitusta noin miljoona euroa ja hakukierros päättyy tammikuun lopussa Maakunnan yhteistyöryhmän seuraava kokous Maakunnan yhteistyöryhmän seuraava kokous pidetään maanantaina klo Lappeenrannassa. Ennen seuraavaa kokousta tullaan järjestämään maakuntaohjelman valmisteluun liittyvä työseminaari, jonka ajankohdasta informoidaan myöhemmin. Hyväksyttiin ehdotus. 68 Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 11 (12)

12 Tarkastamattoman pöytäkirjan oikeaksi todistaa Satu Sikanen Sihteeri Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 4/2016 ( ) Sivu 12 (12)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2016 ( ) Sivu 1 (7)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2016 ( ) Sivu 1 (7) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2016 Kokousaika 19.9.2016 klo 9.00 10.20 Kokouspaikka Sokos Hotel Lappeen kokoustilat Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: ( ) Jukka Kopra, pj.

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 2/2016 ( ) Sivu 1 (8)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 2/2016 ( ) Sivu 1 (8) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 2/2016 Kokousaika 2.5.2016 klo 10.05 11.55 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, valtuustosali Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: (x) Jukka Kopra,

Lisätiedot

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka

PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmä AIKA 12.03.2018 klo 10:45-11:20 PAIKKA Lappeenrannan teknillinen yliopisto, luokka 4301-02 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 5/2015 ( ) Sivu 1 (9)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 5/2015 ( ) Sivu 1 (9) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 5/2015 Kokousaika 21.12.2015 klo 10 11.30 Kokouspaikka Holiday Club Saimaan kokoustilat Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: ( ) Jukka Kopra, pj.

Lisätiedot

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa

Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa HAKUINFO Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR-haku 13.2.2015 Etelä-Suomi Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - rakennerahasto-ohjelma Ohjelma-asiakirja:

Lisätiedot

sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä

sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä Maakunnan yhteistyöryhmän 40 12.12.2017 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 44 20.12.2017 Maakunnan yhteistyöryhmän 5 18.04.2018 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 3 24.04.2018 Etelä-Suomen ESR-hankehaku

Lisätiedot

Technopolis Skinnarila Kokoustila Suvorov Laserkatu 6, Lappeenranta

Technopolis Skinnarila Kokoustila Suvorov Laserkatu 6, Lappeenranta Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 5/2013 Kokousaika Maanantai 23.9.2013 klo 10.30 11.50 Kokouspaikka Technopolis Skinnarila Kokoustila Suvorov Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta Läsnä Varsinaiset

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Hämeen ELY-keskus Pekka Mutanen 7.10.2014 Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 -ohjelma Sisaltää EAKR Euroopan aluekehitysrahaston ja ESR

Lisätiedot

ESITYSLISTA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017

ESITYSLISTA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. MAAKUNTAUUDISTUKSEN TILANNEKATSAUS 4 6. YHTEISTYÖRYHMÄN

Lisätiedot

Hankekahvit Sotkamo Verna Mustonen

Hankekahvit Sotkamo Verna Mustonen Ajankohtaista ESR-rahoituksessa Hankekahvit Sotkamo Verna Mustonen 19.1.2017 ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (47 %) ET 6.1 Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2015 (2.2.2015) Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2015 (2.2.2015) Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2015 Kokousaika maanantai 2.2.2015 klo 10.30 11.30 Kokouspaikka Imatran kylpylä Purjekuja 2, 55420 Imatra Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: (

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2017 ( ) Sivu 1 (9)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2017 ( ) Sivu 1 (9) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2017 Kokousaika maanantai 13.11.2017 klo 10.00 11.30 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, valtuustosali Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet:

Lisätiedot

ESR Rahoituksen hakeminen

ESR Rahoituksen hakeminen ESR Rahoituksen hakeminen 25.1.2018 Sirpa Raassina Etelä-Savon RR-ELY Rakennerahasto-ohjelman toimintalinjat ja erityistavoitteet ESR 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (ESR) nuorten ja muiden heikossa

Lisätiedot

ESR tilannekatsaus PP:n maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä Rahoituspäällikkö Riitta Ilola

ESR tilannekatsaus PP:n maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ESR tilannekatsaus PP:n maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristössä Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmassa

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR TILANNEKATSAUS. Lapin MYR

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR TILANNEKATSAUS. Lapin MYR Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR TILANNEKATSAUS Lapin MYR 20.3.2017 Hakemustilanne 10.2.2017 (ESR ja EAKR) Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, sis. myös valtakunnalliset

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 37 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6

Otsikko Sivu. 37 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6 PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Maakunnan yhteistyöryhmän sihteeristö AIKA 12.12.2017 klo 13:00 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Kokouksen avaaminen 4 38 Edellisen

Lisätiedot

EUROOPPA-PÄIVÄ

EUROOPPA-PÄIVÄ EUROOPPA-PÄIVÄ EUROOPAN SOSIAALIRAHASTON (ESR) RAHOITUS Euroopan Sosiaalirahaston rahoitus Millainen hanke voi saada rahoitusta Kuka voi hakea rahoitusta Miten ja milloin haen rahoitusta ESR-osarahoitetun

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2017 ( ) Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2017 ( ) Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2017 Kokousaika maanantai 2.10.2017 klo 10.00 11.30 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, kokoustila Venla Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet:

Lisätiedot

Alueellinen ESR haku Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus

Alueellinen ESR haku Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus ESR hankehaku syksyllä 2017 Alueellinen ESR haku 1.5.-3.10.2017 Rahoitusasiantuntija Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Rakennerahasto-ohjelman tavoitteita Nuorisotakuun toimeenpanon tukeminen Uudenlaiset palvelut

Lisätiedot

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Päättyvän ohjelmakauden tilanne Uuden ohjelmakauden käynnistyminen. Tilanne

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Päättyvän ohjelmakauden tilanne Uuden ohjelmakauden käynnistyminen. Tilanne Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Päättyvän ohjelmakauden tilanne Uuden ohjelmakauden käynnistyminen Tilanne 26.8.2015 Rahoituspäällikkö

Lisätiedot

Työvoiman saatavuus Lapissa Rovaniemi Rahoitusasiantuntija Liisa Irri

Työvoiman saatavuus Lapissa Rovaniemi Rahoitusasiantuntija Liisa Irri Euroopan sosiaalirahaston mahdollisuudet edistää työvoiman saatavuutta Työvoiman saatavuus Lapissa Rovaniemi 5.6.2017 Rahoitusasiantuntija Liisa Irri ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä /2017 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. NTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. YHTEISTYÖRYHMÄN JÄSENTEN VAIHTUMINEN 4 6. YHTEISTYÖRYHMÄN

Lisätiedot

11.11.2014 Asukkaat paikalliskehittäjinä Merja Rossi Hämeen ELY-keskus

11.11.2014 Asukkaat paikalliskehittäjinä Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma 11.11.2014 Asukkaat paikalliskehittäjinä Merja Rossi Hämeen ELY-keskus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

ESR-haku Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus

ESR-haku Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus ESR-haku 1.10.2015 Hakuinfo Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tavoite on tukea työllisyyttä ja

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä ESR 2014-2020

Kestävää kasvua ja työtä ESR 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä ESR 2014-2020 13.3..2015 Taina Lommi taina.lommi@ely-keskus.fi EU-rahoitusohjelmia ENI ESR Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - ohjelmassa Euroopan sosiaalirahasto rahoituksen

Lisätiedot

Rakennerahastot ja kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen kaupunkialueilla. Työ- ja elinkeinoministeriö Alueosasto

Rakennerahastot ja kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen kaupunkialueilla. Työ- ja elinkeinoministeriö Alueosasto Rakennerahastot ja kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen kaupunkialueilla Työ- ja elinkeinoministeriö Alueosasto - yleistä Ohjelman EAKR- ja ESR-rahoitusta ei käytetä yhteisölähtöisen paikalliskehittämisen

Lisätiedot

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus Hämeen ELY-keskus Etelä-Suomen RR-ELY Sinikka Kauranen 4.4.2014 RR-ELY rakennerahastorahoittajana Hämeen ELY-keskus toimii Etelä-Suomen RR-ELYnä 1.1.214

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan sosiaalirahaston ajankohtaiset kuulumiset Rakennerahastoinfo 24.1.2019 Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ESR v. 2018 Myönnetty ESR-rahoitus

Lisätiedot

Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Kestävää kasvua ja työtä EU 2014-2020 Tilannekatsaus Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 1 Kestävää kasvua ja työtä EU 2014-2020 Tilannekatsaus Sisältörunko Ohjelman

Lisätiedot

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus Hämeen ELY-keskus Etelä-Suomen RR-ELY Sinikka Kauranen 20.5.2014 ESR osana Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelmaa Sama ohjelma, sama rakenne Toimintalinjat,

Lisätiedot

Länsi-Suomen ESR-haku Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus)

Länsi-Suomen ESR-haku Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus) Länsi-Suomen ESR-haku 21.12.2015 1.3.2016 20.1.2016 Kannonkoski / Antti Hänninen (Keski-Suomen ELY-keskus) Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tavoitteena on ehkäistä syrjäytymistä,

Lisätiedot

Katse työllisyyteen Hyvinvointifoorumi Kajaanissa 8.12.2014 Anne Huotari Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Katse työllisyyteen Hyvinvointifoorumi Kajaanissa 8.12.2014 Anne Huotari Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ESR-hankkeet ja rahoitusmahdollisuudet Katse työllisyyteen Hyvinvointifoorumi Kajaanissa 8.12.2014 Anne Huotari Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Alueellinen ESR-rahoitus Kainuussa ohjelmakaudella 2014-2020,

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman ohjelman tilannekatsaus

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelman ohjelman tilannekatsaus Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman ohjelman tilannekatsaus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman seurantakomitean kokous Turku, 23.5.2016 Ylitarkastaja Hanna-Mari Kuhmonen,

Lisätiedot

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus

ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus ESR Uuden ohjelmakauden painotukset ja rahoitus Hämeen ELY-keskus Etelä-Suomen RR-ELY Sinikka Kauranen 13.3.2014 RR-ELY rakennerahastorahoittajana Hämeen ELY-keskus toimii Etelä-Suomen RR-ELYnä 1.1.214

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2014 ( ) Sivu 1 (10)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2014 ( ) Sivu 1 (10) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 3/2014 Kokousaika maanantai 2.6.2014 klo 10.30 12 Kokouspaikka Technopolis Skinnarila Kokoustila Suvorov Laserkatu 6, 53850 Lappeenranta Läsnä Varsinaiset

Lisätiedot

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia

Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Osallisuutta, osaamista, työtä ja hyvinvointia Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 7.2.2019 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Euroopan sosiaalirahasto ESR EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Euroopan Sosiaalirahaston rahoitus, rahoitushaku Länsi-Suomessa Rahoitusasiantuntija Keski-Suomen ELY-keskus Mitä rakennerahastot ovat?

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä ohjelma Maakuntavaltuusto Jussi Lehtinen

Kestävää kasvua ja työtä ohjelma Maakuntavaltuusto Jussi Lehtinen Kestävää kasvua ja työtä ohjelma 2014 2020 Maakuntavaltuusto 15.12.2014 Jussi Lehtinen EAKR rahoituksen jakautuminen ohjelmakaudella 2014 2020, Kymenlaakso Pk yritysten kilpailukyvyn parantaminen n. 28

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2014 3.3.2014 Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2014 3.3.2014 Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2014 Kokousaika maanantai 3.3.2014 klo 10 12 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, valtuustosali Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: ( ) Jukka

Lisätiedot

Ohjaamo osana ESR-toimintaa

Ohjaamo osana ESR-toimintaa Ohjaamo osana ESR-toimintaa Kohti ohjaamoa 23.9.2014 Merja Rossi Ohjelmakausi 2014-2020 yksi ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 - Suomen rakennerahasto-ohjelma Sekä Euroopan sosiaalirahaston ESR

Lisätiedot

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Pohjanmaan maakunnan ESR-projektirahoituksen hakuohje Hakuaika päättyy 16.2.2015 I Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 ohjelmakauden ESR-projektirahoitushaku

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,421 0 EU 1, , ,211 0 Valtio 0, , ,908 0 Kunta 0, , ,303 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,421 0 EU 1, , ,211 0 Valtio 0, , ,908 0 Kunta 0, , ,303 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2017 ja 2018 9.6.2016 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

EU-ohjelmien ohjelmakausi on vaihtunut. Mikä on muuttunut?

EU-ohjelmien ohjelmakausi on vaihtunut. Mikä on muuttunut? EU-ohjelmien ohjelmakausi on vaihtunut. Mikä on muuttunut? Näkökulmia muutoksen hallitsemiseen Sysmässä, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Rahoitusyksikkö Ohjelmakauden muutos on tuonut

Lisätiedot

Lisäksi voi jättää hakemuksia kansalaislähtöiseen toimintaan. Ulla-Mari Karhu

Lisäksi voi jättää hakemuksia kansalaislähtöiseen toimintaan. Ulla-Mari Karhu Maakunnan yhteistyöryhmän 32 21.05.2015 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmän 67 26.11.2015 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 58 09.12.2015 Etelä-Suomen ESR-hankehaku 1.8-1.10.2015 MYRS 21.05.2015 32

Lisätiedot

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Verna Mustonen , Kajaani

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Verna Mustonen , Kajaani Ajankohtaista ESR-rahoituksessa Verna Mustonen 29.8.2017, Kajaani ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (47 %) ET 6.1 Nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 6/2013 ( ) Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 6/2013 ( ) Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Pöytäkirja 6/2013 Kokousaika Maanantai 4.11.2013 klo 10.09 11.40 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, valtuustosali Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet:

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2018 ja 2019 19.10.2017 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen

ESR haku mennessä. Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen ESR haku 16.2.2015 mennessä Rakennerahastoasiantuntijat Jaana Niemi, Tuula Isosuo ja Leena Tuunanen 14.1.2015 Ison kuvan hahmottaminen - Mikä on meidän roolimme kokonaisuudessa? Lähde: Maija-Riitta Ollila,

Lisätiedot

Rakennerahastotoiminnalla kestävää kasvua ja työtä

Rakennerahastotoiminnalla kestävää kasvua ja työtä Rakennerahastotoiminnalla kestävää kasvua ja työtä Alue- ja rakennepolitiikan ajankohtaispäivä 13.11.2013 Congress Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä 13.11.2013 2 Etunimi Sukunimi

Lisätiedot

Toimeenpanosuunnitelman valmisteluprosessi: Uudenmaan ESR-hakujen teemat

Toimeenpanosuunnitelman valmisteluprosessi: Uudenmaan ESR-hakujen teemat Maakunnan yhteistyöryhmän 41 08.06.2015 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 32 15.06.2015 Toimeenpanosuunnitelman valmisteluprosessi: Uudenmaan ESR-hakujen teemat MYRS 08.06.2015 41 Kestävää kasvua ja

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä ohjelman tilannekatsaus Lapin liitto

Kestävää kasvua ja työtä ohjelman tilannekatsaus Lapin liitto Kestävää kasvua ja työtä ohjelman tilannekatsaus Lapin liitto 17.3.2017 Ohjelman edistymistilanne 9.3.2017 Valtakunnallisesti Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Suomen rakennerahasto ohjelma Varattu ja

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EAKR-rahoitus

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EAKR-rahoitus Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EAKR-rahoitus Ulla-Riitta Pölönen Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 25.1.2018 Kestävää kasvua ja työtä -rakennerahaston toimintalinjat ja erityistavoitteet Kestävää kasvua

Lisätiedot

ESR-hankkeiden hakuinfo

ESR-hankkeiden hakuinfo Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR-hankkeiden hakuinfo 15.8.2019 Rahoituspäällikkö Riitta Ilola ELY-keskus/Rahoitusyksikkö Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Hankeinfo Kajaani Verna Mustonen

Hankeinfo Kajaani Verna Mustonen ELY-keskuksen kehittämishankerahoitus: EAKR & ESR Hankeinfo Kajaani Verna Mustonen EAKR-kehittämishankkeet (YM:n hallinnonala) ELY-keskus rahoittaa ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä kehittämishankkeita;

Lisätiedot

VETO vaikuttavaa elintapaohjausta ja työvalmennusta. ESR hanke, hankijana Pohjanmaa Liikunta ja Urheilu ry

VETO vaikuttavaa elintapaohjausta ja työvalmennusta. ESR hanke, hankijana Pohjanmaa Liikunta ja Urheilu ry VETO vaikuttavaa elintapaohjausta ja työvalmennusta ESR hanke, hankijana Pohjanmaa Liikunta ja Urheilu ry Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 ohjelma 3. Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (ESR) Nuorten

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Sähköpostikokous 17.1.2017 klo 13-17 Muistio 1. ESR-haun hakusisällöt ja 6Aika-kriteerien asettaminen Tausta päätöksenteon pohjaksi ja päätösesitys: 6Aika-johtoryhmän kokouksessa

Lisätiedot

6Aika-strategian johtoryhmä

6Aika-strategian johtoryhmä 6Aika-strategian johtoryhmä Sähköpostikokous 20.1.2017 klo 9-15 Pöytäkirja 1. ESR-haun hakusisällöt ja 6Aika-kriteerien asettaminen Tausta päätöksenteon pohjaksi ja päätösesitys: 6Aika-johtoryhmän kokouksessa

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelman tuki alueellisen elinvoimaisuuden vahvistamisessa Työ- ja elinkeinoministeriö Alueosasto Kumppanuussopimus kokoaa rahastojen tulostavoitteet

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 5 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JAOSTO 1 / 2015 PÖYTÄKIRJA KL/161/000208/2015 Aika: 9.3.2015 14:00-15:00 Paikka: Kotka, maakuntatalo 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Päätös EAKR-projektin "MINT - Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen" rahoittamisesta

Päätös EAKR-projektin MINT - Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen rahoittamisesta Maakunnan yhteistyöryhmä 14 06.05.2019 Päätös EAKR-projektin "MINT - Etelä-Karjalan pienten kuntien innovaatio- ja kokeiluekosysteemin kehittäminen" 306656 rahoittamisesta Maakunnan yhteistyöryhmä 14 Hankkeen

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä ohjelman tilannekatsaus

Kestävää kasvua ja työtä ohjelman tilannekatsaus Kestävää kasvua ja työtä ohjelman tilannekatsaus Seurantakomitean kokous Liminka/Oulu 18.-19.5.2016 Ylitarkastaja Harri Ahlgren, työ- ja elinkeinoministeriö, yritys- ja alueosasto Ohjelman edistymistilanne

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma luonnonvarastrategian tukena

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma luonnonvarastrategian tukena Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma luonnonvarastrategian tukena Rakennerahastoasiantuntija Jaana Tuhkalainen, ELY-keskus 11.11.2014 Vähähiilinen talous ohjelmakaudella 2014-2020

Lisätiedot

Satakunnan biokaasu- ja energiapäivä Nakkilassa

Satakunnan biokaasu- ja energiapäivä Nakkilassa Satakunnan biokaasu- ja energiapäivä 1.9.2016 Nakkilassa Suomen rakennerahasto-ohjelman Kestävää kasvua ja työtä vähähiiliset hankkeet ja hankehaku Satakunnassa Jyrki Tomberg Satakuntaliitto Esityksen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

15.1.2014 Neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio TEM, alueosasto

15.1.2014 Neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio TEM, alueosasto Rakennerahasto-ohjelman valtakunnalliset hankkeet 15.1.2014 Neuvotteleva virkamies Jaana Valkokallio TEM, alueosasto Rahoituksen jakautuminen (pl. alueellinen yhteistyö) Valtakunnalliset teemat EAKR ESR

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä Suomen rakennerahasto-ohjelma EU:n rakennerahasto-ohjelmakauden info- ja koulutustilaisuus 14.11.2013 Valtion virastotalo Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma EU-koordinaattori Mika Villa, Varsinais-Suomen

Lisätiedot

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR

Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Kansalaisjärjestöt ja Euroopan sosiaalirahasto ESR Porvoo 1.2.2018 Hämeen ELY-keskus Merja Rossi Järjestöt hyvinvointia luomassa EU -ohjelman ja Euroopan sosiaalirahaston ESR tavoitteena mm. Ihmisten hyvinvointi-,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmän AIKA 22.10.2018 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liitto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen avaaminen 4 34 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 35 Uusimaa-ohjelma

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma

Kestävää kasvua ja työtä rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014-2010 rakennerahasto-ohjelma Ohjaamoa tukevien valtakunnallisten ja alueellisten hakujen hakuajat Pia Pirskanen 4.11.2014 Valtakunnallinen ESR-toimenpidekokonaisuus: Nuorisotakuu

Lisätiedot

Toimintalinjan 4 erityistavoitteesta 9.1. esitetään hylättäväksi hankkeet:

Toimintalinjan 4 erityistavoitteesta 9.1. esitetään hylättäväksi hankkeet: Maakunnan yhteistyöryhmän 52 30.11.2016 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 5 10.01.2017 5 Etelä-Suomen ESR-hankehaku 1.6. - 3.10.2016 MYRS 30.11.2016 52 Etelä-Suomen 3.10.2016 päättyneessä ESR-haussa

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2014 ( ) Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2014 ( ) Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2014 Kokousaika maanantai 28.4.2014 klo 12.00 Kokouspaikka Luumäen kunnantalo, valtuustosali (Linnalantie 33, Luumäki) Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet:

Lisätiedot

Osallistamalla osaamista Luovaa osaamista. Haku Valtteri Karhu Marika Lindroth

Osallistamalla osaamista Luovaa osaamista. Haku Valtteri Karhu Marika Lindroth Osallistamalla osaamista Luovaa osaamista Haku 1.1 1.3.2016 Valtteri Karhu Marika Lindroth Tavoitteet Vahvistetaan nuorten elämänhallintaa, osallisuutta ja voimavaroja, jotta motivaatio opiskeluun ja

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 7 ETELÄ-KARJALAN JA KYMENLAAKSON YHTEISTOIMINTARYHMÄ 3 / 2014 PÖYTÄKIRJA KL/383/000205/201 4 Aika: 22.9.2014 14:00-16:00 Paikka: Kouvola-talo, Honkasali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ESR-rahoituksen näkymiä uudella rakennerahastokaudella

ESR-rahoituksen näkymiä uudella rakennerahastokaudella ESR-rahoituksen näkymiä uudella rakennerahastokaudella 2014-2020 Helavalkeat-ajankohtaisseminaari 29.5.2013 Päivi Bosquet opetus- ja kulttuuriministeriö ESR rahoitus Suomessa 2014-2020 Euroopan sosiaalirahaston

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR haku Uusimaa Suuralueet ylittävien hankkeiden esittely

Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR haku Uusimaa Suuralueet ylittävien hankkeiden esittely Hämeen ELY-keskuksen alueellinen ESR haku Uusimaa 1.5.-3.10.2017 Suuralueet ylittävien hankkeiden esittely ESR haku 1.5.-3.10.2017 / Uudellamaalla auki toimintalinjat 4 ja 5 Toimintalinja 4: Koulutus,

Lisätiedot

MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ YHTEENSOVITTAA ALUEKEHITYSTYÖTÄ

MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ YHTEENSOVITTAA ALUEKEHITYSTYÖTÄ MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ YHTEENSOVITTAA ALUEKEHITYSTYÖTÄ MYR:n koulutustilaisuus 13.11.2017 Satu Sikanen Aluekehitysjothaja Etelä-Karjalan liitto 1 HISTORIAA / Maakunnan yhteistyöryhmiä alettiin muodostaa

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (21) Törmikoski Sirpa MYR jäsen

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (21) Törmikoski Sirpa MYR jäsen POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 (21) Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika 19.05.2011 klo 13:00-15:10 Paikka Siikasali, Kauppurienkatu 8 A, Oulu Läsnä Heikkilä Matti MYR pj Törmi Paavo MYR

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 4. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5. 3 Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaaminen 4. 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5. 3 Maakuntauudistuksen tilannekatsaus 6 PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 AIKA 06.02.2019 klo 13:30 PAIKKA Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B, Maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 4 2 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 3 Maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma ESR Etelä-Pohjanmaa Aluekehittämispalaverit 14.-23.4.2015 www.rakennerahastot.fi sivustolta löytyy - Kestävää kasvua ja työtä - Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Lakiuudistuksen tilannekatsaus

Lakiuudistuksen tilannekatsaus Lakiuudistuksen tilannekatsaus Työseminaari 16.4.2013 Tarja Reivonen TEM / Alueosasto Lakiuudistuksen sisältö ja organisointi Yhdistetään ja uudistetaan: Laki alueiden kehittämisestä (1651/2009) ja rakennerahastolaki

Lisätiedot

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kuhmo

Ajankohtaista ESR-rahoituksessa. Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen Kuhmo Ajankohtaista ESR-rahoituksessa Rahoitusasiantuntija Verna Mustonen 24.1.2018 Kuhmo ESR:n toimintalinjat ja erityistavoitteet TL 3 Työllisyys ja työvoiman liikkuvuus (47 %) ET 6.1 Nuorten ja muiden heikossa

Lisätiedot

Kosia - Kotouttava siirtyminen ammattiin OONA (Osaavaa ohjausta nuorille ja aikuisille)

Kosia - Kotouttava siirtyminen ammattiin OONA (Osaavaa ohjausta nuorille ja aikuisille) Maakunnan yhteistyöryhmän 52 30.11.2016 sihteeristö Maakunnan yhteistyöryhmä 5 10.01.2017 Etelä-Suomen ESR-hankehaku 1.6. - 3.10.2016 MYRS 30.11.2016 52 Etelä-Suomen 3.10.2016 päättyneessä ESR-haussa tuli

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2016 (2.5.2016) Sivu 1 (7)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2016 (2.5.2016) Sivu 1 (7) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 2/2016 Kokousaika 2.5.2016 klo 10.00 12.00 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, valtuustosali Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: ( ) Jukka

Lisätiedot

SATAKUNNAN KULTTUURIFOORUMI

SATAKUNNAN KULTTUURIFOORUMI SATAKUNNAN KULTTUURIFOORUMI 12.3.2014 RAHOITUSMAHDOLLISUUDET OHJELMAKAUDELLA 2014-2020 Jyrki Tomberg Satakuntaliitto ESITYKSEN RAKENNE - Rakennerahasto-ohjelma 2014-2020 - Luova Eurooppa ohjelma - Central

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 1. KOKOUS MUISTIO Aika: tiistai 15.3.2016 kello 10.00 12.15 Paikka: Etelä-Karjalan liiton toimisto, kokoustila Koivikko 4. krs, Kauppakatu 40 D., Lappeenranta

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Keski-Suomen ELY-keskus Ylijohtaja Juha S. Niemelä

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Keski-Suomen ELY-keskus Ylijohtaja Juha S. Niemelä Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Keski-Suomen ELY-keskus Ylijohtaja Juha S. Niemelä Kumppanuussopimus kokoaa rahastojen tulostavoitteet ja yhteensovituksen Landsbygdsutvecklings

Lisätiedot

Päätös EAKR-hankkeen "Ekotehokkaat kiinteistöratkaisut - alueellinen energiatietopalvelu", rahoitukseen osallistumisesta

Päätös EAKR-hankkeen Ekotehokkaat kiinteistöratkaisut - alueellinen energiatietopalvelu, rahoitukseen osallistumisesta Maakuntahallitus 189 15.12.2014 Päätös EAKR-hankkeen "Ekotehokkaat kiinteistöratkaisut - alueellinen energiatietopalvelu", 300311 rahoitukseen osallistumisesta Maakuntahallitus 15.12.2014 189 Hankkeen

Lisätiedot

Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista. Maakuntauudistuksen projektiryhmä / Neuvotteleva virkamies Piia Rekilä

Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista. Maakuntauudistuksen projektiryhmä / Neuvotteleva virkamies Piia Rekilä Laki alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista Maakuntauudistuksen projektiryhmä 7.2.2017 / Neuvotteleva virkamies Piia Rekilä Kasvupalveluuudistus KASVU- PALVELUT TE-palvelut ja yrityspalvelut kootaan

Lisätiedot

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä Hakuinfo

Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä Hakuinfo Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Hakuinfo 17.1.2017 Rahoitusasiantuntija Antti Hänninen Rahoitusyksikkö, Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan sosiaalirahasto (ESR) Euroopan

Lisätiedot

Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet. Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015

Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet. Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015 Ohjaukseen ja nuorisotakuuseen liittyvät hankkeet Hämeen ELY-keskus Merja Rossi 16.4.2015 Suuri tarve työtä ja ohjausta Työllisyyden trendit Hämeessä Työttömiä työnhakijoita oli helmikuun lopussa 26 241,

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2016 ( ) Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2016 ( ) Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 1/2016 Kokousaika 22.2.2016 klo 8.30 10.00 Kokouspaikka Lappeenrannan kaupungintalo, Willimies kabinetti Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: ( )

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 10.6.2016 3.10.2016. Hakijan ohje

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 10.6.2016 3.10.2016. Hakijan ohje KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014-2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN AVOIN ESR-HAKU LÄNSI-SUOMESSA 10.6.2016 3.10.2016 Hakijan ohje Sisältö: 1. Yleistä ESR-hausta 2. Haun erityispiirteet 3. Ohjeita hakemuksen

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/ Maakunnan yhteistyöryhmä. AIKA klo 11:11-11:28. Imatran Kylpylä KÄSITELTÄVÄT ASIAT

ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/ Maakunnan yhteistyöryhmä. AIKA klo 11:11-11:28. Imatran Kylpylä KÄSITELTÄVÄT ASIAT ETELÄ-KARJALAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmä AIKA 07.05.2018 klo 11:11-11:28 PAIKKA Imatran Kylpylä KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 13 Kokouksen avaus 4 14 Läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä 10.2.2014 1/2014

PÖYTÄKIRJA Päijät-Hämeen yhteistyöryhmä 10.2.2014 1/2014 SISÄLLYSLUETTELO 1. KOKOUKSEN AVAUS 4 2. KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS 4 3. KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 4 4. NTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 4 5. LUOVIEN ALOJEN YRITYSTOIMINNAN KASVUN JA KANSAINVÄLISTYMISEN

Lisätiedot

Luovaa osaamista ja ESR -hakua

Luovaa osaamista ja ESR -hakua Luovaa osaamista ja ESR -hakua Etunimi Sukunimi 11.6.2018 Valtteri Karhu https://vimeo.com/89564794 Valtteri Karhu 11.6.2018 Globaalit megatrendit digitalisoituminen, elämyksellisyys, vastuullisuus ja

Lisätiedot

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 4/2015 ( ) Sivu 1 (11)

Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 4/2015 ( ) Sivu 1 (11) Etelä-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmä Esityslista 4/2015 Kokousaika maanantai 28.9.2015 klo 10.30 11.45 Kokouspaikka Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Sali 2209 Läsnä Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet:

Lisätiedot

Rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. Toteutusta Päijät-Hämeessä Sinikka Kauranen Hämeen ELY-keskus

Rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020. Toteutusta Päijät-Hämeessä Sinikka Kauranen Hämeen ELY-keskus Rakennerahasto-ohjelma Kestävää kasvua ja työtä 2014 2020 Toteutusta Päijät-Hämeessä Sinikka Kauranen Hämeen ELY-keskus Yksi ohjelma viisi toimintalinjaa toiminnalle 2.1 (TL 1) Pk-yritystoiminnan kilpailukyky

Lisätiedot