Toimintakertomus yhdessä...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus 2010.... yhdessä..."

Transkriptio

1 Toimintakertomus yhdessä...

2 1 JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS YLEISTÄ Vuosi 2010 oli Jyväskylän Latu r.y.:n 70. toimintavuosi. Aikaisempaan tapaan toiminta Kolmisoppisen majan puitteissa oli keskeistä. Jäsenmäärämme on edelleen kasvussa, mikä kertoo suuren yleisön lisääntyneestä kiinnostuksesta toimintaamme kohtaan. Sauvakävely ja lumikenkäily lisäävät edelleen suosiotaan. Hallitus Kokouksiin (9kpl) osallistumiskerrat Puheenjohtaja Matti Varesmmaa 9 Varapuheenjohtaja Helvi Kaihlanen 9 Hilkka Jääskeläinen 6 Esko Hyytiäinen 7 Kirsti Kettunen 9 Toivo Leinonen 8 Reino Pitkänen 8 Ismo Räsänen 9 Nina Saarnikoivu 6 Esa Salovaara 7 Toimihenkilöt Sihteeri Katariina Pouta 8 Rahastonhoitaja Päivi Paakkonen 5 Jäsensihteeri Helena Knuuttila 9 Majan hoitaja ja vuokraaja Kirsti Kettunen 9 Lehden toimitus Matti Varesmaa 9 Internet-sivujen ylläpito Matti Varesmaa ja Toivo Leinonen Varusteiden vuokraus Heikki Kivijärvi Tilintarkastajat Varsinaiset tilintarkastajat Varatilintarkastajat Pekka Saarinen Veli-Matti Paananen Reijo Savolin Elisa Saarnikoivu

3 2 2. JÄSENISTÖ Toimintakauden lopussa ( ) jäsenmäärä oli Kunniajäseniä yhdistyksessä on 6 ja ainaisjäseniä 10. Latutoimikunta (ensisijaisesti latupohjien kunnostus ennen hiihtokautta ja sen aikana sekä polttopuiden teko) Vetäjä Pentti Räisänen Mauno Autio, Pauli Hovila, Ossi Klemi, Tarmo Mäkinen, Kari Tarvainen, Mauno Toivari, Matti Varesmaa Latuverkoston kunnossapito talvikautena: Esko Hyytiäinen ja Jorma Kettunen Retkitoimikunta: Vetäjä Reino Pitkänen Esko Hyytiäinen Lehtitoimikunta Lentopallo- ja sählytoimikunta Vetäjä (lentopallo) Vetäjä (sähly) Kävelyklubi HyväSeura Vetäjä Majatoimikunta Vetäjä Matti Varesmaa ja Toivo Leinonen Matti Varesmaa Helvi Kaihlanen ja Ossi Vuorinen Jouko Hyvärinen Toivo Leinonen Hilkka Jääskeläinen ja Tarja Patama Majan hoitaja ja vuokraaja Kirsti Kettunen Talkoolaiset Kokoukset Yhdistyksen kevätkokous pidettiin Ladun majalla. Kokouksessa oli mukana 11 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus, vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin tilivapaus. Yhdistyksen syyskokous pidettiin Ladun majalla. Kokouksessa oli läsnä 18 yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin seuraavan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Valittiin puheenjohtajaksi Reino Pitkänen kaudelle ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Hallitus on kokoontunut 9 kertaa ja pöytäkirjoihin on merkitty yhteensä 134 pykälää. Kokouspaikkana on ollut Ladun maja.

4 3 Suomen Ladun viralliset kokousedustajat Kevätkokous Syyskokous Helvi Kaihlanen, Helena Knuuttila Helvi Kaihlanen, Helena Knuuttila ja Matti Varesmaa Suomen Ladun liittokokous Peurangassa Keski-Suomen latualueen kokousedustajat Kevätkokous Syyskokous ei osallistujia ei osallistujia 3. VARSINAINEN TOIMINTA Yhteistyö Jyväskylän Latu ry:n yhteistyösopimus jatkuu kirjakustantaja WSOY pro/docendo-tuotteet kanssa, jolloin Ladun jäsenet saavat tuntuvan jäsenedun ostamistaan kirjoista. Myös Latu saa ostetuista kirjoista provision. Yhteyshenkilönä ladusta on Toivo Leinonen. Yhteistyötä kuluneen vuoden aikana on ollut JKU, Jyväskylän kaupunkilehti, Jyväskylän kaupunki/liikuntapalvelukeskus, Jyväskylän kaupunki srk/monokirkko, Jyväskylän Yliopisto/ varhaiskasvatus, Intersport Tourula/voiteluilta, Keski-Suomen Liikunta (olemme jäseniä), SPR, Keski-Suomen pelastuslaitos ja Laajavuori Oy. Latu- ja retkitoiminta Latutoimikuntalaiset raivasivat ja kunnostivat latupohjia sekä pitivät latuja auki talkoovoimin kolmea reittiä kaupungista majalle. Talkootyöhön kuului myös majan ympäristön 1, 2, 5, 10 km:n ladut. Lisäksi Majalla pidettiin yllä hiihtomaata ja talkoolaiset hoitivat polttopuuhuoltoa. Talkooporukat kokoontuivat aina tarvittaessa eli lukuisina kertoina vuoden aikana ja pidettiin suksien voiteluilta Intersport MegastoreTourulan tiloissa. Mukana oli 32 voitelusta kiinnostunutta latulaista hiihdettiin ja lumikenkäiltiin ulkotulin merkitty Täysikuunhiihto reitillä Ladun maja Soidenlampi Ladun maja. Soidinlammen nuotiopaikalla oli upeassa talvisäässä täysikuun paistaessa oikein tungosta makkaran paistoon. Mukana oli n. 100 eri-ikäistä hiihtäjää. Järjestelyistä vastasivat Reino Pitkänen, Esko Hyytiäinen, Pauli Hovila, Kari Tarvainen ja Matti Varesmaa Täysikuun lumikenkäilyyn Ladun majalla osallistui 12. Ohjauksesta huolehtivat Hilkka Jääskeläinen, Anneli ja Toivo Leinonen, Tarja Patama.

5 ja järjestettiin majalla perinteinen lasten Muumihiihto koulu. Mukana lapsia oli 100. Ohjaajina toimivat Nina Saarnikoivu, Sarianna Görsoy, Timo Hämäläinen, Anja Ikävalko, Kari Karjalainen, Kirsi Manner, Sanna Matilainen, Päivi Mäenpää, Heidi Nevalainen, ja Katariina Pouta. Jyväskylän ladun järjestyksenvalvojat vastasivat liikenteen ohjauksesta. Lisäksi mukana oli Muumipeikko hiihdettiin perinteinen Jyväshiihto. Lähtöpaikkana oli Laajavuori ja Ladun maja, laturetkireitti oli 25 km. Osallistujia tehtiin pääsiäisen perinteinen retki 20 osallistujan voimin Raattamaan. Vetäjinä toimivat Sari Hovila ja Reino Pitkänen. Toukokuussa jatkettiin pyöräilypassin käyttöä. Pitkillä pyöräilylenkeillä oli mukana keskimäärin innokasta pyöräilijää/kerta. Pyöräilypassin palautti 39 henkilöä, joiden kesken arvottiin Lapin lomaosakeviikko. Onnettaren suosikki oli Pentti Minkkinen osallistuttiin yhdellä veneellä kirkkovenesoutuun Jyväsjärvellä ja sijoitus Nikaraisten kirkkotie vaellus, matka n. 20 km. Matkalla 30 osallistujaa, vetäjänä Helvi Kaihlanen. Touko- kesäkuussa ja elo-syyskuussa järjestettiin maanantaisin Laajavuoressa sauvakävelyä. Mukana lenkeillä oli keskimäärin sauvakävelijää/kerta, kolmessa tasoryhmässä. Vetäjinä toimivat Hilkka Jääskeläinen, Toivo Leinonen, Nina Saarnikoivu, Raija Eronen, Pirjo Härkönen, Eeva-Liisa Koistinen, Anu Kunnela, Tarja Patama, Keijo Pietiläinen, Elisa Saarnikoivu, Matti Varesmaa, ja Mauri Välivaara. Kävelykertoja v.2010 oli 15. Kävelyihin osallistui 160 henkilöä ja kävelijöitä yhteensä kaikilla kerroilla 636 henkilöä Ruskaretki Utsjoelle ja Inariin, 6 osallistujaa, vetäjänä Reino Pitkänen Hangasjärven korpijotos, Ladun maja- Tikkala, 12 osallistujaa. Vetäjinä Erkki Huovinen Jyväskylän kaupunki ja Paula Määttä Tikkalan kylätoimikunta Maakuntaretki Struuven linjan kolmiomittauspisteeseen Oravivuorella ja Villa Cavenin Oittilassa, osallistujia 37. Retken vetäjinä Helvi Kaihlanen ja Matti Varesmaa, sekä asiantuntijana Prof. Heikki Rantatupa. Villa Cavenissa isäntänä Jorma Raitio Kavelyklubi HyväSeuran pyöräretki Kreetalle Toivo Leinosen johdolla, 16 osallistujaa. Syksyllä Metsämörrikoulu kokoontui viisi kertaa Ladun majalla ja majan maastossa. 10 osallistujaa, vetäjinä Annika Isomäki ja Hanna Saarimäki.

6 5 Lentopallotoiminta Lentopalloharjoituksissa käyntikertoja oli yhteensä Vuoroja oli kerran viikossa Pupuhuhdassa ja Keljonkankaalla (kaksi vuoroa). Kesällä pelattiin Ladun majalla keskiviikkoiltaisin. Sählytoiminta Sählyä pelattiin Huhtasuon koululla. Pelaajia kauden aikana oli yhteensä 255. Kävelyklubi HyväSeura Kävelyklubi HyväSeura toimii Jyväskylän Ladun jaostona. Kohderyhmänä ovat yli 40- vuotiaat vähän liikkuneet latulaiset. Tavoitteena on jäsenistön hyvinvoinnin lisääminen kävellen ympäristöön, yrityksiin ja erilaisiin kohteisiin tutustuen; kulttuuria karaokesta oopperaan, savusaunasta viihdekylpylään, sienestystä, rantakalaongintaa yms. Retket tehdään hikoilematta ja puuskuttamatta. Toiminta on aloitettu toukokuussa 2003 KKI-toimintana. Kävelyklubi HyväSeuran johdossa toimi Toivo Leinonen ja johtoryhmän jäseninä Hilkka Jääskeläinen ja Tarja Patama. Merkittäviä tapahtumia olivat lokakuussa toteutettu pyöräretki Kreetalle, mukana 16 pyöräilijää, sekä luentotilaisuudet. Kävelyklubi HyväSeura on saanut merkittävää tukea, tilat ja tarjoilun luentotilaisuuksiin Sampo Pankilta, joista kiitokset heille. Vuoden tauon jälkeen saimme JAO:lta venyttelyn ohjaajiksi Laura Palmin ja Silja Tuomisen, vertaisohjaajana toimi Pirjo Härkönen. Tapahtumista on tarkemmin kerrottu ladun kotisivuilla. Osanottajien lukumäärä: 82 kpl, tapahtumakertoja oli 41 kpl. Laji osanottajia tapahtumia Lumikenkäily 36 3 Pyöräily Venyttely HyväSeura 40+ kävely yms tap Yhteensä Koulutus Geokätköilyn kurssi Ladun majalla, 10 osallistujaa vetäjänä Esa Salovaara Luontoretkeilyn peruskurssi Ladun majalla, 20 osallistujaa vetäjänä Reino Pitkänen.

7 6 Kiilopään, Äkäslompolon ja Jerisrannan lomaosakkeet Keväällä 1987 hankittiin kuudennes Kiilopään Tunturimajat Oy:n huoneistosta B 5. Osakkeessa on huone, keittiö, sauna ja parvi, pinta-ala 36 m m hankittiin lisää 1/6 Imatran Lapinkävijöiltä. Vuoden 1994 lopussa hankittiin Äkäslompolosta kolmannes Kiinteistö Oy Ylläskuninkaan huoneistosta A 3. Osakkeessa on tupakeittiö, sauna ja parvi (30 m 2 + parvi) aikana korjattiin parvelle johtavat portaat ja hankittiin uusi jääkaappi. Vuonna 2001 hankittiin kuudennes Kiinteistö Oy Jerisrannan mökistä nro 17. Keväällä 2001 valmistuneessa osakkeessa on neliöitä 36m 2 johon sisältyy tupakeittiö, makuuhuone, pesutila ja sauna. Vuonna 2002 ostettiin Kiinteistö Oy Jerisrannan lomaosakkeesta toinen kuudennes. Lomaviikot olivat jäsenistön ahkerassa käytössä käyttöasteen ollessa 78,6 %. Lomaosakkeiden rahaliikenteen hoitaa Jyväskylän Latu. Majatoiminta Jäsenistö päivysti talkoovoimin hiihtokauden aikana majalla 34 kertaa sekä hiihtolomaviikoilla (viikot 8 ja 9) joka päivä. Päivystäjiä oli yhteensä 230. Majatoimikunta järjesti tarjoilun yhdistyksen eri tilaisuuksiin. Majalla pidettiin puu- ja siivoustalkoita tarpeen mukaan. Majaa vuokrattiin erilaisten tilaisuuksien pitopaikaksi 60 kertaa. Hiihtokauden aikana majan palveluja käytti noin 4000 ulkoilijaa sekä noin 1000 koululaista ja päiväkotilaista. Koko vuoden kävijämäärä oli noin Muut tapahtumat 7.3. Majalla hiljennyttiin Monokirkkoon. Hiihtäjien ja ulkoilijoiden hiljentymishetki järjestettiin yhdessä kaupunkiseurakunnan kanssa. Pappina Eivor Pitkänen. Sanaa kuuntelemassa oli 50 henkilöä. Lopuksi oli kahvitarjoilu Vapaa-ajan messut Jyväskylässä, yhdessä Jyväskylän Latu, Jämsän Laturetkeilijät, Keuruun Latu, Laukaan Kuntoliikunta, Saarijärven Latu ja Tikkakosken Latu 3.6 Uusien jäsenten info tilaisuus Ladun majalla, mukana 20 jäsentä.

8 7 Leiripäivät Suomussalmella Vuoden 2010 Suomen Ladun leiripäivät pidettiin Kainuussa Suomussalmella 2-4. heinäkuuta. Jyväskylän latulaisia lähti perjantaiaamusta busilla ja 10 tunnin matkan jälkeen oltiin Ämmänsaaressa. Ilma oli tuulinen ja hyytävän kylmä. Mutta, yksi yö kaiken muutti. Lauantai kun koitti, alkoi hiki virrata. Tapahtuma oli Ruutikankaan koulukeskus, joka oli tarkoitukseen erittäin hyvä. Vieressä oli teltta-ja matkailuautoalue, ruokailut, urheilukenttä avajaisia ja päättäjäisiä varten sekä ravintola ja tanssitila. Vaelluskilpailun lähtö ja maali olivat parin kilometrin päässä, muutoin kilpailut käytiin Ruutikankaalla. Oheisohjelmaa oli monenlaista. Laivaristelyä Kiantajärvellä ja käynti kirjailija Ilmari Kiannon kotimaisemissa. Talvisodan tapahtumat ja erityisesti Raatteen tien taistelut olivat retkien kohteina. Pienelle latuyhdistykselle järjestelyt ovat aikamoinen ponnistus. Suomussalmen kunta ja paikalliset yritykset olivat vahvasti mukana. Lisäksi talkoolaisia oli useasta latuyhdistyksestä leiripäiväkeskuksessa. Kaiken kaikkiaan mukava ja iloinen tapahtuma, josta Kauko Seppäselle joukkoineen on annettava parhaat kiitokset. Kilpailutuloksia hikisissä olosuhteissa meidän osalta: Lentopallossa Jyväskylän naiset voittivat kultaa. Beachissa Jyväskylän naiset voittivat hopeaa Saappaanheitossa Jukka Rutanen voitti kultaa Mölkyssä Eero Karjalainen sijoittui toiseksi Vaelluskilpailussa harrastelijasarjassa 12 joukkueesta tulimme toiseksi joukkueella (Nina Saarnikoivu, Reino Pitkänen ja Matti Varesmaa) Vuona 2011 tavataan Vantaan Sotungissa,Hakunilan Urheilupuistossa Osallistuttiin 38 talkoolaisen voimin Finlandia Marathonin juottopisteen ja kisakanslian hoitoon sekä järjestyksen valvontaan oli hallituksen ja aktiivitoimikuntalaisten yhteinen palaveri sekä jouluateria Laajavuoressa. Mukana oli 36 henkilöä vietettiin majalla perinteistä pikkujoulua. Puuroa nauttimassa, leikkimässä ja laulamassa joulupukin lisäksi oli 45 latulaista.

9 8 4. TIEDOTUS Jäsenlehti Jäsenlehti, Jyväskylän Latu, ilmestyi 4 kertaa. Lehden ilme muuttui, painatus muutettiin neliväriseksi. Sivujen yhteismäärä oli 64, eli keskimäärin 16 sivua numeroa kohti. Painosmäärä oli noin 1500 kpl/ lehti. Muut lehdet Tapahtumista ilmoitettiin SuurJyväskylä-lehdessä, Jyväskylän Kaupunkilehdessä, sekä sanomalehti Keskisuomalaisen Seuratoiminta- ja Jyväskylän seutu tänään palstoilla useita kertoja. Keskisuomalaisessa oli myös yhdistyksen toimintaan liittyviä artikkeleita. Muut mediat TV2 alueuutisissa saatiin näkyvyyttä lasten hiihtokoulusta. Radio Keski-Suomessa ja Radio Jyväskylässä oli mainontaa ja juttuja suurimmista tapahtumista. Internet-sivut Tapahtumista ja yhdistyksen toiminnasta tiedotettiin Suomen Ladun/ Jyväskylän Ladun internet-sivuilla (www.suomenlatu.fi/jyvaskylanlatu/). Lisäksi tiedotukseen käytettiin latuyhdistysten yhteistä tapahtumakalenteria, Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen liikunnan internetsivuja. 5. YHDISTYKSEN TALOUS Tuloslaskelma vuodelta 2010 osoittaa alijäämää (ed. v ). Merkittävin tekijä oli majan sisätilojen remontti ja sähköpattereitten uusiminen. Tärkeimmät tulolähteet ovat edelleen jäsenmaksut, latukahvilan myynti ja majan ulosvuokraus. Seuraavassa muutamia poimintoja tuloslaskelmasta ja suluissa vuoden 2009 vertailuluku: - Jäsenlehden kustannukset (-9021) - Latutoiminta (-759) lumisempi talvi, kelkkojen kustannukset - Jäsenmaksut (15711) - Majan vuokratuotot 5969 (6233) - Majan kiinteistökulut (-6842) Lattian maalaus, sähköpattereitten uusiminen. - Majan kioskitoiminta 9027 (6699) Parempi lumitalvi - Kiilopään lomaosake -913, keittiön remontti - Äkäslompolon lomaosake Jerisrannan lomaosake 651 Oma pääoma (94257) Rahat ja pankkisaamiset (17222)

10 9

Toimintakertomus 2012.... yhdessä...

Toimintakertomus 2012.... yhdessä... Toimintakertomus 2012... yhdessä... 1 JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2012 1. YLEISTÄ Vuosi 2012 oli Jyväskylän Latu r.y.:n 72. toimintavuosi. Jäsenmäärämme on vakiintunut 2500:n tuntumaan.

Lisätiedot

Toimintakertomus 2013.... yhdessä...

Toimintakertomus 2013.... yhdessä... Toimintakertomus 2013... yhdessä... 1 JYVÄSKYLÄN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1. 31.12.2013 1. YLEISTÄ Vuosi 2013 oli Jyväskylän Latu ry.:n 73. toimintavuosi. Jäsenmäärämme on vakiintunut 2500:n tuntumaan.

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 2 Huhtikuu 2010

JÄSENLEHTI 2 Huhtikuu 2010 www.suomenlatu.fi/jyvaskylanlatu/ JYVÄSKYLÄN LATU JÄSENLEHTI 2 Huhtikuu 2010 Jyväskylän Latu ry - perustettu 1941 Kesää kohti. Kuva: Matti Varesmaa RETKEILYTARVIKKEITA VUOKRATAAN Jyväskylän Latu vuokraa

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1 Helmikuu 2012

JÄSENLEHTI 1 Helmikuu 2012 www.jyvaskylanlatu.fi JYVÄSKYLÄN LATU JÄSENLEHTI 1 Helmikuu 2012 Jyväskylän Latu ry - perustettu 1941 www.jyvaskylanlatu.fi RETKEILYTARVIKKEITA VUOKRATAAN Jyväskylän Latu vuokraa retkeilyvälineitä ja tarvikkeita

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 4 Joulukuu 2010

JÄSENLEHTI 4 Joulukuu 2010 www.suomenlatu.fi/jyvaskylanlatu/ JYVÄSKYLÄN LATU JÄSENLEHTI 4 Joulukuu 2010 Jyväskylän Latu ry - perustettu 1941 Syyspäivää erämaajärvellä, kuva Matti Varesmaa. Retkeilytarvikkeita vuokrataan Jyväskylän

Lisätiedot

Jyväskylän Latu. Jäsenlehti 1/2014

Jyväskylän Latu. Jäsenlehti 1/2014 Jyväskylän Latu Jäsenlehti 1/2014 Jyväskylän Latu Jäsenlehti 1/2014 sisus Pulinoita... 3 Ohjaajakoulutus... 4 Ohjaajakurssi... 4 Muumien hiihtokoulu... 4 Täysikuun hiihto... 4 Jyväshiihto... 4 Hiihtoretki...

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 3 Syyskuu 2011

JÄSENLEHTI 3 Syyskuu 2011 www.suomenlatu.fi/jyvaskylanlatu/ JYVÄSKYLÄN LATU JÄSENLEHTI 3 Syyskuu 2011 Jyväskylän Latu ry - perustettu 1941 Elokuun iltaa. www.suomenlatu.fi/jyvaskylanlatu/ Retkeilytarvikkeita vuokrataan Jyväskylän

Lisätiedot

Puheenjohtajan pulinoita. Sisältö. Jyväskylän Ladun jäsenlehti. Ilmoitushinnat. Vuokraus. Ladun majan kevättalkoot. Jyväskylän Ladun jäsenmaksut

Puheenjohtajan pulinoita. Sisältö. Jyväskylän Ladun jäsenlehti. Ilmoitushinnat. Vuokraus. Ladun majan kevättalkoot. Jyväskylän Ladun jäsenmaksut Jyväskylän Ladun jäsenlehti Lehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa: tammi helmikuussa, huhti toukokuussa, elo syyskuussa ja marras joulukuussa. Jäsenlehdet ovat luettavissa myös netissä yhdistyksemme kotisivuilla.

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS TOIMINTA- KERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS

TILINPÄÄTÖS TOIMINTA- KERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2005 TILINPÄÄTÖS TOIMINTA- KERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS 2 SISÄLLYSLUETTELO: 1. YLEISTÄ...3 2. VARSINAINEN TOIMINTA...4 2.1 JÄSENISTÖ...4 2.2 YHDISTYKSEN KOKOUKSET...4 2.2.1 Kevätkokous...4 2.2.2 Syyskokous...4

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri. Tapahtumat. PÄÄKIRJOITUS Raimo Raevaara

Tapahtumakalenteri. Tapahtumat. PÄÄKIRJOITUS Raimo Raevaara Tapahtumat Tampereen Taivaltajat ry:n tiedotuslehti 36. vsk. Nro 5/08, 10.11.2008 Päätoimittaja Anna-Maija Rae Toimitus Jari-Pekka Isotalo,Tapani Jantunen Taitto ja toimitus Taina Puha Ilmoitushinnat vuonna

Lisätiedot

10 VUOTISHISTORIIKKI

10 VUOTISHISTORIIKKI Härmänmaan Latu ry 10 VUOTISHISTORIIKKI 4.2. 2009 Laatinut Mikko Heikkilä SISÄLTÖ 1. Perustaminen, organisaatio, jäsenistö 1.1 Perustaminen 1.2 Organisaatio 1.3 Jäsenistö 2. Projektit 2.1 2.2 2.3 2.4 Sammalkiven

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU

Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU Jäsentiedote 2/2010 Toukokuu 2010 MYLLYKOSKEN LATU TOIMIHENKILÖT VUONNA 2010 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Raija Härmä Pekantie 12, 46800 Anjalankoski Eero Nurmi Jäsenet Mari Haaja Raija Immonen

Lisätiedot

Pihkaniskat ry Suunnistusseura/Vantaa

Pihkaniskat ry Suunnistusseura/Vantaa 1 PIHKANISKAT RY:N TOIMINTAKERTOMUS 2012 Kulunut vuosi oli Pihkaniskat ry:n 43. toimintavuosi. Jäsenmäärältään lähes 400 suunnistajan seura on yksi Uudenmaan suurimmista suunnistuksen erikoisseuroista.

Lisätiedot

Joroisten kunnanvaltuusto sekä virkamiehiä tutustui Kartanogolfin toimintaan 17.6. Vierailua isännöivät seuran puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

Joroisten kunnanvaltuusto sekä virkamiehiä tutustui Kartanogolfin toimintaan 17.6. Vierailua isännöivät seuran puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. KARTANOGOLF RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 Yleistä Vuosi 2013 oli seuran 24. toimintavuosi. Seuran jäsenmäärä oli vuoden lopussa 1 162 (1 139 vuonna 2012), joista junioreja 170 (168). Kartanogolf oli yksi harvoja

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY Jäsentiedote 1/2015 Kuvat: Hannu Halonen TOIMIHENKILÖT VUONNA 2015 Hallitus Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

www.jyvaskylanlatu.fi www.jyvaskylanlatu.fi

www.jyvaskylanlatu.fi www.jyvaskylanlatu.fi www.jyvaskylanlatu.fi JYVÄSKYLÄN LATU Jäsenlehti 2 Huhtikuu 2013 Jyväskylän Latu ry - perustettu 1941 www.jyvaskylanlatu.fi Jäsenlehti 2 huhtikuu 2013 Jyväskylän latu ry - perustettu 1941 Retkeilytarvikkeita

Lisätiedot

Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info.

Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info. 2 LATU-MIILU 2/2011 Puheenjohtajan tervehdys 3 Suomi Meloo 4 Toimintakertomus 5 KESÄKALENTERI 11 Kiilopäälle 2012 15 Martinan mietteitä 16 Tiikerinlenkki 18 Melomaan 19 Ikinivel Petkelsuolla 20 Johtokunta

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU Jäsentiedote 1/2014

MYLLYKOSKEN LATU Jäsentiedote 1/2014 MYLLYKOSKEN LATU Jäsentiedote 1/2014 TOIMIHENKILÖT VUONNA 2014 Hallitus Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja Saila Lukkari saila.lukkari@wippies.fi Jäsenet

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN LATU 45 VUOTTA 13.5.2015

HÄMEENLINNAN LATU 45 VUOTTA 13.5.2015 HÄMEENLINNAN LATU 45 VUOTTA 13.5.2015 Sisältö Lukijalle 1 Perustaminen 11. Perustamiskokous 12. Rekisteröinti 13. Toiminta käynnistyy 2 Toimintamuodot 2.1 Hiihto- ja laturetket 2.2 Vaellukset Lapissa 2.3

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2012

TOIMINTAKERTOMUS 2012 MÄNTSÄLÄN URHEILIJAT RY TOIMINTAKERTOMUS 2012 KYLÄOSASTOJEN TOIMINTAKERTOMUKSET URHEILUSEURA AJO, 1963 VOIMISTELU- JA URHEILUSEURA ILVES, 1963 SOUKKION JYSKE, 1913 URHEILUSEURA SÄÄKSJÄRVEN KIISTO, 1946

Lisätiedot

30 vuotta Rinkan kantoa

30 vuotta Rinkan kantoa 30 vuotta Rinkan kantoa 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 Jäsenmäärä

Lisätiedot

Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info.

Käy katselemassa latuinfoa myös Hyvinkään Ladun nettiosoitteessa www.hyvinkaanlatu.sportti.info. 3 LATU-MIILU 2/2012 Puheenjohtajan tervehdys 4 Toimintakertomus 6 KESÄKALENTERI 13 Akumajalle 17 Suomi Meloo 18 Tiikerinlenkki 20 Johtokunta 21 Toimikunnat 22 Elämyspassi 23 Latu-Miilu on Hyvinkään Ladun

Lisätiedot

Merimelojat ry on melontaan keskittyvä liikunta- ja urheiluseura. Seura on perustettu v 1931, joten päättynyt vuosi oli seuran 83. toimintakausi.

Merimelojat ry on melontaan keskittyvä liikunta- ja urheiluseura. Seura on perustettu v 1931, joten päättynyt vuosi oli seuran 83. toimintakausi. TOIMINTAKERTOMUS 2013 2 Sisällysluettelo Yleistä... 3 Seuramestaruudet, vuoden valinnat ja edustukset... 4 Koulutus ja turvallisuustoiminta... 5 Käyttöoikeuskalusto ja hankinnat... 6 Seuran tukikohdat...

Lisätiedot

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 1-2014

RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 1-2014 RAISION RINKKA RY JÄSENTIEDOTE 1-2014 RAISION RINKKA RY LIIKUNNAN PUOLESTA JO VUODESTA 1979 Raision Rinkka r.y.:n johtokunta ja muut toimihenkilöt vuonna 2014 Puheenjohtaja, Vapepa Varapuheenjohtaja ja

Lisätiedot

IITIN LATU RY. Talvella järjestettiin Muumihiihtokoulu sekä keväällä ja syksyllä Metsämörrikoulu.

IITIN LATU RY. Talvella järjestettiin Muumihiihtokoulu sekä keväällä ja syksyllä Metsämörrikoulu. TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 IITIN LATU RY TOIMINTAKERTOMUS 1.1.2011-31.12.2011 1. YLEISTÄ Vuosi 2011 oli yhdistyksen 24. toimintavuosi. Kyseisenä vuonna harrastimme ja ennen kaikkea liikutimme

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN PYÖRÄILYSEURA JYPS RY TOIMINTAKERTOMUS 2013

JYVÄSKYLÄN PYÖRÄILYSEURA JYPS RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 JYVÄSKYLÄN PYÖRÄILYSEURA JYPS RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 YLEISTÄ Toiminta vuoden aikana oli vilkasta ja monipuolista. Kehitettiin vuoden aikana myös useita uusia toimintamuotoja. Vuoden merkittävimpiä uutisia

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU. Kuva: Suomen latu

MYLLYKOSKEN LATU. Kuva: Suomen latu MYLLYKOSKEN LATU Kuva: Suomen latu Tiedote 2/2014 Hallitus TOIMIHENKILÖT VUONNA 2014 Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja Saila Lukkari saila.lukkari@wippies.fi

Lisätiedot

IISALMEN LATU R.Y. ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja!

IISALMEN LATU R.Y. ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi. LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! LAITA TÄMÄ KIRJE TALTEEN ja seuraa Iisalmen Sanomien muistiota sekä Iisalmen Ladun kotisivuja! ALMEN LATU R.Y. www.iisalmenlatu.fi JÄSENKIRJE 1/2014 1 Puheenjohtajan tervehdys Iisalmen Ladun toiminta on

Lisätiedot

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2014. Sadaskahdeskymmeneskolmas toimintavuosi

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2014. Sadaskahdeskymmeneskolmas toimintavuosi TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2014 Sadaskahdeskymmeneskolmas toimintavuosi Tammerprint Oy 2015 ALKUSANAT Vuosi 2014 oli Tampereen Kirjatyöntekijäin yhdistyksen

Lisätiedot

SUOMEN LADUN KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1

SUOMEN LADUN KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1 SUOMEN LADUN VUOSI 2013 KERTOMUS VUOSIKERTOMUS 1 SISÄLTÖ 3 Puheenjohtajalta 5 Suomen Ladun vuosi 2013 7 Suomen Latu kouluttaa 9 Aikuisliikunta 15 Valtakunnalliset tapahtumat 17 Lasten ja perheiden toiminta

Lisätiedot