Testiraportti 2. iteraatiosta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Testiraportti 2. iteraatiosta"

Transkriptio

1 Testiraportti 2. iteraatiosta TeamDC - CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti Versio Päiväys Tekijä Kuvaus Santeri Saarinen Muokattu templatesta, aloitettu kirjoittaminen Santeri Saarinen Lisätty testiloki Santeri Saarinen Tulosten yhteenveto Santeri Saarinen Lisätty vertaistestaus Santeri Saarinen Lisätty kattavuuden ja laadun arviot Santeri Saarinen Viimeistely katselmointiin Santeri Saarinen Muutokset katselmoinnin jälkeen Santeri Saarinen ienosäätöä kommenttien perusteella

2 1. Yhteenveto Tämän dokumentin tarkoitus on antaa kattava kuva ja yhteenveto projektin toisessa iteraatiossa tapahtuneesta testauksesta ja sen tuloksista. Kaikkien testien suorituksesta saa tarkempia tietoja kyseisten testien omasta dokumentaatiosta. Iteraation aikana on suoritettu seuraavia testityyppejä: Systemaattista testausta testitapauksien avulla Käytettävyystestausta ohjelmiston loppukäyttäjien (Kauppakorkeakoulun opiskelijat) toimesta (SEPA-aihe) Tutkivaa testausta vertaisryhmän sekä oman projektiryhmän toimesta JUnit-yksikkötestejä Lähdekoodin staattista analysointia (SEPA-aihe) euristista arviointia yväksymistestausta asiakkaan toimesta Testaamisen suunnitteluun, testaamiseen ja testaamisen tulosten kirjaamiseen on käytetty seuraavia dokumentteja: 1. Vaatimusmäärittelydokumentti, TeamDC_VM 2. Laadunvarmistussuunnitelma, TeamDC QA Plan 3. Tuotteen tekninen spesifikaatio, Cosca technical speficication 4. Tuotteen jatkokehitysdokumentti, Cosca_further_development_guide 5. Testitapaukset ja testiloki, TeamDC Test cases and testlog 6. Tutkivan testauksen avulla toteutetun systeemitestauksen sessiokuvaukset ja lokit (1-4), TeamDC_SystemTestCharter_CX.pdf 7. Vertaistestauksen sessiokuvaukset ja lokit (1-10), TeamDC_PeerTestCharterX_CX_Neptune.pdf 8. Staattinen analysointi, SEPA-päiväkirja, SEPA-49580L-Static_Analysis.pdf 9. Käytettävyystestaus, SEPA-päiväkirja, SEPA(KäytettävyydenArviointi) 10. yväksymistestauksen loki, TeamDC_yväksymistestaus_ja_tavoitteet.xls Kaikki mainitut dokumentit ovat saatavilla ryhmän www-sivuilla osoitteessa: 2. Testaukseen tehdyt muutokset iteraation aikana Kaikki suunnitellut testit pystyttiin suorittamaan iteraation aikana, mutta joitakin muutoksia jouduttiin tekemään testauksen aikataulun sekä testattavien ominaisuuksien osalta. Seuraavassa luetellaan kaikki testeihin testaussuunnitelman jälkeen tehdyt muutokset ja niiden syyt. 2.1 Yksikkötestaus Yksikkötestausta suoritettiin suunniteltua rajoitetummin, lähinnä facade-luokissa tehtyjen muutosten yhteydessä.tämä johtui suurelta osin toisen iteraation painotuksesta käyttöliittymän kehitykseen, johon yksikkötestit eivät sopinee kovin hyvin. Muutoksella ei ollut suurta vaikutusta ohjelmiston laatuun, sillä yksikkötestausta on muutenkin projektin aikana käytetty rajoitetusti.

3 2.2 S1-testaus S1-testauksessa voitiin ajaa vain edellistä iteraatiota koskevat testit, koska toisen iteraation ensimmäisessä syklissä toteutettua toiminnallisuutta ei voitu vielä käyttää käyttöliittymän kautta. Testaus päätettiin kuitenkin suorittaa aikataulun mukaan ja suunniteltuja testejä pystyttiin ajamaan myöhemmissä vaiheissa. Testauksen rajoitus viivästytti bugien löytämistä ja korjaamista. 2.3 S2-testaus S2-testauksessa ei pystytty ajamaan kaikkea toisessa syklissä toteutettavaksi suunniteltua toiminnallisuutta, sillä suuri osa esimerkiksi puunäkymän kautta suoritetusta simulaatioajon muokkaamisesta myöhästyi aikataulustaan, mikä puolestaan johtui graafinäkymän luomisen aloituksesta ennen puunäkymän tekemistä loppuun. Testaus päätettiin kuitenkin suorittaa aikataulun mukaisesti ja osa uudesta toiminnallisuudesta voitiin testata. Testauksen rajoitus viivästytti bugien löytämistä ja korjaamista. 2.4 Systeemitestaus Alkuperäisen suunnitelman mukaan systeemitestaus piti suorittaa muutamia päiviä ennen vertaistestauksen alkua, jotta vertaistestausryhmälle voitaisiin toimittaa ohjelman versio, josta systeemitestauksessa löydetyt bugit olisi korjattu. Koska ohjelmisto oli valmis testaukseen samana päivänä kun vertaistestauksen piti alkaa, päätettiin systeemitestaus ja vertaistestaus tehdä samalla ohjelmistoversiolla. 2.5 Vertaistestaus Vertaistestaus alkoi suunnitelmien mukaisesti. Ainoa muutos oli, että ohjelmaversiota ei ehditty kokonaan systeemitestaamaan ennen vertaistestauksen alkua, joten käytetty ohjelma versio oli sama kuin systeemitestauksessa. Tästä ei kuitenkaan ollut haittaa vertaistestauksen onnistumisen kannalta, sillä systeemitetauksessa löydetyt bugit eivät estäneet testausta ja vertaisryhmä löysi suurelta osin eri bugeja, kuin oma ryhmä systeemitestauksessa. 2.6 Käytettävyystesti Erillistä käytettävyystestausta ei oltu suunniteltu 2. iteraatioon alunperin, mutta sellainen päätettiin järjestää , koska käyttäjälähtöinen näkökulma on ollut projektissa keskeisessä roolissa ja käyttäjien palautetta järjestelmästä pidettiin erittäin tärkeänä.

4 3. Kattavuuden arviointi Testauksen muutoksista ja testaukseen käytetyn ajan rajallisuudesta huolimatta ohjelmisto on pystytty testaamaan kaikkien vaadittujen ominaisuuksien osalta. Seuraavassa taulukossa on lueteltu ohjelmiston komponentit vaatimustenmäärittelydokumentista löytyvien vaatimusten mukaisesti. Testien kattavuus on arvioitu asteikolla 1-3, jossa 1 tarkoittaa hyvin pinnallista testausta, 2 tarkoittaa kattavaa ja kaikki ominaisuudet läpikäyvää testausta ja 3 erittäin kattavaa, kaikki ominaisuudet läpikäyvää ja eri tavoin toistettavaa testausta. On huomattava, ettei testauksen tavoitteisiin kuulunut simulaattorin laskemien tuloksien oikeellisuus, eikä sitä siis testattu. Vaatimus Systeemin määrittäminen Työvirran ominaisuuksien määrittäminen, kustannusten määrittäminen ja päätössääntöjen valinta Testien kattavuus Perustelu 3 2 Tulosten tarkastelu 2 Simulaation ajaminen Ei-toiminnalliset vaatimukset (käytettävyys ja jatkokehitettävyys) 3 3 Systeemin määrittämistä wizardin avulla on testattu toisen iteraation alusta saakka ja systeemin määrittelyjä puunäkymän kautta on testattu kattavasti systeemitestauksen alusta lähtien. Näitä ominaisuuksia ei ehditty testata niin kattavasti kuin oli suunniteltu, koska ominaisuuksien valmistuminen viivästyi hieman aikataulusta. Tulosten tarkastelua pystyttiin testaamaan osittain iteraation alusta saakka, mutta tulosten vienti pois ohjelmasta sekä muutamat muut bugit rajoittivat testausta aina hyväksymistestauksen alkuun saakka. Simulaatiota on ajettu iteraation alusta saakka lähes kaikissa testityypeissä käytettävyystestaus mukaan lukien. Suunniteltujen testien lisäksi simulaatioita on ollut pakko ajaa myös ohjelmiston kehitystyön yhteydessä. Näitä ominaisuuksia on testattu järjestelmällisesti koko projektin ajan staattisen analysoinnin, käytettävyystestien sekä heuristisen arvion avulla.

5 4. Tulosten yhteenveto Seuraavassa käydään läpi 2. iteraation kaikkien testien tulokset. Lista testauksessa löydetyistä bugeista löytyy iteraation testilokista (LIITE B) ja tarkempi kuvaus kaikista bugeista löytyy bugilistasta (LIITE A). 7 bugia 22:sta löydettiin lueteltujen testien ulkopuolella. Yksityiskohtaisemmat tiedot testien tuloksista löytyvät 1. luvussa luetelluista dokumenteista. Suoritetut testitapaukset jaetaan epäonnistuneihin (failed) ja hyväksyttyihin (passed). 4.1 S1-testaus S1-testauksessa voitiin suorittaa vain osa suunnitelluista testitapauksista. Testauksessa ei löytynyt uusia bugeja ja yksi epäonnistunut testitapaus johtui jo aiemmin tietoon tulleesta bugista. Testaus oli kuitenkin hyödyllinen, koska sillä voitiin varmistua 1. iteraatiossa toteutettujen ominaisuuksien toimivuudesta. 4.2 S2-testaus S2-testauksessa ei pystytty suorittamaan kaikkia suunniteltuja testitapauksia, mutta nyt pystyttiin kuitenkin suorittamaan yhteensä 17 testitapausta, joista 5 testasi uusia ominaisuuksia. Uusia bugeja ei löytynyt, mutta 2 testiä epäonnistui tunnettujen bugien vuoksi. 4.3 Systeemitestaus Systeemitestaus suoritettiin aikataulustaan hiukan jäljessä sekä testitapausten, että tutkivan testauksen avulla. Kumpaakin testimenetelmää käytettiin samaan aikaan, jotta saataisiin kuva testimenetelmien tehosta sekä lisättyä testauksen tehoa. Testauksessa suoritettiin kaikki suunnitellut testitapaukset ja tutkivan testauksen sessiokuvaukset siten, ettei kukaan ryhmän jäsenistä testannut itse luomaansa toiminnallisuutta. Bugeja löytyi 15, joista testitapauksien avulla 7, tutkivalla testauksella 3 ja kummallakin menetelmällä 5 samaa bugia. Testitapauksista suoritettiin hyväksytysti 17/ Vertaistestaus Vertaistestaus suoritettiin suunnitellusti ja vertaisryhmä käytti 10 tuntia aikaa sen suorittamiseen. Vertaistestauksessa löydettiin 10 bugia, joista neljää ei oltu löydetty aiemmin muissa testeissä. Tämän lisäksi vertaisryhmältä saatiin palautetta simulaattorin käytettävyyden parantamiseksi entisestään. 4.5 euristinen arvio euristiseen arviointiin osallistui yksi henkilö ja aikaa käytettiin 3 tuntia. Arviointi tehtiin systeemitestauksen jälkeen ja arvioinnin kohteena oli korjattu versio. Kokonaisuutena arvioiden arvioinnista oli hyötyä yleisilmeen parantamisessa ja menetelmällä löydettiin asioita, joita muulla testauksella ei olisi löydetty. Selkeitä bugeja ei löytynyt arvion yhteydessä, mutta joitakin havaittuja parannusehdotuksia on koottu tuotteen jatkokehitysehdotuksiin.

6 4.6 Käytettävyystestaus Käytettävyystestauksen suoritti 20 Kauppakorkean opiskelijaa, joista kukin käytti testaukseen n. 15 minuuttia, eli yhteensä testaukseen käytettiin n. 5 tuntia. Testissä ohjelmiston asentaminen ja simulaatioajojen ajaminen todettiin helpoiksi, mutta tulosten tarkastelu todettiin melko hankalaksi. Kaikki testin osa-alueet kuitenkin alittivat ennalta määrätyn alimman hyväksytyn tason ja testi voitiin todeta hyväksytyksi. Testissä löydettiin myös testaajien toimesta yksi bugi (#23), mutta tällä ei ollut vaikutusta testin kulkuun tai tuloksiin käytettävyyden kannalta. 4.7 Staattinen analyysi Lähdekoodin staattista analysointia suoritettiin viikoittain maanantaisin ja testien tuloksista raportoitiin ryhmän coding campissa keskiviikkoisin. Iteraation aikana todettiin muutamia vakavia ongelmia staattisen analyysin raja-arvojen osalta, lähinnä liittyen joidenkin luokkien kokoon ja kompleksisuuteen. Suurimman ongelman aiheutti ResultsReportPanel-luokka, johon oli koottu kaikki simulaation tulosten ilmoittaminen käyttäjälle. Tämä luokka jaettiin systeemitestauksen jälkeen 4 osaan, minkä jälkeen raja-arvojen ylitykset olivat marginaalisia. Raja-arvojen ylityksiin ei puututtu, jos niiden todettiin olevan merkityksettömän pieniä, johtuvan staattisen laskennan "sokeudesta" tiettyjen arvojen suhteen (esim. perintähierarkian pituus oli oletusarvoisesti säädetty maksimissaan viiteen, joka ylittyy oletusarvoisesti monella Javan luokalla) tai jos niistä ei todettu olevan haittaa ohjelmiston jatkokehitykselle. 4.8 yväksymistestaus yväksymistestauksen suorittivat projektin tekninen ohjaaja Lauri Svan ja asiakas Katariina Kemppainen. Testaajat olivat pääosin tyytyväisiä tuotteeseen ja sen todettiin toteuttavan kaikki ohjelmistolle asetetut vaatimukset hyväksytysti. Testauksen yhteydessä raportoitiin 10 bugia, jotka eivät kuitenkaan estäneet testausta tai olleet vakavia. Kahta mainituista bugeista ei pystytty toistamaan ja jätettiin projektin lopussa avoimiksi.

7 4.9 Löydetyt bugit Pääosa bugeista löytyi simulaattorin käyttöliittymästä ja bugien vakavuus painottui Major- ja Minor-luokkiin. Iteraation aikana löydettiin 2 blocker-bugia, mutta ne pystyttiin korjaamaan nopeasti, kuten kaikki muutkin iteraation aikana löydetyt bugit. Yhdenkää bugin korjaaminen ei vaatinut suurien muutoksien tekemistä ohjelmistoon. Kahta avoimeksi jäänyttä bugia ei pystytty toistamaan ja ne jätettiin avoimiksi. Avoimet bugit kuuluvat vakavuudeltaan minor-luokkaan ja niistä kerrotaan simulaattorin jatkokehitysdokumentissa [4]. Kaikki bugit on lueteltu yksityiskohtaisemmin liitteessä A. Taulukko 1: Yhteenveto löydetyistä bugeista Blocker Major Minor Enhancement YTEENSÄ Facade-luokat CoSCA Simulaattori 1 1 YTEENSÄ Arvio laadusta Projektin laatutavoitteiksi on määritelty tuotteen laadunvarmistussuunnitelmassa käytettävyys, jatkokehitettävyys sekä virheetön toiminta. Näistä käytettävyys ja jatkokehitettävyys ovat eitoiminnallisia ominaisuuksia ja virheetön toiminta toiminnallinen ominaisuus. Ei-toiminnalliset vaatimukset on lueteltu tarkemmin vaatimustenmäärittelydokumentin[1] 8. luvussa. Ohjelman virheetöntä toimintaa on testattu suoraan yksikkötestien, systemaattisen testauksen ja tutkivan testauksen avulla. Näiden lisäksi ohjelman virheetöntä toimintaa on testattu epäsuorasti käytettävyystestauksessa, hyväksymistestauksessa ja testaustoiminnan ulkopuolella ohjelmistoa kehitettäessä. Testauksen aikana simulaatiosta on löytynyt useita bugeja, mutta ne on pystytty korjaamaan nopeasti löytämisensä jälkeen. Koska tuotteen toiminnallisuutta on testattu monen eri tahon toimesta ja erilaisia testityyppejä hyväksikäyttäen, eikä tuotteesta ole löytynyt viimeisissä testeissä uusia vakavia bugeja, voidaan tuotteen toiminnallisuuden katsoa olevan laadultaan hyvää. Käytettävyyden testaamiseen on käytetty erityisiä käytettävyystestejä ja heuristista arviota projektin aikana. Ohjelmisto on läpäissyt kaikki käytettävyyden testit ja testien tavoitteet on kunkin testin osalta saavutettu. Näiden lisäksi vertaistestauksessa ja hyväksymistestauksessa löytyi ohjelmiston käytettävyyden kannalta ainoastaan pieniä huomautettavia asioita. Näiden johdosta ohjelmiston käytettävyyden voidaan todeta olevan laadultaan hyvää. Jatkokehitettävyyttä on pystytty testaamaan staattisen analyysin avulla, jonka mukaan ohjelmisto on laadultaan pääosin hyvää. Tämän lisäksi ohjelmoitaessa on noudatettu Sunin Javan koodauskäytäntöä, lähdekoodi on kommentoitu javadocin avulla ja koko tuotteen arkkitehtuuri on suunniteltu olio-ohjelmoinnin käytännön mukaan modulaariseksi. Näiden lisäksi tuotteen jatkokehitettävyyttä tukee ohjelmiston tekninen spesifikaatio-dokumentti [3], jossa ohjelmiston rakennetta selvitetään jatkokehitettävyyttä silmälläpitäen. Tekninen ohjaaja on katselmoinut dokumentin toisen iteraation lopussa ja javadoc-dokumentaatiota on parannettu asiakkaan

8 palautteen mukaisesti. Myös kaikki palautettavat dokumentit on katselmoitu ryhmän katselmointikäytännön mukaisesti. Näiden vuoksi myös tuotteen jatkokehitettävyyttä voidaan pitää hyvänä. Liite A: 2. iteraation aikana löydetyt bugit Mahdolliset bugien löytötavat ovat: systemaattinen testaus (S), tutkiva testaus (T), käytettävyystestaus (K), vertaistestaus (V) ja hyväksymistestaus (). Jos bugi on löydetty tavallisen testauksen ulkopuolella, merkitään (-). Bugeja #32 ja #37 ei olla laskettu mukaan bugitilastoihin. Taulukko 2: Kuvaus löydetyistä bugeista ID Vakavuus Sijainti Kuvaus Korjaus Löytötapa 16 major Facade Pullonkaularesurssi ei päivity raportissa - 17 major 18 blocker Old Cosca 19 major 20 major Facade 21 major Facade Softa kaatuu OutOfMemory -virheeseen (Java heap space) Results don't differ if decision rules are changed Jos Wizard suljetaan ruksista, ei varsinaisen ohjelmaikkunan lukitus poistu "Back to start" causes ArrayIndexOutOfBoundsException Job shopin ajaminen aiheuttaa IllegalArgumentExceptionin minor Facade Back to start ei tallenna kuin kerran - 23 major Facade Exception simulaatiota ajettaessa K 24 enhancement 25 minor 26 major 27 major 28 blocker 29 enhancement 30 major Contents nappula ei toimi heti helpin avaamisen jälkeen "Run Whole Simulation" ei aina aja koko simulaatiota Simulaatiopuun sääntölistaus ei noudata käyttäjän simulaatiota koko ajoa S S S+V "Export results" ei tuota järkeviä tuloksia T+S+V Tallennetun simulaation lataus ei onnistu "closed"-tilassa Simulaation tallennuksessa ei varmistuskysymystä Wizard-ikkuna aina päällimmäisenä (vaikka vaihtaisi ohjelmasta toiseenkin) S+V S T+S+V

9 31 major Facade 32 - Facade 33 minor 34 enhancement 35 minor 36 minor 37 - Facade 38 minor 39 enhancement 40 minor 41 minor 42 enhancement 43 major 44 minor 45 enhancement 46 minor 47 enhancement 48 minor Komposiittiresurssin lisääminen aiheuttaa Exceptionin Muutokset työvirtaan ja kustannusrakenteeseen eivät päivity Graafi laskee mukaan simulaatioajon stabilointiviikon "open wizard at startup"-napin käytettävyydessä ongelmia Nimenmuutokset kenttiin "simulation" "system" ja "product" eivät päivity Simulaatiotyypin muuttaminen kesken simulaation heittää Exceptionin Tekstimuotoisen raportin exportointi ei onnistu Ei bugi, (ks. bug #39) Duplikaatti bugista #27 Workflow-paneliin jää virheellinen summa T Numeroarvojen syöttämisessä puuhun käytettävyysongelma Ohjeissa puhutaan "weekpanelista", simulaattorissa "periodical results" Periodical results-välilehteen jää laitteen vanha nimi "average utilization" kuvaajan pitäisi kuvata prosenttiarvoja, mutta y-akselilla luvut Jos asettaa kaikki kulut arvoon 0, graph heittää Exceptionin ko. graafeissa "Back to start"-nappi palauttaa alkuperäisen ikkunan koon Epäselviä näppäinoikoteitä Resurssia poistettaessa seuraava resurssi tulee valituksi, mutta editointi-ikkuna on edelleen disabloitu Venytellessä Periodical Results -ikkunaa yläoikeaan ikkunaan saa näkyvile oikeaan laitaan kaksi scroll baria Pikanäppäimellä F5 ajaessa varsinainen käyli ei päivittynyt dialogin alta T+S S T+V T+S T T+S - S+V V V V V Ei pystytty toistamaan Ei pystytty toistamaan

10 49 minor 50 minor 51 enhancement 52 minor 53 minor Systeemin nimen muuttaminen ei päivity systeeminäkymään Apply Changes -nappi ei päivitä utilization ratea Eräät terminologiat hämääviä Eri osien skaalautumisen kanssa on vähän ongelmia Graafin tallennus tallentaa graafin siinä tilassa kuin on Liite B: 2. iteraation testiloki Tähän taulukkoon on koottu loki kaikesta toisessa iteraatiossa suoritetusta testauksesta. Testityyppikohtaisia yksityiskohtaisempia testilokeja löytyy 1. luvussa luetelluista dokumenteista. Testitapahtuma Päivä Staattinen analyysi Viikoittain S1-testaus Käytettävyystestaus S2-testaus Systeemitestaus testitapauksien avulla Systeemitestaus tutkivan testauksen avulla Vertaistestaus Testiympäristö ja versio Eclipse, Windows XP, cvs Eclipse, Windows XP, cvs Windows, käytettävyystestauksen Eclipse, Windows XP, cvs Windows XP, systeemitestauksen Windows XP, systeemitestauksen Windows XP, systeemitestauksen Ajetut testit Testaaja Santeri 9 testitapausta Santeri Testitehtävät ja vapaa käyttö Elina, KKK:n opiskelijoita (21 kpl) 17 testitapausta Santeri 26 testitapausta Tutkivan testauksen sessiokuvaukset 1-4 Tutkivan testauksen Vesa ja Samuel Kari ja Aleksi Neptuneryhmä Testin tulos yväksytty yväksytty, 8/9 testitapausta läpäisty yväksytty #23 yväksytty, 15/17 testitapausta läpäisty yväksytty, 17/26 testitapausta läpäisty. yväksytty yväksytty Löydetyt bugit #24, #25, #26, #27, #28, #29, #30, #31, #32, #34, #36, #39 #27, #30, #31, #33, #34, #35, #36, #38 #26, #27, #28, #30,

11 euristinen arvio yväksymistestaus Windows XP, hyväksymistestauksen Windows XP, hyväksymistestauksen sessiokuvaukset 1-5 Projektin vaatimukset taulukoituna Aleksi Katariina Kemppainen ja Lauri Svan yväksytty #33, #39, #40, #41, #42, #43 yväksytty #44 - #53

Versio Päiväys Tekijä Kuvaus Tikkanen varsinainen versio

Versio Päiväys Tekijä Kuvaus Tikkanen varsinainen versio Testiraportti 26.2.2006 1/5 - Noheva II Testiraportti Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 1.0 26.2.2006 Tikkanen varsinainen versio 1 Yleistä Toteutusvaiheen 2 virallinen testaus on muodostunut automaattisista

Lisätiedot

0.47 27.11.2005 Santeri Saarinen Korjattu testaustasoja ja tehty tarkennuksia I1-testaukseen

0.47 27.11.2005 Santeri Saarinen Korjattu testaustasoja ja tehty tarkennuksia I1-testaukseen Muutoshistoria Versio Pvm Tekijä Kuvaus 0.1 24.10.2005 Elina Kontro Laatuasiat siirretty omaan dokumenttiin jatkotyöstetty 0.2 27.10.2005 Santeri Saarinen Bugien elinkaari yms. asioita jatkettu 0.3 28.10.2005

Lisätiedot

Good Minton QA Raportti Iteraatio 1 Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä

Good Minton QA Raportti Iteraatio 1 Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä Good Minton QA Raportti Iteraatio 1 Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä Versiohistoria: Versio: Pvm: Laatijat: Muutokset: 0.1 2006 12 09 Jani Eränen Alustava DOKUMENTIN TILA: Alustava Valmis Tarkastettu

Lisätiedot

Laadunvarmistussuunnitelma. CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti. TeamDC

Laadunvarmistussuunnitelma. CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti. TeamDC Laadunvarmistussuunnitelma CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti TeamDC Muutoshistoria Versio Pvm Tekijä Kuvaus 0.1 24.10.2005 Elina Kontro Laatuasiat siirretty omaan dokumenttiin, jatkotyöstetty 0.2

Lisätiedot

I2 -Iteraatiosuunnitelma. CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti. TeamDC

I2 -Iteraatiosuunnitelma. CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti. TeamDC I2 -Iteraatiosuunnitelma CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti TeamDC Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 1.1 Tavoitteet 3 1.2 Tuotokset 4 1.3 Tehtävät ja työmääräarviot 6 1.4 Vaiheistus ja aikataulutus 8

Lisätiedot

T Iteraatio Demo TeamDC I1 - Iteraatio

T Iteraatio Demo TeamDC I1 - Iteraatio T-76.4115 Iteraatio Demo TeamDC I1 - Iteraatio 7.12.2005 Agenda I1 Iteraatio demo 7.12.2005 T-76.4115 76.4115 Iteration demo Projektin tilannekatsaus (10 min) Projektin esittely tarvittaessa Yleiskuva

Lisätiedot

COTOOL dokumentaatio Testausdokumentit

COTOOL dokumentaatio Testausdokumentit Table of Contents Testausraportti.............................................................................. 1 1 Tiivistelmä...............................................................................

Lisätiedot

TIE Ohjelmistojen testaus 2015 Harjoitustyö Vaiheet 1 ja 2. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

TIE Ohjelmistojen testaus 2015 Harjoitustyö Vaiheet 1 ja 2. Antti Jääskeläinen Matti Vuori TIE-21204 Ohjelmistojen testaus 2015 Harjoitustyö Vaiheet 1 ja 2 Antti Jääskeläinen Matti Vuori Työn yleiset järjestelyt 14.9.2015 2 Valmistautuminen Ilmoittaudu kurssille Lue harjoitustyön nettisivut

Lisätiedot

I1 Iteraatiosuunnitelma. CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti. TeamDC

I1 Iteraatiosuunnitelma. CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti. TeamDC I1 Iteraatiosuunnitelma CoSCA-simulaattorin jatkokehitysprojekti TeamDC Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 1.1 Tavoitteet 3 1.2 Tuotokset 4 1.3 Tehtävät ja työmääräarviot 6 1.4 Vaiheistus ja aikataulutus 9

Lisätiedot

T Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testiraportti, vaihe T1. Tietokonegrafiikka-algoritmien visualisointi. Testiraportti, vaihe T1

T Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testiraportti, vaihe T1. Tietokonegrafiikka-algoritmien visualisointi. Testiraportti, vaihe T1 T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Sisältö Tästä dokumentista ilmenee T1-vaiheessa suoritettu testaus, sen tulokset ja poikkeamat testisuunnitelmasta. Päivämäärä 1.12.2002 Projektiryhmä Keimo keimo-dev@list.hut.fi

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Koskelo. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti. HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Testaussuunnitelma. Koskelo. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti. HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Testaussuunnitelma Koskelo Helsinki 16.12.2004 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (6 ov) Projektiryhmä Tom Bertell Johan

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu TESTIRAPORTTI LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001 Tekijä:

Lisätiedot

dokumentin aihe Dokumentti: Testausraportti_I1.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant

dokumentin aihe Dokumentti: Testausraportti_I1.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant AgilElephant Testausraportti I1 Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: Testausraportti Sivu 1 / 5 Dokumentti Historia Muutoshistoria Revision Numero Revision Päiväys Yhteenveto muutoksista Revision

Lisätiedot

SEPA diary. Dokumentti: SEPA_diary_PK_HS.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant Versio: V0.3

SEPA diary. Dokumentti: SEPA_diary_PK_HS.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant Versio: V0.3 AgilElephant SEPA Diary Petri Kalsi 55347A Heikki Salminen 51137K Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: PK&HS Sivu 1 / 7 Dokumenttihistoria Revisiohistoria Revision päiväys: 29.11.2004 Seuraavan

Lisätiedot

Kuopio Testausraportti Asiakkaat-osakokonaisuus

Kuopio Testausraportti Asiakkaat-osakokonaisuus Kuopio Testausraportti Asiakkaat-osakokonaisuus Kuopio, testausraportti, 25.3.2002 Versiohistoria: Versio Pvm Laatija Muutokset 0.1 11.2.2002 Matti Peltomäki Ensimmäinen versio 0.9 11.2.2002 Matti Peltomäki

Lisätiedot

T Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testiraportti, vaihe LU. Tietokonegrafiikka-algoritmien visualisointi. Testiraportti, vaihe T3

T Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testiraportti, vaihe LU. Tietokonegrafiikka-algoritmien visualisointi. Testiraportti, vaihe T3 T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Testiraportti, vaihe LU Sisältö Tästä dokumentista ilmenee LU-vaiheessa suoritettu testaus, sen tulokset ja poikkeamat testisuunnitelmasta. Päivämäärä 14.4.2003

Lisätiedot

T Testiraportti - järjestelmätestaus

T Testiraportti - järjestelmätestaus T-76.115 Testiraportti - järjestelmätestaus 18. huhtikuuta 2002 Confuse 1 Tila Versio: 1.0 Tila: Päivitetty Jakelu: Julkinen Luotu: 18.04.2002 Jani Myyry Muutettu viimeksi: 18.04.2002 Jani Myyry Versiohistoria

Lisätiedot

T Projektikatselmus

T Projektikatselmus T-76.115 Projektikatselmus Projektityöryhmä GenCode I3-iteraatio 17.3.2004 Agenda Tavoitteiden toteutuminen (5 min) Resurssien käyttö (5 min) Iteraation tulokset (10 min) Riskit (5min) +Kokemuksia työskentelymenetelmistä

Lisätiedot

LAATURAPORTTI Iteraatio 1

LAATURAPORTTI Iteraatio 1 LAATURAPORTTI Iteraatio 1 LAATURAPORTTI 2 (7) VERSION HALLINTA Versio Päivä Tekijä Kuvaus 0.1 9.12.2006 Kaarlo Lahtela Ensimmäinen versio 0.2 Kaarlo Lahtela Korjauksia 1.0 Lauri Kiiski Katselmointi ja

Lisätiedot

T Testiraportti - integraatiotestaus

T Testiraportti - integraatiotestaus T-76.115 Testiraportti - integraatiotestaus 16. huhtikuuta 2002 Confuse 1 Tila Versio: 1.1 Tila: Päivitetty Jakelu: Julkinen Luotu: 19.03.2002 Jani Myyry Muutettu viimeksi: 16.04.2002 Jani Myyry Versiohistoria

Lisätiedot

Convergence of messaging

Convergence of messaging Convergence of messaging Testaussuunnitelma The Converge Group: Mikko Hiipakka Anssi Johansson Joni Karppinen Olli Pettay Timo Ranta-Ojala Tea Silander Helsinki 20. joulukuuta 2002 HELSINGIN YLIOPISTO

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - VYM JA KANTA Versio 1.0 i Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI 3 2.1. Testauksen

Lisätiedot

Projektisuunnitelma Viulu

Projektisuunnitelma Viulu Projektisuunnitelma Viulu Kuusela Johannes Sjöblom Teemu Suominen Osma Ohjelmistotuotantoprojekti Helsinki 23.9.2004 HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Versiohistoria Päivämäärä Versio

Lisätiedot

Hirviö Vertaistestausraportti

Hirviö Vertaistestausraportti Hirviö Vertaistestausraportti Jani Heikkinen Anssi Kalliolahti Jukka Larja Kim Nylund Liia Sarjakoski Samuli Sorvakko Timo Toivanen 8. maaliskuuta 2005 1 Sisältö 1 Johdanto 3 2 Testauksen kattavuus 3 2.1

Lisätiedot

Laadunvarmistuksen suunnitelma. Ryhmä ExtraTerrestriaLs Aureolis Oy

Laadunvarmistuksen suunnitelma. Ryhmä ExtraTerrestriaLs Aureolis Oy Laadunvarmistuksen suunnitelma Ryhmä ExtraTerrestriaLs Aureolis Oy Versi Päiväys Tekijä Kuvaus o 1.0 8.11.2004 Risto Kunnas Ensimmäinen versio 1.1 8.11.2004 Risto Kunnas Korjauksia 1.2 9.11.2004 Mika Suvanto

Lisätiedot

58160 Ohjelmoinnin harjoitustyö

58160 Ohjelmoinnin harjoitustyö 58160 Ohjelmoinnin harjoitustyö Testaus 30.3.2009 Tuntiop. Sami Nikander sami.nikander@helsinki.fi 58160 Ohjelmoinnin harjoitustyö, Sami Nikander 30.3.2009 1 Testaus Ohjelman systemaattista tutkimista

Lisätiedot

Laadunvarmistusdokumentti

Laadunvarmistusdokumentti Laadunvarmistusdokumentti Dokumentin historia Versio Päiväys Muokkaaja Kuvaus Hyväksytty 1.10 07.11.2005 Rönkkö Kirsi Erotettu omaksi dokumentikseen Sisällysluettelo 1. Koko projektissa...2 1.1. Tavoitteet...2

Lisätiedot

Testaus-tietoisku: Tärkeimpiä asioita testauksesta projektityökurssilaisille

Testaus-tietoisku: Tärkeimpiä asioita testauksesta projektityökurssilaisille 1(23) Testaus-tietoisku: Tärkeimpiä asioita testauksesta projektityökurssilaisille Matti Vuori, Tampereen teknillinen yliopisto 30.10.2012 Sisällysluettelo 1/2 Esityksen tarkoitus 4 Laatu on tärkeää, ei

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - XMLREADER LUOKKA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - XMLREADER LUOKKA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - XMLREADER LUOKKA i Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI 3 2.1. Testauksen

Lisätiedot

TIE Ohjelmistojen testaus 2016 Harjoitustyö Vaiheet 1 ja 2. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

TIE Ohjelmistojen testaus 2016 Harjoitustyö Vaiheet 1 ja 2. Antti Jääskeläinen Matti Vuori TIE-21201 Ohjelmistojen testaus 2016 Harjoitustyö Vaiheet 1 ja 2 Antti Jääskeläinen Matti Vuori Työn yleiset järjestelyt 20.9.2016 2 Valmistautuminen Ilmoittaudu kurssille Lue harjoitustyön nettisivut

Lisätiedot

T Testiraportti - integraatiotestaus

T Testiraportti - integraatiotestaus T-76.115 Testiraportti - integraatiotestaus 22. maaliskuuta 2002 Confuse 1 Tila Versio: 1.0 Tila: Päivitetty Jakelu: Julkinen Luotu: 19.03.2002 Jani Myyry Muutettu viimeksi: 22.03.2002 Jani Myyry Versiohistoria

Lisätiedot

Testausraportti. Dokumentti: Testausraportti_FD.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant

Testausraportti. Dokumentti: Testausraportti_FD.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant AgilElephant FD Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: Sivu 1 / 8 Dokumentti Historia Muutoshistoria Revision Numero Revision Päiväys Yhteenveto muutoksista Revision tekijä 1.0 7.3.2005 Ensimmäinen

Lisätiedot

Käyttäjien tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta hajautetussa ympäristössä

Käyttäjien tunnistaminen ja käyttöoikeuksien hallinta hajautetussa ympäristössä www.niksula.cs.hut.fi/~jjkankaa// Testauksen loppuraportti v. 1.0 Päivitetty 23.4.2001 klo 19:05 Mikko Viljainen 2 (14) Dokumentin versiohistoria Versio Päivämäärä Tekijä / muutoksen tekijä Selite 1.0

Lisätiedot

Kuopio Testausraportti Kalenterimoduulin integraatio

Kuopio Testausraportti Kalenterimoduulin integraatio Kuopio Testausraportti Kalenterimoduulin integraatio Kuopio, testausraportti, 22.4.2002 Versiohistoria: Versio Pvm Laatija Muutokset 0.1 22.4.2002 Matti Peltomäki Ensimmäinen versio 0.9 22.4.2002 Matti

Lisätiedot

Good Minton Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä SEPA: Heuristinen arviointi

Good Minton Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä SEPA: Heuristinen arviointi Good Minton Sulkapalloliiton Kilpailujärjestelmä SEPA: Heuristinen arviointi Versiohistoria: Versio: Pvm: Laatijat: Muutokset: 0.1 2006-11-25 Janne Mäkelä Alustava 1.0 2006-12-10 Janne Mäkelä Valmis 1.

Lisätiedot

SEPA diary. Dokumentti: SEPA_diary_PK_HS.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant

SEPA diary. Dokumentti: SEPA_diary_PK_HS.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant AgilElephant SEPA Diary Petri Kalsi 55347A Heikki Salminen 51137K Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: PK&HS Sivu 1 / 7 Dokumenttihistoria Revisiohistoria Revision Numero Revision Päiväys

Lisätiedot

Lohtu-projekti. Testaussuunnitelma

Lohtu-projekti. Testaussuunnitelma Lohtu-projekti Testaussuunnitelma Versiohistoria: 1.0 19.2.2003 1. versio Mari 1.1 20.2.2003 Muutoksia Mari 1.2 25.2.2003 Katselmoinnissa esiin tulleet Mari muutokset 1.3 17.3.2003 2. syklissä tehtävät

Lisätiedot

T SEPA - STAATTISET MENETELMÄT Tuomas Tolvanen, 55382U Timo Töyry, 58578B

T SEPA - STAATTISET MENETELMÄT Tuomas Tolvanen, 55382U Timo Töyry, 58578B T-76.5158 SEPA - STAATTISET MENETELMÄT Tuomas Tolvanen, 55382U Timo Töyry, 58578B T-76.5158 SEPA - Pariohjelmointi 2 (7) VERSION HALLINTA Versio Päivä Tekijä Kuvaus 0.1 5.12.2006 Tuomas Tolvanen Ensimmäinen

Lisätiedot

Testausdokumentti. Kivireki. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Testausdokumentti. Kivireki. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Testausdokumentti Kivireki Helsinki 17.12.2007 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (6 ov) Projektiryhmä Anu Kontio Ilmari

Lisätiedot

Laaturaportti [iteraatio 2] Ryhmä 14

Laaturaportti [iteraatio 2] Ryhmä 14 Laaturaportti [iteraatio 2] Ryhmä 14 Versio Pvm Tekijä Kuvaus 1.0 2.3.2008 Luukkonen Ensimmäinen versio Sisältö 1. Käytetyt laatumenetelmät... 1 1.1 Automaattiset yksikkötestit, tutkiva testaus ja jatkuva

Lisätiedot

Testausraportti. Oppimistavoitteiden hallintajärjestelmä harri

Testausraportti. Oppimistavoitteiden hallintajärjestelmä harri Testausraportti Oppimistavoitteiden hallintajärjestelmä harri Helsinki 13.12.2007 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Dokumentti: Testaussuunnitelma.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant Versio: V0.4

Testaussuunnitelma. Dokumentti: Testaussuunnitelma.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant Versio: V0.4 AgilElephant Tekijä: Petri Kalsi ja Heikki Salminen Omistaja: ElectricSeven Dokumentti:.doc Päiväys: 30.11.2004 Aihe: Sivu 1 / 11 Dokumenttihistoria Muutoshistoria Revision päiväys: 30.11.2004 Seuraavan

Lisätiedot

Ohjelmistojen mallintaminen. Luento 11, 7.12.

Ohjelmistojen mallintaminen. Luento 11, 7.12. Ohjelmistojen mallintaminen Luento 11, 7.12. Viime viikolla... Oliosuunnittelun yleiset periaatteet Single responsibility eli luokilla vain yksi vastuu Program to an interface, not to concrete implementation,

Lisätiedot

Ohjelmiston testaus ja laatu. Ohjelmistotekniikka elinkaarimallit

Ohjelmiston testaus ja laatu. Ohjelmistotekniikka elinkaarimallit Ohjelmiston testaus ja laatu Ohjelmistotekniikka elinkaarimallit Vesiputousmalli - 1 Esitutkimus Määrittely mikä on ongelma, onko valmista ratkaisua, kustannukset, reunaehdot millainen järjestelmä täyttää

Lisätiedot

Hirviö Laadunvarmistussuunnitelma

Hirviö Laadunvarmistussuunnitelma Hirviö Laadunvarmistussuunnitelma Jani Heikkinen Anssi Kalliolahti Jukka Larja Kim Nylund Liia Sarjakoski Samuli Sorvakko Timo Toivanen 8. helmikuuta 2005 1 Sisältö 1 Johdanto 3 1.1 Testauksen tavoitteet

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Dokumentti: Testaussuunnitelma.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant

Testaussuunnitelma. Dokumentti: Testaussuunnitelma.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant AgilElephant Tekijä: Petri Kalsi ja Heikki Salminen Omistaja: ElectricSeven Dokumentti:.doc Päiväys: 15.03.2005 Aihe: Sivu 1 / 11 Dokumenttihistoria Muutoshistoria Revision Numero Revision Päiväys Yhteenveto

Lisätiedot

CT60A4150 OHJELMISTOTESTAUKSEN PERUSTEET. Jussi Kasurinen (etu.suku@lut.fi) Kevät 2016

CT60A4150 OHJELMISTOTESTAUKSEN PERUSTEET. Jussi Kasurinen (etu.suku@lut.fi) Kevät 2016 CT60A4150 OHJELMISTOTESTAUKSEN PERUSTEET Jussi Kasurinen (etu.suku@lut.fi) Kevät 2016 VIIME KERRALLA MENETELMIÄ Musta laatikko Valkea laatikko Harmaa laatikko Regressio Automaatio Rasitus (kuormitus)

Lisätiedot

Hirviö Laadunvarmistussuunnitelma

Hirviö Laadunvarmistussuunnitelma Hirviö Laadunvarmistussuunnitelma Jani Heikkinen Anssi Kalliolahti Jukka Larja Kim Nylund Liia Sarjakoski Samuli Sorvakko Timo Toivanen 30. marraskuuta 2004 1 Sisältö 1 Johdanto 3 1.1 Testauksen tavoitteet

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - JÄRJESTELMÄ, PORTAL Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - JÄRJESTELMÄ, PORTAL Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - JÄRJESTELMÄ, PORTAL i Sisällysluettelo DUMENTIN VERSIOT 1 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI

Lisätiedot

Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testausraportti Smartmeeting opponointi

Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testausraportti Smartmeeting opponointi Testausraportti Smartmeeting opponointi Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 2. Testitapaukset Smartmeeting...4 2.1 Yritä kirjautua järjestelmään väärällä salasanalla...4 2.2 Lisää uusi käyttäjä...4 2.3 Lisää

Lisätiedot

T-76.115 Testiraportti TR-3. ETL-työkalu

T-76.115 Testiraportti TR-3. ETL-työkalu T-76.115 Testiraportti TR-3 ETL-työkalu ExtraTerrestriaLs Versio Päivämäärä Tekijä Kuvaus 1.0 14.03.05 Risto Kunnas Ensimmäinen versio 1.1 15.03.05 Risto Kunnas Korjauksia Sivu 1 / 14 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Laadunvarmistuksen suunnitelma. Ryhmä ExtraTerrestriaLs Aureolis Oy

Laadunvarmistuksen suunnitelma. Ryhmä ExtraTerrestriaLs Aureolis Oy Laadunvarmistuksen suunnitelma Ryhmä ExtraTerrestriaLs Aureolis Oy Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 1.0 8.11.2004 Risto Kunnas Ensimmäinen versio 1.1 8.11.2004 Risto Kunnas Korjauksia 1.2 9.11.2004 Mika Suvanto

Lisätiedot

Hirviö Testausraportti I2

Hirviö Testausraportti I2 Hirviö Testausraportti I2 Jani Heikkinen Anssi Kalliolahti Jukka Larja Kim Nylund Liia Sarjakoski Samuli Sorvakko Timo Toivanen 8. helmikuuta 2005 1 Sisältö 1 Johdanto 3 1.1 Järjestelmätestaus.................................

Lisätiedot

Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin

Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin Onnistunut SAP-projekti laadunvarmistuksen keinoin 07.10.2010 Patrick Qvick Sisällys 1. Qentinel 2. Laadukas ohjelmisto täyttää sille asetetut tarpeet 3. SAP -projektin kriittisiä menestystekijöitä 4.

Lisätiedot

LAATUDOKUMENTTI

LAATUDOKUMENTTI LAATUDOKUMENTTI LAATUDOKUMENTTI 2 (15) VERSION HALLINTA Versio Päivä Tekijä Kuvaus 0.1 11.10.2006 Kaarlo Lahtela Ensimmäinen versio 0.2 17.10.2006 Kaarlo Lahtela Lauri Kiiski 0.3 24.10.2006 Kaarlo Lahtela

Lisätiedot

Testausraportti. Orava. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Testausraportti. Orava. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Testausraportti Orava Helsinki 5.5.2005 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (6 ov) Projektiryhmä Juhani Bergström Peter

Lisätiedot

UCOT-Sovellusprojekti. Testausraportti

UCOT-Sovellusprojekti. Testausraportti UCOT-Sovellusprojekti Testausraportti Ilari Liukko Tuomo Pieniluoma Vesa Pikki Panu Suominen Versio: 0.02 Julkinen 11. lokakuuta 2006 Jyväskylän yliopisto Tietotekniikan laitos Jyväskylä Hyväksyjä Päivämäärä

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Ohjelmistotuotantoprojekti Nero. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Testaussuunnitelma. Ohjelmistotuotantoprojekti Nero. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Testaussuunnitelma Ohjelmistotuotantoprojekti Nero Helsinki 5.11.2004 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti ( ov) Projektiryhmä

Lisätiedot

Automaattinen yksikkötestaus

Automaattinen yksikkötestaus Teknillinen Korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Lineaaristen rajoitteiden tyydyttämistehtävän ratkaisija L models Automaattinen yksikkötestaus Ryhmä Rajoitteiset Versio Päivämäärä Tekijä

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Pizzeria - Pitseria HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma. WebPizza

Testaussuunnitelma. Pizzeria - Pitseria HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma. WebPizza Testaussuunnitelma Pizzeria - Pitseria HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Tietojenkäsittelyn koulutusohjelma Versio 1.0 Ehdotus Laatija Raine Kauppinen VERSIOHISTORIA Versionotyyppi Versio- Päiväys Tekijä

Lisätiedot

HYVÄKSYMISTESTAUS- RAPORTTI - HAKEUTUJAN PALVELUT JA TODENNETUN OSAAMISEN REKISTERI

HYVÄKSYMISTESTAUS- RAPORTTI - HAKEUTUJAN PALVELUT JA TODENNETUN OSAAMISEN REKISTERI HYVÄKSYMISTESTAUS- RAPORTTI - HAKEUTUJAN PALVELUT JA TODENNETUN OSAAMISEN REKISTERI 13.5.2013 Dokumentin tallennuspaikka Sivu 1/8 SISÄLLYSLUETTELO 1 DOKUMENTIN TARKOITUS... 3 2 TESTAUKSEN TILANNE... 3

Lisätiedot

Testaussuunnitelma Labra

Testaussuunnitelma Labra Testaussuunnitelma Labra Helsinki 25.8.2008 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos 1 Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (9+1op) Projektiryhmä Anssi Kapanen,

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - JÄRJESTELMÄ, ADMIN Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0

TESTIRAPORTTI - JÄRJESTELMÄ, ADMIN Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 TESTIRAPORTTI - JÄRJESTELMÄ, ADMIN i Sisällysluettelo DUMENTIN VERSIOT 1 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin 2 2. SUORITETTAVA TESTI

Lisätiedot

Testausraportti. Dokumentti: Testausraportti_I2.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant

Testausraportti. Dokumentti: Testausraportti_I2.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant AgilElephant I2 Tekijä: Heikki Salminen Omistaja: ElectricSeven Aihe: Sivu 1 / 8 Dokumentti Historia Muutoshistoria Revision Numero Revision Päiväys Yhteenveto muutoksista Revision tekijä 1.0 7.2.2004

Lisätiedot

TIE-21200 Ohjelmistojen testaus Harjoitustyön esittely osa 2: Vaiheet 3 & 4. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

TIE-21200 Ohjelmistojen testaus Harjoitustyön esittely osa 2: Vaiheet 3 & 4. Antti Jääskeläinen Matti Vuori TIE-21200 Ohjelmistojen testaus Harjoitustyön esittely osa 2: Vaiheet 3 & 4 Antti Jääskeläinen Matti Vuori Vaiheet 3 & 4: Järjestelmätestaus 28.10.2013 2 Päämäärä jedit-ohjelmointieditorin järjestelmätestaus

Lisätiedot

T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testisarja Ray tracing. Tietokonegrafiikka-algoritmien visualisointi. Testisarja Ray tracing

T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testisarja Ray tracing. Tietokonegrafiikka-algoritmien visualisointi. Testisarja Ray tracing T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Sisältö Keimo-visualisointijärjestelmän Ray tracing - visualisaation testisarja. Sarja sisältää testitapaukset ja testilokit Päivämäärä 13.4.2003 Projektiryhmä

Lisätiedot

Testiraportti - Koordinaattieditori

Testiraportti - Koordinaattieditori Testiraportti - Koordinaattieditori Versio Päiväys Tekijä Kuvaus 3.1 22.03.02 Ville Vaittinen T3 vaiheen 1. testattava editori Sisällysluettelo 1. Testien suoritus... 3 2. Testitapaukset... 4 2.1 Uuden

Lisätiedot

Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle. Antti Jääskeläinen Matti Vuori Testauksen tuki nopealle tuotekehitykselle Antti Jääskeläinen Matti Vuori Mitä on nopeus? 11.11.2014 2 Jatkuva nopeus Läpäisyaste, throughput Saadaan valmiiksi tasaiseen, nopeaan tahtiin uusia tuotteita

Lisätiedot

TIE-21200 Ohjelmistojen testaus Harjoitustyön esittely osa 2: Vaiheet 3 & 4. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

TIE-21200 Ohjelmistojen testaus Harjoitustyön esittely osa 2: Vaiheet 3 & 4. Antti Jääskeläinen Matti Vuori TIE-21200 Ohjelmistojen testaus Harjoitustyön esittely osa 2: Vaiheet 3 & 4 Antti Jääskeläinen Matti Vuori Vaiheet 3 & 4: Järjestelmätestaus 27.10.2014 2 Päämäärä jedit-ohjelmointieditorin järjestelmätestaus

Lisätiedot

T Ohjelmistokehitysprojekti I - Iteraatiosuunnitelma (I2)

T Ohjelmistokehitysprojekti I - Iteraatiosuunnitelma (I2) T-76.4110 Ohjelmistoprojekti I 25.2.2006 T-76.4115 Ohjelmistokehitysprojekti I - Iteraatiosuunnitelma (I2) Versio Päiväys Muokkaaja Kuvaus 2.0 25.2.2006 Markus Kattilamäki Päivämäärien tarkennus, viimeistely

Lisätiedot

TIE Ohjelmistojen testaus 2015 Harjoitustyö Vaihe 3. Antti Jääskeläinen Matti Vuori

TIE Ohjelmistojen testaus 2015 Harjoitustyö Vaihe 3. Antti Jääskeläinen Matti Vuori TIE-21204 Ohjelmistojen testaus 2015 Harjoitustyö Vaihe 3 Antti Jääskeläinen Matti Vuori Rakenne ja aikataulu Kolme vaihetta: 1. Tutkivan järjestelmätestauksen suunnittelu 2. Tutkivan järjestelmätestauksen

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. PUSU-ryhmä. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti. HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Testaussuunnitelma. PUSU-ryhmä. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti. HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Testaussuunnitelma PUSU-ryhmä Helsinki 13.12.2007 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (9 op) Projektiryhmä Jussi Hynninen

Lisätiedot

Käytettävyystyön laatu: tarjotaanko oikeita palveluja, tuotetaanko oikeita tuloksia?

Käytettävyystyön laatu: tarjotaanko oikeita palveluja, tuotetaanko oikeita tuloksia? Käytettävyystyön laatu: tarjotaanko oikeita palveluja, tuotetaanko oikeita tuloksia? Timo Jokela, FT Timo Jokela, FT historiaa 1990-luvun alussa VTT:llä käyttöliittymien mallinnusta 1995 Nokia Mobile Phones,

Lisätiedot

WCLIQUE. Ohjelmistoprojekti. Testaussuunnitelma

WCLIQUE. Ohjelmistoprojekti. Testaussuunnitelma TKK/DISKO/Tik-76.115 WCLIQUE Projektiryhmä Clique http://www.hut.fi/jekahkon/wclique/testplan.html WCLIQUE Ohjelmistoprojekti Projektiryhmä Clique: Janne Dufva, 75008T, email: janne.dufva@nokia.com, 75014C,

Lisätiedot

Ohjelmistotuotantoprojekti

Ohjelmistotuotantoprojekti Ohjelmistotuotantoprojekti Ryhmä Muppett TESTAUSDOKUMENTTI Helsinki 5.8.2008 HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Ohjelmistotuotantoprojekti, kesä 2008 Projekti: Muutos- ja korjauspyyntöjen

Lisätiedot

Lohtu-projekti. Testiraportti. Versiohistoria: syklin toteutuksen testit. 1. ajo Virve

Lohtu-projekti. Testiraportti. Versiohistoria: syklin toteutuksen testit. 1. ajo Virve Lohtu-projekti Testiraportti Versiohistoria: 1.0 6.5.2003 2. syklin toteutuksen testit. 1. ajo Virve Helsinki 6. toukokuuta 2003 Kimmo Airamaa, Andreas Asuja, Mari Muuronen, Seppo Pastila, Virve Taivaljärvi

Lisätiedot

TESTIRAPORTTI - XMLREADER-LUOKKA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 (luonnos 2)

TESTIRAPORTTI - XMLREADER-LUOKKA Virtuaaliyhteisöjen muodostaminen Versio 1.0 (luonnos 2) TESTIRAPORTTI - XMLREADER-LUOKKA Versio 1.0 (luonnos 2) Copyright Comptel Oyj i Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 2 1.1. Dokumentin tarkoitus ja yleisiä toimintaohjeita 2 1.2. Viittaukset muihin dokumentteihin

Lisätiedot

Menetelmäraportti - Konfiguraationhallinta

Menetelmäraportti - Konfiguraationhallinta Menetelmäraportti - Konfiguraationhallinta Päiväys Tekijä 22.03.02 Ville Vaittinen Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 1.1 Tärkeimmät lyhenteet... 3 2. Konfiguraationhallinnan tärkeimmät välineet... 4 2.1

Lisätiedot

@Tampereen Testauspäivät (2012-06)

@Tampereen Testauspäivät (2012-06) @Tampereen Testauspäivät (2012-06) Testausodotukset räätälöityjen järjestelmien projekteissa Maaret Pyhäjärvi, testausasiantuntija Twitter: maaretp Testausvastaava @ Granlund Oy Yrittäjä

Lisätiedot

SEPA diary. Dokumentti: SEPA_diary_PK_HS.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant

SEPA diary. Dokumentti: SEPA_diary_PK_HS.doc Päiväys: Projekti: AgileElephant AgilElephant SEPA Diary Petri Kalsi 55347A Heikki Salminen 51137K Tekijä: Petri Kalsi Omistaja: ElectricSeven Aihe: PK&HS Sivu 1 / 8 Dokumenttihistoria Revisiohistoria Revision Numero Revision Päiväys

Lisätiedot

Onnistunut Vaatimuspohjainen Testaus

Onnistunut Vaatimuspohjainen Testaus Onnistunut Vaatimuspohjainen Testaus Kari Alho Solution Architect Nohau Solutions, Finland Sisältö Mitä on vaatimuspohjainen testaus? Vaatimusten ymmärtämisen haasteet Testitapausten generointi Työkalujen

Lisätiedot

Laadunvarmistuksen loppuraportti

Laadunvarmistuksen loppuraportti Laadunvarmistuksen loppuraportti Dokumentin historia Versio Päiväys Muokkaaja Kuvaus Hyväksytty 1.2 26.02.06 Rönkkö Kirsi Päivitetty viimeiset data dokumenttiin 1.1 24.02.06 Rönkkö Kirsi Liitetty muilta

Lisätiedot

SEPA päiväkirja. Aihe: Staattiset menetelmät Tekijät: Mikko Halttunen 58198B, Mikko Närjänen 58122B Ryhmä: Neptune T Ohjelmistoprojekti I

SEPA päiväkirja. Aihe: Staattiset menetelmät Tekijät: Mikko Halttunen 58198B, Mikko Närjänen 58122B Ryhmä: Neptune T Ohjelmistoprojekti I SEPA päiväkirja Aihe: Staattiset menetelmät Tekijät: Mikko Halttunen 58198B, Mikko Närjänen 58122B Ryhmä: Neptune T-76.4110 Ohjelmistoprojekti I Sisällysluettelo Sisällysluettelo...2 1. Johdanto...3 2.

Lisätiedot

Ohjelmiston testaus ja laatu. Testaustasot

Ohjelmiston testaus ja laatu. Testaustasot Ohjelmiston testaus ja laatu Testaustasot Testauksen vaihejako Tarpeet / sopimus Järjestelmätestaus Hyväksymiskoe Määrittely testauksen suunnittelu ja tulosten verifiointi Arkkitehtuurisuunnittelu Moduulisuunnittelu

Lisätiedot

COTOOL dokumentaatio Vertaisryhmätestaus

COTOOL dokumentaatio Vertaisryhmätestaus Table of Contents Vertaistestauscharter: Yleinen................................................................ 1 1 Johdanto.................................................................................

Lisätiedot

Testaaminen ohjelmiston kehitysprosessin aikana

Testaaminen ohjelmiston kehitysprosessin aikana Testaaminen ohjelmiston kehitysprosessin aikana 04.02.2004 http://cs.joensuu.fi/tsoft/ Sisällys 1. Johdanto 2. Yksikkö- ja integrointitestaus 3. Järjestelmätestaus 4. Hyväksymistestaus http://cs.joensuu.fi/tsoft/

Lisätiedot

Vakuutusyhtiöiden testausinfo

Vakuutusyhtiöiden testausinfo Vakuutusyhtiöiden testausinfo ATJ:n ulkoisten liittymien testaaminen Jonna Hannukainen ja Markku Noukka 12. ja 17.5.2006 (Päivitetty 18.5.2006) ATJ:n integraatiotestaus vakuutusyhtiöiden kanssa Testauksen

Lisätiedot

Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testitapaukset - Koordinaattieditori

Teknillinen korkeakoulu T-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö. Testitapaukset - Koordinaattieditori Testitapaukset - Koordinaattieditori Sisällysluettelo 1. Johdanto...3 2. Testattava järjestelmä...4 3. Toiminnallisuuden testitapaukset...5 3.1 Uuden projektin avaaminen...5 3.2 vaa olemassaoleva projekti...6

Lisätiedot

Testaussuunnitelma. Asdf. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos

Testaussuunnitelma. Asdf. Helsinki Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Testaussuunnitelma Asdf Helsinki 22.2.2008 Ohjelmistotuotantoprojekti HELSINGIN YLIOPISTO Tietojenkäsittelytieteen laitos Kurssi 581260 Ohjelmistotuotantoprojekti (6 ov) Projektiryhmä Kuisma Sami Louhio

Lisätiedot

T Projektikatselmus

T Projektikatselmus T-76.115 Projektikatselmus Projektityöryhmä GenCode I2-iteraatio 11.2.2004 Agenda Tavoitteiden toteutuminen (5 min) Resurssien käyttö (5 min) Iteraation tulokset (10 min) Riskit (5min) Työskentelymenetelmistä

Lisätiedot

SEPA päiväkirja. Dokumentti: SEPA_diary_EM_PV.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant Versio: V0.93

SEPA päiväkirja. Dokumentti: SEPA_diary_EM_PV.doc Päiväys: Projekti : AgileElephant Versio: V0.93 AgilElephant T-76.115 Esa Mommo, 57197J Pauli Vesterinen, 65220P Tekijä: Esa Mommo/Pauli Vesterinen Omistaja: ElectricSeven Aihe: Sivu 1 of 7 Dokumentti Historia Revisio Historia Revision päiväys: 29.11.2004

Lisätiedot

Ohjelmiston testaussuunnitelma

Ohjelmiston testaussuunnitelma Ohjelmiston testaussuunnitelma Ryhmän nimi: Tekijä: Toimeksiantaja: Toimeksiantajan edustaja: Muutospäivämäärä: Versio: Katselmoitu (pvm.): 1 1 Johdanto Tämä lukaa antaa yleiskuvan koko testausdokumentista.

Lisätiedot

DOORS 7.1 Test Tracking Toolkit

DOORS 7.1 Test Tracking Toolkit DOORS 7.1 Test Tracking Toolkit 4.8.2004 SoftQA Pekka Mäkinen Pekka.Makinen@softqa.fi Test Tracking Toolkit Test Tracking Toolkit on osa vakio-doorsia versiossa 7.1. Ohjelmisto sisältää toiminnat pienimuotoiseen

Lisätiedot

COTOOL dokumentaatio SEPA: Käytettävyystestaus

COTOOL dokumentaatio SEPA: Käytettävyystestaus Table of Contents Käytettävyystestaus......................................................................... 1 1 Johdanto.................................................................................

Lisätiedot

Tik Projektiryhmä: TeamAhma. Projektin HAYABUSA opponointi. Opponointisuunnitelma

Tik Projektiryhmä: TeamAhma.  Projektin HAYABUSA opponointi. Opponointisuunnitelma TeamAhma Projektin HAYABUSA opponointi Opponointisuunnitelma Päivitetty 25.3.2001 klo 12:08 Projektin HAYABUSA opponointi Mikko Viljainen 2 (5) Sisällys 1. JOHDANTO...3 2. YMPÄRISTÖ...3 3. HENKILÖSTÖ...4

Lisätiedot

T Projektikatselmus

T Projektikatselmus T-76.115 Projektikatselmus Projektityöryhmä GenCode I2-iteraatio 11.2.2004 Agenda Projektin tilanne (10 min) Tavoitteiden toteutuminen Iteraation tunnusluvut Käytetyt työskentelymenetelmät (5min) Iteraation

Lisätiedot

Toisessa viikkoharjoituksessa on tavoitteena tutustua JUnit:lla testaukseen Eclipse-ympäristössä.

Toisessa viikkoharjoituksessa on tavoitteena tutustua JUnit:lla testaukseen Eclipse-ympäristössä. Toisessa viikkoharjoituksessa on tavoitteena tutustua JUnit:lla testaukseen Eclipse-ympäristössä. JUnit-ympäristö 1. Luo tests -pakkaukseen uusi luokka. Nimeä VHTestit. 2. Laita VHTestit periytymään TestCase:sta

Lisätiedot

Ohjelmistotuotteen hallinnasta

Ohjelmistotuotteen hallinnasta Ohjelmistotuotteen hallinnasta Luennon tavoitteista Luennon sisällöstä Motivointia Lähteinä: Haikala ja Märijärvi, Ohjelmistotuotanto Royce, Software Project Management, A Unified Framework 1 Tavoitteista

Lisätiedot

Toteutusvaihe T2 Edistymisraportti

Toteutusvaihe T2 Edistymisraportti Toteutusvaihe T2 Edistymisraportti Sisällysluettelo 1. Projektin tila...3 1.1. Suoritetut tehtävät...4 1.2. Käytetyt menetelmät...5 1.3. Ongelmat...6 1.4. Jatkosuunnitelmat...6 Versio- ja muutoshistoria

Lisätiedot

KÄYTETTÄVYYSTESTAUS OSANA KETTERÄÄ KEHITYSTÄ

KÄYTETTÄVYYSTESTAUS OSANA KETTERÄÄ KEHITYSTÄ KÄYTETTÄVYYSTESTAUS OSANA KETTERÄÄ KEHITYSTÄ Eeva Kangas 05.11.2015 @FixUi Oy 2013 2015 FIXUI "Autamme yrityksiä suunnittelemaan sellaisia tuotteita, joita ihmiset osaavat ja haluavat käyttää" Käyttäjätutkimukset

Lisätiedot