SÄRMÄ projekti Älykäs Elinkaarta palveleva Vapaa ajan asunto Kolin loma asuntomessuille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SÄRMÄ projekti Älykäs Elinkaarta palveleva Vapaa ajan asunto Kolin loma asuntomessuille"

Transkriptio

1 SÄRMÄ projekti Älykäs Elinkaarta palveleva Vapaa ajan asunto Kolin loma asuntomessuille TEKNOLOGIARATKAISUJEN SISÄLTÖ Käyttöliittymä: tietokone varusteineen & käyttäjäprofiilit (kosketusnäyttö, kuvapuhelin, kaiuttimet, hiiri, apuvälineohjelmat, laajakaista yhteys jne.) Taloautomaatio Ympäristönhallintalaitteet eli elektroniset apuvälineet Tietoliikenneyhteydet ja verkko (Internet) lämmityksen (sähkö) ohjaus vesiverkon valvota ilmanvaihdon ohjaus kiukaan ohjaus talotekniikan etähallinta palosammutus+hälytys murtohälytys autonlämmitys etänä kotivahti; kotona/poissa valaistuksen ohjaus oviautomatiikan ohjaus sähkölukituksen ohjaus elektronisten viihdelaitteiden ohjaus (TV, stereo, ) kuva puheyhteys sisäänkäynneille kuvapuhelin turvapuhelin/painike ovikello (visuaalinen ja audivisuaalinen hälytys) Paikallinen asema käyttöohjeet ja yhteystiedot vieraskirja palautelomake käyttäjäprofiilit Verkko yleiset internetpalvelut ja sivustot kohteen esittelysivut internetissä Etätyöhön tarvittavat laajakaistayhteydet /MNH 1(9)

2 Tilaohjelma ja tilojen teknologiset ominaisuudet Tila ja sen luonne Eteinen yhteisöllinen tila ulkovaatteiden riisuminen ja säilytys Käytävä yhteisöllinen liikkuminen lasten leikkipaikka Olohuone yhteisöllinen seurustelu yhdessä olo Ohjattava laite/ järjestelmä Toiminto Taloauto maatio Ympäristön hallintalaite Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off Kosteuden tunnistus kosteuden tunnistus kuraeteisessä Palohälytin palohälytyksen siirto Ilmanvaihto kosteiden vaatteiden kuvaus kuivauskaappi Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off yksittäisten valaisimien ohjaus, kohdevalot Lasten pelipaikka laajakaistayhteys Valaistus yksittäisten valaisimien ohjaus, kohdevalot, verhovalot kotona/poissa toiminto Palohälytin palohälytyksen siirto Tietolii kenne 2(9)

3 Ilmanvaihto ilmanvaihdon säätö oleskelutilassa Viihde ja informaatiokeskus tietokone, laajakaista, WEBkamerat, kosketusnäyttö TV kotiteatteri kuvapuhelin talonkäyttöohjeet vieraskirja palautekanava Keittiö yhteisöllinen tila Makuuhuoneet yksityinen tila turvallisuus Integroitujen järjestelmien keskusyksikkö Valaistus valaisimien ohjaus Kosteuden tunnistus kosteuden tunnistus Palohälytin palohälytyksen siirto Ilmanvaihto liesituuletin ilmanvaihto ruokailutilassa Sähkölaitteet kotona/poissa toiminta liesi uuni keittimet Valaistus valaisimien ohjaus Palohälytin palohälytyksen siirto 3(9)

4 Ilmanvaihto ilmanvaihto Viihde ja turvayksikkö televisio radio yhteys WEB kameroihin Turvahälytys, turvapuhelin Ikkunaovi oviautomatiikan kytkeminen off/on oven lukitus WC tilat Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off Kosteuden tunnistus kosteuden tunnistus kuraeteisessä Ilmanvaihto ilmanvaihdon tehon säätö Turvahälytys, turvapuhelin Ovi oviautomatiikan kytkeminen off/on automatiikan ohjaus esim. painikkeella Puku/kodinhoitohuone yksityinen ja yhteisöllinen Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off Kosteuden tunnistus kosteuden tunnistus Palohälytin palohälytyksen siirto Ilmanvaihto kosteus pesu ja saunatiloista Turvahälytys, turvapuhelin Pesuhuone ja sauna Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off Kosteuden tunnistus kosteuden tunnistus 4(9)

5 Palohälytin palohälytyksen siirto Ilmanvaihto kosteus pesu ja saunatiloissa Turvahälytys, turvapuhelin Kiuas kiukaan ohjaus Etätyöhuone Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off Ilmanvaihto kosteus pesu ja saunatiloissa Tietoliikenneyhteydet laajakaista Viihdekeskus kotiteatteri tietokone Sisäänkäyntialueet Ulko ovet oviautomatiikan ohjaus sähkölukitus WEB kamerat turvallisuus ja tulijoiden tunnistus Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off yksittäisten ulkovalaisimien ohjaus Kuisti Valaistus liiketunnistimien ohjaus; on/off yksittäisten ulkovalaisimien ohjaus Autokato Auton lämmitys talvella auton lämmityksen käynnistäminen etänä Talotekniikan hallinta talotekniikan hallinta etänä internetin kautta 5(9)

6 Lähdemateriaali Tässä suunnitelmassa on lainattu Älykäs koti piloteista massatuotteeksi hankkeen tutkimustuloksia ja loppuraporttia. Tutkimuksen teosta on vastannut Tekniikan ja arjen tutkimusryhmä, joka toimii Tampereen teknillisellä yliopistolla Digitaalisen median instituutissa. Tekniikan ja arjen tutkimusryhmän eli Tatun tavoitteena on tutkia uuden tekniikan käyttöä ja käyttäjiä pääasiassa kodin ja arjen kontekstissa. Älykäs koti piloteista massatuotteeksi projektin loppuraportista tehtyjä poimintoja Älykkyyden ja kodin tunnusmerkkejä Älykkyys on teknologisia innovaatioita. Koti (= vapaa ajan asunto lomalla) on sekä yhteisöllisyyden että yksityisyyden kehto. Kuluttajien mielenkiinnot Kuluttajat ovat kiinnostuneita turvallisuuden parantamisesta, AV viiihde ja informaatiokeskuksen kehittämisestä Lisäksi olisi syytä kehittää ratkaisuja tavaroiden varastoinnille ja kotona tehtävälle ansio/etätyölle. Kuluttajat eivät ole kiinnostuneita kaukana todellisuudesta olevista tuotteista, kalliista tuotteista eivätkä tuotteista, jotka mielletään erityisryhmien apuvälineiksi. Kodin arjen helpottaminen koettiin tärkeäksi, arkirutiineiden automatisointia toivottiin. 6(9)

7 Käyttäjä ja kuluttajaystävällisiä teknologisia ratkaisuja peräänkuulutetaan. Kodin tai asunnon ei haluta olevan ihmistä älykkäämpi. Hyvä ilmastointi, tarkoituksenmukainen lämmityksen ja vedenkulutuksen seuranta luovat turvallisuutta Tiettyjen toimintojen suorittamista matkapuhelimella oltiin kiinnostuneita, esim. auton etälämmittäminen Yhteiskunnallinen tilanne ja muutokset Kirjallisuutta, joka käsittelee älykästä asumista, on vaikea löytää. Älykkäille kodeille ei ole olemassa toimivia, kuluttajaa kiinnostavia konsepteja. Kodit ovat täyttyneet elektroniikasta. Kodin, työelämän ja muun maailman rajat ovat hämärtyneet Sosiaalisen kanssakäymisen muodot ovat muuttuneet. Verkkopalvelut esim. julkiset virastot, pankit, vakuutuslaitokset, ovat muuttaneet asioinnin sosiaalista luonnetta Nykyisin arki tarkoittaa kiirettä, pirstaleisuutta ja äärimmäistä yksilöllisyyttä Teknisille ratkaisuille asetettavat vaatimukset Teknologian on oltava muuntojoustavaa ja sen ydinmerkitys on tarpeiden ennakointi. Älykkään asumisen edellytys on, että eri osakomponentit ovat kytkettävissä toisiinsa. Älykkyyden keskeisin tarkoitus on helpottaa arjen elämää. Yksinkertaisuuden ja helppokäyttöisyyden on oltava ratkaisujen perustana, käyttäminen ei saa sisältää jatkuvaa päätöksen tekoa. Kuluttajakulttuurin muutoksen merkkejä voi nähdä siinä, että useimmat kodin peruskoneista: pesukoneet, jääkaapit, liedet ovat tulleet näkymättömiksi ja itsestään selvyyksiksi. Teknologia mahdollistaa moninaiset palveluketjut ja käytön > järjestelmien integroimisen tavoite on loogisesti toimiva järjestelmä. 7(9)

8 Tilaohjelma ja tekniikka Turvallisuus on kiinnostavin innovaatio > varautuminen aineellisiin vahinkoihin on tärkeämpää kuin ihmisiin kohdistuvien vahinkojen ennalta ehkäisy. Tekniikan sijoittelun avuksi tulee ottaa langattomuus ja mobiilius. Hallintalaitteiden osalta kuluttajat kaipaavat yhdistelmä (integroituja) ratkaisuja monien eri hallintalaitteiden (kaukosäätimet) sijaan. Lastenpelikoneen tulisi olla helposti siirrettävä ja perussijoituspaikan tulisi olla luonteeltaan sekö yhteisöllinen että yksityinen esim. takkahuone Keittiö Keittiö asunnon informaatiokeskuksena; ruuanlaitto, ruokailu, keskustelu, pelaaminen, laskujen yms. selvittely > pöytätila, mukavat tuolit ja valaistus sekä mediahiljaisuus. Keittiössä erilaiset tekniset välineet ovat lähinnä apuvälineiden roolissa. Keittiöön voisi sopia sähköinen seinäpaneeli, jonka kautta voisi selata reseptejä, aikatauluja, perheen yhteistä kalenteria. Olohuone Olohuone rentoutumiseen ja viihtymiseen; viihde ja informaatiotekniikka juurtuu olohuoneeseen. Olohuone on kodin viihdekeskus. Olohuoneen viihde ja informaatiokeskus; digitelevisio, jonka ympärille rakentuu monikanavainen digitaalinen viihdekeskus + internet Digisovitin mahdollistaa television ja kännykän välisen yhteistyön > heikkonäköinen voi lähettää tekstiviestejä televisio näyttönään Makuuhuone Makuuhuone ei ole paras paikka tietokoneen sijoittamiselle; asettaa tietokoneen käyttäjät eri arvoiseen asemaan, koska makuuhuoneen luonne on yksityinen 8(9)

9 Etätyöhuone Etätyön tekeminen vaatii erilliset työtilat. Hyvän työskentelytilan ominaisuuksia: ääneneristävyys ominaisuudet, näkösuoja muuhun asuintilaan nähden, tietoliikenneyhteydet, hylly ja kaappitilaa, pöytätila, valaistuksen säätömahdollisuus, riittävät sähkökalusteet, 9(9)

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO KUINKA ÄLYKÄS SINUN KOTISI ON? Toisille koti merkitsee lepoa ja rauhaa arjen kiireistä, toisille viihtymistä ystävien, perheen tai harrastusten parissa. Tarpeemme vaihtelevat,

Lisätiedot

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen Kodin langaton lukitus- ja hälytysjärjestelmä An ASSA ABLOY Group brand ABLOY CONTROL on kodin langaton lukitusjärjestelmä Helppo asentaa uusiin ja vanhoihin

Lisätiedot

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen asumisen edistäjänä. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Kiinteistö- ja rakennusfoorumin media-aamiainen 6.9.2012

Lisätiedot

Esteettömyys ja turvallisuus kotona - tapahtuma Tiistai 9.10.2012, Kitee. Esteetön ja turvallinen koti- käytännön esimerkkejä.

Esteettömyys ja turvallisuus kotona - tapahtuma Tiistai 9.10.2012, Kitee. Esteetön ja turvallinen koti- käytännön esimerkkejä. Esteettömyys ja turvallisuus kotona - tapahtuma Tiistai 9.10.2012, Kitee Esteetön ja turvallinen koti- käytännön esimerkkejä Timo Ekroos ISAK- koordinaattori Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu/ Muotoilun

Lisätiedot

Soneran Koti ja TV tutkimus 2012

Soneran Koti ja TV tutkimus 2012 Soneran Koti ja TV tutkimus 2012 Tervetuloa! Sonera selvitti nyt toista kertaa suomalaisten viihtymistä kotona ja suhdetta television katseluun Tiedonkeruu kesäkuussa 2012, N=2132 Tutkimuksen toteutti

Lisätiedot

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Turvapuhelin Turvapuhelin asennetaan kodissa keskeiselle paikalle, siinä on herkkä kaiutin ja mikrofoni, jonka avulla ääni kuuluu

Lisätiedot

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti.

koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. koe. näe. turvaa. viihdy. helposti. viihtyisä koti on toimiva kokonaisuus Juuri sinulle sopivalla järjestelmällä saat viihtyisän ja helposti hallittavan kodin. Kun suunnittelet uutta tai kunnostat vanhaa,

Lisätiedot

Itsenäinen suoriutuminen

Itsenäinen suoriutuminen Teknologia ikäihmisten toimintakyvyn ja kotona asumisen tukena Jyväskylä 29.9.2009 Turvallinen, esteetön asuinympäristö itsenäisen suoriutumisen tukena Timo Ekroos, projektijohtaja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu/

Lisätiedot

Sähkö lisää Hyvinvointia ja turvallisuutta. Sinikka Hieta-Wilkman

Sähkö lisää Hyvinvointia ja turvallisuutta. Sinikka Hieta-Wilkman Sähkö lisää Hyvinvointia ja turvallisuutta 2 Sähköistys ja langaton ohjaus leviävät uusiin asioihin ja esineisiin sekä lisäävät niiden ohjailtavuutta, tehokkuutta ja toimintoja. Esineiden internet ja paikannuksen

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio 1 Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Haluatko mukavamman elämän? liiketunnistimet sytyttävät valot autotalliin, tuulikaappiin ja keittiöön saapuessasi kotiin saat

Lisätiedot

Kodin LED-valaistusopas

Kodin LED-valaistusopas Kodin LED-valaistusopas Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu Valaistuksen ohjaus Kodin eri huoneiden valaistus Ihmiskeskeinen valaistus Valon vaikutukset hyvinvointiimme Miksi

Lisätiedot

Kotitalouksien sähköpalojen torjunta

Kotitalouksien sähköpalojen torjunta Suojeluohje 3/2008 Sisältö 1. Suojeluohjeen tarkoitus... 1 2. Suojeluohjeen velvoittavuus... 1 3. Sähköasennusten määräaikaistarkastukset... 1 4. Sähköasennukset... 1 5. Sulakkeen palaminen tai johtosuojan

Lisätiedot

Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2. Rauhallinen ja tilava koti Simonkylässä.

Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2. Rauhallinen ja tilava koti Simonkylässä. Rauhallinen ja tilava koti Simonkylässä. Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2 Helsinki-Vantaa lentokenttä Koivukylänväylä Koivukylä Asunto Oy Vantaan Sananjalantie 2 rakennetaan Simonkylän alueelle Vantaalle

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 19.07.18 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Pinta-ala: Nissiläntie 11, 90650 Oulu Oulu Ranta-Saarela Kokonaisala: 220 m² Rakennusoikeus:

Lisätiedot

CO 2. GREENBUILD KOMBI Ekotoimiva passiivitalomallisto. Paremman tulevaisuuden koteja

CO 2. GREENBUILD KOMBI Ekotoimiva passiivitalomallisto. Paremman tulevaisuuden koteja CO 2 GREENBUILD KOMBI Ekotoimiva passiivitalomallisto KOMBI 144 Kaksikerroksinen puutalo on perinyt ulkomuotonsa perinteiseltä rintamamiestalolta. Lopputulos on silti moderni ja suunniteltu vastaamaan

Lisätiedot

Koti elää asukkaan elämänkaaren mukana

Koti elää asukkaan elämänkaaren mukana Koti elää asukkaan elämänkaaren mukana Kuinka muunneltavuus ja esteettömyys otetaan huomioon uusissa asunnoissa Pekka Helin, YIT 6.9.2012 YIT 1 Internal Asiakaslähtöistä asuntorakentamista Ajankäyttö Ympäristöystävällisyys

Lisätiedot

104,0 m², 3h, k,

104,0 m², 3h, k, Kohteen ilmoittaja Nimi: Teppo Tuijula Puh: 0500 530 942 Solid House Oy LKV, Turku Eerikinkatu 13, 3 krs. 20100 Turku Puh: 044 282 0038 MAASEUDUN RAUHAA JA VÄLJÄÄ ASUMISTA Tässä paikassa voit yhdistää

Lisätiedot

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12

Paritalo Kontiolahti. Vierevänniementie 12 Paritalo Kontiolahti Vierevänniementie 12 91,5m 2 TERASSI S 4h + K + KHH + S + var Tämä paritalo on rakenteilla Höytiäisen upeisiin rantamaisemiin aivan palveluiden äärelle. K PSH Tule tutustumaan paritaloon,

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

MERIKATU 13, HELSINKI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

MERIKATU 13, HELSINKI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. MERIKATU 13, HELSINKI MYYNTIESITE HELSINKI, KERROSTALO 2 4h+k+kph+wc+las.p+2at., 193 m, 2 360 000 Vastaava välittäjä Matias Von Schantz Myyntineuvottelija, Partner 0500 870872 matias@bolkv.fi Harvinaisuus!

Lisätiedot

Kelan kehittämishanke: Aivohalvauspotilaiden tehostetun käden käytön kuntoutus KOTIKÄYNTILOMAKE. omakotitalo rivitalo kerrostalo palvelutalo

Kelan kehittämishanke: Aivohalvauspotilaiden tehostetun käden käytön kuntoutus KOTIKÄYNTILOMAKE. omakotitalo rivitalo kerrostalo palvelutalo 1 Kelan kehittämishanke: Aivohalvauspotilaiden tehostetun käden käytön kuntoutus KOTIKÄYNTILOMAKE Pvm Kuntoutujan nimi: Sos.turvatunnus: Palveluntuottaja Kurssinumero: Kunta: Kotikäynti nro Kohdat 1-4

Lisätiedot

AS OY RIISTATIE 12-14

AS OY RIISTATIE 12-14 Sisustus-esite A S OY R I I S T A T I E 1 2-1 4 HUONETILOJEN VARUSTEET YLEISET TILAT 1 SISÄOVET JEasy 201 umpi KOSTEAN TILAN OVET LIUKUOVET steady 411 JBath kosteantilan ovi SAUNAN OVET, kokolasiovi sisäkattoon

Lisätiedot

Paritalo Lehmo. Saappanintie 3

Paritalo Lehmo. Saappanintie 3 Paritalo Lehmo Saappanintie 3 80m 2 TERASSI 3h + K + KHH + S + var Tämä Lehmoon, rauhalliselle sijainnille rakentuva paritalo on ekologinen ja hengittävä. Katot ja seinät on eristetty Hunton puukuitueristeellä,

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14

Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14 Sisustusesite AS OY RIISTATIE 12-14 HUONETILOJEN VARUSTEET YLEISET TILAT 1 SISÄOVET JEasy 201 umpi KOSTEAN TILAN OVET LIUKUOVET steady 411 JBath kosteantilan ovi SAUNAN OVET, kokolasiovi sisäkattoon asti.

Lisätiedot

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ph+s Oulu Oksatie Oksatie , Oulu. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ ph+s 90.5 m²

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ph+s Oulu Oksatie Oksatie , Oulu. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ ph+s 90.5 m² 232 000 Oksatie 14 90800, Oulu 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ ph+s 90.5 m² Tietoa kohteesta ENNAKKOMARKKINOINNISSA järkevästi suunniteltu omakotitalo, Pateniemen liikekeskuksen lähellä. Kokonaisuus on suunniteltu

Lisätiedot

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin.

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin. Ideakuvastosta saat vinkkeä miten voit rakentaa kodin säilytystilat toimiviksi ja ilmeeltään yhtenäisiksi. Mitä pienempi asunto, sitä tärkeämpää on osata ottaa kaikki tila käyttöön. Mallisto on erittäin

Lisätiedot

Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu. Kodin eri huoneiden valaistus

Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu. Kodin eri huoneiden valaistus Kodin valaistusopas Miksi päivänvalo on kaikille tärkeää? Kodin valaistussuunnittelu Kodin eri huoneiden valaistus Valaisinten ja lamppujen valinta Valon vaikutukset hyvinvointiimme Miksi päivänvalo on

Lisätiedot

Koti Osana Tulevaisuuden Innovaatioita

Koti Osana Tulevaisuuden Innovaatioita Koti Osana Tulevaisuuden Innovaatioita KOTI hanke 2011-2014 Tavoitteet Suunnitella ja rakentaa itsenäisen asumisen mahdollistava tulevaisuuden koti ikääntyville liikuntarajoitteisille muita eritystarpeita

Lisätiedot

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin.

Säilytystilaa kodin kaikkiin tiloihin. Ideakuvastosta saat vinkkeä miten voit rakentaa kodin säilytystilat toimiviksi ja ilmeeltään yhtenäisiksi. Mitä pienempi asunto, sitä tärkeämpää on osata ottaa kaikki tila käyttöön. Mallisto on erittäin

Lisätiedot

ASUNTOPOHJAT. Laadukkaita kaupunkikoteja aivan Helsingin ydinkeskustassa.

ASUNTOPOHJAT. Laadukkaita kaupunkikoteja aivan Helsingin ydinkeskustassa. ASUNTOPOHJAT Laadukkaita kaupunkikoteja aivan Helsingin ydinkeskustassa. SISÄLLYS 3 Piirrustusmerkkien selitykset PIIRRUSTUSMERKKIEN SELITYKSET HUONETILOJEN LYHENTEET ALK = alkovi ET = eteinen K = keittiö

Lisätiedot

Kodin älykkyyden uusi ulottuvuus. www.innohome.com

Kodin älykkyyden uusi ulottuvuus. www.innohome.com Kodin älykkyyden uusi ulottuvuus www.innohome.com 1 Miksi Tulipalojen vahingot OECD-maissa ovat keskimäärin 1% BKT:stä Kodinkoneet kotien vuotovahinkojen ja sähköpalojen suurin riski Kodinkoneissa käytetyt

Lisätiedot

Apuvälineet muistisairaan kotona asumisen tukena. Tuula Hurnasti

Apuvälineet muistisairaan kotona asumisen tukena. Tuula Hurnasti Apuvälineet muistisairaan kotona asumisen tukena Tuula Hurnasti Esimerkkejä apuvälineistä Hälyttimet Kalenterit Liesivahdit Hahmottamista helpottavat välineet Lääkeannostelijat Paikannuslaitteet Pallopeitto

Lisätiedot

Tietoa kohteesta. 4mh+oh+k/ruok+khh+ph+s Liminka Jokivarrentie Jokivarrentie , Liminka. 4mh+oh+k/ruok+khh+ph+ s 126.

Tietoa kohteesta. 4mh+oh+k/ruok+khh+ph+s Liminka Jokivarrentie Jokivarrentie , Liminka. 4mh+oh+k/ruok+khh+ph+ s 126. 235 000 Jokivarrentie 31 91900, Liminka 4mh+oh+k/ruok+khh+ph+ s 126.0 m² Tietoa kohteesta ENNAKKOMARKKINOINNISSA neljän makuhuoneen omakotitalo, uudelle alueelle Jokivarrentielle Liminkaan. Kokonaisuus

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 20.07.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kunta: Kunnan osa: Talotyyppi: Huoneet: Muut tilat: Professorintie 6, 90440 Kempele Kempele Vihiluoto Omakotitalo omalla tontilla 5h+k+khh+kh+s+2 erill.wc+vh+et+tk

Lisätiedot

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Veijo Happonen DAXTUM OY Gsm: 040-5254232, e-mail: veijo.happonen@daxtum.com BAFF / Automaatio Talotekniikassa LUENNON SISÄLTÖ

Lisätiedot

Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 2014

Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 2014 Koti ja TV -tutkimus: kuluttajatrendit 201 Markus Lahtinen Head of Product Management Consumer, Sonera Koti ja tv - tutkimus 201 Sonera selvitti nyt neljättä kertaa suomalaisten viihtymistä kotona ja suhdetta

Lisätiedot

As. Oy Sammon Tähti. Myynti ja rakentaja: ValajaGroup Oy

As. Oy Sammon Tähti. Myynti ja rakentaja: ValajaGroup Oy As. Oy Sammon Tähti Hämeenlinnan Sampo 3:n suositulle alueelle rakennettava 11 huoneiston rivitaloyhtiö. Jos arvostat hyvää laatua ja toimivuutta varaa siis kohteestamme unelmiesi koti! Myynti ja rakentaja:

Lisätiedot

Kuinka asumisessa tulee varautua ilmastonmuutokseen?

Kuinka asumisessa tulee varautua ilmastonmuutokseen? Kuinka asumisessa tulee varautua ilmastonmuutokseen? ENNAKOI, VARAUDU, SOPEUDU MITEN JÄRJESTÖT VIESTIVÄT ILMASTONMUUTOKSEEN SOPEUTUMISESTA? SISÄLTÖ: Ilmastonmuutoksen huomioiminen uudis- ja korjausrakentamisessa

Lisätiedot

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi.

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Avaa ovi älykkääseen kotiin Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Smart Living. Älykäs kodin turvajärjestelmä, joka luo huolettomuutta. Yale Smart Living -konsepti on luotu juuri sinun elämääsi sopivaksi - se

Lisätiedot

Ikäihminen teknologian käyttäjänä. Marika Nordlund KÄKÄTE-projekti Vanhustyön keskusliitto

Ikäihminen teknologian käyttäjänä. Marika Nordlund KÄKÄTE-projekti Vanhustyön keskusliitto Ikäihminen teknologian käyttäjänä Marika Nordlund KÄKÄTE-projekti Vanhustyön keskusliitto KÄKÄTE-projekti Käyttäjälle kätevä teknologia -projekti: Vanhustyön keskusliitto ja Vanhus- ja lähimmäispalvelun

Lisätiedot

LOMA-ASUNNOT, OLLUKKA, ISO-SYÖTE

LOMA-ASUNNOT, OLLUKKA, ISO-SYÖTE LOMA-ASUNNOT, OLLUKKA, ISO-SYÖTE Tupasluikantie 10 Uusia loma-asuntoja valmistuu Iso-Syötteen tunturin juurelle. Loma- asunnossa on korkea varustelutaso ja laadukkaat sisustusmateriaalit. Energiatehokas

Lisätiedot

77,5 m², 3h+k+sauna,

77,5 m², 3h+k+sauna, Kohteen ilmoittaja Nimi: Marjo Ahponen Puh: 0449752504 Loistavalla paikalla peruskorjattu läpitalon valoisa kolmio. Suojaisa aidattu piha, voit suunnitella mieleiseksi, teranssi, laatta tai nurmikkopihan.

Lisätiedot

TILHENKATU 23, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

TILHENKATU 23, TURKU MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. TILHENKATU 23, TURKU MYYNTIESITE TURKU, KERROSTALO 2 3h+k+erill.wc+kph+eteinen+las.parv., 75 m, 115 000 Vastaava välittäjä Karoliina Siikarla KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, KiAT, PARTNER 040 571 4250 karoliina@bolkv.fi

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 02.02.17 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Tuomikuja 6, 90440 Kempele Kempele Keskusta Omakotitalo omalla tontilla 4h(2mh+oh+takkah)+k+pukuh+kh+s+erill.wc+vh

Lisätiedot

Velaton hinta: 146 400 Mh. 64 131,03 Velkaosuus 82 268,97 3 050 /m 2. Säilytystilat: komerot, huoneistokohtainen ulkovarasto

Velaton hinta: 146 400 Mh. 64 131,03 Velkaosuus 82 268,97 3 050 /m 2. Säilytystilat: komerot, huoneistokohtainen ulkovarasto HUONEISTO Huoneistot: B4 ja B8 2 H +tupakeittiö + sauna Pinta-ala: 48 m 2 Sijainti: Riihimäki 2h + tupakeittiö+ sauna Osoite: Otonpolku 1, Riihimäki Näköalat: päätyhuoneisto Keittiön varusteet: jää/pakastinkaappi,

Lisätiedot

Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste

Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste Hyvän elämän iltakahvit Oppiva kahvila ryhmäkeskustelun kooste 26.1.2011 Suomussalmi Ämmänsaaren seurakuntatalo Illan ohjelma Ilmoittautumiset ja iltakahvit Illan teemojen ja keskustelumenetelmän esittely

Lisätiedot

AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, LEMPÄÄLÄ

AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, LEMPÄÄLÄ AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, 37550 LEMPÄÄLÄ AS OY LEMPÄÄLÄN KARTANONPUISTO KUOKKALANTIE 3, 37550 LEMPÄÄLÄ TERVETULOA LEMPÄÄLÄN HAKKARIIN! Lempäälän Hakkariin aivan Hakkarinkartanon viereen

Lisätiedot

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+ruok+k+khh+s Oulu Heikkisenkuja 3 B Heikkisenkuja 3 B 90800, Oulu. 3mh+oh+ruok+k+khh+s 99.0 m²

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+ruok+k+khh+s Oulu Heikkisenkuja 3 B Heikkisenkuja 3 B 90800, Oulu. 3mh+oh+ruok+k+khh+s 99.0 m² 249 000 Heikkisenkuja 3 B 90800, Oulu 3mh+oh+ruok+k+khh+s 99.0 m² Tietoa kohteesta ENNAKKOMARKKINOINNISSA erillistalokohde huippu paikalla Länsi- Patelassa, josta suora näkymä Perämerelle! Kokonaisuus

Lisätiedot

KUINKA UUDET TARPEET MUUTTAVAT PELIKENTTÄÄ?

KUINKA UUDET TARPEET MUUTTAVAT PELIKENTTÄÄ? KUINKA UUDET TARPEET MUUTTAVAT PELIKENTTÄÄ? Energy Vision 2017 Jouni Sintonen 30.8.2017 Digitalisaatio muuttaa tai ainakin antaa mahdollisuuden muuttaa yritysten ja ihmisten tapaa toimia arjessa. 30.8.2017

Lisätiedot

Hämeenlinna, Keskusta Kohdenumero h,tk,s, 121,0 m² Kov Energialuokka C 2018 Mh ,00 Vh ,00

Hämeenlinna, Keskusta Kohdenumero h,tk,s, 121,0 m² Kov Energialuokka C 2018 Mh ,00 Vh ,00 Kerrostalo Hämeenlinna, Keskusta Kohdenumero 616558 3h,tk,s, 121,0 m² Kov. 1900 Energialuokka C 2018 Mh. 185 000,00 Vh. 449 990,00 Raatihuoneenkatu 3. Asunto Oy Hämeenlinnan Kultakino peruskorjataan kunnioittaen

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

136,0 m², 6h,k,s, at,...,

136,0 m², 6h,k,s, at,..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Tarja Pitkänen Puh: +358 50 555 5418 Helsingin KOTI LKV Oy Kauppakeskus Iso Omena, Piispansilta 9A (5. krs) 02320 Espoo Puh: 0207 351 222 Rauhallisella luonnonläheisellä paikalla

Lisätiedot

Kotitalouskoneiden käytön edellytykset mökeillä, Arja Rytkönen

Kotitalouskoneiden käytön edellytykset mökeillä, Arja Rytkönen Kotitalouskoneiden käytön edellytykset mökeillä, 30.3. 2010 Arja Rytkönen Mökkejä koneellistetaan Koneiden ja laitteiden yleisyys v. 2003/2008: Jääkaappi 87/91 % Kylmäkellari 27/29 % Pyykinpesukone 12/14

Lisätiedot

Joensuu, Ahveninen Kohdenumero h,k,kph,khh,s,2wc, 166,0 m²/197,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00

Joensuu, Ahveninen Kohdenumero h,k,kph,khh,s,2wc, 166,0 m²/197,0 m² Kov Energialuokka Ei e-tod. Mh ,00 Omakotitalo Joensuu, Ahveninen Kohdenumero 654133 5h,k,kph,khh,s,2wc, 166,0 m²/197,0 m² Kov. 2011 Energialuokka Ei e-tod. Mh. 285 000,00 Lounatie 3. Upea, v. 2011 Kastelli-omakotitalo luonnonmuovaamalta

Lisätiedot

88,0 m², 4h,k,kph,s,vh...,

88,0 m², 4h,k,kph,s,vh..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Sari Solkio Puh: 040 191 6161 OP Koti Päijät-Häme Oy LKV Lahti Aleksanterinkatu 20 15140 Lahti Puh: 010 256 7700 Tätä kaunista, yhdessä tasossa olevaa, v.2006 valmistunutta kotia

Lisätiedot

KATAJATIE 9, PÖYTYÄ MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

KATAJATIE 9, PÖYTYÄ MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. KATAJATIE 9, PÖYTYÄ MYYNTIESITE PÖYTYÄ, RIIHIKOSKI 2 4h+k+khh+erill.wc+kph/wc+s, ak, varasto, 180 m 205 000 Asuntoa myy Karoliina Siikarla KIINTEISTÖNVÄLITTÄJÄ LKV, KiAT, PARTNER 040 571 4250 karoliina@bolkv.fi

Lisätiedot

Vanhusten Etähuolenpitojärjestelmä. Hyvinvointiteknologiaa vanhuksille ja vammaisille kotona asumisen tueksi

Vanhusten Etähuolenpitojärjestelmä. Hyvinvointiteknologiaa vanhuksille ja vammaisille kotona asumisen tueksi Vanhusten Etähuolenpitojärjestelmä Hyvinvointiteknologiaa vanhuksille ja vammaisille kotona asumisen tueksi ArctiCaren tavoitteet Vanhusten hyvinvointi ja parempi elämänlaatu tutussa ympäristössä Turvallisuuden

Lisätiedot

TIETOJA HUONEISTOSTA TIETOJA AUTOPAIKASTA TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ JA TALOYHTIÖSTÄ

TIETOJA HUONEISTOSTA TIETOJA AUTOPAIKASTA TIEDOT KIINTEISTÖSTÄ JA TALOYHTIÖSTÄ 04.09.16 1 TIETOJA HUONEISTOSTA Osoite: Kaupunki/Kunta: Kaupungin/Kunnanosa: Talotyyppi: Huoneet: Huoneluku yhtiöjärjestyksessä: Osakkeet: Takalonpisto 6B, 90240 Oulu Oulu Patamäki As Oy-muotoinen paritalo

Lisätiedot

Esteettömyys korjausrakentamisessa kotona asumisen mahdollisuudet TURVALLINEN KOTI. Rakennusvalvonta. AnuMontin 28.9.2013

Esteettömyys korjausrakentamisessa kotona asumisen mahdollisuudet TURVALLINEN KOTI. Rakennusvalvonta. AnuMontin 28.9.2013 Esteettömyys korjausrakentamisessa TURVALLINEN KOTI AnuMontin 28.9.2013 Rakennusvalvonta Valtakunnalliset tavoitteet YM Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma vuosille 2013 2017 v. 2011 yli 75v 89,6%

Lisätiedot

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT

PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT Sotkamon kunta / sivistyspalvelut LIITE 2 PL 42 88601 SOTKAMO Palvelun sisältö ja taajuus1.1.2013 PERHEPALVELUJEN ALUEEN KIINTEISTÖT PÄIVÄTOIMINTA LEIVOLA (382,9m²) Käytävä (102, 104, 109) 5 x viikko Likaantuneet

Lisätiedot

Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely.

Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely. Valo & Sähkö yksinkertaisesti viisas Kiitos sähkösuunnittelun toimeksiannosta! Valaistus- ja sähkösuunnittelun lähtötietojen kysely. Lomake on avattavissa Adobe Reader -ohjelmalla ja sen voi tallentaa.

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

Muistisairaat & teknologia -työpaja. Espoo 16.9.2015. Seniortek OY Pertti Niittynen. pertti.niittynen@seniortek.fi +358400220505 www.seniortek.

Muistisairaat & teknologia -työpaja. Espoo 16.9.2015. Seniortek OY Pertti Niittynen. pertti.niittynen@seniortek.fi +358400220505 www.seniortek. Muistisairaat & teknologia -työpaja Espoo 16.9.2015 Seniortek OY Pertti Niittynen pertti.niittynen@seniortek.fi +358400220505 www.seniortek.fi Suomessa arvioidaan olevan 100 000 lievää sekä 93 000 keskivaikeaa

Lisätiedot

TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS.

TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE THIS IS WHERE THE STORY BEGINS. TULLIKATU 7, NAANTALI MYYNTIESITE NAANTALI, KERROSTALO 3h+kt+s+ph/khh+wc+vh+las.terassi+v+ak, 84 m, 314 000 Vastaava välittäjä Johanna Willberg MYYNTIPÄÄLLIKKÖ, LKV, PARTNER, KAUPANVAHVISTAJA 040 041 048

Lisätiedot

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset Määräaikaan 3.6.2013 klo 12.00 mennessä tarjouksia on tullut yhteensä _ yritykseltä.

Määräaikaan mennessä saapuneet tarjoukset Määräaikaan 3.6.2013 klo 12.00 mennessä tarjouksia on tullut yhteensä _ yritykseltä. LIITE 4 TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN YKSIKKÖ/ Toffela-hanke Tarjous saapunut YRITYS saapunut Hankintamenettely Avoimen menettelyn mukainen hankintailmoitus on julkaistu www.hankintailmoitukset.fi sivulla

Lisätiedot

HUONEISTO G HINTA HUONEISTO D HINTA. ValajaGroup Oy

HUONEISTO G HINTA HUONEISTO D HINTA. ValajaGroup Oy HUONEISTO G Tilat: 2 H + sauna Pinta-ala: 48 m 2 Sijainti: Riihimäki 2 H + sauna Osoite: Otonpolku 3, Riihimäki Kerros: 1/1 Näköalat: päätyhuoneisto Keittiön varusteet: jää/pakastinkaappi, keraaminen liesi,

Lisätiedot

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ph+s Liminka Jokivarrentie Jokivarrentie , Liminka. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ ph+s 100.

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ph+s Liminka Jokivarrentie Jokivarrentie , Liminka. 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ ph+s 100. 253 000 Jokivarrentie 7 91900, Liminka 3mh+oh+k/ruok+vh+khh+ ph+s 100.0 m² Tietoa kohteesta ENNAKKOMARKKINOINNISSA tilava omakotitalo, jossa yläkerta varaus valmiina. Kokonaisuus on suunniteltu niin että

Lisätiedot

As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella

As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella As Oy Liedon Härkätien Klubinranta Valkeaa unelmaa joen varrella Miksei elämästä voisi nauttia joka päivä? Ihanteellinen sijainti, ekologiset ratkaisut ja luksuksen tuntu. Kaikki nämä toteutuvat As. Oy

Lisätiedot

K-S Tili ja Isännöinti Oy

K-S Tili ja Isännöinti Oy K-S Tili ja Isännöinti Oy Asunto Oy:n valvontavastuu huoneiston kunnossapito- tai muutostöissä Asunto-osakeyhtiölain mukaan osakas on velvollinen ilmoittamaan kirjallisesti taloyhtiölle kaikista huoneistonsa

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

VALO ja tietoyhteiskunnan kehitysvaihtoehdot

VALO ja tietoyhteiskunnan kehitysvaihtoehdot VALO ja tietoyhteiskunnan kehitysvaihtoehdot Jussi Silvonen Joensuun VALO -päivä, 8. 5. 2009 (http://jinux.pokat.org/jussi/) Esityksen rakenne Torikatu 10, Joensuu, SONY Bravia, Lieksan koulut = mitä yhteistä?

Lisätiedot

22,0 m², 2h, avok, parvi,

22,0 m², 2h, avok, parvi, Kohteen ilmoittaja Nimi: Harri Sallankivi Puh: +358 400 630 848 RE/MAX Extra Kodit Malmin raitti 7 00700 Helsinki Puh: 050 361 5099 Tämä ylimmän kerroksen näppärä kaksio viehättää avaruudellaan ja selkeällä

Lisätiedot

95,0 m², 3 mh, oloh, k...,

95,0 m², 3 mh, oloh, k..., Kohteen ilmoittaja Huom! Heinola, Kiinteistötoimisto Kekkonen & Surakka LKV Oy Torikatu 3 18100 Heinola Puh: 0456920460 Hieno kodin ja vapaa-ajan asumisen yhdistelmä vain n. 20 km Heinolan keskusta! Kokonaisuus

Lisätiedot

3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20

3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20 3h+k+kph+3mh+ves+kel+s+ph+kph+3var, 161,0 m², 195 000 Omakotitalo, Lapinlahti, Keskusta, Asematie 20 Yksityinen myyjä Willem Haen Puh: 044 7720230 Lapsiperheen hirsitalo kylän sydämessä Kodikas tunnelma,

Lisätiedot

HENRY Foorumi 2012 / Tapio Ikonen Crowne Plaza 6.11.2012. Työssä, vapaalla vai jossain niiden välillä

HENRY Foorumi 2012 / Tapio Ikonen Crowne Plaza 6.11.2012. Työssä, vapaalla vai jossain niiden välillä HENRY Foorumi 2012 / Tapio Ikonen Crowne Plaza 6.11.2012 Työssä, vapaalla vai jossain niiden välillä Esityksen runko Tekniikka työelämän muutoksen moottorina Uudet työn muodot Haasteet työlainsäädännölle

Lisätiedot

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+k+ruoktila+khh+ph+s Liminka Kurjenmiekka 1 A Kurjenmiekka 1 A 91900, Liminka. 3mh+oh+k+ruoktila+khh+ ph+s 100.

Tietoa kohteesta. 3mh+oh+k+ruoktila+khh+ph+s Liminka Kurjenmiekka 1 A Kurjenmiekka 1 A 91900, Liminka. 3mh+oh+k+ruoktila+khh+ ph+s 100. 197 500 Kurjenmiekka 1 A 91900, Liminka 3mh+oh+k+ruoktila+khh+ ph+s 100.0 m² Tietoa kohteesta ENNAKKOMARKKINOINNISSA erillistalokohde huippu paikalla Limingan, Okkosen alueella, joka on valmiiksi rakennetun

Lisätiedot

136,0 m², 5h, k, kph,...,

136,0 m², 5h, k, kph,..., Kohteen ilmoittaja Nimi: Mikko Reunanen Puh: 041 506 7404 Solid House Oy LKV, Salo Turuntie 1 24100 Salo Puh: 044 282 0038 LOISTOSIJAINNILLA OMAKOTITALO KESKUSTAN LÄHEISYYDESSÄ! Arvostetulla Enolan asuinalueella

Lisätiedot

11,01 10,91. As B 9,91 10,44 10,55 10,48 10,51 9,97 9,99 9,92 9,32 9,28 8,97

11,01 10,91. As B 9,91 10,44 10,55 10,48 10,51 9,97 9,99 9,92 9,32 9,28 8,97 Asunto Oy Espoon Asunto Tapiolan Oy Espoon viitoset Tapiolan viitoset Kontti 4, 0210 Kontti ASUNTO Espoo 4, 0210 OY Espoo ESPOON KONTTI 4 4h + k + askh + pe + s + pu + 2wc + 2vh + var = á 161 m2 (111 m2

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro Janne Ahosen selvitykseen Asuntomessut Espoossa

Kommenttipuheenvuoro Janne Ahosen selvitykseen Asuntomessut Espoossa Future Home Institute Tutkimusaamiainen Toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessut Kommenttipuheenvuoro Janne Ahosen selvitykseen Asuntomessut Espoossa koti ja asuminen on kulttuuri-sidonnaista:

Lisätiedot

Informaatiokeskus ja näyttely, joka esittelee esteettömän ja turvallisen asumisen ratkaisuja, teknologiaa, apuvälineitä ja tuotteita

Informaatiokeskus ja näyttely, joka esittelee esteettömän ja turvallisen asumisen ratkaisuja, teknologiaa, apuvälineitä ja tuotteita 1 Informaatiokeskus ja näyttely, joka esittelee esteettömän ja turvallisen asumisen ratkaisuja, teknologiaa, apuvälineitä ja tuotteita Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveysviraston neuvontapalveluiden

Lisätiedot

Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät 2017

Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät 2017 Eniten kohderyhmää tavoittavat aikakauslehdet lukijoiden kiinnostusten kohteiden mukaan Kevät 2017 Tässä esityksessä tarkastellaan aikakauslehtien määrällistä tavoittavuutta kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Lisätiedot

KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään

KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään KNX turvaa, tehokkuutta ja mukavuutta elämään Turvallisuus Nuku hyvin. Matkusta huoletta. KNX valvoo. Tarkkaavainen verkosto KNX on aina valppaana, olit sitten nukkumassa tai matkoilla. Älykäs kotiautomaatioverkosto

Lisätiedot

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä Suunnitteluopas rakentajalle Nykyaikaiseen kotiin kuuluu olennaisena osana ajanmukainen sähköistysratkaisu. Strömfors IHC on kodinohjausjärjestelmä, joka perinteisten

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

V E N E I L I J Ä T KULUTTAJA- PROFIILIT

V E N E I L I J Ä T KULUTTAJA- PROFIILIT V E N E I L I J Ä T KULUTTAJAPROFIILIT Ikä (Index; %) Mies 5074 vuotta; Idx 152; 33% Nainen 1529 vuotta; Idx 71; 8% Nainen 3049 vuotta; Idx 49; 8% Nainen 5074 vuotta; Idx 74; 17% Mies 3049 vuotta; Idx

Lisätiedot

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ

TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ 1 TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Osoite: Pokatie 4, 90800 Oulu Kaupunki/Kunta: Oulu Kaupungin/Kunnanosa: Pateniemi, Itä-Patela Talotyyppi: Omakotitalo Huoneet: 5h+k+ruok.tila+työtila+kh/wc+kh/pukuh/wc+s+erill.wc+vh+et+terassi+tekn.tila+parvitila

Lisätiedot

Kiinteistön sähköverkko

Kiinteistön sähköverkko Kiinteistön sähköverkko Pekka Rantala k2015 Mikä on kiinteistö? Sähköliittymä jakeluyhtiön sähköverkkoon tehdään kiinteistökohtaisesti. Omakotitalo on yleensä oma kiinteistö. Rivi- ja kerrostalo ovat kiinteistöjä

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Oma puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä esite näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin kattoon.

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

Kuopion kaupungin kotihoito. Hyvinvointiteknologiset laitteet kotona asumisen tukena. Opas Kuopion kaupungin henkilöstölle

Kuopion kaupungin kotihoito. Hyvinvointiteknologiset laitteet kotona asumisen tukena. Opas Kuopion kaupungin henkilöstölle Kuopion kaupungin kotihoito Hyvinvointiteknologiset laitteet kotona asumisen tukena Opas Kuopion kaupungin henkilöstölle Sisältö 1. Teknologia kotona asumisen tukena...................... 3 2. Hyvinvointiteknologisten

Lisätiedot

Asunto Oy Klaukkalanportti

Asunto Oy Klaukkalanportti Mukavaa asumista lähellä luontoa, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Yrittäjäntie Alitilantie Järvihaantie Klaukkalanportti Ropakkotie Ropakkotie Klaukkalantie Peltohiirentie Läpsämäntie Klaukkala on nopeasti

Lisätiedot

Esimerkki Ryhmien suunnittelu ja vikavirtasuojakytkimen käyttö. 14.10.2008 Ensto Pro

Esimerkki Ryhmien suunnittelu ja vikavirtasuojakytkimen käyttö. 14.10.2008 Ensto Pro Esimerkki Ryhmien suunnittelu ja vikavirtasuojakytkimen käyttö 1 Esimerkki Sähköpisteet Asuinrakennus 1 krs 2 Esimerkki Sähköpisteet Asuinrakennus 2.krs 3 Ryhmien määrän arviointi Teho/kW B10 B16 C10 C16

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

Kohde ja tuoteluettelo. www.sunsystems.fi

Kohde ja tuoteluettelo. www.sunsystems.fi Kohde ja tuoteluettelo 38. Tervakukka 25. Aurinko-Tuulia 22. Ruislaine Sunsystems-aurinkosuojia on esillä kolmessa eri Asuntomessujen kohteessa. 22. Ruislaine, näytteilleasettaja: Greenbuild Oy 25. Aurinko-Tuulia,

Lisätiedot

Oulu, Etelätulli. SATO LaatuKoti Tasokkaita vuokra-asuntoja keskustan tuntumassa. Rautionkatu 28

Oulu, Etelätulli. SATO LaatuKoti Tasokkaita vuokra-asuntoja keskustan tuntumassa. Rautionkatu 28 Oulu, Etelätulli Rautionkatu 28 SATO LaatuKoti Tasokkaita vuokra-asuntoja keskustan tuntumassa Taiteilijan näkemys saattaa yksityiskohdiltaan poiketa toteutuksesta. Viihtyisiä vuokrakoteja korkeatasoisessa

Lisätiedot

Luennon tavoitteet. Ihminen käyttäjänä, luento 9: Sosiaalinen käyttäjä. Tekniikan ja arjen tutkimus, TATU. Mitä TATU:ssa on tutkittu?

Luennon tavoitteet. Ihminen käyttäjänä, luento 9: Sosiaalinen käyttäjä. Tekniikan ja arjen tutkimus, TATU. Mitä TATU:ssa on tutkittu? Luennon tavoitteet Ihminen käyttäjänä, luento 9: Sosiaalinen käyttäjä Marika Lehtonen Ihmiskeskeisen teknologian laitos Tampereen teknillinen yliopisto Pyrkiä ymmärtämään: 1. Miten sosiaalisuus ja sosiaalinen

Lisätiedot

Hankkeen yhteenveto. Huonetilat 04.05.2010 1 / 7. Laskijan tiedot Petri Jyrkkä PL 230 33101 Tampere Puh. - Kohteen tiedot.

Hankkeen yhteenveto. Huonetilat 04.05.2010 1 / 7. Laskijan tiedot Petri Jyrkkä PL 230 33101 Tampere Puh. - Kohteen tiedot. 1 / 7 Laskijan tiedot Petri Jyrkkä PL 230 33101 Tampere Puh. - Hankkeen yhteenveto Kohteen tiedot Painikuja 9 70840 Kuopio Talon tiedot Runko ja julkisivu Katemateriaali Kerrosluku Pohjan muoto Tiilirunko-tiiliverhous

Lisätiedot