Toimintakertomus vuodelta 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus vuodelta 2014"

Transkriptio

1 Toimintakertomus vuodelta 2014

2 Sisältö 1. VAALIKOKOUS JÄSENTILAISUUDET 3. VUOSIKOKOUS 4. JOHTOKUNNAN TOIMINTA 5. AVUSTUSTOIMINTA JA STIPENDIT 6. JÄSENTILASTO

3 1. Vaalikokous 2013 Vaalikokous pidettiin tiistaina klo Vaskiluodon Voima Oy:n tiloissa, osoitteessa Reininkatu 1, Vaasa. Talousarvio ja jäsenmaksu hyväksyttiin rahastonhoitajan esityksen mukaisesti. Jäsenmaksuksi vuodelle 2014 tuli näin ollen 20 euroa. Seuran sääntöjen mahdollistamaa ylimääräistä jäsenmaksua päätettiin periä lisäksi 5 euroa. Ylimääräinen jäsenmaksu koskee kaikkia muita jäseniä paitsi seuran kunniajäseniä.

4 Vuoden 2014 johtokuntaan valittiin seuraavat henkilöt: Johanna Ahopelto, puheenjohtaja, tiedotus- ja webvastaava; ; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi Sauli Jäntti, varapuheenjohtaja ja jäsenrekisterivastaava (osoitteenmuutokset); ; etunimi.sukunimi (ä) merinova.fi Petter Ojala, sihteeri; ; etunimi.sukunimi (ä) fi.abb.com Jussi Sievänen, rahastonhoitaja; ; etunimi.sukunimi86 (ä) gmail.com Ilkka Raatikainen, jäsentilaisuusvastaava (ilmoittautumiset) ja TEKyhdyshenkilö; ; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi Tero Törmä, jäsen, saunavastaava; ; etunimi.sukunimi (ä) vacon.com Timo Alho, isäntä; ; etunimi.mr.sukunimi (ä) gmail.com Johtokunnan kokouksissa puhe- ja läsnäolo-oikeutetut opiskelijaedustajat: Tutti ry:n pj Antti Greggilä; puheenjohtaja (ä) tutti.fi ja teekkariyhdysmies Tytti Niemi, etunimi.sukunimi (ä) tek.fi Seuran toiminnantarkastajiksi valittiin Timo Anttila ja Mika Niskanen. Varatoiminnantarkastajiksi valittiin Maarit Vesapuisto ja Yrjö Halttunen.

5 2. Jäsentilaisuudet Vuoden mittaan jäsentilaisuuksia järjestettiin yhdessä yhteistyökumppanien kanssa 15 kertaa seuraavilla sivuilla olevan tapahtumakalenterin mukaisesti.

6

7 Vuosi 2014 oli VTS:n 95-vuotisjuhlavuosi. Seuramme syntysanat lausuttiin Vaasan Suomalaisella Klubilla pidetyssä perustamiskokouksessa , ja vuonna 2014 juhlistimme perinteikkään yhdistyksemme historiaa, nykyhetkeä sekä tulevaisuutta monin tavoin. Juhlavuotemme huipentui lokakuun lopussa Vaasassa pidettyihin Valtakunnallisiin teknologiayrittäjyyspäiviin sekä ikimuistoisiin VTS95-juhliin. Myös maamme teknilliset alueseurat ja TEKin kerhot oli aloitteestamme kutsuttu koolle Vaasaan juhliemme aikaan.

8 WAASAN SIJOITUSTAPAHTUMA KLO VAASAN KAUPUNGINTALOLLA Pohjanmaan Expo järjestää vuonna 2013 Waasan Sijoitustapahtuman 15:ttä kertaa, ja kuten kaikkina aiempinakin vuosina, tarjoaa VTS:n jäsenille maksuttoman sisäänpääsyn messuille (maksuton lippu myös webistä lippu ovelta á 20 euroa). Sijoitustapahtuma koostuu messuista ja tietoiskuista ja se järjestetään Vaasan kaupungintalossa torstaina klo Pohjanmaan suurin ja kattavin säästämisen, sijoittamisen ja varainhoidon messutapahtuma kerää vuosittain n. 800 kävijää. Lisätietojen hankinta, omien päätösten ja ajatusten vahvistaminen sekä uusiin mahdollisuuksiin ja yhteistyökumppaneihin tutustuminen on tapahtuman keskeinen tehtävä. Yhden tehokkaan päivän aikana on tarjolla tiivis paketti ajankohtaisia sijoituspalveluita, ratkaisumalleja, vaihtoehtoja sekä alan tuoreinta tietoa.

9 PERINTEINEN YSTÄVÄNPÄIVÄKISA KLO 17 ROCKTAILSISSA Ystävänpäiväkisa järjestetään tänä vuonna jo 16:tta kertaa! Ekonomit hävisivät viime vuonna ja ovat siksi tänä(kin) vuonna kisajärjestelyvastuussa. Laji on pidetty meiltä pimennossa viimeiseen asti, mutta heti kun tietoja tihkuu meille päin, lisäämme ne tänne VTS-webbiin. Joka tapauksessa aika ja paikka ovat selvillä: torstaina klo 17 kokoonnumme Rocktailsiin osoitteeseen Teräksenkuja 3, jossa viimeistään paljastuu, mikä laji kisaajiamme odottaa. Ilmoittautumiset ottaa vastaan tämän vuoden jäsentilaisuusvastaavamme Ilkka Raatikainen: etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, , ja toivomme joukkueemme lukumäärän olevan selvillä viimeistään viikkoa ennen kisaa. Tervetuloa rohkeasti mukaan! "Kutsumme VTS:n ystävällisesti mukaan ekonomien ja insinöörien perinteiseen ystävänpäiväkisaan Rocktailsiin to klo 17-19! Luvassa on leikkimielistä kisailua rennoissa merkeissä, ja kisailun jälkeen on mahdollista jäädä kuuntelemaan 60-luvun jazzia. Illan yhtyeenä Toni Henrik Trio. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoitattehan osallistujamääränne ma mennessä. Tervetuloa kisailemaan! VAASAN EKONOMIT PS. Tälle kisalle ei taida olla virallista lajimääritelmää, mutta paljastetaan sen verran että kisapaikasta voinette jo vähän aavistaa ainakin aihepiiriä kisailujen teemalle :-) Joukkuekisasta on kuitenkin kyse ja varmasti hauska ilta luvassa!"

10 Kaikkien aikojen ensimmäinen ystävänpäiväkisalajimme oli VTS:n voittama ilmaaseammunta vuonna Seuraavana vuonna voitimme keilauksen, sitten hävisimme karting-kilvan ja vuoden 2002 jousiammuntakisan. Vuonna 2003 VTS vei jatkoajalla sählykisan voiton ja vuonna 2004 voitimme petanquessa. Seuraavaksi mittelimme taitojamme Trivial Pursuitin parissa ja voittoputki jatkui vuoden 2006 oluttunnistuskisassa. Vuonna 2007 ekonomit voittivat curling-kisan, mutta VTS voitti jälleen 2008 Craniumpelin ja hohtokeilauksen Kirvelevä tappio tuli 2010 ilma-aseammunnassa ja 2011 paperilennokkikisassa, mutta sitkeän taistelun jälkeen kiertopalkinto siirtyi takaisin VTS:n haltuun vuoden 2012 darts-kisavoiton seurauksena. Vuoden 2013 ystävänpäiväkisalajiksi ekonomit valitsivat hohtokeilauksen ja VTS saavutti lopulta tasaväkisessä kisassa voiton. Vuoden 2014 neliosaisen baarimestarimittelön VTS hävisi. Järjestelyistä vastaa vuorollaan edellisen vuoden leikkimielisen kisan hävinnyt joukkue, voittajajoukkue puolestaan saa kiertopalkinnon haltuunsa seuraavaan kisaan saakka - ja on velvollinen huolehtimaan kaiverrusten pysymisestä ajan tasalla. Lajikriteerit puolestaan ovat jokseenkin vapaat: kisalajin on oltava sellainen, että sitä voi harjoittaa joukkueena, keskitalvella, se ei myöskään saa maksaa liikaa, eikä aiheuttaa terveydellisiä vaaroja. Kiertopalkintomme sanoin: ILLIS QUORUM MERUERE LABORES - LUCRUM SINE DAMNO ALTERIUS FIERI NON POTEST. Eli heille, joiden vaivannäkö (voidaan kääntää myös: juonittelut) ansaitsee sen - voittoa ei voi syntyä ilman toisen tappiota

11 Baarimestarimittelöksi paljastuneeseen neliosaiseen kisaan osallistui viisi VTS-jäsentä sekä neljä ekonomia. Noin puolen senttilitran tarkkuudella hävisimme 3-4, mutta vaikka kiertopalkinto siirtyikin vuodeksi ekonomien haltuun, onnistui joukkueemme kehittämään VTS95-juhlajuoman, jota ainakin me kisaajat pidimme erittäin onnistuneena. Kiitos kaikille kisaajille, ja ensi vuoden lajiakin saa ehdottaa, VTS on nyt järjestelyvastuussa! VASEMMALLA VIIMEISEN LAJIN VOITTANUT VTS95-JUHLAJUOMA, OIKEALLA VASE-JUOMA.

12 GUBBROCKARNA AMAZING 60'S VAASAN KAUPUNGINTEATTERISSA KLO 14 Tämän vuoden teatterijäsentilaisuutemme on Gubbrockareitten 60-luvun musiikin hengessä toteuttama "GUBBROCKARNA Amazing 60ies" lauantai-iltapäivällä klo 14.00! VIP-paketti sisältää teatterilipun, narikkamaksun, tervetuliaismaljan (alkoholiton), kahvin/teen ja pienen leivoksen väliajalla. Jäsenhinta (myös avecille) on vain á 25 euroa (ovh 34 /hlö) - tervetuloa gubbrockaamaan kanssamme! Esityksen jälkeen halukkaat voivat vielä jatkaa iltaa Ateljeessa vaikkapa illan näytöksestä keskustellen. Sitovat ilmoittautumiset JÄSENTILAISUUSVASTAAVA ILKKA RAATIKAISELLE mennessä: etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, Maksu Seuran tilille IBAN: FI SWIFT/BIC: AABAFI22. HUOM! Käyttäkää maksaessanne viitenumeroa 013! Liput jaetaan ennen näytöstä teatterin aulassa. Musiikillinen tarina lähtee 60-luvun alkuvuosien rautalankabändeistä ja etenee vuosikymmenen lopun hippivuosiin. Vaasalaisen rock-yhtyeen uusi musiikkispektaakkeli vie 60-luvulle, otsikolla Amazing 60ies. Keskeisessä osassa ovat Vaasa ja sen nuorisokulttuuri, kuten tanssipaikat, orkesterit, baarit ja tapahtumat, ja tuon ajan ihana, meitä kaikkia koskettava musiikki. Esitys on jatkoa Gubbrockareitten 50-luvun show lle The Golden Age of Rock n Roll, joka sai suuren suosion Vaasan kaupunginteatterissa vuonna Lavalle on luvassa vauhtia ja tunnelmaa. Jalka alkaa vipattaa, kun The Beach Boysin Barbara Ann lähtee liikkeelle, saamme oppitunnin rakkaudesta Alma Coganin kappaleessa The Birds and the Bees ja lähdemme lentoon Jefferson Airplanen White Rabbitin kanssa. Huokauksen paikka on, kun The Boysin Kaipaan kajahtaa ja seisomme asennossa, kun The Beatles esittää Golden Slumbersin - eikä siitä pidot paljon parane... Show kokoaa lavalle yli 20 rockaria. Esityksen ohjauksessa on ollut mukana Gert Sabel. Juontoosuudet on kirjoittanut Krister Kulju, joka on myös suunnitellut lavastuksen. Laulunohjausta on antanut Margaretha Nordqvist. Produktio on Gubbrockarna-yhtyeen ja kaupunginteatterin yhteistyötuotanto. VTS:n seurue rokkasi muiden mukana - hieno konsertti!

13 VAASAN TEKNILLISEN SEURAN TEK-VALTUUSTOVALIOKUNNAN ENSIMMÄINEN KOKOUS Kuvassa VTS:n jäsentilaisuusvastaava, TEKin valtuuston jäsen, hallituksen varajäsen, yrittäjyysvaliokunnan jäsen ja Yrittäjäklubin perustajajäsen Ilkka Raatikainen, VTS:n TEK-valtuustovaliokuntavastaava, teekkariyhdysmies Tytti Niemi, TEKin yrittäjyysvaliokunnan opiskelijavarajäsen Sami Paldanius, VTS:n puheenjohtaja Johanna Ahopelto, TEKin valtuuston opiskelijajäsen Juho Kaminen ja TEKin teekkarivaliokunnan jäsen Antti Greggilä. Tytti ja Antti toimivat myös VTS:n johtokunnan opiskelijaedustajina vuonna 2014.

14 VUOSIKOKOUS: VAASAN TALOTOIMI -LIIKELAITOS KLO 18 Tänä vuonna järjestämme Seuramme vuosikokouksen Vaasan Talotoimi - liikelaitoksen vieraina. Kokoonnumme teknisen lautakunnan kokoushuoneeseen osoitteeseen Kirkkopuistikko 26 keskiviikkona klo Ulko-ovi on lukossa, mutta oven oikealla puolella seinässä on summeri, josta TELAN KOKOUSHUONE -nappia painamalla pääsee sisään. Toimitilajohtaja Per Strömman kertoo meille ennen vuosikokoustamme yleisesti liikelaitoksesta ja sen toiminnasta sekä hieman tarkemmin Vaasan kaupungin kiinteistöjen korjausvelkatilanteesta. Saamme kuulla myös Vaasan hienosta sijoittumisesta kiinteistöjensä energiansäästössä suhteessa vertailukaupunkeihin. Vaasan Talotoimi on kunnallinen liikelaitos, jonka tehtävänä on Vaasan kaupungin omistaman rakennuskannan kiinteistönpito. Kaupungin palvelutuotannolle tuotetaan toimitilat omasta tilakannasta tai ulkoa vuokratuista tiloista. Kiinteistönpito sisältää toimitilojen ylläpidon, vuokraamisen, isännöinnin ja erillisinvestointien rakennuttamisen. Vuosikokous esitelmineen keräsi paikalle useita kiinnostuneita kuulijoita.

15 PERINTEINEN DRINKKIKURSSI KLO 19 RAVINTOLA SKY VTS:n perinteinen DRINKKIKURSSI teekkareittemme organisoimana keskiviikkona klo 19 SKY:lla (Rewell Center, Vaasa). Huippuedullinen jäsenhinta jälleen vain 10 euroa/hlö! Teemana rommi/tequila. Yhdistyksemme tämän vuosituhannen ensimmäinen drinkkikurssi järjestettiin vuonna 2005 ja perinne on jatkunut lähes katkeamattomana. Olemme oppineet monenlaista baaritiskin takana juomia sekoitellen, ravistellen, liekitellen ja suunnitellen (oheisessa kuvassa VTS95 ). Katsotaanpa, millaista harjoitusta on luvassa tällä kertaa! Tervetuloa mukaan, ilmoittautumiset välittömästi jäsenvastaavallemme: Ilkka Raatikainen; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, Maksu käteisellä paikan päällä (tasaraha, kiitos!). Käytännön kemiaa pääsivät kokeilemaan niin teekkarit kuin jo valmistuneetkin. ja drinkkikurssiperinnettä päätettiin ylläpitää jatkossakin.

16 YRITYSVIERAILUKOHTEENA VESLATEC OY KLO 18 Huhtikuussa vierailemme vaasalaisessa Veslatec Oy:ssä osoitteessa Strömbergin puistotie 6 C. Vierailuohjelmamme käsittelee lasereita teollisessa valmistuksessa: 1. Laserin rakenne ja lasertyypit 2. Laserit teollisuudessa (sovellukset ja mahdollisuudet) 3. Laserin tulevaisuus. Vierailumme aikana pääsemme tutustumaan nykyaikaiseen lasertekniikkaan. Ilmoittautumiset pyydämme viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta: Ilkka Raatikainen; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, Veslatec Oy on laserteknologiaan erikoistunut yritys, jonka erikoisosaamista ovat hienomekaanisten osien valmistus ja sovellukset sekä lasermerkintä. Kiinnostavan yritysvierailun aikana tutustuimme lasertekniikkaan ja monenlaisiin tuotteisiin.

17 VAPPU 2014 Topelius sai tupsunsa, teekkarit lakkinsa ja juhlapuhetta pitivät mm. Seuran sihteeri Petter Ojala ja VY:n rehtori Matti Jakobsson. Suomen aurinkoisin vappu säätilankin puolesta ;-)

18 KEVÄTEKSKURSIOKOHTEENA MERVENTO KLO 17 Juhlavuotenamme säästämme ekskursiobussirahat syyskauden tapahtumiin ja teemmekin lähialuevisiitin tutustumalla Mervennon tuulivoimalaliiketoimintaan. Mervento on johtava, globaali, suoravetotekniikkaan perustuvien maa-, rannikko- ja merikäyttöön tarkoitettujen multi-megawattiluokan tuulivoimalaratkaisujen suunnittelija ja toimittaja. Vierailumme alkaa Runsorista Futura III:sta projektiesittelyn merkeissä. Esittelyn jälkeen siirrymme Sundomiin tuulimyllyn juurelle, mutta turbiinin huipulle emme valitettavasti pääse. Isäntänämme toimii Patrik Holm. Ilmoittautumiset pyydämme jälleen viimeistään viikkoa ennen tilaisuutta: Ilkka Raatikainen; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, HUOM! Kerrottehan, mikäli tarvitsette kyydin. Erittäin mielenkiintoisen yritysvierailun jälkeen pidetyssä jäsenkokouksessa valittiin seuraan kaksi uutta jäsentä.

19 VTSVYTEK-TAPAAMINEN KLO 18: RAVINTOLALAIVA FAROS Tervetuloa VTSVYTEK-yliopistovaliokuntamme jokakeväiseen illanviettoon ravintolalaiva Farokseen torstaina klo 18! Tarjolla ruokaa, juomaa, hyvää seuraa ja ajankohtaisia keskusteluita tekniikan yliopistokoulutuksesta. Ilmoittautumiset pyydämme mennessä: Ilkka Raatikainen; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, Lämpimästi tervetuloa! Pyydämme valitsemaan etukäteen oheisesta menusta alku- ja pääruokavaihtoehdon ja kertomaan siitä ilmoittautuessanne. Ja muistattehan kertoa myös mahdollisista ruokaaineallergioistanne.

20 SEURAN EPÄVIRALLINEN SYNTYMÄPÄIVÄILLANVIETTO (TO) KLO 18 Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan juhlistamme VTS:n toukokuista syntymäpäivää vasta kesäkuussa vapaamuotoisen illanvieton merkeissä. Aloitamme jälleen mölkkypelillä Kasarmin kentällä (eteläpuoli) ja pelin jälkeen jatkamme matkaa Ateljeeseen (Koulukatu 41 A 13, ylin kerros) Seuran 95-vuotissyntymäpäiväkakun ja kesäisten juomien sekä erinomaisen seuran pariin. Jotta osaamme varata riittävästi kakkuja ja juomia, pyydämme ilmoittautumiset mennessä: Ilkka Raatikainen; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi,

21 TERASSI-ILTA (PE) KLO 18 RAVINTOLALAIVA FAROS Kuten jo useana vuonna aiemminkin, elokuussa kokoonnumme aloittelemaan syyskauttamme terassi-illan merkeissä. Keskustelemme jälleen paitsi tekniikasta ja maailmanmenosta yleensäkin, myös Seuramme juhlavuoden syyskauden ohjelmasta. Paikkana on tällä kertaa ravintolalaiva Faros (Kalaranta, Vaasa), sään salliessa ulkoterassi ja sateen sattuessa löydämme kyllä sisätiloistakin pöydän, jonka ääreen asettua. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Ilmoittautumiset tähänkin tilaisuuteen Ilkka Raatikaiselle; etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi, , mielellään viimeistään edelliseen päivään mennessä.

22 VALTAKUNNALLISET TEKNOLOGIAYRITTÄJYYS- PÄIVÄT VAASASSA (GLORIASSA) TYP2014-TEEMANA ELINKAARI VTS on tänä vuonna Valtakunnallisten teknologiayrittäjyyspäivien järjestämispäävastuussa. Mukaan on jo tässä vaiheessa ilmoittautunut lukuisia ryhmiä, mm. TEKin Yrittäjyys-, Yliopisto- ja Teekkarivaliokunnat, alueseurat ja kerhot, Yrittäjäklubi sekä SEFEn Yrittäjäryhmä, joten osallistujatavoitteemme 300 vaikuttaa yhä hyvinkin realistiselta. Suurkiitos jäsenillemme, jotka ovat jo nyt myötävaikuttaneet TYP2014:n onnistumiseen tuomalla mukaan omia verkostojaan niin yritys- kuin yhteisömaailmasta. Budjetoidusta sponsorirahoituksesta on nyt koossa kolmannes ja esiintyjistä puolet. Talkootyötä siis riittää yhä, mutta seminaaristamme saamme varmasti yhdessä luotua vaasalaisittain ylihyvän tilaisuuden. Päivitämme reaaliaikaisesti TYP2014-sivua näillä Olemme myös Facebookissa: Tervetuloa mukaan, joko talkoisiin, sponsoriksi tai ainakin yleisöksi! Ilmoittautua voi joko TYP2014-sivun ilmoittautumislomakkeen kautta tai jäsentilaisuusvastaava Ilkka Raatikaiselle ilmoittautumalla, etunimi.sukunimi (ä) desnetti.fi

23 TYP2014-maksu Seuran tilille Ålandsbanken Vaasa, IBAN: FI ; SWIFT/BIC: AABAFI22. Jäsenhinta á 20 euroa, muut á 30 euroa. Tervetuloa mukaan! HUOM! VTS:n, TEKin, SEFEn ja MEKI:n jäsenhinta on 20 /hlö, mutta VTS maksaa sadan, MEKI 30 ja sekä TEK että SEFE 50 ensimmäisenä ilmoittautuneen jäsenensä osanottomaksun!

24 Jenny ja Antti Wihurin rahasto

25 Esillä TYP2014:ssä mm.: Kyrö Distillery Company minifactory Oy Ltd. Novafloor Oy / erikoisparketti.fi Greenstep Kolster Oy Ab Lakea Oy There Corporation Delektre Mervento UpCodeWorld Wasaline EnergyVaasa Teknologiateollisuus Tekniikan Akateemiset Suomen Ekonomiliitto Insinööriliitto Tekes Majoitus Radisson Blu Royal Vaasassa, kiintiöhinta koodilla TYP14!

26

27 VTS95-JUHLAT CANTARESSA Seuramme 95-vuotisjuhlia vietetään Cantaressa osoitteessa Vöyrinkatu 12 perjantaina klo 19! Luvassa on ikimuistoinen ilta. Illalliskortin hinta on á 60 euroa, maksu Seuran tilille Ålandsbanken Vaasa, IBAN: FI ; SWIFT/BIC: AABAFI22. Musiikista vastaa jälleen Gottfrid Trio ja luvassa on myös katsaus Seuramme tähänastisiin 95 toimintavuoteen. Juhlatoimikunta eli johtokunta suunnittelee jo juhlia innokkaasti, mutta ottaa toki erittäin mielellään vastaan jäsenkunnan vinkkejä ja toivomuksia. Meillä on ilo ja kunnia kutsua Teidät ja seuralaisenne juhlimaan kanssamme Vaasan Teknillisen Seuran 95-vuotista taivalta Cantaressa, Vaasassa osoitteessa Vöyrinkatu 12 perjantaina 24. lokakuuta 2014 klo V.P. keskiviikkoon mennessä: jäsentilaisuusvastaava puh Kerrottehan ilmoittautuessanne myös mahdollisesta erikoisruokavaliostanne. Illalliskortin hinta á 60 euroa maksetaan mennessä Seuran tilille Ålandsbanken Vaasa, IBAN: FI , viitteeksi VTS95 sekä juhlijoiden nimet. Juhlapuku.

28

29 KAUPUNGINORKESTERIN KONSERTTI KLO 19 Vaasan kaupunginorkesterin kannatusyhdistys Bravo! kutsuu Sinut tutustumaan taidemusiikkiin. Vaasan kaupunginorkesteri soittaa otsikolla "Nuoret virtuoosit" Kaupungintalon juhlasalissa torstaina klo 19. Illan kapellimestarina toimii Klaus Mäkelä, sellistinä Turun sellokilpailun 2014 voittaja Senja Rummukainen. Ohjelmassa Rautavaaraa, Tsaikovskia ja Beethovenia. Konsertti toteutetaan Viljo ja Maire Vuorion säätiön tukemana Ilmaisia lippuja (max. 2 lippua/tilaaja) voit tilata allekirjoittaneelta (viljo.jaakkola [ä] netti.fi) ilmoittamalla nimesi ja osoitteesi. Toimitan liput postitse. Nopeat syövät hitaat ;) Konserttiterveisin Viljo Jaakkola

30 VAALIKOKOUS KLO 17 Vaalikokouksemme järjestetään tiistaina 9. joulukuuta klo 17 Wärtsilän Runsorin toimipisteessä (Tarhaajantie 2, Vaasa), tapaaminen sisäänkäynnillä 2. Runsorin toimintojen esittelyn jälkeen pidettävässä Seuran vaalikokouksessa käsitellään sääntöjen 7 :n määräämät asiat: Joulukuussa pidettävässä kokouksessa, jota kutsutaan vaalikokoukseksi, valitaan seuran johtokuntaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, isäntä ja kaksi muuta jäsentä seuraavaksi kalenterivuodeksi umpilipuin, ellei yksimielisesti suostuta avoäänestykseen, vahvistetaan johtokunnan laatima talousarvio jäsenmaksuineen seuraavaa kalenterivuotta varten, valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heidän varamiehensä tarkastamaan seuran ja sen hallussa olevien rahastojen taloutta ja hallinnointia seuraavalta kalenterivuodelta, seuran kassan, arvopaperit ja muun omaisuuden, ja on toiminnantarkastajien jätettävä ennen helmikuun viimeistä päivää johtokunnalle kertomus toiminnantarkastuksesta ynnä lausunto vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle. Ilmoittautumiset pyydämme kahvitarjoilun mitoittamiseksi mennessä jäsentilaisuusvastaavallemme: Ilkka.Raatikainen (ä) desnetti.fi, puh Tervetuloa!

31 PIKKUJOULUT JA TEK-ILTA KLO 19 FRANSMANNISSA Juhlavuotemme viimeisenä jäsentilaisuutena on vielä vuorossa yhdistetyt pikkujoulut ja TEK-ilta RAVINTOLA FRANSMANNISSA (Huom! Paikka vaihtunut!). Lokakuun suurten VTS95-juhlien jälkeen vietämme mukavan illan yhdessä hyvässä Seurassa hyvän ruoan ja juoman parissa. Ilmoittautumiset pyydämme viimeistään mennessä jäsentilaisuusvastaavallemme: Ilkka.Raatikainen (ä) desnetti.fi, puh Kerrottehan ilmoittautuessanne myös mahdollisista erityisruokavalioistanne.

32 3. Vuosikokous Vuosikokous järjestettiin Vaasan Talotoimi - liikelaitoksen tiloissa, osoitteessa Kirkkopuistikko 26, Vaasa. Toimitilajohtaja Per Strömman kertoi meille ennen vuosikokoustamme yleisesti liikelaitoksesta ja sen toiminnasta sekä hieman tarkemmin Vaasan kaupungin kiinteistöjen korjausvelkatilanteesta. Vuosikokouksessa hyväksyttiin vuoden 2013 toimintakertomus, kuultiin tilintarkastuskertomukset ja hyväksyttiin sekä VTS:n että Reino Ignatiuksen stipendirahaston tilinpäätökset ja taseet. Vuoden 2013 johtokunnalle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus yksimielisesti.

33 4. Johtokunnan toiminta Johtokunta kokoontui toimintavuoden 2014 aikana kaikkiaan 21 kertaa. Kokouksista yksi oli sähköpostikokous. Kokouksissa suunniteltiin tulevaa toimintaa ja valmisteltiin jäsentilaisuuksia ja päätettiin stipendirahaston hallinnointiin liittyen vuoden 2014 stipendien jakamisesta. Jäsenkirjeiden postitustalkoot toteutettiin johtokunnan kokousten päätteeksi. TYP2014-tapahtuman ja VTS95 juhlan järjestelyt vaativat erityisiä ponnisteluja läpi koko vuoden.

34 5. Avustustoiminta ja stipendit Seura jakoi vuonna 2014 stipendeinä Tehtaanjohtaja, DI Reino lgnatiuksen stipendirahaston osinkotuotoista seuraavasti: Hakemusten perusteella myönnettiin seuraavat stipendit: Jaakko Tiihonen 600 Jyri Leppilahti 400 Ville Kaunismäki 400 Tutti ry 350 Sami Paldanius 350

35 Lisäksi VTS:n stipendirahaston sääntöjen mukaisena toimintana tuettiin julkaisuja ja muuta toimintaa seuraavasti: Julkaisut: VTS:n historiikin suplementti 800 kpl 1754,60 VTS:n historiikin teko Desnetti Oy:lle 1779,75 Rubbarit Wappulehti 100 Muut: Rahaston hoitomaksu toimintatilille Rehtori Matti Jacobsonin eläkkeelle jäämisen johdosta maksettu 250 yliopistorahastoon. Tutti Ry 300 (Tutin vuosijuhlat)

36 6. Jäsentilasto Vuoden 2014 lopussa seurassa oli jäseniä yhteensä 361. Vuosijäseniä oli 186, ainaisjäseniä 167, kannatusjäseniä kuusi sekä kunniajäseniä kaksi, Topi Nieminen ja Pentti Ruotsala. Vuonna 2014 seuraan hyväksyttiin 14 uutta vuosijäsentä sekä yksi kannatusjäsen. Jäsenluettelo vuosikertomuksen liitteenä.

37

38 Lisää kuvia vuoden 2014 varrelta www-sivuillamme juhlavuosi.html yrittajyyspaivat2014/typ2014.html

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1/2010. Osallistu tapahtumiin ja verkostoidu!

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1/2010. Osallistu tapahtumiin ja verkostoidu! EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1/2010 Osallistu tapahtumiin ja verkostoidu! EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry Puheenjohtajan puheenvuoro Hyvä Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsen! Talven

Lisätiedot

Vuosikertomus 2013. Lahden Seudun Ekonomit ry

Vuosikertomus 2013. Lahden Seudun Ekonomit ry Vuosikertomus 2013 Lahden Seudun Ekonomit ry Hallituksen puheenjohtajan tervehdys Lahden Seudun Ekonomit ry:n vuosi oli vilkas. Järjestimme yhteensä 16 tapahtumaa läpi vuoden. Osa niistä oli valtakunnallisia

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 3

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 3 EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 3 Sisällys Tunnelmia Pirkanmaan Ekonomien edellisistä 70-vuotisvuosijuhlista vuodelta 2008 PME:n 75-vuotisjuhlavuosi s. 6 Lue lisää juhlavuodesta

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana!

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009. Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2009 Luottamustoimia haettavana! Pirkanmaan Ekonomit ry Puheenjohtajan puheenvuoro Puheenjohtaja omaa rahaa iskemässä Hyvä Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsen! Toivottavasti

Lisätiedot

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa

www.vaasanteknillinenseura.fi jsa www.vaasanteknillinenseura.fi VAASAN TEKNILLINEN SEURA RY 5 Toimintasuunnitelma vuodeksi 2015 1 YLEISTÄ Kuten aikaisempinakin vuosina, myös vuoden 2015 aikana järjestämme useita erilaisia tilaisuuksia

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Tartu tilaisuuteen ja hae hallitukseen! Ehdota vuoden 2012 pirkanmaalaista ekonomia. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2 / 2 0 1 2

EkonomiEnergiaa. Tartu tilaisuuteen ja hae hallitukseen! Ehdota vuoden 2012 pirkanmaalaista ekonomia. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2 / 2 0 1 2 EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2 / 2 0 1 2 Tartu tilaisuuteen ja hae hallitukseen! Ehdota vuoden 2012 pirkanmaalaista ekonomia Sisällys Syyskokous Palatsiteatterissa 6.11.2012 Kesä

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 2

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 2 EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 1 / 2 0 1 2 Työterveyshuolto työkykyä tukemassa Tule mukaan tapahtumiin! Sisällys Pikkujoulutunnelmia s. 6 Vuoden Pirkanmaalainen Ekonomi palkittiin

Lisätiedot

Hyvää kesää kaikille lehden lukijoille!

Hyvää kesää kaikille lehden lukijoille! 250 Tampere 2/2012 HUOMAA! JÄSENPALVELUN JA TOIMISTON AUKIOLOAJAN MUUTOS 6.8.2012 alkaen Hyvää kesää kaikille lehden lukijoille! Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 3/2012 ilmestyy viikolla 41. Tee lehteen

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtajan tervehdys

Hallituksen puheenjohtajan tervehdys Vuosikertomus 2014 Hallituksen puheenjohtajan tervehdys Lahden Seudun Ekonomien vuoteen mahtui reippaasti tapahtumia: yhteensä 21 tapahtumaa. Tapahtumia järjestettiin kulttuurin, liikunnan, yritysvierailuiden

Lisätiedot

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2011

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2011 SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2011 1/2011 Kannen kuva: Jari Vihervirta - SATIn standaari ja kukat Satakunnan väreissä Tässä numerossa Pääkirjoitus...5 UIL:n asiamiehen

Lisätiedot

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013

OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 OPTIMI RY TOIMINTAKERTOMUS 2013 2(19) YLEISKATSAUS OPTIMI RY:N TOIMINTAVUOTEEN 2013 Yleistä. Vuonna 2013 Optimin toiminnassa oli jatkuvuutta, sillä jopa kahdeksan hallituksen jäsentä oli edellisestä hallituksesta.

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2 / 2 0 1 3

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2 / 2 0 1 3 EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2 / 2 0 1 3 Tässä numerossa PME:n 75-vuotisjuhlavuosi Valokuvatunnelmia vuosijuhlilta, vuoden pirkanmaalaisen ekonomin esittely sekä PME:n puheenjohtaja

Lisätiedot

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

JÄSENLEHTI 1/2014. Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry JÄSENLEHTI 1/2014 Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 2 Puheenjohtajan palsta Puheenjohtajan tervehdys Vuosi on vaihtunut ja haasteellinen kevät 2014 edessä. Yhdistyksemme kevään ohjelmaa on

Lisätiedot

Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys Jäsenkirje II / 2008 1(10) Puheenjohtajan tervehdys Hyvät ekonomiystävät, Vaikka talven mittaan on ollut paljon harmaita päiviä, niin päivien pidentyminen ja joukkoon mahtuneet aurinkopäivät ovat tuoneet

Lisätiedot

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 2/2011

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 2/2011 SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 2/2011 SATIn toimisto on suljettu 21.7.-19.8.2011 Kannen kuva: Arto Helin - UIL:n ansiomerkin saaneet SATI 70v juhlassa Tässä numerossa

Lisätiedot

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2010. Ehd o ta vu o d e n 2010 Pi r k a n m a a l a i s ta eko n o m i a

EkonomiEnergiaa. Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2010. Ehd o ta vu o d e n 2010 Pi r k a n m a a l a i s ta eko n o m i a EkonomiEnergiaa Pirkanmaan Ekonomit ry:n jäsenlehti 2/2010 Tartu tilaisuuteen ja hae hallitukseen Ehd o ta vu o d e n 2010 Pi r k a n m a a l a i s ta eko n o m i a Huomio entiset hallituslaiset! PME on

Lisätiedot

EcoTour 2010 osallistuminen

EcoTour 2010 osallistuminen Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2010 Liittokokous Oulussa EcoTour 2010 osallistuminen FISITA:n tapahtumia Päivitetyt yhdistysten mallisäännöt Toimihenkilöt 2010 ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Pari sanaa päätoimittajalta. Pari sanaa päätoimittajalta 2. Sisällysluettelo 2. Painavia sanoja puheenjohtajalta 3.

SISÄLTÖ. Pari sanaa päätoimittajalta. Pari sanaa päätoimittajalta 2. Sisällysluettelo 2. Painavia sanoja puheenjohtajalta 3. 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Vastoinkäymisten kautta voittoon. Näin voisi sanoa tämän lehden kohdalla. Viimeisten viikkojen aikana, kun lehden teko oli kiireisimmillään,

Lisätiedot

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2

Auli Aaltonen. Eläköön ekonomit! 2 Auli Aaltonen Eläköön ekonomit! 2 Porin Seudun Ekonomit ry 2003 2013 Julkaisija ISBN ISBN Kuvat Taitto Paino Porin Seudun Ekonomit ry 978-952-93-1781-3 (nid.) 978-952-93-1783-7 (PDF) Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

TAMPEREEN NUORKAUPPAKAMARI RY:N JÄSEN- JA SIDOSRYHMÄLEHTI VALKOTAKKI 1 / 2015

TAMPEREEN NUORKAUPPAKAMARI RY:N JÄSEN- JA SIDOSRYHMÄLEHTI VALKOTAKKI 1 / 2015 TAMPEREEN NUORKAUPPAKAMARI RY:N JÄSEN- JA SIDOSRYHMÄLEHTI VALKOTAKKI 1 / 2015 SISÄLLYSLUETTELO Pääkirjoitus...5 Lohkokuulumiset...6 Projektipäälliköiden kick off...12 Tampereen Nuorkauppakamarin bisness-sparraus...13

Lisätiedot

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2014

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2014 SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2014 Kannen kuva: Jari Vihervirta - Markku Uusitalo jatkaa SATIn ruorissa myös kaudella 2014-2015. 1/2014 Tässä numerossa Pääkirjoitus...5

Lisätiedot

viesti 1/2010 Tutustu varastoomme netissä, tervetuloa hyville kaupoille! Pansiontie 6, Turku, p. 02 294 9880, www.lansivankkurit.

viesti 1/2010 Tutustu varastoomme netissä, tervetuloa hyville kaupoille! Pansiontie 6, Turku, p. 02 294 9880, www.lansivankkurit. viesti 1/2010 YHTEISTIEDOTE 1/2010 (131) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Tutustu varastoomme netissä, tervetuloa hyville kaupoille! Pansiontie 6, Turku, p. 02 294 9880, www.lansivankkurit.com

Lisätiedot

Auli Aaltonen - Terttu Knuutila Tauno Lovén - Erkki Pakkasela. Eläköön. ekonomit!

Auli Aaltonen - Terttu Knuutila Tauno Lovén - Erkki Pakkasela. Eläköön. ekonomit! Auli Aaltonen - Terttu Knuutila Tauno Lovén - Erkki Pakkasela Eläköön ekonomit! Porin Seudun Ekonomit ry 1943-2003 Eläköön ekonomit! Porin Seudun Ekonomit ry 1943-2003 1 Julkaisija Porin Seudun Ekonomit

Lisätiedot

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2013

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2013 SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 1/2013 Kannen kuva: Jari Vihervirta - Pertti Sihvonen johti puhetta yhdistyksen kokouksessa 1/2013 Tässä numerossa Pääkirjoitus...5 UIL:n

Lisätiedot

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 sisällys 1. Tervetuloa KY:lle! 4 1.1 Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry KY 5 1.2 ky-säätiö 7 1.3 Yleistä

Lisätiedot

Tässä lehdessä ei ole kuvia. Tarkoitus on houkutella teidät katsomaan kuvia Velskolan leirikeskukseen maanantaina 12.3.2012.

Tässä lehdessä ei ole kuvia. Tarkoitus on houkutella teidät katsomaan kuvia Velskolan leirikeskukseen maanantaina 12.3.2012. Jäsenlehti 1 / 2012 1 Puheenjohtajan jorinoita Johtokuntamme 2011 Virtuaalihoitoa Viivakoodiasiaa Harrastelusta yhdistystoimintaan Parvet ja niiden kiinniotto Kevään tapahtumia: valokuvailta ja kevätkokous

Lisätiedot

Sisältö. 6 Sopeutumisvalmennuskurssin seurantajakso Kyyrönkaidassa. 10 Osastojen kuulumisia: Päijät-Häme NUMERO 3/2013. Puheenjohtajalta...

Sisältö. 6 Sopeutumisvalmennuskurssin seurantajakso Kyyrönkaidassa. 10 Osastojen kuulumisia: Päijät-Häme NUMERO 3/2013. Puheenjohtajalta... 3 2013 NUMERO 3/2013 ISSN 0786-3268 (Painettu) ISSN 2341-5746 (Verkkojulkaisu) Sisältö KURKKU- JA SUUSYÖPÄÄN SAIRASTUNEIDEN TIEDOTUSLEHTI Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys ry on kurkku- ja suusyöpäpotilaiden

Lisätiedot

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 3/2011. Huomaa! jäsentiedote sivulla 12.

SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 3/2011. Huomaa! jäsentiedote sivulla 12. SATAKUNNAN INSINÖÖRIT RY:N JÄSENLEHTI www.satakunnaninsinoorit.fi 3/2011 Huomaa! jäsentiedote sivulla 12. Kannen kuva: Jari Vihervirta - Kesäretken tunnelmia Koivuniemen Herrassa. 3/2011 Tässä numerossa

Lisätiedot

Ruudullanne on nyt lehden toinen numero.

Ruudullanne on nyt lehden toinen numero. P U H E E 2 Toydogs 2/2015 ilmestyy viikolla 22. Deadline 15.5.2015. Puheenjohtaja Jussi Liimatainen Vuorimiehenkatu 18 D 42 00140 Helsinki puh. 040-8339285 e-mail: puheenjohtaja (at) toydogs.net Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 4 JOULUKUU 2014 Q4

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 4 JOULUKUU 2014 Q4 Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 4 JOULUKUU 2014 Q4 Pääkirjoitus Loppu häämöttää ja valta vaihtuu Yleensä aloittaessani kirjoittamaan pääkirjoitusta on mielessäni jonkinlainen

Lisätiedot