KLINKMANN on valmistajien kansainvälisesti sertifioiva koulutuskeskus ELOKUU JOULUKUU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KLINKMANN on valmistajien kansainvälisesti sertifioiva koulutuskeskus ELOKUU JOULUKUU"

Transkriptio

1 KLINKMANN on valmistajien kansainvälisesti sertifioiva koulutuskeskus ELOKUU JOULUKUU

2 2 KURSSIVALIKOIMA: Wonderware sivunumero Wonderware InTouch Perusteet kurssi 1. (1 PVÄ)... 3 Wonderware InTouch Perusteet kurssi 2. (3 PVÄ)... 4 Wonderware InTouch advanced application development... 5 Wonderware Historian (Industrial SQL Server)... 6 Wonderware System Platform... 7 Rockwell ROCKWELL MICRO 800 (½ PVÄ)... 8 ROCKWELL LOGIX 5000 perusteet (1 PVÄ)... 9 ROCKWELL muut kurssit...10 Unitronics, Hirschmann, Energian, Proface ja muut Unitronics PLC logiikat...11 Hirschmann Industrial Networking basics...12 Proface AGP-käyttöliittymäpanelit...13 Energian mittaus, optimointi ja hallinta...14 DEHN salama- ja ylijännitesuojaus...15 Avoimet Klinkmann koulutuskurssit, yhteenveto, kurssit syksy Kaikki kurssit Helsingissä (Fonseenintie 3, Helsinki), Mäkkylän junaseisakkeen välittömässä läheisyydessä. Kurssikielenä suomi. Lisäksi järjestämme kaikista edellämainituista aiheista asiakaskohtaista koulutusta Klinkmannin ja asiakkaan toimitiloissa EUR /pvä (+mahdolliset matkakulut), tiedustele sopivia aikoja puh , training@klinkmann.fi KLINKMANN on valmistajien kansainvälisesti sertifioiva koulutuskeskus

3 3 WONDERWARE INTOUCH PERUSTEET KURSSI 1. (1PVÄ) Klinkmann järjestää InTouch valvomo-ohjelmistosta yhden päivän kurssin, jonka aikana käydään läpi InTouchin perus puoli ns. Standalone puoli. Käydään läpi perusominaisuudet InTouchin kehityksestä ja IO yhteyksistä tehtävien muodossa. 1. päivä Aamukahvi, Klinkmann ja Wonderware esittely InTouch esittely Uusien InTouch projektien luominen Application Managerilla ja InTouchin kehityspuoli Grafiikkaan, tageihin ja animaatioihin tutustuminen Logiikka yhteydet Skriptit 15:00 Hälytysjärjestelmä ja historiointi Päivä päättyy Antaa yleiskuvan InTouchista ja antaa perusteet InTouchin standalone aplikaation muutostöille ja lisäyksille. Kurssia suositellaan huoltohenkilöille ja henkilöille, jotka tarvitsevat yleistiedon ohjelmistosta. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2 krs). 350 (alv 0%) Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1000/päivä training@klinkmann.fi puh Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

4 4 WONDERWARE INTOUCH PERUSTEET KURSSI 2. (3 PVÄ) Klinkmann järjestää InTouch valvomo-ohjelmistosta 3 päivää kestävää perusteiden jatkokurssia, jonka aikana käydään läpi InTouchin tärkeimmät ominaisuudet ja tutustutaan sovellusten tekoon Archestra IDE puolella. 1. päivä Aamukahvi ja Klinkmann esittely Wonderware ja InTouch esittely Uusien InTouch projektien luominen Application Managerin ja Archestra IDE:llä Windowmakeriin tutustuminen, Tagikanta ja IO yhteydet Ensimmäisen päivän päätös 2. päivä Aamukahvi Archestra Symboolit 12:45 Security Toisen päivän päätös 3. päivä Aamukahvi Skriptit InTouchissa ja Archestra Symbooleissa Skriptit jatkuvat InTouchin huoltotoimenpiteet Kurssin päätös Antaa perustiedot ja osaamisen InTouchin käytöstä automaatio- ja verkkosovelluksissa. Varmistaa InTouchin oikean ja optimaalisen käytön erilaisissa ympäristöissä. Kurssia suositellaan kaikille InTouchia käyttäville henkilöille. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo ( Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2 krs). 950 (alv 0%) sisältäen kurssimateriaalin ja lounaan. Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1000/päivä. training@klinkmann.fi puh Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

5 5 WONDERWARE INTOUCH ADVANCED APPLICATION DEVELOPMENT InTouchin Advanced kurssi täydentää tietämystä InTouchin ominaisuuksista ja käyttötavoista. Kurssissa paneudutaan syvemmin hälytysjärjestelmään, tietokantojen käyttöön ja verkotettuihin järjestelmiin. Nyt uusi päivitetty kurssimateriaali. 1. päivä Aamukahvi ja Klinkmann esittely InTouchin visualisointi ja yhteydet Yhteyksien ja tiedon valvonta, yhteyksien varmentaminen Archestra grafiikat Kehittyneet tagiominaisuudet - Indirect tag - Dynamic referencing Security, OS authentikointi Ensimmäisen päivän päätös 2. päivä Aamukahvi ActiveX ja.net Controllit Hälytysjärjestelmä ja historia Kielimuunnokset Aplikaatioiden jako, NAD Kurssin päätös Syventää InTouchin käyttöosaamista ja käydä läpi uusimman InTouch version parannetut toiminnot. Erityisesti painotetaan hälytystoimintoja ja InTouchin tietokantaliityntöjä. Kurssia suositellaan kaikille InTouchia projekteissa ja kehitystyössä käyttäville henkilöille. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2 krs). 700,- (alv 0%) sisältäen kurssimateriaalin ja lounaan. Asiakaskohtainen koulutus Klinkmannin tiloissa 1000/päivä/ryhmä. training@klinkmann.fi puh Järjestetään tarpeen mukaan. Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme oimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

6 6 WONDERWARE HISTORIAN (INDUSTRIAL SQL SERVER) Klinkmann järjestää Historian -ohjelmistosta 3 päivää kestävän peruskurssin, jonka aikana käydään läpi tietokannan käyttö automaatiossa sekä Historian -ohjelmiston tärkeimmät ominaisuudet ja tutustutaan tiedonkeruun konfigurointiin, Client -ohjelmien käyttöön. Yli 4-henkilön ryhmille järjestämme myös asiakaskohtaista koulutusta. Huipputarjous vuodelle 2014, ipad 2 e-manuaaliksi kaikille kurssiohjelman mukaisen koulutuksen ostaneille. 1. päivä Aamukahvi ja Klinkmann esittely Tutustutaan Historian tietokantaan ja sen ominaisuuksiin Ruokailu Tiedonkeruun konfigurointi InTouch sovelluksesta ja Historian consoleen tutustuminen Tiedon hakeminen Historian -tietokannasta, tietokantakyselyt ja Historianin tiedonhakutavat Lopetus 2. päivä Aamukahvi, tiedonhaun ja konfiguroinnin kertausta Historian Client -ohjelmiin tutustuminen Trend, Query ja Workbook Ruokailu Summary muuttujat Replikointi kahden Historian -palvelimen välillä, Tier-2 serverille Lopetus 3. päivä Aamukahvi, kertausta Manuaali tiedonkeruu MDAS - ASCII -tiedostojen luku Historian -tietokantaan - InTouch historiatiedostojen (.LGH) luku Historian -tietokantaan - SQL Insert -datan syöttö Ruokailu Tapahtumapohjaisuuden konfigurointi Wonderwaren Historian -palvelimelle, Event system Historianin ja Historian Clientin mukana tulevat ActiveX componentit Lopetus Antaa perustiedot ja osaamisen Historian Serverin käytöstä tiedonkeruu- sovelluksissa. Varmistaa Historian Serverin oikean ja optimaalisen käytön erilaisissa ympäristöissä. Kurssia suositellaan kaikille prosessintiedonkeruusta/analysoinnista vastuussa oleville henkilöille. Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2 krs). Huipputarjous vuodelle 2014, 1050 (alv 0%) sisältäen kurssimateriaalin, lounaan ja ipad 2 (etu voimassa normaalikurssihinnan maksaville osallistujille). 1750,- (alv 0%) sisältäen kurssimateriaalin, Wonderware Historian Server 100 muuttujaa ja lounaan. Asiakaskohtainen koulutus 1000,-/päivä. training@klinkmann.fi puh Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää ilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

7 7 WONDERWARE SYSTEM PLATFORM Klinkmann järjestää Wonderware System Platform ohjelmistopaketista 4 päivää kestävän peruskurssin, jonka aikana käydään läpi System Platformin käyttö automaatiossa sekä tärkeimmät ominaisuudet ja tutustutaan järjestelmän konfigurointiin. Yli 4-henkilön ryhmille järjestämme myös asiakaskohtaista koulutusta. Kurssin ohjelma jakautuu 4:lle päivälle Aiheet: - arkkitehtuuri ja verkkoympäristö - Integrated Development Environment (IDE) - käsitteet Instance, Template ja Containment - liittyminen muihin Factorysuite ohjelmiin - objektien ominaisuudet: scriptaus, UDA, Objektien uudelleen käyttö ja laajennukset - objektien versiohallinta - objektien jakaminen työasemille - Device Integration Objektien (logiikkaliitynnät) jakaminen keskitetysti työasemille - logiikka-ajurien asennus ja hallinta lähiverkon kautta työasemille - Wonderware InTouch ja System Platform integraatio HMI ja SCADA sovelluksissa - Security (FDA aplikaatio) - Multinode ympäristö - System Platform laajennettavuus - hälytykset ja historia - Tukityökalut Antaa perustiedot ja osaamisen System Platform:n käytöstä automaatiossa. Tutustuttaa sen minaisuuksiin, objekteihin, template ja IDE kehitysympäristöön. Kurssia suositellaan automaation IT päätöksistä vastaaville henkilöille ja systeemi-integraattoreille. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2 krs). Kurssipäivät tiedusteltaessa. Vakiokurssi 2200 /osallistuja (alv. 0%) sisältäen kurssimateriaalin ja lounaat. Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1000/päivä. Kurssia järjestetään asiakaskohtaisesti. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

8 8 ROCKWELL MICRO 800 (½ PVÄ) Klinkmann järjestää Rockwell Micro800 logiikkaperheeseen liittyvistä pienlogiikoista puolen päivän perehdytys kurssia, joka antaa perustaidot Micro800 logiikoista, niiden rakenteesta ja ohjelmoinnista. Kurssin ohjelma, klo 9:00 14:00 - Micro 800 tuotekokonaisuus - Micro 810 tuotesarjan ominaisuudet - Micro 810 hands on - Micro 830 tuotesarjan ominaisuudet - Micro 830 hands on - Micro 850 ja tulevaisuus - Micro 800 tuoteperhe ja M2M Antaa perustiedot Micro 800 tuotteiden käyttöön ja ohjelmointiin. Kurssia suositellaan kaikille Rockwell Micro 800 -tuotteita käyttäville ja suunnitteleville henkilöille. KURSSIN KIELI Kurssin puhekieli on suomi, painomateriaali on englanniksi. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (Mäkkylän juna-aseman välittömässä läheisyydessä). 350,- (alv 0%) sisältäen kurssin, kurssimateriaalin ja lounaan. Kaikille kurssilaisille Micro810 Starter Kit logiikkapaketti maksutta. Asiakaskohteinen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1300,- / pvä (sopimusasiakkaat 1100,- / pvä) Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutustehdään alle viikko ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

9 9 ROCKWELL LOGIX 5000 PERUSTEET (1 PVÄ) Klinkmann järjestää ROCKWELL LOGIX 5000 logiikkaperheeseen liittyvistä logiikoista päivän perehdytys kurssia, joka antaa perustaidot Logix 5000 sarjan logiikoista, niiden rakenteesta ja ohjelmoinnista., klo 9:00 15:45 1) Ohjelmointi ympäristö - Aktivointi - RSLinx - RSLOGIX 5000 ohjelmiston käyttö 2) Hardware ympäristö - ControlLogix - CompactLogix Point IO 3) Ohjelmointi harjoitus esimerkein Antaa perustiedot Logix 5000 tuotteiden käyttöön ja ohjelmointiin. Kurssia suositellaan kaikille Rockwell Logix 5000 tuoteperhettä käyttäville ja suunnitteleville henkilöille. KURSSIN KIELI Kurssin puhekieli on suomi, painomateriaali on englanniksi. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (Mäkkylän juna-aseman välittömässä läheisyydessä). 500,- (alv 0%) sisältäen kurssin, kurssimateriaalin ja lounaan. Asiakaskohteinen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1300,- / pvä (sopimusasiakkaat 1100,- / pvä) Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutustehdään alle viikko ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

10 10 ROCKWELL MUUT KURSSIT Klinkmann järjestää myös täydentäviä kursseja ROCKWELL järjestelmiin. Näitä kursseja järjestetään tilauksesta kysynnän mukaan. RSLogix 5000 advanced, 2 päivän kurssi Factorytalk View Studio ME, 1 päivän kurssi PowerFlex taajuusmuuttajat, 1 päivän kurssi Kinetix servot, 1 päivän kurssi Safety turvalogiikat, 2 päivän kurssi PLC 5, 1 päivän kurssi SLC 500, 1 päivän kurssi Antaa täydentävää ja syventävää tietoa Rockwell järjestelmistä. Kurssin kieli Kurssin puhekieli on suomi, painomateriaali on englanniksi. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (Mäkkylän juna-aseman välittömässä läheisyydessä). Yhden päivän kurssit á 600 (alv 0%), Kahden päivän kurssit á 900 (alv 0%). Kurssit sisältävät kurssin, kurssimateriaalin ja lounaan. Asiakaskohteinen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1300,- / pvä (sopimusasiakkaat 1100,- / pvä). Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutustehdään alle viikko ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

11 11 UNITRONICS PLC LOGIIKAT Klinkmann järjestää Unitronics miniplc+display logiikoista yhden päivän peruskurssia, jonka aikana käydään läpi logiikkamallit, laajennusyksiköt sekä tietoliikenne ml. GSM/GPRS mobiiliverkko, ethernet, web-server, sarjaliikenne ja modbus yhteydet. Kurssi sopii kaikille Unitronics logiikoista ja langattomasta automaatiosta kiinnostuneille. Yli 4-henkilön ryhmille järjestämme myös asiakaskohtaista koulutusta Aamukahvi ja esittely Unitronics tuoteperhe. Unitronics Ladder PC-logiikkaohjelmisto. Ohjelmointi, harjoituksia ja sovelluksen lataus logiikkaan Sovellusharjoitukset jatkuvat. Unitronics näyttöjen konfigurointi PC:llä, harjoitus. Tietoliikenneyhteydet - GSM/GPRS modeemi (Cinterion MC52iT) - ethernet ja internet Kurssin päätös. Antaa perustiedot Unitronics PLC+display logiikoista: logiikka- ja näyttöohjelmointi sekä tietoliikenneyhteydet. Klinkmann toimitalo, Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2.krs). 300,- (alv0%) sisältäen kurssin, materiaalin ja lounaan sekä Unitronics V350 (tuote V35035TU24) logiikan, jossa graafinen värillinen kosketusnäyttö sekä Unitronics PC-ohjelmistot PLC/näyttö konfigurointiin ja PC-etäyhteyksiin. 1 kpl laitepaketteja/asiakas. 450,- (alv 0%) sisältäen kurssin, materiaalin ja lounaan sekä Unitronics V130 (tuote n:o V13033TR20) logiikan graafisella näytöllä ja Unitronics PC-ohjelmistot PLC/display konfigurointiin ja PC-yhteyksiin. 790,- (alv 0%) sisältäen kurssin, materiaalin ja lounaan sekä Unitronics Vision 1040 (tuote V1040-T20B ja SNAP I/O V200-18E5B) logiikan, jossa graafinen värillinen kosketusnäyttö sekä Unitronics PC-ohjelmistot PLC/näyttö konfigurointiin ja PC-etäyhteyksiin. 1 kpl laitepaketteja/asiakas. Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittuina päivinä 1000/pvä Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

12 12 HIRSCHMANN INDUSTRIAL NETWORKING BASICS Klinkmann järjestää Hirschmann teollisuus-ethernet ja tietoverkot, perusteet yhden päivän peruskurssia, joka sopii tietoverkkoja vaativiin kohteisiin ml. kuten teollisuus, automaatio ja laiteohjaukset, määritteleville ja suunnitteleville henkilöille. Yli 4-henkilön ryhmille järjestämme myös asiakaskohtaista koulutusta Aamukahvi ja kurssin avaus Teollinen ethernet ja sen hyödyntäminen automaatioratkaisuissa. Erilaiset verkkorakenteet, niiden edut ja rajoitteet sekä verkkojen suunnittelussa huomioitavat tekijät. Teollisuuskytkimet, sekä erilaisten ympäristötekijöiden ja toimitavaatimusten vaikutus teollisuuskytkinten valintaan. Hallittavien kytkimien konfigurointiharjoitus. Teollisuuden kuituverkot, langattomat ratkaisut, sekä verkkojen tietosuoja hyödyntäen palomuureja ja reitittimiä. Teollisen tietoverkon hallinta- ja valvontaohjelmistot, sekä Hirchmann HiVision käyttö ja esittely Kurssin päätös 450,00 sisältää: kurssin 8 Porttinen Teollisuus ethernet kytkin Antaa perustiedot ja käytännön osaaminen teollisuus-ethernet tietoverkkojen rakenteista ja suunnittelusta vaativiin kohteisiin, kuten teollisuuten, automaatioon ja laiteohjauksiin. Antaa perustiedot kuituverkoista, langattomista teollisuuden WLAN-ratkaisuista sekä tietoverkkojen suojauksesta. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2.krs). 450,- (alv 0%) sisältäen kurssin ja materiaalin sekä lounaan ja RS20 teollisuus Ethernet kytkimen kuituliitännöillä.(normaali hinta 580,- ). Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittuina päivinä 1000/pvä. Järjestetään tarpeen mukaan. Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

13 13 PROFACE AGP-KÄYTTÖLIITTYMÄPANELIT Klinkmann järjestää Proface AGP-Käyttöliittymäpaneleista ja GP-PRO EX-ohjelmistosta päivän kestävää peruskurssia, jonka aikana käydään läpi AGP-paneleiden tärkeimmät ominaisuudet ja tutustutaan sovellusten tekoon ml. liitynnät logiikkoihin sekä tehdään käytännön sovellusharjoituksia. Yli 4-henkilön ryhmille järjestämme myös asiakaskohtaista koulutusta Aamukahvi ja Klinkmann esittely AGP-panelien yleispiirteet ja asennus Liityntätavat, systeemialue Projektin alustus GP-PRO EX for Windows - editoriin tutustuminen - oman projektin luominen harjoitustehtävien muodossa - valmiiden objektien käyttö - hälytyssivun luonti - trendin piirto - scriptien käyttö - symboliset muuttujat Kurssin päätös Antaa perustiedot ja osaamisen AGP-Panelien käytöstä käyttöliittymäsovelluksissa. Varmistaa käyttöliittymäpanelien oikean ja optimaalisen käytön erilaisissa ympäristöissä. Kurssia suositellaan kaikille logiikkojen- ja automaatiosovellusten käyttöliittymiä suunnitteleville henkilöille. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2.krs). 300,- (alv 0%) sisältäen kurssimateriaalin ja lounaan. Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1000,-/päivä. Järjestetään tarpeen mukaan. LISÄTIEDOT Järjestämme myös Advanced Proface kurssia. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

14 14 ENERGIAN MITTAUS, OPTIMOINTI JA HALLINTA Energian mittaus ja optimointi sekä energian laadun seuranta korostuvat energian hintatason nousussa energiakulutuksen optimoinnista on tullut merkittävä kilpailutekijä monilla toimialoilla. Kurssilla käydään läpi teollisuuden ja kiinteistöjen energiamittauksen, laatuanalyysin ja optimoinnin perusteet ja keskeiset periaatteet. Kurssilla tutustutaan keskeisiin mittarimalleihin ja niiden parametrointiin sekä opetetaan liitynnät erilaisiin valvomo- ja raportointilaitteisiin sekä valvomo-ohjelmistoihin. Kaikki kurssilaiset saavat kurssilla maksutta Lovato digitaalisen monitoimimittarin ja siihen liittyvät ohjelmistot Aamukahvi ja esittely 9.30 Energiamittauksen, laatuseurannan ja optimoinnin perusteet teollisuudessa ja kiinteistöissä. - Mittarit ja analysaattorit perinteiset ja digitaaliset mallit, niiden ominaisuudet ja käyttökohteet. - Mittarit ja analysaattorit parametrointi ja ohjelmointi, harjoitus. - Keskitetty tiedonkeruu ja raportointi. Liitynnät väyliin, raportointipäätteisiin sekä valvomo- ja IT-ratkaisuihin Lopetus Antaa perustiedot ja osaamisen energianmittaukseen, laatuanalyysiin ja optimointiin. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo (/yhteystiedot), Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2 krs). 290 (alv 0%) sisältäen kurssimateriaalin ja lounaan sekä DMG800 digitaalisen monitoimittarin (listahinta 500,00). asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittavina päivinä 1000/päivä. Järjestetään tarpeen mukaan. Tarvittaessa järjestämme myös asiakaskohtaisia koulutuksia. Pyydämme ilmoittautumaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

15 15 DEHN SALAMA- JA YLIJÄNNITESUOJAUS Klinkmann järjestää DEHN salama- ja ylijännitesuojauksesta yhden päivän peruskurssia, jonka aikana käydään läpi salamavirran vaikutusmekanismit, rakennusten salama- ja ylijännitesuojaus, ylijännitesuojauksen toteutus erityyppisissä kohteissa ja DEHN-tuotteisto. Kurssi sopii kaikille salamaja ylijännitesuojauksesta kiinnostuneille. Yli 4-henkilön ryhmille järjestämme myös asiakaskohtaista koulutusta Aamukahvi ja esittely 9.30 Salamavirran vaikutusmekanismit ja rakennusten salama- ja ylijännitesuojaus Ylijännitesuojauksen toteutus erityyppisissä kohteissa ja DEHN-tuotteisto Erikoissovellukset ja esille tulleet kysymykset Kurssin päätös. Antaa perustiedot DEHN salama- ja ylijännitesuojauksesta. KURSSIKIELI Opetuskieli suomi ja materiaali englanti. Klinkmann toimitalo, Fonseenintie 3, Helsinki (koulutustila 2.krs). 99,- (alv0%) sisältäen kurssin, materiaalin ja lounaan Asiakaskohtainen koulutus erikseen sovittuina päivinä 1000/pvä Mikäli kurssille ilmoittautunut henkilö on estynyt itse osallistumaan kurssille, hän voi lähettää tilalleen toisen henkilön. Jos peruutus tehdään alle viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman eruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun.

16 AVOIMET KLINKMANN KOULUTUSKURSSIT, YHTEENVETO, KURSSIT SYKSY 2014 Wonderware Wonderware InTouch Perusteet Kurssi 1. (1 PVÄ) Wonderware InTouch Perusteet kurssi 2. (3 PVÄ) Wonderware Historian (Industrial SQL Server) Rockwell ROCKWELL MICRO 800 (½ PVÄ) ROCKWELL LOGIX 5000 perusteet Unitronics Unitronics PLC+display Vision logiikat Dehn Dehn salama- ja ylijännitesuojaus 2014 M T K T P L S M T K T P L S M T K T P L S M T K T P L S M T K T P L S M T ELOKUU AUGUST SYYSKUU SEPTEMBER LOKAKUU OCTOBER MARRASKUU NOVEMBER JOULUKUU DECEMBER Klinkmann_training_2014_fi_ Klinkmann OY Fonseenintie 3, P.O. Box 38,FI Helsinki, Finland Ph , Fax automation@klinkmann.fi

Klinkmann asiakaskurssit

Klinkmann asiakaskurssit Klinkmann asiakaskurssit KLINKMANN on valmistajien kansainvälisesti sertifioiva koulutuskeskus ELOKUU JOULUKUU KURSSIVALIKOIMA: Wonderware sivunumero Wonderware InTouch Perusteet kurssi 1 (1 PVÄ)... 3

Lisätiedot

Klinkmann asiakaskurssit

Klinkmann asiakaskurssit www.klinkmann.fi Klinkmann asiakaskurssit KLINKMANN on valmistajien kansainvälisesti sertifioiva koulutuskeskus ELOKUU JOULUKUU KURSSIVALIKOIMA: Wonderware sivunumero Wonderware InTouch Perusteet kurssi

Lisätiedot

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana 3/4/2014 Ind. Internet_energy 1 3/4/2014 Ind. Internet_energy 2 Laitteiden ja teollisuuden tietoympäristö

Lisätiedot

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana

Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana Teollisuuden uudistuvat liiketoimintamallit Teollinen Internet (Smart Grid) uudistusten mahdollistajana 2/27/2014 Ind. Internet_energy 1 2/27/2014 Ind. Internet_energy 2 Energia- ym. teollisuuden tietoympäristö

Lisätiedot

www.klinkmann.fi Wonderware ratkaisut energiayhtiöille

www.klinkmann.fi Wonderware ratkaisut energiayhtiöille Wonderware ratkaisut energiayhtiöille 1 Klinkmann tekniset asiantuntijapalvelut ja koulutus Asiantuntijapalvelut Hot-line toimistoaikana (puhelin ja e-palvelu) Tekninen konsultointi ja järjestelmämääritykset

Lisätiedot

www.klinkmann.fi Wonderware ja Unitronics vesi ja energiasovelluksissa Suomessa

www.klinkmann.fi Wonderware ja Unitronics vesi ja energiasovelluksissa Suomessa Wonderware ja Unitronics vesi ja energiasovelluksissa Suomessa 1/11/2013 Wonderware ja Unitronics, vesi- ja energiasovelluksia Suomessa 1 Pornaisten kunnan vesihuolto Vesihuolto 5.000 asukkaan talousalueella.

Lisätiedot

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi Hotellinx Suite vastaanoton kurssi 15.1.2013, 12.2.2013, 12.3.2013, 16.4.2013, 14.5.2013 & 4.6.2013 Kurssin tavoitteena on helpottaa ja tehostaa vastaanoton toimintaa hyödyntämällä monipuolisesti Hotellinx

Lisätiedot

Emerson Process Management Oy. kouluttaa Ä L Y L Ä H E M M Ä S P R O S E S S I A. Sisällysluettelo. sivu. Koulutuspalvelujemme esittely 2

Emerson Process Management Oy. kouluttaa Ä L Y L Ä H E M M Ä S P R O S E S S I A. Sisällysluettelo. sivu. Koulutuspalvelujemme esittely 2 Emerson Process Management Oy kouluttaa 2008 2009 Sisällysluettelo sivu Koulutuspalvelujemme esittely 2 Räätälöidyt kurssit 2 AMS Kentänhallintaohjelmisto 3 DeltaV Automaatiojärjestelmä 3 Virtaus & Analysointi

Lisätiedot

Kaukolämmön automaatio-, valvomo- ja raportointiratkaisut

Kaukolämmön automaatio-, valvomo- ja raportointiratkaisut Kaukolämmön automaatio-, valvomo- ja raportointiratkaisut Klinkmann yleistä Yhteensä 250 ammattilaista Toimistot ja varastot: Suomi Helsinki ja aluekonttorit Venäjä Moskova, Pietari, Jekaterinburg ja Samara,

Lisätiedot

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset FuturaPlan Järjestelmävaatimukset 25.1.2017 2.2 Hermiankatu 8 D tel. +358 3 359 9600 VAT FI05997751 33720 Tampere fax. +358 3 359 9660 www.dbmanager.fi i Versiot Versio Päivämäärä Tekijä Kommentit 1.0

Lisätiedot

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO

TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TIETOKONEYLIASENTAJAN ERIKOISAMMATTITUTKINTO TEHTÄVÄ 2: Symantec Endpoint Protection Manager, SEPM keskitetyn tietoturva hallintaohjelmiston asennus, sekä vaadittavien palveluiden/roolien käyttöönottaminen

Lisätiedot

Pedacode Pikaopas. Java-kehitysympäristön pystyttäminen

Pedacode Pikaopas. Java-kehitysympäristön pystyttäminen Pedacode Pikaopas Java-kehitysympäristön pystyttäminen Pikaoppaan sisältö Pikaoppaassa kuvataan, miten Windowstyöasemalle asennetaan Java-ohjelmoinnissa tarvittavat työkalut, minkälaisia konfigurointeja

Lisätiedot

Taajuusmuuttajat Vacon 100

Taajuusmuuttajat Vacon 100 Taajuusmuuttajat Vacon 100 17.-18.10.2017, Oulu Taajuusmuuttajat Vacon 100 kurssilla osallistujat perehdytetään Vacon 100 taajuusmuuttajan parametrointiin ja siten mahdollistaa taajuusmuuttajan käyttöönoton.

Lisätiedot

Kaikki analogiset järjestelmät digitaalisiksi ja verkkokäyttöisiksi - jo tänään Kustannustekkuutta ja joustavuutta työskentelyyn

Kaikki analogiset järjestelmät digitaalisiksi ja verkkokäyttöisiksi - jo tänään Kustannustekkuutta ja joustavuutta työskentelyyn Kaikki analogiset järjestelmät digitaalisiksi ja verkkokäyttöisiksi - jo tänään Kustannustekkuutta ja joustavuutta työskentelyyn Terveydenhuollon 29. ATK-päivät Jyväskylä 25-27.5.2003 Verkostoitumisen

Lisätiedot

Taajuusmuuttajat Vacon 100

Taajuusmuuttajat Vacon 100 Taajuusmuuttajat Vacon 100 13. - 14.2.2018, Oulu Taajuusmuuttajat Vacon 100 kurssilla osallistujat perehdytetään Vacon 100 taajuusmuuttajan parametrointiin ja siten mahdollistaa taajuusmuuttajan käyttöönoton.

Lisätiedot

TURVALLISEN TEKNIIKAN SEMINAARI 2003. Laitteiden etähallinta tietoverkkojen välityksellä Jani Järvinen, tuotepäällikkö

TURVALLISEN TEKNIIKAN SEMINAARI 2003. Laitteiden etähallinta tietoverkkojen välityksellä Jani Järvinen, tuotepäällikkö TURVALLISEN TEKNIIKAN SEMINAARI 2003 Laitteiden etähallinta tietoverkkojen välityksellä Jani Järvinen, tuotepäällikkö Mitä on etähallinta? Jotain muuta kuin laitteen välittömässä läheisyydessä tapahtuvaa

Lisätiedot

Avoimet standardit ja integraatio

Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Avoimet standardit ja integraatio Trendin ainutlaatuinen lähestymistapa avoimiin standardeihin ja integraatioon tarjoaa odottamasi hyödyt, sekä markkinoiden johtavat innovaatiot

Lisätiedot

Pedacode Pikaopas. Web Service asiakasohjelman luominen

Pedacode Pikaopas. Web Service asiakasohjelman luominen Pedacode Pikaopas Web Service asiakasohjelman luominen Pikaoppaan sisältö Pikaoppaassa kuvataan, Netbeans-työkalulla luodaan valmista olemassa olevaa Web Service palvelua käyttävä asiakasohjelma. Opas

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä:

10:30 Tauko. 12:00 Lopetus. Yhteistyössä: Pilviteknologiat työasemaympäristössä Microsoft ja Citrix yhdessä Ohjelma 08:30 Aamupala ja ilmoittautuminen 09:00 Virtualisointia työpöydällä vai työpöytien virtualisointia? 10:00 Optimoitu, virtualisoitu

Lisätiedot

Pedacode Pikaopas. Web-sovelluksen luominen

Pedacode Pikaopas. Web-sovelluksen luominen Pedacode Pikaopas Web-sovelluksen luominen Pikaoppaan sisältö Pikaoppaassa kuvataan, miten Netbeans-työkalulla luodaan uusi yksinkertainen web-sovellus ja testataan sen toiminta. Opas kattaa kaiken aiheeseen

Lisätiedot

- Jarjestelmaasiantuntija Markku Jaatinen

- Jarjestelmaasiantuntija Markku Jaatinen SUOMEN KUNTALIITTO Sairaalapalvelut Terveydenhuollon ATK-päivät 26. - 27.5.1 997 Lahti, Kauppahotelli Grand - Jarjestelmaasiantuntija Markku Jaatinen Telecom Finland Tietojenhallinta Intranetin ja Internetin

Lisätiedot

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään.

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään. TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 1.8.2018 31.12.2018 29.6.2018 1 Sisällys... 1 Työvälineohjelmat... 2 peruskäyttö, 7 osp... 2 tehokäyttö, 8 osp... 2 Käyttöjärjestelmät... 3 käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin

Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin Javan asennus ja ohjeita ongelmatilanteisiin Javaa tarvitaan Fivaldin Sovellusikkunan alaisiin sovelluksiin, jotka käyttävät Oracle Forms -tekniikkaa. Visma Fivaldin osalta suosittelemme aina käyttämään

Lisätiedot

Liite 5. Tuote- ja palveluhinnasto

Liite 5. Tuote- ja palveluhinnasto Liite Tarjoukseen Esrin SG EA -kuntalisenssistä Liite 5. Tuote- ja palveluhinnasto Esrin SG EA kuntalisenssit Järvenpään kaupunki ja Hyvinkään kaupunki 8.3.2018 Liite 5: Tuote- ja palveluhinnat 2 (7) Sisällys

Lisätiedot

Työpöytävirtualisointi

Työpöytävirtualisointi Työpöytävirtualisointi VMware View LIPO - SAMK Liiketoiminta ja kulttuuri Pori Liiketalouden, matkailun, tietojenkäsittelyn, viestinnän ja yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusta. Käyttäjiä noin

Lisätiedot

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026

Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 2012 Tecalemit Oy Seppo Koskivuori Maha Eurosystem jarrulaskentaohjelman asennusohje versio 7.20.026 Vaatimukset: - tietokone (PC), jossa vapaa USB portti - käyttöjärjestelmä Windows XP, Vista tai Windows

Lisätiedot

mipro TARJOUS MISO Net valvomokoneiden päivitys Tuusulan kunta Lassi Jutila

mipro TARJOUS MISO Net valvomokoneiden päivitys Tuusulan kunta Lassi Jutila Tuusulan kunta Lassi Jutila TARJOUS Tuusulan kunta MISO Net valvomokoneiden päivitys ~. - - - :~ - -- -~ -- Kurinanmäki 9 Telephone +358 15 200 11 Business D: F103640775 Fl-50600 MIKKELI Fax +358 15200

Lisätiedot

Automaatio, vedenmittaus, turvallisuus

Automaatio, vedenmittaus, turvallisuus Automaatio, vedenmittaus, turvallisuus Luotetut ratkaisut kiinteistösi parhaaksi Lonix Oy Automaatio, vedenmittaus ja turvallisuus integroituva kokonaisuus Toimintavarma ja skaalautuva kokonaisjärjestelmä

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvonta Copyright, 2011 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog sovelluksia Korroosionestojärjestelmien kaukokäyttö Katuvalo-ohjaukset Pumppaamot Jätevedenpuhdistamot

Lisätiedot

P e d a c o d e ohjelmointikoulutus verkossa

P e d a c o d e ohjelmointikoulutus verkossa P e d a c o d e ohjelmointikoulutus verkossa J2EE web-ohjelmointi Teoria ja ohjelmointitehtävät J2EE web-ohjelmointi 3 JOHDATUS OPISKELUUN...7 Opiskelu kurssilla... 7 Kurssin sisältö... 7 Aikataulu...

Lisätiedot

TPA-PMD alusta soi nyt ja tulevaisuudessa - Asennuskannan uudistaminen jatkuu vahvana

TPA-PMD alusta soi nyt ja tulevaisuudessa - Asennuskannan uudistaminen jatkuu vahvana Timo Koivunen Honeywell Suomen Asiakaspäivä 2014 TPA-PMD alusta soi nyt ja tulevaisuudessa - Asennuskannan uudistaminen jatkuu vahvana 1 TotalPlant Alcont ja PMD järjestelmien uudistaminen ja kehittäminen

Lisätiedot

Älykkään rakennusautomaation järjestelmäkomponentit

Älykkään rakennusautomaation järjestelmäkomponentit Älykkään rakennusautomaation järjestelmäkomponentit Käyttäjäystävällisyyttä ja asennuksen & ohjelmoinnin helpoutta aina kilpailukykyiseen hintaan. Avoimet standardit tuovat yhteensopivuutta FDX Compact

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

tekniikka ja huolto , Oulu

tekniikka ja huolto , Oulu Taajuusmuuttajat ACS880 tekniikka ja huolto 15. - 16.2.2018, Oulu Taajuusmuuttajat ACS880 tekniikka ja huolto kurssilla osallistujat perehdytetään taajuusmuuttajien toimintaperiaatteisiin, käyttökohtaisiin

Lisätiedot

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan

Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Aram Abdulla Hassan Windows Server 2012 asentaminen ja käyttö 1 Windows Server 2012 asentaminen ja käyttöönotto, Serverin pyörittämisen takia tarvitaan Hyper-V ohjelma. Riipu minkälaista Serveria yritämme

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

Microsoft-teollisuussertifikaatit Metropolian testauskeskuksessa

Microsoft-teollisuussertifikaatit Metropolian testauskeskuksessa Cisco Networking Academy Metropolia Ammattikorkeakoululla ja sen edeltäjällä (Helsingin ammattikorkeakoulu) on vuodesta 1997 (ensimmäisenä Suomessa) toiminut Cisco Networking Academy. Metropolian kurssit

Lisätiedot

Teollinen internet ja 5G - ohjelmavalmistelu

Teollinen internet ja 5G - ohjelmavalmistelu Teollinen internet ja 5G - ohjelmavalmistelu Tekes valmistelee toimenpiteitä teollisen internetin ja 5G:n alueille Tekes on käynnistänyt teollisen internetin ohjelmavalmistelun. Samassa yhteydessä tarkastellaan

Lisätiedot

Väylään liitettävä laite: Pheonix Contact ILB PB DI8 DIO8

Väylään liitettävä laite: Pheonix Contact ILB PB DI8 DIO8 Väylään liitettävä laite: Pheonix Contact ILB PB DI8 DIO8 Laite on DP-väylään kytketkettävä Digitaalinen 16-porttinen IO-moduuli. Porteista 8 on Inputteja ja toiset 8 valittavissa inputeksi tai outputeiksi.

Lisätiedot

Hallintatyökaluja Fujitsu-työasemille

Hallintatyökaluja Fujitsu-työasemille Hallintatyökaluja Fujitsu-työasemille O-P Perasto Fujitsu Finland Systems Specialist Product Business Unit Copyright 2017 2019 FUJITSU Hallintatyökalut 1. DeskView Client 2. DeskUpdate 3. DeskUpdate Manager

Lisätiedot

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 8.1. 31.7.2019 27.12.2018 1 Sisällys Käyttöjärjestelmät 1pJÄKÄ1... 2 käyttöjärjestelmän hallinta, 12 osp... 2 Atk-hankinnat 1pJÄKÄ3... 3 atk-hankintaprosessi,

Lisätiedot

C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1

C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1 C-ohjelmointikielen perusteet, osa 1 Kurssi johdattaa sinut askel askeleelta C-ohjelmoinnin perusteisiin. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna tutorin avustuksella.

Lisätiedot

Backup Exec 3600 Appliance

Backup Exec 3600 Appliance Backup Exec 3600 Appliance Markku A Suistola Principal Presales Consultant Parempaa varmistusta kaikille! Ohjelmisto Appliance Pilvi Virtuaalisen ja fyysisen ympäristön suojaus 2 Perinteinen ratkaisu usein

Lisätiedot

Ohjelmiston toteutussuunnitelma

Ohjelmiston toteutussuunnitelma Ohjelmiston toteutussuunnitelma Ryhmän nimi: Tekijä: Toimeksiantaja: Toimeksiantajan edustaja: Muutospäivämäärä: Versio: Katselmoitu (pvm.): 1 1 Johdanto Tämä luku antaa yleiskuvan koko suunnitteludokumentista,

Lisätiedot

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS

Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Manager 2007. Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS Työasemien hallinta Microsoft System Center Configuration Jarno Mäki Head of Training Operations M.Eng, MCT, MCSE:Security, MCTS IT Education Center Agenda Yleistä työasemien hallinnasta Työasemien hallinta

Lisätiedot

Microsoft Visual Studio 2005

Microsoft Visual Studio 2005 Microsoft Visual Studio 2005 on integroitu kehitysympäristö (Integrated Development Environment) eli (IDE). Kehitysympäristöön kuuluvat seuraavat keskeiset sovelluskehitysvälineet: Ohjelmointikielet C#.NET

Lisätiedot

MILESTONE ADVANCED CERTIFICATION OHJELMA 2013

MILESTONE ADVANCED CERTIFICATION OHJELMA 2013 Kurssikuvaus Tämä kolmipäiväinen koulutus antaa osanottajille tarvittavan tietotaidon Milestone XProtect Enterprise ja XProtect Corporate alustojen asentamiseen, konfigurointiin ja käyttöön. Koulutus sisältää

Lisätiedot

Kurssit 2015. Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille

Kurssit 2015. Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Kurssit 2015 Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Kurssit 2015 Ennakoivan kunnossapidon kurssit ammattilaisille Sisältö Pyörivien koneiden linjauskoulutus... 3 Värähtelymittaus ja analysointi...

Lisätiedot

Pedacode Pikaopas. Tietokantaa hyödyntävän sovelluksen luominen

Pedacode Pikaopas. Tietokantaa hyödyntävän sovelluksen luominen Pedacode Pikaopas Tietokantaa hyödyntävän sovelluksen luominen Pikaoppaan sisältö Pikaoppaassa kuvataan, Netbeans-työkalulla luodaan uusi yksinkertainen Java DB -tietokantaa hyödyntävä sovellus. Opas kattaa

Lisätiedot

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI

RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ RAKENNUSAUTOMAATIOJÄRJESTELMÄ HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA HALLITSE KIINTEISTÖSI TALOTEKNIIKKAA WWW.FIDELIX.FI Fidelixillä on 25 vuoden kokemus Fidelix Oy on luotettava

Lisätiedot

ADAP-KOOL System Manager 350 - uusi m2 F O O D R E T A I L

ADAP-KOOL System Manager 350 - uusi m2 F O O D R E T A I L ADAP-KOOL System Manager 350 - uusi m2 Sisällys 1. Järjestelmä yleisesti 2. Hyödyt ja edut 1. Käyttökohteet 2. Käyttäjät 3. SM350 faktat 1. Toiminnot 2. Säätimien tuki 3. MMI 4. Eri järjestelmä vaihtoehtoja

Lisätiedot

Web Services tietokantaohjelmoinnin perusteet

Web Services tietokantaohjelmoinnin perusteet ASP.NET Web Services Web Services tietokantaohjelmoinnin 2 (22) Sisällys Harjoitus 1: Tietokannat ja Web Services... 3 Harjoitus 2: Windows Client... 10 Harjoitus 3: Datan päivitys TableAdapterin avulla...

Lisätiedot

Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (10)

Itämerenkatu Helsinki Finland Tel (10) 1 (10) TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta taulukosta. Ilmoittautuminen Koulutukset järjestetään Wistecin tiloissa Helsingin Ruoholahdessa osoitteessa Itämerenkatu 1, 00180 Helsinki

Lisätiedot

SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA 2010

SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA 2010 SÄHKÖTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA 2010 Sähkötekniikan koulutusohjelman toimintaympäristö ja osaamistavoitteet Sähkötekniikan koulutusohjelma on voimakkaasti poikkialainen ja antaa mahdollisuuden perehtyä

Lisätiedot

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa

Uutta Remote Support Platform 3.0 -versiossa Uutta Remote Support Platform for SAP Business One Asiakirjaversio: 1.0 2012-10-08 Kaikki maat Typografiset merkintätavat Kirjasintyyli Esimerkki Näytöstä lainatut sanat tai merkit. Näitä ovat kenttien

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.2.0

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.2.0 Lokakuu 2012 1 (20) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.2.0 Asennusohje Lokakuu 2012 2 (20) Lokakuu 2012 3 (20) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 4 1.1..NET Framework 4.0... 4 1.2. Palvelimen

Lisätiedot

Linux rakenne. Linux-järjestelmä koostuu useasta erillisestä osasta. Eräs jaottelu: Ydin Komentotulkki X-ikkunointijärjestelmä Sovellusohjelmat

Linux rakenne. Linux-järjestelmä koostuu useasta erillisestä osasta. Eräs jaottelu: Ydin Komentotulkki X-ikkunointijärjestelmä Sovellusohjelmat Linux rakenne Linux-järjestelmä koostuu useasta erillisestä osasta. Eräs jaottelu: Ydin Komentotulkki X-ikkunointijärjestelmä Sovellusohjelmat Linux ydin Ytimen (kernel) päätehtävä on tarjota rajapinta

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta. Pekka Töytäri TeliaSonera Finland

Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta. Pekka Töytäri TeliaSonera Finland Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta Pekka Töytäri TeliaSonera Finland 1 Älykäs verkottuminen Tekniikka, organisaatio ja prosessit muodostavat yhtenäisesti toimivan palvelualustan Älykäs toiminnallisuus

Lisätiedot

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2 Kurssien esittely lukukausi 2016-17 Tavoitteet. Automaatio 1 ja 2 Opiskelija tuntee erilaisten sovellusalueiden automaatioratkaisujen erot, ymmärtää automaatiojärjestelmien

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET Syksy 2015 Kevät 2016 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH.09 123 4567 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17)

AVOIMET KOULUTUKSET. syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, HELSINKI PUH (MA-PE KLO 9-17) AVOIMET KOULUTUKSET syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme oheisesta

Lisätiedot

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi Hotellinx Suite vastaanoton kurssi 3.3.2009, 7.4.2009, 5.5.2009, 2.6.2009 Kurssin tavoitteena on helpottaa ja tehostaa vastaanoton toimintaa hyödyntämällä monipuolisesti Hotellinx Suite ohjelmaa. Kurssi

Lisätiedot

dyntäminen rakennusautomaatiossa Jussi Rantanen Myyntipää äällikkö Fidelix Oy

dyntäminen rakennusautomaatiossa Jussi Rantanen Myyntipää äällikkö Fidelix Oy Internet -tekniikan hyödynt dyntäminen rakennusautomaatiossa Jussi Rantanen Myyntipää äällikkö Fidelix Oy Internet rakennusautomaatiossa Mahdollisuus avoimempaan rakennusautomaation hankintaan ja käyttöön

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET K-ryhmän etuhinnoin syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Tietokoneet ja verkot. Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005. Kilpailijan numero. Server 2003 Administrator. XP pro Järjestelmänvalvojan

Tietokoneet ja verkot. Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005. Kilpailijan numero. Server 2003 Administrator. XP pro Järjestelmänvalvojan Kilpailupäivä 1, keskiviikko 25.1.2005 Kilpailijan numero allekirjoitus nimen selvennys Kirjoita työn edetessä tähän selvällä käsialalla Server 2003 Administrator XP pro Järjestelmänvalvojan Langattoman

Lisätiedot

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi

ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2. Kurssien esittely lukukausi ELEC-C1210 Automaatio 1 ELEC-C1220 Automaatio 2 Kurssien esittely lukukausi 2017-18 Tavoitteet. Automaatio 1 ja 2 Opiskelija tuntee erilaisten sovellusalueiden automaatioratkaisujen erot, ymmärtää automaatiojärjestelmien

Lisätiedot

Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013

Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013 Konesali ilman rajoja Kongressi A 5.3.2013 t SC Orchestrator 2012 SP1 Harri Puupponen 5.3.2013 t 2012 Microsoft Corporation. All rights reserved. Sisältö Yleistä Arkkitehtuuri Uudet ominaisuudet Demoja

Lisätiedot

IT-OSAAJA, TIETOJENKÄSITTELYN ERIKOISTUMISOPINNOT

IT-OSAAJA, TIETOJENKÄSITTELYN ERIKOISTUMISOPINNOT IT-OSAAJA, TIETOJENKÄSITTELYN ERIKOISTUMISOPINNOT KOULUTUKSEN KOHDERYHMÄ SISÄLTÖ Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet uusien tietoteknisten menetelmien ja välineiden hyödyntämiseen.

Lisätiedot

DESIGO. Rakennusautomaatiojärjestelmä, joka kasvaa vaatimusten mukaan DESIGO. astustamattomasti. Siemens Building Technologies DESIGO PX 1

DESIGO. Rakennusautomaatiojärjestelmä, joka kasvaa vaatimusten mukaan DESIGO. astustamattomasti. Siemens Building Technologies DESIGO PX 1 DESIGO Rakennusautomaatiojärjestelmä, joka kasvaa vaatimusten mukaan 1 Kaikkiin kohteisiin oikea ratkaisu SIGMAGYR Integral Visonik DESIGO Unigyr Synco Kommunikoivat säätimet Stand-alone säätimet Järjestelmätuotteet

Lisätiedot

Tietojärjestelmien itsepuolustus Reaktiivisuudesta ennakointiin

Tietojärjestelmien itsepuolustus Reaktiivisuudesta ennakointiin Tietojärjestelmien itsepuolustus Reaktiivisuudesta ennakointiin IBM Tietoliikennepalvelut Sami Kuronen, CCIE#4522 Agenda IBM ja -lyhyt historiikki Tietoturvaratkaisujen haasteet n visio tietoturvasta IBM

Lisätiedot

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät

Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Kiinteistöjen tietoverkkoinfrastruktuurin modernit ratkaisut ja kehitysnäkymät Veijo Happonen DAXTUM OY Gsm: 040-5254232, e-mail: veijo.happonen@daxtum.com BAFF / Automaatio Talotekniikassa LUENNON SISÄLTÖ

Lisätiedot

Mitä uutta ConfigMgr 2012 SP2 ja 2016? Panu Saukko ProTrainIT Oy panu.saukko@protrainit.fi

Mitä uutta ConfigMgr 2012 SP2 ja 2016? Panu Saukko ProTrainIT Oy panu.saukko@protrainit.fi Mitä uutta ConfigMgr 2012 SP2 ja 2016? Panu Saukko ProTrainIT Oy panu.saukko@protrainit.fi Pääkehityskohteet Mobiililaitehallinta Cloud first, mobile first näkyy käytännössä Windows 10 tuki Nykyisten ominaisuuksien

Lisätiedot

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi Hotellinx Suite vastaanoton kurssi 23.9.2008, 21.10.2008, 25.11.2008 Kurssin tavoitteena on helpottaa ja tehostaa vastaanoton toimintaa hyödyntämällä monipuolisesti Hotellinx Suite ohjelmaa. Kurssi sopii

Lisätiedot

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017

AVOIMET KOULUTUKSET. kevät ja syksy 2017 AVOIMET KOULUTUKSET kevät ja syksy 2017 WISTEC TRAINING OY ITÄMERENKATU 1, 00180 HELSINKI INFO@WISTEC.FI PUH. 030 670 5320 (MA-PE KLO 9-17) WWW.WISTEC.FI TERVETULOA KOULUTUKSIIN! Löydät koulutustarjontamme

Lisätiedot

Verkottunut suunnittelu

Verkottunut suunnittelu Rintekno Oy / JMM / 10.1.2002 Verkottunut suunnittelu DOKUMENTTI- POHJAINEN Tarkastus ja hyväksyntä Automaattinen dokumenttien luonti MALLIPOHJAINEN 2D:SSÄ JA 3D:SSÄ Tarkastus ja hyväksyntä Virtuaaliset

Lisätiedot

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö

Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen. Joulukuu 2010. Siemens Osakeyhtiö Älykkäät sähköverkot puuttuuko vielä jotakin? Jukka Tuukkanen Smart grid mahdollistaa tulevaisuuden vision toteutumisen Strateginen suunnittelu Mistä aloittaa? Mihin investoida? Mitä teknologioita valita?

Lisätiedot

Semanttinen Web. Ossi Nykänen Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), DMI / Hypermedialaboratorio W3C Suomen toimisto

Semanttinen Web. Ossi Nykänen Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), DMI / Hypermedialaboratorio W3C Suomen toimisto Semanttinen Web Ossi Nykänen ossi.nykanen@tut.fi Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), DMI / Hypermedialaboratorio W3C Suomen toimisto Esitelmä "Semanttinen Web" Sisältö Konteksti: W3C, Web-teknologiat

Lisätiedot

Visual Case 2. Miika Kasnio (C9767) 23.4.2008

Visual Case 2. Miika Kasnio (C9767) 23.4.2008 Visual Case 2 Miika Kasnio (C9767) 23.4.2008 Työn tarkasti: Jouni Huotari 24.4.2008 1 SISÄLTÖ 1. TYÖN LÄHTÖKOHDAT... 2 2. PERUSTIEDOT... 2 3. ASENTAMINEN... 2 4. OMINAISUUDET... 3 4.1. UML-kaaviot... 4

Lisätiedot

XPages käyttö ja edut Jarkko Pietikäinen toimitusjohtaja, Netwell Oy

XPages käyttö ja edut Jarkko Pietikäinen toimitusjohtaja, Netwell Oy IBM Collaboration Forum ٨.٣.٢٠١١ XPages käyttö ja edut Jarkko Pietikäinen toimitusjohtaja, Netwell Oy ٢٠١١ IBM Corporation Domino-sovelluskehitys Nopea kehitysympäristö (Rapid application development,

Lisätiedot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon perusteet (OPH ) Tutkinnon osa

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon perusteet (OPH ) Tutkinnon osa Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon perusteet 1.1.2018 (OPH-2653-2017) Tutkinnon osa Lyhyt kuvaus Tilauskoodi 1. Tietokonejärjestelmät (30 osp) tietokonejärjestelmän sekä laitteistojen asennukset.

Lisätiedot

KOULUTUSPALVELUT Kurssiluettelo 2013

KOULUTUSPALVELUT Kurssiluettelo 2013 KOULUTUSPALVELUT Kurssiluettelo 2013 DeltaV AMS Kenttälaitteet YLI 50 KOULUTUSKESKUSTA 35:SSÄ MAASSA YMPÄRI MAAILMAA Meillä on ilo tarjota kurssiluetteloamme 2013. Kurssimme ja opettajamme ovat auttamassa

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Elisa Toimisto 365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Elisa Toimisto 365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Elisa Toimisto 365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6

Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kannettava sähköverkon analysaattori AR6 Kompakti huippuominaisuudet omaava digitaalinen mittalaite soveltuu erinomaisesti sähköverkon energiatehokkuuden analysoimiseen AR6:n ominaisuuksia: Se ottaa jänniteaallosta

Lisätiedot

Teollinen internet ja 5G (5GTI) -toimenpidevalmistelu. Trial-seminaari 7.5.2014 Mika Klemettinen, Tekes

Teollinen internet ja 5G (5GTI) -toimenpidevalmistelu. Trial-seminaari 7.5.2014 Mika Klemettinen, Tekes Teollinen internet ja 5G (5GTI) -toimenpidevalmistelu Trial-seminaari 7.5.2014 Mika Klemettinen, Tekes Tekes valmistelee toimenpiteitä teollisen internetin ja 5G:n alueille Tekesin on käynnistänyt teollisen

Lisätiedot

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ

IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3XCITE JÄRJESTELMÄ IQ3xcite-järjestelmän esittely Tämän päivän rakennusten hallinnointi ja valvonta on aina vain kehittyneempää. Rakennusautomaatiojärjestelmä tulee räätälöidä jokaisen asiakkaan tarpeiden

Lisätiedot

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi

Hotellinx Suite vastaanoton kurssi Hotellinx Suite vastaanoton kurssi 17.4.2012 & 22.5.2012 Kurssin tavoitteena on helpottaa ja tehostaa vastaanoton toimintaa hyödyntämällä monipuolisesti Hotellinx Suite ohjelmistoa. Kurssi sopii vastaanotossa

Lisätiedot

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015

Salcom Learning. käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Salcom Learning käyttäjäkoulutukset syksy 2015 Tervetuloa avoimiin koulutuksiin, webinaareihin ja verkkokursseille! Koulutukset alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 16.00. Ilmoittautumiset ja lisätiedot www.salcomlearning.fi,

Lisätiedot

Fr. Sauter AG, per. 1910 Grindelwald, Aikakytkin katuvaloille perheyritys, pääkonttori Basel. Sveitsiläisellä tarkkuudella energiaa säästäen

Fr. Sauter AG, per. 1910 Grindelwald, Aikakytkin katuvaloille perheyritys, pääkonttori Basel. Sveitsiläisellä tarkkuudella energiaa säästäen Automaatio-osaamista osaamista vuodesta 1984 Perustettu 1984 Yksityinen osakeyhtiö Henkilöstö 10 Liikevaihto 3 M Prosessiautomaation kenttälaitteet virtaus- ja painemittaukset päästömittaukset, analysaattorit

Lisätiedot

Asiakkaan energiatalouden optimointi

Asiakkaan energiatalouden optimointi Asiakkaan energiatalouden optimointi Rakennusautomaatiolla energiatehokkuuteen - teemapäivä 4.6.2009 YIT Kiinteistötekniikka Oy, Kimmo Liukkonen 1 Rakennusautomaatiolla energiatehokkuuteen Sisältö 1. YIT

Lisätiedot

AutoLog Wi-Fi Sensor Network Langaton Anturiverkko

AutoLog Wi-Fi Sensor Network Langaton Anturiverkko AutoLog 1 AutoLog Wi-Fi Sensor Network Langaton Anturiverkko Langaton Wi-Fi anturiverkko (2.4GHz) Analogiatulot, digitaalitulot ja digitaalilähdöt langattomasti Vähävirtaiset anturilaitteet toimivat jopa

Lisätiedot

Web sovelluksen kehittäminen sähkönjakeluverkon suojareleisiin

Web sovelluksen kehittäminen sähkönjakeluverkon suojareleisiin TEKNILLINEN KORKEAKOULU / VAASAN YLIOPISTO Diplomityöesitelmä Web sovelluksen kehittäminen sähkönjakeluverkon suojareleisiin Timo Ahola 2006 Web sovellus Web palvelut joiden avulla laite voidaan liittää

Lisätiedot

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x

Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x Kurssikirje VOIKUKKIA-ohjaajakoulutus Paikka x AIKA: päivämäärät ja kellonajat PAIKKA: Osoite ja yhteystiedot Tervetuloa koulutukseen! Koulutus antaa valmiudet toimia huostaanotettujen lasten vanhempien

Lisätiedot

SQL Server 2008 asennus

SQL Server 2008 asennus SQL Server 2008 asennus 1. Yleistä... 3 2. Edellytykset... 3 3. SQL Server 2008 Express asennus... 4 4. Yhteystiedot... 6 2/6 1. YLEISTÄ Tässä ohjeessa käydään vaiheittain Microsoft SQL Server 2008 tietokantaohjelmiston

Lisätiedot

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta

TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta TW- EAV510 ketjutustoiminto (WDS): Kaksi TW- EAV510 laitetta WDS- VERKON RAKENTAMINEN OSA 1: JOHDANTO WDS- tekniikalla voidaan jatkaa langatonta verkkoa käyttämällä tukiasemia siltana, jolloin verkkoa

Lisätiedot

SMART BUSINESS ARCHITECTURE

SMART BUSINESS ARCHITECTURE SMART BUSINESS ARCHITECTURE RAJATTOMAN VERKON ALUSTA Mihail Papazoglou, järjestelmäasiantuntija Agenda Markkinatrendit Miksi Smart Business Architecture? LAN Security Yhteenveto 2010 Cisco Systems, Inc.

Lisätiedot

INSPIRE ArcGIS-tuotteilla. Ulla Järvinen ja Jussi Immonen INSPIRE-koulutuksessa

INSPIRE ArcGIS-tuotteilla. Ulla Järvinen ja Jussi Immonen INSPIRE-koulutuksessa INSPIRE ArcGIS-tuotteilla Ulla Järvinen ja Jussi Immonen INSPIRE-koulutuksessa 14.10.2010 ArcGIS-teknologian avulla organisaatiot voivat kehittää palvelujaan ja tehostaa toimintaansa... Improving How We

Lisätiedot

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Sivu 1/5 Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Laskelma HomePNA-tekniikkaa hyödyntävästä kiinteästä laajakaistaisesta internet-ratkaisusta taloyhtiöille. Ympäristönä voi olla erityyppiset

Lisätiedot

IIO10200 Tietokantaohjelmointi (4 op)

IIO10200 Tietokantaohjelmointi (4 op) IIO10200 Tietokantaohjelmointi (4 op) Opintojakson esittely Jouni Huotari S2008 http://student.labranet.jamk.fi/~huojo/opetus/iio10200/ Tavoitteena on, että opiskelija: Osaa SQL-kielen perusteet Taulujen

Lisätiedot