Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 1.9.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 1.9."

Transkriptio

1 31 Aika keskiviikko klo Paikka Ortodoksinen Kulttuurikeskus, Alasali Kauppakatu 44, Joensuu 42 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 6: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Todettiin. 43 MYR:n pöytäkirja 3/2010 (MYR:n pj.) Maakunnan yhteistyöryhmän pidetyn kokouksen pöytäkirja merkitään tietoon saatetuksi. 44 Pöytäkirjan tarkastajien valinta (MYR:n pj.) Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Pirjo Leskinen ja Anssi Niskanen. 45 Pysyvän asiantuntijan vaihtuminen maakunnan yhteistyöryhmässä ammattikorkeakoulu on nimennyt tutkimus- ja kehittämispäällikkö Anne Ilvosen kehittämisjohtaja Lasse Neuvosen tilalle maakunnan yhteistyöryhmän pysyväksi asiantuntijaksi ja ammattikorkeakoulu -liikelaitoksen edustajaksi ko. ryhmässä. Päätöksen taustana ovat organisaatio- ja tehtävämuutokset ammattikorkeakoulussa. Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 1.9. (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä kutsuu tutkimus- ja kehittämispäällikkö Anne Ilvosen kehittämisjohtaja Lasse Neuvosen tilalle maakunnan yhteistyöryhmän pysyväksi asiantuntijaksi ja ammattikorkeakoulu - liikelaitoksen edustajaksi. 46 Ohjelmakauden rahoitustilanne Pohjois-Karjalassa Itä-Suomen -toimenpideohjelman :n ja valtion rahoituskehyksestä (n. 157 milj. euroa) on varattu n. 92 milj. euroa (58 %). Toimintalinjan 1 rahoituskehyksestä on sidottu n. 53 % (tilanne 28.9.), toimintalinjan 2 rahoituskehyksestä on varattu n. 59 % ja toimintalinjan 3 kehyksestä n. 70 %.

2 32 Manner-Suomen ESR-ohjelman Itä-Suomen suuralueosion ESR:n ja valtion rahoituskehyksestä (n. 76 milj. euroa) on varattu n. 51 milj. euroa (68 %). Toimintalinjan 1 rahoituskehyksestä on varattu n. 61 %, toimintalinjan 2 n. 79 %, toimintalinjan 3 n. 67 % ja toimintalinjan 4 kehyksestä n. 45 %. (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä merkitsee asian tietoon saatetuksi. 47 ELY-keskuksen osavuosikatsaus -yritysrahoitukseen Maakunnan yhteistyöryhmälle saatetaan tiedoksi ELY-keskuksen myöntämät -tuet yrityksille (TL 1) ajalla Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä merkitsee asian tietoon saatetuksi. 48 Hankkeiden käsittely Sihteeristö esittää tässä maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa tietoon saatettavaksi, käsiteltäväksi tai keskusteltavaksi seuraavat hankkeet: Hankkeen nimi ja toteutusaika TL Rahoitusta haettu Hakija Haettu EU + valtio Julkinen rahoitus Kokonaiskust. Rahoittajan esitys Esitys Metsä- ja puuklusteri, bioenergia Pohjois-Karjalasta energiatehokkaan puurakentamisen edelläkävijä ( ) Bioenergian tuotanto- ja jalostusterminaali ( ) 2 2 Joensuun Tiedepuisto Oy ammattikorkeakoulu Myönteinen MYR (kielteinen) Muovi- ja metalliklusteri Kivi- ja kaivannaisklusteri Elintarvikeklusteri Matkailuklusteri Reiteistä traileiksi ( ) (myönteinen)

3 33 Hankkeen nimi ja toteutusaika TL Rahoitusta haettu Hakija Haettu EU + valtio Julkinen rahoitus Kokonaiskust. Rahoittajan esitys Esitys ICT-klusteri Hyvinvointiklusteri OsaKe - Ikäosaamisen ja omaehtoisen itsehoidon vahvistaminen ja monialainen verkottuminen itsenäisen kotona asumisen tueksi ( ) 3 Juuan kunta (myönteinen) Kulttuuriklusteri Klustereiden rajapinnat ammattikorkeakoulu Visualisointitehdas - Innovaatiotoiminnan visualisointiympäristön investoinnit Pohjois-Karjalassa ( ) Atomikerroskasvatuslaitteiston ja höyrystimen hankinta, ALD EVA ( ) 2 2 Itä-Suomen yliopisto Myönteinen MYR (myönteinen) Ympäristöalan hankkeet Elinkeinotoimintaa edistävien vesihuoltoratkaisujen kehittäminen Juuan kunnassa ( ) Nurmeksen kaupunki, Jvpuhdistamon tehostaminen ( ) 3 3 Juuan kunta Nurmeksen kaupunki Myönteinen MYR (myönteinen) Muut Yritysten koulutustarpeista osaamiseksi ( ) Maahanmuuton mahdollisuudet ja käytännöt ( ) ESR 1 ESR Myönteinen MYR (myönteinen) Sihteeristö on käsitellyt hankkeita kokouksessaan Maakunnan yhteistyöryhmän hyväksymän ja maakuntaliiton maakuntahallituksen vahvistaman työjärjestyksen 5 :n 13 kohdan mukaan:

4 34 Maakunnan yhteistyöryhmä käsittelee rahoituksen myöntävän ministeriön, sen hallinnonalan viranomaisen tai muun toimijan taikka maakunnan liiton valmistelemia aluekehityksen kannalta merkittäviä hankkeita ja antaa niistä lausunnon rahoituksen myöntävälle taholle. Liikesalaisuuden piiriin kuuluvia tietoja sisältäviä yrityshankkeita ei käsitellä yhteistyöryhmässä. Yhteistyöryhmässä käsiteltäviä hankkeita ovat: - alueiden kehittämislain 28 :n 1 momentin mukaiset yhteistyösopimukset - hankkeet, joihin on haettu EU:n ja valtion vastinrahoitusta yhteensä yli euroa - valtakunnalliset tai suurempaan hankekokonaisuuteen liittyvät hankkeet ja/tai ylimaakunnalliset hankkeet. Em. rajoja sovelletaan osuudesta ylimaakunnallisissa hankkeissa. - muutkin hankkeet, mikäli esittelijä tai rahoittajataho sitä haluaa. Maakunnan yhteistyöryhmä 1 (Raisa Lappeteläinen/1a ja Ari Niiranen/1b) katsoo, että seuraavat hankkeet ovat Manner-Suomen ESR-ohjelman Itä-Suomen suuralueosion ja Itä- Suomen -toimenpideohjelman mukaisia ja toteuttavat niiden toimintalinjoja 1 (ESR) ja 3 (). Maakunnan yhteistyöryhmä suosittelee Pohjois- Karjalan ELY-keskukselle EU-rahoituksen myöntämistä hankkeille: a) Yritysten koulutustarpeista osaamiseksi (ESR/TL 1) b) Elinkeinotoimintaa edistävien vesihuoltoratkaisujen kehittäminen Juuan kunnassa (/TL 3) 2 (Raisa Lappeteläinen/2a, Timo Tanskanen/2b ja Ari Niiranen/2c) merkitsee tietoon saatetuksi, että valmistelee myönteistä rahoituspäätöstä seuraaville hankkeille: a) Maahanmuuton mahdollisuudet ja käytännöt (ESR/TL 4) b) Reiteistä traileiksi (/TL 3) c) Nurmeksen kaupunki, Jv-puhdistamon tehostaminen (/TL 3) 3 (Pentti Hyttinen) katsoo, että seuraavat hankkeet ovat Itä-Suomen toimenpideohjelman mukaisia ja toteuttavat sen toimintalinjaa 2. Maakunnan yhteistyöryhmä suosittelee maakuntaliitolle EU-rahoituksen myöntämistä hankkeille: a) Pohjois-Karjalasta energiatehokkaan puurakentamisen edelläkävijä (/TL 2) b) Visualisointitehdas - Innovaatiotoiminnan visualisointiympäristön investoinnit Pohjois-Karjalassa (/TL 2) 4 (Pentti Hyttinen) merkitsee tietoon saatetuksi, että valmistelee myönteistä rahoituspäätöstä seuraaville hankkeille: a) OsaKe - Ikäosaamisen ja omaehtoisen itsehoidon vahvistaminen ja monialainen verkottuminen itsenäisen kotona asumisen tueksi (/TL 3) b) Atomikerroskasvatuslaitteiston ja höyrystimen hankinta, ALD EVA (/TL 2) 5 (Pentti Hyttinen) merkitsee tietoon saatetuksi, että valmistelee kielteistä päätöstä seuraavalle hankkeelle: a) Bioenergian tuotanto- ja jalostusterminaali.

5 35 49 EU-rakennerahastojen kansallinen joustovaraus äkillisiin rakennemuutostilanteisiin Seuraavat henkilöt eivät osallistuneet esteellisinä päätöksentekoon: - Ari Niiranen (päätösehdotuksen kohdat 1a ja 2a) - Pentti Hyttinen (päätösehdotuksen kohta 2b) - Risto Poutiainen (päätösehdotuksen kohta 2b) - Pirjo Rämänen (päätösehdotuksen kohta 2b) - Pertti Ryynänen (päätösehdotuksen kohta 2c) - Hannu Puhakka (päätösehdotuksen kohta 3a) - Tiina Tolvanen (päätösehdotuksen kohta 4b) - Perttu Vartiainen (päätösehdotuksen kohta 4b). Kansallisella joustovarauksella tarkoitetaan rakennerahastolain 10 :n mukaisesti äkillisistä rakennemuutosongelmista aiheutuviin menoihin käytettävää sekä ohjelman hallintoviranomaisen varainkäytön joustavuuden varmistamiseen varaamaa ohjelmareservin osaa, jota voidaan käyttää toimenpideohjelman toteuttamiseen. Ohjelmien hallintoviranomainen työ- ja elinkeinoministeriö voi jättää jakamatta joustovarausta varten vuosittain harkitsemansa suuruisen valtuuden, joka vuonna 2010 on viisi prosenttia toimenpideohjelmien vuoden 2010 rahoituskehyksestä. Kansallinen joustovaraus voidaan ottaa käyttöön, kun yksittäistä kuntaa tai seutukuntaa uhkaa esim. äkillinen huomattavan suuri työpaikkojen väheneminen. Kansallisen varauksen varoja voidaan myöntää myös valtioneuvoston nimeämien äkillisten rakennemuutosalueiden ulkopuolisille seutukunnille/kunnille. Vuonna 2010 jaettu (2/2010) ja haettavissa oleva rahoitus Itä-Suomessa: Joustovaraus 2010 EU+valtio Jaettu Jakamatta ESR Maakunnan liitto ja vastaavat kansallisen joustovarauksen ja rakennemuutosmäärärahojen käytön koordinoinnista aluetasolla. Ne laativat yhdessä varoja kokevan hakemuksen/suunnitelman, joka tulee käsitellä maakunnan yhteistyöryhmässä tai sen sihteeristössä ja toimittaa tiedoksi suuralueen muille maakunnan yhteistyöryhmille. Suunnitelman laadinnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota työllisyys- ja työpaikkavaikutuksiin. Työ- ja elinkeinoministeriö pyytää maakunnan liittoa tai ta jättämään tarvittaessa hakemuksensa kansallisesta varauksesta mennessä. Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksissaan 18.8., 1.9., ja Liite 7: Työ- ja elinkeinoministeriön päätös : Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys -tavoitetta toteuttavien toimenpideohjelmien kansallisen joustovarauksen varojen jako välittävien toimielimien käytettäväksi äkillisen rakennemuutoksen lieventämiseen. (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä merkitsee tietoon saatetuksi 1 hakemuksen kansallisesta joustovarauksesta äkillisiin rakennemuutostilanteisiin

6 36 2 Pohjois-Savon hakemuksen kansallisesta varauksesta äkillisiin rakennemuutostilanteisiin 3 työ- ja elinkeinoministeriön päätöksen , liite maakunnan yhteistyöasiakirja Rakennerahastolain (1401/2006) 21 :n mukaan maakunnan yhteistyöasiakirjan valmisteluun liittyen maakunnan yhteistyöryhmä yhteen sovittaa seuraavan varainhoitovuoden aluekehitysrahastosta osarahoitettavan toimenpideohjelman rakennerahastovarojen ja niitä vastaavan kansallisen rahoitusosuuden kohdentumisen maakunnassa rakennerahasto-ohjelmaa rahoittaville valtion viranomaisille, maakunnan liitolle ja muille rakennerahasto-ohjelman rahoitukseen osallistuville. Rakennerahastoasetuksen 4 (311/2007, muut. 1656/2009) mukaan työ- ja elinkeinoministeriön kultakin suuralueelta nimeämän ELY-keskuksen tehtävänä on valmistella maakunnan yhteistyöasiakirjojen laatimista varten arviot ESR-varojen ja valtion kansallisen rahoituksen määrästä ja kohdentamisesta hallinnonaloittain sekä arvio ohjelmareservin tarpeesta kussakin maakunnassa. ESR-suunnitelmat ovat osa maakuntien yhteistyöasiakirjoja, ne valmistellaan alueellisessa yhteistyössä ja maakunnan yhteistyöryhmät neuvottelevat niistä ten kanssa. Rakennerahastolain (1401/2006) 21 :n mukaan maakunnan yhteistyöasiakirjan valmisteluun liittyen maakunnan yhteistyöryhmä yhteen sovittaa seuraavan varainhoitovuoden sosiaalirahastosta osarahoitettavan toimenpideohjelman alueellisen osion rakennerahastovarat ja niitä vastaavan kansallisen rahoitusosuuden asianomaiselle hallinnonalalle sovitun rahoituskehyksen mukaan, jollei rahoituskehyksestä poikkeamiseen ole maakunnan kehitykseen liittyviä tai muita painavia syitä. Maakunnan yhteistyöasiakirjaan tulee seuraavan varainhoitovuoden jakoa ja sitä seuraavan vuoden talousarvioehdotusta koskevia neuvotteluja varten sisältyä ainakin: 1. arvio ohjelman rakennerahastovarojen ja vastaavan valtion rahoitusosuuden tarpeista sekä kuntarahoituksesta ja muun julkisen rahoituksen osuuksista toimintalinjoittain ja hallinnonaloittain; 2. arvio toimenpideohjelman rakennerahastovarojen ja vastaavan valtion rahoituksen jakaumasta hallinnonaloittain; 3. arviot 2 kohdassa tarkoitettujen varojen kunkin hallinnonalan keskeisistä tavoitteista; 4. arvio ohjelmareservin tarpeesta maakunnassa; 5. tieto rakennerahasto-ohjelman painotuksista; 6. tieto hankkeiden valintakriteerien alueellisesta soveltamisesta, jos yhteistyöryhmä on siitä päättänyt. Maakunnan yhteistyöasiakirja sisältää kaksi vuotta. Esitys vuodelle 2011 toimii pohjana vuoden 2011 varojen jakoa varten. Vuotta 2012 koskevaa arviota käytetään vuoden 2012 valtion talousarvioesityksen valmistelun lähtökohtana. Tarkoitus on, että vuonna 2011 jaetaan - ja ESR-ohjelmien vuosikehysten lisäksi 20 % lisävaltuutta, joka vähennetään vuoden 2013 ohjelmakehyksistä. Vuoden 2011 rakennerahastovarojen jakovalmistelua varten pyydetään tarkistamaan syksyllä 2009 laaditut suunnitelmat varojen kohdentamisesta.

7 37 Valtioneuvoston vuosien kehyspäätöksen mukaisesti rakennerahastoohjelmien rahoitusta suunnataan suhdannetilanteen edellyttämällä tavalla mahdollisimman nopeasti yrittäjyyttä, uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja luoviin toimenpiteisiin sekä työllisyys- ja koulutustoimenpiteisiin Maakunnan yhteistyöryhmän hyväksymä maakunnan yhteistyöasiakirja sekä rahoitustaulukot on pyydetty toimittamaan työ- ja elinkeinoministeriölle mennessä. Näillä tehdyillä ratkaisuilla Pohjois-Karjalassa on vuonna 2013 käytettävissä seuraavat myöntövaltuudet: - -rahoitusta n. 2,920 milj. ja valtion vastinrahoitusta n. 6,761 milj. - ESR:n ja valtion rahoitusta yht. noin 3 milj.. Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksissaan 18.8., 1.9., ja Liite 8: maakunnan yhteistyöasiakirja (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä 1 hyväksyy maakunnan yhteistyöasiakirjan merkitsee tietoon saatetuksi rakennerahastolain 21 :n mukaisen suunnitelman maaseuturahaston alueellisesta rahoituksesta sekä Euroopan kalatalousrahaston (EKTR) alueellisesta rahoituksesta Pohjois-Karjalassa. 51 POKAT maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelma Leena Turunen saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana (klo 10.30). Aluehallintouudistus laajensi maakunnan liittojen alueellisia yhteensovittamistehtäviä. Osana tätä muutosta vahvistetaan maakuntaohjelman ja sen toteuttamissuunnitelman merkitystä alueellista ohjelmatyötä kokoavana ja toimenpiteitä suuntaavana asiakirjana. Maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelman tulee sisältää maakuntaohjelman painotukset ja toimintalinjat. Yksityiskohtaisesti toteuttamissuunnitelman sisältö on määritelty alueiden kehittämisestä annetun asetuksen (1837/2009) 9 :ssä. Saman asetuksen 10 :n mukaan maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelman aikataulu sovitetaan yhteen valtion aluehallintoviranomaisten ohjausaikataulun kanssa. Maakuntaohjelma ja sen toteuttamissuunnitelma ovat keskeinen osa aluehallinnon suunnittelua. Vuonna 2010 toteuttamissuunnitelmalla on erityisesti kolme käyttötarkoitusta: 1 Maakuntaohjelman jäsentäminen toteuttamista varten 2 Valtion aluehallintoviranomaisten strategisten tulossopimusten toteutumisen arviointi ja tarvittavien muutosehdotusten tekeminen 3 Alueellisten näkemysten tuottaminen ELY/AVI strategia-asiakirjan laadintaa varten.

8 38 Maakunnan yhteistyöasiakirja (MYAK) valmistellaan rinnakkain toteuttamissuunnitelman kanssa ja MYAK toimii TOTSUN osana. Toteuttamissuunnitelma tulee laatia totutun mukaisesti laajalla yhteistyöllä ja se hyväksytään maakunnan yhteistyöryhmän käsittelyn (13.10.) jälkeen maakuntahallituksessa (25.10.). Toteuttamissuunnitelma tulee valmistella mennessä. Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksissaan 18.8., 1.9., ja Asiaa kokouksessa esittele aluekehityspäällikkö Eira Varis maakuntaliitosta. (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä käsittelee POKAT maakuntaohjelman toteuttamissuunnitelman ja Pohjois-Savon ten esitykset strategisten tulossopimusten tarkistamisesta vuodelle 2011 Vuoden 2009 syyskaudella silloinen ELY-muutosryhmä valmisteli ELY-keskuksen strategisen tulossopimusesityksen, jonka pohjalta käytiin tulosneuvottelut ohjaavien ministeriöiden kanssa. Näihin tulosneuvotteluihin perustuen tehtiin työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) ja ELY-keskuksen välinen strateginen tulossopimus vuosille , jossa sopimuksessa viitataan sisältöjen osalta strategiseen tulossopimusesitykseen siinä muodossa kuin niistä sovittiin em. tulosneuvotteluissa. Tällä suunnittelukierroksella ten tuli tehdä välttämättömät muutosehdotukset strategiseen tulossopimukseen vuotta 2011 koskien. Tarkistusta varten ELY-keskuksille on toimintalinjoittain tehty ministeriötasolta toimeksiantoja asioista, joihin ten on pitänyt ottaa kantaa tarkistusehdotuksessaan. Lisäksi ELY-keskuksen tarkistusehdotukseen sisältyvät ne asiat, jotka maakuntaohjelman uusien linjausten pohjalta tulee ottaa huomioon strategisen tulossopimuksen tarkistuksessa. Tätä varten on saanut maakuntaliitolta esitykset ja ELYkeskus on ottanut ne mukaan tarkistusehdotukseen siltä osin kuin ko. asiat eivät sisälly jo olemassa olevaan strategiseen tulossopimukseen. Edellä olevan pohjalta valmisteltuna on oheisena ELY-keskuksen strategisen tulossopimuksen tarkistusehdotus TEM:n edellyttämällä tarkistuslomakkeella (liite 1) esitettynä. Lisäksi tarkistusehdotukseen kuuluvat myös tulostavoite-esitykset (liite 2) ja toimintamenomäärärahaesitykset (liite 3). Tarkistusehdotus tehdään samalla painopiste- ja toimintalinjajakopohjalla kuin on ollut käytössä jo olemassa olevassa strategisessa tulossopimuksessa: A: ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA VÄESTÖN HYVINVOINTI A1: Taloudellisen tilanteen edellyttämät elvytystoimet A2: Yritystoiminnan uudistaminen A3: Aluerakenteen kehittäminen ja liikennejärjestelmän toimivuus A4: Maaseudun elinvoimaisuus ja elinkeinot A5: Osaaminen, koulutus ja kulttuuri A6: Väestön ikääntyminen ja työvoimapolitiikka A7: Maahanmuutto ja kotouttaminen

9 39 B: ILMASTONMUUTOKSEN HILLINTÄ JA KESTÄVÄ KEHITYS B1: Kestävä yhdyskuntakehitys ja hyvä elinympäristö B2: Ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen B3: Ympäristönsuojelu ja ekotehokkuus B4: Luonnonsuojelu B5: Vesivarojen käyttö ja hoito C: ELY-KESKUSTEN TOIMINNAN KEHITTÄMINEN C1: Toiminnan asiakaslähtöinen kehittäminen C2: Yhteistyö maakuntaliiton, AVIn ja muiden sidosryhmien kanssa C3: Johtaminen ja toimintakulttuuri Itä-Suomen alueella Pohjois-Savon vastaa em. toimintalinjojen mukaisista tehtävistä ja toiminnoista kokonaan toimintalinjan A3 (Aluerakenteen kehittäminen ja liikennejärjestelmän toimivuus) osalta, pääosin toimintalinjan A7 (Maahanmuutto ja kotouttaminen) osalta ja toimintalinjan A5 (Osaaminen, koulutus ja kulttuuri) osalta osittain (kirjasto-, liikunta-, nuoriso- ja oppilaitosrakentamisasiat). Strategisen tulossopimuksen tarkistusehdotuksen rinnalla on valmisteltu ELYkeskusta ohjaavien ministeriöiden ohjeistuksen perusteella toiminnallisia tulossopimuksia. toimitti strategisen tulossopimuksen tarkistusehdotuksen ohjaaville ministeriöille annetun määräajan mukaisesti Tulosneuvottelut asiaa koskien järjestetään Itä-Suomen ja Keski-Suomen ELYkeskusten yhteisen strategiaseminaarin yhteydessä Kuopiossa , joka neuvottelu keskittyy kunkin ELY-keskuksen strategisen tulossopimuksen tarkistusehdotukseen vuotta 2011 koskien. Tähän neuvotteluun osallistuvat ELY-keskuksen lisäksi myös maakuntaliiton edustajat. Seuraavana päivänä, , em. Kuopion strategiaseminaarissa pidetään osallistujajoukoltaan laajempi strategiaseminaari, jonka tähtäin on aikavälillä Tuolloin käydään tavallaan lähetekeskustelu ten strategista tulossuunnittelua varten vuosia koskien. Samalla tilaisuus toimii yhtenä avauksena myös seuraavan hallituksen hallitusohjelman valmistelua varten ten edustamien toimialojen osalta. Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan Asiaa kokouksessa esittelee ELY-keskuksen edustaja. (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä käsittelee 1 ELY-keskuksen esityksen strategisen tulossopimuksen tarkistamisesta vuodelle Pohjois-Savon ELY-keskuksen esityksen strategisen tulossopimuksen tarkistamisesta vuodelle Asiaa kokouksessa esitteli ylijohtaja Ari Niiranen ELY-keskuksesta.

10 40 53 Hankehakemuslistat Pohjois-Karjalassa EU:n alueellinen kilpailukyky- ja työllisyystavoitteen mukaisten rakennerahasto-ohjelmien - Itä-Suomen -toimenpideohjelman ja ESR-ohjelman Itä-Suomen suuralueosion - rahoitusta voi hakea jatkuvasti. Keskitetyn käsittelyn vuoksi hakemukset pyydettiin toimittamaan viimeistään ja Tekesille osoitetut julkisen tutkimuksen hakemukset viimeistään Tällä hakukierroksella haettiin myös hankkeita, jotka toteuttavat teknologiateollisuuden kehittämisohjelmaa. Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan (Sihteeristön pj.) Maakunnan yhteistyöryhmä merkitsee asian tietoon saatetuksi. 54 Seuraava kokous (MYR:n pj.) kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona klo Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo POHJOIS-KARJALAN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ Riitta Myller puheenjohtaja Tuija Astikainen pöytäkirjanpitäjä Tarkastus Edellä oleva pöytäkirja tarkastettiin Pirjo Leskinen Anssi Niskanen Nähtävänä pito maakuntaliiton toimistossa 25. päivänä lokakuuta Jari Aho hallinto- ja talousjohtaja

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 17.6.

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 17.6. 36 Aika torstai 28.8.2008 klo 10.05 10.50 Paikka Valtion virastotalo/islh, auditorio Torikatu 36, Joensuu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 8: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti

Lisätiedot

Pöytäkirja 4/2011. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika perjantai klo Kulttuurikeskus Karjalantalon Sali Siltakatu 1, Joensuu

Pöytäkirja 4/2011. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika perjantai klo Kulttuurikeskus Karjalantalon Sali Siltakatu 1, Joensuu 25 Aika perjantai 2.9.2011 klo 10.06 12.24 Paikka Kulttuurikeskus Karjalantalon Sali Siltakatu 1, Joensuu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 7: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti

Lisätiedot

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 30.9.

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 30.9. 4 Pielisjoen linna Siltakatu 80100 Joensuu 10.10.008 Aika perjantai 10.10.008 klo 10.07 1.4 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 5 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 9: Läsnäolijat.

Lisätiedot

Pöytäkirja 4/2008. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika tiistai 17.6.2008 klo 9.33 10.51 Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu

Pöytäkirja 4/2008. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika tiistai 17.6.2008 klo 9.33 10.51 Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu Pöytäkirja 4/008 9 Pielisjoen linna Siltakatu 80100 Joensuu 17.6.008 Aika tiistai 17.6.008 klo 9. 10.51 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 7:

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan Pöytäkirja 2/2005 12 Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika perjantai 15.3.2005 klo 10.03 10.52 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu 21 C, Joensuu 12 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Aika keskiviikko klo Metsäntutkimuslaitos, Joensuun toimintayksikkö, neuvottelutila Käpy Yliopistokatu 6, Joensuu

Aika keskiviikko klo Metsäntutkimuslaitos, Joensuun toimintayksikkö, neuvottelutila Käpy Yliopistokatu 6, Joensuu 9 Aika keskiviikko 15.3.2006 klo 10.05 11.55 Paikka Metsäntutkimuslaitos, Joensuun toimintayksikkö, neuvottelutila Käpy Yliopistokatu 6, Joensuu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 2: Läsnäolijat.

Lisätiedot

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 19.4.

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 19.4. 14 Aika keskiviikko 12.5.2010 klo 10.09 12.11 Paikka Karjalantalo, juhlasali Siltakatu 1, Joensuu 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 4: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti

Lisätiedot

Kokouksen alussa toimitusjohtaja Janne Puhakka Joensuun Töminä Oy:stä esitteli maakunnan yhteistyöryhmälle Kulttuurikeskus Karjalantalon toimintaa.

Kokouksen alussa toimitusjohtaja Janne Puhakka Joensuun Töminä Oy:stä esitteli maakunnan yhteistyöryhmälle Kulttuurikeskus Karjalantalon toimintaa. 1 Aika torstai..2011 klo 9.06 12.06 Paikka Kulttuurikeskus Karjalantalon Sali Siltakatu 1, Joensuu Kokouksen alussa toimitusjohtaja Janne Puhakka Joensuun Töminä Oy:stä esitteli maakunnan yhteistyöryhmälle

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 40 Aika torstai 13.10.2005 klo 9.02 10.14 Paikka Elokuvateatterikeskus Tapio, Sali 4 Kauppakatu 27, Joensuu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 6: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (6) MÄÄRÄYSKOKOELMA MAAKUNNAN YHTEISTYÖASIAKIRJAN LAATIMINEN. 1. Yleistä

SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (6) MÄÄRÄYSKOKOELMA MAAKUNNAN YHTEISTYÖASIAKIRJAN LAATIMINEN. 1. Yleistä SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (6) MÄÄRÄYSKOKOELMA SM 2007-01010/Ha-63 Annettu Nro 3 13.9.2007 Voimassaoloaika Toistaiseksi Säädösperuste Rakennerahastolaki (1401/2006) Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista

Lisätiedot

Liite 11: Läsnäolijat ja valtakirja. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Liite 11: Läsnäolijat ja valtakirja. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 50 Aika keskiviikko 13.12.2006 klo 10.08 11.32 Paikka Valtion virastotalo, auditorio Torikatu 36, Joensuu 73 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 11: Läsnäolijat ja valtakirja. (MYR:n pj.) Kokous

Lisätiedot

SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (6) MÄÄRÄYSKOKOELMA MAAKUNNAN YHTEISTYÖASIAKIRJAN LAATIMINEN. 1. Yleistä

SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (6) MÄÄRÄYSKOKOELMA MAAKUNNAN YHTEISTYÖASIAKIRJAN LAATIMINEN. 1. Yleistä SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (6) MÄÄRÄYSKOKOELMA SM 2007-01010/Ha-63 Annettu Nro 2 14.3.2007 Voimassaoloaika Toistaiseksi Säädösperuste Rakennerahastolaki (L 1401/2006) Muuttaa/Kumoaa (ei aikaisempia ohjeita)

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pöytäkirja 2/2003 14 Torikatu 9 80100 JOENSUU maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika keskiviikko 12.3.2003 klo 10.10 11.10 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu 21 C, Joensuu 14 Kokouksen avaus ja

Lisätiedot

Pöytäkirja 6/2009. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika tiistai 17.11.2009 klo 10.07 12.04 Karjalantalo, juhlasali Siltakatu 1, Joensuu

Pöytäkirja 6/2009. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika tiistai 17.11.2009 klo 10.07 12.04 Karjalantalo, juhlasali Siltakatu 1, Joensuu Pöytäkirja 6/009 44 Pielisjoen linna Siltakatu 80100 Joensuu 17.11.009 Aika tiistai 17.11.009 klo 10.07 1.04 Paikka Karjalantalo, juhlasali Siltakatu 1, Joensuu 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 7/2003 57 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika perjantai 5.12.2003 klo 10.08 11.13 Paikka Valtion virastotalo, auditorio

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 46 Aika keskiviikko 30.11.2005 klo 10.09 11.42 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 8: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti

Lisätiedot

Aika keskiviikko klo Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs) Pielisjoen linna, Siltakatu 2, Joensuu

Aika keskiviikko klo Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs) Pielisjoen linna, Siltakatu 2, Joensuu 8 Aika keskiviikko 11.4.2007 klo 9.03 10.27 Paikka Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, Maakuntasali (2. krs) Pielisjoen linna, Siltakatu 2, Joensuu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 2: Läsnäolijat.

Lisätiedot

Pöytäkirja 1/2008. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika keskiviikko klo Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu

Pöytäkirja 1/2008. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika keskiviikko klo Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 1 Aika keskiviikko 6..008 klo 10.0 1.00 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 1: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 42 Aika tiistai 24.10.2006 klo 10.03 11.48 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 60 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 10: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 4/2003 30 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika perjantai 22.8.2003 klo 12.05 12.57 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Eila Arveli ja Mirja Erlund.

(MYR:n pj.) Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Eila Arveli ja Mirja Erlund. 1 Aika torstai 15.2.2007 klo 10.05 11.03 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 1: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 12.5.

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 12.5. 3 Aika torstai 17.6.010 klo 10.05 1.38 Paikka Karjalantalo, juhlasali Siltakatu 1, Joensuu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 5: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 4/2004 32 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika keskiviikkona 8.9.2004 klo 10.05 11.02 Paikka Valtion virastotalo, auditorio

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAA YHTEISTYÖASIAKIRJA VUODELLE 2013

POHJOIS-POHJANMAA YHTEISTYÖASIAKIRJA VUODELLE 2013 POHJOIS-POHJANMAA YHTEISTYÖASIAKIRJA VUODELLE 2013 Alueellinen kilpailukyky ja työllisyys -tavoite Pohjois-Suomen EAKR-toimenpideohjelma ja Manner-Suomen ESR-ohjelma / Pohjois-Suomen alueosio Hyväksytty

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestys

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestys Hyväksytty maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa 18.3.2010. Vahvistettu maakuntahallituksessa 22.3.2010. Voimaantulo 1.4.2010. I luku Maakunnan yhteistyöryhmä 1 Maakunnan yhteistyöryhmä Maakunnassa on

Lisätiedot

ETELÄ-SAVON MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ TYÖJÄRJESTYS

ETELÄ-SAVON MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ TYÖJÄRJESTYS ETELÄ-SAVON MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ TYÖJÄRJESTYS ETELÄ-SAVON MAAKUNNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty Etelä-Savon maakunnan yhteistyöryhmässä 17.4.2007 Vahvistettu Etelä-Savon maakuntahallituksessa

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 5/2004 40 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika keskiviikko 20.10.2004 klo 10.00 10.50 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 34 Aika torstai 14.9.2006 klo 10.05 12.06 Paikka Joensuun Tiedepuisto, auditorio (Louhela-sali) Länsikatu 15, Joensuu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 9: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous

Lisätiedot

Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriö

Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä. Työ- ja elinkeinoministeriö Maakuntien yhteistyöryhmät & ALKU uudistus ja uusi laki alueiden kehittämisestä Työ- ja elinkeinoministeriö ALKU uudistus ja maakunnan yhteistyöryhmät ALKU uudistuksessa MYR:lle ei tullut erityisiä uusia

Lisätiedot

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso

KYMENLAAKSON LIITTO Regional Council of Kymenlaakso 1 / 7 MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄ 4/2009 PÖYTÄKIRJA 2425/MYR/2009 Aika: 18.9.2009 13:00-14:50 Paikka: Kouvola-talo Läsnä: Pirhonen Jarmo Vanhala Toni Frilander-Paavilainen Eeva-Liisa Gunnar Leena Halonen

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 3/2003 21 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika tiistai 27.5.2003 klo 10.10 12.02 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

Pöytäkirja 2/2009. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika tiistai klo Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu

Pöytäkirja 2/2009. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika tiistai klo Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 11 Aika tiistai 5.5.009 klo 10.05 11.30 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 4: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen strategisen tulossuunnitelman valmistelu

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen strategisen tulossuunnitelman valmistelu Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen strategisen tulossuunnitelman valmistelu Johtaja Juha S. Niemelä, Keski-Suomen TE-keskus MYR-seminaari seminaari, 10.9.2009 1 Toimintaympäristön

Lisätiedot

Pöytäkirja 7/2007. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR)

Pöytäkirja 7/2007. Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Pöytäkirja 7/007 35 Pielisjoen linna Siltakatu 80100 Joensuu 11.1.007 Aika tiistai 11.1.007 klo 10.05 11.0 Paikka Joensuun Tiedepuisto, auditorio/louhela-sali Länsikatu 15, Joensuu 61 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 18 Aika torstai 1.6.2006 klo 9.03 9.38 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 6: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2016

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2016 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Yritys- ja alueosasto 10.3.2016 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestys

Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestys POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän työjärjestys Hyväksytty Pohjois-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmässä 17.2.2011. Vahvistettu 21.3.2011 maakuntahallituksessa Voimaantulo

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Alueet ja kasvupalvelut -osasto 31.1.2019 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus.

Oma Häme. Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus. Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Aluekehitysviranomaisen tehtävät www.omahäme.fi Tehtävien nykytilan kartoitus Vastuu alueiden kehittämisestä on ALKE-lain perusteella

Lisätiedot

Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen ESR ja EAKR hankkeet ja niiden suuntaaminen

Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen ESR ja EAKR hankkeet ja niiden suuntaaminen Pohjois-Pohjanmaan ELY keskuksen ESR ja EAKR hankkeet ja niiden suuntaaminen 1.9.2011 Riitta Ilola Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Strategiayksikkö, Riitta Ilola 6.9.2011 1

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 3/2004 22 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika keskiviikko 26.5.2004 klo 10.06 11.27 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

KYMENLAAKSO MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS

KYMENLAAKSO MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS 1 Esitys myr:lle 4.10.2011 KYMENLAAKSO MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: Kymenlaakson Liiton maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa xx.10.2011 Vahvistettu: Kymenlaakson maakuntahallituksen

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rakennerahastoista Annettu Helsingissä 29 päivänä maaliskuuta 2007 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sisäasiainministeriön esittelystä, säädetään 29 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Yleisesittely Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Yleisesittely Pohjois-Savon ELY-keskus, viestintä 20.4.2010 1 Tausta Aloitti toimintansa 1.1.2010 osana valtion aluehallinnon uudistusta Tehtävät

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS

POHJOIS-SAVON MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS POHJOIS-SAVON MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmässä 30.4.2007 Vahvistettu: Pohjois-Savon liiton maakuntahallituksessa 28.5.2007 Tarkistettu: Pohjois-Savon

Lisätiedot

Lakiuudistuksen tilannekatsaus

Lakiuudistuksen tilannekatsaus Lakiuudistuksen tilannekatsaus Työseminaari 16.4.2013 Tarja Reivonen TEM / Alueosasto Lakiuudistuksen sisältö ja organisointi Yhdistetään ja uudistetaan: Laki alueiden kehittämisestä (1651/2009) ja rakennerahastolaki

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 2/2004 14 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika torstai 15.4.2004 klo 10.05 11.55 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS. I luku Maakunnan yhteistyöryhmä ja sen tehtävät

ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS. I luku Maakunnan yhteistyöryhmä ja sen tehtävät ETELÄ-POHJANMAAN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: Vahvistettu: Etelä-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa 31.5.2007 Tarkistus hyväksytty Etelä-Pohjanmaan maakunnan yhteistyöryhmän

Lisätiedot

Hyväksytty: 7 :n 9 mom. Maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa I luku. Maakunnan yhteistyöryhmä. Maakunnan yhteistyöryhmä ja sen toimikausi

Hyväksytty: 7 :n 9 mom. Maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa I luku. Maakunnan yhteistyöryhmä. Maakunnan yhteistyöryhmä ja sen toimikausi LAPIN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: Maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa 16.4.2007 Vahvistettu: Maakunnan liiton hallituksen kokouksessa 25.4.2007 Hyväksytty: 1, 7 ja 8 Maakunnan

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 5/2003 38 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika tiistaina 16.9.2003 klo 10.03 12.05 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

Kanta-Hämeen maakunnan yhteistyöasiakirja vuodelle 2011 ja alustava yhteistyöasiakirja vuodelle 2012

Kanta-Hämeen maakunnan yhteistyöasiakirja vuodelle 2011 ja alustava yhteistyöasiakirja vuodelle 2012 Hämeen yhteistyöryhmä Kanta-Hämeen maakunnan yhteistyöasiakirja vuodelle 2011 ja alustava yhteistyöasiakirja vuodelle 2012 Yleistä Rakennerahastolain mukaan maakunnan yhteistyöasiakirja koskee alueellinen

Lisätiedot

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista 5/ (7)

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista 5/ (7) Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista 5/2010 1 (7) Aika: Maanantai klo 8.30 Paikka: Hämeen liitto maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 44

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,432 0 EU 1, , ,208 0 Valtio 0, , ,916 0 Kunta 0, , ,308 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2018 ja 2019 19.10.2017 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

(MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 1 Aika perjantai 3.2.2006 klo 10.04 11.28 Paikka Carelicum, auditorio Koskikatu 5, Joensuu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Liite 1: Läsnäolijat. (MYR:n pj.) Kokous todetaan laillisesti kokoon

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 6/2004 49 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika perjantai 3.12.2004 klo 10.05 11.17 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Yritys- ja alueosasto

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Yritys- ja alueosasto TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Yritys- ja alueosasto 2.2.2017 KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2017 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Purkautuvien rakennerahastovaltuuksien uudelleenbudjetointi

Purkautuvien rakennerahastovaltuuksien uudelleenbudjetointi Purkautuvien rakennerahastovaltuuksien uudelleenbudjetointi Sulkemistyökokoukset, kevät 2011 Helsinki 10.5. Joensuu 12.5. Tampere 17.5. Oulu 19.5. Erikoissuunnittelija Päivi Tapanila Työ- ja elinkeinoministeriö

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2017

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2017 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Päätösehdotus Liite 2 Yritys- ja alueosasto 2.2.2017 Jakelussa mainituille KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA

Lisätiedot

OHJE YLIMAAKUNNALLISTEN HANKKEIDEN HALLINNOINNISTA

OHJE YLIMAAKUNNALLISTEN HANKKEIDEN HALLINNOINNISTA TEM:n 8.7.2008 hallintoviranomaisen ohje nro 3 3.7.2008 OHJE YLIMAAKUNNALLISTEN HANKKEIDEN HALLINNOINNISTA Manner-Suomessa toteutetaan neljää alueellista EAKR-toimenpideohjelmaa (Etelä-, Länsi-, Pohjois-

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan liitto Pöytäkirja 6/2003 46 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika tiistai 21.10.2003 klo 12.10 13.00 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan Pöytäkirja 4/2005 31 Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika tiistai 13.9.2005 klo 10.00 11.15 Paikka Pohjois-Karjalan aikuisopisto, auditorio Kaislakatu 3, Joensuu

Lisätiedot

ESR YHTEENSÄ 2, , ,421 0 EU 1, , ,211 0 Valtio 0, , ,908 0 Kunta 0, , ,303 0

ESR YHTEENSÄ 2, , ,421 0 EU 1, , ,211 0 Valtio 0, , ,908 0 Kunta 0, , ,303 0 Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma Taulukko täytetään soveltuvin osin erikseen vuosille 2017 ja 2018 9.6.2016 VAIN VALKOISELLA POHJALLA 0:LLA MERKITTYIHIN SOLUIHIN VOI TÄYTTÄÄ LUKUJA LIITE 2 Vuosi:

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Alueiden kehittämisyksikkö

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Alueiden kehittämisyksikkö 1 TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Alueiden kehittämisyksikkö 4.4.2008 MAAKUNTAOHJELMIEN TOTEUTTAMISSUUNNITELMIEN LAATIMINEN VUONNA 2008 1. Yleistä Maakuntaohjelmien toteuttamissuunnitelmat on laadittu alueilla

Lisätiedot

Kanta-Hämeen maakunnan yhteistyöasiakirja vuodelle 2010 ja alustava yhteistyöasiakirja vuodelle 2011

Kanta-Hämeen maakunnan yhteistyöasiakirja vuodelle 2010 ja alustava yhteistyöasiakirja vuodelle 2011 Hämeen yhteistyöryhmä Kanta-Hämeen maakunnan yhteistyöasiakirja vuodelle 2010 ja alustava yhteistyöasiakirja vuodelle 2011 Yleistä Rakennerahastolain mukaan maakunnan yhteistyöasiakirja koskee alueellinen

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Alueet ja kasvupalvelut -osasto

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Alueet ja kasvupalvelut -osasto TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Alueet ja kasvupalvelut -osasto 31.1.2019 KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO-OHJEL- MAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2019 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAA YHTEISTYÖASIAKIRJA VUOSILLE

POHJOIS-POHJANMAA YHTEISTYÖASIAKIRJA VUOSILLE POHJOIS-POHJANMAA YHTEISTYÖASIAKIRJA VUOSILLE 2011-2012 ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS TAVOITE POHJOIS-SUOMEN -TOIMENPIDEOHJELMA JA MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMA / POHJOIS-SUOMEN ALUEOSIO Hyväksytty

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä 27.10.2008

Kokouspäivämäärä 27.10.2008 1 Aika: klo 10.00-11.30 Paikka: Hämeen liitto, maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5, Hämeenlinna 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 4 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta... 4 37 Muutokset

Lisätiedot

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua

KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ aikataulua KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 INFOTILAISUUS KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 20230 aikataulua 23.1 Suomen rakennerahasto-ohjelma hyväksytty valtioneuvostossa ja toimitettu loppukeväästä komission käsittelyyn,

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018

Otsikko Sivu. 33 Kokouksen avaaminen Edellisen kokouksen pöytäkirja Uusimaa-ohjelma 2.0:n toimeenpanosuunnitelman valmistelu syksyllä 2018 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Maakunnan yhteistyöryhmän AIKA 22.10.2018 klo 13:00-15:00 PAIKKA Uudenmaan liitto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 Kokouksen avaaminen 4 34 Edellisen kokouksen pöytäkirja 5 35 Uusimaa-ohjelma

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2012. Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä. KOKOUSTI EDOT Maakunnan yhteistyöryhmän kokous

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2012. Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä. KOKOUSTI EDOT Maakunnan yhteistyöryhmän kokous Aika Ma 2.4.2012 klo 9.00 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Paikka Hotelli Scandic, Kallavesi-kokoustila, Satamakatu 1, Kuopio 10.52 Läsnä Maakunnan yhteistyöryhmä KOKOUSTI EDOT Maakunnan yhteistyöryhmän kokous Pohjois-Savon

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/ (14) Keisanen Päivi. Timisjärvi Katarina Jäsen. Kurvinen Anne-Maaria ELY-keskus POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 (14) MYR:in sihteeristö Aika 03.10.2017 klo 09:00-10:10 Paikka Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Rämet Jussi Puheenjohtaja Laukkanen Heikki sihteeri Ilola

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous

Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Pohjois-Karjalan Pöytäkirja 1/2004 1 Torikatu 9 80100 JOENSUU Pohjois-Karjalan maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) kokous Aika tiistai 9.3.2004 klo 10.05 12.30 Paikka Carelicum, auditorio Torikatu 21 C, Joensuu

Lisätiedot

Aluekehitysrahoitus. Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala

Aluekehitysrahoitus. Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala Aluekehitysrahoitus Aluekehityspäällikkö Heikki Ojala Organisaatio Aluekehityksen strateginen asema Kriittiset menestystekijät: Rahoitusvälineiden strateginen ja tehokas hyödyntäminen Maakuntaohjelman

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (21) Törmikoski Sirpa MYR jäsen

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (21) Törmikoski Sirpa MYR jäsen POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2011 1 (21) Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) Aika 19.05.2011 klo 13:00-15:10 Paikka Siikasali, Kauppurienkatu 8 A, Oulu Läsnä Heikkilä Matti MYR pj Törmi Paavo MYR

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty: Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa

VARSINAIS-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS. Hyväksytty: Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa VARSINAIS-SUOMEN MAAKUNNAN YHTEISTYÖRYHMÄN TYÖJÄRJESTYS Hyväksytty: Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän kokouksessa 10.5.2010. Vahvistettu: Varsinais-Suomen maakuntahallituksen kokouksessa 24.5.2010.

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Alueet ja kasvupalvelut -osasto

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Alueet ja kasvupalvelut -osasto TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Alueet ja kasvupalvelut -osasto 8.2.2018 KESTÄVÄÄ KASVUA JA TYÖTÄ 2014 2020 SUOMEN RAKENNERAHASTO- OHJELMAN MYÖNTÄMISVALTUUKSIEN JAKO VUONNA 2018 Suomen rakennerahasto-ohjelma

Lisätiedot

Alue- ja rakennepolitiikan ajankohtaispäivät 27.-28.11.2012 ELY-keskusten ja maakuntien liittojen tehtävät tulevaisuudessa

Alue- ja rakennepolitiikan ajankohtaispäivät 27.-28.11.2012 ELY-keskusten ja maakuntien liittojen tehtävät tulevaisuudessa Alue- ja rakennepolitiikan ajankohtaispäivät 27.-28.11.2012 ELY-keskusten ja maakuntien liittojen tehtävät tulevaisuudessa Leena Gunnar Ylijohtaja, KASELY 1 ELYjen toiminta-ajatus (ELY-laki) Elinkeino-,

Lisätiedot

70. (32.30, osa, ja 26.98, osa) EU:n rakennerahastojen ohjelmien toteutus

70. (32.30, osa, ja 26.98, osa) EU:n rakennerahastojen ohjelmien toteutus 70. (32.30, osa, 34.05 ja 26.98, osa) EU:n rakennerahastojen ohjelmien toteutus S e l v i t y s o s a : Kansallisen rakennerahastostrategian yleisenä tavoitteena on vahvistaa sekä kansallista että alueellista

Lisätiedot

KAS ELY strategisen tulossopimuksen tarkistus vuodelle 2011 ja valmistautuminen seuraavaan tulossopimuskierrokseen

KAS ELY strategisen tulossopimuksen tarkistus vuodelle 2011 ja valmistautuminen seuraavaan tulossopimuskierrokseen KAS ELY strategisen tulossopimuksen tarkistus vuodelle 2011 ja valmistautuminen seuraavaan tulossopimuskierrokseen Jyrki Karhula Strategisten tulossopimusten tarkistus vuodelle 2011 - Toimitaan ELYn strategisen

Lisätiedot

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012

ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS -TAVOITE LÄNSI-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMAN 2007 2013 SEURANTAKOMITEAN KOKOUS 1/2012 ESITYSLISTA Aika 7. 8.6.2012 7.6. klo 12 16.30, lounas klo 11 8.6. klo 9, aamukahvia

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Esityslista 2/2017 1 (5) Aika ma 20.3.2017 klo 9.00 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali, Sepänkatu 1, Kuopio Kokouksen esityslista liitteineen on saatavana Pohjois-Savon liiton www-sivuilta: www.pohjois-savo.fi/myr

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali (Sepänkatu 1, Kuopio)

Pohjois-Savon liitto, maakuntasali (Sepänkatu 1, Kuopio) Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä KOKOUSTIEDOT Läsnä Maakunnan yhteistyöryhmän kokous Maakunnan yhteistyöryhmä Aika 18.10.2010 klo 9.10 10.55 Paikka Pohjois-Savon liitto, maakuntasali (Sepänkatu 1,

Lisätiedot

Hämeen maakunnan Esityslista 4/ (7) yhteistyöryhmä Kokouspäivämäärä

Hämeen maakunnan Esityslista 4/ (7) yhteistyöryhmä Kokouspäivämäärä Hämeen maakunnan Esityslista 4/2010 1 (7) Aika: Maanantai klo 14.00 Paikka: Ravintola Apollo Ragnar Granitin aukio Kauppakuja 6 Riihimäki 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 34 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/2009

Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/2009 Pohjois-Savon liitto PÖYTÄKIRJA 5/2009 Maakunnan yhteistyöryhmä AIKA 28.09.2009 klo 8:46-10:47 PAIKKA Pohjois-Savon liiton maakuntasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma MH , MYR

Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma MH , MYR Pohjois-Karjalan maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2015-2016 MH 22.9.2014, MYR 26.9.2014 Jarno Turunen Aluekehityspäällikkö Pasi Lamminluoto Maakuntasuunnittelija Maakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma

Lisätiedot

Lapin maakunnan yhteistyöasiakirja 2009 lisäresurssit

Lapin maakunnan yhteistyöasiakirja 2009 lisäresurssit Lapin maakunnan yhteistyöasiakirja 2009 lisäresurssit Hyväksytty maakunnan yhteistyöryhmässä 20.3.2009 EAKR 2009 lisäresurssit EU VALTIO KUNTA TL 1 Yritystoiminnan edistäminen TE-keskus, yritystuet 1,100

Lisätiedot

Laki alueiden kehittämisestä uudistuu, mikä muuttuu?

Laki alueiden kehittämisestä uudistuu, mikä muuttuu? Laki alueiden kehittämisestä uudistuu, mikä muuttuu? Rakennerahastokausi 2014 2020 Päijät-Hämeessä Info- ja keskustelutilaisuus 14.3.2013 Tarja Reivonen Neuvotteleva virkamies TEM / Alueosasto Lakiuudistuksen

Lisätiedot

MMM:n hallinnonalan energiapäivä

MMM:n hallinnonalan energiapäivä MMM:n hallinnonalan energiapäivä Energia-asioiden sijoittuminen TEK-/ELY-organisaatioon ja yhteistyö metsäkeskusten kanssa 5.6.2009 Osastopäällikkö Heimo Hanhilahti MMM Energia-asioiden hoito TE-keskuksissa

Lisätiedot

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista-Pöytäkirja 4/ (8)

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista-Pöytäkirja 4/ (8) Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista-Pöytäkirja 4/2012 1 (8) Aika: Maanantai klo 9.30 Paikka: Hämeen liitto, maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5, Hämeenlinna 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Keski-Suomen ELY-keskus Ylijohtaja Juha S. Niemelä

Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma. Keski-Suomen ELY-keskus Ylijohtaja Juha S. Niemelä Kestävää kasvua ja työtä 2014-2020 Suomen rakennerahasto-ohjelma Keski-Suomen ELY-keskus Ylijohtaja Juha S. Niemelä Kumppanuussopimus kokoaa rahastojen tulostavoitteet ja yhteensovituksen Landsbygdsutvecklings

Lisätiedot

Ohjelmakausi TEM Maaliskuu 2012

Ohjelmakausi TEM Maaliskuu 2012 Ohjelmakausi 2014-2020 TEM Maaliskuu 2012 Hallituksen linjaukset Rakennerahastouudistuksesta 2014+ (1) Hallitusohjelma Alueiden suunnittelu- ja päätöksentekojärjestelmää kehitetään siten, että kansallinen

Lisätiedot

Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Kestävää kasvua ja työtä EU 2014-2020 Tilannekatsaus Joensuu Risto Poutiainen Kehittämisjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 1 Kestävää kasvua ja työtä EU 2014-2020 Tilannekatsaus Sisältörunko Ohjelman

Lisätiedot

Talousarvioesitys 2016

Talousarvioesitys 2016 64. EU:n ja valtion rahoitusosuus EU:n rakennerahasto-, ulkorajayhteistyö- ja muihin koheesiopolitiikan ohjelmiin (arviomääräraha) Momentille myönnetään 242 324 000 euroa. a saa käyttää: 1) EU:n ohjelmakauden

Lisätiedot

Ajankohtaista EAKR-ohjelmasta. Eira Varis aluekehityspäällikkö Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 1.3.2012

Ajankohtaista EAKR-ohjelmasta. Eira Varis aluekehityspäällikkö Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 1.3.2012 Ajankohtaista EAKR-ohjelmasta Eira Varis aluekehityspäällikkö Pohjois-Karjalan maakuntaliitto 1.3.2012 Itä-Suomen EAKR-ohjelman painopisteet PK:n strategian ja POKATin sisältö EAKR-ohjelman toteuttaminen

Lisätiedot

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista-Pöytäkirja 5/ (8)

Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista-Pöytäkirja 5/ (8) Hämeen yhteistyöryhmä Esityslista-Pöytäkirja 5/2010 1 (8) Aika: Maanantai klo 8.30 Paikka: Hämeen liitto maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 43 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 8.2.

Sihteeristö on käsitellyt asiaa kokouksessaan 8.2. 11 Pielisjoen linna Siltakatu 80100 Joensuu 15..01 Aika torstai 15..01 klo 11.0 1.15 Paikka Joensuun Tiedepuisto, Auditorio/Louhela-sali Länsikatu 15, Joensuu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

EU-OHJELMAKAUDEN ALOITTAMINEN ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYSTAVOITEEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMISSA

EU-OHJELMAKAUDEN ALOITTAMINEN ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYSTAVOITEEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMISSA SISÄASIAINMINISTERIÖN OHJE 1 (5) MÄÄRÄYSKOKOELMA SM-2007-00454/Ha-63 Annettu Nro 1 5.2.2007 Voimassaoloaika Ohjelmakausi 2007 2013 Säädösperuste Rakennerahastolaki (L 1401/2006) Neuvoston asetus (EY) N:o

Lisätiedot

Hämeen maakunnan Esityslista-pöytäkirja 4/2007 1(8) yhteistyöryhmä

Hämeen maakunnan Esityslista-pöytäkirja 4/2007 1(8) yhteistyöryhmä Hämeen maakunnan Esityslista-pöytäkirja 4/2007 1(8) Aika: klo 10:00-12.00 Paikka: Hämeen liitto Maakuntahallituksen kokoushuone Niittykatu 5 Hämeenlinna 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 4

Lisätiedot

05. Euroopan rakennerahastojen ohjelmien toteutus

05. Euroopan rakennerahastojen ohjelmien toteutus 05. Euroopan rakennerahastojen ohjelmien toteutus S e l v i t y s o s a : EU:n ohjelmakauden 2000 2006 sekä ohjelmakauden 2007 2013 rakennerahasto-ohjelmia rahoittavan Euroopan sosiaalirahaston toimenpiteillä

Lisätiedot