Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia"

Transkriptio

1 Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n jäsentiedote. Julkaisija: Piiritoimisto, osoite: Puhelin Fax Numero 4 / 2012 Joulukuu Jäsenyhdistykset voivat jättää tiedotteeseen julkaistavaksi tarkoitetut kirjoitukset, seurojen kuulumiset ja ilmoitukset piiritoimistolle. ERÄTULET SYTTYIVÄT ORIMATTILASSA TAPAH- TUMAAN TUTUSTUI LÄHES 2700 HENKILÖÄ Erätulipuheen piti rakotulien palaessa Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka. Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n aloittama erätuliperinne jatkuu. Erätulien järjestäminen aloitettiin 1990 Artjärveltä. Tämän jälkeen Erätulet on sytytetty Uudellamaalla eri kunnissa ja kaupungeissa aakkosjärjestyksessä. Erätulitapahtuma on vakiinnuttanut asemansa suurena yleisötilaisuutena, joka on koko perheen tapahtuma. Uudenmaan Erätulet järjestettiin nyt jo 23. kerran sunnuntaina 25. marraskuuta. Erätulipaikkakuntana oli tällä kertaa Orimattila ja siellä tarkemmin Yhteiskoulun alue. Yleisöä Orimattilan erätulille saapui n henkilöä. Orimattilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kalle Jokinen avasi erätulitapahtuman. Olympiavoittaja Satu Mäkelä Nummela puhalsi avausfanfaarin. Seurakunnan tervehdyksen tapahtumaan toi Orimattilan seurakunnan kirkkoherra Annakaisa Rantala.

2 Erätulien suojelijana toimi Pääministeri Jyrki Katainen. Kataisen lähettämän tervehdyksen luki kaupunginjohtaja Osmo Pieski. Orimattilan Metsästysseurat, riistanhoitoyhdistys ja muut järjestöt olivat rakentaneet yleisölle todella paljon katsottavaa. Mukana oli myös Suomen Vapaa-ajan Kalastajat ry, joka on ollut perinteisesti mukana erätulilla. Salpausselän Kennelpiiri ja muut rotujärjestöt esittelivät koiria. Tapahtumaan osallistuneiden järjestöjen edustajat sytyttivät erätulet. Orimattilan Rhy:n rakotuli TOIVO NIKLANDERISTA ERÄHENKILÖ Orimattilan Erähenkilöksi nimettiin Toivo Niklander. ( 84 v.) Toivo on erähenkinen luonnossa liikkuja ja ammunnan harrastaja. Toivolla on 70 hirviammunnan pitäjänmestaruutta. Tänä vuonna Toivo on kerännyt 220 litraa mustikoita ja 80 litraa puolukoita. Orimattilan kaupungin rakotuli PERTTI OKSASESTA RIISTAVOUTI Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n rakotuli Pertti Oksanen sai erätulilla Riistavouti arvon ja laatalla varustetun hatun.

3 Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirin osasto Pornaisten edustajat vastaanottivat Erätulet Pornaisiin kunnanjohtaja Markku Hyttisen johdolla Erätulien hiljalleen palaessa Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirin puheenjohtaja Timo Tanner kiitti Orimattilan kaupunkia ja kaikkia järjestelyissä mukana olleita tapahtuman onnistumiseksi tekemästään arvokkaasta eräkulttuuria vaalivasta työstä. Lue lisää: HAULIKKO ARVOTAAN PIENPETOKILPAILUUN ILMOITTAUTUNEIDEN KESKEN Turkismuotinäytös NUORET MUKANA ALUSTA ALKAEN Olemme ottaneet nuoret mukaan Erätulitapahtumaan alusta pitäen. Orimattilan ala-asteen kouluille ja päiväkodeille järjestettiin piirustuskilpailu Erätulien kutsukorttiin kansikuvaa varten. Töitä tuli 41. Piirustuskilpailun voittaja palkittiin erätulilla. Erätulitapahtumassa oli myös muut nuoret huomioitu. Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri luovutti 200,00 arvoisen luokka stipendin luonto ja metsästysharrastuksesta kiinnostuneelle luokalle. Stipendin sai Yhteiskoulun 8 E luokka. Stipendin vastaanottivat rehtori Olli-Matti Selin ja oppilaat. Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry on järjestänyt pienpetojen vähentämiskilpailun. Kilpailuaika on HUOM.! Pyyntitulokset voi vielä ilmoittaa. Kilpailu on avoin kaikille Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piirin jäsenille. Sarjat, palkinnot: ja pisteet: yleinen, kolme palkintoa, lahjakortit 100, 80, 50 nuoret alle 18 v, kolme palkintoa 100, 80, 50 jäsenseurakohtainen, eli seura jonka alueelta vähennetään eniten pienpetoja, kiertopalkinto Kaikkien pienpetokilpailuun osallistujien kesken arvotaan ase. Ehdolla, että osallistujia on yli 50. Tästä saat ilmoittautumislomakkeen: NETTIJÄSENREKISTERI Nettijäsenrekisteri on saanut hyvän suosion, jo suurin osa jäsenseuroista käyttää sitä ja koko ajan käyttäjiä tulee lisää. Jäsenseuran käyttäjätunnus rekisteriin luovutetaan seuran yhteyshenkilölle. Käyttäjätunnukset voi pyytää metsästäjäliitosta sähköpostilla: ERÄTULIPERINNE JATKUU Erätuliperinne luovutettiin Pornaisten edustajille ja he toivottivat kaikki tervetulleeksi vuonna 2013 Uudenmaan Erätulille Pornaisiin Toimistovirkailija Katariina Korpua Puh: Gsm: Lisätietoja: Nettijäsenrekisteriasioissa auttaa myös Toiminnanjohtaja Pertti Oksanen mp, ja Varainhoitaja Tuula Tanner mp Kaikki yhdistysten yhteystietomuutokset toimitetaan varainhoitajalle.

4 ANSIOMERKIT JA HUOMIONOSOITUKSET UUDET SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON UUDENMAAN PIIRIN FASAANI ANSIOMERKIT OTETTU KÄYTTÖÖN Seuroilla on vuosijuhlia sekä hirvijuhlia. Muistattehan anoa ansiomerkit riittävän ajoissa. Oheisesta linkistä voitte lukea ansiomerkkisäännöt ja tulostaa hakulomakkeet. Lue lisää: KOPPELOKURSSI KOKOSI RUNSAAN OSANOTON LIITTO NOSTI JÄSENMAKSUA Asiasta äänestettiin. Liittohallituksen esitys 2,00 vastaan piirien esitys 1,00. Piirien esitys voitti. Jäsenmaksu nousee 1,00. Piirin talousarvio valmistelut ovat käynnissä. Piirihallitus ei ole vielä tehnyt esitystä vuoden 2013 jäsenmaksun suuruudesta. Jäsenmaksu luultavasti nousee 1,00 eli tulee olemaan 12,00. Suomen Metsästäjäliiton jäsenmaksu vuonna ,00 6,50 4,50 Kurssi järjestettiin Orimattilan Salusjärven leirikeskuksessa Kurssi oli tarkoitettu metsästysharrastuksesta kiinnostuneille naisille. Lue lisää: TALVIPÄIVÄ RIISTALLE NAHOITUSKURSSI Aika: Tiistaina klo Paikka: Nuorisoseurantalo Majakka Osoite: Keskustie 7, Myrskylä Illan ohjelmassa pienpetojen pyyntikoulusta ja nahoituskurssi, sekä vuoden Pienpetokilpailujen palkintojen jako. Kaikkien pienpetokilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan haulikko. Kaikkien nahoituskurssille osallistujien kesken arvotaan Eräkontin lahjakortti ja 5 kpl Jahti rautoja. Lue lisää: PIIRIN VUOSIKOKOUS Piirin vuosikokous pidetään Pornaisissa. Tarkemmin seuraavissa tiedotteissa. SML:n jäsenmaksu SML:n jäsenmaksun korotus SML:n Uudenmaan piirin jäsenmaksu LIITTOHALLITUKSEN ESITYS SYYSLIITTOKO- KOUKSELLE METSÄSTÄJÄLIITON SÄÄNNÖT Suomen Metsästäjäliiton syysliittokokous hyväksyi liittohallituksen sääntömuutosesityksen Tampereella Uudenmaan piirin esitys yksi jäsen + varajäsen, joka piiristä ei saanut muiden piirien kannatusta. Oheisena sääntömuutokset punaisella. Sääntöjen voimaantulo vaatii vielä uuden liittokokouksen päätösen tullakseen voimaan. SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITTO FINLANDS JÄGARFÖRBUND r y:n SÄÄNNÖT 2 Liiton tarkoituksena on järjestäytyneen metsästysharrastuksen etujärjestönä sopeuttaa maamme ikivanha eränkäynti ja sen perinteet nykyaikaan mukautuvaksi henkistä ja ruumiillista kuntoa kehittäväksi sekä luonnon läheisyyteen vieväksi harrastukseksi. Näitä päämääriä silmälläpitäen se vaalii metsästyskulttuuria, edistää ja kehittää maamme metsästys- ja riistanhoitooloja ja on niiden metsästäjäpiirien, metsästysseurojen ja muiden oikeuskelpoisten yhteisöjen ja henkilöiden yhdyssiteenä, jotka harrastavat metsästystä ja riistanhoitoa sekä niiden edellyttämää luonnonsuojelua. Liitto edistää riistantutkimusta ja tukee sen edellytyksiä. Liitto valvoo ja edistää

5 metsästäjien yhteisiä etuja sekä pyrkii siihen, että metsästysoikeuden sidonnaisuus maanomistukseen säilyy. 3 Tarkoituksensa toteuttamiseksi liitto pyrkii toiminnassaan: 4) edistämään luonnon monimuotoisuutta ja riistan elinympäristöjen parantamista Liiton jäsenet 6 Liiton jäseniksi voivat päästä näiden sääntöjen 1 : 3 momentissa tarkoitetut rekisteröityinä yhdistyksinä toimivat piirit, jotka sitoutuvat noudattamaan liiton sääntöjä ja jotka liittokokous jäseniksi hyväksyy. Liiton ulkojäseneksi voi liittokokous hyväksyä muun metsästyksen ja luonnonhoidon ja luonnonsuojelun alalla toimivan rekisteröidyn aatteellisen yhteisön, jonka säännöt ja toiminnan tarkoitus ovat sopusoinnussa Metsästäjäliiton aatteellisten päämäärien kanssa. Liittokokous päättää vuosittain ulkojäsenten jäsenmaksusta sekä liittymismaksusta. Ulkojäsenillä on puhe- ja läsnäolo-oikeus, mutta ei äänioikeutta liittokokouksessa. Liittohallitus ja sen tehtävät 10 Liiton hallituksena hoitaa sen asioita liittohallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, joita kutsutaan liiton puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi, sekä kymmenen (10) muuta jäsentä ja heidän kuusi (6) varajäsentään, jotka varsinainen liittokokous valitsee kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä on ensimmäisellä kerralla erovuorossa puolet ja määrätään erovuoroiset arpomalla. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan toimikausi on kaksi (2) vuotta. 15 Liittokokouksissa käyttävät jäsenten päätäntävaltaa piirien vuosikokouksen vuosittain vuodeksi kerrallaan valitsemat edustajat tai heidän henkilökohtaiset varamiehensä. Piirillä on oikeus lähettää yksi (1) edustaja piirin kutakin alkavan jäsenmäärän (viittätuhatta) 5000 jäsentä kohden. Edustajat käyttävät kukin äänimääräänsä yhdessä tai äänet jaetaan edustajien kesken. Piirillä on yksi ääni jokaista sellaista piirin jäsenmäärän alkavaa satalukua (100) kohden, joista edellisen vuoden jäsenmaksu on liitolle toimintavuoden loppuun mennessä suoritettu. Edustajilla tulee olla piirihallituksen antama valtakirja, jossa mainitaan piirikokouksen valitsemien edustajien ja heidän henkilökohtaisten varamiestensä nimet. UUDENMAAN METSÄSTÄJIEN PALVELUMUISTIO 2013 Uudenmaan metsästäjien palvelumuistio 2013 sisältää keskeisiä tietoja metsästäjille. Muistion toimitustyö on aloitettu. Tarkastakaa vuoden 2012 muistiosta yhteystietonne ja ilmoittakaa mahdolliset virheet piiritoimistolle. SUOMEN METSÄSTÄJÄLIITON NUORISOTOIMIKUNTA ETSII TULEVIA KOULUTTAJIA Nuorisotoimikunta etsii tulevia kouluttajia jotka liitto kouluttaa ja heidän päätehtävä tule olla nuorison kouluttaminen eri tilanteissa! Lisätietoja: Piirihallituksen jäsen Bo-Krister Lindholm EKENÄS, KESKUSTELUTILAISUUS PIIRIN KILPAILUTOI- MINNASTA KIINNOSTUNEILLE JÄSENSEU- ROILLE Aika: Maanantai klo Paikka: Jokelan Eränkävijöitten maja, JOKELA Piirin kilpailuista kiinnostuneista jäsenseuroista odotetaan 1-3 h:lön edustusta tilaisuuteen. Piiri on erittäin kiinnostunut halukkaista katsastuskilpailujen järjestäjistä, koska vakituisia järjestäjiä alkaa piirin alueella olla vähänlaisesti. Asiat: 1) Tialisuuden avaus 2) Katsastuskilpailut Uudellammaalla: tilanne ja tarpeet - Hirvenhiihto ja -juoksu - Ilma-aseet - Haulikkolajit - Hirvi ja Luodikko - KV-lajit: Pohjoismainen ja Euroopplainen ma. 3) SML:n kilpailutoiminnan toimivuus ja kehittäminen. 4) Kauden päättämis ja avaus tilaisuudet 5) Tilaisuuden päättäminen. Lisätietoja: Varapuheenjohtaja Veijo Karvonen, KERAVA , TOIMINTASUUNNITELMAAN V Otamme vastaan ehdotuksia piirin toimintasuunnitelmaan tulevalle toimintavuodelle. Lähinnä nuorille suunnattuja tapahtumia kaivataan.

6 KESKITETTY JÄSENMKSULASKUTUS Keskitetty jäsenmaksulaskutus tarkoittaa, että palveluun siirtyvien seurojen jäsenten laskuttaminen hoidetaan keskitetysti liitosta. Laskutettuaan jäseniä liitto tilittää piireille ja seuroille näiden osuudet saapuneista jäsenmaksuista. Aiemmin seurat ovat laskuttaneet itse omat jäsenensä ja tilittäneet piirille ja liitolle näiden osuudet. Keskitetty laskutus vähentää kuluja sekä seuroilta että Metsästäjäliiton piireiltä, kun jäsenlaskun postituskulut, tulostuskulut ja materiaalikulut vähenevät. Samalla postitukseen kuluva työmäärää vähenee oleellisesti. Halutessaan myös mahdollinen jäsenmaksujen perintä hoituu keskitetysti, joten tältäkin osin rahastonhoitajan työmäärä vähenee. Keskitetyn laskutuksen toimintamalli Keskitetyn laskutuksen käyttöönotto on toistaiseksi mahdollista Satakunnan, Keski-Suomen ja Uudenmaan piireissä. Näihin piireihin kuuluvat seurat voivat ilmoittaa halukkuudestaan lähteä mukaan keskitettyyn laskuttamiseen tästä. Muiden piirien osallistuminen keskitettyyn laskutukseen selviää loppuvuodesta. TERVETULOA JOLUGLÖGILLE Piirin toimistolla Mäntsälässä on perinteiseen tapaan Glögiä tarjolla ti klo 15 alkaen. Samalla voitte noutaa piirin fasaaniheijastimen. LÄHETTÄKÄÄ TÄMÄ TIEDOTE EDELLEEN SEURANNE JÄSENILLE SÄHKÖPOSTILLA TAI POSTITSE. Rauhallista Joulun aikaa ja Onnea Uudelle Erävuodelle 2013 Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Jäsenyhdistykset voivat jättää Uudenmaan piiri ry:n jäsentiedote. tiedotteeseen julkaistavaksi tar- Julkaisija: Piiritoimisto,

Lisätiedot

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia

Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n Tiedotuksia Suomen Metsästäjäliiton Uudenmaan piiri ry:n jäsentiedote. Julkaisija: Piiritoimisto, osoite: Keskuskatu 12 B 12 04600 Mäntsälä Puhelin 019 -- 6871

Lisätiedot

Uudenmaan metsästäjien. palvelumuistio 2012

Uudenmaan metsästäjien. palvelumuistio 2012 Uudenmaan metsästäjien palvelumuistio 2012 1 Anna Grenfors Tervetuloa Erätaloon! Metsästäjäliitto ja Eräkontti toimivat yhteisissä tiloissa Riihimäellä, Lahden tien varrella sijaitsevassa Erätalossa. Metsästäjäliiton

Lisätiedot

SCHRÖDER. palvelumuistio 2014 SWAROVSKI. Uudenmaan metsästäjien. jo vuodesta 1896

SCHRÖDER. palvelumuistio 2014 SWAROVSKI. Uudenmaan metsästäjien. jo vuodesta 1896 Uudenmaan metsästäjien palvelumuistio 2014 SWAROVSKI jo vuodesta 1896 SCHRÖDER Unioninkatu 23 00170 HELSINKI p.09-656 656 info@schroder.fi 9:30-18 La 9:30-16 Täyden palvelun metsästys- ja kalastusliike.

Lisätiedot

Metsästäjäliiton vuosi 2009

Metsästäjäliiton vuosi 2009 Metsästäjäliiton vuosi 2009 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2009 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2012

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2012 METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2012 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2012 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Kai Tikkunen

Lisätiedot

Uudenmaan metsästäjien. palvelumuistio 2013. Zeissin kiikarit myy Helsingissä Urheiluase Oy

Uudenmaan metsästäjien. palvelumuistio 2013. Zeissin kiikarit myy Helsingissä Urheiluase Oy Uudenmaan metsästäjien palvelumuistio 2013 Zeissin kiikarit myy Helsingissä Urheiluase Oy Urheiluase Oy on Helsinkiläinen vuonna 1942 perustettu urheiluammunan ja metsästyksen erikoisliike. Yritys tuo

Lisätiedot

Erätulet Mäntsälässä 2009. Uudenmaan Jahti 2009. Metsästäjien palvelumuistio

Erätulet Mäntsälässä 2009. Uudenmaan Jahti 2009. Metsästäjien palvelumuistio Erätulet Mäntsälässä 2009 Uudenmaan Jahti 2009 Metsästäjien palvelumuistio 1 Uudenmaan Jahti 2009 Metsästäjien palvelumuistio Suomen Metsästäjäliitto Uudenmaan piiri ry Finlands Jägarförbunds Nylands Distrikt

Lisätiedot

palvelumuistio 2015 Uudenmaan metsästäjien SUOMEN PUOLUSTUKSEN MUISTOESINEITÄ 675,- 775,- LAATUA VAATIVILLE METSÄSTÄJILLE SEKÄ KILPA-AMPUJILLE Finland

palvelumuistio 2015 Uudenmaan metsästäjien SUOMEN PUOLUSTUKSEN MUISTOESINEITÄ 675,- 775,- LAATUA VAATIVILLE METSÄSTÄJILLE SEKÄ KILPA-AMPUJILLE Finland PRICE LIST Uudenmaan metsästäjien Finland palvelumuistio 2015 Delivery program No. 70 Valid from 30.10.2014 SUOMEN PUOLUSTUKSEN MUISTOESINEITÄ m/31 Suomi kp suujarrulla m/31 Suomi ykkösmalli 675,- 775,-

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän henkilön on ilmoitettava henkilötietonsa. Päätöksen jäseneksi ottamisesta tekee yhdistyksen hallitus.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi pyrkivän henkilön on ilmoitettava henkilötietonsa. Päätöksen jäseneksi ottamisesta tekee yhdistyksen hallitus. Helsingin Autoteknillinen Yhdistys ry. SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on Helsingin Autoteknillinen Yhdistys ry. 2. Kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki 3. Kieli Yhdistyksen

Lisätiedot

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2011

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2011 METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2011 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2011 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010 METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Suomen Metsästäjäliiton vuosikirja 2010 Julkaisija: Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Toimitus: Anna Grenfors

Lisätiedot

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010

METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010 METSÄSTÄJÄLIITON VUOSI 2010 Suomen Metsästäjäliitto Finlands Jägarförbund ry Alkusanat Täyttä toimintaa Metsästäjäliitto kehittää toimintojaan, ja yhtenä tiedotuksen välineenä on kädessäsi oleva vuosikirja.

Lisätiedot

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013 SUOMEN UIMALIITTO RY:N SÄÄNNÖT

UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013 SUOMEN UIMALIITTO RY:N SÄÄNNÖT Suomen Uimaliiton säännöt 13.4.2013 UINTIURHEILUN SÄÄNTÖKIRJA 2013 SUOMEN UIMALIITTO RY:N SÄÄNNÖT Suomen Uimaliiton Säännöt 2 SUOMEN UIMALIITTO RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT Liiton nimi, kotipaikka ja tarkoitus

Lisätiedot

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ RYHMÄRISTISIDE HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ TIEDOTUS- LEHTI 1 2015 HAUKIPUTAAN RIISTANHOITO- YHDISTYS SIVUT 2 4 HAUKIPUTAAN METSÄSTYS- YHDISTYS RY SIVUT 4 8 JOKIVARREN METSÄSTYS- SEURA RY SIVUT 9 12 KELLON

Lisätiedot

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry. (PSHV)

Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry. (PSHV) Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta ry. (PSHV) ALAOSASTO-OPAS 2013 Miksi tämä opas? 2 Mikä on Pyhien Sergein ja Hermanin Veljeskunta? 2 Mitä alaosastoja veljeskunnalla on? 2 Mitä alaosasto voi tehdä?

Lisätiedot

SML:n toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.

SML:n toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. SUOMEN MOOTTORILIITTO - FINLANDS MOTORFÖRBUND ry SÄÄNNÖT 1. LUKU Nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Moottoriliitto - Finlands Motorförbund ry. Yhdistyksen toiminta-alueena on Suomi

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 4 / 2013 elokuu Sisältö: 01 Kokemuksia varusmiespalveluksesta 02 Kolmivuotissuunnitelma 03 Oulun liittokokous 04 Syysseminaarin aiheena äärikäyttäytyminen 05 Johtamiskouluttajen koulutustilaisuus

Lisätiedot

Jahti ja Sihti JÄSENTIEDOTE 2014 KAUHAJOEN. www.khja.net. Jäsenmaksu takakannessa. RHY Kauhajoki

Jahti ja Sihti JÄSENTIEDOTE 2014 KAUHAJOEN. www.khja.net. Jäsenmaksu takakannessa. RHY Kauhajoki KAUHAJOEN Jahti ja Sihti www.kauhajoenmetsastys.com www.khja.net RHY Kauhajoki JÄSENTIEDOTE 2014 Jäsenmaksu takakannessa 2 3 sisältö Metsästäjälle! IKH:lta tarvikkeita myös jahtiin! Puheenjohtajan palsta...4

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 5/ 2013 lokakuu Sisältö: 01 Maanpuolustus on meidän kaikkien asia 02 Oulun liittokokous 03 Toimintasuunnitelma, talousarvio ja jäsenmaksut 2014 04 Jäsenhuolto ja -hankinta 05 Toimintalomake

Lisätiedot

Suomen Taidegraafikot Finlands Konstgrafiker ry

Suomen Taidegraafikot Finlands Konstgrafiker ry Suomen Taidegraafikot Finlands Konstgrafiker ry 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Taidegraafikot Finlands Konstgrafiker ry ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä

Lisätiedot

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ RYHMÄRISTISIDE HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ TIEDOTUS- LEHTI 1 2012 HAUKIPUTAAN RIISTANHOITO- YHDISTYS SIVUT 2 3 HAUKIPUTAAN METSÄSTYS- YHDISTYS RY SIVUT 4 8 JOKIVARREN METSÄSTYS- SEURA RY SIVUT 8 11 KELLON

Lisätiedot

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ

HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ RYHMÄRISTISIDE HAUKIPUTAALAINEN METSÄSTÄJÄ TIEDOTUS- LEHTI 1 2011 HAUKIPUTAAN RIISTANHOITO- YHDISTYS SIVUT 2, 3 HAUKIPUTAAN METSÄSTYS- YHDISTYS RY SIVUT 4 8 JOKIVARREN METSÄSTYS- SEURA RY SIVUT 9 11 KELLON

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue

1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue Yhdistyksen nimi on Ensi- ja turvakotien liitto ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue koko maa. Näissä säännöissä yhdistystä nimitetään liitoksi.

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / LOKAKUU 2006

SEURATIEDOTE / LOKAKUU 2006 9.10.2006 SEURATIEDOTE / LOKAKUU 2006 VIELÄ KERKIÄÄ HAKEA PAIKALLISTUKEA TOIMINTAOHJEET LISENSSIMUUTOKSISSA LIITON LISENSSIASIOISTA VASTAAVA VAIHTUI 1.10.2006 SEUROJEN SPORTTIREKISTERIVASTAAVAT PELISÄÄNNÖT

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi Liitton puheenjohtajisto valittiin 25.1. Helsingissä. Kuvassa vasemmalta Terhi Hakola, Mikko Savola, Rauno Hauta-aho ja Osmo Suominen. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

Yhteishallintosäännöt TVT Asunnot Oy:ssä

Yhteishallintosäännöt TVT Asunnot Oy:ssä Yhteishallintosäännöt TVT Asunnot Oy:ssä Sisällys Yleistä... 1 Asukaskokoukset... 1 Asukaskokouksen koollekutsuminen... 1 Päätöksenteko asukaskokouksessa... 2 Asukaskokouksen tehtävät... 2 Asukkaiden valitsema

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

MTK Helsinki ry:n säännöt

MTK Helsinki ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka MTK Helsinki ry:n säännöt Yhdistyksen nimi on MTK-Helsinki ry ja sen kotipaikka on Helsinki Yhdistys on MTK-Uusimaa ry:n rekisteröity jäsenyhdistys. MTK-Uusimaa ry:tä nimitetään

Lisätiedot