ERGONOMIATUO TTEET. SCAGLIA elektroniset keventimet LIFTRONIC-keventimet. Kevennin kantaa kuorman, ihminen hoitaa siirron!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ERGONOMIATUO TTEET. SCAGLIA elektroniset keventimet 40.1.10. LIFTRONIC-keventimet. Kevennin kantaa kuorman, ihminen hoitaa siirron!"

Transkriptio

1 TUO Kevennin kantaa kuorman, ihminen hoitaa siirron! Onko nykyinen työ toistuvaa ja rasittavaa? Raskaat ja nopeat työvaiheet? Yksipuolinen toistuva liike? Painavat kappaleet? Epäergonomiset työasennot työ rasittaa käsiä, hartioita, selkää? Kuormaa kannatetaan hartiavoimin? Seurauksena työstä johtuvat sairaudet, poissaolot ja vammat seurausten kustannukset? Elektroninen kevennin Kevennin kantaa kuorman ihminen hoitaa siirron. Punnitsee kuorman kuin vaaka automaattisesti! Tasapainottaa kuorman pystysuunnassa automaattisesti Liikesuunta määräytyy sensorikahvasta, jolloin sormiote riittää. Sallii noston ja laskun kuormasta ohjaten Ellei kosketa, kuorma riippuu paikallaan Sähkökatkos ei pudota kuormaa Nostomoottori nostaa ja laskee Tasapaino ja kiihtyvyys säädettävissä Toteutustapoja: Oma nivelpuomirakenne Pylväskääntönostureihin Seinäkääntönostureihin Kevytsiltanostureihin Yksikiskorataan O / D / S muotoiseen rataan Hyötyjä: Aina ergonominen työkorkeus Apukahvoilla saadaan lisää ergonomiaa Erilaisilla tarttujilla nopeutta ja turvallisuutta Työterveyttä!

2 TUO Mikä Liftronic on? Liftronic on täysin elektroninen kuormankevennin, joka tarjoaa monipuolisia käyttösovelluksia sekä täydellistä käyttövarmuutta ja turvallisuutta. Siirrettäessä tai pidettäessä kuormaa paikallaan, laite tuottaa yhtä suuren vastakkaisen voiman taakkaan nähden. Tämä mahdollistaa vaivattoman taakan liikuttelun sekä taakan ohjaamisen kaksin käsin. Mihin Liftronicia käytetään? Liftronic tarjoaa kustannustehokkaan ja käytännöllisen ratkaisun lukuisiin käsin tehtäviin nostoihin ja materiaalinkäsittelyn sovelluksiin. Työntekijät voivat siirtää taakan ilman voimankäyttöä ja liikuttaa sitä mihin tahansa suuntaan helposti, tarkasti ja täysin turvallisesti. Mitä etuja Liftronic tarjoaa? Käyttäjäystävällistä, vaivatonta kuorman käsittelyä Tuottavuuden kasvua Tehokasta, nopeaa toimintaa Ehkäisee toistuvan työn kuormituksen aiheuttamien vammojen syntyä Liftronic - helppo asentaa Laite toimitetaan esikoottuna Vaatii ainoastaan kiinnityksen lattiaan/alustaan tai liittämisen kiskojärjestelmään Liftronic - yksinkertainen käyttää Käyttämiseen ei tarvita painonappeja Liftronic - taloudellinen Alhaiset käyttökustannukset Kilpailukykyinen hinta Sovelluksiltaan monipuolisempi kuin tavalliset sähkönostimet Liftronic - turvallinen Laitteessa on mekaaninen kuormajarru, joka pitää taakan paikoillaan sähkökatkosten aikana Ylinopeusrajoitin takaa helpon käsittelyn koko ajan Liftronic - luotettava Scaglian 30 vuoden kokemus sähköisistä keventimistä takaa Liftronicin turvallisuuden ja luotettavuuden Liftronic - ekologinen Täysin sähkökäyttöinen Ei säteilyä eikä päästöjä Ympäristöystävällinen

3 TUO Sensorikahva Kuormantunnistin kuorman automaattiseen tasapainottamiseen Automaattinen työkalujen / lisävarusteiden punnitus Taakkakytkin mahdollistaa taakan ohjauksen suoraan taakasta. Hätäseis-painike Laaja valikoima kahvoja sekä työkaluja erilaisiin sovelluksiin Lisävarusteena saatava pikavaihtoistukka mahdollistaa nopean ja helpon työkalujen vaihdon koukun tilalle. Liftronic lisävarusteet Vaakasensorikahva ja/tai -apukahva Pikaliitin (uros-naaras) Räätälöity työkalu tai tarrain ratkaisuksi erilaisiin materiaalinkäsittelysovelluksiin

4 TUO MALLIT: R (kisko) C (pylväs) S (katto) Kevenninyksikkö 2. Rakenteet 3. Oheislaitteet (jarrut, rajoittimet, sensorit, jne.) 4. Ohjauspää Turvallisuus - laite pysähtyy automaattisesti, jos spiraalikaapeli katkeaa - laite pysähtyy automaattisesti, jos käyttöhihna katkeaa - nosto- ja laskunopeudet ovat elektronisesti säätyviä. Kevenninyksikön ominaisuudet MALLI L80 L125 L160 L240 L320 Kapasiteetti * (kg) Kapasiteetti, käyttöaste 100% (kg) Kapasiteetti, käyttöaste 50% (kg) Nostonopeus (m/s) Nostoliike maks. (m) Liitäntäjännite Nimellisteho Suojausluokka Maksimi työskentelylämpötila Maksimi melutaso Maksimi köyden poikkeamakulma Maksimi työkalun kiertymä 230 V A/C - 50 / 60 Hz (optiona 115 V) 700 VA IP 54 (optiona IP55) 0-40 C 40 db (A) 15 +/- 2.5 kierrosta Huom! Jos kuorma roikkuu keventimessä ja STOP -nappi ei ole pohjaan painettuna, niin laite tekee töitä ja tämä vaikuttaa käyttöasteeseen. * Maksimikapasiteetti riippuu työkalun painosta ja käyttöasteesta. Ohjauspään näytössä hälytysilmoitus, jos - moottorin lämpötila >85 - syöttöyksikön lämpötila >70 - syöttövastuksen lämpötila >80 - maksimi kuorman riiputusaika ylittyy (katso käyttöaste) - viallinen liitäntä ohjauspään ja syöttöyksikön välillä - moottorin hiilet irti tai väärin kytketty - vikaa ohjauspään piirikortilla - viallinen jarruvastuksen johdotus - vääränlainen taakkaohjauksen käyttö.

5 TUO MALLI L80CL L125CH L160CH L240CX L320CX Kapasiteetti * (kg) Nostonopeus (m/s) Nostoliike E (m) Mitta R1 (mm) Mitta R2 (mm) Mitta H (mm) Mitta W (mm) Rakenne Light Heavy Heavy Extra Extra Maksimi kääntökulma Paino ilman työkalua (kg) * Maksimikapasiteetti riippuu työkalun painosta ja käyttöasteesta. Vaihtoehtoiset puomin pituudet Rakenne Puomin pituus R1 (m) 2,5 3 3,5 4 4,5 L = Light kg R2 (mm) H = Heavy kg R2 (mm) X = Extra kg R2 (mm) Pylvään mitat Korkeus Korkeus Pohjalevy Kemialliset ankkurit Rakenne maks. vakio Reiän keskeltä Reiän keskeltä Reiät Porausreiät mm mm reiän keskelle reiän keskelle L = Light x Ø x x Ø x 300 H = Heavy x Ø x x Ø x 425 X = Extra x Ø x x Ø x 450

6 TUO MALLI L80R L125R L160R L240R L320R Kapasiteetti * (kg) Nostonopeus (m/s) Nostoliike E (m) Mitta A (mm) Mitta L (mm) Mitta W (mm) Paino ilman työkalua (kg) * Maksimikapasiteetti riippuu työkalun painosta ja käyttöasteesta. Liftronicin rajoitukset Taakan ollessa jatkuvasti laitteeseen kiinnitettynä ja työaikojen ollessa pitkiä ilman taukoja, on taakoille asetettu seuraavat painorajoitukset: 70 kg (E125) ja 45 kg (E80). Epätasapainossa olevien taakkojen käsittely Ulkonevien taakkojen käsittely Liftronic soveltuu Epätasapainossa olevien taakkojen käsittelyyn, jotka kääntyvät nostettaessa. Muut mallit Kapasiteetti jopa kg Puomin pituus valittavissa Pylväskorkeus valittavissa Sähkösyöttö 110 V 50/60 Hz Erikoismaalaus (vakiona: vihreä RAL 6018) Erilaisia työkaluja sekä tarraimia

7 TUO LIFTRONIC Air Liftronic Air on INDEVA-perheen viimeisin mallisarja. Siinä yhdistyvät perinteisten pneumaattisten keventimien voima ja elektronisten keventimien äly. Nostovoima luodaan paineilmalla, mutta sitä kontrolloidaan elektronisesti. Verrattuna perinteisiin pneumatiikkaohjattuihin malleihin Liftronic Air tarjoaa tärkeitä etuja, jotka auttavat parantamaan turvallisuutta, ergonomiaa ja tuottavuutta. Se soveltuu epäkeskeisten ja/tai painavien kappaleiden käsittelyyn. Mallien kapasiteetit vaihtelevat 80 kg:sta 250 kg:een ja niitä on saatavana pylväs-, katto- ja kiskomallisina.

8 TUO Vertailu: Liftronic Air -pneumatiikkaohjattu kevennin INDEVA Liftronic Air, elektronisesti ohjattu Perinteinen pneumaattisesti ohjattu kevennin Turvallisuus Automaattinen punnitus ja kuorman tasapainoitus Täydellinen Kiitos elektronisen ohjauksen. Tärkeä ryntäyksen esto; jos kuorma kevenee, niin järjestelmä kompensoi kuorman pienenemisen välittömästi ja estää näin äkkinäiset ylösliikkeet. Todellinen ja tehokas Elektronisen kuormankennon ansiosta INDEVA ei ainoastaan automaattisesti tasapainota kuormaa vaan se mittaa koko ajan kuorman painoa ja säätää vastavoimaa; täten liikkeet ja kuorman asemointi ovat tarkkoja ja välittömiä. Rajoitettu Vain mekaanisia tai pneumaattisia komponentteja. Kuorman kevetessä nivelpuomi ja siihen kiinnitetty tarrain ryntäävät ylöspäin ja tästä aiheutuu vaaraa, koska ryntäyksen estoa ei ole. Automaattinen kuormanpunnitustoiminto ei ole helppo toteuttaa ja se ei ole tarkka. Yleensä tasapainotus tapahtuu manuaalisesti paineen-säätimellä tai painonapeilla; tasapainottaminen on paljon hitaampaa, koska pneumaattisen viestin kulku piireissä kestää paljon kauemmin. Kuorman tasapainotus koko pystyliikkeen matkalla Vakaa Erikoissensorit ja elektroninen ohjaus mahdollistavat täydellisen tasapainottamisen koko iskun matkalla. Epästabiili, koska sylinterin paineen säätö suunnikkaan muodon mukaan on mahdotonta. Pystyliikkeet Nopeat ja tarkat Erikoisrakenteisen sensorikahvan ansiosta INDEVA reagoi välittömästi käyttäjän kosketukseen mahdollistaen täten tarkan ohjauksen ylös ja alas. Hitaat ja epätarkat Paineilmateknologian tyypillisten rajoitusten johdosta järjestelmän vaste on hidas aiheuttaen epätarkkoja liikkeitä. Kuorman asemointi Erittäin tarkka INDEVA ei yliohjaudu tai pumppaa eikä se vaadi pieniä korjaavia liikkeitä saavuttaakseen halutun sijainnin; kuormaan ei kohdistu rasituksia asemoinnin aikana. Ei tarkka mutta kömpelö Vaatii paljon pieniä korjaavia liikkeitä halutun sijainnin saavuttamiseksi. Kuorman asemointi aiheuttaa rasituksia, jotka voivat vahingoittaa herkkiä kuormia. Käytön monipuolisuus Käyttäjä/kone vuorovaikutus Vuorovaikutus muiden koneiden kanssa Liikkeiden parametrien ohjelmointi on yksinkertaista ja nopeaa. Yksinkertaista ja tehokasta digitaalinäytön ansiosta Yksinkertaista elektronisen ohjauksen ansiosta. Tarttujan toimintojen muuttaminen on vaikeaa ja usein hyvin kallista. Monimutkaista, kallista ja tehotonta paineilmatoimisten osoittimien takia, jotka jotka ovat hitaita ja monesti myös epäluotettavia. Monimutkaista ja kallista, sähköisten toimintojen lisäys kasvattaa myös energian kulutusta Sähköinen toimintalaskuri Toimintalaskuri voidaan yhdistää moniin muihin toimintoihin. Vain kokonaisjaksolaskuri on saatavana (ei kuitattava). Diangnostointi ja huolto Yksinkertaista, vian etsintä mikroprosessorilla. Vian etsintä, varsinkin monimutkaisissa järjestelmissä, on hyvin vaikeaa.

Tarkkuusnostin LIFTRONIC EASY. huolto-ohjeet. käyttö-ja

Tarkkuusnostin LIFTRONIC EASY. huolto-ohjeet. käyttö-ja Tarkkuusnostin LIFTRONIC EASY käyttö-ja huolto-ohjeet Tämä dokumentaatio, jonka alkuperäiskieli on italia, on laadittu direktiivin 2006/42/EY mukaisesti. "Alkuperäisten ohjeiden käännös" SERIENUMMER: L.04.

Lisätiedot

Vaculex ja Microlex Tehokkaita, monipuolisia ja helppohoitoisia alipainenostimia

Vaculex ja Microlex Tehokkaita, monipuolisia ja helppohoitoisia alipainenostimia Vaculex ja Microlex Tehokkaita, monipuolisia ja helppohoitoisia alipainenostimia Alipainenostimien nostokapasiteetti on 5 200 kiloa. Ne on helppoja asentaa, ovat erittäin helppokäyttöisiä ja nostavat melkein

Lisätiedot

AGROTRON M EVOLVING AGRICULTURE.

AGROTRON M EVOLVING AGRICULTURE. AGROTRON M EVOLVING AGRICULTURE. AGROTRON M TÄYD Integroidut työvalot ja avattava, aurinkovarjolla varustettu, avattava kattoikkuna helpottavat työskentelyä etukuormaimella. Kiilamainen ja kapea konepeitto

Lisätiedot

Nostopöytien käyttö- ja huolto-ohjekirja alkuperäisestä käyttöohjeesta käännetty

Nostopöytien käyttö- ja huolto-ohjekirja alkuperäisestä käyttöohjeesta käännetty Nostopöytien käyttö- ja huolto-ohjekirja alkuperäisestä käyttöohjeesta käännetty Päällekkäissaksiset nostopöydät tasaisesti jakautuneelle kuormalle malli E2 Valmistaja: Maahantuoja: BOLZONI S.P.A. 29027

Lisätiedot

Nostopöytien käyttö- ja huolto-ohjekirja alkuperäisestä käyttöohjeesta käännetty

Nostopöytien käyttö- ja huolto-ohjekirja alkuperäisestä käyttöohjeesta käännetty Nostopöytien käyttö- ja huolto-ohjekirja alkuperäisestä käyttöohjeesta käännetty Yksisaksiset nostopöydät tasaisesti jakautuneelle kuormalle malli E1 / Ergolift Valmistaja: Maahantuoja: BOLZONI S.P.A.

Lisätiedot

Asennus & irrotus. Mekaaniset työkalut 10 Lämmittämiseen perustuvat työkalut 38 Hydrauliset työkalut 48

Asennus & irrotus. Mekaaniset työkalut 10 Lämmittämiseen perustuvat työkalut 38 Hydrauliset työkalut 48 Asennus & irrotus Mekaaniset työkalut 10 Lämmittämiseen perustuvat työkalut 38 Hydrauliset työkalut 48 Linjauksen ja kunnonvalvonnan laitteet Linjaus 74 Kunnonvalvonta 86 Voitelu Voiteluaineet 118 Varastointi

Lisätiedot

Turvallinen avustettavan käsittely oikeilla tuotteilla ja ammattitaidolla.

Turvallinen avustettavan käsittely oikeilla tuotteilla ja ammattitaidolla. Turvallinen avustettavan käsittely oikeilla tuotteilla ja ammattitaidolla. LikoTM-nostoratkaisut Asiantuntijat nostoissa ja siirroissa. Yli 30 vuoden ajalta kertynyt kokemuksemme on antanut meille asiantuntemusta,

Lisätiedot

KaVo ESTETICA E50. Elämän parhaat asiat ovat yksinkertaisia.

KaVo ESTETICA E50. Elämän parhaat asiat ovat yksinkertaisia. Elämän parhaat asiat ovat yksinkertaisia. 1 9 0 9 2 0 0 9 Tee elämästäsi helpompaa. Valinta on sinun. Yksinkertaisesti enemmän tulevaisuutta, enemmän mukavuutta, enemmän luotettavuutta. Periaatteessa yksinkertainen.

Lisätiedot

TUOTE-ESITTEET. Enemmän vapautta! Esteettömiä ja nykyaikaisia asumisen ratkaisuja

TUOTE-ESITTEET. Enemmän vapautta! Esteettömiä ja nykyaikaisia asumisen ratkaisuja Enemmän vapautta! Esteettömiä ja nykyaikaisia asumisen ratkaisuja TUOTE-ESITTEET EN-APUVÄLINEET Sillankorvankatu 25 05810 Hyvinkää puh. 019 469 312 faksi 019 469 311 info@en-apuvälineet.fi info@en-apv.com

Lisätiedot

Leica RM2265. Rotaatiomikrotomi

Leica RM2265. Rotaatiomikrotomi Rotaatiomikrotomi Käyttöohje V1.4 suomi - 02/2007 Säilytä aina laitteen läheisyydessä. Lue huolellisesti ennen käyttöönottoa. HUOM Tässä käyttöohjeessa mainitut tiedot, luvut, ohjeet ja arviot vastaavat

Lisätiedot

More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C

More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C More care. Built in. VOLVO MINIKAIVUKONE EC55C RAJOJEN SIIRTÄMISEKSI NE TÄYTYY TUNTEA. LÄPIKOTAISIN. Kun etsit ratkaisuja olosuhteisiin, joissa työntekijöihin ja koneisiin kohdistuu erittäin suuria vaatimuksia,

Lisätiedot

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis.

säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. Mukavuutta, TURVALLISUUTTA ja energiansäästöä taustalla säästää energiaa. näyttää hyvältä. nopeasti käyttövalmis. On yleinen fakta, että energian säästäminen säästää myös rahaa etenkin kun energian hinta

Lisätiedot

LELY WELGER Kiinteäkammioiset paalaimet

LELY WELGER Kiinteäkammioiset paalaimet Kiinteäkammioiset paalaimet www.lely.com innovators in agriculture n ilo avata uusi paali Luotettava suoritusteho Tila, joka rehulla on virrata koneeseen, määrittää tuotoksen suuruuden. Tukoksilta vältytään

Lisätiedot

Logistiikkaopas 2014. Sopivat kokonaisratkaisut varastostamme.

Logistiikkaopas 2014. Sopivat kokonaisratkaisut varastostamme. Logistiikkaopas 2014. Sopivat kokonaisratkaisut varastostamme. Tervetuloa Jungheinrichille! Helsinki Jo vuosikymmenten ajan trukkimme ovat olleet luotettavia ja tehokkaita työjuhtia varastojen pinoamis-

Lisätiedot

Polttomoottori vastapainotrukit

Polttomoottori vastapainotrukit Polttomoottori vastapainotrukit 1.5 5.5 tonnia laatua luotettavuutta vastinetta rahalle laatua, luotettavuutta... asiakkaamme tietävät mitä he haluavat Kun kysyimme, mistä asiakkaat eniten pitävät Mitsubishi

Lisätiedot

vacon hvac -taajuusmuuttajat

vacon hvac -taajuusmuuttajat vacon hvac -taajuusmuuttajat viihtyvyyttä ihmisille ja hallittavuutta lvi-sovelluksiin 1 viisas valinta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi Rakennusten sisäilman säätämisen päätavoitteena on tehokkuus.

Lisätiedot

Tehokkaat timanttiporausjärjestelmät

Tehokkaat timanttiporausjärjestelmät Tehokkaat timanttiporausjärjestelmät Voima ja älykkyys täydellisessä tas Kun tehokkuutta mitataan reikien määrässä tuntia tai päivää kohti, järjestelmältä edellytetään niin helppokäyttöisyyttä ja ergonomiaa

Lisätiedot

KUVASTO 2015 / 2016. Unelmasi. Työkalumme.

KUVASTO 2015 / 2016. Unelmasi. Työkalumme. KUVASTO 2015 / 2016 Unelmasi. Työkalumme. Suomessa vuodesta 1993 toiminut K.A.Rasmussen Oy kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan jalometalliyritykseen, Norjalaiseen vuonna 1872 perustettuun K.A.Rasmussen-konserniin.

Lisätiedot

Pneumatiikalla toteutetun kappaletavara-automaation turvallisuus

Pneumatiikalla toteutetun kappaletavara-automaation turvallisuus VTT TIEDOTTEITA MEDDELANDEN RESEARCH NOTES 1886 Pneumatiikalla toteutetun kappaletavara-automaation turvallisuus Timo Malm & Jorma Järvenpää VTT Valmistustekniikka VALTION TEKNILLINEN TUTKIMUSKESKUS ESPOO

Lisätiedot

720 722 724 Fendt 700 Vario 700

720 722 724 Fendt 700 Vario 700 720 722 724 Fendt 700 Vario 700 Uusi Fendt 700 Vario Täydellinen luokassaan Uuden 700-sarjan Varion myötä Fendt tuo markkinoille korkean teholuokan kompaktin traktorin, jonka käytännölliset innovaatiot

Lisätiedot

PNEUMATIIKKA. Lappeenrannan teknillinen yliopisto Konetekniikan osasto Mekatroniikan ja virtuaalisuunnittelun laboratorio

PNEUMATIIKKA. Lappeenrannan teknillinen yliopisto Konetekniikan osasto Mekatroniikan ja virtuaalisuunnittelun laboratorio Lappeenrannan teknillinen yliopisto Konetekniikan osasto Mekatroniikan ja virtuaalisuunnittelun laboratorio Ko420000 Mekatroniikan peruskurssi Kevät 2007 PNEUMATIIKKA SISÄLLYSLUETTELO PAINEILMAN PERUSTEET

Lisätiedot

www.actsafe.se 1 Copyright ActSafe Systems AB Jakelija:

www.actsafe.se 1 Copyright ActSafe Systems AB Jakelija: Jakelija: Copyright ActSafe Systems AB Act Safe Systems AB Sagbäcksvägen 13 SE-437 31 Lindome Ruotsi Puhelin +46 31 65 56 60 Faksi + +46 31 65 56 69 info@ actsafe.se www.actsafe.se www.actsafe.se 1 Copyright

Lisätiedot

1. Oikohöylä... 4. 2. Tasohöylä...10. 3. Alajyrsin...14. 4. Yläjyrsin...21. 5. Porakoneet...27

1. Oikohöylä... 4. 2. Tasohöylä...10. 3. Alajyrsin...14. 4. Yläjyrsin...21. 5. Porakoneet...27 TUOTANTOTOIMINTA 1. Oikohöylä... 4 1.1. Lappeen ja syrjän oikaiseminen... 5 1.2. Saumalevyn valmistus... 7 1.3. Terien kiinnitys... 8 2. Tasohöylä...10 2.1. Tasohöylän pääosat... 10 2.2. Tasohöylällä työskentely...

Lisätiedot

ROBOTIIKKA SISÄLLYSLUETTELO:

ROBOTIIKKA SISÄLLYSLUETTELO: ROBOTIIKKA SISÄLLYSLUETTELO: 1. JOHDANTO JA HISTORIAA...2 2. ROBOTTITYYPIT JA RAKENTEET...5 2.1 Yleistä... 5 2.2 Robottityypit ja rakenteet... 1 2.2.1 Suorakulmaiset robotit... 1 2.2.2 Scara - robotit...

Lisätiedot

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet www.lely.com innovators in agriculture On aina ilo avata uusi paali Maksimaalinen teho leveän noukkimen avulla 2,25 mm:n kiinteäpiikkinen noukin kerää helposti

Lisätiedot

Ergonomiset TYÖTILAT TUOTELUETTELO 2014-2015

Ergonomiset TYÖTILAT TUOTELUETTELO 2014-2015 Ergonomiset TYÖTILAT TUOTELUETTELO 2014-2015 DEDICATED TO HUMAN WORKSPACE Tietoa meistä Dedicated to human workspace 4 Työpisteidemme ergonomia 8 Sisusta väreillä 10 ESD-suojaus 12 Työpöydät ja varusteluosat

Lisätiedot

HYDRAULINEN KAIVURI TARMO Käyttöohje - Alkuperäisten käyttöohjeiden käännös. HYDRAULIC BACKHOE TARMO Instruction manual Original manual

HYDRAULINEN KAIVURI TARMO Käyttöohje - Alkuperäisten käyttöohjeiden käännös. HYDRAULIC BACKHOE TARMO Instruction manual Original manual Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä ja noudata kaikkia annettuja ohjeita. Säilytä ohjeet myöhempää tarvetta varten. Läs noggrant igenom bruksanvisningen innan du använder apparaten och

Lisätiedot

Käyttöohje DXR 310. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta.

Käyttöohje DXR 310. Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Käyttöohje DXR 310 Lue käyttöohje huolellisesti ja ymmärrä sen sisältö, ennen kuin alat käyttää konetta. Finnish SISÄLTÖ Sisältö SISÄLTÖ Sisältö... 2 JOHDANTO Hyvä asiakas!... 3 Hyvä huolto... 3 Valmistusnumero...

Lisätiedot

S-600 Tuuligeneraattori Smart-jännitteenvalinta Teholuokka: 600wattia Omistajan käsikirja Versio 1.0

S-600 Tuuligeneraattori Smart-jännitteenvalinta Teholuokka: 600wattia Omistajan käsikirja Versio 1.0 Tykistökatu 4 B 5krs, 20520 Turku 1/25 S-600 Tuuligeneraattori Smart-jännitteenvalinta Teholuokka: 600wattia Omistajan käsikirja Versio 1.0 Sarjanumero: Tykistökatu 4 B 5krs, 20520 Turku 2/25 Huom! Tämä

Lisätiedot

ENEMMÄN KUIN ILMAA. Portaattomasti säädettävät Öljyttömät ruuvikompressorit TUOTTAVUUTTA. TEHOKKUUTTA. LUOTETTAVUUTTA. ÖLJYTÖN

ENEMMÄN KUIN ILMAA. Portaattomasti säädettävät Öljyttömät ruuvikompressorit TUOTTAVUUTTA. TEHOKKUUTTA. LUOTETTAVUUTTA. ÖLJYTÖN Portaattomasti säädettävät Öljyttömät ruuvikompressorit ENEMMÄN KUIN ILMAA. TUOTTAVUUTTA. TEHOKKUUTTA. LUOTETTAVUUTTA. ONLINE-RATKAISUJA: WWW.AIR.IRCO.COM/NIRVANA Ingersoll-Rand kompressoreja ei ole suunniteltu,

Lisätiedot