Sotilaskotijärjestön graafinen ohjeisto 2006

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sotilaskotijärjestön graafinen ohjeisto 2006"

Transkriptio

1 Sotilaskotijärjestön graafinen ohjeisto 2006

2 Sisällysluettelo 1.Yhteinen ilmeemme - toiminta ja visio - graafisen ohjeiston sisällöstä ja käytöstä 2. Tunnus - tunnuksen mallit ja värit - tunnuksen suoja-alueet - käyttöohjeita - käyttörajoituksia 3. Jäsenmerkki - jäsenmerkin käyttö 4. Värit - perusvärit - täydentävät värit 5. Typografia - tekstityyppi 6. Graafisen ohjeiston mukaiset sovellukset Käyntikortit - henkilökohtainen ja blanco Lomakkeisto - kirjelomake A4 - kirjekuoret Esityspohjat - kalvopohja ja PowerPoint-pohja Verkkoilme - sivupohja Muut materiaalit - virallinen saatekortti - virallinen kutsukortti - arvot -huoneentaulu - pinssi - esitteen kansi - nimineula - roll up -teline - tulitikkuaski - kahvilippu - tarjotin - pahvimuki - lautasliina - munkkipussi - hintaopasteet - jäsenkortti - ilmoitusraami

3 1. Yhteinen ilmeemme Sotilaskotijärjestön perustehtävät, arvot ja visio Järjestön perustehtävä on - tukea varusmiesten ja reservin kertausharjoituksissa olevien hyvinvointia - varmistaa sotilaskotiyhdistysten toimintaedellytykset ja järjestön maanpuolustusvalmius - tukea jäsenten ja henkilöstön hyvinvointia - edistää vapaaehtoisjärjestönä maanpuolustushenkeä ja -valmiutta Järjestön arvot - vapaaehtoisuus - osaaminen ja itsensä kehittäminen - luotettavuus - iloisuus ja palvelualttius Järjestön visio Sotilaskotijärjestö on uudistuva ja johtava maanpuolustusjärjestö, jonka toiminta Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen kumppanina on avointa ja arvostettua. Graafisen ohjeiston sisällöstä ja käytöstä Graafinen ohjeisto on sopimus siitä, miten Sotilaskotijärjestön visuaalinen ilme näkyy erilaisissa yhteyksissä. Ohjeisto on työväline niille, jotka toteuttavat ja teettävät Sotilaskotijärjestön toiminnassa tarvittavia materiaaleja. Tarkoitus on luoda ohjeiston avulla Sotilaskotijärjestölle selkeä ja tunnistettava visuaalinen identiteetti. Näkyvin osa Sotilaskotijärjestön ilmettä on Sotilaskotitunnus. Sen oikea, ohjeiston mukainen käyttö on ensiarvoisen tärkeää luotaessa yhdenmukaista ilmettä. Sotilaskotitunnus on originaalilogo, ei tekstiyyppi. Se on suunniteltu käytettäväksi vain ohjeiston antamissa rajoissa. Lisäksi käytössä on erillinen kulmaelementti joka symboloi suojaa, kattoa. Kulmaelementtiä käytetään tuomaan lisää tunnistettavuutta ja elävyyttä Sotilaskotijärjestön materiaaleihin. Virallinen jäsenmerkki on säilytetty alkuperäisessä, heraldisessa asussa. Sen on suunnitellut taiteilija Ellinor Ivalo ( ) vuonna 1927.

4 2. Tunnus Tunnuksen mallit ja värit Tunnuksen perusmallia (kokovihreä) käytetään aina kun mahdollista. Tunnuksen mittasuhteita ei saa muuttaa eikä nimilogoa saa latoa. Tunnusta voidaan käyttää määriteltyjen värien mukaisesti yksivärisenä, mustavalkoisena, negatiivisena sekä nelivärisenä. Sotilaskotimerkki, positiivi/negatiivi, yksivärisenä (musta) Sotilaskotimerkki, positiivi/negatiivi lisävärillä (vihreä) Nelivärinen logo on aina määriteltyjen värien mukaisesti vihreällä pohjalla keltainen kulma ja valkoinen sotilaskotioriginaalilogo. Kaikki erikoistapaukset on suunniteltava erikseen. Sotilaskotimerkki 4-väri (väripohjalla)

5 2. Tunnus 2/4 x 2/4 x Tunnuksen suoja-alueet 2/4 x 4/4 x 3/4 x Sotilaskotimerkki (suoja-alue) Tunnuksen suoja-alueet on määritelty ohessa. Tunnuksen pienin sallittu koko on 6 mm (logon kokonaiskorkeus). Esimerkiksi: kun logon kokonaiskorkeus on 10 mm, suoja-alueet ovat: yläpuoli 5 mm (2/4x) sivut 5 mm (2/4x) alapuoli 7,5 mm (3/4x) Suoja-alueen sisäpuolella ei saa olla muita elementtejä tai tekstiä. 2/4 x 2/4 x 2/4 x 4/4 x 3/4 x Sotilaskotimerkki väripohjalla (suoja-alue)

6 2. Tunnus Käyttöohjeita Kun merkki sijoitetaan painopinta-alan vasempaan yläreunaan, kasvatetaan kulmaelementti rajautumaan painopinnan reunaan saakka. Kulmaelementti suurennetaan reunaa kohti loitontuen S-kirjaimen yläkaarelta. Sotilaskotimerkki (kulman rajautuessa reunaan - esim. lomakkeet käyntikortit...) Kulmaelementtiä voidaan käyttää siten myös omana elementtinään, esimerkiksi jatkolomake ja esityspohjat.

7 2. Tunnus Käyttörajoituksia Vihreä sotilaskotimerkki saa esiintyä vain valkoisella pohjalla. 4-värinen sotilaskotimerkki saa esiintyä vain vihreällä pohjavärillä. Ohessa esimerkkejä sotilaskotimerkin vääristä sovelluksista.

8 3. Jäsenmerkki Jäsenmerkin käyttö Merkin osia ei saa irrottaa toisistaan eikä sen mittasuhteita saa muuttaa. Jäsenmerkkiä käytetään ensisijaisesti juhlavissa yhteyksissä, joita ovat esimerkiksi rintamerkki, adressi, pöytästandaari sekä kutsukortti. Sitä käytetään myös puolustusvoimien opasteissa. Nelivärinen jäsenmerkki Mustavalkoista jäsenmerkkiä käytetään lehti-ilmoituksissa. Mustavalkoinen jäsenmerkki

9 4. Värit Perusvärit ja täydentävät värit Pääväri: vihreä PMS % sin 100% kelt Lisäväri: keltainen PMS % kelt 10% pun Juhlalisäväri: kulta PMS % sin 10% pun 30% kelt 10% musta sininen PMS 294C 100% sin 56% pun 0% kelt 18,5% musta

10 5. Typografia Verdana plain Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Käytössä oleva tekstityyppi on Verdana ja sen eri leikkaukset. Sitä käytetään esimerkiksi kirjeissä, painotuotteissa ja kotisivuissa Verdana italic Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Verdana bold Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Verdana bold italic Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti.

11 6. Graafisen ohjeiston mukaiset sovellukset Käyntikortit - henkilökohtainen ja blanco Lomakkeisto - kirjelomake A4 - kirjekuoret Esityspohjat - kalvopohja ja PowerPoint-pohja Verkkoilme - sivupohja Muut materiaalit - virallinen saatekortti - virallinen kutsukortti - arvot -huoneentaulu - pinssi - esitteen kansi - nimineula - roll up -teline - tulitikkuaski - kahvilippu - tarjotin - pahvimuki - lautasliina - munkkipussi - hintaopasteet - jäsenkortti - ilmoitusraami

12 Käyntikortit Etunimi Sukunimi Titteli/title Sotilaskotiliitto ry Simonkatu 12 A HELSINKI Fax Sotilaskotiliitto ry Simonkatu 12 A HELSINKI Fax Koko: 90x50 mm

13 Kirjelomake A4 Sotilaskotiliitto - Soldathemsförbundet ry Simonkatu 12 A HELSINKI (09) Fax (09) Sähköinen lomakepohja on tehty Word -dokumenttina. Sähköistä lomakepohjaa käytettäessä ja tulostettaessa printteriasetuksista johtuen (Fit on paper) Sotilaskotimerkin kulmaelementti jää aina reunasta irti. Jokainen yhdistys lisää itse omat yhteystietonsa katkoviivalla rajatulle alueelle. Tekstin pistekoko on 8. (Katkoviivoja ei paineta).

14 Kirjekuoret Kirjekuori C4, C5, C6 Sotilaskotiliitto Soldathemsförbundet ry Simonkatu 12 A HELSINKI (09) Fax (09)

15 Ikkunakirjekuoret Ikkunakirjekuori C4, C5, C6 Sotilaskotiliitto Soldathemsförbundet ry Simonkatu 12 A HELSINKI (09) Fax (09)

16 Esityspohjat Powerpoint -pohja ARVOT Vapaaehtoisuus Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Liityttäessä sitoudutaan tekemään työtä varusmiehen hyväksi.

17 Esityspohjat Kalvopohja pysty- ja vaakamalli Vapaaehtoisuus Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Liityttäessä sitoudutaan tekemään työtä varusmiehen hyväksi. Vapaaehtoisuus Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Liityttäessä sitoudutaan tekemään työtä varusmiehen hyväksi.

18 Verkkoilme Sivupohja

19 Muut materiaalit Virallinen saatekortti A6 Virallinen kutsukortti A6, 4 sivua

20 Muut materiaalit Arvot -huoneentaulu A4 ARVOT K e h y k s e n p a k s u u s n. 8 m m Vapaaehtoisuus Vapaaehtoisuus on suomalaisen sotilaskotityön omaleimaisin piirre. Järjestöön liitytään ja siinä toimitaan vapaaehtoisesti. Liityttäessä sitoudutaan tekemään työtä sotilaskodin hyväksi. Osaaminen ja itsensä kehittäminen Jokainen henkilö sotilaskodissa luovuttaa omat taitonsa järjestön käyttöön, sekä kehittää sotilaskotityötä eteenpäin. Samalla sotilaskoti tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden oppia lisää sekä kehittää itseään. Luotettavuus Luotettavuus on sitä, että sisaret pitävät ja toteuttavat sen mitä ovat luvanneet. Se on myös Sotilaskotiliiton ja yhdistysten luotettavuutta sekä keskinäisissä suhteissa että ulospäin. K e h y k s e n p a k s u u s n. 8 m m Iloisuus ja palvelualttius Iloisuus ja palvelualttius tarkoittaa sitä, että asiakkaalle jää hyvä mieli sotilaskodista. Se tarkoittaa myös myönteistä suhtautumista toisiimme ja työhömme Sotilaskotiliitto Soldathemsförbundet r.y.

21 Muut materiaalit Sotilaskotiesitteen kansi Kuva Otsikko teksti

22 Muut materiaalit Pinssi Pinssin minimikoko on 13x19 mm

23 Roll up -teline Siellä Sode missä sotilas! Hyväksyttyjä sloganeita ovat seuraavat: 1. Siellä sode missä sotilas! 2. Sode kytkee vaihteen vapaalle! 3. Sode -vapaaehtoisesti varusmiehen hyväksi! 4. Sode on päivän piristys! (sloganin sana Sode voidaan korvata sanalla Sotku)

24 Nimineula

25 Tulitikkuaski Takakannessa valkoinen tila varattu EAN-koodille

26 Kahvilippu Kahvi + munkki Koko: 90 x 50 mm (käyntikorttikoko) Kahvi + munkki Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry Painatusohje: Kahvilippu tulee painattaa sellaiselle materiaalille että kahvilipun kopiointi ja väärinkäyttö on mahdollisimman hankalaa.

27 Tarjotin Tarjotin

28 Muki ja lautasliina Muki Lautasliina

29 Munkkipussi Munkkipussi

30 Hintaopasteet HYLLYREUNAT, R-PIIKIT, VITRIINIT 30x70 mm 30x100 mm Hyllyreunat, vitriinit 110x55 ja 110x110 mm taitettu SOKERITON, GLUTEENITON LAKTOOSITON, MAITO, KERMA, KAHVI, TEE A5 vaaka aukioloajat, ohjeistot, opasteet, infot, talous-/asevarikkotuote A5 pysty tarjouspohjat, ohjeistot, opasteet, infot, talous-/asevarikkotuote A4 pysty/vaaka kampanjapuhujat, hyllypuhujat, tarjouspohjat, blanco-taulu, aukioloajat A5, A4, A3, A2 vaaka/pysty A3 pysty/vaaka blanco-taulu, ohjeistot, opasteet, infot, talous-/asevarikkotuote Yläkulmalla: - talous-/asevarikkotuote Ylä- ja alakulmalla: - aukioloajat A2 pysty A-teline Koko 35x100 mm talous-/asevarikkotuote Blanco-tauluun tekstit - Jätteiden lajitteluohjeistus - Palauta astiat tähän - Kupit tähän Muut hintaopasteet päätetään tapaus kerrallaan.

31 Jäsenkortti Jäsenkorttipohja YHDISTYS PAIKALLISOSASTO JÄSEN Jäsenkortti personoituna Kuva YHDISTYS PAIKALLISOSASTO JÄSEN Jäsenkortti personoituna/kuvallinen versio

32 Ilmoitusraami 1- ja 2-palstainen Sotilaskotiliitto Soldathemsförbundet ry Simonkatu 12 A HELSINKI (09) Fax (09) Sotilaskotiliitto - Soldathemsförbundet ry Simonkatu 12 A HELSINKI (09) Fax (09) Käytetään esimerkiksi: Palvelukseen halutaan ilmoituksissa, tapahtuma ilmoituksissa

33

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 KIRJEKUORET 10

Lisätiedot

Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy. Graafinen ohjeisto 2013. Suomen Setlementtiliitto ry

Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy. Graafinen ohjeisto 2013. Suomen Setlementtiliitto ry Suomen Setlementtiliitto ry Jäsenyhdistykset S-Asunnot Oy Senioriasumisoikeus Oy Oskelakoti Oy Graafinen ohjeisto 2013 Suomen Setlementtiliitto ry Sisällysluettelo GRAAFINEN OHJEISTO Johdanto. 3 Logon

Lisätiedot

Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto

Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto Naantalin kaupungin graafinen ohjeisto Sisällysluettelo Graafinen ohjeisto 3 Naantalin kaupungin logo 4 Vaakuna 5 Logon rakenne 6 Logon suoja-alue ja pienin koko 7 Logon käyttö 8 Värit 9 Typografia 10

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus

Akavan. graafinen ohjeistus Akavan 27.5.2013 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

SOTILASKOTILIITTO - SOLDATHEMSFÖRBUNDET ry VIHREÄ KIRJA

SOTILASKOTILIITTO - SOLDATHEMSFÖRBUNDET ry VIHREÄ KIRJA SOTILASKOTILIITTO - SOLDATHEMSFÖRBUNDET ry VIHREÄ KIRJA 2013 2 VIHREÄ KIRJA Julkaisija: Sotilaskotiliitto Soldathemsförbundet ry Tekstin on laatinut Sotilaskotiliiton järjestötoimintaprosessi: Karoliina

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29

Graafinen ohjeisto. Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29 Graafinen ohjeisto Tervetuloa 2 Tunnus 3 Värit 13 Typografia 16 Graafinen elementti 17 Slogan 19 Infograafit 23 Lomakkeisto 24 PowerPoint 29 Seudulliset toimijat 30 Tunnusversio 1. 31 Lomakkeisto 32 Tunnusversio

Lisätiedot

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus

Johtokunta 2.11.2009 155. Graafinen ohjeistus Johtokunta 2.11.2009 155 Graafinen ohjeistus Sisällys: 1. Käyttäjälle 3 2. Liikelaitoskuntayhtymän logo ja sen käyttö 4 3. Graafisen ilmeen perusvärit 6 4. Kirjasimet ja tekstityypit 7 5. Liikelaitoskuntayhtymän

Lisätiedot

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28

tunnus värit typografia SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 GRAAFINEN OHJEISTO typografia sovellukset kuvamaailma lomakkeisto värit tunnus SISÄLTÖ saatesanat 3 tunnus 4 värit 9 typografia 12 lomakkeisto 16 kuvamaailma 25 sovellukset 28 SAATESANAT HAAGA-HELIA on

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Alkusanat s. 3. Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa. Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä. 1.1 Tunnus s.

Sisällysluettelo. Alkusanat s. 3. Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa. Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä. 1.1 Tunnus s. Graafi nen ohjeisto Sisällysluettelo Alkusanat s. 3 Peruselementit visuaalisessa suunnittelussa Arvot mukana visuaalisessa viestinnässä 1.1 Tunnus s. 4 Tunnuksen värillisyys 1.2 Tunnuksen variaatiot s.

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Oulun Hiusklinikan markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, HIUSKLINIKAN YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN

Lisätiedot

Joensuun yliopiston graafinen ilme

Joensuun yliopiston graafinen ilme Joensuun yliopiston graafinen ilme GRAAFINEN ILME Hallittu ja yhtenäinen graafinen ilme on erottamaton osa yhteisön sisäistä ja ulkoista viestintää. Se auttaa viestejä erottumaan muista ja helpottaa tunnistettavuutta.

Lisätiedot

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto

Rantalainen graafinen ohjeisto 2015. Graafinen ohjeisto graafinen ohjeisto 2015 Graafinen ohjeisto Sisällys Sisällysluettelo Johdanto VISUAALINEN ILME Tunnus Suoja-alue Tunnuksen käyttö Logo ja iskulause Tunnus, visuaalinen hierarkia Yritysvärit Typografia

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Kodifin Oy:n markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Sisältö ALKUSANAT, KODIFIN OY:N YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6 LIIKEMERKIN MITTASUHTEET 7 LIIKEMERKIN VÄRIT

Lisätiedot

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille

Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille Graafinen Ohjeisto Jääskeläinen Consulting markkinointimateriaalin tekijöille VERSIO 1.0 Kuva Arto Halttunen Sisältö ALKUSANAT, JÄÄSKELÄINEN CONSULTING YRITYSILME 4 LIIKEMERKKI 5 LIIKEMERKIN VERSIOT 6

Lisätiedot

Keravan kaupunki. :: graafinen ohjeisto

Keravan kaupunki. :: graafinen ohjeisto Keravan kaupunki :: graafinen ohjeisto Esipuhe 1 Graafinen ohjeisto on yhtenäisen viestinnän perustyökalu 1. Tunnus 2 1.1 Tunnus vaaka 3 1.2 Tunnus pysty 4 1.3 Tunnuksen käyttö pienenä 4 1.4 Tunnuksen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1

GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 GRAAFINEN OHJEISTUS OSA 1 Kaikki asiakkaidemme tarpeet liittyvät oman näkemyksen välittämiseen toiselle ihmiselle. Vain siitä on kyse, ja vain se on tärkeää. Olipa näkemys tarkoitettu sähköasentajalle,

Lisätiedot

TAMPEREEN PALLO-VEIKOT graafinen ohjeisto. Päivitetty: 22.1.2013 Voimassa: Kausi 2013

TAMPEREEN PALLO-VEIKOT graafinen ohjeisto. Päivitetty: 22.1.2013 Voimassa: Kausi 2013 TAMPEREEN PALLO-VEIKOT graafinen ohjeisto Päivitetty: 22.1.2013 Voimassa: Kausi 2013 2 Merkki Tampereen Pallo-Veikkojen merkki on ympyrän muotoinen. Logon muotoa, elementtien sijaintia, mittasuhteita tai

Lisätiedot

isto nen ohje aafi Gr 1

isto nen ohje aafi Gr 1 Graafinen ohjeisto 1 Yritystunnus Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn yritystunnus muodostuu maisa - tunnuksesta ja Porin Seudun Matkailu Oy -logosta. Yritystunnuksen pyöreät ja vahvat muodot viestivät yrityksen,

Lisätiedot

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS

TUNNUS TUNNUS. Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnus GRAAFINEN OHJEISTUS Tunnus - Kehrä Lounais-Suomen ympäristökasvatustoiminnan tunnukseen kuuluu kaksi osaa: kuviollinen kehrä-tunnus ja toiminnan/tapahtuman

Lisätiedot

Visuaalisen suunnittelun ohjeisto

Visuaalisen suunnittelun ohjeisto Visuaalisen suunnittelun ohjeisto 1 Aluksi Visuaaliset ominaisuudet ja viimeistely: ulkoasua määrittelevät ohjeet ja muuttujat Aalto-yliopiston visuaalisen suunnittelun ohjeisto määrittää sovellusten suunnittelulle

Lisätiedot

MARTTALIITON GRAAFINEN OHJEISTO

MARTTALIITON GRAAFINEN OHJEISTO MARTTALIITON GRAAFINEN OHJEISTO 1 MARTAT-LOGO 2 Logon väri on sininen: painetut työt/nelivärisarja: c100m50 painetut työt/pantone-värit: PMS293 sähköiset julkaisut (PowerPoint, verkkosivut jne.)/r20g100b180

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira

Graafinen ohjeisto. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Graafinen ohjeisto visuaalinen ilme Kädessäsi on kirjanen, josta löydät tarvittavat ohjeet n uuden visuaalisen ilmeen käyttöön ja hallintaan. Uusi yhtenäinen ja selkeä visuaalinen ilme tukee Elintarviketurvallisuusvirasto

Lisätiedot

GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA

GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA GRAAFINEN PROFIILI TORNIOHAPARANDA TORNIOHAPARANDA - GRAAFINEN PROFIILI Graafinen profiili yhteinen ilmeemme Tunnus ja graafinen profiili ovat Tornio-Haaparannan kasvot ulospäin. Yhtenäisen ja johdonmukaisen

Lisätiedot

LOGON MITTASUHTEET. Pirkan Isännöintikeskus Oy:n logoa voidaan käyttää 4-värisenä tai mustavalkoisena.

LOGON MITTASUHTEET. Pirkan Isännöintikeskus Oy:n logoa voidaan käyttää 4-värisenä tai mustavalkoisena. GRAAFINEN OHJEISTO Pirkan Isännöintikeskus ISA Oy:lle on luotu uusi graafinen linjaus ja ohjeistus tammikuussa 2006, samalla kun yrityksen nimi muuttui ISA-auktorisoinnin yhteydessä. (ISA on Isännöitsijöiden

Lisätiedot

SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO

SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO SUOMEN MIELENTERVEYSSEURA GRAAFINEN OHJEISTO 11.02.2015 SISÄLLYSLUETTELO Suomen Mielenterveysseura Graafinen Ohje sivu 2 / 27 Logo...4 Logon suoja-alue ja minimikoko...5 Logon käyttö ilmeessä...6 Logon

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO Suunnittelu: Jarko Hänninen, Lapin yliopisto, huhtikuu 2012

GRAAFINEN OHJEISTO Suunnittelu: Jarko Hänninen, Lapin yliopisto, huhtikuu 2012 GRAAFINEN OHJEISTO Suunnittelu: Jarko Hänninen, Lapin yliopisto, huhtikuu 2012 SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 YRITYSTUNNUS Liikemerkki 5 Logo 6 Mittasuhteet 7 Värit 8 Älä tee näin 9 TYPOGRAFIA Groteski 11

Lisätiedot

PK-YRITYKSEN VISUAALINEN IDENTITEETTI

PK-YRITYKSEN VISUAALINEN IDENTITEETTI PK-YRITYKSEN VISUAALINEN IDENTITEETTI Lahden Ammattikorkeakoulu Muotoiluinstituutti Viestinnän koulutusohjelma Graafinen suunnittelu Aikuiskoulutus Anne Nurmi Opinnäytetyö, 2006 Tiivistelmä Opinnäytetyössäni

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 004. Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215

Graafinen ohjeisto 004. Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215 Graafinen ohjeisto 004 Turun kaupungin graafinen ohjeisto, versio 180215 Sisältö 01 Johdanto 02 Kruunuvaakuna 03 Tunnus 04 Tunnuksen käyttö 05 Toimiala- ja lautakuntatunnukset 06 Asiayhteydenmukaiset tunnukset

Lisätiedot