Valvontajärjestelmien

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valvontajärjestelmien"

Transkriptio

1

2 Valvontajärjestelmien Ksenos on uuden sukupolven digitaalinen videotallennusjärjestelmä. Se on toiminnoiltaan ja ominaisuuksiltaan suunniteltu ratkaisemaan videovalvonta kokonaisvaltaisesti ja luotettavasti. Ksenos on ansainnut avainlippumerkinnän ja laitteisto on koottu käsityönä Suomessa laadukkaista komponenteista. Ksenos -järjestelmään on liitettävissä 32 analogisen kameran lisäksi tarvittava määrä IP-kameroita. Tuettuna on useita eri Dome-kameroita sekä kameraohjaimia. Ksenos käyttää edistyksellistä videokaappausteknologiaa mahdollistaen tiheän kuvatahdin, kirkkaan kuvanlaadun ja korkean resoluution. Ksenos -käyttöliittymässä voidaan muodostaa kameroista kameraryhmiä sekä asettaa eri asetuksia kamerakohtaisesti. Monitasoisen käyttäjien hallinnan avulla voidaan rajata käyttäjien oikeuksia tiettyihin kameraryhmiin sekä luoda käyttäjäkohtaisia näkymiä. Tallennetun videomateriaalin hallinta on helppoa tehokkailla ja monipuolisilla hakutyökaluilla. Eri materiaaleista voidaan koostaa videotiedostoja tallennus- ja koontityökaluilla. Lopuksi kooste tallennetaan MPEG-muotoon kirjoittavalla DVDasemalla, joka on vakiona kaikissa malleissa. Vaivattomuuden takaa FSM-Care, joka on enemmän kuin perinteinen laitteistotakuu. FSM-Care järjestää korvaavan laitteiston vioittuneen tilalle välittömästi. Tarkemmat takuuehdot löydät osoitteesta Suunnittele kohteen valvonta tarpeittesi mukaan - Ksenos -tuoteperhe kattaa tarpeesi kohteen laajuudesta riippumatta. Helposti päivitettävä järjestelmä turvaavat kohteen valvonnan myös tulevaisuudessa.

3 uusi kuningas. Teknologista ylivertaisuutta analogista kameraa tarvittava määrä IP-kameroita tiheä kuvatahti tallennustila 160 GB -> rajoittamaton kuvan laatu CIF, 2CIF, 4CIF kuvan pakkaus MPEG-4, MJPEG hälytyshaku, lokihaku, kohdehaku, kuva-aluehaku tietokantapohjainen hakujärjestelmä tuki domekameroille ja ohjaimille helppokäyttöinen käyttöliittymä etähallinta vakiona käyttäjäkohtaiset oikeustasot personoitava käyttöliittymä kamerakohtaiset asetukset ja kameraryhmät kohinasuodatus tehokas lomituksen poisto makrot ja sääntöketjut kuvien vesileimaus liikkeentunnistus liikkuvat kamerat FSM-Care Onsite-takuu tallentava DVD-asema

4 Ksenos -järjestelmälle on myönnetty avainlippu osoituksena suomalaisesta laatutuotteesta. Monipuolista tu Lentokentät ovat nykyajan turvallisimpia ja valvotuimpia alueita. Ympärivuorokautinen valvonta ulottuu henkilö- ja tavaratasolle, eikä alueella pääse liikkumaan luvatta. Esitteessä kuvataan kuinka Ksenos suoriutuu kuvitteellisesta uhkatilanteesta. Kulunvalvonta ohitettiin murtamalla ovi, mutta Ksenos tallentaa tilanteen ovimagneetin laukaistua järjestelmässä sääntöketjun.

5 Skaalautuvuutta tehokkaan valvonnan takaamiseksi. Järjestelmään on liitettävissä kameroiden lisäksi useita muita valvontaja turvallisuuslaitteita. Valvontakohteen tapahtumia voi Ksenos -järjestelmä on suunniteltu skaalautuvaksi, seurata helposti esimerkiksi liikkuvilla Dome-kameroilla, joten se kykenee vastaamaan paremmin asiakkaiden joita voidaan ohjata suoraan käyttöliittymästä tai muuttuviin tarpeisiin. Ksenos mahdollistaa kohteen käyttäjän esiohjausten valvonnan sen vaatimuksista ja avulla. Valvomossa Domekoosta riippumatta. Järjestelmä kameran reaaliaikainen on laajennettavissa yhdestä ohjaus tapahtuu suoraan Turvallinen etäkäyttö analogista kameraa näytöltä tai käyttäen tukevasta järjestelmästä Täydellisen turvallisuuden erillistä ohjauslaitetta. laajoihin monitallenninsaavuttamiseksi etäkäyttöliittymän ympäristöihin. Analogisten ja keskusyksikön välinen liikenne kameroiden lisäksi yksittäiseen on salattavissa ja tunneloitavissa erilaisilla ratkaisuilla. järjestelmään on liitettävissä Valvottavan kohteen laajuus tarvittava määrä IP-kameroita. saattaa asettaa omat Kaikkien tallenninkokoonpanojen rajoitteensa valvonnan perustana on sama reaaliaikaisuudelle. Ksenos huippusuorituskykyinen Suomessa koottu on edelläkävijä etävalvomoratkaisuissa. Etävalvontaan teollisuustietokone. Laitteistokokoonpanot perustuvat käytettävä ohjelmisto ei eroa toiminnallisuuksiltaan samohin tehokkaisiin peruskokoonpanoihin - ne mitenkään pääkäyttöliittymästä. Valvonta on eroavat toisistaan vain tallennuskapasiteetiltaan ja mahdollista jopa kämmentietokoneella. videoliitännöiltään. urvallisuutta. Kamerat ja ohjaus Ksenos seuraa valvontakohteita ja niissä tapahtuvia liikkeitä tilasta ja tilanteesta riippumatta. Järjestelmä sallii useiden erilaisten kameroiden käytön kohteen Etävalvonta Oma käyttöliittymä Käyttäjä tunnistautuu järjestelmään aloittaessaan valvonnan hallinnan. Ksenos antaa käyttäjälleen mahdollisuuden mukauttaa ohjelmiston ulkonäköä omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvaksi, jotta ohjelmistoa olisi mahdollisimman helppo käyttää nopeasti ja tehokkaasti. Kameranäkymät ja valikot ovat aina kyseiselle käyttäjälle ja käyttötilanteeseen parhaiten soveltuvat. Käyttöliittymä

6 Etujesi väsymätö Ksenos tallentaa tunkeilijan useasta kuvakulmasta. Korkean resoluution avulla kohteet voidaan tunnistaa kauempaakin.

7 Erinomainen liikkeentunnistus Korkea resoluutio Ksenos on varustettu uudella, varmatoimisella liikkeentunnistuksella. Älykäs tunnistusjärjestelmä huomioi tilan valaistuksen ja havaitsee liikkeen yhtä luotettavasti sekä valoisassa että pimeässä ympäristössä. Liikkeentunnistuksessa on panostettu erityisesti hämärässä olevien kameroiden tuottaman kohinan suodatukseen. Järjestelmä toimii erittäin hyvin vaikeissa valvontaolosuhteissa ja tukee kamerakohtaista maskausta. Valvontajärjestelmässä liike ja sen voimakkuus esitetään havainnollisesti eri väreillä. Sääntöpohjaiset toiminnot Ksenos -järjestelmä mahdollistaa käyttäjän omien käyttöä helpottavien toimintojen kehittämisen. Sääntöpohjaisilla makroilla voidaan eri lähteistä saatavilla signaaleilla tai muulla lähtötiedolla (esimerkiksi kellonaika) luoda käskyjonoja, joilla voidaan ohjata kameroita tai aloittaa tallennus. Kameraryhmät Kameroista voidaan muodostaa ryhmiä, joihin voidaan liittää niin käyttöoikeustasoja kuin sääntöjä. Tämä yhdessä vapaasti muokattavan käyttöliittymän kanssa tarjoaa eri käyttäjille erilaisen oletuskuvanäkymän. n vartija. sisääntulojen määrä rajautuisi käytettävien IPkameroiden määrän mukaan. Kameroiden lisäksi Ksenos tukee useita muita turvallisuuslaitteita. Ksenos tukee useimpia Domekameroiden ja kääntöpäiden ohjausta useilla eri protokolilla. Kameroiden ohjaaminen tapahtuu kätevästi suoraan hiirellä kameran kuvan päältä eikä erillisiä ohjauspainikkeita tarvita. Kameroille voidaan tehdä esiasetuksia ja liittää ne sääntöihin. Kuvanlaatu Video tallennetaan tehokkaan MPEG-4 -standardin mukaisesti. Lisäksi Ksenos tukee yleisimpiä kuvaformaatteja yksittäisille kuville. MPEG-4 pakkausmuodon ominaisuuksien vuoksi videotallenteista tulee optimaalisen kokoisia ilman, että kuvanlaatu kärsii. Ksenos tukee suuria kuvakokoja ja kuvanlaatua voidaan säätää kamerakohtaisesti. Liitettävät laitteet Samaan laitteistoon voidaan liittää IP-kameroita ilman, että analogisten Makrot Esimerkki 1: Viikonloppuna kello kulunvalvonnan sisääntulo 1 aukeaa lähin kamera kääntyy tallentamaan sisääntulijaa. Esimerkki 2: Yöaikaan alueella havaitaan liikettä, aluetta vartioivat kamerat kääntyvät kohteeseen ja aloittavat välittömästi tallentamisen niin kauan kun alueella liikutaan. Käyttöliittymän Domeohjauksessa on samat toiminnallisuudet kuin erillisessä ohjaimessa. Tarvittaessa järjestelmässä voidaan käyttää rinnan myös erillistä ulkoista ohjainta. Järjestelmän ulkopuoliset ohjaukset ja tulot kytketään I/O kortille, jonka kapasiteetti vaihtelee malleittain.

8 Tunkeilija poistuu alueelta moottoripyörällä, mutta Ksenos tallentaa liikkuvankin kohteen huippulaadulla edistyneen lomituksen poiston ansiosta.

9 Tiheä kuvatahti Järjestelmän ylivoimainen tallennusnopeus tekee liikkuvien kohteiden ja laajojen alueiden valvonnasta yksinkertaisempaa. Suuremmassakin järjestelmässä yksittäisen kameran tiheä kuvatahti säilyy. Ksenos -järjestelmä on varustettu markkinoiden parhailla A/D-muunninkorteilla, joiden ansiosta pystytään tarkkailemaan kameroita ja tallentamaan näiden valvontamateriaalia laadukkaasti. Ohjattavat kamerat Ksenos voi ohjata järjestelmään liitettyjen liikkeentunnistimien avulla automaattisesti ohjata kameroita. Tunnistimen havaitessa liikkeen järjestelmä kääntää liikkuvat kamerat seuraamaan esimerkiksi ohiajavaa kohdetta. Kohde on aina tarkka ja yksityiskohtainen, kiitos tallentimen häiriönpoisto-ominaisuuksien. Valvontamateriaali DVD-levylle Turvallisuustapahtumien tallentaminen korkealaatuisina tapahtuu nopeasti ja turvallisesti. Tapahtumat kootaan helppokäyttöisellä koontityökalulla yleiseen muotoon tallennettavaksi - esimerkiksi DVD-levylle. Tallentava DVD-asema ja koontityökalut ovat vakio-ominaisuuksia kaikissa malleissa. Laajennettu takuu Ksenos on varustettu ainutlaatuisella laajennettulla FSM-Care -takuulla. FSM Oy järjestää välittömästi korvaavan laitteiston rikkoutuneen tilalle. Kahden vuoden takuuaika koskee koko järjestelmää - myös kovalevyjä. Takuu edellyttää, että Ksenos on liitetty turvallisuutta parantavaan UPS-varavirtalähteeseen. Tarkat takuuehdot Varmennettua virtaa UPS suojaa järjestelmää sähköpiikeiltä. Äkillisen sähkökatkon sattuessa UPS minimoi järjestelmään aiheutuvia haittoja antaen varavirtaa. Lisäksi Ksenos ajaa itsensä hallitusti alas ja käynnistyy automaattisesti uudelleen ilman tiedonmenetyksen riskiä. Korkean turvallisuuden kohteissa koko järjestelmä ja kamerat voidaan varmistaa sähkökatkojen varalle. Viisi tehokasta hakutapaa Tallenteiden haku on helppoa, loogista sekä tehokasta intuitiivisen hakutyökalun avulla. Hakuparametrit ovat näkyvissä käyttäjälle suoraan pääikkunasta. Materiaalia voidaan hakea viidellä eri tavalla. Käyttämällä aikahakua materiaalia voidaan etsiä tietyltä aikaväliltä. Materiaalia voidaan etsiä myös käyttämällä hälytyshakua tai tapahtumahakua. Tavallisen kohdehaun (pixel search) lisäksi Ksenos -ohjelmistossa on erityinen kuvaaluehaku, jolla voidaan erittäin nopeasti hakea ennalta asetetuista kuva-alueista tapahtuneita muutoksia. Tietokantapohjainen hakujärjestelmä takaa, että hakutulokset ovat nopeasti näkyvissä. Turvallinen tallennus Jokainen Ksenos -järjestelmä koostuu vähintään kahdesta korkealaatuisesta kovalevystä, joista yhdellä sijaitsee ohjelmisto sekä galleriaan tallennetttu kuvamateriaali. Muille levyille tallentuu jatkuva kameravalvonta. Näin saavutetaan erinomainen tehokkuus sekä turvallisuus materiaalin käsittelyn ja tallentamisen suhteen. Liikkuvat kohteet tarkasti Ksenos auttaa liikkuvan kohteen tunnistamisessa. Tehokas lomituksen poisto vertaa kameran tuottamia peräkkäisiä kuvia toisiinsa tunnistaen liikkuvat kohteet ja poistaa kuvista liikkeestä johtuvat hännät. Näin järjestelmä pystyy erottelemaan jopa hämärässä liikkuvat kohteet tarkoiksi ja tunnistettaviksi. Lomituksen poisto

10 Turvallisuusjohtaja tallentaa DVD-levylle koosteen tapahtumista ja toimittaa sen poliisille jatkotoimenpiteitö varten.

11 Analogiset kamerat Dome-kameran ohjaus IP-kamerat Paikallinen käyttö TCP/IP LAN, xdsl, GPRS Kulunvalvonta Liikkeentunnistus Etäkäyttö Tekniset tiedot Digitaalisen videon tallennus Tallenuskapasiteetti Varmuuskopiointi Tallennus Käyttöjärjestelmä Kuvien pakkaus Tuetut kielet Kuvatahti Kuvan resoluutio CIF 2CIF 4CIF 160 GB -> rajoittamaton DVD-R, CD-RW Jatkuva, liiketunnistus, hälytys, sääntö Microsoft Windows XP Professional MPEG-4 tai MJPEG suomi, ruotsi, englanti k/s 352x x x576 Kuvatiedoston koko (keskimäärin) MPEG-4 CIF MPEG-4 2CIF MPEG-4 4CIF MJPEG CIF MJPEG 2CIF MJPEG 4CIF 1 kb - 10 kb 3 kb - 20 kb 5 kb - 40 kb 5 kb - 20 kb 10 kb - 30 kb 20 kb - 40 kb Tulot ja lähdöt Videotulot komposiitti + IP-kamerat Hälytystulot max 16 Ohjauslähdöt max 16 I/O kortit 4 in/2 out, 8 in/4 out, 16 in/16 out Liitännät Virtalähde ATX 350 W, 230 V, 50/60 Hz Näppäimistö ja hiiri USB, PS/2 Verkko 10/100 Mb Ethernet RJ-45 Tulostus USB, LPT (1 kpl) USB-portit 4 kpl (3 vapaana) Sarjaportit RS-232 (1 kpl) Prosessori ja muisti Prosessori Intel Pentium4 3.0 Ghz, HT-tuki Muisti 512 tai 1024 MB 400 Mhz DDR Näytönohjain ja kaappauskortti Näytönohjain ATI Radeon 9250 AGP Kaappauskortti k/s kameraa Mitat ja paino Mitat K 182 x L 486 x S 542 Paino 18.2 kg Käytön ja kuvien suojaus Salasanat Käyttöoikeudet Kuvien aitous Käyttöliittymä Ohjaus Tuloasetukset Käyttöasetukset Domekameratuki Näytön liitännät Etäkäyttöohjelmisto Vapaasti ohjemoitavissa Ohjelmoitavissa, monitasoiset Alkuperän varmennus Hiiri, näppäimistö, domeohjain Kamerakohtaiset, sääntöasetukset Salasanat, käyttäjän asetukset Pelco P&D, tulossa muita DVI, VGA Vakiona Käyttöympäristö Lämpötila C (suositus C) Mallit 100 k/s, 16 kameraa k/s, 24 kameraa k/s, 32 kameraa k/s, 16 kameraa k/s, 24 kameraa k/s, 32 kameraa k/s, 16 kameraa k/s, 32 kameraa

12 Esitteen kuvitteelliset tilannekuvat on otettu TNT Suomi Oy:n Helsinki- Vantaan terminaalin alueella. Terminaalialueen valvonta on toteutettu Ksenos videotallenninjärjestelmällä. FSM Oy on johtava sähköisen turvatekniikan maahantuoja. Yhtiön toiminta on perustunut koko toiminnan ajan asiantuntevaan ja saavutettavaan tekniseen asiakastukeen sekä teknisesti edistyksellisiin tuotteisiin. Tuotevalikoimaan kuuluu valtaosa kiinteistön teknisessä valvonnassa tarvittavista laitteista ja järjestelmistä. Pääkonttori sijaitsee Helsingin Malminkartanossa. Tämän lisäksi FSM Groupin omat toimipisteet ovat Tampereella ja Oulussa. FSM Oy:n palveluksessa on 21 turvallisuuden ammattilaista ja liikevaihto vuonna 2004 oli noin 6 milj. euroa. FSM Oy:n omistavat lähes kokonaisuudessaan yhtiön työntekijät. FSM Oy Beckerintie 6, Helsinki p FSM Group

Ksenos DVR -käyttöohje, versio D. Turun Turvatekniikka Oy

Ksenos DVR -käyttöohje, versio D. Turun Turvatekniikka Oy Ksenos DVR -käyttöohje, versio D Turun Turvatekniikka Oy 11. syyskuuta 2008 Sisältö 1 Tallentimen käyttöliittymä 3 1.1 Pääikkuna................................................. 3 1.1.1 Kuvakkeet.............................................

Lisätiedot

UTC Fire & Security. Helsinki, Maaliskuu 2012

UTC Fire & Security. Helsinki, Maaliskuu 2012 Tuotekuvasto 2012-2013 1 UTC Fire & Security Helsinki, Maaliskuu 2012 United Technologies Corporation (UTC) on kansainvälinen monialayritys, jonka liiketoimintayksiköihin kuuluvat mm. Carrier lämmitys-

Lisätiedot

Takaa mielenrauhan Ammattilaistason videotallennus ja videonhallinta

Takaa mielenrauhan Ammattilaistason videotallennus ja videonhallinta Takaa mielenrauhan Ammattilaistason videotallennus ja videonhallinta 2 Bosch Recording Solutions Korkealaatuiset ratkaisut kaikille Valitse tarpeitasi vastaava ratkaisu kattavasta tallennusratkaisumallistostamme.

Lisätiedot

Käyttöohje Ksenos DVR Prime. Turun Turvatekniikka Oy

Käyttöohje Ksenos DVR Prime. Turun Turvatekniikka Oy Käyttöohje Ksenos DVR Prime Turun Turvatekniikka Oy February 16, 2010 Contents 1 Johdanto 3 2 Tallentimen käyttö 4 2.1 Ohjelman käynnistäminen........................................ 4 2.2 Käyttöliittymä..............................................

Lisätiedot

Mirasys VMS. Järjestelmänvalvojan opas

Mirasys VMS. Järjestelmänvalvojan opas Mirasys VMS Järjestelmänvalvojan opas SISÄLLYS Sisällys... 2 Ennen kuin aloitat... 6 Ohjeet... 6 Ohjeen sisältö... 6 Tekninen tuki... 7 Uutta... 7 Tietoja järjestelmästä... 11 Mikä on Mirasys NVR -ohjelmisto?...

Lisätiedot

Mirasys VMS 7.3. Järjestelmänvalvojan opas

Mirasys VMS 7.3. Järjestelmänvalvojan opas Mirasys VMS 7.3 Järjestelmänvalvojan opas SISÄLLYS Sisällys... 2 Ennen kuin aloitat... 6 Ohjeet...6 Ohjeen sisältö...6 Tekninen tuki... 7 Uutta... 7 Tietoja järjestelmästä... 12 Mikä on Mirasys-ohjelmisto?...

Lisätiedot

Keskitä huomiosi Bosch Intelligent Video Analysis

Keskitä huomiosi Bosch Intelligent Video Analysis Keskitä huomiosi Bosch Intelligent Video Analysis 2 Ja tartu toimeen Bosch Intelligent Video Analysis -tekniikalla Riippumatta siitä, montako kameraa järjestelmässäsi on, niiden kaikkien tarkkaileminen

Lisätiedot

TruVision SVR järjestelmän käyttöohje

TruVision SVR järjestelmän käyttöohje TruVision SVR järjestelmän käyttöohje P/N 1072701A-FI REV 1.0 ISS 15OCT13 Copyright Tavaramerkit ja patentit Sertifiointi Yhteystiedot 2013 UTC Fire & Security Americas Corporation, Inc. Interlogix on

Lisätiedot

Mirasys NVR 5.12. Järjestelmävalvojan ohje

Mirasys NVR 5.12. Järjestelmävalvojan ohje Mirasys NVR 5.12 Järjestelmävalvojan ohje SISÄLLYS Sisällys... 2 Ennen kuin aloitat... 5 Ohjeet... 5 Ohjeen sisältö... 5 Tekninen tuki...6 Uutta versiossa 5.12...6 Uutta versiossa 5.10...6 Uutta versiossa

Lisätiedot

========================================== = = = =

========================================== = = = = DASYS DVR Käyttäjän opas Digitaalinen videotallennin Versio 5.X Lue tämä ennen aloittamista ========================================== = = = = Tämä on käyttäjän opas Dasys-tallentimelle. Käyttöohje sisältää

Lisätiedot

CELOTRON EAGLE DVR TALLENTIMET

CELOTRON EAGLE DVR TALLENTIMET KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE CELOTRON EAGLE DVR TALLENTIMET (TÄMÄ OHJE KATTAA KAIKKI MALLIT: 4 32 KANAVAA) OEM MANUFACTURED FOR CELOTRON OY FINLAND Versio1.0 1.5.2010 - 2 - VAROITUS! ÄLÄ AUKAISE JÄRJESTELMÄN

Lisätiedot

NAVETAN VIDEOVALVONTA. Maitoa ja naudanlihaa Keski-Suomesta - koulutushanke. Jarkko Rissanen

NAVETAN VIDEOVALVONTA. Maitoa ja naudanlihaa Keski-Suomesta - koulutushanke. Jarkko Rissanen NAVETAN VIDEOVALVONTA Maitoa ja naudanlihaa Keski-Suomesta - koulutushanke Jarkko Rissanen Toukokuu 2012 1 SISÄLTÖ 1 NAVETAN VIDEOVALVONTA... 3 1.1 Yleistä karjatilojen videovalvonnasta... 3 1.1.1 Laki

Lisätiedot

DiBos Micro, digitaaliset videotallentimet versio 8 (EMEA/APR)

DiBos Micro, digitaaliset videotallentimet versio 8 (EMEA/APR) CCTV DiBos Micro, digitaaliset videotallentimet versio 8 (EMEA/APR) DiBos Micro, digitaaliset videotallentimet versio 8 (EMEA/APR) Analoginen/IP-hybridi-MPEG4-digitaalivideotallennin Mallit 6 ja 12 analogiselle

Lisätiedot

DiBos/DiBos Micro. Asennusopas

DiBos/DiBos Micro. Asennusopas DiBos/DiBos Micro fi Asennusopas DiBos/DiBos Micro Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeita 7 2 Johdanto 11 2.1 Järjestelmän kuvaus 11 2.2 Pakkauksen purkaminen 11 2.3 Virransyöttö

Lisätiedot

KAMERAVALVONTAOPAS. Oppaan on laatinut sisäasiainministeriön nimeämä työryhmä, jolle julkaisijat esittävät parhaat kiitoksensa ansiokkaasta työstä.

KAMERAVALVONTAOPAS. Oppaan on laatinut sisäasiainministeriön nimeämä työryhmä, jolle julkaisijat esittävät parhaat kiitoksensa ansiokkaasta työstä. KAMERAVALVONTAOPAS KAMERAVALVONTAOPAS JULKAISIJAT Turva-alan yrittäjät ry www.turva-alanyrittajat.fi Poliisihallitus, turvallisuusalan neuvottelukunta KUSTANTAJA Sähköinfo Oy www.sahkoinfo.fi OPPAAN KÄSIKIRJOITUS

Lisätiedot

notesco KÄYTTÖOHJE V. 3.3

notesco KÄYTTÖOHJE V. 3.3 notesco KÄYTTÖOHJE V. 3.3 (sivu on taiton vuoksi tarkoituksella tyhjä) Sisällysluettelo Aloitus... 1 Yleiskatsaus... 1 Netcam Watcher Professionalin asennus... 3 Netcam Watcher Pro:n rekisteröiminen...

Lisätiedot

Turvaa toimintasi kannalta kriittiset IT-laitteesi fyysisiltä uhkatekijöiltä etänä

Turvaa toimintasi kannalta kriittiset IT-laitteesi fyysisiltä uhkatekijöiltä etänä Olosuhteiden valvonta Turvaa toimintasi kannalta kriittiset IT-laitteesi fyysisiltä uhkatekijöiltä etänä Valvoo lämpötilaa, kosteutta, vesivuotoja, ilman virtausta liikettä ja paljon muuta. Ilmoittaa äänihälytyksellä,

Lisätiedot

ÄLYKÄS työskentely ei ole vaihtoehto se on välttämätöntä

ÄLYKÄS työskentely ei ole vaihtoehto se on välttämätöntä PC Extender -ratkaisut ÄLYKÄS työskentely ei ole vaihtoehto se on välttämätöntä Video Ethernetin läpi 21. vuosisadan videosiirtoa DVI-kytkentä Kytkeydy digitaaliseen maailmaan Matriisikytkentä ServSwitchit

Lisätiedot

Colibri Wi-Fi. Käyttöohje

Colibri Wi-Fi. Käyttöohje Colibri Wi-Fi Käyttöohje Jan. 2010 FCC ILMOITUS (Luokka B) Tämä laite on FCC:n sääntöjen 15. osan mukainen. Seuraavat kaksi ehtoa koskee laitteen toimintaa: (1) tämä laite ei saa aiheuttaa haitallisia

Lisätiedot

Käyttöohje (3.5.0.0) Fin-Alert Electronics Oy

Käyttöohje (3.5.0.0) Fin-Alert Electronics Oy 1 Näyttö Mallit T04 TS04 / CS04 / CS08 / CD08 / CS16 / CD16 / LS16 / LD16 200/480, 400/480, 400 1.1 Ominaisuudet Audio Video Tallennus Nopeus 30fps(NTSC), 1 4 25fps(PAL)/60, 416 / 16 4 / 16 50/120, / 16100/120,

Lisätiedot

Bosch Recording Station Appliance. Ohjelmiston asennusopas

Bosch Recording Station Appliance. Ohjelmiston asennusopas Bosch Recording Station Appliance fi Ohjelmiston asennusopas Bosch Recording Station Appliance Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Turvallisuusohjeita 6 1.1 Käytetyt turvallisuusmerkit 6 1.2 Asennus/asetukset

Lisätiedot

TÄTÄ KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVIA HUOMAUTUKSIA

TÄTÄ KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVIA HUOMAUTUKSIA TÄTÄ KÄYTTÖOHJETTA KOSKEVIA HUOMAUTUKSIA Pidä tämä käyttöohje aina saatavilla oman tietokoneesi läheisyydessä. Säilytä tämä käyttöohje sekä laitteen pakkaus siltä varalta, että myydessäsi tietokoneesi

Lisätiedot

...2...3...4...5...6...7...8...9...10...11. Työn luonne muuttaa tietoverkkoympäristöä Ciscolta seuraavan sukupolven verkkoarkkitehtuuri LAN&WAN

...2...3...4...5...6...7...8...9...10...11. Työn luonne muuttaa tietoverkkoympäristöä Ciscolta seuraavan sukupolven verkkoarkkitehtuuri LAN&WAN 1 Nordic LAN & WAN Communication Oy Työn luonne muuttaa tietoverkkoympäristöä Ciscolta seuraavan sukupolven verkkoarkkitehtuuri Organisaatioiden tietoverkkojen rakenne on muuttumassa. Käyttäjät työskentelevät

Lisätiedot

Elkome laajentaa teollisuuden sähköistyspalvelujen tarjontaa s.3

Elkome laajentaa teollisuuden sähköistyspalvelujen tarjontaa s.3 News Elkome Systems Oy:n asiakaslehti 2/2010 Elkome laajentaa teollisuuden sähköistyspalvelujen tarjontaa s.3 Testausjärjestelmien toteutus suunnittelusta käyttöönottoon s.4 PC-pohjaisten järjestelmien

Lisätiedot

Automaatio- ja turvallisuusratkaisut. tehokkaaseen kiinteistönhallintaan

Automaatio- ja turvallisuusratkaisut. tehokkaaseen kiinteistönhallintaan Automaatio- ja turvallisuusratkaisut tehokkaaseen kiinteistönhallintaan Fidelix FX-Net Joustava, skaalautuva ja avoin rakennusautomaatiojärjestelmä Fidelix FX-Net on vapaasti skaalattava tekninen valvonta-

Lisätiedot

Celotron Oy ohjaus- ja turvatuotteet - Se ainoa kuvasto jonka tarvitset!

Celotron Oy ohjaus- ja turvatuotteet - Se ainoa kuvasto jonka tarvitset! Celotron Oy ohjaus- ja turvatuotteet - Se ainoa kuvasto jonka tarvitset! Celotron Oy on vuodesta 1996 asti valmistanut kotimaisia GSM- puhelimilla ohjattavia kodin sekä teollisuuden laitesovelluksia. Osa

Lisätiedot

Käyttöohje. Valvova Oy

Käyttöohje. Valvova Oy Käyttöohje Valvova Oy 25. marraskuuta 2014 Sisältö 1 Aikajana 3 1.1 Ohjelman käynnistys.................................... 4 1.2 Kalenteri........................................... 4 1.3 Tarkkaan ajankohtaan

Lisätiedot

13 kallista virhettä lain vaatimaa kameravalvontaa hankittaessa. Ari Räty, tekninen johtaja Demon turvallisuus Oy

13 kallista virhettä lain vaatimaa kameravalvontaa hankittaessa. Ari Räty, tekninen johtaja Demon turvallisuus Oy 13 kallista virhettä lain vaatimaa kameravalvontaa hankittaessa Ari Räty, tekninen johtaja Demon turvallisuus Oy Tietoa oppaan kirjoittajasta Ari Räty on Demon turvallisuus Oy:n tekninen johtaja ja valvontajärjestelmien

Lisätiedot

I AM FULL FRAME FREEDOM. www.nikon.fi

I AM FULL FRAME FREEDOM. www.nikon.fi I AM FULL FRAME FREEDOM www.nikon.fi Objektiivi: AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8g ED VR II Kuvanlaatu: 14-bittinen RAW (NEF) Valotus: [M]-tila, 1/500 s, f/4 Valkotasapaino: Pilvinen Herkkyys: ISO 800 Picture

Lisätiedot

Mirasys NVR 5.0 Asennusohje

Mirasys NVR 5.0 Asennusohje Mirasys NVR 5.0 Asennusohje 2005-2008 Mirasys Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Mitään osaa tästä asiakirjasta ei saa jäljentää mihinkään tarkoitukseen. TUOTEMERKIT Mirasys, Mirasys DINA, Mirasys N, Mirasys

Lisätiedot