Oilon-yhtiöt Oilonissa on erityistä lämpöä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oilon-yhtiöt Oilonissa on erityistä lämpöä"

Transkriptio

1

2

3 Oilon-yhtiöt Oilonissa on erityistä lämpöä Oilon tarjoaa ympäristöystävällistä energiaa ja kestäviä energiaratkaisuja. Oilon on suomalainen vuonna 1961 perustettu ympäristö- ja energiateknologian perheyritys. Pitkän historiamme aikana olemme hankkineet merkittävän maailmanlaajuisen markkina-aseman. Konsernina Oilon on innovatiivinen ja ketterä, siksi pystymme reagoimaan nopeasti maailmalla tapahtuviin muutoksiin ja asiakkaidemme tarpeisiin. Valmistamme polttimia ja polttojärjestelmiä nestemäisille ja kaasumaisille polttoaineille muun muassa voimalaitoksiin, teollisuuteen, ongelmajätteenpolttoon, lämpölaitoksiin ja laivoihin. Liiketoimintaamme kuuluvat vahvasti myös teollisuuslämpöpumput ja kylmäratkaisut sekä erilaiset kiinteistöjen lämmitysratkaisut, kuten maalämpöpumput, polttimet ja aurinkolämpökeräimet. Oilonin missio on tarjota asiakkailleen ympäristöystävällistä energiaa. Yhtiön visiona on tuottaa asiakkailleen kestäviä energiaratkaisuja. Meidät tunnetaan erityisesti lämpimästä tavastamme kohdata asiakkaitamme. Ratkaisemme vaativimmatkin projektit asiakkaitamme kuuntelemalla ja yhteistyössä heidän kanssaan. Yrityksemme kasvettua maailmanlaajuiseksi toimijaksi, on tämä ajattelutapa meille edelleen tärkeä. Siksi Oilonissa on erityistä lämpöä.

4 Oilon teollisuudessa Uusin teknologia myös säästää

5 Tuote-esimerkki Oilonin teollisuuspolttimilla voi polttaa lähes kaikkia nestemäisiä ja kaasumaisia polttoaineita. Suurimmat polttimet ovat teholtaan kw. Vuosikymmenten kokemuksemme ja jatkuva tuotekehityksemme takaavat energiatehokkaan ja luotettavan palamisen. Polttimiamme käytetään laajalti maailmalla erilaisissa teollisuuden käyttökohteissa kuuman veden, höyryn tai kuuman ilman tuotantoon. Asiakkaitamme ovat muun muassa elintarvike-, kemian-, tekstiili-, puunjalostus- ja öljyteollisuus. Myös kaukolämpölaitoksissa polttimemme ovat tärkeässä roolissa. Monox Vesi- ja höyrykattilan poltin sisäänrakennetulla puhaltimella. Polttoaineena kaasu tai kevytöljy. Maksimiteho yli 13 MW.

6 " Oilonin teollisuuspolttimet edustavat uusinta, yhä ympäristöystävällisempää teknologiaa.

7 Energiaa säästävien vähäpäästöisten maakaasupolttimien käyttö teollisuudessa on lisääntynyt merkittävästi. Oilon on aktiivisesti mukana kehittämässä tätä teknologiaa. Metsäteollisuuden tähteistä valmistettavan pyrolyysiöljyn mahdollisuudet kiinnostavat ympäri maailmaa. Pyrolyysiöljyn hiilidioksidipäästöt voivat olla jopa 90 % alhaisemmat kuin fossiilisten polttoaineiden. Olemme mukana testaamassa pyrolyysiöljyn polttoa ja olemme kehittäneet laiteratkaisun tämän tulevaisuuden lämmönlähteen hyödyntämiseksi. Testit ovat luoneet myös meille vahvan uskon pyrolyysiöljyn merkityksestä lähitulevaisuudessa. Tulosten perusteella odotamme, että pyrolyysiöljy palaa yhtä puhtaasti kuin raskas polttoöljy, jolloin erillistä savukaasujen puhdistusta ei välttämättä tarvita.! Oilonin polttotekniikka mahdollistaa kaatopaikkakaasun hyödyntämisen Kaatopaikalla muodostuva biokaasu käytetään nykyisin hyödyksi Lahdessa Oilonin polttotekniikan avulla. Hartwall Oy:n ja Kujalan jätekeskuksen yhteistyönä toteutettu hanke vähentää kasvihuonepäästöjä sekä hajuhaittoja kiitos Oilonin polttimien.

8 Oilon merellä

9 Tuote-esimerkki Oilon on yksi maailman johtavista meriteollisuuden käyttämien polttimien valmistajista vuosikymmenten kokemuksella. Polttimillamme ja ohjauskeskuksillamme varustettuja höyrykattilalaitoksia käytetään laivoissa kaikilla maailman merillä. Laivapolttimemme on suunniteltu täyttämään kansainvälisten luokituslaitosten asettamat määräykset. Erikoisuutena on kehittämämme ratkaisu, joka mahdollistaa kaasun polton. Sitä käyttämällä vähennetään merkittävästi laivaliikenteen päästöjä. Oilonin polttimilla voidaan polttaa lähes kaikkia laivateollisuudessa käytössä olevia polttoaineita. Painehajotteisten polttimien lisäksi meiltä löytyy laivakattiloihin myös höyryhajotteiset polttimet. RP-140 M Tyypillinen laivakattilan raskasöljypoltin.

10 Voimalaitos- ja prosessipolttimet Ympäristöstä välittävät ratkaisut

11 Tuote-esimerkki Ympäristöystävällisyydestä on viimeisen vuosikymmenen aikana muodostunut tuotekehityksemme tärkeimpiä kulmakiviä. Voimalaitospolttimissamme sovelletaan innovatiivisia ratkaisujamme, joissa palamisilma ja polttoaine vaiheistetaan ennennäkemättömällä tavalla. Päästöjä koskevan lainsäädännön tiukentuessa Oilonin Low-NOx -teknologian päästöarvot vastaavat tiukimpiakin alan vaatimuksia. Tätä uuden sukupolven teknologiaa on hyödynnetty menestyksellä ympäri maailmaa jo useiden vuosien ajan. Polttoprosessin optimaalinen ja turvallinen toiminta varmistetaan edistyksellisellä automatiikalla. Voimalaitos- ja prosessipolttimemme sopivat muun muassa erilaisiin voimalaitos- ja teollisuuskattiloihin, ongelmajäte- ja hajukaasujen polttolaitoksiin, meesauuneihin sekä kuumailmakehittimiin. ULTRAX Uuden sukupolven vähäpäästöinen Ultrax-poltin on malliesimerkki Oilonin tuotekehityksen huippuosaamisesta. Ultraxilla on mahdollista alittaa maakaasulla NOx-päästöissä jopa 100 mg/nm 3 raja.

12 " Oilonin poltinteknologialla saavutetaan ympäristöystävällisiä ratkaisuja, joiden keskeisiä peruspilareita ovat alhaiset päästöt, korkea hyötysuhde ja laitteiden luotettavuus.

13 Oilon-polttimilla voidaan polttaa lukuisia erilaisia, myös vaikeasti hallittavia, nestemäisiä ja kaasumaisia polttoaineita. Monien teollisuusprosessien sivuvirtoja voidaan hyödyntää energialähteenä, mikä parantaa laitoksen hyötysuhdetta ja luo kustannussäästöjä. Tällaisia polttoaineita ovat esimerkiksi panimoiden biokaasut sekä masuuni-, koksi-, kaasutus- ja jalostamokaasut. Voimalaitos- ja prosessipolttimiemme tehoalue yltää 80 MW:iin. Viime vuosina olemme olleet mukana useissa projekteissa, joissa polttoaineina käytetään lämpöarvoltaan erittäin alhaisia kaasuja. Tällaisten kaasujen polttaminen asettaa suuren haasteen poltintekniikalle. Ratkaisuillamme näistä kaasuista voidaan kuitenkin saada kaikki hyöty irti.! Leijupolton ylivoimaa Maailman suurin toiminnassa oleva leijukattila sijaitsee Puolassa, vuonna 2009 avatussa Lagiszan voimalaitoksessa. Tämän leijukattilan polttimet ovat Oilonin valmistamia. Lagiszan voimalaitos on maailman ensimmäinen laitos, jossa on yhdistetty leijukerrospolttotekniikka ja ylikriittiset höyrynarvot.

14 Oilon Home Kodin ja kiinteistöjen lämmitysjärjestelmien ammattilainen

15 Tuote-esimerkkejä Oilon Home on erikoistunut pientalojen ja kiinteistöjen lämmitykseen. Tavoitteenamme on löytää asiakkaillemme ympäristöystävällisiä, kestävän kehityksen lämmitysratkaisuja. Tarjoamme kodin- ja kiinteistönlämmittäjälle useita eri vaihtoehtoja, joista valita: maa- ja aurinkolämpöä, öljy- ja kaasupolttimia sekä erilaisia energialähteitä yhdistäviä hybridisovelluksia. Meillä on vuosikymmenten kokemus kiinteistöjen lämmittämisestä. Suomalaisena yrityksenä ymmärrämme pitkien ja kylmien talvien poikkeuksellisen kovat vaatimukset lämmityslaitteiden toimintavarmuudelle. Maalämmöstä on viime vuosina kehittynyt yhä suositumpi lämmönlähde, sillä se on käyttäjälleen huoletonta ja edullista. Oilon-maalämpöpumpuissa näihin ominaisuuksin yhdistyvät nykyaikainen muotoilu, helppokäyttöisyys ja kestävyys. Laajasta lämpöpumppumallistostamme löydät sopivan ratkaisun omakotitalon, kerrostalon tai teollisuushallin lämmittämiseen. Ratkaisumme sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin. GT SH MH Oilon-maalämpöpumput GT: 5 28 kw. Omakotitaloihin ja rivitaloihin. SH: 7 28 kw. Omakotitaloihin ja rivitaloihin. Optimoitu patterilämmityskoteihin / suurelle käyttöveden kulutukselle. MH: 5 13 kw. Pieniin ja suuriin omakotitaloihin. Sisäänrakennetulla 220 litran lämminvesivaraajalla. RE: kw. Suurille kiinteistöille. RE

16 " Oilon Home tarjoaa kotisi ja kiinteistöjesi lämmitykseen sopivan lämmitysvaihtoehdon.

17 Anna auringon lämmittää! Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja ilmaista, CO 2 -päästöjä vähentävää energiaa. Aurinkoenergiaa voidaan käyttää sekä huoneiden lämmitykseen että lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Oilon Solarpro -keräimet voidaan helposti liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Niinpä ne soveltuvat erinomaisesti täydentämään esim. öljy-, puu-, maalämpö- tai sähkölämmitystä. Myös bioöljyjen käyttö on lisääntynyt kodinlämmittäjien polttoaineena. Oilonin nykyaikaiset öljypolttimet on suunniteltu siten, että bioöljyn käyttöön on helppo siirtyä esimerkiksi vain suutinta vaihtamalla.! Nerouden huipentuma Oilonin MH 7 -lämpöpumppu kelpaa nerojenkin taloihin. Sellainen löytyy nimittäin Italian Toscanasta, Leonardo da Vincin kotikylässä sijaitsevasta Biblioteca Leonardianasta. Museoon on koottu kopiot kaikista mestarin piirustuksista ja käsikirjoituksista. Oilonin pumppu pitää huolen rakennuksen lämpötilasta, jotta keksintöjä voi ihailla jatkossakin.

18 Scancool Kylmän ja lämmön taitoa Oilon-konserniin kuuluva Scancool tarjoaa käyttövalmiit suuret teollisuuslämpöpumput ja teollisuuskylmäratkaisut yli 25 vuoden kokemuksella.

19 Joustava palvelumme kattaa koko teollisuuskylmän elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta aina asennukseen ja huoltoon saakka. Kylmäteknillisten ratkaisujen käyttökohteita: kylmä- ja pakkasvarastot pakastuslaitokset jäähdytysratkaisut tuotantotiloihin isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset prosessijäähdytys jääradat ilmastoinninjäähdytys automaatiojärjestelmät. Lämpöpumppujemme innovatiiviset prosessiratkaisut, asiakaskohtainen huolellinen suunnittelu sekä korkealaatuiset komponentit takaavat optimaalisen suorituskyvyn käyttökohteissa. Scancool-lämpöpumput: lähienergiaratkaisut (hybridi, yhtenä osana maalämpö) savukaasun lämmön talteenotto jäteveden lämmön talteenotto lauhdelämmön talteenotto jäähdytys & lämmitys yhteistuotanto.

20 "Oilon tarjoaa teollisuuteen hybridiratkaisuja yhdistämällä modernit poltin- ja lämpöpumpputeknologiat.

21 Scancoolin teknologialla hukkalämpö otetaan tehokkaasti talteen teollisuuden jätevesistä, kylmälaitoksen lauhdelämmöstä tai mistä tahansa lämpimän veden lähteestä. Lämpöpumpputeknologialla tehoa voidaan kasvattaa jopa useita megawatteja. Tämä sopii erinomaisesti yhteen kattila/poltin-järjestelmän kanssa, jolla voidaan huolehtia laitoksen huipputehoista. Scancoolilla on yli 25 vuoden kokemus vaativien teollisuuskylmäratkaisujen toteutuksesta. Kylmäaineena käytetään luonnollisia ja ympäristöystävällisiä aineita. Joustava palvelu kattaa teollisuuskylmän koko elinkaaren: suunnittelun, valmistuksen, asennuksen ja huollon.! Lämmitystä taiteen ystäville Scancool jätti kädenjälkensä moderniin taiteeseen toimittamalla lämpöpumppujärjestelmän Tate Modern -museoon Lontooseen. Museossa voidaan ihailla ainutlaatuista nykytaidetta sekä Scancoolin tähän vaativaan ympäristöön toimittamaa järjestelmää, joka lämmittää kiinteistön tiloja ja käyttövettä.

22 Oilon Asiakaspalvelu Kokonainen kaari palveluja

23 OilonCare ja Extranet auttavat asiakkaita valinnoissaan Oilonin asiakaspalvelussa on aina erityistä lämpöä. Oilonin teollisuus-, voimalaitos- ja prosessipolttimien asiakaspalvelu kattaa kaikki poltinjärjestelmän toimituksen jälkeiset elinkaaripalvelut. Käyttöönotamme laitteet turvallisesti, tarjoamme vuosihuoltoa ja varaosapalvelua sekä poltinjärjestelmien konsultointia ja modernisointia. Lisäksi järjestämme koulutuksia sekä omissa toimipisteissämme että asiakkaiden luona eri puolilla maailmaa. Oilonin verkkopalvelut ovat keränneet yhä enemmän suosiota yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden keskuudessa. Extranetissä rekisteröityneet käyttäjät saavat tietoa Oilonin tuotteista ja palveluista mihin kellon aikaan tahansa. Extranet on myös ympäristöystävällinen apuväline, joka vähentää paperinkulutusta. Extranetissä asiakkaan apuna on myös Oilon Chooser -poltinvalintaohjelma. OilonCare puolestaan toimi OilonHome-laitteiden omistajien ja jälleenmyyjien kanavana ja tukena. Oilonin Varaosakaupassa jälleenmyyjillä on käytössään alan kattavin verkkokauppa. Verkkopalveluihin voi tutustua kotisivuillamme

24 "Oilon tunnetaan myös maailmalla tavastaan palvella asiakkaita erityisellä lämmöllä. Yhteistyökumppaniemme maailmanlaajuinen verkosto varmistaa luotettavan ja nopean asiakaspalvelun kaikissa tilanteissa.

25 Oilon toimii kiinteässä yhteistyössä omakoti- ja kiinteistöpolttimien sekä lämpöpumppujen huoltoliikeverkoston kanssa. Nopeat varaosatoimitukset sekä huoltohenkilöstön ammattitaidon kehittäminen koulutuksella ja teknisellä tuella takaavat hyvän palvelun. Myös teollisuuden kylmähuoltoverkosto palvelee asiakkaita kattavasti Suomessa, ja verkosto laajenee jatkuvasti myös maamme ulkopuolella. Scancoolin huoltopalvelu kantaa vastuun asiakkaidemme kylmälaitosten ja lämpöpumppujen moitteettomasta toiminnasta. Sopimusasiakkaitamme palvelee 24/7-huoltopäivystys ympäri Suomen.

26 Oilon maailmalla

27 Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana Oilon on laajentanut toimintaansa rohkeasti ympäri maailmaa. Olemme tänä päivänä aidosti globaali konserni, jolla on vahvaa kokemusta liiketoiminnasta jokaiselta mantereelta. Uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energon globaalin kehityksen asialla Energon on keväällä 2010 avattu huippumoderni tutkimuskeskus, jollaisia on maailmalla harvassa. Energon on keskittynyt uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden tutkimukseen, mikä on herättänyt laajaa kiinnostusta. Ilmastomuutoksesta on tullut koko maailman yhteinen asia ja useiden maiden päättäjät ovat selvästi ottaneet tämän asian vakavasti. Tutkimuskeskuksella vierailleet lukuisat arvovaltaiset vierailijat ovat halunneet nähdä konkreettisesti mitä erilaisia vaihtoehtoja puhtaamman ja ympäristöystävällisemmän maailman luomiseksi voitaisiin käyttää. Energonin tarjoamat mahdollisuudet tukevat oivasti visiotamme, joka on tuottaa kestävän kehityksen mukaisia energiaratkaisuja asiakkaille. Olemme tutkimuskeskuksen pääkäyttäjä ja yhteistyö Energonin kanssa onkin tarjonnut meille runsaasti innovaatioita.

28 "Oilonin huima kehitysvauhti Kiinassa jatkuu. Valoisaan lähitulevaisuuteen varauduttiin muuttamalla uusiin suurempiin tiloihin. Kuvassa Oilonin Kiinan johtoryhmä.

29 Suomessa tuotantolaitoksemme sijaitsevat Lahdessa, Hollolassa ja Kokkolassa. Tuotantoa löytyy myös Kiinan Wuxista sekä myyntiyhtiöitä Etelä-Amerikasta, Saksasta, Venäjältä ja Kiinasta. Henkilöstömme tukena on laaja edustajaverkosto, joka on levittäytynyt kattavasti ympäri maailman. Jatkuvasti kasvavan partneriverkostomme avulla pystymme tarjoamaan nopeaa ja osaavaa asiakaspalvelua jokaiselle asiakkaallemme. Brasiliassa Oilonilla on tytäryhtiö Oilon Brasil Energia Ltda, joka sijaitsee Sao Paolon osavaltiossa Campinas-nimisessä kaupungissa. Etelä-Amerikan kasvavat markkinat ovat Oilonin poltto- ja lämpöpumpputeknologialle tärkeä vientialue.! Kiina puhdistaa kaupunkejaan Miljoonakaupunki Peking investoi puhtaamman energian tuottamiseen, jotta kaupungin päästöt vähenisivät. Vähäpäästöisyyttä tavoitellaan muun muassa Oilonin Low-NOx -polttimien tekniikkaa hyödyntäen. Oilon onkin toimittanut Pekingiin vuosien varrella jo yli 5000 MW ympäristöystävällistä lämpötehoa. Kaikkiaan Kiinaan on jo toimitettu MW:n edestä polttimia.

30 Tutkimus ja tuotekehitys Jokaisella osalla on merkityksensä

31 Oilon panostaa vuosittain jopa 6 % liikevaihdostaan tuotekehitykseen. Tärkeimmät tuotekehitystavoitteemme ovat päästöjen (mm. NOx ja CO2) vähentäminen, uusiutuvat ja uudet energiaratkaisut, lämpöpumppujen ja polttimien hyötysuhteen parantaminen sekä huollon helppous yhdistettynä tyylikkääseen muotoiluun. Myös uusiutuvat polttoaineet, kuten bioöljyt ja -kaasut, sekä lämpöpumput, aurinkokeräimet että hybridilämmitysjärjestelmät ovat tutkimuskohteitamme. Uudistetuissa kehityskeskuksissamme on nykyaikaiset laboratoriotilat, joista löytyy tulipesät 20 kw:sta aina 10 MW:iin saakka, sekä testilaitteistoja lämpöpumppujen kehittämiseen. Palamisen teoreettinen mallinnus (CFD) on tärkeässä roolissa täydentäen laboratorioissamme ja kentällä tehtäviä koeajoja. Matalalämpöarvoisten kaasujen ja vaikeasti poltettavien nestemäisten polttoaineiden polttamisesta olemme keränneet erikoisosaamista jo vuosien ajan. Bioöljyihin lukeutuvan pyrolyysiöljyn tutkimus on tuonut läpimurtoja ympäristöystävällisten polttimien tuotekehityksessä. Lämpöpumpputeknologiaan perustuvalla yhdistetyllä kylmän ja lämmön tuotannolla sekä hukkalämpövirtojen hyödyntämisellä parannetaan merkittävästi laitosten energiatehokkuutta. Paineistetun polton teknologiaan perustuva ainutlaatuinen innovaatio EcoPower puolestaan vie polttotekniikan täysin uudelle tasolle.

32 Oilonissa on erityistä lämpöä. Puhelin: Sähköposti: Metsä-Pietilänkatu 1 PL 5, Lahti

Kotimaiset lämpöpumput. Oilon ChillHeat. Optimoitua suorituskykyä kylmän ja lämmön tuotantoon

Kotimaiset lämpöpumput. Oilon ChillHeat. Optimoitua suorituskykyä kylmän ja lämmön tuotantoon Kotimaiset lämpöpumput Oilon ChillHeat Optimoitua suorituskykyä kylmän ja lämmön tuotantoon Edullista ja ympäristöystävällistä energiaa lämpöpumpulla Matalalämpöinen hukkaenergia sisältää arvokasta energiaa

Lisätiedot

SAVON SISÄLLÄ: ForestrY QualitY! Komatsu. Maailman paras metsäkone syntyy pohjolan vaativissa olosuhteissa. Punaisen metsäkoneen tarina

SAVON SISÄLLÄ: ForestrY QualitY! Komatsu. Maailman paras metsäkone syntyy pohjolan vaativissa olosuhteissa. Punaisen metsäkoneen tarina osaamisen perintö, laadun kulttuuri ja SAVON tulevaisuuden mahdollisuudet SAVON YRITYSUUTISET 1/2014 Maaliskuu SISÄLLÄ: YRITYSUUTISET Sivut 2-44 Voimalaitos Sivut 45-62 Koneurakointi/ kuljetus Sivut 63-73

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Maalämpöpumput Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Juuret syvällä suomalaisessa maaperässä Luonnollista energiaa Keväästä syksyyn maaperäämme varastoituu päästötöntä aurinkoenergiaa. Tämä ilmainen energia lämmittää

Lisätiedot

Gasumin vuosi 2013. Investoinneilla kohti kasvua ja uusia markkinoita. Biokaasun asema vahvistuu tuotantoa lisäämällä

Gasumin vuosi 2013. Investoinneilla kohti kasvua ja uusia markkinoita. Biokaasun asema vahvistuu tuotantoa lisäämällä Gasumin vuosi 2013 Biokaasun asema vahvistuu tuotantoa lisäämällä Uudet LNG-hankkeet turvaavat luonnonkaasun asemaa Investoinneilla kohti kasvua ja uusia markkinoita Luonnonkaasun käytön laajenta misella

Lisätiedot

Jäspi-Lämmityslaitteet

Jäspi-Lämmityslaitteet Suomalaisen omakotilämmityksen suunnannäyttäjä! Jäspi-Lämmityslaitteet Vedenlämmittimet Kaukolämpölaitteet Aurinkolämmityslaitteet Sähkökattilat Öljykattilat Pellettikattilat Yhdistelmäkattilat Puukattilat

Lisätiedot

Jäspi-Lämmityslaitteet

Jäspi-Lämmityslaitteet Suomalaisen omakotilämmityksen suunnannäyttäjä! Jäspi-Lämmityslaitteet Vedenlämmittimet Kaukolämpölaitteet Aurinkolämmityslaitteet Sähkökattilat Öljykattilat Pellettikattilat Yhdistelmäkattilat Puukattilat

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY

VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY VISIO THE DRIVES FAMILY VACONIN UUSI YHTEISÖLLINEN VISIO NÄEMME, että todellista arvoa luodaan yhdessä. Tämän vuoksi tulemme luomaan The Drives Familyn, tiiviin yhteisön,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY

VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY VUOSIKERTOMUS 2013 THE DRIVES FAMILY VISIO THE DRIVES FAMILY VACONIN UUSI YHTEISÖLLINEN VISIO NÄEMME, että todellista arvoa luodaan yhdessä. Tämän vuoksi tulemme luomaan The Drives Familyn, tiiviin yhteisön,

Lisätiedot

pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä

pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä pohjoismaiden merkittävin energiateknologian keskittymä 2012 2 EnergyVaasa on yksi puhtaamman maailman tekijöistä maailman, jossa energiaa tuotetaan ympäristön kannalta kestävin menetelmin ja käytetään

Lisätiedot

Suomen on mahdollista nostaa uusiutuvan energian osuutta kaikesta käytetystä energiasta. enertec.fi. Monipolttoainekattila on strateginen valinta

Suomen on mahdollista nostaa uusiutuvan energian osuutta kaikesta käytetystä energiasta. enertec.fi. Monipolttoainekattila on strateginen valinta Monipolttoainekattila on strateginen valinta Säätöjärjestelmillä tehostetaan voimalaitospumppujen toimintaa enertec.fi Bioenergia ry:n puheenjohtaja Esa Lindholm: Suomen on mahdollista nostaa uusiutuvan

Lisätiedot

Bosch ratkaisuja ja innovaatioita eri teollisuuden aloille

Bosch ratkaisuja ja innovaatioita eri teollisuuden aloille Bosch ratkaisuja ja innovaatioita eri teollisuuden aloille Turvatekniikka Lämpötekniikka Sähkötyökalut Bosch Suomessa 2011 1 Bosch Rexroth Autotuotetoimiala Kodinkoneet Sisältö 2 Terveiset yhteistyökumppaneillemme

Lisätiedot

Kestävän energian. tiedotuslehti 2013. Tuulivoima kasvava energiamuoto Suomessa

Kestävän energian. tiedotuslehti 2013. Tuulivoima kasvava energiamuoto Suomessa Kestävän energian Nastola tiedotuslehti 2013 Tuulivoima kasvava energiamuoto Suomessa Suomessa oli 2012 lopussa 162 toimivaa tuulivoimalaa.tuulivoimalla tuotettiin noin 0,7 % kotimaassa kulutetusta sähköstä.

Lisätiedot

Yrityskaupalla. koko Itämeren alue haltuun. Suomen kaasupaletti ja sen tulevaisuus Juustokattilat höyryävät maakaasun voimalla

Yrityskaupalla. koko Itämeren alue haltuun. Suomen kaasupaletti ja sen tulevaisuus Juustokattilat höyryävät maakaasun voimalla Suomen kaasupaletti ja sen tulevaisuus Juustokattilat höyryävät maakaasun voimalla MCI Gasumin sidosryhmälehti Gasetti 2/2014 Yrityskaupalla koko Itämeren alue haltuun pääkirjoitus Gasetti Julkaisija Gasum

Lisätiedot

Teksti Sampsa Heilä. investointivaihtoehtona huomattavasti.

Teksti Sampsa Heilä. investointivaihtoehtona huomattavasti. E-luku vauhdittaa järj Energiaa a Teksti Sampsa Heilä Etenkin Etelä-Suomessa saadaan yhtä paljon aurinkoenergiaa kuin Saksassa, jossa on ollut tähän asti kolme neljännestä maailman aurinkosähkömarkkinoista.

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE ENERGIAOPAS Elokuu 2007 Kuluttajilla on tärkeä rooli energiantuotannon tulevassa kehittymisessä. ENERGIATEHOKAS KOTI Matalaenergiarakentaminen

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE-kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE KIINTEISTÖLÄMPÖ 2 + Auringon lämpö maassa valtava energiavarasto, joka vain odottaa hyödyntämistään. Katso ulos ikkunasta. Mitä

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti energiatehokkuus

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti energiatehokkuus 5vinkkiä tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Metsä Mahdollisuudet energiantuotannossa Energia tehokkuus Oman kodin lämmitys ja eristäminen N:o 1. Huhtikuu 2009 energiatehokkuus tehokkaampaan

Lisätiedot

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus

LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS. Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO. Riippumattomuus LÄMMIN KÄYTTÖVESI UUSIUTUVAT ENERGIAT LÄMMITYS Energiaa jokapäiväisiin tarpeisiin. LÄMPÖPUMPUT AURINKO Riippumattomuus 07 2014 01 2014 Uudistuvat energialähteet. Luonnonläheistä energiahuoltoa. Haluatko

Lisätiedot

Yritys- ARI ONKALO. Rakennusliike Remonttimies. Saneerausta ja uudisrakentamista vuodesta 1997. Paljon enemmän kuin pelkkä hiiri.

Yritys- ARI ONKALO. Rakennusliike Remonttimies. Saneerausta ja uudisrakentamista vuodesta 1997. Paljon enemmän kuin pelkkä hiiri. Pohjois-Suomen Yritys- maailma Tammikuu 1/2014 TRAKTORI- JA KIINTEISTÖTYÖT ARI ONKALO Traktori ja kiinteistötyöt Ari Onkalo hoitaa kiinteistöt kuntoon kerta heitolla. Tarvitsetko apua raskaan lumen poistamisessa?

Lisätiedot

Teknologia ilmastonmuutoksen torjunnassa

Teknologia ilmastonmuutoksen torjunnassa Teknologia ilmastonmuutoksen torjunnassa JULKAISIJA Teknologiateollisuus ry ISBN 978-952-5998-25-2 Teknologiateollisuus ry Ulkoasu: Soprano Oyj, Katja Aalto Painopaikka: Erweko Painotuote Oy, Helsinki

Lisätiedot

Parker Solutions 1/2014

Parker Solutions 1/2014 Parker Solutions 1/2014 2 Parker Solutions 1/2014 Pääkirjoitus Parker on laajentunut ja menestynyt erinomaisesti niin maailmanlaajuisesti kuin Suomen markkinoilla. Suomalaisittain erittäin ilahduttavaa

Lisätiedot

Uutta lämpöä elämääsi

Uutta lämpöä elämääsi Uutta lämpöä elämääsi 2 Olemme johtava ympäristöä ja lompakkoasi säästävien lämpöpumppujen kehittäjä. Sisältö Maailman katseet kääntyvät Tranåsiin. 4 Lämpöpumppusi maksaa itse itsensä. 6 Asiakkaamme ovat

Lisätiedot

Tieto. Rakentajat. - salaojat - pihatyöt - kivityöt - maarakennustyöt. TMI RAKENNUS-HARTIKKA Puh. 0400-890 215. Oulun seudun

Tieto. Rakentajat. - salaojat - pihatyöt - kivityöt - maarakennustyöt. TMI RAKENNUS-HARTIKKA Puh. 0400-890 215. Oulun seudun Oulun seudun Rakentajan Tieto Huhtikuu 2/2014 Pihapuiden kaadot Kantojen jyrsintä Pihanurmikon jyrsintä ja mullan levitys TMI RAKENNUS-HARTIKKA Puh. 0400-890 215 - salaojat - pihatyöt - kivityöt - maarakennustyöt

Lisätiedot

Visio. Kansan valta. Haluamme energian säilyvän hyvinvoinnin perustana ja elinkeinoelämän kilpailutekijänä. s. 2. Energiateollisuus ry:n ilmoitusliite

Visio. Kansan valta. Haluamme energian säilyvän hyvinvoinnin perustana ja elinkeinoelämän kilpailutekijänä. s. 2. Energiateollisuus ry:n ilmoitusliite Visio Kuvitus: Daniel Jernberg 6 suomella on hyvät saumat ottaa osuutensa nopeasti kasvavista energiateknologiamarkkinoista. Renewa on jo aloittanut ottamisen. Kansan valta Puhemies Sauli Niinistö kehottaa

Lisätiedot

power ABB Oy:n asiakaslehti

power ABB Oy:n asiakaslehti power 3 14 ABB Oy:n asiakaslehti Älykkään sähkön Kalasatama Selkeä tuotannonohjausjärjestelmä tuo uutta potkua margariinitehtaalle 6 Bunge Finlandin Raision tehtaalla tuotantoa ohjaa cpmplus OEE Laivan

Lisätiedot

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN

NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN NIBE kiinteistölämpöpumput SUURIIN ASUIN- JA TEOLLISUUSKIINTEISTÖIHIN + AURINGON LÄMPÖ VALTAVA ENERGIAVARASTO, JOKA VAIN ODOTTAA HYÖDYNTÄMISTÄÄN. Katso ulos ikkunasta. Mitä näet? Kadun? Puita ja peltoja?

Lisätiedot

Energiansäästön taidetta.

Energiansäästön taidetta. NEAR Refrigeration & Air Conditioning Nro 3, 2007 Energiansäästön taidetta. Energiapulan ja ilmaston lämpenemisen aikakaudella teollisuusprosessien tehostamisessa ei ole kyse ainoastaan rahasta, vaan suorastaan

Lisätiedot

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Ympäristöystävällinen lämmitysenergia varastoituu maaperässämme Tavalla tai toisella me kaikki elämme luonnosta. Siitä meidän

Lisätiedot

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22

sisältö Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20 Ympäristö 22 2 sisältö Vacon lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Vuosi 2007 8 Toimintaympäristö 10 Strategia 12 Tutkimus ja tuotekehitys 14 Tuotanto ja logistiikka 16 Myynti ja markkinointi 18 Yhteiskuntavastuu 20

Lisätiedot