Oilon-yhtiöt Oilonissa on erityistä lämpöä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oilon-yhtiöt Oilonissa on erityistä lämpöä"

Transkriptio

1

2

3 Oilon-yhtiöt Oilonissa on erityistä lämpöä Oilon tarjoaa ympäristöystävällistä energiaa ja kestäviä energiaratkaisuja. Oilon on suomalainen vuonna 1961 perustettu ympäristö- ja energiateknologian perheyritys. Pitkän historiamme aikana olemme hankkineet merkittävän maailmanlaajuisen markkina-aseman. Konsernina Oilon on innovatiivinen ja ketterä, siksi pystymme reagoimaan nopeasti maailmalla tapahtuviin muutoksiin ja asiakkaidemme tarpeisiin. Valmistamme polttimia ja polttojärjestelmiä nestemäisille ja kaasumaisille polttoaineille muun muassa voimalaitoksiin, teollisuuteen, ongelmajätteenpolttoon, lämpölaitoksiin ja laivoihin. Liiketoimintaamme kuuluvat vahvasti myös teollisuuslämpöpumput ja kylmäratkaisut sekä erilaiset kiinteistöjen lämmitysratkaisut, kuten maalämpöpumput, polttimet ja aurinkolämpökeräimet. Oilonin missio on tarjota asiakkailleen ympäristöystävällistä energiaa. Yhtiön visiona on tuottaa asiakkailleen kestäviä energiaratkaisuja. Meidät tunnetaan erityisesti lämpimästä tavastamme kohdata asiakkaitamme. Ratkaisemme vaativimmatkin projektit asiakkaitamme kuuntelemalla ja yhteistyössä heidän kanssaan. Yrityksemme kasvettua maailmanlaajuiseksi toimijaksi, on tämä ajattelutapa meille edelleen tärkeä. Siksi Oilonissa on erityistä lämpöä.

4 Oilon teollisuudessa Uusin teknologia myös säästää

5 Tuote-esimerkki Oilonin teollisuuspolttimilla voi polttaa lähes kaikkia nestemäisiä ja kaasumaisia polttoaineita. Suurimmat polttimet ovat teholtaan kw. Vuosikymmenten kokemuksemme ja jatkuva tuotekehityksemme takaavat energiatehokkaan ja luotettavan palamisen. Polttimiamme käytetään laajalti maailmalla erilaisissa teollisuuden käyttökohteissa kuuman veden, höyryn tai kuuman ilman tuotantoon. Asiakkaitamme ovat muun muassa elintarvike-, kemian-, tekstiili-, puunjalostus- ja öljyteollisuus. Myös kaukolämpölaitoksissa polttimemme ovat tärkeässä roolissa. Monox Vesi- ja höyrykattilan poltin sisäänrakennetulla puhaltimella. Polttoaineena kaasu tai kevytöljy. Maksimiteho yli 13 MW.

6 " Oilonin teollisuuspolttimet edustavat uusinta, yhä ympäristöystävällisempää teknologiaa.

7 Energiaa säästävien vähäpäästöisten maakaasupolttimien käyttö teollisuudessa on lisääntynyt merkittävästi. Oilon on aktiivisesti mukana kehittämässä tätä teknologiaa. Metsäteollisuuden tähteistä valmistettavan pyrolyysiöljyn mahdollisuudet kiinnostavat ympäri maailmaa. Pyrolyysiöljyn hiilidioksidipäästöt voivat olla jopa 90 % alhaisemmat kuin fossiilisten polttoaineiden. Olemme mukana testaamassa pyrolyysiöljyn polttoa ja olemme kehittäneet laiteratkaisun tämän tulevaisuuden lämmönlähteen hyödyntämiseksi. Testit ovat luoneet myös meille vahvan uskon pyrolyysiöljyn merkityksestä lähitulevaisuudessa. Tulosten perusteella odotamme, että pyrolyysiöljy palaa yhtä puhtaasti kuin raskas polttoöljy, jolloin erillistä savukaasujen puhdistusta ei välttämättä tarvita.! Oilonin polttotekniikka mahdollistaa kaatopaikkakaasun hyödyntämisen Kaatopaikalla muodostuva biokaasu käytetään nykyisin hyödyksi Lahdessa Oilonin polttotekniikan avulla. Hartwall Oy:n ja Kujalan jätekeskuksen yhteistyönä toteutettu hanke vähentää kasvihuonepäästöjä sekä hajuhaittoja kiitos Oilonin polttimien.

8 Oilon merellä

9 Tuote-esimerkki Oilon on yksi maailman johtavista meriteollisuuden käyttämien polttimien valmistajista vuosikymmenten kokemuksella. Polttimillamme ja ohjauskeskuksillamme varustettuja höyrykattilalaitoksia käytetään laivoissa kaikilla maailman merillä. Laivapolttimemme on suunniteltu täyttämään kansainvälisten luokituslaitosten asettamat määräykset. Erikoisuutena on kehittämämme ratkaisu, joka mahdollistaa kaasun polton. Sitä käyttämällä vähennetään merkittävästi laivaliikenteen päästöjä. Oilonin polttimilla voidaan polttaa lähes kaikkia laivateollisuudessa käytössä olevia polttoaineita. Painehajotteisten polttimien lisäksi meiltä löytyy laivakattiloihin myös höyryhajotteiset polttimet. RP-140 M Tyypillinen laivakattilan raskasöljypoltin.

10 Voimalaitos- ja prosessipolttimet Ympäristöstä välittävät ratkaisut

11 Tuote-esimerkki Ympäristöystävällisyydestä on viimeisen vuosikymmenen aikana muodostunut tuotekehityksemme tärkeimpiä kulmakiviä. Voimalaitospolttimissamme sovelletaan innovatiivisia ratkaisujamme, joissa palamisilma ja polttoaine vaiheistetaan ennennäkemättömällä tavalla. Päästöjä koskevan lainsäädännön tiukentuessa Oilonin Low-NOx -teknologian päästöarvot vastaavat tiukimpiakin alan vaatimuksia. Tätä uuden sukupolven teknologiaa on hyödynnetty menestyksellä ympäri maailmaa jo useiden vuosien ajan. Polttoprosessin optimaalinen ja turvallinen toiminta varmistetaan edistyksellisellä automatiikalla. Voimalaitos- ja prosessipolttimemme sopivat muun muassa erilaisiin voimalaitos- ja teollisuuskattiloihin, ongelmajäte- ja hajukaasujen polttolaitoksiin, meesauuneihin sekä kuumailmakehittimiin. ULTRAX Uuden sukupolven vähäpäästöinen Ultrax-poltin on malliesimerkki Oilonin tuotekehityksen huippuosaamisesta. Ultraxilla on mahdollista alittaa maakaasulla NOx-päästöissä jopa 100 mg/nm 3 raja.

12 " Oilonin poltinteknologialla saavutetaan ympäristöystävällisiä ratkaisuja, joiden keskeisiä peruspilareita ovat alhaiset päästöt, korkea hyötysuhde ja laitteiden luotettavuus.

13 Oilon-polttimilla voidaan polttaa lukuisia erilaisia, myös vaikeasti hallittavia, nestemäisiä ja kaasumaisia polttoaineita. Monien teollisuusprosessien sivuvirtoja voidaan hyödyntää energialähteenä, mikä parantaa laitoksen hyötysuhdetta ja luo kustannussäästöjä. Tällaisia polttoaineita ovat esimerkiksi panimoiden biokaasut sekä masuuni-, koksi-, kaasutus- ja jalostamokaasut. Voimalaitos- ja prosessipolttimiemme tehoalue yltää 80 MW:iin. Viime vuosina olemme olleet mukana useissa projekteissa, joissa polttoaineina käytetään lämpöarvoltaan erittäin alhaisia kaasuja. Tällaisten kaasujen polttaminen asettaa suuren haasteen poltintekniikalle. Ratkaisuillamme näistä kaasuista voidaan kuitenkin saada kaikki hyöty irti.! Leijupolton ylivoimaa Maailman suurin toiminnassa oleva leijukattila sijaitsee Puolassa, vuonna 2009 avatussa Lagiszan voimalaitoksessa. Tämän leijukattilan polttimet ovat Oilonin valmistamia. Lagiszan voimalaitos on maailman ensimmäinen laitos, jossa on yhdistetty leijukerrospolttotekniikka ja ylikriittiset höyrynarvot.

14 Oilon Home Kodin ja kiinteistöjen lämmitysjärjestelmien ammattilainen

15 Tuote-esimerkkejä Oilon Home on erikoistunut pientalojen ja kiinteistöjen lämmitykseen. Tavoitteenamme on löytää asiakkaillemme ympäristöystävällisiä, kestävän kehityksen lämmitysratkaisuja. Tarjoamme kodin- ja kiinteistönlämmittäjälle useita eri vaihtoehtoja, joista valita: maa- ja aurinkolämpöä, öljy- ja kaasupolttimia sekä erilaisia energialähteitä yhdistäviä hybridisovelluksia. Meillä on vuosikymmenten kokemus kiinteistöjen lämmittämisestä. Suomalaisena yrityksenä ymmärrämme pitkien ja kylmien talvien poikkeuksellisen kovat vaatimukset lämmityslaitteiden toimintavarmuudelle. Maalämmöstä on viime vuosina kehittynyt yhä suositumpi lämmönlähde, sillä se on käyttäjälleen huoletonta ja edullista. Oilon-maalämpöpumpuissa näihin ominaisuuksin yhdistyvät nykyaikainen muotoilu, helppokäyttöisyys ja kestävyys. Laajasta lämpöpumppumallistostamme löydät sopivan ratkaisun omakotitalon, kerrostalon tai teollisuushallin lämmittämiseen. Ratkaisumme sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin. GT SH MH Oilon-maalämpöpumput GT: 5 28 kw. Omakotitaloihin ja rivitaloihin. SH: 7 28 kw. Omakotitaloihin ja rivitaloihin. Optimoitu patterilämmityskoteihin / suurelle käyttöveden kulutukselle. MH: 5 13 kw. Pieniin ja suuriin omakotitaloihin. Sisäänrakennetulla 220 litran lämminvesivaraajalla. RE: kw. Suurille kiinteistöille. RE

16 " Oilon Home tarjoaa kotisi ja kiinteistöjesi lämmitykseen sopivan lämmitysvaihtoehdon.

17 Anna auringon lämmittää! Aurinkoenergia on uusiutuvaa ja ilmaista, CO 2 -päästöjä vähentävää energiaa. Aurinkoenergiaa voidaan käyttää sekä huoneiden lämmitykseen että lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Oilon Solarpro -keräimet voidaan helposti liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Niinpä ne soveltuvat erinomaisesti täydentämään esim. öljy-, puu-, maalämpö- tai sähkölämmitystä. Myös bioöljyjen käyttö on lisääntynyt kodinlämmittäjien polttoaineena. Oilonin nykyaikaiset öljypolttimet on suunniteltu siten, että bioöljyn käyttöön on helppo siirtyä esimerkiksi vain suutinta vaihtamalla.! Nerouden huipentuma Oilonin MH 7 -lämpöpumppu kelpaa nerojenkin taloihin. Sellainen löytyy nimittäin Italian Toscanasta, Leonardo da Vincin kotikylässä sijaitsevasta Biblioteca Leonardianasta. Museoon on koottu kopiot kaikista mestarin piirustuksista ja käsikirjoituksista. Oilonin pumppu pitää huolen rakennuksen lämpötilasta, jotta keksintöjä voi ihailla jatkossakin.

18 Scancool Kylmän ja lämmön taitoa Oilon-konserniin kuuluva Scancool tarjoaa käyttövalmiit suuret teollisuuslämpöpumput ja teollisuuskylmäratkaisut yli 25 vuoden kokemuksella.

19 Joustava palvelumme kattaa koko teollisuuskylmän elinkaaren suunnittelusta ja valmistuksesta aina asennukseen ja huoltoon saakka. Kylmäteknillisten ratkaisujen käyttökohteita: kylmä- ja pakkasvarastot pakastuslaitokset jäähdytysratkaisut tuotantotiloihin isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset prosessijäähdytys jääradat ilmastoinninjäähdytys automaatiojärjestelmät. Lämpöpumppujemme innovatiiviset prosessiratkaisut, asiakaskohtainen huolellinen suunnittelu sekä korkealaatuiset komponentit takaavat optimaalisen suorituskyvyn käyttökohteissa. Scancool-lämpöpumput: lähienergiaratkaisut (hybridi, yhtenä osana maalämpö) savukaasun lämmön talteenotto jäteveden lämmön talteenotto lauhdelämmön talteenotto jäähdytys & lämmitys yhteistuotanto.

20 "Oilon tarjoaa teollisuuteen hybridiratkaisuja yhdistämällä modernit poltin- ja lämpöpumpputeknologiat.

21 Scancoolin teknologialla hukkalämpö otetaan tehokkaasti talteen teollisuuden jätevesistä, kylmälaitoksen lauhdelämmöstä tai mistä tahansa lämpimän veden lähteestä. Lämpöpumpputeknologialla tehoa voidaan kasvattaa jopa useita megawatteja. Tämä sopii erinomaisesti yhteen kattila/poltin-järjestelmän kanssa, jolla voidaan huolehtia laitoksen huipputehoista. Scancoolilla on yli 25 vuoden kokemus vaativien teollisuuskylmäratkaisujen toteutuksesta. Kylmäaineena käytetään luonnollisia ja ympäristöystävällisiä aineita. Joustava palvelu kattaa teollisuuskylmän koko elinkaaren: suunnittelun, valmistuksen, asennuksen ja huollon.! Lämmitystä taiteen ystäville Scancool jätti kädenjälkensä moderniin taiteeseen toimittamalla lämpöpumppujärjestelmän Tate Modern -museoon Lontooseen. Museossa voidaan ihailla ainutlaatuista nykytaidetta sekä Scancoolin tähän vaativaan ympäristöön toimittamaa järjestelmää, joka lämmittää kiinteistön tiloja ja käyttövettä.

22 Oilon Asiakaspalvelu Kokonainen kaari palveluja

23 OilonCare ja Extranet auttavat asiakkaita valinnoissaan Oilonin asiakaspalvelussa on aina erityistä lämpöä. Oilonin teollisuus-, voimalaitos- ja prosessipolttimien asiakaspalvelu kattaa kaikki poltinjärjestelmän toimituksen jälkeiset elinkaaripalvelut. Käyttöönotamme laitteet turvallisesti, tarjoamme vuosihuoltoa ja varaosapalvelua sekä poltinjärjestelmien konsultointia ja modernisointia. Lisäksi järjestämme koulutuksia sekä omissa toimipisteissämme että asiakkaiden luona eri puolilla maailmaa. Oilonin verkkopalvelut ovat keränneet yhä enemmän suosiota yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden keskuudessa. Extranetissä rekisteröityneet käyttäjät saavat tietoa Oilonin tuotteista ja palveluista mihin kellon aikaan tahansa. Extranet on myös ympäristöystävällinen apuväline, joka vähentää paperinkulutusta. Extranetissä asiakkaan apuna on myös Oilon Chooser -poltinvalintaohjelma. OilonCare puolestaan toimi OilonHome-laitteiden omistajien ja jälleenmyyjien kanavana ja tukena. Oilonin Varaosakaupassa jälleenmyyjillä on käytössään alan kattavin verkkokauppa. Verkkopalveluihin voi tutustua kotisivuillamme

24 "Oilon tunnetaan myös maailmalla tavastaan palvella asiakkaita erityisellä lämmöllä. Yhteistyökumppaniemme maailmanlaajuinen verkosto varmistaa luotettavan ja nopean asiakaspalvelun kaikissa tilanteissa.

25 Oilon toimii kiinteässä yhteistyössä omakoti- ja kiinteistöpolttimien sekä lämpöpumppujen huoltoliikeverkoston kanssa. Nopeat varaosatoimitukset sekä huoltohenkilöstön ammattitaidon kehittäminen koulutuksella ja teknisellä tuella takaavat hyvän palvelun. Myös teollisuuden kylmähuoltoverkosto palvelee asiakkaita kattavasti Suomessa, ja verkosto laajenee jatkuvasti myös maamme ulkopuolella. Scancoolin huoltopalvelu kantaa vastuun asiakkaidemme kylmälaitosten ja lämpöpumppujen moitteettomasta toiminnasta. Sopimusasiakkaitamme palvelee 24/7-huoltopäivystys ympäri Suomen.

26 Oilon maailmalla

27 Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana Oilon on laajentanut toimintaansa rohkeasti ympäri maailmaa. Olemme tänä päivänä aidosti globaali konserni, jolla on vahvaa kokemusta liiketoiminnasta jokaiselta mantereelta. Uusiutuvan energian tutkimuskeskus Energon globaalin kehityksen asialla Energon on keväällä 2010 avattu huippumoderni tutkimuskeskus, jollaisia on maailmalla harvassa. Energon on keskittynyt uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden tutkimukseen, mikä on herättänyt laajaa kiinnostusta. Ilmastomuutoksesta on tullut koko maailman yhteinen asia ja useiden maiden päättäjät ovat selvästi ottaneet tämän asian vakavasti. Tutkimuskeskuksella vierailleet lukuisat arvovaltaiset vierailijat ovat halunneet nähdä konkreettisesti mitä erilaisia vaihtoehtoja puhtaamman ja ympäristöystävällisemmän maailman luomiseksi voitaisiin käyttää. Energonin tarjoamat mahdollisuudet tukevat oivasti visiotamme, joka on tuottaa kestävän kehityksen mukaisia energiaratkaisuja asiakkaille. Olemme tutkimuskeskuksen pääkäyttäjä ja yhteistyö Energonin kanssa onkin tarjonnut meille runsaasti innovaatioita.

28 "Oilonin huima kehitysvauhti Kiinassa jatkuu. Valoisaan lähitulevaisuuteen varauduttiin muuttamalla uusiin suurempiin tiloihin. Kuvassa Oilonin Kiinan johtoryhmä.

29 Suomessa tuotantolaitoksemme sijaitsevat Lahdessa, Hollolassa ja Kokkolassa. Tuotantoa löytyy myös Kiinan Wuxista sekä myyntiyhtiöitä Etelä-Amerikasta, Saksasta, Venäjältä ja Kiinasta. Henkilöstömme tukena on laaja edustajaverkosto, joka on levittäytynyt kattavasti ympäri maailman. Jatkuvasti kasvavan partneriverkostomme avulla pystymme tarjoamaan nopeaa ja osaavaa asiakaspalvelua jokaiselle asiakkaallemme. Brasiliassa Oilonilla on tytäryhtiö Oilon Brasil Energia Ltda, joka sijaitsee Sao Paolon osavaltiossa Campinas-nimisessä kaupungissa. Etelä-Amerikan kasvavat markkinat ovat Oilonin poltto- ja lämpöpumpputeknologialle tärkeä vientialue.! Kiina puhdistaa kaupunkejaan Miljoonakaupunki Peking investoi puhtaamman energian tuottamiseen, jotta kaupungin päästöt vähenisivät. Vähäpäästöisyyttä tavoitellaan muun muassa Oilonin Low-NOx -polttimien tekniikkaa hyödyntäen. Oilon onkin toimittanut Pekingiin vuosien varrella jo yli 5000 MW ympäristöystävällistä lämpötehoa. Kaikkiaan Kiinaan on jo toimitettu MW:n edestä polttimia.

30 Tutkimus ja tuotekehitys Jokaisella osalla on merkityksensä

31 Oilon panostaa vuosittain jopa 6 % liikevaihdostaan tuotekehitykseen. Tärkeimmät tuotekehitystavoitteemme ovat päästöjen (mm. NOx ja CO2) vähentäminen, uusiutuvat ja uudet energiaratkaisut, lämpöpumppujen ja polttimien hyötysuhteen parantaminen sekä huollon helppous yhdistettynä tyylikkääseen muotoiluun. Myös uusiutuvat polttoaineet, kuten bioöljyt ja -kaasut, sekä lämpöpumput, aurinkokeräimet että hybridilämmitysjärjestelmät ovat tutkimuskohteitamme. Uudistetuissa kehityskeskuksissamme on nykyaikaiset laboratoriotilat, joista löytyy tulipesät 20 kw:sta aina 10 MW:iin saakka, sekä testilaitteistoja lämpöpumppujen kehittämiseen. Palamisen teoreettinen mallinnus (CFD) on tärkeässä roolissa täydentäen laboratorioissamme ja kentällä tehtäviä koeajoja. Matalalämpöarvoisten kaasujen ja vaikeasti poltettavien nestemäisten polttoaineiden polttamisesta olemme keränneet erikoisosaamista jo vuosien ajan. Bioöljyihin lukeutuvan pyrolyysiöljyn tutkimus on tuonut läpimurtoja ympäristöystävällisten polttimien tuotekehityksessä. Lämpöpumpputeknologiaan perustuvalla yhdistetyllä kylmän ja lämmön tuotannolla sekä hukkalämpövirtojen hyödyntämisellä parannetaan merkittävästi laitosten energiatehokkuutta. Paineistetun polton teknologiaan perustuva ainutlaatuinen innovaatio EcoPower puolestaan vie polttotekniikan täysin uudelle tasolle.

32 Oilonissa on erityistä lämpöä. Puhelin: Sähköposti: Metsä-Pietilänkatu 1 PL 5, Lahti

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista.

Jäähdytysjärjestelmän tehtävä on poistaa lämpöä jäähdytyskohteista. Taloudellista ja vihreää energiaa Scancool-teollisuuslämpöpumput Teollisuuslämpöpumpulla 80 % säästöt energiakustannuksista! Scancoolin teollisuuslämpöpumppu ottaa tehokkaasti talteen teollisissa prosesseissa

Lisätiedot

ROHKEUTTA JA RISKIÄ. Hall. Pj. Päivi Leiwo OILON OY TEAM FINLAND TURKU 3.11.2014. Antonio Gaudi

ROHKEUTTA JA RISKIÄ. Hall. Pj. Päivi Leiwo OILON OY TEAM FINLAND TURKU 3.11.2014. Antonio Gaudi ROHKEUTTA JA RISKIÄ Hall. Pj. Päivi Leiwo OILON OY TEAM FINLAND TURKU 3.11.2014 Antonio Gaudi YRITYKSEN KEHITTÄMINEN = YRITYKSEN MUUTOS = YRITYKSEN KASVAMINEN = YRITYKSEN ELINKELPOISUUS - LIIKETOIMINNA

Lisätiedot

isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset, prosessi- ja vedenjäähdytysjärjestelmät sekä jääradat.

isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset, prosessi- ja vedenjäähdytysjärjestelmät sekä jääradat. Taloudellista ja vihreää kylmää Scancool-kylmäratkaisut Teollisuuskylmän ammattilainen Scancool on elintarvike- ja prosessialan monipuolisten kylmäratkaisuiden pitkänlinjan ammattilainen. Palvelumme kattaa

Lisätiedot

Maalämpöpumppu Geopro GT. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä

Maalämpöpumppu Geopro GT. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Maalämpöpumppu Geopro GT Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Ympäristöystävällinen lämmitysenergia varastoituu maaperässämme Tavalla tai toisella me kaikki elämme luonnosta. Siitä meidän tulee

Lisätiedot

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen

Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Aurinko Maalämpö Kaasu Lämpöpumput Uusiutuvan energian yhdistäminen kaasulämmitykseen Kaasulämmityksessä voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa käyttämällä biokaasua tai yhdistämällä lämmitysjärjestelmään

Lisätiedot

MITEN MENESTYÄ TOIMIALOJEN MUUTOSMYRSKYSSÄ? SUUNTA 2013. Hall. pj. Päivi Leiwo OILON OY. Rodin

MITEN MENESTYÄ TOIMIALOJEN MUUTOSMYRSKYSSÄ? SUUNTA 2013. Hall. pj. Päivi Leiwo OILON OY. Rodin MITEN MENESTYÄ TOIMIALOJEN MUUTOSMYRSKYSSÄ? SUUNTA 2013 Rodin Hall. pj. Päivi Leiwo OILON OY ESITYKSEN SISÄLTÖ: 1.LYHYT KATSAUS TEOLLISUUDEN NYKYTILANTEESEEN 2.NÄKÖKULMIA YRITYKSEN KASVU- JA MUUTOSHALUKKUUTEEN

Lisätiedot

Aurinkolämpöjärjestelmät

Aurinkolämpöjärjestelmät Energiaekspertti koulutusilta Aurinkolämpöjärjestelmät 17.11.2015 Jarno Kuokkanen Sundial Finland Oy Energiaekspertti koulutusilta Aurinkolämpöjärjestelmät 1. Aurinkolämpö Suomessa 2. Aurinkolämmön rooli

Lisätiedot

OILON LYHYESTI. Käyttökohteita

OILON LYHYESTI. Käyttökohteita Erityistä lämpöä OILON LYHYESTI Vuonna 1961 perustettu perheyritys Hallituksen puheenjohtaja: Päivi Leiwo Toimitusjohtaja: Eero Pekkola Liikevaihto: 70 miljoonaa EUR Henkilöstöä 360 Valmistamme ja markkinoimme

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

Energian tuotanto ja käyttö

Energian tuotanto ja käyttö Energian tuotanto ja käyttö Mitä on energia? lämpöä sähköä liikenteen polttoaineita Mistä energiaa tuotetaan? Suomessa tärkeimpiä energian lähteitä ovat puupolttoaineet, öljy, kivihiili ja ydinvoima Kaukolämpöä

Lisätiedot

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella

Uusi. innovaatio. Suomesta. Kierrätä kaikki energiat talteen. hybridivaihtimella Uusi innovaatio Suomesta Kierrätä kaikki energiat talteen hybridivaihtimella Säästövinkki Älä laske energiaa viemäriin. Asumisen ja kiinteistöjen ilmastopäästöt ovat valtavat! LÄMPÖTASE ASUINKERROSTALOSSA

Lisätiedot

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä

Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH. Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Tulistusmaalämpöpumppu Geopro SH Suomalaisessa maaperässä on erityistä lämpöä Ympäristöystävällinen lämmitysenergia varastoituu maaperässämme Tavalla tai toisella me kaikki elämme luonnosta. Siitä meidän

Lisätiedot

Aurinkolämpöjärjestelmät THE FUTURE OF ENERGY. www.sonnenkraft.com

Aurinkolämpöjärjestelmät THE FUTURE OF ENERGY. www.sonnenkraft.com Aurinkolämpöjärjestelmät THE FUTURE OF ENERGY www.sonnenkraft.com w w w. s o n n e n k r a f t. c o m COMPACT aurinkolämpöjärjestelmät IHANTEELLINEN ALOITUSPAKETTI KÄYTTÖVEDEN LÄMMITTÄMISEEN COMPACT aurinkolämpöjärjestelmä

Lisätiedot

Yrittäjyys ja liiketoiminnan kehittäminen. Women in Tech 2013 Hallituksen pj. Päivi Leiwo Oilon Oy

Yrittäjyys ja liiketoiminnan kehittäminen. Women in Tech 2013 Hallituksen pj. Päivi Leiwo Oilon Oy Yrittäjyys ja liiketoiminnan kehittäminen Women in Tech 2013 Hallituksen pj. Päivi Leiwo Oilon Oy ESITYKSEN SISÄLTÖ: 1. YLEISIÄ NÄKÖKULMIA LIIKETOIMINNAN KEHITTÄMISESTÄ 2. CASE OILON Teknologia Kansainvälistyminen

Lisätiedot

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin

Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpö sopii asunto-osakeyhtiöihinkin Maalämpöä on pidetty omakotitalojen lämmitystapana. Maailma kehittyy ja paineet sen pelastamiseksi myös. Jatkuva ilmastonmuutos sekä kestävä kehitys vaativat lämmittäjiä

Lisätiedot

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille

Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS. asuntoyhtiöille Lämmityskustannusten SÄÄSTÖOPAS asuntoyhtiöille Lämpöä sisään, lämpöä ulos Lämmön lähteet Lämpöhäviö 10-15% Aurinkoa 3-7% Asuminen 3-6% Lattiat 15-20% Seinät 25-35% Ilmanvaihto 15-20% Talotekniikka LÄMPÖÄ

Lisätiedot

Oilon Scancool lämpöpumppujärjestelmien referenssikohteet

Oilon Scancool lämpöpumppujärjestelmien referenssikohteet Oilon Scancool lämpöpumppujärjestelmien referenssikohteet KAUKOLÄMPÖVERKOT - KIINTEISTÖT JÄTEVEDEN PUHDISTAMOT - JÄTTEENKÄSITTELYLAITOKSET TEOLLISUUS, MEIJERIT JA LIHAN KÄSITTELYLAITOKSET JÄTEVEDEN PUHDISTAMOT

Lisätiedot

Kotimaiset lämpöpumput. Oilon ChillHeat. Optimoitua suorituskykyä kylmän ja lämmön tuotantoon

Kotimaiset lämpöpumput. Oilon ChillHeat. Optimoitua suorituskykyä kylmän ja lämmön tuotantoon Kotimaiset lämpöpumput Oilon ChillHeat Optimoitua suorituskykyä kylmän ja lämmön tuotantoon Edullista ja ympäristöystävällistä energiaa lämpöpumpulla Matalalämpöinen hukkaenergia sisältää arvokasta energiaa

Lisätiedot

Esa Ekholm Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy Marraskuu 2016

Esa Ekholm Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy Marraskuu 2016 Tulevaisuuden bioenergia Lahden seudulla Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy Marraskuu 2016 Päijät-Häme 9 kuntaa 200.000 asukasta FINLAND RUSSIA SWEDEN ESTONIA LADEC lyhyesti Tukee Lahden kaupunkiseudun elinkeinoelämän

Lisätiedot

Vihreän ICT:n teemapäivä 13.3.2012, Oilon konserni ja kokemuksia verkkoneuvotteluista. Made by Gert Broder

Vihreän ICT:n teemapäivä 13.3.2012, Oilon konserni ja kokemuksia verkkoneuvotteluista. Made by Gert Broder Vihreän ICT:n teemapäivä 13.3.2012, Oilon konserni ja kokemuksia verkkoneuvotteluista Made by Gert Broder Oilon lyhyesti Perustettu 1961 Oilonin tilat Lahdessa Perheyhtiö Polttimet nestemäisille ja kaasumaisille

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014

Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Tulevaisuuden kaukolämpöasuinalueen energiaratkaisut (TUKALEN) Loppuseminaari 16.10.2014 Elinkaariarvio pientalojen kaukolämpöratkaisuille Sirje Vares Sisältö Elinkaariarvio ja hiilijalanjälki Rakennuksen

Lisätiedot

Kotimainen kokonaistoimitus sahateollisuuden tarpeisiin. Jussi Räty, MW Power Suomen Sahat Bioenergiaseminaari 2009

Kotimainen kokonaistoimitus sahateollisuuden tarpeisiin. Jussi Räty, MW Power Suomen Sahat Bioenergiaseminaari 2009 Kotimainen kokonaistoimitus sahateollisuuden tarpeisiin Jussi Räty, MW Power Suomen Sahat Bioenergiaseminaari 2009 Tämä on MW Power Metson ja Wärtsilän omistama yhteisyritys, omistussuhde Metso 60% ja

Lisätiedot

ATY AURINKOSEMINAARI 2014 2.10.2014. Katsaus OKT- ja rivi-/kerrostalo ratkaisuista suomen tasolla. Jarno Kuokkanen Sundial Finland Oy

ATY AURINKOSEMINAARI 2014 2.10.2014. Katsaus OKT- ja rivi-/kerrostalo ratkaisuista suomen tasolla. Jarno Kuokkanen Sundial Finland Oy ATY AURINKOSEMINAARI 2014 2.10.2014 Katsaus OKT- ja rivi-/kerrostalo ratkaisuista suomen tasolla Jarno Kuokkanen Sundial Finland Oy Aurinkoenergian potentiaali Aurinkoenergia on: Ilmaista Rajoittamattomasti

Lisätiedot

Uudet energiainvestoinnit Etelä-Savossa 7.5.2013. Aurinkokeräimet Jari Varjotie, CEO

Uudet energiainvestoinnit Etelä-Savossa 7.5.2013. Aurinkokeräimet Jari Varjotie, CEO Uudet energiainvestoinnit Etelä-Savossa 7.5.2013 Aurinkokeräimet Jari Varjotie, CEO Esityksen sisältö Aurinkoenergia Savosolar keräimet Aurinkolämpöenergiaa maailmalla Aurinkolämpöhankkeita Etelä-Savossa

Lisätiedot

Lähienergialiiton kevätkokous

Lähienergialiiton kevätkokous Lähienergialiiton kevätkokous 23.5.2017 Tarja Hellstén tarja.hellsten@vantaanenergia.fi 050 390 3300 Julkinen Vantaan Energia Oy TUOTAMME Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä jätevoimalassa ja Martinlaakson

Lisätiedot

Alfa Laval. Alfa Laval Group Energiansäästöä Modernilla Lämmönjakokeskuksella. 04.05.2009/Jarmo Rissanen

Alfa Laval. Alfa Laval Group Energiansäästöä Modernilla Lämmönjakokeskuksella. 04.05.2009/Jarmo Rissanen Alfa Laval Alfa Laval Group Energiansäästöä Modernilla Lämmönjakokeskuksella 04.05.2009/Jarmo Rissanen Alfa Laval konserni Alfa Laval on johtava maailmanlaajuinen erikoistuotteiden ja teknisten ratkaisujen

Lisätiedot

Uuden sukupolven energiaratkaisu kiinteistöjen lämmitykseen. Erik Raita Polarsol Oy

Uuden sukupolven energiaratkaisu kiinteistöjen lämmitykseen. Erik Raita Polarsol Oy Uuden sukupolven energiaratkaisu kiinteistöjen lämmitykseen Erik Raita Polarsol Oy Polarsol pähkinänkuoressa perustettu 2009, kotipaikka Joensuu modernit tuotantotilat Jukolanportin alueella ISO 9001:2008

Lisätiedot

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS

ARITERM ÖLJYLÄMMITYS. Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ARITERM ÖLJYLÄMMITYS Ariterm 17 -sarjan öljykattilat Ariterm 30 S öljykattila ÖLJYLÄMMITYS ÖLJYLÄMMITYS ON LUOTETTAVA JA VAIVATON LÄMMITYSTAPA! Lämmityksen hyötysuhde on vanhoissa kattiloissa yleensä nykyaikaisia

Lisätiedot

Energiakaivot. Tärkeä osa lämpöpumppualan liiketoimintaa. SULPU - Lämpöpumppu seminaari Tomi Mäkiaho

Energiakaivot. Tärkeä osa lämpöpumppualan liiketoimintaa. SULPU - Lämpöpumppu seminaari Tomi Mäkiaho Energiakaivot Tärkeä osa lämpöpumppualan liiketoimintaa SULPU - Lämpöpumppu 2018 -seminaari 2018-11-27 Tomi Mäkiaho 1 R O T O T E C - Y O U R E N E R G Y. B E S T E N E R G Y. AGENDA Rototec yrityksenä

Lisätiedot

UUSIUTUVAN ENERGIAN RATKAISUT - seminaari

UUSIUTUVAN ENERGIAN RATKAISUT - seminaari UUSIUTUVAN ENERGIAN RATKAISUT - seminaari Timo Toikka 0400-556230 05 460 10 600 timo.toikka@haminanenergia.fi Haminan kaupungin 100 % omistama Liikevaihto n. 40 M, henkilöstö 50 Liiketoiminta-alueet Sähkö

Lisätiedot

Fossiiliset polttoaineet ja turve. Parlamentaarinen energia- ja ilmastokomitea 23.4.2014

Fossiiliset polttoaineet ja turve. Parlamentaarinen energia- ja ilmastokomitea 23.4.2014 Fossiiliset polttoaineet ja turve Parlamentaarinen energia- ja ilmastokomitea 23.4.2014 Energian kokonaiskulutus energialähteittäin (TWh) 450 400 350 300 250 200 150 100 50 Sähkön nettotuonti Muut Turve

Lisätiedot

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Kotimaiset maalämpöpumput Oilon Geocube, MH, GT, SH ja RE Omakotitalot - Kerrostalot - Teollisuus Maalämpöpumppu Oilon Geocube 5 kw - 11 kw Rakennuksille 90-300 m² Suuri käyttöveden tuotto Oilon Geocube

Lisätiedot

24.5.2012 Gasum Petri Nikkanen 1

24.5.2012 Gasum Petri Nikkanen 1 24.5.2012 Gasum Petri Nikkanen 1 UUSIA OHJEITA, OPPAITA JA STANDARDEJA KAASULÄMMITYS JA UUSIUTUVA ENERGIA JOKO KAASULÄMPÖPUMPPU TULEE? 24.5.2012 Gasum Petri Nikkanen 2 Ajankohtaista: Ympäristöministeriö:

Lisätiedot

Keski-Suomen energiatase 2008. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Keski-Suomen energiatase 2008. Lauri Penttinen Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Keski-Suomen energiatase 2008 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Keski-Suomen Energiatoimisto Perustettu 1998 jatkamaan Keski-Suomen liiton energiaryhmän työtä EU:n IEE-ohjelman tuella Energiatoimistoa

Lisätiedot

Kaasualan neuvottelupäivät Päästöt kuriin nykyaikaisilla kaasupolttimilla. Tero Tulokas Varatoimitusjohtaja Oilon Group Oy

Kaasualan neuvottelupäivät Päästöt kuriin nykyaikaisilla kaasupolttimilla. Tero Tulokas Varatoimitusjohtaja Oilon Group Oy Kaasualan neuvottelupäivät 11.5.2017 Päästöt kuriin nykyaikaisilla kaasupolttimilla Tero Tulokas Varatoimitusjohtaja Oilon Group Oy Aiheet 1. Maakaasun polton päästövaatimukset Euroopassa ja muualla maailmassa

Lisätiedot

Energia-ja Huoltotalo Järvi

Energia-ja Huoltotalo Järvi 23.4.2013 Ari Järvi Energia-ja Huoltotalo Järvi Perustettu 1964 Tällä hetkellä työllistää 15 henkilöä Valurin liikekeskuksessa toimipaikka Kokonaisvaltaista palvelua tuotemyynnistä asennukseen ja siitä

Lisätiedot

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31.

Lisätietoa tuotteista saa Pemcon nettisivuilta www.pemco.fi, soittamalla Pemcolle p. 03 887410 tai käymällä Finnbuild messuosastollamme 6d31. [1] Erittäin hiljaisia ja huippulaatuisia puhallinpattereita vaativiin kohteisiin. Pemco Oy on ottanut omia tuotteitaan täydentämään saksalaiset Roller puhallinpatterit. Niiden äänenpainetaso on alhaisimmillaan

Lisätiedot

Hybridilämmitys. Tero Lindén Kaukomarkkinat Oy

Hybridilämmitys. Tero Lindén Kaukomarkkinat Oy Hybridilämmitys Tero Lindén Kaukomarkkinat Oy Hybridilämmitys Hybridi tarkoittaa yhdistelmää Hybridilämmitys on vähintään kahden eri energiamuodon yhdistelmä Usein hybridilämmitys koostuu päälämmönlähteestä

Lisätiedot

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä

Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Lämmityskustannukset kuriin viihtyvyydestä tinkimättä Nykyaikainen kaukolämpö on maailman huipputasoa. Kaukolämpö on saanut kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta. Kaukolämpöasiakkaalle

Lisätiedot

LUONNONKAASUA TEOLLISUUDELLE NYT KAIKKIALLE SUOMEEN.

LUONNONKAASUA TEOLLISUUDELLE NYT KAIKKIALLE SUOMEEN. LUONNONKAASUA TEOLLISUUDELLE NYT KAIKKIALLE SUOMEEN. ENERGIATEHOKASTA JA YMPÄRISTÖ- YSTÄVÄLLISTÄ. Luonnonkaasu on tarjonnut suomalaiselle teollisuudelle turvallisen, energiatehokkaan ja kokonaishinnaltaan

Lisätiedot

Biokaasun tuotanto tuo työpaikkoja Suomeen

Biokaasun tuotanto tuo työpaikkoja Suomeen BIOKAASUA METSÄSTÄ Biokaasun tuotanto tuo työpaikkoja Suomeen KOTIMAINEN Puupohjainen biokaasu on kotimaista energiaa. Raaka-aineen hankinta, kaasun tuotanto ja käyttö tapahtuvat kaikki maamme rajojen

Lisätiedot

Ekologinen kokonaisuus

Ekologinen kokonaisuus HYBRIDILÄMMITYS Ekologinen kokonaisuus Savumaxin elämäntehtävä on rahaa säästävien lämmitysratkaisujen toimittaminen kaikkiin koteihin Suomessa ja lähialueilla. SAVUMAX-HYBRIDILÄMMITYS Savumax-tuoteperhe

Lisätiedot

aimo.palovaara@lakkapaa.com

aimo.palovaara@lakkapaa.com BIOENERGIAA TILOILLE JA TALOILLE Torniossa 24.5.2012 Aimo Palovaara aimo.palovaara@lakkapaa.com 050-3890 819 24.5.2012 1 Energiapuu: 1. hakkuutähde => HAKETTA 2. kokopuu => HAKETTA 3. ranka => HAKETTA,

Lisätiedot

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE

Maalämpöpumput. Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Maalämpöpumput Oilon Geopro MH, GT, SH, RE Juuret syvällä suomalaisessa maaperässä Luonnollista energiaa Keväästä syksyyn maaperäämme varastoituu päästötöntä aurinkoenergiaa. Tämä ilmainen energia lämmittää

Lisätiedot

Energiatehokkaita ratkaisuja rakennusten lämmitykseen ja jäähdytykseen. Eero Pekkola CEO, Oilon Group Oy

Energiatehokkaita ratkaisuja rakennusten lämmitykseen ja jäähdytykseen. Eero Pekkola CEO, Oilon Group Oy Energiatehokkaita ratkaisuja rakennusten lämmitykseen ja jäähdytykseen Eero Pekkola CEO, Oilon Group Oy TRENDEJÄ Rakennustehokkuus vähentää energiankulutusta, mutta jäähdytys lisää sitä. Veden kulutus

Lisätiedot

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa Öljylämpö on Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa 1Ekologisesti yhtä tehokasta ja nopeasti kehittyvää lämmitystapaa saa etsiä. 150 m²:n omakotitalon vuotuiset päästöt (2006)

Lisätiedot

Energialaitosten polttoainevaihtoehdot nyt ja tulevaisuudessa - nestemäiset ja kaasumaiset vs. kiinteä biomassa

Energialaitosten polttoainevaihtoehdot nyt ja tulevaisuudessa - nestemäiset ja kaasumaiset vs. kiinteä biomassa Energialaitosten polttoainevaihtoehdot nyt ja tulevaisuudessa - nestemäiset ja kaasumaiset vs. kiinteä biomassa Teollisuuden polttonesteet seminaari, 10.9.2015 Sisältö Kaukolämmön ja siihen liittyvän sähköntuotannon

Lisätiedot

Aurinkolämpö Kerros- ja rivitaloihin 15.2.2012. Anssi Laine Tuotepäällikkö Riihimäen Metallikaluste Oy

Aurinkolämpö Kerros- ja rivitaloihin 15.2.2012. Anssi Laine Tuotepäällikkö Riihimäen Metallikaluste Oy Aurinkolämpö Kerros- ja rivitaloihin 15.2.2012 Anssi Laine Tuotepäällikkö Riihimäen Metallikaluste Oy Riihimäen Metallikaluste Oy Perustettu 1988 Suomalainen omistus 35 Henkilöä Liikevaihto 5,7M v.2011/10kk

Lisätiedot

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa

Öljylämpö on. Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa Öljylämpö on Pienet päästöt Energiataloudellinen ja turvallinen Edullisin asentaa 1Ekologisesti yhtä tehokasta ja nopeasti kehittyvää lämmitystapaa saa etsiä. 150 m²:n omakotitalon vuotuiset päästöt (2006)

Lisätiedot

Teollisuuskylmäratkaisujen referenssikohteet

Teollisuuskylmäratkaisujen referenssikohteet Teollisuuskylmäratkaisujen referenssikohteet Kylmä- ja pakkasvarastot Pakastuslaitokset Jäähdytysratkaisut tuotantotiloihin Isot jakeluvarastot ja logistiikkakeskukset Prosessijäähdytysjärjestelmät Jääradat

Lisätiedot

Asiakkaalle tuotettu arvo

Asiakkaalle tuotettu arvo St1 Lähienergia Suunnittelee ja toteuttaa paikallisiin uusiutuviin energialähteisiin perustuvia lämpölaitoksia kokoluokaltaan 22 1000 kw energialaitosten toimitukset avaimet käteen -periaatteella, elinkaarimallilla

Lisätiedot

Pelletillä ilmastomestarillista lähienergiaa

Pelletillä ilmastomestarillista lähienergiaa Pelletillä ilmastomestarillista lähienergiaa Mynämäki, 30.9.2010 Pelletti on lähienergiaa! Pelletin raaka-aineet suomalaisesta metsäteollisuudesta ja suomalaisten metsistä Poltto-aineiden ja laitteiden

Lisätiedot

NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS

NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS NYKYAIKAINEN ÖLJYLÄMMITYS/AURINKOÖLJYLÄMMITYS Nykyaikainen öljylämmitys tarjoaa perinteisen kevytöljyn lisäksi mahdollisuuden käyttää lukuisia muitakin energiavaihtoehtoja kuten: - bioöljy - aurinkoenergia

Lisätiedot

Uudista käsityksesi puhtaasta energiasta

Uudista käsityksesi puhtaasta energiasta Uudista käsityksesi puhtaasta energiasta QHeat-konseptin mukainen syvälämpö on edullinen, päästötön, ja myös tuleville sukupolville turvallinen energiamuoto. 1 PUHDAS TULEVAISUUS ON JALKOJESI ALLA. Missiomme:

Lisätiedot

Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta. Simpeleen Lämpö Oy. Kaukolämpö lämmitysvaihtoehtona Simpeleellä.

Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta. Simpeleen Lämpö Oy. Kaukolämpö lämmitysvaihtoehtona Simpeleellä. 1 Sisällysluettelo: 1. Kiinteistön lämmitysjärjestelmän valinta... 1 2. Simpeleen lämpö Oy lämmön toimitus ja tuotanto... 2 3. Kaukolämmön hinta Simpeleellä, perusmaksu ja kulutusmaksu,... sekä vertailu

Lisätiedot

TULIKIVI Green tuoteperhe. Onni Ovaskainen

TULIKIVI Green tuoteperhe. Onni Ovaskainen TULIKIVI Green tuoteperhe Onni Ovaskainen 5.6.2013 W10 Vesilämmitysjärjestelmä P10 Pellettijärjestelmä W10 P10 Vesilämmitysjärjestelmä W10 W10 vesilämmitysjärjestelmä: Missä energia kuluu 150 m 2 talossa?

Lisätiedot

EDULLISTA ENERGIAA KAUKOLÄMMÖSTÄ

EDULLISTA ENERGIAA KAUKOLÄMMÖSTÄ EDULLISTA ENERGIAA KAUKOLÄMMÖSTÄ Paavo Knaapi Jyväskylän Energia Oy 3.12.2010 www.jenergia.fi Sisältö Muutama sana Jyväskylän Energia yhtiöistä Kaukolämmityksen asema Suomessa Kaukolämmön tuotanto Jyväskylässä

Lisätiedot

Maalämpö rivitaloon. Mikko Rantanen, Nivos Energia Oy

Maalämpö rivitaloon. Mikko Rantanen, Nivos Energia Oy Maalämpö rivitaloon Mikko Rantanen, Nivos Energia Oy 25.10.2017 Nivos Olemme edelläkävijä elämänlaadun varmistajana. Nivomme yhteen asumista ja yrittäjyyttä helpottavia tuotteita ja palveluita, jotta asiakkaamme

Lisätiedot

Aurinkolämpöreferenssejä aluelämmityskohteisiin Kansallinen cleantech-investointifoorumi

Aurinkolämpöreferenssejä aluelämmityskohteisiin Kansallinen cleantech-investointifoorumi Aurinkolämpöreferenssejä aluelämmityskohteisiin Kansallinen cleantech-investointifoorumi 11.4.2013 Jari Varjotie, CEO Uusi innovatiivinen konsepti energian tuottamiseen SAVOSOLAR kokoalumiininen direct

Lisätiedot

Tilaisuuden järjestävät:

Tilaisuuden järjestävät: KIMMO LYLYKANGAS ARCHITECTS Tilaisuuden järjestävät: 1 18/11/2014 Agenda renzero-projekti ja konsepti /Janne Heikkilä, projektipäällikkö Pääsuunnittelijan näkökulma /Jari Kiuru Yhteistyökumppaneiden edustajien

Lisätiedot

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat

Jäspi-Lämpöakku 500, 700, 1500, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Uutuus! Tehokas, kestävä ja kevyt haponkestävä käyttövesikierukka www.kaukora.fi Jäspi-Lämpöakku, 700, 1, 2000 ja 3000 l energiavaraajat Yli 30 vuoden

Lisätiedot

BIOENERGIAN HYÖDYNTÄMINEN LÄMMITYKSESSÄ. Lämmitystekniikkapäivät 2015. Petteri Korpioja. Start presentation

BIOENERGIAN HYÖDYNTÄMINEN LÄMMITYKSESSÄ. Lämmitystekniikkapäivät 2015. Petteri Korpioja. Start presentation BIOENERGIAN HYÖDYNTÄMINEN LÄMMITYKSESSÄ Lämmitystekniikkapäivät 2015 Petteri Korpioja Start presentation Bioenergia lämmöntuotannossa tyypillisimmät lämmöntuotantomuodot ja - teknologiat Pientalot Puukattilat

Lisätiedot

Kotien energia. Kotien energia Vesivarastot Norja

Kotien energia. Kotien energia Vesivarastot Norja Esitelmä : Pekka Agge Toimitusjohtaja Aura Energia Oy Tel 02-2350 915 / Mob041 504 7711 Aura Energia Oy Perustettu 2008 toiminta alkanut 2011 alussa. Nyt laajentunut energiakonsultoinnista energiajärjestelmien

Lisätiedot

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo.

NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu. Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. NIBE maalämpöpumppujen myynti, asennus, huolto ja suunnittelu Lämpöpumppu+lämpökaivo+lattialämmitys+käyttövesikaivo. Kaikki yhdeltä toimittajalta!! KYSY ILMAINEN MITOITUSSUUNNITELMA JA KUSTANNUSARVIO.

Lisätiedot

Maakaasu kaukolämmön ja sähkön tuotannossa: case Suomenoja

Maakaasu kaukolämmön ja sähkön tuotannossa: case Suomenoja Maakaasu kaukolämmön ja sähkön tuotannossa: case Suomenoja Maakaasuyhdistyksen syyskokous 11.11.2009 Jouni Haikarainen 10.11.2009 1 Kestävä kehitys - luonnollinen osa toimintaamme Toimintamme tarkoitus:

Lisätiedot

Jätevirroista uutta energiaa. Ilmastokestävä kaupunki 13.2.2013 Kohti vähähiilistä yhteiskuntaa Markku Salo

Jätevirroista uutta energiaa. Ilmastokestävä kaupunki 13.2.2013 Kohti vähähiilistä yhteiskuntaa Markku Salo Jätevirroista uutta energiaa Ilmastokestävä kaupunki 13.2.2013 Kohti vähähiilistä yhteiskuntaa Markku Salo 1 Etusijajärjestys 1. Määrän ja haitallisuuden vähentäminen 2. Uudelleenkäytön valmistelu 3. Hyödyntäminen

Lisätiedot

Pienpolton markkinanäkymät

Pienpolton markkinanäkymät Pienpolton markkinanäkymät Mikko Ahonen kehitysjohtaja puh: 040 5233 840 mikko.ahonen@jklinnovation.fi Jyväskylä Innovation Oy 1 Pienpolton markkinanäkymät SISÄLTÖ: Markkinanäkökulma Ilmastonäkökulma Visio

Lisätiedot

Keski-Suomen energiatase 2016

Keski-Suomen energiatase 2016 Keski-Suomen energiatase 216 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto Sisältö Keski-Suomen energiatase 216 Energialähteet ja energiankäyttö Uusiutuva energia Sähkönkulutus

Lisätiedot

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä

Koja EXP. Yksi tekee kahden työt. Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Viimeisen kymmenen vuoden aikana satoihin kohteisiin ympäri maailman on asennettu Rhoss -järjestelmä ENERGIATEHOKKUUS

Lisätiedot

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite

Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Tarpeisiisi mukautuva kodin lämmityslaite Compact-sarja Aktiivinen ja passiivinen lämmön talteenotto Nilan Compact -sarja terveellisempi sisäilma kukkaroa säästäen Monipuoliset ratkaisut erilaisiin tarpeisiin

Lisätiedot

Lahti Energian uusi voimalaitos KYMIJÄRVI II. Jaana Lehtovirta Viestintäjohtaja Lahti Energia Oy

Lahti Energian uusi voimalaitos KYMIJÄRVI II. Jaana Lehtovirta Viestintäjohtaja Lahti Energia Oy Lahti Energian uusi voimalaitos KYMIJÄRVI II Jaana Lehtovirta Viestintäjohtaja Lahti Energia Oy Miksi voimalaitos on rakennettu? Lahti Energialla on hyvät kokemukset yli 12 vuotta hiilivoimalan yhteydessä

Lisätiedot

Unicon ReneFlex. Jätteestä energiaa

Unicon ReneFlex. Jätteestä energiaa Unicon ReneFlex Jätteestä energiaa KPA Uniconilla on vuosikymmenten kokemus energiahankkeista Tarjoamme vastuullisia energiaratkaisuja ja elinkaaripalveluita KPA Unicon on erikoistunut kattila- ja voimalaitosprojekteihin.

Lisätiedot

Aurinkoenergia Lopullinen ratkaisu

Aurinkoenergia Lopullinen ratkaisu FINNBUILD MESSUJEN AURINKOSEMINAARI 9.10.2012 Jari Varjotie, CEO Aurinkoenergia Lopullinen ratkaisu Joka vuosi yli 1,080,000,000 TWh energiaa säteilee maapallolle auringosta 60,000 kertaa maailman sähköntarve.

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

Ilmastoystävällinen sähkö ja lämmitys Energia-ala on sitoutunut Pariisin sopimukseen

Ilmastoystävällinen sähkö ja lämmitys Energia-ala on sitoutunut Pariisin sopimukseen Ilmastoystävällinen sähkö ja lämmitys Energia-ala on sitoutunut Pariisin sopimukseen Haluamme ilmastosopimuksen mukaiset päätökset päästövähennyksistä ja kiintiöistä vuosille 2040 ja 2050 mahdollisimman

Lisätiedot

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen

Arimax öljylämmitys. Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax öljylämmitys Arimax 17 -sarjan öljykattilat Arimax 30S suuritehoinen öljykattila SolarMax kattilavaraaja öljy/aurinkolämmitykseen Arimax 17 -sarjan öljykattilat Tehokas lämmitys Runsas lämpimän

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Palkittua työtä Suomen hyväksi Ministeri Mauri Pekkarinen luovutti SULPUlle Vuoden 2009 energia teko- palkinnon SULPUlle. Palkinnon vastaanottivat SULPUn hallituksen

Lisätiedot

Aurinkoenergia Suomessa

Aurinkoenergia Suomessa Aurinkoenergia Suomessa Aurinkolämmitys on ennen kaikkea vesilämmitys Aurinkoenergia Suomessa Suomessa saadaan auringonsäteilyä yleisesti luultua enemmän. Kesällä säteilyä Suomessa saadaan pitkistä päivistä

Lisätiedot

ÖLJYSTÄ VAPAAKSI BIOENERGIA ÖLJYLÄMMITYKSEN VAIHTOEHTONA 14.4.2011 1

ÖLJYSTÄ VAPAAKSI BIOENERGIA ÖLJYLÄMMITYKSEN VAIHTOEHTONA 14.4.2011 1 ÖLJYSTÄ VAPAAKSI BIOENERGIA ÖLJYLÄMMITYKSEN VAIHTOEHTONA 14.4.2011 1 ENERGIAN KÄYTTÖ KESKI-SUOMESSA Tyypillisen asuinkiinteistön energiankäyttö 100 vrk ei tarvita lämmitystä lämpimän käyttöveden lisäksi

Lisätiedot

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt

EXP. Hybridilämpöpumppujärjestelmä. Yksi tekee kahden työt Hybridilämpöpumppujärjestelmä Yksi tekee kahden työt Etevä ja energiatehokas 4. polven lämpöpumppu Kylmää ja lämmintä. Yhtä aikaa tai erikseen. Energian tarve jopa 34 % pienempi! Viimeisen kymmenen vuoden

Lisätiedot

Kohti energiatehokasta rakentamista -seminaari 23.10.2009 Mauri Lieskoski. Case Västervik

Kohti energiatehokasta rakentamista -seminaari 23.10.2009 Mauri Lieskoski. Case Västervik Kohti energiatehokasta rakentamista -seminaari 23.10.2009 Mauri Lieskoski Case Västervik Jämerä-kivitaloalue rakentaa: rakennussuunnittelu Leo Haglund ja kotisi on jo lämmin Nyt voit rentoutua - Me lämmitämme

Lisätiedot

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla.

Miksi Vaillant? Koska. on lämpöä tulevaisuudessa. Koska tarjoamme ympäristöystävällistä teknologiaa jopa 10 vuoden takuulla. Maalämpöjärjestelmät 17 k Miksi Vaillant? Koska tarjoae ympäristöystävällistä teknologiaa jopa vuoden takuulla. geotherm plus geotherm exclusiv geotherm Koska on lämpöä tulevaisuudessa. Lämpöjärjestelmät

Lisätiedot

Jyväskylän energiatase 2014

Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän kaupunginvaltuusto 30.5.2016 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto 1.6.2016 Jyväskylän energiatase 2014 Öljy 27 % Teollisuus

Lisätiedot

Paikallinen ja palveleva kumppani jo vuodesta 1919. Tapamme toimia. Leppäkosken Sähkö Oy. Arvomme. Tarjoamme kestäviä energiaratkaisuja asiakkaidemme

Paikallinen ja palveleva kumppani jo vuodesta 1919. Tapamme toimia. Leppäkosken Sähkö Oy. Arvomme. Tarjoamme kestäviä energiaratkaisuja asiakkaidemme Energiantuotanto Paikallinen ja palveleva kumppani jo vuodesta 1919 Sähkö -konserni on monipuolinen energiapalveluyritys, joka tuottaa asiakkailleen sähkö-, lämpö- ja maakaasupalveluja. Energia Oy Sähkö

Lisätiedot

Aurinkoenergia Suomessa

Aurinkoenergia Suomessa Tampere Aurinkoenergia Suomessa 05.10.2016 Jarno Kuokkanen Sundial Finland Oy Aurinkoteknillinen yhdistys Ry Aurinkoenergian termit Aurinkolämpö (ST) Aurinkokeräin Tuottaa lämpöä Lämpöenergia, käyttövesi,

Lisätiedot

Millä Tampere lämpiää?

Millä Tampere lämpiää? Millä Tampere lämpiää? Puuenergiaa päästöillä vai ilman UKK-instituutti 4.3.2013 Toimitusjohtaja Antti-Jussi Halminen Tampereen Energiantuotanto Oy Vahva alueellinen toimija Tampereen Sähkölaitos on vahvasti

Lisätiedot

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry.

Suomen lämpöpumppuyhdistys. SULPU ry. . Petri Koivula toiminnanjohtaja DI 1 Energia Asteikot ja energia -Miten pakkasesta saa energiaa? Celsius-asteikko on valittu ihmisen mittapuun mukaan, ei lämpöenergian. Atomien liike pysähtyy vasta absoluuttisen

Lisätiedot

HELEN KOHTI ILMASTONEUTRAALIA TULEVAISUUTTA. Rauno Tolonen Ilmasto- ja energiatehokkuuspäällikkö Laituri

HELEN KOHTI ILMASTONEUTRAALIA TULEVAISUUTTA. Rauno Tolonen Ilmasto- ja energiatehokkuuspäällikkö Laituri HELEN KOHTI ILMASTONEUTRAALIA TULEVAISUUTTA Rauno Tolonen Ilmasto- ja energiatehokkuuspäällikkö Laituri 29.11.2017 HELENIN LÄHTÖKOHDAT HELSINGIN VUODEN 2030 JA 2035 TAVOITTEISIIN Helsinki tulee saavuttamaan

Lisätiedot

Kehittyneet keskitisleet moottorikäyttöön Diesel- ja moottoripolttoöljyt. Teollisuuden polttonesteet - Tampere Matti Pentti St1 oy

Kehittyneet keskitisleet moottorikäyttöön Diesel- ja moottoripolttoöljyt. Teollisuuden polttonesteet - Tampere Matti Pentti St1 oy Kehittyneet keskitisleet moottorikäyttöön Diesel- ja moottoripolttoöljyt Teollisuuden polttonesteet - Tampere Matti Pentti St1 oy 1 9/7/2015 Maailmantalous ja energia Population Primary energy GDP Kärkihanke

Lisätiedot

Kestävä ja älykäs energiajärjestelmä Joensuun kaukolämpö hiilineutraaliksi 2020 luvulla

Kestävä ja älykäs energiajärjestelmä Joensuun kaukolämpö hiilineutraaliksi 2020 luvulla Kestävä ja älykäs energiajärjestelmä Joensuun kaukolämpö hiilineutraaliksi 2020 luvulla Timo Partanen / 28.2.2018 Yhdessä kohti tulevaisuutta Älykkäät ohjausmahdollisuudet Digitalisaatio mahdollistaa uusia

Lisätiedot

Äänekosken energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy

Äänekosken energiatase Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy Äänekosken energiatase 2010 Keski-Suomen Energiatoimisto/ Benet Oy 1 Äänekosken energiatase 2010 Öljy 530 GWh Turve 145 GWh Teollisuus 4040 GWh Sähkö 20 % Prosessilämpö 80 % 2 Mustalipeä 2500 GWh Kiinteät

Lisätiedot

Jyväskylän energiatase 2014

Jyväskylän energiatase 2014 Jyväskylän energiatase 2014 Keski-Suomen Energiapäivä 17.2.2016 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto 18.2.2016 Jyväskylän energiatase 2014 Öljy 27 % Teollisuus 9 %

Lisätiedot

AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET KAUKOLÄMMÖN YHTEYDESSÄ SUOMESSA

AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET KAUKOLÄMMÖN YHTEYDESSÄ SUOMESSA AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET KAUKOLÄMMÖN YHTEYDESSÄ SUOMESSA KAUKOLÄMPÖPÄIVÄT 28-29.8.2013 KUOPIO PERTTU LAHTINEN AURINKOLÄMMÖN LIIKETOIMINTAMAHDOLLISUUDET SUOMESSA SELVITYS (10/2012-05/2013)

Lisätiedot

Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä

Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä Ilmastonmuutoksessa päästöt voimistavat kasvihuoneilmiötä Kasvihuoneilmiö on luonnollinen, mutta ihminen voimistaa sitä toimillaan. Tärkeimmät ihmisen tuottamat kasvihuonekaasut ovat hiilidioksidi (CO

Lisätiedot

Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy Kasvun Ympäristö. Rakennamme Lahden alueesta maailmanluokan ympäristöliiketoiminta- ja tutkimuskeskittymän 14.10.

Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy Kasvun Ympäristö. Rakennamme Lahden alueesta maailmanluokan ympäristöliiketoiminta- ja tutkimuskeskittymän 14.10. 14.10.2009 Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy Kasvun Ympäristö Rakennamme Lahden alueesta maailmanluokan ympäristöliiketoiminta- ja tutkimuskeskittymän LTYP Faktoja Maailmanlaajuisen IASP Enviroparks -verkoston

Lisätiedot

Se ei ole vain porakone

Se ei ole vain porakone Se ei ole vain porakone Me olemme Bosch. Rakennamme turvallisempaa ja kestävämpää kehitystä. Rakennamme ihmisläheisempää ja energiatehokkaampaa tulevaisuutta. Seuraavilta sivuilta löydät esimerkkiratkaisujamme

Lisätiedot

LÄMPÖÄ ASUMISEEN. Vaihda vanha öljylämmitys. uuteen öljylämmitykseen. Lisätietoa ja säästöneuvoja:

LÄMPÖÄ ASUMISEEN. Vaihda vanha öljylämmitys. uuteen öljylämmitykseen. Lisätietoa ja säästöneuvoja: LÄMPÖÄ ASUMISEEN Vaihda vanha öljylämmitys uuteen öljylämmitykseen Pienet päästöt Energiatehokas ja turvallinen Edullisin asentaa, taloudellinen käyttää Lisätietoa ja säästöneuvoja: www.oljylammitys.fi

Lisätiedot

Keski-Suomen energiatase 2014

Keski-Suomen energiatase 2014 Keski-Suomen energiatase 2014 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi www.facebook.com/energiatoimisto Sisältö Keski-Suomen energiatase 2014 Energialähteet ja energiankäyttö Uusiutuva energia Sähkönkulutus

Lisätiedot

PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA. Mikko Ruotsalainen

PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA. Mikko Ruotsalainen PORVOON ENERGIA LUONNOLLINEN VALINTA Skaftkärr Skaftkärr hankkeen tavoitteena on rakentaa Porvooseen uusi energiatehokas 400 hehtaarin suuruinen, vähintään 6000 asukkaan asuinalue. Skaftkärr Koko projekti

Lisätiedot

ENERGIANKULUTUKSELTAAN HIILIDIOKSIPÄÄSTÖTÖN RAKENNUS LÄMPÖPUMPPU ON KANNATTAVA VAIHTOEHTO SEN TOTEUTTAMISEEN Jussi Hirvonen

ENERGIANKULUTUKSELTAAN HIILIDIOKSIPÄÄSTÖTÖN RAKENNUS LÄMPÖPUMPPU ON KANNATTAVA VAIHTOEHTO SEN TOTEUTTAMISEEN Jussi Hirvonen ENERGIANKULUTUKSELTAAN HIILIDIOKSIPÄÄSTÖTÖN RAKENNUS LÄMPÖPUMPPU ON KANNATTAVA VAIHTOEHTO SEN TOTEUTTAMISEEN Jussi Hirvonen Poimintoja lämpöpumppu-uutisista INEX logistiikkakeskus, Sipoo, maalämmölle (100

Lisätiedot