Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali"

Transkriptio

1 1 Kokousaika Maanantai kello Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 89 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 90 Pöytäkirjantarkastajien valinta 91 Ilmoitusasiat / ajankohtaiset asiat 92 on Viranhaltijapäätökset ja toimielinten pöytäkirjat 93 ohm Määräalan myynti Fanis Ganieville 94 on Lappeenranta-Imatra kaupunkiseutuyhteistyö 95 ohm Kiinteistöjen myynti SF-Caravan Saimaan seutu ry:lle 96 ohm Ympäristönsuojelumääräysten hyväksyminen 97 ohm Mikkelin kaupungin, Ristiinan kunnan ja Suomenniemen kunnan yhdistyminen 98 ohm Määräalan myynti Igor Koroleville ja Andrei Alekseeville 99 Yhtiökokouksia 100 Indekon oy:n muuttaminen yksityisenemmistöiseksi pääomasijoitusrahastoksi Suomenniemen kunnan osakeomistuksen realisointi 101 Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen suunnitelmaan muokata Kaakkois-Suomen TE-toimistoverkkorakennetta 102 Vuokra-asuntojen realisointihake - tilannekatsaus 103 Suomenniemen Master Plan hankesuunnitelman hankinta 104 Raimo Ruotsalainen ym. kuntalaisaloitteet vastaus aloitteeseen nro 2

2 2 Kokousaika Maanantai klo Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Kauppi Marja pj. 9/9 Kilkki Hannu vpj. 7/9 Hakuli Ossi j. 8/9 Heikkilä Markku j. 8/9 Heikkinen Isto j 8/9 Kosunen Aili j. 8/9 Särkkä Niina vj. 1/1 Muut saapuvilla olleet Salopelto Mika kv:n I vpj Korhonen Kirsi kv:n II vpj. Muukkonen Matti kunnanjohtaja, esittelijä, pöytäkirjanpitäjä Poissa Ruottinen Outi j. Salmensuo Johanna j. 1/9 Nirkko Juha kv:n pj Laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Asiat 89- Pöytäkirjan tarkastajat 90 Tarkastusvuorossa ovat Aili Kosunen ja Niina Särkkä. Kokouksen pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Aili Kosunen ja Niina Särkkä. Pöytäkirjan allekirjoitus Marja Kauppi Matti Muukkonen puheenjohtaja pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Suomenniemi Pöytäkirja pidetään nähtävänä Aili Kosunen Kunnanvirastossa Niina Särkkä klo Päivi-Kristiina Erola, ilmoitustaulunhoitaja

3 3 ILMOITUSASIAT Khall Kuntaan on saapunut seuraavat kokouspöytäkirjat ja asiakirjat: 1. Kuntatyönantajat ; työterveyshuoltolaki muuttuu : työntekijän työkyky on arvioitava ja työssä jatkamismahdollisuudet selvitettävä riittävän varhain merkitään tiedoksi 2. Etelä-Suomen AVI : kunniamerkkiesitykset päätetään siirtää asia valmisteluun, päätettiin delegoida päätösvalta asiassa kunnanjohtajalle; 3. Kuntatyönantajat : Lappeenrantaseminaari merkitään tiedoksi; 4. Saimaan Syöpäyhdistys : Kiitoskirje kuntajäsenmaksusta ei toimenpiteitä; Kj 1. merkitä saapuneet asiakirjat tiedoksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Merkittiin tiedoksi, että pidetyssä seutusoten Suomenniemellä pidetyssä kuntatapaamisessa kunnan edustajille on kerrottu, että Soten Mikkelin PTY tulee käymään keskusteluja Eksoten kanssa perusterveydenhuollon palvelusopimuksen täytäntöönpanosta. Seutusoten ja Mikkelin PTY:n kanta on, että niille suomenniemeläisille, jotka haluavat siirtää koko perusterveydenhuollon asiointinsa Eksoten puolelle, voidaan myöntää maksusitoumus. Tämä edellyttää kuitenkin Eksoten suostumusta.

4 4 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TOIMIELINTEN PÖYTÄKIRJAT Khall Pöytäkirjan liitteenä ovat kunnanhallituksen puheenjohtajan, kunnanjohtajan, päiväkodin johtajan, koulun johtajan ja rakennustarkastajan päätökset ajalla Toimielinten pöytäkirjat: Pöytäkirjat ovat luettavissa kunnan kotiilla osoitteessa Yhteistoimintaelinten pöytäkirjat: 1. Mikkelin sosiaali- ja terveydenhuollon tuotantolautakunta; kokous ; esityslista luettavissa osoitteessa atokset/ 2. Ympäristölautakunta; kokous ; pöytäkirja luettavissa osoitteessa: atokset/ 3. Sivistyslautakunta; kokous ; pöytäkirja luettavissa ositteessa: 4. Kansalaisopistolautakunta, kokous ; pöytäkirja luettavissa ositteessa: Lisätietoja: Matti Muukkonen, Kj 1. merkitä tiedoksi viranhaltijapäätökset ja toimielinten pöytäkirjat; 2. merkitä tiedoksi yhteistoimintaelinten pöytäkirjat; sekä 3. todeta, ettei otto-oikeutta käytetä otto-oikeuskelpoisiin päätöksiin. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

5 5 MÄÄRÄALAN MYYNTI FANIS GANIEVILLE Khall Fanis Ganiev, Kirova 27-4, Svetogorsk, , Russia, on tarjoutunut ostamaan Suomenniemen kylässä Väliahon asuntoalueella sijaitsevan määräalan korttelissa 34 ja jonka pinta-ala on n m 2. Kaavamerkintä AO- I 2/3 e=0,20 (erillispientalojen korttelialue). Kiinteistötunnus Kauppahinta on 510,00 (0,17 /m 2 ) ja se maksetaan kaupantekotilaisuudessa. Ostaja sitoutuu rakentamaan tontille omakotitalon kolmen vuoden kuluessa kaupantekohetkestä siihen valmiusasteeseen, että rakennustarkastusviranomainen voi siinä suorittaa maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämän hyväksyttävän käyttöönottokatselmuksen. Myyjällä on oikeus purkaa kauppa mikäli ostaja laiminlyö rakentamisvelvoitteen. Kaupan purku on pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa ehdon voimassaolon päättymisestä. Kaikki kaupan purkamisesta aiheutuvat kustannukset maksaa ostaja. Muut ehdot ilmenevät oheismateriaalina olevasta kauppakirjaluonnoksesta. Määräala on aiemmin päätetty myydä Vladimir Zarubinille, joka kuitenkin on ilmoittanut peruvansa kaupan ennen kaupantekoa. Näin ollen määräala on luovutettavissa esityksen mukaisesti. Lisätietoja: Kari Mankkinen, kari.mankkinen@suomenniemi.fi, Valmistelijan päätösehdotus: hyväksyy määräalan myynnin Fanis Ganieville oheisen kauppakirjaluonnoksen mukaisesti. Esitys Kj 1. hyväksyä määräalan myynnin Fanis Ganieville. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 6 LAPPEENRANTA-IMATRA KAUPUNKISEUTUYHTEISTYÖ Khall KOKO-ohjelman työvaliokunta kokoontui Liitteenä olevassa kokouksen pöytäkirjassa on käsitelty yhteistyötä ja sen jatkoa. Suomenniemen kunta on sitoutunut KOKO -hankkeeseen vuodelle KOKO-ohjelman tultua valtakunnallisesti lakkautetuksi vuoden 2011 lopussa, aiemmat sitoumukset ovat kuitenkin päättyneet. Tilalle on esitetty Lappeenranta-Imatra-kaupunkiseutuohjelman perustamista alueelle. Suomenniemen kunta on viime aikoina tiiviimmin osallistunut Mikkelin seutuelinten toimintaan sekä osallistunut elinkeinostrategian laadintaan Mikkelin seudulla. Lisäksi käynnissä ovat kuntaliitosneuvottelut Mikkelin ja Ristiinan kanssa, jotka toteutuessaan profiloivat kuntaa selvemmin Mikkelin alueeseen. Tässä yhteydessä on myös sovittu, etteivät neuvotteluissa mukana olevat kunnat tee uusia sitoumuksia, jotka vaikutuksiltaan ulottuisivat uuden kaupungin aikaan. Tämän vuoksi Suomenniemen kunnalla ei ole enää perustetta osallistua uuteen käynnistyvään ohjelmaan. Lisätietoja: Matti Muukkonen, Esitys Kj 1. Suomenniemen kunta ei osallistu Lappeenranta-Imatra kaupunkiseutuohjelmaan ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 7 KIINTEISTÖJEN MYYNTI SF-CARAVAN SAIMAAN SEUTU RY:LLE Khall SF-Caravan Saimaan seutu ry on tarjoutunut ostamaan Suomenniemen kunnan Laamalan kylässä sijaitsevat tilat Kansakoulu Rno 3:1 rakennuksineen ja Kilpala Rno 3:4. Kiinteistötunnukset ja Alueesta on voimassaoleva vuokrasopimus SF-Caravan Saimaan seutu ry:n kanssa. Tilalla Kansakoulu Rno 3:1 sijaitsee vanha koulu (valmistunut 1920, kerrosala 171 m 2 ), sauna (valmistunut 1989 kerrosala 50 m 2, omistusoikeus vuokralaisella) ja talousrakennus (valmistunut 1996 kerrosala 55 m 2 ). Tilan pinta-ala on 2,2000 ha. Tilan Kilpala Rno 3:4 pinta-ala on 0,5200 ha. Tila Kansakoulu Rn:o 3:1 on merkitty Saimaan alueen rantayleiskaavassa matkailupalvelujen alueeksi ja Kilpala Rn:o 3:4 maa- ja metsätalousalueeksi. Alueella toimii Laamalansaaren asuntovaunualue, osoite Koulukuja 55, Pellosniemi. Kauppahinta on Kiinteistöillä Kilpala ja Tiloilla ei ole kiinteistörekisterissä merkintää osuudesta yhteisiin alueisiin. Mikkelin, Ristiinan ja Suomenniemen yhdistymissopimuksessa on sovittu, että talousarvion ulkopuolisista taloudellisesti merkittävistä hankkeista konsultoidaan neuvottelukumppaneita. Kunnanjohtaja on pyytänyt sähköpostitse näkemystä kuntajakoselvityksen johtoryhmään kuuluneilta Mikkelin ja Ristiinan edustajilta kaupasta. Kyselyyn vastanneet Mikkelin edustajat eivät ole katsoneet syytä olevan rajoittaa kunnanhallituksen harkintaa asiassa. Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@suomenniemi.fi, Valmistelijan päätösehdotus: hyväksyy kiinteistön myynnin SF- Caravan Saimaan seutu ry:lle kauppakirjaluonnoksen mukaisena. Kj 1. jättää asian pöydälle. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Merkittiin tiedoksi Ossi Hakulin poistuneen esteellisenä (intressijäävi) asian käsittelyn ajaksi.

8 8 YMPÄRISTÖNSUOJELUMÄÄRÄYSTEN HYVÄKSYMINEN Khall Mikkelin kaupungin ympäristölautakunta on kokouksessaan hyväksynyt Mikkelin kaupunkia ja Hirvensalmen, Ristiinan, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Suomenniemen kuntia koskevat ympäristönsuojelumääräykset ja niiden perustelut. Ympäristönsuojelumääräykset on lähetetty hyväksyttäviksi kaupungin- ja kunnanhallituksiin ja valtuustoihin. Kun ympäristönsuojelumääräykset on hyväksytty kaupungin- / kunnanvaltuustoissa, ne saavat lain voiman, mikäli valtuustojen päätöksestä ei esitetä valituksia. Lisätietoja: Hanna Pasonen, hanna.pasonen@mikkeli.fi, Kj 1. hyväksyä ympäristönsuojelumääräykset; sekä 2. esittää kunnanvaltuustolle, että se hyväksyisi ympäristönsuojelumääräykset ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 9 MIKKELIN KAUPUNGIN, RISTIINAN KUNNAN JA SUOMENNIEMEN KUNNAN YHDISTYMINEN Khall MIKKELIN KAUPUNGIN, RISTIINAN KUNNAN JA SUOMENNIEMEN KUNNAN YHDISTYMINEN YHDISTYMISESITYKSEN KUULUTTAMINEN Khall Mikkelin kaupunki, Ristiinan kunta ja Suomenniemen kunta ovat marrasjoulukuussa 2011 päättäneet käynnistää kuntajaon muuttamiseen tähtäävät neuvottelut. Neuvotteluissa on helmikuussa 2012 saavutettu neuvottelutulos, jonka pohjalta on laadittu yhdistymisesitys valtioneuvostolle kuntien valtuustojen käsittelyä varten. Kunnat ovat myös valmistelleet neuvottelujen kuluessa kuntajakolain (1698/2009) 8 :n tarkoittaman yhdistymissopimuksen, joka tulee liittää yhdistymisesitykseen. Yhdistymissopimus liitteineen on tämän kokousasiakirjan liitteenä 1. Kuntajakolain 5 :n mukaan [e]sityksen kuntien yhdistymisestä tekevät muutoksen kohteena olevien kuntien valtuustot yhdessä. Kuntien tekemä esitys on toimitettava ministeriölle. Tarkoituksena on, että Mikkelin kaupunginvaltuusto, Ristiinan kunnanvaltuusto ja Suomenniemen kunnanvaltuusto hyväksyvät lopullisen esityksen kuntajaon muuttamisesta kokouksissaan Kuntajakolain 6 :n mukaan: [k]untien esityksessä on perusteltava kuntajaon muuttamisen tarve ja selvitettävä, miten 4 :ssä säädetyt kuntajaon muuttamisen edellytykset täyttyvät. Esitykseen on liitettävä kuntien valtuustojen yhtäpitävät päätökset kuntien yhdistymisesityksestä niihin liittyvine asiakirjoineen sekä 8 :ssä tarkoitettu yhdistymissopimus. Esityksestä tai siihen liitetyistä asiakirjoista on ilmettävä, millä tavoin kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, on varattu 7 :n mukaisesti mahdollisuus vaikuttaa ja tulla kuulluksi esityksen valmistelussa. Kuntien välisissä neuvotteluissa on päätetty esittää, että Mikkelin, Ristiinan ja Suomenniemen yhdistyminen parantaisi kaikkia neljää kuntajakolain 4 1 mom. lueteltua edellytystä kuntajaon muutoksen toteuttamiseksi. Perustelu on yhdistymissopimuksen liitteessä 1. Kuntajakolain 7 :n mukaan kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, on varattava tilaisuus tehdä huomautus ehdotuksesta kuntien yhdistymisesitykseksi. Huomautus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun huomautusten tekemistä koskeva kuulutus on kunnassa julkaistu siten kuin

10 10 kunnalliset ilmoitukset julkaistaan. antaa huomautuksista lausunnon ja tekee kuntien yhdistymisestä ehdotuksen valtuustolle. Edelleen kuntalain (365/1995) 27 :n mukaisesti yhdistymisselvityksen etenemisestä on tiedotettu sekä kokoustiedottein että kuntajakoselvityksen verkkojen kautta. Suomenniemellä on järjestetty ja Ristiinassa järjestetään kuntalaisille myös mielipidetiedustelut liitoksesta. Kunnissa on myös järjestetty ja järjestetään vuorovaikutuksellisia kuntalaistilaisuuksilla. Kunnanhallitukset päättävät kuuluttamisesta kokouksissaan. Yhdistymisesitys kuulutetaan alkaen siten, että viimeinen päivä tehdä huomautus on Koska kuntien esitysten tulee olla yhdensisältöisiä, käsitellään kuntakohtaiset arviot kuntajaon muuttamisesta ja neuvottelutuloksesta erillisessä tätä asiakohtaa edeltävässä asiakohdassa. Lisätietoja: Matti Muukkonen, Kj päättää: 1. merkitä saadun selvityksen tiedoksi; 2. varata kuntajakolain 7 :n mukaisesti kunnan asukkaille ja muille, jotka katsovat asian koskevan itseään, tilaisuuden tehdä huomautus kuntien yhdistymisesitykseen sisältyvästä ehdotuksesta yhdistää Mikkelin kaupunki, Ristiinan kunta ja Suomenniemen kunta; 3. todeta, että huomautukset on annettava mennessä; 4. todeta, että se antaa lausuntonsa mahdollisista huomautuksista ja tekee ehdotuksensa valtuustolle Mikkelin kaupungin, Ristiinan kunnan ja Suomenniemen kunnan yhdistämisestä pidettävässä kokouksessaan. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall Kuntajakolain 4 :ssä esitettyjen kuntajaon muutoksen edellytysten täyttyminen on todettu yhdistymissopimuksessa sekä erityisesti sen liitteessä 1. Kuntajakolain 7 :n 1 momentin mukaan yhdistymisesityksen valmistelussa kunkin kunnan velvollisuudesta huolehtia kunnan asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista säädetään kuntalain ja vaikuttamismahdollisuuksien varaamisesta henkilöille, joiden elinympäristöön, työntekoon tai muihin oloihin kuntien yhdistymisellä voi olla huomattava vaikutus, säädetään hallintolain. Saman pykälän toisen momentin mukaan yhdistymisesityksen valmistelu toteutetaan yhteistoiminnassa henkilöstön edustajien kanssa siten kuin työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta kunnissa annetussa laissa säädetään.

11 11 on ollut virallisesti nähtävillä huomautusten tekemistä varten. Lisäksi Suomenniemen kunta on järjestänyt yleisölle avoimet keskustilaisuudet käynnissä olevista kuntaliitosneuvotteluista ja Suomenniemen kunnalle jätettiin nähtävillä olo aikana yksi huomautus (liite 2). Kuntajakolain 7 :n mukaan kunnanhallituksen on annettava huomautuksesta lausunto (liite 3), joka toimitetaan kunnanvaltuustolle. Mikkelin kaupungin sekä Ristiinan ja Suomenniemen kuntien kuntajakoselvityksen ohjausryhmään on varattu mahdollisuus pääsopijajärjestöille nimetä jokaisesta järjestöstä yksi edustaja. Lisäksi kuntajakoselvityksen etenemistä ja yhdistymissopimusluonnosta liitteineen on käsitelty kunnan yhteistoimielimessä ja Kuopion hallinto-oikeus on päättänyt kumota Ristiinan kunnanvaltuuston päätöksen , missä kunnanvaltuusto on päättänyt, että määräaikainen kunnanjohtajan virka vakinaistetaan lukien ja määräaikainen kunnanjohtaja siirretään sivistysjohtajan virasta vakinaiseen kunnanjohtajan virkaan samasta ajankohdasta lukien. Ristiinan kunnanhallitus on päättänyt valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Koska Kuopion hallinto-oikeuden päätös ei ole lainvoimainen, yhdistymissopimusta ei ole tarvetta muuttaa Ristiinan kunnanjohtajan asemaan liittyen. Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@suomenniemi.fi, Kj Esitän, että kunnanhallitus päättäisi esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanvaltuusto: 1. hyväksyy Mikkelin kaupungin sekä Ristiinan ja Suomenniemen kuntien yhteisesti tekemän kuntajakoselvityksen perusteella laaditun ehdotuksen valtioneuvostolle: Kuntajakoa muutetaan siten, että Ristiinan ja Suomenniemen kunnat lakkaavat ja ne yhdistyvät Mikkelin kaupunkiin Kuntien yhdistymisen tuloksena syntynyttä kuntaa kutsutaan Mikkeliksi, se käyttää kaupunkinimitystä ja ottaa vaakunakseen nykyisen Mikkelin kaupungin vaakunan. 2. hyväksyy Mikkelin kaupungin sekä Ristiinan ja Suomenniemen kuntien yhteisesti laatiman päivätyn yhdistymissopimuksen liitteineen. Keskustelun aikana Niina Särkkä esitti, että kunnanhallitus päättäisi hylätä Mikkelin kaupungin, Ristiinan kunnan ja Suomenniemen kunnan kuntajakoselvityksen perusteella laaditun esityksen sekä ei hyväksy Mikkelin kaupungin, Ristiinan kunnan ja Suomenniemen kunnan yhteisesti laatimaa päivättyä yhdistymissopimusta. Perusteluina Särkkä esitti, että ennen kuin edellä mainitut voidaan hyväksyä, pitää selvittää millaisilla ehdoilla voisimme tehdä kuntaliitoksen Savitaipaleen kanssa. Pelkkien porkkanarahojen takia on turha kiirehtiä. voidaan tehdä vasta kun käytössämme on

12 12 vertailukelpoinen yhdistymissopimus myös Savitaipaleen kanssa. Tämän jälkeen voidaan valita sopimuksista se meille parempi vaihtoehto. Seurakuntauudistus etenee yhdessä kuntauudistuksen kanssa, jolloin seurakunnan itsenäisyys olisi mahdollisuus säilyttää riippumatta kunnan ratkaisuista. Koska Särkän ehdotus ei saanut kannatusta, puheenjohtaja totesi ehdotuksen rauenneen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätöksenteon jälkeen Särkkä ilmoitti jättävänsä ehdotuksensa mukaisen eriävän mielipiteen päätökseen.

13 13 MÄÄRÄALAN MYYNTI IGOR KOROLEVILLE JA ANDREI ALEKSEEVILLE Khall Igor Korolev ja Andrei Alekseev, Lenynskiy pr , St-Petersburg, , Russia, ovat tarjoutuneet ostamaan Suomenniemen kylässä Väliahon asuntoalueella sijaitsevan määräalan korttelissa 33 ja jonka pinta-ala on n m 2. Kaavamerkintä AO- I 2/3 e=0,20 (erillispientalojen korttelialue). Kiinteistötunnus Kauppahinta on 510,00 (0,17 /m 2 ) ja se maksetaan kaupantekotilaisuudessa. Ostajat sitoutuvat rakentamaan tontille omakotitalon kolmen vuoden kuluessa kaupantekohetkestä siihen valmiusasteeseen, että rakennustarkastusviranomainen voi siinä suorittaa maankäyttö- ja rakennuslain edellyttämän hyväksyttävän käyttöönottokatselmuksen. Myyjällä on oikeus purkaa kauppa mikäli ostajat laiminlyövät rakentamisvelvoitteen. Kaupan purku on pantava vireille kolmen kuukauden kuluessa ehdon voimassaolon päättymisestä. Kaikki kaupan purkamisesta aiheutuvat kustannukset maksavat ostajat. Muut ehdot ilmenevät oheismateriaalina olevasta kauppakirjaluonnoksesta. Määräala on aiemmin päätetty myydä Vitali Shkutille, joka kuitenkin on ilmoittanut peruvansa kaupan ennen kaupantekoa. Näin ollen määräala on luovutettavissa esityksen mukaisesti. Lisätietoja: Kari Mankkinen, kari.mankkinen@suomenniemi.fi, Valmistelijan päätösehdotus: hyväksyy määräalan myynnin Igor Koroleville ja Andrei Alekseeville oheisen kauppakirjaluonnoksen mukaisesti. Esitys Kj 1. hyväksyä määräalan myynnin Igor Koroleville ja Andrei Alekseeville. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 14 YHTIÖKOKOUKSIA Khall Suomenniemen kunnalle on saapuneet seuraavat yhtiökokouskutsut: - Suur-Savon Sähkö oy o Kunnanjohtaja on osallistunut asemavaltuutuksen perusteella; - Metsä-Sairila oy o Taloussihteeri on osallistunut asemavaltuutuksella kunnanjohtajan ollessa estynyt osallistumaan; - Kuntien Tiera oy o Kunnanjohtaja on osallistunut kunnanhallituksen tekemän päätöksen mukaisesti; - Kunnan Taitoa oy o Kunnanjohtaja on osallistunut asemavaltuutuksen perusteella; - Wirma Lappeenranta oy klo 9 o määrää yhtiökokousedustajan; kunnanjohtaja; - As Oy Käkilehto klo 13 o määrää yhtiökokousedustajan; kunnanjohtaja; - As Oy Suomenniemenkäki klo 13 o määrää yhtiökokousedustajan; kunnanjohtaja; - As Oy Suomenniemen Teerilehto klo 13 o määrää yhtiökokousedustajan; kunnanjohtaja; - Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry klo 16 o päättää ettei edustajaa lähetetä. Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@suomenniemi.fi, Kj. 1. merkitä pidetyt yhtiökokoukset tiedoksi; 2. nimetä yhtiökokousedustajat; sekä 3. todeta, että kunnanhallituksen puheenjohtajalla on oikeus nimetä kunnanjohtajaa kuultuaan edustaja niihin yhtiökokouksiin, joihin edustajaa ei kokousrytmityksestä johtuen ehditä nimetä kunnanhallituksessa tai joihin ei ole aiemmin nimetty edustajaa. ehdotukset hyväksyttiin yksimielisesti.

15 15 INDEKON OY:N MUUTTAMINEN YKSITYISENEMMISTÖISEKSI PÄÄOMASIJOITUSRAHASTOKSI SUOMENNIEMEN KUNNAN OSAKEOMISTUKSEN REALISOINTI Khall Indekon Oy on Kaakkois-Suomen alueella toimiva pääomasijoitusrahasto, joka on perustettu vuonna 1990 ja jonka rahastotoiminta on aloitettu Rahaston hallinnoinnista vastaa Innofinance Oy. Rahaston hallitus on muodostunut eri omistajien edustajista. Yhtiön suurimmat omistajat tilikauden 2010 lopussa ovat olleet Veraventure Oy, Lappeenrannan kaupunki, UPM Kymmene, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola, Nordea Pankki Suomi Oyj ja Stora Enso. Muita omistajia ovat kunnat, osuuspankkiryhmä ja muutama yhtiö. Rahaston omistajista julkisyhteisöjen osuus on 70 %, joten rahasto on julkisenemmistöinen. Vuonna 2011 neljä eri osuuspankkia on merkinnyt Indekon oy:n osakkeita yhteensä ,00 euron arvosta ( kpl) merkintähintaan 9,4 euroa. Julkisenemmistöisyydestä johtuen Indekon oy:öön sovelletaan EU:n valtiontukisääntöjä. Indekon oy:n vapauttamiseksi valtiontukisäännösten rajoituksista ja toiminnan aktivoimiseksi rahastoa on pyritty jo pitkään muuttamaan yksityisenemmistöiseksi. Nyt on laadittu suunnitelma, jonka mukaan Kaakkois-Suomen alueen osuuspankit sijoittavat noin miljoona euroa lisää pääomaa rahastoon sekä ostavat kuntien tai muiden julkisyhteisöjen omistamia Indekon Oy:n osakkeita. Suomenniemen kunnalle on esitetty, että kunta myisi omistamansa 100 Indekon oy:n osaketta Etelä-Karjalan Osuuspankille 9,4 euron hinnalla yhteiskauppahintaan 940 euroa. Suomenniemen kunnan taseessa osakkeet on arvostettu 2 102,35 euron hintaan, joten kaupasta syntyy 1 162,35 euron myyntitappio, joka kirjataan vuoden 2012 tilinpäätökseen satunnaiseksi eräksi. Liittyen yhdistymissopimuksen klausuuliin koskien omaisuuden luovutusta, kunnanjohtaja on pyytänyt Mikkelin kaupungin kantaa asiaan. Mikkelillä ei ole huomauttamista myyntiaikeesta. Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@suomenniemi.fi, Kj. 1. myydä Indekon oy:n osakkeet Etelä-Karjalan Osuuspankille kauppahintaan 940 euroa (100 kpl). ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

16 16 LAUSUNTO KAAKKOIS-SUOMEN ELY-KESKUKSEN SUUNNITELMAAN MUOKATA KAAKKOIS-SUOMEN TE-TOIMISTOVERKKORAKENNETTA Khall Kaakkois-Suomen ELY-keskus on pyytänyt lausuntoa kunnilta koskien Kaakkois- Suomen TE-toimistoverkkorakennetta. Aiemmin Kaakkois-Suomen ELY on pyytänyt lausuntoa koskien yhden hallinnollisen TE-toimiston muodostamista. Suomenniemen kunta on tuolloin kannattanut järjestelyä. Nyt esillä olevassa mallissa Kaakkois-Suomen TE-toimistossa olisi vuoden 2013 alusta lähtien toimipaikat Kouvolassa, Kotkassa, Haminassa, Lappeenrannassa ja Imatralla. Näin ollen Savitaipaleen, Luumäen ja Iitin toimipaikat lakkautettaisiin. Parikkalan yhteispalvelupisteen toimintamallin toimintaedellytykset selvitetään kuluvan vuoden aikana. Suomenniemen kunnan kannalta merkittävää on Savitaipaleen toimipisteen lakkauttaminen. Suomenniemen kunta on aiemmin esittänyt vahvempaa vastuuta kunnille työllisyyden hoidossa. Kunta ei kuitenkaan, johtuen liitoshankkeestaan, ole päättänyt osallistua TEM:n tarjoamaan kuntakokeiluun. Suomenniemen kunta, mikäli kuntaliitos toteutuu, siirtyy Etelä-Savon ELY:n alueelle, joka tarkoittaa myös hallinnollista siirtymää pois Kaakkois-Suomen TEtoimiston ja lakkautusuhan alla olevan Savitaipaleen toimipisteen alueelta. Näin ollen asialla ei ole todellista vaikutusta Suomenniemen palveluihin, mikäli liitos toteutuu. Mikäli liitos ei toteudu 2013 vuoden alusta, tulee kunta selvittämään mahdollisuutta siirtyä muutoinkin Mikkelin TE-toimiston piiriin. Tämä olisi perusteltua johtuen kunnan osallistumisesta sosiaali- ja terveystoimen yhteistoiminta-alueeseen juuri Mikkelin seudulla. Jo nyt TYP-toiminnan osalta on sovittu, että uudet asiakkaat tulevat Mikkelin tuottaman toiminnan piiriin. Lausuntonaan Suomenniemen kunta toteaa, ettei se vastusta suunnitelmaa. Suomenniemen kunta kannattaa lämpimästi Suomenniemen kunnantalolla olevan etäpalvelupisteen kehittämistä myös TE-toimistojen palvelujen osalta. Lisätietoja: Matti Muukkonen, Kj. 1. antaa lausunnon Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle koskien Kaakkois- Suomen TE-toimiston toimistoverkkorakennetta. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

17 17 VUOKRA-ASUNTOJEN REALISOINTIHANKE TILANNEKATSAUS Khall on päättänyt kokouksessaan 17/2011 käynnistää vuokraasuntojen realisointihankkeen. Kokouksessaan 1/2012 kunnanhallitus on osaltaan hyväksynyt vuokralaisille lähetettävän kirjeen. on kokouksessaan 6/2012 myynyt As oy Suomenniemen Kauralassa omistuksessaan olleen osakehuoneiston. Vuokra-asuntojen realisointia on viety eteenpäin SP-Kotien ja Suomenniemen Säästöpankin kanssa. Lisäksi apuna on käytetty Mikkelin kaupungin lakimiestä. Selvityksissä on käynyt ilmi, että Kirkonkyläntie 16 on vapautunut aravarajoituksista ja Koulutie 10 vapautuu As Oy Suomenniemenkäen rajoitukset ovat voimassa , As oy Käkilehdon ja As Oy Suomenniemen Teerilehdon Näistä kolmessa jälkimmäisessä on voimassa omaksilunastusoikeus, jonka mukainen hinta lasketaan Ara:n kaavakkeella 5e/11. Koska Kirkonkyläntie 16 ja Koulutie 10 eivät ole asunto-osakeyhtiömuotoisia, ei niistä osakkeita ole mahdollista myydä ilman yhtiöittämistä. Näin ollen niiden myyminen olisi mahdollista ainoastaan kokonaisina, jolloin tosin niille tulisi lohkoa tontit kunnan kiinteistöstä. Asunto-osakeyhtiömuotoon muuttaminen johtaisi nyt selvitetyllä arvolla noin euron varainsiirtoveroseuraamukseen. Tehtyjen selvitysten mukaan myöskään varainsiirtoverolain (43 a ) kunnallista veronpalautusjärjestelmää ei tässä tilanteessa voida soveltaa, koska kyseessä on ns. jatkorajoitukset, joihin ei kohdistu hintarajoituksia. Tehtyjen selvitysten perusteella näyttäisi siltä, että ilman merkittäviä veroseuraamuksia ei Kirkonkyläntie 16 ja Koulutie 10 taloja voida myydä. Toisaalta mikäli kuntaliitos toteutuu, tulee ne joka tapauksessa saattaa osakeyhtiömuotoon, jotta ne olisivat siirtokelpoisia Mikkelin kaupungissa vuokraasuntotoiminnasta vastaavalle Mikalo Oy:lle. Näin ollen yksi mahdollisista toimintamalleista voi olla joko asuntojen muuttaminen kokonaan toiseen käyttötarkoitukseen, veroseuraamusten suorittaminen taikka rakennusten purkaminen. Kunnanjohtaja on myös pyrkinyt vaikuttamaan ministeriöön ja kuntaliittoon, että varainsiirtoverolain määräaikaista muuttamista jatkettaisiin siten, että myös tällaiset tilanteet huomioitaisiin veroseuraamuksissa. As oy muotoisten kiinteistöjen osalta omaksilunastushinnat on selvittämättä. Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@suomenniemi.fi, Kj. 1. merkitä saadun selvityksen tiedoksi ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

18 18 SUOMENNIEMEN MASTER PLAN HANKESUUNNITELMAN HANKINTA Khall Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti kunnanjohtaja on pyytänyt Miset oy:ltä tarjousta koskien Suomenniemen Master plan hankkeen hankesuunnitelman laatimista. Hankesuunnitelman ja rahoitushakemuksen laatimiseen on laskettu menevän 5-7 työpäivän panos ja 1-2 käyntiä Suomenniemellä. Tarjous on hinnaltaan on seuraava 1250 euroa (sis. 0 alv.) ja matkakulut sekä 1000 euroa bonuspalkkio, mikäli rahoitushakemus on myönteinen. Hintaperusteena työajankäyttö. Työ olisi valmis viikolla 21. Lisätietoja: Matti Muukkonen, matti.muukkonen@suomenniemi.fi, Kj. 1. hyväksyä tehdyn tarjouksen; sekä 2. osoittaisi siihen määrärahat elinkeinotoimen määrärahoista. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 19 RAIMO RUOTSALAINEN YM. KUNTALAISALOITTEET VASTAUS ALOITTEESEEN NRO 2 Khall Khall Kauriansalmen kylät ry ja kuntalaiset (19 kpl), ensimmäisenä allekirjoittaneena Raimo Ruotsalainen ovat jättäneet viideksi eri kuntalaisaloitteeksi tulkittavan asiakirjan. Asiakirjassa, joka on kokousasiakirjan liitteenä, on esitetty viittä eri kehittämiskohdetta, joista valmistelu voidaan aloittaa. Tällaisia ovat: 1. Jätevesien käsittelylaitoksen laajennus sakokaivovesille toimenpide-ehdotus (kj.): Suomenniemen kunta on siirtänyt teknisen toimen valmisteluvastuun Mikkelin kaupungille alkaen. Samassa yhteydessä on sovittu, että vesilaitoksen osalta tehdään erillinen sopimus, joka on tarkoitus hyväksyä pidettävässä kunnanhallituksen kokouksessa. Aloitteen sisältö viedään tämän jälkeen tiedoksi ja jatkovalmisteluun Mikkelin vesilaitokselle. 2. Toimivan valokuitupohjaisen laajakaistaverkon toteutus Suomenniemellä toimenpide-ehdotus (kj.): Suomenniemen kunta on asetettu laajakaistahankkeessa ns. 8 %:n tukiluokkaan. Tämä luokitus tulee säilymään myös liitoksen jälkeen. on antanut Etelä-Karjalan liitolle mandaatin jatkovalmistella hanketta. Mikäli kuntaliitos toteutuu, vastaa Mikkelin kaupunki hankkeen toteutuksesta yhdessä maakuntaliiton kanssa. Pyydetään Etelä-Karjalan liitolta lausunto aloitteeseen liittyen. 3. Suomenniemen koulun perusparantaminen -> toimenpide-ehdotus (kj.): perusopetuspalvelujen säilyttämisestä on sovittu yhdistymissopimuksessa, jonka kolmen kunnan valtuustot käsittelevät Tässä sopimuksessa on sovittu, että Suomenniemellä on kolmiopettajainen 1-6- luokkainen koulu ilman oppilasrajaa. Kolmivuotisen yhdistymissopimuksen jälkeen koulu säilyy jos siellä on oppilaita. Tärkeää on, että tältä osin koko Suomenniemen nykyinen alue säilyy koulun oppilaaksi oton piirissä. on myös käynnistänyt toimet teknisentyönluokan saattamiseksi asianmukaiseksi. Tällä hetkellä asia on valmistelussa koululla ja yhdyskuntapalvelut toimintoalueella. 4. Metsätähden laajentaminen toimenpide-ehdotus (kj.): Suomenniemen kunta on siirtänyt sosiaali- ja terveystoimen järjestämisvastuun seudulliselle tilaajalautakunnalle alkaen. Asia siirretään seudullisen lautakunnan käsittelyyn. Tässä yhteydessä pyydetään myös ottamaan kantaa siihen kuinka Metsätähden hallinto tulisi tulevaisuudessa järjestää ottaen huomioon nykyinen järjestely, jossa rakennus on jaettu kunnan ja tukiasuntoyhdistyksen kesken. 5. Kauriansalmen kehittämissuunnitelman tekeminen toimenpide-ehdotus (kj.): on jo aiemmin linjannut tarpeen käynnistää kehittämissuunnitelman laadinta. Kunnanjohtaja on neuvotellut aiheesta Miset oy:n toimitusjohtajan ja kehittämispäällikön kanssa hankkeen valmistelusta ja toteuttamisesta. Edelleen on keskusteltu Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kanssa hankkeen rahoituksesta. on linjannut mahdollisuuden sijoittaa kuntarahaa hankkeeseen. Tehdään tilaus Miset oy:lle hankehakemuksen valmistelusta kunnan omalla rahalla sekä pidätetään oikeus päättää hankkeen käynnistämisestä jatkorahoituksen varmistumisen jälkeen.

20 20 Lisätietoja: Matti Muukkonen, Kj. 1. merkitä asian tiedoksi; sekä 2. päättää käynnistää valmistelun esittelytekstissä mainitulla tavalla. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Suomenniemen kunnanhallitus on pyytänyt selvitystä Etelä-Karjalan liitolta ja saanut seuraavan vastauksen: Valokuituverkon rakentaminen Etelä-Karjalaan Laajakaista kaikille 2015 Valtioneuvosto teki periaatepäätöksen valtakunnallisesta laajakaistahankkeesta. Vuoden 2015 loppuun mennessä lähes kaikki (yli 99 prosenttia väestöstä) vakinaiset asunnot sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaiset toimipaikat ovat enintään kahden kilometrin etäisyydellä nopeudella 100 Mbit/s toimivan yhteyden mahdollistavasta valokuitutai kaapeliverkosta. Taajamiin teleyritykset rakentavat nopeat yhteydet markkinaehtoisesti. Näin saavutetaan noin 95 % väestöpeitto. Väestöpeiton korottaminen tästä 99 %:iin edellyttää, että nopeat yhteydet rakennetaan noin haja-asutusalueiden kotitalouteen osaksi julkisella tuella. Maakunnallinen suunnitelma laadittin 2009 Maakuntien liitot ovat laatineet ohjelmat niistä haja-asutusalueiden hankkeista, joihin valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti käytetään julkista tukea. Ohjelmat sisältävät noin 800 yksittäistä hanketta, jotka on tarkoitus toteuttaa vuosina Etelä-Karjalan liitto on laatinut suunnitelman. Kuntien varovaisesta sitoutumisesta rahoitukseen johtuen suunnitelman toteuttamisesta ei ole voitu pyytää tarjouksia. Kunnan osuus kustannuksista on 8, 22 tai 33 prosenttia riippuen kunnan taloudellisesta kantokyvystä, väestötiheydestä, laajakaistahankkeen laajuudesta ja teknisestä toteutustavasta sekä asukasta kohden lasketuista kustannuksista. Suomenniemi kuuluu 8% alueeseen. Laajakaistakysely tehtiin kesällä 2011 Etelä-Karjalan kuntien laajakaistakyselyyn vastasi lähes 1200 henkilöä. Kunnat tahtoivat kuulla kuntalaisten ja vapaa-ajan asukkaiden mielipiteitä nopeiden tietoliikenneyhteyksien tarpeista.

21 21 - Raportteja työstetään parhaillaan kuntien käyttöön. Jos jotain yhteistä viestiä miettii, niin varmaan se on haja-asustusalueiden kaipuu olla tietoliikenneyhteyksien osalta samanarvoisia kuntakeskusten kanssa tässä on kyse maaseudun elinvoimaisena pitämisestä, projektipäällikkö Heli Pajuvirta Tietomaakunta ekarjala Oy:stä toteaa. Vastausten perusteella etenkin yrittäjät ja etätyötä tekevät kaipaavat kipeästi nopeita ja varmoja nettiyhteyksiä. Myös julkisia asiointipalveluja on siirtynyt verkkoon ja esimerkiksi ajanvarauksia tehdään paljon netissä. Myös liikkuva kuva tarvitsee paljon kaistaa. Nopeita yhteyksiä tarvitaan myös erilaiseen kaupankäyntiin ja sosiaaliseen mediaan. Markkina-analyysit valmistuivat 2011 Keväällä 2011 Etelä-Karjalan liitto kysyi kunnilta kiinnostusta markkina-analyysien tekemiseen. Markkina-analyysit valmistivat lokakuun loppuun mennessä koko Etelä-Karjalan osalta. Tämän jälkeen Etelä-Karjalan liitto olisi voinut pyytää tarjouksia hankkeiden toteuttamiseen, mutta koska operaattoreiden kiinnostusta valokuituverkkojen rakentamiseen on ollut heikko, päätettiin ensin laatia jakeluverkkosuunnitelma. Verkkosuunnitelma Sadan megan maakunta-hankkeeseen liittyen laaditaan maakuntaan valokuituverkon runkoja tilaajaverkkoyhteydet sisältävän suunnitelma. Se antaa hyvän pohjaa toteutukseen ja tarjouspyyntöihin. Suunnitelmassa tullaan tarkentamaan aiemmin laadittua maakunnallista suunnitelmaa. Suunnitelma valmistuu kesäkuun 2012 loppuun mennessä. Suunnitelman pohjalta voi tulla alueellisia toteutuksia (Kyläverkkoja), varsinkin jos kuntakohtaisiin tarjouksiin ei löydy kiinnostuneita. Tarjouksien pyytäminen verkonrakentamisesta. Kesäkuun 2012 jälkeen, jakeluverkkosuunnitelman perustuen Etelä-Karjalan liitto pyytää tarjouksia valokuituverkon rakentamisesta. Toiveena on että tarjouksiin tulisi vastauksia, mutta varmuutta ei ole. Mikäli operaattori eivät ole kiinnostuneita, on tutkittava myös osuuskunta- ja kyläverkkototeutuksia. Mikäli osuuskunnallisiin tai kylähankkeisiin löytyy kiinnostusta, voidaan niitä pyrkiä saamaan jo kesällä tehtävän tarjouspyynnön toteutuksessa. Yhteenveto Laajakaista kaikille 2015 hankkeen tavoitteiden saavuttaminen on osoittautunut vaikeaksi valtakunnallisesti, maakuntien tasolla, maakunnallisesti että kuntatasolla. Suurin vaikeus on ollut löytää rakentamisesta kiinnostuneita operaattoreita. Elisa, DNA ovat

22 22 erittäin vähän jättäneet tarjouksia ja Sonerakin on vasta viimeaikoina osallistunut hankehakuihin. Asiakaskohtaiset liittymismaksut ovat muodostaneet merkittävän esteen jos liittymismaksu on noussut yli 2000 euron. Kuntien taloustilanne ja sitoutuminen rahoitukseen on myös hidastanut toteuttamista, Etelä- Karjalan osalta nyt ollaan pääsemässä vauhtiin ja kesällä päästään useiden kuntien alueelle pyytämään tarjouksia toteutuksesta. Melko pitkän varovaisen suhtautumisen jälkeen Etelä-Karjalassa on hyvässä vaiheessa, mutta tuloksesta ei vielä ole varmuutta (kiinnostuuko rakentajat). Suomenniemen kunta on pyytänyt Etelä-Karjalan liittoa kilpailuttamaan rakentamisen, mikä tullaan toteuttamaan verkkosuunnitelman valmistumisen jälkeen. Jari Lantta Edelleen kunnanjohtaja on tavannut Soneran seniorikonsultti Tuomo Puhakaisen ja ollut yhteydessä MPY:n Juha Putkoseen, Mikkelin vesilaitoksen johtaja Reijo Turkkiin sekä Etelä- Savon Tietohallinto oy:n toimitusjohtaja Jarmo Tiaiseen. Tarkoituksena on, että liitospäätöksen käsittelyn jälkeen kyseiset tahot kokoontuisivat miettimään Suomenniemen laajakaistaverkon toteuttamista. Kj. 1. merkitä saadun selvityksen tiedoksi; sekä 2. merkitä aloitteen loppuunkäsitellyksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali 1 Kokousaika Maanantai 12.3.2012 kello 17.31-18.53 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali 1 Kokousaika Maanantai kello 17.33-18.25 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 81 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali 1 Kokousaika Maanantai kello 17.31-18:58 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1950/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 1950/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 85 Asianro 1950/00.04.01/2013 Juankosken ja Kuopion kaupunkien kuntaliitos / yhdistymissopimuksen muuttaminen 22.02.2016 57: Kaupunginsihteeri Heikki Vienola Kansliapalvelu

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali 1 Kokousaika Maanantai 26.3.2012 kello 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Kokouksen jälkeen kokoontuu kunnanvaltuusto klo 18.30 alkaen Käsitellyt asiat nro liite Asia 72 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali. 181 Lausunto ESSHP:n järjestämissuunnitelmaluonnoksesta 182 Muut esille tulevat asiat

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali. 181 Lausunto ESSHP:n järjestämissuunnitelmaluonnoksesta 182 Muut esille tulevat asiat Kokousaika Maanantai 10.9.2012 kello 17.50 18:45 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 174 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 175 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali. 25 Kiinteistöjen myynti SF Caravan Saimaan Seutu ry:lle

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali. 25 Kiinteistöjen myynti SF Caravan Saimaan Seutu ry:lle Kokousaika Maanantai 28.5.2012 kello 18.00-19:06 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsiteltävät asiat nro Liite 22 on Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 34/ 2009 460 Kokousaika 28.12.2009 klo 17.00-18.50 (iltakoulu klo 18.00-18.50) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Kokousaika Maanantai 20.8.2012 kello 19.07-19:10 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsiteltävät asiat nro Liite 27 on Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Perjantaina kello 16.30

Perjantaina kello 16.30 Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 9/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 20.04.2018 Kokoustiedot Aika Perjantaina 27.4.2018 kello 16.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena Sisäänkäynti harjun puoleisesta

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA Kokousaika Torstai 2. helmikuuta 2012 kello 19.00 20.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Martti Mäkitalo pj x Matti Jolkki j. x Anna-Maija Kirsi-Korhonen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 20/2018 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 30.10.2018 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 1.11.2018 kello 10.00 Vastaukset: perjantai 2.11.2018 kello

Lisätiedot

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT

Kunnanvirasto, valtuustosali 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3. TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 6. MUUT MAHDOLLISET ASIAT KOKOUSKUTSU 10/2018 Valtuusto KOKOUSAIKA 27.12.2018 klo 18 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 2. PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN

Lisätiedot

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1

Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Mikkelin kaupunki Pöytäkirja Nro 8 / 2014 Sivu 1 Kokoustiedot Aika 07.10.2014 tiistai klo 18.00-19.30 Paikka Kahvila-ravintola Salmenranta Saapuvilla olleet jäsenet Risto Korhonen, puheenjohtaja Hannu

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/ Pöytäkirja 2/2019 14 Tekninen lautakunta Aika Paikka 02.05.2019 klo 18:00-19:30 Kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

33 Kohdeavustus Kiesilän Erä ry, ampumatornien rakennus

33 Kohdeavustus Kiesilän Erä ry, ampumatornien rakennus Mikkeli Pöytäkirja 5/2015 1 (11) Aika 09.06.2015, klo 18:00-19:00 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus 33 Kohdeavustus

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 /2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 08.11. 2010 klo 17.00 18.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle

Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Kaupunginhallituksen 17 20.03.2017 konsernijaosto Kaupunginhallitus 151 27.03.2017 Kaupunginhallitus 444 11.09.2017 Etelä-Karjalan Työkunto Oy:n osakkeiden myyminen Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tillolan koulun myynti Kunnanhallitus 208 31.10.2016 Kunnanvaltuusto 39 07.11.2016 Kunnanhallitus 5 09.01.2017 Kunnanvaltuusto 6 30.01.2017 6 Tillolan koulun myynti 738/02.05.00/2016 Kunnanhallitus 31.10.2016 208 Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2012 Aika: torstaina 23.2.2012 kello 18.00 19.20 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Jutta Kivikallio

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 15/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 7.9.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 12.9.2016 kello 18.30 Käsiteltävät asiat Paikka Jämijärven keskuskoulu, taideluokka 191 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIK- KA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 11 12 13 14 15 4 5-7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuntajaon muuttaminen oikeudellisesti ja prosessina

Kuntajaon muuttaminen oikeudellisesti ja prosessina Kuntajaon muuttaminen oikeudellisesti ja prosessina Matti Muukkonen HTL, YTM, kunnanjohtaja 14.12.2012 Kuntajaon oikeudellinen perusta Suomen perustuslaki (731/1999) 121.1 : Suomi jakautuu kuntiin, joiden

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2019 Sivu 13 () Kunnanhallitus Maanantai kello 17.00

KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2019 Sivu 13 () Kunnanhallitus Maanantai kello 17.00 KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA 2/2019 Sivu 13 () Kunnanhallitus Maanantai 21.1.2019 kello 17.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x)x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x)x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 23 / 2010 371 Kokousaika 1.11.2010 klo 17.00 19.00 (talousarvioriihi klo 17.45 19.00) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Ote pöytäkirjasta Nro 2/2012 Kunnanvaltuusto

TÖYSÄN KUNTA Ote pöytäkirjasta Nro 2/2012 Kunnanvaltuusto 10 ALAVUS - TÖYSÄ KUNTALIITOS Dno : 0 /2000 Alavuden kaupunginhallitus ja Töysän kunnanhallitus järjestivät yhteisen tapaamisen Alavudella 3.2.2010. Tilaisuudessa käsiteltiin kuntaliitosesiselvityksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12.

Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin kello 8.18 Vastaukset: perjantai kello 12. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 14/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 22.9.2017 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 22.9.2017 kello 8.18 Vastaukset: perjantai 22.9.2017 kello

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 17.11.2014 kello 18.00 19.20 Puumilan Taitotalo Wiinamäki Petteri, pj. Markkola Juha-Matti

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Sivu 42 (51) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 14.11.2011 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille Kunnanhallitus 94 17.03.2014 Kunnanhallitus 218 22.09.2014 Kunnanhallitus 283 17.11.2014 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n ja Kyamk-Kiinteistöt Oy:n osakkeiden myynti Kouvolan kaupungille 201/02.03.05/2013

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina kello Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 19/2017 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 05.12.2017 Kokoustiedot Aika Maanantaina 11.12.2017 kello 17.00 Käsiteltävät asiat Paikka Jämi Areena 279 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.11.2016 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 30.11.2016 klo 16.00 17.50 Puumilan juhla- ja taitotalossa Petteri Wiinamäki

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Tekninen lautakunta 25.3.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 25.3.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Iitin kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta 18.02.2015 Aika Keskiviikko 18.02.2015 klo 18:00-19:49 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Kokousaika Maanantai 18.6.2012 kello 17.30-19:36 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 146 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 147 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai kello 18.00 KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Sivu 20 () Kunnanhallitus Maanantai 19.2.2018 kello 18.00 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 11.03.2014 1/2014. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet:

MERIJÄRVEN KUNTA TEKNINEN LAUTAKUNTA 11.03.2014 1/2014. Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA Tiistai 11.03.2014 klo 19.00 20.50 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto Jäsenet: Paikalla: Varajäsenet: Saukko Hannu pj. x Pudas Jaana Klasila Kauko vpj. x Lahti Kari Nivala Liisa x Keskikorpi

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali

Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Kokousaika Keskiviikko 19.12.2012 kello 17.10-19:24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite Asia 244 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 245 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 479

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/ Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 479 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 16/2015 476 Kunnanhallitus 23.11.2015 AIKA 23.11.2015 klo 18:20 18.30 PAIKKA Yläaste, auditorio KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 265 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 1 KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.12.2017 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet 13.12.2017 klo 17.00 Kunnanviraston kokoushuone

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 24 Kirkkovaltuusto 3/ 24 23 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 13.6.2016 23 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30

Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA Torstai 30.08.2011 klo 9.00 14.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 3 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 3 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 17.3.2016 kello 13.10-13.25 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 15 / 2019 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17. kesäkuuta 2019 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 96 Sote-kiinteistöjen saneerausta suunnittelevan työryhmän perustaminen...

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä)

Sosiaalijohtaja Tuomas Aikkila esittelijänä ja. Pöytäkirjanpitäjä. 15-21 (Pykälät 19-21 salassa pidettäviä) Viranomainen PÖYTÄKIRJA Nro 3/2011 TUUSNIEMEN KUNTA Sosiaalilautakunta KOKOUSAIKA Maanantai 9.5.2011 klo 10.00 11.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016. KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 PÖYTÄKIRJA KUNNANHALLITUS Nro 3 / 2016 KOKOUSAIKA 2.3.2016 kello 16.00-17.00 KOKOUSPAIKKA: KUNNANTOIMISTO Jäsenet paikalla: Varajäsenet: paikalla: Nivala Kirsti, pj. x Keskikorpi Sointu - Sakko Antti,

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 13 / 2009 223 Kokousaika 27.04.2009 klo 17.00 17.55 Kokouspaikka Metsäpeuramaan Opastuskeskus, Yli-Lesti Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 28 Tekninen lautakunta Nro 3/2013 KOKOUSAIKA Torstaina 4.4.2013 klo 17 17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Paikka ja aika Kinnulan kunnanvirasto klo Virka-asema

Paikka ja aika Kinnulan kunnanvirasto klo Virka-asema Kunnanvaltuusto Nro 11 / 12.12.2017 236 Kokousaika Tiistaina 12.12.2017 klo 12.00 Kokouspaikka Koulukeskus, liikuntasali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuutettu Toikkanen

Lisätiedot

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18.

Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 18. Jämijärven kunta PÖYTÄKIRJA 19/2015 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 8.12.2015 Kokoustiedot Aika Maanantaina 14.12.2015 kello 18.00 Käsiteltävät asiat Paikka Lomahotelli Jämin kokoustila 301 KOKOUKSEN

Lisätiedot

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19

21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 23 Kokousaika 21.1.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 17 18 19 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot